Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Pohod Državne revizije

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

govornicaUstrojena na načelu diobe vlasti državna vlast je „preslikana" i na lokalnu razinu vlasti, pa kao što Ustav osigurava da se tijela vlasti – zakonodavna, izvršna i sudska – međusobno nadziru i ograničavaju u djelovanju kako ni jedno od njih ne bi svoju vlast zloupotrijebilo na štetu slobode i pravne sigurnosti građana, tako i statuti jedinica lokalne samouprave reguliraju međusobni odnos tijela lokalne vlasti. Međusobne odnose Gradskog vijeća kao predstavničkog tijela građana, gradonačelnice kao nositeljice izvršne i – dodajmo k tome – Odbora za statutarno pravna pitanja reguliraju Statut i Poslovnik, ali u Malom Lošinju ti odnosi su poremećeni. Nastala je neravnoteža u korist izvršne vlasti, a samim tim na štetu pravne sigurnosti građana 

Tijekom ovih više od tri i pol godine mandata aktualnog sastava gradske vlasti nakupilo se mnoštvo primjera loše prakse koji svjedoče o podređivanju Gradskog vijeća i odbora gradonačelnici kao nositeljici izvršne vlasti, a na prvoj sjednici u ovoj izbornoj godini dogodio se upravo flagrantan primjer njezine samovolje narušavanjem demokratskog reda popraćen teško shvatljivim izostankom primjerene reakcije vijećnika kao zastupnika građana. 

Nakon što je pročitao prijedlog dnevnog reda sjednice predsjednik Vijeća je zaustio pitanje „da li imamo ..." i ostavio ga neizrečenog da bi pomalo zbunjeno rekao „Gradonačelnica predlagatelj ... se želi očitati o dnevnom redu, izvolite ...". Izašavši za govornicu gradonačelnica je pozdravila prisutne, skinula masku „da je se bolje razumije" i „očitala se" o predloženom dnevnom redu da bi povukla tri od četiri predložene točke.

Povlačenje prijedloga o popisu nerazvrstanih cesta obrazložila je odstupanjem između pripremljenog materijala i situacije na terenu ne spominjući pisanu opomenu Mjesnog odbora Veli Lošinj o činjenici da Grad s gradonačelnicom na čelu i gradske službe plaće zarađuju od poreznih obveznika, te da vijećnici izabrani od građana moraju zastupati njihove interese, „što ovdje nije slučaj, već se ovdje pogoduje pojedincima bliskim vlasti, na štetu većine".

Prijedlog o vraćanju svoje plaće, plaće svog zamjenika te naknada vijećnicima i članovima odbora na visinu od prije izbijanja epidemije povukla je s obrazloženjem da ove točke „na neki način postaju platforma za političke manipulacije u javnosti" te da ih je odlučila skinuti ih s dnevnog reda „kako bi izbjegla, zapravo izbila taj adut iz rukava onih koji se s tim točkama i tim temama nastoje igrati". No ni jedan član Gradskog vijeća nije u ime građana zahtijevao da obrazloži apsurdnu tvrdnje kako je njezin prijedlog vraćanja visine plaća i naknada umanjenih zbog epidemije postavljen Vijeću u vrijeme kad razlozi za umanjenje ne samo da nisu nestali, nego su se razbuktali, postao platforma za političke manipulacije u javnosti.

Pitanje zar ni jedan zastupnik građana nije zapazio apsurdnost tvrdnje da činjenice o epidemiološkoj situaciji na ovim otocima mogu biti platforma za političke manipulacije u javnosti ostat će otvoreno, a samo po sebi bit će predmet daljnjih manipulacija. Može li itko osporiti stav da su vijećnici koji su taj apsurd zapazili ipak mudro šutjeli priznajući time da je nositeljica izvršne vlasti nadređena zastupničkom tijelu građana? A možda su se uplašili prijeteće formulacije kako je tu točku skinula s dnevnog reda da izbila taj adut (vraćanje plaće na visinu prije epidemije za vrijeme rasta epidemije) „iz rukava onih koji se s tim točkama i tim temama nastoje igrati". Ozbiljan i odgovoran zastupnik bi već samo na to reagirao prigovorom što legitiman interes javnosti za ovu temu gradonačelnica naziva igrom, a hrabar bi čak tražio ispriku.

Na kraju svog očitovanja o dnevnom redu rekla je kako je imala je potrebu to iznijeti, „jer postoje manipulacije, to je zanimljiva predizborna tema". U čemu se sastoji manipulacija isticanjem nespornih činjenica nije objasnila, ali u pravu je kad kaže da je to zanimljiva predizborna tema. Njoj je zanimljiva toliko da je i doslovno skinula masku, ali trebala bi biti zanimljiva i biračima. Jer ovakvi postupci nositeljice izvršne vlasti uz prešutnu suglasnost krotkih zastupnika u Vijeću koji ni ne pokušavaju nadzirati i po potrebi ograničavati njezino djelovanje dokazuju da su odnosi među tijelima gradske vlasti zaista poremećeni. Zbog slabosti zastupnika nastala je neravnoteža na štetu predstavničkog tijela građana, a u korist izvršne vlasti.

Žele li građani Malog Lošinja autoritarnu izvršnu vlast bez nadzora Gradskog vijeća ili uravnoteženu vlast pod nadzorom upućenih, aktivnih i savjesnih zastupnika moći će pokazati na sljedećim izborima.

Pohod Državne revizije
Već na početku sjednice predsjednik Vijeća je najavio i Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Malog Lošinja za 2019. godinu, a najavio ga je i u nastavku sjednice nakon što je gradonačelnica povukla ostale tri točke dnevnog reda. Na najave ove točke gradonačelnica nije imala primjedbu, ali u desetminutnom izlaganju je odlučno ustvrdila da revizije za 2019. godinu nije bilo, nego da je Revizija izvršila „detaljnu analizu svih dokumenata i svih procedura i procesa od 2013 godine pa do danas, znači do 2019., do kraja 2019. godine, pa čak i zašla u 2020 godinu ..." A to izlaganje je s obzirom na utvrđeni demokratski red i poslovnik o radu Gradskog vijeća započela na način koji svjedoči o tolikoj podređenosti zastupničkog tijela izvršnoj vlasti da se izrodilo u svojevrsnu obranašku farsu.

Nakon što je predsjednik Vijeća rekao „Dakle, prva točka dnevnog reda je izviješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Malog Lošinja za 2019. godinu, izvjestiteljica je gospođa Ivka Matošević" bio je vidno zatečen razvojem događaja i čuje se kako zbunjeno pita „Kako, šta nije gospođa Matošević izvjestiteljica, u materijalima piše gospođa Ivka?". Na snimku se vidi da za govornicu stupa Ana Kučić, skida masku, i ne mareći za primjedbu predsjednika Vijeća otresito kaže „Evo ja ću dati jedno uvodno ...", na što predsjednik Vijeća pita „A zašto nije gospođa Matošević, tu ona piše, Vi ćete biti izvjestiteljica?". „Neću biti ja izvjestiteljica, ja ću dati samo jedno uvodno obraćanje, a onda će biti gospođa Ivka Matoševića, ako smijem ..." rekla je gradonačelnica, na što je predsjednik Gradskog vijeća kapitulirao i ponizno rekao „Izvolite". Izvoljela je držati deset minuta konfuznog „uvodnog obraćanja" tvrdeći pored ostalog da revizije za 2019. godinu nije bilo. A gospođa Ivka, voditeljica Odsjeka za proračun, financije, javnu nabavu i EU projekte govorila je samo dvije minute.

Raspravu je započeo nezavisni vijećnik Dubravko Devčić (13:00) kojem je na njegove kritike upućene gradskoj vlasti gradonačelnica odgovorila demagoškim predizbornim govorom (17:20), da bi joj u pomoć priskočio vijećnik Andrino Maglievaz (IDS) izjavama da je izvještaj revizije pročitao i razumio te da gradonačelnicu u potpunosti podržava u svemu što je rekla, da joj u potpunosti vjeruje i da ona ima njegovu podršku (24:40). U raspravu se uključio i predsjednik Vijeća (HNS) pitanjem o stanju duga gradonačelničine obitelji prema Gradu, a kad je dobio odgovor, pitanje je ponovio jer – kao – nije razumio odgovor.

Po svemu sudeći, ova sjednica Gradskog vijeća prošla je  u znaku prešutne ili otvorene podrške dominaciji Ane Kučić kao gradonačelnice nad većinom zastupnika građana. Stoga se postavlja pitanje jesu li birači za svoje zastupnike birali osobe za koje su znali da će se tako spremno staviti u službu Ane Kučić.

 

 

Komentari: 

343 # totalna neznalicaantitalent 2021-02-12 18:35
E moj Dibidus(totalna neznalica i antitalent),zna čenje tvog nicka možeš naći u riječnik.com,da o si si pravi nick.Pojma nemaš o onome što pišeš jer da i malo pojma imaš,prvi si nebi dao ovakvo ime,tako da cijeli tvoj tekst ispada smiješan.Barata š pojmovima koji nemaju veze sa temom o kojoj pišeš,i pričaš stvari koje uopće nisi provjerio.bez činjenica i argumenta komentiraš ono što su neki vijećnici govorili a ti bi dao sve na svijetu da možeš barem 5 minuta biti za govornicom,pa makar šutio,samo da te se može vidjeti,jer nakon slikanja i objave u tisku,na slici nije moguće vidjeti dali pričaš,jer to dokazuje tvoj komentar i analizu tko je šta rekao,i nema nikave veze sa tvojim glupostima.OK neka,treba pisati tako da svatko tko se zakači za ovaj tekst da može pričati i davati komentare i da se može voditi rasprava,i to je jedini cilj tvojih članaka i komentara i normalno otvorit će se mnoge teme koje nemaju veze sa ovim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # Uzbuna u kokošinjcugost 2021-02-12 19:01
A koja je po tebi tema o kojoj totalna neznalica i antitalent piše? Po meni tema je uzbuna u kokošinjcu radi izbora za oko tri mjeseca :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # #Pametanmaneprv iod1000otokaMM 2021-02-12 19:25
Zbog izbora je gradonačelnica povukla tri četvrtine predloženog dnevnog reda (rekord!) i žrtvovala vraćanje na staro svoje i Nedićeve plaće. A prije desetak dana u njenom timu bilo je zaprepaštenje jer je obavljana telefonska anketa građana koju nisu oni naručili. A sada se na dva portala vrti oglas
glasotoka.hr/.../...
i zloslutna reklama na kojoj piše Mali Lošinj, 2021. gradonačelnik a ne gradonačelnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Igra prijestoljaZli zec 2021-02-13 10:24
Citat MM:
zloslutna reklama na kojoj piše Mali Lošinj, 2021. gradonačelnik a ne gradonačelnica.
Ana i Anto istražuju kako da drugim djelatnicima Grada i gradskih poduzeća zabrane bavljenje politikom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # Alemka Markotić i Luka Burilović nisu ekscesi. Oni su najbolji pokazatelj onoga što je HDZJosip 2021-02-13 08:36
Odličan članak koji opisuje stvarnu situaciju u državi
GRABE ŠTO STIGNU
O HDZ-u se sve zna.
Ta stranka u protekla tri desetljeća provodi sustavnu destrukciju Republike Hrvatske na svakoj razini društva - od visokih državnih institucija do zadnjeg zaseoka, a sve u korist izabrane kaste privilegiranih, članova, simpatizera i trabanata HDZ-a, koji predstavljaju materijalno i interesno dobro podmazanu glasačku mašinu zbog koje HDZ, što god učinio i kako se god ponašao, uvijek može računati na najmanje pola milijuna glasova na parlamentarnim izborima.
...
HDZ neće stati dok do kraja ne opustoši baš sve
Ako se u svom tom domoljubno-kato libanskom zlu može naći neko dobro, a teško je, onda je možda u tome što je supstanca Hrvatske skoro posve pograbljena i proždrta od strane zna se koga. No, grabež, pohlepa i zločinstvo su toliko duboko i strukturalno ugrađeni u HDZ da oni neće moći stati nakon što do kraja ne opustoše sve koji su odbili igrati po njihovim pravilima, te će se okrenuti jedni protiv drugih.

