Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Komunikacijska strategija bez komunikacije

Korisnička ocjena:  / 12
LošeNajbolje 

100-thOno što nije uspjela u zakonskom roku od 120 dana nakon stupanja na dužnost gradonačelnica je uspjela zbrzati za samo devet dana i pritisnuta rokovima njoj važnog usvajanja proračuna donijela je provedbeni program. Naravno, zakonom i propisima određen postupak donošenja nije moguće donijeti u samo devet dana. Da je to devetodnevni poslić rok za donošenje ne bio čak 120 dana. Kako bilo da bilo, gradonačelnici je devet dana bilo dovoljno da sklepa provedbeni programa za svoje mandatno razdoblje 2021. – 2025. godine 

Nakon što je prespavala zakonski rok te 6. prosinca imenovala radno tijelo za izradu programa već 15. prosinca ga je formalno donijela. Ovako na brzinu sklepan program čiju izradu je površna gradonačelnice bez vizije, ideja i sposobnosti strateškog promišljanja povjerila nekakvom radnom tijelu ne može biti ozbiljan dokument. U tako kratkom roku nije mogao biti donošen već ni u proceduri određenoj propisima. Sjetimo se da u svakom postupku koji predviđa komunikaciju s javnosti i samo javno savjetovanje traje trideset dana. Dokaz da se radi o neozbiljnom i na brzinu sklepanom dokumentu pokazuje njegov sadržaj vidljiv u njegovim prilozima. A sam program je očigledno nastao „tehnikom" copy/paste. Prvi prilog nosi naziv Terminski, akcijski i financijski plan provedbe razvojnih projekata, a drugi Komunikacijska strategija i komunikacijski akcijski plan.

Što je komunikacijska strategija bez komunikacije?
Ironično u ovom programu je što formalno sadrži komunikacijsku strategiju, a da stvarne komunikacije u njegovoj izradi nije bilo. Program sadrži komunikacijski akcijski plan, a nema ni komunikaciju ni akciju. Komunikacijska strategija i aktivnosti prilikom izrade svedeni su na objavu dvije odluke u roku od tri dana koje su prethodile izradi – odluke o početku izrade i odluke o „imenovanju" radnog tijela.

Prema donesenom dokumentu i komunikacijskoj strategiji pri izradi programa želi se komunicirati s javnošću, javno definirati ciljne skupine i komunikacijske kanale kako bi javnost razumjela okvir unutar kojega će strategija biti osmišljena, napravljena, usvojena i provedena. No od odluke o imenovanju radnog tijela za izradu programa do objave samog programa prošlo je svega devet dana u kojima je javnost bila u apsolutnom mraku. Niti se komuniciralo s javnosti, niti su definirane ciljne skupine, a ni komunikacijski kanali (uopće ih nema), niti javnost može razumijeti u kom okviru je strategija osmišljena. U strategiji piše da se dokument izrađuje i provodi prema načelima učinkovitosti, transparentnosti, razumljivosti i djelotvornosti, a gradonačelničin provedbeni program nit je učinkovit, niti je transparentan, a još manje je razumljiv. Kao takav zasigurno neće biti ni djelotvoran.

Citat: Ova Komunikacijska strategija se izrađuje u svrhu jasnog, pravovremenog i transparentnog predstavljanja tema, ciljeva i stavki Provedbenog programa svim zainteresiranim dionicima koji su uključeni u njegovu izradu ili su pak krajnji korisnici, i to putem utvrđivanja komunikacijskih kanala, mjera i alata koji će se koristiti u tom procesu.

Nameće se pitanje kako je moguće jasno, pravovremeno i transparentno predstavljanje tema, ciljeva i stavki Provedbenog programa svim zainteresiranim dionicima koji su uključeni u njegovu izradu ili su pak krajnji korisnici kad je program izrađen u tajnosti, nejavno u krugu osam, devet osoba u roku od devet dana bez zainteresiranih dionika.

Teško je shvatiti kako je moguće ostvariti temeljna načela komunikacijske strategije kad uopće nema javne komunikacije, kad se dokument radi u tajnosti i uskom krugu. Kako je moguće da informacije budu prezentirane na jasan i transprentan način kad niti jedna informacija u devet dana izrade programa nije uopće objavljena? Još je teže primjeniti načelo pravovremenog pružanja informacija te njihovo konstantno praćenje i ažuriranje u devet dana u kojima nije objavljena niti jedna informacija.

Budući da nije bilo ni jedne javno objavljene informacije prilikom izrade programa jasno je da nema ni pravovremenog informiranja, nema ni konstantnog praćenja pa stoga nema ni ažuriranja nepostojećih informacija. Ukratko, jasno je da su načela komunikcijske strategije mrtvo slovo na papiru.

Iako se cijeli jedan dodatak programa bavi samo komunikacijom, ovaj program je rađen tajno, u uskom krugu, bez ikakve komunikacije s javnosti; bezobrazno i podcjenjivački prema javnosti. Programa je nastao mimo i bez utjecaja javnosti, donesen je iako nije bio na obveznom javnom savjetovanju. Komunikacijskom strategijom predviđena transparentno izrada programa uz javnu interakciju svela se na izradu u tajnosti, u Opatiji, a jedini komunikacijski kanal bile su e-mail poruke unutar uskog kruga osoba od povjerenja gradonačelnice.

Drži vodu dok majstori odu
Ono što u naravi gradonačelnica planira (g)raditi nalazi se u Prilogu I. Terminski, akcijski i financijski plan provedbe razvojnih projekata njenog provedbenog programa. To je dokument koji zamjenjuje dosadašnji plan razvojnih programa koji se usvajao s proračunom i bio njegov sastavni dio. Već iz popisa gradskih projekta u izvedbenom programu vidi se smušenost, nesposobnost i površnost onih koji su ga izradili, ali i brzina kojom je program sklepan. Tako se iz popisa projekata može zaključiti da gradonačelnica uopće ni misli ispuniti u predizbornoj kampanji obećane projekte kao što je, na primjer, obećanje izgradnje 100 stanova. U svom mandatu predvidjelaje za stanogradnju 39.780.000 kuna. Od toga iznosa treba skinuti više od 4 milijuna planiranih za stanove u Ćunskom u ovoj godini, jer nije potrošila niti kune od plana za ovu godinu. Preostalih oko 35 milijuna kuna, sve i kad bi ih stvarno osigurala i potrošila na stanogradnju – a neće – dovoljno je tek za izgradnju oko šezdesetak stanova.

