Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Čija je uopće Jadranka d.d.?

Korisnička ocjena:  / 8
LošeNajbolje 

scanNa početku „ruske" investicijske invazije na otok kojem će se nakon toga tepati da je i prvi od 1000, invazije  popraćene medijskom ofenzivom napisima u kojima se navodilo, citiram, "Beta Ulaganja su osnovana krajem 2012. u Zagrebu s ciljem ulaganja u turističke projekte na Sredozemlju. Osnivač i vlasnik tvrtke je UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, koje je u stopostotnom vlasništvu jedne od vodećih ruskih banaka Promsvyazbanke. Sjedište banke je u Moskvi i jedna od suvlasnika je i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD). EBRD je time potvrdio visoke poslovne standarde i transparentnost poslovanja koji su omogućili da Promsvyazbank postane jedna od vodećih financijskih institucija na ruskom tržištu". No spletom okolnosti, ova vodeća ruska banka, s „visokim poslovnim standardima i transparentnosti poslovanja" čijom su se moći, ugledom i veličinom „ruski" investitori u dolasku busali, neslavno je bankrotirala 

Brisanje povijesti

Na promijenjene okolnosti tvrtka Beta ulaganja je u tišini promijenila svog vlasnika (nelogična i naopaka, ali stvarno provedena radnja) u koga se s ponosom donedavno klela, te preuredila i svoju web stranicu. Tako na njoj danas stoji:

„Beta ulaganja d.o.o. je društvo s ograničenom odgovornošću osnovano krajem 2012. godine sa sjedištem u Zagrebu. Tvrtka je fokusirana na ulaganja u projekte održivog i odgovornog turizma na Sredozemlju, a za sada je usmjerena na ulaganja u Jadranku d.d. i razvoj turizma na otoku Lošinju, što će po ukupnoj vrijednosti biti jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam. Beta ulaganja danas je 100-postotni vlasnik Jadranke d.d. iz Maloga Lošinja s ukupnim kapitalom tvrtke u iznosu od 1.025.000.000,00 kuna."

Iz povijesti Beta ulaganja izbrisan je stari vlasnik, a novoga se ne spominje. Inače, mijenjanje povijesti brisanjem svjedočanstava o činjenicama bilo je uobičajeno u prethodnom jednopartijskom sustavu velike zemlje iz kojeg je došao kapital od spomenutih od 1.025.000.000,00 kuna.

Dakle, kako se navodi na internetskoj stranici Beta ulaganja, a vidljivo je i sudskom registru, temeljni kapital je impresivnih 1.025.000.000 kuna. A kako je sve to počelo?

Beta ulaganja su osnovana 22. 10. 2012. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna. Jedini osnivač bio je Silvije Eugen Barišić koji nakon kratkog vremena tvrtku prodaje tada još uglednom UK Promsvyazu, jednim od tada vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, koje je u stopostotnom vlasništvu tada jedne od vodećih ruskih banaka - Promsvyazbanke.

Neovjerena punomoć kao kora od banane
Upravo ta prva transakcija kojom jedna velika, ozbiljna ruska tvrtka koja je u stopostotnom vlasništvu jedne od vodećih ruskih banaka kupuje vlasnički udio tvrtke koja će nakon toga postati vlasnik Jadranke d.d. iz Malog Lošinja je zanimljiva. Naime, radi se o prilično nespretnoj i neozbiljnoj transakciji na kojoj se poskliznula ruska financijska elita i kojom je započeto, pretenciozno najavljeno, ulaganje u odgovorni turizam u Sredozemlje. A upravo tom transakcijom će krenuti opjevana investicijska bajka na "prvom od 1000".

Dakle, ugledni fond i velika banka kupuju dana 14. 12. 2012. za 3.000 € vlasnički udjel u Beta ulaganjima. Na koji način? Putem neovjerene skenirane punomoći na ćirilici! UK Promsvyaz je dakle dana 14. 12. 2012. u Moskvi izdao punomoć Silviju Eugenu Barišiću (tadašnjem vlasniku Beta ulaganja) da sam sa sobom potpiše ugovor o prijenosu poslovnih udjela Beta ulaganja. Istog dana 2.300 km dalje, u Zagrebu, ovlašteni sudski prevoditelj je preveo tu specijalnu punomoć. Istog je dana potpisan ugovor o prijenosu poslovnih udjela, a javni blježnik je sastavio javno bilježnički akt te je isti predan u registar Trgovačkog suda u Zagrebu.

Efikasnost za svaku pohvalu, ali problem je - valjda kao posljedica neviđene brzine - da punomoć nije ovjerena i da prijevod nije bio ispravan. Naime, specijalnu punomoć UK Promsvyaz nije ovjerio kod javnog bilježnika prema Zakonu o trgovačkim društvima koji člankom 387. stavak 3. propisuje da punomoć mora biti ovjerena kod javnog bilježnika. No, skenirana moskovska ćirilična punomoć od 14. 12. 2012. nije ovjerena kod javnog bilježnika. Zanimljivo je i da javni bilježnik u Zagrebu koji je sastavljao javnobilježnički akt o prijenosu poslovnih udjela nije primjetio da stjecatelj poslovnog uloga nema odgovarajuću punomoć. Još je zanimljivije da je registar Trgovačkog suda u Zagrebu prihvatio takve isprave i u registru proveo upis promjene osnivača iako za to nisu postojali uvjeti, budući da Zakon o trgovačkim društvima u članku 395. navodi „Sud je dužan ispitati je li društvo uredno osnovano, sadržava li prijava zakonom propisani sadržaj te jesu li joj priložene propisane isprave". Iako nisu priložene propisane isprave upis je prošao. Zašto sud nije uočio takav nedostatak? Samo su dva moguća odgovora. Nedostatak nije uočen zbog brzine ili pak namjerno. Niti jedan od ovih razloga u ozbiljnoj pravnoj državi nije prihvatljiv.

Izgubljeni u prijevodu
Istog dana kad je punomoć napisana u Moskvi, ovlašteni sudski vještak u Zagrebu pribavio je prijevod punomoći. Možemo pretpostaviti da je ovlašteni prevoditelj kao zapet čekao da elektronskom poštom stigne sken punomoći da ju na brzinu prevede. Opet valjda u brzini, napravio je pogrešan prijevod, ili bolje rečeno prijepis. U prijevodu punomoći naveden je kao OIB opunomoćitelja UK Promsvyaz – 1027718000067 – broj s 13 znamenki. No, naš OIB sastoji se od 11 znamenki. Da je ovlašteni, ali očito nemaran ili površan sudski prevoditelj ozbiljno radio svoj posao primjetio bi da u punomoći koju prevodi piše: „Punomoćnik je ovlašten podnijeti nadležnom tijelu u Republici Hrvatskoj zahtjev za izdavanje OIB-a Opunomočitelja te preuzeti rješenje/odluku o OIB-u Opunomoćitelja". Da je čitao s razumjevanjem, ovlašteni sudski prevoditelj bi shvatio da UK Promsvyaz nema svoj OIB i da tek daje punomoć za podnošenje zahtjeva za OIB, pa stoga nije logično da ga već ima. Jedino u fazi priličnog rastrojstva ili tvrdog uvjerenja da nitko neće čitati prijevod specijalne punomoći moguće je broj iz ruskog Jedinstvenog državnog registra pravnih osoba 1027718000067, koji ima 13 znameki prevesti kao OIB koji mora imati 11 znamenki.

Dakle, veliko rusko ulaganje u Sredozemlje započeto je malenom, nespretnom i nezakonitom transakcijom od 3.000 €. Što su i kako „ruski" eksperti za ulaganja dalje radili s više od milijarde kuna uloženih u Beta ulaganja, odnosno u Jadranku, pokazat će vrijeme. U svakom slučaju, pokazali su moć da samo sa skeniranom i neovjerenom punomoći mogu postati vlasnikom Jadranke d.d. A kad su sposobni i spremni to učiniti, ne treba čuditi što su kategorizirali nepostojeću marinu Čikat, bez dozvola i koncesija radili na pomorskom dobru, što bez građevinskih dozvola ili s nezakonitim dozvolama grade i rekonstriraju objekte kako god požele, te što će graditi golf u zaštićenom području Nature 2000, itd., itd.