Nažalost, nitko od nas više neće biti tu da tome svjedoči, jer gdje HDZ prođe, tu više trava ne raste. Gdje HDZ prođe, tu života više nema. Kako za male poduzetnike koje reketari Burilovićev HGK, tako ni za starce čije kćeri nisu šefice bolnica.
Cijeli članak...
www.index.hr/.../2254061.aspx

Final report
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # nepoželjniNL 2021-02-13 09:45 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # ...Licemjer 2021-02-13 14:45
Tako i treba.
Vidio sam mnoge komentare koji pozivaju na toleranciju, implicirajući da je ovo neki vid netolerancije. Netolerancija prema šljamu koji sustavno uništava i guši ovu državu 30 godina je zapravo imunosna reakcija prema tumoru koji na štetu ove zemlje i naroda sebi pribavlja moć i materijalnu korist na štetu drugih. Pozdravljam vlasnike i njihovu odluku i želim im sve najbolje. Nadalje, privatna su tvrtka i mogu izbaciti i odbiti poslužiti koga žele iz kojeg god razloga žele.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # How yes nohranitelj tuljana 2021-02-22 20:16
Citat Licemjer:
Nadalje, privatna su tvrtka i mogu izbaciti i odbiti poslužiti koga žele iz kojeg god razloga žele.
Pravobranitelji ca se ne slaže s tobom. Naime, u Hrvatskoj ne postoji sloboda raspolaganja privatnom imovinom, sloboda udruživanja, sloboda samoobrane i sloboda izražavanja:
index.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ...Licemjer 2021-02-22 22:46
Slagala se ona ili ne, nije bitno.
Rasizam se ne može usporediti sa biti diskriminiran zbog stranke čiji si član. Boju kože (rasu) ne biraš pri rođenju, dok članom stranke postaješ svojevoljno. S obzirom na stranku o kojoj je riječ i nedavnoj izjavi Plenkija o dvostrukim standardima u ovoj državi, trebalo bi se zapitati i stražiti sve one slučajeve kada je HDZova iskaznica bila ključni, ali prešućeni, uvjet zapošljavanja.
I prije nego razvučeš ovaj komentar izvan konteksta i počneš sa lamentacijama o tome kako su prvo došli po jedne, pa po druge i treće, a ti se nisi bunio, razmisli o tome koliko je zla ovoj državi nanio HDZ, koliko je multiplikativne makroekonmske štete u vidu rasta i razvoja svojim namjerno lošim odlukama nanio HDZ, te koliko je života i obitelji uništeno u tom cijelom procesu.
Ni tada se nisi bunio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # dno dnaLuna 2021-02-23 08:05
Ovo je država u kojoj se premijer uz pomoć pravobranitelji ce svađa sa kafedžijom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Nepoželjni hadezejcigost 2021-02-23 10:26
Citat hranitelj tuljana:
Citat Licemjer:
Nadalje, privatna su tvrtka i mogu izbaciti i odbiti poslužiti koga žele iz kojeg god razloga žele.
Pravobraniteljica se ne slaže s tobom. Naime, u Hrvatskoj ne postoji sloboda raspolaganja privatnom imovinom, sloboda udruživanja, sloboda samoobrane i sloboda izražavanja:
index.hr/.../...
Vrlo važno šta misli pravobranitelji ca. Uostalom, sama kaže da "Pri tom, konačnu odluku o tome je li u konkretnom slučaju riječ o diskriminaciji ili ne može odlučiti samo sud", ali je navela primjer iz sudske prakse koji ne odgovara ovom slučaju. Index navodi da je kazala Čak i ako bi u praksi isti taj kafić redovito posluživao i goste za koje se vlasnik izrazio da nisu poželjni, već i sama takva javno objavljena poruka ima odvraćajući učinak na moguće goste pripadnike ili simpatizere navedene političke opcije. Tako je presudio i Sud EU u slučaju Feryn, kada je vlasnik belgijske kompanije izjavio da se niti jedan "imigrant" kod njega neće zaposliti. Nije isto navesti da je netko nepoželjan, a ipak mu pružiti uslugu s prijetnjom da nekoga nećeš zaposliti.
A s licemjerom se slaže i 22.667 posjetitelja članka na Indexu ili 88% od 25.758 koji su odgovorili na pitanje.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # pošteni ljudi ne glasaju za HDZšesti čovjek 2021-02-23 11:30
Baš me zanima zašto HDZ još samo u PGŽ-u nije odredio svog kandidata za župana. :lol:
novilist.hr/.../...
Možda zato jer bi vlasnik 3 majmuna dobio teoretski dobio više glasova od bilo kojeg kandidata HDZa, uključujući tu i ministra Butkovića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Gari Cappelli kandidat HDZ-a za županaNeo 2021-02-23 18:01 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Tri majmunagost 2021-02-24 09:31
Citat šesti čovjek:
Baš me zanima zašto HDZ još samo u PGŽ-u nije odredio svog kandidata za župana. :lol:
novilist.hr/.../...
Možda zato jer bi vlasnik 3 majmuna dobio teoretski dobio više glasova od bilo kojeg kandidata HDZa, uključujući tu i ministra Butkovića.
Kandidirao je Garija Cappellija kao najjačeg protivnika vlasniku 3 majmuna. A šef je valjda zaboravio povijest svoje stranke pa prijeti i zločestom Indexu

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # !!!!Josip 2021-02-24 10:55
Citat gost:

Kandidirao je Garija Cappellija kao najjačeg protivnika vlasniku 3 majmuna. A šef je valjda zaboravio povijest svoje stranke pa prijeti i zločestom Indexu
Jel to onaj bivši ministar koji je poticao korona turizam?

www.index.hr/.../2189978.aspx
vecernji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # KarticaCro cap 2021-02-24 11:08
Citat Josip:
Citat gost:
Kandidirao je Garija Cappellija kao najjačeg protivnika vlasniku 3 majmuna. A šef je valjda zaboravio povijest svoje stranke pa prijeti i zločestom Indexu
Jel to onaj bivši ministar koji je poticao korona turizam?

www.index.hr/.../2189978.aspx
vecernji.hr/.../...
A i zaslužan je što se radnička klass naputovala diljem lijepe njihove na račun cro cartica koje su koštale samo par milijončeka.
Prava sitnica za takav užitak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # mudraci na vlasti odgovorni za smrt više od 5000 građanaups 2021-02-24 11:21
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Dobar početakgost 2021-02-23 12:30
Citat hranitelj tuljana:
Naime, u Hrvatskoj ne postoji sloboda raspolaganja privatnom imovinom, sloboda udruživanja, sloboda samoobrane i sloboda izražavanja:
Ako je tome tako, odgovorna (ili zaslužna) za sve to je vladajuća stranka sa svojim partnerima u zločinu prema narodu koji pasivno trpi i šuti. No izjava da su njeni pripadnici nepoželjni u određenoj birtiji, a da zbog nje nitko nije završio u zatvoru, dokaz je da sloboda izražavanja još nije ukinuta. I to je dobar početak. Zato pozivam da svatko svoga hadezejca diskriminira gdje god stigne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # ###008 2021-02-23 14:09
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # I Ana i Anto su pokazatelji šta je HDZgost 2021-02-13 11:36
Citat Josip:
O HDZ-u se sve zna.
Ta stranka u protekla tri desetljeća provodi sustavnu destrukciju Republike Hrvatske na svakoj razini društva - od visokih državnih institucija do zadnjeg zaseoka, a sve u korist izabrane kaste privilegiranih, članova, simpatizera i trabanata HDZ-a, koji predstavljaju materijalno i interesno dobro podmazanu glasačku mašinu zbog koje HDZ, što god učinio i kako se god ponašao, uvijek može računati na najmanje pola milijuna glasova na parlamentarnim izborima.
A u ovom zaseoku HDZ može računati barem na relativnu pobjedu i spremnost raznih andrina, elvisa i ostalih mogućih žetončića da mu drže ljestve za potpunu vlast. Usuprot mišljenjima da će Kučićki naškoditi objava da je zanemarila dugovo svoje obitelji prema gradu to joj je doneslo pobjedu na izborima za vodstvo HDZ-a. Njene fotke i vijest o tome pod politika & kriminal u Telegramu bili su kod većine lošinjskij hadezejaca preporuka. Bivšu simpatizerku su izabrali za predsjednicu da ih vodi u daljnje pustošenje Grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Peglanje imidžaZujo 2021-02-14 09:57
Citat gost:
Citat Josip:
O HDZ-u se sve zna.
Ta stranka u protekla tri desetljeća provodi sustavnu destrukciju Republike Hrvatske na svakoj razini društva - od visokih državnih institucija do zadnjeg zaseoka, a sve u korist izabrane kaste privilegiranih, članova, simpatizera i trabanata HDZ-a, koji predstavljaju materijalno i interesno dobro podmazanu glasačku mašinu zbog koje HDZ, što god učinio i kako se god ponašao, uvijek može računati na najmanje pola milijuna glasova na parlamentarnim izborima.
A u ovom zaseoku HDZ može računati barem na relativnu pobjedu i spremnost raznih andrina, elvisa i ostalih mogućih žetončića da mu drže ljestve za potpunu vlast. Usuprot mišljenjima da će Kučićki naškoditi objava da je zanemarila dugovo svoje obitelji prema gradu to joj je doneslo pobjedu na izborima za vodstvo HDZ-a. Njene fotke i vijest o tome pod politika & kriminal u Telegramu bili su kod većine lošinjskij hadezejaca preporuka. Bivšu simpatizerku su izabrali za predsjednicu da ih vodi u daljnje pustošenje Grada.
A sada se bivša simpatizerka satrala da malo popegla imidž zgužvan zadnjim gafovima pa obilazi mala mjesta, a uskoro će krenuti i obećanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # .....Figa 2021-02-14 11:04
Citat Zujo:
A sada se bivša simpatizerka satrala da malo popegla imidž zgužvan zadnjim gafovima pa obilazi mala mjesta, a uskoro će krenuti i obećanja.
Ovih tri mjesaca bit će joj puna usta obećanja i hvalisanja bez temelja. Stvarno, zna li netko kako ona i njena družina osiguravaju preduvjete za investicije i time generiraju nova radna mjesta pa mladi ne moraju napuštati otok?

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Sukladno redovnom peglanju imidžaGhost Writer 2021-02-24 14:28
Citat Zujo:
A sada se bivša simpatizerka satrala da malo popegla imidž zgužvan zadnjim gafovima pa obilazi mala mjesta, a uskoro će krenuti i obećanja.
Peglala si je imidž i u Osoru. Na FB Grad Mali Lošinj piše
[REDOVNI OBILAZAK OSORA]
Sukladno dosadašnjoj praksi, kao što je najavljeno prilikom konstiruiranja Mjesnog odbora, ovaj tjedan gradonačelnica Ana Kučić sa suradnicima posjetila je Osor kako bi se na terenu, zajedno sa troje članova Mjesnog odbora, dogovorile manje i veće komunalne intervencije uoči turističke sezone...
A na njezinom FB profilu piše
[REDOVNI OBILAZAK OSORA]
Sukladno dosadašnjoj praksi, kao što je najavljeno prilikom konstiruiranja Mjesnog odbora, ovaj tjedan posjetila sam Osor kako bi se na terenu, zajedno sa troje članova Mjesnog odbora, dogovorile manje i veće komunalne intervencije uoči turističke sezone...
U nastavku oba napisa se nabrajaju sitni komunalni popravci, a razlika je što u prvoj objavi piše "... ovaj tjedan gradonačelnica Ana Kučić sa suradnicima posjetila je Osor ...", a u drugoj "... ovaj tjedan posjetila sam Osor ..." Objave imaju isti naslov [REDOVNI OBILAZAK OSORA] te isti birokratski uvod "Sukladno dosadašnjoj praksi, kao što je najavljeno prilikom konstiruiranja Mjesnog odbora ..."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # 21ZM 2021-02-24 16:04
i šta kaže, kako joj ide naplata onih 21 milijuna nenaplaćenih dugova u ovo predizborno vrijeme?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...Blackjack 2021-02-24 17:18
Citat ZM:
i šta kaže, kako joj ide naplata onih 21 milijuna nenaplaćenih dugova u ovo predizborno vrijeme?
Ne kaže ništa.
Shvatila je da bi svaka naplata dugova bila veliki uteg za kampanju.
Nenaplaćene dugove će ostaviti u amanet svom nasljedniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Skupljanje lajkovaoOo 2021-02-24 18:38
Citat ZM:
i šta kaže, kako joj ide naplata onih 21 milijuna nenaplaćenih dugova u ovo predizborno vrijeme?
Na dnevnom redu je predizborno bio [REDOVNI OBILAZAK OSORA] "Sukladno dosadašnjoj praksi", itd itd a ne nenaplaćeni dugovi. Poziralo se za 18 fotografija radi objave na fejsu i skupljanja lajkova. Sada ih je 84 a lajkali su i Anto Nedić, Aleksandra Volarić Magazin i Marijana Dragoslavić.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # korona citya gdje su maske? 2021-02-13 12:04
i dok za razliku od ostatka županije, na cresko-lošinjsk om otočju korona bjesni više nego ikada

gradonačelnica i njena ekipa ugodno se druže i bez maski i bez propisanog razmaka
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Demaskirana gradonačelnicadiditi 2021-02-13 12:57
Citat a gdje su maske?:
i dok za razliku od ostatka županije, na cresko-lošinjskom otočju korona bjesni više nego ikada ... gradonačelnica i njena ekipa ugodno se druže i bez maski i bez propisanog razmaka
Skužila je da se traženjem plaće od prije korone sama demaskirala. A druženje sa biračima spada u predizborne aktivnosti.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ko će kome nego svoj svomefran 2021-02-14 11:35
Citat diditi:
Skužila je da se traženjem plaće od prije korone sama demaskirala. A druženje sa biračima spada u predizborne aktivnosti.
Ništa joj to neće pomoći, pobijediti će je lista iz njene vlastite stranke. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Maske su paleBF 2021-02-13 14:32
Nije ni čudo da su na Lošinju brojke sve gore i gore, kad se gradonačelnica ponaša kao da nikad nije čula za nošenje maske i obaveznu udaljenost od 1,5 metara na otvorenom, pa svojim neodgovornim ponašanjem daje primjer sugrađanima.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Načelnica pod maskomgost 2021-02-13 19:34
Citat a gdje su maske?:
gradonačelnica i njena ekipa ugodno se druže i bez maski i bez propisanog razmaka
A na online sjednicama GV nosi masku. Neko bi joj trebao reći da se virus Korone ne prenosi internetom. Načelnica stožera civilne zaštite to treba znati.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Strah od trojanskog konjaHaker 2021-02-15 09:08
Citat gost:
Citat a gdje su maske?:
gradonačelnica i njena ekipa ugodno se druže i bez maski i bez propisanog razmaka
A na online sjednicama GV nosi masku. Neko bi joj trebao reći da se virus Korone ne prenosi internetom. Načelnica stožera civilne zaštite to treba znati.
A nisu joj rekli ni da se ne može zaraziti kompjuterskim virusom. Pa se maskom štiti od trojanskog konja :lol: Zato ne nosi masku tamo di u blizini nema računala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # misli na sebecijepi se preko reda 2021-02-15 16:13
Već smo više puta bili svjedoci obrnute logike. Postavljanje kontrolne točke na Beleju u trenutku kada ni u županiji nije bilo puno oboljelih, za razliku od danas, na Otoci.net članak o 12 novih slučajeva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Lošinj gori, gradonačelnica se češljaValentino 2021-02-14 13:06
Novi list, 14.2.2021.
Poraze brojke...
novilist.hr/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Sebeljubljegost 2021-02-14 14:14
Sretan joj i veseo Dan zaljubljenih

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
292 # HraniteljTuljana 2021-02-14 14:31
Ovo je fantastično, vas petorica koji ovdje pišete, kao bijesni psi pokušavate ugristi gradonačelnicu, a cijeli Lošinj vam se smije jer tupite već godinu dana po istoj temi i rezultata za vas nema. I na kraju dobro da je tako da se tu javljaju petorica koji ni sami ne razumiju o čemu je riječ, jer ostali lošinjani razumiju što se žele ovim pljuvanjem, i prepoznali su vas koji neznate niti koliko je sati a kamo li koji je dan. Ana je vaša a i naša gradonačelnica i korektno obavlja svoj posao i zna o čemu priča u svakom trenutku. Vama petorici koji ovdje pljujete najbolji gradonačelnik bi vam bio Ivica Joksimović, pa na slijedećim izborima kandidiranje Ivicu Joksimovića. To je pravi izbor za vas
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # drugi od petIvica Joksimović 2021-02-14 16:43
Citat Tuljana:
Ana je vaša a i naša gradonačelnica i korektno obavlja svoj posao i zna o čemu priča u svakom trenutku.
Na ovo mogu glatko odbrusiti da ona niti korektno obavlja svoj posao niti zna o čemu priča u svakom trenutku. Nisi naveo ni jedan dokaz za to što tvrdiš pa ne moram ni ja za svoje tvrdnje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # IvicaKičmanović 2021-02-14 17:38
Ivica nemoj se prepirati i dokazivati.Mi ćemo tebe istaknuti za gradonačelnika, pa kada ti budeš naš gradonačelnik,m i ćemo te podržavati u svim projektima.Samo neka se oni vesele,ali ovaj puta ćemo imati tebe kao zvijezdu vodilju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Treći od petvVv 2021-02-15 09:39
Citat Tuljana:
Ovo je fantastično, vas petorica koji ovdje pišete, kao bijesni psi pokušavate ugristi gradonačelnicu,.... I na kraju dobro da je tako da se tu javljaju petorica koji ni sami ne razumiju o čemu je riječ, .... Ana je vaša a i naša gradonačelnica i korektno obavlja svoj posao i zna o čemu priča u svakom trenutku....
I prije devet dana si nas "petoricu" prozvao da nismo pismeni jer da pišemo o stvarima koje nemaju veze sa gradonačelnicom i ne razumijemo problematiku o kojoj je riječ. Napisao si

# Hranitelj — Tuljana 2021-02-06 08:09
Vas petorica koji ovdje pišete a niste pismeni jer stalno pišete o stvarima koje nemaju veze sa gradonačelnicom i ne razumijete problematiku o kojoj je riječ trebali bi se malo detaljnije informirati tko je proizveo nepravilnosti koje je pronašla revizija. U izvještaju revizije se navodi da sve nepravilnosti koje su pronađene da su nastale tada kada je bio gradonačelnik vaš idejni vođa a ne sadašnja gradonačelnica. Čak nepravilnosti postoje od vremena vašeg Balije, koii je na kraju bio mudriji od vlasti prije sadašnje gradonačelnice. Hipokrit je toliko neoismen da uopće ne razumije da se revizija provodi za vremenski period a ne za jedan dan kao što želi prikazati. Sve u svemu imamo mudru i korektnu osobu koju vole Lošinjani i s vremenom će objasniti vama petorici koji ovdje pljujete, kako da postanete bolji ljudi.

Moj odgovor na taj komentar si prešutio, ma ne zato što si postao bolji čovjek i shvatio da si pogriješio, nego zato što nisi imao što odgovoriti na grubu činjenicu koju sam dokazao komentarom pod naslovom # Revizija zna što je radila na Lošinju , priloženim slikama dokumenata i zaključkom Ne znam je li je gradonačelnica nepismena pa nije znala pročitati što tamo piše ili nije mudra i korektna osoba pa bezobrazno laže, ali sigurno ne može biti uzor Lošinjanima da postanu bolji ljudi.

Očito je da Ana Kučić od tebe nije napravila boljeg čovjeka, jer si nastavio poturati laž da korektno obavlja svoj posao i da zna o čemu priča u svakom trenutku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Prevaljivanje odgovornostiGost 2021-02-15 13:17
Citat vVv:
Očito je da Ana Kučić od tebe nije napravila boljeg čovjeka, jer si nastavio poturati laž da korektno obavlja svoj posao i da zna o čemu priča u svakom trenutku.
Zna ona o čemu priča u svakom trenutku, ali joj ne smeta da na sjednici GV izvali laž da revizije za 2019. godinu nije bilo. Tom laži je pokušala sve propuste iz ranijih godina nekorektno prevaliti na Kapelija iako je bila njegova zamjenica pa je suodgovorna s njim. A sve to je izvela da zataška propust što ćaćine dugove Gradu nije dala na ovrhu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # 2.02.1Otok 2021-02-14 14:43
Mi koji smo za ovu listu ne smijemo dozvoliti da nositelj liste i kandidat za gradonačelnika bude Mario Franković. On je premlad i neiskusan. Kandidat MORA biti Cavedoni. Cavedoni je stariji, iskusniji, i on je sin od Edia Cavedonia koji je bio bitan faktor u Lpšinjskoj politici.Cavedo ni zna kako se stvara i radi jer je privatnik i sigurno će pomoći mnogima, a Mario je uhkjeb koji niti nezna ko ga gura. Obavezno Cavedoni mora biti naš kandidat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
77 # Mandžurijski kandidathranitelj tuljana 2021-02-14 20:48
Koji puta u nekim sredinama postoje kandidati koji su teoretski izvrsni (nikad u praksi), ali onda kada vidimo tko podržava tog kandidata, pa ako uočimo da su to osobe koje apsolutno nikakve zajedničke vrijednosti ni interesa nemaju s ostatkom zajednice u kojoj žive (ali njoj često ne pripadaju, štoviše vrijednosno su joj suprotstavljeni ), te ako tog kandidata podržavaju i na primjer svakakvi sumnjivi poduzetnici i slične osobe, tada možemo zaključiti da s takvim kandidatom nešto ne štima i da ćemo si glasujući za njega učiniti medvjeđi uslugu. Stoga u takvim situacijama ljudi postupaju praktično pa radije glasaju za upitno sposobnu ili poštenu osobu, čiji plafon potencijala štete za zajednicu ipak poznaju (obično se radi o materijalnim stvarima, dok "dušu" i vrijednosti zajednice takva osoba u pravilu ne ugrožava. Lokalni izbori biti će vjerojatno u mnogim sredinama poprište takvih scenarija...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
86 # PešeKan 2021-02-14 22:02
Slažem se s tobom Hranizelju, jer Franković je osoba bez iskustva, bet nekih životnih rezultata, uhljeb, i po gradu ga se može vidjeti sa poduzetnicima koji jedva čekaju takvu naivnu osobu.Kada dođu elite iz Zagreba tada sjedne s njima i sluša a jadan ne razumije ni kope ni špade, ali "elita" njemu tepa kako je on Lošinjan i kako će biti gradonačelnik. Zato pametno je da ta grupacija Otok kandidira Cavedonia ili nekog drugog
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
827 # ...Licemjer 2021-02-14 22:30
Realno je najbolje glasati za Devčićevu listu. Oni su jedina realna opozicija trenutnoj močvari HDZa i njihovih suparazita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
722 # ...Tik Tok 2021-02-15 09:53
Citat Licemjer:
Realno je najbolje glasati za Devčićevu listu. Oni su jedina realna opozicija trenutnoj močvari HDZa i njihovih suparazita.
Jedina lista za koju znamo da su oporba i da sutra neće koalirati sa zločinačkom organizacijom.
Sve drugo su žetončići, trojanski konji ili probni baloni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # uzalud vam trud sviračisocrates 2021-02-15 11:43
Nemojte se zamarati sa kojekakvim listama HDZ-a, SDP-a, IDS-a, HNS-a i raznoraznim "nezavisnim listama", pobijedit će onaj koga podrži i financira ekipa iz Moskve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
215 # Ne mjenjaš konje dok vukuvVv 2021-02-15 12:24
Citat socrates:
Nemojte se zamarati sa kojekakvim listama HDZ-a, SDP-a, IDS-a, HNS-a i raznoraznim "nezavisnim listama", pobijedit će onaj koga podrži i financira ekipa iz Moskve.
Onda Ana nema šta da brine. Rusi su platili tiskanje dvije luksuzne slikovnice o obljetnicama turizma na Lošinju i Jadranke kao predizborni materijal za Anu i Antu na zadnjim izborima. Prošli su tjesno ali su prošli i sve vrijeme su im bili na usluzi. Zašto bi sada mjenjali zapregu kad ova sasvim dobro i poslušno vuče!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
413 # živiotokgradonačelnik 2021-02-15 13:26
Dajte ljudi zbrojite se... Kolko god bio protiv HDZ-a na državnoj razini on ni bilo koja druga stranka nemaju veze sa lokalnom sredinom.... Mislim da tu više igra igru pojedinac. Kad pričamo o pojedincima nema tu puno priče. Franković - trpao RTL novinarku, tu i tamo bocnuo plavušicu al neznam ako mu Garinjo to zna (ups..), uhljebio ga u VIO, kum Lešić, hvalio se da mu i ženu namjestio, u biznisu sa Zubovićem i Mujagićem, te im za zahvalu izgradnje kuće nudi dobre poslove za Vodovod, vidjeli ljudi da mu i kooperanti elektrovode spavaju u apartmanima... Cavedoni - egotriper, priča se da u Taj Mahalu na Kalvariji ima i sebe na muralu, inače ljudi ga bolje znaju ko Sarićevog grobara, koji je samo i isključivo on mogao izvoditi nadgrobne spomenike, (dobro ajde zaradio je i kad je vodio parking u gradu, al samo 12 kn). Devčić - malo već istrošena priča... "pogodak" su mu vijećnici (Ive balun, mali Kačinari...), još kad se vidi da ga Arsen obilazi i educira moš mislit kako je pametan. (8 godina u vijeću i bio bi suzdržan na dnevni red :o ).. Nemojmo zaboravit da su navedene opcije pod pokroviteljstvo m saborskog zastupnika, nebi se čudio da izađe i neka nezavisna koalicija Franković/Devči ć/Kocijan/Mujag ić. Gradonačelnica s druge strane ima obitelj koja ima dugove. Ako je istina da su ih podmirili, pitanje zašto nisu prije... Baš me zanima dal su dugove platili Arsen i ekipa. U svakom slučaju mislim da je riječ o individuama, a tko ima bolju nek razguzi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Skup lokalnih šićarđijaCobra 2021-02-15 16:09
Citat gradonačelnik:
Dajte ljudi zbrojite se... Kolko god bio protiv HDZ-a na državnoj razini on ni bilo koja druga stranka nemaju veze sa lokalnom sredinom.
To već i vrapci cvrkuću, a javno je potvrdio i Anto Nedić kao predsjednik lokalnog HDZ-a. Kažu da je bio sasvim trijezan kad je to kazao za otoci.net. I bez njega svi znamo da na Lošinju ne koaliraju stranke sa svojim programima nego lokalne šićarđije, grebatori i politički prevrtljivci. Pogle samo sadašnju garnituru okupljenu oko par olinjalih HDZ-ovaca. Šta imaju HRAST, IDS, HSS i HNS programski i svjetonazorski zajedničko međusobno i s HDZ-om? Baš ništa, ali ovi što se na Lošinju kandidiraju pod tim "zastavama" imaju sebičnih interesa koje će lakše ostvariti kad se zajednički dokopaju vlasti.
A #pametniOTOK s Frankovićem na čelu je Kapelijev projekt da se on vrati na scenu kao neslužbeni gradonačelnik, tj. siva eminencija lokalne vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # ima nas više od petšesti čovjek 2021-02-15 13:58
Predlažem adminu da otvori temu Lokalni izbori 2021
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Tema izborigost 2021-02-15 16:48
Citat šesti čovjek:
Predlažem adminu da otvori temu Lokalni izbori 2021
Temu je već otvorila gradonačelnica. Niš drugo ne radi nego samo propagandu za izbore. Čak se odrekla povećanja plaće. Patuljci u GV bi uredno izglasali da nije povukla prijedlog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Totalno drugačiji od drugih 2.0Izbori Ante Portas 2021-02-15 22:18
Usred koronadepresije stiže nam još jedna bedara - lokalni izbori. Svi se sjećamo onih parlamentarnih, početkom lanjske (pre)kratke turističke sezone i sasvim očekivanog glasanja za "status quo" (poznato "loše" je bolje od nepoznatog "lošeg"). Ako znamo da na Lošinju oko 300 glasova nosi 1 vijećničko mjesto (a njih će po novom biti samo 13,tj. 2 manje no na prošlim izborima), slijedi nam možda i sudbinska borba za budućnost Lošinja (i okolnih otočića). Ono "sudbinska" nije tek medijsko pretjerivanje, već činjenica, jer nas čekaju dugi "post-covid" oporavak i neka sasvim druga vremena koja će tražiti vještine i znanja kojima većina aktualne lokalne vlasti i uprave nije dorasla. Zato nam trebaju oni mlađi od 40, koji su dovoljno stari da "imaju nešto iza sebe" i dovoljno mladi da riskiraju (i poraz, ako tako ispadne). Iako me mnogi uvjeravaju da su današnji mladi većinom komformisti i oportunisti, negdje "deep down" osjećam da se među njima skrivaju neki novi "totalno drugačiji od drugih" mladi ljudi koji imaju potencijala "učiniti razliku". Kako god, ja ću uvijek radije glasati za nova, mlada imena. Ako ništa drugo, da im dam šansu. Od "stare ekipe" bih eventualno zadržala Devčića i njegove, a svi ostali su obični statisti bez karaktera, mirisa i okusa. I nemaju pojma o upravljanju gradom, nažalost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # PešejKan 2021-02-15 17:55
Izbori 2021 su skoro rješeni.Istican jem kandidate za gradonačelnika Maria Frankovića,to je pun pogodak da pobijedi Ana.Propsagira se lista mladih školovanih ljudi Lošinjana.Pa i dosada su fakultetski obrazovani bili ljudi koji su bili u vlasti,ali sada treba vidjeti ti mladi perspektivni ljudi,što su svorili u životu i tko im je mentor.Mario Franković-o kojem piše živiotok-gradon ačelnik,je istina.Ako gospodin ima za mentoraljude s kojima ga vidimo po gradu,onda je to veliki vjetar u leđa Ani,jer budimo iskreni,gospodi n se u životu nije vruć vode napio.Gospodin Franković bi mogao biti nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću,i slušati mentore,ali bit će u manjini i samim tim što je upao u taj žrvanj koji ga sada vodi,njegova politička karijera je gotova.On mora znati da je Praunuk Andree Frankovića,unuk Osvalda Frankovića,sin Maria Frankovića,sve ugledni Lošinjani koji su ugled i imanje stvarali obrtom,a on je sada dobar dečko(stvarno je fin dečko)ali zalutao je u politiku ako je odabrao ove mentore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # Svi smo jednom bili mladiIzbori Ante Portas 2021-02-15 22:26
Osobno ne poznam Marija Frakovića i baš nikakve veze nemam s njim, no taj stav "mlad i neiskusan" kao nešto negativno me jako ljuti. Dosta mi je "starih i iskusnih" koji su nas svih, stare i mlade, doveli do ove žabokrečine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Žabokrečinagost 2021-02-16 09:06
Citat Izbori Ante Portas:
Osobno ne poznam Marija Frakovića i baš nikakve veze nemam s njim, no taj stav "mlad i neiskusan" kao nešto negativno me jako ljuti. Dosta mi je "starih i iskusnih" koji su nas svih, stare i mlade, doveli do ove žabokrečine.
Jednako loš i neprimjeren je i stav da su nas samo stari i iskusni doveli do ove žabokrečine. Na vlasti je gradonačelnica kojoj se na fejsu dive zbog mladosti i ljepote, a u njezinom posrtanju i improvizacijama podržava je većina članova gradskog vijeća. Ni prosjek njihovih godina starosti nije visok.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Tko su Anini mentori?Duster 2021-02-16 09:28
Citat Kan:
Izbori 2021 su skoro rješeni. Isticanjem kandidate za gradonačelnika Maria Frankovića, to je pun pogodak da pobijedi Ana. Propsagira se lista mladih školovanih ljudi Lošinjana. Pa i dosada su fakultetski obrazovani bili ljudi koji su bili u vlasti, ali sada treba vidjeti ti mladi perspektivni ljudi, što su svorili u životu i tko im je mentor.
A što su stvorili mladi školovani Lošinjani koji su do sada bili u vlasti? I tko su sve to vrijeme bili Kapelijevi i Kučićkini mentori da bi sada mentori Maria Frankovića bili vjetar u leđa Ani Kučić i osigurali joj pobjedu na izborima? I na kraju, tko su mentori Ane Kučić da o njezinoj podobnosti za gradonačelnicu sudimo prema njezinim mentorima i suflerima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # poštenstari 2021-02-15 22:33
Ja bi da se kandidira Gospodin TOBIJA, mislim da bi sada imao šansu ?
Ionako nema viša para u kasi i u dogledno vrijeme neće biti bez obzira na prodaju, "Rusima" Filipovićima ili Habijancu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Eu pareTrubilo 2021-02-16 00:45
A ja bih da se konačno kandidira netko tko zna kako se pišu kvalitetni projekti i povlače novci iz EU fondova. Zadnjih 15 godina samo su prodavali i time pokrivali gubitke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # Operativahranitelj tuljana 2021-02-16 08:09
Citat Trubilo:
A ja bih da se konačno kandidira netko tko zna kako se pišu kvalitetni projekti i povlače novci iz EU fondova. Zadnjih 15 godina samo su prodavali i time pokrivali gubitke.
Gradonačelnik da piše projekte?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # EU fondovigost 2021-02-16 08:54
Citat hranitelj tuljana:
Citat Trubilo:
A ja bih da se konačno kandidira netko tko zna kako se pišu kvalitetni projekti i povlače novci iz EU fondova. Zadnjih 15 godina samo su prodavali i time pokrivali gubitke.
Gradonačelnik da piše projekte?
Ne, gradonačelnik ne treba pisati projekte, ali treba znati kako se pišu. Kad zna kako se pišu kvalitetni projekti koji donose novce iz EU fondova zna i koga će zaposliti za te poslove. Kriterij za zapošljavanje ne smije biti lojalnost kandidata, a ni ulizivanje i divljenje liku i djelu gradonačelnika nego stručnost. A stručnost može procijeniti samo onaj tko zna kako se pišu projekti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Prvi od 1000 ... baš u svemuDuster 2021-02-16 10:34
Hranitelj tuljana je ponekad koristan jer tjerajući lisicu istjera vuka. Točno je da gradonačelnik ne treba pisati projekte, ali ne treba ni davati obećanja koja ne zna ili ne može ispuniti. Ne znam tko joj je sastavljao predizbornu brošuru LOŠINJ-Prvi od 1000 otoka, ali bojim se da ni ne zna ili da je zaboravila kako je obećala da će Grad Mali Lošinj osnovati Ured za EU fondove "koji će osigurati stručnu pomoć pomoć poduzetnicima i obrtnicima, te posebnu brigu posvetiti njihovu informiranju na koji način mogu osigurati rast svojih tvrtki i poljoprivrednih gospodarstava". Puno riječi, nikakvo djelo, a do kraja mandata samo oko tri mjeseca. Ako misli da su birači zaboravni neka ponovi ovo obećanje da je ponovno izaberu. Kad tako dobro obećava.


i.imgur.com/h2YloDr.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
220 # šiša ljudefrizer 2021-02-16 12:53
I ja sam za mlade, ali one s "mozgom". Nemojte se šalit da je mali Franković nevinašce i lumen Lošinja. Dečko petlja u vodovodu, a ima plaću 12 milja... Vodovod ima gubitke 50%, a on na istruiranoj kavi da ispadne "obiteljski čovjek"... Ako je dečko pametan, br jedan nebi se bavio politikom... On da piše natječaje i EU projekte a zajebe i one projekte u Vodovodu... Devčić je klasična oporba bez oporbe. Čovjek na svim dosadašnjim vijećima za sve odluke bude suzdržan... EJJJ SUZDRŽAN!!! Budi protiv, imaj muda, argumentiraj... On kaže ja sam suzdržan, ekvivalent ko da je ostao doma i gleda spužvu bob... Al zato kad su terase na tapetu onda mu vijećnici skaču... ma sprdnja. Istina da ima puno statista i fikusa, al mislim da je to rezultat kupnje glasova i ljudi... A moš mislit kako će Franković ili netko novi bit borbeniji... Radit će ono što im Capelli kaže. Ionako mu budući vijećnici tipa Jančić kopa polupodzemne kontejnere, Pervan će dobivat i dalje struju za radit, a Šepuke se ionako moraju odužit Gariju za onaj uspiješan projekt megamarine na velopinu što ga je Nagelirani vodio u gradu na plaći 4 godine... NE ne glasat ću za Frankovića jer uopće nije korumpiran... o još je i mlad (i ćelav)...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
324 # crveni tepih za uhljebe?ne hvala 2021-02-16 14:10
Neću glasati za Frankovića jer će biti gradonačelnik na daljinski. Zna se tko ga je, radi čega i na koji način zaposlio u Vodovodu. Vlastitim znanjem i zalaganjem nije ništa postigao u životu.
Nije ni Kučićka, niti za nju neću glasti.
Sve je to fejk, samo za slikanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # #MačakuvrećiCobra 2021-02-17 09:29
Citat ne hvala:
Neću glasati za Frankovića jer će biti gradonačelnik na daljinski. Zna se tko ga je, radi čega i na koji način zaposlio u Vodovodu. Vlastitim znanjem i zalaganjem nije ništa postigao u životu.
Nije ni Kučićka, niti za nju neću glasti.
Sve je to fejk, samo za slikanje.
Ni ja neću glasati za #pametniOTOK s Frankovićem na čelu. Pod naslovom # Skup lokalnih šićarđija sam napisao da je Franković Kapelijev projekt da se preko njega vrati na lokalnu političku scenu kao neslužbeni gradonačelnik. Ana Kučić mu to ne bi dopustila jer mu ne oprašta što ju je kao zamjenicu toliko omalovažavao potiskivanjem u pozadinu da je u javnosti percipirana kao fikus u kutu njegovog ureda. Zato joj je Kapeli sada uvalio konkurenciju isto kao prije 12 godina Sanjin Šolić njemu. Kandidiranjem Anine prezimenjakinje Snježane Kučić uhljebljene u Jadranci d.d. za gradonačelnicu Šolić je tada želio postići još bolju kontrolu nad gradskom vlasti. No kao što je Snježana Kučić kao Šolićev kandidat bila gotovo nepoznata u javnosti tako se ni Kapelijev kandidat ne može pohvaliti javnim djelovanjem ili političkim angažmanom.
Zato bi po mojem mišljenju davanje glasova za njega i njegovu listu zbog toga što je bez javnog djelovanja i političkog angažmana bilo kupovanje mačka u vreći i prihvaćanje Kapelija za sivu eminenciju gradske vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Tragovi o javnom djelovanjuRambo 2021-02-17 10:37
Citat Cobra:
Zato bi po mojem mišljenju davanje glasova za njega i njegovu listu zbog toga što je bez javnog djelovanja i političkog angažmana bilo kupovanje mačka u vreći i prihvaćanje Kapelija za sivu eminenciju gradske vlasti.
Ako je suditi prema tragovima na internetu kandidat koji obećava #živiOTOK je pristaša životnog načela u se, na se i poda se. Evo tragova njegovog javnog djelovanja:
- Jutarnji list: Iva i Mario Franković vlasnici su apartmana u Malom Lošinju. Riječ je o objektu s tri apartmana, pod nazivom Oasi, Aloe i Senso, koji je udaljen manje od pet minuta pješice od uvale Valdarke te deset minuta od centra Malog Lošinja. Oasi je studio apartman s 4 zvjezdice …
jutarnji.hr/.../...

- hr.linkedin.com : Mario Frankovic - Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj d.o.o. Development and Investment Manager
‎Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj d.o.o.

- Službene novine PGŽ: Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju i imenovanju Stožera civilne zaštite Grada Malog Lošinja
13. Mario Franković, tehnički direktor komunalnog društva Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj d.o.o. – član
www.sn.pgz.hr/.../

- Vodoopskrba i odvodnja Cres-Lošinj: Kontakt osoba za više informacija: Mario Franković, mag.ing.aedif., voditelj projekta pripreme cjelovite dokumentacije za investicijske projekte iz sektora vodoopskrbe i odvodnje na području otoka Cresa i Lošinja za financiranje i implementaciju kroz EU-fondove ….
www.viocl.hr/.../

- Stranica GML: Naveden kao 12. Od dvanaest članova Stožera civilne zaštite GML.
mali-losinj.hr/.../...

- Spomenut 2017. u članku na Otoci.net o novcu za radove na Iloviku
otoci.net/.../...

- Tanja Tomić u vezi s 18-godišnjakom iz Malog Lošinja 16.8.2006.
BIVŠA RTL-ova sportska novinarka Tanja Tomić nakon neslavnog incidenta koji ju je početkom lipnja koštao jednodnevnog zadržavanja u pritvoru, te prekida polugodišnjeg tajno sklopljenog braka, pronašla je novog dečka, 18-godišnjeg Marija Frankovića iz Malog Lošinja, piše časopis Story.
Franković, 18-godišnji konobar iz lošinjskog kafića "Priko", ove bi godine trebao upisati studij na građevinskom fakultetu u Zagrebu.
14 godina starija Tanja nedavno je pak ostala bez angažmana na RTL-u koji joj po isteku nije želio produljiti ugovor, pravdajući taj potez navodnom reorganizacijom sportske redakcije.
Tanja Tomić prije dva i pol mjeseca je sudjelovala u fizičkom obračunu sa svojim sedam godina mlađim suprugom Mislavom Margetićem s kojim se potajno vjenčala u prosincu prošle godine. Nakon nešto više od pola godine, brak je nedavno i službeno okončan razvodom, piše list.
Tanja iz ranije veze s bivšim igračem ragbija Alanom Bajlom ima petogodišnjeg sina Brunu, dok u vezi s Margetićem, koja je nakon svega nekoliko mjeseci okrunjena kratkotrajnim brakom, nije imala djece.
www.index.hr/.../324642.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # U se, na se, poda segost 2021-02-24 17:13
E neš ti javnog djelovanja :lol: Kandidat za gradonačelnika se istaknuo samo onim "u se, na se i poda se".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Jamstva demokracijeLero 2021-02-16 12:53
Citat Trubilo:
A ja bih da se konačno kandidira netko tko zna kako se pišu kvalitetni projekti i povlače novci iz EU fondova. Zadnjih 15 godina samo su prodavali i time pokrivali gubitke.
A ja bih radije da se za gradonačelnika kandidira netko to će umjesto davanja praznih obećanja javno zajamčiti da se s gradskim vijećnicima neće ophoditi kao svojim pijunima, a za vijećnike osobe koje bi javno zajamčile da takvo postupanje neće dopustiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
323 # Šminka ili promjene?Tuljani 2021-02-16 15:42
A ja bih da ljudi shvate da je Grad Mali Lošinj bankrotirao i da se nezakonitosti i pogodovanja kažnjavaju, umjesto nagrađuju!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
323 # "Promjena"gost 2021-02-17 10:50
Predlažem da se od Frankovića lista nazove Nezavisna lista Garri Capelli
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Giachino RossiniLošinjski brijač 2021-02-17 17:52
Ovo je veliko osvježenje za Grad,dolaskom kandidata za gradonačelnika Maria Frankovića.Ment ori iz Zagreba su mu obećali da će biti gradonačelnik,a li mentor nije znao da će dobiti Šimecki u dupe i Plenkovića,i sada su tu mali problemi.Morat će slušati Olega Butkovića i neće smijeti javno nastupati i podupirati listu Merija Frankovića,tako da je Mrio Framković popušio odmah na startu.U trkama Formule 1,prebacili bi ga na zadnje mjesto i to se i njemu sada događa.Točno je što gore neki navode,mali direktor firme koja je u gubitku 50% i petlja a nema pojma o poslu jer nikada nije radio ništa.najbolje bi mu bila otvori brijačnicu i da se brijačnica zove Tagliacapelli.A i to bi trebao znati jer bi brzo propao kao što je propao tata Mario kada su stari Osvaldo a prije njega legenda Lošinja Andrea vodili brijačnicu.Mari o bi se trebao povući dok mu je vrijeme i da se ne sramoti sa mentorima koji ga žele preveslati kao u priči :"Il gatto e la volpe"Riječi pjesmeRiječi pjesame:
Quanta fretta! Ma dove corri? Dove vai?
Se ci ascolti per un momento, capirai
Lui è il gatto ed io la volpe, stiamo in società
Di noi ti puoi fidare
.Očito je pod dojmom te priče,gdje mu lisica sugerira kako se mora ponašati,
"Noi scopriamo talenti e non sbagliamo mai
Noi sapremo sfruttare le tue qualità
Dacci solo quattro monete e ti iscriviamo al concorso
Per la celebrità".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # RaskrižjeZa Veli 2021-02-17 18:29
Vidim na Youtube,video potnezavisnog kandidate za gradonačelnika Maria Frankovića.Kao prvo za takve spotove čovjek treba imati osobu koja se brine o stilu.Trebao je staviti malo veću jaknu.Priča i čita ono šta piše na panou pored kamere i to su mu napisali mentori.Ofucane fraze jer to isto žele i ostali kandididati,Ana Kučić,Silvija Kocijan i Dubravko Devčić.Svi žele ono što su napisali Mariu Frankoviću da mora kazati.Ima iskustva u radu Vodovoda(50% gubitka)i ofucana tema"moja obitelj"kao da mi nemamo naše obitelji,odnosn o da nismo uz našu obitelj.Bit će odličan gradonačelnik Valdarka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Poslije glasanja nema kajanjagost 2021-02-18 09:23
Citat Za Veli:
Priča i čita ono šta piše na panou pored kamere i to su mu napisali mentori. Ofucane fraze jer to isto žele i ostali kandididati
Treba razlikovati ono što kandidati pričaju da žele dok nas vabe da ih izaberemo od onoga što zaista žele. A to što zaista žele saznajemo tek kad ih izaberemo. Ali onda je kasno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # PodsjetnikTuljani 2021-02-17 19:55
Frankovića se povezuje s minusima u VIO? Podsjetnik; nakovrčena je članica uprave. Ali standardno se već navikavamo da se odgovornost s vrha prebacuje na niže razine...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Koga ćete birati na narednim izborimagost 2021-02-17 21:04
Vi o Frankoviću koji je trenutno "na vrbi svirala", a ne obazirete se na pitanje "jesu li birači za svoje zastupnike birali osobe za koje su znali da će se tako spremno staviti u službu Ane Kučić" navedeno u članku. Osim Devčiću ni jednom drugom vijećniku pa ni predsjedniku GV nije zasmetalo što je na dnevnom redu sjednice Izviješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Malog Lošinja za 2019. godinu, što im je na sjednici predočen materijal s istim naslovom, a gradonačelnica bezobrazno tvrdi da revizije za 2019. godinu nije bilo. Jedina reakcija na gradonačelničin bezobrazluk bila je ulizivačka izjava Andrina Maljevca (IDS) da on gradonačelnici vjeruje i da će joj i dalje vjerovati iako na materijalima jasno piše da je to izviješće za 2019.godinu. Hoćete li i na narednim izborima izabrati zastupnike koji će gradonačelnicim a vjerovati i kad očigledno lažu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Vjeruj vlastitim očimavVv 2021-02-18 08:41
Kako prepoznaš da političar laže? Miče usnama. A gradonačelnica je skinula masku da vidimo kako miče usnama dok govori "S obzirom na veliku medijsku pozornost koju je izazvalo izvješće o reviziji, istaknula bih to da je mišljenje u nalazu uvjetno i da ovo nije bila revizija za 2019. godinu, već svih dokumenata od 2013. do 2019. godine."
A kako prepoznati lošinjske političare tipa rektalni alpinist? Po tome što više vjeruju riječima gradonačelnice nego vlastitim očima koje su vidjele dokument s naslovom IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI GRADA MALOG LOŠINJA ZA 2019. A možete ga vidjeti i vi na ovom linku:
revizija.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ....glasač 2021-02-18 10:34
Zar netko ovima na vlasti, pod "ovima" podrazumijevam i globalno i lokalno, nakon svih otkrivenih afera, očiglednih muljanja i laži, itko bilo što više vjeruje? Ja im ne vjerujem ni jednu jedinu riječ. Ni njima, ni njihovim trabantima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # FabioCapello 2021-02-18 10:54
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Trener svih treneraĆiro 2021-02-18 16:06
Fabio Capello je li to iz filma "Svi predsjednikovi ljudi"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # .......WoW 2021-02-18 16:50
Citat Ćiro:
Fabio Capello je li to iz filma "Svi predsjednikovi ljudi"?
to je nezavisna lista ljudi koju pokreće mladenački entuzijazam i želja za promjenom :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
515 # lipo, lipo....mandrač 2021-02-18 11:50
Eh kako su neki navalili na Frankovića. Baš zanimljivo. Zašto? Te je igrač HDZ-a, te igrač Capelija itd. A Ana Kučić? Čiji je ona igrač? Ničiji? Svoj? Zanimljivo, zanimljivo.... Da taj mali Franković ništa ne vrijedi, nitko se nebi niti osvrnuo, ali izgleda da nije tako.... Zato puno komentara u vezi njega. A mi smo domaći naučili da naše otočane pljuju gdje stignu. tako su i Capelija pljuvali, pa eto gdje je.... A ekipa oko prodavača zraka je očigledno nervozna....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # ......gost 2021-02-18 17:53
Citat mandrač:
Da taj mali Franković ništa ne vrijedi, nitko se nebi niti osvrnuo, ali izgleda da nije tako.... Zato puno komentara u vezi njega. A mi smo domaći naučili da naše otočane pljuju gdje stignu. tako su i Capelija pljuvali, pa eto gdje je....
O tom malom Frankovicu ne znam ništa. Vjerojatno nikad nije učinio nešto pozitivno bez da je za to bio plaćen, pa je nepoznat širem krugu birača. A vezano za Capellija i gdje je on sada vi domaći ste zaboravili da bi on danas tavorio skupa s Živkovićem u HNS-u da ga za predsjednika ogranka HDZ-a nisu postavili furešti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Povratak plastičnog anđelaDuster 2021-02-21 08:41
Citat gost:
Citat mandrač:
Da taj mali Franković ništa ne vrijedi, nitko se nebi niti osvrnuo, ali izgleda da nije tako.... Zato puno komentara u vezi njega. A mi smo domaći naučili da naše otočane pljuju gdje stignu. tako su i Capelija pljuvali, pa eto gdje je....
O tom malom Frankovicu ne znam ništa. Vjerojatno nikad nije učinio nešto pozitivno bez da je za to bio plaćen, pa je nepoznat širem krugu birača. A vezano za Capellija i gdje je on sada vi domaći ste zaboravili da bi on danas tavorio skupa s Živkovićem u HNS-u da ga za predsjednika ogranka HDZ-a nisu postavili furešti.
A da bi na čelo HDZ-a postavili domaćeg Capellija morali su prvo maknuti domaćeg Volarića koji je imao snažnu potporu lokalnih galamdžija. A sada se preko zeta i kćerke koju je Ana kooptirala u gradski odbor ponovno vraća na pozornicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Vanserijska ulizicagost 2021-02-18 13:13
Citat mandrač:
A mi smo domaći naučili da naše otočane pljuju gdje stignu. tako su i Capelija pljuvali, pa eto gdje je....
Capeli nije tamo gdje je zato što je otočan ili zato jer je sposoban nego zato što je vanserijska ulizica.
volim-losinj.org/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Vjesnik proljećaZujo 2021-02-18 13:28
Prvo se uvukao u šupak Pašaliću pa dobio posao konzulatu u Trstu, a onda se uvukao Sanaderu. Novi list je davno objavio članak KOLEKCIJA BISERA: TAKO SU ZBORILI O IVI SANADERU u kojem je navedena i Garijeva vazelinsko uvlakačka izjava Došao nam je u posjet najdraži čovjek, najbolji vjesnik proljeća.
Gari Cappelli, gradonačelnik Malog Lošinja, prigodom posjeta dr. Ive Sanadera, ožujak 2006.
Tako mu se uvukao da mu je Sanader dao mjesto na listi za Sabor ispred Kolinde.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
913 # PotepenciVratite mi otok 2021-02-18 17:38
Gledam video gospodina Maria Frankovića i ne mogu da vjerujem. "Vratimo Lošinj Lošinjanima". Gospodine Frankoviću tko vam je ukrao otok? Vi diskriminirate sve one koji su došli na otok Lošinj, jer pod tim pretpostavljate da su nam oni ukrali otok svojim dolaskom. Ili su nam možda Rusi ukrali otok. Zar su ljudi koji su došli na ovaj otok kao dobronamjerni stanovnici ovoga otoka, da su oni ukrali otok kao recimo migranti, a vi koji ste malo dulje na ovom otoku, vama su ukrali otok i sada kada vi budete gradonačelnik, vi ćete vratiti Lošinj Lošinjanima. To je strašna diskriminacija svih stanovnika ovoga otoka, jer sada ja ne znam dali me smatrate Lošinjanom kojemu je ukraden otok ili sam ja jedan od onih koji vam moraju vratiti otok. Na ovakav način vi bi vladali otokom i svi oni koji nisu vama i vašim mentorima po volji vi bi njima uzeli otok i vratili vašim poslušnicima. Ovo već postaje diskriminacija prema ljudima koji žive na ovom otoku a posebno prema onima koji su došli od nekud i njihovim dolaskom, oni su vam ukrali otok. Znači svi vi koji radite i živite na ovom otoku ako gospodin postane gradonačelnik, onoga koga on etiketira da je protivnik otoka on će ga, koliko bude u njegovoj moći eliminirati, politički ili ljudski. Najgore od svega je to što je to izrečeno u ovom spotu i to iskreno, ne u rukavicama. Direktno da otok treba vratiti Lošinjanima. Znači od danas svi smo podijeljeni na Lošinjane i oni koji nisu, jer ako treba vratiti Lošinj Lošinjanima, sada Lošinj imaju oni koji nisu Lošinjani. Strašno opasno i nedopustivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
106 # Prsten od zlataTuljani 2021-02-18 18:40
Zna se iza koje made in bosnia udruge se godinama vodi Lošinj, ne pravi se lud
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # ......LB 2021-02-18 19:17
Citat Tuljani:
Zna se iza koje made in bosnia udruge se godinama vodi Lošinj, ne pravi se lud
Imaš li neki dokaz za to? Na primjer, posao na cesti Osor-Nerezine čiju gradnju sufinancira Grad Mali Lošinj firmi Lošinj beton sigurno nije dala udruga made in bosnia, nego netko drugi. Ni vrući krumpir zvan Loger d.o.o. Gradu nije utrapila ta udruga nego vlasnik koji je domaći čovik. Trebaš li još koji primjer da udruga made in bosnia s vođenjem Lošinja nema ništa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
85 # Prsten od zlataTuljani 2021-02-18 21:23
Dokaz za to? A dogradonačelnik možda kao član udruge? Ali ispravi me ako griješim
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Nema vraćanja!LB 2021-02-19 09:24
Citat Tuljani:
Dokaz za to? A dogradonačelnik možda kao član udruge? Ali ispravi me ako griješim
Dogradonačelnik vodi Lošinj isto kao što ga je vodila Ana Kučić dok je bila dogradonačelnic a. Kapeli joj je povjeravao samo kojekakva prigodna nazočenja kad se njemu nije dalo, a to ona sad radi Nediću. Ne smije ni da mrdne bez da mu odobri. Ispravi me ako griješim. Ali nisi mi odgovorio za ulogu Prstena od zlata u poslu za Lošinj beton i za kupovinu Logera. Tko zna zašto? Možda zato što su dokaz da Lošinj ipak pripada Lošinjanima i da im se nema šta vratiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # EmocijeTuljani 2021-02-19 15:22
Možda se odgovor na to pitanje vrti oko neprežaljenih ljubavi? :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Nepreželjena ljubavLB 2021-02-19 15:28
Citat Tuljani:
Možda se odgovor na to pitanje vrti oko neprežaljenih ljubavi? :D
Vjerojatno, ali neprežaljene ljubavi isključuju ulogu Prstena od zlata i ne objašnjavaju kupovinu Logera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
310 # DružbaSlužba 2021-02-19 14:20
Kolko ja znam bili su unutarstranački izbori u HDZ-u, za koje su prstenaši, jančići, džepine i ostali grčevito vukli na stranu Ružice. Mislim da se ne može reć da su još uvijek "made in bosnia" na vlasti. Šta se tiče Lošinj-betona i Elektrovode koja kopa na dionici Osor-Nerezine možda bolje da se informiraš i provjeriš jer su navedene firme uvjetovane od strane Vodovoda (možda slučajnost što je Kruljac radio u Elektrovodi prije Vodovoda)... u svakom slučaju, znam sigurno da je Franković svoj frizeraj prodao Kašmirima za sljadoljed... Moš mislit kolko će izdržat dok ne krene opet tim stopama... Lošinj lošinjanima (haha)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # .....gost 2021-02-19 15:56
Citat Služba:
Kolko ja znam bili su unutarstranački izbori u HDZ-u, za koje su prstenaši, jančići, džepine i ostali grčevito vukli na stranu Ružice. Mislim da se ne može reć da su još uvijek "made in bosnia" na vlasti.
To se zbilja ne može reći. HDZ je preuzeo Volarić sa svojim zetom i kćerkom, a na vlasti je Puntarka koju podržava većina GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Malomišćanska poslaFF 2021-02-20 10:41
Citat gost:
Citat Služba:
Kolko ja znam bili su unutarstranački izbori u HDZ-u, za koje su prstenaši, jančići, džepine i ostali grčevito vukli na stranu Ružice. Mislim da se ne može reć da su još uvijek "made in bosnia" na vlasti.
To se zbilja ne može reći. HDZ je preuzeo Volarić sa svojim zetom i kćerkom, a na vlasti je Puntarka koju podržava većina GV.
U situaciji kad je vlast na Lošinju u rukama domaćih Kučića, Volarića, Magazina, Satalića, Maljevca, Živkovića i inih pojavljuje se kandidat iz krugova domaćih koji poziva "Vratimo Lošinj Lošinjanima" :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Dinastijagost 2021-02-20 13:19
Citat FF:
Citat gost:
Citat Služba:
Kolko ja znam bili su unutarstranački izbori u HDZ-u, za koje su prstenaši, jančići, džepine i ostali grčevito vukli na stranu Ružice. Mislim da se ne može reć da su još uvijek "made in bosnia" na vlasti.
To se zbilja ne može reći. HDZ je preuzeo Volarić sa svojim zetom i kćerkom, a na vlasti je Puntarka koju podržava većina GV.
U situaciji kad je vlast na Lošinju u rukama domaćih Kučića, Volarića, Magazina, Satalića, Maljevca, Živkovića i inih pojavljuje se kandidat iz krugova domaćih koji poziva "Vratimo Lošinj Lošinjanima" :P
I Volarićev sin bi se trebao kandidirati za gradonačelnika. Tako mlad a već se dokazao kao prodavač zraka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Škola prodaje čistog zrakaAir Rio 2021-02-20 15:24
Citat gost:
I Volarićev sin bi se trebao kandidirati za gradonačelnika. Tako mlad a već se dokazao kao prodavač zraka.
A imao je od koga da uči. Gradnju novog Doma zdravlja, na još nepoznatoj lokaciji, najavila je gradonačelnica Ana Kučić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Malog Lošinja, održanoj tri dana uoči Dana Grada. Ovo je najavila tijekom obraćanja uzvanicima, koje se sastojalo od dva dijela - prvog uz videozapis sastavljen pretežno od zračnih snimaka objekata na otocima, na kojima su nedavno izvedeni radovi ili se to planira u skorije vrijem te drugog u kojem je izravno stala pred goste.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
720 # Tko je ukrao Lošinj?gost 2021-02-18 19:36
Kučićkin slogan "Lošinj prvi od 1000 otoka" je bio naprosto glup. A Frankovićev "Vratimo Lošinj Lošinjanima" zvuči zastrašujuće, ksenofobno i lokal-šovinisti čki.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # ...Licemjer 2021-02-18 22:16
Citat gost:
Kučićkin slogan "Lošinj prvi od 1000 otoka" je bio naprosto glup. A Frankovićev "Vratimo Lošinj Lošinjanima" zvuči zastrašujuće, ksenofobno i lokal-šovinistički.
Zašto bi Lošinjem vladao "investitor kakvog se samo može poželjeti", Mirko Habijanec i slični? Oni nisu Lošinjani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # Kreativno do daskegost 2021-02-19 10:32
Citat Vratite mi otok:
Gledam video gospodina Maria Frankovića i ne mogu da vjerujem. "Vratimo Lošinj Lošinjanima".
To se zove kreativnost. Birači će pohrliti na birališta da im Franković vrati njihov Lošinj.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
66 # patuljci pojma nemajuBiancaneve 2021-02-19 11:23
Citat gost:
To se zove kreativnost. Birači će pohrliti na birališta da im Franković vrati njihov Lošinj.
Kakve veze ima Bianca sa Mariom i predizbornom kampanjom u Lošinju ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # Izborna kozmetikagost 2021-02-19 13:58
Citat Biancaneve:
Citat gost:
To se zove kreativnost. Birači će pohrliti na birališta da im Franković vrati njihov Lošinj.
Kakve veze ima Bianca sa Mariom i predizbornom kampanjom u Lošinju ?
Ima tvrtku za poslovni i medijski konzalting. Savjetuje političare kako da komuniciraju i postignu što bolji izborni rezultat. Smišlja im vruće izborne parole, piše programe i priopćenja za javnost, ispravlja pogreške u nastupu i t.d. Ona je neka vrsta kozmetičarke za vanabi političare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
39 # ...gost 2021-02-19 14:24
Pa Franković i Antičević se hvale da im je upravo ta Bjanka složila anketu i vodi kampanju... Navodno ju Gari namjestio, obzirom je vodila i njegove kampanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # .....asd 2021-02-19 15:15
Citat gost:
Pa Franković i Antičević se hvale da im je upravo ta Bjanka složila anketu i vodi kampanju... Navodno ju Gari namjestio, obzirom je vodila i njegove kampanje
Franković i Antičević. Garijevi uhljebi u gradskom poduzeću obećavaju da će da vrate Lošinj Lošinjanima :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # izboriLošinjan 2021-02-20 19:21
U tijeku je već više puta viđena igra razvodnjavanja glasova sa tobože novim igračima a nakon toga kupovina ostataka.Franko vića je u Vodovod postavio Kapeli pa što mislite za koji tim on igra.Kako su ga postavili tako ga lako mogu i maknuti.On može samo biti marioneta dosadašnje vlasti.Čovjek nema pojma o politici ili o vođenju grada pa su ga gurnuli da pokupi one neodlučne glasače koje mogu nasamariti o nekom novom smjeru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Lošinjske izborne igrecobra 2021-02-20 21:22
Citat Lošinjan:
Frankovića je u Vodovod postavio Kapeli pa što mislite za koji tim on igra.
Kapeli je u Vodovod postavio i Antičevića. A za koji tim Antičević igra znamo po tome što ga je dao imenovati i za predsjednika Upravnog vjeća Odgojnog doma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # IgreBez granica 2021-02-21 09:40
Citat cobra:
Citat Lošinjan:
Frankovića je u Vodovod postavio Kapeli pa što mislite za koji tim on igra.
Kapeli je u Vodovod postavio i Antičevića. A za koji tim Antičević igra znamo po tome što ga je dao imenovati i za predsjednika Upravnog vjeća Odgojnog doma.
S tim izborom se baš proslavio.
A i ta ustanova se proslavila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Sretni i Gari i CappelliCT 2021-02-21 11:15
Citat gost:
Pa Franković i Antičević se hvale da im je upravo ta Bjanka složila anketu i vodi kampanju... Navodno ju Gari namjestio, obzirom je vodila i njegove kampanje
Bianca i Gari imaju mnogo toga zajedničkog. Matković se nikada javno nije odrekla Ive Sanadera kao ni Gari koji je ga je čak hvalio na svečanosti u povodu Dana Grada. A radila je i kampanju za Hrvatski paviljon na svjetskoj izložbi EXPO 2020. u Dubaiju za koji je natječaj 2019. raspisala Hrvatska turistička zajednica. Kojoj je Gari kao ministar turizma bio predsjednik. A ovo je njihova zajednička fotka s rođendanskog derneka kad se okupila Garijeva lista karijerista za naredne izbore.Sretni i Gari i Cappelli: Pogledajte tko je sve bio na proslavi rođendana ministra turizma u Voloskom
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1223 # HraniteljTuljana 2021-02-18 20:03
Ja ne mogu doći sebi kada mislim da među nama na otoku živi i rade takve osobe kao dotični kandidat za gradonačelnika. To nema veze sa zdravim razumom, a pogotovo kada znamo tko stoji iza njegove kampanje. Gospodin radi u javnom poduzeću i to je nedopustivo da širi takvu mržnju među građanima ovoga otoka. Strašno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # Zanimljivohranitelj tuljana 2021-02-19 11:10
Zanimljivo je da nam sa svih strana govore da ne bismo smjeli imati grupne preference a s druge strane čini se da je najuspješnija grupa ljudi u Hrvatskoj najuspješnija je upravo zbog izrazito izraženog tribalizma, kao i najuspješnija (i s obzirom na brojčanu neznatnost) nedostižno nadprosječno utjecajna skupina ljudi na planetu koja se također drži "svojih".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...Licemjer 2021-02-19 13:01
Citat hranitelj tuljana:
Zanimljivo je da nam sa svih strana govore da ne bismo smjeli imati grupne preference a s druge strane čini se da je najuspješnija grupa ljudi u Hrvatskoj najuspješnija je upravo zbog izrazito izraženog tribalizma, kao i najuspješnija (i s obzirom na brojčanu neznatnost) nedostižno nadprosječno utjecajna skupina ljudi na planetu koja se također drži "svojih".
Uspješni su onoliko koliko paraziti mogu biti uspješni, a uspjeh parazita ovisi o tome koliko domaćin može izdržati.
Zato se to ne može nazvati uspjehom.
Uspjeh se postiže radom, pameću, i ostalim kvalitetama koje prosjčni HDZovac ne posjeduje.
Naravno, među tih nešto malo manje od 300 000 HDZovaca vjerojatno ima zaista uspješnih ljudi, ali to ne čini HDZov modus operandi uspjehom.
Što se tribalizma tiče, on je uspješan do onda kada nije, odnosno kada naiđe na većinu koja ne priznaje tribalizam kao normativno društveno uređenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Tribalizam ili zločinačko udruživanjeUZP 2021-02-19 13:45
Citat Biancaneve:
Što se tribalizma tiče, on je uspješan do onda kada nije, odnosno kada naiđe na većinu koja ne priznaje tribalizam kao normativno društveno uređenje.
Ili kad ga dostignu zakonske sankcije za zločinačko udruživanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # Nemežehranitelj tuljana 2021-02-19 14:50
Citat UZP:
Citat Biancaneve:
Što se tribalizma tiče, on je uspješan do onda kada nije, odnosno kada naiđe na većinu koja ne priznaje tribalizam kao normativno društveno uređenje.
Ili kad ga dostignu zakonske sankcije za zločinačko udruživanje.
Znači ako se utvrdi da relativno mala etnička skupina (na primjer 1-2% populacije) na neki način drži 40, 50 ili 70% najutjecajnijih pozicija u toj državi, ti bi to kažnjavao? Jesam li dobro shvatio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ...Licemjer 2021-02-19 15:01
HDZ je etnička skupina? Ako je tako, onda su etnička manjina i može ih se protjerati iz Hrvtske.
Ah kako bi to bilo lijepo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Trol bi da trola ...UZP 2021-02-19 15:02
Citat hranitelj tuljana:
Citat UZP:
Citat Biancaneve:
Što se tribalizma tiče, on je uspješan do onda kada nije, odnosno kada naiđe na većinu koja ne priznaje tribalizam kao normativno društveno uređenje.
Ili kad ga dostignu zakonske sankcije za zločinačko udruživanje.
Znači ako se utvrdi da relativno mala etnička skupina (na primjer 1-2% populacije) na neki način drži 40, 50 ili 70% najutjecajnijih pozicija u toj državi, ti bi to kažnjavao? Jesam li dobro shvatio?
Shvatio si da bi ovo mogla biti prilika za trolanje. Ali ne sa mnom. Pozabavi se pojmom zločinačko udruživanje ako te baš zanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
79 # HDZne zna 2021-02-19 18:10
Kučić Ana je imala svoju priliku. A kad je ušla u politiku imala je iskustva kao što ima i Franković. Amen
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
911 # gost..... 2021-02-19 19:56
... ali Ana je pekla zanat 10 gidkna kao zamjena gradonačelnika, a ovaj što želi biti gradonačelnik, nezna niti posao koji radi u vodovodu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Zanat pekla, ali nije ga ispekladf 2021-02-19 20:43
Citat .....:
... ali Ana je pekla zanat 10 gidkna kao zamjena gradonačelnika,
Pekla, pekla ... ali nije ga ispekla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # HDZne zna 2021-02-19 21:57
Citat .....:
... ali Ana je pekla zanat 10 gidkna kao zamjena gradonačelnika, a ovaj što želi biti gradonačelnik, nezna niti posao koji radi u vodovodu.
I onda pišu da Marieto diskriminira :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # # # #Tropa 2021-02-21 11:45
Citat ne zna:
Kučić Ana je imala svoju priliku. A kad je ušla u politiku imala je iskustva kao što ima i Franković. Amen
Franković u politiku ipak ulazi kao rukovoditelj u gradskom poduzeću. A Kučić Ana je do imenovanja u Poglavarstvo radila samo kao klozet frau i naplaćivala privez u očevoj marini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
57 # HraniteljTuljana 2021-02-20 08:15
Pričao bi o plovidbi a nije podigao sidro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Opći potopčmarčić 2021-02-20 10:41
Citat Tuljana:
Pričao bi o plovidbi a nije podigao sidro.
Nažalost, tvoj je brodić na čelu sa Kučićkom usidren i potonuo :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # spašavaj se ko možeA&A 2021-02-21 11:27
Sutra dolazi ministar Butković u Mali Lošinj da sredi situaciju u lokalnom HDZ-u glede predstojećih izbora, došla voda do grla. :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Dinastija 2gost 2021-02-21 13:56
Citat A&A:
Sutra dolazi ministar Butković u Mali Lošinj da sredi situaciju u lokalnom HDZ-u glede predstojećih izbora, došla voda do grla. :-x
Butković treba pitati Anu zašto je Volarićevu kćer kooptirala u Gradski odbor kad kao njena kandidatkinja nije izabrana za potpredsjednicu GO.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pitanje moralagost 2021-02-22 13:05
Citat gost:
Citat A&A:
Sutra dolazi ministar Butković u Mali Lošinj da sredi situaciju u lokalnom HDZ-u glede predstojećih izbora, došla voda do grla. :-x
Butković treba pitati Anu zašto je Volarićevu kćer kooptirala u Gradski odbor kad kao njena kandidatkinja nije izabrana za potpredsjednicu GO.
Da ima moralni integritet i da je prava dama Ana bi kooptirala svoju protivnicu na izborima. Ovako je pokazala osvetoljubivost i kukavičluk.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # uhljebušalujo 2021-02-21 12:59
Najveći uhljeb na otoku je upravo Ana Kučić. Nju su Capeli i bosanci postavili za zamjenicu gradonačelnika, nakon što je u obiteljskoj tvrtci brinula za čistoću toileta koji su koristili korisnici vezova tvrtke. Postavili su je bez ikakvih referenci. To i ne bi bio veliki problem da je nakon 12 godina uhljebništva u gradskoj upravi stekla iti jednu referencu osim - laganja. I zašto je Franković problem ako je loš kandidat? Pa neći biti jedini. Ili to baš i nije tako?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # infolicemjer 2021-02-22 09:13
Haha neš ti al se Kučička uhljebila. Šta nema Franković plaću od 12 milja, kolko sam čuo na zadnjem vijeću gradonačelnica ima 8, a i prije korone je imala 11. Ako je i radila u obiteljskoj tvrtci, di je radio Franković? Barmen u Priku koji se sa 17g. guzio sa Tanjom Tomić? Šteta što nisu njega tada doveli za dogradonačelnik a (imao bi bolje reference)... A koje je ono reference imao Franković kad ga je Gari dofurao u Vodovod? Doktor znanosti ili? Nije problem u tome što je loš kandidat, nego cijela interesna priča koja stoji iza tog lošeg kandidata
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
94 # SDP-ova akvizicijaaco 2021-02-21 13:06
Ma u HDZ-u su u panici jer znaju da se SDP vraća na velika vrata i to im je problem jer ne mogu SDP iskontrolirati a SDP nije za kompromise sa HDZ-om. Konačno ćemo imati konsolidiran i ozbiljan SDP u odnosu na rastureni i podijeljeni HDZ-e. Zato panika. Znaju da bi se veliki broj lošinjana moglo prikloniti SDP-u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # Gužva na ljevicihranitelj tuljana 2021-02-21 14:35
Citat aco:
Ma u HDZ-u su u panici jer znaju da se SDP vraća na velika vrata i to im je problem jer ne mogu SDP iskontrolirati a SDP nije za kompromise sa HDZ-om. Konačno ćemo imati konsolidiran i ozbiljan SDP u odnosu na rastureni i podijeljeni HDZ-e. Zato panika. Znaju da bi se veliki broj lošinjana moglo prikloniti SDP-u.
SDP više nigdje (osim možda u nekim zanemarivim lokalnim anomalijama) neće biti problem ako se nastavi ovaj hrvatski status quo. Naime, ne mogu postojati dvije stranke lijevog centra a to područje trenutno savršeno pokriva jaki HDZ. Lijeve globalističke politike State Departmenta i EK ova stranka provodi dosljedno i tek uz mala kašnjenja čini sve što ljevica traži. Ekstremnije lijevo područje pokrivaju neke druge stranke i nitko zapravo nema razloga glasati za SDP.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Glup pokušaj trolanjaZC 2021-02-21 18:22
Čisti kretenizam bilo bi stranku koja u članku 1. svoga Statuta sama za sebe kaže "HDZ je dio europskog desnog centra ..." nazvati strankom lijevog centra, kad to ne bi bio jeftin pokušaj skretanja pozornosti s rasprave o borbi za osvajanje položaja lokalnog šerifa.
hdz.hr/.../hdz_statut_2018.pdf
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # Slabohranitelj tuljana 2021-02-21 19:03
Citat ZC:
Čisti kretenizam bilo bi stranku koja u članku 1. svoga Statuta sama za sebe kaže "HDZ je dio europskog desnog centra ..." nazvati strankom lijevog centra, kad to ne bi bio jeftin pokušaj skretanja pozornosti s rasprave o borbi za osvajanje položaja lokalnog šerifa.
hdz.hr/.../hdz_statut_2018.pdf
Vi vjerojatno smatrate i da je Sjeverna Koreja demokratska...n aime pridjev "demokratska" ima u - nazivu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ne trolaj kad znaš manje od meneZC 2021-02-21 20:03
Citat hranitelj tuljana:
Citat ZC:
Čisti kretenizam bilo bi stranku koja u članku 1. svoga Statuta sama za sebe kaže "HDZ je dio europskog desnog centra ..." nazvati strankom lijevog centra, kad to ne bi bio jeftin pokušaj skretanja pozornosti s rasprave o borbi za osvajanje položaja lokalnog šerifa.
hdz.hr/.../hdz_statut_2018.pdf
Vi vjerojatno smatrate i da je Sjeverna Koreja demokratska...naime pridjev "demokratska" ima u - nazivu.
Nije važno što ja smatram o sjevernokorejsk oj demokraciji, jer to nije tema. A o temi stranaka desnog centra važno je što smatra Europska pučka stranka (EPP). To je europska politička stranka osnovana 1976. godine okupljanjem nekolicine demokršćanskih stranaka. Naknadno su se članstvu pridružile neke konzervativne stranke i druge stranke desnoga centra. Među njima i HDZ kao punopravna članica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...Licemjer 2021-02-21 23:50
Citat hranitelj tuljana:
Citat ZC:
Čisti kretenizam bilo bi stranku koja u članku 1. svoga Statuta sama za sebe kaže "HDZ je dio europskog desnog centra ..." nazvati strankom lijevog centra, kad to ne bi bio jeftin pokušaj skretanja pozornosti s rasprave o borbi za osvajanje položaja lokalnog šerifa.
hdz.hr/.../hdz_statut_2018.pdf
Vi vjerojatno smatrate i da je Sjeverna Koreja demokratska...naime pridjev "demokratska" ima u - nazivu.
HDZ u svom imenu ima Hrvatska (pridjev) i Demokratska, a kad tamo većina članova nije rođena u Hrvatskoj, a čiji se šef ponaša autoritarno (a ne demokratski) te na isti taj način vodi državu. Primjer koji si dao je glup koliko i ti sam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Obnovljeni SDP - kandidat za ženidbugost 2021-02-21 19:18
Citat aco:
Ma u HDZ-u su u panici jer znaju da se SDP vraća na velika vrata i to im je problem jer ne mogu SDP iskontrolirati a SDP nije za kompromise sa HDZ-om. Konačno ćemo imati konsolidiran i ozbiljan SDP u odnosu na rastureni i podijeljeni HDZ-e. Zato panika. Znaju da bi se veliki broj lošinjana moglo prikloniti SDP-u.
SDP na Lošinju je čudo od stranke. Zadnje lokalne izbore dočekao je bez vodstva i članstva, ali pod firmom SDP izišao ja Dejan Nekić (Cresanin!) koji uopće nije bio član stranke. Izabran je u Gradsko vijeće i uz Domca i Dakića postao član lojalne (da ne kažem ponizne) oporbe gradskoj vlasti sastavljenoj od koalicije oko HDZ-a i dvojca Maljevac-Živkov ić. Lani je jedva skucana izborna skupština pa je za predsjednika gradske organizacije izabran Nekić (Cresanin!), a za dopredsjednike Brkanlić, Uremović i Jović. No unatoč pomalo komičnom stanju u lošinjskoj organizaciji na izborima za Sabor i EU parlament SDP prolazi bolje nego HDZ. Zbog toga se može očekivati da će u obnovljenom SDP-u porasti ambicije pojedinaca, ali i interes za izbornu i postizbornu suradnju drugih sudionika izbora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ....fd 2021-02-22 13:09
Citat aco:
Konačno ćemo imati konsolidiran i ozbiljan SDP
S Nekićem, Brkanlićem i Jovićem na čelu? Sigurno se zafrkavaš :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Ozbiljan SDP glasuje za HDZdildo 2021-02-22 17:05
Citat aco:
Ma u HDZ-u su u panici jer znaju da se SDP vraća na velika vrata i to im je problem jer ne mogu SDP iskontrolirati a SDP nije za kompromise sa HDZ-om.
A kako onda objašnjavaš da Nekić, vijećnik SDP-a koji, kao, "nije za kompromise sa HDZ-om" glasuje za sve Kučićkine prijedloge? Šta nisu mu rekli da SDP nije za kompromise sa HDZ-om?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # KukavičjeJaje 2021-02-22 18:05
Citat dildo:
Citat aco:
Ma u HDZ-u su u panici jer znaju da se SDP vraća na velika vrata i to im je problem jer ne mogu SDP iskontrolirati a SDP nije za kompromise sa HDZ-om.
A kako onda objašnjavaš da Nekić, vijećnik SDP-a koji, kao, "nije za kompromise sa HDZ-om" glasuje za sve Kučićkine prijedloge? Šta nisu mu rekli da SDP nije za kompromise sa HDZ-om?
Ali su mu rekli da pita o bespravnoj gradnji na Kurilama kako bi ušutkao jedinog stvarno autentičnog vjećnika i tako pomogao gradonačelnici.
Svi sa svima i sve štima.
Samo nak je lova u džepu, ko šiša stranke i birače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
93 # PešeKan 2021-02-21 22:30
Interesantno ovo sa SDP - om. Puno novih novosti. Možda se skupe do izbora i pokupe ljude da sastave listu. Iz ozbiljnog povjerljivog izvora stigla vijest da ON na izbore ide sam uz podršku SDP. I to je dobro jer napokon će se Lošinj vratiti Lošinjanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # SDP protiv dotepenaca?gost 2021-02-22 09:33
Citat Kan:
Iz ozbiljnog povjerljivog izvora stigla vijest da ON na izbore ide sam uz podršku SDP. I to je dobro jer napokon će se Lošinj vratiti Lošinjanima.
SDP u gradskom vijeću ima zastupnika koji nije pokazao ni trunku volje vratiti Lošinj Lošinjanima nego je podržavao sve Kučićkine prijedloge. Bio je član njezine glasačke većine i time "držao ljestve" politici za koju Franković tvrdi da je Lošinjanima oduzela Lošinj. Njegovo lokal-šovinisti čko obećanje da će Lošinj vratiti Lošinjanima SDP ne smije podržati jer ono se protivi programskim odrednicama SDP-a kao socijaldemokrat ske stranke. Može se sada Franković izmotavati da nije mislio to što je rekao, ali ako želi postati vjerodostojan SDP ne smije podržati kandidata koji građane Malog Lošinja dijeli na domaće i dotepence.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Tko je ukrao Lošinj Lošinjanima?Dotepenac 2021-02-22 12:24
Citat gost:
Može se sada Franković izmotavati da nije mislio to što je rekao, ali ako želi postati vjerodostojan SDP ne smije podržati kandidata koji građane Malog Lošinja dijeli na domaće i dotepence.
Geslom "Vratimo Lošinj Lošinjanima" Franković sugerira da je politikom gradonačelnice Ane Kučić Lošinj otuđen, otet, ili ukraden od Lošinjana. No ako je istina da na izbore za gradonačelnika ide uz podršku SDP-a neka se sjeti da je podršku takvoj politici Ane Kučić davao i vijećnik Nekić, sadašnji predsjednik obnovljenog SDP-a. Sjetit će se i mnogi birači.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # RačunBez krčmara 2021-02-22 12:53
Citat Dotepenac:
Citat gost:
Može se sada Franković izmotavati da nije mislio to što je rekao, ali ako želi postati vjerodostojan SDP ne smije podržati kandidata koji građane Malog Lošinja dijeli na domaće i dotepence.
Geslom "Vratimo Lošinj Lošinjanima" Franković sugerira da je politikom gradonačelnice Ane Kučić Lošinj otuđen, otet, ili ukraden od Lošinjana. No ako je istina da na izbore za gradonačelnika ide uz podršku SDP-a neka se sjeti da je podršku takvoj politici Ane Kučić davao i vijećnik Nekić, sadašnji predsjednik obnovljenog SDP-a. Sjetit će se i mnogi birači.
Tu se više ne zna tko pije, a tko plaća.
Ili oni svi skupa piju, a mi plaćamo.
Baš smo ovce.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # SDPgost 2021-02-22 09:04
Šta nije upravo ovaj Jović već jednom bio u SDP-u, pa otišao, pa sad se vraća? Ako je Jović nešto u tom SDP-u onda jao ti ga stranke. Vidim da sin a i sam veliki "SDP-ovac" lajka slike Frankoviću... Obzirom igraju skupa tenis a i nemalo poslova nadziranja za vodovod upravo dobiva Jović ne bi se iznenadio toj suranji... Jadna kombinacija... (uopće nije interesna)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # krokodilske suzealek 2021-02-22 21:51
Fascinirajuće je kako dio komentatora diže galamu na SDP i nezavisnog kandidata Frankovića.
Zašto? Zato što su nikakvi i bezvezni? Pa dajete galamite na Hrvatske laburiste i Orah. Zašto vas smeta slabi i nikakav uništeni SDP? Nešto je bolja situacija u HDZ-u? Te vaše krokodilske suze za sudbinu SDP-a jasno ukazuju da imate strah, jer više ništa nije sigurno. Inače bi i dalje mirno uživali u sinekurama i trošenju novca nas građana bez ikakvih rezultata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Povratak zombijaFiga 2021-02-23 09:16
Citat alek:
Te vaše krokodilske suze za sudbinu SDP-a jasno ukazuju da imate strah,
Jao si ga lošinjskom SDP-u kad ga od kritika brane neznalice poput tebe. Kada se kaže da netko lije krokodilske suze to znači da on ne plače zato što je tužan ili što ga nešto boli nego da se samo pravi da plače da bi nešto postigao. Takve lažne suze nazivaju se “krokodilskim” iz razloga što krokodili nikada ne plaču.
Komentatori ovdje ne liju "krokodilske suze" za sudbinu SDP-a nego se rugaju gradskoj organizaciji koja je prestala postojati, ali je i tako mrtva osvojila jedno mjesto u GV. Da komedija bude veća taj vijećnik uopće nije bio član SDP-a. A onda su kao zombija oživjeli gradsku organizaciju radi parlamentarnih izbora. Okupilo se više gostiju nego članova da bi za predsjednika izabrali tog viječnika koji je sve vrijeme poslušno podržavao Anu Kučić i HDZ, a sada se priklanja njezinom protivniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # izboriLošinjan 2021-02-23 17:41
Nema tu nikakvih nezavisnih kandidata nego samo rezervnih igrača kada se stariji previše uprljaju.Nezavi snog konobara je na rukovodoće mjesto bez ikakvog iskustva postavio HDZ. Isti taj HDZ će spremno osnovati još par stranki ili popuniti svojim kadrovima prazna mjesta u drugim strankama. Imamo posla sa kriminalnom organizacijom koja je umrežena kroz sve stranke i samo se slučajno u Lošinju predstavljaju kroz trenutno vladajući HDZ a sutra može kroz bilo koju drugu stranku.U tom kontekstu je besmisleno govoriti o nekim međustranačkim sukobima ili rivalitetu kada skoro svi vijećnici spremno dižu ruku kada se izglasavaju vrlo štetne odluke za građane Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # BlogerLoger 2021-02-23 18:25
Citat Lošinjan:
Nema tu nikakvih nezavisnih kandidata nego samo rezervnih igrača kada se stariji previše uprljaju.Nezavisnog konobara je na rukovodoće mjesto bez ikakvog iskustva postavio HDZ. Isti taj HDZ će spremno osnovati još par stranki ili popuniti svojim kadrovima prazna mjesta u drugim strankama. Imamo posla sa kriminalnom organizacijom koja je umrežena kroz sve stranke i samo se slučajno u Lošinju predstavljaju kroz trenutno vladajući HDZ a sutra može kroz bilo koju drugu stranku.U tom kontekstu je besmisleno govoriti o nekim međustranačkim sukobima ili rivalitetu kada skoro svi vijećnici spremno dižu ruku kada se izglasavaju vrlo štetne odluke za građane Lošinja.
Trebalo bi te nezavisne kandidate pitati što će učiniti s logerom ako budu izabrani.
Hoće li ga nekom pokloniti ili će i dalje trpati lovu u lažnu kulturnu baštinu.
Čini mi se da je i ovaj nezavisni samo pozer i wanabee maneken.
Ana bar izgleda kao model.
Ovaj niti to, iako bi to izgleda jako želio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Rezervni igračiDundo 2021-02-23 18:33
Citat Lošinjan:
Imamo posla sa kriminalnom organizacijom koja je umrežena kroz sve stranke i samo se slučajno u Lošinju predstavljaju kroz trenutno vladajući HDZ a sutra može kroz bilo koju drugu stranku. U tom kontekstu je besmisleno govoriti o nekim međustranačkim sukobima ili rivalitetu kada skoro svi vijećnici spremno dižu ruku kada se izglasavaju vrlo štetne odluke za građane Lošinja.
U prilog utemeljenosti tvojih tvrdnji govori članak od prije osam godina:
U Malom Lošinju potpisan je koalicijski sporazum SDP-a, HNS-a, PGS-a, IDS-a i HSU-a za lokalne izbore u svibnju. Koalicija će za gradonačelnicu kandidirati Ljiljanu Rukonić (SDP), a za dogradonačelnik a Elvisa Živkovića (HNS), izvijestio je Novi list.
Sporazum su potpisali čelnici lošinjskih organizacija stranaka: Ljiljana Rukonić za SDP, Franko Vodanović za HNS, Branko Domac za PGS, Andrino Maglievaz za IDS, te Đuro Dragosavac iz županijskog HSU-a jer ta stranka na otoku nema organizacijski oblik.
Novo lice u politici je Branko Domac, dosadašnji radijski novinar koji je preuzeo vođenje lošinjskog PGS-a, a koji smatra da će svojim pristupom otvoriti vrata mladoj generaciji u lokalnoj politici
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Lošinjski politički kurverajRambo 2021-02-24 10:13
Citat Lošinjan:
Isti taj HDZ će spremno osnovati još par stranki ili popuniti svojim kadrovima prazna mjesta u drugim strankama. Imamo posla sa kriminalnom organizacijom koja je umrežena kroz sve stranke i samo se slučajno u Lošinju predstavljaju kroz trenutno vladajući HDZ a sutra može kroz bilo koju drugu stranku.U tom kontekstu je besmisleno govoriti o nekim međustranačkim sukobima ili rivalitetu kada skoro svi vijećnici spremno dižu ruku kada se izglasavaju vrlo štetne odluke za građane Lošinja.
Već je palo u zaborav da je lošinjski ogranak HSS-a Kamalić osnovao po dogovoru s lošinjskim HDZ-om da se raprše glasovi na izborima. Tada je HSS još bio desničarska klerikalna stranka pa je bilo neke logike u Kamalićevom koaliranju s HDZ-om. No kad je HSS na nivou države skrenuo ulijevo, a Kamalić nastavio koalirati u vlasti s HDZ-om stvar je postala perverzna i primjer lošinjskog političkog promiskuiteta, da ne kažem kurveraja o kojem piše Lošinjan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Satirička analiza

ishoda izbora 2020.


SVJETSKI STATISTIČKI PODACI U STVARNOM VREMENU


 

Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Pohod Državne revizije

  oOo 24.02.2021 18:38
  Skupljanje lajkova
  Na dnevnom redu je predizborno bio [REDOVNI OBILAZAK OSORA] "Sukladno dosadašnjoj praksi" ...
   
 • Three Monkeys i stranka opasnih namjera

  Nema više vračke 24.02.2021 17:50
  Tike tike tačke
  Ministar,Sabors ki zastupnik,Župan ,Gradonačelnik, vijećnik,što još želi biti?Župan to ...
   
 • Pohod Državne revizije

  Blackjack 24.02.2021 17:18
  ...
  Ne kaže ništa. Shvatila je da bi svaka naplata dugova bila veliki uteg za kampanju. Nenaplaćene ...
   
 • Pohod Državne revizije

  gost 24.02.2021 17:13
  U se, na se, poda se
  E neš ti javnog djelovanja :lol: Kandidat za gradonačelnika se istaknuo samo onim "u se ...
   
 • Pohod Državne revizije

  ZM 24.02.2021 16:04
  21
  i šta kaže, kako joj ide naplata onih 21 milijuna nenaplaćenih dugova u ovo predizborno ...
   
 • Three Monkeys i stranka opasnih namjera

  Fux 24.02.2021 14:51
  ....
  A nisu bili gnjevni kad je njihova predsjednica izjavila: Tko smatra da ovdje nije dobro, može ...
   
 • Pohod Državne revizije

  Ghost Writer 24.02.2021 14:28
  Sukladno redovnom peglanju imidža
  Peglala si je imidž i u Osoru. Na FB Grad Mali Lošinj piše [REDOVNI OBILAZAK OSORA] Sukladno ...
   
 • Three Monkeys i stranka opasnih namjera

  Mladunče 24.02.2021 14:05
  Gnjev mladeži HDZ-a Lošinj
  A u mladeži HDZ-a Mali Lošinj probudio se gnjev protiv portala index.hr koji se dehumanizacijom ...
   
 • Three Monkeys i stranka opasnih namjera

  Muflon 24.02.2021 13:06
  Genijalni Ante Tomić
  Nije dugo trebalo da se u hadezeovcima probudi gnjev. Tkogod je mislio da će oni šutke ...
   
 • Three Monkeys i stranka opasnih namjera

  JL 24.02.2021 13:00
  Kako su se HDZ-ovci goloruki bacili na automate za kavu i poveli junački boj protiv diskriminacije
  Kako su se HDZ-ovci goloruki bacili na automate za kavu i poveli junački boj protiv ...
   
 • Three Monkeys i stranka opasnih namjera

  gost 24.02.2021 12:59
  Dijagnoza: HDZ
  POLITIKA & KRIMINAL Plenković se svađao s novinarima o kafiću koji ne želi HDZ-ovce: 'To ...
   
 • Pohod Državne revizije

  ups 24.02.2021 11:21
  mudraci na vlasti odgovorni za smrt više od 5000 građana
  i.imgur.com/fxxJAfi.jpg (http://i.imgur.com/fxxJAfi.jpg)
   
 • Pohod Državne revizije

  Cro cap 24.02.2021 11:08
  Kartica
  A i zaslužan je što se radnička klass naputovala diljem lijepe njihove na račun cro cartica ...
   
 • Pohod Državne revizije

  Josip 24.02.2021 10:55
  !!!!
  Jel to onaj bivši ministar koji je poticao korona turizam? i.imgur.com/YxT1sjJ.jpg ...
   
 • Pohod Državne revizije

  Rambo 24.02.2021 10:13
  Lošinjski politički kurveraj
  Već je palo u zaborav da je lošinjski ogranak HSS-a Kamalić osnovao po dogovoru s lošinjskim ...
   
 • Pohod Državne revizije

  gost 24.02.2021 09:31
  Tri majmuna
  Kandidirao je Garija Cappellija kao najjačeg protivnika vlasniku 3 majmuna. A šef je valjda ...
   
 • Pohod Državne revizije

  Dundo 23.02.2021 18:33
  Rezervni igrači
  U prilog utemeljenosti tvojih tvrdnji govori članak od prije osam godina: U Malom ...
   
 • Pohod Državne revizije

  Loger 23.02.2021 18:25
  Bloger
  Trebalo bi te nezavisne kandidate pitati što će učiniti s logerom ako budu izabrani. Hoće li ...
   
 • Pohod Državne revizije

  Neo 23.02.2021 18:01
  Gari Cappelli kandidat HDZ-a za župana
  www.rijekadanas.com/.../ ...
   
 • Pohod Državne revizije

  Lošinjan 23.02.2021 17:41
  izbori
  Nema tu nikakvih nezavisnih kandidata nego samo rezervnih igrača kada se stariji previše ...
   
 • Pohod Državne revizije

  008 23.02.2021 14:09
  ###
  i.imgur.com/nnbpufU.jpg (http://i.imgur.com/nnbpufU.jpg)
   
 • Pohod Državne revizije

  gost 23.02.2021 12:30
  Dobar početak
  Ako je tome tako, odgovorna (ili zaslužna) za sve to je vladajuća stranka sa svojim partnerima ...
   
 • Pohod Državne revizije

  šesti čovjek 23.02.2021 11:30
  pošteni ljudi ne glasaju za HDZ
  Baš me zanima zašto HDZ još samo u PGŽ-u nije odredio svog kandidata za župana. :lol ...
   
 • Pohod Državne revizije

  gost 23.02.2021 10:26
  Nepoželjni hadezejci
  Vrlo važno šta misli pravobranitelji ca. Uostalom, sama kaže da "Pri tom, konačnu odluku o ...
   
 • Pohod Državne revizije

  Figa 23.02.2021 09:16
  Povratak zombija
  Jao si ga lošinjskom SDP-u kad ga od kritika brane neznalice poput tebe. Kada se kaže da ...
   
 • Pohod Državne revizije

  Luna 23.02.2021 08:05
  dno dna
  Ovo je država u kojoj se premijer uz pomoć pravobranitelji ce svađa sa kafedžijom.
   
 • Pohod Državne revizije

  Licemjer 22.02.2021 22:46
  ...
  Slagala se ona ili ne, nije bitno. Rasizam se ne može usporediti sa biti diskriminiran zbog ...
   
 • Pohod Državne revizije

  alek 22.02.2021 21:51
  krokodilske suze
  Fascinirajuće je kako dio komentatora diže galamu na SDP i nezavisnog kandidata Frankovića.
   
 • Pohod Državne revizije

  hranitelj tuljana 22.02.2021 20:16
  How yes no
  Pravobranitelji ca se ne slaže s tobom. Naime, u Hrvatskoj ne postoji sloboda raspolaganja ...
   
 • Pohod Državne revizije

  Jaje 22.02.2021 18:05
  Kukavičje
  Ali su mu rekli da pita o bespravnoj gradnji na Kurilama kako bi ušutkao jedinog stvarno ...