Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Na vrbi svirala

Korisnička ocjena:  / 17
LošeNajbolje 

Prije četiri godine, 10. svibnja 2017. uoči izbora za lokalnu vlast održana je u Malom Lošinju građanska tribina na koju su bili pozvani kandidati za gradonačelnike i članove Gradskog vijeća da građanima odgovore na niz istih unaprijed poznatih pitanja o svojim programima. Od informacije tko se pozivu odazvao zanimljivija i znakovitija je informacija tko je izostao. Naime, pred građane nisu izašli oni koji će nakon izbora postati formalni nositelji gradske vlasti te oni koji će u ulozi formalne oporbe ili nezavisnog zastupnika tu vlast dosljedno podržavati tijekom cijelog mandata. Pa tako pred građane nisu izašli ni Ana Kučić ni Anto Nedić, buduća gradonačelnica i njezin zamjenik, niti itko iz tadašnje koalicije oko HDZ-a. 

Pred građane nisu izašli ni predstavnici koalicije HNS-IDS koja će u osobama Elvisa Živkovića i Andrina Maglievza pod izlikom „programske suradnje" biti službena potpora vladajućoj koaliciji na funkcijama predsjednika i podpredsjednika Gradskog vijeće. Pozivu se nisu odazvali ni predstavnici koalicije SDP-PGS-Hrvatsk i laburisti-HSU, koja je nakon izbora u osobama Dejana Nekića (SDP) i Branka Domca (PGS) postala neslužbena, ali vjerna i pouzdana potpora vladajućima u Gradskom vijeću. Zanimljivo je da je ova koalicija birače mamila zvučnim sloganom UKLJUČI SE, ali nositelj liste Dejan Nekić je organizatorima tribine uputio gnjevnu poruku „Na istu (tribinu), koalicija „UKLJUČI SE" neće se odazvati, jer smatramo da niti naziv, niti djelovanje inicijative, nisu naša razina." Za čelnika koalicije koja je građane pozivala da se uključe, inicijativa nezavisnog građanskog odbora za praćenje javnih politika imala je naziv i djelovanje ispod razine njegove koalicije! 

Na narednim izborima za vlast natjecat će se gotovo isti aspiranti uz nekoliko novodošlih nezavisnih kandidata, te u nešto drugačijim koalicijama. Danas, sedam dana do izbora programi natjecatelja za vlast nad Gradom su manje-više nepoznati, uz izuzetak bujice obećanja kandidatkinje za gradonačelnicu Ane Kučić putem Facebooka i nedavno objavljene zbirke tih parcijalnih obećanja na web stranici anakucic.hr i u obliku tiskane brošure objedinjenih pod naslovom Izborni program Grad za tebe. 2021. – 2025.

Slogani »Sad je bitno« i »Grad za tebe« popraćeni su patetičnim uvodnim slovom Ane Kučić o Lošinju kao otoku njenih djedova, otoku »bezvremenske ljepote i vrijednih ljudi« koji je »poseban među tisuću otoka te pretrpan njezinim fotografijama. Pred javnost ona istupa u svoje ime, ali korištenjem zamjenice „mi" i množine predstavlja se utjelovljenjem pomalo bizarne koalicije svojih kandidata za Gradsko vijeće. Listu je sastavila od njoj odanih članova HDZ-a, Marija Kamalića pod amblemom HSS-a te nekoliko osoba predstavljenih kao nezavisni kandidati. Ova neobična koalicija ima i neobičnu potporu. Podržavaju je HDS-a i SU-a, stranke koje na Lošinju nemaju organizacije.

Porukama poput „Imamo spremne projekte ...", „U našem programu donosimo ...", „Izgradit ćemo ...", „Uvest ćemo ...", „Sufinancirat ćemo ..." i t.d. popraćenim njezinim fotografijama i video snimkama u prvom planu nastoji kod birača stvoriti dojam da je ona, Ana Kučić,  personifikacija ne samo lošinjskog HDZ-a, koalicije i Gradskog vijeća nego i samog pojma gradske vlasti. A da je članica HDZ-a i inače spominje samo u krajnjoj nuždi, pa se skraćenica imena stranke i u ovoj zbirci obećanja pojavljuje jedino na kraju u njenoj biografiji pisanoj, kao s distance u trećem licu: »Na lokalnim izborima 2017. godine, kao kandidatkinja lošinjskog HDZ-a, u prvome krugu osvojila je mandat gradonačelnice Grada Malog Lošinja. Krajem 2020. godine postaje predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Mali Lošinj te ističe svoju kandidaturu za još jedan gradonačelnički mandat.«

Komičnu notu njezinoj izbornoj kampanji dodala je jedna znakovita pojedinost. 16. travnja na FB stranici lošinjskog HDZ-a objavljen je ciničan status na račun konkurencije: »Kad u nedostatku svojih ideja i planova, protukandidati obećaju realizaciju naših projekata. To je još jedna potvrda da mi ovaj grad razvijamo u pravom smjeru! Danas je jedan od protukandidata obećao izgradnju novog Doma zdravlja, a mi smo ga najavili 2019. godine!«. Dan kasnije na svom FB profilu Ana Kučić se pohvalila – citiram – »Danas sam predstavila svoju kandidaturu za gradonačelnicu Grada Malog Lošinja ... Tom sam prilikom istakla da smo pokrenuli i realizirali ono što smo obećali.« Istina je da je jedan protukandidat obećao izgradnju novog Doma. Istina je i da je izgradnju Doma zdravlja HDZ obećao još 2019. godine. Ali istina je i da obećani novi Dom zdravlja nije izgrađen, no predsjednica ogranka se predizborno pohvalila kako su realizirali sve što su obećali.

A da zaista nije realizirano sve što je obećano potvrđuje sama gradonačelnica programom »Grad za tebe« u kojem pored ostalih obećanja ponovno stoji »Novi Dom zdravlja – Izmjenom prostorno-planske dokumentacije stvorit ćemo preduvjete za izgradnju novog Doma zdravlja koji će našim stanovnicima pružiti kvalitetniju zdravstvenu skrb.« Čini se da u lošinjskom HDZ-u smatraju kako i za izborna obećanja postoje autorska prava, te da već samo obećavanje bez ispunjenja obećanja predstavlja potvrdu razvijanja Grada u pravom smjeru.

Cijena ispunjenja obećanja
Pa kad smo kod obećanja birači bi se trebali prisjetiti što je to Ana Kučić obećavala izborne 2017. godine, da bi s obzirom na njihovo ispunjenje danas imala pravo govoriti »Svakodnevno smo radili na tome da Mali Lošinj, sva naselja i otoci budu kvalitetna mjesta za život. I za naredni period imamo rješenja za gospodarstvo, naše umirovljenike, djecu i obitelji, znamo i želimo nastaviti odgovorno i odlučno... Tu smo da slušamo i radimo za vas!«

Preda mnom je brošura u kojoj nakon obećanja da će u narednom mandatu osigurati još bolju budućnost Lošinju i niza općenitosti o održivom razvoju, očuvanju baštine i otočnog identiteta, i t.d. zapovjednički poziva da ne zaboravimo – citiram – »Lošinj je, i mora ostati PRVI OD 1000 OTOKA!«. Dalje slijede najave – stranica po stranica – da će Lošinj biti prvi u kreiranju novih kvalitetnih radnih mjesta, prvi u ulaganju u industrijsku zonu, prvi na usluzi gospodarstvu i građanima, prvi u urbanističkim rješenjima,prvi u poljoprivredi i ribarstvu, prvi u znanju i brizi za djecu, prvi u brizi za starije, prvi u brizi za branitelje, prvi u očuvanju graditeljske i kulturne baštine, prvi u revitalizaciji ruralnih sredina, prvi u turizmu, prvi u poticajima za malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo, prvi u brizi za Otočane, prvi u visokim ulaganjima u kulturu,prvi u stambenom zbrinjavanju, prvi u visokim poticajima, prvi u ulaganju u manje otoke, prvi u kvaliteti komunalne infrastrukture ...

No prema ovome što četiri godine kasnije vidimo, osjetimo i doživljavamo ne bi se moglo reći da su se zaista pretrgli radeći svakodnevno na tome da Mali Lošinj, sva naselja i otoci budu kvalitetna mjesta za život. Nismo bili, nismo ostali niti smo postali prvi od tisuću otoka ni u čemu od obećanog. A to budi opravdane sumnje u vjerodostojnost tvrdnje kako i za naredni period imaju rješenja za gospodarstvo, za „naše umirovljenike, djecu i obitelji". A izjava da žele „nastaviti odgovorno i odlučno" zvuči pomalo zastrašujuće kad sagledamo rezultate njihova navodnog znanja, njihovih želja i odlučnosti.

Ako je „upravo sada bitno" bilo što u vezi s odlukom birača koje brojeve će zaokružiti na biračkom listiću i hoće li uopće izaći na biralište, to je odgovor na pitanja koliko će koštati ispunjenje danih obećanja i iz kojih izvora će biti plaćena. Cijenu svojih obećanja Ana Kučić nije navela, ali sudeći prema izjavi za medije očekuje da će ih platiti Europska unija. »Pripremit ćemo projekte za dobivanje sredstava iz EU; za Dom zdravlja, vatrogasni dom, ribarsku luku i druge projekte«, navodi njezinu izjavu portal Otoc.net, a biraču ostaje da se upita nije li nam to Ana Kučić obećala onu poslovičnu na vrbi sviralu.

Komentari: 

045 # zakucavanje trice sa centraWoW 2021-05-10 13:16
Gradonačelnica se baš trudi zakucati tricu sa centra u stilu njenog kolege HDZ-ovca Filipovića koji je Zagrepčanima obećao cjepivo protiv karcinoma.Naime, ovom objavom sama sebe je oštetila za barem 300-500 potencijalnih glasova od glasača koji stanuju u blizini kule (Kaštel, Š.K.Kozulića, B.Capponi, Creska ulica).
U ono doba, pred nekih 40 godina radi noćne buke u kuli su radi blizine stambenog dijela naselja zabranjene sve muzičke i zabavne aktivnosti. A danas je taj dio naselja kudikamo naseljeniji nego ikada.
Samo prije nekoliko godine izgrađene su dvije POSove zgrade sa 20 stanova.
S druge strane, na samoj kuli se od strane Ministarstva kulture još od 2008. godine vrše istražni arheološki radovi uslijed čega je kuli totalno zabranjen pristup. Obzirom na brzinu istražnih radova, čini se da će se završetak istražnih radova poklopiti sa datumom kada Rimac i Žalac dobiju pravomoćne osuđujuće presude.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # Kad zabrazdiš s obećavanjem ...gost 2021-05-10 14:27
Možda su joj rekli da je zabrazdila s obećanjima i savjetovali da malo smanji doživljaj. Zato ovo s Kaštelom nije obećanje nego zaneseno proročanstvo Ane Kučić. Jer ovo je Grad za tebe. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Prvi u laganjuDS 2021-05-10 18:42
Citat gost:
Možda su joj rekli da je zabrazdila s obećanjima i savjetovali da malo smanji doživljaj. Zato ovo s Kaštelom nije obećanje nego zaneseno proročanstvo Ane Kučić. Jer ovo je Grad za tebe. :lol:
Odmah nakon ovog o kaštelu je video gdje laže da su ulagali i obećava da će tako nastaviti :lol: Mislim, da će nastaviti lagati ... Ja joj vjerujem, a vi?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # ej, referendum .....gost 2021-05-10 19:10
Ta laže čim zine. Obećala je i nekakav eReferendum za izravno uključivanje građana u donošenje odluka a cjeli sat je na vijeću histerizirala da šta vjećnici imaju šurovati s građanima. I njoj je kao Nekiću i ostalima bilo ispod razine doći na na građansku tribinu, a sad će kao dati građanima da izravno odlučuju. Samo da je izaberete da se uvali u fotelju, zaboravi referendum i nastavi diktaturu kao dosad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # ....Lino 2021-05-10 20:02
Hvali se transparentnošć u Grada, a ne želi objaviti stanje gradskih financija. Ja joj ne vjerujem ni slova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Boljševički istup Ane KučićTariguz 2021-05-12 09:47
Citat gost:
Ta laže čim zine. Obećala je i nekakav eReferendum za izravno uključivanje građana u donošenje odluka a cjeli sat je na vijeću histerizirala da šta vjećnici imaju šurovati s građanima. I njoj je kao Nekiću i ostalima bilo ispod razine doći na na građansku tribinu, a sad će kao dati građanima da izravno odlučuju. Samo da je izaberete da se uvali u fotelju, zaboravi referendum i nastavi diktaturu kao dosad.
Samo neuka glupača ili boljševička protivnica zastupničke demokracija može osuditi što se netko bori za vlastite interese, a ne za njene kao što je to radila većina GV pod vodstvom Elvisa Živkovića.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...diskriminirani građanin 2021-05-15 09:54
Citat Tariguz:
Poruka: Ma 'ko hebe građane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Strah od pitanjagost 2021-05-12 13:00
Citat gost:
Ta laže čim zine. Obećala je i nekakav eReferendum za izravno uključivanje građana u donošenje odluka a cjeli sat je na vijeću histerizirala da šta vjećnici imaju šurovati s građanima. I njoj je kao Nekiću i ostalima bilo ispod razine doći na na građansku tribinu, a sad će kao dati građanima da izravno odlučuju. Samo da je izaberete da se uvali u fotelju, zaboravi referendum i nastavi diktaturu kao dosad.
Evo pitanja od kojih su se Kučićka, Domac, Nekić, Živković i Dakić usrali pa nisu došli na tribinu:
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Incident pri druženju na Ilovikugost 2021-05-13 10:13
Citat gost:
Citat gost:
Ta laže čim zine. Obećala je i nekakav eReferendum za izravno uključivanje građana u donošenje odluka a cjeli sat je na vijeću histerizirala da šta vjećnici imaju šurovati s građanima. I njoj je kao Nekiću i ostalima bilo ispod razine doći na na građansku tribinu, a sad će kao dati građanima da izravno odlučuju. Samo da je izaberete da se uvali u fotelju, zaboravi referendum i nastavi diktaturu kao dosad.
Evo pitanja od kojih su se Kučićka, Domac, Nekić, Živković i Dakić usrali pa nisu došli na tribinu:
volim-losinj.org/.../...
Zanimljivo je da Kučićka i Nedić koji tada nisu imali muda izići pred građane na tribini nakon 4 godine opet izlaze na izbore. Ali sada su opsesivno obilazili mala mjesta radi "druženja" s biračima. Građanska tribina im nije bila razina, a ovo jest jer se nadaju da ih nitko neće pitati otkud misle namaknuti lovu za sva ta, uglavnom od prije ponovljena obećanja. Možda je zato Nedić izazvao incident s predsjednicom Mjesnog odbora Ilovik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # incidentOMG 2021-05-13 11:55
O čemu se radi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kad pitaš pitaj nježnoIronman 2021-05-13 13:29
Citat OMG:
O čemu se radi?
Žena je vjerojatno postavila pitanje s kojim se Ani Kučić nije složila pa je dami u nevolji Nedo, vitez bez mača, skočio u zaštitu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Pazi, tako da ostanem nevinagost 2021-05-13 13:51
Citat Ironman:
Citat OMG:
O čemu se radi?
Žena je vjerojatno postavila pitanje s kojim se Ani Kučić nije složila pa je dami u nevolji Nedo, vitez bez mača, skočio u zaštitu.
Trebala je staviti plakat "Pitajte, ali tako da ostanem nevina".

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Fingiranje političkog sučeljavanjaKK 2021-05-13 14:15
Citat gost:
Citat gost:
Ta laže čim zine. Obećala je i nekakav eReferendum za izravno uključivanje građana u donošenje odluka a cjeli sat je na vijeću histerizirala da šta vjećnici imaju šurovati s građanima. I njoj je kao Nekiću i ostalima bilo ispod razine doći na na građansku tribinu, a sad će kao dati građanima da izravno odlučuju. Samo da je izaberete da se uvali u fotelju, zaboravi referendum i nastavi diktaturu kao dosad.
Evo pitanja od kojih su se Kučićka, Domac, Nekić, Živković i Dakić usrali pa nisu došli na tribinu:
volim-losinj.org/.../...
Žalosno je kad povodom tobožnjeg sučeljavanja kandidata za gradonačelnike na Radiju Jadranka s nespecifičnim, općenitim pitanjima na fejsu osvane guzoljubni komentar Čestitam svim sudionicima današnjeg sučeljavanja, postavili ste novi standard u političkom odmjeravanju na otočkoj političkoj sceni i putokaz u kojem smjeru treba ići dalje. Bravo!!
Novi standard je zaista postavljen, ali standard u fingiranju demokracije i političkog odmjeravanja jer pitanja, citiram popis,
1.- Zdravstvo
2.- Gospodarstvo,
3.- Stambeno zbrinjavanje mladih
4.- Demografija
5.- Socijalni program
6.- Umirovljenici
7.- Prometna povezanost
8.- Mali otoci i mala naselja,
9.- Sport, kultura, turizam i poljoprivreda
10.- Zbrinjavanje otpada i očuvanje okoliša,
11.- Bespravna gradnja,
12.- Učinkovitost gradske uprave
su sročena tako da ne uplaše Anu Kučić pa da mora odbiti dolazak. Kao što prije 4 godine nije došla na tribinu gdje su pitanja bila, na primjer:
- Koji je Vaš stav prema dosadašnjoj prodaji najvrjednijih prirodnih resursa i namjeravate li i nadalje puniti gradski proračun prodajom nefinancijske imovine?
- Ako je Vaš odgovor DA, jeste li spremni objaviti godišnji plan prodaje s detaljima o zemljišnim česticama i nekretninama koje su na prodaju?
Ne bi Ana Kučić došla ni na radio, čak i kad bi Marta imala dozvolu šefova da postavi ovakva pitanja:
- Mislite li i na koji način zaštititi najvrjednije resurse Čikata i Sunčane uvale (obala, plaže, putevi, šuma) od najavljenih postupaka privatizacije i koncesioniranja ? Što bi bile javne plaže za slobodno korištenje lokalnog stanovništva i njihovih gostiju?
- Što planirate s borovom šumom unutar zaštićene park šume Čikat i Podjavori? Imate li konkretan plan ili barem namjeru zaštititi je od daljnje nepotrebne sječe, tražiti sanitarnu sječu, inicirati sadnju novih kultura sukladno stručnim podlogama?
- Kako mislite održavati ostale šume unutar građevinskog područja, koje su direktno u nadležnosti Grada? Namjeravate li organizirati službu za održavanje šuma unutar i izvan naselja?
- Podržavate li izgradnju golf terena na Punti Križa? Kakav je vaš stav prema bojazni za narušavanje prirodne ravnoteže (zelenilo, voda za navodnjavanje, voda za prateće objekte)?
Ovdje je svih 36 pitanja postavljenih na tribini uoči izbora 2017. na koju su odbili doći svi koji su kasnije bili na vlasti bilo formalno bilo kao tzv. lojalna opozicija.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Poslije 16 godina vlasti HDZ-a trebamo promjenuDiDiTi 2021-05-13 15:16
Unatoč trudu da sučeljavanje bude kao bevanda od lošeg vina Franković je dobro iskoristio nametnuti okvir. Bez fraziranja kako je "upravo sad bitno" izložio je sve što je zaista bitno za orijentaciju birača u papazjaniji obećanja i šupljih parola Kučićkinog PR tima. Biračima je poručio:
Iza sebe imate 4 neuspješne i potrošene godine upravljanja i devastiranja našega Grada i otoka. Mladi nam odlaze i uglavnom se ne vraćaju. Lošinj se sveo na pružanje usluga uglavnom s loše plaćenim radnim mjestima. O ljudima, radnicima nitko ne brine. Velike tvrtke rade što im je volja po cijelom otoku. Grad je mjesto gdje svi mi moramo imati oslonac, brigu i zaštitu od izrabljivanja i brigu za razvoj naših obitelji, naših mjesta, obrta, poduzeća i otoka u cjelini.
Poslije 16 godina vlasti HDZ-a Lošinj treba promjene po mjeri otočkog čovjeka, promjene koje donose smirenost i sigurnost svima nama. Promjene koje štite najslabijeg i daje perspektivu svakome građaninu neovisno koje je nacije, političkog usmjerenja ili vjere. Prije svega naš otok mora biti sigurno mjesto za naše najmlađe i naše najstarije. Za svih nas ima mjesta. Svi mi koji volimo ovaj škoj moramo dati sve od sebe da osiguramo budućnost svakome od nas. Trebamo više skromnosti, poniznosti, uvažavanja i ljudske podrške.
Naš otok nam pruža brojne mogućnosti i samo smo mi odgovorni za njegov razvoj. Siguran sam da zajedno možemo učiniti za naš otok mnogo više, naš zavičaj treba svakoga od nas. Zato je važno da u nedjelju izađete na izbore i date glas onome za koga vi smatrate da je najbolji od nas. Ako izaberete Anu ili Dubravka ja ću im od srca čestitati, ako izaberete mene, onda zajedno moramo učiniti promjene kako bi mladi ostali na otoku, a stariji bili sigurni, a obitelji imali svoj dom i posao.
Naš zavičaj treba hrabre i odvažne u ovim kriznim vremenima i samo zajedno možemo doći do cilja. Upravo moj program #Živiotok, #Pametanotok, #Otvorenotok i #Uređenotok su garancija za rast, razvoj, sigurnost i kvalitetu života na otoku. Ako želite promjene glasajte za mene, ako želite povlastice, protekciju, isprazna obećanja i arogantnu gradsku upravu, onda nemojte birati mene. Birajte druge.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ........gost 2021-05-13 17:13
Još dva zanimljiva pitanja.
19. Na koji način namjeravate zaštititi ovčarstvo i poljoprivredu od alohtonih vrsta i u kojim rokovima?
Nije bila na tribini, nije bila upitana, a na sjednici GV je na svoj uobičajeno smušeni način ovako govorila

20. Kojim mjerama namjeravate raditi na zadržavanju i stjecanju uvjeta za zapošljavanje mladog lokalnog stanovništva? Mislite li da je Gradu ML potrebna lokalna politika za mlade? Ako da, u kojim rokovima biste ju usvojili?
I ovo pitanje je bilo dobar razlog da se ne pojavi na tribini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # PraznogovorDibidus 2021-05-14 09:57
Citat KK:
Žalosno je kad povodom tobožnjeg sučeljavanja kandidata za gradonačelnike na Radiju Jadranka s nespecifičnim, općenitim pitanjima na fejsu osvane guzoljubni komentar Čestitam svim sudionicima današnjeg sučeljavanja, postavili ste novi standard u političkom odmjeravanju na otočkoj političkoj sceni i putokaz u kojem smjeru treba ići dalje. Bravo!!
Novi standard je zaista postavljen, ali standard u fingiranju demokracije i političkog odmjeravanja
Pitanja koja je investigativni tim Radio Lošinja - radio Jadranka postavio kao minsko polje kandidatima za gradonačelnika stvarno zapanjuju. Uobičajena pospanost koja obuzme slušatelje pri pjevnom i monotonom govoru lošinjskih radio voditeljica neće biti prekinuta niti izlaganjima kandidata.

