Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Napuhavanje Proračuna

Korisnička ocjena:  / 14
LošeNajbolje 

napuhPrijedlog Proračuna Grada Malog Lošinja za razdoblje od 2023. do 2025. godine ispunio je sva očekivanja građana skeptičnih prema bujici optimističnih objava na društvenim mrežama i lepršavim nastupima gradonačelnice na radiju Jadranka te emisijama ĐIR Projekti. Nije se dogodilo nikakvo čudo ni prosvjetljenje koje bi dovelo do toga da u javno savjetovanje bude upućen ozbiljan i transparentan prijedlog gradskog Proračuna ⮞

I ovaj prijedlog odražava stihijsku, nerazboritu i kratkovidnu politiku koja za rezultat ima dva kina unutar tri kilometra ali nema javnog bazena, milijunske troškova za usluge odvjetnika, plaćanje nepotrebnih osobnih savjetnika gradonačelnice, sponzoriranje blagonaklonosti medija – ali nema sredstava za u izbornoj kampanji obećano dopunsko osiguranje umirovljenika. Zanemarivim iznosima se planira poticanje malog gospodarstva i poljoprivrede, ali obilato se potiču gradske tvrtke. Uz pasivne vijećnike iz redova HDZ-a i kupljenu većinu „nezavisnih" vijećnika u Gradskom vijeću te sustavno ignoriranje primjedbi u javnom savjetovanju predloženi Proračun će biti prihvaćen. »Grad za tebe« će do kraja mandata biti Grad za nju ... i njenu kliku! 

Neozbiljan proračun
Proračun je neozbiljno planiran i po već uhodanom običaju prenapuhan. Iako je svim upućenima jasno da ova gradska uprava svojim stručnim kapacitetima i sposobnostima ne može izvršiti proračun veći od deset milijuna eura, proračun se stalno napuhuje. U mandatu Ane Kučić, od 2017. pa do sada proračuni se izvršavaju između 66 i 73 milijuna kuna godišnje. Jasno je da gradska uprava pod njenim vodstvom ne može realizirati proračun veći od deset milijuna eura. Ali planirati ga mogu kako god žele pa ga tako i planiraju; onako kako žele. Godišnji proračuni se napumpavaju, planiraju i dvostruko većim nego li je to realno. Gradonačelnica kao da misli kako će pumpanjem proračuna izgledati da je uspješnija.

A kako ga pumpa? Napuhuje ga nepostojećim donacijama i investicijama za koje zna da se neće realizirati. Tako je 4 – 5 godina napuhavala Proračun za 10 – 12 milijuna kuna donacija za šetnicu Čikat i za javnu rasvjetu Čikata. Iako gradska blagajna nije primila ni lipe tih donacija godinama je tim iznosom proračun napuhavan. Napuhuje ga se i planiranjem investicija koje se ne realiziraju kako zbog nesposobnosti gradske uprave da ih provedu tako i da osigura njihovo financiranje. Na prigovore zašto se tako planira nositelji gradske vlasti tvrde da se to tako mora jer da za svaku investiciju moraju biti planirana sredstva u proračunu. Naravno, gradski stručnjaci ne razumiju ili se prave da ne razumiju zašto se proračun donosi za tri godine te da investiciju koja se proteže u tri proračunske godine treba i planirati u tri godine, a ne u jednoj. No nerealizirane investicije sadašnjoj garnituri na vlasti su korisne kao steroidi za pumpanje mase proračuna.

Osim što je Proračun neozbiljan on je i pomalo šaljiv. Tako nezakonite potpore vlastitom trgovačkom društvu Loger d.o.o. planira u sklopu Programa 1201 – Priprema i provedba EU projekata. Nekadašnja privatna tvrtka Loger d.o.o. nema niakkve veze s EU projektima. Brod, izvorno kuter, Nerezinac koga su za potrebe izvlačenja EU sredstava proglasili posljednjim primjerkom lošinjskog logera bio je predmet EU projekta u sklopu Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska - „Mala barka 2". Obnova broda odnosno uspostava Interpretacijskijskog centra pomorske baštine otoka Lošinja je završena u ljeto 2019. Sukladno proceduri koju zahtjevaju EU propisi o tome je sastavljeno i završno izvješće. U njemu se navodi da su planirane aktivnosti izvršene sukladno planu i ugovorenim rokovima te je 27. lipnja 2019. godine organizirano svečano otvorenje Interpretacijskog centra pomorske baštine otoka Lošinja. Dakle, EU projekt obnove broda, navodnog posljednjeg primjerka lošinjskog logera, davno je završen, ali u prijedogu Proračunu za 2023. – 2025. se s pozicije pripreme i provedbe EU projekata planiraju potpore trgovačkom društvu Loger d.o.o. Ne da je to neozbiljno – to je smiješno.

Šibicarenje s linijom za Mrtvašku
Teško je pobrojati sve netransparenosti u predloženom gradskom Proračunu, pa uočimo samo primjer jedne, i to u slučaju osvete Ilovčanim što su gradonačelnici oteli dragu igračku – projekt Mrtvaška. Prijedlogom Proračuna ona se sveti Ilovčanim tako što im ne vraća liniju Mrtvaška – Mali Lošinj koja je deset godina prevozila Ilovčane državnom brodskom linijom 311. Tako Ilovčani koji brodom i državnom linijom dođu u luku od navodnog strateškog i državnog značaja ne mogu dalje ako nemaju svoj osobni automobil. Grad osigurava prevoz samo za učenike iz Mrtvaške do Lošinja ali za stare i nemoćne stop – nema dalje! S ljudske strane teško razumljivo. Ali vratimo se na temu – netransparenosti proračuna.

Na proračunskoj poziciji za Program 1304 – Održavanje prometnih linija, citat iz obrazloženja: „se planira 39.800 Eura manji iznos u odnosu na proteklu godinu s obzirom da je ponovno uvedena redovna brodska linija Ilovik-Mrtvaška". Tako da se planira iznos od 12.000 Eura "za izjednačavanje uvjeta življenja u malim mjestima sa središtem Grada Malog Lošinja osiguranjem autobusnih linija za mjesto Punta Križa". Inače svrha tog programa je doprinos približavanju malih otoka i mjesta središtu Malog Lošinja i olakšavanje otočne izoliranosti. Jasno je dakle da se planira samo trošak za autobusne linije za Puntu Križa i da gradonačelnica »Grada za tebe« ne želi vratiti liniju koja je deset godina koristila Ilovčanima. Na taj način im se osvećuje za propast projekta Mrtvaška. Na primjedbe Ilovčana na javnom izlaganju da nisu predviđena sredstva za prometnu liniju Mrtvaška – Mali Lošinj odgovoreno je da to nije istina odnosno da je previđeno 39.800 Eura, upravo koliko je skinuto sa stavke prometa, za prevoz Ilovčana ali da se oni nalazi unutar druge stavke – u stavci potpora Lošinj uslugama. Umjesto da se sredstva za tu namjenu nalaze na poziciji Održavanje prometnih linija gdje se jedino i mogu nalaziti ona se navodno nalaze u potporama trgovačkom društvu Lošinj usluge!

Zašto se sredstva za održavanje linije s Mrtvaškom ne planiraju tamo gdje ih se treba planirati, na poziciji Programa Održavanje prometnih linija kao što je to autobusna linija s Punta Križa, već se ona navodno planiraju i previđaju skrivečki u potporama jednom trgovačkom društvu? Zašto je prometna linija s Punta Križa prometna linija, a prometna linija s Mrtvaškom je potpora trgovačkom društvu? Kreativni predlagači proračuna se nisu tim pitanjem previše bavili. No na nesreću po tvorce ovog proračuna ni potpore se ne mogu davati bez javnog natječaja, pa ćemo budno pratiti da vidimo kako će na takvo planiranje i igranje skrivača s potporama reagirati Državna revizija.

Ono što je dodatni problem u ovoj situaciji u kojoj se javno izjavljuje da su ukinuta sredstva za povezivanje s Mrtvaškom u stvari u potporama Lošinj uslugama jest činjinica da Lošinj usluge nemaju licencu za obavljanje javnog prometa pa je nejasno kakve uopće veze oni mogu imati s obavljanjem usluga u javnom prometu i zašto i po kojem pravnom osnovu uopće dobivaju potpore. Umjesto praćenja i trolanja po društvenim mrežama gradskoj upravi bilo bi pametnije pratiti što piše u Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu i Uredbe (EZ) 1072 i 1073/2009.

Koliko god ovaj proračun bio nerealan, neozbiljan i netransparentan većina u Gradskom vijeću će ga usvojiti. Anemično članstvo stranke i uškopljeni Gradski odbor kojem je sama gradonačelnica na čelu nemaju snage da zaustave ovo nazadovanje, a predsjednik Gradskog vijeća, donedavni ljuti politički protivnik gradonačelnice postao je čvrst oslonac gradonačelnici. Umjesto da bude korektiv vlasti postao je korektiv izborne volje građana Malog Lošinja.

Komentari: 

023 # LažljivicaHamlet 2022-11-06 18:40
Napuhuje proračun stavkama za koje zna da ih ne može ostvariti isto kao što je napuhala izborna obećanje. Prvo da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka a onda da će biti Grad za tebe. Biće Grad za tebe kao što je prvi od 1000 otoka :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Ima se, može seNN 2022-11-07 10:42
Za obećano dopunsko osiguranje umirovljenicima novaca nema za tekući dio godine, a nije u planu ni za godine koje slijede do kraja mandata. Ali za ovo - konkretno za Anta Nedića - ima. Ovo je prijedlog za današnju sjednicu GV:
„Naknada za rad gradonačelnika koji dužnost obnaša bez zasnivanja radnog odnosa, iznosi 50% umnoška koeficijenta za obračun plaće gradonačelnika koji dužnost obavlja profesionalno i osnovice za obračun plaće gradonačelnika.“
Na dnevnom redu je i prijedlog ove odluke:
„Naknada za rad gradonačelnika koji dužnost obnaša bez zasnivanja radnog odnosa, iznosi 50% umnoška koeficijenta za obračun plaće gradonačelnika koji dužnost obavlja profesionalno i osnovice za obračun plaće gradonačelnika.“
Razlozi zbog kojih se donosi odluka:
- na temelju Zakona o upravnoj inspekciji (NN 15/18, 98/19) nad Gradom Mali Lošinj proveden je neposredan inspekcijski nadzor koji je između ostalog uključivao i nadzor nad primjenom zakona i drugih propisa kojima se uređuje sustav, ustrojstvo i način rada tijela grada. Istim je utvrđeno da je za pojedine odredbe Odluka o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika iz
radnog odnosa potrebno određeno usklađenje sa odredbama važećih propisa te je naloženo njihovo ispravljanje.
Pitanje je zašto je inspekcija nakon izvršenog nadzora naložila usklađenje sa odredbama važećih propisa. I naredila ispravljanje. Ja sam uvjeren da inpekcija nije naložila povećanje nego smanjenje plaće. A vi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # .......... 2022-11-07 11:10
ja sam uvjeren da gradom upravljaju lažovi, lupeži i licemjeri, 3 in 1
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # RobinHood 2022-11-07 11:25
Nema se para za obećano iz izborne kampanje pa se sada krvnički dižu svi mogući nameti - od komunalija preko paušala za turistička noćenja do guljenja kože poduzetnicima dizanjem raznoraznih poreza i obaveza....pa dokle više?!Samo uzimaju i grabe a narod sve tanjih džepova a bome mnogi i praznih džepova... Grad za tebe a pare za njih
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Superhik gradonačelnicaAlan Ford 2022-11-07 12:30
Gradonačelnica se ponaša kao Superhik, uzima od siromašnih da bi dala bogatima.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Ne vjeruj HDZ lopovima ni kada ti darove noseGrađanin drugog reda 2022-11-07 13:41
Citat Hood:
Nema se para za obećano iz izborne kampanje pa se sada krvnički dižu svi mogući nameti - od komunalija preko paušala za turistička noćenja do guljenja kože poduzetnicima dizanjem raznoraznih poreza i obaveza....pa dokle više?!Samo uzimaju i grabe a narod sve tanjih džepova a bome mnogi i praznih džepova... Grad za tebe a pare za njih
Plenković mi digne penziju za 100 kuna, da bi mi Superhik Ana zajedno sa Komunalnim uslugama otela 200 kuna mjesečno. A nisam ni bio u dućanu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Anina šarena lažaPrevareni penzić 2022-11-07 14:08
Citat Građanin drugog reda:
Citat Hood:
Nema se para za obećano iz izborne kampanje pa se sada krvnički dižu svi mogući nameti - od komunalija preko paušala za turistička noćenja do guljenja kože poduzetnicima dizanjem raznoraznih poreza i obaveza.... Grad za tebe a pare za njih
Plenković mi digne penziju za 100 kuna, da bi mi Superhik Ana zajedno sa Komunalnim uslugama otela 200 kuna mjesečno. A nisam ni bio u dućanu.
Superhik Ana je video preformansom umirovljenicima podvalila hrpu šarenih laža. A u prijedlog Proračuna do kraja svog mandata je za sufinanciranje dopunskog osiguranja stavila siću nedostatnu za 2000 umirovljenika.
Ovo je obećavala

A ovo je dokaz da nam je lagala

i.imgur.com/VPuBpBL.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # izborna prevara...... 2022-11-07 14:28
sa 46.500 eura jedva može podmiriti dopunsko osiguranje za 400 umirovljenika
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Lažljiva Ana Kučičasdf 2022-11-07 18:05
Na pitanje jednog vijećnika kazala je da je pitanje dopunskog osiguranja za umirovljenike bilo na javnoj raspravi. A ja bi volio znati šta je to pitanje uopće tamo radilo kad je u izbornoj promičbi izričito obećala bespalatno dopunsko osiguranje i dopunsko osiguranje za sve umirovljenike . Sve vrijeme do izbora ovo je stajalo na njenom fejsu a gore je video snimak njenog slatkorječivog prenemaganja. A sada znamo da je to bilo besramno, nemoralno laganje umirovljenika.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
317 # ...... 2022-11-07 19:43
pitanje o dopunskom osiguranju nije bilo na nikakvoj raspravi, grad mali lošinj nije predložio raspravu o toj temi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Ko to tamo laže?gost 2022-11-07 21:13
Citat ...:
pitanje o dopunskom osiguranju nije bilo na nikakvoj raspravi, grad mali lošinj nije predložio raspravu o toj temi
Ako je točno da dopunsko za penziće nije bilo na javnoj raspravi gradonačelnica je na današnjoj sjednici GV slagala vijećniku Kavedoniju da je bila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...da se Vlasi ne dosjetegost 2022-11-08 10:29
Citat ...:
pitanje o dopunskom osiguranju nije bilo na nikakvoj raspravi, grad mali lošinj nije predložio raspravu o toj temi
Lažeš, prijatelju! Bila je, ali uz drugu temu javnog savjetovanja. A da se Ana ne kompromitira zbog lažnog obećanja Grad je nije predložio, naredila je mladom Kamaliću da podnese prijedlog kao privatna osoba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # nebuloze, nebuloze, nebulozeWTF 2022-11-08 10:47
... i onda mudri duo Kučić-Kamalić predloži da na novčanu potporu Grada za financiranje dopunskog zdravstvenog osiguranja ima umirovljenik koji ostvaruje mirovinu manju od 2.000,00 kuna.

A HZZO kaže da država u cijelosti financira dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenicima kojima ukupan prihod u prethodnoj kalendarskoj godini, iskazan po članu obitelji, mjesečno ne prelazi iznos od 2.065,60 kuna, odnosno iznimno za osiguranika – samca 2.582,00 kuna.

Znači, Grad Mali Lošinj će sufinancirati dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenicima koji već od države imaju besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje.

Ne može ovo smisliti bilo tko, za ovakvu mudroliju treba 12 godina faxa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # OMGOMG 2022-11-07 20:18
Na gradskom vijeću cirkus, neki hoće dodjeliti nagradu osobi koja je bila u službi nekada okupatorske Italije, oporba je protiv toga.
Žunićka tvrdi da zemljiše ide na prodaju jer nije u građevinskoj zoni, Živković je ispravlja, kaže da je zemljište u građevinskoj zoni.
Mislim da sve ovo treba raspustiti, neka si nađu drugi posao, pogotovo lažljiva gradonačelnica i njene stručne službe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Nova predsjednica stara praksagost 2022-11-07 21:36
Citat OMG:
Na gradskom vijeću cirkus, neki hoće dodjeliti nagradu osobi koja je bila u službi nekada okupatorske Italije, oporba je protiv toga.
A netko je napisao da su ove godine prijedlozi konačno zakoniti jer predsjednica Ocjenjivačkog suda više nije Martina Turkalj. Godinama je bila predsjednica protivno Odluci o javnim priznanjima. Ali i s novom predsjednicom tjera se stara praksa :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Oporba terorizira NedićaDe Bill 2022-11-08 10:11
Citat OMG:
Na gradskom vijeću cirkus, neki hoće dodjeliti nagradu osobi koja je bila u službi nekada okupatorske Italije, oporba je protiv toga.
A budalasti Fabijanić na to primijetio "i do 1991. je netko vladao, pa što sada" čime je hrvatsku vlast izjednačio s okupatorskom, fašističkom. Na njegovu idiotsku primjedbu reagirao je Jović da "Lošinj do 1991. nije bio pod okupacijom, već su vladale institucije SR Hrvatske", javlja Purić. A Nedić je, piše Purić, opozicijske rasprave ocijenio kao "dimne bombe" i "teroriziranje" . Možda je sam bio u dimu pa mu se učinilo da opozicija radi nešto nedopušteno. Umjesto da se klanja mudrosti gradonačelnice i poštenju vladajuće većine GV oporba sve nešto rogobori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Dimne bombe na povijestgost 2022-11-08 13:09
Citat De Bill:
Citat OMG:
Na gradskom vijeću cirkus, neki hoće dodjeliti nagradu osobi koja je bila u službi nekada okupatorske Italije, oporba je protiv toga.
A budalasti Fabijanić na to primijetio "i do 1991. je netko vladao, pa što sada"
Lijepo je vidjeti da je hadezejcu Fabjaniću posve isto kad je Lošinj bio okupiran i kad je bio oslobođen okupacije. Sada nakon 1991. povjesničarki fašističke okupacije Lošinja vlast HDZ-a daje priznanje počasnog građanina, a već je postavila spomen ploče bivšem Mussolinijevom mornaru rodom sa Lošinja. Ali taj dio karijere se ne spominje, nego samo da je četiri puta bio svjetski prvak i osvajač olimpijskog zlata. Počasnim građaninom Grada Malog Lošinja proglašen je i on još 2000. godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ......Još jedan prevareni 2022-11-08 07:19
Sada znam za koga više nikada neću glasati, za lažljivu gradonačelnicu i lopovski HDZ.
Ustvari, nadam se da će institucije odraditi svoj posao prije sljedećih izbora.
Što si plesala, otplesala si. Finili sa Ane bali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # EutanazijaRIP 2022-11-08 08:23
U stvari, Ana je uz pomoć Kamalića jučer napravila političko samoubojstvo.
Bravo Kamaliću!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ...... 2022-11-08 09:12
jučerašnji prijenos sjednice je bio katastrofalan, cijelo vrijeme je stalno prekidalo, sa kraćim ili dužim pauzama, i na kraju nije snimljen dio koji pokriva točku 15. u kojemu je gradonačelnica podlo prevarila umirovljenike za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje, nadam se da ovaj prijenos neće biti plaćen firmi koja nam skupo naplaćuje prijenose
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
313 # Izbjegavanje javne nabavegost 2022-11-08 09:53
Citat ...:
jučerašnji prijenos sjednice je bio katastrofalan, cijelo vrijeme je stalno prekidalo, sa kraćim ili dužim pauzama, i na kraju nije snimljen dio koji pokriva točku 15. u kojemu je gradonačelnica podlo prevarila umirovljenike za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje, nadam se da ovaj prijenos neće biti plaćen firmi koja nam skupo naplaćuje prijenose
Ako se ne varam vijećnik Jović je pitao o javnoj nabavi za snimanje i prijenos sjednica GV. Da li neko zna kome je Ana udijelila taj poslić i koliko ga plaćamo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # javna nabavaEdvard 2022-11-08 11:25
Da li je to onaj Jović koji je blokirao izgradnju vodovoda i kanalizacije na Susku jer nije dobio nadzor?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
48 # ?gost 2022-11-08 12:37
Citat Edvard:
Da li je to onaj Jović koji je blokirao izgradnju vodovoda i kanalizacije na Susku jer nije dobio nadzor?
Pa šta i ako je to baš taj Jović?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # SamopomoćA.s.. 2022-11-09 10:37
Citat Edvard:
Da li je to onaj Jović koji je blokirao izgradnju vodovoda i kanalizacije na Susku jer nije dobio nadzor?
Ako je aj nadzor bio na javnoj nabavi, a on ga nije dobio jer je dobio neki Anin klijent, postupio je ispravno ako je istina da je blokirao radove na Susku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # Adiohranitelj tuljana 2022-11-09 11:15
Citat Još jedan prevareni:
Sada znam za koga više nikada neću glasati, za lažljivu gradonačelnicu i lopovski HDZ.
Ustvari, nadam se da će institucije odraditi svoj posao prije sljedećih izbora.
Što si plesala, otplesala si. Finili sa Ane bali.
Da, bolje ti je glasati za one neovisne, za koje sugerira jedan lošinjski portal u privatnom vlasništvu. To će joj pokazati!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Bella CiaoZico 2022-11-08 13:09
Citat asdf:
Početkom prošle godine Ana Kučić je SVIM umirovljenicima obećala besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Bez javne rasprave ili javnog savjetovanja. U ovih godinu i pol dana od izbora više puta je odgovarala da je procedura u pripremi. Nije spominjala potrebu za javnim savjetovanjem u vezi toga.
Ali dobro, recimo da je potrebno javno savjetovanje. Postavlja se pitanje zašto sam Grad u pripremi Odluke o izmjeni i dopuni odluke o zaštiti socijalnog standarda građana nije predložio
dopunu u smislu uvođenja nove, do sada nepostojeće kategorije, a koja se odnosi na besplatno dopunsko osiguranje za SVE umirovljenike.
Nitko od građana nije mogao ni pretpostaviti da postoji i takva opcija.
Građani su na ovaj način obmanuti od strane gradonačelnice, jer su smatrali da se radpravlja o onome što je predloženo, a ne o potpuno novoj Odluci sa novim stavkama.
Da sam to znao,ja bih možda predložio svakodnevni besplatni autobus do Doma zdravlja, pa i do Rijeke, ali bih na to dobio odgovor da to nije predmet rasprave.
Znači, postaviš se kako ti odgovara, jednom je sve predmet rasprave, a drugi put se raspravlja samo o predloženom.

Kako je vijećnik Cavedoni već rekao, ovo je podla manipulacija.

Stoga ja više ne vjerujem gradonačelnici, ne vjerujem više njenim riječima, vjerujem samo djelima. Ono što vidim i znam je da u prošlom mandatu, a ni u ovom mandatu nije napravila apsolutno NIŠTA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Gradonačelnica ispred ogledalaNe vidi vlastite postupke 2022-11-09 00:06
Gradonačelnica je u današnjoj radio emisiji izrekla dvije bitne stvari:
a) da je destrukcija loš način za postizanje bilo kojeg cilja, i
b) da za sve postoji način.
Vezano za izrečeno, potrebno je reći da je ničim izazvana (osim glasovima umirovljenika koji su joj bili potrebni zaizbornu pobjedu) gradonačelnica sama obećala besplatno dopunsko osiguranje svim umirovljenicima.

Pa je iz tog istog razloga trebala sama predložiti odgovarajuće izmjene u Odluci o zaštiti socijalnog standarda građana kojega je stavila na javno savjetovanje.

To bi bilo konstruktivno i odigrano na pravi način.

Umjesto toga, gradonačelnica se napravila malo blesava, prešutila je moguće izmjene, a onda je zaposlenika gradske uprave uputila da kao fol on da svoju primjedbu o besplatnom dopunskom zdravstvenom osiguranju, primjedbu koja nema veze sa obećanim, a koju je ona spasonosno i objeručke prihvatila. :lol:

I onda sa dozom neumjesnog čuđenja na vijeću poruči zatečenim vijećnicima: pa svatko je mogao dati primjedbu.

Ovo ne samo da je destruktivno i da nije način, nego je stvarno yebeno qurvinski podmuklo.

Eto, to je taj način koji zagovara gradonačelnica. Naravno, svatko ima pravo na svoj stil, ovisno o kućnom odgoju i obrazovanju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # O besplatnom, rode...hranitelj tuljana 2022-11-09 08:21
Čekao sam, čekao da se javi onaj koji pametuje o svemu i lijepi definicije (od obrazovanja očito ima samo Google) ali ništa.
Pa da pojasnim:
Ne postoji "besplatno" zdravstvo pa tako ni "bedplatno" dopunsko. "Besplatni" udžbenici, ili vrtić.
Stvari koje uključuju tuđi rad ili materijane resurse, nisu "ljudsko pravo" nego privilegije.
"Besplatno" dopunsko morali bi iz svog džepa prisilno platiti produktivni članovi našeg društva. Grad, kao i država, nema "svoj" novac nego samo ono što prisilno oduzme onima koji su taj novac zaradili.
Pa će tako mnogi pojedinci koji jedva spajaju krja s krajem, plaćati dopunsko SVIM umirovljenicima , pa tako i onima koji na računima i u madracima imaju stotine tisuća kuna ili eura, koji imaju hektare zemljišta i nekoliko kuća i apartmana.
Obečavati bilo kojoj skupini ljudi tuđe novce da bi se dobilo njihove glasove, predstavlja školski primjer klijentelizma, posrdnog podmićivanja i populizma.
Čudi me da uvijek budni stručnjak za sve i svašta nije to primjetio, nego (kao i ostali komentatori, neki bi rekli "svi ko jedan") umjesto da kore gradonačelnicu zbog tog prijedloga, prozivaju je što nije ispunila obećanje.
Što mislite kolika je vjerojatnost da je i taj naš učo, snob, dendy (samo neki od bezbroj nadimaka koje koristi) i sam glasovao za "Anu" i sad se ljuti jer kao penzioner, nije dobio "besplatno" dopunsko?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # O podmićivanju birača, rode ....Bubimir 2022-11-09 10:50
Citat hranitelj tuljana:
Ne postoji "besplatno" zdravstvo pa tako ni "bedplatno" dopunsko.
To si trebao objasniti gradonačelnici kad je mamila glasove umirovljenika objavom obećanja, video snimke vlastitog nastupa u kojem obećava isti i nastupa jedne umirovljenice da prisnaži njezino izričito obećanje. Volio bih da si pod istim nickom tada objavio sljedeću opomenu: "Draga gospođo, obečavati bilo kojoj skupini ljudi tuđe novce da bi se dobilo njihove glasove, predstavlja školski primjer klijentelizma, poserdnog podmićivanja i populizma". Ali nisi ...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # Ali jesam, sada...hranitelj tuljana 2022-11-09 11:16
Citat Bubimir:
Volio bih da si pod istim nickom tada objavio sljedeću opomenu: "Draga gospođo, obečavati bilo kojoj skupini ljudi tuđe novce da bi se dobilo njihove glasove, predstavlja školski primjer klijentelizma, poserdnog podmićivanja i populizma". Ali nisi ...
Puno puta sam već pisao na sličnu temu, uvijek dočekan "na zub" ovdje... niti sam plaćen da tu pišem niti imam vremena čitati sve i reagirati na sve. Imm posla imam obitelj i sadržajan život, tako da...
...a i ako nisam iz nekog razloga napisao tada, evo, napisao sam sada. Jedini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Vladajuća podlostBubimir 2022-11-09 12:35
Nisi to napisao iz jednostavnijeg razloga nego što su tvoj posao, obitelj i sadržajan život. Javljaš se kao kritičar svega postojećeg a naročito trošenja novca poreznih obveznika od strane udruga ali paziš da gradonačelnica i ostali uljebi na teret poreznih obveznika ostanu "nevini". Raznim upadicama za odvraćanje pozornosti od za njih neugodnih tema legitimiraš se kao trol gradske vlasti, a to dokazuje i današnjih šest uzastopnih komentara. Komentari jesu opaki ali su umjesni. Jer činjenice su da je Ana Kučić dala obećanje, da je pobjedila na izborima i da sada obećanje izbjegava izvršiti i pri tom se koristi sredstvima koje je vijećnik Cavedoni nazvao podlim..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
62 # ...hranitelj tuljana 2022-11-09 13:21
Citat Bubimir:
Jer činjenice su da je Ana Kučić dala obećanje, da je pobjedila na izborima i da sada obećanje izbjegava izvršiti..
Bubimir, mene bi bilo sram da sam glasovao za HDZ samo zato da bi mi HDZ tuđim novcima platio tako simboličnu stavku kao što je dopunsko. Kmeči koliko hoćeš, ali nasjeo si...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Frustrirani trolBubimir 2022-11-09 15:07
Citat hranitelj tuljana:
Citat Bubimir:
Jer činjenice su da je Ana Kučić dala obećanje, da je pobjedila na izborima i da sada obećanje izbjegava izvršiti..
Bubimir, mene bi bilo sram da sam glasovao za HDZ samo zato da bi mi HDZ tuđim novcima platio tako simboličnu stavku kao što je dopunsko. Kmeči koliko hoćeš, ali nasjeo si...
Kao prvo, ne kmečim nego ti se rugam. Kao drugo ne vidim zašto bi itko na svijetu želio znati da bi nekog anonimnog trola bilo sram zbog bilo čega. A kao treće ti ne možeš znati jesam li nasjeo na Kučićkina obećanja, za koga sam glasao, pa ni jesam li uoće glasao. A tebi malo edukacije o obećanjima u politici. Naime, formalni dokument kojim se osoba i/ili politička stranka obraća biračima za vrijeme između dvaju izbora koji sadrži ciljeve koje osoba/stranka kani ostvariti ako dođe na vlast ili ako bude sudjelovala u vlasti zove se izborni program, a sadržajno nije drugo do običnim rječnikom rečeno skup obećanja.

No vratimo se temi članka i konstatirajmo nespornu činjenicu da obećanje (izborni program) "Lošinj prvi od 1000 otoka" kojim je dobila prošli mandat ona i HDZ uz podršku žetončića nisu ispunili. Cijeli taj mandat ispostavio se kao prijevara, no ona se ipak ponovno kandidirala. Uz podršku HDZ dobila i drugi mandat s pomalo nesuvislim, dijelom dvosmislenim a dijelom besmislenim sloganom "Grad za tebe" kao programom, odnosno obećanjem. A sada daje povoda za članak o napuhanom proračunu i komentare o dokazanoj lažljivosti koje ti pokušavaš razvodniti ovakvim i sličnim komentarima. Naći kmečanje u mojim komentarima i tvrditi da sam nasjeo može samo trol u stanju frustriranosti zbog nemoći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pica rugalicahranitelj tuljana 2022-11-09 15:27
Citat Bubimir:
ti ne možeš znati jesam li nasjeo na Kučićkina obećanja, za koga sam glasao, pa ni jesam li uoće glasao.
Ne znam, malo prije si me ispravio i napisao "iz kojeg razloga" sam komentirao, iako ni to ne možeš znati. Malo se zbroj, rastresen si (dođe s godinama)....
...za nekog tko nije glasovao za Anu, jako si zainteresiran za njeno ispunjenje obećanja. I ogorčen si, prevaren... evo mene baš briga jesu li neki za koje nisam glasao, prevarili svoje glasaće. Čak bih si i mislio, tako im i treba.
...uglavnom, uzalud su glasovao, morat ćeš platiti dopunsko. Kisi kisi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Sluga odradio posao, sluga može kućiBubimir 2022-11-09 16:55
Citat hranitelj tuljana:
Citat Bubimir:
ti ne možeš znati jesam li nasjeo na Kučićkina obećanja, za koga sam glasao, pa ni jesam li uoće glasao.
Ne znam,
To je jedino što ima smisla u ovom nesuvislom pokušaju spašavanja iluzije vlastitog samopoštovanja. Poslužio si mi za davanje šlagvorta raspravi o gradonačelničin im lažima i više mi ne trebaš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # O jednom starcuhranitelj tuljana 2022-11-09 17:03
Citat Bubimir:
kmečim
Baš su ti jadne fore, zaista si očajan...očekiv ao sam više...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Bumerang efektBubimir 2022-11-09 17:27
Citat hranitelj tuljana:
Citat Bubimir:
kmečim
Baš su ti jadne fore, zaista si očajan...očekivao sam više...
Uzalud ti trud da raspravu o Aninim lažima skreneš na osobno. Bile moje fore očajne ili ne tvoji komentari su imali bumerang efekt. Što god si napisao vratilo ti se kao kritika gradonačelničin e politike i demaskiralo te kao njezinog trola.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Zašto su je birali?gost 2022-11-09 17:50
Tuljan je lukavo zaobišao opis izbornog programa kao spiska obećanja biračima. Vjerojatno zato što bi spominjanje naglasilo kako su je birači izabrali zbog obećanja a ne zbog obleke i frizure. A ona kao da misli da su je birali zbog vanjskog izgleda pa više brine o modnom izričaju nego o obećanjima iz izbornog programa :sad:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Diverzanti i bombašiMuflon 2022-11-20 09:03
Citat Bubimir:
Nisi to napisao iz jednostavnijeg razloga nego što su tvoj posao, obitelj i sadržajan život. Javljaš se kao kritičar svega postojećeg a naročito trošenja novca poreznih obveznika od strane udruga ali paziš da gradonačelnica i ostali uljebi na teret poreznih obveznika ostanu "nevini". Raznim upadicama za odvraćanje pozornosti od za njih neugodnih tema legitimiraš se kao trol gradske vlasti, a to dokazuje i današnjih šest uzastopnih komentara. Komentari jesu opaki ali su umjesni. Jer činjenice su da je Ana Kučić dala obećanje, da je pobjedila na izborima i da sada obećanje izbjegava izvršiti i pri tom se koristi sredstvima koje je vijećnik Cavedoni nazvao podlim..
To što radi ovaj trol u retorici i logici se naziva diverzija. Diverzija je naprosto ubacivanje nerelevantnih, nevažnih primjedbi kao argumenata i uvođenje novih, nevezanih informacija u raspravu e da bi se skrenula pažnja s neugodnog pitanja na drugu temu. Ova tehnika je uobičajena u političkom govoru. Političar/polit ičarka prozvan što nije ispunio/ispunil a neko obećanje skreće pažnju s neugodnjaka hvaleći se nekim uspjehom (koji čak nije rezultat njegovog/njezin og truda nego, na primjer, truda voditelja projekta aglomeracije Frankovića).
www.viocl.hr/eu-projekti
Žalosno je za reći ali to je i jedini novac koji je GML ishodio od EU :cry:
Drugi primjeru diverzije je kad političar ne želi odgovoriti na pitanja neugodno po sebe pa skreće pažnju na postupke oporbe. Diverzija je zapravo drugi naziv za ono što danas nazivamo trolanje, iako je trolanje širi pojam, jer obuhvaća svako ometanje rasprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Pravilo palcahranitelj tuljana 2022-11-20 10:54
Vas nekoliko ovdje toliko ste uljuljkani u vlastitoj eho-komori, da naprosto svako neslaganje i svatko tko ne ponavlja isto što i vi, automatski se naziva trolom. Zamislimo debatu i dvije strane bi trebale koristiti argumente. Prozivanje druge strane "trolovima" ili skretanje pažnje na vramatiku - to je automatski priznanje poraza.


Primjeri onoga što nije "skretanje teme" na ovoj stranici:

- nečije studiranje;
- gdje je radio prije 8 godina;
- nečija frizura;
- kako stoji;
- kakve zube ima...
- o vrapcima (ako je protiv Ane)
- o komarcima (ako je protiv Ane).
- plahte teksta o latinskom ili o pluskvamperfektu
- o anđelima na vrhu igle...
Primjeri trolanja:

- kad se piše o kršenju ljudskih prava pisanje o istima, samo s drugim stavovima;
- kad se piše o obečanju tuđih novaca penzionerima pisanje o tome samo iz drugog gledišta;
- kad se piše o bilo čemu, pisanje o tome, ali (pogađate) s drugačijeg gledišta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Grad za tebeTino 2022-11-18 11:32
Neki dan je na Otoci.net osvanula vijest da će Grad Cres isplatiti božićnice svim svojim umirovljenicima.

otoci.net/.../...

Također, na webu Grada Cresa sam uočio da su iznosi božićnica povećani u odnosu na prošlu godinu. Što bi i samo po sebi trebalo biti normalno.

www.cres.hr/.../2157

A onda iste te informacije potražim na stranicama Grada Malog Lošinja.
Obzirom da na gradskom webu ove informacije očito nisu sistematizirane na jedinstven način (jedne godine je ovu informaciju moguće naći u rubrici Obavjesti iz Grada, a druge godine u rubrici Poduzetnici / Financijske potpore i stipendije), kao da se netko namjerno trudi građanima otežati pronalaženje relevantne informacije. Naravno, tražilica je skoro pa beskorisna.

Nakon gotovo pola sata guglanja po gradskom webu, konačno sam došao do informacije da Grad Mali Lošinj isplaćuje božićnice, identično za prošlu i za ovu godinu, i to samo umirovljenicima sa mirovinama do 2000,00 kn. Za razliku od creskog gradonačelnika, lošinjska gradonačelnica valjda misli da su oni preko 2000,00 kuna izuzetno bogati.

Evo linkova da ne morate guglati.

mali-losinj.hr/.../...

mali-losinj.hr/.../...

Sve mi se nekako čini da je Cres postao Grad za tebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # "dragi naši umirovljenici"wc 2022-11-19 16:36
Dobro je netko dolje napisao da mali đepić na trapericama služi za spremanje božičnica "dragim našim umirovljenicima " kako im je tepala u kampanji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Dobila je ponudu koju ne može odbitiCorleone 2022-11-09 08:59
Ja sad očekujem još jedan kućni video uradak u kojemu će se gradonačelnica čitajući sa blesimetra ispričati svim umirovljenicima i priznati da im ne može isplatiti ono što je obećala. I pri tom tri puta snažno lupiti glavom o stol.
To bi bio ispravan način.
A u stvari desit će se jedan drugi video uradak, onaj u kojemu gradonačelnica tvrdi da ona nema veze ni sa čim, da ona o tome ništa ne zna i da je za sve kriv izvjesni gradski službenik koji se drznuo i bez njenog znanja napisao primjedbu u vidu nemoralne ponude koju ona jednostavno nije mogla odbiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Obavijest našim umirovljenicimaGiga 2022-11-19 15:47
Citat Prevareni penzić:
Citat Građanin drugog reda:
Plenković mi digne penziju za 100 kuna, da bi mi Superhik Ana zajedno sa Komunalnim uslugama otela 200 kuna mjesečno. A nisam ni bio u dućanu.
Superhik Ana je video preformansom umirovljenicima podvalila hrpu šarenih laža. A u prijedlog Proračuna do kraja svog mandata je za sufinanciranje dopunskog osiguranja stavila siću nedostatnu za 2000 umirovljenika.
Ovo je obećavala

A ovo je dokaz da nam je lagala

i.imgur.com/VPuBpBL.jpg
Dragi naši umirovljenici, ako niste znali čemu je nekad služio mali džep na trapericama možete saznati na ovom linku www.index.hr/.../2411816.aspx a iz gradske uprave saznajemo da sada može poslužiti za spremanje ovogodišnje božićnice.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Jesu li Lošinjani Anin bankomat?Jeremija 2022-11-07 13:33
Čudim se što ima naivaca koji misle da Ana Kučić (HDZ) stavlja na javnu raspravu prijedloge odluka za koje već ima većinu u GV. U materijalima za današnju sjednicu je IZVJEŠĆE SA PROVEDENOG JAVNOG SAVJETOVANJA NA ODLUKU O VRIJEDNOSTI BODA KOMUNALNE NAKNADE (B) iz kojeg se vidi da je javna rasprava formalnost da se udovolji zakonu, a ne potreba da se sazna mišljenje građana. Iz izviješća se vidi da su sudionici "javne rasprave" glatko odyebani uz napomene tipo Ne razmatra se, nema prijedloga ili jednostavno ne prihvaća se.
Nema prijedloga, Ne prihvaća se. Nije predmet ovog savjetovanja. Navedena primjedba regulirana je Zakonom o komunalnom gospodarstvom I Odlukom o komunalnoj
naknadi (zakonska odredba), Ne prihvaće se .
Navedeno u obrazloženju pozivu javnosti (zakonska odredba), Ne prihvaća se. Nije predmet ovog savjetovanja.Na vedeno u obrazloženju poziva javnosti (zakonska odredba) Člankom 92.st. 1. i 2. Zakona
o komunalnom gospodarstvu određeno je da se komunalna naknada plaća za stambeni prostor, garažni prostor, poslovni prostor, građevinsko
zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti i neizgrađeno građevinsko zemljište za nekretnine iz stavka 1. ovog članka koje se nalaze na području na kojem se najmanje obavljaju komunalne djelatnosti
održavanja nerazvrstanih cesta I održavanja javne rasvjete te koje je opremljeno najmanje pristupnom cestom, niskonaponskom električnom mrežom i vodom prema mjesnim prilikama te čini sastavni dio infrastrukture jedinice lokalne samouprave, itd..


Ali prihvaća se, gle čuda, prijedlog tvrtke Komunalne usluge Cres Lošinj d.o.o.

„U članku 1. Odluke o vrijednosti boda komunalne naknade (B) predlaže se:
Vrijednost boda (B) za izračun komunalne naknade određuje se u visini od
16,80 kn godišnje po četvornom metru (m²) korisne površine, odnosno 1,40 kn mjesečno po četvornom metru (m2) korisne površine kada se naknada obračunava i plaća u obrocima.“
Obrazloženje:
Obzirom na kontinuirano povećanje troškova održavanja javnih i zelenih površina Grada Malog Lošinja te radi osiguravanja potrebnih financijskih sredstava za daljnje održavanje i izgradnju dječjih i sportskih igrališta predlažemo dodatno povećanje vrijednost boda komunalne naknade koje je predloženo na predmetnom javnom savjetovanju.


No zanimljivo je i znakovito da je odbijen prijedlog da vrijednost boda za izračun komunalne naknade ne treba mijenjati i da treba ostati 12,00 kn s obrazloženjem da "građani Malog Lošinja već sada plaćaju jednu od skupljih komunalnih naknada u usporedbi sa sličnim gradovima na području sjevernog Jadrana, pa čak skuplju i od Dubrovnika. Povećanjem vrijednosti boda Grad Mali Lošinj bi definitivno postao najskuplji grad, navodi sudionik savjetovanja. Ističe da drugi socijalno osviješteni gradovi "u ovoj situaciji uopće nemaju namjeru povećavati vrijednosti boda za izračun komunalne naknade, a građani nisu bankomat."
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # neće ovo još dugoFG 2022-11-07 14:04
To da Grad Mali Lošinj ima daleko najskuplju komunalnu naknadu, i još u dogovoru sa Komunalnim uslugama traže poskupljenje iste, dokaz je nesposobnosti i bahatosti gradske vlasti koja ne zna upravljati gradom. Nije im dovoljno što su ljudima poskupili odvoz smeća, nekima i duplo ili troduplo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Službeni odjebak na primjedbe u javnom savjetovanjugost 2022-11-07 14:34
Citat Jeremija:
Iz izviješća se vidi da su sudionici "javne rasprave" glatko odyebani uz napomene tipo Ne razmatra se, nema prijedloga ili jednostavno ne prihvaća se.
Nije predmet ovog savjetovanja.

mali-losinj.hr/.../...
No vrhunac bezobrazluka gradske vlasti je "Odgovor/Obrazl oženje" na opširni elaborat o" nemarnom ponašanju tijela javne vlasti na javnim površinama na području Malog Lošinj". Elaborat je opremljen nizom fotografija sa zemljovidnim lokacijama, s datumom i točnim vremenom snimanja te preciznim opisom primjera nemara gradske vlasti. Što mislite kakav je "Odgovor/Obrazl oženje" u ime gradonačelnice dobio sudionik savjetovanja? Odgovor glasi Ostala opažanja primaju se na znanje . Tako je građanin ovog Grada dobio samo prvu polovicu tupavo birokratskog odgovora "prima se na znanje i ravnanje". Znači Ana Kučić je njegove primjedbe primila na znanje, ali ne i na ravnanje, t.j. postupanje. Birokratskim rječnikom rečeno od gradske uprave primio je službeni odjebak na svoje primjedbe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Da, mi smo Anin bankomatgost 2022-11-07 17:30
Točka dnevnog reda, komunalna naknada, niti jedan vijećnik se nije javio za raspravu. Prijedlog odluke usvojen u jednoj sekundi. Depresivno :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ......... 2022-11-08 16:01
umjesto da naplati višemilijunske dospjele dugove Ana je odlučila povećati poreze građanima, očito je nesposobna voditi grad

ovo je za Uskok
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
184 # MariFetluci 2022-11-08 15:36
Najveći problem ovog Vijeća nisi ova četvorica. Najveći problem je Dr Devčić koji nezna voditi sjednicu. Kako si on može dozvoliti da kao vidokoobrazovsn i doktor ulazi u verbalni konflikt sa tamo nekim koji još uvijek slavi Jugoslaviju. Za njega je Jugoslavija još uvijek svetinja, a to je bila tamnica Hrvatskog naroda i on sada u stilu Pupovca brani Jugoslaviju. I doktor s njim diskutira umjesto da mu dade odmah četvrtu opomenu i da mu kaže Marš van iz ove Hrvatske Vijećnice
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
310 # ......gost 2022-11-08 18:13
Tko je slavio Jugoslaviju? A jel ta Jugoslavija koju tako mrziš ona država u kojoj su Istra, Rijeka, Zadar i otoci pripojeni matici Hrvatskoj? Ma jel ti to žališ što Lussin nije ostao u sastavu Italije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # PovijestGost 2022-11-08 19:32
Citat gost:
Tko je slavio Jugoslaviju? A jel ta Jugoslavija koju tako mrziš ona država u kojoj su Istra, Rijeka, Zadar i otoci pripojeni matici Hrvatskoj? Ma jel ti to žališ što Lussin nije ostao u sastavu Italije?
Jugoslavija je Rapalskim ugovorom Istru i dijelove kvarnera,dalmac ije prepustila Italiji.Kapitul acijom Italije 1943 NDH je te nametnute ugovore proglasio ništavnim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Glup, gluplji, najglupljiDiDiTi 2022-11-09 13:16
Citat Gost:
Citat gost:
Tko je slavio Jugoslaviju? A jel ta Jugoslavija koju tako mrziš ona država u kojoj su Istra, Rijeka, Zadar i otoci pripojeni matici Hrvatskoj? Ma jel ti to žališ što Lussin nije ostao u sastavu Italije?
Jugoslavija je Rapalskim ugovorom Istru i dijelove kvarnera,dalmac ije prepustila Italiji.Kapitulacijom Italije 1943 NDH je te nametnute ugovore proglasio ništavnim.
Bude mi žao gradonačelnice kad vidim koju moronsku podršku dobiva. Na primjedbu glupog Fabijanića u svezi dodjele jednog priznanja "i do 1991. je netko vladao, pa što sada" reagirao je Jović istinitom tvrdnjom da "Lošinj do 1991. nije bio pod okupacijom, već su vladale institucije SR Hrvatske". No našao se gluplji anonimni trol da ustvrdi kako Jović slavi Jugoslaviju, da je za njega Jugoslavija još uvijek svetinja i da je brani. Nakon toga ispod nekog kamena ispuzao je najgluplji trol da napiše "Jugoslavija je Rapalskim ugovorom Istru i dijelove kvarnera,dalmac ije prepustila Italiji". Anu Kučić, vidimo, ne podržavaju samo mutavi vijećni i vijećnice, smušeni Fabijanić i Nedić, nego uz spomenutog anonomnog glupana i glupan neznalica. Naime, Rapalski ugovor nije potpisala Jugoslavija jer tada Jugoslavija nije ni postojala. Rapalski ugovor, sporazum koji su u Rapallu, gradiću blizu Genove, 12. XI. 1920. potpisali predstavnici Kraljevine SHS i Kraljevine Italije, nakon pregovora koji su započeli 9. XI. Dakle, pregovori su počeli baš na današnji dan prije 102 godine.
- Delegacija Kraljevine SHS bila prisiljena potpisati nepovoljan ugovor, kojim su Italiji pripojeni Trst, Gorica, Gradiška i dio Kranjske, Istra (osim dijela općine Kastav), grad Zadar, otoci Cres i Lošinj, Lastovo i Palagruža, te je stvorena Slobodna Država Rijeka. Rapalskim ugovorom talijanskoj nacionalnoj manjini u Kraljevini SHS bilo je omogućeno pravo optiranja za talijansko državljanstvo, uporaba talijanskog jezika i sloboda vjeroispovijest i, a hrvatskoj i slovenskoj nacionalnoj manjini u Italiji nisu dana nikakva zakonska jamstva koja bi omogućila njihovu nacionalnu opstojnost.
Za foto slikovnicu Lošinja iz tog doba pa sve do kraja 2. svj. rata Ana Kučić (HD) odobrila je dodjelu titule počasnog građanina,
www.enciklopedija.hr/.../
Za znatiželjne, Jugoslavija je uspostavljena tek 9 godina kasnije kao Kraljevina Jugoslavija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Esulska nostalgijagost 2022-11-10 09:40
Citat DiDiTi:
Rapalskim ugovorom talijanskoj nacionalnoj manjini u Kraljevini SHS bilo je omogućeno pravo optiranja za talijansko državljanstvo, uporaba talijanskog jezika i sloboda vjeroispovijesti, a hrvatskoj i slovenskoj nacionalnoj manjini u Italiji nisu dana nikakva zakonska jamstva koja bi omogućila njihovu nacionalnu opstojnost.
Za foto slikovnicu Lošinja iz tog doba pa sve do kraja 2. svj. rata Ana Kučić (HD) odobrila je dodjelu titule počasnog građanina,
www.enciklopedija.hr/.../
Time je gradonačelnica podržala esulsku nostalgiju za vremenima kad su na otoku njenih djedova Talijani bili privilegirani građani. Očito se dodvorava dijelu birača isto kao kad je skupa s Garijem davala priznanja Gotovini i katoličkim svećenicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Povratak u srednji vijekgost 2022-11-10 13:56
Citat gost:
Time je gradonačelnica podržala esulsku nostalgiju za vremenima kad su na otoku njenih djedova Talijani bili privilegirani građani. Očito se dodvorava dijelu birača isto kao kad je skupa s Garijem davala priznanja Gotovini i katoličkim svećenicima.
Tako se i njezin bivši šef Kapeli dodvoravao dijelu birača davanjem gradskog priznanja svećeniku koji je predložio da se svjetovni blagdan Dana Grada ukine i za nebeskog zaštitnika postavi francuski biskup, zaštitnik ftancuske i pijanaca (Martinje). Tako se ovaj dvojac potrudio da nas iz 20. vrati u srednji vijek.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # KGB na LošinjuNN 2022-11-10 17:25
Citat gost:
Tako se i njezin bivši šef Kapeli dodvoravao dijelu birača davanjem gradskog priznanja svećeniku koji je predložio da se svjetovni blagdan Dana Grada ukine i za nebeskog zaštitnika postavi francuski biskup, zaštitnik ftancuske i pijanaca (Martinje). Tako se ovaj dvojac potrudio da nas iz 20. vrati u srednji vijek.
A sutra će na Garijev dan Grada na kioscima biti ovaj naslov :P Baš prikladno.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # MariFetluci 2022-11-08 22:31
Postoji video zapis sa sjednice gdje se može provjeriti gdje dotični gospodin brani Jugoslaviju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Lažovčina Mari Fetlucigasd 2022-11-10 09:50
Citat Fetluci:
Postoji video zapis sa sjednice gdje se može provjeriti gdje dotični gospodin brani Jugoslaviju
Sve čekam da pošalješ link na taj video. Ali evo ni nakon dva dana ga nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # Istina boli?hranitelj tuljana 2022-11-09 08:10
Citat gost:
Tko je slavio Jugoslaviju? A jel ta Jugoslavija koju tako mrziš ona država u kojoj su Istra, Rijeka, Zadar i otoci pripojeni matici Hrvatskoj? Ma jel ti to žališ što Lussin nije ostao u sastavu Italije?
Zašto je administrator uklonio moj informativni tekst o pripajanju Istre? Da je u njemu bila napisana makar jedna neistina, javio bi se znamo već tko i popljuvao tekst. Nije bilo ni pravopisnih grešaka pa se nije mogao ni na to uhvatiti.
Ostalo je jedino - obrisati?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # "Istine radi ..."Administrator 2022-11-09 10:26
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Tko je slavio Jugoslaviju? A jel ta Jugoslavija koju tako mrziš ona država u kojoj su Istra, Rijeka, Zadar i otoci pripojeni matici Hrvatskoj? Ma jel ti to žališ što Lussin nije ostao u sastavu Italije?
Zašto je administrator uklonio moj informativni tekst o pripajanju Istre? Da je u njemu bila napisana makar jedna neistina, javio bi se znamo već tko i popljuvao tekst. Nije bilo ni pravopisnih grešaka pa se nije mogao ni na to uhvatiti. Ostalo je jedino - obrisati?!
Uklonjen je zato što citirani komentar pod nickom gost ne "Manipulira sa priključenjem Istre Hrvatskoj" već navodi nespornu činjenicu da je Jugoslavija - citiram - ..."ona država u kojoj su Istra, Rijeka, Zadar i otoci pripojeni matici Hrvatskoj". Zasluge za tu činjenicu rečenim komentarom nisu spomenute, pa nema razloga komentirati i "istine radi" pisati "informativni tekst" u okviru rasprave o naslovnoj temi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zasluge su impliciranehranitelj tuljana 2022-11-09 10:46
Citat Administrator:
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Tko je slavio Jugoslaviju? A jel ta Jugoslavija koju tako mrziš ona država u kojoj su Istra, Rijeka, Zadar i otoci pripojeni matici Hrvatskoj? Ma jel ti to žališ što Lussin nije ostao u sastavu Italije?
Zašto je administrator uklonio moj informativni tekst o pripajanju Istre? Da je u njemu bila napisana makar jedna neistina, javio bi se znamo već tko i popljuvao tekst. Nije bilo ni pravopisnih grešaka pa se nije mogao ni na to uhvatiti. Ostalo je jedino - obrisati?!
Uklonjen je zato što citirani komentar pod nickom gost ne "Manipulira sa priključenjem Istre Hrvatskoj" već navodi nespornu činjenicu da je Jugoslavija - citiram - ..."ona država u kojoj su Istra, Rijeka, Zadar i otoci pripojeni matici Hrvatskoj". Zasluge za tu činjenicu rečenim komentarom nisu spomenute, pa nema razloga komentirati i "istine radi" pisati "informativni tekst" u okviru rasprave o naslovnoj temi.
Mentalna akrobacija. Gost je taj komentar napisao na način iz kojeg proizlazi da je Jugoslavija zbog navedenog nešto dobro te jr stoga ne bi smjeli kritizirati. Ujedno lažljivo manipulira i kritiku Jugoslavije poistovjećuje sa željom da Lošinj bude talijanski, iako to ovaj nije nikako dao naslutiti. I ja sam rođen za vrijeme jugoslavenske okupacije pa bih valjda zato trebao šutjeti, jer u protivnom po toj logici "ako kritiziraš Jugoslaviju zar želiš da se nisi rodio"?!
Ja sam napisao da Jugoslavija kao takva (totalitarna nedemokratska tvorevina koju u svakom trenu treba kritizirati, kao i apologete iste) nije imala nikakvog utjecaja na stvarno pripajanje Istre i Kvarnera nego su za to PRESUDNO zaslužni katolički svećenici (koje su partizani proganjali i ubijali).
Zasluge Jugoslavije su i te kako jasno implicirane samim nastavkom upisa u kojem se kritika Jugoslavije poistovjećuje sa željom da Istra bude talijanska, iako ta država i njeni "proglasi" ili odluke nisu o tome imale nikakav stvaran učinak.
I to nikakva mentalna gimnastika, zamjena teza, pila naopako i slične tehnike, neće promijeniti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Trema?hranitelj tuljana 2022-11-08 21:06
Citat Fetluci:
Najveći problem ovog Vijeća nisi ova četvorica. Najveći problem je Dr Devčić koji nezna voditi sjednicu.
Malo sam zbunjen. Doktor je uvijek bio izvrstan polemičar i jako detaljno i argumentirano se izjašnjavao pisanim putem. Međutim svaki put kad se uživo trebao angažirati to je prošlo slabo. Mnogi su primjetili kad bi uspoređivali njegovo pisano i usmeno izražavanje kao da se ne radi o istoj osobi. Može neka ideja zašto je tome tako? Trema?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # OnJa 2022-11-11 19:39
Citat hranitelj tuljana:
Citat Fetluci:
Najveći problem ovog Vijeća nisi ova četvorica. Najveći problem je Dr Devčić koji nezna voditi sjednicu.
Malo sam zbunjen. Doktor je uvijek bio izvrstan polemičar i jako detaljno i argumentirano se izjašnjavao pisanim putem. Međutim svaki put kad se uživo trebao angažirati to je prošlo slabo. Mnogi su primjetili kad bi uspoređivali njegovo pisano i usmeno izražavanje kao da se ne radi o istoj osobi. Može neka ideja zašto je tome tako? Trema?

Nije ništa čudno. Tekstove mu je prije pisao Mujgaić. Sad kad treba sam nešto reći..... Nema ga
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # Slane suze glasača HDZa...hranitelj tuljana 2022-11-09 17:23
Uh, smoriše ova kmečala na portalu, glasaše za HDZ, vjerovahu HDZ-u i sad ništa od obećanja (zamisli čuda)! Pa smo im mi drugi krivi. I Bubi(mir) i braco i mama su glasali za HDZ ali im je neugodno priznati. Nadam se da će netko reći Ani da ispuni to, nećemo od kmečanja imati mira....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # .........NN 2022-11-10 10:08
Za nekoga tko se hvali da ima posla, obitelj i sadržajan život previše brineš tko za koga glasa i kmeči zbog lažnih obećanja.

A vi drugi jeste krivi. Opet ste izabrali lažljivicu Kučić za gradonačelnicu, a HDZ-u poklonili relativnu većinu da si može dokupiti tko će im držati lopovske skale.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Lopovske skalegost 2022-11-10 10:27
Citat NN:
A vi drugi jeste krivi. Opet ste izabrali lažljivicu Kučić za gradonačelnicu, a HDZ-u poklonili relativnu većinu da si može dokupiti tko će im držati lopovske skale.
A drže ih. Purić piše da je na zadnjoj sjednici GV opozicijske rasprave Anin posilni Nedić ocijenio kao "dimne bombe" i "teroriziranje" , te mu je Devčić poručio da se "ne da isprovocirati, što je jedini njihov cilj". A i taj je u GV izabran na prevaru. Cijeli prošli mandat je tako dobro glumio oporbu da ga je gradonačelnica preko video linka histerično napala kričeći "Maske su pale!". Kažu da se dobro naplatio pretrćavanjem na suprotnu stranu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Labuđi pjevLino 2022-11-10 11:16
Ovo je Anin i Devčićev labuđi pjev.
Oboje su upravo bezobrazno prevarili birače. Stara poslovica kaže - Pamti pa vrati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # MariFetluci 2022-11-11 13:08
Lino ti nisi birač Ane i Devčića. Ti nisi glasao za Anu i Devčića nego za Ridija koji ksko kaže nije fašist kao mi koji smo uz pozitivnu energiju Ana i Devčić, kao što podržavaš one u Vijeću koji brane Jugoslaviju što se točno vidi na video snimci. Dakle prevarenima se osjećaju oni koji su na negativnoj strani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # A di je snimka?Lino 2022-11-11 17:08
Citat Fetluci:
podržavaš one u Vijeću koji brane Jugoslaviju što se točno vidi na video snimci.
A gdje se može vidjeti ta video snimka? Sve mi se čini da lažeš kako postoji takva snimka. Dokaži da ne lažeš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # DevaRoody 2022-11-11 19:43
Citat Lino:
Citat Fetluci:
podržavaš one u Vijeću koji brane Jugoslaviju što se točno vidi na video snimci.
A gdje se može vidjeti ta video snimka? Sve mi se čini da lažeš kako postoji takva snimka. Dokaži da ne lažeš.
Gledah snimku i nitko nije spomenuo Jugoslaviju. Samo SR Hrvatsku. Mrtvaca se svi plaše. Praznovjerje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Pozitivna energija fašista?gsot 2022-11-12 09:16
Citat Fetluci:
Lino ti nisi birač Ane i Devčića. Ti nisi glasao za Anu i Devčića nego za Ridija koji ksko kaže nije fašist kao mi koji smo uz pozitivnu energiju Ana i Devčić, kao što podržavaš one u Vijeću koji brane Jugoslaviju što se točno vidi na video snimci. Dakle prevarenima se osjećaju oni koji su na negativnoj strani.
U čemu se sastoji ta pozitivna energija Ane i Devčića? Jel u tome što su fašisti a ne kao Rudi koji kaže da nije fašist? A prevrenim se osjeća svaki pošten Lošinjan koji je vidio ovaj Anin predizborni video o besplatnom dopunskom osiguranju i glasovao za nju a ona se sada izmotava da ne izvrši obećanje.


To mora zabrinuti svakoga a ne samo umirovljenike jer znači da će i ostala obećanje iz izbornog programa "Grad za tebe" proć kao program "Lošinj prvi od 1000 otoka".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # Joojhranitelj tuljana 2022-11-13 07:26
Citat gsot:
Citat Fetluci:
Lino ti nisi birač Ane i Devčića. Ti nisi glasao za Anu i Devčića nego za Ridija koji ksko kaže nije fašist kao mi koji smo uz pozitivnu energiju Ana i Devčić, kao što podržavaš one u Vijeću koji brane Jugoslaviju što se točno vidi na video snimci. Dakle prevarenima se osjećaju oni koji su na negativnoj strani.
U čemu se sastoji ta pozitivna energija Ane i Devčića? Jel u tome što su fašisti a ne kao Rudi koji kaže da nije fašist? A prevrenim se osjeća svaki pošten Lošinjan koji je vidio ovaj Anin predizborni video o besplatnom dopunskom osiguranju i glasovao za nju a ona se sada izmotava da ne izvrši obećanje.
www.youtube.com/.../
To mora zabrinuti svakoga a ne samo umirovljenike jer znači da će i ostala obećanje iz izbornog programa "Grad za tebe" proć kao program "Lošinj prvi od 1000 otoka".
Joj joj...koliko toga...otkuda da počnem...a, da od početka...
Prvo tvrdite da su AK i DD fašisti... smjelo... nakon toga žalite što ste glasali za njih (tvrdite: fašisti) jer neće pojedincina plaćati dopusnsko sredstvima koja su prisilnom naplatom oduzeta od onih koji su ih zaradili. Dakle malo obećanja i hop, glas za fašiste (kako tvrdite). Još ste zabrinuti za druga obećanja. Za HDZ obećanja ste zabrinuti. Stranke koja ima presudu za zločinačko udruživanje. I onda meni ovdje očiti HDZ dlasači pišu da sam "Anin trol". Ljudi koji su glasali za one koje nazivaju fašistima zbog obećanja finnciranja tuđim novcima. Podsjećam da među penzionerima ima puno onih sa velikim mirovinama i sa više stotina tisuća vrijednom imovinom (na Lošinju svatko tko na sebe ima ikavu kuću već ima par dtotina tisuća eura). I sad bi mladi ljudi koji često krpaju kraj s krajem i imaju velike kredite, njima trebali plaati dopunsko.
Pa ako je moralno tražiti da im drugi plaćaju dopunsko (75kn) zašto bi bilo nemoralno tražiti da im ga plaćaju vlastita djeca?;
Takođr, vidim da se zaboravilo tko nam je davao preporuku goasanja za Garija a sad se ide na to da se zaboravi tko nas je navodio na DD. A ništa, i sljedeći put slušajte iste, valjda će biti bolje?!
Imam i jedno pitanje: kako se u politici naziva pojava kad netko tko kontrolira "javni" novac, u kampanji obeća sljedeće:
"Svakome tko glasa za mene iz gradske blagajne ću isplatiti sredstva za neke njihove osobne troškove"?
Jer "dopunsko" nije i ne može biti besplatno. Ništa što uključuje tuđi rad ili materijalna sredstva ne može biti besplatno. Ovo dopunsko ne bi bilo besplatno, čudno da NIJEDAN od inače prepametnih komentatora sa stranice koji se u sve razumiju i važu svaku riječ, nije to zamijetio.
Ovo ne bi bilo "besplatno", za to bi bila određena sredstva iz gradske blagajne, koja su putem raznih nameta i poreza prisilno naplaćena od onih koji su ih zaradili, daklenovac lnudi koji su ga zaradili bio bi prisilno potrošen na druge ljude, koji s prcima nemaju veze. Siguran sam i da postoji izraz za takve radnje, ali je jutro i ne mogu se sjetiti
Za razliku od ostalih komentatora, nisam glasao za HDZ niti mi je žao precarenih HDZ glasaća, koji su svojim glasom doveli da ih imamo na vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenjaS.L. 2022-11-13 09:27
S ideološki zatucanim trolom kakav si ti uzaludno je raspravljati. Zato ću ti nabiti pred njušku nepobitne činjenice. Ana Kučić je kao kandidatkinja za gradonačelnicu u predizbornoj kampanji objavila program s punim naslovom HDZ Izborni program "Grad za tebe" 2021.-2025. s njezinom fotografijom i tekstom Ana Kučić ZA GRADONAČELNICU MALOG LOŠINJA ispisanim slovima većim od svih drugih slova u tekstu.

Na stranici 5. programa pored ostalog jasno piše:
Potpore socijalno ugroženim skupinama
Financijske potpore većem broju korisnika – proširit ćemo broj korisnika
obuhvaćenih socijalnim cenzusom.

Besplatan topli obrok u svim naseljima Grada Malog Lošinja - osigurat ćemo svim osobama u stanju socijalne potrebe jedan besplatan topli obrok dnevno

Besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje – znamo da su mirovine male, a
zdravstvene potrebe umirovljenika velike. Svim svojim umirovljenicima osigurat ćemo besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje


Treba biti ideološki zatucan ili beskrajno glup bez sposobnosti razumijevanja napisanog da iz citiranih dijelova programa ne razazna da kandidatkinja za gradonačelnicu najavljuje topli obrok i dopunsko zdravstveno osiguranje dijelu birača - umirovljenicima - koji će za njih biti besplatni. Ako je izaberu. Nama koji znamo ponešto o gospodarstvu ne treba lokalni trol da nas uči kako "nema besplatnog ručka" i da sve što se potroši netko plaća. Zato je još za vrijeme kampanje na ovoj stranici pala zamjerka da je cijeli program besmislen. Jer njezn program je bio tek skup demagoških obećanja bez rokova ispunjenja i bez izvora iz kojih će biti namirena. Zato se gradonačelnica sada, uskoro na pola mandata, izvlači da za ispunjenje obećanja ima četiri godine, a za pribavljanje novca iz gradskog proračuna plaća usluge savjetnika.

Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja
volim-losinj.org/.../...
Ana Kučić u utrci za novi mandat u M. Lošinju: ‘Okrećemo se EU-u kao izvoru novca’
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # Sapiensi sathranitelj tuljana 2022-11-13 10:10
Po običaju, napisao si puno slova s malo sadržaja.

Ako kritiziranje kupnje glasovs obećavanjem raznoraznih materijalnih pogodnosti na osobnoj razini (glasaj za mene pa ćemo ti platiti xy) znači "trolanje" i "ideološku zatucanost", onda ću s ponosom nositi tu etiketu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Kad već brojimo slova ....S.L. 2022-11-13 12:45
Precijenio sam tvoju sposobnost shvaćanja. Osvrnuo sam se na tvoju tvrdnju, citiram, "Jer "dopunsko" nije i ne može biti besplatno. Ništa što uključuje tuđi rad ili materijalna sredstva ne može biti besplatno. Ovo dopunsko ne bi bilo besplatno", što nitko pa ni ja ne osporavamo. To je trivijalna činjenica koju svi znamo. Uostalom naglasio sam da će dopunsko osiguranje biti besplatno samo onima kojima je obećano, iz čega proizlazi da bi ga netko ipak platio kad bi gradonačelnica ispunila to obećanje.
A možda sam precijenio i tvoje intelektualno poštenje i podcijenio pokvarenost. Možda si shvatio bit moga komentara ali si mu izokrenuo smisao kako bi opravdao uvredljivu tvrdnju o puno slova s malo sadržaja u mojem komentaru.
Pa ako ćemo prebrojavati slova činjenica je - koju možeš provjeriti - da sam se držao pravila pristojnosti tako da je moj komentar kraći od tvoga. Ti si napisao 383 riječi s 1870 slova, a ja odgovorio s 260 od 1517 slova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Autobus Punta KrižaMacmalić 2022-11-11 15:42
Meni se sve čini da autobusna linija za Puntu Križa ima puno veze sa ovime o čemu piše Novi List.... pranje mozgova je krenulo
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Prodani novinar Edi ProdanLauro 2022-11-11 17:25
Citat Macmalić:
Meni se sve čini da autobusna linija za Puntu Križa ima puno veze sa ovime o čemu piše Novi List.... pranje mozgova je krenulo
novilist.hr/.../...
Zapravo krenulo je trolanje. Pričom o golfu pokušava se zabašuriti priča o KGB-ovoj ćeliji na Lošinju, sankcijama ruskom kapitalu i ulozi suvlasnika Jadranke u preuzimanju dijela bivšeg Agrokora. Članak pod senzacionalisti čkim naslovom Projekt Matalda korak do svih dozvola: ‘Malo gdje u svijetu su uvjeti za igranje golfa zimi kao što je to na Punta Križi’ potpisuje Edi Prodan specijalist Novog lista za pisanje propagandnih članaka, a i prezime kazuje da je kao novinar prodan :-) Pa sad najavljuje "veliki preokret hrvatskog turizma", a da priguši nezgodne medijske naglaske o ruskoj vezi epskom opširnosti napisao je hvalospjev ideji, projektu, budućnosti i svemu drugom. Tvrdi da su Otočani u velikom postotku za golf.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Građevinska dozvola - Na vrbi sviralaA di su pare? 2022-11-12 08:08
Možda je projekt Matalda korak do dozvole, ali će proći slično kao projekt Mrtvaška.
Ruski novac je pod sankcijama, stvar još može spasiti jedino neki Turčin iz Bodruma ili Arap iz Emirata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Lošinjski rusko~hrvatski oligarsiBilbo 2022-11-12 10:34
Citat Macmalić:
Meni se sve čini da autobusna linija za Puntu Križa ima puno veze sa ovime o čemu piše Novi List.... pranje mozgova je krenulo
novilist.hr/.../...
Mozgove nam peru rusko-hrvatski oligarsi pričom o velikim planovima za Lošinj. Novi list kiti priču do bljutavosti i spremno je pravovremeno objavljuje. Lošinjski rusko-hrvatski oligarsi nam skreću pažnju sa objava o svom učešću u štakorskom ratu za preuzimanje Fortenove i za spašavanje novca blokiranog sankcijama.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Ćelija KGB-a na otoku Aninih djedovagost 2022-11-12 12:26
Citat Bilbo:
Mozgove nam peru rusko-hrvatski oligarsi pričom o velikim planovima za Lošinj. Novi list kiti priču do bljutavosti i spremno je pravovremeno objavljuje. Lošinjski rusko-hrvatski oligarsi nam skreću pažnju sa objava o svom učešću u štakorskom ratu za preuzimanje Fortenove i za spašavanje novca blokiranog sankcijama.
Šteta da proslavi dana grada nije nazočio neki nezavisni novinar da iskoristi jedinstvenu prigodu. U Malom Lošinju su se na istom mjestu u isto vrijeme našli dvoje direktno zaslužnih za pogodovanje invaziji love iz Sibira te mnogi koji su zaslužni indirektno. Mogao ih je zamoliti da komentariju aktualna zbivanja koja kulminiraju teorijom o ćeliji KGB-a na Lošinju :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Ajmo pogađat šta bi rekliZomby 2022-11-12 13:28
Citat gost:
Mogao ih je zamoliti da komentariju aktualna zbivanja koja kulminiraju teorijom o ćeliji KGB-a na Lošinju :lol:
Misliš na Kapelija i Anu Kučić? Pa on bi samo ljutito rekao da se ne slaže s pitanjem, a Ana bi se izvlačila da ona s tim nije imala ništa. Slično kao i za Mrtvašku :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
55 # FJ 2022-11-12 14:29
Citat Zomby:
Citat gost:
Mogao ih je zamoliti da komentariju aktualna zbivanja koja kulminiraju teorijom o ćeliji KGB-a na Lošinju :lol:
Misliš na Kapelija i Anu Kučić? Pa on bi samo ljutito rekao da se ne slaže s pitanjem, a Ana bi se izvlačila da ona s tim nije imala ništa. Slično kao i za Mrtvašku :lol:
Gari je usput posjetio Rudijevu novu politicku uzdanicu koju su iz Hdza prrbacili u Hsls
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ........gost 2022-11-12 15:03
Citat J:
Citat Zomby:
Citat gost:
Mogao ih je zamoliti da komentariju aktualna zbivanja koja kulminiraju teorijom o ćeliji KGB-a na Lošinju :lol:
Misliš na Kapelija i Anu Kučić? Pa on bi samo ljutito rekao da se ne slaže s pitanjem, a Ana bi se izvlačila da ona s tim nije imala ništa. Slično kao i za Mrtvašku :lol:
Gari je usput posjetio Rudijevu novu politicku uzdanicu koju su iz Hdza prrbacili u Hsls
Kakve veze to ima s pitanjem šta bi odgovorili Gari i Ana da ih zaskoči pravi novinar o njihovoj podršci haračenju ruskog kapitala?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # ...... 2022-11-12 17:45
Citat gost:
Citat J:
Citat Zomby:
Citat gost:
Mogao ih je zamoliti da komentariju aktualna zbivanja koja kulminiraju teorijom o ćeliji KGB-a na Lošinju :lol:
Misliš na Kapelija i Anu Kučić? Pa on bi samo ljutito rekao da se ne slaže s pitanjem, a Ana bi se izvlačila da ona s tim nije imala ništa. Slično kao i za Mrtvašku :lol:
Gari je usput posjetio Rudijevu novu politicku uzdanicu koju su iz Hdza prrbacili u Hsls
Kakve veze to ima s pitanjem šta bi odgovorili Gari i Ana da ih zaskoči pravi novinar o njihovoj podršci haračenju ruskog kapitala?
Dozvoli da ti pojasnim. Ruski kapital doveli su Gari i Ana ali kad ode ana ostaje Gari sa svojim novim uzdanicama. Sada malo jasnije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Gari dužnikgost 2022-11-12 18:30
Citat ...:
Dozvoli da ti pojasnim. Ruski kapital doveli su Gari i Ana ali kad ode ana ostaje Gari sa svojim novim uzdanicama. Sada malo jasnije?
Ako je Gari stvarno posjetio Rudijevu "novu politicku uzdanicu" to je napravio iz usluge Ani da smiri "uzdanicu" da joj ne pravi probleme. Jer opet su se zakačile. Sada radi mažoretkinja. Gari je Anin dužnik jer je Ana dozvolila da njemu važna osoba ostane direktorica Pučkog Učilišta :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Tko je doveo ruski kapital na Lošinj?gost 2022-11-15 13:09
Citat ...:
Dozvoli da ti pojasnim. Ruski kapital doveli su Gari i Ana ali kad ode ana ostaje Gari sa svojim novim uzdanicama. Sada malo jasnije?
Ruski kapital nisu doveli Gari i Ana, ali su se spremno naguzili da uđe do balčaka. A počeo je ulaziti kupovinom vila na Čikatu pri čemu je Šolić bio glavni mešetar. A onda je došla na red Jadranka pa su je uz pomoć Šolića preuzela ruska pravoslavna braća Ananiev. Gari je tu bio samo Šolićev sluga ponizan, a Ana šutljivi promatrač. Brinula se o garderobi a ne o otoku svojih djedova. Vjerojatno nije ni shvaćala što se događa.
Pogledaj ovaj vrlo poučan video od prije devet godina:Također i komentare iz tog doba na linku
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
94 # Apirudi... 2022-11-12 18:16
Citat J:
Citat Zomby:
Citat gost:
Mogao ih je zamoliti da komentariju aktualna zbivanja koja kulminiraju teorijom o ćeliji KGB-a na Lošinju :lol:
Misliš na Kapelija i Anu Kučić? Pa on bi samo ljutito rekao da se ne slaže s pitanjem, a Ana bi se izvlačila da ona s tim nije imala ništa. Slično kao i za Mrtvašku :lol:
Gari je usput posjetio Rudijevu novu politicku uzdanicu koju su iz Hdza prrbacili u Hsls
Jake li uzdanice koja će proći ko svi drugi koji su bili uz Rudolfa Ivkovića pa gle ih u kakvim su odnosima sad. Čovjek se zavadio sa živima i mrtvima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Sankcije za Garija?gost 2022-11-13 09:48
Citat gost:
Šteta da proslavi dana grada nije nazočio neki nezavisni novinar da iskoristi jedinstvenu prigodu. U Malom Lošinju su se na istom mjestu u isto vrijeme našli dvoje direktno zaslužnih za pogodovanje invaziji love iz Sibira te mnogi koji su zaslužni indirektno. Mogao ih je zamoliti da komentariju aktualna zbivanja koja kulminiraju teorijom o ćeliji KGB-a na Lošinju :lol:
Bilo bi super da Garija pitaju za komentar što je dobio ukrajinski orden a hvalio je i pomagao koloniziranje Lošinja kapitalom iz Rusije.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Kriva strana povijestigost 2022-11-13 15:54
Citat gost:
Citat gost:
Šteta da proslavi dana grada nije nazočio neki nezavisni novinar da iskoristi jedinstvenu prigodu. U Malom Lošinju su se na istom mjestu u isto vrijeme našli dvoje direktno zaslužnih za pogodovanje invaziji love iz Sibira te mnogi koji su zaslužni indirektno. Mogao ih je zamoliti da komentariju aktualna zbivanja koja kulminiraju teorijom o ćeliji KGB-a na Lošinju :lol:
Bilo bi super da Garija pitaju za komentar što je dobio ukrajinski orden a hvalio je i pomagao koloniziranje Lošinja kapitalom iz Rusije.
Gari je dobio ukrajinski orden jer se po zadatku našao na pravoj strani povijesti kako je to kazao njegov šef Plenković. A di je onda bio kad je skupa sa zamjenicom Anom držao lojtre hrvatsko-ruskim oligarsima da preuzmu Jadranku? Na jako krivoj strani povijesti jer malo je falilo da i vojni kompleks Kovčanje bude otkupljen za rusku lovu. Da je ovisilo o Gariju i gradskoj vlasti a ne o MORH-u Putin je mogao imati bazu na Jadranu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Znakovita šutnjaDar Mar 2022-11-14 10:38
Citat gost:
Citat Bilbo:
Mozgove nam peru rusko-hrvatski oligarsi pričom o velikim planovima za Lošinj. Novi list kiti priču do bljutavosti i spremno je pravovremeno objavljuje. Lošinjski rusko-hrvatski oligarsi nam skreću pažnju sa objava o svom učešću u štakorskom ratu za preuzimanje Fortenove i za spašavanje novca blokiranog sankcijama.
Šteta da proslavi dana grada nije nazočio neki nezavisni novinar da iskoristi jedinstvenu prigodu. U Malom Lošinju su se na istom mjestu u isto vrijeme našli dvoje direktno zaslužnih za pogodovanje invaziji love iz Sibira te mnogi koji su zaslužni indirektno. Mogao ih je zamoliti da komentariju aktualna zbivanja koja kulminiraju teorijom o ćeliji KGB-a na Lošinju :lol:
Ne znam šta bi rekao Gari kao poznati šetebandijere al da je pravi novinar zaskočio Anu rekla bi da ona nije imala ništa s tim kao ni za Mrtvašku. A to je zapravo istina. Sve vrijeme kolonizacije Čikata Ana je šutila kao riba. Ma ne samo zato što je kao uhljeb bila samo fikus u uredu do Garijevog nego i zato što je njena simpatija koja ju je ugurala u politiku kao "simpatizerku HDZ-a" radila poslove za Ruse.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kapeli i Kučić izmiču pozornostiasd 2022-11-27 10:41
Citat Dar Mar:
Citat asd:
Šteta da proslavi dana grada nije nazočio neki nezavisni novinar da iskoristi jedinstvenu prigodu. U Malom Lošinju su se na istom mjestu u isto vrijeme našli dvoje direktno zaslužnih za pogodovanje invaziji love iz Sibira te mnogi koji su zaslužni indirektno. Mogao ih je zamoliti da komentariju aktualna zbivanja koja kulminiraju teorijom o ćeliji KGB-a na Lošinju :lol:
Ne znam šta bi rekao Gari kao poznati šetebandijere al da je pravi novinar zaskočio Anu rekla bi da ona nije imala ništa s tim kao ni za Mrtvašku. A to je zapravo istina. Sve vrijeme kolonizacije Čikata Ana je šutila kao riba. Ma ne samo zato što je kao uhljeb bila samo fikus u uredu do Garijevog nego i zato što je njena simpatija koja ju je ugurala u politiku kao "simpatizerku HDZ-a" radila poslove za Ruse.
Priča o lovi iz Sibira, se nastavlja. Ne zaobilazi rusku koloniju na Lošinju kao epicentar zbivanja, ali Kapeli i Kučić i dalje izmiču pozornosti novinara. Ali zato je u Nacionalu slika hotela Alhambra uz nastavak priče.
www.nacional.hr/.../

nacional.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Ćakulanje s povodomgost 2022-11-28 10:31
Citat Dar Mar:
Citat gost:
Citat Bilbo:
Mozgove nam peru rusko-hrvatski oligarsi pričom o velikim planovima za Lošinj. Novi list kiti priču do bljutavosti i spremno je pravovremeno objavljuje. Lošinjski rusko-hrvatski oligarsi nam skreću pažnju sa objava o svom učešću u štakorskom ratu za preuzimanje Fortenove i za spašavanje novca blokiranog sankcijama.
Šteta da proslavi dana grada nije nazočio neki nezavisni novinar da iskoristi jedinstvenu prigodu. U Malom Lošinju su se na istom mjestu u isto vrijeme našli dvoje direktno zaslužnih za pogodovanje invaziji love iz Sibira te mnogi koji su zaslužni indirektno. Mogao ih je zamoliti da komentariju aktualna zbivanja koja kulminiraju teorijom o ćeliji KGB-a na Lošinju :lol:
Ne znam šta bi rekao Gari kao poznati šetebandijere al da je pravi novinar zaskočio Anu rekla bi da ona nije imala ništa s tim kao ni za Mrtvašku. A to je zapravo istina. Sve vrijeme kolonizacije Čikata Ana je šutila kao riba. Ma ne samo zato što je kao uhljeb bila samo fikus u uredu do Garijevog nego i zato što je njena simpatija koja ju je ugurala u politiku kao "simpatizerku HDZ-a" radila poslove za Ruse.
Pravi novinar bi Kapelija i Kučićku pitao kakve bi financijske posljedice za Grad imale sankcije prema firmi Jadranka d.d. kao opredmećenom kapitalu ruskog podrijetla. Od Jadrankinog PR managera na radiju Jadranka u njegovim ćakulanjima s Anom Kučić u "razgovorima s povodom" to ne možemo očekivati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Lošinjska perestrojkaNN 2022-11-28 14:07
Citat gost:
Pravi novinar bi Kapelija i Kučićku pitao kakve bi financijske posljedice za Grad imale sankcije prema firmi Jadranka d.d. kao opredmećenom kapitalu ruskog podrijetla. Od Jadrankinog PR managera na radiju Jadranka u njegovim ćakulanjima s Anom Kučić u "razgovorima s povodom" to ne možemo očekivati.
Sankcije Jadranki bi ozbiljno ugrozile "hranidbeni lanac" u kojem se ruska lova pere između Jadranke, Radnika Križevci i GML.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ćakule bez povodaVazelinko 2022-11-29 06:02
Prigodnije ime za emisiju bi moglo biti: Pričam priče da mi prođe
vrijeme ili Pričam priče jer mi je dosadno.
Emisija naprosto odiše mirisom vazelina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # IlovačakaVijest 2022-11-13 11:31
Evo ljudi da vas obavijestim, sad su mi javili iz Ilovika da ćemo opet imati prosvjed. Ovaj put su napaljeni malo jače nego prije.... bit će zanimljivo i veselo. Sad su jedini otok koji nije povezan sa sjedištem, mislim da su jako u pravu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Napuhavanje proracunaMoto 2022-11-13 17:28
Da bit ce prosvjed 29.11.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Dobro izabran datumgost 2022-11-14 10:06
Citat Moto:
Da bit ce prosvjed 29.11.
Na dan kad je Hrvatska prestala biti u sastavu monarhija i postala republika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Guzičari među namaNN 2022-11-14 10:04
Citat ...:
... Čovjek se zavadio sa živima i mrtvima
Više cijenim osobu koja je u zavadi sa svima nego guzičara slizanim sa svakim tko mu može biti od koristi. Prepoznajte lošinjske politikante iz ove druge, guzičarske skupine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # NištaNi živi ni mrtvi 2022-11-15 05:19
Citat NN:
Citat ...:
... Čovjek se zavadio sa živima i mrtvima
Više cijenim osobu koja je u zavadi sa svima nego guzičara slizanim sa svakim tko mu može biti od koristi. Prepoznajte lošinjske politikante iz ove druge, guzičarske skupine.
S kojim se to svima zavadio ?
Aha, s ovima iz druge skupine.
Tto govori da čovjek ima petlju, bori se za ono u što on vjeruje, a ne ono što mu drugi kažu.
Samo naprijed, Apirudi !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # Apelhranitelj tuljana 2022-11-20 11:07
Gospođo Kučić...za razliku od ovih cvilidreta nisam glasao za vas ni za vašu stranku nikada niti ću dok me služi zdrav razum i poslovna sposobnost.
Vidite kako cvile, kao djeca kojoj je obećan slatkiš doma ako će se ponašati lijepo u dućanu, a na kraju od tog slatkiša ništa.
Za razliku od cvilidreta ja znam da se HDZu ne smije ništa vjerovati jer sva obećanja svojoj glasačkoj bazi do sada su prekršili
Znam da se u predizbornoj kampanji govori svašta, samo da prođe. HDZ, tu nije iznimka
Znam da među umirovljenicima ima mnogih čija imovina višestruko premašuje imovinu radišnih ljudi od kojih se mora prisilno, pod prijetnjom kazne, oduzeti dio njihovog prihoda da bi se dalo tim umirovljenicima , od kojih mnogi imaju po nekoliko kuća na Apsyrtidesu, nekoliko apartmana ili tisuće kvadrata terena (da sredstva na računu i u poplunu ne računamo).
Ja to sve znam, znaju i oni koji to sve jedno traže. Od nas koji imamo kredite, koji odgajamo djecu...traže te novce.
Glasali su za vas. Svjesno su glasali za stranku osuđenu za korupciju. Sad očekuju obećano.
Ne, mnogi ne žele priznati da su glasali za vas. Ali da nisu, niti bi bili zainteresirani za ispunjenje vašeg obećanja (jer da im je bilo bitno, valjda bi vas zaokružili?!) niti bi im bilo žao prevarenih glasača, ljudi koji su vas doveli na vlast.
Međutim evo već nekoliko tjedana cvile u komentarima samo o tome. Za top-komentatora znamo da ima izravni interes da se umirovljenicima plati. Hajde, platite, da kuknjava prođe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Neizlječeni hadezejacgost 2022-11-20 11:18
Šta su ovog prije vremena pustili neizlječenog sa Raba? :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # 2000 izravno zainteresiranihasdf 2022-11-20 12:12
Citat hranitelj tuljana:
Za top-komentatora znamo da ima izravni interes da se umirovljenicima plati.
Prema podacima same gradonačelnice znamo da izravni interes ima 2000 umirovljenika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
411 # ....hranitelj tuljana 2022-11-20 13:18
Citat asdf:
Citat hranitelj tuljana:
Za top-komentatora znamo da ima izravni interes da se umirovljenicima plati.
Prema podacima same gradonačelnice znamo da izravni interes ima 2000 umirovljenika.
Koliko njih ima u vlasništvu barem jednu nekretninu (to je na Lošinju oko 150.000 eura na više), znam ih hrpu, a i ti, koji imaju i više kuća, apartmana, zemljišta...
Nekome tko u vlasništvu ima kuću, još jednu na Iloviku ili Susku te 12.000 kvadrata zemljišta, blagajnica iz Lidla koja ima stambeni kredit na 30 godina i ne može si priuštiti drugo dijete bi morala plaćati zdravstveno...
...tvoj stav da bi takvima mi ostali trebali plaćati 75 kn mjesečno otkriva osobu koja je i sama navikla živjeti od transfera javnih sredstava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Spisak obećanja zvan Programnoname 2022-11-20 13:34
Citat hranitelj tuljana:
Citat asdf:
Citat hranitelj tuljana:
Za top-komentatora znamo da ima izravni interes da se umirovljenicima plati.
Prema podacima same gradonačelnice znamo da izravni interes ima 2000 umirovljenika.
Koliko njih ima u vlasništvu barem jednu nekretninu
Nebitno. Da bi dobila glasove obećala je dopunsko SVIMA, a ne samo nekima. SVIMA!. A obećanja su poštenim ljudima obveze. Političarki Ani, profesionalki, obećanja su mamci. Mamac dobačen penzićima je tek prvi koje se pokazao ješkom. U spisku obećanja zvanom Program Grad za tebe krije ih se još. Što je kraj mandata bliži to će ih bit više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ....OMG 2022-11-20 14:54
Promašio si i šefa i stanicu.
Umirovljenici nisu tražili besplatno dopunsko osiguranje. Ana Kučić im je to sama ponudila kao mamac za glasove.
Nije precizirala hoće li taj trošak podmiriti iz proračuna Grada, ili iz vlastitog džepa ili će HDZ to podmiriti ili će to podmiriti poznati ili nepoznati donatori. Ljudi samo traže obećano.

Tu se bez veze pjeniš, bolje sam pitaj magistru ekonomije kako je to zamislila realizirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # magistra šibicarenjagost 2022-11-20 15:38
Citat OMG:
Tu se bez veze pjeniš, bolje sam pitaj magistru ekonomije kako je to zamislila realizirati.
Zamislila je zahebati ih. Računa da su umirovljenici dementni, da slabo pamte pa će zaboraviti šta im je obećala. A to je magistra šibicarenja zaključila po tome što su zaboravili da je obećala kako će Lošinj biti prvi od 1000 a nije pa su ju opet birali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Tko se mača laćaOd mača i pogiba 2022-11-25 11:39
Istina je da umirovljenici nisu tražili besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje.
Istina je da si je Ana Kučić u dosluhu sa svojim ađutantom Nedićem zamislila da odigra džoker 'zovi', pa je pozvala umirovljenike da glasaju za nju, namamivših ih obećanjem o besplatnom dopunskom osiguranju. Ono, kao kad mamiš cucka, pa mu pokažeš figu.
Istina je i da je masa neodlučnih umirovljenika samo radi tog obećanja izašlo na glasovanje.

A onda si je nakon izbora gradonačelnica Kučić odlučila na 'lako ćemo', kao i u prvom mandatu, odraditi još jedan mandat.
Obećali jesmo, izvršili nismo, ali baš nas briga. Umirovljenici su ovce. Pola ih je dementno, a druga polovica će do sljedećih izbora ionako krepati.

Znamo da se u Gradu čitaju komentari na ovoj stranici, i zato poručujemo gradonačelnici da nismo ni dementni, niti ćemo svi pokrepati do sljedećih izbora.
Pa neka svakako računa na to.
I neka računa da ova priča neće stati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Izborne prevare A. K. i HDZ-anoname 2022-11-20 12:51
Citat hranitelj tuljana:
Glasali su za vas. Svjesno su glasali za stranku osuđenu za korupciju. Sad očekuju obećano.
A ti se ko pura dreku čudiš što sad očekuju obećano. Nisam umirovljenik, nisam glasao za nju, ali znam da ju nitko kao čelnicu lokalnog ogranka stranke osuđene za korupciju i kandidata za gradonačelnicu nije tjerao da to obeća. Obećala je, mnogi su glasali za nju i stekli pravo očekivati da dobiju to što je obećala. Ali obećanje nije ispunila počinivši time izbornu prevaru. Ali neće ostati jedin prevara do kraja mandata. U zemljama s demokratskim tradicijama zbog izbornih prevara izlazi se na ulice, razbijaju izlozi i mlati s policijom. A pitomi Lošinjani eto samo cvile, žaloste tuljana i čekaju naredne izbore. Nadam se da će joj preživjeli tada vratiti milo za drago za ovu neljudsku prevaru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
161 # Ljudsko pravo na tuđehranitelj tuljana 2022-11-20 13:05
Ipak im nije dala tuđe novce = "neljudska prevara"?! Joj...

Nitko nema pravo na tuđi novac, tuđi rad ili tuđa materijalna sredstva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # .......gost 2022-11-25 14:21
Citat hranitelj tuljana:
Ipak im nije dala tuđe novce = "neljudska prevara"?! Joj...
Ali sebi uzima tuđe novce. Plaću i naknadu troškova putovanja prima iz gradskog proračuna, zar ne. A to nije njezin novac.
Citat:
Nitko nema pravo na tuđi novac, tuđi rad ili tuđa materijalna sredstva.
Ali ona ima pravo na to jer ovo je otok njenih djedova?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Tuljan bi se malo je*oAli da mu ne uđe 2022-11-26 08:49
Hmmm, a kako stojimo po pitanju ovih tuđih novaca? Sustavna nenaplata dugova u gradski proračun je poklanjanje tuđih novaca.
I to kome!?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Spomen ploča za gradonačelnicuJoker 2022-11-26 10:18
Citat Ali da mu ne uđe:
Hmmm, a kako stojimo po pitanju ovih tuđih novaca? Sustavna nenaplata dugova u gradski proračun je poklanjanje tuđih novaca. I to kome!?
Ne znam da li su tata i brat platili dug, ali skinuli su tablu s poslovnog prostora. Mislim da bi tamo sada trebalo postaviti mramornu spomen ploču jer tamo je kao tatina zaposlenica naša živopisna gradonačelnica stjecala prva i jedina prava radna iskustva :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # ???hranitelj tuljana 2022-11-26 13:42
Citat Ali da mu ne uđe:
Hmmm, a kako stojimo po pitanju ovih tuđih novaca? Sustavna nenaplata dugova u gradski proračun je poklanjanje tuđih novaca. I to kome!?
Zar vas zaista zanima moje mišljenje i zar zaista ne možete zaključiti što mislim o vraćanju dugova?

Jasno, dugova koji su nastali zato što je netko dobrovoljno i dogovoreno koristio nečije nešto, neki resurs za koji se obvezao plaćati unaprijed poznatu naknadu.

Jer, postoje i dugovi koji su nastali tako da se skupina ljudi koja ima monopol na sili, dogovorila da im ljudi koji žive na njihovom području, moraju dati, pod prijetnjom prisile, dio svog zarađenog novca...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Anin dug iz prošlog mandatagost 2022-11-26 15:11
Citat hranitelj tuljana:
Citat Ali da mu ne uđe:
Hmmm, a kako stojimo po pitanju ovih tuđih novaca? Sustavna nenaplata dugova u gradski proračun je poklanjanje tuđih novaca. I to kome!?
Zar vas zaista zanima moje mišljenje i zar zaista ne možete zaključiti što mislim o vraćanju dugova?
Osoba koja je napisala komentar #Tuljan bi se malo je*o — Ali da mu ne uđe očito razumije što ti misliš. Misliš da smo blesavi pa ne kužimo da bacaš maglu i skrećeš pažnju od Aninih kerefeka.Citat:
Jer, postoje i dugovi koji su nastali tako da se skupina ljudi koja ima monopol na sili, dogovorila da im ljudi koji žive na njihovom području, moraju dati, pod prijetnjom prisile, dio svog zarađenog novca..
Ovo je opis skupine ljudi koji čine gradsku vlast i uhljebe što parazitiraju na račun gradskog proračuna. Monopol na sili ima gradonačelnica, a njena većina u gradskom vijeću će izglasati svaku odluku da pod prijetnjom prsile damo dio svog zarađenog novca za njihove potrebe. Sad samo čekam da si podigne plaću zbog inflacije pa da nas još više gurne u dugove, a nije namirila ni dug napravljen u prošlom mandatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ....hranitelj tuljana 2022-11-26 17:09
Čudno. Razumijete tko su uhljebi. Razumijete tko ima monopol na silu i razumijete da prisilno oduzimaju novce ljudima i da to nije u redu. ALI svejedno mi stiskate minuse kad ja to napišem, nazivate me budalom i trolom...i iz nekog razloga, cijelo vrijeme pogrešno tvrdite da branim "Anu" tj ljude kao ona. Iaoko nikad bisam napisao ni jedno jedino slovo u obranu takvih ljudi. Zanimljivo, ljude koji se "bore protiv sistema i kapitalizma" tako da od sistema traže novce i od kapitalista isto, u zamjenu šire ideje koje sistem i kapitalisti smatraju da je u njihovom interesu širiti, njima vjerujete. Smatram daimate pomućenu procjenu. Nije ni čudo da sad plaćete za "besplatnim" zdravstvenim koji smo vam mi drugi trebali plaćati, uzalud ste glasali za Anu....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # "Anin" branitelj i skretničar raspravegost 2022-11-26 18:06
Naravno da braniš "Anu", ali ti si lukav pa to radiš zaobilazno. Na primjer, sada pljuješ po onima što plaču za kako kažeš, "besplatnim" zdravstvenim koji smo vam mi drugi trebali plaćati", a ne po njoj koja je obećala da če nekima plaćati zdravstveno osiguranje na račun vas drugih koji bi to trebali plaćati. Umjesto da pljuješ po njoj što je to obećala, pljuješ po ovima koji su radi za sebe besplatnog osiguranja glasali za nju. Dakle, pljujući po njima, zapravo hvališ "Anu" što ih je za?ebala. O ljudima kao ona ne pišeš pozitivno jer znaš da je to kontraproduktiv no, ali zato po potrebi odvlačiš pozornost na sporedan, za nju i njenu kamarilu nevažan kolosjek.
Siguran sam da ćeš odgovoriti u svom stilu s ciljem da odvučeš pozornost od tvojih branjenika, ali ja ću se komentarom opet vratiti na njih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # A joj...hranitelj tuljana 2022-11-26 18:17
"Ane" ovog svijeta su posljedica, a ne uzrok...uzrok je ljudska pohlepa prema tuđem. Takvi daju obećanja "besplatnoga" jer znaju da će se za time dio ljudi pojagmiti i glasati za njih, iako možda ne bi. Sjetimo se Bandićevog "dok sam ja vradonačelnik nitko neće morati kupovati udžbenike". "Ane" ne bi mogle doći n avladt ako prije toga ljudi ne bi glasovali za njih. Izgleda da vam je to teško shvatiti i to niste kadri razumjeti, zato ćete i sljedeći put glasati za kandidata koji će vam obečavati "ljudsko pravo na tuđi novac i rad" i isto ćete se pitati, pq kakve to političare imamo. Političari svoju kampanju prilagođavaju narodu, da bi dobili glas. To je jednostavno tako. Evo i u komentarima pod ovim člankom ljudi kao vi (velikodušno ću pretpostaviti da niste svi ista osoba) nazivaju me budalom, poludjelim libertarijancem , zbog stava koji cijelo vrijeme držim. Na moj komentar da mnogi umirovljenici imaju stotine tisuća možda i koji milijun eura vrijednu imovinu i sve jedno traže da im mi platimo dopunsko, komentator bijesno odgovara "nema veze, obečala je". Dao je glas, gotovo je sad...povjerova o HDZ-u...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # O pohlepi, obećanjima i sebičnostigost 2022-11-26 18:38
Citat hranitelj tuljana:
"Ane" ovog svijeta su posljedica, a ne uzrok...uzrok je ljudska pohlepa prema tuđem.
Kao što sam i napisao, nastavljaš braniti "Anu". Kažeš da su "Ane" ovog svijeta posljedica, a ne uzrok, a da je uzrok ljudska pohlepa prema tuđem.
Tvrdiš, dakle -"Ana" je takva kakva je, ma ne zbog svoje naravi, odgoja i morala, nego samo zbog tuđe ljudske pohlepe da dobiju ono što im je - pazi vamo - obećala radi svog sebičnog interesa za njihove glasove na izborima.
Jako si se zapleo u pokušaju friziranja "Aninog" etičkog profila :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # P. Anjhranitelj tuljana 2022-11-26 19:44
Nisam se zapleo. Jako je jednostavno. Političari obečaju tuđe jer znaju da će jedan dio ljudi upravo zbog tog zs njih glasati. Ni jednim slovom nisam dao naznačiti da tu pojavu smatram pozitivnom ni poštenom. Ako nađete takav moj upis, citirajte me i ja obećajem da na ovoj stranici neću više napisati ni slova.

Jasno, kao što sam prije napisao, jedan znatan postotak ljudi nije sposoban razumjeti napisano, kao što vidimo, tako da će se takvo ponašanje političara zasigurno nastaviti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Reakcija na izbornu prijevarugost 2022-11-27 10:03
Citat hranitelj tuljana:
Jako je jednostavno. Političari obečaju tuđe jer znaju da će jedan dio ljudi upravo zbog tog za njih glasati.
Čine li obećanja tuđeg radi kupovanja glasova birača takvog političara / političarku moralnom vertikalom ili razokriva spremnost na korupciju? Citat:
Ni jednim slovom nisam dao naznačiti da tu pojavu smatram pozitivnom ni poštenom.
Ali ni jednim slovom nisi dao naznačiti niti da je obećanje tuđeg (a ne svoga, privatnog) radi kupovine glasova ravno krađi. Pljuvao si samo po onima kojima je kandidatkinja obećala tuđe, iako nitko od njih nije ni dobio to tuđe.Citat:
Ako nađete takav moj upis, citirajte me i ja obećajem da na ovoj stranici neću više napisati ni slova.
Nitko nije ni tvrdio da si o podmićivanju birača pisao kao o nečem pozitivnom i poštenom od strane podmičivača. Preko toga si olako prelazio i osuđivao one kojima je političarka obećala mito da je izaberu za gradonačelnicu. Štoviše, upljuvao si se grdeći ih što "kmeče" jer nisu dobili tuđe. Umjesto da pljuješ po lažljivici, pljuvao si po ljudima koji nisu ni tražili da im se to obeća, ali su reagirali na izbornu prijevaru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Jesmo, uzalud smo glasali za Anugost 2022-11-28 13:55
Citat hranitelj tuljana:
Nije ni čudo da sad plaćete za "besplatnim" zdravstvenim koji smo vam mi drugi trebali plaćati, uzalud ste glasali za Anu....
A vi koji ste umreženi u gradsku korupcijsku strukturu pa vam ne treba socijala sada likujete što nas je za*ebala. Na prevaru smo glasali za vašu gradonačelnicu.


Ovo ćemo mi njoj pokazati na sljedećim izborima štagod obećavala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # ...Nick 2022-11-28 17:09
ako uopce doceka kraj mandata, koruptivna hobotnica se odmotava sa Cikata prema gradu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pravo na davanje obećanjagost 2022-11-27 10:31
Citat hranitelj tuljana:
Ipak im nije dala tuđe novce = "neljudska prevara"?! Joj...
Nitko nema pravo na tuđi novac, tuđi rad ili tuđa materijalna sredstva.
Postavlja se umjesno pitanje tko ima pravo obećavati da će dati tuđi novac, tuđi rad ili tuđa materijalna sredstva ako se zaokruži njegovo-njezino ime na glasačkom listiću. A kad smo kod toga kako nazivamo osobe koje obećaju, a ne ispune dato obećanje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Anino pravo na tuđi novacgost 2022-11-28 18:32
Citat hranitelj tuljana:
Nitko nema pravo na tuđi novac, tuđi rad ili tuđa materijalna sredstva.
Pa cijeli njezin izborni program se bazira na polaganju prava na tuđi novac, tuđi rad i tuđa materijalna sredstva. Uoči izbora je pozirala u Novom listu pod naslovom Ana Kučić u utrci za novi mandat u M. Lošinju: ‘Okrećemo se EU-u kao izvoru novca’ A u tekstu podnaslov Novac iz EU-a i pitanje Nabrojili ste mnogo toga, iz kojih sredstava biste to sve podmirili? Ležerno odgovara:
– U potpunosti se okrećemo EU-u kao izvoru financiranja. Program oporavka nudi veliki izvor financiranja, a naša je obaveza priprema projektne dokumentacije i u što većoj mjeri očekujemo taj izvor financiranja. Kao i kod dosadašnjih ulaganja u lučku infrastrukturu, kombinirali bismo nepovratna sredstva iz EU-a i dio od Ministarstva mora.
Kao što vidiš, šiljila je ražanj dok je zec bio u šumi, ali ona nema problem s polaganjem prava na tuđi novac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Pacijent umroOperacija uspjela 2022-11-28 20:37
Čini mi se da će savjetnik iz Opatije kojega plaća našim novcem zaraditi više nego što će GML dobiti iz EU fondova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ....... 2022-12-05 12:14
Okrećemo se EU-u kao izvoru novca, reče gradonačelnica.

A onda digne poreze i druge namete građanima, od komunalne naknade, poreza iznajmljivačima , poreze na javnu površinu, digne cijene odvoza smeća, parkiranje,ima li više kraja tome?

A cijelo vrijeme troši kao pijani milijarder.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ...Licemjer 2022-12-05 13:10
Ne možeš povećanje troškova uslijed inflacije i nestašice zbog rata u Ukrajini pokrivat iz EU fondova. Povećanje paušala iznajmljivača je bilo šupski. To kažem kao netko tko ima nula apartmana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # AvajBeg 2022-12-05 18:17
Citat ....:
Okrećemo se EU-u kao izvoru novca, reče gradonačelnica.
A onda digne poreze i druge namete građanima, od komunalne naknade, poreza iznajmljivačima, poreze na javnu površinu, digne cijene odvoza smeća, parkiranje,ima li više kraja tome?
A cijelo vrijeme troši kao pijani milijarder.
Uskočit će pobratimi iz Turske s kojom miljom .
Pa nije beg cicija.
Šta će nama EU kad imamo Ruse i Turke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # a ona troši li ga trošiNN 2022-12-06 08:12
Valjda si zamišlja da su građani kojima plaća nije povećana već 15 godina njen bankomat. I umirovljenici isto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # A lova za njuGrad za Tebe 2022-12-06 08:41
Citat NN:
Valjda si zamišlja da su građani kojima plaća nije povećana već 15 godina njen bankomat. I umirovljenici isto.
Ne zamišlja si. Jesu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
163 # Plati što koristišhranitelj tuljana 2022-11-20 13:10
Ima li ovdje itko da živi od svojeg rada temeljenog na dobrovoljnim transakcijama svojih klijenata?

Komentari daju zsključiti da iza njih stoje pojedinci jako navikli živjeti od transfera javnih sredtstava sa raznih lokalnih, gradskih, županijskih i državnih proračuna.

Takav je moj zaključak temeljem njihovih stavova, jer ih ne poznajem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Tuljanova podrška Ani Kučićnoname 2022-11-20 13:25
Ti si jednostavno budala ili podivljali libertijanac smanjenih mentalnih sposobnosti. I Ana Kučić prima plaću i pokriva troškove svojih putovanja iz gradskog proračuna. A to što zoveš "dobrovoljnost transakcija" između onih koji privređuju i onih koji troše uređena je ustavom i cijelim spletom različitih zakona. Kad promislim, možda trolaš da bi Ani pružio podršku što je eto odbila dati što je obećala jer "Nitko nema pravo na tuđi novac, tuđi rad ili tuđa materijalna sredstva."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kupovanje potpore dijeljenjem potpore?gost 2022-11-29 10:22
Na fejsu je oglašeno "Grad Mali Lošinj objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora male vrijednosti iz Programa potpora poljoprivrednic ima sa područja Grada Malog Lošinja za 2022. godinu." Pitam se kakve svrhe ima davanje potpora u vrijeme kad poljorivreda spava zimski san. Ako to nije samo kupovanje potpore tuđim novcem za privatnu političku promidžbu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Nije, ali hoće uskoroJel ga neko tražio 2022-11-29 21:47
Citat gost:
Na fejsu je oglašeno "Grad Mali Lošinj objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora male vrijednosti iz Programa potpora poljoprivrednicima sa područja Grada Malog Lošinja za 2022. godinu." Pitam se kakve svrhe ima davanje potpora u vrijeme kad poljorivreda spava zimski san. Ako to nije samo kupovanje potpore tuđim novcem za privatnu političku promidžbu.

Taman za njenog kompanjona kad se iskrca d kruzera ukrca lovu od poticaja,
Da ne mora trošiti lovu od braniteljske mirovine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Mrmo 22.02.2024 08:51
  ......
  Danas je 14 dana od izvanredne sjednice gradskog vijeća, a pozivi za redovnu sjednicu moraju biti objavljeni najmanje 7 dana prije sljedeće sjednice. Znači, ništa još najmanje 7 dana, a posljednja redovna sjednica GV je održana još 14. prosinca 2023.

  Read more...

   
 • Dobro upravljanje gradom

  ppu-prof_Pr 22.02.2024 08:48
  Утепление и штукатурка дома снаружи цена
  Наша бригада профессиональны х исполнителей готова предлагать вам актуальные средства, которые не только предоставят надежную охрану от заморозков, но и подарят вашему собственности трендовый вид. Мы эксплуатируем с новейшими компонентами, ассигнуруя ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Mrmo 22.02.2024 08:51
  ......
  Danas je 14 dana od izvanredne sjednice gradskog vijeća, a pozivi za redovnu sjednicu moraju ...
   
 • Dobro upravljanje gradom

  ppu-prof_Pr 22.02.2024 08:48
  Утепление и штукатурка дома снаружи цена
  Наша бригада профессиональны х исполнителей готова предлагать вам актуальные средства ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...