Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Važno je da se zagađenje ne vidi

Korisnička ocjena:  / 8
LošeNajbolje 

toxGradonačelnici Malog Lošinja se treba priznati da je u nečemu ipak dosljedna; dosljedna je u nedosljednosti. Godinama je zanemarivala problem zagađenja okoliša, a na spominjanje te teme histerizirala je i one koji bi se usudili o tome je pitati diskvalificirala bi već legendarnim protivpitanjem „a zašto baš sad?" ne dajući nikakav suvisli odgovor. No pritisnuta što zahtjevima građana što zakonskim obvezama reda radi je dala izraditi jedno prilično površno ispitivanje čije rezultate je tajila

Ni pod koju cijenu ga nije željela javno objaviti, pa ni na izričito traženje gradskih vijećnika. Ali kad je tu temu osvijetlio nacionalno relevantni portal Telegram, a stanje u malološinjskoj luci postalo nacionalna tema gradonačelnica je brže-bolje dala objaviti „Izvješće o rezultatima jednokratnog ispitivanja stanja sedimenta u području uvale Mali Lošinj". Ono što je godinama gurala pod tepih i što ni pod koju cijenu nije htjela objaviti sad je konačno objavila.

Kao i obično – obmanjuje javnost
Nakon više napisa i javne rasprave o mogućem zagađenju luke pritisnuta interesom javnosti gradonačelnica se u svom živopisnom stilu suočila s neugodnim činjenicama i uznemirenom javnosti. Kao što se onomad smiješila i pljeskala nezadovoljnim Ilovčanima koji su joj prosvjedovali pod prozorom ureda dok su joj vikali da laže, tako se veselo i s ushićenjem obratila javnosti na svojim društvenim profilima i na gradskoj web stranici povodom „priča" o zagađenju luke Augusta. Nakon što se o zagađenju lošinjske luke danima raspravljalo ona iznenada s lakonskom pompoznošću objavljuje da je naše more izvrsne kvalitete. Urbi et orbi, svim zlonamjernicima koji su se usudili baviti tom temom, objavila je da Grad sustavno vodi brigu o kvaliteti mora na svom području te da se more na lošinjskim plažama redovito uzorkuje i da je dodatno zatraženo testiranje novih lokacija na plažama Kovčanje, Poljana i Privlaka u uvali Augusta, gdje je more ocijenjeno izvrsnim. U nastavku je dodala i besmislenu rečenicu – veliku laž i ozbiljnu podvalu – „O kvaliteti mora u uvali Augusta smo izradili studiju koju možete u cijelosti u nastavku i preuzeti, a možete i pročitati naš dopis županu Komadini gdje smo dodatno pojasnili kakve sve korake Grad kontinuirano poduzima kako bi zaštitio svoje građane, goste i prirodu."

Tekst objave ove vijesti na njenoj službenoj FB stranici je kratak i besmislen. O kvaliteti mora može se nešto zaključivati temeljem nekog ispitivanja ili temeljem neke studije, ali o kvaliteti mora se ne izrađuje studija. O kvaliteti mora može se govoriti tek nakon izrade studije, a studija se izrađuje da bi se mogla utvrditi kvaliteta mora. Citirana rečenica je stoga besmislena, no poslužila je za prikrivanje dubljeg problema; podmetanju laži pod studiju.

Laž je da je izrađena bilo kakva studija na temelju koje gradonačelnica tvrdi da je naše more iznimne kvalitete. Da bi bolje upakirala laž o studiji i tvrdnji o izvrsnosti kvalitete našeg mora gradonačelnica je uvela pojmovnu zbrku ili pak sama ne shvaća pojmove kojima barata u javnosti. Sasvim su različite stvari stanje tla, odnosno sedimenta na dnu mora od stanja morske vode, odnosno vodenog stupca. Naravno da su različita i njihova ispitivanja. Da bi pobjegla od stvarnog problema ili mogućeg problema zagađenja teškim metalima i policikličkim aromatskim ugljikovodicima u sedimentu gradonačelnica trubi o izvrsnoj kvaliteti vode, odnosno mora. Dakle trubi o nečem drugom.

Iako se slavodobitno poziva na studiju nije izrađena niti postoji ikakva studija „o kvaliteti mora". To je naprosto bezočna laž. Grad je tek dao izraditi dva različita jednokratna ispitivanja. Jedno je ispitivanje tri uzorka morske vode koje uzorkovanje je obavljeno 9. 8. 2023., a drugo je jednokratno ispitivanje pet uzoraka sedimenta od toga četiri u luci i jedno kontrolno izvan luke. Dakle, studija na koju se poziva i na temelju koje tvrdi da je izvrsna kvaliteta našeg mora - NE POSTOJI! Studija je stručni ili znanstveni rad većeg opsega kao rezultat istraživanja, proučavanja nekog užeg stručnog problema ili problematike. Studija o stanju okoliša u lošinjskoj luci vjerojatno nije nikad bila ni u primisli gradonačelnice poznate po svojoj površnosti, a kamoli da je naručena ili izrađena.

Na tvrdnje o zagađenju morskog dna, sedimenta u luci, gradonačelnica odgovara da je more izvrsne kvalitete temeljem mikrobiološke analize. Mikrobiološkom analizom se utvrđuje prisutnost patogenih mikroorganizama – bakterija. Analizom sedimenta se utvrđuju taložine na dnu odnosno prisutnost teških metala i policiklički aromatskih ugljikovodika u njima. Gradonačelnica ili ne zna razliku živog i neživog, između metala i bakterija ili svjesno obmanjuje javnost da je naše more iznimne kvalitete samo zato što u tri uzroka, u litri i pol morske vode, nije utvrđena prisutnost Crijevnog enterokoka i Ecsherihie coli izvan dopuštenih standarda prisutnosti. Prisutnost teških metala i PA ugljikovodika u moru se ne dokazuje mikrobiološkom analizom morske vode kako nas to želi uvjeriti razdragana gradonačelnica.

Sustavna je tek njena improvizacija
Manipulacija je i tvrdnja da Grad, tj. ona, vodi sustavnu brigu o kvaliteti mora, a povodom javno iznesenih sumnji o zagađenju sedimenta u malološinjskoj luci. Sustavno znači – na sustavan način, sa sustavom; sistematično, znači postojanje okvira, elemenata i procedura. Jednokratno i pritiskom javnosti iznuđeno uzorkovanje zasigurno nije nešto što je sustavno ili sistematično. Kao što ne postoji nikakva studija tako ne postoji nikakva sustavna briga Grada za stanje okoliša. Da postoji sustavna briga tada bi Grad redovito provodio ispitivanja sedimenta, mora i zraka na temelju uspostavljenog sustava zaštite okoliša i to bi transparentno objavljivao. Grad Mali Lošinj nema sustava brige za okoliš odnosno nema Program zaštite okoliša prema kojem sustavno postupa.

Objavom pisma županu i nalaza mora kao i izvješća o stanju sedimenta u luci gradonačelnica je samu sebe ulovila u laži. Iako tvrdi da je izradila studiju za koju kaže da se može u cijelosti preuzeti – studije nema. Mogu se preuzeti tek dva dokumenta i to analiza tri uzorka mora i Izvješeće o analizi pet uzoraka sedimenta. Ta dva dokumenta nisu studija niti imaju bilo kakve veze s bilo kakvom studijom. Za studiju je preduvjet izrada ozbiljnog istraživanja ili ispitivanja. Grad nema ni to.

Štoviše gradonačelnica u pismu županu navodi da joj je ozbiljno istraživanje koje je dogovarala s Institutom Ruđer Bošković bilo preskupo pa je potražila jeftinije ispitivanje. To dovoljno govori o sustavnog brizi Grada za zaštitu okoliša i posljedično za zdravlje građana. Problem joj je platiti ozbiljno ispitivanje okoliša ali joj nije problem plaćati osobnog savjetnika, neozbiljne lažno televizijske emisije, prikrivene propagandne novinske oglase i članke te sponzorirati raznorazne konferencije na kojima ju se najavljuje, a da se i ne pojavljuje. Ako nije spremna platiti ozbiljno ispitivanje jasno je da joj izrada studije vjerojatno nije bila ni u primisli.

Da se ne radi ni o ozbiljnom ispitivanju sedimenta, a kamoli o studiji kako nam laže gradonačelnica vidljivo je iz sadržaja samog Izvješća. Ukratko radi se o jednokratnom uzimanju pet uzoraka sedimenta u malološinjskoj luci i to s površinskog sloja dubine do dva cm. Uzorci su uzeti „pecanjem" s broda malim grabilom. Ukupna količina svih uzoraka, suhe tvari, teška je tek nekoliko dekagrama. Pojednostavljeno rečeno, s dna na kojem je moguće ponegdje nataloženo kroz desetljeća stotine ili tisuće tona u više metara nanosa anorganskog materijala uzet je uzorak sa samog vrha sedimenta. Ono što se nalazi 2 centimetra ispod vrha sedimenta ostalo je nepoznato i neistraženo. Da se zagrebalo malo dublje ispod površine sedimenta jasno je da bi rezultati bili puno lošiji odnosno da bi koncentracije teških metala i PA ugljikovodika bile puno više.

Stanje je loše u 2 cm na vrhu, što li je tek ispod ...
No najtragičnije je što je i tako površna analiza s površnim uzorkovanjem pokazala da postoji ozbiljno potencijalno i neutvrđeno zagađenje sedimenta u malološinjskoj luci i s tim povezana opasnost po zdravlje ljudi. Razlozi zašto gradonačelnica da sada nije htjela javnosti dati na uvid Izvješće vjerojatno se kriju u Zaključku. Citiram dijelove teksta iz Zaključka:

„...izmjerene vrijednosti sadržaja bakra u sedimentu postaja ML-P1 i ML-P2 predstavljaju opasnost za morske organizme te čak i kod kratkotrajne izloženosti može doći do toksičnih učinaka... Stoga, u odnosu na živu, stanje sedimenta na postaji ML-P2 ocjenjujemo kao loše, a stanje sedimenta na postaji ML-P3 kao umjereno onečišćeno... Na ovoj postaji utvrđeno je umjereno onečišćeno stanje s obzirom na benzo(b)fluoranten i loše stanje sedimenta s obzirom na benzo(a)antracen, pa se može zaključiti da na ovoj postaji postoji povećan rizik za zdravlje morskih organizama... Usporedbom s literaturnim podacima može se zaključiti da izmjereni maseni udjeli na postaji ML-P3 odgovaraju vrijednostima zabilježenim u umjereno onečišćenim i vrlo onečišćenim područjima, kao što su pojedina urbanizirana područja duž istočne obale Jadranskog mora te Šibenski zaljev...ukupni maseni udio svih PAH-ova na tim lokacijama odgovarao je vrlo lošem stanju sedimenta, zbog čega je potrebno oprezno interpretirati prikazane rezultate, budući da se analizom četiriju PAH spojeva ne može pouzdano utvrditi potencijalni rizik za zdravlje ekosustava.. Istraživanjem nisu obuhvaćeni niži homolozi PAH-ova (PAH-ovi male molekulske mase), kao ni alkil-supstituirani PAH-ovi čije su vrijednosti tipično povišene u lukama i marinama, pa bi za detaljniju studiju trebalo uključiti i ostale karakteristične spojeve. Analizom svih 16 PAH spojeva s popisa prioritetnih onečišćivala Agencije za zaštitu okoliša SAD-a (US EPA) dobio bi se točniji uvid u stanje sedimenta te točnije procijenio rizik za zdravlje morskih organizama. Primjenom kriterija za određivanje porijekla onečišćenja određeno je pretežno pirogeno porijeklo PAH-ova na postajama ML-P3 i ML-P4, ali bi za točniju procjenu porijekla onečišćenja trebalo primijeniti i druge dijagnostičke kriterije te statističke metode i modele razvijene za određivanje najvažnijih izvora PAH-ova na nekom području, što također iziskuje detaljnu analizu koja uključuje veći broj spojeva."

I pored toga što se zaključkom izvještaja sedimenta u malološinjskoj luci upućuju na moguća ozbiljna zagađenja okoliša gradonačelnica veselo i slavodobitno izjavljuje da je naše more iznimne kvalitete. Nedokazanom i vjerojatno lažnom tvrdnjom o iznimnoj kvaliteti našeg mora gradonačelnica panično želi prekinuti propitivanje stanja okoliša u malološinjskoj luci i ušutkati zlonamjernike koji usred turističke sezone „o kojoj svi ovisimo" nameću tu temu.

Dakle, na temelju analize 1,5 litre od otprilike 26 milijuna m3 morske vode u uvali Augusta i analize manje od kilograma sedimenta od vjerojatno više tisuća tona gradonačelnica neodgovorno zaključuje da je naše more iznimne kvalitete. To je zaključila iako su već na samom vrhu sedimenta pronađeni teški metali i policiklički aromatski ugljikovodici i zato što u vodi nije utvrđeno više bakterija nego li je to prihvatljivo. More možda i je pogodno za kupanje ali to ne znači da ne postoji onečišćenje okoliša i opasnost za zdravlje ljudi. Za lošinjsku gradonačelnicu briga za okoliš i zdravlje ljudi je tek uznemiravanje javnosti i ugrožavanje sezone od strane zlonamjernika. Da u tome razmišljanju nije usamljena pokazuju i komentari i lajkovi na fejsbuku na njenu objavu o iznimnoj kvaliteti mora.
More je iznimne kvalitete jer govna ne plivaju po plažama pa se ne vidi zagađenje –ukratko nam poručuje gradonačelnica u alanfordovskom stilu.

Komentari: 

018 # važno je da se zagađenje ne vidititanic 2023-08-15 21:49
Članak u cjelosti opisuje modus operandi gradske vlasti, pa to što gradonačelnica govori o nekakvim dopisima županu Komadini je tragično, pa normalno je ako spominje tog političara opće prakse da kaže da je uvala u k..cu, da traži momentalnu sanaciju uvale,odgovorno st svih koji su doveli do ovoga,momentaln u i neodložnu obvezu slanja ronioca ispod i ispred doka, prezentiranje svega javnosti.Znamo svi što će se brzo dogoditi i što je cilj svega, cilj svega je da sanacija uvale brzo padne na trošak svih stanovnika ovog grada kada za to dođe vrijeme, a doći će brzo.
Ovim ona direktno omogućava da stvarni vlasnici pokupe vrhnje, što su do sada i radili, a sva sranja će ostaviti nama, to je svrha svega.
Ni po koju cijenu se ne smije priznati zagađenje, niti se ne smije postavljati bilo kakvo pitanje u svezi zagađenja, ne smije se nikako uznemiravati prave vlasnike škvera konji se nalaze van Lošinja i smiju se našim mukama, ovo je doslovce hebanje u zdrav mozak,bože dragi, panećemo valjda napadati one koji nas financiraju u kampanji, koji debili se usuđuju postavljati pitanja koja nama ne odgovaraju.Župa n Komadina jako dobro znqa o kakvim se sranjima ovdje radi i ne pada mu na pamet,kao i našoj vlasti, poduzeti bilo što u zaštiti zdravlja ljudi i okoliša,stari prdonja samo čeka kraj mandata i da ode u miru bez suvišnih talasanja.
Trujete nas godinama, što ako se pokaže ,kako to tvrde profesori s Instiuta R. Bošković,da ovaj škver svojim radom dovodi do malignih oboljenja, pa zar itko razuman više sumnja u to da ti otrovi lete zrakom i da se to diše, nečinjenje protiv toga je u konačnici kazneno djelo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Govna na površinigost 2023-08-18 16:38
Citat titanic:
Ni po koju cijenu se ne smije priznati zagađenje, niti se ne smije postavljati bilo kakvo pitanje u svezi zagađenja, ne smije se nikako uznemiravati prave vlasnike škvera koji se nalaze van Lošinja i smiju se našim mukama, ovo je doslovce hebanje u zdrav mozak, bože dragi, panećemo valjda napadati one koji nas financiraju u kampanji, koji debili se usuđuju postavljati pitanja koja nama ne odgovaraju.
hebanje u zdrav mozak građana Lošinja je dobar opis cilja trijumfalne objave na službenom fejsu gradonačelnice [NAŠE MORE IZVRSNE JE KVALITETE] jer more je bakteriološki ocijenjeno izvrsnim. No prvi komentar uz objavu (citiram) "Super, a kad se već provelo ispitivanje se zna jel provedeno praćenje fizikalnih i fizikalno-kemij skih i kemijskih pokazatelja. Izgleda da je bila riječ o živi, nekim metalima, pa gdje su pokazatelji o tome?" Na to pitanje nema odgovora, ali ima reakcija Kučićkinih ulizica koji nastoje neutralizirati pitanje. Pa je tu ljutit odgovor na pitanje o kemiji (citiram) "Ovo sve rade ljudi iz zlonamjere i ljubomore, nista drugo. Taj ko objavljuje neke tekstove a bez rexultata analiza i bilo cega je nista drugo nego obican idiot. Oni pricajuno farbanju brodova i nekim losim substancama u bojama a pojma nemaju da danas brod ima antifouling certificate koj je priznat od svik klasifikacijski s zavoda i Port StatevControla samo pisu pizadrije a nemaju pojma o nicemu." Ista osoba u nastavku zahvaljuje gradonačelnici (citiram) "Hvala na objavi, a sad bi trebalo ovima koji objavljuju i deziformiraju javnost i nanose stetu nasim prihodima u Turizmu biti jasno sta pisu i kako pisu i o skveru u kojem ljudi rade i zive za svoje familije. Zahvaljivanju se istog trena pridružuje osoba istog prezimen u ime naselja Poljana (citiram) "Hvala Gradonačelnice da ste promtno reagirali I testirali more u našoj uvali Augusta I tako razbili nedoumice zlonamjernik. Naselje Poljana vam zahvaljuje jer je more ispred kuca u kojem se kupaju oduvjek jedino šta imaju." Čini se da je ovima iz naselja Poljana sve dobro dok govna ne plivaju po površini ispred njihovih kuća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ......nn 2023-08-19 06:08
Citat gost:
(citiram) "Hvala Gradonačelnice da ste promtno reagirali I testirali more u našoj uvali Augusta I tako razbili nedoumice zlonamjernik. Naselje Poljana vam zahvaljuje jer je more ispred kuca u kojem se kupaju oduvjek jedino šta imaju." Čini se da je ovima iz naselja Poljana sve dobro dok govna ne plivaju po površini ispred njihovih kuća.
Je li se samo meni čini da Anu K. javno podržavaju uglavnom ulizice i polupismene osobe. Ova zahvala je primjer koji pokriva oba tipa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # poltronski pravopisAF 2023-08-19 07:23
Zahvalu Gradonačelnici (veliko G iz protivpravopisn og, ali poltronskog poštovanja) "promtno" je napisala jedna profesorica :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Profit ispred zdravlja ljudiZico 2023-08-19 09:06
Sve su to uglavnom vlasnici bespravno izgrađenih apartmana na Poljani, nešto od toga je legalizirano, a nešto još jednom naknadno bespravno nadograđeno.
Materijal za gradonačelničin o pridruživanje inicijativi protiv bespravne gradnje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ....... 2023-08-19 11:11 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Zakon o jezikugost 2023-08-19 14:58
Citat:
"Hvala Gradonačelnice da ste promtno reagirali I testirali more u našoj uvali Augusta I tako razbili nedoumice zlonamjernik. Naselje Poljana vam zahvaljuje jer je more ispred kuca u kojem se kupaju oduvjek jedino šta imaju".
Možda zbog ovakvih profesora Vlada donosi zakon o zaštiti hrvatskog jezika :lol: A to će pogoditi i gradonačelnicu i one koji pišu umjesto nje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # O klo(v)novima rodehranitelj tuljana 2023-08-19 20:22
Citat gost:
Citat:
"Hvala Gradonačelnice da ste promtno reagirali I testirali more u našoj uvali Augusta I tako razbili nedoumice zlonamjernik. Naselje Poljana vam zahvaljuje jer je more ispred kuca u kojem se kupaju oduvjek jedino šta imaju".
Možda zbog ovakvih profesora Vlada donosi zakon o zaštiti hrvatskog jezika :lol: A to će pogoditi i gradonačelnicu i one koji pišu umjesto nje.
Zanimljivo je to (hajde da se za promjenu malo ja bavim komentatorim).. . na Lošinju žive stvarno različiti ljudi, svih uvjerenja i interesa. S druge strane (ako izuzmemo mene i povremene očite padobrance) ova stranica ima toliko uniformne komentatore kao ni jedna druga koju znam. Pa čak i na stranici ljubitelja sijamskih mački ima više različitih mišljenja, rasprave... Kad bih ja sutra prestao pisati, svi komenttaori bi pisali o Ani, kovrčama, hostesi, dugom studiranju, cvilili za "besplatnim" zdravstvenim. Svi ostali komentatori imaju, kako se čini, jedinstveni stav o najširem broju tema. Imaju isti stav o gradonačelnici, Domovinskom ratu, domoljublju, Katoličkoj crkvi, braniteljima, Oluji, pobačaju, covid potvrdama, "cijepljenju" vezano uz covid, jako im je bitan jezik i pravopis, jako se razumiju u latinski, što god bilo napisano u člancima, neovisno o temi, o svemu se jednoglasno slažu. Svi vole glasilo HDZovog koalicijskog partnera i smatraju ga "opozicijom" HDZu...svi oni žale za rezervatom za dupine iako se pokazalo da je bio nepotreban...je dnako "pogrešno razumiju" sve što ja napišem i svi me nazivaju trolom... Koriste slične jezične konstrukcije i iste logičke pogreške (kad im odgovara). Rado koriste skračenicu EOD. Ma, da skratim, kao klonirani su. Ne znam koja je slučajnost da se ro dogodi, osim ako su komentatori pod nekim oblikom koordinacije, ili su komentati djelo iste osobe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ??gost 2023-08-19 21:12
Ne vidim vezu sa testiranjem mora .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ko te ne zna...hranitelj tuljana 2023-08-19 21:19
Citat gost:
Ne vidim vezu sa testiranjem mora.
Šteta očito si prvi put ovdje...ima puno upisa koji nemaju nikakve veze s člankom,čak nema veze ni ovaj iznad mene nikakve, šteta što njega nisi vidio, valjda slučajno :)?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ....gost 2023-08-19 21:27
Kako nema veze. Odnosi se na testiranje mora. Ali nemoj dalje šiljit. Ne zanima me
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Cvilež frustriranog trolagost 2023-08-20 10:14
Citat hranitelj tuljana:
Kad bih ja sutra prestao pisati, svi komenttaori bi pisali o Ani, kovrčama, hostesi, dugom studiranju,
Ovo je jedan od mnoštva povoda za sličnost sadržaja komentara. Ovo pristaje FB stranici neke djetinjaste influencerice, a ne službenoj stranici jedne gradonačelnice koja se hvali da nije klasična političarka.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # Moj prijatelj Anu ljubihranitelj tuljana 2023-08-20 10:32
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Kad bih ja sutra prestao pisati, svi komenttaori bi pisali o Ani, kovrčama, hostesi, dugom studiranju,
Ovo je jedan od mnoštva povoda za sličnost sadržaja komentara. Ovo pristaje FB stranici neke djetinjaste influencerice, a ne službenoj stranici jedne gradonačelnice koja se hvali da nije klasična političarka.
Kakve veze ima vaš upis i priložena fotografija, s temom zagađenja mora?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Vezano za # O klo(v)novima rodegost 2023-08-20 10:58
Citat hranitelj tuljana:
Kakve veze ima vaš upis i priložena fotografija, s temom zagađenja mora?
To je odgovor s prigodnom ilustracijom na tvoj komentar pod naslovom # O klo(v)novima rode uz ovaj članak o temi zagađenja mora u kojem - nevezano za temu članka - osuđuješ stavove o gradonačelnici, Domovinskom ratu, domoljublju, Katoličkoj crkvi, braniteljima, Oluji, pobačaju, covid potvrdama, "cijepljenju" vezano uz covid, pridavanju važnosti jezik i pravopisu, razumjevanju u latinski itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # važno je da se zagađenje ne viditeuta 2023-08-20 22:00
Htjela bi gospodi s poljane ispričati jednu priču. Majka sam djeteta koje je sada odrasla osoba i ima svoju djecu.Te godine kada se dijete rodilo preko ljeta smo živjeli kao pećinski ljudi. Cijele dane smo morali živjeti u zatvorenoij kući jer se od pjeskarenja iz škvera nije moglo živjeti.Iso se nastavilo i slijedećih godina, po danu pjeskarenje, noću motori brodova.Živjeli smo svi ovdje u blizini kao stoka.Ljudi su se žalili, sačekivali ujutro direktora,molil i,kumili,prijet ili da se to trovanje zaustavi,ništa se nije dešavalo.Dijete mi je obolilo na pluća, ali smo to nekako kasnije izliječili redovitim posjetima bolnice u Zagrebu.Prije cca 8-9 godina brodogradilište je skroz podivljalo,poče li su dovlačiti brodurine od vatrogasaca prema gradu, doslovce ljudima 20 metara od kuća,skidati bokaporte i pjeskriti ih ljudima pod prozorom.Radi toga što ne žele spajati brodove na struju koja im je skupa,motori brodova rade po čitave noći.Tada su počele žalbe svim institucijama.P rije 4 godine je konačno gradonačelnica na brzinu ugovorila sastanak škvera s stanarima. Ja sam bila jedna od predstavnica 50 obitelji iz okolice škvera .Na sastanku je bio predstavnik Džavnog inspektorata iz Rijeke, a u ime Grada Elvis Živković,tada predsjednik Gradskog vijeća.istresli smo sve na stol, i škver je obećao poboljšanje .Ništa se od toga nije ostarili, čak je poslije 6 mjeseci postalo i gore.Nemojte se čuditi što je sve završilo u medijima,trebal o je to i ranije napraviti.
Zamislite situaciju vi na Poljani da se na mjestu gdje se sada kupate nalaze brodurine ,a kojim se pjeskari i sto metara dalje dok.Zamislite da mmotori brodova rade čitave noći, kako bi vi živjeli,podnosi li to sranje.Tvrdim da bi vrištali, vrištali do neba.Onom gospodinu s Poljane kojem su boje neškodljive odgovaram da nema boje na svijetu koju možete udisati, to su [cenzurirano]ar ije. Osim boja tu su i hrđe,i sva druga teška sranja s tih željeznih i hrđim obraslih brodurina.Prepo ručam gospodinu da s anti vegetativnim bojama začini juhu , a s hrđom i teškim metalima neka pognoiji salatu u vrtu, imati će fantastičan urod, vjerovatno i mutant salate.Neka zaroni pokraj doka ,izvadi malo otrova s dna i to namaže na kruh, dobar tek.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Zahvala u ime TurizmaBambi 2023-08-21 14:08
Citat teuta:
Htjela bi gospodi s poljane ispričati jednu priču.
Gospoda s Poljane imaju svoju priču. Ispričala su je uz slavodobitnu objavu gradonačelnice [NAŠE MORE IZVRSNE JE KVALITETE] s laži da Grad sustavno vodi brigu o kvaliteti mora na svom području. Osim njihove zahvale u ime Turizma (veliko T) Gradonačelnici (veliko G) ista je dobila i 87 lajkova u proteklih sedam dana. A ovo je njihova objava.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Grammar naziGuest 2023-08-21 19:18
Ovaj komentar je obrisao administrator
02 # Čorba kemikalija u "našem moru"Gost 2023-08-26 09:45
Citat teuta:
Htjela bi gospodi s poljane ispričati jednu priču. Majka sam djeteta koje je sada odrasla osoba i ima svoju djecu.Te godine kada se dijete rodilo preko ljeta smo živjeli kao pećinski ljudi. Cijele dane smo morali živjeti u zatvorenoij kući jer se od pjeskarenja iz škvera nije moglo živjeti. Iso se nastavilo i slijedećih godina, po danu pjeskarenje, noću motori brodova... Živjeli smo svi ovdje u blizini kao stoka. Preporučam gospodinu da s anti vegetativnim bojama začini juhu , a s hrđom i teškim metalima neka pognoiji salatu u vrtu, imati će fantastičan urod, vjerovatno i mutant salate.Neka zaroni pokraj doka ,izvadi malo otrova s dna i to namaže na kruh, dobar tek.
Objavom [NAŠE MORE IZVRSNE JE KVALITETE] s laži da Grad sustavno vodi brigu o kvaliteti mora na svom području gradonačelnica je pričom o bakteriološkom stanju mora pokušala odvratiti pozornost od kemijskog zagađenja od strane škvera. S tim u vezi ukazujem na članak Novo ispitivanje kvalitete mora u Kostreni otkrilo teško razgradive spojeve na još jednoj plaži
novilist.hr/.../...
I tamo je more bakteriološki u redu, "U odnosu na mikrobiološke pokazatelje na sve četiri lokacije, a to su Pod Kvarovo, Klančić, Perilo i Svežanj, utvrđena je izvrsna kakvoća mora sukladno kriterijima iz Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08), vezano za mikrobiološke pokazatelje", ali "Drugim ispitivanjem morskog sedimenta na navedenim lokacijama utvrđena je opterećenost površinskog sloja morskog sedimenta teško razgradivim spojevima (PAH-ovima), osobito uz plažu Perilo."
Pa draga gospođo, izvolite nas izvijestiti i o čorbi kemikalija u "našem moru" oko i zbog škvera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...TT 2023-08-26 12:08
i u članku još kaže:
"U odnosu na fizikalno-kemij ske i kemijske pokazatelje, kao izvanredni oblik monitoringa čiji je naručitelj Općina Kostrena i nadalje se ne preporuča kupanje na plažama Pod Kvarovo i Klančić, ističu u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goran ske županije, koje provodi ispitivanja kvalitete mora."

A ova naša razmišlja jednodimenziona lno, ako nema bakterija njoj je super, ne zanimaju je teški i otrovni metali u moru, a sutra možda i pesticidi koji će sa golf terena završiti u jezeru. Čudo od gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Šteta našim prihodima u Turizmuasd 2023-08-26 13:14
Citat Gost:
Pa draga gospođo, izvolite nas izvijestiti i o čorbi kemikalija u "našem moru" oko i zbog škvera.
Šta ti nisi pročitao zahvalu apartmana Glavan sa Poljane Gradonačelnici "Hvala na objavi, a sad bi trebalo ovima koji objavljuju i deziformiraju javnost i nanose stetu nasim prihodima u Turizmu biti jasno sta pisu i kako pisu i o skveru u kojem ljudi rade i zive za svoje familije."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Mrmo 22.02.2024 08:51
  ......
  Danas je 14 dana od izvanredne sjednice gradskog vijeća, a pozivi za redovnu sjednicu moraju biti objavljeni najmanje 7 dana prije sljedeće sjednice. Znači, ništa još najmanje 7 dana, a posljednja redovna sjednica GV je održana još 14. prosinca 2023.

  Read more...

   
 • Dobro upravljanje gradom

  ppu-prof_Pr 22.02.2024 08:48
  Утепление и штукатурка дома снаружи цена
  Наша бригада профессиональны х исполнителей готова предлагать вам актуальные средства, которые не только предоставят надежную охрану от заморозков, но и подарят вашему собственности трендовый вид. Мы эксплуатируем с новейшими компонентами, ассигнуруя ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Mrmo 22.02.2024 08:51
  ......
  Danas je 14 dana od izvanredne sjednice gradskog vijeća, a pozivi za redovnu sjednicu moraju ...
   
 • Dobro upravljanje gradom

  ppu-prof_Pr 22.02.2024 08:48
  Утепление и штукатурка дома снаружи цена
  Наша бригада профессиональны х исполнителей готова предлагать вам актуальные средства ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...