Općenita poglavlja ostavljaju kandidatima mogućnost da prakticiraju praznogovor i upućuju opće fraze, umjesto da se suoče s konkretnim pitanjima o postojećim brojnim problemima i pojavama u Gradu.

Uspoređujući ovo s pitanjima koje je kandidatima u prethodnom predizbornom razdoblju uputila inicijativa Čovjek po mjeri otoka, jasno je da će rado i rječito iskoristiti priliku za samopromociju ne strahujući od konkretnih pitanja tipa hoće li sačiniti plan prodaje s detaljima o česticama i koje projekte imaju spremne za predlaganje u strukturnim EU fondovima.

O praznogovoru u organizaciji Radija Lošinj uoči preksutrašnjih izbora sam pod naslovom Političko praznoslovlje pisao i uoči prethodnih izbora 2017. Jer tada sam napisao članak koji je u svom općem dijelu aktualan i danas. Napisao sam - citiram - Odgovor na pitanje zašto aspiranti na gradsku vlast uoči izbora recitiraju samo otrcane fraze, tako da njihove izjave uspavljuju poput čitanja telefonskog imenika, a slušanje istupa na radiju Jadranka privlači pozornost koliko i zujanje frižidera odgovor glasi: Zato što mogu. A mogu zato što nisu izloženi kritičkom propitivanju predstavnika »četvrtog stupa vlasti« - novinara nezavisnih medija.
volim-losinj.org/.../...

Ovaj članak će biti aktualan i nakon izbora ako birači opet izaberu vlast sastavljenu od nositelja koji su obećavali da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka, a sad kad to očito nije postao, licemjerno nas pozivaju da gradimo Grad zajedno. Izaberemo li ih ponovno, opet ćemo umjesto informiranja biti kljukani plaćenim oglasima o uspjesima gradske vlasti i hvalisanjem u Đirevima s onim komičarem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .Buđenje biračaFazan 2021-05-15 12:39
Citat Dibidus:
Pitanja koja je investigativni tim Radio Lošinja - radio Jadranka postavio kao minsko polje kandidatima za gradonačelnika stvarno zapanjuju. Uobičajena pospanost koja obuzme slušatelje pri pjevnom i monotonom govoru lošinjskih radio voditeljica neće biti prekinuta niti izlaganjima kandidata.
Sigurno ih je razbudilo kad je Ana Kučić pozvala birače da glasaju za Frankovićevu listu. Tim gafom je kandidatkinja za gradonačelnicu dodalo montipajtonovsk i štih cijeloj kampanji. Tko ne vidi i ne čuje neće vjerovati.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
133 # U...laganjaGargamel 2021-05-10 20:51
I opet je obećala novi dom zdravlja :lol: Na fejsu piše; Ribarska luka, novi Dom zdravlja, prometna infrastruktura i povezanost, vatrogasni dom, kanalizacijski sustav, zamjena javne rasvjete, oborinska odvodnja, rekonstrukcija Vele rive, uređenje i opremanje plaža... samo su neki od projekata na koje ćemo staviti fokus. Jer ovo je Grad za tebe :lol: Ako ovako nastavi do nedjelje će obećat i žičaru na osorščicu, vidikovac na Monte Baštonu i tunel ispod osorskog kanala. Samo neće reći otkud novac za to platiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # tteško pamti a brzo zaboravljaEzop 2021-05-10 22:11
Citat Gargamel:
I opet je obećala novi dom zdravlja :lol: Na fejsu piše; Ribarska luka, novi Dom zdravlja, prometna infrastruktura i povezanost, vatrogasni dom, kanalizacijski sustav, zamjena javne rasvjete, oborinska odvodnja, rekonstrukcija Vele rive, uređenje i opremanje plaža... samo su neki od projekata na koje ćemo staviti fokus.
A što je sa proširenjem zračne luke na Kurilama i golf terenima na Mataldi ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Besramnicagost 2021-05-12 08:21
Citat Gargamel:
I opet je obećala novi dom zdravlja :lol:
Jednostavno je besramna. A ako je izaberete, obećat će vam ga i u idućoj izbornoj kampanji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Obećanje ludom radovanjegradonačelnica Minhauzen 2021-05-12 08:42
Citat Gargamel:
I opet je obećala novi dom zdravlja :lol: Na fejsu piše; Ribarska luka, novi Dom zdravlja, prometna infrastruktura i povezanost, vatrogasni dom, kanalizacijski sustav, zamjena javne rasvjete, oborinska odvodnja, rekonstrukcija Vele rive, uređenje i opremanje plaža... samo su neki od projekata na koje ćemo staviti fokus. Jer ovo je Grad za tebe :lol: Ako ovako nastavi do nedjelje će obećat i žičaru na osorščicu, vidikovac na Monte Baštonu i tunel ispod osorskog kanala. Samo neće reći otkud novac za to platiti.
Bila korona ili ne korona, nikada nije loše vrijeme za laži i suluda obećanja. Ovo njeno je isto kao da je obećala sedmicu na lotu. Ili cjepivo protiv karcinoma. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # tek takonek se zna 2021-05-12 08:49
Kad smo već kod sedmice... kod mene u firmi interna kladionica na broj mandata u gradskom vijeću. Za HDZ prevladava oklada na 3 mandata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # sve se vraćasve se plaća 2021-05-12 09:04
Citat gradonačelnica Minhauzen:
Citat Gargamel:
I opet je obećala novi dom zdravlja :lol: Na fejsu piše; Ribarska luka, novi Dom zdravlja, prometna infrastruktura i povezanost, vatrogasni dom, kanalizacijski sustav, zamjena javne rasvjete, oborinska odvodnja, rekonstrukcija Vele rive, uređenje i opremanje plaža... samo su neki od projekata na koje ćemo staviti fokus. Jer ovo je Grad za tebe :lol: Ako ovako nastavi do nedjelje će obećat i žičaru na osorščicu, vidikovac na Monte Baštonu i tunel ispod osorskog kanala. Samo neće reći otkud novac za to platiti.
Bila korona ili ne korona, nikada nije loše vrijeme za laži i suluda obećanja. Ovo njeno je isto kao da je obećala sedmicu na lotu. Ili cjepivo protiv karcinoma. :lol:
Kučićka nikada nije naučila prvo pravilo laganja: Kad lažeš, onda laži tako da te ne ulove.
Ovo njeno je postalo nakaradno, počevši od dana kad je izjavila: Izvršili smo sve što smo obećali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Kako nam je lagala 2017.gost 2021-05-12 14:08
Citat sve se plaća:
Kučićka nikada nije naučila prvo pravilo laganja: Kad lažeš, onda laži tako da te ne ulove.
Ovo njeno je postalo nakaradno, počevši od dana kad je izjavila: Izvršili smo sve što smo obećali.
Mislim da Kučićka ne mari ni za to pravilo. Pouzdaje se u tupavost većine biračke mase. Zato je mogla lupetati kao na ovom videu pa ipak proći u prvom krugu izbora. S malenom većinom, ali ipak većinom da nam može i sada lagati.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Kako nam laže 2021.sd 2021-05-13 17:30
Kaže, "ono što neki gradovi i općine ne uspiju realizirati u pedeset godina, mi smo u ovih proteklih deset uspjeli", blistajući od ponosa čita s blesimetra u ovom videu i ostane živa nabrajajući navodne uspjehe. Uoči narednih izbora mogla je snimiti spot u kojem također blistajući od ponosa govori "ono što neki gradovi i općine ne uspiju naobećavati u cijelom mandatu mi smo naobećavali u zadnjih mjsec dana".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ana se okreće EU za plaćanje svojih obećanjagost 2021-05-13 18:48
Citat sd:
Uoči narednih izbora mogla je snimiti spot u kojem također blistajući od ponosa govori "ono što neki gradovi i općine ne uspiju naobećavati u cijelom mandatu mi smo naobećavali u zadnjih mjesec dana".
Rješila je i pitanje izvora novca za ispunjenje tih obećanje. Na fejsu javlja da je dala intervju "na temu novog mandata i nadolazećih izbora". Na portalu Novog lista je naslov Ana Kučić u utrci za novi mandat u M. Lošinju: ‘Okrećemo se EU-u kao izvoru novca’. U nedjelju svi na izbore i u ranim jutarnjim satima glasajte za nju i njezin nepoznati program, jer kako kaže za Novi list, "Da smo napisali sve što planiramo, program bi imao puno više stranica od ovog koji imamo". Novac je siguran, jer EU samo čeka da ga počne slati na prvi od 1000 otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # pitanjeasd 2021-05-13 19:28
Koliko novaca iz EU fondova i za koje projekte je GML do sada uspio povući?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Okretanje EUefg 2021-05-13 19:50
Citat asd:
Koliko novaca iz EU fondova i za koje projekte je GML do sada uspio povući?
To sam i ja pokušao saznati pa sam potražio na službenoj gradskoj stranici. Našao sam samo ovo:
mali-losinj.hr/.../...
Čini mi se da Grad nije dobio ni kunu za vlastite projekte, nego samo možda za projekte gdje je bio partner. Ono što je uloženo u Lošinj prema projektima javnih poduzeća i ministarstva Kučićka svojata kao svoju zaslugu i kiti se tuđim perjem. Puriću je kazala "U potpunosti se okrećemo EU-u kao izvoru financiranja. Program oporavka nudi veliki izvor financiranja, a naša je obaveza priprema projektne dokumentacije i u što većoj mjeri očekujemo taj izvor financiranja." Ta sredstva se neće dijeliti ovom Gradu zato što je gradonačelnica Ana Kučić, nego svakom tko bude na tom položaju ako ispuni uvjete. No ona pokušava prikazati da su sredstva Eu programa oporavka Gradu Mali Lošinj dostupna samo ako mu je ona gradonačelnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Napadaj predizborne druželjubivostgost 2021-05-11 09:13
U jednom od učestalih napadaja predizborne druželjubivosti Prva kovrča nas je obradovala FB statusom s fotografijom svog trijumfalnog marša kroz jedno od lovišta na glasove birača i tekstom Današnji predivan dan iskoristili smo za posjet Susku, Unijama i Velim Srakanama. Hvala svima na podršci Sudeći prema veličini pratnje podrška nije bila bogzna kakva, a autor ove bljutave, patetične poruke bi trebao potražiti jezično manje zahtjevan posao. Jer ako kandidat za vlast na neko mjesto ide svrhovito, s ciljem da se druži s biračima, sazna njihove želje i probleme, te time pokaže im da su mu važni, ići će pa makar bile munje i gromovi. A ako nekamo ideš nesvrhovito, tada koristiš lijepi dan. No Ana Kučić ima hrabrosti i bezobrazluka da to što je iskoristila predivan dan natakne drugima na nos prikazujući kao da je nešto napravila.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Obećala puno - napravila ništafd 2021-05-11 10:23
Ne znam tko na slici drži parolu "Grad za tebe", ali znam kome je upućena. Naivcima koji će povjerovati da će Ana Kučić ispuniti dana obećanja. Kroz 8 godina kao Kapelijeva zamjenica s radnim mjestom fikusa naučila je da ako želi biti uspješan političar treba obećavati puno, a ne napraviti ništa. Toga se držala prije prošlih izbora (Prvi od 1000 otoka) i sve vrijeme prošlog mandata. Po obećanjima koja sad nemilice prosipa vidi se da je željna još jednog. Jer među poštenim ljudima obećanja su dugovi, a među političarima - mamci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Forsiranje kičaTovar 2021-05-11 12:31
Citat fd:
Jer među poštenim ljudima obećanja su dugovi, a među političarima - mamci.
Ali obećanja nisu jedini mamci za birače. Mnogi su slabi na politički kič. Anini savjetodavci za PR koje je dobila iz središnjice su vidjeli da jadni rezultati njenog mandata nisu temelj za pridobivanje birača. zato su odlučili forsirati sentimentalno ljigavljenje plus nerealna obećanja s mnoštvom režiranih fotografija i uvježbanom glumom Ane Kučić. Ona je jedino lice ove kampanje. Osim na fotkama kao nijeme prateće ergele u kampanji nema kandidata za gradsko vijeće, a nema ni stranaka koje joj daju podršku. Da je kampanja pogodila ukus ljubitelja kiča pokazuju odjeci na fejsu tipa bravo, Predivno Pobjeda mora biti vašaaaa, Super SVAKA ČAST draga, Do pobjede ZNA SE itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Koga je ubo kaktus?BT 2021-05-11 14:46
Jedna ljubiteljica kiča Ane Kučić je na fejsu dobila titulu njenog najvećeg obožavatelja. Prije par dana je na FB emitirala uživo "Koga je ubo kaktus", a u gostima joj je bio Kristijan Bušić koji se predstavio kao nositelj liste mladih na narednim izborima. Ništa tu nebi bilo zanimljivo da ne kruži priča kako je lista mladih zapravo pomoćna, satelitska lista lošinjskog HDZ-a, a nositelj liste član stranke. Ma i za to bi se moglo kazati da je samo ćakula da emitiranje nije izvedeno iz prostorija lošinjskog HDZ-a iznad gradskog kina :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # DarMar 2021-05-11 16:54
Najnovija epizoda showa Tvoje lice mi zvuči poznato u režiji lošinjskog HDZ-a. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # ....AZ 2021-05-11 18:51
Citat Mar:
Najnovija epizoda showa Tvoje lice mi zvuči poznato u režiji lošinjskog HDZ-a. :lol:
Operacija "Trojanski konj" za pobjedu na izborima. Tako je nastao i Kamalićev HSS.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Prvi po troškovima promidžbegost 2021-05-11 14:53
Jedno obećanje je održala. Prema do sada dostupnim podacima lošinj je prvi po troškovima izborne promidžbe svoje gradonačelnice među najvećim otocima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Skriveni troškovi, skriveni prihodiBambi 2021-05-12 08:32
Citat gost:
Jedno obećanje je održala. Prema do sada dostupnim podacima lošinj je prvi po troškovima izborne promidžbe svoje gradonačelnice među najvećim otocima.
Da su prikazani pravi podaci bio bi visoko na listi većih hrvatskih Gradova. Mnogi troškovi promičbe su skriveni u plaćama djelatnika, honorarima i lažnim računima. Prebrojte samo njene Đireve s Jurkotićem i hrpe fotki koje objavljuje na fejsu skoro na dnevnoj bazi. Dobar dio tih troškova ide na teret nas građana, ali sigurno je primala i skrivene donacije od klijenata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Politički PornhubGost 2021-05-12 09:36
Kučićka plaća i da FB javlja da je objavila novi status, a plaća i za reklamiranje uz neke online igrice. Ne posjećujem Porhnub pa ne znam da li i tamo reklamira Grad za tebe i Sad je bitno. A trebala bi. Jer sve ovo čime nas bombardira je odurna politička pornografija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Mama, vidi tetu AnuHello Kitty 2021-05-12 10:15
Znači ne napada samo odrasle, počela je ispirati mozak i djeci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # .....Coco Bil 2021-05-12 10:23
Ona što je iskakala iz paštete joj nije ni do koljena. Osladilo joj se vladanje Gradom pa ne bira sredstva da ostane u fotelji. Niti štedi sredstva. Nisu njena, ako znate šta hoću reći ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Zakucavanje ...Tuki Did 2021-05-14 07:00
Citat Bambi:
Citat gost:
Jedno obećanje je održala. Prema do sada dostupnim podacima lošinj je prvi po troškovima izborne promidžbe svoje gradonačelnice među najvećim otocima.
Da su prikazani pravi podaci bio bi visoko na listi većih hrvatskih Gradova. Mnogi troškovi promičbe su skriveni u plaćama djelatnika, honorarima i lažnim računima. Prebrojte samo njene Đireve s Jurkotićem i hrpe fotki koje objavljuje na fejsu skoro na dnevnoj bazi. Dobar dio tih troškova ide na teret nas građana, ali sigurno je primala i skrivene donacije od klijenata.
Danas , zadnjeg dana izborne promidžbe biti će finale Kučićkine izborne kampanje prije sutrašnje izborne šutnje, sportski rečeno - zakucavanje. Na trgu ispred župne crkve će biti održano predstavljanje knjige Grad Mali Lošinj autora Antona Bozanića bivšeg lošinjskog župnika. Kakve veze ima ta župnikova promocija s Anom Kučić i njenom izbornom promidžbom? Odgovor leži u činjenici da je nakladnik knjige Grad Mali Lošinj i da je za nakladnika potpisuje Ana Kučić. Pored toga, prvi, uvodni tekst knjige je "prigodno slovo" Ane Kučić u kojem ona knjigu ocjenjuje kao "prvu cjelovitu povijest Malog Lošinja na hrvatskom jeziku". Spominjanje tih činjenica kao zasluga kandidatkinje za gradonačelnicu za nastanak ove knjige je neizbježno, savršeno tempirano, a mjesto i vrijeme održavanja će osigurati brojniju publiku nego njeni obilasci malih mjesta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # #hocumajicuGizmo 2021-05-14 08:46
A da li će djeliti majice kao na prošlim izborima da ne dolazim uzalud?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # ...Nelly 2021-05-11 10:29
na fotkama ima više HDZovaca nego građana koji su ih dočekali, čini se da neki građani nisu znali da im ovi dolaze, pa nisu na vrijeme zbrisali
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # !!!!kapetan male barke 2021-05-11 11:32
Citat Nelly:
na fotkama ima više HDZovaca nego građana koji su ih dočekali, čini se da neki građani nisu znali da im ovi dolaze, pa nisu na vrijeme zbrisali
Očito da lujka koja je kao prethodnica dan ranije išla pripremiti teren, nije dobro napravila posao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Na Susku - zabavno ....Espumisan 2021-05-11 13:52
Citat Nelly:
na fotkama ima više HDZovaca nego građana koji su ih dočekali, čini se da neki građani nisu znali da im ovi dolaze, pa nisu na vrijeme zbrisali
Građani baš nisu nasjeli na Anin umiljati zov na predizborno druženje pa je u Nerezine došla u pratnji 13 svojih operativaca a družila se sa samo 8 Nerezinaca. Na Susku je bilo izjednačeno, ali se dogodila zabavna epizoda. Jedan Sansigot je pitao koji broj na listi za izbore je Kapeli, ali nitko nije znao. Pa su kandidata za župana zvali telefonom da im kaže. naravno da Kapeliju nije bilo drago što njegova bivša zamjenica, a sada predsjednica lokalnog HDZ-a i gradonačelnica Malog Lošinja nije znala taj podatak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Krivo spojenoJoker 2021-05-14 06:28
Citat Espumisan:
Građani baš nisu nasjeli na Anin umiljati zov na predizborno druženje pa je u Nerezine došla u pratnji 13 svojih operativaca a družila se sa samo 8 Nerezinaca. Na Susku je bilo izjednačeno, ali se dogodila zabavna epizoda. Jedan Sansigot je pitao koji broj na listi za izbore je Kapeli, ali nitko nije znao. Pa su kandidata za župana zvali telefonom da im kaže. naravno da Kapeliju nije bilo drago što njegova bivša zamjenica, a sada predsjednica lokalnog HDZ-a i gradonačelnica Malog Lošinja nije znala taj podatak.
Nije znala ni broj svoje liste za gradsko vijeće pa je pozvala birače da zaokruže Frankovića. Kao gentlman stare škole zahvalio joj je na promidžbi :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Druženje po naredbiŠojka rugalica 2021-05-11 17:27
Citat Nelly:
na fotkama ima više HDZovaca nego građana koji su ih dočekali, čini se da neki građani nisu znali da im ovi dolaze, pa nisu na vrijeme zbrisali
Veloselci su znali, pa su zbrisali. A onda je direktor Punte naredio radnicima da kao dođu kavu i tako spasio veloselsku predstavu "Grad za tebe" s Anom Kučić u glavnoj ulozi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Degradacijagost 2021-05-11 18:25
Citat Šojka rugalica:
Citat Nelly:
na fotkama ima više HDZovaca nego građana koji su ih dočekali, čini se da neki građani nisu znali da im ovi dolaze, pa nisu na vrijeme zbrisali
Veloselci su znali, pa su zbrisali. A onda je direktor Punte naredio radnicima da kao dođu kavu i tako spasio veloselsku predstavu "Grad za tebe" s Anom Kučić u glavnoj ulozi.
A pozornicu joj je pripremio njezin posilni. Bivši predsjednik GV i GO HDZ Mali Lošinj te zamjenik gradonačelnice spao na slaganje nekakvih letvi i ljepljenje plakata bivšoj simpatizerki HDZ-a.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Družba je družba, a služba je službaUgo 2021-05-11 21:18
Citat gost:
A pozornicu joj je pripremio njezin posilni. Bivši predsjednik GV i GO HDZ Mali Lošinj te zamjenik gradonačelnice spao na slaganje nekakvih letvi i ljepljenje plakata bivšoj simpatizerki HDZ-a.