Zanimljivo je da od ukupno planiranog iznosa za stanogradnju gotovo pola iznosa stavlja u plan zadnje godine mandata, godine u kojoj će joj mandat trajati još samo tri mjeseca zbog izbora u svibnju.

Takvom – manipulativnom – taktikom planiranja kojom većinu sredstava namjerava potrošiti u zadnjoj godini mandata, a u toj „najkraćoj" godini potrošiti najviše novaca, gradski Proračun će staviti u funkciju financiranja svoje naredne izborne kampanje.

No takvo planiranje podsjeća i na strategiju fuš majstora - drži bure vodu dok majstori odu.

A da je provedbeni plan sastavljen u svrhu reizbora pokazuje i činjenica da od ukupno procijenjenih projekata u provedbenom planu na 483.443.332 kuna, u ovom mandatu navodi plan trošenja samo 288.683.332 kuna ili nešto manje od 60%. Dakle, već je najavila da će za provođenje svog provedbenog plana trebat će joj još jedan mandat...

Da se radi o neozbiljnom i tek formalnom provedbenom planu pokazuje njegov financijski dio. Tako je gradonačelnica u plan za ovu tekuću 2021. g., prvu godinu mandatnog razdoblja, predvidjela za planirane projekte tek nešto više od 11 milijuna kuna. Već iduće 2022. g. planira potrošiti gotovo šest i pol puta više nego ove godine. Jasno je da se radi o nerealnom i samo formalno nabildanom planu. Za razliku od prve godine mandata i skromnih 11 milijuna kuna ulaganja u planirane razvojne programe u zadnjoj godini mandata gradonačelnica se planira raskalašiti i potrošiti skoro deset puta više, odnosno više od 97 milijuna kuna. Neozbiljno a pomalo i zabrinjavajuće s obzirom da će realizirani proračun u ovoj godini biti na razini oko 80 milijuna kuna. Gotovo 20% planiranih projekata navedenih u planu za ovaj mandat sama gradonačelnica kaže da ih neće ostvariti.

Naravno da je takav plan nerealan jer je jasno da su stručni i financijski kapaciteti ove gradske uprave za financiranje višestruko manji od planiranih. Ono što jest planirano potroštiti za razvojne programe ove godine, a to je oko desetak milijuna kuna, realna je mogućnost ove gradonačelnice i ove gradske uprave.

Planovi kojima predviđa trošenje 67 ili 97 milijuna kuna godišnje samo za razvojne programe su naravno puke maštarije koje nam gradonačelnica servira u ovom u suštini smiješnom i neozbiljnom dokumentu.

 

Komentari: 

024 # Zajedno?Fak In 2021-12-20 07:57
A šta je ta uopće radila na onom da ćemo graditi zajedno? U šest mjeseci je samo sebi povisila plaću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Nezavisni.................... 2021-12-20 08:31
Totalno izgubili kompas.Sve to dopušta Devčić. A Pavela? Iz MOSTA u SDP?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Uspavana princezaMuflon 2021-12-20 10:35
Spavala je 120 dana, a onda ju je sila zakona naglo probudila. No od proračuna ništa ne očekujem jer sam cijepljen protiv lokalne inačice HDZ-ovske demagogije. Znao sam da za Anu Kučić i njen zbor stranačkih zombija neću glasovati čim sam vidio njen predizborni program. Za jedan ozbiljan politički program započela ga je neumjesnom, patetičnom rečenicom popraćenom fotografijom kako se prekrštenih ruku raskalašeno smije. Uvodnoj rečenici Lošinj je otok mojih djedova, otok bezvremenske ljepote i vrijednih ljudi, naš dom poseban među tisuću otoka možda je mjesto u domaćoj zadaći ambiciozne pučkoškolke, ali ne u programu političarke koja se hvali da nije klasična političarka. Da ne duljim, smatrao bih samog sebe idiotom da sam glasao za nju zato što je Lošinj otok njenih djedova, pa makar bio otok bezvremenske ljepote. A to je zaista bio dok nije dospio pod vlast HDZ-a i stavljen na bubanj za prodaju investitorima koju Kučićka zdušno podržava. A smatrao bih se idiotom da sam za nju glasao već i zato što je prošli mandat dobila obećanjem da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka, a to nije postao, pa sada palamudi kako je samo poseban među tisuću otoka. Izborni program započet palamuđenjem palamuđenjem se nastavlja pa je pun ponovljenih a neispunjenih obećanja iz prošlog mandata, neispunjivih u narednom i lukavo poturenih pod obećanjima da će ovo poticati, a ono podupirati, bez rokova ostvarenja, iznosa novca i navođenja izvora tog novca.
Nisam mogao glasati za osobu koja me mami predizbornim programom u kojem se hvali da živim na otoku njenih djedova, u kojem ima više njenih fotografija nego teksta i koja je prije skandala s Mrtvaškom obećala Unaprjeđenje prometne povezanosti – najveći problem života na otoku je osjećaj izoliranosti. Radit ćemo na što boljoj povezanosti s kopnom, ali i na međuotočnoj povezanosti, poticat ćemo uvođenje avionskih i hidroavionskih veza, izgradnju heliodroma na manjim otocima. Nastavit ćemo podupirati projekt proširenja lošinjskog aerodroma kao i ponovno uspostavljanje avionske linije Mali
Lošinj – Unije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Ona će podupirati ....Fak In 2021-12-20 11:49
Citat Muflon:
Nastavit ćemo podupirati projekt proširenja lošinjskog aerodroma
Što taji malološinjska gradonačelnica Ana Kučić oko kapitalnog projekta važnog za otok?! Članak od prije tri godine /9.12.2018./:

Zanimljiva priča kotrlja se posljednje četiri godine na otoku Mali Lošinj gdje nema kraja projektu rekonstrukcije i proširenja piste Zračne luke Mali Lošinj. Investitor projekta je društvo Zračno pristanište Mali Lošinj d.o.o u većinskom privatnom vlasništvu koje drži društvo Jadranka, međutim manjinske udjele imaju Republika Hrvatska kao i Grad Mali Lošinj.

