Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Priča o golfu - tri koraka do uspjeha

Korisnička ocjena:  / 4
LošeNajbolje 

malerukePriča o golfu na području Grada Malog lošinja počinje početkom prosinca 2013. u hotelu Aurora kad Jadrankin "suradnik" na projektu Miha Perenčević predstavalja za probrano društvo projekt Golf igralište na Mataldi. Tom prilikom je prezentiran projekt golfa na 318 ha na Mataldi s hotelom, depadansama i vilama. Na kraju prezentacije je tadašnja dogradonačelnica Ana Kučić izjavila da u ime Grada podržava projekt, naglašavajući važnost zaštite okoliša i zapošljavanja mještana na ovom projektu. Priča će biti završena sredinom prosinca 2018. godine, skorim usvajanjem I. Izmjena i dopuna prostornog Plana Primorsko-goranske županije kojim će biti omogućena gradnja golf igrališta na Mataldi na 315 ha 

U tom vremenskom intervalu se javno, manje više nije mnogo toga događalo. Na sjednici GV GML u lipnju 2016. donešena je odluka da se podrži Inicijativa tvrtke Jadranke za izmjenom Prostornog plana PGŽ i njegovom neposrednom primjenom čime se Grad Mali Lošinj odrekao ustavnog i zakonskog prava na prostorno planiranje u korist županije i Jadranke. Istom odlukom zadužena je sadašnja gradonačelnica da prati i komunicira s tijelima županije donošenje prostornog plana. U srpnju ove godine održana je prezentacija Prostornog plana županije. Ovoga tjedna Skupština PGŽ će usvojiti plan kojim se omogućava golf na Mataldi od 315 ha kako je to vizionarski najavio suradnik za golf Perenčević. Sve ostalo između 4. prosinca 2013. kad je održana prezentacija golfa i 13. 12. 2018., kad će se projekt golfa biti usvojen je nepoznanica za javnost. 

Odricanje i nemiješanje Grada
Nakon prve prezentacije projekta golfa 2013. godine tadašnja dogradonačelnica, a sadašnja gradonačelnica dala je u ime Grada podršku projektu. Tko joj je za to dao mandat i na temelju čega je mogla dati u ime Grada podršku nije nikad objasnila. Valjda zbog te podrške je i odabrana da u ime Grada prati i komunicira s tijelima PGŽ donošenje prostornog plana. Svoju važnu ulogu praćenja i komunikacija s tijelima PGŽ svela je na tri primjedbe koje je u ime Grada iznijela u javnoj raspravi.

Na spomenutoj prezentaciji kad je suradnik na projektu Perenčević prvi put najvio izgranju golf igrališta na Mataldi izjavio je "Da se sve ovo realizira, Jadranci treba 40-50 milijuna eura, te da Grad Mali Lošinj ishodi planove i dozvole...". U to vrijeme, a ni danas u gradskim planovima ne postoji golf igralište. Iako se PPUG ML više puta mijenjao pod izlikom usklađivanja sa županijskim planom, niti jednom izmjenom golf nije predviđen u gradskom Prostornom planu uređenja. Do izjave suradnika na projektu Perenčevića nitko nikad o golfu nije raspravljao, nije bio ni u kakvim strategijama ni planovama. Nakon prezentacije golfa stvari se kopernikanski mijenjaju. Golf je preko noći postao spas za lošinjskog turizam.

U Inicijativi Jadranke d.d. za izmjenom PPPGŽ se traži da se omogući neposredna provedba plana. Dakle, da se usvjanjem PPPGŽ mogu ishoditi potrebne dozvole bez izrade provedbenih planova, planova nižeg reda. Uvjet za to je da županija proglasi takav zahvat vlastitim, županijskim interesom. Ovdje treba primjetiti da je suradnik na projektu malo promijenio strategiju po kojoj Grad Mali Lošinj treba ishoditi planove i dozvole. Suradnik na projektu je odlučio da će to ipak riješiti sa Primorsko-goranskom županijom koja mu treba ishoditi planove i dozvole. Za to mu je bila potrebna sjednica GV 17.lipnja 2016. na kojoj se Grad Mali Lošinj odrekao prostornog planiranja na Mataldi. Time se Grad odrekao obveza da mijenja PPUGML (da predvidi golf na Mataldi), te da izradi UPU Matalda. Da bi se plan mogao neposredno provoditi bila je potrebna odluka o proglašenju zahvata županijskim interesom.

Kako bi omogućilo ostvarenje zacrtanog cilja, da se izmjenama i dopunama Plana omogući i neposredna provedba zahvata kombiniranog golf igrališta na području Matalda, Primorsko-goranska županija je donijela Odluku o utvrđivanju projekta „Golf resort Matalda" projektom od interesa za Primorsko-goransku županiju (Službene novine br. 28/16). Problem je što je ta Odluka nezakonita zbog toga jer Primorsko-goranska županija nije imala pravnog osnova donijeti takvu odluku s obzirom na Uredbu o određivanju građevina, drugih zahvata u prostoru i površina državnog i područnog (regionalnog) značaja (NN 37/14,154/14). Navedenom uredbom određeno je u čl. 4. t. 5 da od županijskog značaja može biti golf igralište s 9 ili više rupa površine 40 ha ili manje, sa ili bez smještajnih kapaciteta građevina. Prema Uredbi golf s 18 i više rupa i na zahvatu većem od 40 ha može biti samo od državnog interesa. Sukladno odredbama Uredbe, PGŽ nije mogla i nije imala ovlasti proglasiti takav zahvat, na 320 ha i 18+19 rupa/polja, županijskim interesom. Ipak to je učinjeno i plan će se izglasati.

Kad se male ruke slože...

Predloženi prostorni plan koji predviđa golf na prostoru od 315 ha i sa 18+18 polja, da bi stvar bila apsurdnija, nije u skladu s važećim Zakonom o prostornom uređenju koji dozvoljava planiranje gof igrališta na najviše 160 ha i s najviše 18+9 polja. Naravno da ta ograničenja, kako Zakona tako i Uredbe, koja se kose sa željama suradnika na projektu iz 2013. godine, nisu nepremostiv problem. U svladavanja problema aktivno mu pomaže i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Na moju prijavu iz srpnja o.g., podnešenu nakon javne prezentacije I. Izmjena i dopuna PPPGŽ, kojom sam tražio upravni nadzor zbog nezakonitosti procedure, tek krajem studenog sam dobio odgovor Ministarstva. U njemu se navodi da Ministarstvo radi prema svom godišnjem planu, a da u tom planu nije predviđena kontrola izrade spomenutog plana PGŽ. Ipak su mi odgovorili na primjedbu da je Odluku o utvrđivanju projekta „Golf resort Matalda" projektom od interesa za Primorsko-goransku županiju (Službene novine br. 28/16) nezakonita. U odgovoru je Ministarstvo navelo da je PGŽ mogla krenuti u izmjenu PPPGŽ iako to pravo nisam ni osporavao, te da su Grad Mali Lošinj i Grad Cres bili upoznati s inicijativom za izmjenom prostornog plana. Dakle, na moju tvrdnju da je Odluka o utvrđivanju projekta „Golf resort Matalda" projektom od interesa za Primorsko-goransku županiju suprotna Uredbi koja kaže da županijski interes može eventualno biti golf do 18 polja i na površini manjoj od 40 ha , Ministarstvo odgovara da županija ima pravo mijenajti plan i da su za to znali gradovi Cres i Mali Lošinj. Dakle okreću glavu od problema!

Da je usvajanje takvog plana zajednički poduhvat i da su u tom poslu na istoj strani Primorsko-goranska županija i Ministarstvo dakazuje se i u slučaju izdavanja Suglasnosti na plan koja je preduvjet da bi se plan mogao usvojiti. Pozivi i matrijali za Skupštinu PGŽ objavljeni su 30. 11. 2018. Na dnevnom redu kao 1. točka predloženo je usvajanje I. Izmjena i dopuna Prostornog plana Primorsko-goranske županije. U materijalima od 30. 11. nije se nalazila Suglasnost bez koje se plan ne može usvojiti, jer je PGŽ tada nije ni imala niti je bila dana. PGŽ je bez obzir na to stavila na dnevni red usvajanje plana. Znači da su bili jako sigurni da će ju dobiti. I dobili su je. Ministarstvo je izdalo suglasnost 5. 12. 2018. i poslalo je elektronskom poštom, suprotno standardnoj i podužoj proceduri dostave i urudžbiranja službenih akata. Istog dana je PGŽ na mrežnoj stranici izmijenila materijale te je suglasnost kriomice ubačena u materijale.

Na kraju takve priče, suradniku na projektu Perenčeviću se mora priznati da zna znanje. Protivno svim standardima, protivno propisima, uz pasivnu javnost i jako aktivne javne službenike i dužnosnike, u tri koraka savladao je zakonske zapreke na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini i uspio u svom naumu. Golf će biti na Mataldi baš onako kako je on to davno zamislio.

Komentari: 

410 # lova -lovakeš-keš 2018-12-11 14:46
" Para vrti gdje burgija neće "
Pametnom dosta ...
Pa i ti koji pišeš nadugo i naširoko znaš jer si isam bio u toj kaši.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # prijenos?gost 2018-12-11 15:37
Ima li kakav link za GV ili je bila offline sjednica kako je to netko predvidio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # prijenosVanzemaljac 2018-12-11 15:41
Citat gost:
Ima li kakav link za GV ili je bila offline sjednica kako je to netko predvidio?

facebook.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # OMGVanzemaljac 2018-12-11 15:37
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Ulizički šupakTin 2018-12-12 06:26
Tko je sumnjao da je Andrino ulizički šupak, više ne treba sumnjati. Zna se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # bingo$$$ 2018-12-12 07:33
Citat Tin:
Tko je sumnjao da je Andrino ulizički šupak, više ne treba sumnjati. Zna se.
Andrino vafanculo !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # Uzalud im protivljenjegost 2018-12-12 08:39
Citat Tin:
Tko je sumnjao da je Andrino ulizički šupak, više ne treba sumnjati. Zna se.
Nisu se proslavili ni vetovci. Doduše "hrabro" su glasovali protiv, a ne ulizički suzdržano jer znali su da je ta sjednica i glasanje samo predstava koja ništa ne znači. Baš i da su svi glasali protiv ne bi bilo važno jer je Matalda predana Rusima na raspolaganje ranijim odlukama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Hvala Andrinu na poruciZombi 2018-12-12 09:40
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Baš nekoga iz Županije i Vlade briga za poruke lokalnih šićarđija koji vire iz dupeta ruskih tajkuna što žele, ako to nije ono što žele tajkuni. Ali mi na Lošinju smo dobili poruku da oni (Andrino i ostali iz gradske vlasti) znaju da je samo pitanje sreće hoćemo li zbog Mihinog golfa dobivati rak ili nećemo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # boljšoj teatarbaltazar 2018-12-12 11:38
Citat Zombi:
Baš nekoga iz Županije i Vlade briga za poruke lokalnih šićarđija koji vire iz dupeta ruskih tajkuna što žele, ako to nije ono što žele tajkuni. Ali mi na Lošinju smo dobili poruku da oni (Andrino i ostali iz gradske vlasti) znaju da je samo pitanje sreće hoćemo li zbog Mihinog golfa dobivati rak ili nećemo.
Ne pucajte u krivu metu, nije kriv Andrino nego Elvis i Ana koji samo promiču ruske interese.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Dizač ruke ZAgost 2018-12-12 11:58
Citat baltazar:
Citat Zombi:
Baš nekoga iz Županije i Vlade briga za poruke lokalnih šićarđija koji vire iz dupeta ruskih tajkuna što žele, ako to nije ono što žele tajkuni. Ali mi na Lošinju smo dobili poruku da oni (Andrino i ostali iz gradske vlasti) znaju da je samo pitanje sreće hoćemo li zbog Mihinog golfa dobivati rak ili nećemo.
Ne pucajte u krivu metu, nije kriv Andrino nego Elvis i Ana koji samo promiču ruske interese.
Što, zaboravio si da oni samo nastavljaju ono što je započeo Cappelli uvlačeći se u dupe Mihi i Šoliću uz Nedićevo asistiranje? A dizač ruke ZA visoko u zrak bio je Andrino.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Drveno željezoVD škovacin 2018-12-12 17:56
Citat Zombi:
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Baš nekoga iz Županije i Vlade briga za poruke lokalnih šićarđija koji vire iz dupeta ruskih tajkuna što žele, ako to nije ono što žele tajkuni. Ali mi na Lošinju smo dobili poruku da oni (Andrino i ostali iz gradske vlasti) znaju da je samo pitanje sreće hoćemo li zbog Mihinog golfa dobivati rak ili nećemo.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Vi to hoćete, vi ćete odgovaratiResto 2018-12-15 10:02
Citat Zombi:
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Baš nekoga iz Županije i Vlade briga za poruke lokalnih šićarđija koji vire iz dupeta ruskih tajkuna što žele, ako to nije ono što žele tajkuni.
Shvatili su Andrinovu snažnu poruku da lokalni šićarđije Ana, Domac, Luiđi, Elvis i drugi žele sve što žele ruski tajkuni pa su im ispunili želju. Izglasali su Izmjene plana, ali jasno su im rekli "Jer ste to vi tražili".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # netko ima sreće pa dobije na lotu, a netko nema pa dobije raksvakom prema zaslugama 2018-12-15 10:33
Citat Resto:
Citat Zombi:
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Baš nekoga iz Županije i Vlade briga za poruke lokalnih šićarđija koji vire iz dupeta ruskih tajkuna što žele, ako to nije ono što žele tajkuni.
Shvatili su Andrinovu snažnu poruku da lokalni šićarđije Ana, Domac, Luiđi, Elvis i drugi žele sve što žele ruski tajkuni pa su im ispunili želju. Izglasali su Izmjene plana, ali jasno su im rekli "Jer ste to vi tražili".
Možda je uz pismo u Rijeku trebalo poslati i video sa Andrinovim izlaganjem, pa bi se tamo netko pametan možda upitao jel ovaj normalan, svjestan je posljedica, ali ipak diže ruku.
Utvrdili smo i da je Luigi postao stručnjak za prostono planiranje (zato su nam svi planovi nakaradni), a jedini normalan je bio Devčić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # A di je jamstvo?Ne Vem 2018-12-12 09:51
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Uz ovu Andrinovu optimističnu poruku o raku, sreći i porukama lijepo se slaže Anina izjava na otoci.net "jedna prepreka ili problemčić ne znače da će projekt krenuti u krivom smjeru". Istina, ne znače, ali ne znači ni da jedan današnji problemčić sutra neće prerasti u katastrofu. Jamči li nam ona da neće? I čime nam to jamči? Osmijehom? Dijeljenjem božićnih pinci za koji dan?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
151 # A do jamstvo 2Neoobjektivno 2018-12-12 15:43
Da je čovjek oduvjek tako razmišljao još vjerojatno nebi izašao iz špilje. Ponavljaš ko papagaj jednu rečenicu gospodina Maljevca koju si izvukao iz konteksta i kada je dovoljno puta ponoviš postaće istinita. Adminu ne zagađuješ prostor jer pušete u istu tikvu, inače bi te izbrisao kao i objektivno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Papagaji i kontekstiNe Vem 2018-12-12 17:10
Citat Neoobjektivno:
Da je čovjek oduvjek tako razmišljao još vjerojatno nebi izašao iz špilje. Ponavljaš ko papagaj jednu rečenicu gospodina Maljevca koju si izvukao iz konteksta i kada je dovoljno puta ponoviš postaće istinita. Adminu ne zagađuješ prostor jer pušete u istu tikvu, inače bi te izbrisao kao i objektivno.
Samo jednom sam citirao tuđi komentar u kojem je navedena Andrinova rečenica o raku, sreći i porukama Županiji i Vladi, a ti kažeš da ponavljam kao papagaj i da sam je izvadio iz konteksta, te da je ponavljam da postane istinita. A samo sam je citirao, i samo jednom sam je citirao. Premalo da se može kazati da je to papagajsko ponavljanje. :lol: Pa ako si ti Andrinov odvjetnik, on treba znati da ima budalu za odvjetnika koji ne zna brojati, a ni što je to kontekst.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # MazohistaLjutko 2018-12-12 17:29
A što si ti tako nervozan? Zašto se patiš i nerviraš na VL, odi na porno stranice i uživaj....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # opsLjutko 2018-12-12 17:30
gornji komentar upućen Neoobjektivno.. .rođaku od objektivno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # The case against golfdobri dupin 2018-12-12 18:17
Spiljski čovjek nije znao za tuđa iskustva pa je sam morao istraživati.
Sva sreča da danas neki imaju razvijeniji mozak od spiljskog čovjeka pa mogu korisititi i tuđa iskustva.

--->
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ...dobri dupin 2018-12-12 18:22
But the serious case against golf is empirical, and undeniable. That is its environmental impact. The construction and maintenance of golf courses is harmful to fragile ecosystems the world over. Its proliferation as the international pastime of the leisure class is multiplying the problem, and its approval by governments and societies epitomises the wasteful and scurrilous approach to development that is replicated in miniature on millions of suburban lawns.

According to a United Nations Environment Programme report on the impact of tourism:

"Golf course maintenance can also deplete fresh water resources. In recent years golf tourism has increased in popularity and the number of golf courses has grown rapidly. Golf courses require an enormous amount of water every day and, as with other causes of excessive extraction of water, this can result in water scarcity. If the water comes from wells, overpumping can cause saline intrusion into groundwater. Golf resorts are more and more often situated in or near protected areas or areas where resources are limited, exacerbating their impacts."

And Tourism Concern (a British organisation that works "with communities in destination countries to reduce social and environmental problems connected to tourism") calculates that "an average golf course in a tropical country such as Thailand needs 1,500kg of chemical fertilisers, pesticides and herbicides per year and uses as much water as 60,000 rural villagers".
Advertisement

And just in case the archetypal plutocratic golfer is inclined to dismiss those concerns as only of interest to the denizens of developing-worl d tropical resort countries, it must be noted that the United States suffers from water scarcity and despoliation of natural land to feed the golf-playing frenzy as well. In water-scarce Las Vegas, for instance, golf courses accounted for 28 of the top 100 water users in a 2003 survey. And since access to water in the growing desert communities of Arizona and Nevada is subsidised by tax-payers throughout the country, all Americans pay the price for the wastefulness of their recreation.

theguardian.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ...dobri dupin 2018-12-12 18:32
Ako si pogledao snimak sjednice GV onda si vjerovatmo uočio zabrinutost pojedinih vijećnika, čak i gradonačelnice, ali what the fuck, oni su iz nekog razloga preuzeli odgovornost za trajno uništenje prirodnih resursa, jezera (i to na otoku), pa čak i mogućnost da građani obole od raka, ako ne budu imali sreće.

I da, Šoliću ništa ne vjerujem, iskazao se na slučaju Čikat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # rakova obratnicamiler 2018-12-12 19:22
Citat dobri dupin:
Ako si pogledao snimak sjednice GV onda si vjerovatmo uočio zabrinutost pojedinih vijećnika, čak i gradonačelnice, ali what the fuck, oni su iz nekog razloga preuzeli odgovornost za trajno uništenje prirodnih resursa, jezera (i to na otoku), pa čak i mogućnost da građani obole od raka, ako ne budu imali sreće.

I da, Šoliću ništa ne vjerujem, iskazao se na slučaju Čikat.
Vijećnisi su bili pod velikim pritiskom jer su znali da ih gledaju u direktnom prijenosu. Zato je valjda Andrino valjao onakve gluposti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # $$$Tin 2018-12-12 19:34
Citat miler:
Vijećnisi su bili pod velikim pritiskom jer su znali da ih gledaju u direktnom prijenosu. Zato je valjda Andrino valjao onakve gluposti.

Bojim se da su veći pritisak imali jer ih je investitor golfa u vizualnom kontaktu promatrao iz zadnjeg reda partera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Kontrola glasovanjaDundo 2018-12-13 10:40
Citat Tin:
Citat miler:
Vijećnisi su bili pod velikim pritiskom jer su znali da ih gledaju u direktnom prijenosu. Zato je valjda Andrino valjao onakve gluposti.
Bojim se da su veći pritisak imali jer ih je investitor golfa u vizualnom kontaktu promatrao iz zadnjeg reda partera.
Nisu se njima stiskali šupci zbog građana nego zbog Šolićevog i Aninog mrzovoljnog zurenja za vrijeme glasovanja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ŠetebandijereItalo 2018-12-13 11:41
Citat Dundo:
Nisu se njima stiskali šupci zbog građana nego zbog Šolićevog i Aninog mrzovoljnog zurenja za vrijeme glasovanja.

Krasna slika na kojoj je vidljivo da Andrino ima tri prsta u zraku. Znači da je promijenio i vjeru i naciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kontolori iz pozadinePino T. 2018-12-13 22:10
Zašto je predsjednik GV posebno pozdravio Šolića i zašto je on uopće došao na sjednicu? Radi kontrole? A istina je da slika govori više od tisuću riječi. Pogled Ane koja iz pozadine ozbiljno promatra kontrolira čije su ručice u zraku i gleda svoje da li su odradili kako treba zadanu obvezu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ???guest 2018-12-13 06:51
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Imbecil ili ptodana duša - pitanje je sad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Rak, sreća, želje ...gost 2018-12-13 13:29
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Zanimljiv početak rasprave. Demagozi svaljuju svu odgovornost na lokalnu vlast. Čuli su Andrinovu poruku o raku, sreći i njihovim željama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ...Venom 2018-12-13 14:04
Citat gost:
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Zanimljiv početak rasprave. Demagozi svaljuju svu odgovornost na lokalnu vlast. Čuli su Andrinovu poruku o raku, sreći i njihovim željama.
Ako si budale hoće rak neka si ga nose doma. Tko smo mi da im to branimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Koalicija za golfDron 2018-12-13 14:17
Citat Venom:
Citat gost:
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Zanimljiv početak rasprave. Demagozi svaljuju svu odgovornost na lokalnu vlast. Čuli su Andrinovu poruku o raku, sreći i njihovim željama.
Ako si budale hoće rak neka si ga nose doma. Tko smo mi da im to branimo.
Pa i nismo im branili. A te budale su zato poslale poruku Županiji i Vladi da nam svima žele rak, pa je županijska koalicija HDZ-SDP izglasala golf jer lokalna samouprava ga želi. Koalicija za golf sigurno misli da je Andrino pročitao svih 400 stranica materijala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Pitanje odgovornostiGost 2018-12-13 14:22
Citat gost:
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Zanimljiv početak rasprave. Demagozi svaljuju svu odgovornost na lokalnu vlast. Čuli su Andrinovu poruku o raku, sreći i njihovim željama.
Naravno da je odgovorna lokalna vlast. Ne samo sadašnja nego i prethodna koja se kompletno uvlačila Rusima u šupke. Ova je samo nastavila s istom praksom nekritičkog neogovornog podilaženja prohtjevima investitora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # utopističko očekivanje zdravljavis 2018-12-13 15:00
Citat Gost:
Citat gost:
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Zanimljiv početak rasprave. Demagozi svaljuju svu odgovornost na lokalnu vlast. Čuli su Andrinovu poruku o raku, sreći i njihovim željama.
Naravno da je odgovorna lokalna vlast. Ne samo sadašnja nego i prethodna koja se kompletno uvlačila Rusima u šupke. Ova je samo nastavila s istom praksom nekritičkog neogovornog podilaženja prohtjevima investitora.
Otoci.net: "Višnja Hinić kazala je da će se svakako koristiti neke kemijske tvari za zaštitu trave od bolesti, ali da treba biti korištena trava prilagođena klimatskom području, takva da traži manje vode, te otpornija na bolesti, zaključivši da je utopistički očekivati potpuni izostanak štetnih utjecaja." Pametnome dosta, ali ne Andrinu i ostalima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # 11 veličanstvenihkemoterapija 2018-12-13 16:48
Desetorici koji su digli ruke ZA + gradonačelnici treba podignuti spomenik na kojemu će pisati "Za rak spremni".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Politikagost 2018-12-13 18:49
Citat gost:
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Zanimljiv početak rasprave. Demagozi svaljuju svu odgovornost na lokalnu vlast. Čuli su Andrinovu poruku o raku, sreći i njihovim željama.
A tko drugi može biti odgovoran, ako ne lokalna vlast? Njihova odgovornost, njima na korist. Nama na štetu, ali to njih ne zanima. Opet će tražit da ih biramo. Ima toga još za unovčit.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Jer to ste vi tražiligost 2018-12-16 10:18
Citat gost:
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Zanimljiv početak rasprave. Demagozi svaljuju svu odgovornost na lokalnu vlast. Čuli su Andrinovu poruku o raku, sreći i njihovim željama.
Pa tako je bilo do kraja rasprave. Jasno i glasno su rekli, a umalo jednoglasno odlučili da vraćaju loptu lošinjskoj vlasti. Poruka glasi: Što ste skuhali to ćete i kusati. Bilo bi grdo da su vam rekli ne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Raste broj oboljelih u Malom Lošinju: Sve veća pojavnost karcinoma, ali još uvijek u okviru prosjekaNovi list 2018-12-14 14:24
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Raste-broj-oboljelih-u-Malom-Losinju-Sve-veca-pojavnost-karcinoma-ali-jos-uvijek-u-okviru-prosjeka
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Lud zbunjen?Zw 2018-12-14 17:42
Citat Novi list:
Citat Vanzemaljac:
Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Raste-broj-oboljelih-u-Malom-Losinju-Sve-veca-pojavnost-karcinoma-ali-jos-uvijek-u-okviru-prosjeka
Tu piše "Vijećnik Branko Domac smatra da je broj oboljelih od karcinoma u dijelu grada u kojem i on stanuje jako velik te da možda nije riječ o slučajnosti." Ma jel to isti onaj Branko Domac vijećnik i Mihin zaposlenik za propagandu koji je na zadnjoj sjednici GV rekao da je baš dobro što je lokacija za golf premještena iz Ustrina bliže Malom Lošinju na Puntu Križa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Narodni poslanikPionirka 2018-12-15 08:48
Jeftino,spikers ko narodni čoek pre..ravanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # netkonik 2018-12-11 16:19
Netko bi trebao dobiti po glavi da smo imalo pametni,da nam je stalo do svog grada,a na kraju i nas samih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # šokantni izričajZubatac 2018-12-11 16:55
Citat nik:
Netko bi trebao dobiti po glavi
Prijetnja fizičkim napadom?! Svi se šokiramo koji zalutamo na ove stranice...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Makljaža zbog izričajaBaja Tabadžija 2018-12-11 17:14
Citat Zubatac:
Citat nik:
Netko bi trebao dobiti po glavi
Prijetnja fizičkim napadom?! Svi se šokiramo koji zalutamo na ove stranice...
Između tog trenutka (pisanja na www.volim-losinj.org) i trenutka kad se usred grada dogodi tučnjava ne moramo puno čekati. Izlazim u grad iz ovih stopa da vidim makljažu po gradu zbog izričaja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # a kadalino 2018-12-11 17:48
Po glavi možeš dobiti jajima kao Macron,rajčicam a,novinama,hamb urgerom kao Pupovac,nije napisano šipkom,šakom,le tvom,tako da....iako pokazali smo za što smo sposobni od kada nismo pod čizmom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # Avanti AndrinoPitur 2018-12-12 08:42
Andrino pusti papke, tebi netreba pauza da tražiš svoje mišljenje kao veterinar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Ruski agent u GVNikita 2018-12-12 09:09
Citat Pitur:
Andrino pusti papke, tebi netreba pauza da tražiš svoje mišljenje kao veterinar.
On je svoje mišljenje dobio odavno. To smo saznali već prije par godina kad se ogorčeno borio protiv prijedloga da se Rusima poveća komunalna naknada zbog Skirinog light showa na Čikatu koji je gutao električnu energiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Dan kada je pamet stalaVox Populi 2018-12-13 07:09
Znamo da je Vransko jezero jedinstvena prirodna blagodat koja je omogućila život na ovim otocima.

Shvatili smo da jedno golf igralište troši tri puta više vode nego svi stanovnici Cresa i Lošinja zajedno.

Shvatili smo i da crpljenje vode iz podzemnih bušotina ili dobivanje vode od desalinizacije nepovoljno djeluje na eko sustav. Do te mjere da pod upitnik stavlja održivost Vranskog jezera.
O delovanju pesticida da ni ne govorim. Zaboravite na eko poljoprivredu kilometrima unaokolo.

Shvatili smo i da je dovođenje golfa na otok hod po žici.
Ne ako, nego kada se naruši postojeći eko sustav, neće ga biti moguće resetirati pritiskom na dugme.
Učinjenja šteta biti će nepopravljiva i trajna.

Gradonačelnica smatra da ako potječe iz Punta Križe ima mandat tamo sve rasturiti do neprepoznatljivosti.

Najavila je rekonstrukciju vodovodne i cestovne infrastrukture. Ne znam da li je u to uračunala i izgradnju podmorskih cjevovoda sa kopna, i sve što to sa sobom nosi.

Nitko me ne može uvjeriti da je dovođenje golfa jedini i najbolji način za razvoj turizma na otoku.

Stoga poruka gradonačelnici i gradskim vijećnicima. Kada ste dobili vlast trebali su dobiti i barem malo pameti.

Jer kao što kaže izreka, previše sam star da bih imao iluzija o ljudima.
Pohlepa je vječna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Tamna strana golfaZT 2018-12-13 09:38
Citat Vox Populi:
Jer kao što kaže izreka, previše sam star da bih imao iluzija o ljudima.
Pohlepa je vječna.
Pohlepa + glupost = smrtonosna kombinacija. Siguran sam da ni jedan pohlepnik u lancu zločinaca koji podržavaju gradnju golfa na tom osjetljivom prostoru neće pokušati shvatiti što tu piše:
slideplayer.com/slide/3501478/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # stranac radnikuvozni radnik 2018-12-15 17:24
Citat Vox Populi:
Znamo da je Vransko jezero jedinstvena prirodna blagodat koja je omogućila život na ovim otocima.

Shvatili smo da jedno golf igralište troši tri puta više vode nego svi stanovnici Cresa i Lošinja zajedno.

Shvatili smo i da crpljenje vode iz podzemnih bušotina ili dobivanje vode od desalinizacije nepovoljno djeluje na eko sustav. Do te mjere da pod upitnik stavlja održivost Vranskog jezera.
O delovanju pesticida da ni ne govorim. Zaboravite na eko poljoprivredu kilometrima unaokolo.

Shvatili smo i da je dovođenje golfa na otok hod po žici.
Ne ako, nego kada se naruši postojeći eko sustav, neće ga biti moguće resetirati pritiskom na dugme.
Učinjenja šteta biti će nepopravljiva i trajna.

Gradonačelnica smatra da ako potječe iz Punta Križe ima mandat tamo sve rasturiti do neprepoznatljivosti.

Najavila je rekonstrukciju vodovodne i cestovne infrastrukture. Ne znam da li je u to uračunala i izgradnju podmorskih cjevovoda sa kopna, i sve što to sa sobom nosi.

Nitko me ne može uvjeriti da je dovođenje golfa jedini i najbolji način za razvoj turizma na otoku.

Stoga poruka gradonačelnici i gradskim vijećnicima. Kada ste dobili vlast trebali su dobiti i barem malo pameti.

Jer kao što kaže izreka, previše sam star da bih imao iluzija o ljudima.
Pohlepa je vječna.

" otvorit će se preko 100 radnih mjesta nakon izgradnje golf terena...." zato je naš ministar
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Puntarski pedigreZubar 2018-12-13 18:35
Još u prosincu 2013. tadašnja dogradonačelnic a Ana Kučić izjavila da u ime Grada podržava projekt. Prekujčer na zadnjem vijeću je ponovila podršku golfu. U svom uobičajenom stilu, pozerskom i govoru punom floskula, izbjegavajući ozbiljan sadržaj i smislenost onoga što govori, istakla je na početku da je ona Puntarka kao da joj to daje valjda pravo da utvrdi da ona zna što je to javni interes a to je u ovom slučaju podržavanje golfa na Mataldi. Svaki govor o golfu počinje upravo demagoškom frazom da je eto ona Puntarka. Međutim nikad tim prigodama ne ističe drgu činjenicu koja ju povezuje s tim krajem. Naime njeni roditelji su vlasnici puno hektara građevinskog zemljišta i to zone T-2. Tu činjenicu ne otkriva javnosti. Da bi njen stav dobio na težini ističe da je Puntarka ali istovremeno skriva činjicu o porastu vrijendosti obiteljske imovine u sučaju da ide golf. Naravno zemljište je postalo građevinsko tek u PPUGGML iz 2008. g. za vrijeme vlasti HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
82 # “Zeleni”Neoobjektivno 2018-12-14 21:40
“Zeleni” zagađuju javni prostor. Fuuuj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # zagađivanje istinomA. Martin 2018-12-15 13:33
Citat Neoobjektivno:
“Zeleni” zagađuju javni prostor. Fuuuj.
U pravu si. Javni prostor u kojem se najviše profitira od laganja ne treba zagađivati istinom. A ružna istina je da pod izlikom brige za mala mjesta Puntarka podržava golf radi rasta cijene obiteljskih nekretnina. Isto kao što se prije zalagala za unosne građevinske radove na Čikatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Mrtvo slovo na papiruLjubo T. 2018-12-15 11:12
Gradske vijećnike Grada Malg Lošinja treba podsjetiti na tekst prisege koju su izjavili i potpisali kad su se primili te odgovorne a ne statusne ili karijerne funkcije. Prisega glasi:
»Prisežem svojom čašću da ću dužnost vijećnika u Gradskom vijeću Grada Malog Lošinja obavljati savjesno i odgovorno, i da ću se u svom radu držati Ustava Republike Hrvatske, zakona i Statuta Grada Malog Lošinja, te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske i Grada Malog Lošinja.«

Da li se, vijećnici koji se prvo nezakonito odreknu ustavnog i zakonskog prava prostornog planiranja na svom području, a onda o tome od čega su se odrekli besmisleno raspravljaju iako o tome ne odlučuju, drže Ustava i zakona?

Da li se vijećnici, koji ne čitaju materijale i koji u gradskom vijeću štite interese svog poslodavca ili svoje vlastite, svoju dužnost obavljaju savjesno i dogovorno?

Praksa ovog saziva a pogotovo u slučaju Matalde pokazuje da na žalost ovi gradski vijećnici osim možda, samo možda, ponekog vijećnika s nezavisne liste, na žalost preuzetu dužnost na obavljau na način kako su se prisegom obvezali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Našle krpe zakrpuKalimero 2018-12-15 18:22
Citat Ljubo T.:
Da li se, vijećnici koji se prvo nezakonito odreknu ustavnog i zakonskog prava prostornog planiranja na svom području, a onda o tome od čega su se odrekli besmisleno raspravljaju iako o tome ne odlučuju, drže Ustava i zakona?

Da li se vijećnici, koji ne čitaju materijale i koji u gradskom vijeću štite interese svog poslodavca ili svoje vlastite, svoju dužnost obavljaju savjesno i dogovorno?

Praksa ovog saziva a pogotovo u slučaju Matalde pokazuje da na žalost ovi gradski vijećnici osim možda, samo možda, ponekog vijećnika s nezavisne liste, na žalost preuzetu dužnost na obavljau na način kako su se prisegom obvezali.
Ne mogu vijećnici biti savjesniji i odgovorniju u vršenju dužnosti od gradonačelnice kad ih ona voda na uzici kao dresirane kućne ljubimce, a gradski odbor HDZ-a pleše kako ona svira. Svima njima i Upravi šefuje gradonačelnica koja naduto blebeće nejasne, prazne fraze tipo "jedna prepreka ili problemčić ne znače da će projekt krenuti u krivom smjeru". Uz skute takve gradonačelnice može i Andrino mljeti o dobivanju raka a mihin potrčko Domac hvaliti što golf neče biti kraj Ustrina nego kraj Malog Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # AK: Jedna prepreka ili problemčić ne znače da će projekt krenuti u krivom smjeru.Kemoterapija 2018-12-28 20:01
Citat Kalimero:
Ne mogu vijećnici biti savjesniji i odgovorniju u vršenju dužnosti od gradonačelnice kad ih ona voda na uzici kao dresirane kućne ljubimce, a gradski odbor HDZ-a pleše kako ona svira. Svima njima i Upravi šefuje gradonačelnica koja naduto blebeće nejasne, prazne fraze tipo "jedna prepreka ili problemčić ne znače da će projekt krenuti u krivom smjeru". Uz skute takve gradonačelnice može i Andrino mljeti o dobivanju raka a mihin potrčko Domac hvaliti što golf neče biti kraj Ustrina nego kraj Malog Lošinja.
Na temu izlova alohtone divljači koja je na otocima postala ozbiljan problem, napisane su desetine članaka u raznim publikacijama.

Evo kako je jedna prepreka ili problemčić prouzočio katastrofu, pa je lovni turizam, nepromišljeno pokrenut radi nečijeg hira, uništio stočarstvo na otocima Cresu i Lošinju...

Na jadranske otoke su između ostalog unesene divlje svinje, jeleni lopatari i mufloni. Divlje svinje su u svrhu lovačkog turizma naseljene na Krku, Lošinju, Rabu, Zeči, Pagu, Viru, Hvaru, Braču, Šolti, Mljetu, Visu, poluotoku Pelješcu. Na Cres su donesene 1985. godine i to njih 30-ak na predio Tramuntana. Točan im se broj danas ne može ustanoviti, a lovci koji bi trebali imati barem kakve takve procjene o njihovoj brojnost petljaju s brojkama koje nemaju veze s vezom. Npr. 2004. su tvrdili da ih je na Tramuntani ostalo oko 70, a već 2005. su odstrijelili njih 78, 2007. 151 divlju svinju, a 2010.čak njih 525. Ovo pokazuje da se divlje svinje ne može izloviti, jer se stalno razmnožavaju. Divlje svinje uništavaju bioraznolikost otoka i uništavaju složene i osjetljive eko – sustave. Jedu kornjače, mlade galebove, endemske vrste guštera, zmije, ptičja jaja, preokreću kamenje koje drži dragocjenu otočku zemlju pa se pašnjaci pretvaraju u kamenjar. Ruše suhozide, uništavaju poljoprivredne nasade i ubijaju janjad koja na otocima još uvijek živi slobodno u prirodi. Na kvarnerskim otocima ubile su već tisuće janjadi i ovaca, a lovci su godinama tvrdili da je to nemoguće. Teško je zamisliti da nisu imali pojma o životinjskoj vrsti Sus scrofa L. iliti divlja svinja. Ako zaista nisu, onda i to spada u psihološki profil lovca, a ako su znali, onda su se pravili blesavi i obmanjivali javnost ne želeći priznati da su sve to napravili namjerno kako bi se zabavljali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # problemčić do problemčića, dvije katastrofegolfom protiv divljih svinja? 2018-12-28 20:23
Unija Kvarnera: Nikad nećemo pristati da alohtona divljač postane zavičajna divljač

”Počevši od biljnog pokrova, uništavanja tankog sloja zemlje uslijed čega dolazi do erozije ionako rijetkog tla na otocima pa do uništenja gromača koje su kulturna baština tradicijskog graditeljstva, štete na usjevima, vinogradima, maslinicima, novim kulturama te svakako najveće štete na stoci, posebice zaštićenoj eko janjetini koja upravo zbog načina na koji se uzgaja na otocima glasi za jednu od najboljih, usudimo se reći najbolju u svjetskim okvirima” – naglasio je županijski vijećnik s Cresa Đanino Sučić, inicijator donošenja “Lex Prasca” kao zadnjeg elementa obrane ovčarstva na Cresu, Lošinju, Krku, Rabu i Pagu te nastavio ”Bilo izravno, kao predatori ili neizravno, osvajajući prednost nad rijetkim resursima hrane i vode na otočnim pašnjacima, alohtona divljač uništava ovčarstvo, granu koja proizvodi izvrsni poznati proizvod, uništava ekonomsku osnovu otočnih seoskih obitelji, a ne treba posebno elaborirati kakva je demografska slika na otocima – dodao je Sučić i podvukao da Unija Kvarnera nikada neće pristati da alohtona divljač postane zavičajna divljač kako neki pokušavaju.

više na:
www.fiuman.hr/.../

... reče Đanino i ostane živ.

Nekontrolirano širenje divljači na Cresu: Tamane janjce, brste maslinike, upadaju u vrtiće i na – groblja

Gledano u odnosu na lovni turizam, lovačka su društva sasvim sigurno i više nego zadovoljna. No, gledano na ostale kulture koje su na Cresu i Lošinju od pamtivijeka, ove brojke ne djeluju ni najmanje poticajno. Pa se opet pitamo: čemu veselje nakon što je cresko maslinovo ulje dobilo oznaku izvornosti, što mu sasvim sigurno blagotvorno utječe i na porast cijene, odnosno smislenost ulaganja u nove nasade i općenito bavljenje tom iznimno cijenjenom i traženom granom poljoprivrede. Cres je zbog svoje nenaseljenost i klimatske privlačnosti savršen za velike investicije u maslinarstvu. Kojem u svakom smislu simbiotički odgovara i ovčarstvo. Ovce naime odlično utječu na ekološku ravnotežu – uklanjaju nepotrebne mladice i gnoje stabla masline. Dakako, sve je to moguće ako ona zbog najezde štetočina ne moraju biti uzgajane u pravim žičanim utvrdama kao što je to slučaj na Punta Križi. Put je to kojim bi Cres, naklon 15. srpnja sasvim sigurno morao stremiti, a ne da se zadovoljava s nekoliko džipova lovaca koji će po ne baš prevelikom otoku pucati po lopatarima, prasicama i prascima.

Uostalom, baš nas zanima kako će u skoroj budućnosti izgledati jedan drugi susret. Kao je naime poznato, Punta Križa je dobila zeleno svjetlo za izgradnju golf terena. Koji je, ma što mislili i dvojili, zajedno s proširenjem zračne luke i produljenjem njezine piste, prijeko potreban za razvoj kvalitetnijeg turizma na Cresu i Lošinju. Zamislite dakle kad jednog dana golf bude u funkciji, a golfer, u punom zamahu prije udara štapom po loptici, ispred sebe ugleda – divlju svinju! I ma koliko će takva vijest sasvim sigurno biti jedan od hitova na web portalima (»Divlje svinje na Cresu napale bogatog industrijalca, golfera iz Švedske«), nismo baš sigurni koliko će blagotvorno utjecati na povećanje dolaska golfera i općenito ugled turizma kakvim se prvenstveno u Malom Lošinju stremi. Ili kao bi rekao Grus – zadnji je čas. Ne krene li se u sustavnu eliminaciju divljih svinja, nestat će – ljudi.

više na:
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Nastati će trajna i nepopravljiva štetaMurphy 2018-12-28 20:39
Citat golfom protiv divljih svinja?:

Uostalom, baš nas zanima kako će u skoroj budućnosti izgledati jedan drugi susret. Kao je naime poznato, Punta Križa je dobila zeleno svjetlo za izgradnju golf terena. Koji je, ma što mislili i dvojili, zajedno s proširenjem zračne luke i produljenjem njezine piste, prijeko potreban za razvoj kvalitetnijeg turizma na Cresu i Lošinju. Zamislite dakle kad jednog dana golf bude u funkciji, a golfer, u punom zamahu prije udara štapom po loptici, ispred sebe ugleda – divlju svinju!
Bit će to kao u filmu Alien protiv Predatora. Na žalost, najgore će proći otoci i domaće stanovništvo.
To možemo zahvaliti Ani, Andrinu i drugim mudrim terminatorima u gradskom vijeću.Jer, gospodo vijećnici, uopće nije pitanje hoće li projekt krenuti u krivom smjeru. Pitanje je samo kada će krenuti u krivom smjeru. Nažalost u takvoj državi živimo.

I da, ja Šoliću ništa ne vjerujem, iskazao se na slučaju Čikat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # zadnji red parteraTin 2018-12-30 09:16
Citat Murphy:
Citat golfom protiv divljih svinja?:
Uostalom, baš nas zanima kako će u skoroj budućnosti izgledati jedan drugi susret. Kao je naime poznato, Punta Križa je dobila zeleno svjetlo za izgradnju golf terena. Koji je, ma što mislili i dvojili, zajedno s proširenjem zračne luke i produljenjem njezine piste, prijeko potreban za razvoj kvalitetnijeg turizma na Cresu i Lošinju. Zamislite dakle kad jednog dana golf bude u funkciji, a golfer, u punom zamahu prije udara štapom po loptici, ispred sebe ugleda – divlju svinju!
Bit će to kao u filmu Alien protiv Predatora. Na žalost, najgore će proći otoci i domaće stanovništvo.
To možemo zahvaliti Ani, Andrinu i drugim mudrim terminatorima u gradskom vijeću.Jer, gospodo vijećnici, uopće nije pitanje hoće li projekt krenuti u krivom smjeru. Pitanje je samo kada će krenuti u krivom smjeru. Nažalost u takvoj državi živimo.

I da, ja Šoliću ništa ne vjerujem, iskazao se na slučaju Čikat.
Ova fotografija zorno prikazuje kako je sluganstvo omiljena poduzetnička aktivnost lošinjske demokratski izabrane vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Ništa se ne prepušta slučajuMrki Gazda 2018-12-30 10:59
Gazda iz zadnjeg reda kontrolira poslušnost svojih vijećnika...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # I onaGazdarica 2018-12-30 11:02
A bome i Puntarka kontrolira iz pozadine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Obiteljska tradicijaEro 2018-12-30 11:09
Citat Gazdarica:
A bome i Puntarka kontrolira iz pozadine.
Milicajka trenira strogoću. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # sluge pokorneoliver 2018-12-30 11:49
Citat Gazdarica:
A bome i Puntarka kontrolira iz pozadine.
Ajde sad budi frajer pa nemoj glasati za golf na Mataldi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # vrijeđanje inteligencije čitateljahranitelj tuljana 2018-12-31 06:36
Citat Tin:
Ova fotografija zorno prikazuje kako je sluganstvo omiljena poduzetnička aktivnost lošinjske demokratski izabrane vlasti.
Ova slika je i još nešto; primjer jako loše odrađenog Photoshopa.
Znamo tko je autor "duhovitih" montaža, mali savjet "dječaće"... drugi put malo korigiraj te glave koje si nalijepio, Ctrl+U, Ctrl+L...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ?Blic 2018-12-31 08:20
A što je tu montirano?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ??Blic 2018-12-31 08:23
"Znamo tko je autor...", koje organizacije si ti dio? U ime koga ti pišeš ili za koga pišeš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # meni su svi tuljani istiRiri 2018-12-31 08:46
Citat hranitelj tuljana:
Citat Tin:
Ova fotografija zorno prikazuje kako je sluganstvo omiljena poduzetnička aktivnost lošinjske demokratski izabrane vlasti.
Ova slika je i još nešto; primjer jako loše odrađenog Photoshopa.
Znamo tko je autor "duhovitih" montaža, mali savjet "dječaće"... drugi put malo korigiraj te glave koje si nalijepio, Ctrl+U, Ctrl+L...
link na izvornu fotografiju pa usporedi
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dogodi sehranitelj tuljana 2018-12-31 13:50
Citat Riri:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Tin:
Ova fotografija zorno prikazuje kako je sluganstvo omiljena poduzetnička aktivnost lošinjske demokratski izabrane vlasti.
Ova slika je i još nešto; primjer jako loše odrađenog Photoshopa. Znamo tko je autor "duhovitih" montaža, mali savjet "dječaće"... drugi put malo korigiraj te glave koje si nalijepio, Ctrl+U, Ctrl+L...
link na izvornu fotografiju pa usporedi
otoci.net/.../...
Moje isprike, svatko može pogriješiti...v idio sam da je u fotografiju intervenirano pa sam pomislio da se radi o jednom od onih loših "dugovitih" fotošopova na koje je njihov autor već naviknuo cijeli portal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # meni su svi tuljani istiRiri 2018-12-31 14:14
Citat hranitelj tuljana:
vidio sam da je u fotografiju intervenirano pa sam pomislio da se radi o jednom od onih loših "dugovitih" fotošopova na koje je njihov autor već naviknuo cijeli portal.
ispeci pa reci, pretpostavka je majka svih zayeba
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # samo sad si tek skužioTrpimir 2018-12-31 14:38
Ma ništa. Tebi se to stalno događa, samo toga nisi svjestan...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Budi musko tuljančegost 2018-12-31 18:07
Tuljan uhvaćen spuštenih gaća. Ispriku dao, ali ne i objašnjene za ono prijeteće "Znamo tko je autor...". Pa hajde budi muško pa reci tko ste to vi koji znate tko je autor i tko je autor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ne svrbi ga al' se češe...gost 2018-12-31 09:16
O vrijeđanju inteligencije čitatelja piše tuljan koji inteligencije nema ni u tragovima. To dolazuje svakim svojim komentarom.
Pa tako i ovom optužbom o montaži. Ako nema inteligencije ni u tragovima zato ima paranoja, manija i teorija zavjera u ekstremnim količinama. Ubojita kombinacija...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Problemčići, problemčići ...Muflon 2018-12-28 20:50
Citat Kemoterapija:
Citat Kalimero:
Ne mogu vijećnici biti savjesniji i odgovorniju u vršenju dužnosti od gradonačelnice kad ih ona voda na uzici kao dresirane kućne ljubimce, a gradski odbor HDZ-a pleše kako ona svira. Svima njima i Upravi šefuje gradonačelnica koja naduto blebeće nejasne, prazne fraze tipo "jedna prepreka ili problemčić ne znače da će projekt krenuti u krivom smjeru". Uz skute takve gradonačelnice može i Andrino mljeti o dobivanju raka a mihin potrčko Domac hvaliti što golf neče biti kraj Ustrina nego kraj Malog Lošinja.
Na temu izlova alohtone divljači koja je na otocima postala ozbiljan problem, napisane su desetine članaka u raznim publikacijama.
Žrtva neodgovornog, nepromišljenog unosa divljih svinja, muflona i jelena lopatara je i Punta Križa, zavičaj Ane Kučić koja kao gradonačelnica sada promovira i brani "unos" po okoliš svoga zavičaja jednu drugu krajnje rizičnu djelatanost. Pri tome ističe da je i sama Puntarka, kao da to može biti argument za golf na Mataldi. Alohtona divljač je unesena voljom ondašnjih vlasti Općine Cres-Lošinj u kojoj su važne funkcije zauzimali i Puntari. Možda joj je neki od njih savjetovao da se i ona posluži argumentom kako "jedna prepreka ili problemčić ne znače da će projekt krenuti u krivom smjeru." A taj "problemčić" je, kao što znamo, dolutao čak do hotela Bellevue na Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Smile, tomorrow will be worseEco 2018-12-28 21:22
Dobro u svom komentaru onaj reče da u gradskom vijeću sjede sve sami terminatori.
Još 2010. godine su gradonačelnik Kapeli i tadašnje gradsko vijeće donijeli strategiju kojom će se jednom zauvijek riješiti alohtone divljači – potpunim istrebljenjem!
Danas, osam godina poslije opet se po gradskim vijećima i županijskim skupštinama donose strategije za istu stvar.
Uskoro možemo očekivati donošenje strategije očuvanja Vranskog jezera uništenog od strane korumpiranih političara.

vecernji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # pitanja za gradonačelnicuErin Brockovich 2018-12-29 11:26
Obzirom da su podzemni dotoci vode do Vranskog jezera nepoznati, a to znači da svaka kap koja padne na bilo koju točku kraškog terena može završiti u jezeru, a dokazana je korelacija uporabe pesticida sa pojavnošću malignih oboljenja, treba upitati gradonačelnicu u koji proračun planira staviti gradnju podmorskog cjevovoda za dopremu netoksične pitke vode sa kopna, kao i gradnju dnevne bolnice za kemoterapiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # novi otočki brandEco 2018-12-29 11:48
Citat Erin Brockovich:
Obzirom da su podzemni dotoci vode do Vranskog jezera nepoznati, a to znači da svaka kap koja padne na bilo koju točku kraškog terena može završiti u jezeru, a dokazana je korelacija uporabe pesticida sa pojavnošću malignih oboljenja, treba upitati gradonačelnicu u koji proračun planira staviti gradnju podmorskog cjevovoda za dopremu netoksične pitke vode sa kopna, kao i gradnju dnevne bolnice za kemoterapiju.
Otok vitalnosti kemoterapije


Andrino:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # yebeš takvu strategijuKolt45 2018-12-29 17:28
Citat:
Mali Lošinj, kojim je zavladalo opsadno stanje, i to zbog najezde divljih svinja i jelena lopatara, sprema se na radikalne mjere – nakon višegodišnjih vapaja otočana, posebno stočara, ali i turista, gradonačelnik Capelli i Gradsko vijeće donijeli su strategiju kojom će se jednom zauvijek riješiti alohtone divljači – potpunim istrebljenjem!
Cappeli napravio strategiju i obećao istrebljenje, pa ništa od toga. Ne znam zašto me to ne iznenađuje.
Bilo bi od njega veće koristi da je za vrijeme rata kao branitelj pucao po divljim svinjama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # izgubljeni zavičajfranko 2018-12-29 11:39
Citat Muflon:
Žrtva neodgovornog, nepromišljenog unosa divljih svinja, muflona i jelena lopatara je i Punta Križa, zavičaj Ane Kučić koja kao gradonačelnica sada promovira i brani "unos" po okoliš svoga zavičaja jednu drugu krajnje rizičnu djelatanost. Pri tome ističe da je i sama Puntarka, kao da to može biti argument za golf na Mataldi. Alohtona divljač je unesena voljom ondašnjih vlasti Općine Cres-Lošinj u kojoj su važne funkcije zauzimali i Puntari. Možda joj je neki od njih savjetovao da se i ona posluži argumentom kako "jedna prepreka ili problemčić ne znače da će projekt krenuti u krivom smjeru." A taj "problemčić" je, kao što znamo, dolutao čak do hotela Bellevue na Lošinju.
Puntari su doveli jelene, muflone i divlje svinje na područje Punte križa a Ana ide njihovim stopama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Sami sebi najveći naprijateljiVanzemaljac 2018-12-29 12:19
Citat franko:
Citat Muflon:
Žrtva neodgovornog, nepromišljenog unosa divljih svinja, muflona i jelena lopatara je i Punta Križa, zavičaj Ane Kučić koja kao gradonačelnica sada promovira i brani "unos" po okoliš svoga zavičaja jednu drugu krajnje rizičnu djelatanost. Pri tome ističe da je i sama Puntarka, kao da to može biti argument za golf na Mataldi. Alohtona divljač je unesena voljom ondašnjih vlasti Općine Cres-Lošinj u kojoj su važne funkcije zauzimali i Puntari. Možda joj je neki od njih savjetovao da se i ona posluži argumentom kako "jedna prepreka ili problemčić ne znače da će projekt krenuti u krivom smjeru." A taj "problemčić" je, kao što znamo, dolutao čak do hotela Bellevue na Lošinju.
Puntari su doveli jelene, muflone i divlje svinje na područje Punte križa a Ana ide njihovim stopama.
Sramotno za ovu vlast je da se više vodilo brige za Vransko jezero prilikom planiranja TE Plomin koja je od jezera udaljena 34 km, nego kod planiranja golf terena na Mataldi koji su od jezera udaljeni samo 16 km zračne linije.
S tim da lošinjska vlast nije mogla puno utjecati na projekt gradnje TE Plomin, dok je kod golfa sama presudila.

Glupost je svemirska sila koja djeluje kao gravitacija. Zato se budale međusobno privlače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Nije glupost nego pohlepaZZ 2018-12-29 14:33
Citat Vanzemaljac:
Sramotno za ovu vlast je da se više vodilo brige za Vransko jezero prilikom planiranja TE Plomin koja je od jezera udaljena 34 km, nego kod planiranja golf terena na Mataldi koji su od jezera udaljeni samo 16 km zračne linije.
S tim da lošinjska vlast nije mogla puno utjecati na projekt gradnje TE Plomin, dok je kod golfa sama presudila.
Glupost je svemirska sila koja djeluje kao gravitacija. Zato se budale međusobno privlače.
Potpisujem sve što si napisao, osim onoga o gluposti. Sa strane lošinjske vlasti se ne radi o gluposti, nego o pohlepi i zločinačkoj nebrizi prema građanima Lošinja i njihovoj djeci. Jer kako reče jedan član GV "Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo." Pa su je poslali. A Županija i Vlada su spremno odobrili da nas izlože tom riziku. Jer oni to žele.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Kako je nastajao problemčićSnob 2018-12-29 15:43
Citat franko:
Citat Muflon:
Žrtva neodgovornog, nepromišljenog unosa divljih svinja, muflona i jelena lopatara je i Punta Križa, zavičaj Ane Kučić koja kao gradonačelnica sada promovira i brani "unos" po okoliš svoga zavičaja jednu drugu krajnje rizičnu djelatnost. Pri tome ističe da je i sama Puntarka, kao da to može biti argument za golf na Mataldi. Alohtona divljač je unesena voljom ondašnjih vlasti Općine Cres-Lošinj u kojoj su važne funkcije zauzimali i Puntari. Možda joj je neki od njih savjetovao da se i ona posluži argumentom kako "jedna prepreka ili problemčić ne znače da će projekt krenuti u krivom smjeru." A taj "problemčić" je, kao što znamo, dolutao čak do hotela Bellevue na Lošinju.
Puntari su doveli jelene, muflone i divlje svinje na područje Punte križa a Ana ide njihovim stopama.
Pa i Anina rodbina je aktivno sudjelovala u uklanjanju prepreka i problemčića projektu koegzistencije lovstva i poljoprivrede koji je itekako krenuo u krivom smjeru. Ovo je preslika Otočkog vjesnika sa delegatskim pitanjima na Skupštini Cres Lošinj kad je Anin stric kao sekretar OSUP-a bio zadužen za uklanjanje prepreka.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Zapis u olovuSUPOVAC 2018-12-29 16:28
A vražije su te stare novine... :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # jabuka ne pada daleko od kruškegrađanin 2018-12-29 17:11
Citat Snob:
Pa i Anina rodbina je aktivno sudjelovala u uklanjanju prepreka i problemčića projektu koegzistencije lovstva i poljoprivrede koji je itekako krenuo u krivom smjeru. Ovo je preslika Otočkog vjesnika sa delegatskim pitanjima na Skupštini Cres Lošinj kad je Anin stric kao sekretar OSUP-a bio zadužen za uklanjanje prepreka.
Kako od problemčića napraviti ekološku i gospodarsku katastrofu? Nekima to baš ide od ruke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # TušePionirka 2018-12-29 17:20
"republičke strukture"kako to gordo zvuči...hheeuhe e :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # transparentno kao mrak u tunelugrađanin 2018-12-30 14:39
Koliko vidim iz gornjeg članka, građani su u doba komunizma bili bolje informirani nego danas u demokraciji u doba HDZ-a. Ne samo da ovi naši nigdje ne objavljuju pismene odgovore na vijećnička pitanja, nego se još i hvale kako skrivaju dokumente po serveru da ih se što teže nađe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Zlatne godinehranitelj tuljana 2018-12-30 19:38
Citat građanin:
građani su u doba komunizma bili bolje informirani nego danas u demokraciji
Istina! Zato je nemoguće naći makar JEDAN istup i jednog jedinog od današnjih istaknutih aktivista za ljudska prava i slobodu govora, a koji bi datirao prije dolaska Tuđmana i demokracije!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Rođaci iz prošlostiStribor 2018-12-30 20:19
Mijenjaju se države, društvena uređenja, vlasti na otoku ali sudbinu uvijek određuju manje više ista prezimena. Negdašnji milicajci, sekretari partije, uspaljeni skojevci, progonitelji vjernika danas oni ili njihovi srodnici i potomci vode grad, ližu oltare, politički su moćnici. Jedina je razlika što su se nekad borili se za svoj lovački hobi a danas se bore za golf. Nekad su republički organi tvrdili da lovstvo i poljoprivreda mogu zajedno. Danas njihovi potomci u gradskoj vlasti tvrde da golf i ekologija idu zajedno. A danas poljoprivrede i ovčarstva na otoku gotovo da i nema. Vidjet ćemo kako ćemo proći s ekologijom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ruski rulet s ekologijomTintiličić 2018-12-30 20:46
Citat Stribor:
Vidjet ćemo kako ćemo proći s ekologijom.
S ekologijom gradska vlast i investitor igraju ruski rulet. To je jasno i glasno na sjednici GV o golfu potvrdio Andrino Maglievaz: Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # sunce, golf i rakobjektivno 2018-12-30 23:49
Citat Tintiličić:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Sad će opet ispasti da trolam, ali baš me briga, reći ću da se ovu rečenicu uporno vadi iz konteksta, odnosno sprda s njom kao da je njen autor želio reći da "mi želimo" da neki ljudi dobiju rak, a zapravo je rekao da "mi želimo golf", zar ne? Kad smo kod raka, sunčanje je dokazani uzrok raka kože i vjerujem da bi se našlo turista koji su zaradili tu boleštinu dok su ostavljali novac na otoku... možda da se ukine sunčanje? A da golf uzrokuje rak, hmm nije mi baš poznato, ali bit ću zahvalan ako me netko uputi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # pesticidi i rakgrađanin 2018-12-31 00:15
Citat objektivno:
A da golf uzrokuje rak, hmm nije mi baš poznato, ali bit ću zahvalan ako me netko uputi.

Nije golf nego pesticidi koji se koriste na golf terenima. Poznato je da se kod golfa koriste mnogi pesticidi koji su zabranjeni u vrtovima i javnim parkovima. A ovaj investitor kojemu na Lošinju malo tko vjeruje je već nekoliko puta dokazao da mu ne treba vjerovati, na javnim tribinama i u medijima.
I to bez pardona. Izigravaju zakone na svakom koraku. Totalno su izgubili povjerenje građana, a ničime ga niti ne pokušavaju vratiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sve rade po zakonuPospanko 2019-01-02 13:16
Citat građanin:
A ovaj investitor kojemu na Lošinju malo tko vjeruje je već nekoliko puta dokazao da mu ne treba vjerovati, na javnim tribinama i u medijima.
I to bez pardona. Izigravaju zakone na svakom koraku. Totalno su izgubili povjerenje građana, a ničime ga niti ne pokušavaju vratiti.
Pa moraš vjerovati firmi koja napravi hotel za 6 dana nakon izdavanja dozvole.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ###Eco 2018-12-31 00:56
Turisti koji su si neumjerenim sunčanjem zaradili boleštinu sami su si krivi. Isto kao i pušaći ili vozači koji se utrkuju tko će prije do trajekta. To je njihov izbor.
Druga stvar je kada netko u neposrednoj blizini na velikim površinama planira aktivnosti kojima može zagaditi pitku vodu ili prijeti da bura raznese njegove pesticide naokolo po otoku. To nikako nije moj izbor. Danas je gotovo svakome jasno da se nije pametno igrati sa prirodom. Čovjek uništava planetu na svakom koraku. Eko golf ne postoji. Mislim da bar u tome ne trebamo biti prvi od 1000.
Političari su u prošlom sistemu na otok doveli jelene i divlje svinje koji su uništili stočarstvo i poljoprivredu. Danas gradonačelnica plače gdje su joj ljudi. Moj susjed je kod Beleja imao ovce od kojih je živio. Danas nema niti jednu. Tko je kriv?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # usporedba rizikaobjektivno 2018-12-31 09:17
Hvala. Nalazim samo jedno istraživanje (Kross BC, Burmeister LF, Ogilvie LK, Fuortes LJ, Fu CM (1996). Proportionate mortality study of golf course superintendents . Am J Ind Med. 29(5):501-6.) koje zapravo govori o mogućem utjecaju pesticida u kontekstu rizičnih faktora nekih zanimanja, konkretno poljoprivrednik a... Nisam našao ništa što bi govorilo o utjecaju na ljude koji žive u blizini golf igrališta, pa ako netko zna neka pošalje reference. Dr. Burton Kross, autor spomenutog istraživanja, kojeg je naručilo udruženje zaposlenih na golf-igralištim a, izričito kaže da "the results of this study can not and should not be used to draw any cause-and-effec t relationships between your profession and cancer", kao i da drugi faktori poput životnog stila itekako mogu imati utjecaja (npr. istim istraživanjem je zabilježena veća smrtnost od bolesti povezanih s pušenjem).

Odmah da kažem na što ciljam: ocjenom rizika se može manipulirati... Postoji slična povezanost između boleština i zaposlenja u vinogradima, ali znači li to da vino treba zabraniti jer nije ekološki proizvod? Ili samo vinograde na Lošinju treba zabraniti, a dopustiti uvoz vina? Postoje brojni drugi profesionalni zdravstveni rizici, ali ako se tu nastupa "mudžahedinski" vraćamo se u srednji vijek.

Analogija sa suncem, pušenjem i opasnom vožnjom: drugo dvoje je itekako regulirano, pa bi možda na 75% turističkih prospekata trebalo stavljati drastično upozorenje da sunčanje izaziva rak, naplaćivati kazne onima koji potiču sunčanje ili turistima ograničavati vrijeme za sunčanje? Znam da zvuči paradoksalno, ali kad već uspoređujemo rizike i cijenu njihova uklanjanja, idemo ih onda stvarno usporediti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # alo laže koza ne laže googleRDx 2018-12-31 09:51
pa dovoljno je u google ukucati "pesticides cancer" i dobit ćeš oko 56.200.000 mogućih linkova za čitanje, meni je prvih nekoliko bilo dovoljno za zabrinuti se
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # omjer koristi i štetaobjektivno 2018-12-31 10:10
google: sun + cancer
Oko 852.000.000 rezultata :D

Tvar istog kemijskog sastava može biti i lijek i otrov, zavisno o primljenim dozama i cjelokupnom načinu korištenja, pa da skratimo - uvijek se radi o omjeru koristi i šteta, ali kad se razmatra taj omjer onda je poželjno izbjegavati manipuliranje i dizanje panike, dakle baš ono što mi se čini da se događa u ovoj priči o raku i golfu u kontekstu Matalde koju guraju poštovani ekološki aktivisti. U svijetu bez pesticida Lošinjani nisu imali što za jesti i odlazili su s otoka trbuhom za kruhom, tj. samo oni koji su preživjeli najranije djetinjstvo, moglo bi se i tako promatrati problematiku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ......RDx 2018-12-31 10:42
možeš guglati i "cancer ground water" ili slične kombinacije. stvar je u tome da je u današnje vrijeme još uvijek nemoguće dokazati da li se netko razbolio zbog pesticida na jabuci ili iz pitke vode, pogotovo jer postoji lag između kontaminacije određenog područja i pojave bolesti.
nitko normalan neće pojesti špricanu jabuku a da je ne opere ili oguli koru, ali osobni rizik svakog pojedinca je i da li će takvu jabuku uopće staviti u usta. njegov izbor. ovdje se potencijalno truje cijela populacija, radi koristi pojedinaca.
zato nemojmo dokazivati da li se netko razbolio radi golfa ili nije, neka se dokaže da na konkretnom području neće biti kontaminacije podzemnih voda koje se slijevaju u jezero.

netko se boji sjesti u avion, pa se ne vozi avionom, ali ne možeš čovjeka natjerati da se vozi avionom ako to ne želi.

i pogledaj si film Erin Brockovich, vrlo poučna istinita priča.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ........RDx 2018-12-31 10:49
Citat RDx:
možeš guglati i "cancer ground water" ili slične kombinacije.

pardon, "pesticides ground water"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # korist od trovanjaobjektivno 2018-12-31 12:55
Citat:
ovdje se potencijalno truje cijela populacija, radi koristi pojedinaca.
Brojni su zahvati kojima se truje cijelu populaciju radi koristi te populacije. Korist od golfa neće imati samo pojedinci na koje misliš (investitori), nego čitava lokalna zajednica. Ako se tebi ne sviđa nešto strukturalno u toj koristi ili cjelokupna privredna strategija tvoje lokalne zajednice, možeš napraviti jednu od dvije smislene stvari: aktivno se uključiti u oblikovanje te strategije tako da se kandidiraš na izborima ili podržiš svog kandidata, ili možeš slobodno izabrati da "ne grizeš jabuku" i otići živjeti negdje drugdje. Gle, u demokratskom sustavu građani na izborima odlučuju kakve će koristi imati i koje će rizike podnositi kako bi te koristi ostvarili. Ovo što vi (ekološki aktivisti) trenutno radite je dizanje panike manipulacijom znanstvenim nalazima u svrhu jalove kritike lokalne vlasti za koju se uopće ne natječete. Kojeg to ima smisla?!
Citat:
neka se dokaže da na konkretnom području neće biti kontaminacije podzemnih voda koje se slijevaju u jezero.
Ne možeš tako postaviti stvar i reći da si pošten... Naravno da postoji vjerojatnost kontaminacije. Voda u Vranskom jezeru se svakog ljeta kontaminira već prolaskom ogromnog broja turističkih automobila. Koliko je to značajno, i je li golf na Mataldi bitno opasniji, nije baš jasno. Što dakle hoćete? Turizam? U redu. Održivi turizam? U redu, objasnite sugrađanima da će imati koristi od toga i neka iskažu političku volju. Izbori su za koju godinu, počnite se pripremati jer to nije lako izvesti.

Veri hepi nju jir! :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Trovanje radi koristi otrovanihSnob 2018-12-31 13:39
Ako sam dobro shvatio, braniš perverznu mogućnost trovanja lošinjske populacije radi koristi te iste populacije, samo nam nisi pojasnio koje su to koristi i uz kolike žrtve. A da bi prekinuo neugodnu raspravu sugeriraš jedine dvije smislene stvari - aktivno se uključiti u oblikovanje te strategije tako da se kandidiraš na izborima ili podržiš svog kandidata, ili … otići živjeti negdje drugdje. Vjerojatno ti nisu rekli (ili namjerno tajiš) za postojanje instituta savjetovanja s javnošću (kojeg se na Lošinju sustavno sabotira), a služi širenju demokracije izvan partijskih oligarhija. A savjet o odlasku negdje drugdje ako "ne grizeš jabuku" ovdje svrstava te uz bok Bujančevoj prijateljici s Pantovčaka, prepisivaču Vasi Brkiću i mnoštvu drugih desničara. Što pristojni ljudi ne smatraju komplimentom. No vrhunac retardacije pokazuješ tvrdnjom da osim izlaska na izbore i prelaska među političare nikakva druga aktivnost nema smisla. Međutim, to je jedini način da čovjek djeluje, a da pritom sačuva moralni integritet.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # preuzimanje odgovornostiobjektivno 2018-12-31 14:55
Citat Snob:
Ako sam dobro shvatio, braniš perverznu mogućnost trovanja lošinjske populacije radi koristi te iste populacije, samo nam nisi pojasnio koje su to koristi i uz kolike žrtve.
Nisi me shvatio. Procjena koristi i šteta je nešto što se u demokraciji postiže kroz politički proces, tako se usklađuje i razrješava sukobljene interese. Lošinjski ekološki aktivisti imaju problem što samo djelomično sudjeluju u tom procesu: ne žele se natjecati za vlast. Institut savjetovanja s javnošću ima smisla samo ako postoji politička snaga koja će preuzeti vlast i ispraviti uočene nelogičnosti i suboptimalna rješenja. Bez toga otpor je jalov, vlast nema obavezu prihvatiti savjete javnosti, a matalde se gradi... Kome se to ne sviđa, a ne želi ni pokušati preuzeti političku odgovornost, može gunđati ili otići. Znam da neki ovdje možda priželjkuju neku vrstu "ekološke diktature", ali demokracija funkcionira drugačije: uvjerite ljude (po mogućnosti bez manipulacija) da je održivi razvoj prava stvar, ali onda i preuzmite odgovornost da takav razvoj provedete na dobrobit/korist stanovništva. Bezveze je očekivati da to učini netko drugi. Neće, nema zašto, ima druge interese i spreman ih je ostvariti, sviđali se oni vama ili ne, a što je najvažnije ima političku podršku stanovništva. Demokracija ne jamči kvalitetu odluka, za to je potreban dodatan trud, a presudno je preuzimanje odgovornosti (pa i za loše stvari poput stagnacije prihoda od turizma, na primjer). Očuvanje vlastitog moralnog integriteta i preuzimanje odgovornosti za očuvanje okoliša se uopće ne isključuju. Štoviše, već sam spominjao da će vas se moći smatrati (su)odgovornima za ekološku katastrofu jer ste više strahovali za očuvanje moralnog integriteta nego bili spremni preuzeti odgovornost za očuvanje okoliša.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pale sam na svjetu a tako pametanPjevac 2018-12-31 15:23
Citat objektivno:
Citat Snob:
Ako sam dobro shvatio, braniš perverznu mogućnost trovanja lošinjske populacije radi koristi te iste populacije, samo nam nisi pojasnio koje su to koristi i uz kolike žrtve.
Nisi me shvatio.
Tebe je i inače teško shvatit, tebi je 6 većina od 13 :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Degeneracija vlasti na svim razinamaSnob 2018-12-31 16:08
Citat objektivno:
Citat Snob:
Ako sam dobro shvatio, braniš perverznu mogućnost trovanja lošinjske populacije radi koristi te iste populacije, samo nam nisi pojasnio koje su to koristi i uz kolike žrtve.
Nisi me shvatio. Procjena koristi i šteta je nešto što se u demokraciji postiže kroz politički proces, tako se usklađuje i razrješava sukobljene interese.
Drugim riječima, o trovanju lošinjske populacije, a radi njene koristi odlučilo se kroz politički proces razrješavanja interesa Jadranke d.d. u kojem je većina članova Skupštine PGŽ na temelju odluke lošinjskog Gradskog vijeća usvojila Izmjenu prostornog plana PG Županije. "Jer bilo bi grdo retji im ne".Citat:
Lošinjski ekološki aktivisti imaju problem što samo djelomično sudjeluju u tom procesu: ne žele se natjecati za vlast.
Ne može se biti i aktivist i natjecati se za vlast. Jedno isključuje drugo. Natjecanje za vlast podrazumijeva stvaranje kompromisa, dodvoravanje biračkom tijelu, demagogiju i druga sredstva manipulacije, te novac. U tome se aktivisti ne mogu natjecati sa strankama.Citat:
Institut savjetovanja s javnošću ima smisla samo ako postoji politička snaga koja će preuzeti vlast i ispraviti uočene nelogičnosti i suboptimalna rješenja.
Dakle, problem nije u sustavu, nego u činjenici da su se stranke izrodile u servis investitora pa savjetovanje s javnosti smatraju pukom formalnosti na koju se ne obaziru.Citat:
Bez toga otpor je jalov, vlast nema obavezu prihvatiti savjete javnosti, a matalde se gradi...
Otpor takvoj vlasti je stvar morala, a jalovost je nužna posljedica sveopće degeneracije vlasti na svim razinama.Citat:
Kome se to ne sviđa, a ne želi ni pokušati preuzeti političku odgovornost, može gunđati ili otići.
Neki gunđaju, a mnogi i odlaze. Zbivanja na političkoj sceni su takva da se svakog tko iskaže spremnost da se uključi u politiku gleda kao na buduće Elvise, Andrine, Opačićke, Sauche i slične.Citat:
uvjerite ljude (po mogućnosti bez manipulacija) da je održivi razvoj prava stvar, ali onda i preuzmite odgovornost da takav razvoj provedete na dobrobit/korist stanovništva.
Pa to je radio Gari, a sada nastavlja Ana. Mantra o održivom razvoju, a izradu master plana razvoja turizma prepustila investitorima.
Citat:
Štoviše, već sam spominjao da će vas se moći smatrati (su)odgovornima za ekološku katastrofu jer ste više strahovali za očuvanje moralnog integriteta nego bili spremni preuzeti odgovornost za očuvanje okoliša.
Da, to ti jedan od boljih "bisera" :P Za nominaciju u natjecanju za Greatest Shit.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # konji i utopljeniciobjektivno 2018-12-31 19:11
Citat Snob:
Natjecanje za vlast podrazumijeva stvaranje kompromisa, dodvoravanje biračkom tijelu, demagogiju i druga sredstva manipulacije, te novac. U tome se aktivisti ne mogu natjecati sa strankama.
Na lokalnoj razini itekako mogu. Na državnoj je teže, ali na lokalnoj sasvim izvedivo. Inače, primjećujem u tvojim riječima prilično paternalističke stavove prema biračima, što je možda objektivno točno, ali korak ili sedam udaljeno od demokratskih načela. Uvjeri birače da se vrijedi boriti za ono za što se ti boriš i na konju si.

Citat Snob:
jalovost je nužna posljedica sveopće degeneracije vlasti na svim razinama
Zamisli situaciju u kojoj se netko utapa, a spasitelj mu ne želi pomoći jer je degenerik. Što ćeš učiniti? Stajati sa strane i jalovo komentirati njegovu degeneričnost ili skočiti u vodu i pomoći utopljeniku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ČinjeniceSnob 2018-12-31 20:01
Ne zamaraj se propovijedima o izborima, preuzimanju odgovornosti i demokratskim načelima. To ti služi samo za skretanje pažnje s teme golf na odgovornost aktivista što nisu na vlasti. A moj stav prema biračima se temelji na činjenicama. Unatoč aferama Zagreb bira Bandića za gradonačelnika, a HDZ i dalje drži vlast u zemlji zahvaljujući korumpiranju saborske "opozicije". To je preslikano i na lokalnu razinu gdje su neki gradski vijećnici izabrani već treći put, a svi glasuju za proračun bez i jednog amandmana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # činjenicaobjektivno 2018-12-31 20:20
Citat Snob:
To ti služi samo za skretanje pažnje s teme golf na odgovornost aktivista što nisu na vlasti.
Ali Mataldu se gradi jer aktivisti nisu na vlasti. Bi li se gradilo da jesu? Ne vidim kako je to skretanje s teme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Snob 2018-12-31 20:48
Dosadan si kao stjenica, uporan kao mazga, beskoristan kao frend s fejsbuka :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # činjenicaobjektivno 2018-12-31 21:53
Citat Snob:
Dosadan si kao stjenica, uporan kao mazga, beskoristan kao frend s fejsbuka :-)
... beskorisan kao ekološki aktivist s Lošinja. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # DjetinjarijaSnob 2019-01-01 08:27
Citat objektivno:
Citat Snob:
Dosadan si kao stjenica, uporan kao mazga, beskoristan kao frend s fejsbuka :-)
... beskorisan kao ekološki aktivist s Lošinja. :P
Infantilna reakcija iz frustriranosti što nemaš adekvatan odgovor na ovu dijagnozu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # djetinjarijaobjektivno 2019-01-01 10:32
Slažem se s dijagnozom, uz taj mali ispravak/dopunu .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Snažna poruka ŽupanijiTintilinčić 2018-12-31 21:02
Citat objektivno:
Ali Mataldu se gradi jer aktivisti nisu na vlasti.
Nije točno. Mataldu se gradi zato
što je vjerni partner HDZ-a, vijećnik IDS-a Maljevac istaknuo da netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće i pozvao vijećnike da svi skupa pošalju poruku županiji i Vladi da oni to hoće. Pa su zato u županijskoj skupštini zaključili »Ovo Lošinjani hotje. Grdo im je retji ne« i donijeli plan po mjeri Jadranke d.d.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # VWRDx 2018-12-31 21:19
možda smo trebali skupiti nešto novca, pa Andrinu kupiti polovnu Golf trojku?

njuskalo.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # snažna poruka aktivistimaobjektivno 2018-12-31 21:49
Citat Tintilinčić:
Citat objektivno:
Ali Mataldu se gradi jer aktivisti nisu na vlasti.
Nije točno. Mataldu se gradi zato
što je vjerni partner HDZ-a, vijećnik IDS-a Maljevac istaknuo da netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće i pozvao vijećnike da svi skupa pošalju poruku županiji i Vladi da oni to hoće. Pa su zato u županijskoj skupštini zaključili »Ovo Lošinjani hotje. Grdo im je retji ne« i donijeli plan po mjeri Jadranke d.d.
Pa to se ne bi dogodilo da su ekološki aktivisti na vlasti. Ovako, dogodilo se. Odgovorni ste. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Krivicagost 2018-12-31 23:04
Pa to se ne bi dogodilo da su ekološki aktivisti na vlasti. Ovako, dogodilo se. Odgovorni ste. :P

Ekološki aktivisti su krivi za golf na Mataldi toliko koliko su krivi i što si ti tako glup!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # što ćete reći djeci i unucima?objektivno 2019-01-01 08:25
Pitat će vas djeca i unuci: "Tata, mama, djede, bako, što ste radili na otoku prije nego se stanovništvo moralo iseliti zbog ekološke katastrofe?", a vi ćete im odgovarati "Pisali smo priopćenja medijima, zahtjeve za pristup infomacijama i članke na portalu! Učinili smo sve što je bilo u našoj moći...".
:lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Što ćeš ti reći djeci i unucima?Snob 2019-01-01 08:32
A što ćeš im ti odgovoriti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ... ... ...Pospanko 2019-01-01 09:56
Citat Snob:
A što ćeš im ti odgovoriti?
Reći će im da nije bio na vlasti, ni u opoziciji, da nije bio ni aktivista, nego običan anonimni internet trol.
Ponekad mi se čini kao da Andrino iz njega progovara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Non sequiturSnob 2019-01-01 09:35
Citat objektivno:
Ali Mataldu se gradi jer aktivisti nisu na vlasti. Bi li se gradilo da jesu? Ne vidim kako je to skretanje s teme.
Tvrdiš da se golf na Mataldi gradi zato što aktivisti nisu na vlasti. Dakle, implicitno tvrdiš da se golf ne bi gradio da su na vlasti aktivisti, što nikako ne slijedi kao logičan zaključak. Navlačiš nas da nasjednemo na već klasičnu logičku pogrešku zvanu "non sequitur", latinski "ne slijedi", i da za eventualnu katastrofu okrivimo one koji nisu na vlasti, a odgovornosti lišimo one koji jesu na vlasti. Dobar trolovski posao, ali na klimavim logičkim nogama. Naime ništa ne jamči da se s aktivistima na vlasti ne bi gradilo. Možda bi se gradilo, ali pod nekim drugim uvjetima, a ne na način kako je to investitoru dopušteno zahvaljujući Puntarki na čelu "prvog od 1000", HDZ-ovoj glasačkoj mašini i beskičmenoj oporbi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # SUodgovornostobjektivno 2019-01-01 10:11
Citat Snob:
...da za eventualnu katastrofu okrivimo one koji nisu na vlasti, a odgovornosti lišimo one koji jesu na vlasti.
Gluposti. Od početka govorim o suodgovornosti i neću se ponavljati. Nije teško za shvatiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Nije teško pročitatiSnob 2019-01-01 10:30
Citat objektivno:
Citat Snob:
...da za eventualnu katastrofu okrivimo one koji nisu na vlasti, a odgovornosti lišimo one koji jesu na vlasti.
Gluposti. Od početka govorim o suodgovornosti i neću se ponavljati. Nije teško za shvatiti.
Ne znam i ne zanima me od početka, ali na kraju govoriš o odgovornosti. Znači, sva odgovornost je na onima koji nisu na vlasti, sram da ih bude"
i.imgur.com/p3ZRjFN.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # još jednom, SUodgovornostobjektivno 2019-01-01 10:59
Link: volim-losinj.org/.../...
Citat:
Ponovit ću, uz rizik da opet bude obrisano, da za ekološku katastrofu neće biti odgovorni samo oni koji su ju neposredno izazvali nego i "aktivisti" koji su bili nesposobni spriječiti da do nje dođe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Bipolarnogost 2019-01-01 11:19
Znači, malo si smušen. Jednom ovako, drugi put onako. Događa se … Alkohol, nespavanje, PTSP ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ... ... ...Pospanko 2019-01-01 10:02
Citat objektivno:
Ali Mataldu se gradi jer aktivisti nisu na vlasti.
Ako ćemo pravo, ništa se još ne gradi.
Jadranka je na početku. Nema vlasništva, nema ugovora, nema dozvole, a do nje će se još oteliti, a ne vidim ni bagere.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Radili ražanj, a zec u šumiWD 40 2019-01-01 10:32
Citat Pospanko:
Citat objektivno:
Ali Mataldu se gradi jer aktivisti nisu na vlasti.
Ako ćemo pravo, ništa se još ne gradi.
Jadranka je na početku. Nema vlasništva, nema ugovora, nema dozvole, a do nje će se još oteliti, a ne vidim ni bagere.
Ali već su toga dosta raskrčili uvjereni da im ništa ne stoji na putu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Demagogijagost 2018-12-31 16:30
Citat objektivno:
Citat Snob:
Ako sam dobro shvatio, braniš perverznu mogućnost trovanja lošinjske populacije radi koristi te iste populacije, samo nam nisi pojasnio koje su to koristi i uz kolike žrtve.
Nisi me shvatio. Procjena koristi i šteta je nešto što se u demokraciji postiže kroz politički proces, tako se usklađuje i razrješava sukobljene interese. Lošinjski ekološki aktivisti imaju problem .. .. ..
Čekaj malo. Gore, pod naslovom "korist od trovanja" pišeš Brojni su zahvati kojima se truje cijelu populaciju radi koristi te populacije. Korist od golfa neće imati samo pojedinci na koje misliš (investitori), nego čitava lokalna zajednica. a ovdje se izvlačiš na demokraciju, procjenu koristi i šteta kroz politički proces, razrješavanje sukobljenih interesa itd. Znači, ti zapravo ne znaš koje su koristi uz kolike žrtve nego samo prodaješ demagogiju o odgovornosti aktivista što nisu izišli na izbore ako nešto pođe krivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # 6 je više od 13/2Tin 2018-12-31 16:43
Objektivno se izgubio u svom dokazivanju nedokazivog slično kao gradonačelnica koja iz dvije istinite premise izvodi pogrešnu konkluziju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tome je ime demokracijaobjektivno 2018-12-31 19:01
Citat gost:
Znači, ti zapravo ne znaš koje su koristi uz kolike žrtve
Tako je. Ne umišljam da znam što je najbolje za druge i smatram da je najbolje da se odluku koja utječe na njihove (i zajedničke) interese donese demokratski.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Glasovanje iz neznanja, prema interesugost 2019-01-01 10:42
Citat objektivno:
Citat gost:
Znači, ti zapravo ne znaš koje su koristi uz kolike žrtve
Tako je. Ne umišljam da znam što je najbolje za druge i smatram da je najbolje da se odluku koja utječe na njihove (i zajedničke) interese donese demokratski.
O trovanju populacije odlučiti demokratski, glasovanjem za trovanje, protiv trovanja, suzdržani od odluke. Pa tko preživi ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # vidljivi spektarRDx 2018-12-31 14:05
Citat objektivno:
Brojni su zahvati kojima se truje cijelu populaciju radi koristi te populacije. Korist od golfa neće imati samo pojedinci na koje misliš (investitori), nego čitava lokalna zajednica.
ovo me podsjeća na izvjesnog gospodina s Prika, koji je jednom prilikom izjavio da cijela zajednica ima koristi kada on u 3 ujutro uz zaglušujuću buku sa razglasa otvori gostu bocu piva.Citat objektivno:
U redu, objasnite sugrađanima da će imati koristi od toga i neka iskažu političku volju. Izbori su za koju godinu, počnite se pripremati jer to nije lako izvesti.
pa upravo to objašnjavamo. ovi na vlasti ne vole Lošinj, nego samo pare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # dobra igraobjektivno 2018-12-31 15:28
Citat RDx:
pa upravo to objašnjavamo
Izvrsno. I što bi sad trebali napraviti oni kojima ste objasnili? Što bi trebali napraviti na idućim lokalnim izborima, ako ponuda ostane ista? Dobra igra, nikakva realizacija. Zašto na vlasti nisu oni koji vole Lošinj? Trebali biste se kandidirati, za početak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # a/aRDx 2018-12-31 16:53
Citat objektivno:
Citat RDx:
pa upravo to objašnjavamo
Izvrsno. I što bi sad trebali napraviti oni kojima ste objasnili? Što bi trebali napraviti na idućim lokalnim izborima, ako ponuda ostane ista? Dobra igra, nikakva realizacija. Zašto na vlasti nisu oni koji vole Lošinj? Trebali biste se kandidirati, za početak.
vidim da ti je u komentaru od 2018-12-31 16:08 Snob već odgovorio, nemam što nadodati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Radujmo se pesticidima!YO 2018-12-31 18:21
Citat objektivno:
U svijetu bez pesticida Lošinjani nisu imali što za jesti i odlazili su s otoka trbuhom za kruhom,
I zato bi se sada trebali radovati dolasku pesticida koji će se cijediti u tlo, a iz tla kroz škrape u Vransko jezero da bi se ruski kapital oplođivao golfom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Trol koji ne prihvaća da je trol?gost 2018-12-31 08:37
Neće ispasti da trolaš. Dođi sebi. Ti stvarno trolaš!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # »Ovo Lošinjani hotje. Grdo im je retji ne«Tintiličić 2018-12-31 10:05
Citat objektivno:
Citat Tintiličić:
Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo.
Sad će opet ispasti da trolam, ali baš me briga, reći ću da se ovu rečenicu uporno vadi iz konteksta,
Tvrdnja da je neka izjava izvađena iz konteksta je već otrcano sredstvo za opovrgavanje izrečenog kad si uhvaćen "spuštenih gaća". Mi ne znamo što je autor želio reći, ali znamo što je i u kojem kontekstu rekao. Kontekst je bio rasprava na sjednici GV o formalnom, sasvim nevažnom prihvaćanju prijedloga Izmjena županijskog PP za golf na Mataldi i poznate primjedbe o ekološkim rizicima projekta i problem nadzora. U tom kontekstu je vjerni partner HDZ-a, vijećnik IDS-a Maljevac fatalističkom tvrdnjom da netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće pozvao vijećnike i građane Lošinja na pomirenost sa sudbinom kao da su rizici stvar sreće, dakle slučajnosti, a ne rezultat znanstvenih istraživanja. U tom kontekstu njegova rezolutna izjava moramo poslati poruku Županiji i Vladi RH da mi to želimo znači da oni, vijećnici vladajuće većine, žele svakog građanina Lošinja ponaosob izložiti neizvjesnoj sudbini. A u Županiji su ih čuli i poslušali. Jer »Ovo Lošinjani hotje. Grdo im je retji ne« Baš kao na snimku sa sjednise županijske Skupštine:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # dizanje panike među stanovništvomobjektivno 2018-12-31 10:51
Citat Tintiličić:
...pozvao vijećnike i građane Lošinja na pomirenost sa sudbinom kao da su rizici stvar sreće, dakle slučajnosti, a ne rezultat znanstvenih istraživanja.
Ne nalazim znanstvena istraživanja koja govore da postoji značajna uzročno-posljed ična veza između upotrebe pesticida na golf igralištima i pobola od raka u okolišu. Pesticidi tehnički jesu karcinogeni, kao i sunce i još štošta bez čega bi život bio nezamisliv ili bitno lošije kvalitete. Radi se o načinu upotrebe i omjeru koristi/šteta, a sudbina u tom kontekstu jest neizvjesna ma kako okreneš... Čini mi se da se ovdje pokušava dizati paniku među stanovništvom pozivajući se na autoritet znanosti, a zapravo manipulirajući nalazima znanstvenih istraživanja. Tvoj odgovor to divno ilustrira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ravna zemljagost 2018-12-31 12:52
Citat objektivno:
Čini mi se da se ovdje pokušava dizati paniku među stanovništvom pozivajući se na autoritet znanosti, a zapravo manipulirajući nalazima znanstvenih istraživanja. Tvoj odgovor to divno ilustrira.
To nam rade i u svezi oblika našeg planeta. Pozivajući se na autoritet znanosti, a zapravo manipulirajući nalazima znanstvenih istraživanja tvrde da je Zemlja okrugla loptastog oblika a svi znamo da je ravna ploča.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ###gost 2018-12-31 12:54
Citat objektivno:
Citat Tintiličić:
...pozvao vijećnike i građane Lošinja na pomirenost sa sudbinom kao da su rizici stvar sreće, dakle slučajnosti, a ne rezultat znanstvenih istraživanja.
Ne nalazim znanstvena istraživanja koja govore da postoji značajna uzročno-posljedična veza između upotrebe pesticida na golf igralištima i pobola od raka u okolišu.
To što ih ti nisi našao ne znači da ih nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # sama sebi skače u ustaP.D. 2018-12-30 22:56
Možda bi netko mogao pojasniti što nam je to gradonačelnica htjela reći?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Puntarska elegijaZoZo 2018-12-31 10:45
Počeo sam gledati ali kad je počela s onim otrcanim "moram reći", palo mi na pamet ne moraš, nitko te ne tjera i htio prekinuti gledanje. Ali sam shvatio da stvarno mora jer ju gleda vladarev izaslanik. Pa je pričala kako su ona i Jovićka bili upoznati sa svakim detaljem donošenja plana, da su postavljali pitanja i primjedbe, itd. A onda je za argument da prostor ne treba čuvati kakvog smo zatekli od straha da će nešto krenuti krivo razvezla priču da je ona iz Punta križe, roditelji i nono također, da poznaje taj prostor i da je za njega emotivno vezana. Ali kad je rekla da misli kako nam čuvanje tog prostora neće donijeti ništa dobro ugasio sam video. Ne zanima me šta na tu temu ima reći još jedan sluga, tj. sluškinja vlasnika Jadranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # totalna antilogikaWTF 2018-12-31 12:41
U prvoj minuti svog izlaganja kaže da su nam taj maksimalno očuvan predivni prostor ostavile prethodne garniture političara i da nam je to Bogom dano, dobili smo ga u nasljeđe i moramo ga čuvati na najbolji mogući način. To nam je velika prednost u odnosu na druge sredine koje su zabetonirane, izbetonirane i kako su postale turistička naselja što nije dobra praksa.
Iz cijelog njenog izlaganja kao krajnji rezultat proizlazi da izgradnja turističkog kompleksa sa 800 ležajeva i pratećim sadržajima na 325 hektara nedirnutog prirodnog ambijenta nije ništa loše, dapače čak je i poželjno.

Iz dostupnih materijala i izlaganja uvaženog stručnjaka saznali smo da se na Mataldi predviđa gradnja objekata na površini do 23.150 m2, s tim da zgrada hotela može biti visine do 15 metara, koju treba arhitektonski uklopiti u postojeći okoliš i specifične uvjete gradnje na tom području, štogod to značilo (???).
Za usporedbu, izgrađenost svih objekata u Sunčanoj uvali (Aurora, Vespera, Borik, Veli žal) iznosi oko 14.000 m2.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Jesmo li moroni?IQ 2019-01-01 14:15
Citat WTF:
U prvoj minuti svog izlaganja kaže da su nam taj maksimalno očuvan predivni prostor ostavile prethodne garniture političara i da nam je to Bogom dano, dobili smo ga u nasljeđe i moramo ga čuvati na najbolji mogući način. To nam je velika prednost u odnosu na druge sredine koje su zabetonirane, izbetonirane i kako su postale turistička naselja što nije dobra praksa.
Iz cijelog njenog izlaganja kao krajnji rezultat proizlazi da izgradnja turističkog kompleksa sa 800 ležajeva i pratećim sadržajima na 325 hektara nedirnutog prirodnog ambijenta nije ništa loše, dapače čak je i poželjno.

Iz dostupnih materijala i izlaganja uvaženog stručnjaka saznali smo da se na Mataldi predviđa gradnja objekata na površini do 23.150 m2, s tim da zgrada hotela može biti visine do 15 metara, koju treba arhitektonski uklopiti u postojeći okoliš i specifične uvjete gradnje na tom području, štogod to značilo (???).
Za usporedbu, izgrađenost svih objekata u Sunčanoj uvali (Aurora, Vespera, Borik, Veli žal) iznosi oko 14.000 m2.
Znači, Bogom dani prostor moramo čuvati jer to nam je prednost u odnosu na sredine koje su zabetonirane, izbetonirane i postale turistička naselja što nije dobra praksa, pa smo zato prihvatili prostorni plan izgradnje turističkog kompleksa sa 800 ležajeva i pratećim sadržajima na 325 hektara nedirnutog prirodnog ambijenta. Bogom danog ambijenta, dobivenog u naslijeđe. Ma koga ta žena za|ebava?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Šuplje revanjeOra Torica 2019-01-01 14:35
Još bi bilo zanimljivije čitati stenograme njenih govora. To je prestrašno šta ta žena lupeta. Ali boja njenog glasa , dikcija i izričaj naše gradske vijećnike tako obori s nogu da ne uspiju procesuirati sadržaj. Ona govori lijepo ali ne kaže ništa osim hrpe fraza, besmislica, jednostavno nikad ne kaže ništa sadržajno, konzistento ili logično.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vlasništvo?Misty 2018-12-31 15:21
Jel može netko provjeriti, rekao bih da se radi o zku. 2305 k.o. Punta Križa. Piše da vlasnik zemljišta za golf više nije Biskupija Krk nego RH.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Razlozi u tren nestaše, ali ne i plangost 2018-12-31 15:31
Istina zemljište na Mataldi na kome će se igrati golf sad je vlasništvo RH. Sjetimo se da se razloga zašto se županijski plan mijenja- jer je Jadranka d.d. s Biskupijom Krk potpisala ugovor o pravu građenja golfa? Bilo članaka na VL o tome a jedan je Beatizacija investiora.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # =====Misty 2018-12-31 16:04
Znaci onaj ugovor da Biskupijom vise ne igra, treba napraviti novi sa drzavom, kad se okoncaju zalbe?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # """"gost 2018-12-31 16:10
Da li nije problem. To će rješiti suradnik na projektu razgovorom jedan na jedan i bit će im jeftinije nego s Crkvom....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # pogodak u ništalucio 2018-12-31 16:28
Citat gost:
Da li nije problem. To će rješiti suradnik na projektu razgovorom jedan na jedan i bit će im jeftinije nego s Crkvom....
Znači Biskupija izgubila i Mataldu i lovu. Tko pod drugim jamu kopa sam u nju pada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # !!!!!Misty 2018-12-31 17:05
Citat gost:
Da li nije problem. To će rješiti suradnik na projektu razgovorom jedan na jedan i bit će im jeftinije nego s Crkvom....
Mislim da će prije toga bar dva saborska odbora dobiti materijale na uvid. Hvala na pažnji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # zakonodavna vlastobjektivno 2018-12-31 20:18
Kakve veze imaju saborski odbori sa bilo čim?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # probaj sam otkritiRDx 2018-12-31 21:00
Citat objektivno:
Kakve veze imaju saborski odbori sa bilo čim?
kakve veze ima tvoje trolanje sa bilo čim?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
51 # zbog priopćenja?objektivno 2018-12-31 21:51
Citat RDx:
Citat objektivno:
Kakve veze imaju saborski odbori sa bilo čim?
kakve veze ima tvoje trolanje sa bilo čim?
Očito sam opet postavio dobro pitanje! :P Dobro, bit će prilike za još jedno priopćenje u kojem ćete glasno progovoriti u ime zaštite interesa građana, ili slično.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # važno pitanje koje ostaje bez odgovoraobjektivno 2019-01-01 10:36
Pokušat ću još jednom dobiti odgovor poštovanih ekoloških aktivista na pitanje koje mi se čini jako važnim, na kojeg dosad nisam vidio jasno očitovanje, a pojavljuju se proturječne tvrdnje i stavovi, na primjer: Citat Snob:
Tvrdiš da se golf na Mataldi gradi zato što aktivisti nisu na vlasti. Dakle, implicitno tvrdiš da se golf ne bi gradio da su na vlasti aktivisti, što nikako ne slijedi kao logičan zaključak. (...) Naime ništa ne jamči da se s aktivistima na vlasti ne bi gradilo. Možda bi se gradilo, ali pod nekim drugim uvjetima...
Jeste li vi protiv golfa kao takvog ili protiv ruskog/Jadranki nog golfa onako kako ga se planira graditi? S jedne strane tvrdi se da eko-golf nije moguć, da pesticide raznosi bura i slijevaju se Vransko jezero iz kojeg treba crpiti velike količie vode i da će ljudi od svega toga dobiti rak ili umrijeti od žeđi. S druge strane, čuje se da bi golf pod drugačijim uvjetima i u izvedbi odgovornog investitora (npr. ne ruskog nego finskog) bio prihvatljiv. Koji je vaš stav, na što (ne) pristajete? Koji su to uvjeti pod kojima golf postaje prihvatljiv? Dobro, pretpostavljam da biste pristali na neku posebnu inačicu golfa u kojem bi cilj igre bio ugurati lopticu u rupu postojećeg suhozida, zaobilazeći prepreke od makije, umjesto u rupu na poravnjenom travnjaku koji je posipan pesticidima, ali to investitoru ne bi bilo isplativo, kao ni golf s jednom jedinom travnatom rupom, i otišao bi ulagati drugdje. Koliko rupa dozvoljavate? Što vi zapravo hoćete, odnosno nećete? Zamislite da ste na vlasti (hahahaha) i dođe vam investitor s prijedlogom da sagradi golf igralište. Što biste mu rekli, koje uvjete postavili, kako biste osigurali investiciju, a da ne ugrozite okoliš? Ili, kako rekoh, ipak imate stav da za golf ni u kojem slučaju nema mjesta na Lošinju? Dajte se dogovorite, molim vas, važno je. Imate li razvojnu viziju otoka ili nemate?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ponavljaš se, brategost 2019-01-01 11:11
Citat objektivno:
Pokušat ću još jednom dobiti odgovor poštovanih ekoloških aktivista na pitanje koje mi se čini jako važnim, na kojeg dosad nisam vidio jasno očitovanje, a pojavljuju se proturječne tvrdnje i stavovi, na primjer: Citat Snob:
Tvrdiš da se golf na Mataldi gradi zato što aktivisti nisu na vlasti. Dakle, implicitno tvrdiš da se golf ne bi gradio da su na vlasti aktivisti, što nikako ne slijedi kao logičan zaključak. (...) Naime ništa ne jamči da se s aktivistima na vlasti ne bi gradilo. Možda bi se gradilo, ali pod nekim drugim uvjetima...
Jeste li vi protiv golfa kao takvog ili protiv ruskog/Jadrankinog golfa onako kako ga se planira graditi?
A koga to pitaš, kretenčino? Tko su to "vi"? Pitaj one koji imaju muda da pod svojim imenima, ne skrivajući se poput tebe i još nekih iza blesavih nadimaka, raspravljaju u projektu. I kad smo kod toga, ponavljaš se, brate. Mislim da više nitko ne sumnja da si trol, a zbog upornosti u ponavljanju jednog te istog da si za trolanje nagrađen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # 100%Dron 2019-01-01 11:56
Citat gost:
A koga to pitaš, kretenčino? Tko su to "vi"? Pitaj one koji imaju muda da pod svojim imenima, ne skrivajući se poput tebe i još nekih iza blesavih nadimaka, raspravljaju u projektu. I kad smo kod toga, ponavljaš se, brate. Mislim da više nitko ne sumnja da si trol, a zbog upornosti u ponavljanju jednog te istog da si za trolanje nagrađen.
Pričaš sa Elizom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # AUIguest 2019-01-01 12:37
Citat Dron:
Citat gost:
A koga to pitaš, kretenčino? Tko su to "vi"? Pitaj one koji imaju muda da pod svojim imenima, ne skrivajući se poput tebe i još nekih iza blesavih nadimaka, raspravljaju u projektu. I kad smo kod toga, ponavljaš se, brate. Mislim da više nitko ne sumnja da si trol, a zbog upornosti u ponavljanju jednog te istog da si za trolanje nagrađen.
Pričaš sa Elizom.
Umjetnom neinteligencijo m?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # AUIDron 2019-01-01 15:20
Rani AI. Software za koji si mislio da razgovaraš s terapeutom.
Ponavljala je tvoje riječi.
Ti kažeš: Mama me nije dovoljno voljela.
Eliza bi te pitala: Zašto misliš da te mama nije dovoljno voljela?
Ti kažeš: Srce me boli, a ona bi te pitala: Zašto misliš da te srce boli?
I sve otprilike u tom stilu.
Neki su obožavali razgovarati sa njom, drugima je užasno išla na živce.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # pitam ekološke aktivisteobjektivno 2019-01-01 12:37
Citat gost:
A koga to pitaš, kretenčino? Tko su to "vi"?
Štajaznam, Arsen, Bojana i sijaset ovih anonimnih komentatora koji već godinama kritiziraju GML, Jadranku i "Ruse", dakle sve koji se protive projektu golfa na Mataldi, skupinu lošinjskih "ekoloških aktivista", pojma nemam...

Nisam još nagrađen, ali bit ću kad se Mataldu dovrši. :P Šalu na stranu, načelno smo na istoj strani, samo vas kritiziram, a vi na kritike straaaašno reagirate: vrijeđanjem, otpisivanjem, cenzurom, izbjegavanjem odgovora,... ka-ta-stro-fa!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Štajaznam...val jda budalagost 2019-01-01 13:55
Frajeru ajd se predstavi pa pitaj Arsena, Bojanu i anonimne komentatore. A rečenica "Šalu na stranu, načelno smo na istoj strani, samo vas kritiziram...", potvrđuje da osim što si licemjer i trolčina na zadatku, da si i izuzetno glup. Na istoj smo strani ali vas kritizram?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Lake drogeGalimatijas 2019-01-01 14:05
Koliko ja shvaćam objektivno on je na istoj strani kao i protivnici ovakovoga golfa, općenito je protiv golfa ali
brani "ruski" golf i nema ništa protiv Matalde. Naravno istovremeno je na istoj strani sa onim koji su protiv golfa na Mataldi?
Štajaznam tako ispada...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # moja pozicija oko golfaobjektivno 2019-01-01 15:22
Citat Galimatijas:
Koliko ja shvaćam objektivno on je na istoj strani kao i protivnici ovakovoga golfa
U načelu točno, ali prolaze me trnci neugode kada pomislim da sam na istoj strani likovima koje ovdje srećem...
Citat Galimatijas:
općenito je protiv golfa
Točnije protiv nepromišljenog razvoja turizma koji ugrožava okoliš (manje važno) i koji postaje "monokultura" koja privrednu osnovu lokalne zajednice čini neodrživom dođe li do promjene okolnosti (mnogo važnije). Ne vidim kako bi se golf mogao uklopiti u ono što Cres i Lošinj jesu i mogu/moraju biti. Golf je vjerojatno izlika da se izgradi što više nekretnina, ali možemo to zanemariti ovog časa... Protiv sam neprimošljenog povećanja turističkih kapaciteta.
Citat Galimatijas:
ali brani "ruski" golf i nema ništa protiv Matalde.
Apsolutno sam protiv golfa, ruskog ili finskog, na Mataldi ili bilo gdje drugdje na Cresu i Lošinju.

I sad kad znate koja je moja pozicija, a rekao sam gdje stojim i ranije, čini li to moja pitanja i primjedbe imalo drugačijima? Ne čini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # kritika s iste straneobjektivno 2019-01-01 15:06
Citat gost:
Na istoj smo strani ali vas kritizram?
Točno. Zar je to neshvatljivo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Suodgovornost, my assgost 2019-01-01 14:03
Citat objektivno:
Citat gost:
A koga to pitaš, kretenčino? Tko su to "vi"?
Štajaznam, Arsen, Bojana
Pa onda pitaj njih, a ne sve nas. Uostalom na ovoj stranici su objavljene i njihove službene primjedbe na prijedlog izmjena PP PGŽ, a Bojana je o njima govorila na HRT. Sigurno će ti odgovoriti, pa makar ostao anoniman. Nju se ne može lako impresionirati, a ponajmanje jeftinim forama o suodgovornosti s lokalnom, županijskom i državnom vlasti i s investitorom o kojem tako malo znamo. A da je tome tako vidi se po tome što predstavnik PGŽ nije imao muda izići na TV suočavanje s njom.


youtu.be/WXwSpp0xn7s
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # zanima me zajedničko mišljenjeobjektivno 2019-01-01 15:46
Citat gost:
Pa onda pitaj njih, a ne sve nas.
Zanima me mišljenje svih vas. Zanima me imate li zajednički stav i viziju, imate li jasno usuglašen program održivog razvoja, postoji li ikakva smislena lokalna politička platforma koju bi se moglo suprotstaviti onoj koja je trenutno na vlasti i koja će "izbetonirati" otok i potopiti ga u more ili pretvoriti u pustinju kroz idućih desetak, dvadesetak ili tridesetak godina. Zasad mi se čini da takvo što ne postoji. Postoje lideri poput Bojane i Arsena koji imaju kultski status, i ponešto članova kulta koji nisu u stanju samostalno razmišljati, čija je demokratska kultura bliska nuli i koje se ne može organizirati u lokalni politički pokret... To jest ne želi ih se organizirati, uffff, jer se lideri zadovoljavaju igranjem jalove uloge uvaženih "aktivista". Hajde, opovrgnite me, bit će mi drago.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Manjak oportunizma, višak građanske hrabrostigost 2019-01-01 16:29
Citat objektivno:
Citat gost:
Pa onda pitaj njih, a ne sve nas.
Zanima me mišljenje svih vas. Zanima me imate li zajednički stav i viziju, imate li jasno usuglašen program održivog razvoja, postoji li ikakva smislena lokalna politička platforma koju bi se moglo suprotstaviti onoj koja je trenutno na vlasti i koja će "izbetonirati" otok i potopiti ga u more ili pretvoriti u pustinju kroz idućih desetak, dvadesetak ili tridesetak godina. Zasad mi se čini da takvo što ne postoji. Postoje lideri poput Bojane i Arsena koji imaju kultski status, i ponešto članova kulta koji nisu u stanju samostalno razmišljati, čija je demokratska kultura bliska nuli i koje se ne može organizirati u lokalni politički pokret... To jest ne želi ih se organizirati, uffff, jer se lideri zadovoljavaju igranjem jalove uloge uvaženih "aktivista". Hajde, opovrgnite me, bit će mi drago.
Mislim da se Bojana kao (su)organizator ica nekoliko javnih tribina koje su bile uzdrmale lošinjsku političku scenu (ako se tu močvaru može tako nazvati) ne zadovoljava jalovom ulogom "uvaženog aktivista", jer se i nadalje izlaže rizicima kritike vlasti i vladajućih politika, te rizicima manjka oportunizma i viška građanske hrabrosti. A postoji li neka politička platforma koju bi se moglo suprotstaviti onoj koja je trenutno na vlasti, da dodam - i u formalnoj, ali lojalnoj oporbi - ne znam, ali bojim se da lokalno biračko tijelo dijelom zbog inertnosti, a dijelom zbog interesne umreženosti nije spremno za novitete. Zato tvoju tvrdnju kako će aktivisti (a ne gradska vlast) biti odgovorni dođe li zbog golfa do ekološke katastrofe iz razloga što nisu osvojili vlast smatram jednako apsurdnom koliko i suludu tvrdnju da su za holokaust krivi Židovi jer svojom pobjedom na izborima nisu spriječili dolazak nacista na vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # svaljivanje neuspjehaobjektivno 2019-01-01 18:40
Citat gost:
...ali bojim se da lokalno biračko tijelo dijelom zbog inertnosti, a dijelom zbog interesne umreženosti nije spremno za novitete.
Konačno konstruktivan i smislen odgovor! Hvala lijepo. Dakle, (a) inertnost građana, (b) interesna umreženost, ima li još nešto? Je li možda (c) nedovoljna privlačnost alternative ili njeno nepostojanje? Nemojte neuspjeh automatski svaljivati na inerciju i interesnu umreženost građana, to su uobičajni problemi koje bi aktivisti-polit ičari morali moći premostiti ako žele nešto postići. Postoje dva izvora mogućih glasača: prvo, oko 50% Lošinjana nije izašlo na lokalne izbore, pretpostavljam dobrim dijelom oni mlađi; drugo, dobar dio onih koji jesu izašli ipak nije bogznakako interesno umrežen, eventualno rade za Jadranku ili u gradskim poduzećima na manje istaknutim položajima. Njih ništa ozbiljno ne priječi da na idućim izborima glasaju za smislenu lokalnu alternativu. Pitanje je tko će ih povesti, čime i kako. A to je zapravo pitanje koje aktivisti trebaju postaviti sami sebi i međusobno - što rade dobro, a što može bolje?

Mene je na ovakva razmišljanja potakla Arsenova bahata reakcija u vezi primjedbe na prebrojavanje glasova i mnoštvo tupavih, agresivnih i paranoičnih anonimnih komentara, što me upućuje da privlačnost alternative, uz takav pristup, razumljivo nije i ne može biti velika. Kad sam zatim čuo da neki (anonimci) smatraju da se lokalnom politikom uopće ne bi trebalo baviti, sve je postalo jasno - Mataldu se gradi jer nema onih koji bi to bili spremni i sposobni spriječiti. Je, inercija građana jest problem, kao i interesna umreženost, ali dobar dio problema leži u vama. Dajte molim vas razmislite malo o tome, bez traganja za jeftinim izgovorima u stilu "drugi su krivi, politika je degenerirana".

Bojani svaka čast, ali ona (sama) ne može preokrenuti otok. Štoviše, anonimci koji ovdje tipično istupaju u njenu obranu vjerojatno su dodatni balast. :D Ni Arsen to ne može (sam), uz sve dobro što radi i on ima svojih ograničenja. Ne znam... morali biste u prvi plan početi gurati druge, nove ljude, naravno ako postoje... A ako ne postoje, onda se zapitajte koliko je to vaša odgovornost i što promijeniti na sebi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # nije u šoldima svehamby 2019-01-01 20:05
Priča o golfu svodi se na ekologiju, prirodne resurse Punte križa, kapacitet vodovoda, zaštitu okoliša...a najvažnije pitanje da li je to uopće isplativa investicija nitko ne spominje. Jadranka je prezadužena tvrtka koja nije u stanju ući u financiranje rekonstrukcije zračnog pristaništa, a kamoli da osigura 100 miliona EUR-a za projekt Matalda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # puntarimagla 2019-01-01 22:02
Citat hamby:
Priča o golfu svodi se na ekologiju, prirodne resurse Punte križa, kapacitet vodovoda, zaštitu okoliša...a najvažnije pitanje da li je to uopće isplativa investicija nitko ne spominje. Jadranka je prezadužena tvrtka koja nije u stanju ući u financiranje rekonstrukcije zračnog pristaništa, a kamoli da osigura 100 miliona EUR-a za projekt Matalda.
Idemo razjasniti, da bude jasnije svima:
Izgradnja golfa?
Uvjet poštivanje ekologije, korištenje voda dali uopće iz jezera i alternativa koja ?
Izgradnja hotela 5 zvjedica ali odmah kada i golf, iz razloga upošljavanja 200 djelatnika min struke hoteljerstva ? odakle ih dobiti naša djeca nisu pohađala te škole? Dakle u dogljedno vrijeme 200 obitelji, gdje ih smjestiti? za par godina djeca , gdje u vrtić, škole? Tko će izgraditi stanove vrtiće i školu... Ili to pada na teret grada ?
Financiranje ? nakon usvajanja ovakvpg plana predviđa se izgradnja 50 vila sa tri etaže dakle prodaja istih u vrijednosti 50 x 1.5 milion eura = 75 miliona dakle sa ovim novcem se može izgraditi i golf ali bez hotela, tko i kada će istog izgraditi kako bi se sapošljavala naša djeca...
Dakle nema zapošljavanja, floskula kod svakog projekta na što domaći ljudi padaju na isti recept zaposlit ćemo našu djecu kao konobare i kuhare, sakuplači lopti, vrtlari itd ?
Dajte, dosta je pjeska i prodavanje magle da je to za dobrobit turizma ovog kraja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # ekologija je manji problemobjektivno 2019-01-02 07:19
Citat magla:
Izgradnja golfa?
Uvjet poštivanje ekologije,
To je uvjet kojeg se ne može ispuniti ako ne postoji eko-golf, dakle umjesto odgovora "da, ali samo ako ispunite uvjete" trebalo bi jednostavnije reći "ne". S druge strane, tvrdnja da je golf jako opasan za okoliš nema znanstvenu potvrdu, našao sam jedno (slovima: jedno) istraživanje koje uopće ne govori o štetnosti pesticida za okoliš, nego o profesionalnim bolestima zaposlenih na održavanju travnjaka, što su rizici koje imaju mnogi poljoprivrednici, a čak i autor tog istraživanja tvrdi da nije sa sigurnošću dokazano da su njihove bolesti povezane s pesticidima. Dakle idemo ovako: eko-golf ne postoji, ali utjecaj kojeg ima na okoliš nije nužno katastrofičan, svaki zahvat ima određeni utjecaj na okoliš, i onda je lako izvesti zaključak da ekološki aktivisti vjerojatno pretjeruju, posebno ako panično naglašavaju tvrdnje o dobivanju raka, što je ovdje vrlo popularno. Ja bih zaključio ovako: ekološki argument protiv golfa ne valja.
Citat magla:
korištenje voda dali uopće iz jezera i alternativa koja ?
Korištenje vode iz Vranskog jezera je problem nezavisan od golfa. Svako povećanje turističkih kapaciteta ugrožava prenapregnuti sustav vodoopskrbe, zar ne? Ispada da nije problem u golfu nego u povećanju turističkih kapaciteta, ali tu poruku se gotovo uopće ne čuje jer se priča o pesticidima i raku...
Citat magla:
Dajte, dosta je pjeska i prodavanje magle da je to za dobrobit turizma ovog kraja.
"Dobrobit turizma", u smislu povećanja kapaciteta i još većeg oslanjanja na prihode iz tog izvora, i "dobrobit ovog kraja" uopće nisu istoznačnice. To je poruka koju biste trebali naglašavati, a to uopće nije jednostavno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Nakon trolanja - lobiranjeSnob 2019-01-02 08:32
Ukratko, ti si agent velikog investitora. Trolanjem odvraćaš pozornost od teme, za eventualnu katastrofu unaprijed okrivljuješ aktiviste jer nisu na vlasti, a ne one koji jesu na vlasti, a sada otvoreno lobiraš za golf nepotkrijepljen im tvrdnjama da ekološki argument protiv golfa ne valja i da je korištenje vode iz Vranskog jezera problem nezavisan od golfa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # tvoje guglanje je najmanji problemAlex 2019-01-02 09:28
To što si ti našao ili nisi našao na netu je najmanji problem.
Bilo bi zanimljivo čuti tvoj komentar na koji način je obrađeno poglavlje F3. VODE I MORE u Strateškoj studiji utjecaja na okoliš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # ekologija je stvarno manje važnaobjektivno 2019-01-02 13:08
Citat Alex:
To što si ti našao ili nisi našao na netu je najmanji problem.
Je, pa uputi me, zatražio sam reference o pesticidima i dobio uputu da guglam.
Citat Alex:
ekologija je najveći problem
Nije, Alex. Ekologija je važna stvar, ali, u izvedbi ekoloških fundamentalista koji, približno citiram, "špricanu jabuku ne bi stavili u usta", konačni politički učinak može biti protivan onome što želite - izostat će šira podrška zaštiti okoliša. Da budem malo prost, j*bala vas Osmoderma eremita! Možete se iscrpljivati do krajnosti je li zaštitni pojas oko lokvi dovoljan ili nije, i dapače trebate se iscrpljivati ako je to uže područje kojim se bavite, no vaš će trud propasti ako ne dobijete širu podršku... A kako pokušavate dobiti tu podršku? Plasiranjem tvrdnji da će ljudi dobiti rak ako se Mataldu izgradi, što je obična manipulacija, i svaljivanjem krivnje na "degeneriranu politiku" u koju se radi toga ne želite uključiti da ne ugrozite svoj moralni integritet (a možda i zato što se bojite da ne biste stigli istovremeno prebrojavati kukce)... Zaštita okoliša mora biti dio nečeg šireg, inače nikad nećete doći u poziciju moći da ga zaštitite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ah, taj golfgost 2019-01-02 13:38
Citat objektivno:
Zaštita okoliša mora biti dio nečeg šireg, inače nikad nećete doći u poziciju moći da ga zaštitite.
Kad se zbog šire podrške javnosti dođe u poziciju da zaštita okoliša postane društveni i politički imperativ ispred svega drugog, to će biti prekasno. Uz ovaj ritam i trend iscrpljivanja planeta i klimatskih promjena možda je već prekasno. Pa neka poslije nas bude potop ili što već. A sada sagradimo taj golf i nadajmo se sreći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # prije guglanja uključi mozakAlex 2019-01-02 14:04
Citat objektivno:
Citat Alex:
To što si ti našao ili nisi našao na netu je najmanji problem.
Je, pa uputi me, zatražio sam reference o pesticidima i dobio uputu da guglam.

Ti si se već pogubio u vlastitim izjavama.
U jednom komentaru si sam napisao da su pesticidi kancerogeni. Sad to još moraš izguglati?
Probaj izguglati podatak da li je moguće da će pesticidi sa Matalde završiti u Vranskom jezeru. I onda nam ovdje svečano objavi da to nigdje ne piše. :lol:

Ovdje se ne raspravlja o golfu tamo negdje, nego o golfu na Mataldi i mogućim utjecajima koje će taj zahvat imati na okoliš, između ostaloga i na Vransko jezero čiju vodu ovdašnja populacija koristi za piće i sve ostalo.
Zato se rade studije procjene utjecaja na okoliš za svaki pojedini zahvat posebno.
Tebi sam gore preporučio da pročitaš poglavlje F, pa da to prokomentiraš, a ja ću svoje daljnje primjedbe i komentare sačuvati za javnu raspravu u postupku procjene utjecaja zahvata na okoliš, ako do toga ikada uopće dođe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # ekologija i demokracijaobjektivno 2019-01-02 15:04
Citat Alex:
Ti si se već pogubio u vlastitim izjavama.
U jednom komentaru si sam napisao da su pesticidi kancerogeni. Sad to još moraš izguglati?
Probaj izguglati podatak da li je moguće da će pesticidi sa Matalde završiti u Vranskom jezeru. I onda nam ovdje svečano objavi da to nigdje ne piše. :lol:
Tamo sam napisao i da je svašta koncerogeno, da kancerogene tvari istovremeno mogu imati društveno korisnu upotrebu i da odluka zavisi o procjeni omjera koristi i šteta, a tu se procjenu u krajnjoj liniji uobličava na političkoj razini, dakle baš tamo gdje ekološki aktivisti ne žele sudjelovati. Nikako da dohvatite taj detaljčić, jelda? Uvjereni ste da treba učiniti sve da se zaštiti okoliš, ali zaboravljate da živite u zajednici s drugima, u političkom sustavu gdje svačiji glas jednako vrijedi i gdje je presudno mišljenje većine. Što većina misli o mogućnosti da pesticidi završe u Vranskom jezeru? Ne misli ništa, jer ovi koji su na vlasti skrivaju ili umanjuju tu mogućnost, a ekološki aktivisti s druge strane karikaturalno potenciraju problem preko svake mjere, što nije uvjerljivo. Osim toga, aktivisti se ne natječu za vlast pa članovi zajednice koji dijele njihovo mišljenje o rizicima nemaju za koga glasati kada biraju one koji presuđuju o omjeru koristi i šteta.

Tražiti dokaz da nema nikakve mogućnosti da pesticidi završe u Vrani, uvjetovati gradnju Matalde takvim dokazom, hej to je ekstremistički stav. Da, moguće je da pesticidi završe u Vranskom jezeru. Ne možeš isključiti svaku mogućnost, no kolika je vjerojatnost? Isto tako je moguće da od toga ne bude veće štete, ili čak da uopće ne bude nikakve štete. Dogodi li se manja šteta, je li ona veća od moguće koristi? Nema znanstvene metode koja može dati odgovor na ovo političko pitanje. Shvaćaš, ekstremistički stav je vrlo jednostavno rastaviti na sitne komadiće i raspuhati u nepovrat, i zato ekološki argument nije dovoljan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # manja šteta?Tin 2019-01-02 15:23
Kao da slušam onog čovjeka sa čudnim brkovima koji je započeo drugi svjetski rat. Koliko je po tebi manja šteta na populaciji od 12000 domorodaca?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # šteta ili korist?objektivno 2019-01-02 15:39
Citat Tin:
Kao da slušam onog čovjeka sa čudnim brkovima koji je započeo drugi svjetski rat. Koliko je po tebi manja šteta na populaciji od 12000 domorodaca?
Misliš li na ljude ili kukce? :D Voziš li auto, točiš li benzin? Onda sigurno znaš da cisterne uredno prolaze pored Vranskog jezera i uvijek postoji mogućnost da se prevrnu. Da bi se umanjilo rizik, postoji čitav niz tehničkih i drugih propisa, ali rizik uvijek postoji. Sad uzmi iste te kriterije i primjeni ih na Mataldu, pa da vidimo dokle ćeš doći... Usput uzmi u obzir koliko o svemu tome razmišlja prosječni glasač sa završenom srednjom školom, i koliko mu znači da može napuniti auto benzinom, i za koga će na koncu konaca glasati kad dođu izbori. Ekologija nije dovoljna, izađite iz te niše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # money, moneyTin 2019-01-02 16:17
Citat objektivno:
Citat Tin:
Kao da slušam onog čovjeka sa čudnim brkovima koji je započeo drugi svjetski rat. Koliko je po tebi manja šteta na populaciji od 12000 domorodaca?
Misliš li na ljude ili kukce? :D Voziš li auto, točiš li benzin? Onda sigurno znaš da cisterne uredno prolaze pored Vranskog jezera i uvijek postoji mogućnost da se prevrnu. Da bi se umanjilo rizik, postoji čitav niz tehničkih i drugih propisa, ali rizik uvijek postoji. Sad uzmi iste te kriterije i primjeni ih na Mataldu, pa da vidimo dokle ćeš doći... Usput uzmi u obzir koliko o svemu tome razmišlja prosječni glasač sa završenom srednjom školom, i koliko mu znači da može napuniti auto benzinom, i za koga će na koncu konaca glasati kad dođu izbori. Ekologija nije dovoljna, izađite iz te niše.
Vidim da si ekonomista, ponašaš se kao da izrađuješ feasibility studije. Jesu li žrtve ljudi ili komarci, tebi je svejedno. Isplativost projekta se gleda samo kroz novac, ako treba isplatiti ćemo žrtvama naknadu pa neka šute.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Bagatelna prodaja političkih odlukaSnob 2019-01-02 15:50
Naravno da ekološki argument protiv argumenta novca i pohlepe nije dovoljan. Jer baš kao što si na drugom mjestu napisao, "Propise je moguće različito tumačiti. Na primjer, projekt se može odobriti "ako su vlasti uvjerene sa sigurnošću da neće biti negativnog utjecaja, odnosno ako sa znanstvenog stajališta ne postoji nikakva razumna sumnja da takvi učinci ne postoje". I onda to možeš čitati na različite načine, jer što znači "razumna sumnja", što znači "znanstveno stajalište"? To su floskule kojima se fingira objektivnost, a u pozadini je najčešće politička odluka, ne samo kada ide u korist investitora nego i kada bi išla u korist aktivista. Odluka je uvijek politička." Naravno, politička odluka utemeljena na floskulama kojima se fingira objektivnost nikad ne ide u korist aktivista iz jednostavnog razloga što aktivisti naprosto nemaju novaca da si je kupe na slobodnom tržištu političke korupcije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # razlog višeobjektivno 2019-01-02 16:03
Citat Snob:
...iz jednostavnog razloga što aktivisti naprosto nemaju novaca da si je kupe na slobodnom tržištu političke korupcije.
Još jedan razlog da se kandidiraju na izborima, za to nema većeg troška. Čak dobiješ i plaću, ako te izaberu.
Dosta mi vas je za danas. :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Prodano!Snob 2019-01-02 16:19
Citat objektivno:
Citat Snob:
...iz jednostavnog razloga što aktivisti naprosto nemaju novaca da si je kupe na slobodnom tržištu političke korupcije.
Još jedan razlog da se kandidiraju na izborima, za to nema većeg troška. Čak dobiješ i plaću, ako te izaberu.
Mjestom u gradskom vijeću sigurno ne bi zaradili dovoljno za kupovinu političkih odluka većine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zašto kupovati?objektivno 2019-01-02 18:03
Citat Snob:
Mjestom u gradskom vijeću sigurno ne bi zaradili dovoljno za kupovinu političkih odluka većine.
Pa onda neka osvoje većinu, tada neće morati kupovati odluke već će ih moći izravno donositi.

Citat Snob:
A nitko u tih 440 stranica nije ni zavirio.
Kada bi ekološki aktivisti činili većinu u GML, tada bi valjda većina pročitala materijale, zar ne? Zašto mi se čini, Snobe, da se svakim novim odgovorom sve dublje ukopavaš? Apsolutno je smisleno da se ekološki aktivisti izravno uključe u politiku i da je ogroman propust što to ne žele učniti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # trolova šihta da 23.55gost 2019-01-02 18:09
Iako si davno bahata rekao: Dosta mi vas je za danas. i dalje neumorno trolaš. Ne da gazda odmora?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Bojana je ZA golf!objektivno 2019-01-02 19:47
Citat gost:
Ne da gazda odmora?
Ne može se to platit. :D

Nego da ne ostane na ovom, našao sam Bojaninu izjavu u kojoj je ona ZA golf. Kaže ovako: "Da se ovaj projekt planira u Njemačkoj, možda bih ga pozdravila, ali planira se u Hrvatskoj, gdje pravna država ne postoji". Znači nije problem u golfu kao takvom, nego samo ako se radi o rusko-Jadrankin oj režiji. Kada bi golf gradili uzorni njemački ili finski ili švedski investitori, onda odjednom ne bi bilo opasnosti da pesticidi završe u Vranskom jezeru, Osmoderma barnabita bi zujala od sreće, a Bojana i ekipa bi radosno pozdravljali projekt. Dobro je znati u čemu je zapravo problem... Ispada da čak i da Jadranka zadovolji baš sve uvjete koje joj postavljaju regulatori, bez potplaćivanja onih koji rade stručne studije i planove, opet nije dobro jer "ne živimo u pravnoj državi" i postoji velika mogućnost da dođe do ekološke katastrofe, ali ne zbog golfa kao takvog, već zbog "Rusa" i njihovih poslovnih običaja. Prekrasno. Naprosto prekrasno. Zaslužujete po dvije Matalde na svakom otoku, minimalno. Njemačku, švedsku, finsku i rusku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ......Vanzemaljac 2019-01-02 19:53
Kao što je Bojana rekla, i ja bih volio da se ovaj projekt planira u Njemačkoj, a ne u Hrvatskoj, daleko od Vranskog jezera i sve ok.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # kult i metaforeobjektivno 2019-01-02 20:07
Prilično sam siguran da nije to mislila. Ne, Vanzemaljče, ona je rekla da je ZA golf na Mataldi. U njenoj izjavi "Njemačka" je metafora za mjesto gdje pravna država postoji, a ne druga lokacija. Doduše, ne čudi me da su članovi kulta skloni doslovnom čitanju, to je obično tako s članovima kulta. :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tečaj telepatijeSnob 2019-01-03 15:48
Citat objektivno:
Prilično sam siguran da nije to mislila.
Gdje si studirao telepatiju? Kako bi bilo da organiziraš tečaj da i mi znamo čitati tuđe misli?Citat:
Ne, Vanzemaljče, ona je rekla da je ZA golf na Mataldi.
Ja to nisam čuo. Zato mi treba tečaj.Citat:
U njenoj izjavi "Njemačka" je metafora za mjesto gdje pravna država postoji, a ne druga lokacija.
Ah, tako dakle. Ona se izražavala pjesnički. Njemačka nije Njemačka nego metafora pravne države. Znači, uz tečaj telepatije treba mi i tečaj o metaforama.Citat:
Doduše, ne čudi me da su članovi kulta skloni doslovnom čitanju, to je obično tako s članovima kulta. :D
A šta ćeš! Čitamo što piše, ne izmišljamo što bismo voljeli da piše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # jedan argument manjehranitelj tuljana 2019-01-02 20:12
Citat Vanzemaljac:
daleko od Vranskog jezera i sve ok.
Pa, Matalda i jest daleko od Vranskog jezera. Površina Cresa je oko 405 km kvadratnih, dok je područje sliva Vranskog jezera, pojas koji okružuje Vransko jezero, površine tek oko 33 kvadratna kilometra. U neposredno slivno područje spada i sama površina jezera od nekih 5 km kvadratnih...

Nema nikakve šanse da podzemne vode iz priobalnog područja Matalde dospiju do Vranskog jezera.

Ali za to znati treba biti hidrogeolog, a ne npr. konobar ili medicinska sestra.

Tako da smo i to riješili. DALJE!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Idemo daljeSnob 2019-01-02 20:39
Citat hranitelj tuljana:
Nema nikakve šanse da podzemne vode iz priobalnog područja Matalde dospiju do Vranskog jezera.
Ali za to znati treba biti hidrogeolog, a ne npr. konobar ili medicinska sestra.
Tako da smo i to riješili. DALJE!
Smetnuo si s uma da konobari i medicinske sestre znaju čitati pa na Wikipediji mogu pročitati sljedeće:

Jezero je kriptodepresija čija je apsolutna dubina oko 74,5 m, a srednji vodostaj oko 13 m iznad razine mora, pa najdublji dio jezerskog dna leži oko 61,5 m ispod morske razine.

M. Petrik je 1957. godine potvrdio jednoličnost kemijskog sastava i temperature vode na čitavom jezerskom dnu čime je dokazao da ne postoji podzemno pritjecanje vode u jezero sa susjednog kopna. To znači da se jezerska voda obnavlja isključivo kišnicom i površinskim dotokom sa susjednih brda, ali podvodnim izvorima uz rubove jezera iz podzemnih krških šupljina na otoku.

Tako da smo i to riješili. DALJE!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # MOLIM?hranitelj tuljana 2019-01-02 20:54
Citat Snob:
Smetnuo si s uma da konobari i medicinske sestre znaju čitati pa na Wikipediji mogu pročitati sljedeće:

M. Petrik je 1957. godine potvrdio jednoličnost kemijskog sastava i temperature vode na čitavom jezerskom dnu čime je dokazao da ne postoji podzemno pritjecanje vode u jezero sa susjednog kopna. To znači da se jezerska voda obnavlja isključivo kišnicom i površinskim dotokom sa susjednih brda, ali podvodnim izvorima uz rubove jezera iz podzemnih krških šupljina na otoku.

Dakle ja ću se samoranit!
Kažeš našli na Wiki? Pa što ideš doktoru kad si bolestan, sve ima na Wiki...
...i to ni manje ni više citat iz 1957-me? Pa tad je tek friško bila otkrivena DNA... tek je napravljen prvi Si tranzistor...
...znaš li ti uopće koliko je znanost napredovala od 57-me? Wiki ratniče?
Koliko je istraživanja i studija rađeno kasnije na Vranskom jezeru od strane ZNANSTVENIKA?
Wiki ratniče, koga ćemo slušati, hidrogeologe ili "piše na wiki" ekipu?
Wikipedija je tek nešto više od fusnota u "jeste li znali" rubrici nedjeljnih novina...
...znanstvenu zajednicu sramota je reći "pročitao sam na wikipediji".
To je za osnovnoškolce da pišu seminare, za konobare i sujetne kvaziintelektua lne snobove kakvim si se i sam prikazao.
Piše na wiki... koji vic.
Znate čitati?! Hahhaha...
Gotovo, gasi sve, odustajemo... hahahahahaha...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ingeniozni lošinjski trolgost 2019-01-02 21:00
Ti si već ranjen u mozak davno. Imaš široku specijalizaciju i sub specijalizaciju-photshop.
Nemaš pameti ni znanja ali si zato jako bahat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Gasite sve, troloviSnob 2019-01-02 21:21
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
Smetnuo si s uma da konobari i medicinske sestre znaju čitati pa na Wikipediji mogu pročitati sljedeće:
M. Petrik je 1957. godine potvrdio jednoličnost kemijskog sastava i temperature vode na čitavom jezerskom dnu čime je dokazao da ne postoji podzemno pritjecanje vode u jezero sa susjednog kopna. To znači da se jezerska voda obnavlja isključivo kišnicom i površinskim dotokom sa susjednih brda, ali podvodnim izvorima uz rubove jezera iz podzemnih krških šupljina na otoku.
Piše na wiki... koji vic.
Znate čitati?! Hahhaha...
Gotovo, gasi sve, odustajemo... hahahahahaha...
I vrijeme je da odustaneš jer si već toliko puta ispao budala da će te žena nogirati ako sazna. A ti, dijete drago, klikni na ovaj link
katalog.hazu.hr/web/start01.htm
i u polje "autor" ukucaj prezime Petrik navedeno u članku na Wikipediji, pa će ti katalog knjižnice HAZU izlistati spisak njegovih hidroloških i hidrogeoloških radova. A među njima i ovaj iz kojeg je citat objavljen na Wikipediji. Kako bilo da bilo, vidim da je i tebe kao i pajdu ti zvanog objektivno obuzeo očaj. Sudeći po histeričnom pisanom smijehu, citiram, Hahhaha… hahahahahaha… zaista je gotovo. Gasite sve, odustanite. Ni trolanje nije za vas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Trolovi ne stajugost 2019-01-02 21:37
Ma neće budale stat nikad iako svako malo izjave gotovo, gasi sve, odustajemo ili dosta mi vas je za danas i onda se nakon kratkog vremena ponovo jave zaboravljući pompozna odjavljivanja.. Valjda su plaćeni po količini komentara a ne po kvaliteti komentara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # tuljane, nemaš pojmaVanzemaljac 2019-01-02 20:57
Površina nadzemnog sliva kojega omeđuju okolna brda je premala da bi jezeru osigurala dovoljne količine vode. Obzirom da oko jezera nema nadzemnih tekućica koje se ulijevaju u jezero, osim povremenih kratkotrajnih bujica nakon kiše, jasno je da osim nadzemnog sliva koji je definiran obližnjim brdima oko jezera, postoji i podzemni sliv iz kojega se puni jezero. Granice tog podzemnog sliva u našem krškom terenu je jako teško utvrditi. Stoga je sasvim moguće da kap kiše koja padne negdje na Tramontani ili Pogani podzemnim tokovima kroz krški teren dospije u jezero. Baš zbog premalog nadzemnog slivnog područja, nekada je aktualna bila teorija da se jezero puni vodom sa kopna, podzemnim kanalima ispod mora. Kasnije je ta teorija odbačena zbog kemijske analize i temperature vode. No ako je postojala teorija da se jezero može puniti ispod mora, onda je moguće da se puni i sa Matalde koja je samo 18 km od jezera.
Još jedan primjer čudnih tokova vode su ti podmorske vrulje koje izviru iz dna mora, a sa kojima vjerujem da si se susreo.
Evo, takva ti je situacija, a ti uživj u svom blaženom neznanju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # bonaccihranitelj tuljana 2019-01-02 23:03
Nema ništa čudno u toku vode u vruljams, dobro, možda ima wiki ratnicima.

Ostavi dečko struci da kaže svoje, struci koja je još puno puta istraživala jezero tehnikama koje 1957-me nisu ni postojale a rasprave o teoretskoj kapi vode koja ima 0,2 ppm pesticida u sebi i koja bi zalutala u jezero ostavi za svoje društvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # vidim, čita se :-)Vanzemaljac 2019-01-02 23:28
Vidim da si se upoznao sa analizom iz 2014. godine. Trebao si to učiniti prije nego li si bubnuo glupost. Kao ono neki dan sa Fotošopom.

Kod Bonaccija se isto spominju nedefinirane granice podzemnog sliva koje su promjenjive i ovise o nivou podzemnih voda. Eto vidiš. Sad si malo pametniji nego prije 2 sata.
I stvarno, mema ništa čudno u vruljama, niti u ponornicama, niti u bilo kakvim podzemnim tokovima u krškom terenu.

Ja mislio da si ugasio, kad ono evo te opet. Kao neki yebeni meteor. Pojaviš se, zabljesneš nas nekom glupošču i nestaneš. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # niš od tebeVanzemaljac 2019-01-02 23:46
Citat hranitelj tuljana:
rasprave o teoretskoj kapi vode koja ima 0,2 ppm pesticida u sebi i koja bi zalutala u jezero ostavi za svoje društvo.
Opet si zaboravio da treba voditi računa i o kumulativnom zagađenju koje s vremenom postaje s veće i veće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # prije i poslijeobjektivno 2019-01-03 00:29
Gle, moraš navesti neke vjerojatnosti. Vjerojatnost nije nula, to se svi slažu. Je li bliska nuli ili mnogo veća? Čitav taj argument za kojeg se kačiš u podlozi ima pretpostavku da je verojatnost značajno veća od nule, uz sve mjere zaštite, a to lako pada u vodu... u jezero. :D Argument nije smislen ako očekuješ da vjerojatnost mora biti nula, to je ekološki fundamentalizam s kojim se prelako izlazi na kraj. Čak i da si u pravu nećeš ništa postići, osim što ćeš NAKON ekološke katastrofe imati priliku reći "bio sam u pravu". Hoće li ti to biti zadovoljština, ili ćeš ipak shvatiti da je važnije učiniti nešto smisleno PRIJE ekološke katastrofe, a kako bi ju se izbjeglo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ###Vanzemaljac 2019-01-03 08:45
Prvo da te pitam jesi li se upisao u HDZ?
Ako nisi, požuri jer procjenjujem da sa svojim kvalifikacijama objektivno imaš dobre šanse postati čak i čuvar državnog pečata.

Dakle, procjene rizika, koristi, isplativosti, vjerojatnosti, itd. to su kategorije koje ne postoje u ovoj struci.
Ili zadovoljava ili ne zadovoljava.
Ali izračun toga nije posao aktvista, nego investitora, odnosno njegovog izrađivača elaborata procjene utjecaja zahvata na okoliš.
Na aktivistima je da to obaraju ako smatraju da procjena nije dobro napravljena.
A iskustvo nas uči da se u ovoj državi puno toga radi preko one stvari, pa to i aktivisti bez formalnog pbrazovanja u nekoj struci mogu obarati.

Mnogi aktivisti svuda po svijetu niti nemaju formalno obrazovanje.
Eno, ni Erin Brockovich u početku nije znala ništa ni o pravu ni o kromu, pa je na kraju sredila usranu kompaniju.

Da, puno pomaže gugl, upornost i činjenica da živimo u shit državi u kojoj si sam rekao da se zakoni mogu tumačiti na različite načine.
Arsen koji nema formalno obrazovanje uspio je srušiti kategorizaciju marine na Čikatu, koje je dalo ne bilo tko, nego ministarstvo.
Fak. Kasnije je u nekoliko slučajeva dokazao da GML radi sranja. Vjerovatno ima još nešto, ali ovo mi je za sada dovoljno.

Nakon sinoćnjeg šamaranja, čak je i glupi tuljan uspio izguglati analizu Bonaccija, u kojoj piše sve samo ne ono što je ovaj prije toga tvrdio.

Elem, da si dobro pogledao video snimke sa sjednice GV i skupštine PGŽ, skužio bi što je o daljnjim koracima investitora rekao izrađivač plana.
Da si pročitao poglavlje F3 u strateškoj studiji utjecaja na okoliš, i da si pročitao na guglu dostupne materijale vezane za istraživanja
Vranskog jezera, onda bi objektivno mogao raspravljati o toj temi. Ovako sve bacaš na neke rizike i vjerovatnosti.

Nije na aktivistima, nego na projektantima da dokazuju to što moraju dokazati.
A da bi projektanti posao napravili dobro, između ostaloga moraju dokazati da je jezero sigurno.
I to moraju napraviti dobro, ne preko noći.
U poglavlju F3 piše što treba napraviti, a kod Bonaccija piše kako se to radi, i piše da to nije baš jednostavno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Šamaranje trolovaSnob 2019-01-03 08:58
Bit će zanimljivo vidjeti kako će trolovi pokušati spinati ove tvoje "lopte" :lol: da zatrolaju šamare koje si im odvalio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # proročanstvoobjektivno 2019-01-03 11:47
Jasno je što će napraviti kod procjene na razini zahvata, isto ono što su napravili u strateškoj studiji. Pomaknut će zaštitnu zonu na 40 metara od lokvi, navest će da će koristiti manje štetne pesticide koji se brže razgrađuju, i tako dalje i tako bliže, pobrojat će mjere ublažavanja, provesti više ili manje dvojbena istraživanja, svesti utjecaj na "slab i lokalan" na temelju "dosupnih podataka", ustvrditi da nema "razumne sumnje" na mogućnost značajnijeg štetnog utjecaja, pridodat će pokoju korist za lokalno stanovništvo koju nisu dužni, i to je to, evo pečata "ZADOVOLJAVA!". Zapne li, a podmazivanje ne pomogne, možda će smanjiti razmjere golfa, a mogu i potpuno odustati od njega, golf im uopće nije glavni cilj, nego izgradnja nekretnina, a u tom slučaju aktivisti će slavodobitno slaviti, investitori će ubrati profit i svi sretni i zadovoljni. Jedino će Matalda biti tužna, s ruglom od hotela poput onog na Čikatu, vjerojatno će se nagrditi i područje oko Osora i Nerezina, što će se prigodno nazivati "razvojem", Lošinj će se još više navući na turizam, obući španjolsku betonsku nošnju, i gotova stvar, the end, odnosno pauza do drugog sličnog poduhvata s jednakim ishodom. Oprostite, ali to nije održivi razvoj otoka i to će po mom mišljenju biti apsolutni aktivistički poraz, priznali vi to sebi ili ne priznali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Izlika za brisanje komentaraSnob 2019-01-03 17:04
Citat objektivno:
… … … Oprostite, ali to nije održivi razvoj otoka i to će po mom mišljenju biti apsolutni aktivistički poraz, priznali vi to sebi ili ne priznali.
To tvoje mišljenje je krivo, jer to ne može biti poraz onih koji na sve to što si naveo upozoravaju, podnose prijave, daju primjedbe, prate zbivanja, proučavaju materijale i t.d. nego poraz onih koji to omogućuju, dopuštaju, podupiru i zataškavaju. A to su vladajuće ekipe gradske vlasti i uprave zadnjih 12 godina te sve županijske i državne institucije koje su suradnjom, toleriranjem ili nemarom to dozvoljavale. Znam da ćeš po tko zna koji put reći kako su za sve pa i za taj poraz (su)odgovorni aktivisti zato što nisu preuzeli vlast, a ja ću ti odgovoriti da su isto tako Židovi (su)krivci za holokaust jer nisu preuzeli vlast u Njemačkoj i spriječili naciste da zavladaju. Ali time ćemo adminu dati izliku da zbog spamanja obriše sve komentare u kojima se ta tvoja mantra pojavljuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Promašena igra riječiSnob 2019-01-02 20:26
Citat objektivno:
našao sam Bojaninu izjavu u kojoj je ona ZA golf. Kaže ovako: "Da se ovaj projekt planira u Njemačkoj, možda bih ga pozdravila, ali planira se u Hrvatskoj, gdje pravna država ne postoji"[/b
Trolaš. U naslovu komentara si napisao Bojana je ZA golf!, a u tekstu komentara pišeš "našao sam Bojaninu izjavu u kojoj je ona ZA golf." Pa onda citiraš da kaže ovako: "Da se ovaj projekt planira u Njemačkoj, možda bih ga pozdravila, ali planira se u Hrvatskoj, gdje pravna država ne postoji". Mi koji govorimo hrvatski znamo da prilog možda znači da je nešto moguće, da nije isključeno, a ne da jeste. A "možda bih" cijelu stvar stavlja u kondicional, dakle pogodbeni način. Dakle, ona bi MOŽDA pozdravila da se projekt planira u Njemačkoj, ali ne kaže da ga BI pozdravila, a da je ZA golf uopće ne kaže kako ti tvrdiš. Ovaj bijedni pokušaj manipulacije igrom riječi svjedoči o tvom očaju. Objektivno, nisko si pao, da ne možeš niže :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # Bojana je ipak ZA golf!objektivno 2019-01-02 22:27
O bože dragi... Prilično sam siguran da kaže da bi ga pozdravila tamo gdje postoji pravna država, a tamo gdje ne postoji ne bi, zato što pravna država ne postoji. Dakle nije problem u golfu nego u pravnoj državi. Ili, Bojana nema ništa protiv golfa na Mataldi kada bi Matalda bila u pravnoj državi. Pa ne možeš sve izokretati, čovječe... Doduše dopuštam da je njena izjava pogrešno prenesena, to se često događa, ali ovako kako jest prenesena je nedvosmislena. Bojana je za golf.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Drastična razlikaSnob 2019-01-03 09:04
Citat objektivno:
O bože dragi... Prilično sam siguran da kaže da bi ga pozdravila tamo gdje postoji pravna država, a tamo gdje ne postoji ne bi, zato što pravna država ne postoji.
Ne kaže da bi ga pozdravila, nego da bi ga MOŽDA pozdravila tamo gdje postoji pravna država. Razlika između onoga što je zaista rekla i ovoga što ti tvrdiš da je rekla ilustrira razliku između poštene i nepoštene rasprave, te razliku između korektnosti i nitkovluka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # zašto zatoobjektivno 2019-01-03 11:21
Zašto bi ga uopće pozdravljala ako mu se protivi, zašto bi ikako dopuštala mogućnost da ga pozdravi, ako nikako ne želi da bude izveden? (Da ti pomognem: zato što mu se ne protivi, naravno, nego je ZA golf, samo ne "ruski", ali "njemački" može.)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ne pomaži kad sam trebaš pomoćgost 2019-01-03 16:01
Citat objektivno:
Zašto bi ga uopće pozdravljala ako mu se protivi, zašto bi ikako dopuštala mogućnost da ga pozdravi, ako nikako ne želi da bude izveden? (Da ti pomognem: zato što mu se ne protivi, naravno, nego je ZA golf, samo ne "ruski", ali "njemački" može.)
Krivo. Ne želi ruski golf u Hrvatskoj, ali ruski golf u Njemačkoj može. Ona živi u Hrvatskoj, zar ne? Ne pomaži drugome kad je pomoć potrebnija tebi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Trolska poslagost 2019-01-02 20:50
Trol si pa je razumljivo da manpuliraš. Nije Bojana rekla da je problem u "rusko-Jadranki noj režiji" nego je problem države u kojoj se ta režija događa. U jednoj uređenoj državi npr. Njemačkoj ne bi bilo moguće usvojiti plan u takvoj režiji. Ne bi bilo moguće usvojiti plan koji nije pročitao niti jedan vijećnik ili skupštinar koji je digao ruke za njega. Oni koji su odlučivali slušali su one koji nisu htjeli odlučivati, a usvojili su ga jer bi bilo grdo retji ne.

U uređenoj zemlji ne bi bilo moguće da županija proglasi svojim interesom ono što je državni interes. U uređenoj zemlji se poštuju procedure pa se prvo ishode potrebne suglasnosti i mišljenja na plan pa se tek onda upućuje na usvajanje.

Kod nas je moguće usvojiti PP koji omogućava u jednom članku golf na Mataldi 315 ha a u drugom čanku na istom mjestu on može biti na 325 ha.

U uređenoj državi ne bi bilo moguće usvojiti koji npr ima i ovako obrazloženje: “Iako su na predmetnom području dokumentima prostornog uređenja utvrđene šume posebne namjene, one nisu apriori uzete kao ograničavajući faktor za formiranje građevinskog područja, već je prethodno provjeren način njihova utvrđivanja u tim dokumentima i izvršena procjena njihove vrijednosti odnosno procjena potrebe za strogom zaštitom šumskog ekološkog sustava na dijelu Punte Križa koji potencijalno pripada budućem zahvatu. Planom i PPUG-om Malog Lošinja su šume na cijelom području Punte Križa određene kao šume posebne namjene isključivo zbog toga što se nalaze unutar prostora koji se navedenim prostornim planovima štiti u kategoriji značajni krajobraz...“ da bi nakon tri rečenice u planu stajlo nešto sasvim suprotno...„Sli jedom navedenog može se zaključiti da se šume na području planiranog zahvata u provođenju postupka utvrđivanja osjetljivosti prostora mogu izuzeti iz statusa šuma posebne namjene kojega ima cjeloviti šumski kompleks na području Punte Križa. Potrebno je istaknuti da je na ovom području načelno potrebno u najvećoj mogućoj mjeri očuvati šumske komplekse veće bioraznolikosti , s posebnom brigom za pojedina stara stabla, grupe stabala ili čitave segmente sa starijim stablima (stari gajevi crnike) koji su pomiješani s drugim edifikatorskim vrstama: hrastom meduncem, crnim jasenom, zelenikom i dr.”

U uređenoj državi ovakav PP u ovakvoj režiji ne bi prošao. O tome je govorila Bojana.plan na lijepe oči.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # učlanjujem se u HDZobjektivno 2019-01-02 22:31
Citat gost:
U uređenoj državi ovakav PP u ovakvoj režiji ne bi prošao. O tome je govorila Bojana.
Znači Bojana bi podržala golf da je Matalda u Njemačkoj očekujući da projekt kojeg podržava ne bi prošao?
E, s vama stvarno nešto ozbiljno nije u redu....

:D

Tuljane, gdje se učlanjuje? Pretrpit ću i religioznost, pretrpit ću i nacionalizam, ma pretrpit ću i klijentelizam, samo da oko sebe imam ljude čiji je IQ veći od 70... PRISTAJEM! MOLIM! :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Klub luđakaFotograf 2019-01-02 22:56
Citat objektivno:
Citat gost:
U uređenoj državi ovakav PP u ovakvoj režiji ne bi prošao. O tome je govorila Bojana.
Znači Bojana bi podržala golf da je Matalda u Njemačkoj očekujući da projekt kojeg podržava ne bi prošao?
E, s vama stvarno nešto ozbiljno nije u redu....
:D
Tuljane, gdje se učlanjuje? Pretrpit ću i religioznost, pretrpit ću i nacionalizam, ma pretrpit ću i klijentelizam, samo da oko sebe imam ljude čiji je IQ veći od 70... PRISTAJEM! MOLIM! :D :D
Pita religiozni, klijentelističk i trol s IQ manjim od 70 drugog religioznog,
klijentelističk og trola čiji je IQ manji od 60 gdje se učlanjuje u klub kojeg je već član? Sliku na članskoj iskaznici će mu photoshopirati naravno stručanjak za to - tuljan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # slažem sePospanko 2019-01-02 23:10
Pravi si materijal za HDZ, čudim se da još nisi član. Kad se učlaniš možeš na GV biti support Nediću u dokazivanju da je 6 > 13/2. Elvisu je ionako svejedno, bit će onako kako ti kažeš. Objektivno je rekao, haug.
Inače, kad si uvidio da ti izmiče tlo pod nogama u diskusiji o pesticidima i jezeru, skrećeš temu na Bojanu, čija izjava je tema u nekom drugom članku. Poslije ćeš rezati prste administratoru jer je BOFH.
Kad ti završava šihta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # spavajte mirnoobjektivno 2019-01-03 00:11
Citat Pospanko:
Inače, kad si uvidio da ti izmiče tlo pod nogama u diskusiji o pesticidima i jezeru...
Pa nisam to uvidio, još čekam odgovore o npr. razlici u procjeni rizika u slučaju transporta benzina pored Vranskog jezera i rizika od dotoka pesticida iz Matalde u jezero. Bojanina izjava je s time povezana, govori o tehnikama zaštite okoliša i povjerenju u institucije koje su za to zadužene. Ispada da se neke rizike spremno podnosi, a druge ne podnosi, iako jedni i drugi donose koristi, samo je pitanje koliko i kome, i kako se korist uopće određuje, a to je političko pitanje, pa je i Bojanina izjava očito politička, s razlikom što se njen kult ne želi baviti politikom, osim ovako sa strane... Ne, uopće nemam dojam da mi izmiče tlo pod nogama, štoviše, moj je dojam otprilike ovakav: ako vam ja mogu napraviti to što vam radim, a na istoj smo strani, onda vas oni sa suprotne strane mogu rastrgati ne kao bijesni psi, jer to bi bila neprimjerena upotreba sile, već kao bijesne pudlice. :D Evo, gotova šihta, laku noć.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Bijesna pudlicaSnob 2019-01-03 10:00
Citat objektivno:
... a to je političko pitanje, pa je i Bojanina izjava očito politička, s razlikom što se njen kult ne želi baviti politikom, osim ovako sa strane...
Ti si stvarno retardiran :lol: Kažeš da je Bojanina izjava politička, a u istoj rečenici tvrdiš da se "njen kult ne želi baviti politikom, osim ovako sa strane...". Naravno, kao pristaša politokracije u tome ne vidiš nikakvo proturječje. Za tebe je bavljenje politikom samo ono što rade Andrino, Elvis, Nedić, Kučić, Kamalić, Volarić, Domac i ostali. Za tebe nema politike sa strane. A tu se jako varaš. Već i sam izlazak na izbore, pa i apstinencija od izbora su politički čin, sviđalo se to tebi ili kao kao pripadniku politokratskog kulta ne sviđalo. Uz ovakvu sposobnost življenja s vlastitim proturječjima nije čudo da živiš u iluziji da ti ne "izmiče tlo pod nogama" i da imaš dojam - citiram - "ako vam ja mogu napraviti to što vam radim, a na istoj smo strani, onda vas oni sa suprotne strane mogu rastrgati ne kao bijesni psi, jer to bi bila neprimjerena upotreba sile, već kao bijesne pudlice." U vezi s tim što misliš da nam (tko god to bio ili bili) radiš, sjetio sam se vulgarnog vica o vrapcu koji je uzjahao kravu, pa kad je krava "pustila vjetar" ni ne primijetivši da je na njoj pao u prašinu, otresao perje i ponosno rekao "prdiš, kurvo dok te dasa yebe". Tako nekako je i s ovim što nam ti "radiš". Dragi prijatelju, meni ne radiš ništa, a ja pak imam dojam da ste mi ti i h.t. nešto poput boksačkih vreća za "stilske vježbe". Ja vas mlatimo, a vi skvičite. Inače, osobnom uvredom smatram tvoju tvrdnju da smo na istoj strani, ako u tu stranu ubrajaš i mene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # hrvatska valutalegolas 2019-01-03 17:04
Citat objektivno:
što se njen kult ne želi baviti politikom
Ti zaista jesi od nekud izvana uvezeni trol, jer bi inače znao da Bojana & CO nisu baš popularni na Lošinju, budući da oni nisu "samo protiv golfa" nego su već jako dugo aktivni po cijelom nizu ideoloških pitanja gdje se drastično razlikuju od uvjerenja velike većine stanovnika Lošinja.

Dali su oni podršku jednom kandidatu na izborima, ali on (možda zbog toga) i nije nešto uspio...

Na kraju, otoci imaju oko 12.000 stanovnika, a ovaj portal posjećuje i komentira tek njih nekoliko istih... komentari dobivaju tek po nekoliko palaca dolje i gore, iznimno rijetko preko 20, najčešće 1-3.

Tako da zaboravi politički angažman, nemaju oni nikakav legitimitet. Zato nema ni prosvjeda, da se ne vidi da ih je petero.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # lokalna valutaobjektivno 2019-01-03 19:04
Ma znam da nisu jako popularni, ali ne slažem se da je omjer takav kako opisuješ. Politički, vjerojatno je otprilike 50:50 među aktivnim biračima, kao u čitavoj državi, s nešto većim udjelom "lijevih" među neaktivnima. Ono što nedostaje je lokalna politička opcija, a ideološko strančarenje s tim ne bi trebalo imati veze jer postoji mnogo opipljivih lokalnih tema, a koje okvirno potpadaju pod ono što se zove održivi razvoj (ekologija je samo dio priče). Teoretski, itekako ima prostora za nastanak lokalne političke platforme, ali tome treba pristupiti na pravi način. Nisu se pohvalili da su podržali kandidata. :) Nije dovoljno podržati kandidata, treba se kandidirati, a prije toga osmisliti pozitivne programe, a ne samo obarati tuđe. Jesu li kadrovski sposobni, hmmm, ne bih zaključivao na temelju ovih rasprava, vjerojatno je isplivalo smeće hahahahaha, a vjerujem da su potencijali mnogo veći. Stvar je u tome što onima koji jesu doista sposobni bavljenje lokalnom politkom nije oportun korak jer od toga ne očekuju veću osobnu korist, ali to će morati pregristi žele li sačuvati otok za svoju djecu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # puno se čitaWiking 2019-01-04 08:55
Citat legolas:
Na kraju, otoci imaju oko 12.000 stanovnika, a ovaj portal posjećuje i komentira tek njih nekoliko istih... komentari dobivaju tek po nekoliko palaca dolje i gore, iznimno rijetko preko 20, najčešće 1-3.
Ne mora se svaki komentar lajkati. Ni ja to ne radim, samo one posebne. Znam nekoliko obitelji koje čitaju Volim Lošinj. Nikada ne lajkaju niti komentiraju. Obični ljudi, tradicionalni odgoj, šuti i trpi.
Znam i neke iz vlasti ili bliske njima koji ovo redovito čitaju. Oni ponekad zalutaju na ovaj portal. :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pozdrav agentima008 2019-01-04 11:20
Neki ovaj portal prate doma umjesto HRT dnevnika, a neki ujutro na poslu uz jutarnju kavu. Kako tko može.
Uglavnom, ako netko na poslu spomene nešto jučer napisano na portalu, neki kao glume iznenađenje, ali vidi se da su mnogi sa tim upoznati.
A oni koji "slučajno zalutaju na portal" imaju čak i svoje agente koji prate što se piše. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # činjenicehranitelj tuljana 2019-01-04 17:44
Citat 008:
Neki ovaj portal prate doma umjesto HRT dnevnika, a neki ujutro na poslu uz jutarnju kavu. Kako tko može.
Uglavnom, ako netko na poslu spomene nešto jučer napisano na portalu, neki kao glume iznenađenje, ali vidi se da su mnogi sa tim upoznati.
A oni koji "slučajno zalutaju na portal" imaju čak i svoje agente koji prate što se piše. :lol:
Svakako će admin prekinuti ovu raspravu stavljanjem statistike o dnevnom broju jedinstvenih posjetitelja portala, na taj način će (kako on to već voli kazati) "pobrisati pod", "udarati kao vreću", "našamarati" sve koji bezobrazno tvrde da portal prati zanemariv broj građana Lošinja i Cresa (oko 12.000 duša).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Proziran spinSnob 2019-01-03 09:19
Citat objektivno:
Tuljane, gdje se učlanjuje? Pretrpit ću i religioznost, pretrpit ću i nacionalizam, ma pretrpit ću i klijentelizam, samo da oko sebe imam ljude čiji je IQ veći od 70... PRISTAJEM! MOLIM! :D :D
Kakvi su da su, i HDZ-ovci znaju što znači riječ MOŽDA pa te sigurno ne bi primili kad bi saznali za ovu kretensku interpretaciju tuđih riječi koju je tako lako raskrinkati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Opet telepatijagost 2019-01-03 16:12
Citat objektivno:
Citat gost:
U uređenoj državi ovakav PP u ovakvoj režiji ne bi prošao. O tome je govorila Bojana.
Znači Bojana bi podržala golf da je Matalda u Njemačkoj očekujući da projekt kojeg podržava ne bi prošao?
Izvlačiš zaključke iz ničega. Otkud možeš znati što je očekivala? Opet telepatija?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ukopavanje i pokopavanjeSnob 2019-01-02 19:25
Citat objektivno:
Zašto mi se čini, Snobe, da se svakim novim odgovorom sve dublje ukopavaš?
To ti se čini zato što si politološki neuk, a građanski retardiran. To što nazivaš ukopavanjem zapravo je manifestacija razlika između moje orijentacije prema liberalnoj demokraciji i tvoje opsesivne sklonosti politokraciji. S mojeg stajališta ti se nisi ukopao, nego kao građanin pokopao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Mišljenje većine bez mišljenjaSnob 2019-01-02 16:06
Hajde ne lupetaj da je važno što većina misli o mogućnosti da pesticidi završe u Vranskom jezeru. Važno je što o tome misli ili je plaćena kako da misli većina zastupnika birača u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini. A oni ne misle (jer pojma nemaju što piše na 440 stranica prijedlog) nego glasuju kako im je naložila Puntarka. Pa onda vijećnik IDS-a u GV ML šalje snažnu poruku Županiji da oni tako hotje, a županijska skupština prihvaća jer "bilo bi grdo da kažu ne kad Lošinjani tako hotje". I to je sve. A nitko u tih 440 stranica nije ni zavirio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Tko to manipulira?Undo 2019-01-02 14:11
Citat objektivno:
A kako pokušavate dobiti tu podršku? Plasiranjem tvrdnji da će ljudi dobiti rak ako se Mataldu izgradi, što je obična manipulacija
Stalno pričaš o (ne)dobivanju podrške za ekologiju, a ja nisam primijetio da je se uopće traži. Koliko sam ja shvatio aktivisti ne traže podršku nego da se gradska, županijska i državna tijela drže zakona, uredbi, međunarodnih ugovora i drugih obvezujućih akata bez da rade sumnjive propuste, pogodovanja i da zaobilaze zakone. Što im je u "opisu poslova" za koje djelatnici i funkcioneri primaju plaće. A "ekološki fundamentalisti " kako ih ti zoveš nemaju kontrolu nad medijima kakvu imaju investitori i njihovi zaštitnici da bi mogli manipulirati javnošću. Glavna sredstva za manipuliranje su na raspolaganju investitorima i njihovim pokroviteljima jer javni mediji u Hrvatskoj nisu u službi onih kojima se vlada nego služe onima koji vladaju. To najbolje vidimo po Novom listu koji puca po šavovima od hvalospjeva gradskoj vlasti, TZ i velikom investitoru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # aktivisti gubitniciobjektivno 2019-01-02 15:17
Citat Undo:
Stalno pričaš o (ne)dobivanju podrške za ekologiju, a ja nisam primijetio da je se uopće traži. Koliko sam ja shvatio aktivisti ne traže podršku nego da se gradska, županijska i državna tijela drže zakona, uredbi, međunarodnih ugovora i drugih obvezujućih akata bez da rade sumnjive propuste, pogodovanja i da zaobilaze zakone.
Propise je moguće različito tumačiti. Na primjer, projekt se može odobriti "ako su vlasti uvjerene sa sigurnošću da neće biti negativnog utjecaja, odnosno ako sa znanstenog stajališta ne postoji nikakva razumna sumnja da takvi učinci ne postoje" (približan citat). I onda to možeš čitati na različite načine, jer što znači "razumna sumnja", što znači "znanstveno stajalište"? To su floskule kojima se fingira objektivnost, a u pozadini je najčešće politička odluka, ne samo kada ide u korist investitora nego i kada bi išla u korist aktivista. Odluka je uvijek politička. Aktivisti zapravo ne traže pridržavanje propisa nego vode pravno-znanstve nu borbu za svoje ciljeve, a nemaju političku podršku. I zato u pravilu gube.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Lažeš, objektivno!Undo 2019-01-02 15:32
Odgovorio si mi komentarom koji nema nikakve veze s mojom konstatacijom da "Stalno pričaš o (ne)dobivanju podrške za ekologiju, a ja nisam primijetio da je se uopće traži." Ne pada mi na pamet da progutam tvoju glupavu ješku da raspravljati o nečemu što namećeš za temu da odvratiš pažnju od te umjesne konstatacije. Još jednom, da ne bude nisam znao: Lažeš da "fundamentalist i" pokušavaju dobiti podršku plasiranjem tvrdnji da će ljudi dobiti rak ako se Mataldu izgradi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # oprostiobjektivno 2019-01-02 16:00
Citat Undo:
Još jednom, da ne bude nisam znao: Lažeš da "fundamentalisti" pokušavaju dobiti podršku plasiranjem tvrdnji da će ljudi dobiti rak ako se Mataldu izgradi.
To je ono što posljednjih dana tvrde mnogi anonimni komentatori ovdje... Istina je da ne znam za potpisani izvor takve tvrdnje, ali reagiram na ono što se javlja u raspravi. Tvrdi se, točnije implicira, da će Matalda izazvati rak, i nitko to ne ispravlja. Oprosti što nisam jasno odgovorio, htio sam, ali nastojim se skratiti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Oprošteno ti jeUndo 2019-01-02 16:26
Kratko rečeno, lažeš i manipuliraš. A onda kriješ posrane noge.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # ja nisam ekstremistPospanko 2019-01-02 17:05
Citat objektivno:
Istina je da ne znam za potpisani izvor takve tvrdnje, ali reagiram na ono što se javlja u raspravi. Tvrdi se, točnije implicira, da će Matalda izazvati rak, i nitko to ne ispravlja. Oprosti što nisam jasno odgovorio, htio sam, ali nastojim se skratiti...
Ako ćemo pravo, temu o pesticidima i raku je prvi inicirao gradski vijećnik svojom basnoslovnom izjavom. Pogledajte video i obratite pažnju na izraz lica predsjednika gradskog vijeća u tom trenutku.

I primjećujem da uopšte ne odgovaraš na postavljena pitanja u mnogim komentarima, nego samo ponavljaš svoju istu mantru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Snažna poruka Andrina MaljevcaUndo 2019-01-02 17:19
Citat Pospanko:
Citat objektivno:
Istina je da ne znam za potpisani izvor takve tvrdnje, ali reagiram na ono što se javlja u raspravi. Tvrdi se, točnije implicira, da će Matalda izazvati rak, i nitko to ne ispravlja. Oprosti što nisam jasno odgovorio, htio sam, ali nastojim se skratiti...
Ako ćemo pravo, temu o pesticidima i raku je prvi inicirao gradski vijećnik svojom basnoslovnom izjavom. Pogledajte video i obratite pažnju na izraz lica predsjednika gradskog vijeća u tom trenutku.
Uživajte u svakoj sekundi ovog povijesnog govora, a od 5:26 ponovite nekoliko puta. Isplati se.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # slušajte pažljivomorčić 2019-01-02 18:08
Citat Undo:
Uživajte u svakoj sekundi ovog povijesnog govora, a od 5:26 ponovite nekoliko puta. Isplati se.

www.youtube.com/.../
Ovaj nadahnuti govor vijećnika IDS-a ući će u antologiju političke misli 21. stoljeća. Nikad nitko nije u tako kratkom vremenu izgovorio toliko gluposti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # OMGteta Violeta 2019-01-02 18:16
Citat Undo:
Snažna poruka Andrina Maljevca
Ovo je bilo presnažno za mene, još sam u šoku :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # grdo in je retj ne ...Undo 2019-01-02 19:42
Citat teta Violeta:
Citat Undo:
Snažna poruka Andrina Maljevca
Ovo je bilo presnažno za mene, još sam u šoku :cry:
Ali svojom snažnom porukom uvjerio je SDP-ovca u županijskoj Skupštini da "ovo Lošinjani hotje". Taj odlučujući dio je na 3:30 i vrlo uvjerljivo dodaje "grdo in je retj ne". A ako imate živaca pregledati cijeli video, vidjet ćete da lik pojma nema o čemu će se glasati. Zna samo da "Lošinjani to hotje", a ne zna da se glasa o neposrednoj primjeni plana, pa Lošinjani više nemće imati ništa s izvedbom projekta.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # glup glupljiVanzemaljac 2019-01-02 20:03
Negdje je pisalo da smo najgluplja nacija. Nije ni čudo, kad vidiš tko donosi odluke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # DDTVanzemaljac 2019-01-02 19:18
I to je to, nitko ga nije demantirao? A onaj u Rijeci kaže: Ovo Lošinjani hotje. Grdo im je retji ne.
bs.wikipedia.org/wiki/DDT
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Dvojac s kormilaromDron 2019-01-03 16:22
Znakovito je da uz ovaj video s Andrinovim povijesnim DA Mihinom projektu i snažnom porukom da oni to hoće nema ni jednog komentara trolerskog dueta H.T.&objektivno .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # bolje ga je izgubiti nego naćiteta Violeta 2019-01-04 07:09
Citat Undo:
Uživajte u svakoj sekundi ovog povijesnog govora, a od 5:26 ponovite nekoliko puta. Isplati se.
Bože, koji je ovo lik, ne samo da govori gluposti, nego se ne zna ni izražavati. Tko je njega pustio za govornicu.
I kaže lik da se na otoku bolje živi nego na kopnu. Ne znam na temelju čega je došao do tog zaključka.
Da li zbog toga jer se budimo u 3 i pol ujutro i 4 sata sata taljigamo do najbližeg doktora i još 4 sata nazad,
ili zato jer nam mladi školovani ljudi bježe sa otoka, a uvozimo sakupljače loptica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nitko nije otokbarba 2019-01-04 07:53
Citat teta Violeta:
Bože, koji je ovo lik, ne samo da govori gluposti, nego se ne zna ni izražavati. Tko je njega pustio za govornicu.
ZNA SE !!! :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# ima li opasnosti od raka ili nema?Guest 2019-01-02 17:42
Ovaj komentar je obrisao administrator
04 # ekologija je najveći problemAlex 2019-01-02 11:23
Čitam ove tvoje komentare is kojih je vidljivo da se jako dobro, čak izvrsno razumiješ u različite struke, svih mogućih prirodnih, društvenih, medicinskih i inih znanosti. Pa me zanima, osim što si majstor trolanja što si još po struci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
55 # rugala se tava loncuDandi 2019-01-02 13:19
Citat Alex:
Čitam ove tvoje komentare is kojih je vidljivo da se jako dobro, čak izvrsno razumiješ u različite struke, svih mogućih prirodnih, društvenih, medicinskih i inih znanosti. Pa me zanima, osim što si majstor trolanja što si još po struci.
Pa učio je od vas, dipl.ing.vegeta (miješate se u sve).
Što je npr. Bojana po struci?
Koji relevantni fakultet je završila?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # !!!!!!Alex 2019-01-02 14:14
Citat Dandi:
Citat Alex:
Čitam ove tvoje komentare is kojih je vidljivo da se jako dobro, čak izvrsno razumiješ u različite struke, svih mogućih prirodnih, društvenih, medicinskih i inih znanosti. Pa me zanima, osim što si majstor trolanja što si još po struci.
Pa učio je od vas, dipl.ing.vegeta (miješate se u sve).
Što je npr. Bojana po struci?
Koji relevantni fakultet je završila?
Za Bojanu otprilike znam što je završila pa ne pitam. I za Arsena isto. Zanime me što je to objektivni i univerzalni akademik sve završio, kada dijeli lekcije iz svih znanstvenih disciplina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Anonimni mali miševigost 2019-01-02 14:55
Nabolji su ovi anonimni mali miševi koji pametuju i s visine zajapureni špricaju svojom slinom po osobama koje koje ne skrivaju svoja imena i imaju hrabrosti javno govoriti i najvažnije imaju sposobnost artikulirati jasne stavove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # objektivno jeTin 2019-01-02 15:11
Citat Alex:
Zanime me što je to objektivni i univerzalni akademik sve završio, kada dijeli lekcije iz svih znanstvenih disciplina.
guglmajstor
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nezgodno?gost 2019-01-02 16:27
Da, stvarno, što je završila, kad već potežete pitanje kvalifikacija, koje su njene?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Nije nezgodnoGaga 2019-01-02 16:36
Citat gost:
Da, stvarno, što je završila, kad već potežete pitanje kvalifikacija, koje su njene?
Procijeni njene kvalifikacije na temelju zadnjeg članka na ovom sajtu:
Tko kroji turističku budućnost Lošinja i Cresa
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ezoterijagost 2019-01-02 16:42
Citat Gaga:
Procijeni njene kvalifikacije na temelju zadnjeg članka na ovom sajtu
Aha, jasno mi je. Tako sam i mislio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ezoterija za početnikeGarfild 2019-01-02 17:30
Citat gost:
Citat Gaga:
Procijeni njene kvalifikacije na temelju zadnjeg članka na ovom sajtu
Aha, jasno mi je. Tako sam i mislio.
Hoćeš li reći da je ovo iz članka ezoterično?

Citat:
Grad Mali Lošinj usvojio je i ponosno 2013. godine objavio Program razvoja održivog turizma, koji je sačinio Institut za turizam, koristeći metodologiju UNWTO za održivi razvoj turističkih destinacija, pri čemu su aspekti održivosti grupirani u odnosu na: stanje zaštite prirodnih resursa, stanje zaštite socio-kulturnih resursa te dugoročno održive gospodarske procese. Pet godina nakon donošenja toga dokumenta nikome nije palo na pamet da sačini vrednovanje primjene tog dokumenta i realizacije terminskog plana, koji obuhvaća razdoblje od 2013. do 2020. godine. Umjesto toga, Master plan sačinit će nam turističke tvrtke sukladno svojim željama i interesima, a za to im, dakako, ne treba Institut za turizam nego tvrtka Horwath H(otel) T(ourism) L(eisure), specijalizirana za širok raspon usluga turističkim korporacijama, od izvještaja o procjeni i upravljanja imovinom preko kreditiranja i restrukturiranja pa do izrada strateških planova turizma. Znamo li da je Grad Mali Lošinj već jednom Masterplan razvoja Čikata ugradio kao polazišnu osnovu u Urbanistički plan uređenja Čikata, možemo lako pretpostaviti da će Master plan turizma na Cresu i Lošinju biti glavni argument za sve ustupke investitorima na uštrb lokalnoj zajednici i održivosti.
Ako misliš da je to ezoterično, znači da ne znaš što riječ ezoterija znači ili nisi razumio što u članku piše :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # izbjegvanje odgovora je indikativnogost 2019-01-02 18:21
Nisi ti razumio/la mene. Poprilično jasno sam pitao koje su obrazovne kvalifikacije gđe Genov da raspravlja o zaštiti okoliša, utjecaju pesticida, ekološkoj mreži, reproduktivnom zdravlju i početku ljudskog života, ekonomskim pitanjima, sociološkim i društvenim pitanjima, prostornom uređenju, gospodarenju otpadom, održivom razvoju, onečišćenju bukom i svjetlom, PUO i SPUO...isprike ako sam nešto izostavio...

Koja akademska zvanja ona ima da bi njeno mišljenje bilo relevantno u odnosu na ljude koji na temelju svoje struke ne vide problema u projektu Golf.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ezoterija za napredneGarfild 2019-01-02 18:43
Ako misliš na mene, ne izbjegavam odgovor jer ga jednostavno ne znam. A reagirao sam na komentar pod naslovom ezoterija, i poruku "tako sam i mislio" i pročitao članak koji je predložio nick Gaga. U članku nisam našao ništa ezoterično.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # profesionalciŽuja 2019-01-03 10:09
Mi ne znamo što ti ljudi VIDE na temelju svoje struke u projektu Golf. Znamo samo što o njemu KAŽU, a kažu da ne vide problema u tom projektu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Cijena uvjerenjaTuborg 2019-01-04 12:29
Citat Žuja:
Mi ne znamo što ti ljudi VIDE na temelju svoje struke u projektu Golf. Znamo samo što o njemu KAŽU, a kažu da ne vide problema u tom projektu.
Siguran sam da to kažu s čvrstim uvjerenjem u vrijednost novca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Njih dvojeNeoobjektivno 2019-01-03 23:41
Citat Gaga:
Citat gost:
Da, stvarno, što je završila, kad već potežete pitanje kvalifikacija, koje su njene?
Procijeni njene kvalifikacije na temelju zadnjeg članka na ovom sajtu:
Tko kroji turističku budućnost Lošinja i Cresa
volim-losinj.org/.../...

To joj ionako piše Kikić
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Njih dvoje 2Tik tak 2019-01-03 23:46
Citat Neoobjektivno:
Citat Gaga:
Citat gost:
Da, stvarno, što je završila, kad već potežete pitanje kvalifikacija, koje su njene?
Procijeni njene kvalifikacije na temelju zadnjeg članka na ovom sajtu:
Tko kroji turističku budućnost Lošinja i Cresa
volim-losinj.org/.../...
To joj ionako piše Kikić
To joj ionako piše Arsen
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Njih trojeGrupnjak 2019-01-03 23:47
Citat Tik tak:
Citat Neoobjektivno:
Citat Gaga:
Citat gost:
Da, stvarno, što je završila, kad već potežete pitanje kvalifikacija, koje su njene?
Procijeni njene kvalifikacije na temelju zadnjeg članka na ovom sajtu:
Tko kroji turističku budućnost Lošinja i Cresa
volim-losinj.org/.../...

To joj ionako piše Kikić
To joj ionako piše Arsen
Koljektivna raspaljotka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Bez blesimetraGhost 2019-01-04 09:06
Citat Tik tak:
Citat Neoobjektivno:
Citat Gaga:
Citat gost:
Da, stvarno, što je završila, kad već potežete pitanje kvalifikacija, koje su njene?
Procijeni njene kvalifikacije na temelju zadnjeg članka na ovom sajtu:
Tko kroji turističku budućnost Lošinja i Cresa
volim-losinj.org/.../...
To joj ionako piše Kikić
To joj ionako piše Arsen
Kad netko pred TV kamerama govori glatko i tečno bez da kriomice čita s blesimetra što mu je netko drugi napisao, sigurno ne treba da mu drugi pišu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Puntarski hohštaplerajMuflon 2019-01-02 09:07
Citat magla:
Dajte, dosta je pjeska i prodavanje magle da je to za dobrobit turizma ovog kraja.
Dobrobit turizma ovog kraja bila je parola pod kojom je bivša vlast zagadila ove otoke alohtonom divljači, pa je zbog lovačkog hohštapleraja ta divljač pojela ovce i masline, a ljude otjerala iz poljoprivrede. A onda su djeca nekadašnjih vlastodržaca sa Punte križa prvo prodala Jadranku golferskim hohštaplerima da bi potom jedna Puntarka svesrdno podržala planove za gradnju golfa u svom "ljubljenom" zavičaju. Jedna prepreka ili problemčić ne znače da će projekt krenuti u krivom smjeru, kazala je na sjednici GV obrazlažući predaju Matalde investitoru bez i jedne primjedbe ili pitanja. Tako se vjerojatno govorilo i kad se odlučivalo o unosu divljači.

Jedan komentar na ovoj stranici od prije dvije godine:
# Divlje svinje, jelenovi i golferi — Alohtona divljač 2016-10-08 15:42
Prije 60-ak godina nekome "bez pameti" je palo na pamet dovesti na Cres divlje svinje i jelenove u ime "razvoja lovnog turizma". Ubrzo se divljač strahovito razmnožila, izašla iz slabo ograđenih lovišta i poharala vrtove, vinograde, maslinike... Više nitko ni ne spominje "lovni turizam" (nije više u modi), no problem divljači je ostao i postao jednom od glavnih otežavajućih okolnosti u pokušajima revitalizacije lokalne poljoprivrede. Nečija nepromišljenost nas danas svih skupo košta, a rješenje problema alohtone divljači se niti ne nazire.
Ista stvar bi se mogla dogoditi i s forsiranjem golfa. Ponovo netko "ima viziju", ovaj put o "razvoju golferskog turizma". I maže oči lokalnom stanovništvu pričama o prednostima te, za ovaj bezvodni i krški kraj potpuno "alohtone" turističke niše. O manama šute ili daju nekakve neodređene odgovore u stilu "vidjet ćemo kada nam se odobri". Znači, za konkretne odgovore na pitanja o vodoopskrbi, zagađenju tla, utjecaju na okolnu prirodu i poljoprivredu i sl. morat ćemo pričekati do početka realizacije čitavog projekta? Ne bi li bilo logičnije da se prvo znaju odgovori, pa da se tek onda, eventualno, ide na prenamjenu prostora? Jer kada krenu bageri bit će kasno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Otok hohštaplerajagost 2019-01-02 18:59
Gradska vlast, a i veliki investitor su vrlo slabi prema hohštapleraju. Sjetite se da su od onog profesionalca te struke kupili njegove Bijele zastave kao znak priznanja za brigu o čistoći mora :lol: Pali na priču o princu od Monaka kao pokroviteljem tog cirkusa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
85 # šta ima, ba?kmet 2019-01-02 09:40
ili vas je na ovom forumu sve skupa dvoje-troje pod različitim nickovima ili, ako vas je više, kronično znate samo laprdati, a ne poduzeti nešto konkretno.
Kad su zadnji put na otoku bili prosvjedi? Vjerovatno za Austrije, kad su se sukobljavali Talijanaši i Hrvati.
Lijepo napravite transparente, pa pred općinu. Ili, vežite se za Osorski most u 16,45....
Verbalno ste doktorirali s odličnim :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Rob se pjerPionirka 2019-01-02 09:59
..ajd ti prvi..mi ćemo doći
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # svih pet?kmet 2019-01-03 19:01
doći ćete svih petero koji ste lajkali doskočicu ili samo neki?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Pomalo, jedan po jedanFranjo Tahi 2019-01-03 19:19
Šest Nediću...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # napredujete (pomalo)kmet 2019-01-04 09:26
skupilo se već devet od osam tisuća i nešto, nije mala stvar :-)

doista pomalo :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Doskočica nije poskočicaPionirka 2019-01-04 11:22
Ovaj otok je do sada netko sačuvao...a da se nije vezivao za most..ili klikao,majstore
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # kumulativni učinakobjektivno 2019-01-04 11:31
Citat Pionirka:
Ovaj otok je do sada netko sačuvao...
Čikat je prekrasan, bolji nego prije. I Matalda će biti dobra. :D Lijepo je znati kome sve treba zahvaliti. :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Virni do viraPionirka 2019-01-04 12:21
Skini mi se..tuljane
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Nas i Rusa 300.000.000Kmet 2019-01-05 10:51
He, čuvaju ga oni koji ga i strižu, u ovom trenutku rusi. To vam je isto kao i s ovcama...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ne,ne dam Chealsea RusimaPionirka 2019-01-05 12:36
Ako imaš nešto protiv Rusa zaveži se na most kao što si sam predložio ...nama :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # politička realnostobjektivno 2019-01-05 12:57
Nemam dojam da je Kmet za ili protiv Rusa, samo je realan. Otok mogu sačuvati oni koji su u poziciji moći da ga čuvaju. Kako ga čuvaju i gdje odlazi profit, to je druga priča tj. stvar šire političke platforme koja aktivistima kronično nedostaje (zato su uglavnom "protiv", ali ne znaju "za" što bi točno bili).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dorin dnevnikPionirka 2019-01-05 13:11
Zavežite se obojica na most... ja ću biti na platformi..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kaže se na linijikmet 2019-01-05 17:31
ti ćeš biti na liniji, a ona kazuje da malo njurgaš ali ne poduzimaš ništa. A možeš to nazvati i platformom....
I kad ti netko kaže da pokažeš petlju i poduzmeš nešto konkretno, ti ga obaspeš mudrostima tipa: aj ti prvi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # MudologijaPionirka 2019-01-05 17:50
Ma di nalaziš te izričaje više:doskočica, nemaš petlje,biti na liniji..bte veliki Blek je imao jaču spiku..
Zašto se TI ne vežeš za most?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mostarinakmet 2019-01-05 21:02
to ti je dobra ideja, predložit ću gradskom vijeću da mi daju most u koncesiju, pa ću naplaćivati prolaz, dakle (imovinski) ću se vezati za most. Možda se upoznamo, rekla si navratiti zamnom...

Šalu na stranu, s ovakvim pristupom vi uopće niste niti pretnja niti korektiv za ekipu koja harači otokom, kupili su vas s "mukte" mostarinom na Krku i popustom na trajektnu kartu. Niste se u stanju izboriti niti za prioritetni ukrcaj na prvom jutarnjem.....
Sretno :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # HmPionirka 2019-01-05 22:29
"šalu na stranu"omiljena fraza dana ...
Nećeš se vezati za most,iako si to tražio od nas?Protiv Rusa?
Bimam osjećaj da nekoga stvarno smeta ovaj portal..pogotov o u zadnje vrijeme...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # osjećaj te ne varaPospanko 2019-01-06 07:29
Citat Pionirka:
"šalu na stranu"omiljena fraza dana ...
Nećeš se vezati za most,iako si to tražio od nas?Protiv Rusa?
Bimam osjećaj da nekoga stvarno smeta ovaj portal..pogotovo u zadnje vrijeme...

Postalo je to i više nego očito
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # "Velika mama Malog Lošinja"gost 2019-01-05 18:06
Citat objektivno:
Otok mogu sačuvati oni koji su u poziciji moći da ga čuvaju.
I upropastiti ga mogu oni koji su u poziciji moći da ga čuvaju, ali umjesto da ga čuvaju, predaju ga investitoru da radi što god hoće.Citat:
Kako ga čuvaju i gdje odlazi profit, to je druga priča tj. stvar šire političke platforme
Šira politička platforma :lol: Lijepo ime za prepuštanje ovih otoka upravi Jadranke.Citat:
koja aktivistima kronično nedostaje (zato su uglavnom "protiv", ali ne znaju "za" što bi točno bili).
Koliko sam ja shvatio, oni su za očuvanje okoliša od devastacije koja je u prirodi kapitala. Nije li to jedno veliko i vrijedno ZA. A ako su protiv nečega, to je prepuštanje destinacijskog managementa upravi Jadranke i izrade master plana razvoja otočnog turizma investitorima, tako da vlast koju Lošinjani biraju samo statira, a "glavni planer, strateg i financijer na otoku je Jadranka d.d., velika mama Malog Lošinja" Ovo je citat iz intervjua Sanjina Šolića u Globusu od prije pet godina u vrijeme kad je lagao javnosti da je interes Rusa za kupovinu Jadranke samo glasina. Citiram: Razgovarali smo tijekom posjeta i s Đurđicom Šimičić, direktoricom Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, i još nekim Lošinjanima, no ispostavilo se da je glavni planer, strateg, financijer na otoku – Jadranka d.d., velika mama Malog Lošinja.

www.jutarnji.hr/.../4084890
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # ZA i PROTIVobjektivno 2019-01-05 18:35
Citat gost:
Šira politička platforma :lol: Lijepo ime za prepuštanje ovih otoka upravi Jadranke.
Upravo suprotno, izostanak šire lokalne platforme koja bi omogućila osvajanje lokalne vlasti, i slijepo ograničavanje na ekstremni ekološki aktivizam koji izbjegava sudjelovanje u vlasti, to dvoje je dovelo do toga da se otok prepusti upravi privatne tvrtke. Ako glasate za mene :D odnosi GML i Jadranke će biti sasvim drugačiji!Citat gost:
Koliko sam ja shvatio, oni su za očuvanje okoliša od devastacije koja je u prirodi kapitala. Nije li to jedno veliko i vrijedno ZA.
Nije, dijete drago, nije... "Očuvanje od" je PROTIV, a ne ZA. Treba vam pozitivna lokalna politička platforma načinjena u cjelovitom okviru onog što se naziva održivi razvoj. Točno ono što nudim, stoga :D glasajte za mene!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
62 # prazni transparentiobjektivno 2019-01-02 13:22
Citat Snob:
Lijepo napravite transparente...
Još ne znaju što bi na njih napisali (a da nisu fundamentalisti čke ekološke floskule koje nikog ne zanimaju).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Objektivno manipuliranjeSnob 2019-01-02 15:17
Citat objektivno:
Citat Snob:
Lijepo napravite transparente...
Još ne znaju što bi na njih napisali (a da nisu fundamentalističke ekološke floskule koje nikog ne zanimaju).
A gdje je to Snob napisao "Lijepo napravite transparente... ", molit ću lijepo? Ovaj Snob to nije napisao da bi ga mogao citirati. Manipuliraš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # nije do meneobjektivno 2019-01-02 15:27
Citat Snob:
Manipuliraš?
Obrati se administratoru. Krenuo sam ti nešto odgovarati pa odustao, a ovaj fantastični sustav za komentiranje je odradio ostalo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Snob 2019-01-02 19:00
Lažeš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Volim KuljišaPionirka 2019-01-02 23:49 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # aktivisti ne podnose kritiku, ako ide njihobjektivno 2019-01-06 08:24
Citat Pospanko:
Citat Pionirka:
Bimam osjećaj da nekoga stvarno smeta ovaj portal..pogotovo u zadnje vrijeme...
Postalo je to i više nego očito
Smiješno. Kada se ovdje u komentarima kritizira GML, Jadranku i "Ruse", onda je sve u redu. U trenutku kada se počne kritizirati ekološke aktiviste, onda odjednom "nekome smeta ovaj portal". A što je sadržaj te kritike? Uzmimo na primjer jučerašnju raspravu o očekivanjima od studije procjene utjecaja na okoliš. Ekološki aktivisti kažu da bi se moralo "izmjeriti ili izračunati" mogući učinak upotrebe pesticida na vodoopskrbu kroz složena terenska istraživanja, a onda im se kaže da takav uvjet ne postoji, a procjenu se uobičajno radi kvalitativno i lokalno. Iz toga slijedi da će "Rusi" s lakoćom provući projekt kroz proceduru. I to je kritika. Zašto bi bila zlonamjerna, zašto ju pripisivati "ruskim plaćenicima" i sl? Ona je, jednostavno, objektivna. A kako primjereni odgovor izostaje, vjerojatno je i točna. Ili uzmimo drugi krak rasprave, onaj o namjernom izostanku političkog sudjelovanja ekoloških aktivista u lokalnoj vlasti. Aktivisti su ogorčeni jer političari bez moralnog integriteta donose odluke koje su štetne za okoliš. Onda im se kaže da bi bilo zgodno kada bi se među političarima našlo ljudi koji imaju moralni integritet, ali da se takvi najprije trebaju kandidirati i osvojiti vlast. To je kritika, opet objektivna, i opet izostaje primjereni odgovor, pa je vjerojatno i točna. Znam da nije ugodno kada netko ukaže na pogreške koje činite. Ali jbg, nije ni političarima ugodno kada njima radite ono što se sada radi vama. Zar mislite da zaslužujete drugačiji tretman? Počnite davati primjerene odgovore na kritike i tako pokažite da nisu točne. Ili priznajte samima sebi da jesu točne i izvucite odgovarajuće zaključke. Dobronamjeran sam, pa evo čak sam se spreman žrtvovati na način da se kandidiram za gradonačelnika ako se ljudi kojima je stalno do održivog razvoja dogovore da se kandidiraju za gradsko vijeće. Jedno mjesto, samo jedno mjesto u GV učinilo bi ovaj fajt beskrajno lakšim (npr. taj vijećnik bi mogao objaviti informacije koje Arsen trenutno traži zahtjevima za pristup informacijama, itd.), a uvjeren sam da rezultat može biti mnogo bolji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Nisi ti voltmetar da bi bio objektivanTk 2019-01-06 10:04
Citat objektivno:
Citat Pospanko:
Citat Pionirka:
Bimam osjećaj da nekoga stvarno smeta ovaj portal..pogotovo u zadnje vrijeme...
Postalo je to i više nego očito
Smiješno.
Ako zaista misliš da su ove tvrdnje smiješne, opovrgni činjenice navedene u osvrtu na dvanaest godina postojanja portala:

volim-losinj.org/.../...

Dakle, opovrgni objektivne činjenice. Interpretacije, sudove i kritike ne može se olako nazivati objektivnim. Kritike kao skup ocjena nekog postupka, stanja, pokreta, projekta, rada, ili nekog djela su sudovi koje donosi čovjek, pa su stoga u svojoj biti subjektivne. Čovjek nije, na primjer, voltmetar da bi lišen interesa, stavova, predrasuda, ukusa, uvjerenja i t.d. mogao objektivno suditi. Zato će tvoj eventualni, ali vjerojatni pokušaj kritike portala biti priznanje da svjesno i namjerno brkaš sudove s činjenicama da bi opravdao svoj pretenciozni nadimak "objektivno", nešto nedostižno čovjeku s interesima, predrasudama, stavovima, odgojem, osjećajima i drugim ljudskim slabostima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Ni si ti voltmetar da bi bio objektivan (2)objektivno 2019-01-06 10:34
Hmm, ne znam na što misliš. Možda na ovu rečenicu: "Komentari na ovom portalu, uz rijetke i ne pretjerane iznimke, izostankom prostakluka, minimumom ad hominem argumenata i neutemeljenih i nelogičnih ispada znatno odudaraju od nasilništva i nepismenosti pisane riječi većine hrvatskih portala na kojima je komentiranje moguće." Pa, evo nekoliko primjera iz komentara na ovaj članak, primjera gdje je sporan izričaj, s tim da to nije moja najveća zamjerka kvaliteti komentara:

Citat Tin:
Tko je sumnjao da je Andrino ulizički šupak, više ne treba sumnjati. Zna se.
Citat Zombi:
Baš nekoga iz Županije i Vlade briga za poruke lokalnih šićarđija koji vire iz dupeta ruskih tajkuna što žele, ako to nije ono što žele tajkuni.
Citat Dundo:
Nisu se njima stiskali šupci zbog građana nego zbog Šolićevog i Aninog mrzovoljnog zurenja za vrijeme glasovanja.
Kažem, nisam siguan na što misliš i ne vidim kakve veze ima taj slučaj s mojom kritikom ekoloških aktivista. "Činjenice" su složen pojam. A objektivnost, slažem se da nije moguća u čistom obliku, no pitanje je koliko se toj idealnoj točci netko približava, odnosno koliko se netko drugi od nje udaljuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Objektivni tonski zapis subjektivnostiTk 2019-01-06 10:56
Ne mislim ništa drugo osim onoga što sam napisao. Dakle, ako zaista misliš da su smiješne tvrdnje kako nekome ovaj portal smeta, opovrgni činjenice navedene u osvrtu na dvanaest godina postojanja portala. Za početak, opovrgni činjenicu da je gradonačelnica prihvatila inicijativu za ušutkavanje ovog portala vijećnika Jadranke d.d., pardon - PGS-a, i vijećnika Kamalića (HSS), partnera u vladajućoj koaliciji okupljenoj oko HDZ-a i razradila je do zloslutne tvrdnje "kad se dogodi nasilje usred grada, a logični je niz negativnih posljedica na ovakav način komunikacije." Neće ti biti lako jer uz osvrt je objavljen - savršeno objektivan - tonski zapis sa sjednice Gradskog vijeća s najavom intervencije i izviješće na Radiju Lošinj - Radio Jadranka pod naslovom DRESURA MEDIJA.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nemam što opovrgavatiobjektivno 2019-01-06 11:04
Citat Tk:
ako zaista misliš da su smiješne tvrdnje kako nekome ovaj portal smeta, opovrgni činjenice...
Neee, pa naravno da im smeta. Možda čak i opravdano, s obzirom na izričaj u komentarima. A sad baš da portal doživljavaju kao ozbiljnu političku prijetnju, nisam siguran. No govorio sam o nečem drugom, o pokušaju da se svaku (moju) kritiku ekoloških aktivista poveže s namjerama političara u GML, "Rusima" i Jadrankom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Djed šumom ...Tk 2019-01-06 11:19
Citat objektivno:
No govorio sam o nečem drugom, o pokušaju da se svaku (moju) kritiku ekoloških aktivista poveže s namjerama političara u GML, "Rusima" i Jadrankom.
Da, govorio si o nečem drugom … Djed šumom, baba drumom. Modus operandi svakog trola. A ako se portal zaista ne doživljava kao ozbiljna politička prijetnja, gradonačelnica je naprosto napravila budalu od sebe. Pa neka na tome zahvali prvo Domcu i Kamaliću, a zatim ostalim pajacima u GV kojima taj autokratski ispad protiv nekih ustavnih vrednota nije zasmetao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Kome smeta portal?Dron 2019-01-06 11:09
Citat Tk:
Ne mislim ništa drugo osim onoga što sam napisao.
Ovo je bezobrazno, jer podmećeš nogu trolu :lol: Trol navlači vodu na svoj mlin jer kao, on ne vidi kakve veze ima taj slučaj (dresura medija) s njegovom kritikom ekoloških aktivista. Nema, ali ti niti nisi govorio o ekološkim aktivistima nego o njegovom trolanju da je smiješno reći kako portal nekome smeta. Pa smeta njemu! Zato ga manijakalno zasipa spamom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # TjaPionirka 2019-01-06 10:57
Mislim da je ta forma izričaja upotrebljena da bi se naglasila suština misli.. i u tom kontekstu nije nipošto vulgarna.. plastična možda.. naravno iz perspektive nekoga tko je subjektivan..
Iako, ovih dana riječ prepisivač ili nitko je nije htio zaposliti ili očajni bujanec, pala pošiljka, mogu dovesti do presude ...tako da mi se skoro čini da radiš pritisak.. skoro
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # koji bi to bili?kmet 2019-01-06 10:32
Citat objektivno:
Onda im se kaže da bi bilo zgodno kada bi se među političarima našlo ljudi koji imaju moralni integritet.
To pišeš hipotetski, ili imaš neke vjerodostojne ljude, koji posjeduju moralni integritet, na umu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # A je..Pionirka 2019-01-06 09:56
Baš je neugodno to on line prenošenje sjednica...grdo ..ča reći
Ja bih to zabranila..ovo je bio miran i ugodan forum dok se te proklete sjednice nisu počele prenosti :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Komedija uživoOgi 2019-01-06 10:19
Citat Pionirka:
Baš je neugodno to on line prenošenje sjednica...grdo..ča reći
Ja bih to zabranila..ovo je bio miran i ugodan forum dok se te proklete sjednice nisu počele prenosti :P
Meni se baš sviđa :-) Zabavno je gledati to prenemaganje, koketiranje, treptanje okicama poziranjem pred kamerom i uživati u šupljoj retorici govornika. Samo Newsbar je bolji od ovog cirkusa, ali oni imaju nenadmašne Kolindu, Bujanca, Bernardića, Krstičevića i Todorića za sprdanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# SOFIJA ROSAGuest 2019-01-15 13:05
Ovaj komentar je obrisao administrator

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ozbiljno. A ni da Admin nije brisao nitko od čitatelja svejedno ne bi znao tko prijavljuje. hranitelj tuljana je neosoba rekao bi premijer :lol:

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se i njihov poslovni prostor, pustila pipke na sve strane. Direktorica hadezejka sve joj omogućava, misli da će joj u gadezeju pomoći osoba koja prezire crkvu, vjeru ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske mačke, dok god postoji dovoljno mački u drugim dijelovima svijeta.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se spremao odgovoriti kad sam vidio da je sve nestalo. Vjerujem da je netko tom komentatoru šapnuo da je sa tim pitanjem pokazao da nikad nije prijavio ni jednu ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje strane, te izrazio čuđenje zašto se moje prijave ne vide. Ni jedno pravilo nisam prekršio ali je Admin odlučio izbrisati moj komentar kako nitko od čitatelja ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu gospođu se priča da je nesprtano koristila vozilo Doma. Je li i to ista ta gospođa? Ako je, stvarno je HDZ nemilosrdan prema opoziciji...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj je što je sjela na cestu, zatvorila promet i interventna ju je morala odnijeti. Stvarno veliko postignuće. Tim činom je pomogla mnogim žensms kao što pomaže djeci ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira za vrijeme okupacije, stalno pobune, diverzije, sabotaže... zar ne?

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u Velom i Malom Lošinju te u Osoru obilježili Dan antifašističke borbe. Po fotkama se vidi da je to blagdan kojeg se samo otaljava i slavi s figom u džepu samo zato ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije u odgoj djece i odgoj mačaka, navodno je potjerana iz društva za zaštitu životinja. Prema onom kako pomaže djeci, bolje za mačke da im ne pomaže. Ona pomaže ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego pročelnica jedinstvenog upravnog odjela. A stvarno je jedinstven kad na pitanje o bonovima za umirovljenike "zašto baš kod Jadranke" nije dobiven odgovor. A ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom vijeću nam pričaju da borba protiv bespravne gradnje bjesni, da se upravo spremaju poslati 150 prijava na državni inspektorat, a na službenoj stranici inicijative ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za legalnost ni ne mogu biti uspješne. Tako je i na zadnjoj sjednici GV bilo po tko zna koji put govora o pošasti bespravnog graditeljstva. Na tu temu je prema ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja zvuči naprosto depresivno. Citiram je u cjelosti: Dakle, nakon gotovo tri godine od kada je znani Slovenac devastirao uvalu Studenac, a temeljem prijave mještana Sv.

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za iskazivanje interesa. Za oglas o "relaksaciji uvjeta" gradonačelnica će prema cjeniku Novog lista iskeširati 2.239,30 €. i.imgur.com/0FuTQ87.jpg ...

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje interesa za posao stanogradnje štetan za Grad.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu većinu čine zastupnici istih klubova kao i do sada, samo u nešto drugačijim omjerima. Stoga će se sve politike drage ljevičarima i koje garantiraju unaprijed zadani ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije koja je već jednom dovela do najgoreg i najkrvavijeg svjetskog rata pita se novinarka Nacionala potaknuta izbornim uspjesima desničarskih stranala. A što se ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su nam, kao njima, žene rađale djecu. Ali valjda tako treba biti, slabo i efektno treba iz umrijeti, davno je Darwin pisao o tome. Evolucija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom vjerskom biznisu

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad nije bio blizu vlasti i nikad nije sudjelovao ili donio neku odluku koja je negativno utjecala na živote Hrvata, za razliku od onih koji su ga podmetnuli... ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik Matthew Bartulica, koji je i sam 2012. u svojoj župi dobio pritužbu za "nepropisno ponašanje".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen za pedofiliju. Udruga se reklamirala i tvrdnjama da je Bartuličin otac među prvima pregledao vidioce iz Međugorja.

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti vijećnike koji su ih postavili. Prema članku 47. Poslovnika o radu GV Nakon primljenog odgovora vijećnik može na sjednici Gradskog vijeća jedanput iznijeti ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku Priskiću. S tim u vezi pročitajte komentar na volim-losinj.org/.../... (https://volim-losinj.org/politika/3075-savjetnik-koji-sjedi-na-dvije-stolice#comment-83763) ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png (http://i.imgur.com/zlcX6mc.png)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da je taj čovjek kriminalac?’

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da ...