Ne slaže on letve i lijepi plakate radi HDZ-a nego da sačuva svoje radno mjesto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Sve za HDZJajan 2021-05-12 06:48
A Kučićka kao jurca po otocima i kezi zube svakome koga sretne radi HDZ-a a ne radi vlastite guzice :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Ja sam tu samo radi glasovagost 2021-05-12 08:36
Citat Jajan:
A Kučićka kao jurca po otocima i kezi zube svakome koga sretne radi HDZ-a a ne radi vlastite guzice :lol: :lol: :lol:
Radi vlastite guzice sada čak sjedi na terasama kafića gdje do sada nikad nije sjela :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ...diskriminirani građanin 2021-05-12 07:48
Zakon je ukinuo njegovo radno mjesto. Anto će biti najveći luzer na ovim izborima. Čak i ako nekim čudom pobijedi, izgubit će.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # džaba ste krečilibaš mi vas žao, nije 2021-05-12 08:27
Citat Ugo:
Citat gost:
A pozornicu joj je pripremio njezin posilni. Bivši predsjednik GV i GO HDZ Mali Lošinj te zamjenik gradonačelnice spao na slaganje nekakvih letvi i ljepljenje plakata bivšoj simpatizerki HDZ-a.
Ne slaže on letve i lijepi plakate radi HDZ-a nego da sačuva svoje radno mjesto.
A naradio se on ovih mjesec dana više nego sve 4 prethodne godine zajedno, isto ko i ona lujka što izigrava prethodnicu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Osladilo mu se đabalebarenjePopaj 2021-05-12 14:14
Citat baš mi vas žao, nije:
Citat Ugo:
Citat gost:
A pozornicu joj je pripremio njezin posilni. Bivši predsjednik GV i GO HDZ Mali Lošinj te zamjenik gradonačelnice spao na slaganje nekakvih letvi i ljepljenje plakata bivšoj simpatizerki HDZ-a.
Ne slaže on letve i lijepi plakate radi HDZ-a nego da sačuva svoje radno mjesto.
A naradio se on ovih mjesec dana više nego sve 4 prethodne godine zajedno, isto ko i ona lujka što izigrava prethodnicu
Nada se da će nakon dobivenih izbora Kučićka njega postaviti za glasnogovornicu . Ne ide mu se natrag u školu do penzije. Osladilo mu se đabalebarenje kao i njegovoj šefici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Kabare Mali LošinjFrost 2021-05-12 14:28
Citat Popaj:
Nada se da će nakon dobivenih izbora Kučićka njega postaviti za glasnogovornicu.
Mislim da je zaslužio. Bio je sluga pokoran zajedno s Elvisom sve četiri godine.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # izborna prijevara u pokušajuDe Bil 2021-05-11 09:35
Mislim da ovaj članak ima krivi naslov. U jednoj poruci na fejsu AK piše Imamo spremne projekte za izgradnju i rekonstrukciju 100 stanova za potrebe rješavanja stambenog pitanja obitelji i samaca kroz najam gradskog stana ili kupnju po povlaštenoj cijeni. Jer ovo je Grad za tebe. Takvih obećanja bez da je navela način financiranja Ana Kučić je dala mnoštvo, ali to ne treba nazvati šaljivo na vrbi svirala. To je ozbiljnija stvar i za sada se može nazvati izborna prijevara u pokušaju. Ali ako bude izabrana za gradonačelnicu to će biti njezina druga uspjela izborna prijevara. A onda ćeš moći napisati članak s naslovom "Pojeo vuk magare".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
56 # malo je to čudnomarsovac 2021-05-11 15:21
Frankovića je u Artatorama dočekalo pet mještana i to uglavnom onih sa slike otvaranja Capelijevog restorana u Opatiji, pa su poslije od jada napravili dernek u restoranu Janja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # tko to puši?ako prođe, prođe 2021-05-12 07:31
Očajnički pokušaji žene koja je već 12 godina u vlasti i na vlasti, i koja je imala prilike napraviti puno lijepih stvari, ali nije, sada više nego ikad obećava brda i doline.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Karijera A.K.FC 2021-05-12 09:14
Citat ako prođe, prođe:
Očajnički pokušaji žene koja je već 12 godina u vlasti i na vlasti, i koja je imala prilike napraviti puno lijepih stvari, ali nije, sada više nego ikad obećava brda i doline.
Da je mogla - mogla je. Ali samo po položaju. Jer nit je htjela niti je položaj znala znala iskoristiti. U biografiji uz njezin izborni program piše piše "Radno iskustvo stjecala je u segmentu nautičkog turizma, radeći u obiteljskoj tvrtki." što mora nasmijati svakoga tko zna šta je zapravo radila. Naplaćivala je za privez brodova u luci i održavala sanitarni čvor tvrtke. Ništa drugo nije radila, jer osam godina kao dogradonačelnic a je s upravljanjem Gradom imala veze isto koliko i fikus u hodniku upravne zgrade. A četiri godine na mjestu gradonačelnice provela je uglavnom pozirajući s kupljenim nagradama i priznanjima te na raznim nazočenjima.Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
144 # pošteniJovo 2021-05-12 09:51
od naslova pa sve do kraja sve mi u ovom članku miriše na Sarića... Očigledna je borba jadnog bijeloglavog supa koji je već izgubijo svoje perje pa se bori za mrvice u nadi da će i dalje krojiti sudbinu na Lošinju. Istina je da su im unutarsranački izbori dobrano poremetili planove, toliko su im poremetili planove da su morali pitati Vinka za savjet kako dalje. Vinko koji je planirao tutnuti neku novu ličnost na klanje odlučio se za potez Frankovića i Medarićke... A pilići od supa bezglavo jurnuli sukladno naređenju... Jadno kako nekolicina smatra da su izbori pošteni, kad tamo u pozadini igra gladi i borbe za famom. Kučićka je dokazala da ne je.e Sarića ni Capellija ni sve te njihove igre i borbe za prijestolje. Možda im i zato ide na živce... Kad smo kod toga jel ko vidio Ružicu Baumgarten... Da bit će da se "mirno" povukla i kukiča doma...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Rezervna lista HDZ-aZombi 2021-05-12 12:29
Unutarstranački izbori su najviše poremetili planove Kučićkine frakcije poslušnika u lokalnom HDZ-u. Nakon što je na nečastan način pobijedila Kučićka je izgubila potporu barem polovice članova stranke i nepoznatog broja simpatizera. Zato je Anin komitet odlučio osnovati rezervnu listu da oduzme glasove konkurenciji, a s nadom da možda dobije i koje mjesto u GV. Pa je izvjesni Kristian Bušić osnovao Nezavisnu listu mladih i krenuo i agitaciju za naklonost birača. A onda je Rudi Ivković ustvrdio da je nezavisni Bušić član HDZ-a i da je bio na listi koalicije HDZ-a na prethodnim izborima. Tvrdnju da je bio član HDZ-a Bušić je kategorički negirao uz objavu faksimila dokumenta koji bi trebao biti potvrda i dokaz da nije član, a da je na listi bio kao kandidata jedne druge stranke.
⮞⮞ Potvrada da nije član HDZ-a

⮞⮞ Lista kandidata za izbore 2017.


⮞⮞ No fotografija izvoda iz spiska članstva HDZ-a tvrdi da jeste član


⮞⮞ Današnji neovisni kandidat osjeća se sretno na snimci iz 2017. godine
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # fejk nezavisna listaAna srami se 2021-05-13 11:52
prosrali su se i jedni i drugi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # "pošteni" izbori?gost 2021-05-12 14:22
Citat Jovo:
Jadno kako nekolicina smatra da su izbori pošteni,
Ntiko zdrave pameti ne smatra da su izbori u kojima sudjeluje HDZ pošteni. Koliko su "pošteni" vidjelo se već na njihovim unutarstranački m izborima u režiji Nedića i Volarića. Riječ pošten i HDZ ne idu istu rečenicu.Pa jel vidiš da su i sada kad su ostali bez koalicijskih partnera osnovali pomoćnu listu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
229 # tuljaniLicemjer 2021-05-12 10:02
A baš ste našli srat po Kučički... Mladi Franković mora da je poštenjačina. On je sigurno bolji izbor jel?
To što je prodao firmu Jovna d.o.o. sa poslovnim prostorom u centru grada Dashmiru Abdiji koji je kasnije otvorio i firmu Suhozid Lošinj j.d.o.o., kojom je gradio nelegalnu kuću u Artatorama a i zidiće oko Frankovićeve kuće to je sve čisto i pošteno? To što je Lešiću izveo vodu do kuće na Pijeskiju preko privatnih parcela to je isto no problem. Provjerio sam da je Jović uz "spornu nerazvrstanu" cestu u Velom Lošinju pokupovao 3-4 parcele... Sigurno nema interesa za progurati tamo cestu pa da mu tereni slučajno budu građevinski. Možda upravo tamo Franković planira izgraditi 150 stanova...
Ni sam nisam oduševljen Kučičkom, i tu ima mjesta uvijek za bolje, al da mi jedan korumpirani Franković, koji pojma nema kako funkcionira Vodovod a kamoli Grad, koji pojma nema kako se puni proračun, koji obećaje besplatan vrtić, koji već korumirano djeluje u komunalnom poduzeću i tamo namještava poslove svojim prijateljima... Zar takav jedan da mi vodi grad? Ja da mi dobi Franković bi se iselio sa Lošinja, nadam se da takav stav imaju i ovi što seru da im je jako loše... Što se Kaštela tiče bilo bi ljepo da umjesto na pjacalu tamo budu klapske večeri... ali neeee... bit će buke... serimo još malo kako nema ni događanja u gradu preko ljeta, kako se volovi ne vrte na Veloj rivi... Šta god napraviš neko sere... Sretno u odabiru
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Nitko ne može biti goriTZ 2021-05-12 10:16
Citat Licemjer:
A baš ste našli srat po Kučički... Mladi Franković mora da je
Prijatelju dragi, od Kučićke je bolji svatko tko nije bio u vlasti. Jer ona je već 12 godina (da ne računam vrijeme u Poglavarstvu) a da nije napravila baš ništa vrijedno pamćenja. No kad promislim, nešto je ipak napravila. Rastepla je lošinjski HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
324 # ....građanin 2021-05-12 16:21
Lošinjska gradonačelnica možda nije glupa osoba, ali je zato vrhunski nesposobna.

Pri tom ne mislim da je njen prethodnik bio nešto naročito sposoban, ali je uz nešto sreće pored sebe imao upornog i uvijek dosadnog Mujagića koji je paralelno gurao i svoje i gradske investicije.

Opskrbni centrar, Lidl, stara pomorska škola, stanovi na Rukaviću, možda se netko neće složiti, ali u svim tim investicijama je od ničega nastalo nešto.

Lošinjska gradonačelnica pored sebe nije imala Mujagića, ali je zato još 2017. godine doslovno na poklon dobila mogućnost
investiranja u dva važna projekta, zgrada bivše Carine trebala je biti pretvorena u dom službi lokalne uprave i samouprave, a bivši Dom JNA trebao je postati Centar za znanost o moru, zajednički projekt Grada Malog Lošinja
i Instituta za istraživanje mora Plavi svijet.

Međutim, ne samo da oba projekta nije dovršila, nego ih nije ni započela. Ali zato već dvije godine slušamo o novom Domu zdravlja, ali nam nitko ne zna reći njegovu lokaciju. Sad je jasno da dva fikusa ne mogu voditi Grad.

Umjesto bavljenja kapitalnim investicijskim projektima važnim za Grada i građane, ona se 4 godine bavila onime što je očito njen vrhunski doseg. Uređenjem plaža, postavom sprava za rekreaciju i uređenjem parka za pse. Zapanjujuće je prije mjesec dana djelovala njena izjava, da je prethodni mandat posvetila manjim mjestima.
Nitko ne zna što se to toliko uređivalo u manjim mjestima, osim možda izvjesne trase vodovoda koja je navodno završila na parceli njenog oca, a za što je zaradila prijavu Povjerenstvu za sukob interesa.

Svoju nesposobnost dokazala je na još jednom primjeru.
Naime, gradonačelnica je 2019. godina sa jasno naznačenim kriterijima raspisala Javni za poziv za utvrđivanje stambene liste.
Na poziv se odazvao 261 građanin, od toga 239 sa ispravno podnesenim zahtjevima koji odgovaraju propisanim kriterijima.
Međutim, nakon godinu dana i nakon kompletno provedenog postupka gradonačelnica je na iznenađenje svih poništila listu, jer lista navodno ne odražava pravo stanje stvari.
A pravo stanje stvari leži u činjenici da je nakon toga, mimo svih zakona, pravilnika i procedura, iz rukava bez navedenih kriterija i obrazloženja istresla 10 imena kojima će dodijeliti stanove.

Osim što bi sad svima sa liste trebala nadoknaditi troškove prikupljanja dokumentacije i izgubljenog vremena, za ovo je zaslužila najmanje kaznenu prijavu za pogodovanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Grad za njihCrna guja 2021-05-12 19:47
Citat građanin:
Lošinjska gradonačelnica možda nije glupa osoba, ali je zato vrhunski nesposobna.
Propusti i pogreške Ane Kučić kao gradonačelnice po mojem mišljenju nisu posljedica njezine nesposobnosti nego nečeg još goreg i po ovaj Grad opasnijeg od nesposobnosti. Mislim da ona nije nesposobna nego naprosto ne mari za onaj mukotrpni dio posla za koji prima plaću, nego samo za estradni dio tog posla.

Već 12 godina se šverca kroz sustav nastojeći što manje raditi i ni zašto odgovarati koristeći se glumom, lošom retorikom i pojavom.

Ona je osoba amorfne političke fizionomije, tipičan oportunist koji po potrebi (ničim izazvan) ističe da je vjernik, a sve gradske resurse upregne da preuzme HDZ, stranku koju prezire, samo radi ponovne kandidature za gradonačelnicu.

Nesposobnom ne mogu smatrati osobu koja je karijeru započela u očevoj firmi naplaćujući privezivanje brodova u luci, a potom 12 godina provela u vrhu gradske vlasti. Za sve to vrijeme ničim nije pokazala stručnost primjerenu akademskoj tituli i navodnim pohađanjem dugog spiska seminara i edukacija koje navodi u biografiji, među kojima i o menadžmentu ljudskih potencijala, ali da se riješi triju pročelnica mora tražiti pomoć psihologa i pravnika.

No poznavajući sklonosti i ukus birača koje susrećem zadovoljan sam što će ponovnim izborom Ane Kučić za gradonačelnicu i njezine liste vijećnika pojačane do potrebne većine žetončićima dobiti vlast kakvu zaslužuju.

To što mislim da vlast koju se bira unatoč neispunjenim obećanjima u prethodnom i neostvarivim obećanjima u narednom mandatu nitko ne zaslužuje - samo je moja stvar. No to me neće spriječiti da vam se smijem kad shvatite što zapravo znače njezine parole "Grad za tebe" i "Gradi ga s nama".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Govorništvo Ane KučićMuflon 2021-05-13 08:51
Citat Crna guja:
Nesposobnom ne mogu smatrati osobu koja je karijeru započela u očevoj firmi naplaćujući privezivanje brodova u luci, a potom 12 godina provela u vrhu gradske vlasti. Za sve to vrijeme ničim nije pokazala stručnost primjerenu akademskoj tituli i navodnim pohađanjem dugog spiska seminara i edukacija koje navodi u biografiji, među kojima i o menadžmentu ljudskih potencijala, ali da se riješi triju pročelnica mora tražiti pomoć psihologa i pravnika.
Ni govorništvo joj nije na visini fakultetske titule. Magistri ekonomije osim struke možda ne ide ni pismeno izražavanje. Vjerojatno plaća i za pisanje tekstova svojih objava na fejsu kao što plaća za fotošopiranje fotografija :-)

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Što je zajedničko Ani Kučić s Kolindom G.K?Čeper 2021-05-13 15:44
Kad govori bez blesimetra Ana Kučić je opasna samoj sebi, opasnija i od najljućih protivnika. Tako je govoreći bez blesimetra na radiju jadranka pozvala birače da glasaju za listu broj 10 (Franković) umjesto za svoju, broj 5. To joj je zajedničko s Kolindom Grabar Kitarović koja je u drugom krugu izbora za predsjednika države smušeno pozvala birače da zaokruže broj 1 na glasačkom listiću - Zorana Milanovića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Size mattersSudoku 2021-05-15 12:19
Citat Čeper:
Kad govori bez blesimetra Ana Kučić je opasna samoj sebi, opasnija i od najljućih protivnika. Tako je govoreći bez blesimetra na radiju jadranka pozvala birače da glasaju za listu broj 10 (Franković) umjesto za svoju, broj 5. To joj je zajedničko s Kolindom Grabar Kitarović koja je u drugom krugu izbora za predsjednika države smušeno pozvala birače da zaokruže broj 1 na glasačkom listiću - Zorana Milanovića.
Još nešto ima zajedničko s Kolindom. I ona voli veliko. Kad god je davala intervju isticala je "najveći smo grad na otocima" pa čak i da je Mali Lošinj Najveći grad u jadranskom plavetnilu novilist.hr/.../... A prigodom posjeta muzeju Apoksiomena Kolinda je pokazala da je vrlo kritična prema veličini te da je i ona drži veoma važnom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Kolaž lažiFazan 2021-05-15 12:56
Veličinu je uvela u priču da se zaboravi obećanje kako će Lošinj biti prvi od 1000 otoka. Evo mali kolaž dijela tih obećanja. Tek da sutra na biralištu razmislite o glasanju za nekoga tko tako lagao za zadnje izbore a sada obećava med i mlijeko na račun Europske unije.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Talent za glumuZumba 2021-05-14 10:44
Stvarno ima problema s retorikom jer započetu rečenicu nikad ne dovrši nego s poštapalicama tipa ajmo reć, na neki način i slično skrene na drugu temu. Ali dobra je kad s blesimetra čita nešto što su joj drugi napisali ili kad recitira napamet naučeni tekst jer ima talenta za glumu. U režiranim spotovima s napamet naučenim tekstovima djeluje prirodno, srdačno, pristupačno i otvoreno, znači sve što po svojoj prirodi nije. Bez blesimetra ona govori ovako, smušeno, zbrkano pa i nesuvislo:
...Mi smo, zato imam potrebu reći isto tako bili uvijek u svim koracima i formalnim i neformalnim, pogotovo gospođa Jović i ja naravno tu je predsjednik odbora za prostorno planiranje i članovi našeg šireg tima upoznati u svakom trenutku donošenja odnosno izrade ovog plana, pa smo tako ... donesena je strateška procjena utjecaja na okoliš stručne podloge ... vezano za plan te smo imali mi i prije nego što je uopće taj plan prezentiran javnosti i išao zapravo u proceduru bili pozvani od strane izrađivača i voditelja plana i cijelog tima te smo mi u jednom širokom sastavu, bio je i predsjednik vijeća, čini mi se da je bio i zamjenik ... imali priliku postaviti sva ta pitanja koja su se i danas opetovano iskristaliziral a, od brige za prostor, od Nature 2000, od mora, od pristana, od vode korištenja, od kontrole, od nadzora, od katnosti, od kigova, kisova, kemikalija sve smo se, svih tema smo se na neki način dotakli jer smo naravno bili imenovani kao predstavnici građana i kao predstavnici jedinice lokalne samouprave za praćenje i sudjelovanje zapravo u izradi ovog plana moram zapravo konstatirati da smo evo stvarno vidjeli sve napore ... ... cjelokupne struke vjerujte mi velik je broj stručnjaka što vidite u materijalima bio uključen u izradu i donošenje ovog plana...(Možete provjeriti na volim-losinj.org/politika/2810-govor-kojim-je-gradonacelnica-zacarala-gradsko-vijece pa usporedite sa govorenjem u režiranim spotovima s čitanjem s blesimetra ili recitiranjem nabubanog teksta.)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...XY 2021-05-14 12:04
Završna riječ na sučeljavanju joj je katastrofa, kao riba na suhom.
Mario je imao dobar govor, a ona se pogubila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Lista broj 10gost Zvekan 2021-05-14 14:59
Citat XY:
Završna riječ na sučeljavanju joj je katastrofa, kao riba na suhom.
Mario je imao dobar govor, a ona se pogubila.
Možda ju je Frankovićev sjajni završni govor naveo da biračima poruči da glasaju za njegovu a ne njenu listu za GV. :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # A Oskar ide ...Modni mačak 2021-05-14 12:30
Citat Zumba:
ima talenta za glumu. U režiranim spotovima s napamet naučenim tekstovima djeluje prirodno, srdačno, pristupačno i otvoreno, znači sve što po svojoj prirodi nije.
Da se dodjeljuje nagrada Lošinjski Oskar, Ana Kučić bi je sigurno dobila. Za glumu i čitanje s blesimetra.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ???Nelly 2021-05-14 12:58
Jel to Njonjo u swimsuit izdanju? :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Modni mačakgost 2021-05-14 14:26
Slaganje riječi u rečenice joj ne ide, ali zato je dobra u slaganju boja odjeće. Ovako nešto, kao u prirodi.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # gost 2021-05-13 09:40
Citat Crna guja:
To što mislim da vlast koju se bira unatoč neispunjenim obećanjima u prethodnom i neostvarivim obećanjima u narednom mandatu nitko ne zaslužuje - samo je moja stvar. No to me neće spriječiti da vam se smijem kad shvatite što zapravo znače njezine parole "Grad za tebe" i "Gradi ga s nama".
Šta joj znači ono "gradi ga s nama" dade se zaključiti prema praksi u sadašnjem mandatu. Njeni prijedlozi bili su zapovijedi, a šurovanje s građanima nešto nedopustivo. Ovo bi bio pošten slikovni prikaz te parole.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Grad za tebepijarovac s dna kace 2021-05-13 09:50
Citat gost:
Njeni prijedlozi bili su zapovijedi, a šurovanje s građanima nešto nedopustivo. Ovo bi bio pošten slikovni prikaz te parole.
A ovo bi moglo poslužiti za ilustraciju značenja parole "ovo je grad za tebe" :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Što je bitno?Magistar pijara 2021-05-13 10:50
Samo jedna logička napomena, iako su izbori za gradonačelnika s A.K. kao kandidatom sasvim nelogični. Naime, ako nešto jeste bitno, to je uvijek bitno To nije bitno upravo sada zato što je kandidat Ana Kučić. Slogan bi bio logičan da poručuje kako je upravo sada bitno izići i glasati protiv Ane Kučić i njene liste jer ovo je Grad za nas, a ne za njih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Bitno je dati joj da vladagost 2021-05-13 16:05
Istina, bitno je uvijek bitno, ali upravo sada je bitno da progutate Kučićkina obećanja i demagoške mamce o zajedništvu i izaberete je za gradonačelnicu. Da zaposlenje ne bi morala tražiti u očevoj firmi.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # zaboravljena dugovanjaSN 2021-05-13 16:28
A tko će rješavati Jadrankina dugovanja Gradu još iz doba dok se devastirao Čikat?
Isto kao i onu cestu pored tenisa u Velom Lošinju. Toga nema ni u programu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # sve se vraćasve se plaća 2021-05-15 12:45
Citat SN:
A tko će rješavati Jadrankina dugovanja Gradu još iz doba dok se devastirao Čikat?
Isto kao i onu cestu pored tenisa u Velom Lošinju. Toga nema ni u programu.
Uskoro će počet ispadati kosturi iz ormara
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ...@@@ 2021-05-13 22:02
Je li objasnila di su pare?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Prvi od 1000 po škandalima+V+ 2021-05-13 10:30
Citat Crna guja:
Ona je osoba amorfne političke fizionomije, tipičan oportunist koji po potrebi (ničim izazvan) ističe da je vjernik, a sve gradske resurse upregne da preuzme HDZ, stranku koju prezire, samo radi ponovne kandidature za gradonačelnicu.
Stranku je preuzela, kandidaturu dobila, a preostali dio stranke koristi kao što se koristi klozet papir. Uprljaš ga pa odbaciš. Skandalozno je što su radnici jednog gradskog poduzeća dobili naredbu da trgaju izborne plakate HDZ-ovog kandidata za Župana PGŽ bivšeg gradonačelnika Kapelija i negdašnjeg šefa Ane Kučić.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Klozet papirgost 2021-05-13 13:21
Citat +V+:
Citat Crna guja:
Ona je osoba amorfne političke fizionomije, tipičan oportunist koji po potrebi (ničim izazvan) ističe da je vjernik, a sve gradske resurse upregne da preuzme HDZ, stranku koju prezire, samo radi ponovne kandidature za gradonačelnicu.
Stranku je preuzela, kandidaturu dobila, a preostali dio stranke koristi kao što se koristi klozet papir. Uprljaš ga pa odbaciš.
To je napravila Ivi Fabijaniću. Dao je sve od sebe da je izaberu za predsjednicu, a ona ga na listu za GV stavila ispod Volarićeve kćeri.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # lud zbunjenog na prvom od 1000DS 2021-05-13 18:24
O ovome treba izvijestiti Butkovića, a Kapeli će već saznati. Tako da se zna kakve mangupe i mangupice HDZ imaju u svojim redovima na ovim otocima. Kapeliju je Ane i njezine baze u lošinjskom HDZ-u (Volarići, Magazin ...) puna kapa, a čašu je prelilo što nisu znali njegov broj na listi za župana. No istina je da Ana nije znala ni broj svoje liste za GV :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Frka u Aninom kokošinjcugost 2021-05-14 16:54
Citat +V+:
Stranku je preuzela, kandidaturu dobila, a preostali dio stranke koristi kao što se koristi klozet papir. Uprljaš ga pa odbaciš. Skandalozno je što su radnici jednog gradskog poduzeća dobili naredbu da trgaju izborne plakate HDZ-ovog kandidata za Župana PGŽ bivšeg gradonačelnika Kapelija i negdašnjeg šefa Ane Kučić.
Kapeli je sigurno saznao pa ih je tužio Butkoviću i napravio frku. Danas su opet dreždali na trgu u radno vrijeme na štandu s Kučićkinom slikom i nudili letke, ali danas je bio postavljen i Kapelijev plakat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kapelijeva narodnost: Poliglotgost 2021-05-15 10:33
Citat gost:
Citat +V+:
Stranku je preuzela, kandidaturu dobila, a preostali dio stranke koristi kao što se koristi klozet papir. Uprljaš ga pa odbaciš. Skandalozno je što su radnici jednog gradskog poduzeća dobili naredbu da trgaju izborne plakate HDZ-ovog kandidata za Župana PGŽ bivšeg gradonačelnika Kapelija i negdašnjeg šefa Ane Kučić.
Kapeli je sigurno saznao pa ih je tužio Butkoviću i napravio frku. Danas su opet dreždali na trgu u radno vrijeme na štandu s Kučićkinom slikom i nudili letke, ali danas je bio postavljen i Kapelijev plakat.
Plakati za Kučićku i Kapelija su podjednako za plakati. Kučićka nudi samu sebe pod parolom "Grad za tebe", pa to zvuči kao da po uzoru na onog kralja koji govorio "država to sam ja" kandidatkinja za gradonačelnicu poručuje "Grad sam ja" i to Grad za tebe. Kapeli pak poziva da biramo čovjeka s otoka, kao da je to što je netko s otoka, a godinama na otoku ne živi, neka preporuku. Baš zato što sam i ja s otoka, ne vidim zašto bih glasao za Kapelija zato što je čovjek s otoka, a ostavio je loš trag na ovom otoku.
Ne znam kakvim plakatima se prodaje Rječanima, ali na Lošinju očito ide na lokalpatriotiza m, a talijanskoj manjini na Lošinju i u regiji se dodvorava hvalisanjem da ima talijanske krvi. Pa na pitanje novinara Nacionala "Kako se onda vi osjećate? Kao Hrvat ili Talijan?" imbecilno odgovara u stilu ti u kope ja u špade "Osjećam se kao poliglot". Ali za svaki slučaj naglašava da je sin zadrtog Talijana čija obitelj vuče porijeklo iz Padove i jednako zadrte Hrvatice s otoka Ilovika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ....Piksi 2021-05-15 11:27
A jel on još uvijek navija za Crvenu Zvezdu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kapeljeva izborna bazagost 2021-05-15 13:08
Odgovorom da je poliglot na pitanje da li je Hrvat ili Talijan Kapeli pokazuje da su mu izborna baza idioti u PGŽ. Jer samo idioti ga nakon ove bedastoće mogu poželjeti za župana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # AmbicijeZoro 2021-05-15 14:44
Neki tvrde da sin zadrtog Talijana nije bio oduševljen što ga s dvije strane guraju u neizvjesnost kandidature za župana iz saborske duboke hladovine. Gurao ga HDZ jer su drugi odbili, pa je kao vojnik stranke poslušno prihvatio. A gura ga i partnerica nezajažljivih društvenih ambicija koju nije mogao odbiti pa se dogodio napis HDZ za primorsko - goranskog župana želi bogatog preljubnika Garija Cappellija ong>
imperijal.net/.../...
Upućeni tvrde da je Martina Lipovac, koja se prethodno prezivala Turkalj, postala izvršna direktorica Osorskih glazbenih večeri zahvaljujući izdašnim donacijama gradonačelnika Cappellija, odnosno malološinjskom gradskom proračunu.Iz tog perioda datira snimka na kojoj su direktorica marketinga DM-a, tadašnji gradonačelnik Cappelli, dirigent Berislav Šipuš te ona. Upućeni tvrde da se na toj poziciji nije dugo zadržala jer nije imala nužne kvalifikacije. Ukoliko Gari Cappelli uspije na predstojećim lokalnim izborima i postane župan Primorsko-Goran ske županije nije isključeno kako će u kabinet župana namjestiti i Martinu Lipovac ili že pronaći neki drugi modus operandi kako da i nju prošverca na razna protokolarna putovanja ili podijeli s njom sve VIP pozivnice koje dobije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Sad je bitno ... ponoviti gradivoCrna Guja 2021-06-24 14:59
Citat Crna guja:
Citat građanin:
Lošinjska gradonačelnica možda nije glupa osoba, ali je zato vrhunski nesposobna.
Propusti i pogreške Ane Kučić kao gradonačelnice po mojem mišljenju nisu posljedica njezine nesposobnosti nego nečeg još goreg i po ovaj Grad opasnijeg od nesposobnosti. Mislim da ona nije nesposobna nego naprosto ne mari za onaj mukotrpni dio posla za koji prima plaću, nego samo za estradni dio tog posla.

Već 12 godina se šverca kroz sustav nastojeći što manje raditi i ni zašto odgovarati koristeći se glumom, lošom retorikom i pojavom.

Ona je osoba amorfne političke fizionomije, tipičan oportunist koji po potrebi (ničim izazvan) ističe da je vjernik, a sve gradske resurse upregne da preuzme HDZ, stranku koju prezire, samo radi ponovne kandidature za gradonačelnicu.

Nesposobnom ne mogu smatrati osobu koja je karijeru započela u očevoj firmi naplaćujući privezivanje brodova u luci, a potom 12 godina provela u vrhu gradske vlasti. Za sve to vrijeme ničim nije pokazala stručnost primjerenu akademskoj tituli i navodnim pohađanjem dugog spiska seminara i edukacija koje navodi u biografiji, među kojima i o menadžmentu ljudskih potencijala, ali da se riješi triju pročelnica mora tražiti pomoć psihologa i pravnika.

No poznavajući sklonosti i ukus birača koje susrećem zadovoljan sam što će ponovnim izborom Ane Kučić za gradonačelnicu i njezine liste vijećnika pojačane do potrebne većine žetončićima dobiti vlast kakvu zaslužuju.

To što mislim da vlast koju se bira unatoč neispunjenim obećanjima u prethodnom i neostvarivim obećanjima u narednom mandatu nitko ne zaslužuje - samo je moja stvar. No to me neće spriječiti da vam se smijem kad shvatite što zapravo znače njezine parole "Grad za tebe" i "Gradi ga s nama".
Dakle, dragi birači, dobili ste vlast baš kakvu zaslužujete. Izabrali ste gore opisanu osobu za gradonačelnicu. A njezinu listu vijećnika je do potrebne joj većine GV za još četiri godine bezbrižnog uhljebljenja pojačao "nezavisni" Devčić žetončićima sa svoje i liste HNS-a i Akcije mladih. Pa sad vi gradite Grad za sebe, gradite ga s njima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Sinkopahranitelj tuljana 2021-06-24 15:26
Citat Crna Guja:
Citat Crna guja:
Citat građanin:
Lošinjska gradonačelnica možda nije glupa osoba, ali je zato vrhunski nesposobna.
Propusti i pogreške Ane Kučić kao gradonačelnice po mojem mišljenju nisu posljedica njezine nesposobnosti nego nečeg još goreg i po ovaj Grad opasnijeg od nesposobnosti. Mislim da ona nije nesposobna nego naprosto ne mari za onaj mukotrpni dio posla za koji prima plaću, nego samo za estradni dio tog posla.

Već 12 godina se šverca kroz sustav nastojeći što manje raditi i ni zašto odgovarati koristeći se glumom, lošom retorikom i pojavom.

Ona je osoba amorfne političke fizionomije, tipičan oportunist koji po potrebi (ničim izazvan) ističe da je vjernik, a sve gradske resurse upregne da preuzme HDZ, stranku koju prezire, samo radi ponovne kandidature za gradonačelnicu.

Nesposobnom ne mogu smatrati osobu koja je karijeru započela u očevoj firmi naplaćujući privezivanje brodova u luci, a potom 12 godina provela u vrhu gradske vlasti. Za sve to vrijeme ničim nije pokazala stručnost primjerenu akademskoj tituli i navodnim pohađanjem dugog spiska seminara i edukacija koje navodi u biografiji, među kojima i o menadžmentu ljudskih potencijala, ali da se riješi triju pročelnica mora tražiti pomoć psihologa i pravnika.

No poznavajući sklonosti i ukus birača koje susrećem zadovoljan sam što će ponovnim izborom Ane Kučić za gradonačelnicu i njezine liste vijećnika pojačane do potrebne većine žetončićima dobiti vlast kakvu zaslužuju.

To što mislim da vlast koju se bira unatoč neispunjenim obećanjima u prethodnom i neostvarivim obećanjima u narednom mandatu nitko ne zaslužuje - samo je moja stvar. No to me neće spriječiti da vam se smijem kad shvatite što zapravo znače njezine parole "Grad za tebe" i "Gradi ga s nama".
Dakle, dragi birači, dobili ste vlast baš kakvu zaslužujete. Izabrali ste gore opisanu osobu za gradonačelnicu. A njezinu listu vijećnika je do potrebne joj većine GV za još četiri godine bezbrižnog uhljebljenja pojačao "nezavisni" Devčić žetončićima sa svoje i liste HNS-a i Akcije mladih. Pa sad vi gradite Grad za sebe, gradite ga s njima.
Bilo je nekog piskaranje po komentarima ali nisam zapamtio, koja je ono osoba navodno radila s mladima? Volim prepoznavati obrasce, podudarnosti i slučajnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # bedastom licemjeruotočka ljevica 2021-05-12 10:36
Šta god napraviš neko sere... Sretno u odabiru
Eto licemjeru, kako vlast ništa nije radila i niti ne radi, pa nije ništa niti napravila, nitko ne može niti srati, jer nema zbog čega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...Zock 2021-05-15 14:07
Očito Kapeli ima problema i sa zemljopisom, jer već drugi put u mjesec dana preporuča buduću trajektnu liniju Mrtvaška - Novalja kao dobar izbor za odlazak u Zagreb.

Otoci.net - Kučić, Butković i Cappelli imali zajedničko predstavljanje
otoci.net/.../...

Otoci.net - Cappelli i Butković na Lošinju u završnici kampanje
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Laž, do laži - HDZGost 2021-05-15 15:05
A manekenka kao papiga ponavlja "Što smo najavili, to smo i ostvarili i vjerujem da smo opravdali povjerenje građana. Imamo rješenja i preduvjete za povlačenje sredstava." No ostvarili nisu što su najavili, jer Lošinj nije prvi od 1000 otoka kako je obećano u prethodnoj kampanji. Ali ostvarili su nešto što nisu najavili. Na primjer, nisu najavili da će kupiti brodsku podrtinu prepravljenu u lažni primjerak lošinjske brodogradnji, a kupili su je da se mogu slikati kraj njega. Preduvjeti za povlačenje sredstava postoje, ali nastali su krivnjom gradonačelnice, većine GV i gradske uprave jer su loše radili. A da zaista imaju rješenja za povlačenje sredstava već bi ih iskoristili. A nisu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Odgovornost za preduvjete povlačenja sredstavaZozo 2021-05-15 15:17
Ah, jadna ...Pokušava uvjeriti birače da jedino ona može povlačiti ta sredstva, a laže da imaju rješenja. Za preduvjete povlačenja sredstava je odgovorna, a ne zaslužna kako pokušava prikazati. Jer Bugarska, na primjer, ima najbolje preduvjete za povlačenje sredstava, ali zato što je zadnja, najzaostalija država u EU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Prijesne laži i lažne vijestiqwert 2021-05-16 09:04
Citat Gost:
A manekenka kao papiga ponavlja "Što smo najavili, to smo i ostvarili i vjerujem da smo opravdali povjerenje građana. Imamo rješenja i preduvjete za povlačenje sredstava." No ostvarili nisu što su najavili, jer Lošinj nije prvi od 1000 otoka kako je obećano u prethodnoj kampanji.
Stalno ponavlja da su ostvarili sve što su obećali, i da imaju rješenja "za svakog čovjeka, za svaku obitelj, za rast i napredak i u teška vremena."
Da su ostvarili sve što su obećali je prijesna laž. A da imaju navedena rješenja je lažna vijest.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...X-men 2021-05-15 17:08
Citat Zock:
Očito Kapeli ima problema i sa zemljopisom, jer već drugi put u mjesec dana preporuča buduću trajektnu liniju Mrtvaška - Novalja kao dobar izbor za odlazak u Zagreb.
Otoci.net - Kučić, Butković i Cappelli imali zajedničko predstavljanje
otoci.net/.../...
Otoci.net - Cappelli i Butković na Lošinju u završnici kampanje
otoci.net/.../...
Capelli vjerojatno namjerava u Novalji napraviti lansirnu rampu, odakle će nas katapultirati u Gospić.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Iskrenohranitelj tuljana 2021-06-24 15:28
Citat otočka ljevica:
Šta god napraviš neko sere... Sretno u odabiru
Eto licemjeru, kako vlast ništa nije radila i niti ne radi, pa nije ništa niti napravila, nitko ne može niti srati, jer nema zbog čega.Otočka ljevice za koga si glasala?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # HDZCrna Guja 2021-06-24 16:53
Citat hranitelj tuljana:
Otočka ljevice za koga si glasala?
Svejedno je za koga glasaš. Što Hrvatska demagoška zajednica ne dobije od svojih birača dobije kupovinom zastupnika birača koji su glasali protiv nje. Vidi primjer Maloga Lošinja u kojem je vlast kupovana od Mužića preko Pupavca, Živkovića i Maljevca do Devčića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Nakon neostvarenog obećava neostvarivodinko 2021-05-12 11:42
Mi koji se razumijemo u demokraciju nazivamo kritikom ono što ti i ostala boljševička bagra nazivate sranjem. Kod Kučićke naprosto nema mjesta za bolje jer vidimo da nakon neostvarenih obećanja iz prošle kampanje daje neostvariva obećanja i u ovoj. Ne znam da li Franković zna ili ne zna kako se puni proračun, ali Kučićka ili ne zna ili je nije briga kad obećava sve što je obećala. 100 stanova. Uređenje Kaštela. Loger. Novi dom zdravlja. Nova sportska dvorana. Novi vatrogasni dom. Poticaji, Besplatno ovo, besplatno ono. A nigdje programa prihoda za plaćanje svega toga i za vraćanje dugova.
A glede bespravne gradnje po Lošinju i za nju je suodgovorna gradska uprava s Anom Kučić na čelu koja više voli đirati nego delati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...Licemjer 2021-06-24 22:31
[cenzurirano]te.
Ima ona da je imiticaija najčišći izraz divljenja, ali ovo je tako loše napisano da nisam siguran.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
432 # jadni licemjerotočka ljevica 2021-05-12 10:29
Kada ti ne ide onda je najbolje opaliti po Mujagiću, Dašmiru, Sariću, Capeliju i da n nabrajam dalje. Problem adresirati na nekoga drugog, a ne odgovoriti na pitanje - što smo napravili u 4 godine mandata?. E za to je najviše kriv Badurina, Mujagić, Sarić, Capeli i sto drugih... Pustimo birače da sami kažu jesu li zadovoljni, u čemu je problem?
A kada je o HDZ-u riječ, neka oni svoje probleme rješavaju u svojoj stranci, neka nas ne opterećuju svojim prljavštinama.. ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Nedić zvao županiju za potvrduljevičar 2021-05-12 14:29
Nedić panično zvao županiju za potvrdu koja je izmišljena i nezakonita. Naime, provjereno je u HDZ-u Primorsko-goran ske županije, da Kristijan Bušić nije zvao stranku, nego Anto Nedić????
Potvrda je fingirana, bez klase, urudžbenog broja, imena odgovorne osobe i potpisa, dakle izmišljena. Tako to radimo mi u vladajućoj stranci. Laži, podmetanja i krivotvorine.
I još žele pobijediti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Ja, fotošopergost 2021-05-12 14:43
Takvu potvrdu uz pomoć fotošopa ja napravim za deset minuta. Originalniju i vjerodostojniju od ove :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
272 # mladigost 2021-05-12 15:33
kad je bušić nestranački na listi onda je to kriminal... Kad je Žugićka na 14 lista u zadnjih 8 godina onda je to promidžba i sloboda demokracije...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # varanje biračafd 2021-05-12 16:52
Citat gost:
kad je bušić nestranački na listi onda je to kriminal... Kad je Žugićka na 14 lista u zadnjih 8 godina onda je to promidžba i sloboda demokracije...
Pa nitko nije rekao da je to s bušićem kriminal ni da to o žugićki nije kriminal. A to da je žugićka na 14 lista (ako je) ne opravdava bušića što svoju stranku HDZ pomaže varanjem birača da je nezavisan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
362 # pussymic-mic 2021-05-12 19:52
Zanimljivo kako ste hrabri i odvažni pljuvati po svemu i svakome iz kantuna svoje male jadne mizerne sobice u polumraku da vas nitko ne vidi, da ne bi netko vidio koliko ste jadni.
Vi tako " hrabri ", " odvažni " " pošteni " ljudi ....muškarčine sada ste imali priliku obuti kopačke. staviti krampone za blato i ući u utakmicu koja se zove politika Ali ne, naravno... za to treba imati petlje , jer stavljaš svoj obraz na vidjelo , i tada bi drugi po TEBI pljuvali. E , da ovako je komotnije i lakše .
Znate što ste vi jadnički moji ...vi ste obične pussy
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # Anonimnoj pussyAnonimac 2021-05-12 20:10
Ako političar nema ništa protiv glasova ljudi čija imena ne zna, neka otrpi i kad ga isti takvi kritiziraju. A ti nam zbog anonimnosti popuješ - anonimno. Tko je tu pussy?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
234 # provjeramarsovac 2021-05-12 23:29
I Mario Franković je član HDZ i ima serijski broj iskaznice 83402229 pa malo i to provjerite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # Prljanje vlastitim blatomVanpartijac 2021-05-13 06:41
Citat marsovac:
I Mario Franković je član HDZ i ima serijski broj iskaznice 83402229 pa malo i to provjerite.
Zabavno je kad navijač Ane Kučić predsjednice lošinjskog HDZ-a njezinog konkurenta ocrnjuje tvrdnjom da je član HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Slika govori više nego tisuću riječiLM 2021-05-13 09:31
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Neuspjela podvalaljevičar 2021-05-13 15:38
Citat marsovac:
I Mario Franković je član HDZ i ima serijski broj iskaznice 83402229 pa malo i to provjerite.
Točno je da je jedan Mario Franković član HDZ-a. Rođen je 15.veljače 1962.godine, dakle to je otac kandidata Maria Frankovića. Podvala nije uspjela i ne tražimo izmišljene potvrde bez potpisnika, klase i ur.broja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # ...Vinko 2021-05-13 16:14
Citat ljevičar:
Citat marsovac:
I Mario Franković je član HDZ i ima serijski broj iskaznice 83402229 pa malo i to provjerite.
Točno je da je jedan Mario Franković član HDZ-a. Rođen je 15.veljače 1962.godine, dakle to je otac kandidata Maria Frankovića. Podvala nije uspjela i ne tražimo izmišljene potvrde bez potpisnika, klase i ur.broja.
i OIB-a
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # nisu nego su lukaviMateja 2021-05-13 09:48
Citat mic-mic:
Zanimljivo kako ste hrabri i odvažni pljuvati po svemu i svakome iz kantuna svoje male jadne mizerne sobice u polumraku da vas nitko ne vidi, da ne bi netko vidio koliko ste jadni.
Vi tako " hrabri ", " odvažni " " pošteni " ljudi ....muškarčine sada ste imali priliku obuti kopačke. staviti krampone za blato i ući u utakmicu koja se zove politika Ali ne, naravno... za to treba imati petlje , jer stavljaš svoj obraz na vidjelo , i tada bi drugi po TEBI pljuvali. E , da ovako je komotnije i lakše .
Znate što ste vi jadnički moji ...vi ste obične pussy
Zašto kovač sam ne uzme rukama žeravicu nego koristi kliješta. Tako i oni imaju svoj alat - kandidata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # NeobaveznaDistanca 2021-05-13 13:12
Gledam fotke s druženja u Artatorama.
Možda nisam dobro informiran, jesu li ug.objekti opet otvoreni i distanca nije obvezna.
Pitam za sebe.
Ide mi se na obed u restoran.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # covid freeLino 2021-05-13 14:19
Po scenografiji rekao bih da se radi o stranačkom ugostiteljskom objektu u kojemu je predsjednica lokalnog stožera CZ momentalno suspendirala epidemiološke mjere.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Covidanagost 2021-05-13 14:57
Citat Lino:
Po scenografiji rekao bih da se radi o stranačkom ugostiteljskom objektu u kojemu je predsjednica lokalnog stožera CZ momentalno suspendirala epidemiološke mjere.
Predsjednica lokalnog stožera CZ je lani momentalno suspendirala i pravo na rad ugostiteljima prije nego je to uradio nacionalni stožer.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Prigodna objavaPopaj 2021-05-14 09:20
Citat gost:
Predsjednica lokalnog stožera CZ je lani momentalno suspendirala i pravo na rad ugostiteljima prije nego je to uradio nacionalni stožer.
Suspendirala je i pravo na korištenje javne površine jednoj albanskoj obitelji ispred vlastitog lokala još prije par godina. Uzela si je pravo da ocjenjuje sigurnosni rizik u vezi s jednim ubojstvom i toj obitelji uskratila pravo na terasu u vrijeme kad je drugima dozvolila širenje po volji bez naplate. Naravno da uoči izbora nije zaboravila na fejsu prigodno objaviti "Svim našim građankama i građanima islamske vjeroispovijest i upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama. Bajram Šerif Mubarek Olsun!". Ovo ipak nije Grad za sve građane islamske vjeroispovijest i.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Alibi za diskriminacijuGost 2021-05-16 09:23
Citat Popaj:
Citat gost:
Predsjednica lokalnog stožera CZ je lani momentalno suspendirala i pravo na rad ugostiteljima prije nego je to uradio nacionalni stožer.
Suspendirala je i pravo na korištenje javne površine jednoj albanskoj obitelji ispred vlastitog lokala još prije par godina. Uzela si je pravo da ocjenjuje sigurnosni rizik u vezi s jednim ubojstvom i toj obitelji uskratila pravo na terasu u vrijeme kad je drugima dozvolila širenje po volji bez naplate.
Alibi za tu neviđenu diskriminaciju si je priskrbila navodnim mišljenjem Unije Albanaca. NL je o tom pisao "Kada je na red došao raspored ugostiteljskih terasa za ovu godinu, gradonačelnica Ana Kučić (HDZ) kazala je da na temelju sigurnosne procjene nije uvrštena jedna od terasa. »Tvrtka ‘Plavo more’ izostavljena je, kako je rečeno, iz sigurnosnih razloga, temeljem mišljenja Unije zajednica Albanaca. Znači li to da Lošinj nije siguran grad? Pogotovo zato što u tom objektu rade samo žene, a muški su odselili«, upitao je Dubravko Devčić s vlastite neovisne liste."
»Za mene je to dovoljno da postupimo oprezno. Unija zajednica Albanaca ponovo napominje da je na toj terasi situacija rizična«, obrazložila je Kučić, a podršku su joj dali Andrino Maglievaz (IDS) i predsjednik Vijeća Elvis Živković (HNS), dok Branko Domac (PGS) smatra da mišljenje nacionalne manjine ne bi trebalo biti mjerodavno za sigurnost, već mišljenje policije. Zanimljivo je da joj je manjinac Maljevac dao podršku u nepravednoj diskriminaciji manjinaca, a Domac pokazao da nije bez savjesti.
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # TerasaManipulacija 2021-05-16 10:00
Citat Popaj:
Citat gost:
Predsjednica lokalnog stožera CZ je lani momentalno suspendirala i pravo na rad ugostiteljima prije nego je to uradio nacionalni stožer.
Suspendirala je i pravo na korištenje javne površine jednoj albanskoj obitelji ispred vlastitog lokala još prije par godina. Uzela si je pravo da ocjenjuje sigurnosni rizik u vezi s jednim ubojstvom i toj obitelji uskratila pravo na terasu u vrijeme kad je drugima dozvolila širenje po volji bez naplate. Naravno da uoči izbora nije zaboravila na fejsu prigodno objaviti "Svim našim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama. Bajram Šerif Mubarek Olsun!". Ovo ipak nije Grad za sve građane islamske vjeroispovijesti.

Potpuno nebitno.
Onaj tko piše ovakve manipulativne objave trebao bi znati da su spomenute albanske obitelji katoličke vjere i nemaju nikakve veze s čestitanjem Bajrama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Kumstvo i kako ga stećigost 2021-05-16 10:23
Citat Manipulacija:
Ovo ipak nije Grad za sve građane islamske vjeroispovijesti.
Potpuno nebitno.
Onaj tko piše ovakve manipulativne objave trebao bi znati da su spomenute albanske obitelji katoličke vjere i nemaju nikakve veze s čestitanjem Bajrama.Sigurno nije u kumstvu sa nekim iz tih obitelji pa ne zna koje su vjere. Ali stoji da je "uzela pravo da ocjenjuje sigurnosni rizik u vezi s jednim ubojstvom i toj obitelji uskratila pravo na terasu u vrijeme kad je drugima dozvolila širenje po volji bez naplate." Znači da grad nije bio siguran od njezine samovolje. A neće ni biti ako je opet izaberete za gradonačelnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Ko te šišaDistanca 2021-05-13 15:26
Citat Lino:
Po scenografiji rekao bih da se radi o stranačkom ugostiteljskom objektu u kojemu je predsjednica lokalnog stožera CZ momentalno suspendirala epidemiološke mjere.
Ima li ona pravo suspendirati mjere ?
Aha, hdz zna. Ima pravo štogod hoće. Jer može.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
222 # Iskakanje iz pašteteqwe 2021-05-13 19:59
Ovog trenutka mi je FB javio da je Kučićka objavila novi video. Makinalno sam kliknuo i čuo i pročitao titl kako govori "Snažno gospodarstvo motor je razvoja otoka" i odmah ugasio. Za takve banalnosti izgovorene tonom kao da otkriva neku do sada nepoznatu svjetsku tajnu nemam vremena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Banalnost demagogijegost 2021-05-14 08:39
Citat qwe:
Ovog trenutka mi je FB javio da je Kučićka objavila novi video. Makinalno sam kliknuo i čuo i pročitao titl kako govori "Snažno gospodarstvo motor je razvoja otoka" i odmah ugasio. Za takve banalnosti izgovorene tonom kao da otkriva neku do sada nepoznatu svjetsku tajnu nemam vremena.
Ali UPRAVO SAD JE BITNO da ti magistra ekonomije otkrije strogo čuvanu tajnu da je snažno gospodarstvo motor razvoja otoka. To je naučila na fakultetu, ali i praksom u očevoj tvrtki gdje je trgala paragon blokove za privezivanje jahti i brinula o sanitarijama. Trebamo joj biti zahvalni što nas educira. Da nam to nije dijavila na FB ne bismo znali da je snažno gospodarstvo motor razvoja otoka i živjeli u zabludi da gospodarstvo nema veze s razvojem otoka. TO JE GRAD ZA TEBE.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # ...JK 2021-05-14 09:26
Mene zanima da mi magistra ekonomije otkrije tajnu kako je uspjela rasprodati gradske nekretnine, zgrade i zemljišta, ništa nije napravila, a gradska kasa je praznija nego ikad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # JackpotNada 2021-05-14 09:48
Citat JK:
Mene zanima da mi magistra ekonomije otkrije tajnu kako je uspjela rasprodati gradske nekretnine, zgrade i zemljišta, ništa nije napravila, a gradska kasa je praznija nego ikad.
Sad kada je sve prodala i potrošila, čitaj: upropastila, nada se da će je spasiti EU fondovi iz kojih do sada nije uspjela ništa povući. Sve što je dobila, dobila je zahvaljujući drugima. Ono, kao odjednom se nada sedmici na lotu. Ili joj treba kamen mudraca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # kalkulirani rizik?Hello Kitty 2021-05-14 10:15
Citat qwe:
Ovog trenutka mi je FB javio da je Kučićka objavila novi video. Makinalno sam kliknuo i čuo i pročitao titl kako govori "Snažno gospodarstvo motor je razvoja otoka" i odmah ugasio. Za takve banalnosti izgovorene tonom kao da otkriva neku do sada nepoznatu svjetsku tajnu nemam vremena.
Ako ova dosadna žena pored broda i sutra iskoči na djetetovom tabletu, prijavit ću je pa neka plati kaznu, kažu da je kazna pola milijuna kuna. Neka bude bar neka korist od nje. :lol: :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Strah je vragBK 2021-05-14 14:20
Citat Hello Kitty:
Citat qwe:
Ovog trenutka mi je FB javio da je Kučićka objavila novi video. Makinalno sam kliknuo i čuo i pročitao titl kako govori "Snažno gospodarstvo motor je razvoja otoka" i odmah ugasio. Za takve banalnosti izgovorene tonom kao da otkriva neku do sada nepoznatu svjetsku tajnu nemam vremena.
Ako ova dosadna žena pored broda i sutra iskoči na djetetovom tabletu, prijavit ću je pa neka plati kaznu, kažu da je kazna pola milijuna kuna. Neka bude bar neka korist od nje. :lol: :P
Kako se bliži dan izbora ta žena sve više baca na kvasinu. Imaj malo sućuti prema njoj. Strah je vrag a ona se plaši da opet ne spadne na neglamurozni posao kod ćaće. Eno na fejsu u panici objavljuje "Podupirat ćemo razvoj gospodarstva partnerskim odnosom s poduzetnicima. Osmislili smo sveobuhvatan paket mjera za tvrtke i obrte koje zaposle nove djelatnike u stalni radni odnos odnosno osobe koje žele pokrenuti vlastiti posao. Jer ovo je #gradzatebe". Oni su kao osmislili, a Europa sve zvecka parama da ih joj pošalje za njen "sveobuhvatan paket mjera".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # prazne pričePino 2021-05-14 14:39
Kod nje je jedino sveobuhvatno prekomjerno granatiranje plaćenim reklamama pred logerom u svim mogućim pozama.
Da je htjela, sveobuhvatno je već 100 puta mogla istrijebiti alohtonu divljač.
Ali nije. Umjesto toga, samo pričanje, nja nja mi ćemo ovo, nja nja mi ćemo ono.
A ono što ste već mogli napraviti, napravili niste. Rezultati su vam NULA. Stoga od.... više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Tko to tamo osmišljava za A.K.?YoYo 2021-05-14 17:27
Smuči mi se kad vidim kako sladostrasno izgovara fraze kao "osmislili smo", "imamo projekte", "imamo rješenja", "izradili smo plan" i slično, a ne kaže nam tko su to "mi" koji su nešto osmislili, izradili i tsl.. Jesu li to njezin kandidati za Gradsko vijeće? Jesu li to neimenovani djelatnici gradske uprave? Ili Kučićka raspolaže tajnim trust mozgova koji joj je sve to pripremio, da odmah sutradan nakon izbora može krenuti u ispunjavanje datih obećanja? Pa ako pod "mi" treba smatrati onih 13 kandidata za GV s Nedićem, Volarićkom, Dragoslovićkom, Fabijanićem i Kamalićem na čelu, zbog njihovih dosadašnjih aktivnosti i rezultata sumnjam u kvalitetu svega što oni mogu osmisliti. Ako pod "mi" Kučićka misli na djelatnike uprave, znači da ju je privatizirala kako bi za nju radila izborni program. Jer ona kaže "imamo" i "osmislili smo" što znači da je sačinjeno, a ne da se sačini kad ili ako bude izabrana za gradonačelnicu. No ako joj je stvari "osmišljavao" tajni tim kad tad morat će ga platiti. Jer nekako sumnjam da bi njen šarm bio dovoljna nagrada bilo kome da "osmišljava" besplatno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # prazna puškadiskriminirani građanin 2021-05-14 19:04
Osmislili smo, imamo plan, u pripremi je i slično spadaju u standardni set praznih obećanja koje političari koriste pred izbore kad ni u glavi ni u papirima nemaju ništa, a kompletan izvor mogućeg financiranja ovisi isključivo o tuđim donacijama ili sedmici na lotu.
Na isti način nam obećavaju i gradnju novog Doma zdravlja, još ga nema ni u prostornim planovima, nitko nema pojma ni na kojoj lokaciji, a još manje odakle lova. Glavno da je obećanje živo, koriste ga kao navlakušu, evo već dvije godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Opet me zaskočilaWD 40 2021-05-14 18:54
Citat Pino:
Kod nje je jedino sveobuhvatno prekomjerno granatiranje plaćenim reklamama pred logerom u svim mogućim pozama.
Da je htjela, sveobuhvatno je već 100 puta mogla istrijebiti alohtonu divljač.
Ali nije. Umjesto toga, samo pričanje, nja nja mi ćemo ovo, nja nja mi ćemo ono.
A ono što ste već mogli napraviti, napravili niste. Rezultati su vam NULA. Stoga od.... više.
Prije par minuta me zaskočila njena nova poruka sa starim, već monotonim sadržajem. Piše U nedjelju biramo kakav Grad želimo. Birajmo jaki, moderni, uspješni Grad koji brine o svakoj obitelji. Birajte Mali Lošinj, Grad za tebe.Poslušat ću je. U nedjelju ću birati Grad kakav želim, jak, moderan, uspješan, Grad za sebe, ali zato ću zaokružiti bilo koji broj, samo ne broj 3. Ne želim da mi gradonačelnica opet bude Ana Kučić. U prošlom mandatu nije ispunila dana obećanja, a ne namjerava ispuniti ni ova koja sada nemilice daje. Neću zaokružiti ni broj 5 jer želim otežati ulazak Kučićkinih poslušnika u Gradsko vijeće.
Biranjem Ane Kučić za gradonačelnicu, a njenih pijuna za članove GV ne bih birao Grad za sebe nego Grad za njih i njihove klijente.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Želite li vlast naglavačke?gost 2021-05-14 19:53
Citat WD 40:
Biranjem Ane Kučić za gradonačelnicu, a njenih pijuna za članove GV ne bih birao Grad za sebe nego Grad za njih i njihove klijente.
Meni je nevjerojatno što odrasle osobe, kandidati za članove predstavničkog tijela građana - najvišeg tijela vlasti - pristaju da na zajedničkoj fotografiji kandidatkinja za gradonačelnicu Ana Kučić pozira u prvom planu, firerski malo udaljena od kandidata za GV kao da im je nadređena. Ova fotka pokazuje da je slomila kičmu kandidatima za zastupnike i prije nego što su izabrani, prije i nego što je izabrana za gradonačelnicu. Birači bi trebali znati da ova slika pokazuje kako će biti ustrojena i gradska vlast ako nju izaberu za gradonačelnicu, a njenoj listi daju mogućnost da si dokupi potrebnu većinu u Vijeću. Bit će opet ustrojena naglavce, kao i u prošlom mandatu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Ovoj ekipi se ne može vjerovatiRDx 2021-05-14 20:14
Treba li još jednom ponoviti obećanja datih na konstituirajućo j sjednici GV prije 4 godine? Svjedoci smo da je vladajuća garnitura pogazila vlastita obećanja, izmanipulirani su propisi i gradski vijećnici. Onome tko je pratio sjednice Gradskog vijeća u zadnje 4 godine jasno je da to nema veze sa demokracijom.
Ne ponovilo se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Ovoj ekipi se NE SMIJE vjerovatiasd 2021-05-15 13:32
Citat RDx:
Treba li još jednom ponoviti obećanja datih na konstituirajućoj sjednici GV prije 4 godine? Svjedoci smo da je vladajuća garnitura pogazila vlastita obećanja, izmanipulirani su propisi i gradski vijećnici. Onome tko je pratio sjednice Gradskog vijeća u zadnje 4 godine jasno je da to nema veze sa demokracijom. Ne ponovilo se.
Unatoč tome Kučićka se ponaša kao da smo maloumni pa bezbrižno objavljuje Mi imamo rješenja za svakog čovjeka, za svaku obitelj, za rast i napredak i u teška vremena. Izađite na izbore i birajte znanje i vodstvo, birajte dokazano i zajedno gradimo Mali lošinj . Ovo što se vidi na fotki od Nedića preko Volarićke do Kocijanke sasvim sigurno ne predstavlja znanje i vodstvo nego ulizištvo, poslušnost i podložnost Ani Kučić. A jedino što je dokazano jest da je ondašnja vladajuća garnitura s Anom Kučić na čelu pogazila vlastita obećanja i nedemokratski, protustatutarno i protuzakonito vladali Gradom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # birati znanje i vodstvo, ali ne Kučićkinogost 2021-05-15 17:34
Citat asd:
jedino što je dokazano jest da je ondašnja vladajuća garnitura s Anom Kučić na čelu pogazila vlastita obećanja i nedemokratski, protustatutarno i protuzakonito vladali Gradom.
Ana Kučić ne poštuje ni izričite odluke ministarstva kao u slučaju nezakonitog odbijanja da se održi sjednica GV na zahtjev grupe vijećnika. Ministarstvo je donijelo pravorijek da sjednica mora biti održana, ali održana nije. Kad je na sučeljavanju postavljeno pitanje u vezi toga, nadmeno je odgovorila da sjednica nije održana jer su u međuvremenu dva vijećnika odustala od prijedloga. No za nezakonito odbijanje da se sjednica održi odgovoran je bio predsjednik GV Živković kojem je poslušnost prema Kučićki bila važnija od zakona. A to što su dva vijećnika kukavički povukla prijedloge bilo je kasno. Punopravni prijedlog je bio pred vijećem i njega se moralo prihvatiti po sili zakona, a ne odbiti po volji gradonačelnice pod izlikom da su neki vijećnici odustali. Uostalom, sve to je bila stvar Gradskog vijeća, a ne gradonačelnice kao izvršne vlasti. Ovo je jedan od primjera koji pokazuje da je od gradske vlasti Kučićka napravila kažin i svoju prćiju, a od predstavnika građana svoje sluge i sluškinje. Istu ulogu namijenila je i likovima iza njenih leđa na gornjoj slici A u strahu od "ispadanje kostura iz ormara" ako netko drugi preuzme ključeve vlasti sada očajnički poziva "Izađite na izbore i birajte znanje i vodstvo, birajte dokazano i zajedno gradimo Mali lošinj". Da, treba birati znanje i vodstvo, ali ne njezino, dokazano samovoljno, nezakonito i štetno vodstvo. Vodstvo koje odlučuje umjesto Gradskog vijeća i ne poštuje ni odluke ministarstva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Savjet biračimaNN 2021-05-16 10:52
Citat RDx:
Treba li još jednom ponoviti obećanja datih na konstituirajućoj sjednici GV prije 4 godine? Svjedoci smo da je vladajuća garnitura pogazila vlastita obećanja, izmanipulirani su propisi i gradski vijećnici. Onome tko je pratio sjednice Gradskog vijeća u zadnje 4 godine jasno je da to nema veze sa demokracijom.
Ne ponovilo se.
Moj savjet biračima koji namjeravaju glasati. Provjereno u praksi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # ###birač 2021-05-16 13:09
Čekam ovaj trenutak već 3 i pol godine, ne bih si oprostio da nisam izašao na biračko mjesto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ...FF 2021-05-16 20:41
Citat birač:
Čekam ovaj trenutak već 3 i pol godine, ne bih si oprostio da nisam izašao na biračko mjesto.
Jel se narod konačno opametio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ....Df 2021-05-17 07:33
Citat FF:
Citat birač:
Čekam ovaj trenutak već 3 i pol godine, ne bih si oprostio da nisam izašao na biračko mjesto.
Jel se narod konačno opametio?
Nije. Izabrao je na vrbi sviralu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Anina teorija relativnostigost 2021-05-17 08:50
Citat Df:
Citat FF:
Citat birač:
Čekam ovaj trenutak već 3 i pol godine, ne bih si oprostio da nisam izašao na biračko mjesto.
Jel se narod konačno opametio?
Nije. Izabrao je na vrbi sviralu.
Ali utješno je da 75 posto birača nije glasalo za Kučićku. Laži i prazna obećanja progutalo je samo 25 posto. A ona slavi "veliku relativnu pobjedu" :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # Podvojeni repSimon 2021-05-17 09:17
Citat gost:
Citat Df:
Citat FF:
Citat birač:
Čekam ovaj trenutak već 3 i pol godine, ne bih si oprostio da nisam izašao na biračko mjesto.
Jel se narod konačno opametio?
Nije. Izabrao je na vrbi sviralu.
Ali utješno je da 75 posto birača nije glasalo za Kučićku. Laži i prazna obećanja progutalo je samo 25 posto. A ona slavi "veliku relativnu pobjedu" :lol:
Koja god ti racionalizacija pomaže kod lizanja rana...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # "uvjerljiva" pobjeda kržljave koalicijeMuflon 2021-05-17 09:32
Citat gost:
Citat Df:
Citat FF:
Citat birač:
Čekam ovaj trenutak već 3 i pol godine, ne bih si oprostio da nisam izašao na biračko mjesto.
Jel se narod konačno opametio?
Nije. Izabrao je na vrbi sviralu.
Ali utješno je da 75 posto birača nije glasalo za Kučićku. Laži i prazna obećanja progutalo je samo 25 posto. A ona slavi "veliku relativnu pobjedu" :lol:
Kučićka je ipak dobila više od kržljave koalicije HDZ-a. Za nju nije glasovalo čak 86 % birača. Kovrče su im bile privlačinije od Nedićevog outfita. Ali i ovaj rezultat će biti proglašen uvjerljivom pobjedom HDZ-a kao i na prošlim izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ???penzić 2021-05-17 08:59
Znači ako pobijedi, nakon 1.lipnja Ana Kučić će mi plaćati dopunsko?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Na vrbi sviralaSamstalni za?ebant 2021-05-17 09:08
Citat penzić:
Znači ako pobijedi, nakon 1.lipnja Ana Kučić će mi plaćati dopunsko?
Možda i hoće ako za tvoje dopunsko dobije lovu od EU birokracije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ...birač 2021-05-17 09:31
Pa ne zna ona povlačiti EU sredstva, a ne bi ih ni dobila za plaćanje dopunskog osiguranja za 2000 umirovljenika.
To će ona iz svog džepa, tako je obećala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # Akcija mladih za neovisni Lošinjgost 2021-05-16 13:42
Citat NN:
Citat RDx:
Treba li još jednom ponoviti obećanja datih na konstituirajućoj sjednici GV prije 4 godine? Svjedoci smo da je vladajuća garnitura pogazila vlastita obećanja, izmanipulirani su propisi i gradski vijećnici. Onome tko je pratio sjednice Gradskog vijeća u zadnje 4 godine jasno je da to nema veze sa demokracijom.
Ne ponovilo se.
Moj savjet biračima koji namjeravaju glasati. Provjereno u praksi.
Dobar savjet. Zato ću glasati za listu koja ništa ne obećava, nego članovi pozivaju sugrađane u pomoć. Ispravnu zapažaju - "Naš Grad je uspavan. Postao je spor, neučinkovit i dosadan. Mali Lošinj postao je Grad odseljenih prijatelja ...". Ističu nužnu promjenu u strukturi Gradskog vijeća kao prvom koraku u stvaranju novih prilika za otok. Ne tvrde da imaju rješenja za sve i svakoga, da imaju spremne projekte, ne nude znanje i vodstvo, niti se demagoški pozivaju na fondove EU za namirenje potreba. Traže efikasno povlačenje tih sredstava popraćeno aktivnim savjetovanjem građana.

Glasat ću za njih jer na svom letku kažu ono što uoči ovih izbora nitko drugi nije rekao:

Neiskorišten potencijal je direktna posljedica odluka predstavničkih tijela, koja su zastupala korist pojedinaca umjesto volje građana.Glasat ću za listu broj !, listu Akcije mladih, Mali Lošinj.

(Ne brkati s nezavisnom listom mladih)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Do pola milijuna kunagost 2021-05-16 19:05
Citat gost:
Citat NN:
Citat RDx:
Treba li još jednom ponoviti obećanja datih na konstituirajućoj sjednici GV prije 4 godine? Svjedoci smo da je vladajuća garnitura pogazila vlastita obećanja, izmanipulirani su propisi i gradski vijećnici. Onome tko je pratio sjednice Gradskog vijeća u zadnje 4 godine jasno je da to nema veze sa demokracijom.
Ne ponovilo se.
Moj savjet biračima koji namjeravaju glasati. Provjereno u praksi.
Dobar savjet. Zato ću glasati za listu koja ništa ne obećava, nego članovi pozivaju sugrađane u pomoć. Ispravnu zapažaju - "Naš Grad je uspavan. Postao je spor, neučinkovit i dosadan. Mali Lošinj postao je Gerad odseljenih prijatelja ...". Ističu nužnu promjenu u strukturi Gradskog vijeća kao prvom koraku u stvaranju novih prilika za otok. Ne tvrde da imaju rješenja za sve i svakoga, da imaju spremne projekte, ne nude znanje i vodstvo, niti se demagoški pozivaju na EU fondove EU za namirenje potreba. Traže efikasno povlačenje tih sredstava popraćeno aktivnim savjetovanjem građana.

Glasat ću za njih jer na svom letku kažu ono što uoči ovih izbora nitko drugi nije rekao:
Neiskorišten potencijal je direktna posljedica odluka predstavničkih tijela, koja su zastupala korist pojedinaca umjesto volje građana.Glasat ću za listu broj !, listu Akcije mladih, Mali Lošinj.

(Ne brkati s nezavisnom listom mladih)
Kršenje izborne šutnje? Vidjet ćemo što ćemo što će pisati u rješenju po prijavi....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # Führer iz naše kaleHH 2021-05-15 09:24
Citat gost:
odrasle osobe, kandidati za članove predstavničkog tijela građana - najvišeg tijela vlasti - pristaju da na zajedničkoj fotografiji kandidatkinja za gradonačelnicu Ana Kučić pozira u prvom planu, firerski malo udaljena od kandidata za GV kao da im je nadređena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Kampanja laži, praznih obećanja i podmićivanjaŽuja 2021-05-15 21:23
Jel ima netko da ga čudi što je baš dan prije izborne šutnje na pjacalu pred crkvom BDM održano predstavljanje knjige bivšeg župnika objavljene u nakladi Grada Malog Lošinja? Ne treba pitati da li je nazočna bila kandidatkinja za gradonačelnicu. Ne samo je da je bila, nego je okupljenima darivala knjigu, a ne bi me začudilo ako je u nju bio umetnut letak koji obećava "Grad za tebe".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # Ne cudi megogo 2021-05-16 08:59
Citat Žuja:
Jel ima netko da ga čudi što je baš dan prije izborne šutnje na pjacalu pred crkvom BDM održano predstavljanje knjige bivšeg župnika objavljene u nakladi Grada Malog Lošinja? Ne treba pitati da li je nazočna bila kandidatkinja za gradonačelnicu. Ne samo je da je bila, nego je okupljenima darivala knjigu, a ne bi me začudilo ako je u nju bio umetnut letak koji obećava "Grad za tebe".
Ne cudi me sto je ispred crkve promovirana crkvena knjiga. Ne cudi me sto je na takav javni dogadjaj dosla aktualna gradonacelnica. Ne cudi me ako je darivala knjigu, da idete na takva dogadjanja znali bi da se obicno knjige daruju ili mogu kupiti po simbolicnoj cijeni. I ako je bio "dan prije izborne sutnje" kakve veze ima? Letak nije bio umetnut i to me isto ne cudi da sirite lazne vijesti ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...JJ 2021-05-16 09:21
Citat gogo:
Ne cudi me sto je ispred crkve promovirana crkvena knjiga.
Ah, znači ipak je to crkvena knjiga. U nekim najavama bilo je rečeno da je to povijesna knjiga koja najcjelovitije opisuje povijest otoka Lošinja, jedino mi je autorstvo bilo malo nejasno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Slikovnica u nakladi GradaTuki Did 2021-05-16 10:09
Citat JJ:
Citat gogo:
Ne cudi me sto je ispred crkve promovirana crkvena knjiga.
Ah, znači ipak je to crkvena knjiga. U nekim najavama bilo je rečeno da je to povijesna knjiga koja najcjelovitije opisuje povijest otoka Lošinja, jedino mi je autorstvo bilo malo nejasno.
To je izvalila Ana Kučić koja je u ime Grada kao nakladnika (a vjerojatno i financijera ili barem sponzora za troškove izdavana) napisala "prigodno slovo" koje navodiš. Zašto kažem "izvalila"? Zato što se jedna magistra ekonomije pokušava prikazati osobom koja je pročitala sve što je o Lošinju napisano na hrvatskom jeziku. No čak i da je pročitala, a nije, ona nema potrebno povjesničarsko znanje da donese stručno vjerodostojnu ocjenu. Zato je mogla napisati kako je ova Bozanićeva pseudo-povjesni čarska slikovnica "prva cjelovita povijesti Malog Lošinja na hrvatskom jeziku". No kao gradonačelnici s ambicijom da to i ostane nije joj zasmetalo što KRONOLOGIJA VAŽNIJIH ZBIVANAJ U MALOM LOŠINJU nimalo povjesničarski započinje nesuvislim tekstom 2/1. st. prije Kr. brončani kip Apoksiomen, unikatno antičko djelo, izronjen je 1999. godine iz morskog pijeska blizu otočića Vele Orjule, a završava za jednu "najcjelovitiju " (crkvenu) povijest M. Lošinja nebitnu činjenicu za 2020. godinu "u pripremi je gradnja kompleksa golf terena na području Matalde i proširenje postojećega zračnog pristaništa.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Vrag je došao po svojeFaust 2021-05-16 10:21
Citat JJ:
Ah, znači ipak je to crkvena knjiga. U nekim najavama bilo je rečeno da je to povijesna knjiga koja najcjelovitije opisuje povijest otoka Lošinja, jedino mi je autorstvo bilo malo nejasno.
Autorstvo nije uopće upitno nego recenzija i to od dvoje bivših predsjednika općine Cres-Lošinj. Partija još uvijek vlada Lošinjem kad joj se i Crkva pokorava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Cijela knjiga je letak :-)Žuja 2021-05-16 10:34
Citat JJ:
Citat gogo:
Ne cudi me sto je ispred crkve promovirana crkvena knjiga.
Ah, znači ipak je to crkvena knjiga. U nekim najavama bilo je rečeno da je to povijesna knjiga koja najcjelovitije opisuje povijest otoka Lošinja, jedino mi je autorstvo bilo malo nejasno.
Ma to je zapravo crkvena knjiga tiskana na rečun Grada za promociju Ane Kučić kao kandidata za gradonačelnicu na današnjim izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ......SN 2021-05-16 12:12
Citat Žuja:
Ma to je zapravo crkvena knjiga tiskana na rečun Grada za promociju Ane Kučić kao kandidata za gradonačelnicu na današnjim izborima.
Predstavljanje ove knjige baš uoči izbora je po mojem mišljenju moralni fijasko političarke Ane Kučić i ljudski krah svećenika Bozanića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # darivanje biračagost 2021-05-16 10:47
Citat gogo:
Ne cudi me ako je darivala knjigu
Ne cudi ni mene. Na njeno darivanje na teret gradskog proračuna smo navikli. Čisto sumnjam da je knjige kpj je darovala biračima kupila iz vlastitog džepa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Crkvena knjiga u nakladi GradaŽuja 2021-05-17 19:39
Citat gogo:
Ne cudi me sto je ispred crkve promovirana crkvena knjiga.
Zar te ne čudi što je crkvena knjiga izdana u nakladi Grada Malog Lošinja, a potpisuje je Ana Kučić? Misliš li da je normalno da Grad izdaje crkvenu knjigu? A da živimo u uređenom Gradu znalo bi se i tko je platio tiskanje i sve drugo što ide uz to? A znalo bi se i je li Ana Kučić platila knjige koje je poklanjala dan uoči izborne šutnje ili su plaćene iz gradskog proračuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # wtfZock 2021-05-14 04:25
Sad je bitno reći da je pola grada u apsolutnom mraku, ne radi javna rasvjeta.
Ne svaka druga lampa, nego ništa. Totalni mrak. Je li to grad za mene?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Privid izborahranitelj tuljana 2021-05-14 09:50
Da su komunjare bili malo pametniji (pokvarenosti im nije nedostajalo) uveli bi demokraciju i mirno vladali neukim narodom još stotine godina... Oh, čekaj?! Pa to su i napravili?!?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # kratki osvrthranitelj tuljana 2021-05-14 18:16
Dragi "birači"...
...ovih dana će se možda presložiti karte. Neka nova ekipa će dobiti mogućnost da (ponovno) posluje s Gradom, da vedri i oblači. Netko će dobiti "posao" u Gradu ili gradskim poduzećima. Netko će dobiti ili izgubiti koncesiju ili slično... sve ono što se (s pravom) stavlja na teret ovoj garnituri radit će neki drugi ljudi. Možda će i sve ostati isto.
Ne mogu tvrditi da se za veliku većinu naših sugrađana baš ništa neće promijeniti. Hoće. Na lošije. Naime, trenutna "demokracija" zapadnog tipa tek je privid, jer sve poluge moći kontrolirane su iz istog izvora. Naoko suprotstavljene struje na našem otoku naredbe primaju iz istog centra moći i u konačnici imaju iste ciljeve (mada toga možda i nisu do kraja svjesni, ali njihovi financijeri jesu). I prije, a posebice zadnjih desetljeće ljudi u mnogim zemljama primjetili su da u konačnici sve ide u istom smjeru, neovisno tko je na vlasti, jesu li to "desni" ili "lijevi". Sve stranke slijede isti smjer, obilato financiran najkrupnijim od krupnog kapitala, koji su zacrtali ljudi koji drže najveće internacionalne financijske kuće, najmoćnije medije, investitori s Wall Streeta, kao i najjače svjetske korporacije.
Ovu u povijesti neviđenu koncentraciju apsolutne financijske, medijske i oružane sile u rukama šaćice ljudi promatrači svakako nazivaju, ali često ćete je prepoznati pod nazivom "prava strana povijesti".
Stoga ni najmanje nije bitno tko će "pobijediti" u malenoj Hrvatskoj, jer praktično svi imaju iste naredbe.
Set ovih naredbi naoko izgleda raznolik i nepovezan, ali u konačnici uvijek doprinosi istom (iako se često krije pod krinkom plemenitih i progresivnih ciljeva). Uništavanju nacionalnih država, uništavanju naroda i tradicije, brisanju različitosti među narodima, ljudima, spolovima, brisanju razlike između istine i laži, zdravlja i bolesti, uništavanju obitelji, smanjuje cijenu rada, tjera sve više osoba na tržište rada (dok je nekad bilo dovoljno da je u radnom odnosu samo jedan član obitelji, danas moraju raditi svi članovi, koji put i više poslova). Plaće padaju, cijene rastu, sve ide u smjeru inflacije koja će pojesti mnoge ušteđevine.
Pitate se zašto bi krupnom kapitalu bio u interesu financijski slom? Zato što ako izgubimo 90% imovine, većina nas će potpuno propasti, milijarderi će i dalje imati - makar milijardu.
Naša vlast sluša ove anacionalne krupne kapitaliste, a isto čine i mnoge tzv. nevladine udruge koje su na njihovom platnom spisku. Pa su koji put iste udruge plaćene i od nekog milijardera da čine stvari u njegovu korist, i od naše vlade. I vladi i udrugama jako je stalo da se ljudi ne dosjete da se radi o "dobar policajac/loš policajac" uigranom dvojcu, iako ne mogu sakriti činjenicu da vlada za ispunjavanje ciljeva koje je zacrtala (tj. dobila od krupnog kapitala) udrugama daje novac koji je od nas silom prikupila. Udruge dobiju novac ovisno o tome koliko su njihove predložene aktivnosti u skladu s vladinim potrebama (a vladine potrebe su zapravo instrukcije krupnog kapitala).
Zato ne čudi da u zadnjih godinu dana, u vrijeme neviđenog ukidanja osobnih sloboda, od udruga koje su nominalno predane očuvanju ljudskih prava nema ni glasa. Jeste li čuli da se neka "ljudskopravašk a" udruga pobunila zbog npr. "covid putovnica"?
Kad je na vlasti nominalno "lijeva" vlada, ovu suradnju se ne trude toliko prikriti, ali zgodno dođe vladi koja se neukim i nepažljivim biračima predstavlja kao "konzervativna" , "katolička", "domoljubna" da njen dio inozemnih naloga obavljaju udruge, za što ih ta ista vlada nagradi sredstvima.
"Mi, HDZ, to ne bi, mi smo domoljubi i katolici, ali morali smo pod pritiskom udruga koje rade sukladno našoj strategiji i programu i koje obilato financiramo i koje se u svom radu drže zakona koji im potpuno daje za pravo to što rade, a taj zakon smo, eto, mi domoljubi i katolici tj. HDZ prethodno donijeli"

Tako da, nažalost, za koga god od ovih glasali, osim eventualnih sitnih probitaka na osobnoj razini kod povezanih pojedinaca, u sljedećim desetljećima živjet ćemo lošije, u zemlji koja će nam biti sve manje poznata, stope kriminala i uličnog nasilja će porasti (posebno u velikim gradovima), porasti će nezaposlenost i cijene nekretnina, većina neće imati za normalan život, plaće će padati...

Već danas imamo znatno manju slobodu izražavanja, slobode misli, slobode kretanja.. nego prije par godina, a to je tek početak. Život na otoku može se činiti kao život u balonu, pa nam se te stvari mogu učiniti nevažne ili daleke "daleko je Amerika, London..." ali to nas sve čeka ignorirali mi to ili ne. Promjene koje čekaju našu domovinu i naš otok znatno su veće i teže, zlokobnije nego pitanje proširenja nečije terase ili makadama... samo onaj tko je vidio svijeta može spoznati kako stvari loše mogu postati, i to u kratkom vremenu. Pogledajte kako se samo svijet promijenio u godinu dana.
Teško je naći kandidata koji nije podložan najkrupnijem Wall Street kapitalu i State Departmentu, ali ostaje se nadati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Sa selaRadoznalac 2021-05-16 09:01
Baš me zanima kako će proći kandidat koji se reklamira da će biti naš glas, a hobi mu je prijavljivanje organima reda svih koji mu stanu na put u osvajanju teritorija koji mu ne pripada.
Šteta da nije napravljeno istraživanje tko je potencijalnih vijećnika najviše tužakao svoje mještane.
To bi puno reklo o kakvoj se osobi radi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # KviskotekaOsoba B 2021-05-16 10:32
Citat Radoznalac:
Baš me zanima kako će proći kandidat koji se reklamira da će biti naš glas, a hobi mu je prijavljivanje organima reda svih koji mu stanu na put u osvajanju teritorija koji mu ne pripada.
Šteta da nije napravljeno istraživanje tko je potencijalnih vijećnika najviše tužakao svoje mještane.
To bi puno reklo o kakvoj se osobi radi.
Mozda mu pomogne što se tužaka s drugim nositeljem liste bez kojeg nikad ne bi bio tajkun kakav je postao.
Trenira strogoću jer ima love pa misli da mu se trebaju klanjati oni koji nemaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Pirova pobjedaasd 2021-05-17 09:43
Baš gledam tko će sve ući u gradsko vijeće. Franković i Devčić imaju puno kvalitetnije igrače od ovih iz HDZa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Nedićevo načelogost 2021-05-17 09:57
Citat asd:
Baš gledam tko će sve ući u gradsko vijeće. Franković i Devčić imaju puno kvalitetnije igrače od ovih iz HDZa.
Točno, ali HDZ zato ima Antu Nedića. Koji zna kreativno tumačiti poslovnik o radu GV pa će se odluke donositi prema tzv. Nedićevom načelu da na primjer 7 može biti veće od 7.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # U potrazi za podatnom većinomCrna guja 2021-05-17 10:04
Citat gost:
Citat asd:
Baš gledam tko će sve ući u gradsko vijeće. Franković i Devčić imaju puno kvalitetnije igrače od ovih iz HDZa.
Točno, ali HDZ zato ima Antu Nedića. Koji zna kreativno tumačiti poslovnik o radu GV pa će se odluke donositi prema tzv. Nedićevom načelu da na primjer 7 može biti veće od 7.
volim-losinj.org/.../...
Ana bi ga postavila za predsjednika GV da u igri nisu neke nastrane kombinacije da bi si osigurala podatnu većinu kakvu je imala sa Elvisom, Andrinom i lažnom oporbom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Lizanje rana od činjenicalGost 2021-05-17 11:16
Citat Simon:
Citat gost:
Citat Df:
Citat FF:
Citat birač:
Čekam ovaj trenutak već 3 i pol godine, ne bih si oprostio da nisam izašao na biračko mjesto.
Jel se narod konačno opametio?
Nije. Izabrao je na vrbi sviralu.
Ali utješno je da 75 posto birača nije glasalo za Kučićku. Laži i prazna obećanja progutalo je samo 25 posto. A ona slavi "veliku relativnu pobjedu" :lol:
Koja god ti racionalizacija pomaže kod lizanja rana...
To je bolna činjenica koju ti nazivaš racionalizacijo m da poližeš rane koje ti ta činjenica nanosi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # Moj prijatelj Anu ljubiSimon 2021-05-17 12:04
Citat Gost:
Citat Simon:
Citat gost:
Citat Df:
Citat FF:
Citat birač:
Čekam ovaj trenutak već 3 i pol godine, ne bih si oprostio da nisam izašao na biračko mjesto.
Jel se narod konačno opametio?
Nije. Izabrao je na vrbi sviralu.
Ali utješno je da 75 posto birača nije glasalo za Kučićku. Laži i prazna obećanja progutalo je samo 25 posto. A ona slavi "veliku relativnu pobjedu" :lol:
Koja god ti racionalizacija pomaže kod lizanja rana...
To je bolna činjenica koju ti nazivaš racionalizacijom da poližeš rane koje ti nanosi.

Liži, liži...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Brojevi su neumoljiviGost 2021-05-17 13:00
Ako su glasovi zaista potvrda da ima najkvalitetniji program, kako Kučić piše na fejsu, samo svaki četvrti birač joj je to potvrdio. Tri četvrtine birača nisu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # a šta sad?Lino 2021-05-17 13:55
Trebat će joj trostruki proračun da ispuni sva obećanja, a lova samo pada s neba...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Ukalkulirana prijevaraZozo 2021-05-17 14:27
Citat Lino:
Trebat će joj trostruki proračun da ispuni sva obećanja, a lova samo pada s neba...
A tko kaže da će ih ispuniti? Prijevara birača je ukalkulirana u ovaj izborni program kao i u onaj prije četiri godine.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # ...Zozon 2021-05-17 14:32
a ja na gradskom vijeću očekujem argumentiranu raspravu, a ne kao do sad
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ......DD 2021-05-17 14:54
Citat Zozon:
a ja na gradskom vijeću očekujem argumentiranu raspravu, a ne kao do sad
Bilo ih je i do sada, ali Kučićka ih je ili ignorirala ili vjećnike optuživala da šuruju s građanima. A kolko će ih biti odsad ostaje da vidimo. Ali od Kučićke treba očekivati više demagogije a manje demokracije. Uvalila se programom da će EU pokrivati sve što je obećala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # privid demokracijeanalitičar 2021-05-17 15:35
Malo je bilo argumentirane rasprave..
Najčešće su diskusije završavale nekim jeftinim blefom ili pobjedonosnim uzvikom: ne možete reći da niste znali, evo mailovi vam upravo dolaze.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
58 # KlaunDoktor 2021-05-17 14:29
Citat Lino:
Trebat će joj trostruki proračun da ispuni sva obećanja, a lova samo pada s neba...
Što kaže mladež pobjedničke stranke ?
Kad će krenuti ulizivanje pobjednici ?
Pitam za prijatelja, voli gledati ulizice kad se znoje dok se uvlače onima koje su do jučer ogovarali na sva usta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Lizat će, lizati ...gost 2021-05-17 18:57
Citat Simon:
Liži, liži...
Lizat ćeš ti brale skupa s tvojom Anom govna kad za par mjeseca svima bude jasno da su obećanja bila samo ješke za onih 25 posto budala kao i ono obećanje da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ......bt 2021-05-17 19:10
Citat gost:
Citat Simon:
Liži, liži...
Lizat ćeš ti brale skupa s tvojom Anom govna kad za par mjeseca svima bude jasno da su obećanja bila samo ješke za onih 25 posto budala kao i ono obećanje da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka.
A sada, natjerana na drugi krug izbora, na fejsu umiljato gudi Ja i moj tim nudimo prosperitet i napredak, nudimo kvalitetne mjere za bolji život svakog čovjeka i svake obitelji.. Koji tim? Nedić, Volarićka, Kamalić ...? Koje mjere? Besplatni boravak u školi? Dnevni boravak za umirovljenike? Dopunsko za umirovljenike? Tečajevi za dojilje? A sve to da će platiti EU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # vaša AnaTT 2021-05-17 19:20
Od tih 25% nisu svi budale, tu je i razgranata mreža uhljeba koju su za nju glasali iz čistog interesa. Međutim, od svih lažnih obećanja koje je mogla dati je obećanje najugroženijoj skupini, a to su umirovljenici, da će im ona sama ili HDZ ili Grad plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje. Umirovljenike je bešćutno zlouporabila da bi sebi iz osobnog interesa osigurala još jedan mandat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # Kme?Macaklin 2021-05-17 20:16
Citat TT:
Od tih 25% nisu svi budale, tu je i razgranata mreža uhljeba koju su za nju glasali iz čistog interesa. Međutim, od svih lažnih obećanja koje je mogla dati je obećanje najugroženijoj skupini, a to su umirovljenici, da će im ona sama ili HDZ ili Grad plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje. Umirovljenike je bešćutno zlouporabila da bi sebi iz osobnog interesa osigurala još jedan mandat.
Tko gubi ima se pravo ljutiti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # NaravnoBye 2021-05-17 21:26
Čuvaj si svoju gradonačelnicu to go.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Projekcijagost 2021-05-17 21:43
Citat Macaklin:
Citat TT:
Od tih 25% nisu svi budale, tu je i razgranata mreža uhljeba koju su za nju glasali iz čistog interesa. Međutim, od svih lažnih obećanja koje je mogla dati je obećanje najugroženijoj skupini, a to su umirovljenici, da će im ona sama ili HDZ ili Grad plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje. Umirovljenike je bešćutno zlouporabila da bi sebi iz osobnog interesa osigurala još jedan mandat.
Tko gubi ima se pravo ljutiti
Što, kao Aninog uhljeba te naljutilo što je istaknuo beskrupuloznost tvoje gradonačelnice. Pa svoju ljutnju projiciraš na nas za koje ne važi ono "ovo je Grad za tebe".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # .....Gubitnik 2021-05-17 22:00
Citat Macaklin:
Citat TT:
Od tih 25% nisu svi budale, tu je i razgranata mreža uhljeba koju su za nju glasali iz čistog interesa. Međutim, od svih lažnih obećanja koje je mogla dati je obećanje najugroženijoj skupini, a to su umirovljenici, da će im ona sama ili HDZ ili Grad plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje. Umirovljenike je bešćutno zlouporabila da bi sebi iz osobnog interesa osigurala još jedan mandat.
Tko gubi ima se pravo ljutiti
Naravno da imamo pravo. Nas 75 posto gubimo da bi vas 25 posto dobilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Nazad u školuhranitelj tuljana 2021-05-18 06:14
Citat Gubitnik:
Nas 75 posto gubimo da bi vas 25 posto dobilo.
Ne ulazeći u opravdanost gnijeva, zanima me kako ste došli na 25/75 podjelu, naime Lučić je dobila 46,83% glasova a ne 25. Ili ste jako, jako loši u matematici ili jednostavno ne razumijete izbore. A možda i lažete? Ali ne samo vi nego i svi ovi koji su vam dali za pravo (pod pretpostavkom da su druge osobe).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ElementarnoFukara 2021-05-18 09:19
Svi koji su mu dali za pravo znaju elementarnu činjenicu da je 25 posto birača vjerojatno izabralo vlast za svih 100 posto. Naravno, uz pretpostavku da u drugom krugu za gradonačelnicu bude izabrana Kučićka jer neki od izabranih vijećnika su za prodaju opet spremni da joj dopune većinu koju joj stranka nije ostvarila. Tako je HDZ na otoku došao na vlast, tako i ostaje. Kupovinom žetončića.

Inače, u komentarima nisam primijetio iskaze "gnijeva" nego mirenja s činjenicom da lošu vlast biraju pristojni ljudi kojima se gadi izaći na nepoštene izbore u kojima bez stida obećanja daju oni koji nisu ispunili ni obećanja data u prethodnim izborima.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Mali Ivica o demokracijihranitelj tuljana 2021-05-18 09:34
Citat Fukara:
Svi koji su mu dali za pravo znaju elementarnu činjenicu da je 25 posto birača vjerojatno izabralo vlast za svih 100 posto.
Kojih 25? DIP kaže Ana Kučić 46,83%.
Od kud vadite ovih 25%? Ili lažete ili niste sposobni shvatiti da se oni koji nisu izašli na izbore ne mogu računati ni za ni protiv. Jer nisu glasali. Njima je svejedno. Da im nije svejedno izašli bi na izbore. Glasali bi za nju ili za nekog drugog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Nije svima svejednoFukara 2021-05-18 10:16
Citat hranitelj tuljana:
Citat Fukara:
Svi koji su mu dali za pravo znaju elementarnu činjenicu da je 25 posto birača vjerojatno izabralo vlast za svih 100 posto.
Kojih 25? DIP kaže Ana Kučić 46,83%.
Od kud vadite ovih 25%? Ili lažete ili niste sposobni shvatiti da se oni koji nisu izašli na izbore ne mogu računati ni za ni protiv. Jer nisu glasali. Njima je svejedno. Da im nije svejedno izašli bi na izbore. Glasali bi za nju ili za nekog drugog.
Ne možeš znati i tvrditi da je svima koji nisu izašli na izbore svejedno. Ne može ih pribrojati kao za ili protiv, ali to što nisu izašli ne znači da im je svejedno. Ja na primjer nisam izašao, ali nije mi svejedno, no nisam imao za koga glasati s uvjerenjem da se nakon izbora neće prodati. Ako nisi sposoban shvatiti objasnit ću jednostavnim riječima: U trgovinu u kojoj sam jedanput kupio robu za koju sam kasnije otkrio da je pokvarena više ne ulazim. Jer mi nije svejedno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Udruženi pothvatgost 2021-05-18 08:44
Citat Macaklin:
Citat TT:
Od tih 25% nisu svi budale, tu je i razgranata mreža uhljeba koju su za nju glasali iz čistog interesa. Međutim, od svih lažnih obećanja koje je mogla dati je obećanje najugroženijoj skupini, a to su umirovljenici, da će im ona sama ili HDZ ili Grad plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje. Umirovljenike je bešćutno zlouporabila da bi sebi iz osobnog interesa osigurala još jedan mandat.
Tko gubi ima se pravo ljutiti
A vi koji ste dobili likujete i slavite uspjelu prevaru birača. Jer ovo je sada Grad za tebe i ostale prevarante s prevaranticom na čelu. S kojom ćete ga nastaviti zajedno upropaštavati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Gradončelnica koja puno obećavaOMG 2021-05-18 09:11
Baš me zanimaju reakcije kada joj uskoro 2000 umirovljenika pokuca na vrata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # "Bog je prvo sebi stvorio bradu"Vjeroučitelj 2021-05-18 12:02
Citat OMG:
Baš me zanimaju reakcije kada joj uskoro 2000 umirovljenika pokuca na vrata.
Prvo će sebi povećati plaću. Predložila je da joj GV vrati plaću koju si je smanjila radi pandemije. Ali su je neki podsjetili da razlozi radi kojih ju je smanjila nisu nestali nego se još povećali. Pa se naljutila i povukla prijedlog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Bezobrazluci im ne smetajudf 2021-05-18 14:23
Citat Vjeroučitelj:
Citat OMG:
Baš me zanimaju reakcije kada joj uskoro 2000 umirovljenika pokuca na vrata.
Prvo će sebi povećati plaću. Predložila je da joj GV vrati plaću koju si je smanjila radi pandemije. Ali su je neki podsjetili da razlozi radi kojih ju je smanjila nisu nestali nego se još povećali. Pa se naljutila i povukla prijedlog.
To je bio gaf skoro kao i onaj nedemokratski nasrtaj na vijećnike, zastupnike građana zato što su s njima komunicirali. Ali njezinim biračima takvi bezobrazluci ne smetaju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Na 30 godina bez natječajaTarzicio 2021-05-18 16:58
Citat df:
njezinim biračima takvi bezobrazluci ne smetaju.
Ne smetaju ni glasačima vječno suzdržanog ,ljute oporbe HDZu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Po sili deficitaČeper 2021-05-19 09:13
Citat Tarzicio:
Citat df:
njezinim biračima takvi bezobrazluci ne smetaju.
Ne smetaju ni glasačima vječno suzdržanog ,ljute oporbe HDZu.
Unatoč velikim glumačkim naporima kovrčavog lica kampanje HDZ-a, djelovanju njenih aktivista i uloženom novcu u tsunami obećanja birači su ostali prilično suzdržani. Invalidnoj koaliciji ni na ovim izborima nisu dali apsolutnu većinu, a ni pobjedu kandidata za gradonačelnika u prvom krugu. O takvoj pomalo neizvjesnoj situaciji Purić je napisao članak "Tri veća bloka, tri pojedinca - široko polje za pregovore" otoci.net/.../...Članak je popraćen komentarom da Ivi Fabijaniću mjesto na izbornoj listi ne jamči mu ulazak u gradsko vijeće ako Ana Kučuć u drugom krugu pobijedi. Piše O tome će odlučiti predsjednica stranke koja bi zbog deficita u broju vijećnika mogla imati drugačiju računicu. Za prodaju HDZ-u sigurno je spreman Živković, no kako je teško vjerovati da bi Ana Kučić ulogu žetončića ponudila Ivkoviću i vijećnici Akcije mladih, morat će si ih kupiti s Frankovićeve liste ili Devčićeve liste. Bit će zanimljivo promatrati licitaciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
223 # afterparty 2021-05-19 09:34
Birači su jasno pokazali da žele promjene u načinu rada gradskog vijeća.
Jedini logičan je sporazum između vijećnika nezavisne liste Maria Frankovića, Dubravka Devčića, HSLS-a i vijećnice Akcije Mladih. Sve drugo je prevara birača.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Koprcanje prevaranataAlohtoni otočanin 2021-05-19 14:26
Citat party:
Birači su jasno pokazali da žele promjene u načinu rada gradskog vijeća.
Jedini logičan je sporazum između vijećnika nezavisne liste Maria Frankovića, Dubravka Devčića, HSLS-a i vijećnice Akcije Mladih. Sve drugo je prevara birača.
Bit će vrlo zabavno promatrati koprcanje onih koji podlegnu nemoralnim ponudama udruženog pothvata da se opravdaju pred svojim biračima. Predlažem im da se posluže Kučićkinom objavom na fejsu kao predloškom za obznanu javnosti kako su odlučili pridružiti se njenom timu "koji nudi prosperitet i napredak, kvalitetne mjere za bolji život svakog čovjeka i svake obitelji" i da će zajedno s njom graditi "još bolji Grad."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Vijeće kontrolira izvršnu vlast, a ne obratno!Gost 2021-05-19 18:38
Citat party:
Birači su jasno pokazali da žele promjene u načinu rada gradskog vijeća.
Jedini logičan je sporazum između vijećnika nezavisne liste Maria Frankovića, Dubravka Devčića, HSLS-a i vijećnice Akcije Mladih. Sve drugo je prevara birača.
Takav bi sporazum, u slučaju da Kučić u drugom krugu postane gradonačelnica, bio jedina kočnica da i u drugom mandatu provodi samovolju bez kontrole predstavnika građana. Prisilio bi je i da se gradskim poslovima bavi više nego paradiranjem po Rijeci, brbljanjem za medije o najvećem gradu u jadranskom plavetnilu i poziranjem za fotografije kao u ovom mandatu.

Sve drugo osim ovakvog sporazuma bila bi zaista prevara birača. Jer glasajući za Frankovića, Devčića, Ivkovića i Akciju mladih glasali su protiv Kučićkinih obećanja kao lažnih ili neostvarivih. Glasanjem za spomenute izrazili su nevjericu da ona i neki njen nepoznati tim imaju "rješenja za svakog čovjeka, za svaku obitelj, za rast i napredak i u teška vremena".

Jer prema zakonu gradsko vijeće kao predstavničko tijelo građana kontrolira izvršnu vlast, a ne obratno, kako je prakticirala Kučić sve vrijeme mandata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koprcanje?Alohtoni otočanin 2021-05-20 06:54
Glas otoka tvrdi da je Franković ponudio Devčiću mjesto predsjednika GV kako bi s vijećnicima sa svojih lista zajednički bili korektiv budućem gradonačelniku i citira navodno Frankovićevo priopćenje o Devčićevoj neodlučnosti da prihvati prijedlog. Naslovom
Franković Devčiću ponudio mjesto predsjednika GV-a, Devčić odabrao HDZ zbog zemljišta?
autor spekulira o mogućim Devčićevim razlozima za neodlučnost

glasotoka.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Čitaj tri putagost 2021-05-20 10:33
Sve što piše Glas otoka treba triput pročitati kao i intervjue s Anom Kučić da dokučiš što je laž a što istina :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Kad se dvojica svađaju ...gost 2021-05-21 10:08
Citat gost:
Sve što piše Glas otoka treba triput pročitati kao i intervjue s Anom Kučić da dokučiš što je laž a što istina :roll:
Gdje ima dima ima i vatre. Prosudite sami:
Otoci.net - Franković: S Devčićem sam prije nekoliko mjeseci dogovorio međusobnu podršku
otoci.net/.../...
Otoci.net - Devčić: Davanje podrške nekom drugom značilo bi kraj naše nezavisnosti trong>
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Vječna oporbaNezavisni 2021-05-21 12:04
Koje razočaranje! Umjesto da okupi oporbu, stane na čelo GV i konačno makne hadezejare s vlasti, Devčić želi ostati "nezavisan". Zašto, pobogu, želi ostati u vječnoj oporbi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Nezavisnost koja se isplatigost 2021-05-21 12:54
Citat Nezavisni:
Koje razočaranje! Umjesto da okupi oporbu, stane na čelo GV i konačno makne hadezejare s vlasti, Devčić želi ostati "nezavisan". Zašto, pobogu, želi ostati u vječnoj oporbi?
Nikad on nije ni bio prava oporba. Nije išao do kraja protiv Kučićke nego uvjek kalkulantski. Kritizirao je "ali tako da ostane nevina".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Političko reketarenjegost 2021-05-24 08:23
Citat gost:
Citat Nezavisni:
Koje razočaranje! Umjesto da okupi oporbu, stane na čelo GV i konačno makne hadezejare s vlasti, Devčić želi ostati "nezavisan". Zašto, pobogu, želi ostati u vječnoj oporbi?
Nikad on nije ni bio prava oporba. Nije išao do kraja protiv Kučićke nego uvjek kalkulantski. Kritizirao je "ali tako da ostane nevina".
Šta nisi čuo za reketarenje? To je iznuđivanje koristi od nekoga da ga zaštitiš od samoga sebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Red u GV bez HDZ-a i Živkovićagost 2021-05-20 14:32
Citat Gost:
Jer prema zakonu gradsko vijeće kao predstavničko tijelo građana kontrolira izvršnu vlast, a ne obratno, kako je prakticirala Kučić sve vrijeme mandata.
Većina gradskog vijeća bez HDZ-a i Živkovića kao predsjednika? Kako to dobro zvuči! S pravim predsjednikom na čelu GV tko god bio gradonačelnik morao bi poštovati poslovnik. Ne bi mu bilo dopušteno da materijale o kojima treba odlučivati daje na uvid vijećnicima na samoj sjednici. Kako je to bio Kučićkin običaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # ...xy 2021-05-20 16:12
HDZ će pokupovati žetončiće i sve će opet biti kao i prije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Mrkva i batinagost 2021-05-20 18:39
Citat xy:
HDZ će pokupovati žetončiće i sve će opet biti kao i prije.
Može ih kupovati samo s Frankovićeve i Devčićeve liste. Živković je kupljen još u prošlom mandatu. Ivković vjerojatno nije na prodaju, kao ni Bandalo. Ovog tjedna se sigurno snubi obećanjima a ako ne uspije idućeg se kreće s prjetnjama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # prodana vijećnicagost 2021-07-04 09:44
Citat gost:
Citat xy:
HDZ će pokupovati žetončiće i sve će opet biti kao i prije.
Može ih kupovati samo s Frankovićeve i Devčićeve liste. Živković je kupljen još u prošlom mandatu. Ivković vjerojatno nije na prodaju, kao ni Bandalo.
Nisi sve pogodio. Bandalo je bila na prodaju, a prodao ju je zadnji na listi AM Okmažić. Jer o cijeni je s Kučićkom on pregovarao umjesto nje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
98 # Bonić trubaveloselac 2021-05-18 15:17
Jedino mi žao Tonija Bonića. Jadan, bio je u uredu gradonačelnice nekoliko dana prije izbora. Povjerovao joj je da će mu pomoći, nešto riješiti. Ubio se radeći za koga? Za svoj interes!!! A ona će mu riješiti- nikada!!! Takvog naivca nisam još susreo. Jedva čekam da izvrši obećanje. Kada i ako pobijedi opet po starom, ne javlja se, nema je, nemože.........
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # SirotiDelfin 2021-05-18 17:15
Citat veloselac:
Jedino mi žao Tonija Bonića. Jadan, bio je u uredu gradonačelnice nekoliko dana prije izbora. Povjerovao joj je da će mu pomoći, nešto riješiti. Ubio se radeći za koga? Za svoj interes!!! A ona će mu riješiti- nikada!!! Takvog naivca nisam još susreo. Jedva čekam da izvrši obećanje. Kada i ako pobijedi opet po starom, ne javlja se, nema je, nemože.........
A nije ti žao onoga koji je županu Komadini cinkao čiji je igrač sdp - ov kandidat ?
Mislio je jadan da će tako dobiti barem glas više od zadnjeg mjesta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Magašićveloselac 2021-05-19 09:46
Eto, Magašić je upravo odradio dobar posao za Nedića. Svojim izlaskom na izbore onemogućio je Bonića da uđe u gradsko vijeće kako ne bi ucjenjivao gradonačelnicu. Ante je jednim udarcem ubio 3 muhe. Potrošio Bonića, iskoristio Magašića i Ani donio njihove glasove za gradonačelnicu. Za svaki respekt. Veloselci su sami sebe pobijedili i rasturili, bez da su za Velo selo išta isposlovali. Tražili su samo za sebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Teška Nedćeva greškaČeper 2021-05-19 10:23
Nedić je tim makinacijama možda navukao koji glas. Ali lansiranje člana HDZ-a kao "nezavisnog" da oduzme glasove drugim nezavisnima njemu i šefici obilo se o glavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # maratonci trče počasni krugEmil 2021-05-19 11:47
Citat Čeper:
Nedić je tim makinacijama možda navukao koji glas. Ali lansiranje člana HDZ-a kao "nezavisnog" da oduzme glasove drugim nezavisnima njemu i šefici obilo se o glavu.
Utakmica je odigrana po savjetima sa Čikata, prema tome nemojte kriviti nikoga za ovaj debakl HDZ-a i njihovih žetončića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Glasanje po radnoj obvezigost 2021-05-19 12:43
Citat Emil:
Citat Čeper:
Nedić je tim makinacijama možda navukao koji glas. Ali lansiranje člana HDZ-a kao "nezavisnog" da oduzme glasove drugim nezavisnima njemu i šefici obilo se o glavu.
Utakmica je odigrana po savjetima sa Čikata, prema tome nemojte kriviti nikoga za ovaj debakl HDZ-a i njihovih žetončića.
Nekima je glasanje bila radna obveza. A pale su sigurno i donacije u kešu da se ne mora prikazati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Selfi glasovanjaMN 2021-05-19 14:06
Citat gost:
Citat gost:
Utakmica je odigrana po savjetima sa Čikata, prema tome nemojte kriviti nikoga za ovaj debakl HDZ-a i njihovih žetončića.
Nekima je glasanje bila radna obveza.
A jesu li djelatnici morali pokazati fotke listića za dokaz da su odradili. Kao Ani u svezi izbora u HDZ-u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # bezglavigost 2021-05-19 09:59
Političari iz Velog Lošinja pokazali su se jadno i bez mozga. Veli Lošinj nema niti jednog vijećnika. Niti s dosadašnjim vijećnikom ništa u Velom nije učinjeno, a sada pogotovo Veli Lošinj nema nikakvu budućnost. Nesloga, bezidejnost, zavist i podijeljenost nas Veloselaca gura nas na margine i odumiranje. Umjesto da Bonić i Magašić zajedno sjednu i dogovore se oko projekata i potreba nas Veloselaca, odrade za Nedića i Anu, te popuše. Mi kao mjesto nećemo dobiti ništa. Vidjeti ćemo ubrzo što će dobiti Bonić a što Magašić. Dok se Dakić-Barichevi ch bez angažmana i gnjavaže oko izbora odmara i naslađuje mi smo dobili dva nedorasla bulina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
55 # Jadni...Deva 2021-05-19 10:24
Citat gost:
Političari iz Velog Lošinja pokazali su se jadno i bez mozga. Veli Lošinj nema niti jednog vijećnika. Niti s dosadašnjim vijećnikom ništa u Velom nije učinjeno, a sada pogotovo Veli Lošinj nema nikakvu budućnost. Nesloga, bezidejnost, zavist i podijeljenost nas Veloselaca gura nas na margine i odumiranje. Umjesto da Bonić i Magašić zajedno sjednu i dogovore se oko projekata i potreba nas Veloselaca, odrade za Nedića i Anu, te popuše. Mi kao mjesto nećemo dobiti ništa. Vidjeti ćemo ubrzo što će dobiti Bonić a što Magašić. Dok se Dakić-Barichevich bez angažmana i gnjavaže oko izbora odmara i naslađuje mi smo dobili dva nedorasla bulina.
Ono kad se brineš za Boniće...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Na vrbi sviralaNN 2021-05-23 09:23
Citat gost:
Mi kao mjesto nećemo dobiti ništa.
S Anom Kučić kao gradonačelnicom ni kao Grad nećemo dobiti ništa. Ana Kučić u utrci za novi mandat u M. Lošinju: ‘Okrećemo se EU-u kao izvoru novca’ piše u Novom listu što znači da za plaćanje raskošnih predizbornih obećanja računa na milostinju EU. A to je stvarno na vrbi svirala. Zato pamet u glavu da ne bude kao s obećanjem da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka. Prvi je samo po broju stanovnika ali to zasigurno nije njezina zasluga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # hilariousgradonačelnica Minhauzen 2021-05-23 09:47
Hrvatska je prije 8 godina ušla u EU, za to vrijeme Grad Mali Lošinj iz EU fondova nije povukao niti jednu kunu.
Sad će nam Ana Kučić u maniru dobre vještice isčarobirati novce iz EU za sve što nam treba. Čak i za dopunsko osiguranje za penziće. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Izborne ješke varaliceLero 2021-05-23 10:16
Citat gradonačelnica Minhauzen:
Hrvatska je prije 8 godina ušla u EU, za to vrijeme Grad Mali Lošinj iz EU fondova nije povukao niti jednu kunu.
Sad će nam Ana Kučić u maniru dobre vještice isčarobirati novce iz EU za sve što nam treba. Čak i za dopunsko osiguranje za penziće. :lol:
Treba imati obraz kao džon pa slaviti relativnu pobjedu kao veliku pobjedu i pisati da je to potvrda kako imaju najkvalitetniji program. A to što su nam servirali na rate nije bio program nego lažna obećanja, ješke varalice za lov na glasove.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
66 # pamet u glavijadni 2021-05-20 08:13
A kad su to Bonići išta napravili za V. Lošinj. Dajte me nejte zaj.. bavat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # PravednikDelfin 2021-05-20 13:05
Citat jadni:
A kad su to Bonići išta napravili za V. Lošinj. Dajte me nejte zaj.. bavat.
Da bi nešto napravili, morali bi biti u prilici to napraviti.
O tome što je napravio ovaj koji je cinkao Komadini sdp- ovog kandidata najbolje govore komentari mještana na fejs stranici mjesnog odbora Velog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # mjesni odbor obitelji mfrana 2021-05-20 13:36
sljedca lista za mjesni odbor samo njihova obitelj,jer oni su jedini posten... :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # PoštenjačinePodjela plijena 2021-05-20 14:30
Citat frana:
sljedca lista za mjesni odbor samo njihova obitelj,jer oni su jedini posten... :cry:
Bar neće morati dijeliti s nikim lovu od sokova na razrijeđivanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # PošteniDelfinćić 2021-05-21 13:09
Citat frana:
sljedca lista za mjesni odbor samo njihova obitelj,jer oni su jedini posten... :cry:
Baš je zanimljivo što o njihovom poštenju misle mještani koji se javljaju na fejs seoskog odbora.
A gazda briše komentare koji mu ne odgovoaraju. Šta bi bilo da je došao na vlast, bolje ni ne pomišljati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # PoslovicaStara narodna 2021-05-23 08:08
Citat frana:
sljedca lista za mjesni odbor samo njihova obitelj,jer oni su jedini posten... :cry:
Kaže stara narodna poslovica: ko o čemu, ku..a o poštenju. Pametnom dosta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Grad to sam jaas 2021-05-22 12:21
Kovrčava otišla na kvasinu. Misli da je ona Grad. Oglašava poziv Izaberi Grad za tebe sa svojom fotkom. kao da je ona Grad :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # sve se vraćasve se plaća 2021-05-22 13:14
U prvom krugu sam glasao za Devčića.
Sad ću po svojoj savjesti glasati za Frankovića, jer ne želim više na ovom otoku gledati zločinačku organizaciju na vlasti.

A i njima dvojici bi bilo dobro da se u gradskom vijeću dogovore o suradnji, na bilo kakvim pozitivnim načelima.

Sad je prilika, za 4 godine će biti kasno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
55 # Pakt o uzajamnoj pomoći?qwert 2021-05-22 13:44
Citat sve se plaća:
U prvom krugu sam glasao za Devčića.
Sad ću po svojoj savjesti glasati za Frankovića, jer ne želim više na ovom otoku gledati zločinačku organizaciju na vlasti.

A i njima dvojici bi bilo dobro da se u gradskom vijeću dogovore o suradnji, na bilo kakvim pozitivnim načelima.
Sad je prilika, za 4 godine će biti kasno.
Mislim da je već sada kasno. Devčićevo prenemaganje o glasanju prema savjesti, jer kao davanje podrške bio bi kraj njihove neovisnosti je znak da je sklopio pakt s Kučićkinom družinom. Na tu temu je i na otoci.net komentar: Naprotiv, odbijanjem davanja podrške protivniku Ane Kučić koja je nepoštivanjem poslovnika i bahatošću tijekom mandata ponižavala oporbu, Devčić izjavljuje zavisnost o Ani Kučić. Pitanje je hoće li ga u tome pratiti i članovi njegove liste izabrani u Gradsko vijeće ili će se i oni prodati.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # ...tjelohranitelj 2021-05-22 15:36
Nisam siguran u relevantnost komentara koji dolaze sa fake profila nastalih u doba izbora. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Ulizištvo u petoj brzinigost 2021-05-23 09:53
Citat tjelohranitelj:
Nisam siguran u relevantnost komentara koji dolaze sa fake profila nastalih u doba izbora. :P
A ja nisam siguran u iskrenost komentara sa pravih profila koji Anu Kučić slave ulizičkim komentarima kao "Poštovana i draga Ana, čestitam! Blago Lošinjanima što te imaju jer jednostavno "you are the best." i naprosto budalastim kao "Lipa moja, a vero si mi lipa i pametna. Vero sam kuntenta ča imamo ovako lipu šinjoricu za poteštat va našem Lošinju."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Autorska prava za obećanjaGrunf 2022-02-11 14:22
Na otoci.net je objavljen članak "Planiraju novi Dom zdravlja, ali ne zna se gdje". Piše da je o toj je temi bilo riječi u lanjskoj kampanji uoči gradskih i županijskih izbora i da je na upit o detaljima iz ureda lošinjske gradonačelnice odgovoreno - citiraću tekst odgovora - "Primorsko-gora nska županija spremna je prihvatiti inicijativu gradnje nove zgrade Doma zdravlja u Malom Lošinju, što je ideja Doma zdravlja Primorsko-goran ske županije i Grada Malog Lošinja, koji bi trebao pronaći lokaciju za gradnju. Postojeća zgrada bi bila prodana, a sredstva uložena u gradnju nove zgrade."

A ja ću podsjetiti da o tome nije bilo riječi samo u lanjskoj izbornoj kampanji nego i za vrijeme prvog mandata Ane Kučić na čelu Grada, ali ne samo kao ideja nego kao obećanje. A kao obećanje novi Dom zdravlja pojavio se pred biračima i u njenoj prošloj kampanji. No kako je isto obećanje dala i konkurencija lošinjski HDZ je na svojoj FB
stranici objavio žalbu protiv konkurencije i iskoristio je za samohvalu: »Kad u nedostatku svojih ideja i planova, protukandidati obećaju realizaciju naših projekata. To je još jedna potvrda da mi ovaj grad razvijamo u pravom smjeru! Danas je jedan od protukandidata obećao izgradnju novog Doma zdravlja, a mi smo ga najavili 2019. godine!«. Naši lošinjski HDZ-ovci su tvrdili da to što su ponovno obećali nešto što nisu izvršili potvrđuje da oni ovaj grad razvijaju u pravom smjeru.

Kako je u ovom članku navedeno, istina je da je jedan protukandidat obećao izgradnju novog Doma. "Istina je i da je izgradnju Doma zdravlja HDZ obećao još 2019. godine. Ali istina je i da obećani novi Dom zdravlja nije izgrađen, no predsjednica ogranka se predizborno pohvalila kako su realizirali sve što su obećali.

A da zaista nije realizirano sve što je obećano potvrđuje sama gradonačelnica programom »Grad za tebe« u kojem pored ostalih obećanja ponovno stoji »Novi Dom zdravlja – Izmjenom prostorno-plans ke dokumentacije stvorit ćemo preduvjete za izgradnju novog Doma zdravlja koji će našim stanovnicima pružiti kvalitetniju zdravstvenu skrb.«

A sada vidimo da pojma nemaju ni gdje bi ga smjestili.

U članku također piše "Čini se da u lošinjskom HDZ-u smatraju kako i za izborna obećanja postoje autorska prava, te da već samo obećavanje bez ispunjenja obećanja predstavlja potvrdu razvijanja Grada u pravom smjeru." Pa ako izgradnja novog Doma zdravlja ovisi o lošinjskom HDZ-u i njegovoj gradonačelnici bit će on i u narednoj izbornoj kampanji. Pod zaštitom autorskih prava HDZ-a i Ane Kučić.

otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # ...... 2022-02-11 15:27
Naravno da ne znaju gdje bi ga smjestili, kad ne postoji lokacija na kojoj bi Dom zdravlja bio dostupan svima, pa i starijim građanima, sa dovoljno parkirnih mjesta na dovoljno velikoj građevinskoj parceli.
Nekom se svidjela pozicija sadašnjeg Doma zdravlja, pa sad zajedno sa gradonačelnicom zajedno lovi u mutnom.
Nije ni ova pozicija baš idealna, ali smo se na nju navikli i dobra je kad nema bolje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ješka za biračeGrunf 2022-02-11 19:45
To obećanje bila je samo jedna od ješki za birače. A bit će opet.Uvijek će se naći dosta birača s pamćenjem zlatne ribice da im daju glas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Autorska prava na neispunjena obećanjaGrunf 2022-02-12 09:30
Citat Grunf:
To obećanje bila je samo jedna od ješki za birače. A bit će opet.
Naravno da će i na narednim izborima obećati isto. HDZ i Ana Kučić imaju autorska prava na ovu genijalnu ideju. A na PGŽ je zadaća da financira realizaciju kako bi se ona mogla hvaliti "ostvarili smo sve što smo najavili".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ozbiljno. A ni da Admin nije brisao nitko od čitatelja svejedno ne bi znao tko prijavljuje. hranitelj tuljana je neosoba rekao bi premijer :lol:

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se i njihov poslovni prostor, pustila pipke na sve strane. Direktorica hadezejka sve joj omogućava, misli da će joj u gadezeju pomoći osoba koja prezire crkvu, vjeru ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske mačke, dok god postoji dovoljno mački u drugim dijelovima svijeta.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se spremao odgovoriti kad sam vidio da je sve nestalo. Vjerujem da je netko tom komentatoru šapnuo da je sa tim pitanjem pokazao da nikad nije prijavio ni jednu ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje strane, te izrazio čuđenje zašto se moje prijave ne vide. Ni jedno pravilo nisam prekršio ali je Admin odlučio izbrisati moj komentar kako nitko od čitatelja ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu gospođu se priča da je nesprtano koristila vozilo Doma. Je li i to ista ta gospođa? Ako je, stvarno je HDZ nemilosrdan prema opoziciji...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj je što je sjela na cestu, zatvorila promet i interventna ju je morala odnijeti. Stvarno veliko postignuće. Tim činom je pomogla mnogim žensms kao što pomaže djeci ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira za vrijeme okupacije, stalno pobune, diverzije, sabotaže... zar ne?

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u Velom i Malom Lošinju te u Osoru obilježili Dan antifašističke borbe. Po fotkama se vidi da je to blagdan kojeg se samo otaljava i slavi s figom u džepu samo zato ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije u odgoj djece i odgoj mačaka, navodno je potjerana iz društva za zaštitu životinja. Prema onom kako pomaže djeci, bolje za mačke da im ne pomaže. Ona pomaže ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego pročelnica jedinstvenog upravnog odjela. A stvarno je jedinstven kad na pitanje o bonovima za umirovljenike "zašto baš kod Jadranke" nije dobiven odgovor. A ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom vijeću nam pričaju da borba protiv bespravne gradnje bjesni, da se upravo spremaju poslati 150 prijava na državni inspektorat, a na službenoj stranici inicijative ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za legalnost ni ne mogu biti uspješne. Tako je i na zadnjoj sjednici GV bilo po tko zna koji put govora o pošasti bespravnog graditeljstva. Na tu temu je prema ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja zvuči naprosto depresivno. Citiram je u cjelosti: Dakle, nakon gotovo tri godine od kada je znani Slovenac devastirao uvalu Studenac, a temeljem prijave mještana Sv.

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za iskazivanje interesa. Za oglas o "relaksaciji uvjeta" gradonačelnica će prema cjeniku Novog lista iskeširati 2.239,30 €. i.imgur.com/0FuTQ87.jpg ...

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje interesa za posao stanogradnje štetan za Grad.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu većinu čine zastupnici istih klubova kao i do sada, samo u nešto drugačijim omjerima. Stoga će se sve politike drage ljevičarima i koje garantiraju unaprijed zadani ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije koja je već jednom dovela do najgoreg i najkrvavijeg svjetskog rata pita se novinarka Nacionala potaknuta izbornim uspjesima desničarskih stranala. A što se ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su nam, kao njima, žene rađale djecu. Ali valjda tako treba biti, slabo i efektno treba iz umrijeti, davno je Darwin pisao o tome. Evolucija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom vjerskom biznisu

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad nije bio blizu vlasti i nikad nije sudjelovao ili donio neku odluku koja je negativno utjecala na živote Hrvata, za razliku od onih koji su ga podmetnuli... ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik Matthew Bartulica, koji je i sam 2012. u svojoj župi dobio pritužbu za "nepropisno ponašanje".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen za pedofiliju. Udruga se reklamirala i tvrdnjama da je Bartuličin otac među prvima pregledao vidioce iz Međugorja.

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti vijećnike koji su ih postavili. Prema članku 47. Poslovnika o radu GV Nakon primljenog odgovora vijećnik može na sjednici Gradskog vijeća jedanput iznijeti ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku Priskiću. S tim u vezi pročitajte komentar na volim-losinj.org/.../... (https://volim-losinj.org/politika/3075-savjetnik-koji-sjedi-na-dvije-stolice#comment-83763) ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png (http://i.imgur.com/zlcX6mc.png)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da je taj čovjek kriminalac?’

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da ...