U lipnju 2014. pojavu nepoznatih i moćnih ruskih investitora komentirao sam člankom pod naslovom Doktrina šoka u kojem sam predvidio postupke nepoznatih investitora i učinke njihova djelovanja: „... šokirani ministri, župani, državni službenici po uredima, agencijama i uredima područne samouprave te predstavnici lokalne vlasti spremni ovdje zažmiriti, ondje prešutjeti, zaobići uobičajene ili propisane procedure, standarde i propise kako bi se ispunile želje ili zahtjevi investitora koji se razmahuje tolikim novcem." Tako je bilo moguće steći i poslovne udjele temeljem skenirane specijalne punomoći na čirilici jer je „netko spreman ovdje zažmiriti, ondje prešutjeti, zaobići uobičajene ili propisane procedure, standarde i propise kako bi se ispunile želje ili zahtjevi investitora koji se razmahuje tolikim novcem".

punomoc

 

Komentari: 

1713 # pometi ispred svojih vratasvoja posla 2019-03-04 13:47
Čija je jadranka ?
A čiji si ti ?
Kupili su Jadranku kao što su i tebe kupili na rukaviću, na sve stanove koji si radio stavili ti hipoteku iako si potpisivao ugovore i primio akontaciju za stanove.
Čiji je sada ruakvić ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
618 # Trolanjegost 2019-03-04 13:54
Pitanjem čiji je on i pričom o Rukaviću nisi odgovorio na pitanje čija je Jadranka nego samo trolaš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # Лошинь группа «Ядранка»Babuška 2019-03-05 14:31
Citat gost:
Pitanjem čiji je on i pričom o Rukaviću nisi odgovorio na pitanje čija je Jadranka nego samo trolaš.
Trol se ne slaže s pitanjem iz naslova članka, pa je nasrnuo na autora da promjeni temu. Ali to pitanje je na ovoj stranici postavljeno odavno i više puta, a zanima i ruske medije:

Капиталы, украденные из «Транснефти» через Внешпромбанк, отмываются вместе с другими миллиардами, выведенными из «Транснефти» через систему коррупционных контрактов. Как ранее сообщало агентство «Руспрес», Андрей Болотов контролирует ООО «Промнефтегазав томатика» и ЗАО «НКЛаб» при помощи кипрских офшоров «Майлмедоу Трейдинг лимитед» и «Фасура холдингс лимитед». В 2015 году Николай Токарев вывел в фирму «Промнефтегазав томатика» из структур «Транснефти» 1,5 млрд рублей, а за неполные 8 месяцев 2016 года — более 2 млрд.

Другим офшорным подрядчиком «Транснефти», который связан с Андреем Болотовым, стала фирма «Велесстрой». Недавно ей поручено строительство 146,7 км нефтепровода до Комсомольского нефтеперерабаты вающего завода в рамках системы «Восточная Сибирь – Тихий океан» (ВСТО). Стоимость работ — 7,06 млрд рублей. Кроме ВСТО, «Велесстрой» занимается строительством БТС-2 и Пурпе — Самотлор, общая сумма контрактов превышает 200 млрд.

Считается, что этим подрядчиком «Транснефти» владеет через кипрские офшоры друзья Андрея Болотова и Николая Токарева — хорват Михайло Перенчевич (Mihajlo Perenčević) и его сын Никола Перенчевич (Nikola Perenčević). Хорватия входит в блок НАТО, чьи специальные службы ведут агентурно-опера тивную разработку российских руководителей первого звена — в том числе Николая Токарева и членов его семьи. Кроме того, Михайло Перенчевич имеет гражданство США. Трудно представить, что обладатель американского паспорта сумел избежать регулярного диалога с агентами ЦРУ и ФБР, заинтересованны х в информации из России. Контакт с Михайло Перенчевичем мог дать ЦРУ полный доступ к важнейшим сведениям, компрометирующи м Николая Токарева.

Именно через американца Перенчевича осуществлялись приватные инвестиции семьи Токарева на территории Евросоюза. На хорватском острове Лошинь группа «Ядранка» в последние годы строит VIP-гостиницы и ведет реновацию инфраструктуры. В бухте Чикат на Лошине открылся пятизвездочный отель Bellevue и Villa Hortensia, рассчитанная всего на 10 апартаментов со своим садом, пляжем и бассейном. Виллу можно снимать не только целиком (к аренде прилагаются шеф-повар и массажист), но и этажами. Также запущен бутик-отель Alhambra & Villa Augusta со своим пляжем, садом и причалом — на месте одноименного старинного отеля.

Собственность на острове Лошинь оформлена через хорватские компании Katina, T.G.A., Magnum HR Nova и Jadranka. Последней структуре принадлежит Bellevue.

Член наблюдательного совета компании «Ядранка» Крешимир Филипович (Krešimir Filipović) близком знаком с Михайло Перенчевичем и Николаем Токаревым. В России Филиппович работает первым вице-президенто м фирмы «Велесстрой», распределяя поступающие из «Транснефти» средства. Как и в случае с банкиром Беджамовым, Токарев лоббировал интересы своего друга в государственных структурах — в итоге Филиповича в 2010 году наградили российским орденом Дружбы «за большой вклад в строительство первой очереди нефтепроводной системы Восточная Сибирь – Тихий океан».

Акционер Jadranka — фирма Beta ulaganja. Данной структурой, в свою очередь, владеет российское ООО «Управляющая компания «Промсвязь». ООО числится доверительным управляющим ЗПИФ прямых инвестиций, то есть оперирует не своими средствами, а деньгами клиентов. В 2005 году Майя Болотова получала доход от компании «Каприз-Стелл», которая входила в группу акционеров крупнейшего оператора российской стационарной связи «ЦентрТелеком». В этой же группе присутствовала «Промсвязь».
новости-россии.ru-an.info/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BD%D0%B5%D1%84%D1%82%D1%8C-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BC-%D1%86%D1%80%D1%83-%D1%8F%D1%85%D1%82%D1%8B-%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%8B/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
220 # Slabi živciGost 2019-03-04 14:11
Citat svoja posla:
Čija je jadranka ?
A čiji si ti ?
Kupili su Jadranku kao što su i tebe kupili na rukaviću, na sve stanove koji si radio stavili ti hipoteku iako si potpisivao ugovore i primio akontaciju za stanove.
Čiji je sada ruakvić ???
Nije ti dugo trebalo da pukneš, kratak fitilj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # hm, hm...Gost 2019-03-04 13:56
"A je to" punomoć?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # pas materNN 2019-03-04 14:20
Još bih se potrudio sve si ovo prevesti, ali mi se gadi kada vidim da je cijeli tekst do zadnjeg slova napisan u kurzivu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # PRdac 2019-03-04 14:32
Citat NN:
Još bih se potrudio sve si ovo prevesti, ali mi se gadi kada vidim da je cijeli tekst do zadnjeg slova napisan u kurzivu.
Ti si želio čitati beletristiku ili hvalospjeve o bajnom ruskom ulaganju?
Za to imaš druge medije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # #Prevoditelj 2019-03-04 18:49
A ni prevoditelju se nije baš dalo prevoditi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # UK Promsvyazmešetar 2019-03-04 14:52
Jadranka je neželjeno dijete, kako su je osvojili tako će je izgubiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Suma sumarumZbunjola 2019-03-05 10:16
Ako je sve prošlo kako piše u članku,onda je gospodin Silvije E. Barišić postao izuzetno bogat čovjek i cjela firma Jadranka d.d. je njegova????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Moskva suzama ne vjerujelukavić 2019-03-05 11:37
Citat Zbunjola:
Ako je sve prošlo kako piše u članku,onda je gospodin Silvije E. Barišić postao izuzetno bogat čovjek i cjela firma Jadranka d.d. je njegova????
Jel to neka zajebancija, pa gospodin S.E. Barišić je bio samo lažnjak, pravi vlasnici su u Moskvi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Gdje to pišeZbunjola 2019-03-05 13:23
Pa šta nije važno u RH što piše na papiru??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # imam erekcijuMini Star 2019-03-05 14:56
Putin će to staviti pod svoje, zaštititi će ruske interese, nacionalizirat i okupirati, po već viđenoj shemi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Paint, copy-paste, punomoćBabuška 2019-03-05 17:35
Iz ovoga zaključujem da vlasnik Jadranke moze biti svatko tko ima malo znanja iz informatike i tipkovnicu na čirilici...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 # solarno plaćanjeneron 2019-03-14 18:25
Citat Babuška:
Iz ovoga zaključujem da vlasnik Jadranke moze biti svatko tko ima malo znanja iz informatike i tipkovnicu na čirilici...
Moraš imati puno toga da postaneš gazda Jadranke, ali i puno toga dati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Ima se, može se datiRambo 2019-03-15 07:48
Citat neron:
Citat Babuška:
Iz ovoga zaključujem da vlasnik Jadranke moze biti svatko tko ima malo znanja iz informatike i tipkovnicu na čirilici...
Moraš imati puno toga da postaneš gazda Jadranke, ali i puno toga dati.
Ima se pa se može i dati. Da ne daju kome treba dati ne bi imali takvu podršku gradske vlasti ;-) A da pojačaju utjecaj imaju gradske vijećnike na managerskim plaćama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # InvesticijeŠojka 2019-03-15 14:05
Upišite u tražilicu na vašem kompjuteru samo ovaj tekst: abandoned golf resorts. Pogledajte koliko je golf resorta napušteno, fantastičnih hotela u (nekad) fantastičnom krajobrazu, vrhunska turistička ponuda u koju je ulupan nevjerojatan novac.