Predsjednik uprave Grupe Jadranka Sanjin Šolić je za Večernji list 2016. bio rekao da „Plan rekonstrukcije i proširenja Zračnog pristaništa uključuje produljenje piste sa 900 na 1.800 metara te izgradnju nove zgrade pristaništa, čime će na Lošinj moći slijetati zrakoplovi kapaciteta do 180 putnika. To će nam omogućiti ugovaranje charter linija, a cijeli Lošinj s naglaskom na naše hotele s 5 zvjezdica Bellevue i Alhambru u uvali Čikat, učinit ćemo dostupnijima gostima koji traže najvišu kvalitetu smještaja. Ako se ispune svi preduvjeti i ako uskoro bude donesena odluka, dodaje, u Jadranki planiraju početi s radovima nakon sljedeće sezone te se nadaju da bi u 2018. mogli početi primati prve putnike. Prema sadašnjim procjenama, ukupna vrijednost investicije iznosit će oko 35 milijuna eura“, zaključuje se u priopćenju koje je prenio Večernji list.

Ova, 2018. godina je na izmaku, no projekt je daleko od kraja rekonstrukcije i proširenja piste. Prema neslužbenim informacijama Republika Hrvatska uložila je 9 milijuna kuna za otkup okolnog zemljišta od privatnih vlasnika kako bi se pista mogla proširiti. To smo pitanje postavili Ministarstvu gospodarstva, Ministarstvu turizma, Ministarstvu financija, Ministarstvu državne imovine. Prema pisanju portala Volim Lošinj Zračno pristanište Mali Lošinj d.o.o. kao investitor projekta je privatna firma u kojoj male udjele imaju Republika Hrvatska (navodno 20 posto) i Grad Mali Lošinj. Većinsko vlasništvo je privatno, i to Jadranke d.d., Lošinjske plovidbe – Turizam d.o.o. i Radnika d.d. Križevci.

Grad Mali Lošinj i Republika Hrvatska su manjinski vlasnici bez upravljačkih prava zbog čega se postavlja pitanje zašto oni otkupljuju privatna zemljišta kako bi se pista mogla proširiti. Projekt je uvršten na listu projekata Ministarstva gospodarstva kao privatni projekt. Dugo vremena nije imao riješena imovinsko – pravna pitanja, ni građevinsku dozvolu, a ne zna se ni kako je osigurano financiranje budući da društvo investitor Zračno pristanište Mali Lošinj d.o.o prema Poslovnoj Hrvatskoj posljednje dvije godine posluje s gubitkom. Lani je imalo godišnji prihod u iznosu od 6.381.609,00 kn. Podsjetimo, cijena projekta trebala bi iznositi 35 milijuna kuna. Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić tvrdila je još početkom ove godine da projekt samo što nije krenuo zbog čega smo joj postavili pitanje u kojoj je fazi projekt.

Iako su se iz službe za odnose s javnošću javili isti dan kad smo uputili pitanja, što je vrlo neobično jer bila je riječ o suboti 3. studenog, uz zamolbu da do ponedjeljka neće stići prikupiti odgovore, nisu odgovorili do danas.


Novinarska pitanja ostala su bez odgovora, a "Grad za tebe" kojeg si izabrao će i u ovom mandatu "podupirati projekt proširenja lošinjskog aerodroma".
objektivno.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # komuniciranje šutnjomPopaj 2021-12-20 12:22
Citat Fak In:
Citat Muflon:
Nastavit ćemo podupirati projekt proširenja lošinjskog aerodroma
Što taji malološinjska gradonačelnica Ana Kučić oko kapitalnog projekta važnog za otok?! Članak od prije tri godine /9.12.2018./:
Novinarska pitanja ostala su bez odgovora, a "Grad za tebe" kojeg si izabrao će i u ovom mandatu "podupirati projekt proširenja lošinjskog aerodroma".
Dobar stari primjer Anine komunikacijske strategije bez komuniciranja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Dugonosa gradonačelnicaPinokio 2021-12-21 10:21
Citat Muflon:
Izborni program započet palamuđenjem palamuđenjem se nastavlja ...
Palamuđenja je bila prepuna i zadnja sjednica GV kad je usvojen proračun za sljedeću godinu. Purić izvješćuje da je Roberto Cavedoni s Frankovićeve liste pitao u kojem iznosu će se sufinancirati dopunsko zdravstveno osiguranje za umirovljenike, odnosno koliko kuna mjesečno Grad planira za to isplaćivati i za koji broj umirovljenika. Bilo je to sasvim opravdano pitanje jer je u programu "Grad za tebe" i predizbornoj kampanji izričito obećano besplatno, a u prijedlogu proračuna se navodi sufinanciranje. Na to pristojno, umjesno i opravdano pitanje Gradonačelnica Ana Kučić (HDZ) je reagirala neumjesnom tračerskom primjedbom da je Lošinj "malo mjesto, pa se vidi otkud idu pitanja i tko ih sugerira". Ostatkom odgovora je palamudila kako je od nadležnih ureda zatražen podatak o umirovljenicima nižih primanja, pa da će oni biti obuhvaćeni prve godine, "s idejom da se do kraja mandata ukupni iznos povećava". To što ona palamudi kako vidi otkud idu pitanja i tko ih sugerira ne mijenja činjenicu da je pitanje umjesno. I da opravdano sugerira kako je donjom predizbornom porukom bezobrazno lagala biračima. Što danim odgovorom i sama priznaje.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Maska joj je palagost 2021-12-21 10:41
Citat Pinokio:
Na to pristojno, umjesno i opravdano pitanje Gradonačelnica Ana Kučić (HDZ) je reagirala neumjesnom tračerskom primjedbom da je Lošinj "malo mjesto, pa se vidi otkud idu pitanja i tko ih sugerira".
Mario Franković je "niskom razinom demokracije" nazvao njeno propitkivanje otkuda dolaze pitanja, ali opomenu joj je zbog kršenja demokracije bio dužan izreći predsjednik Gradskog vijeća. I sam je iskusio njenu nedemokratsku osudu što je komunicirao s građanima. Ali "nekad je bilo nekad" a sada ... nije u oporbi.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # .......... 2021-12-21 14:46
Citat gost:
Mario Franković je "niskom razinom demokracije" nazvao njeno propitkivanje otkuda dolaze pitanja, ali opomenu joj je zbog kršenja demokracije bio dužan izreći predsjednik Gradskog vijeća. I sam je iskusio njenu nedemokratsku osudu što je komunicirao s građanima. Ali "nekad je bilo nekad" a sada ... nije u oporbi.
Nekada je bilo nekada (kad je bio vođa oporbe HDZ-u i Ani Kučić), a ovo je sada (kad im je sluga pokorni).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # nekada je bilo nekadaa sada nije kao nekada 2021-12-21 15:08
Zabilježeno je da je tokom predizborne kampanje Nedić rekao da će Ana Kučić sigurno pobijediti u prvom krugu, te da svatko ima svoju cijenu pa tako i Dubravko Devčić. A evo, jučer od Nedića čujemo da je Devčić častan čovjek.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # .............envc 2021-12-21 17:39
Hahaaahhhaaaaaaaa
Kada sam pročitao skoro sam u more pao!hhhahahhahh a
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # .............envc 2021-12-21 17:40
Nedić zna
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Zna seKrmak 2021-12-21 17:50
Molio bi g.Nedića da objavi cijenu g.Devčića!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # ČastPP 2021-12-21 17:52
Citat .......envc:
Nedić zna
Kad Nedić kaže da si častan čovjek moraš se ozbiljno zabrinuti :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Časno zvanjegost 2021-12-21 19:18
Citat a sada nije kao nekada:
... A evo, jučer od Nedića čujemo da je Devčić častan čovjek.
Nedić ima neku licencu za dodjelu zvanja "častan čovjek"? A kriterij za steći zvanje časnog čovjeka je prevara birača, održavanje HDZ na vlasti te bavljenje poljoprivredom na gradskom zemljištu uz pomoć gradskih poticaja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Meštar za ceremonijeLero 2021-12-21 19:36
Citat gost:
Citat a sada nije kao nekada:
... A evo, jučer od Nedića čujemo da je Devčić častan čovjek.
Nedić ima neku licencu za dodjelu zvanja "častan čovjek"? A kriterij za steći zvanje časnog čovjeka je prevara birača, održavanje HDZ na vlasti te bavljenje poljoprivredom na gradskom zemljištu uz pomoć gradskih poticaja.
Dodaj tome i njegov kriterij odazivanje na poziv za polaganje vijenaca.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # časni ljudiDar Mar 2021-12-21 23:05
Nedić (HDZ): ‘I Devčić ima svoju cijenu’; Devčić (NL): ‘Nudili su, ali nema te cijene’


glasotoka.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # na dnevnom redu je politička korupcija@@@ 2021-12-22 07:39
i njima su maske pale, građani jasno vide koji vjetar tu puše
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Al smo vas za?ebalihf 2022-01-01 11:28
Citat Dar Mar:
Nedić (HDZ): ‘I Devčić ima svoju cijenu’; Devčić (NL): ‘Nudili su, ali nema te cijene’
glasotoka.hr/.../...
Fotka pokazuje da je Nedić (HDZ) bio u pravu. Devčić (NL) je očito dobio ponudu koju se ne odbija. Sada uz šampanjac zajedno slave što su za?ebali birače.


(foto Purić na otoci.net/.../...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Maske su zaista paleGulanfer 2021-12-22 09:47
Citat a sada nije kao nekada:
Zabilježeno je da je tokom predizborne kampanje Nedić rekao da će Ana Kučić sigurno pobijediti u prvom krugu, te da svatko ima svoju cijenu pa tako i Dubravko Devčić. A evo, jučer od Nedića čujemo da je Devčić častan čovjek.
Častan čovjek nema cijenu i ne okreće kabanicu kao Devčić. On je prije godinu dana za otoci.net kazao da je gradonačelničin komentar prijedloga mjera grupe vijećnika za ublažavanju posljedica krize zbog mjera protiv koronavirusa ispod svake razine jer ga je tada histerično optužila da ima suflere izvan Vijeća. A sada taj po Nediću častan čovjek za neku svoju cijenu skupa s upokorenim HDZ-om drži škale Ani Kučić u njenim političkim kerefekama.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Devčićev mentor i skrbnikgost 2021-12-22 10:07
Citat Gulanfer:
Častan čovjek nema cijenu i ne okreće kabanicu kao Devčić.
Teško onom koga Anto Nedić hvali ...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Dernek izbornih dobitnikagost 2021-12-31 17:40
Citat a sada nije kao nekada:
Zabilježeno je da je tokom predizborne kampanje Nedić rekao da će Ana Kučić sigurno pobijediti u prvom krugu, te da svatko ima svoju cijenu pa tako i Dubravko Devčić. A evo, jučer od Nedića čujemo da je Devčić častan čovjek.
Častan čovjek, njegov procjenitelj i dvoje uhljeba slave odlazak uspješne izborne godine.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Metamorfoze..... 2022-01-08 11:07
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Crkni magarčeŽuja 2021-12-21 11:37
Citat Pinokio:
palamudila kako je od nadležnih ureda zatražen podatak o umirovljenicima nižih primanja, pa da će oni biti obuhvaćeni prve godine, "s idejom da se do kraja mandata ukupni iznos povećava"
A pri kraju mandata će se u natjecanju za još jedan mandat hvalisati kako je ostvarila sve što je obećala.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Lažljivicagost 2021-12-21 12:05
Citat Žuja:
A pri kraju mandata će se u natjecanju za još jedan mandat hvalisati kako je ostvarila sve što je obećala.
O ovoj podvali "našim dragim umirovljenicima " kako ih voli nazivati bio je prije 20 dana članak Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Evo kakoWoW 2021-12-22 09:56
Citat Pinokio:
Na to pristojno, umjesno i opravdano pitanje Gradonačelnica Ana Kučić (HDZ) je reagirala neumjesnom tračerskom primjedbom da je Lošinj "malo mjesto, pa se vidi otkud idu pitanja i tko ih sugerira".
Nije ovo samo tračerska primjedba nego i potencijalna prijetnja u stilu, znam ja tko ste vi i gdje stanujete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # odakle vjetar puše........ 2021-12-22 10:20
Cavedoni je i na sjednici ranije postavio pitanje vezano za obećano dopunsko osiguranje umirovljenika. Ovo je samo nastavak priče.
Gradonačelnica se ponaša kao da je Cavedoni glup čovjek pa ne zna sam bez blesimetra postaviti vijećničko pitanje, a svi imaju interes jer gotovo svaka obitelj na Lošinju ima bar jednog umirovljenika.

Možda će na obavjesnom razgovoru objasniti odakle vjetar puše?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # sve se znaNN 2021-12-22 13:13
Citat ........:
Cavedoni je i na sjednici ranije postavio pitanje vezano za obećano dopunsko osiguranje umirovljenika. Ovo je samo nastavak priče.
Gradonačelnica se ponaša kao da je Cavedoni glup čovjek pa ne zna sam bez blesimetra postaviti vijećničko pitanje, a svi imaju interes jer gotovo svaka obitelj na Lošinju ima bar jednog umirovljenika.

Možda će na obavjesnom razgovoru objasniti odakle vjetar puše?
Gradonačelnica kaže da je ovo malo mjesto i da se tu sve zna i odakle vjetar puše.
Gradonačelnica i njen posilni su možda već zaboravili kojim metodama su se služili na lokalnim izborima HDZ-a prije godinu dana. Obećavali su i posao i stanove pogotovo članovima mladeži stranke. Mnogima su se takve metode zgadile, makar to nisu odmah otvoreno pokazali. Postoje i audio zapisi. Akteri koji su u zamjenu za glasove nudili nemoralne ponude morali bi znati da je u pitanju ozbiljno kazneno djelo.

Za pretpostaviti je da su sličnim metodama pridobili i članove nezavisne liste na lokalnim izborima za gradsko vijeće.

Za sada je sigurno da Rudi neće povući svoju kaznenu prijavu, ali je moguće da se uskoro pojavi još jedna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Tko laže taj i kradeAS 2021-12-22 13:37
Znamo da lažu, znaju da lažu, znaju da znamo da lažu, znamo da znaju da znamo da lažu, ali još uvijek lažu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Zna se da lažu. Zna se da kradu.Kibic 2021-12-22 17:36
Citat AS:
Znamo da lažu, znaju da lažu, znaju da znamo da lažu, znamo da znaju da znamo da lažu, ali još uvijek lažu.
Znamo i da kradu. A znaju da znamo da kradu, ali ipak kradu. HDZ. Nemojte misliti da se lošinjski ogranak HDZ, gradski odbor i njegova predsjednica razlikuju od ostalih lokalnih stranačkih bandi i one na razini države. Ana Kučić je predsjednica GO stranke osuđene za kriminal, a gradsku vlast drži u koaliciji sa "nezavisnim" žetončićima i jednim vijećnikom iz HNS-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Podmuklostgost 2021-12-22 18:19
Citat ........:
Možda će na obavjesnom razgovoru objasniti odakle vjetar puše?
Da ima morala i političkog poštenja otvoreno bi rekla odakle to vjetar puše, ako to zna. Umjesto toga zastupnika birača podmuklo prikazuje kao glupana kojem treba sufler. Ali ona uistinu nije klasična političarka kako se uz neukusnu fotografiju u "Nacionalu" i sama pohvalila. Jer klasično je ono što je uzorno, savršeno, prvoklasno. A ona kao političarka to sigurno nije. Više vuče na udbašku sklonost denunciranju oporbe i tineđerskoj hvalisavosti.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Jednom vlast, uvijek vlastgost 2021-12-23 09:41
Stric joj je bio zadnji milicijski komandir na otoku. Milicijski komandir znamo tko je mogao biti i tko ga je i po kojim kriterijima postavljao. A njegova nećakinja je sad predsjednica lošinjskog HDZ-a. Zaključak, države se mijenjaju, sustavi se mijenjaju ali vlast je uvijek u istim rukama. Kučići su uvijek na vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Kontinuitet vlastiDS 2021-12-23 10:28
Citat gost:
Stric joj je bio zadnji milicijski komandir na otoku. Milicijski komandir znamo tko je mogao biti i tko ga je i po kojim kriterijima postavljao. A njegova nećakinja je sad predsjednica lošinjskog HDZ-a. Zaključak, države se mijenjaju, sustavi se mijenjaju ali vlast je uvijek u istim rukama. Kučići su uvijek na vlasti.
Stric bio milicijski komandir, a tata pripadnik crvene buržoazije. Nakon osamostaljenja si je osigurao gradsku luku za privatni biznis u kojem je kćerka stjecala radno iskustvo u segmentu nautičkog turizma. Barem tako je napisala u životopisu uz program "Grad za tebe". Navodno da je radila odgovoran posao naplate priveza i trgala priznanice iz paragon blokova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ZNA SE otkud idu pitanja i tko ih sugeriraDS 2021-12-22 10:46
Citat WoW:
Citat Pinokio:
Na to pristojno, umjesno i opravdano pitanje Gradonačelnica Ana Kučić (HDZ) je reagirala neumjesnom tračerskom primjedbom da je Lošinj "malo mjesto, pa se vidi otkud idu pitanja i tko ih sugerira".
Nije ovo samo tračerska primjedba nego i potencijalna prijetnja u stilu, znam ja tko ste vi i gdje stanujete.
Prije bih rekao da je to stvarna, slabo prikrivena, a ne samo potencijalna prijetnja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Još jedan HDZ-ovac u zatvoruindex.hr 2021-12-22 17:26
Nadan Vidošević - od podrumskog stana preko HDZ-a do tajnog bunkera u vili

www.index.hr/.../2327429.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Mandat izmotavanjagost 2022-01-07 10:20
Citat Pinokio:
Pitanje kako je predizborno obećanje besplatnog dopunskog osiguranja za umirovljenike u proračun ušlo kao sufinanciranje logično je i legitimno. Neuljudni odgovor gradonačelnice kako je Lošinj malo mjesto, pa se vidi otkud idu pitanja i tko ih sugerira nije samo ispad njene neodgojenosti. To je i najava budućih izmotavanja na pitanja kojima će je oporbeni vijećnici podsjećati na obećanja kojima se dočepala drugog mandata. Prošli mandat je hvalisavo prikazivala kao mandat malih mjesta, a kad je dobila izbore i staro i mlado jednog malog mjesta joj je došlo prosvjedovati pod prozore ureda. Pa ako je suditi prema obećanjima i ispunjenju obećanja kao za dopunsko osiguranje ovaj mandat će joj biti mandat izmotavanja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # .......... 2022-01-07 11:26
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ............. 2022-01-07 13:04
Ilovik nezna šta će s miljonima koje će dobiti!Vratite brod na Mrtvaška i onako je nećete raditi.Jer ako niste u stanju u godinu dana riješili problem,ni nećete ni u ovoj godini.Prestani te matletirati Ilovačku djecu!(da se mogu vratiti slobodne aktivnosti)UŽAS!!
Banija,Mrtvaška,vojna vozila,Zagreb.. ..ovi su totalno nesposobni..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Prevara 2000 biračaPenzić 2022-01-07 14:21
Citat gost:
Neuljudni odgovor gradonačelnice kako je Lošinj malo mjesto, pa se vidi otkud idu pitanja i tko ih sugerira nije samo ispad njene neodgojenosti. To je i najava budućih izmotavanja na pitanja kojima će je oporbeni vijećnici podsjećati na obećanja kojima se dočepala drugog mandata.
Primjedba da se vidi otkud idu pitanja o obećanju besplatnog dopunskog i tko ih sugerira je naprosto budalasta. Tko god je vidio njeno predizborno cupkanje pred kamerom gdje obećaje besplatno dopunsko za sve umirovljenike a onda saznao da je u planu sufinanciranje morao se zapitati tko tu koga zahebava. Meni osobno nije jasno kako da je nitko od suradnika nije upozorio. A to što je grintala da se vidi "otkud idu pitanja i tko ih sugerira" ne mijenja činjenicu da je planiranjem sufinanciranja umjesto besplatnog dopunskog javno priznala kako je prevarila oko 2000 birača.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # PušionaPino 2022-01-07 19:28
Jasno je pokazala je tko je i što je. Bijedna lažljivica. Može me zayebat samo jednom u životu. Ja joj više ništa ne vjerujem ni da se postavi na glavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ne vjeruj ženi koja lažeQ 2022-01-09 08:07
Ničim izazvana obećala je svim penzićima besplatno dopunsko osiguranje. Sada se pravi da ima amneziju, ali točno zna odakle vjetar puše.
Jednom je sama rekla da su nekome maske pale. E pa sada su i njoj sve maske pale. Obična je prevarantica i lažljivica, fuj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Izbori su izazov za laganjegost 2022-01-09 08:49
Citat Q:
Ničim izazvana obećala je svim penzićima besplatno dopunsko osiguranje.
Pa bila je izazvana. Penzića ima oko 2000 a svi su birači.Citat:
Sada se pravi da ima amneziju
Ništa se ona ne pravi. Boli ju dupe za penziće i sve druge birače. Neki prevareni penzići će za 4 godine biti na sv Martinu a novima će opet obećati. A ostalima će opet lagati da su ostvarili sve što su obećali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # !!!Crna Marica 2022-01-09 10:06
Citat gost:
Boli ju dupe za penziće i sve druge birače. Neki prevareni penzići će za 4 godine biti na sv Martinu a novima će opet obećati.
Imam neki osjećaj da su joj ovo bili zadnji izbori. Neka uživa dok još može.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # Next pleaseGost 2022-01-09 16:43
Citat Crna Marica:
Citat gost:
Boli ju dupe za penziće i sve druge birače. Neki prevareni penzići će za 4 godine biti na sv Martinu a novima će opet obećati.
Imam neki osjećaj da su joj ovo bili zadnji izbori. Neka uživa dok još može.
Nije problem Ana nego su problem ljudi koji iza pozornice vuku konce,da nije pobijedila Ana već su bili spremili Frankovića tako da bi scenarij bio isti.Do sada se pokazalo da su uspjeli kupiti sve kandidate.Nije odolio ni Devčić koji je puno godina izgledao kao ozbiljna oporba. Danas je poslušni potrčko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Teorija urote o creskoj mafijiGulanfer 2022-01-09 18:04
Citat Gost:
Nije problem Ana nego su problem ljudi koji iza pozornice vuku konce,da nije pobijedila Ana već su bili spremili Frankovića tako da bi scenarij bio isti.Do sada se pokazalo da su uspjeli kupiti sve kandidate.Nije odolio ni Devčić koji je puno godina izgledao kao ozbiljna oporba. Danas je poslušni potrčko.
Ma nemoj nam reći :lol: Kažeš da je Ana je dobra ali loši su ljudi koji njome upravljaju kao lutkom na koncu. Kad bi Ana bila dobra ne bi pristala biti ničija marioneta. A teoriju da creska građevinska mafija stoji iza Frankovića poturali su Anini i Devčićevi pristaše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # ReplyGost 2022-01-09 18:45
Tko je rekao da je Ana dobra?Ana je beznačajni pijun koji skuplja mrvice na šahovskoj tabli velikih igrača.Iza Frankovića i Ane stoje isti ljudi ,Franković je samo bio rezervna opcija,nije se nikada ni imao namjeru boriti za dobrobit otoka nego za svoju ,a to je i dokazao odmah nakon izbora.Nije se izborio za mjesto gradonačelnika ali je ispao i najlošiji glumac od svih marioneta do sada
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Odgovor na odgovorGulanfer 2022-01-09 19:04
Citat Gost:
Tko je rekao da je Ana dobra?
Pa ti si rekao da Ana nije problem nego ljudi koji iza pozornice vuku konce. A za Frankovića ne možeš znati dali je ili nije imao namjeru boriti za dobrobit otoka. A odmah nakon izbora se dokazao kao oporbeni vijećnik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # ReplyGost 2022-01-09 19:40
Kako se to dokazao kao oporbeni vijećnik,što je dobro predložio ili loše osporio?Sjedi tamo kao drvo i čeka prosvijetljenje sa neba prije slijedećih izbora kada će opet biti rezervni igrač na klupi ,pun ideja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Pročitaj pa se javiGulanfer 2022-01-09 19:57
Citat Gost:
Kako se to dokazao kao oporbeni vijećnik,što je dobro predložio ili loše osporio? Sjedi tamo kao drvo i čeka prosvijetljenje sa neba prije slijedećih izbora kada će opet biti rezervni igrač na klupi ,pun ideja.
Prvo kao pitaš i odmah tračerski odgovaraš. Pročitaj Purićevo izvješće sa zadnje sjednice GV pa se onda javi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # Paranoja na najjačeFosfor 2021-12-21 13:23
Pere je paranoja radi kaznene prijave. Anto kaže da nije bio u kući kod Rudija, ali nije opovrgao činjenicu da ga je u Haračićevoj ulici ispred njegove kuće zamolio da povuče kaznenu prijavu protiv "male".
A možda i nije u pitanju paranoja, možda postoje i opravdani razlozi radi kojih mora gledati koji vjetar otkuda puše. Ali, istina je da je život onakav kakav si ga sam stvoriš, sve ostavlja trag, prije ili poslije sve dođe na naplatu, poslije mnogih stvari nema više kajanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # ........Dr Freud 2021-12-21 14:34
Citat Fosfor:
Pere je paranoja radi kaznene prijave.
Ako gospođa ima putra na kovrčama nju ne pere paranoja nego strah od posljedica vlastitih postupaka. Jer paranoja je bolesno stanje zbog neosnovanog uvjerenja da te netko proganja. Zato se naziva i manija proganjanja.
hr.wikipedia.org/wiki/Paranoja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Tko te ima taj te nemagost 2021-12-22 18:24
Ana Kučić tjednima ne dolazi na posao. Pojavila se jučer na Gradskom vijeću i navodno opet danas je nema na poslu. Ali zato radi na fejsbuku. Tako je danas objavila na svojoj službenoj FB stranici gradonačelnice objavu o osnivanju konstituiranja Dječjeg gradskog vijeća iako nje osobno nije tamo bilo.
O čemu se radi? Nova komunikacijska strategija koja treba pokazati da iako je nema ona je prisutna!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Tko to tamo piše za Anin FB?Gulanfer 2021-12-22 19:01
Citat gost:
Ana Kučić tjednima ne dolazi na posao. Pojavila se jučer na Gradskom vijeću i navodno opet danas je nema na poslu. Ali zato radi na fejsbuku. Tako je danas objavila na svojoj službenoj FB stranici gradonačelnice objavu o osnivanju konstituiranja Dječjeg gradskog vijeća iako nje osobno nije tamo bilo.
Čisto sumnjam da radi na fejsbuku. Objave na njenoj službenoj stranici odaju nešto veću pismenost od one koja bi krasila osobu što se u usmenim izlaganjima služi tolikim neverbalnim sredstvima kao ona. Doduše, nisam vidio ništa što je sigurno ona napisala, ali govor kojeg se može čuti na internetu i radiju teško da pripada osobi koja piše objave na fejsu. No zanimljivo je da su zadnje objave [KONSTITUIRANO NOVO DJEČJE GRADSKO VIJEĆE], da je upaljena i četvrta svijeća "na našem adventskom vijencu na trgu!", da je održan 59. Kup gradova u podvodnom ribolovu, da je na stranicama Turističke zajednice objavljen je ovogodišnji program za Advent, [POČINJU RADOVI NA IZGRADNJI SORTIRNICE], [BLAGDAN SV. NIKOLE], "upaljena druga svijeća na adventskom vijencu u našem gradu!" Nema obavijesti za treću, ali nije važno kao što nisu važne ni ostale obavijesti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Samo kažemFak In 2021-12-24 07:34
Citat Gulanfer:
[KONSTITUIRANO NOVO DJEČJE GRADSKO VIJEĆE]
U dječjem gradskom vijeću nema predstavnika djece s Ilovika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Naravno da nemaTin 2021-12-24 07:46
Zna ona s koje strane vjetar puše
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Nepodobni!Fukara 2021-12-24 11:12
Citat Fak In:
Citat Gulanfer:
[KONSTITUIRANO NOVO DJEČJE GRADSKO VIJEĆE]
U dječjem gradskom vijeću nema predstavnika djece s Ilovika.
Tako mali, a već nepodobni. Svaka čast!

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Na mladima svijet ostajegost 2021-12-25 08:24
Citat Fukara:
Citat Fak In:
Citat Gulanfer:
[KONSTITUIRANO NOVO DJEČJE GRADSKO VIJEĆE]
U dječjem gradskom vijeću nema predstavnika djece s Ilovika.
Tako mali, a već nepodobni. Svaka čast!

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Zaželimo joj da nauči pravopisprof. Baltazar 2021-12-25 15:26
Citat gost:
Ana Kučić tjednima ne dolazi na posao. Pojavila se jučer na Gradskom vijeću i navodno opet danas je nema na poslu. Ali zato radi na fejsbuku. Tako je danas objavila na svojoj službenoj FB stranici gradonačelnice objavu o osnivanju konstituiranja Dječjeg gradskog vijeća iako nje osobno nije tamo bilo.
O čemu se radi? Nova komunikacijska strategija koja treba pokazati da iako je nema ona je prisutna!
Danas je sladunjavom, izvještačenom objavom "svima Vama i članovima vaših obitelji" poželjela, kako je napisala, čestit i blagoslovljen Božić. Pri tom je ono "svima Vama" ponovila čak četiri puta da nekome ne promakne koliko je nepismena. Dvanaest godina studiranja plus osnovna i srednja škola joj nisu bile dostatne da nauči pravopis koji jasno kaže:
# Osobna i posvojna zamjenica za 2. lice jednine (Ti, Tvoj, Tebi) i za 2. lice množine (Vi, Vaš, Vama) kad se u pisanome tekstu obraćamo pojedincu i želimo mu izraziti poštovanje. Na primjer "Ugodan vikend Vama i Vašima!"
# Malim se početnim slovom piše osobna i posvojna zamjenica za 2. lice množine kad se u pisanome tekstu obraćamo skupini osoba ili kad se ne obraćamo konkretnomu pojedincu: Dragi gosti, želimo vam ugodan boravak u našem hotelu!
A ova magistra ekonomije u obraćanju skupini osoba ("Drage Lošinjanke i Lošinjani") piše veliko početno slovo za posvojnu zamjenicu drugog lica množine "svima Vama"! Pravilno bi bilo "svima vama". No da joj je pravopis nepoznanica kao i poslovnik GV pokazuje time što za svaki slučaj miješa velika i mala slova pa piše "svima Vama i članovima vaših obitelj od srca želim ..."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # Tko ć na malo gleda malo i vrijediFranko 2021-12-25 16:51
Citat prof. Baltazar:
Citat gost:
Ana Kučić tjednima ne dolazi na posao. Pojavila se jučer na Gradskom vijeću i navodno opet danas je nema na poslu. Ali zato radi na fejsbuku. Tako je danas objavila na svojoj službenoj FB stranici gradonačelnice objavu o osnivanju konstituiranja Dječjeg gradskog vijeća iako nje osobno nije tamo bilo.
O čemu se radi? Nova komunikacijska strategija koja treba pokazati da iako je nema ona je prisutna!
Danas je sladunjavom, izvještačenom objavom "svima Vama i članovima vaših obitelji" poželjela, kako je napisala, čestit i blagoslovljen Božić. Pri tom je ono "svima Vama" ponovila čak četiri puta da nekome ne promakne koliko je nepismena. Dvanaest godina studiranja plus osnovna i srednja škola joj nisu bile dostatne da nauči pravopis koji jasno kaže:
# Osobna i posvojna zamjenica za 2. lice jednine (Ti, Tvoj, Tebi) i za 2. lice množine (Vi, Vaš, Vama) kad se u pisanome tekstu obraćamo pojedincu i želimo mu izraziti poštovanje. Na primjer "Ugodan vikend Vama i Vašima!"
# Malim se početnim slovom piše osobna i posvojna zamjenica za 2. lice množine kad se u pisanome tekstu obraćamo skupini osoba ili kad se ne obraćamo konkretnomu pojedincu: Dragi gosti, želimo vam ugodan boravak u našem hotelu!
A ova magistra ekonomije u obraćanju skupini osoba ("Drage Lošinjanke i Lošinjani") piše veliko početno slovo za posvojnu zamjenicu drugog lica množine "svima Vama"! Pravilno bi bilo "svima vama". No da joj je pravopis nepoznanica kao i poslovnik GV pokazuje time što za svaki slučaj miješa velika i mala slova pa piše "svima Vama i članovima vaših obitelj od srca želim ..."
Nitko se nije rodio tko bi cijelom svijetu ugodio a pogotovo čangrizavom i sujetnom profesoru Baltazaru kojem je otok Lošinj pružio dobrodošlicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # Kurs opismenjavanjaprof. Baltazar 2021-12-25 17:31
Citat Franko:
Citat prof. Baltazar:
Dvanaest godina studiranja plus osnovna i srednja škola joj nisu bile dostatne da nauči pravopis
Nitko se nije rodio tko bi cijelom svijetu ugodio a pogotovo čangrizavom i sujetnom profesoru Baltazaru kojem je otok Lošinj pružio dobrodošlicu.
Nisam znao da moram držati jezik za zubima kad vidim da gradonačelnica ne zna ili ne poštuje hrvatski pravopis za uzvrat što mi je Lošinj pružio dobrodošlicu. Pa kupite joj knjigu ili ju pošaljite na kurs opismenjavanja da ne sramoti sebe i Lošinj.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Djedovinagost 2021-12-26 09:29
Citat prof. Baltazar:
Citat Franko:
Citat prof. Baltazar:
Dvanaest godina studiranja plus osnovna i srednja škola joj nisu bile dostatne da nauči pravopis
Nitko se nije rodio tko bi cijelom svijetu ugodio a pogotovo čangrizavom i sujetnom profesoru Baltazaru kojem je otok Lošinj pružio dobrodošlicu.
Nisam znao da moram držati jezik za zubima kad vidim da gradonačelnica ne zna ili ne poštuje hrvatski pravopis za uzvrat što mi je Lošinj pružio dobrodošlicu.
Lošinj je otok njenih djedova pa kao gradonačelnica ima pravo ne samo na nepismenost nego i na ostale nepodopštine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Kićenje tuđim perjemgost 2021-12-23 09:45
Citat Gulanfer:
[POČINJU RADOVI NA IZGRADNJI SORTIRNICE]
Kao što se vidi po tom što piše na tabli Ana Kučić i njena kilava ekipa nemaju veze s tim radovima.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...
   
 • Raznorazno

  aRa 03.12.2023 17:28
  Lobiranje kod Boga
  Katolički fanatici, okupljeni u inicijativu koja se zove "Muževni budite", i ove subote ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 15:26
  Plenki ipak prelomio
  Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  az 03.12.2023 09:49
  Preseravanje
  Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 09:12
  "Zašto baš sada"
  Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 03:08
  ,,,,
  I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  dežurni 02.12.2023 22:16
  samo naprijed
  Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala ...
   
 • Tko su odgovorni?

  Yo 02.12.2023 13:22
  More do koljena na Aleji kapetana
  Do spomenika propaloj brodogradnji danas more još malo pa do koljena na aleji kapetana :sad ...
   
 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka