Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Sedam lica traže većinu

Korisnička ocjena:  / 11
LošeNajbolje 

buridanKonstituiranje Gradskog vijeća bit će predstava koja će do kraja ogoliti jadnu lošinjsku politiku kojoj je cilj vladanje radi vladanja, a ne radi ostvarenja interesa građana koji su ih izabrali. To je politika koja do građana drži samo u vrijeme izborne kampanje. Nejavnom, zakulisnom i podzemnom političkom trgovinom će se manipulirati glasovima naivnih građana. Iako je politika prema definiciji borba za javne interese, o javnim interesima se neće pregovarati nego će se cjenkati privatnim interesima, potrebama, željama i ambicijama nezavisnih vijećnika 

 

Završeni su izbori za Gradsko vijeće u kojima su gotovo svi pobijedili. HDZ slavi »veliku relativnu« pobjedu jer je dobio najviše, četiri, mandata. Slave i u SDP-u tri osvojena mandata u koaliciji s Frankovićevom neovisnom listom iako im pripada samo jedan. Lista nezavisnog vijećnika Devčića se naslađuje s tri osvojena mandata, a razloga za zadovoljstvo ima Akcija mladih koja je iz prvog pokušaja ušla u Gradsko vijeće. Zadovoljno može biti i članstvo uskrslog HSLS-a, pa i velika koalicija IDS-HNS-PGS-UK je nekako preživjela s jednim dobivenim mandatom. Lošinjski suverenisti i tri nezavisne liste koje nisu uspjele ući u Gradsko vijeće nemaju razloga čak ni za glumljeno zadovoljstvo.

No nakon slavlja moralo je uslijediti otriježnjenje i glavobolja. Već jutro nakon izbora pokazalo se da za slavlje nitko nema razloga. Relativna pobjeda čudne koalicije oko HDZ-a je upravo to – relativna pobjeda – jer izbornog pobjednika zapravo nema. Kandidate za gradonačelnika birači su stjerali u doigravanje, a većinu u Gradskom vijeću nisu povjerili ni jednom od sudionika natjecanja za vlast. Ni jedna od tri najuspješnije stranke ili liste ne može na logičan i prirodan način formirati većinu u Gradskom vijeću. Između dva politička pola, desnog HDZ-ovog i lijevog križanca SDP-a i nezavisne liste Marija Frankovića je nezavisna lista Dubravka Devčića. Dodatni problem za sastavljanje većine bila bi i preostala tri vijećnika, kad bi u ovom Gradu koalirale stranke i liste na temelju programa, a ne prema Nedićevom poučku da na Lošinju ne koaliraju stranke sa svojim programima nego ljudi »na komunalnim stvarima« . Zato je vrlo izgledno da je vijećnik Živković za koaliciju s HDZ-om spreman, jer ga se na temelju aktivnosti u zadnjem sazivu može smatrati potrčkom i pridruženim članom HDZ-a. HSLS, odnosno vijećnik Ivković se javno izjasnio protiv koaliranja s HDZ-om, a Akcija mladih odnosno, Lidija Bandalo bi po logici istaknutog izbornog programa trebala biti u punom smislu riječi – nezavisna. Dakle početne pozicije za pregovore činili bi blok HDZ-a s pet mandata, lijevi blok s četiri i nezavisni blok Dubravka Devčića također s četiri mandata. U takvoj situaciji gdje nema jasnih pobjednika, u sredini gdje dosljednost i principijelonost nisu na cijeni, gdje se činjenice sklanjaju pred javnim pogovorom, gdje zdrav razum uzmiče pred subjektivnosti, jasno je da slijedi vrijeme političke trgovine koja će se odvijati po istom principu kao i trgovina na stočnom sajmu. Neka će vijećnička grla biti na prodaju, a tko ponudi više dobit će ga. Glasovi onih vijećnika koji imaju svoju cijenu, ali ne i vrijednost, podržavat će najboljeg trgovca, a ne svoje birače. A najboljeg trgovca, autora spomenutog poučka, može se prepoznati po javnoj izjavi da svatko ima svoju cijenu.

Sedam lica traže većinu
Nakon prvog čina, održavanja izbora, slijedi čin – formiranje gradske vlasti odnosno konstituiranja Gradskog vijeća. Konstituira se izborom predsjednika. Da bi ga se izabralo potrebna je većina od sedam vijećnik. Pa će se u drugom činu predstave odigravati scena u kojoj sedam lica traže većinu da bi mogli voditi grad. No kako se prema Zakonu o lokalnim izborima predstavničko tijelo konstituira izborom predsjednika, a za to je potrebno sedam glasova, zbog rezultata izbora to bi moga biti težak zadatak. Formiranje potrebne većine unutar odabranih trinaestoro moglo bi teorijski prerasti i u dramu s epilogom u ponavljanju izbora.

Dramaturški naboj oko formiranja većine pojačava izuzetna želja nositelja vlasti u proteklom mandatu da je pod svaku cijenu zadrže kao i jednako snažna želja Frankovićeve liste da osvoji vlast, te nezainteresiranost onih koji mogu donijeti prevagu, a samo prividno ne sudjeluje u pregovorima.

Bit će to predstavu koja će do kraja ogoliti jadnu lošinjsku politiku kojoj je cilj vladanje radi vladanja, a ne radi ostvarenja interesa građana koji su ih izabrali. To je politika koja do građana drži samo u vrijeme izborne kampanje. Nejavnom, zakulisnom i podzemnom političkom trgovinom će se manipulirati glasovima naivnih građana. Iako je politika prema definiciji borba za javne interese, o javnim interesima se neće pregovarati nego će se cjenkati privatnim interesima, potrebama, željama i ambicijama nezavisnih vijećnika.

Logički problem nezavisnog vijećnika
Između dva bloka koji se bore za vlast našao se nezavisni i prividno nezainteresirani Devčić koji drži ključeve Gradskog vijeća, odnosno sastavljanja većine. Problem mu je što bi otvorenom podrškom bilo kojem bloku, lijevom ili desnom, prestao biti nezavisan i time narušio image koji već dugo gradi. Podrži li HDZ kojemu je u zadnja dva mandata u Gradskom vijeću bio jedina stvarna opozicija izvest će političku travestiju kakvu je na državnoj razini napravio HNS s Vrdoljakom, prestat će biti nezavisan i nestati s političke scene. Zbog toga on neće podržati HDZ i ostat će nezavisan.

Kad bi podržao lijevu koaliciju, koju ne želi podržati iako je deklarirani oponent HDZ-ove vlasti, opet bi prestao biti nezavisan. Izvjesno je da nezavisni Devčić nikoga neće javno podržati. No zbog svojih javnih objava u kojima se ograđuje od jednog kandidata optužujući ga za prljavu kampanju iako za to nema nikakvih dokaza, te tajnih dogovora, jasno je da podržava jednu stranu, ali zasigurno ne misli javno napustiti blagodati nezavisne pozicije. Iako javno izjavljue da bi davanje podrške nekom od kandidata značilo kraj njihove nezavisnosti, uz istovremeno optuživanje jednog kandidata da se služi podvalama i neistinama bez navođenja dokaza jasno je da se već svrstao na jednu stranu. Dok javno tvrdi da su on i svi s njegove nezavisne liste bili i ostaju nezavisni, svojim postupcima se ipak svrstava na jednu stranu. To potvrđuju i lajkovi na njegove objave. Slikovito bi se moglo reći da je političko-moralnu dvojbu sličnu dvojbi Buridanovog magarca riješio na način da javno ne brsti niti lijevi niti desni stog sijena ali potajno, kad ga se ne vidi, brsti desni stog.

Kako ostati nezavisan, a dati podršku HDZ-i
Svoju nezavisnu poziciju vijećnik Dubravko Devčić gradio je u dva mandata. Poziciju jedinog protivnika HDZ-u učvrstio je u zadnjem mandatu na prilično ležeran način. U ovome, najlošijem sazivu do sada, u kojem uopće nije bilo stvarne opozicije, Devčić je izgradio poziciju ljute oporbe samo zato što je postavljao vijećnićka pitanja i samo ponekad glasao suzdržano ili protiv. No u Vijeću u kojem je službena opozicija podržavala i tepala vlasti čak i suzdržano glasanje može izgledati kao opaki bunt opozicije.

Ozbiljnih i sadržajnih rasprava imao nije. Dizanje ruku i postavljanje pitanja u Gradskom vijeću bila mu je jedina vidljiva politička aktivnost. Nije imao tiskovne konferencije, javne objava, kritike niti prijedloge. Bio je »ljuta oporba« samo na sjednicama Gradskog vijeća kad bi postavljao vijećnička pitanja, bio sudržan ili glasao protiv prijedloga vlasti. I tako je s lakoćom stekao politički kapital nezavisnog u koga se kune i kojeg u javnosti njeguje i ljubomorno čuva.

Zbog činjenice da odbija razgovore s bilo kojom stranom u situaciji kad mu se na dlanu nudi mogućnost pune kontrole izvršne vlasti u interesu birača, jasno je da ima svoje tajne kalkulacije. Svima pa i nezavisnom vijećniku Devčiču je jasno da HDZ ne može bez njegovih ruku imati potrebnu većinu u Vijeću. Svima jasno i da svojim tvrdoglavim inzistiranjem na nezavisnoj poziciji kojom ne želi nikome dati svoj glas odbija formirati većinu i skinuti HDZ sa vlasti. Kako će Dubravko Devčić riješiti naizgled nerješiv problem - ostati nezavisan i jedini protivnik HDZ, a istovremeno mu pomoći da ostane na vlasti još jedna mandat?

To je samo naizgled nerješiv problem, a rješenje za isti problem je patentirao već 2013. Tada je jedan vijećnik s njegove nezavisne liste potpisao sporazum s HDZ-om. Na to je nezavisni vijećnik Dević izjavio: „Svatko od nas je ušao u Vijeće sa svojim imenom i odgovara za svoje postupke." I tada je, u vrijeme špekuliranja o postizbornim suradnjama nekoliko puta javno izjavio da ne namjerava ni s kim potpisivati ugovore i da će u Vijeću djelovati neovisno. Zvuči poznato? Tada je vijećnik s nezavisne liste Dubravka Devčića potpisao sporazum s HDZ-om, a Dubravko Devčić je nastavio djelovati kao nepokolebljivi, beskompromisni i principijelni nezavisni zastupnik. Vuk sit ovce na broju. Devčić nezavisan a HDZ na vlasti.

Računajući na kratko pamćenje javnosti sprema se isti scenarij u kojem će nezavisna lista Dubravka Devčića zadržati poraženi HDZ na vlasti, a on će i dalje biti principijelni i nepotkupljivi nezvisni vijećnik.

Komentari: 

024 # Neretuširana slika kaljužeGrunf 2021-05-24 12:34
Više nije vijest da je Telegram otkrio novu prljavštinu obično HDZ-ovih političara i objavio u rubrici POLITIKA&KRIMIN AL. Ali zgodno je kad zabode nos u malološinjsku kaljužu i prikaže naličje njezine retuširane slike kakvu prikazuju sponzorirani mediji u tobožnjim intervjuima s Anom Kučić. A nije vijest ni da je Ana Kučić hitno pokušala smanjiti štetu od neretuširanog prikaza njenog lika i djela ovih par dana prije izbora. Pa je na objavljeni članak reagirala na svom fejsu da bi "demantirala" sve napisano i baš hadezeovski napala "Interesne skupine koje svoje konstrukcije plasiraju u određene njima sklone medije, u pravilu tjedan dana prije izbora, čine veliku i trajnu štetu zagađivanjem javnog prostora naše sredine."

Politik a & Kriminal
Otkrivamo: Gradonačelnica Malog Lošinja prodala staru školu da izgradi novu dvoranu. Novac je potrošila, ne želi reći na što.
HDZ-ovka Ana Kučić tjednima ne odgovara na Telegramove upite: gdje je nestao novac namijenjen školskoj dvorani.

telegram.hr/.../...

Na kraju piše "Istina je ono što naši birači poštuju i zaslužuju!", ali zaboravlja da istinu o mnogim njenim sumnjivim pothvatima birači nikad nisu saznali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Demagogijagost 2021-05-24 13:36
Citat Grunf:
Na kraju piše "Istina je ono što naši birači poštuju i zaslužuju!", ali zaboravlja da istinu o mnogim njenim sumnjivim pothvatima birači nikad nisu saznali.
Ovo je čista demagogija. Ništa ona ne zaboravlja. Istina nije bila u njenom programu i planu rada. Gurala ju je pod tepih, a kosture skrivala u ormaru. Zato se sada svim silama upela da ostane na vlasti da ne poispadaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Tovar je u štaliZ.T. 2021-05-24 13:46
A na njenom fejsu 10 komentara ali ne znam koji je nepismeniji i gluplji. Biram između "Bahatost i analfabezizam NEKIH javnih glasila, treba jednostavno bojkotirati. Ne citati i basta!!" i "Po gradu se priča i ljudi su prepoznali tko stoji iza te prljave kampanje ali neće im uspjeti jer svi na Lošinju znaju tko stoji iza toga. Oprostite,još bi vam pisala ali moram na autobus za Orlec, jer je tamo pala jaka kiša a tovara sam zaboravila zatvoriti u štalu." :lol: Ako na Lošinju ima dovoljno ovakvih lumena, Kučićka sigurno prolazi u drugom krugu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Tovara koliko god hoćeš9. krug 2021-05-24 14:28
Bit će da je u Orlecu velika kaljuža, ali ništa manja nije ni na Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # demanti koji to nijeBob Rock 2021-05-24 13:46
Ovaj njen demanti kao da je pisao Vice Mihanović, onaj HDZ-ovac, pseudoznanstven ik koji želi postati gradonačelnik Splita.
Da zaključimo, pare nisu potrošene, ali ih na računu nema. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Nezavisan neodgovorangost 2021-05-24 13:56
Citat Grunf:
HDZ-ovka Ana Kučić tjednima ne odgovara na Telegramove upite: gdje je nestao novac namijenjen školskoj dvorani.
telegram.hr/.../...
Tko će s Anom Kučić i HDZ-om tikve sadit? pita komentator na otoci.net u vezi Devčićevog čuvanja nezavisnosti.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Interesna skupina za tebeMD 2021-05-24 14:21
Citat Grunf:
"Interesne skupine koje svoje konstrukcije plasiraju u određene njima sklone medije, u pravilu tjedan dana prije izbora, čine veliku i trajnu štetu zagađivanjem javnog prostora naše sredine."
Upravo je Ana Kučić čelnik jedne interesne skupine koja svoje konstrukcije plasira u određene njima sklone sponzorirane medije malo više od tjedan dana prije izbora. A lažima o ostvarenom u prošlom mandatu i lažnim obećanjima pod motom "Grad za tebe" čine veliku i trajnu štetu zagađivanjem javnog prostora naše sredine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # što je loše za HDZ dobro je za Hrvatskugost 2021-05-25 13:50
Citat Grunf:
Na kraju piše "Istina je ono što naši birači poštuju i zaslužuju!", ali zaboravlja da istinu o mnogim njenim sumnjivim pothvatima birači nikad nisu saznali.
Šteta što nezavisnim medijima nije bila zanimljiva afera Loger, ali za obračun sa UZP ispostava Mali Lošinj dobro je i ovo:
NA RAČUNU NISU
Gradonačelnica Malog Lošinja prodala je staru školu, no nitko ne zna gdje je novac od prodaje
Mnogi se ovih dana pitaju je li HDZ-ova Ana Kučić, gradonačelnica Malog Lošinja potrošila novac koji je grad uprihodio od prodaje jedne od starih škola, iako je ta sredstva trebala namjenski uložiti u projekt gradnje nove školske, sportske dvorane.
Gdje je novac?
Riječ je o 6,5 milijuna kuna za koliko je Mali Lošinj krajem 2019. prodao staru školu u tamošnjoj Zagrebačkoj ulici. Puni iznos trenutno nije na gradskom računu, piše Telegram. Naime, 12. travnja ove godine grad je raspolagao s nešto više od 5,6 milijuna kuna, od čega se, dva milijuna odnose na dozvoljeni minus. U tom trenutku grad imao samo 3,6 milijuna kuna gotovine.
rtl.hr/.../...
A čitatelji likuju, jer što je loše za HDZ-ove kadrove dobro je za Hrvatsku :lol:
® hdz? ma ne bi oni nikada, oni brinu za demografiju, nisu oni zločinačka organizacija
® Ma ak ona kaze da je lova tu onda je tu. Pa ipak je ona casna clanica ZNA SE i ne bi lagala nikad,ne ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # zvijezda je rođena!Gost 2021-05-25 17:19
Citat gost:
Šteta što nezavisnim medijima nije bila zanimljiva afera Loger, ali za obračun sa UZP ispostava Mali Lošinj dobro je i ovo:
NA RAČUNU NISU
Gradonačelnica Malog Lošinja prodala je staru školu, no nitko ne zna gdje je novac od prodaje
Nako što je hvalisanjem već iskakala i iz paštete sada iskače zbog nestanka love. Evo je iskočila i na portalu net.hr

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Jednostavno ko kupusZoZo 2021-05-25 20:50
Citat Grunf:
Na kraju piše "Istina je ono što naši birači poštuju i zaslužuju
Da vaši birači poštuju istinu ne bi bili vaši birači.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Politika & kriminal po lošinjskiNN 2021-05-25 21:43
Citat ZoZo:
Citat Grunf:
Na kraju piše "Istina je ono što naši birači poštuju i zaslužuju
Da vaši birači poštuju istinu ne bi bili vaši birači.
Koliko njihovi birači poštuju istinu vidi se po reakcijama na članak u Telegramu o iščezloj lovi od prodaje stare škole. Neki mamlaz je čak napisao Svakome bi savjetovao da zaobiđu članke Telegrama i Glasa... koji nisu relevantni, a najmanje vjerodostojni. Telegramova vjerodostojnost je potvrđena nizom relevantnih napisa, nagradama i priznanjima, a vjerodostojnost mu je potvrdila i sama gradonačelnica priznanjem da obiteljska tvrtka duguje Gradu, a da nije ovršena. Da je vjerodostojan potvrdila je i u vezi s nestankom 6,5 milijuna od prodaje zgrade škole. telegram piše Riječ je o 6,5 milijuna kuna za koliko je Mali Lošinj krajem 2019. prodao staru školu u tamošnjoj Zagrebačkoj ulici. Tog iznosa, kako je sam grad Mali Lošinj potvrdio za Telegram, u ovom trenutku na gradskom računu nema. Naime, 12. travnja ove godine grad je raspolagao s nešto više od 5,6 milijuna kuna, od čega se, kako su objasnili, dva milijuna odnose na dozvoljeni minus. Zapravo je u tom trenutku grad imao samo 3,6 milijuna kuna gotovine.

Gdje je novac od prodaje stare škole, odnosno na što je točno nenamjenski utrošila namjenska sredstva, gradonačelnica Kučić nije željela otkriti unatoč upornom inzistiranju Telegrama


telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # di su pare?poskok 2021-05-25 22:38
Nije htjela otkriti gradskim vijećnicima, nije htjela otkrili Telegramu, hoće li htjeti otkriti Uskoku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Chicken danceMa nemoj me više j... 2021-05-26 09:43
Citat poskok:
Nije htjela otkriti gradskim vijećnicima, nije htjela otkrili Telegramu, hoće li htjeti otkriti Uskoku?
Mene sada više čak ni ne zanima toliko gdje su pare, jasno je da ih je nenamjenski potrošila. Više me smeta to bahato skrivanje istine već nekoliko mjeseci.
Radi čega skrivati podatke o gradskim financijama, ako nisi u prekršaju?
Znači da je i njoj samoj jasno da joj priča ne drži vodu, pa želi dobiti na vremenu dok ne iskonstuira priču. I tako opet umjesto odgovora dobijamo chicken dance.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # U laži su kratke nogeasd 2021-05-26 10:27
Citat poskok:
Nije htjela otkriti gradskim vijećnicima, nije htjela otkrili Telegramu, hoće li htjeti otkriti Uskoku?
Što ova poslovica zapravo znači? U laži su kratke noge znači da laž mora izaći na vidjelo kao što se osoba s kratkim nogama ističe u masi i svojim kratkim nogama upada u oči.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...xyz 2021-05-26 11:44
Ima i ona poslovica da vrč ide na vodu dok se ne razbije. Za ev. pojašnjenje pitati J.Rimac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # ...Vito 2021-05-24 13:05
Poruka budućim gradskim vijećnicima, ako želite ostati pošteni i čisti, uključite diktafone.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # peračlove 2021-05-24 13:39
Većina navija za Anu .Netko zbog stranačkih pogodnosti a netko opet radi ulizivanja misleći kako će profitirati dižući prst podrške znajući da se sve pomno prati pa se onda pametne obitelji strateški raspoređuju pa jedan od roditelja ili braće daje potporu Ani a drugi Mariu. Po onoj, tko pobjedi opet dobro za naš. Pravo vrijeme da vidiš ljudsku ne dvoličnost već troličnost i tako dalje do besvijesti. O baš smo jadni i proračunati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Birač koji previše znagost 2021-05-26 10:21
Citat love:
pametne obitelji strateški raspoređuju pa jedan od roditelja ili braće daje potporu Ani a drugi Mariu.
Ja sam samac pa ču glasati samo za jednog kandidata. Glasat ću za Marija samo zato što o njemu ne znam skoro ništa, a za Anu neću glasati jer o njoj znam previše. U 12 godina kako je uhljebljena na naš račun nije učinila ništa vrijedno spomena, a njena pojava, glumatanje, poziranje i lažna ljubaznost me ne diraju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # the wolf changes his hair, but never the characterArgeta 2021-05-24 14:21
ništa Ana objasnila nije, ali je zato promijenila svoju sliku profila
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Poučan komentar s FB Telegramagost 2021-05-26 08:50
Citat Argeta:
ništa Ana objasnila nije, ali je zato promijenila svoju sliku profila
Na fb stranici telegrama narodno veselje što je još jedna hadazenjara uhvaćena spuštenih gaća. 499 lajkova, 267 zlobnih komentara, podijeljeno 112 puta. A na fb stranici dotične hadezenjare komentari obožavatelja kao Bahatost i analfabezizam NEKIH javnih glasila, treba jednostavno bojkotirati. Ne citati i basta !! i najveće obožavateljice - Osoba o kojoj govori nije novinar Već htt tehničar koji pokušava pisati. A članak potpisuje novinarka Ana Raić Knežević, "novinarka s dugogodišnjim iskustvom. Karijeru je započela 1992. u Slobodnoj Dalmaciji, pa nastavila na Hrvatskom radiju i Novom listu. Gotovo da nema većeg sudskog procesa što ga nije pratila ili teškog kriminala o kojem nije izvještavala. Nakon novinarske, stekla je i akademsku titulu sveučilišnog specijalista sigurnosne politike. Rad za Telegram predstavlja Ani novi izazov u novinarskoj karijeri, iako joj uzbuđenja, s obzirom na sektor hrvatskog društva koji prati, ne nedostaje".
telegram.hr/.../...
Ističem poučan komentar s fb Telegrama:
Dok god bude glasača za HDZ do tad će biti i takvih pljački

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Di je lova?Čeper 2021-05-26 12:54
Citat gost:
Na fb stranici telegrama narodno veselje što je još jedna hadazenjara uhvaćena spuštenih gaća. 499 lajkova, 267 zlobnih komentara, podijeljeno 112 puta.
A na Šprajcovom fejsu uz članak na stranici RTL 'Gradonačelnica Malog Lošinja prodala je staru školu, no nitko ne zna gdje je novac od prodaje' 1300 lajkova, 612 komentara, podjeljeno 112 puta.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # VjerodostojnoFD 2021-05-26 14:06
Komentari su gotovo svi u stilu ZNA SE - HDZ, a ovo je i meni palo na pamet

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # U laži lokne rastuLažljiva kofrča 2021-05-24 14:28
O kojoj istini Kučićka priča? Da bi dokazala da nije istina da je nenamjenski potrošila pare 2019. godine, tvrdi da da namjera Grada za izgradnju školsku dvoranu vidljiva u projekcijama Proračuna i Planovima razvojnih programa kojih zbog omaške (???) nije vidljiva.

Kučićka je još 2019. nenamjenski potrošila 6,5 mil. kuna za dvoranu koja nije bila predviđena u Proračunu a ni Planu razvojenih programa za 2019., a ni 2020.g. Navodno je to predviđeno u Proračunima za 2021, 2022 i 2023. ali se eto omaškom to ne vidi. Kako misli graditi sportsku dvoranu koja greškom nije uopće predviđena u Proračunu 2021. g.

Elegantno je izbjegla reći zašto u Proračunu i Planu razvojnih programa za 2019. i 2020. nije predvidjela izgradnju dvorane ili je i tada omaškom dvorana ispala iz planova.

Uglavnom, spržila je 6,5 milijuna kuna u školsku dvoranu a dvorane nema.

Zar stvarno misli da su svi građani Lošinja retardirani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Kampanja za retardiraneMiki 2021-05-24 17:56
Citat Lažljiva kofrča:
Uglavnom, spržila je 6,5 milijuna kuna u školsku dvoranu a dvorane nema.
Zar stvarno misli da su svi građani Lošinja retardirani.
Zna da nisu svi retardirani ali se nada da će ih na izbore izići dovoljno da joj zajedno s proračunatim biračima daju još jedan mandat džabalebarenja na naš račun. Zato i šiba kampanju za retardirane. "Upravo sad je bitno". "Grad za tebe"."Vaši glasovi su potvrda da imamo najkvalitetniji program, a ujedno su obveza da budemo još bolji, još fokusiraniji na sve Vaše potrebe". Tko zdrave pameti može to progutati :-)
A Devčić glumi nezavisnost umjesto da okupi većinu U GV radi kontrole izvršne vlasti tkogod bio izabran. Neodgovorno, ali vjerojatno korisno. Za njega osobno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Spremila ražanj a zec u šumiPopaj 2021-05-26 09:27
Citat Miki:
Citat Lažljiva kofrča:
Uglavnom, spržila je 6,5 milijuna kuna u školsku dvoranu a dvorane nema.
Zar stvarno misli da su svi građani Lošinja retardirani.
Zna da nisu svi retardirani ali se nada da će ih na izbore izići dovoljno da joj zajedno s proračunatim biračima daju još jedan mandat džabalebarenja na naš račun. Zato i šiba kampanju za retardirane. "Upravo sad je bitno". "Grad za tebe"."Vaši glasovi su potvrda da imamo najkvalitetniji program, a ujedno su obveza da budemo još bolji, još fokusiraniji na sve Vaše potrebe". Tko zdrave pameti može to progutati :-)
Kučićka cilja na birače koji joj šalju slaboumne poruke kao Draga Ana, budi bez brige, na Losinju nemas apsolutno nikakvog premca. Telepatijski stojimo uz tebe !!!! iako njena obećanja nemaju temelja. Za Novi list ona samouvjereno kaže 'Okrećemo se EU-u kao izvoru novca’, ali ne kaže tko iz njenog tima je sposoban od EU iskamčiti novce za plaćanje obećanja kojima mami glasove birača. Nikoga takvog nije imala u proteklom mandatu, nema ga ni sada.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # LOTO programgost 2021-05-26 13:45
Citat Popaj:
Kučićka cilja na birače koji joj šalju slaboumne poruke kao Draga Ana, budi bez brige, na Losinju nemas apsolutno nikakvog premca. Telepatijski stojimo uz tebe !!!! iako njena obećanja nemaju temelja. Za Novi list ona samouvjereno kaže 'Okrećemo se EU-u kao izvoru novca’, ali ne kaže tko iz njenog tima je sposoban od EU iskamčiti novce za plaćanje obećanja kojima mami glasove birača. Nikoga takvog nije imala u proteklom mandatu, nema ga ni sada.
Malo prije je na svom fejsu objavila patetičan status u kojem pored ostalog piše ... moj tim i ja nudimo sigurno provedive programe koji u zajedništvu kvalitetnih ideja Mali Lošinj mogu povući naprijed.. No iako joj je politička karijera započela izjavom da je simpatizerka HDZ-a pa je odmah kooptirana u gradsko poglavarstvo i to na razradi programa predpristupnim fondovima EU, nije se u tome iskazala. Zato je ono "ja" u formulaciji "moj tim i ja" vrlo razmetljivo, ali bilo bi zanimljivo saznati tko sačinjava taj njen tim. Fabijanić, Volarići, Magazin ... ili ima neke tajne adute? Unatoč tome što se nije iskazala u svezi EU fondova na pitanje o tome kako bi financirala sva ta svoja izborna obećanja za Novi list samouvjereno izjavila: "U potpunosti se okrećemo EU-u kao izvoru financiranja. Program oporavka nudi veliki izvor financiranja, a naša je obaveza priprema projektne dokumentacije i u što većoj mjeri očekujemo taj izvor financiranja."
Dakle, izborni programa i "Grad za tebe" u potpunosti temelji na očekivanjima nečeg tako neizvjesnog - tek malo sigurnijeg od igre na LOTU - da se može reći kako za nju mogu glasati samo neobjektivni i neodgovorni birači. I oni koji su klijentelističk i ovisni o njoj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Granatiranje patetikomBezjak 2021-05-26 14:38
Citat gost:
Malo prije je na svom fejsu objavila patetičan status u kojem pored ostalog piše ... moj tim i ja nudimo sigurno provedive programe koji u zajedništvu kvalitetnih ideja Mali Lošinj mogu povući naprijed..
Cijela njena izborna kampanja od početka do ovih dana je prekomjerno granatiranje pučanstva bljutavom patetikom. A najgore je što sada kad ju se pita di su pare glumi žrtvu podmetanja, lažnih profila, uvrede i niskih udaraca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ....Loto djevojka 2021-05-26 15:03
Citat gost:
Dakle, izborni programa i "Grad za tebe" u potpunosti temelji na očekivanjima nečeg tako neizvjesnog - tek malo sigurnijeg od igre na LOTU - da se može reći kako za nju mogu glasati samo neobjektivni i neodgovorni birači. I oni koji su klijentelistički ovisni o njoj.
Izborni program joj je proturječan, poziva se na uspjehe u prošlom mandatu - a kojih nema. Uludo protraćene 4 godine.

Sad kad je naprasno ispraznila gradsku
kasu, više nema šta prodavati i prazniti pa traži alternativne izvore prihoda.

Ali ovo obećanje o okretanju EU fondovima iz kojih do sad usprkos dvojici stalno zaposlenih djelatnika, nije uspjela povući ništa, stvarno mi liči na filozofiju klasičnog mulca džabalebaroša, koji svoj uspjeh u životu ne zasniva na svom vlastitom radu, nego na donacijama ili igrama na sreću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # crowdfundingGradonačelnica to go 2021-05-26 16:50
Više će priskrbiti ako izmisli pametnu crowdfunding kampanju nego od EU fondova
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Zbrkan, lažljiv i neostvariv programgost 2021-05-26 17:53
Citat Loto djevojka:
Citat gost:

Dakle, izborni programa i "Grad za tebe" u potpunosti temelji na očekivanjima nečeg tako neizvjesnog - tek malo sigurnijeg od igre na LOTU - da se može reći kako za nju mogu glasati samo neobjektivni i neodgovorni birači. I oni koji su klijentelistički ovisni o njoj.
Izborni program joj je proturječan, poziva se na uspjehe u prošlom mandatu - a kojih nema. Uludo protraćene 4 godine.
Izborni program joj je zbrkan i nesuvisao kao i njeni govori, a k tome i neostvariv, što znači da je lažliv. Povodom kandidature za gradonačelnicu se hvalila da su ostvarili sve što su najavili, a onda u program ponovno stavlja izgradnju novog Doma zdravlja najavljenu još 2019. A da cirkus bude veći prodaju stare i izgradnju nove zgrade Doma zdravlja danas je najavio i kandidat za Župana Komadina.

Imam dojam da nas Ana i njen tim vuku za noseve i prave od nas budale.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Ana Kučić: "Grad to sam ja"Frost 2021-05-26 18:29
A u zanosu demagoške patetike kandidatkinja za gradonačelnicu je izgubila kontakt s logikom. Ili za nju ne mari kao ni birači na čije glasove računa. U uobičajenoj pozi snimljena u poluprofilu sa zbrčkanim osmijehom na licu na najnovijoj FB objavi utjelovljuje Grad "koji razumije, koji brine, koji štiti, sluša i vidi. To je Grad za tebe". Time nam zapravo kaže "Grad to sam ja", jer grad kao jedinica lokalne samouprave ili kao relativno veliko i stalno urbano naselje ne razumije, ne brine, ne štiti, ne sluša i ne vidi. Jer grad nije ljudsko biće obdareno razumom, sposobnošću da se brine, nema vid ni sluh.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Politčka poezijaGorgonzola 2021-05-27 08:04
Nemaš smisla i sluha za političku poeziju. Poezija pobuđuje emocije, a ne razum, a Anino pjesništvo baš tome i služi. Ne čitaj njene poruke umom nego srcem. Jer ako uključiš um kad ih čitaš vidjet ćeš da njen Grad nije Grad za tebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Dresiranje biračaEspumisan sa simetikonom 2021-05-27 09:47
Citat Gorgonzola:
Nemaš smisla i sluha za političku poeziju. Poezija pobuđuje emocije, a ne razum, a Anino pjesništvo baš tome i služi. Ne čitaj njene poruke umom nego srcem. Jer ako uključiš um kad ih čitaš vidjet ćeš da njen Grad nije Grad za tebe.
Kučićkini agenti su noćas imali terorističku akciju širenja političke propagande. Jutros su poštanski sandučići bili puni reklamnog materijala trgovačkih kuća, a osim u sandučiću materijal tvrtke Kučić i kompanija našao sam i na haubi auta. U njemu ničeg novog. Samo se za dresiranje birača ponavlja već mnoštvo puta izrečeno. Dosadno kao reklama za espumisan sa simetikonom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # #Hemingvej 2021-05-27 11:54
Citat Espumisan sa simetikonom:
Kučićkini agenti su noćas imali terorističku akciju širenja političke propagande. Jutros su poštanski sandučići bili puni reklamnog materijala trgovačkih kuća, a osim u sandučiću materijal tvrtke Kučić i kompanija našao sam i na haubi auta. U njemu ničeg novog. Samo se za dresiranje birača ponavlja već mnoštvo puta izrečeno. Dosadno kao reklama za espumisan sa simetikonom.
Ne pitaj tko to plača. Ti plačaš!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # InvesticijaLurker 2021-05-27 12:09
Citat Hemingvej:
Citat Espumisan sa simetikonom:
Kučićkini agenti su noćas imali terorističku akciju širenja političke propagande.
Ne pitaj tko to plača. Ti plačaš!
To je tvoja investicija kao birača u "Grad za tebe". Na taj način ga gradite zajedno. Ti daješ lovu, a ona daje sebe. A čiji će Grad biti ako je izabereš to je druga stvar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Blažena telepatijaNadnaravna veza 2021-05-27 12:10
"Svi Vi koji ste svoj život odlučili živjeti na obalama našeg Lošinja, u njegovim mjestima i na malim otocima." Zašto nije završila rečenicu? Što sa svima nama koji"...". Što je pisac htio reći. Očito nebitno, bitno je da je njeni birači savršeno razumiju bez obzira što govori ili piše. Očito je da gradonačelnica i njeni birači telepatski komuniciraju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Piše kako govori - smušenoGorgonzola 2021-05-27 12:46
Citat Nadnaravna veza:
"Svi Vi koji ste svoj život odlučili živjeti na obalama našeg Lošinja, u njegovim mjestima i na malim otocima." Zašto nije završila rečenicu? Što sa svima nama koji"...". Što je pisac htio reći. Očito nebitno, bitno je da je njeni birači savršeno razumiju bez obzira što govori ili piše. Očito je da gradonačelnica i njeni birači telepatski komuniciraju.
Od svojih birača ona ne očekuju da razumiju, nego ih navodi da samo osjećaju. Zato piše kako i govori. A govori s mnogo mahanja rukama, klimanja glavom sa zabacivanjem kose i bacanja pogleda lijevo-desno radi vizualnog efekta da scenskim nastupom odvrati pozornost od sadržaja ili nedostatka sadržaja u onom što govori. Izgovara rečenice poput ove napisane koju citiraš. Započne, ali ne dovrši rečenicu, a ponekad samo nastavi govoriti nešto nevezano sa započetim. Njenim obožavateljima to ne smeta.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Pisci iz sjeneKuro Sawa 2021-05-27 14:45
Citat Gorgonzola:
[quote name="Nadnaravna veza"]"Svi Vi koji ste svoj život odlučili živjeti na obalama našeg Lošinja, u njegovim mjestima i na malim otocima." Zašto nije završila rečenicu?
Od svojih birača ona ne očekuju da razumiju, nego ih navodi da samo osjećaju. Zato piše kako i govori./quote]Z ašto misliš da je to ona napisala? Tekstovi toliko odudaraju od njezinog govorništva da su joj izborni program, izjave, poruke biračima, parole i tekstove za blesimetre očito pisali tzv. ghostwriteri, profesionalci koji za novac pišu za manje pismene političare i druge javne osobe. Oni se za novac odriču autorstva i prepuštaju ga naručitelju posla. No stil i duh tih tekstova prilagođava se osobnom imidžu naručitelja i ciljanom segmentu birača, pa su Kučićkini tekstovi prilagođeni njenoj narcisoidnoj pojavnosti i malomišćanskom sentimentu njene biračke baze. Dojam smušenosti ovi profesionalni uradci ostavljaju vjerojatno zbog zbrkanih, zbrda-zdola početnih instrukcija za pisanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ma lažeš!@@@ 2021-05-27 16:54
Čujem po gradu kako su upravo umirovljenici u najvećem broju progutali Aninu ješku, obećala im je besplatno dopunsko osiguranje.
Zanima me kakav će to biti govor kada najbrojnijim glasačima bude morala objasniti da nema ništa od dopunskog zdravstvenog osiguranja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Prevara umirovljenikagost 2021-05-27 18:01
Citat @@@:
Čujem po gradu kako su upravo umirovljenici u najvećem broju progutali Aninu ješku, obećala im je besplatno dopunsko osiguranje.
Zanima me kakav će to biti govor kada najbrojnijim glasačima bude morala objasniti da nema ništa od dopunskog zdravstvenog osiguranja.
Neće ona ništa objašnjavati. Nije objasnila ni kako to da se ponovo kandidira a Lošinj nije postao prvi od 1000 otoka kako je obećala u prošloj kampanji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Škrta EuropaSD 2021-05-27 18:12
Citat gost:
Citat @@@:
Čujem po gradu kako su upravo umirovljenici u najvećem broju progutali Aninu ješku, obećala im je besplatno dopunsko osiguranje.
Zanima me kakav će to biti govor kada najbrojnijim glasačima bude morala objasniti da nema ništa od dopunskog zdravstvenog osiguranja.
Neće ona ništa objašnjavati. Nije objasnila ni kako to da se ponovo kandidira a Lošinj nije postao prvi od 1000 otoka kako je obećala u prošloj kampanji.
Može ih utješiti da im kaže kako je nakon prvog kruga na fejsu napisala "Vaši glasovi su potvrda da imamo najkvalitetniji program" i time ih pohvalila, ali da je program jedno a izvršenje programa nešto sasvim drugo. To može reći i svima drugima kojima se naobećavala. A onda okriviti EU da je škrt pa ne da lovu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Krivi posao za krivu osobugost 2021-05-27 10:25
Citat gost:
Dakle, izborni programa i "Grad za tebe" u potpunosti temelji na očekivanjima nečeg tako neizvjesnog - tek malo sigurnijeg od igre na LOTU - da se može reći kako za nju mogu glasati samo neobjektivni i neodgovorni birači. I oni koji su klijentelistički ovisni o njoj.
Umjesto da odgovori di su pare od prodaje stare škole takvim biračima može slobodno lupetati "Politika mora služiti ljudima, onaj tko to ne razumije i osobni interes gura ispred javnog, bavi se krivim poslom u, vjerujem, krivom gradu" a ipak će je zaokružiti. Tijekom 12 godina đabalebarenja u Gradu gurala je samo svoj osobni interes ispred javnog, a da se bavila krivim poslom u krivom gradu pokazala je i izbjegavanjem ovrhe za dugove obiteljske firme. Posao gradonačelnice je krivi posao u svakom gradu za ovakvu osobu koja ne samo da izbjegava odgovornost nego iznošenje činjenica naziva prljavom kampanjom i podmetanjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # ...Pinokio 2021-05-24 15:23
Od 6,5 milijuna kuna od prodaje škole iz 2019. da li je jedna kuna do danas otišla na školsku dvoranu? Barem jedna. Bojim se da nije.

Umjesto pisanja opširnih obrazloženja gradonačelnica je mogla zlobnicima jednostavno začepiti usta objavom naloga kojim je plaćeno bilo što što ima veze s gradnjom školske dvorane. Umjesto toga nabraja što je sve Grad platio županijskim ustanovama od 2003. g. Da je navela sva plaćanja od 1990. cifra bi bila još impresivnija. Na Kučićkinu žalost to ne dokazuje da ona nije nenamjenski potprošila 6,5 milijuna kuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ...Pinokio 2021-05-24 17:35
Gradonačelnica tvrdi da se namjera gradnje školske dvorane vidi u Proračunu i Planu razvojnih programa za 2021.2022. i 2023.g. ali da se omaškom u stvari ne vidi. Da opasno laže vidljivo iz Plana razvojnih programa na koji se poziva:

mali-losinj.hr/.../...

Jasno je da dvorana nije niti planirana niti je omaškom ona ostala nevidljiva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # dobar posao na LošinjuTin 2021-05-24 18:01
Netko je nedavno napisao da će Ana Kučić poput dobre vještice u narednom mandatu isčarobirati novce iz EU fondova. Meni se čini da je na dobrom putu, jer je već uspjela zamračiti cijelu školu poput Davida Copperfielda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Neozbiljno, aljkavo, nepismeno ...gost 2021-05-24 19:31
Citat Tin:
Netko je nedavno napisao da će Ana Kučić poput dobre vještice u narednom mandatu isčarobirati novce iz EU fondova. Meni se čini da je na dobrom putu, jer je već uspjela zamračiti cijelu školu poput Davida Copperfielda.
Evo kako izgleda dio njezinog programa "Grad za tebe" s njezinom fotografijom umjesto slike grada - što bi bilo u skladu s naslovom:
Aleja kapetana – u suradnji s Udrugom pomoraca realizirati ćemo projekt Aleje
kapetana koja će na našoj rivi na razne načine progovarati o važnosti lošinjskih
kapetana, pomoraca i brodograditelja .
Centar za znanost o moru – nastavit ćemo aktivno poticati izgradnju i opremanje
multidisciplina rnog prostora Centra za znanost o moru putem EU sredstava.
Centar će imati svoj izložbeni postav, konferencijske dvorane, istraživački dio,
laboratorij za nastavu te oporavilište za morske kornjače i druge morske životinje.
Pomorski muzej – kroz muzejski postav prikazat ćemo pomorstvo i brodogradnju
koji su obilježili razvoj našeg otoka.
Uređenje Kaštela – stvorit ćemo preduvjete da se putem EU sredstava kula Kaštel razvije u mjesto održavanja raznih kulturno-umjetn ičkih programa, festivala i
manifestacija sa stalnim izložbenim postavom.
Izgradnja sportske dvorane – stvorit ćemo preduvjete za izgradnju školske
sportske dvorane, kao i rekonstrukciju gradske sportske dvorane.
Izgradnja i uređenje sportske infrastrukture – stvaramo preduvjete temeljem
kojih ćemo kroz različite modele izgradnje omogućiti uređenje postojeće i
izgradnju nove sportske infrastrukture.

Dakle, oni će nešto realizirati, oni će nastaviti aktivno poticati, oni će prikazati, oni će stvoriti preduvjete, a onda - bez obzira na sumnjivu realističnost tih najava - kao loši đaci osnovne škole iz čista mira iz futura skoče u prezent i pišu "... stvaramo preduvjete...". Očigledno je da glasove očekuju od dijela populacije koji ne čita programe nego glasa prema kojekakvim vizualnim efektima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # malosutra 2021-05-24 20:08
Izraz "stvaranje preduvjeta" (eng. precondition) spada u standardni alat manipulatora koji obećavajući npr. izmjenu dijela urbanističkog plana nepažljivim konzumentima daju privid realizacije kompletne investicije. Narodski rečeno, prave ražanj, a zec je još uvijek u šumi.
Što je još gore, nemaju pušku, nemaju ni municiju, a ne znaju ni pucati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Vidljiva nevidljivostTovar 2021-05-24 21:02
Citat Pinokio:
Izgradnja sportske dvorane – stvorit ćemo preduvjete za izgradnju školske sportske dvorane, kao i rekonstrukciju gradske sportske dvorane.
Ta žena jednostavno pravi budale od nas. Jedan od preduvjeta za izgradnju dvorane težak 6.5 milijuna je misteriozno nestao, a u odgovoru PGŽ u kojem se brani da ih nije nenamjenski potrošila piše "Namjera Grada [za izgradnjom školske dvorane] vidljiva je u projekcijama Proračuna Grada i planu razvojnih programa gdje se uvijek planira izgradnja dvorane, što je slučaj i za 2021., 2022. i 2023. godinu, a omaška zbog koje isto nije vidljivo će se bez odgode ispraviti po izmjenama i dopunama gore navedenih dokumenata.
Volio bih da ju Telegram pita kako može vidljivim nazvati nešto za što sama kaže da nije vidljivo, te da njen odgovor objavi radi uklanjanja štete od ovakvog zagađivanja javnog prostora naše sredine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Stranačke manire A. K.Bibax 2021-05-25 10:18
Citat Tovar:
Citat Pinokio:
Izgradnja sportske dvorane – stvorit ćemo preduvjete za izgradnju školske sportske dvorane, kao i rekonstrukciju gradske sportske dvorane.
Ta žena jednostavno pravi budale od nas.
Tvrdnju Telegrama da je Grad Mali Lošinj nenamjenski utrošio sredstva od prodaje stare škole gradonačelnica Ana Kučić naziva netočnom insinuacijom (kao da postoji točna insinuacija) i tvrdi da ju je opovrgla pismom PGŽ i na sjednici Gradskoga vijeća. Međutim, činjenica je da na novinarska pitanja nije odgovorila. Umjesto da na njih odgovori u očitovanju na svojoj službenoj FB stranici tvrdnju iz članka potkrijepljenu uvjerljivim činjenicama pokušava prikazati kao neistinu u sklopu izborne kampanje svojih protivnika. Za iznošenje činjenica o nepoznatoj sudbini 6.5 milijuna kuna okrivljuje protivničke interesne skupine i njima sklone medije koji o tome izvješćuju javnost baš tjedan dana prije izbora. Kao da to može biti dokaz da u iščeznuću tih milijuna nema ničeg spornog. Tvrdi da radi „svoje odgovornosti prema građanima, kao što građani sami vide“ ne želi sudjelovati u negativnoj i prljavoj kampanji, ali samu sebe opovrgava tvrdnjom da određeni politički akteri u ovoj kampanji svojim istupima koriste huškačku retoriku i da manipuliraju neistinama. No da su navodi u Talegramu neistina svojom demagoškom retorikom nije dokazala, ali je pokazala da je usvojila manire stranke u koja je na visoke funkcije postavljala osobe kakve su bile J. Rimac i G. Žalac.
A da je i čitatelji Telegrama shvaćaju kao pravu HDZ-ovku pokazuju komentari
- „A što jedna pripadnica "zna se" stranke ima bilo kome što objašnjavati, kad u toj "zna se" sve vrvi od lopova.
- Kada sam pročitao naslov odmah sam pomislio "biće iz HDZ-a".
- Jaoooojjjjjj opet HDZ, pa dokle vise ljudi
Kriminal, korupcija, uhljebljivanje svojih sveto trojstvo kradezea. Kako glup, plitak, naivan, preveslan možeš biti kad glas daješ toj kriminalnoj organizaciji.
- Ja ovde ne vidim problem, ovce su opet na izborima prije nekoliko dana birale hdz pa sad neka bleje...normaln o da je boli neka stvar kad su je opet birali....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Volim logerBaldo 2021-05-25 11:26
Citat Tovar:
Ta žena jednostavno pravi budale od nas. Jedan od preduvjeta za izgradnju dvorane težak 6.5 milijuna je misteriozno nestao
Lova ne može nestati može se samo prebaciti nekom drugom. Možda je upravo loger Nerezinac kupljen tim novcem. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Anino čarobiranjeDD 2021-05-25 16:43
Citat Tin:
Netko je nedavno napisao da će Ana Kučić poput dobre vještice u narednom mandatu isčarobirati novce iz EU fondova. Meni se čini da je na dobrom putu, jer je već uspjela zamračiti cijelu školu poput Davida Copperfielda.
Isčarobirala je da taj novac nestane, ali za sva obećanja koja je dala morat će iščarobirati da nastane. Ne vjerujem da će uspjeti smotati EU birokraciju kao lošinjske gradske vijećnike za kupovinu logera i nestanak novca od prodaje škole.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # Obračun kod Ok Koralamic-mic 2021-05-24 21:47
Vrli "mislioc" ovog portala danas je u pomanjkanju argumenata i nemogućnosti izvedbe kontakta sa Gradonačelnicom , fizički nasrnuo na zamjenika Gradonačelnice iza Erste banke. Slučajnim prolazom zakantuni svjedočila sam incidentu.
Očito su tanki živci postali još tanji uvidjevši da cijela strategija izbornih rezultata " mudrih " stratega ide u krivom i neočekivanom smjeru . Kakvog li razočaranja , za " velikog " izbornog maga i njegovu ekipu .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # !!!NN 2021-05-25 07:38
Sad će zamjenik dobiti 24/7 policijsku zaštitu, a to nešto najgore što mu se moglo dogoditi u životu. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
201 # NevinašceDržač merdevina 2021-05-25 08:33
Vlasnik ovog portala je gnjus koji je izgubio posao u školi zbog svog prisnog odnosa sa maloljetnicom, i svi vi koji mu na ovom portalu držite ljestve niti pojma nemate koga i što podržavate? Imate li vi kćeri, sestre, majke....?
Jedno je argumentirano napadati gradonačelnicu (čast izuzetcima), a drugo sprovoditi politiku linča koju zagovara autor članka i vlasnik portala.
Očito je samo jedno, smanjena su mu novčana sredstva koja je dobijao od grada M. Lošinja pa riga vatru. Ne laje pas radi sela.... E moj narode....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Držaču merdevina na pažnjuAdministrator 2021-05-25 12:23
Citat Držač merdevina:
Očito je samo jedno, smanjena su mu novčana sredstva koja je dobijao od grada M. Lošinja pa riga vatru.
Za održavanje ovog portala nikad nisu zatražena novčana sredstva od Grada Malog Lošinja, nisu dobivena, pa stoga nisu mogla biti smanjena. Ignoriranje ostatka sadržaja ovog komentara ne znači da su navodi istiniti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 0 # Naslovgost 2021-05-25 13:54
Citat Držač merdevina:
politiku linča koju zagovara autor članka i vlasnik portala.
Očito je samo jedno, smanjena su mu novčana sredstva koja je dobijao od grada M. Lošinja pa riga vatru.
On nije vlasnik portala. On samo radi što mu se kaže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # .....Zoro 2021-05-25 14:41
Citat gost:
Citat Držač merdevina:
politiku linča koju zagovara autor članka i vlasnik portala.
Očito je samo jedno, smanjena su mu novčana sredstva koja je dobijao od grada M. Lošinja pa riga vatru.
On nije vlasnik portala. On samo radi što mu se kaže.
Šta zar je on u Kučićkinom hadezeju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
201 # babababaroga 2021-05-25 09:21
Scenarij za gradsko vijeće.
Živković se prikloni nezavisnom Deviću, a zatim HDZ isto to jer ova škvadra ima potpuno isti pristup kao i nezavisni Devčić.
A nezavisni Franković i SDP Jović potpomognuti sa pljuvačem i HSLS ovim Ivkovićem nikako ne mogu se približiti nezavisnom Devčiću. Jer razina napada osobna i familiarna, podmetanja i neistina oko zemljišta skojima je kupljen razina je ucjenivanja, pokvarenosti i podlosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
244 # Devčić je moralna vertikala gradagost 2 2021-05-25 09:25
Podržavam gospodina Dubravka Devčića u njegovoj namjeri da do kraja ostane neovisan. O bilo kome i o bilo čemu. Ne treba on nikoga podržati, njega trebaju podržati jer je on moralna vertikala ovog grada. Nikada se nije prodavao, a niti neće. Zna on dobro tko je Ana Kučić i tko je na drugoj strani. Jedini potez u ovoj situaciji je ostati izvan ta dva bloka i ostati neovisan. To će birači u budućnosti nagraditi. Kome god bi se priklonio od ova dva bloka on je politički i moralni mrtvac, i on to dobro zna. Zato, ne napadajte Devu, učite od njega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
222 # Horizontalna vertikala?gost 2021-05-25 10:29
Citat gost 2:
Jedini potez u ovoj situaciji je ostati izvan ta dva bloka i ostati neovisan. To će birači u budućnosti nagraditi.
Ali to će nagraditi i Ana Kučić ako sjedne u gradonačelničku fotelju. Njegova nezavisnost će onemogućiti da se okupi nezavisna većina GV radi kontrole izvršne vlasti. Što će za to dobiti Devčić osobno za sada ne znamo, ali već znamo što će dobiti A.K. ako prođe u drugom krugu. A mi birači uključivo i birače Devčićeve liste, dobićemo što smo već imali i shvatićemo da smo uzalud izišli na izbore. Birali smo Devčića da sve ostane isto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # .. ....Nn 2021-05-25 10:56
Ako ne iskoristi ovu priliku mnogi mu neće oprostiti za uludo bačene glasove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Nezavisnost je neodgovornost prema građanimaTik Tok 2021-05-27 08:58
Citat gost:
A mi birači uključivo i birače Devčićeve liste, dobićemo što smo već imali i shvatićemo da smo uzalud izišli na izbore. Birali smo Devčića da sve ostane isto.
Iako je često bio žrtva Kučićkine samovolje nepoštivanjem poslovnika zbog Živkovićevog poltronstva, sada propušta priliku da na Lošinju uspostavi demokratski red u kojem će u skladu s ustavom zastupničko tijelo građana kontrolirati izvršnu vlast. Na Lošinju je to u zadnjem mandatu bilo perverzno izokrenuto. Gradonačelnica je kontrolirala većinu u gradskom vijeću. U ovom slučaju, a uoči drugog kruga izbora za izvršnu vlast, Devčićeva nezavisnost je zbog propuštanja prilike za uspostavu demokracije ustvari neodgovornost prema građanima Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ...Licemjer 2021-05-25 16:11
U najboljem slučaju će vijeće pasti kada ne budu mogli izglasati proračun. Nakon toga novi izbori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ...Miro 2021-05-25 16:20
Daleko je proračun.
Puno prije toga novi izbori su mogući, ako se vijeće uopće ne konstituira, odnosno ne izabere predsjednik vijeća u nekom roku nakon izbora.
Ali, ne računam na tu mogućnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Stranka trgovačkih namjeraFD 2021-05-25 17:02
Citat Miro:
Daleko je proračun.
Puno prije toga novi izbori su mogući, ako se vijeće uopće ne konstituira, odnosno ne izabere predsjednik vijeća u nekom roku nakon izbora.
Ali, ne računam na tu mogućnost.
Kao što je rekao Nedić, svatko ima svoju cijenu, a Kovrčava ju je spremna platiti kad se domogne vlasti. Trebaju još samo dva žetončića jer onoga kojeg je kupila u prošlom mandatu već imaju. Sjetimo se da HDZ nikad nije pobijedio na izborima, a uvijek se hvalio uvjerljivim pobjedama ili kao Kučićka "velikom relativnom pobjedom". Nakon kupovine "nezavisnog" Milana Mužića uvijek je dokupljivao potrebnu većinu, a to će napraviti i sada. HDZ bi zato Mužiću trebao dignuti spomenik u obliku torte kojom je dobio presudni glas za skupu prodaju HDZ-u.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # MarioneteGost 2021-05-25 20:54
Cijelu tu farsu sa kupovanjem glasova je započeo vidoviti Milan koji je sebi do mirovine osigurao mjesto savjetnika i netto plaću od 12 000 kuna još prije puno godina.Još u to vrijeme je to bila gradska firma za uhljebljivanje i tako je i ostalo do današnjeg dana.Sada imamo dva kandidata.Čelni cu HDZ-a koja kontrolira i kadrovira gradske firme i protukandidata koji je postavljen u gradsku firmu kao simpatizer HDZ-a.Izbori su već riješeni.Ista interesna skupina nastavlja vladati ako pobijedi Kučić ili Franković.Ili netko stvarno misli da ovim gradom vlada gradonačelnik?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Farsa se nastavljagost 2021-05-25 21:24
Zapravo, vidoviti Milan je započeo farsu s prodavanjem glasova, a hadezejci s kupovanjem. Sve ostalo manje više stoji. Farsa se nastavlja jer se Deva nešto izmotava umjesto da preuzme Gradsko vijeće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # peračlove 2021-05-26 20:28
Citat Gost:
Cijelu tu farsu sa kupovanjem glasova je započeo vidoviti Milan koji je sebi do mirovine osigurao mjesto savjetnika i netto plaću od 12 000 kuna još prije puno godina.Još u to vrijeme je to bila gradska firma za uhljebljivanje i tako je i ostalo do današnjeg dana.Sada imamo dva kandidata.Čelnicu HDZ-a koja kontrolira i kadrovira gradske firme i protukandidata koji je postavljen u gradsku firmu kao simpatizer HDZ-a.Izbori su već riješeni.Ista interesna skupina nastavlja vladati ako pobijedi Kučić ili Franković.Ili netko stvarno misli da ovim gradom vlada gradonačelnik?
Bravo čovječe razvaljuješ do kraja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # etosve po starom 2021-05-25 18:41
Mozemo mi ovdje pricati sto god zelimo ali Ana ponovno pobjeduje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Grad za njihMarin 2021-05-25 19:36
Citat sve po starom:
Mozemo mi ovdje pricati sto god zelimo ali Ana ponovno pobjeduje.
Vjerojatno. Kampanju je prilagodila politički retardiranom dijelu biračkog tijela koji pada na glumu, kič i šarenilo. To je onaj dio birača koji već 30 godina na vlasti drži stranku osuđenu za korupciju. Koja kao pod pritiskom medija smjenjuje ministre i druge svoje dužnosnike radi niza nepodopština. I s kojom na vlasti smo postali europsko "Kosovo", druga po siromaštvu u cijeloj Uniji. S tom strankom i bivšom "simpatizerkom" na vlasti u Malom Lošinju nismo postali prvi od 1000 otoka kako je obećavala, a nećemo dobiti ni Grad za sve nas kakav sada obećava. Parola "Ovo je Grad za tebe" ima skriveno značenje, jer ona i njena družba ne znaju i ne žele graditi Grad svakoga od nas, nego samo za sebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ......ZN 2021-05-25 20:22
Nije jučer nastala izreka: Tamo gdje prestaje asfalt počine HDZ.
A znamo i koje joj je značenje. HDZ uglavnom pobjeđuje u manjim i zaostalim sredinama, ili u sredinama gdje još uvijek prevladava mentalitet balkanskog krkana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ...Licemjer 2021-05-26 13:48
Citat ZN:
Nije jučer nastala izreka: Tamo gdje prestaje asfalt počine HDZ.
A znamo i koje joj je značenje. HDZ uglavnom pobjeđuje u manjim i zaostalim sredinama, ili u sredinama gdje još uvijek prevladava mentalitet balkanskog krkana.
U našem slučaju, otoci poput Cucka, Funija, Gjilovika... Oni glasaju za Anu. Ona je za njih Vranjina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # PavoPčelica Maja 2021-05-25 19:01
E pa neka je Rudi ušao u vijeće i pokazao da je omiljeniji u gradu od onog pravednika koji ga tužaka, a koji bi bez Rudija bio i ostao pomoćni radnik( doduše, nije ni sad puno više, ali je prisniji s gazdom )
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # IgrokazCik Cik 2021-05-26 14:38
Ljudi dragi sav ovaj igrokaz , je Cappelli spremao vec 2 godin3.Frankovi ca je spremao ako kojim slucajem izgubi Ana . Naprosto njegova prodaja otoka namjestanje Prostorn8h planova po Artatoru zna se kome i za koga nije moglo doci pod upitnik.Ekipa s Cikata isto igra na tu kartu zato je njima isto bio Frankovic ili Ana , samo glupanima nije jasno da tu nema razlike.Mrtvask a se radi vuce se kao cesta do tamo a vec se sprema voda i struja za Krivicu oci6o da je netko bacio oko da i tu uvalu devastira.Prema tome sve je to jedna te ista interesna skupina organizirana za glup narod
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # Čudnovati kljunaši na okupuTic Tac Toe 2021-05-27 09:40
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # tko se nije skrio magarac je biokurta kasapin 2021-05-27 11:09
Citat Tic Tac Toe:
A gdje su sponzori ove fešte, zašto se nisu htjeli slikati ????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Gradonačelnica na brzom biranjuFiga 2021-05-28 09:16
Citat Cik Cik:
Ekipa s Cikata isto igra na tu kartu zato je njima isto bio Frankovic ili Ana
To bi bilo točno da ekipa sa Čikata podjednako financira kampanje oba kandidata. Ali to ne radi nego čak širi priču da je glasanje za Frankovića glasanje za građevinsku mafiju i da zato treba birati Anu Kučić. Misle da smo zaboravili da im je kao najvećoj građevinskoj mafiji na brzom biranju već 12 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Loše za športašegost 2021-05-28 17:12
Ako u nedelju moram birati između dvije mafije radije ću zaokružiti domaću. Tim više što od sportske dvorane neće biti ništa (maca papala lovu) a Kučićkini sponzori će srušiti hotele na Čikatu zajedno sa teretanom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Anini sponzoriasd 2021-05-28 21:34
Citat gost:
Ako u nedelju moram birati između dvije mafije radije ću zaokružiti domaću. Tim više što od sportske dvorane neće biti ništa (maca papala lovu) a Kučićkini sponzori će srušiti hotele na Čikatu zajedno sa teretanom.
A ne treba zanemariti ni aktivnosti njezinog drugog velikog sponzora. Koji je kupio zgradu stare škole, a di su pare gradonačelnica neće da kaže :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Tko stoji iz kofrčeTihi donatori 2021-05-28 22:24
Zanimljivi su donatori gradonačelničke kampanje Ane Kučić. Najveći donator novaca je Bistra d.o.o. Vlasnik nepoznate tvrtke je lošinjskoj javnosti malo poznatija tvrtka Radnik Križevci. To je tvrtka kojoj je gradonačelnica bez odluke Gradskog vijeća prodala i zgradu škole.

Zanimljivi su i ostali donatori. Ading projekt d.o.o. i njegov vlasnik osim što su donatori su također kupci gradskih nekretnina i partneri gradskoj firmi u izgradnji stanova.

Veliki donator je Ingemar d.o.o., tvrtka u vlasništvu brata gradonačelnice koji je s drugom firmom poznat iz afere obiteljskih dugova.

U drugom krugu se pojavio još jedan donator, Dominik Gašpić. Ostaje vidjeti što će on kupiti od Grada ili kakav posao će sklopiti s kakvom gradskom tvrtkom.

U svakom slučaju postavlja se samo pitanje tko stoji iz njenog protukandidata. Za Kučićku to nitko ne pita. Možda zato što je svima jasno ili...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ni stranku ne treba zanemaritiPromišljeni ulagač 2021-05-28 22:29
A zanimljivo je da je u puno skromnijoj kampanji HDZ na istim izborima, najveći donator također Ading projekt. Tko stoji iza HDZ-a?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Cijena medijskog pranja mozgovaLurker 2021-05-29 08:50
Citat Tihi donatori:
U svakom slučaju postavlja se samo pitanje tko stoji iz njenog protukandidata. Za Kučićku to nitko ne pita. Možda zato što je svima jasno ili...
Zanima me da li neko vjeruje da ovo Kučićkino medijsko granatiranje, pranje mozgova video snimcima, silovanje statusima na fejsu košta samo donatorskih 59.012,50 kuna? Dočim je čak za oko polovice donacija prikazan doprinos tvrtke njezinog brata.
i.imgur.com/Cyi2vtX.jpeg

A samo jedna stranica u tiskanom izdanju Novog lista objavljena subotom košta 52.166,40 kuna.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...Vinko 2021-05-29 10:23
Jedan od trikova je da je promidžbeni članak u Novom listu plaćen iz proračuna novcima poreznih obveznika (što je još gore), a sve na foru redovnog izvještavanja pučanstva.
Članak je objavljen prije službenog početka kampanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Umjeće politikeFB 2021-05-30 13:00
U napadaju akutne demagogije zbog pitanja di su pare od prodaje stare škole Ana je napisala da je politika služba ljudima. Malo sutra. Pametniji od nje kaže: Politika je umijeće dobivanja glasova od siromašnih, a donacija za financiranje izborne kampanje od bogatih obećavajući da će zaštititi jedne od drugih. Sirotinji obećava preko fejsa, a donatorima u četiri oka. Šta mislite koja obećanja će ispuniti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # poruka gospođi na rednom broju 1Ivan 2021-05-27 18:16
Na mom poštanskom sandučiću već godinama jasno i uredno piše da je Zabranjeno ubacivanje promidžbenih materijala.
I to svi uredno poštuju, i poštari i dostavljači reklamnih letaka, Konzum, Lidl, Plodine...
Ali zato ne poštuju nepismeni HDZ-ovci koji su mi danas po nalogu gospođe sa rednog broja 1 ubacili svoje promidžbene materijale u kojima piše da je ovo grad za mene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Gramatikačeper 2021-05-27 19:37
Na noćašnjem letku to ne piše. Piše Izaberi Grad za tebe. Nepismeno, kako od jedne magistre ekonomije nitko ne bi očekivao. Mi pismeni bismo napisali Izaberi Grad za sebe.

No kamo sreće da je gospođa na broju 1 pravila samo jezične i pravopisne greške ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Poštovanje se iskazuje i pravopisomZZ 2021-05-28 10:08
Citat čeper:
Na noćašnjem letku to ne piše. Piše Izaberi Grad za tebe. Nepismeno, kako od jedne magistre ekonomije nitko ne bi očekivao. Mi pismeni bismo napisali Izaberi Grad za sebe.
Mi pismeni ne bismo napisali ni Svi Vi koji...nego Svi vi koji..., znači napisali bismo malo v, a ne veliko V. Umjesto toliko brige o slaganju boja odjeće i održavanju razbarušene frizure trebala bi zaviriti u pravopis hrvatskog jezika. Prema kojem se jednu osobu iz poštovanja oslovljava s Vi, a više osoba s vi. Letak je upućen većem broju osoba jer započinje s Poštovani sugrađani, drage Lošinjanke i Lošinjani. Sugrađane se poštuje i pravilnim pisanjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...
   
 • Raznorazno

  aRa 03.12.2023 17:28
  Lobiranje kod Boga
  Katolički fanatici, okupljeni u inicijativu koja se zove "Muževni budite", i ove subote ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 15:26
  Plenki ipak prelomio
  Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  az 03.12.2023 09:49
  Preseravanje
  Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 09:12
  "Zašto baš sada"
  Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 03:08
  ,,,,
  I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  dežurni 02.12.2023 22:16
  samo naprijed
  Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala ...
   
 • Tko su odgovorni?

  Yo 02.12.2023 13:22
  More do koljena na Aleji kapetana
  Do spomenika propaloj brodogradnji danas more još malo pa do koljena na aleji kapetana :sad ...
   
 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka