Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Ideje naše - benzin vaš

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

nerezNeke točke dnevnog reda koje gradonačelnica predlaže Gradskom vijeću sliče na vijesti iz nesvijesti jednog humorističnog tjednika. Jedna od vijesti iz nesvijesti koja će se naći pred vijećnicima je prijedlog da donesu odluku kojom ju ovlašćuju da poduzme sve potrebne radnje radi preuzimanja udjela u trgovačkom društvu Loger d.o.o. Kao da joj to ovlaštenje treba, jer joj netko to brani! Gradonačelnica koja je samovoljno u svom mandatu prodala gradske imovine za više od 30 milijuna kuna i koja je tom istom Logeru d.o.o. bez ikakvog odobrenja donirala milijune kuna sad traži od Vijeća ovlasti da u ima Grada kupi jednu privatnu firmu 

Prema njenom planu Grad Mali Lošinj treba postati vlasnikom privatne tvrtke u koju je uloženo 3.726.692 kune gradskog novca. U tu istu tvrtku je i Primorsko-goranska županija u sklopu projekta "Mala Barka 2" uložila 1.089.429 kuna. Naravno, ni Turistička zajednica Malog Lošinja, čija je ona predsjednica, nije odoljela ulaganju u pomorsku tradiciju te je i ona uložila 120.000 kuna u isto trgovačko društvo.

Međutim, tu nije nije kraj ulaganjima javnih sredstava u privatnu tvrtku koju gradonačelnica sada želi kupiti ili steći za Grad Mali Lošinj. Grad Mali Lošinj se obvezao, a već i plaća sve troškove broda, a navodno i plaće dvočlane posade. Pod izlikom očuvanja pomorske tradicije i kulturne baštine Grad Mali Lošinj je u privatnu tvrtku uložio oko 4 milijuna kuna. I nakon toliko uloženih javnih sredstava u privatnu tvrtku gradonačelnica traži da Gradsko vijeće odobri kupnju ili stjecanje te iste firme! Nameću se pitanja zašto li se uopće ulagao gradski, javni novac u privatnu tvrtku, a ne u brod i zašto Grad ne preuzme samo brod umjesto trgovačkog društva. Gradonačelnica na ta pitanja u svom prijedlogu Vijeću ne odgovara, a neće odgovoriti ni ako joj ih neki od vijećnika postavi. Jer ona ni inače nikad ništa Vijeću ne objašnjava, pa nije ni sad objasnila i obrazložila zašto traži suglasnost za nešto za što joj suglasnost i ne treba, a planira ono što ne smije i što po Zakonu i Statutu ne može provesti. Iako ne navodi koje su to sve radnje potrebne za utvrđivanja uvjeta za stjecanje udjela jasno je da se radi o plaćanju dubinske analiza (due diligence) privatne tvrtke koju želi kupiti ili steći. Pa premda bez suglasnosti Gradskog vijeća ulaže gradske milijune u tu istu privatnu firmu, sada traži ovlasti istog vijeća da izvrši uvid u poslovne knjige ili izradi analizu te male privatne firme zanemarivih prihoda.

Kuter, loger, Vrag bi ga znao što je ...
U prilično nesvakidašnjem planiranom poduhvatu kupovanja privatne firme, osim što nema podataka i suvislog obrazloženja, teško je naći i razumne pretpostavke i motive za taj čin. Zašto bi Grad trebao postati vlasnikom privatne tvrtke koja je registrirana za djelatnost pomorskog i obalnog prijevoza putnika čiji je temeljni kapital financiran s 90% stranim kapitalom? Privatna tvrtka koju želi kupiti Grad Mali Lošinj je kronični gubitaš s negativinim kapitalom. Logiku prema kojoj se želja za očuvanjem pomorske tradicije i kulturne baštine ostvaruje na način da Grad Mali Lošinj postane vlasnikom gubitaša teško je razumjeti. Jedina vrijednost tog trgovačkog društva jest brod, navodno loger, imena „Nerezinac". Zašto Grad Mali Lošinj preuzima privatnu firmu umjesto da ta privatna firma brod „Nerezinac" donira Gradu ili Lošinjskom muzeju? Donacija bi ionako bila samo formalna, jer suštinski bi se Gradu Malom Lošinju samo vratilo ono što je i (pre)platio. Naravno da je umjesno i pitanje zašto bi Grad uopće primio brod kao donaciju. No i to je samo – ali samo u nijansama – malo razumnija opcija od toga da Grad postane vlasnikom tvrtke koja je vlasnik „Nerezinca".

Kao što površno, neodgovorno i neozbiljno raspolaže gradskim novcem, tako gradonačelnica i njenih 11 složnih lakeja u Vijeću površno brinu i o očuvanju pomorske tradicije i kulturne baštine ovim ulaganjem u navodno posljednji primjerak tradicionalne lošinjske brodogradnje, u lošnjski loger. Da je gradonačelnica pogledala službene registre koje vodi Ministarstvo mora odnosno Lučka kapetanija vidjela bi da sadašnja jahta „Nerezinac", a bivši brod „Dražica" nije posljedni primjerak tradicionalanog lošinjskog logera. Iz povjesnog izvatka može se saznati da je brod prvi put upisan u registar 1949. godine i da je izgrađen u brodogradilištu Kraljevica ali, što je najvažnije, i da se ne radi o logeru već o kuteru. Razlika u konstrukciji logera i kutera je u broju jarbola. Loger ima dva jarbola a kuter ima samo jedan jarbol. Gradonačelnica je dakle uložila gotovo četiri  milijuna kuna gradskog novca u „posljednji primjerak tradicionalne lošinjske brodogradnje" koji nije izgrađen u nekom od lošinjskih škverova - niti je loger. Postoje još i sitne neusklađeosti oko starosti broda koja se prigodno prilikom svake svečanosti otvaranja (bilo ih je više) za koju se navodi oko 120 godina.

Sufinanciranje, financiranje, donacija – vrag bi ga znao...
Priča o medijski opjevanoj jahti i nestvarno ležerne igre gradskim milijunima, a navodno u svrhu očuvanje pomorske tradicije i kulturne baštine koju je osmislila i provela privatna tvrtka zanimljiva je u više slojeva. Tako postoji priča ili legenda o podrijetlu broda, mjestu ili zemlji i vremenu izgradnje kao i o samom tipu jedrenjaka, ali za ovu prigodu najzanimljivije je plaćanje iz gradskog proračuna rekonstrukcije jednog kutera izgrađenog u Kraljevici da bismo mu mogli tepati da je lošinjski loger.

Zanimljivo je da je rekonstrukciju broda prethodno platila i PGŽ kroz projekt "Mala Barka 2" u iznosu od 1.089.429 kuna. Od toga je 85% sredstava iz EU fondova. PGŽ je tim sredstvima financirala dizajn i koncept interpretacjskog centra, obnovu broda i opremanje, nadzor i multimedijalnu opremu broda. No u za milijun kuna već obnovljeni i opremljeni brod Grad Mali Lošinj, Ministarstvo turizma i Turistička zajednica Mali Lošinj utukli su još četiri milijuna kuna! Kolika su ta ulaganja ozbiljno promišljena pokazuje samo činjenica da je svečano i pompozno otvorenje Interpretacijskog centra, u naravi je to sam brod „Nerezinac", bilo u lipnju 2019. godine. Bez obzira što je brod završen, vezan ispred muzeja i u funkciji nakon toga, gradonačelnica odlučuje i dalje financirati izvođenje radova na ponosu lošinjske brodogradnje izgrađenom u Kraljevici. Tako je pola godine nakon slavlja uspješnog završetka projekta rekonstrukcije lošinjskog logera u sklopu projekta "Mala Barka 2", 6. 12. 2019. g, gradonačelnica potpisala ugovor o sufinanciranju, iako se stvarno radi o donaciji u iznosu od 1.299.337,50 kuna.

Za potpis tog ugovora gradonačelnica suglasnost Gradskog vijeća nije tražila, ali suglasnost da „ispita odlučne činjenice o samom društvu, njegovoj financijskoj-knjigovodstvenoj dokumentaciji te stanju društva u odnosu na izvršenje preuzetih ugovornih obveza" od Vijeća traži! Što može koštati nekoliko tisuća kuna, a s obzirom na financiranje rekonstrukcije broda i gradskim novcem „odlučne činjenice o samom društvu" morale bi joj biti poznate. Intrigantni su i detalji u tom ugovoru o poklanjanju gradskih novaca. Ugovor je potpisan 6. 12. 2019. i u njemu se navodi da je iznos (su)financiranja od 1,3 milijuna osiguran u Proračunu za 2020., koji je – nota bene – usvojen tek 23.12.2019., a gotovo 90% iznosa je plaćeno do 31. 12. 2019. Više od milijun kuna proračunskog novca za 2020. spreženo je do 31. 12. 2019.!

I na kraju ono što je gradonačelnici i većini Gradskog vijeća najmanje bitno, plan za stjecanje udjela u privatnoj firmi nije moguć ni prema Zakonu o lokalnoj i (regionalnoj) područnoj samoupravi, a ni prema Statutu Grada Malog Lošinja. Zakon i Statut ne previđaju mogućnost da bi Grad mogao preuzimati trgovačka društva. U čl. 35. Zakona stoji da JLS mogu osnivati javne ustanove i druge pravne osobe za obavljanje gospodarskih, društvenih, komunalnih i drugih djelatnosti od interesa za jedinicu lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave. Odredba koja dozvoljava Gradu Malom Lošinju da prezume udjele odnosno kupi kakvu privatnu firmu – ne postoji.

Naravno, pravni eksperti u gradskim stručnim službama i sama gradonačelnica će na zakonska ograničenja samo odmahnuti rukama, a 11 složnih i u poslušnosti prema gradonačelnici nepokolebljivih vijećnika će bez razmišljanja, automatski dignuti ruke za nesuvislu, nezakonitu i po građane Malog Lošinja štetnu odluku. Kao i mnogo puta do sad.

Komentari: 

011 # PraksaMateja 2020-10-29 11:56
Nije prvi put da Grad od privatnika preplaćeno otkupi nekakvu obnovljenu "baštinu"...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # bržeg jezika nego pametiMartina 2020-10-29 12:50
Citat Mateja:
Nije prvi put da Grad od privatnika preplaćeno otkupi nekakvu obnovljenu "baštinu"...
Je, je...Loger d.o.o. registriran za djelatnost pomorskog i obalnog prijevoza putnika je obnovljena "baština".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Perspektivna tvrtkaasd 2020-10-29 13:13
Citat Martina:
Citat Mateja:
Nije prvi put da Grad od privatnika preplaćeno otkupi nekakvu obnovljenu "baštinu"...
Je, je...Loger d.o.o. registriran za djelatnost pomorskog i obalnog prijevoza putnika je obnovljena "baština".
I ne samo to. Ovo je kompletan Predmet poslovanja tvrtke Loger d.o.o. prema sudskom registru:
* kupnja i prodaja robe
* obavljanje trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu
* zastupanje inozemnih tvrtki
* kabotaža - prijevoz stvari i putnika između hrvatskih luka
* djelatnost iznajmljivanja plovila
* povremeni prijevoz putnika u oblanom pomorskom prometu
* privez i odvez brodova, jahti, ribarskih, sportskih i drugih brodica i plutajućih objekata
* uslužne djelatnosti u vezi s vodenim prijevozom
* pripremanje hrane i pružanje usluga prehrane
* pripremanje i usluživanje pića i napitaka
* pružanje usluga smještaja
* pripremanje hrane za potrošnju na drugom mjestu sa ili bez usluživanja (u prijevoznom sredstvu, na pripredbama i sl.) i opskrba tom hranom (catering)
* turističke usluge u nautičkom turizmu
* turističke usluge u ostalim oblicima turističke ponude: seoskom, zdravstvenom, kulturnom, wellness, kongresnom, za mlade, pustolovnom, lovnom, športskom, golf-turizmu, športskom ili rekreacijskom ribolovu na moru, ronilačkom turizmu, športskom ribolovu na slatkim vodama kao dodatna djelatnost u uzgoju morskih i slatkovodnih riba, rakova i školjaka

A evo od koga gradonačelnica kupuje tu perspektivnu tvrtku za Grad:
Osnivači/članovi društva
FERDINANDO ZOROVIĆ, OIB: 39118414157
Nerezine, Put škvera 1
- član društva
Martina Pütz, OIB: 93284927940
Njemačka, Köln, Altstadt/Sud, An St. Magdalenen 11
- član društva
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ima se love za glasoveidu izbori 2020-10-29 14:58
SVAŠTA ?
Neka i od mene kupi staru barku...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Pretežito domaća komponentaEU projekt 2020-10-30 08:29
Ako sam dobro shvatio u ovom projektu očuvanja povijesne baštine -pretvaranja kutera u jahtu- je povučeno 850.000 kuna iz evropskih fondova a više od 4 milijuna javnih sredstava?
Super za Anu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # Emotivna veza s NerezincemPsiholog 2020-10-30 09:51
Citat EU projekt:
Ako sam dobro shvatio u ovom projektu očuvanja povijesne baštine -pretvaranja kutera u jahtu- je povučeno 850.000 kuna iz evropskih fondova a više od 4 milijuna javnih sredstava? Super za Anu...
Ja mislim da se gradonačelnica na neki način (njezina omiljena poštapalica) emotivno vezala uz kraljevički kuter prerađen u lošinjski loger. Zbog njega se odrekla naslovnice na facebooku sa svojom izbornom parolom "Lošinj jeste i ostat će prvi od tisuću otoka" kao poderanih gaća i stavila fotku "logera" bez te parole.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # dvaput je dvaputgost 2020-10-30 09:56
Citat Psiholog:
stavila fotku "logera" bez te parole.
Nadamo se samo da i ovu gajetu neće platiti dva puta. Koliko bi samo onda članaka bilo?! Ili?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Romansa sa NerezincemMateo 2020-10-30 10:13
O njezinoj emotivnoj vezi s Nerezincem svjedoči i fotka na pramcu pogleda sanjarski uperena prema zalazećem suncu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Titanicgost 2020-10-30 10:43
Pari mi se skoro kao plakat za Titanic :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 0 # Mišljenje psihologinjeDr. Horvat Olja 2020-10-30 10:57
Citat Mateo:
O njezinoj emotivnoj vezi s Nerezincem svjedoči i fotka na pramcu pogleda sanjarski uperena prema zalazećem suncu.

Muškarcima s dna kace mnoge žene su nedostižne stoga pribjegavaju emotivnim mehanizmima borbe s osjećajem bezvrijednost i i uvredama prema "predmetu" njihovih želja koji na njih ne bi naslonio ni biciklo. Stoga se nedostupnome rugaju na temelju svega onoga što ih bi u normalnom stanju stvari privlačilo. Stavu, haljini, frizuri, osmijehu, iskoraku... da ne idemo u stručne izraze, najjednostavnij e im je reći sam sebi "grožđe je i onako zeleno".

Problem je što ta nezdrava fiksacija često preraste u opsesivni seksizam, uhođenje na društvenim mrežama i on-line ponižavanje.

Predlažem obradu stručne osobe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Mišljenje običnog laikaBolja Olja 2020-10-30 12:42
Citat Dr. Horvat Olja:
Citat Mateo:
O njezinoj emotivnoj vezi s Nerezincem svjedoči i fotka na pramcu pogleda sanjarski uperena prema zalazećem suncu.

Muškarcima s dna kace mnoge žene su nedostižne stoga pribjegavaju emotivnim mehanizmima borbe s osjećajem bezvrijednost i i uvredama prema "predmetu" njihovih želja koji na njih ne bi naslonio ni biciklo. Stoga se nedostupnome rugaju na temelju svega onoga što ih bi u normalnom stanju stvari privlačilo. Stavu, haljini, frizuri, osmijehu, iskoraku... da ne idemo u stručne izraze, najjednostavnije im je reći sam sebi "grožđe je i onako zeleno".

Problem je što ta nezdrava fiksacija često preraste u opsesivni seksizam, uhođenje na društvenim mrežama i on-line ponižavanje.

Predlažem obradu stručne osobe.
Zanmljiva je doktorica Olja Horvat. Prvo joj se pričinjavaju pacijenti a u idućoj fazi će joj se pričinjavati valjda i bijeli miševi.

Iako se sama prestavlja kao stručnjak (dr.) predlaže obradu stručne osobe muškarcima s dna kace. Majke mi Olja tebi treba stručna pomoć.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # pacijent a ne doktoricaDr. Freud 2020-10-30 14:02
Šta reći o osobi koja se krije iza imena stvarne osobe i koja je u stanju duhoviti komentar o očitoj i dokazanoj emotivnoj vezi gradončelnice i broda, u koji je ulupala milijune gradskih novaca, svesti na sexualne aluzije (...nedostižna žena, opsesivni sexsizam).

Ozbiljan psihijatar bi vjerojatno zaključio da je dr. Horvat Olja jako frustrirana i nezadovoljna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Šarlatansko naklapanjeMateo 2020-10-30 13:14
Citat Dr. Horvat Olja:
Muškarcima s dna kace mnoge žene su nedostižne stoga pribjegavaju emotivnim mehanizmima borbe s osjećajem bezvrijednost i i uvredama prema "predmetu" njihovih želja koji na njih ne bi naslonio ni biciklo. Stoga se nedostupnome rugaju na temelju svega onoga što ih bi u normalnom stanju stvari privlačilo. Stavu, haljini, frizuri, osmijehu, iskoraku... da ne idemo u stručne izraze, najjednostavnije im je reći sam sebi "grožđe je i onako zeleno".
Za razliku od doktorice koja šarlatanski ex nihilo izvodi zaključak da se zato jer mi je nedostupan objektu fotografije rugam, ja sam predočio očito režiranu i skupo plaćenu fotografiju iz žanra sentimentalne kič fotografije koja sadrži poruku o emotivnom odnosu modela prema brodu. A muškarcima "s dna kace" prema značenju te fraze u hrvatskom jeziku žene baš i nisu nužno nedostižne, jer njome se opisuje ono što je najbolje, što je na dnu (npr. kiseli kupus). A kad smo kod jezičnih pitanja, draga doktorice, bicikl je predmet muškog, a ne srednjeg ili nedajbože ženskog roda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Otkrićegost 2020-10-30 20:38
Citat Mateo:
jer njome se opisuje ono što je najbolje
A zato mnogi na Lošinju komentatore na ovom portalu nazivaju osobama sa dna kace našeg društva?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Hrvatski jezični portalMateo 2020-10-30 20:54
Značenje fraze "s dna kace":
hjp.znanje.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Tko je miss, a tko pratilja?Emanero 2020-10-31 10:15
Citat Dr. Horvat Olja:
Problem je što ta nezdrava fiksacija često preraste u opsesivni seksizam, uhođenje na društvenim mrežama i on-line ponižavanje.
Okani se pseudopsihologi je kakvu dilaju razne life-style revije i portali za žene. Anu Kučić ne treba uhoditi na društvenim mrežama jer se svojim stavom, haljinama, frizurama, osmijesima i iskorakom vrlo darežljivo sama nudi. Čim vidi neki objektiv, istog trena zauzima pozu - iskorak, isturanje ramena i osmijeh. A ovo očigledno guranje u prvi plan prilikom izbora miss Hrvatske pokazuje njen ja, i samo ja stav. Da izabrana ljepotica nema lentu na kojoj to piše, prema stavu, prepotentnom osmijehu i iskoraku izgledalo bi da je Ana Kučić miss, a djevojka pored nje pratilja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Lošinjski grebenqwert 2020-11-06 17:44
Citat Emanero:
Citat Dr. Horvat Olja:
Problem je što ta nezdrava fiksacija često preraste u opsesivni seksizam, uhođenje na društvenim mrežama i on-line ponižavanje.
Okani se pseudopsihologije kakvu dilaju razne life-style revije i portali za žene. Anu Kučić ne treba uhoditi na društvenim mrežama jer se svojim stavom, haljinama, frizurama, osmijesima i iskorakom vrlo darežljivo sama nudi. Čim vidi neki objektiv, istog trena zauzima pozu - iskorak, isturanje ramena i osmijeh. A ovo očigledno guranje u prvi plan prilikom izbora miss Hrvatske pokazuje njen ja, i samo ja stav. Da izabrana ljepotica nema lentu na kojoj to piše, prema stavu, prepotentnom osmijehu i iskoraku izgledalo bi da je Ana Kučić miss, a djevojka pored nje pratilja.

Missica se nekako kiselo smješka. Zgranuta je jer bezobrazluk kao od gradonačelnice Malog Lošinja sigurno još nije doživjela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ....Greta 2020-11-06 18:09
U stilu bivše predsjednice, kad se nakon premijere baleta popela na pozornicu primila cvijeće i poklonila zajedno s ansamblom

telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
171 # ToTo nije on@ 2020-10-30 21:37
Ovo je opasna fiksacija.. Žena na slici nije gradonačelnica nego jedna druga djevojka..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # .....Mateo 2020-10-31 07:45
Citat To nije on@:
Ovo je opasna fiksacija.. Žena na slici nije gradonačelnica nego jedna druga djevojka..
Pogledaj malo bolje, draga doktorice

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Imamo Loger d.o.o.!!!!!!asd 2020-10-31 09:20
Citat Mateo:
Citat To nije on@:
Ovo je opasna fiksacija.. Žena na slici nije gradonačelnica nego jedna druga djevojka..
Pogledaj malo bolje, draga doktorice
Znači našlo se devet vijećnika da usliši želju Ane Kučić da Gradu, a za javni, ne svoj novac, kupi tvrtku koja će se baviti kupnjom i prodajom robe, trgovačkim posredovanjem na domaćem i inozemnom tržištu, zastupanjem inozemnih tvrtki, kabotažom - prijevozpm stvari i putnika između hrvatskih luka, djelatnosti iznajmljivanja plovila, povremenimi prijevozom putnika u oblanom pomorskom prometu, privezom i odvezom brodova, jahti, ribarskih, sportskih i drugih brodica i plutajućih objekata, pripremanjem hrane i pružanjem usluga prehrane, pripremanjem i usluživanjem pića i napitaka, pružanje usluga smještaja, pripremanjem hrane za potrošnju na drugom mjestu sa ili bez usluživanja (u prijevoznom sredstvu, na pripredbama i sl.) i opskrba tom hranom (catering), turističkim uslugama u nautičkom turizmu te pružanjem turističkih usluge u ostalim oblicima turističke ponude: seoskom, zdravstvenom, kulturnom, wellness, kongresnom, za mlade, pustolovnom, lovnom, športskom, golf-turizmu, športskom ili rekreacijskom ribolovu na moru, ronilačkom turizmu, športskom ribolovu na slatkim vodama kao dodatna djelatnost u uzgoju morskih i slatkovodnih riba, rakova i školjaka.
Kako navodi Purić na Otoci.net vijećnik Domac (PGS) je po običaju ljigavio istaknuvši ulizičko mišljenja da bi bez sudjelovanja Grada ova ideja propala. Ako je Andrino Maglievaz (IDS) zaista kazao da zahvaljuje "uime Lošinjana koji su vani i koji su na otoku, od kojih je Grad 1945. godine dobio toliko vila i terena, pa onda valjda ima i za jedrenjak" Purić je to trebao prevesti na hrvatski jezik da svi razumijemo što je to Andrino rekao.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
46 # ŠošnjačaGornjača 2020-10-31 09:51
Razumijem Domca koji se ne razumije u pomorstvo i uopće što znači Loger,jer on bi se trebao razumijeti u skele i lađe,ali ne razumijem gospodina Kap.Andrina Maljevca koji ne razumije
u ono o čemu je bila tema na Vijeću. Autori teksta na ovu temu se više razumiju u splavarenje i splavđijama kojima se splavarilo u davna vremena ekonomsko splavarenje, odnosno ono putem kojeg se iz unutarnjosti Bosne rijekom isporučivala građa do Bosanskog i Slavonskog Šamca, Brčkog, Beograda, Obrenovca... Naši djedovi su takav vid ekonomskog trgovanja obavljali Logerima, pa zato im nije za zamjeriti da oni možda uspoređuju splavove i logere. to je dio kuluture koju treba poštivati i cijeniti, a pogotovo ako si došao sa splavova na Logera. Ja vjerujem da su autori ovih tekstova koji zrače negativno na Logera, u potpunosti pozitivno razmišljali u doba kada smo imali gradonačelnika( ne gradonačelnicu) i tada bi to bilo korektno,pošten o prema Lošinjskom pučanstvu i prema "turistička destinacija"ili turistički proizvod. Recimo da je gradonačelnica svojevremeno bila inicijator izgradnje muzeja Apoksiomen,ona bi bila ( po autorima ovakvih tekstova) izdajica Lošinjskog naroda. Slažem se sa asd u tome da je jako smješno što gospodin uvaženi vijećnik kapetan duge plovidbe Andrino Maljevac zahvaljuje u ime lošinjana koji ne žive na Lošinju i spominje 1945 kada je netko dobio toliko vila i terena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Što bi bilo da je biloNevio 2020-10-31 13:06
Citat Gornjača:
Ja vjerujem da su autori ovih tekstova koji zrače negativno na Logera, u potpunosti pozitivno razmišljali u doba kada smo imali gradonačelnika
Ne znam odakle ti ta ideja. Promašaj je promašaj pa napravio ga on ili ona. A ovo što gradonačelnica na račun Grada kupuje pod imenom loger uopće nije loger nego dvojarbolni škuner
otoci.net/.../...
Istina je da lokalni živalj patku može nazivati kokoš, ali patka će ipak ostati patka i neće postati kokoš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # ?Simon 2020-10-31 10:08
Citat asd:
Citat Mateo:
Citat To nije on@:
Ovo je opasna fiksacija.. Žena na slici nije gradonačelnica nego jedna druga djevojka..
Pogledaj malo bolje, draga doktorice
Znači našlo se devet vijećnika da usliši želju Ane Kučić da Gradu, a za javni, ne svoj novac, kupi tvrtku koja će se baviti kupnjom i prodajom robe, trgovačkim posredovanjem na domaćem i inozemnom tržištu, zastupanjem inozemnih tvrtki, kabotažom - prijevozpm stvari i putnika između hrvatskih luka, djelatnosti iznajmljivanja plovila, povremenimi prijevozom putnika u oblanom pomorskom prometu, privezom i odvezom brodova, jahti, ribarskih, sportskih i drugih brodica i plutajućih objekata, pripremanjem hrane i pružanjem usluga prehrane, pripremanjem i usluživanjem pića i napitaka, pružanje usluga smještaja, pripremanjem hrane za potrošnju na drugom mjestu sa ili bez usluživanja (u prijevoznom sredstvu, na pripredbama i sl.) i opskrba tom hranom (catering), turističkim uslugama u nautičkom turizmu te pružanjem turističkih usluge u ostalim oblicima turističke ponude: seoskom, zdravstvenom, kulturnom, wellness, kongresnom, za mlade, pustolovnom, lovnom, športskom, golf-turizmu, športskom ili rekreacijskom ribolovu na moru, ronilačkom turizmu, športskom ribolovu na slatkim vodama kao dodatna djelatnost u uzgoju morskih i slatkovodnih riba, rakova i školjaka.
Kako navodi Purić na Otoci.net vijećnik Domac (PGS) je po običaju ljigavio istaknuvši ulizičko mišljenja da bi bez sudjelovanja Grada ova ideja propala. Ako je Andrino Maglievaz (IDS) zaista kazao da zahvaljuje "uime Lošinjana koji su vani i koji su na otoku, od kojih je Grad 1945. godine dobio toliko vila i terena, pa onda valjda ima i za jedrenjak" Purić je to trebao prevesti na hrvatski jezik da svi razumijemo što je to Andrino rekao.
otoci.net/.../...
Da skratimo, područje rada ove tvrtke je turizam, sport i nautika?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Skratiti da se ne vidi sramotaMateo 2020-10-31 12:20
Citat Simon:
Da skratimo, područje rada ove tvrtke je turizam, sport i nautika?
Zaista treba skratiti da se ne vidi sramota vijećnika koji su ponizno uslišili želju Ane Kučić da za gradski novac kupi tvrtku koje će se baviti kupnjom i prodajom robe, trgovačkim posredovanjem na domaćem i inozemnom tržištu, zastupanjem inozemnih tvrtki, kabotažom - prijevozpm stvari i putnika između hrvatskih luka itd sve do "pružanjem turističkih usluge u ostalim oblicima turističke ponude: seoskom, zdravstvenom, kulturnom, wellness, kongresnom, za mlade, pustolovnom, lovnom, športskom, golf-turizmu, športskom ili rekreacijskom ribolovu na moru, ronilačkom turizmu, športskom ribolovu na slatkim vodama kao dodatna djelatnost u uzgoju morskih i slatkovodnih riba, rakova i školjaka."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ???Cerigradska mačka 2020-10-31 13:24
a jel se zna pošto se prodaje ta firma?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ima se, može se.gost 2020-10-31 15:00
Citat Cerigradska mačka:
a jel se zna pošto se prodaje ta firma?
Kad kupuješ otočnu baštinu sagrađenu u Kraljevici (ili možda Albaniji?) ne pitaš za cijenu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # 1945hranitelj tuljana 2020-10-31 10:00
Te davne 1945. neki sigurno jesu dobili terene i vile, međutim sasvim sigurno te vile i terene nitko nije nikome dao, nego su iste nekretnine vlasnicima otete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # .....gost 2020-10-31 12:39
Citat hranitelj tuljana:
Te davne 1945. neki sigurno jesu dobili terene i vile, međutim sasvim sigurno te vile i terene nitko nije nikome dao, nego su iste nekretnine vlasnicima otete.
Nekretnine koje nazivaš otetom imovinom postale su na ovim otocima vlasništvo današnje tvrtke Jadranka d.d. tko zna u čijem vlasništvu. A Talijani su tih godina napuštali svoju imovinu iz raznih razloga. Neki zbog pritiska i zastrašivanja od strane Hrvata nakon talijanskog vojnog poraza i brojnih proživljenih zločina za vrijeme talijanske okupacije, neki u strahu od neselektivne osvete, komunističkog nasilja prema protivnicima režima i nacionalizacije imovine. Dio je otišao dobrovoljno jer nije vidio perspektivu u komunističkoj Jugoslaviji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # standardna proceduragost 2020-11-05 11:47
Tako to radi KraDeZe!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Bože, Bože zašto si nas ostavi 07.08.2022 14:12
  Ratnici
  Bio je na istom kao i ovaj koji stoji na groblju pored Nedića, čovjek koji je prijetio ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  ... 07.08.2022 13:32
  GC, i sam branitelj
  Nekoliko puta se pohvalio da je kao branitelj sudjelovao u domovinskom ratu. Nikada nije ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Grad za Tebe 07.08.2022 09:39
  Ratnici s kauča
  Ona nije ni mogla biti. To i nije problem,problem su ovi koji se prave da su bili u ratu, a ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  gost 06.08.2022 17:24
  Pinokio Kapeli
  Bez imalo stida gospodin saborski zastupnik se pred Saborom i pred TV kamerama znači za ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Miro 06.08.2022 15:39
  ...
  Bila je na ratištu isto koliko je bio i gospodin saborski zastupnik pored nje.
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Grad za Njega 06.08.2022 14:39
  Bespravni graditelj
  Taj isti koji je prijetio vatrenim oružjem nije ni dana bio na ratištu, isposlovao sve ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Grad za Tebe 06.08.2022 12:56
  A tko si ti ?
  Ovo je još jedan primjer kako se omalovažava domovinski rat. Odjednom su prevladane ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Zez 06.08.2022 12:06
  Šminka?
  Šta Volarićka bila na ratištu ili joj je to samo šminka?
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  gost 06.08.2022 11:02
  Zajedništvo vlasti s braniteljima
  A sada portal javlja Branitelji i gradska vlast zajedno na Dan pobjede i "Potvrđeno je ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Sve što sja 05.08.2022 13:18
  Nije zlato
  Bit će da je kod nje trauma od Oluje sa malim zakašnjenjem počela djelovati na fakultetu ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  gost 05.08.2022 13:13
  Ratnik od formata
  Ovaj je za Anu nezaobilazan. Za vrijeme Domovinskog rata i Oluje imao je ratnu zadaću da ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  CroCodil 05.08.2022 10:35
  Di je bila za vrijeme Oluje?
  Mislim da i Ana može kao Banožić danas kazati da je i nju rat donekle traumatizirao. Vršnjaci ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  NN 05.08.2022 09:56
  Postrojavanje branitelja
  Koje dezertere će ove godine Ana Kučić pozvati da na Dan pobjede s njom postrojavaju ...
   
 • Banalnost neznanja

  NN 04.08.2022 10:30
  HDZ zna!
  Nije on glup. On misli da su svi građani glupi jer HDZ je unatoč aferama, pljački i siromašenju ...
   
 • Banalnost neznanja

  JK 04.08.2022 10:19
  ...
  To ti je zato jer si glup pa ne kužiš ni kujca.
   
 • Banalnost neznanja

  Zoomba 04.08.2022 10:13
  Ana ne laže
  Ovo gore je slika iz jednog od predizbornih video Đireva s Jurkotićem koji smo svi platili ...
   
 • Banalnost neznanja

  Gost, ma ne ovaj Anin trol 04.08.2022 09:48
  Palčevi dolje za GOST-a
  A koliko pozitivnih lajkova (palac gore) dobivaju tvoji hvalospjevi Ani Kučić, Nediću i ...
   
 • Banalnost neznanja

  Qwert 04.08.2022 08:55
  ###
  Teško onoj koju ti hvališ i braniš od kritika.
   
 • Banalnost neznanja

  možda ono 04.08.2022 08:42
  možda ovo
  Vučićeva retorika, mitomanija, najbolje odi sam na Jadranski.hr pa provjeri
   
 • Banalnost neznanja

  Qwert 04.08.2022 08:37
  Od pohvale boli glava
  Ovakva pohvala joj više škodi nego najgora pljuvačina :lol:
   
 • Banalnost neznanja

  GOST 04.08.2022 08:23
  ...
  Iz priložene slike su mogle biti izrezane pozitivne objave a ime je pokriveno (zašto, ako su ...
   
 • Banalnost neznanja

  Gost 03.08.2022 20:45
  Prilog promociji gradonačelnice
  Ne znam, ali ako služi ovo je moj prilog njezinoj promociji. Besplatan. Ona tako voli.
   
 • Banalnost neznanja

  WoW 03.08.2022 20:43
  !!!
  Vidljivo je da su i komentari građana sve redom pozitivni. Odišu ljubavlju prema HDZ-u i ...
   
 • Banalnost neznanja

  Lovac 03.08.2022 20:42
  Vila Saborka
  Kada rusi misle izvršiti primopredaju okupiranih čestica (pomorskoga dobra) i svega što su ...
   
 • Banalnost neznanja

  Simon 03.08.2022 19:56
  Freudian slip?
  Slažete se da ovaj portal služi promociji gradonačelnice?
   
 • Banalnost neznanja

  Gost 03.08.2022 19:35
  Uhljebi troše naše kune za svoju promidžbu
  Ne treba ih skupljati. Skupljeni su na ovom portalu a kupljeni su za novac nas poreznih ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  vito 03.08.2022 18:59
  ;;;;;;
  Svakom tko zna što znače pojmovi "istina" i "činjenica" jasno je da u tvojim komentarima ...
   
 • Banalnost neznanja

  Simon 03.08.2022 18:13
  Every breath you take
  Nisam ja taj koji skuplja njene foto-video materijale iz raznih izvora i pod hinjenim ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  ..... 03.08.2022 18:07
  GOST
  Pomažu mi ovi glupi komentari koji se nadovezuju na moje činjenice,kao tvoj,pa dobijem ...
   
 • Banalnost neznanja

  Gost 03.08.2022 16:19
  Projekt sapunanje mačora
  Na ovu sliku Simon treba svog mačora najviše sapunati. To je slika svih video spotova ...