Zamislite da trebate oprati poveću količinu novca. Idealni uvjeti za to su pokvarena vlast, pasivni građani koji joj podilaze i netko na vrhu tko će zagovarati vaš naizgled smisleni projekt. Naravno da izabirete Lošinj! Predstavljate svoj projekt golf resorta koji ćete graditi novcem kojemu nitko ne zna porijeklo, zlatousti ministar ga promovira floskulama o nužnosti golfa kao preduvjeta za turizam, gradite u sinergiji s vlastima koje zanima samo vlastita korist, svi šute. zamislite što ćete učiniti kad operete svoju poveću količinu novca. Baviti se turizmam na Lošinju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # transneftandrej 2019-03-17 11:40
Citat Šojka:
Zamislite da trebate oprati poveću količinu novca. Idealni uvjeti za to su pokvarena vlast, pasivni građani koji joj podilaze i netko na vrhu tko će zagovarati vaš naizgled smisleni projekt. Naravno da izabirete Lošinj! Predstavljate svoj projekt golf resorta koji ćete graditi novcem kojemu nitko ne zna porijeklo, zlatousti ministar ga promovira floskulama o nužnosti golfa kao preduvjeta za turizam, gradite u sinergiji s vlastima koje zanima samo vlastita korist, svi šute. zamislite što ćete učiniti kad operete svoju poveću količinu novca. Baviti se turizmam na Lošinju?
Lošinj je Eldorado za ruske mafijaše uz pomoć lokalnih političara koji se prodaju sa sitni novac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Sinergija .....Bubimir 2019-03-19 10:44
Citat Šojka:
Upišite u tražilicu na vašem kompjuteru samo ovaj tekst: abandoned golf resorts. Pogledajte koliko je golf resorta napušteno, fantastičnih hotela u (nekad) fantastičnom krajobrazu, vrhunska turistička ponuda u koju je ulupan nevjerojatan novac.
Zamislite da trebate oprati poveću količinu novca. Idealni uvjeti za to su pokvarena vlast, pasivni građani koji joj podilaze i netko na vrhu tko će zagovarati vaš naizgled smisleni projekt. Naravno da izabirete Lošinj! Predstavljate svoj projekt golf resorta koji ćete graditi novcem kojemu nitko ne zna porijeklo, zlatousti ministar ga promovira floskulama o nužnosti golfa kao preduvjeta za turizam, gradite u sinergiji s vlastima koje zanima samo vlastita korist, svi šute. zamislite što ćete učiniti kad operete svoju poveću količinu novca. Baviti se turizmam na Lošinju?
Na portalu Dnevno.hr sam rano jutros pod naslovom VELIKO SLAVLJE U OBITELJI TEDESCHI: Sin Emil ženi najbogatiju Hrvaticu! Prvi donosimo detalje pročitao opširnu priču o predstojećem slavlju popraćenu pričom o vrlo slikovitim putevima do bogatstva obitelji "najbogatije Hrvatice" i okupaciji Lošinja. Tekst koji sam jutros pročitao bio je brat-bratu DESET puta dulji od teksta koji se može sada pročitati. Uz članak piše da je objavljen u Ponedjeljak, 18. ožujak 2019. u 16:46, ali ovo je samo sažetak članka koji sam čitao jutros, u kojem se spominju Škegro i neki drugi bivši dužnosnici, te navode široko razgranati, tajanstveni poslovi obitelji najbogatije Hrvatice. Među njima su opisani i poslovi koje navodi Šojka, a mi ih znamo pod nazivom sinergija gradske i županiske vlasti s ministarstvima i investitorom kakvog se može samo poželjeti.
dnevno.hr/.../...
Što mislite od čega se taj ogromni članak stisnuo na desetinu svoje prethodne verzije? Sigurno nije od vlage :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # cosa nostratoto 2019-03-19 12:08
Citat Bubimir:
Na portalu Dnevno.hr sam rano jutros pod naslovom VELIKO SLAVLJE U OBITELJI TEDESCHI: Sin Emil ženi najbogatiju Hrvaticu! Prvi donosimo detalje pročitao opširnu priču o predstojećem slavlju popraćenu pričom o vrlo slikovitim putevima do bogatstva obitelji "najbogatije Hrvatice" i okupaciji Lošinja. Tekst koji sam jutros pročitao bio je brat-bratu DESET puta dulji od teksta koji se može sada pročitati. Uz članak piše da je objavljen u Ponedjeljak, 18. ožujak 2019. u 16:46, ali ovo je samo sažetak članka koji sam čitao jutros, u kojem se spominju Škegro i neki drugi bivši dužnosnici, te navode široko razgranati, tajanstveni poslovi obitelji najbogatije Hrvatice.
Vjenčanje stoljeća privući će na Lošinj bjelosvjetsku mafiju i hebivjetre svih kategorija. Konačno će i lošinjska "elita" doći na svoje da se pokaže u punom sjaju. :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Trovremenski taftgost 2019-03-19 14:30
Citat toto:
Citat Bubimir:
Na portalu Dnevno.hr sam rano jutros pod naslovom VELIKO SLAVLJE U OBITELJI TEDESCHI: Sin Emil ženi najbogatiju Hrvaticu! Prvi donosimo detalje pročitao opširnu priču o predstojećem slavlju popraćenu pričom o vrlo slikovitim putevima do bogatstva obitelji "najbogatije Hrvatice" i okupaciji Lošinja. Tekst koji sam jutros pročitao bio je brat-bratu DESET puta dulji od teksta koji se može sada pročitati. Uz članak piše da je objavljen u Ponedjeljak, 18. ožujak 2019. u 16:46, ali ovo je samo sažetak članka koji sam čitao jutros, u kojem se spominju Škegro i neki drugi bivši dužnosnici, te navode široko razgranati, tajanstveni poslovi obitelji najbogatije Hrvatice.
Vjenčanje stoljeća privući će na Lošinj bjelosvjetsku mafiju i hebivjetre svih kategorija. Konačno će i lošinjska "elita" doći na svoje da se pokaže u punom sjaju. :-*
Anin dvorski fotograf će imati pune ruke posla dok ona bude paradirala s trovremenskom taft frizurom i radila manekenske poze.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
143 # AmsAms 2019-03-19 22:38
Arsene sjaši!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Tko je iza kamere?gost 2019-03-24 08:48
Citat gost:
Anin dvorski fotograf će imati pune ruke posla dok ona bude paradirala s trovremenskom taft frizurom i radila manekenske poze.
Možda i neće imati posla jer je bilo zabranjeno fotkanje svima osim službenom fotografu obitelji. Ali kad smo kod Aninih radnih i političkih aktivnosti nazočenja, poziranja i dijeljenja darova, da li ju je njen dvorski fotograf pratio u Brisel? Na fotkama ga se ne vidi jer je iza kamere :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Okupacija Čikata za privatne dernekeYISK 2019-03-24 10:18
Citat toto:
Citat Bubimir:
Na portalu Dnevno.hr sam rano jutros pod naslovom VELIKO SLAVLJE U OBITELJI TEDESCHI: Sin Emil ženi najbogatiju Hrvaticu! Prvi donosimo detalje pročitao opširnu priču o predstojećem slavlju popraćenu pričom o vrlo slikovitim putevima do bogatstva obitelji "najbogatije Hrvatice" i okupaciji Lošinja. Tekst koji sam jutros pročitao bio je brat-bratu DESET puta dulji od teksta koji se može sada pročitati. Uz članak piše da je objavljen u Ponedjeljak, 18. ožujak 2019. u 16:46, ali ovo je samo sažetak članka koji sam čitao jutros, u kojem se spominju Škegro i neki drugi bivši dužnosnici, te navode široko razgranati, tajanstveni poslovi obitelji najbogatije Hrvatice.
Vjenčanje stoljeća privući će na Lošinj bjelosvjetsku mafiju i hebivjetre svih kategorija. Konačno će i lošinjska "elita" doći na svoje da se pokaže u punom sjaju. :-*
Mediji javljaju da je zbog ovog spektakularnog vjenčanja s glazbom i pucnjavom zatvorena šetnica oko hotela. Zanima me tko jr ovlašten da radi jednog privatnog derneka odobrava zatvaranje javne šetnice. Mislim da je ovo zatvaranja javne površine presedan za nastavak prakse da se po zahtjevu bogataša za privatnosti šetnica zatvara dok oni ne odu, i da se na taj način provede tiha okupacija cijelog Čikata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Tko odobrava zatvaranje javne šetnice?Cjepidlaka 2019-03-24 10:37
Citat YISK:
Vjenčanje stoljeća privući će na Lošinj bjelosvjetsku mafiju i hebivjetre svih kategorija. Konačno će i lošinjska "elita" doći na svoje da se pokaže u punom sjaju. :-*
Mediji javljaju da je zbog ovog spektakularnog vjenčanja s glazbom i pucnjavom zatvorena šetnica oko hotela. Zanima me tko jr ovlašten da radi jednog privatnog derneka odobrava zatvaranje javne šetnice. Mislim da je ovo zatvaranja javne površine presedan za nastavak prakse da se po zahtjevu bogataša za privatnosti šetnica zatvara dok oni ne odu, i da se na taj način provede tiha okupacija cijelog Čikata.Volio bih da ne ostane na ovom komentaru, nego da se nađe vijećnik da gradonačelnici postavi to pitanje i ne dopusti joj da se izvuče obećanjem pisanog odgovora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # transparentnost ?Pospanko 2019-03-24 10:50
Citat Cjepidlaka:
Volio bih da ne ostane na ovom komentaru, nego da se nađe vijećnik da gradonačelnici postavi to pitanje i ne dopusti joj da se izvuče obećanjem pisanog odgovora.
A i ti pisani odgovori služe samo da se nešto sakrije od javnosti. Zar su pisani odgovori manje važni od usmnenih odgovora, pa ih javnost ne smije pročitati?
Mislim da su itekako važni i da bi ih trebalo objavljivati na gradskom webu.
Kao primjer kako se to radi pogledati na
rijeka.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Tko odobrava zatvaranje javne šetnice?gost-x 2019-03-25 19:28
Citat Cjepidlaka:
Citat YISK:
Vjenčanje stoljeća privući će na Lošinj bjelosvjetsku mafiju i hebivjetre svih kategorija. Konačno će i lošinjska "elita" doći na svoje da se pokaže u punom sjaju. :-*
Mediji javljaju da je zbog ovog spektakularnog vjenčanja s glazbom i pucnjavom zatvorena šetnica oko hotela. Zanima me tko jr ovlašten da radi jednog privatnog derneka odobrava zatvaranje javne šetnice. Mislim da je ovo zatvaranja javne površine presedan za nastavak prakse da se po zahtjevu bogataša za privatnosti šetnica zatvara dok oni ne odu, i da se na taj način provede tiha okupacija cijelog Čikata.
Volio bih da ne ostane na ovom komentaru, nego da se nađe vijećnik da gradonačelnici postavi to pitanje i ne dopusti joj da se izvuče obećanjem pisanog odgovora.


I mene to zanima...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # zna seRDx 2019-03-26 07:02
Citat gost-x:
Citat Cjepidlaka:
Citat YISK:
Vjenčanje stoljeća privući će na Lošinj bjelosvjetsku mafiju i hebivjetre svih kategorija. Konačno će i lošinjska "elita" doći na svoje da se pokaže u punom sjaju. :-*
Mediji javljaju da je zbog ovog spektakularnog vjenčanja s glazbom i pucnjavom zatvorena šetnica oko hotela. Zanima me tko jr ovlašten da radi jednog privatnog derneka odobrava zatvaranje javne šetnice. Mislim da je ovo zatvaranja javne površine presedan za nastavak prakse da se po zahtjevu bogataša za privatnosti šetnica zatvara dok oni ne odu, i da se na taj način provede tiha okupacija cijelog Čikata.
Volio bih da ne ostane na ovom komentaru, nego da se nađe vijećnik da gradonačelnici postavi to pitanje i ne dopusti joj da se izvuče obećanjem pisanog odgovora.
I mene to zanima...
treba svima jasno dati do znanja da je ovakva praksa neodrživa

novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # »Otočani ne mogu biti objekt apetita kapitala«gost 2019-03-26 09:49
Citat RDx:
Citat gost-x:
Citat Cjepidlaka:
Citat YISK:
Vjenčanje stoljeća privući će na Lošinj bjelosvjetsku mafiju i hebivjetre svih kategorija. Konačno će i lošinjska "elita" doći na svoje da se pokaže u punom sjaju. :-*
Mediji javljaju da je zbog ovog spektakularnog vjenčanja s glazbom i pucnjavom zatvorena šetnica oko hotela. Zanima me tko je ovlašten da radi jednog privatnog derneka odobrava zatvaranje javne šetnice. Mislim da je ovo zatvaranja javne površine presedan za nastavak prakse da se po zahtjevu bogataša za privatnosti šetnica zatvara dok oni ne odu, i da se na taj način provede tiha okupacija cijelog Čikata.
Volio bih da ne ostane na ovom komentaru, nego da se nađe vijećnik da gradonačelnici postavi to pitanje i ne dopusti joj da se izvuče obećanjem pisanog odgovora.
I mene to zanima...treba svima jasno dati do znanja da je ovakva praksa neodrživa
novilist.hr/.../...
To je Malinska, a ovo je Lošinj. Mi imamo dogradonačelnik a koji je kao predsjednik GV i ogranka HDZ-a jednom davno preko medija zagrmio da »Otočani ne mogu biti objekt apetita kapitala«
volim-losinj.org/prostorni-plan/2283-otocani-ne-mogu-biti-objekt-apetita-kapitala
A sada je zajedno s gradonačelnicom i gradskim vijećem vjerni kolaborant okupatora Čikata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # russians did ithranitelj tuljana 2019-03-26 09:00
Citat Cjepidlaka:
Citat YISK:
Vjenčanje stoljeća privući će na Lošinj bjelosvjetsku mafiju i hebivjetre svih kategorija. Konačno će i lošinjska "elita" doći na svoje da se pokaže u punom sjaju. :-*
Mediji javljaju da je zbog ovog spektakularnog vjenčanja s glazbom i pucnjavom zatvorena šetnica oko hotela. Zanima me tko je ovlašten da radi jednog privatnog derneka odobrava zatvaranje javne šetnice. Mislim da je ovo zatvaranja javne površine presedan za nastavak prakse da se po zahtjevu bogataša za privatnosti šetnica zatvara dok oni ne odu, i da se na taj način provede tiha okupacija cijelog Čikata.
Volio bih da ne ostane na ovom komentaru, nego da se nađe vijećnik da gradonačelnici postavi to pitanje i ne dopusti joj da se izvuče obećanjem pisanog odgovora.

Po smiješnom trolu Cjepidlaki ne bi se mogao snimiti ni jedan film na otvorenom (često u središtima gradova) jer se za snimanje također mora zabraniti prolazak javnim prostorom. A i zatvaranje skoro cijelog sela za privatni downhill ga ne uzrujava? Čim nisu "Rusi".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # bolje ispasti glupnego iz aviona 2019-03-26 10:07
super, idemo za svaku ženidbu ograničiti ljudima kretanje u radijusu od 200 metara
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # selo moje malogost 2019-03-26 19:39
Zar zatvaranje sela nije bilo najavljeno mjesec dana ranije?
A i snimanje filmova u središtima gradova obično se JAVNO najavi ranije, tako da svi znaju (osim trolova ispod mosta)...
Zatvaranje šetnice na Čikatu radi privatne zabave nije bilo javno najavljeno niti ima službeno odobrenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # !!!!!!NN 2019-03-24 10:39
iz jednog ranijeg članka:

"Dio Lošinjana zabrinut je zbog spekulacija da bi Čikat u budućnosti mogao biti zatvoren za javnost. Da o tome nema govora, potvrdio je nedavno sam predsjednik uprave Jadranke Sanjin Šolić koji je na javnoj tribini izričito naglasio da se Čikat ne zatvara. Šetnica koja je trenutno razrušena radi pripremnih radova oko uređenja bit će otvorena za javno korištenje, bez ikakvih ograničavanja kretanja."


novilist.hr/.../...

iz jučerašnjeg članka:

"Sama ceremonija vjenčanja održala se na terasi hotela Bellevue, koja je odmah uz more, a glavni motiv dekoracije bili su veliki buketi crvenih ruža. Luksuzni hotel inače je za sve goste zatvoren od početka studenog do kraja travnja, tako da mladenci i uzvanici, uz jake mjere osiguranje, mogu uživati u privatnosti. Zbog vjenčanja zatvorena je i šetnica oko hotela."

tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
312 # uživanje u privatnosti?taj coon 2019-03-24 10:44
ako hoće privatnost, neka se zatvore u svoja 4 zida, ali neka ne zahtjevaju privatnost dok su na javnoj površini
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Prepoznati lažovagost 2019-03-24 10:55
Kako prepoznati kada Šolić laže? Pogledajte mu usne. Ako ih pomiče, znači da laže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # ????plastični anđeo 2019-03-19 13:03
a korizma?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Korizmena nagodbaJojo 2019-03-19 13:18
Citat plastični anđeo:
a korizma?
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # anketaPospanko 2019-03-19 23:35
Citat Jojo:
Citat plastični anđeo:
a korizma?
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.
Hoće li na vjenčanju stoljeća biti prisutno više od jednog ministra?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # graditi ćemo koliko god staneVanzemaljac 2019-03-20 12:54
Citat Pospanko:
Citat Jojo:
Citat plastični anđeo:
a korizma?
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.
Hoće li na vjenčanju stoljeća biti prisutno više od jednog ministra?
Za očekivati je nazočnost svih koji su potrebni za rješavanje golfa, aerodroma i šire.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Aerodromgost 2019-03-24 10:53
Citat Vanzemaljac:
Citat Pospanko:
Citat Jojo:
Citat plastični anđeo:
a korizma?
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.
Hoće li na vjenčanju stoljeća biti prisutno više od jednog ministra?
Za očekivati je nazočnost svih koji su potrebni za rješavanje golfa, aerodroma i šire.
Čaršija priča da ministar turizma nije među uzvanicima jer nije izvršio zadaću za koji je gurnut za ministra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Znakovita nenazočnostgost 2019-03-26 09:41
Citat gost:
Citat Vanzemaljac:
Citat Pospanko:
Citat Jojo:
Citat plastični anđeo:
a korizma?
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.
Hoće li na vjenčanju stoljeća biti prisutno više od jednog ministra?
Za očekivati je nazočnost svih koji su potrebni za rješavanje golfa, aerodroma i šire.
Čaršija priča da ministar turizma nije među uzvanicima jer nije izvršio zadaću za koji je gurnut za ministra.
Ne znam šta čaršija priča za Anu, ali na njenom službenom fejsu i Instagramu nema ni jedne njene fotke s tog vjenčanja stoljeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Vjerodostojno ....WD 40 2019-03-26 10:09
Citat gost:
Ne znam šta čaršija priča za Anu, ali na njenom službenom fejsu i Instagramu nema ni jedne njene fotke s tog vjenčanja stoljeća.
Ali zato je nastupila na HRT-u zajedno s uglednom ministricom što će doprinijeti i njenom osobnom ugledu i vjerodostojnost i. Kao i ugledu cijelog HDZ-a i hrvatske Vlade

Uz fotku je objavila ovaj tekst:
ana_kucic_official
Večeras smo u Temi dana uz ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelu Žalac govorili o novim ulaganjima u otoke, pa tako i u naš Lošinj! #anakucic #prviod1000 #losinj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Naš Lošinj, Ana i Gabigost 2019-03-26 14:11
Citat WD 40:
Citat gost:
Ne znam šta čaršija priča za Anu, ali na njenom službenom fejsu i Instagramu nema ni jedne njene fotke s tog vjenčanja stoljeća.
Ali zato je nastupila na HRT-u zajedno s uglednom ministricom što će doprinijeti i njenom osobnom ugledu i vjerodostojnosti. Kao i ugledu cijelog HDZ-a i hrvatske Vlade ... uz fotku je objavila ovaj tekst:
ana_kucic_official
Večeras smo u Temi dana uz ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelu Žalac govorili o novim ulaganjima u otoke, pa tako i u naš Lošinj! #anakucic #prviod1000 #losinj
Siguran sam da će naš Lošinj imati veliku korist od Ane i ovakve ministrice:
Vidi video:
youtu.be/uv5wuhcM_tI?t=709
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # kuda idu divlje svinjecrni 2019-03-26 11:27
Citat gost:
Čaršija priča da ministar turizma nije među uzvanicima jer nije izvršio zadaću za koji je gurnut za ministra.
Nema ništa ni od aerodroma ni od golfa na Mataldi, počela je djelovati pravna država. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # &&&Kapetan duge plovidbe 2019-03-26 11:47
Citat crni:
Citat gost:
Čaršija priča da ministar turizma nije među uzvanicima jer nije izvršio zadaću za koji je gurnut za ministra.
Nema ništa ni od aerodroma ni od golfa na Mataldi, počela je djelovati pravna država. :lol:
Dat će Žalac para i za jedno i za drugo. Ali ćemo se i dalje brzobrodskom linijom 5 sati voziti do Rijeke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Gari Cappelli: Ministrica Žalac sjajno radi svoj posaoNIŠTA LOŠE 2019-03-26 12:56
Citat Kapetan duge plovidbe:
Citat crni:
Citat gost:
Čaršija priča da ministar turizma nije među uzvanicima jer nije izvršio zadaću za koji je gurnut za ministra.
Nema ništa ni od aerodroma ni od golfa na Mataldi, počela je djelovati pravna država. :lol:

Dat će Žalac para i za jedno i za drugo. Ali ćemo se i dalje brzobrodskom linijom 5 sati voziti do Rijeke.
Radovi za popravak ulica u Glini i izgradnju mosta na rijeci Maji su plaćeni, most nije izgrađen, a fotografije Net.hr-a otkrivaju kako ulice nisu popravljene. Ukupna vrijednost posla bila je 1,2 milijuna kuna, od kojih je veći dio pokrilo Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostatak Grad Glina koji vodi HDZ-ov gradonačelnik Stjepan Kostanjević

net.hr/danas/zalac-tvrtki-hdz-ovca-isplatila-750-tisuca-kuna-za-obnovu-ceste-i-mosta-sve-je-trebalo-biti-obavljeno-rusevne-fotke-otkrivaju-pravo-stanje/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # od Lošinja do Rijeke brzobrodskom linijom za pet satiGrga 2019-03-26 15:05
Citat Kapetan duge plovidbe:
Dat će Žalac para i za jedno i za drugo. Ali ćemo se i dalje brzobrodskom linijom 5 sati voziti do Rijeke.
Brzobrodska linija koja katamaranom povezuje cresko-lošinjsk o otočje s Rijekom, s početkom rujna plovi dulje nego to predviđa red plovidbe, što izaziva veliko negodovanje među otočanima. Proteklih dana mnogi su se sjetili prvog hidrokrilnog broda Vihor, koji je šezdesetih godina prošlog stoljeća, povezivao Mali Lošinj s Rijekom za manje od dva sata, te se otočani pitaju kako je to bilo moguće prije više od 40 godina, a umjesto da sada putujemo brže i sigurnije, putovanje se produžava. Tako se od Malog Lošinja do Rijeke, umjesto četiri sata koliko je to bilo otkako je prije nekoliko godina uvedena katamaranska veza, putovanje sada produžilo za gotovo sat vremena. Prošli tjedan požalila nam se putnica iz Cresa, koja je zakasnila na liječnički pregled, jer je katamaran za Rijeku u polasku kasnio 40 minuta. Žale se i putnici s lošinjskog područja:

– U petak smo na putovanju iz Malog Lošinja do Rijeke i natrag plovili gotovo deset sati, pročitala sam cijelu knjigu, ova se linija više ne bi smjela zvati brzobrodskom, komentar je još jedne otočne putnice.

novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Hvala od srca! Lošinj je prvi od 1000 otoka!Crnobradi 2019-03-26 19:55
Citat Kapetan duge plovidbe:
Ali ćemo se i dalje brzobrodskom linijom 5 sati voziti do Rijeke.


na splitskom području svaki otok ima svoj katamaran koji ga povezuje sa centrom županije, a pri tome ima jedno, najviše dva usputna pristajanja.
kod nas imamo jedan katamaran koji povezuje 5 otoka, a pri tome ponekad ima i 5 usputnih pristajanja.
umjesto direktne veze sa županijskim centrom, imamo višesatno kružno krstarenje po sjevernom jadranu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # obećana zemljastojko 2019-03-20 16:32
Citat Jojo:
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.
Ajde sad si malo pretjerao, to je brak iz ljubavi prema vilama, hotelima, kampovima, trgovinama...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # zavidni tračevihranitelj tuljana 2019-03-20 18:11
Citat stojko:
Citat Jojo:
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.
Ajde sad si malo pretjerao, to je brak iz ljubavi prema vilama, hotelima, kampovima, trgovinama...
Što to ima u ljudima tužno, da ulaze u tuđe živote?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Tužno popovanjeRambo 2019-03-20 19:21
Citat hranitelj tuljana:
Citat stojko:
Citat Jojo:
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.
Ajde sad si malo pretjerao, to je brak iz ljubavi prema vilama, hotelima, kampovima, trgovinama...
Što to ima u ljudima tužno, da ulaze u tuđe živote?
Neka se ne hvališu i reklamiraju svoje živote pa drugi neće moći ulaziti u njih. A u kritiziranju, ruganju i tračanju nema ničeg tužnog. Tužno je tvoje popovanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
162 # molit ću za tebehranitelj tuljana 2019-03-20 20:34
Citat Rambo:
A u kritiziranju, ruganju i tračanju nema ničeg tužnog.
Što god ti daje smisao i snagu da ustaneš ujutro...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Tuljan moliteljRambo 2019-03-21 08:43
Citat hranitelj tuljana:
Citat Rambo:
A u kritiziranju, ruganju i tračanju nema ničeg tužnog.
Što god ti daje smisao i snagu da ustaneš ujutro...
Sad znamo da si prolupao i pridružio se ovoj zajednici

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # ###RDx 2019-03-21 09:34
Citat Rambo:
Sad znamo da si prolupao i pridružio se ovoj zajednici
spali smo s magarca na tuljana
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # životinjska farmaterzo 2019-03-21 13:57
Citat RDx:
Citat Rambo:
Sad znamo da si prolupao i pridružio se ovoj zajednici
spali smo s magarca na tuljana
Krumpiri se krumpiraju tuljani se ne diraju !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Milom ili silomgost 2019-03-24 09:01
Citat Bubimir:
Što mislite od čega se taj ogromni članak stisnuo na desetinu svoje prethodne verzije? Sigurno nije od vlage :lol:
Stisnuo se od sinergije medija i kapitala. Ili od prijetnje tužbom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Bolji Lošinj ???D.Z. 2019-03-31 18:27
Otkako je cijeli Čikat postao prćija manje ili više (ne)poznatih vlasnika Jadranke d.d. i vila na Čikatu svjedoci smo upravo neviđene graditeljske slobode koju nitko ne ometa cjepidlačenjem oko zakona i propisa. Na FB stranici Bolji Lošinj objavljena je sljedeća crtica:
Lošinjski gubernator Perenčević nadograđuje svoju vilu bez građevinske dozvole. Pokušajte podignuti svoj krov za dvije cigle ili otvoriti jedan prozor, vidjet ćete s čime ćete se suočiti. Ali ne i tajkun radi kojeg se zatvara javna šetnica i koji može biti neometan i u miru od građevinske inspekcije.

Priložene su i fotografije:
www.facebook.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # sanacija my assgrađanin 2019-04-01 08:44
Opet devastacija.
Piše Villa Tarabochia, ali to je u stvari Villa Adelma, najstarija vila na Čikatu, sa kojom je u stvari sve i počelo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # margea do.o.jadni investitor 2019-04-01 08:58
Citat D.Z.:
Otkako je cijeli Čikat postao prćija manje ili više (ne)poznatih vlasnika Jadranke d.d. i vila na Čikatu svjedoci smo upravo neviđene graditeljske slobode koju nitko ne ometa cjepidlačenjem oko zakona i propisa. Na FB stranici Bolji Lošinj objavljena je sljedeća crtica:
Lošinjski gubernator Perenčević nadograđuje svoju vilu bez građevinske dozvole. Pokušajte podignuti svoj krov za dvije cigle ili otvoriti jedan prozor, vidjet ćete s čime ćete se suočiti. Ali ne i tajkun radi kojeg se zatvara javna šetnica i koji može biti neometan i u miru od građevinske inspekcije.

Priložene su i fotografije:
www.facebook.com/.../
Kako to da inspekcija ne zatvori i ne kazni izvoditelja radova, za rad bez građevinske dozvole...
To je isti izvoditelj poduzeće Margea vlasnika Mužića koji je specijaliziran za radove bez građevinske dozvole.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Pasji poučakgost 2019-04-01 09:20
Citat jadni investitor:
Kako to da inspekcija ne zatvori i ne kazni izvoditelja radova, za rad bez građevinske dozvole...
To je isti izvoditelj poduzeće Margea vlasnika Mužića koji je specijaliziran za radove bez građevinske dozvole.Zašto pas liže jaja? Pa zato što može! Isto tako investitori i izvođači rade neke stvari zato što mogu, a mogu zato što imaju link prema nadležnim institucijama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada naroduMad Max 2019-04-02 14:21
Citat gost:
Zašto pas liže jaja? Pa zato što može! Isto tako investitori i izvođači rade neke stvari zato što mogu, a mogu zato što imaju link prema nadležnim institucijama.
Vlast u Hrvatskoj je uvijek pomagala tajkunima u njihovim namjerama. Korist je obostrana i višestruka. Kako to u naravi funcionira dobro je objašnjeno u #143 Prime Time-a, od 20:40 do 23:50

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Treniranje strogoćeInspektor Kluzo 2019-04-08 12:39
Citat gost:
Kako to da inspekcija ne zatvori i ne kazni izvoditelja radova, za rad bez građevinske dozvole...
Inspekcije treniraju strogoću na sitnim ribama a morske pse zaobilaze u širokom luku. Zapitaj se kako je ovo moguće pa će ti sve biti jasno.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Javno hvalisanjeGost 2019-04-09 09:34
Citat Inspektor Kluzo:
Citat gost:
Kako to da inspekcija ne zatvori i ne kazni izvoditelja radova, za rad bez građevinske dozvole...
Inspekcije treniraju strogoću na sitnim ribama a morske pse zaobilaze u širokom luku. Zapitaj se kako je ovo moguće pa će ti sve biti jasno.
Javno hvalisanje kršenjem zakona, a bez ikakvih posljedica kako po prekršitelja tako i po sve koji su kršenje omogućili, tolerirali, pa čak i slavili kao uspjeh.


i.imgur.com/yel5nER.jpg

Moguće samo na "prvom od 1000" pod vlašću HDZ-a u jadnoj državi Hrvatskoj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # masnivlažni 2019-04-01 10:59
Citat jadni investitor:
Citat D.Z.:
Otkako je cijeli Čikat postao prćija manje ili više (ne)poznatih vlasnika Jadranke d.d. i vila na Čikatu svjedoci smo upravo neviđene graditeljske slobode koju nitko ne ometa cjepidlačenjem oko zakona i propisa. Na FB stranici Bolji Lošinj objavljena je sljedeća crtica:
Lošinjski gubernator Perenčević nadograđuje svoju vilu bez građevinske dozvole. Pokušajte podignuti svoj krov za dvije cigle ili otvoriti jedan prozor, vidjet ćete s čime ćete se suočiti. Ali ne i tajkun radi kojeg se zatvara javna šetnica i koji može biti neometan i u miru od građevinske inspekcije.

Priložene su i fotografije:
www.facebook.com/.../
Kako to da inspekcija ne zatvori i ne kazni izvoditelja radova, za rad bez građevinske dozvole...
To je isti izvoditelj poduzeće Margea vlasnika Mužića koji je specijaliziran za radove bez građevinske dozvole.
Sramota ?
Kako to dozvoljavaju inspekcije ta se od njih prave budale , neznalice i korumpirane institucije odnosno inspektori.
"Sanacija vlage" a zato treba izgraditi objekat da bi se to zaštitilo ?
Kazna za izvođača je 100.000, 00 kuna a za investitora zatvor ?
Ipak je sa par tisuća jeftinije prošli podmitivši inspektore sa par tisuća .
Kada im je prošlo sa svim vilama bez dozvole proći će i ova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # još Hrvatska ni propalamislav 2019-04-01 12:07
Citat vlažni:
Sramota ?
Kako to dozvoljavaju inspekcije ta se od njih prave budale , neznalice i korumpirane institucije odnosno inspektori.
"Sanacija vlage" a zato treba izgraditi objekat da bi se to zaštitilo ?
Kazna za izvođača je 100.000, 00 kuna a za investitora zatvor ?
Ipak je sa par tisuća jeftinije prošli podmitivši inspektore sa par tisuća .
Kada im je prošlo sa svim vilama bez dozvole proći će i ova.
Kada će u Lošinju proraditi pravna država ? Zar je moguće da se lošinjska i ruska mafija spojila i devastira sve od Čikata do Lubenica ? Što rade inspekcije, ministarstva, gradonačelnici Cresa i Lošinja, župan primorsko-goran ski i sve ostale institucije ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # vlaga u zidovima i podovimavlaga 2019-04-01 21:21
Citat vlažni:
Citat jadni investitor:
Citat D.Z.:
Otkako je cijeli Čikat postao prćija manje ili više (ne)poznatih vlasnika Jadranke d.d. i vila na Čikatu svjedoci smo upravo neviđene graditeljske slobode koju nitko ne ometa cjepidlačenjem oko zakona i propisa. Na FB stranici Bolji Lošinj objavljena je sljedeća crtica:
Lošinjski gubernator Perenčević nadograđuje svoju vilu bez građevinske dozvole. Pokušajte podignuti svoj krov za dvije cigle ili otvoriti jedan prozor, vidjet ćete s čime ćete se suočiti. Ali ne i tajkun radi kojeg se zatvara javna šetnica i koji može biti neometan i u miru od građevinske inspekcije.

Priložene su i fotografije:
www.facebook.com/.../
Kako to da inspekcija ne zatvori i ne kazni izvoditelja radova, za rad bez građevinske dozvole...
To je isti izvoditelj poduzeće Margea vlasnika Mužića koji je specijaliziran za radove bez građevinske dozvole.
Sramota ?
Kako to dozvoljavaju inspekcije ta se od njih prave budale , neznalice i korumpirane institucije odnosno inspektori.
"Sanacija vlage" a zato treba izgraditi objekat da bi se to zaštitilo ?
Kazna za izvođača je 100.000, 00 kuna a za investitora zatvor ?
Ipak je sa par tisuća jeftinije prošli podmitivši inspektore sa par tisuća .
Kada im je prošlo sa svim vilama bez dozvole proći će i ova.

Ovo je za anale u građevini i inspekciji, sanacija vlage a gradi se objekat ?
Ovo treba prosljediti novom inspektoratu Gospodinu Mikuliću kao test "institucije nek rade svoj posao" pa da vidimo jesu li svi građani jednaki ...
Koja bahatost, arogancija to je van svake pameti za tablu radova "sanacija vlage podova i zidova". A inspekcija kažnjava za 3 kune viška u kaseli i zatvara na 30 dana sramota, sramota.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Sve ide kao podmazanoH-man 2019-04-02 10:30
Citat vlaga:
Ovo je za anale u građevini i inspekciji, sanacija vlage a gradi se objekat ?
Ovo treba prosljediti novom inspektoratu Gospodinu Mikuliću kao test "institucije nek rade svoj posao" pa da vidimo jesu li svi građani jednaki ...
Koja bahatost, arogancija to je van svake pameti za tablu radova "sanacija vlage podova i zidova". A inspekcija kažnjava za 3 kune viška u kaseli i zatvara na 30 dana sramota, sramota.
Za anale je i "rekonstrukcija " Alhambre na način da je srušena ne do temelja nego su i temelji iskopani te sagrađena nova u većim gabaritima s kičastim aneksom. A za anale građevinarstva, inspekcija i Županijskog ureda za urbanizam je i ovo:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # podla braćarenco 2019-04-02 11:59
Citat vlaga:

Ovo je za anale u građevini i inspekciji, sanacija vlage a gradi se objekat ?
Ovo treba prosljediti novom inspektoratu Gospodinu Mikuliću kao test "institucije nek rade svoj posao" pa da vidimo jesu li svi građani jednaki ...
Koja bahatost, arogancija to je van svake pameti za tablu radova "sanacija vlage podova i zidova". A inspekcija kažnjava za 3 kune viška u kaseli i zatvara na 30 dana sramota, sramota.
Građevinska mafija vlada Lošinjem već jako dugo i nema te sile koja će ih zaustaviti. Isisali su kapital iz Lošinjske plovidbe i sada su prešli na Jadranku. Ne znaju "nepoznati investitori" u kakvu su crnu rupu upali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # villaZiggy 2019-04-01 10:32 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # nekadZiggy 2019-04-01 11:03 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # velikiMali 2019-04-01 12:37
Citat mislav:
Citat vlažni:
Sramota ?
Kako to dozvoljavaju inspekcije ta se od njih prave budale , neznalice i korumpirane institucije odnosno inspektori.
"Sanacija vlage" a zato treba izgraditi objekat da bi se to zaštitilo ?
Kazna za izvođača je 100.000, 00 kuna a za investitora zatvor?
Ipak je sa par tisuća jeftinije prošli podmitivši inspektore sa par tisuća. Kada im je prošlo sa svim vilama bez dozvole proći će i ova.
Kada će u Lošinju proraditi pravna država ? Zar je moguće da se lošinjska i ruska mafija spojila i devastira sve od Čikata do Lubenica ? Što rade inspekcije, ministarstva, gradonačelnici Cresa i Lošinja, župan primorsko-goranski i sve ostale institucije ?
Jedu i piju ...
i pomalo svatko dobije par tisuća eurića i to je to.
Ako nije istina neka postupe po zakonu ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # lova do krovaruđero 2019-04-01 15:48
Citat Mali:
Jedu i piju ...
i pomalo svatko dobije par tisuća eurića i to je to.
Ako nije istina neka postupe po zakonu ?
Par tisuća EUR-ića ? Ne budi smiješan tu se barata sa milionima. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # kamo idu divlje svinjeroko 2019-04-10 11:52
Citat Mali:
Jedu i piju ...
i pomalo svatko dobije par tisuća eurića i to je to.
Ako nije istina neka postupe po zakonu ?
Ako bi postupili po zakonu ne bi bilo mjesta u Remetincu za "lošinjsku elitu".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # A čija je Jadranka trgovinaGost 2020-03-19 19:26
Tek nedavno vidjeh ovaj naslov pa da dodam pitanjce - kad kupujem u "opskrbnom", dakle Jadrankinoj trgovini, na karticu mi dođe obavijest da je račun plaćen "Super Konzumu"?!? Stvarno ne znam kako to objasniti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 01.10.2023 16:33
  Bitne i nebitne stvari
  Kazna za vozikanje gradskim autom jeste nebitna stvar ali samo kad se usporedi s ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  T.R. 01.10.2023 11:06
  Nevjerodostojnost
  "Cime se vi bavite .. sta nemamo vecih problema koje treba rijesavat nego ste se uhvatli ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Zico 01.10.2023 08:00
  Hranitelju samoga sebe
  Ja samo znam da svaki put kad netko po imenu prozove Anu, ti skočiš na zadnje noge sa ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  asd 01.10.2023 07:05
  Tuljan kamikaza
  Braniš ju na način da rasprave o njenim propustima, demagogiji i lažima skrećeš na nebitno ...
   
 • Raznorazno

  Domoljub 30.09.2023 20:20
  Oj hrvatska mati
  Silovao pokćerku, dobio upola manju kaznu od minimalne jer je u ratu bio specijalac.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 20:13
  Na koga misliš?
  Tko to brani gradonačelnicu? "Uporno" bi značilo stalno, sigurno ima par citata, ili ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Zico 30.09.2023 19:31
  ...
  Jedino ti mogu reći do onaj koji kaže da nikada nije glasao za HDZ, a tako uporno brani ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 30.09.2023 18:22
  .....
  Rekao ti je i što sad? Tko si pa ti da bi tvoje "Nećeš mi ti govoriti što ću i kada ću ...
   
 • Fokus na rezultate

  gost 30.09.2023 18:12
  kad svatko ima pristup internetu
  Da bi takvu glupost netko mogao napisati na um može pasti samo idiotu. Jer to što ima palmi ...
   
 • Raznorazno

  NN 30.09.2023 17:34
  Šprajcov tečaj za uhljebe
  Tečaj za uhljebe: Što ste nesposobniji, bit će vam lakše i zaradit ćete više. I ne zaboravite ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 17:03
  Tko smo to
  Ja samo znam da je svaki komentar koji iz dana u dan skreće pažnju na prosječnu političarku ...
   
 • Fokus na rezultate

  hranitelj tuljana 30.09.2023 16:53
  ...
  Sad bi ti anonimni komentator koji se nazvao "Genov" napisao da ne vidi problem ako nestaju ...
   
 • Fokus na rezultate

  Nestajanje identiteta 30.09.2023 13:53
  Mjesto koje nije za život palmi
  Svjedoci smo jedne od najvećih kataklizma otočne flore koja netragom briše svaki spomen na ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Obezglavljeni tuljan 30.09.2023 13:32
  Iz daljine se bolje vidi
  Previše si se ti unervozio oko tih Aninih afera, i to kao netko tko kaže da nikada nije ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Čeper 30.09.2023 11:48
  Kratko i jasno
  Nismo mi svi kao Čazo, sretni korisnik gradskog lokala u centru gradao da joj se obraćamo kao ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 10:06
  Alles
  Evo ti gore prijatelj od gradonačelnice napisao "svi znamo što je radila ali nesmijemo ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 09:59
  Ako vašoj prijateljici Ani (zato ju i zovete Ana jer ste bliski) čije privatne poslove ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Vombat 30.09.2023 08:19
  Žalac, Rimac, kujac palac
  Samo da ne bi bilo 4 godine nečeg drugoga, kada Uskok istraži sve kaznene prijave i ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  NN 30.09.2023 05:49
  Treća sreća
  Čovjek vidi da je u dva mandata toliko naobećavala a nije ispunila pa smatra da joj treba još ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  MV 29.09.2023 17:31
  ???
  Jel ih pohvalila što su nedavno nestalu osobu počeli tražiti tek nakon 48 sati, kada je ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  MV 29.09.2023 17:28
  Futur treći
  Sada je počela održavati sastanke sa pojedinim grupama građana, sa grupom oko škvera, pa sa ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 29.09.2023 12:55
  MUP onaj, MUP ovaj ...
  Desilo se da baš nakon ovog komentara gradonačelnica na fejsu objavi "Svim našim djelatnicima ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Bepo 29.09.2023 11:06
  Prvi lošinjski milicajac
  A meni žao Ane što ima stranačke kolege i vijećnike ko što je Ivo Fabijanić. Purić piše da ...
   
 • Moralna pobjeda lošinjske oporbe nad gradskom vlasti

  hranitelj tuljana 29.09.2023 10:55
  ....
  Ne se uzrujavati. Sukob dvije HDZ frakcije, spretinija je pobijedila. Zajednica nije monolitno ...
   
 • Moralna pobjeda lošinjske oporbe nad gradskom vlasti

  g.ost 29.09.2023 09:59
  Vodovod
  USKOK-ov optuženik Lovro Kuščević dobit će novu funkciju, nadzirat će poslovanje bračkog ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  .... 28.09.2023 16:03
  plaćanje savjetnika
  Meni žao Ane. Na Vijeću obeća da će i isplate prema obrtnicima od listopada biti vidljive na ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 28.09.2023 14:22
  muda pod bubrege
  Vitez bez mača i lažni korektiv vlasti HDZ-a. Dva poslušnika napirlitane posvuduše.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Mrmo 28.09.2023 13:11
  Besmislena gradska vlast
  Ova gradska vlast je totalno za ku.ac. Sve što su trebali napraviti još u pluskvamperfekt u ...
   
 • Glavinjanje po bespućima zakonskih obveza

  gost 28.09.2023 12:58
  Zašto netko ne kaže gradonačelnici ....
  Priča o Aninom savjetniku poprima već komičan karakter. Prema izvješču na portalu otoci.net ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Vito 28.09.2023 12:47
  Sigurnost i povjerenje
  Čekaju li i oni u Dalmaciji 48 sati prije nego krenu u potragu za turistima koji su se u ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka