Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Internetska spodoba

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

tenor1Komentari internetske spodobe - trola – pod nadimkom "objektivno" pojavili su se na ovoj stranici u punom sjaju nakon objave mog članka "Izravni prijenos lobotomije gradskih vijećnika" o neobičnom tumačenju rezultata glasovanja o jednoj točki dnevnog reda, izboru stručnog povjerenstva koje će predložiti koncesionara za dimnjačarske poslove. Nakon utvrđivanja rezultata glasovanja, šest je vijećnika bilo za prihvaćanje odluke o povjerenstvu, sedam ih je bilo suzdržano, pa je predsjednik Vijeća konstatirao da prijedlog odluke nije prihvaćen.

Međutim, za govornicu izlazi zamjenik gradonačelnice Anto Nedić, uvjeren da je kao bivši predsjednik Gradskog vijeća stručnjak i autoritet za tumačenje odredbi Poslovnika Gradskog vijeća, da bi ustvrdio kako je odluka ipak prošla. Valjda zaboravivši tko je predsjednik Vijeća, svi vijećnici, uključujući i nominalno oporbene, poslušno i pasivno prihvaćaju tumačenje da je odluka ipak prošla. Budući da se radilo o incidentu koji je teško zanemariti, napisao sam članak o lobotomiji jer sam stekao dojam da je zamjenik gradonačelnice prčkao po mozgovima vijećnika kad nisu reagirali na ovu glupost. I tu me, navodno u "gafu", ulovio trol objektivno

Tvrdnju da šest ne može biti većina od trinaest proglasio je mojim velikim gafom, a zbog njega se – sudeći prema komentarima – silno uzrujao i naljutio. Pa je u jednom komentaru napisao i ovo: "... Arsena ne znam osobno, ali pratim njegove članke u kojima se često upušta u pravne analize u slučajevima gdje stojimo na istoj strani. I sad se pitam, ako mu dajem povjerenje u mnogo složenijim područjima kao što su građevinski i slični propisi, je li to opravdano s obzirom da čovjek ne zna kako se prebrojava glasove u vijeću, a što je mnogo čišće i jednostavnije od tih drugih stvari?! Za mene, ovaj gaf će definitivno dovesti do gubitka povjerenja, jer kako da sad znam da je on doista podrobno proučio propise i ispravno izveo zaključke koji se npr. odnose na prodaju nekretnina, a ne zna kako izbrojati tko je bio za/protiv, a tko uzdržan?! Ne javljam se inače komentarima i vjerojatno se ubuduće neću javljati, ali pouku ću izvući, a to je da (Arsenovim) tekstovima na ovim stranicama treba prilaziti s velikim oprezom, što kod mene dosad nije bio slučaj. Osjećam se prevareno, da tako kažem, odnosno osjećam da više ne mogu imati povjerenja u nekoga u koga sam dosad imao povjerenja i to me najviše ljuti. Ne dođe li do ispravka, izgubili ste svaki kredibilitet i ne može vas se više shvaćati ozbiljno. Štoviše, ovo je za sprdnju." Ukratko, moju tvrdnju da šest ne može biti većina od trinaest uzeo je kao dokaz da se meni ne može i ne smije vjerovati ni u bilo čemu drugom.

U tom tonu nastavio je bjesomučno komentirati, sve dok administrator stranice nije počeo brisati ponavljanja, da bi nedavno uz mnoštvo emotikona s plaženjem jezika napisao: "Prema mišljenju ministarstva uprave, kojeg sam danas vidio, potrebna većina u ovom slučaju je 7 glasova (tj. osnova za određivanje većine je broj nazočnih, a ne broj glasova). Ministarstvo uprave time je potvrdilo Arsenovu tezu. :D Go, Arsen! :lol: Ja se s time naravno ne slažem, odnosno zakonska formulacija je pitijska i dopušta različita tumačenja, no dobro je znati kako na to gleda nadležno ministarstvo". Dakle, unatoč tome što je dokazano da ne "gafam", objektivno ipak tvrdi da sam u krivu i da me je ulovio u "gafanju". Takva logika, zaključak koji ne proizlazi iz premisa, može se naći i u govoru gradonačelnice kojeg sam transkribirao. Primjer, tvrdnja o prostoru - „bogomdano dobili smo ga u naslijeđe i kao takvo ga moramo čuvati" iz čega izvlači zaključak „... a ne da mi gradimo budućnost čuvajući prostor onakav kakav smo ga dobili". Naravno da ni odluka Ustavnog suda ovom trolu ne bi bi bila dokaz da sam u pravu. Kao što mu nije bio dokaz ni činjenica da je u zapisniku Vijeća i službeno potvrđeno da odluka o povjerenstvu nije prošla.

No zanimljiva je činjenica da je anonimna internetska spodoba objektivno već prije mene saznala za mišljenje Ministarstva uprave, a mogla ga je saznati jedino iz ureda Grada Malog Lošinja. Isto mišljenje sam pozivajući se na prava iz Zakona o pravu na pristup informacijama uzalud pokušao dobiti od Grada, a objektivno ne samo da ga je saznao prije mene, nego je tako dobro informiran da zna kako me u Gradu smatraju trolom. Službenica za informiranje Grada Malog Lošinja poznata je po tome da nevoljko radi svoj posao (da daje informacije, a za što je plaćena) pa to mišljenje – očekivano - nisam ni dobio. Bitno je da ga je vidio gradski trol objektivno. Ovdje ga ipak treba pohvaliti da je za "nekoga tko uopće nije s Lošinja" jako dobro obaviješten odnosno da kao "furešt" ima otvoreni pristup dokumentima u Gradu Malom Lošinju za razliku od ostalih građana koji do njih ne mogu doći ni prema Zakonu o pravu na pristup informacijama. Kao što je neobična i hvale vrijedna privilegija da ima uvid u dokumente Grada Malog Lošinja, tako je samo na prvi pogled neobična i silna motivacija za glupiranjem, odnosno trolanjem na ovoj stranici.

Za one koje mogu zavesti autoritet samoproglašenog stručnjaka za Poslovnik, zamjenika gradonačelnice Nedića i uporno, bjesomučno ponavljanje istih mantra trola objektivno da me ulovio u "gafanju" pa me posljedično ne treba ni čitati, upućujem na ODLUKU o obustavi od primjene Odluke o donošenju Prostornog plana uređenja Grada Raba, koja je objavljena u Sl. Novinama PGŽ 14/2004. U obrazloženju Odluke, Ured državne uprave PGŽ je naveo:"U postupku nadzora nad zakonitošću citirane odluke ocijenjeno je da je ista suprotna članku 36. stavak 1. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Članak 36. stavak 1. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi glasi: »Predstavničko tijelo donosi odluke većinom glasova ako je na sjednici nazočna većina članova predstavničkog tijela.«
Gradonačelnik Grada Raba, postupajući sukladno odredbi članka 79. stavak 2. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi dostavio je na nadzor Odluku o donošenju Prostornog plana uređenja Grada Raba koju je gradsko vijieće donijelo na 25. sjednici održanoj dana 30. ožujka i 8. travnja 2004. godine. Prilikom dostave predmetne Odluke, Gradonačelnik Grada Raba upozorio je da je ista donesena sa 7 glasova »za« i 7 »suzdržanih«, a da protiv odluke nije glasovao nitko.

Zbog toga je zatražen zapisnik s 25. sjednice gradskog vijeća Grada Raba na temelju kojeg je utvrđeno da je na sjednici bilo prisutno 14 vijećnika, od čega je za donošenje Odluke o Prostornom planu uređenja Grada Raba glasovalo 7 vijećnika, a 7 vijećnika bilo je suzdržano. Iz Statuta Grada Raba (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 24/01) proizlazi da Gradsko vijeće Grada Raba ima 15 članova, pa je obzirom na prisutnost 14 vijećnika udovoljeno zakonskom uvjetu iz članka 36. stavka 1. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi u pogledu mogućnosti donošenja pravovaljane odluke, budući je na sjednici bila nazočna većina članova predstavničkog tijela. Međutim kako iz citirane zakonske odredbe proizlazi da predstavničko tijelo odluke donosi većinom glasova nazočnih vijećnika, to je za donošenje obustavljene Odluke bilo potrebno najmanje 8 glasova »za«.

Slijedom iznesenog proizlazi da obustavljena Odluka nije niti mogla biti donesena, budući je za nju glasovalo 7 vijećnika, odnosno ista je donesena suprotno odredbi članka 36. stavak 1. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi."

Upravo takvu argumetaciju sam koristio u komentiranju pod svojim imenom u dva ili tri komentara, a koje komentare je administrator stranice brisao. Na to nisam reagirao jer poštujem pravo administratora da uređuje stranicu. Da mi ne odgovara način vođenja ili sadržaj stranice ne bih ju više posjećivao. Za razliku od toga internetska spodoba trol objektivno nije stvarna osoba koja ima moral ili svoju pamet. Objektivno je samo pojava koju na životu održava potreba onih koji žele pod svaku cijenu stati na kraj takvom načinu pisanja. Prisjetimo se kako je nedavno na podražaj jednog vijećnika, inače novinara i PR menadžera, drugi vijećnik iz redova vladajuće koalicije na sjednici Gradskog vijeća, svom snagom udario na portal Volim Lošinj riječima: "Šokiralo me što sve tamo piše; ne mogu vjerovati da se takvom diskursu u javnom prostoru ne može stati na kraj. Postoje zakoni, netko tko se brine o uređivanju. Molim Grad da obavi ozbiljan razgovor s policijom ... Ne treba stati na kraj portalu, nego takvom načinu pisanja...".

Kako razgovor s policijom očito nije urodio plodom, kao u mitskoj priči, a kao posljedica velikog gnjeva i zabranjenog tajnog ljubavnog coitusa gradske vlasti i moćnika iz sjene, rodilo se mitsko biće: mahniti trol objektivno. Voljom bogova, čudovište nije završilo u labirintu već u bespućima interneta odakle pokušava osvojiti portal Volim Lošinj sa zadatkom da se konačno stane na kraj takvom načinu pisanja.

Komentari: 

012 # dno dnasve po 10 kuna 2019-01-23 20:17
Svima je jasno da se ovdje radi o organiziranom zločinačkom pothvatu.
Napad na slobodu govora kroz pokušaj blokade rada internet portala, a sve radi onemogućavanja iznošenja mišljenja i građanske kritike vlasti.
U najboljim manirima totalitarnih režima. Totalno nevjerodostojno , svaka čast, nismo to od vas očekivali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # tko ste to vihranitelj tuljana 2019-01-23 21:35
Citat sve po 10 kuna:
nismo to od vas očekivali.
Ne znam tko ste to "vi" u čije ime pišeš, ili se možda radi o nekom arhaičnom stilu izražavanja("Mi, car austrijski i kralj ugarski, smatramo da..."), međutim tvoj upisCitat sve po 10 kuna:
Svima je jasno da se ovdje radi o organiziranom zločinačkom pothvatu.
je školski primjer za argumentum ad populum, logičku pogrešku kojom trol želi izvesti prividan dokaz, koji se ne oslanja na stvarne činjenice i razloge, nego na (ne)utemeljenu tvrdnju da neko mnoštvo nešto smatra, što samo po sebi nije argument ni za što.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Mi, oni koji nisu vigost 2019-01-23 22:56
Citat hranitelj tuljana:
Citat sve po 10 kuna:
nismo to od vas očekivali.
Ne znam tko ste to "vi" u čije ime pišeš, ili se možda radi o nekom arhaičnom stilu izražavanja("Mi, car austrijski i kralj ugarski, smatramo da..."),
"Mi" je skupina ljudi u kojoj zasigurno nisu trolovi hranitelj tuljana i objektivno.
Nekako se stječe dojam da se hranitelj tuljana pomalo obrazuje na ovoj stranici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ###RDx 2019-01-23 23:33
Citat hranitelj tuljana:

Ne znam tko ste to "vi" u čije ime pišeš, ili se možda radi o nekom arhaičnom stilu izražavanja("Mi, car austrijski i kralj ugarski, smatramo da..."), međutim tvoj upis
a zašto bi ti sve morao znati?
neki ljudi se sreću u gradu i komuniciraju i van ovog portala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # neki? 3-4hranitelj tuljana 2019-01-24 07:01
Citat RDx:
Citat hranitelj tuljana:

Ne znam tko ste to "vi" u čije ime pišeš, ili se možda radi o nekom arhaičnom stilu izražavanja("Mi, car austrijski i kralj ugarski, smatramo da..."), međutim tvoj upis
a zašto bi ti sve morao znati?
neki ljudi se sreću u gradu i komuniciraju i van ovog portala
Ne bih morao znati, samo sam odlučio kopirati stil "rasprave" koja se obično koristi protiv mene kad se već ne zna ništa konkretno napisati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # sve po 1000 euraelitni pimp 2019-01-24 07:15
Neki su ovdje opsjednuti muškim šupcima, ali ne znaju artikulirati svoje želje. U skladu sa već viđenim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # 30-40? 300-400?RDx 2019-01-24 07:54
Citat hranitelj tuljana:
neki? 3-4
radi 3-4 nećeš angažirati trola koji dva mjeseca 24/7 zatrpava site gomilom trasha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # 3000 000 jakihhranitelj tuljana 2019-01-24 08:29
Citat RDx:
Citat hranitelj tuljana:
neki? 3-4
radi 3-4 nećeš angažirati trola koji dva mjeseca 24/7 zatrpava site gomilom trasha
Ili 3000? Imaš li ikakvog dokaza da se ne radi o više od 25 pojedinaca?
Imaš li dokaza da se radi o angažiranom djelatniku?
Ako je angažiran, moram priznati da je izabrao neobičnu taktiku. Naime, drastično je povećao posjećenost zaboravljenog i prezrenog portala...
...i ne može on ugasiti portal... ne može spriječiti objavu ni jednog članka, ne može pobrisati ili izmijeniti članke...
...može tek malo podignuti razinu "drugačijosti" u komentarima koji su trenutno po raznolikosti slični "komentarima čitatelja" u Komsmolojskaya Pravda ili Pyongyang Daily.
Ovo je tek lokalni sukob na ljevici...
...članak ispod kojeg komenturqmo tek je reakcija djeteta kojem je drugo došlo u "njegov" pijesak. Smiri se, neće ti uzeti igračke. Samo se došao igrati, kao i ti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ###RDx 2019-01-24 08:48
ti ne vidiš nikakvih poveznica između dešavanja na gradskom vijeću i pojave internetske spodobe? ili ti baš sve treba nacrtati?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # hranitelj i učiteljhranitelj tuljana 2019-01-24 09:04
Citat RDx:
ti ne vidiš nikakvih poveznica između dešavanja na gradskom vijeću i pojave internetske spodobe? ili ti baš sve treba nacrtati?
Približna istovremenost događaja ne predstavlja automatski dokaz kauzalnosti, to bi bar trebao znati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Patologija ili profesija?WD 40 2019-01-24 09:13
Citat hranitelj tuljana:
Citat RDx:
ti ne vidiš nikakvih poveznica između dešavanja na gradskom vijeću i pojave internetske spodobe? ili ti baš sve treba nacrtati?
Približna istovremenost događaja ne predstavlja automatski dokaz kauzalnosti, to bi bar trebao znati...
A imaš li ti nego razumno objašnjenje za ovu neviđenu upornost upisivanja manje više istih poruka tijekom 24 sata dnevno? Trenutno se svakih par minuta pojavi pa nestane poruka od objektivno_152 "... objektivno je šupak. :lol:"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Profesija psihopatgost 2019-01-24 09:28
Citat WD 40:
Citat hranitelj tuljana:
Citat RDx:
ti ne vidiš nikakvih poveznica između dešavanja na gradskom vijeću i pojave internetske spodobe? ili ti baš sve treba nacrtati?
Približna istovremenost događaja ne predstavlja automatski dokaz kauzalnosti, to bi bar trebao znati...
A imaš li ti nego razumno objašnjenje za ovu neviđenu upornost upisivanja manje više istih poruka tijekom 24 sata dnevno? Trenutno se svakih par minuta pojavi pa nestane poruka od objektivno_152 "... objektivno je šupak. :lol:"
Objektivno je psihopat koji je našao dobrog poslodavca pa za honorar radi ono što bi radio i besplatno. Ma što besplatno? Platio bi samo da može :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Psihopat se probudiogost 2019-01-24 18:23
Psihopat je u manje od 20 minuta bio ubacio uzastopno čak 13 komentara. A svi počinju s "objektivno je supak :lol"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Lud ko šojkadd 2019-01-24 21:00
Luđak nastavlja trolanje. Nisam brojao ali najmanje deset istih da je supak :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Uzalud vam trud sviračiTHC 2019-01-25 08:06
Zar se još tu mota? Ne viđam ga već danima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Snobe moj dragihranitelj tuljana 2019-01-24 09:34
Citat WD 40:
Citat hranitelj tuljana:
Citat RDx:
ti ne vidiš nikakvih poveznica između dešavanja na gradskom vijeću i pojave internetske spodobe? ili ti baš sve treba nacrtati?
Približna istovremenost događaja ne predstavlja automatski dokaz kauzalnosti, to bi bar trebao znati...
A imaš li ti nego razumno objašnjenje za ovu neviđenu upornost upisivanja manje više istih poruka tijekom 24 sata dnevno? Trenutno se svakih par minuta pojavi pa nestane poruka od objektivno_152 "... objektivno je šupak. :lol:"
Ne znam što je posrijedi, možda i jesi u pravu, a možda nisi... samo primjećujem da je izabrao neobičnu taktiku, naime povećao je i to poprilično, čitanost ovog opskurnog mjesta...
...jer možda 30 ljudi i dolazi čitati, ali ostalih 11.970 ne dolazi...
...pogledaj prosvjede za Marjan, za Osejavu... gdje je prosvjed na Lošinju?
Gdje ste?
Meni to da sve ove godine nema prosvjeda za navodno "goruće" pitanje, govori više od broja članaka i broja zelenih palaca u komentarima.
Možete me nazivati trolom, vrijeđati, ali tako je.... mala mala manjina ste na Apsyrtovim otocima i to dobro znate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Patologija ili profesija? (2)gost 2019-01-24 09:50
Kako bi bilo da promijeniš nick u branitelj tuljana zvanog objektivno? Bilo kako bilo, čitanost ili nečitanost ovog "opskurnog mjesta" na koje i sam poput gradonačelnice ponekad "zalutaš" nije odgovor na moje pitanje. Sve drugo što si nadrobio je spinanje bez veze s postavljenim pitanjem. Dakle, patologija ili profesija, branitelju tuljana, moj dragi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # tko zna?hranitelj tuljana 2019-01-24 10:04
Citat gost:
Kako bi bilo da promijeniš nick u branitelj tuljana zvanog objektivno? Bilo kako bilo, čitanost ili nečitanost ovog "opskurnog mjesta" na koje i sam poput gradonačelnice ponekad "zalutaš" nije odgovor na moje pitanje. Sve drugo što si nadrobio je spinanje bez veze s postavljenim pitanjem. Dakle, patologija ili profesija, branitelju tuljana, moj dragi.
Budući da ne gledam svijet i ljude crno-bijelo, nije mi problem ststi u obranu nekih njegovih teza s kojima se slažem, iako (onako kako se prezentirao) se ne slažemo u puno stvari.
Možda mu je tek dosadno ili ne može useliti u stan za koji je dao polog pa je nervozan?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Patologijagost 2019-01-24 12:33
Znaci, njegovo opsesivno slanje istih komentara je posljedica nervoze zbog stana. Dakle patologija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Politička (ne)inteligenci jaSnob 2019-01-25 09:25
Citat hranitelj tuljana:
A imaš li ti nego razumno objašnjenje za ovu neviđenu upornost upisivanja manje više istih poruka tijekom 24 sata dnevno?
Citat:
Ne znam što je posrijedi, možda i jesi u pravu, a možda nisi... samo primjećujem da je izabrao neobičnu taktiku, naime povećao je i to poprilično, čitanost ovog opskurnog mjesta...
WD40 ništa nije tvrdio, nego je pitao. Zato tvoj odgovor na neizrečenu tvrdnju "možda i jesi u pravu, a možda nisi" ima isto toliko smisla kao njegovo, trolovo, pa i tvoje posjećivanje ovog opskurnog mjesta koje dolazi čitati možda 30 ljudi. Čovjek se mora zapitati što vas motivira da s tako neviđenim žarom, upornošću i žestinom propovijedate za ovih svega 30 ljudi "koji dolazi čitati, ali ostalih 11.970 ne dolazi...". Vaše zanemarivanje ostalih 11.970 radi ovih 30 koji dolaze na Volim Lošinj sigurno ne govori u prilog vašoj političkoj inteligenciji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Control freaksguest 2019-01-25 10:45
Mislim da im je ovaj portal opsesija, bolesno stanje uma opčinjenosti nečim što ne mogu kontrolirati. Mora biti strašna frustracija da u desetak minuta upucaš dvadeset komentara iako ti ih brišu kako to radi kao objektivni freak :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # snobićhranitelj tuljana 2019-01-25 14:25
Citat Snob:
Vaše zanemarivanje ostalih 11.970 radi ovih 30 koji dolaze.
Pa ako se tebi izgubi jedna ovca pd 100, ideš li je tražiti ili ostaješ s ovih 99 da "ih ne bi zanemarivao"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Pastiri i stadoSnob 2019-01-25 15:03
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
Vaše zanemarivanje ostalih 11.970 radi ovih 30 koji dolaze.
Pa ako se tebi izgubi jedna ovca pd 100, ideš li je tražiti ili ostaješ s ovih 99 da "ih ne bi zanemarivao"?
Sebe ne smatram pastirom, a sugrađane stadom ovaca. Zato nisam kvalificiran da ti odgovorim na pitanje. Raspravi to sa svojim objektivnim partnerom koji se silno trudi da tih par zalutalih ovaca utjera u tor sa stadom ostalih 11.970.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # 18 od 12.000hranitelj tuljana 2019-01-25 19:38
Citat Snob:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
Vaše zanemarivanje ostalih 11.970 radi ovih 30 koji dolaze.
Pa ako se tebi izgubi jedna ovca pd 100, ideš li je tražiti ili ostaješ s ovih 99 da "ih ne bi zanemarivao"?
Sebe ne smatram pastirom, a sugrađane stadom ovaca. Zato nisam kvalificiran da ti odgovorim na pitanje. Raspravi to sa svojim objektivnim partnerom koji se silno trudi da tih par zalutalih ovaca utjera u tor sa stadom ostalih 11.970.
Ma dobro, pusti glupe trolove neka se koprcaju.
Nego reci, kada će prosvjed? Da vidimo te građane, svih 10? Hajde bit ću velikodušan, svih 18? Kad bura prođe?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Trolsko samozadovoljava njegost 2019-01-25 20:00
O kojem prosvjedu ti pričaš? S kim se ti boriš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Otvoreno pismo podrške dečku kojeg je mama uhvatila kako drkaLastan 2019-01-25 20:52
Citat gost:
O kojem prosvjedu ti pričaš? S kim se ti boriš?

To što on tadi, stručno se kaže drkanje u javnom prostoru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # .......guest 2019-01-25 20:20
Prosvjed u Hrvatskoj? Šališ se. Uspjevaju samo prosvjedi desančarskih branitelja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Građani nisu idiotiSnob 2019-01-26 10:31
Citat hranitelj tuljana:
Ma dobro, pusti glupe trolove neka se koprcaju.
Nego reci, kada će prosvjed? Da vidimo te građane, svih 10? Hajde bit ću velikodušan, svih 18? Kad bura prođe?
Riječ građanin nije sinonim za idiot. Jer građani znaju da u državi u kojoj ni 50.000 prosvjednika nije bilo dovoljno da se donese kurikularna reforma jer njeno donošenje sabotiraju klerikalci, revizionisti povijesti i drugi ljuti desničari, prosvjedi nemaju nikakvu važnost. A na Lošinju važnost nemaju ni primjedbe u okviru obvezatnih javnih savjetovanja, pa čak ni prava iz zakona o pravu na pristup informacijama.
P.S.
Ovo je tvoje, a ne trolovo koprcanje. Jer građane s ovcama nije usporedio već zloglasni trol (s kojim se, kažeš, u mnogo čemu slažeš), nego ti napisavši "Pa ako se tebi izgubi jedna ovca pd 100, ideš li je tražiti ili ostaješ s ovih 99 da "ih ne bi zanemarivao"?"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # zlatni izgovorhranitelj tuljana 2019-01-26 15:54
Citat Snob:
Citat hranitelj tuljana:
Ma dobro, pusti glupe trolove neka se koprcaju.
Nego reci, kada će prosvjed? Da vidimo te građane, svih 10? Hajde bit ću velikodušan, svih 18? Kad bura prođe?
Riječ građanin nije sinonim za idiot. Jer građani znaju da u državi u kojoj ni 50.000 prosvjednika nije bilo dovoljno da se donese kurikularna reforma jer njeno donošenje sabotiraju klerikalci, revizionisti povijesti i drugi ljuti desničari, prosvjedi nemaju nikakvu važnost. A na Lošinju važnost nemaju ni primjedbe u okviru obvezatnih javnih savjetovanja, pa čak ni prava iz zakona o pravu na pristup informacijama.
P.S.
Ovo je tvoje, a ne trolovo koprcanje. Jer građane s ovcama nije usporedio već zloglasni trol (s kojim se, kažeš, u mnogo čemu slažeš), nego ti napisavši "Pa ako se tebi izgubi jedna ovca pd 100, ideš li je tražiti ili ostaješ s ovih 99 da "ih ne bi zanemarivao"?"


Snobe, pažljivije čitaj, sa njim se u mnogo toga NE slažem.

A drugo, kako bi bilo dovoljno 50000 kada su izigrali volju 400000 prosvjednika... ALI to je na razini države... nije isto 50000 od 4 milijuna i npr. 3000 od 12000...

...ali svaki izgovor zlata vrijedi, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Adio ....Snob 2019-01-26 16:19
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
Citat hranitelj tuljana:
Ma dobro, pusti glupe trolove neka se koprcaju.
Nego reci, kada će prosvjed? Da vidimo te građane, svih 10? Hajde bit ću velikodušan, svih 18? Kad bura prođe?
Riječ građanin nije sinonim za idiot. Jer građani znaju da u državi u kojoj ni 50.000 prosvjednika nije bilo dovoljno da se donese kurikularna reforma jer njeno donošenje sabotiraju klerikalci, revizionisti povijesti i drugi ljuti desničari, prosvjedi nemaju nikakvu važnost. A na Lošinju važnost nemaju ni primjedbe u okviru obvezatnih javnih savjetovanja, pa čak ni prava iz zakona o pravu na pristup informacijama.
P.S.
Ovo je tvoje, a ne trolovo koprcanje. Jer građane s ovcama nije usporedio već zloglasni trol (s kojim se, kažeš, u mnogo čemu slažeš), nego ti napisavši "Pa ako se tebi izgubi jedna ovca pd 100, ideš li je tražiti ili ostaješ s ovih 99 da "ih ne bi zanemarivao"?"
Snobe, pažljivije čitaj, sa njim se u mnogo toga NE slažem.
Izgubio si me kod ovog trolovskog bezobrazluka. Čitao sam pažljivo, zapazio tvrdnju da se u ponečemu slažete, a neslaganje je u vezi s ovcama, pastirima, propovijedima i građanima nevažno. Dvaka dalnja rasprava s tobom bila bi trolanje a. la objetivno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Tako različiti a istiN.N. 2019-01-26 16:22
Ti i trol kolega se uglavnom slažete. Ovo da se NE slažete je samo navodna ideološka razlika. Ali mi raspravljamo o besmislenom graktanju gradonačelnice, o usvajanju plana koji omgućava golf na Mataldi i slične neideološke teme. Ovo s deklarativnim ideološkim razlikama dimna zavjesa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Saldo objektivne ideologijeDendi 2019-01-27 17:22
Ja mislim da h.t. stvarno fura neku pačvork ideologiju sastavljenu od šarenih otpadaka, ali lik s nickom "objektivno fejka". Glumata kako podržava eko aktivizam da bi ga mogao "iznutra" diskreditirati. Ako nije poremećen, njegova ideologija je njegov Žiro račun :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # maslina je neobranaPuntar 2019-01-25 15:43
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
Vaše zanemarivanje ostalih 11.970 radi ovih 30 koji dolaze.
Pa ako se tebi izgubi jedna ovca pd 100, ideš li je tražiti ili ostaješ s ovih 99 da "ih ne bi zanemarivao"?
Meni ako nestane ovca onda znam da je više nema jer ju je našao vepar. I yebem mater onima koji su ih doveli na otok.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Bolje biti papučar nego hodati bosDron 2019-01-24 09:28
Citat hranitelj tuljana:
Citat RDx:
ti ne vidiš nikakvih poveznica između dešavanja na gradskom vijeću i pojave internetske spodobe? ili ti baš sve treba nacrtati?
Približna istovremenost događaja ne predstavlja automatski dokaz kauzalnosti, to bi bar trebao znati...
U ovoj državi ako obučeš krive cipele može biti ugrožena nacionalna sigurnost, ali ako potpredsjednik vlade falsificira diplomu, onda nikom ništa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # QNN 2019-01-24 09:40
Približna istovremenost ne predstavlja dokaz ali ja je jedan od indikatora koji navodi na zaključak o kauzalnosti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Znakovita istovremenost?JO 2019-01-24 12:36
Zanimljiva je i istovremenost prestanka komentiranja objektivno s pojavom komentara hranitelja tuljana :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Game overteta Violeta 2019-01-24 15:03
Citat hranitelj tuljana:
je školski primjer za argumentum ad populum, logičku pogrešku kojom trol želi izvesti prividan dokaz, koji se ne oslanja na stvarne činjenice i razloge, nego na (ne)utemeljenu tvrdnju da neko mnoštvo nešto smatra, što samo po sebi nije argument ni za što.
Svi, skoro svi, većina, manjina, nebitno...
Svatko sa imalo mozga bi morao shvatiti što se u režiji spodobe dešava(lo) na portalu. Motiv je očit, a u trenutku ekstaze spodoba se čak i odala. Može se glupirati koliko hoće, meni je jasno, kome nije ne mogu mu pomoći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # tko je ugasio svjetlo na otoku?Wiking 2019-01-24 08:32
"Totalitarna vlast označava suzbijanje, ograničavanje slobode govora i slobode tiska. Vlast u totalitarnim državama kontrolira gospodarstvo, slobodu govora, a po potrebi koristi i teror, primjerice pomoću svoje policije, tajne policije te poluvojnih organizacija.
Totalitarizam predstavlja suprotnost modernom principu otvorenog pluralističkog društva i pravne države."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kontrola javne rasvjete na otokuImpetus 2019-01-24 08:52
Citat Wiking:
"Totalitarna vlast označava suzbijanje, ograničavanje slobode govora i slobode tiska. Vlast u totalitarnim državama kontrolira gospodarstvo, slobodu govora, a po potrebi koristi i teror, primjerice pomoću svoje policije, tajne policije te poluvojnih organizacija.
Totalitarizam predstavlja suprotnost modernom principu otvorenog pluralističkog društva i pravne države."
Totalitarna vlast koristi i neka suptilnija sredstva uz grubo ograničavanje slobode govora i slobode tiska. To su vojske profesionalnih trolova, agencije za proizvodnju i širenje spinova, kreiranje lažnih vijesti (fake news) i njihova distibucija, plasiranje tzv. alternativnih činjenica, i t.d. A lokalni šerifi se snalaze kako znaju u ovim okvirima ovisno o uvjetima u sredini koju nastoje kontrolirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Ulovljeni u gafanju, Nedić i objektivnoNN 2019-01-24 07:53
Dakle Anto Nedić, predsjednik lokalnog HDZ-a, zamjenik gradonačelnice kao stručnjak za Poslovnik GV nije u pravu??? Nemoguće.
A da objektivno nije pojava kao što je napisano, odnosno da je normalna i pristojna osoba bi se lijepo ispričao autoru. Naravno da neće...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Pod repom smrdi ali je toplogost 2019-01-24 11:05
Što reći za Nedića, tuljana i objektivnog koji ne mogu shvatiti vrlo jednostavnu zakonsku odredbu: »Predstavničko tijelo donosi odluke većinom glasova ako je na sjednici nazočna većina članova predstavničkog tijela.«

Na tvrdnju autora da je suludo proglasiti da je odluka usvojena sa 6 glasova uz nazočnost trinaest članova, to je uzeto kao veliki njegov gaf.

Zašto spodoba koja je svoj "zvjezdani status" stekla na velikom ulovu izbjegava komentirati sadržaj članka. Umjesto toga, radije se bavi nečijim šupcima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Svaštara br. 3

  Didi 15.10.2019 09:37
  Liberalna teorija urote
  Istina stvarno boli. Samo pitanje je što je istina. skeptic.com/.../...
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 15.10.2019 06:59
  Istina boli
  Zanimljiv članak koji govori o prikrivenim motivima "borbe za okoliš": www.liberal.hr/.../ ...
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  Promatrač 14.10.2019 18:32
  Izlet
  Cijeli izlet se događao pod budnim okom najvećeg mozga na Lošinju DARIA HORVATA.
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  Gonzo 14.10.2019 15:39
  Bandiera bianca e bandiera verde
  Ana se sada može dičiti Zelenom zastavom da ne zaostane za bivšim šefom Kapelijem koji si je ...
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  zločko 14.10.2019 15:15
  .....
  znači, neka institucije i dalje rade svoj posao?
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  živko 14.10.2019 14:52
  povuci ga a malo i potegni
  Na koji dignitet koje institucije misliš ? Pa Lošinj je već dugo izvan kontrole svih ...
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  Purgativ 14.10.2019 14:42
  Tajna brilijantne probave
  Uopće ne moraš piti Donat Mg, dovoljno je samo povremeno zalutati na taj profil.
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  Vazelinko 14.10.2019 14:32
  umjetnost ušupčivanja
  Ima Čazo konkurenciju u umjetnosti ušupčivanja. Vidi ovo: Nemam čast i zadovoljstvo da ...
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  dr House 14.10.2019 13:50
  psihodelično
  svrš, svrš, svrš...
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  gost 14.10.2019 12:06
  Depopulacija Grada Malog Lošinja
  A tobožnji Prvi od tisuću nazaduje. O tome je bilo pitanje i komentar prije deset dana.
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  SN 14.10.2019 11:00
  .....
  U skladu sa uobičajenom praksom, ako se sa neta prenese neka vijest, onda se na kraju objave ...
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  gost 14.10.2019 09:19
  Požderi se Ana ... Krk je bolji!
  Krk je u tri kategorije bio u grupaciji najboljih malih gradova u Hrvatskoj 2018. i ...
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  Bumbar 14.10.2019 08:34
  Krčki trijumf, jad Malog Lošinja
  A onda se Aninom piscu FB objava iz sjene u pokušaju smanjenja štete od lošeg ishoda ...
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  Vox Populi 13.10.2019 14:36
  notorno
  Iz ovoga bi uskoro mogla nastati afera veća od one bivšeg ministra na Braču. Hoće li ...
   
 • Deus ex machina

  Zanzibar 13.10.2019 14:16
  Miljenik ćaće Sanadera
  "A kuda bi je protjerali druže Kapeli u koju zemlju ako dotična ima dokumente Hrvatske.
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  gost 13.10.2019 10:42
  Dan za pamćenje
  zakonipropisi.com/.../...
   
 • »Zašto baš sada?!?»

  Promatrač 13.10.2019 08:15
  Izlet
  Pitajte gospodu ELVISA ŽIVKOVIŽA, ANTU NEDIĆA, BORISA BADURINU I ANTONIA MALJEVCA što rade ...
   
 • Deus ex machina

  gost 12.10.2019 16:44
  Najbolji mi je ovaj
  Cuj, talijan bi protjerivao Hrvate iz Hrvatske..
   
 • Deus ex machina

  Impetus 12.10.2019 16:38
  Vjetar s Kaptola u leđa Cappelliju
  "Ministar turizma Gari Capelli i ministar branitelja Tomo Medved sastančili su s osebujnom ...
   
 • Deus ex machina

  NN 12.10.2019 12:33
  ljudima je dosta
  ima zanimljivih komentara na Teleskopu :D
   
 • Deus ex machina

  mini star 12.10.2019 12:16
  vrati se sine
  Ne samo fotelju nego puno toga mu čuva.
   
 • Deus ex machina

  Wiking 12.10.2019 11:44
  ###
  Ako je ovo točno, onda mi se čini da i ona njemu cijelo vrijeme samo čuva fotelju.
   
 • Deus ex machina

  MGM 12.10.2019 10:24
  Lassie Come Home
  Ovako će to biti... Ministar će do novih lokalnih izbora parazitirani na 6 + 6 i za to ...
   
 • Deus ex machina

  F1 12.10.2019 09:34
  minus i minus daje plus
  Pa morao je vjerovati ministru, bivšem branitelju. :lol:
   
 • Deus ex machina

  Istjerivač nepodobnih 12.10.2019 09:33
  I Kapeli bi istjerivao iz Hrvatske
  U strahu za položaj zaigrao je kolo s ekstremnom desnicom. Skandalozna izjava ministra ...
   
 • Deus ex machina

  Papan 12.10.2019 09:16
  Licemjerje
  Bit će zabavno promatrati kako blefer potkopava blefericu, a za za javnost licemjerno upućuju ...
   
 • Deus ex machina

  Crni labud 12.10.2019 08:40
  ......
  Ni švicarci se ne ponašaju ovako bahato.
   
 • Deus ex machina

  Tin 12.10.2019 08:07
  Mala bara puno krokodila
  Eto, i on je konačno skužio njegovo blefiranje. Uskoro bi mogli imati gradonačelnicu i ...
   
 • Deus ex machina

  švicarac 12.10.2019 07:48
  ne možete vi toliko zaraditi koliko mi možemo potrošiti
  nije ni čudo da nema novaca ni za šta drugo, kad se sva ova bulumenta svaki dan samo seljaka ...
   
 • Deus ex machina

  gost 11.10.2019 19:29
  GARI U NEMILOSTI PLENKOVIĆA
  Prema informacijama iz HDZ-a i među turstičkim djelatnicima, posebno iz Istre, ministar ...