Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Grad s pet zvjezdica

Korisnička ocjena:  / 46
LošeNajbolje 

Destinacijski management, omiljena fraza političara, novinara i turističkih djelatnika, izdašan izvor zarade za specijalizirane agencije i samostalne stručnjake, ali i skup različitih upravljačkih aktivnosti nije zaobišao ni ovo naše otočje. Pojam koji tako otmjeno zvuči, a ne znači drugo do upravljanje nekim mjestom kao odredištem za turiste usporedivim s banalnim uređenjem nekog kafića uoči turitičke sezone, samo na razini grada ili šireg područja, našao se i u strateškim dokumentima Grada. Prema tim dokumentima Mali Lošinj se određuje »prema održivom razvoju i prema odgovornom turizmu valorizirajući izuzetnu ljepotu i očuvanost svog prirodnog okoliša i kulturnog naslijeđa te dosegnutu razinu turističkog razvoja« te zajedno s Turističkom zajednicom i gospodarstvom ulazi u zajednički projekt »Destinacijski brand management«. 

Dakle, baš kao što se kafić uređuje prema pretpostavljenom ukusu ciljanih gostiju, tako se destinacijskim managementom ovi otoci tretiraju kao mjesta za vabljenje, smještaj i opsluživanje turista pri čemu su, valjda, utvrđene misija, ciljevi i strategije upravljanja otocima kao odredištem. Podrobniji sadržaj tog dokumenta široj javnosti nije poznat, no valja se nadati da se njime naši otoci ne tretiraju samo kao odredište za turiste, već i kao mjesta za život njihovih stanovnika.

Hipnoza obećanjima

hipnozaMeđutim, sudeći prema informacijama iz raznih medija upravljanje Gradom kao odredištem za turiste izmaklo je iz ruku gradske vlasti i može se steći dojam da je budućnost ove zajednice orijentirane pretežno na turizam i ovisne o njemu prepuštena skupini osoba koje upravljaju poduzećem Jadranka. Uz pomoć mreže suradnika na raznorodnim logističkim poslovima i lobiranju kod nositelja javnih ovlasti, a pod okriljem čarobne formule destinacijskog managementa, te osobe osiguravaju ostvarenje strateških ciljeva uprave i vlasnika tvrtke tako da deklarativna opredjeljenja gradske vlasti za održivi razvoj, čuvanje okoliša te ambijentalnih i tradicijskih vrednota počinju zvučati kao puko pomodno fraziranje. Sve to se odvija pozivanjem na mističnu doktrinu destinacijskog managementa, a obznana o partnerstvu Grada Malog Lošinja i tvrke Jadranka d.d. ostavila je u dijelu javnosti dojam da je gradska vlast naprosto kapitulirala pod hipnozom obećanja masivnih investicija, a alkemičarski pokus pretvaranja ovih otoka u destinaciju s pet zvjezdica prepustila zagonetnom Investitoru.

Vjera u Lošinj s pet zvjezdica

»Odnos gradske uprave prema investicijskim razvojnim projektima i investitorima mora biti proaktivan i usmjeren ka omogućavanju ulaganja i povećavanju investicijske aktivnosti na otoku« izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Malog Lošinja Anto Nedić prema napisu glasnogovornice Martine Krajine Mršo poturenom na otočnoj stranici Novog lista kao novinarski prilog o partnerstvu Grada i Jadranke.

»U uvjetima teške gospodarske i društvene krize, kada u cijeloj zemlji imamo drastičan pad investicijske aktivnosti i stranih ulaganja, svaka investicija je dobrodošla« rekao je predsjednik gradskog vijeća u vrijeme kad su običnim građanima Lošinja priče o interesu ruskih investitora za Jadranku mogle biti samo glasine, ako su povjerovali predsjedniku uprave Jadranke koji ih je u tjedniku Globus javno demantirao. Nedugo nakon tog demantija, a samo deset dana nakon spomenutog proglasa o partnerstvu Grada s Jadrankom, Novi list donosi za običan puk senzacionalnu vijest pod naslovom »Rusi većinski vlasnici lošinjske Jadranke«, a gradska vlast postaje »proaktivna i usmjerena ka omogućavanju ulaganja i povećavanju investicijske aktivnosti na otoku«. Zapravo, postala je to već tjedan dana prije objave vijesti o ovom vlasničkom prevratu odlukom Gradskog vijeća o prodaji gradskog zemljišta uz hotele tvrtke Jadranka na Čikatu.

Lošinjane koje nije zavarao demanti »glasina« o interesu Rusa za preuzimanje »velike mame Lošinja« nije iznenadilo što je uz vijest o preuzimanju sam gradonačelnik najavio prezentaciju projekta golfa te izvijestio o »ozbiljnim razgovorima o ulaganju u lošinjski aerodrom« kao jedan u nizu budućih zajedničkih projekata. Pridružila mu se direktorica Turističke zajednice ushićenom pohvalom Jadranki kao partneru u razvoju destinacije jer prihvaća brend Lošinja kao otoka vitalnosti, te optimističnom izjavom kako »ۛplanovi o golfu s eko pristupom, eko marine i ekološkog koncepta kampa u Čikatu, govore u prilog razvoja otoka kao destinacije wellbeinga, zdravlja, vitalnosti i daje svima nama vjeru da će se i nadalje raditi na održivom razvoju turizma«.

Očigledno upućena u planove novog vlasnika navodi kako predviđa podizanje kvalitete objekata na četiri i pet zvjezdica naglašavajući da je na nama da i samu destinaciju dignemo na tu razinu.

Prostor diskrecije

Dakle, planovi uprave Jadranke kao katekizam vjere u razvoj otoka kao destinacije wellbeinga, zdravlja i vitalnosti trebaju nam svima biti poticaj da i sami dosegnemo taj zvjezdani status dižući cijelu destinaciju na razinu Jadrankinih objekata. A za ulijevanje te vjere uprava Jadranke se i pri formulaciji ponude za preuzimanje ostatka dionica u vlasništvu radnika i građana poslužila već gotovim mantrama o destinacijskom managementu uz održivi razvoj prepisavši ih iz strateških dokumenata Grada te prionula poslu uređenja destinacije.

Obnovljen je hotel Bellevue čijih pet zvjezdica uz dizanje ranga još nekih hotela treba omogućiti preuzimanje dijela Čikata kako bi se »dijelu gostiju s većom platežnom moći i većim prohtjevima osigurao prostor diskrecije« i preobrazbu cijelog Čikata »u najljepšu zonu na Jadranu«. Najavljeni su projekti golf resorta na Mataldi i izgradnje marine na Velopinu, kupovina vojarne Kovčanje, proširenje lošinjske zračne luke, dogradnja Punte uvis i u širinu, ulaganje u Lječilište Veli Lošinj, a kruže glasine da će poljoprivredno zemljište na Unijama kupljeno od Krčke biskupije u iščekivanju adekvatne promjene plana prostora biti iskorišteno za gradnju vila pod izlikom ruralnog turizma, o ulasku u vlasništvo Lošinjske plovidbe, kupovini zgrade stare osnovne škole, i t.d. Jesu li ti projekti u skladu sa sadržajem strateških dokumenata Grada ili su u njima samo općenite fraze s kojima je moguće opravdati svaki projekt poznato je jedino onima koji imaju uvid u te dokumente. Pitanje kakav će učinak odabir tržišnog segmenta uprave Jadranke, t.j. orijentacija na klijentelu visoke platežne moći i njen destinacijski management utjecati na gospodarske djelatnosti izvan njenog poslovnog okruženja stoga ostaje otvoreno.

Klupko vlasništva

Na to pitanje uprava Jadranke može odgovoriti, no kako je odgovorna samo vlasniku kapitala uloženog u njeno preuzimanje, dokapitalizaciju i investicije, a ne žiteljima ovih otoka može se poslužiti bilo kojom frazom iz reportoara poslovne i političke demagogije bez ikakve odgovornosti za izrečeno, jer bira ju vlasnik sa zadaćom da osigura povrat i povećanje vrijednosti ulaganja uz profit, a ne građani. A takav je odgovor već dat iz zapetljanog klupka vlasničkih odnosa nad kapitalom uloženim u Jadranku.

klupkoTko je vlasnik tog kapitala? Nekoć u većinskom vlasništvu radnika, bivših zaposlenika i lokalnog stanovništva Jadranka je danas u vlasništvu tvrtke Beta ulaganja d.o.o. iz Zagreba s temeljnim kapitalom od 405 milijuna kuna registrirane za tridesetak predmeta poslovanja od posredovanje pri sklapanju poslova na novčanom tržištu do pružanja usluga prevođenja. Na svojoj web stranici tvrtka se predstavlja kao »... društvo s ograničenom odgovornošću, osnovano krajem 2012. u Zagrebu s ciljem ulaganja u turističke projekte u Sredozemlju«, a kao svoga osnivača i vlasnika navodi UK Promsvyaz, »jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, koje uz nekoliko otvorenih i zatvorenih fondova upravlja i jednim od vodećih mirovinskih fondova u toj zemlji. UK Promsvyaz se orijentirao na strateška ulaganja diljem svijeta koja stečenim tvrtkama i lokalnim zajednicama u kojima ti gospodarski subjekti posluju jamče stabilnost i sigurnost.«

Dakle, preuzimanje Jadranke posredstvom Beta ulaganja jedno je od strateških ulaganja ruskog društva UK Promsvyaz u ovom dijelu svijeta koje poduzeću Jadranka i lokalnoj zajednici, žiteljima Grada Malog Lošinja jamči stabilnost i sigurnost.

Budući da kapital prema elemantarnoj definiciji nije drugo do ekonomska vrijednost koja se ulaže u proizvodnju ili neku drugu ekonomsku djelatnost s osnovnom svrhom da se uveća, ni kapital ovog ruskog investicijskog fonda nije uložen radi neke apstrakne stabilnosti Jadranke, već zbog uvećanja i profita. Jamči li kapital uložen u destinacijski management uprave Jadranke čijoj realizaciji ili pokušajima realizacije svjedočimo stabilnost i sigurnost lokalnoj zajednici pitanje je na koje odgovor treba dati sama zajednica uključivanjem svih zainteresiranih, a prije svega onih kojima je ukazano povjerenje na izborima.

babuskaNo klupku vlasništva nad Jadrankom tu nije kraj, jer i sam investicijski fond UK Promsvyaz je vlasništvo. Vlasnik mu je Promsvyazbank sa sjedištem u Moskvi, kojoj su pak većinski vlasnici braća Aleksej i Dmitrij Ananiev. Misija banke je - kako navodi na svojoj web stranici - da doprinosi blagostanju Rusije i dobrobiti zaposlenika i dioničara nuđenjem financijskih rješenja za svoje klijente, investitore i partnere kojima osigurava produktivno korištenje novca znajući što treba učiniti te kada i kako treba biti učinjeno da bi se novac preobrazio u kapital. Zadatak joj je da svojim poslovanjem razvija kulturu upravljanja kapitalom u Rusiji i stvara nove prilike za Rusiju, jer pouzdano razmještanje kapitala ruskim građanima pruža sigurnost u sutrašnjicu, a time i u snažniju Rusiju. »Mi smo tu da radimo za Rusiju«, kaže se u zaključku opisa misije, a među vrednotama na kojima počiva djelovanje banke ističe se patriotizam kao poticaj za doprinos rastu ruskog materijalnog i duhovnog bogatstva.

Ciničan zaključak izveden iz ovih iskaza ciljeva, misije i vrednota piramide vlasništva nad Jadrankom bio bi da se u nju investira zbog blagostanja Rusije i rasta njenog materijalnog i duhovnog bogatstva. Dakako, riječ je o tipičnoj korporacijskoj retorici kojom se povezani subjekti nastoje prikazati kao društveno odgovorne kompanije uz specifičnosti uvjetovane posebnostima ruskog kapitalizma.

Novac iz Sibira

No nedoumice o stvarnom vlasništvu nad Jadrankom među Lošinjanima i dalje postoje, što je vjerojatno i novinarku Novog lista navelo da u razgovoru s predsjednikom uprave postavi direktno i neuvijeno pitanje »Tko je pravi vlasnik Jadranke?«. Predsjednik uprave koji je priče o interesu ruskih investitora za ulaganje u Jadranku svojedobno javno nazvao glasinama i demantirao ih, naveo je kao vlasnika tvrtku Beta Ulaganja u vlasništvu UK Promsvyaz koja je pak u vlasništvu ruske Promsvyazbanke.

No uloga osobe s nepoznatom funkcijom, ali neprikosnovenom moći odlučivanja predstavljene kao »suradnik Jadranke« izaziva razne slutnje i spekulacije, pa je i novinarka upitala »Da, ali tko stoji iza tvrtke, čiji je kapital? Govori se o »ruskim ulagačima« i Mihajlu Perenčeviću Mihi, kao stvarnim vlasnicima?«. Pričom o prvoj košarkaškoj lopti na Lošinju predsjednik uprave je ne potvrdivši ni demantiravši glasine izbjegao dati odgovor.

Međutim, prilikom prezentacije ideje dogradnje Punte prema izvještaju Novog lista »suradnik Jadranke« je pored ostalog rekao kako će ruski kapital još neko vrijeme ulagati u cijelu destinaciju, pa i u ono što nije profitabilno, ali je važno za otok poput ceste, kanalizacije i drugog, te dodao »Sreća da postoji novac iz Sibira. Bolje da ga utrošimo ovdje, nego da bude na banci. Meni i mojim dečkima ništa ne treba, iako to čudno zvuči.«
Malo kome to nije zazvučalo kao govor vlasnika kapitala u svoje i u ime svojih dečki, a nekima je to bila diskretna najavu moguće promjene paravana vlasništva zbog gotovo hladnoratovske međunarodne atmosfere.

Narušena idila?

Međutim, čini se da stvari baš i nisu kakve mogu izgledati autsajderu koji rasplaže samo informacijama iz medija, glasinama i pokojim tračem. Prvi znak otpora privatizaciji destinacijskog managementa ovih otoka bilo je priopćenje Gradskog odbora lošinjskog HDZ o rezerviranosti spram razmetljivog ekshibicionizma ideje gradnje nebodera na Punti.

Partnersku idilu narušavaju i navodne nesuglasice među gradskim vijećnicima, u gradskoj upravi i s gradonačelnikom oko vrste i opsega koncesije Jadranki za uvalu Čikat, a za čije ishođenje Grad treba dati suglasnost. Idiličnosti partnerstva udarac je zadao, navodno samovoljni potez uprave Jadranke kojim je uzurpirano gradsko zemljište u blizini hotela Bellevue kako bi se uredilo parkiralište za goste. Prema glasinama koje se mogu čuti učinjeno je to mimo svemoćnog »suradnika Jadranke«. No pokazalo se da glasine u vezi s Jadrankom imaju neobičnu navadu da se transformaju u pouzdane vijesti ...

parking-belvi

 

 

Komentari: 

026 # Banana gradOtpor 2014-08-06 12:27
Ovaj članak je odličan! Svaka čast autoru koji je odlično i pronicljivo prikazao spregu nespremnih i podaničkih gradskih i političkih struktura sa razbahaćenim (netransparentn im i nepoznatim) kapitalom pod firmom drage nam "otočne" Jadranke. Pitanje je: tko može pokrenuti procese propitivanja suludih i megalomanskih ideja gradnje i kupnje svega živoga na otoku, uključujući i njegove građane?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # ljubomorazavist 2014-08-06 15:19
A da se i nađe netko tko bi se uklkučio u istragu i propitivanje prvi bi ga poplluvali ovi koji pišu na ovom portalu zajedno sa adminom.Tlo god počeo čačkati bit će linčovan od ljubomornih i onih koji imaju oaobnu korist pa se prodaju za 100 $.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ciljane izmjene i dopune UPU Veli Lošinj7up 2014-08-06 12:57
Pitam se, kuda vodi sve ovo?
Ukida se izgradnja smještajnih kapaciteta na manje od 70 metara od mora, a na mjestu zabavnog centra ide neboderčić od samo 7 nadzemnih etaža, itd...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # prijedlog izmjene planaRedbul daje ti krila 2014-08-06 19:51
Citat 7up:
Pitam se, kuda vodi sve ovo?
Ukida se izgradnja smještajnih kapaciteta na manje od 70 metara od mora, a na mjestu zabavnog centra ide neboderčić od samo 7 nadzemnih etaža, itd...
Stvarno se radi o ciljanim izmjenama plana i to na temu kako napumpati Puntu preko svih razumnih granica. I bez Rusanovog nebodera.
Ovaj tekst je prenesen iz Prijedloga izmjena UPU Veli Lošinj koji je javno dostupan na mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ---ion 2014-08-06 14:09
Zašto bi primjerice Lošinj bio iznimka kad se već pokazalo u sličnim turističkim destinacijama u Evropi do čega je doveo takav način ulaganja,s time da se kod nas još radi i o netranparentnos ti ulaganja,nitko tu ne ulaže zbog građana,otoka već zbog profita.Stvaran je resorta na najatraktivniji m djelova otoka,a činjenice pokazuju da sve ide u tom smijeru,može samo biti pogubno tvrke,obrtnike, kao i za sve građane Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # destinacijski managementvelo selo 2014-08-06 15:11
Očito je da nama stanovnicima ovih otoka gradska, županijska i turistička vlast sprema život isključivo podređen visoko profiterskim ambicijama u turizmu. Za cjelogodišnje podizanje kvalitete života otočana nitko od odgovornih ne mari. Zaštita okoliša i očuvanju tradicijskih načina gradnje izgubila se u dokumentima pred naletom miliona eura koji se namjeravaju uložiti i pred kojima velo selo, a bogme i malo, trebaju ničice pasti!
Vjerujem da će stanovnici Lošinja prepoznati opasnosti prekomjerne gradnje, namjere potpune promjene identiteta (koju potencijalni investitor javno najavljuje) i da će se probuditi iz letargije ili ljetne omame te zatražiti moratorij na planove, stručne i javne rasprave.
Sve drugo je silovanje i izigravane demokracije i građana!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # tradicijasa-se 2014-08-06 20:45
pišeš o trdicijskom načinu gradnje a 50 % prozora i vrata su vam od PVC
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Daleko od očiju, daleko od srcakonzervator 2014-08-06 23:07
Kao što svi znaju, pvc stolariju ne treba farbati. To je osnovni razlog zašto ju (lijeni) ljudi ugrađuju, pa se poslije čude odakle im gljivice u stanu... A konzervatori, koji bi trebali voditi računa o čuvanju tradicije, oni su daleko, u Rijeci, nemaju para za terenske obilaske po Lošinju. Da imaju, vidjeli bi oni puno gorih stvari od pvc stolarije i morali bi reagirati, tj. "bosti se s rogatim". Najbolje je je ostati daleko i ne vidjeti što se sve događa i što će se tek dogoditi s izgledom Velog, Malog, Čikata, Velopin, Kovčanja, Svetog Jakova, Matalde, Unija itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # pohvalaqueen 2014-08-06 15:41
Ne znam tko su administratori i autori članaka na ovoj stranici, ali ovaj rad je uistinu hvale vrijedan jer je kap u moru ulizivačkih tekstova i lažnih pohvala Jadranci od strane lokalnih agencija.
Očigledno je da autori situaciju sagledavaju krajnje objektivno uz dozu 'populističkih' kriticizma neopterećeni političkim, vjerskim i financijskim stavovima koji danas mahovito dobivaju na snazi. Svaka pohvala za vaš rad, jer ste jedini relevantni izvor informacija otoka Lošinja, jedini koji zaista brinu za opću dobrobit suživota svih živih bića na najljepšem otoku na svijetu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ++++5pupa 2014-08-06 17:00
Citat queen:
Ne znam tko su administratori i autori članaka na ovoj stranici, ali ovaj rad je uistinu hvale vrijedan jer je kap u moru ulizivačkih tekstova i lažnih pohvala Jadranci od strane lokalnih agencija.
queen je sve rekla, za svaku pohvalu je inicijativa da se konačno otvore karte i povede ozbiljna rasprava o budućnosti Lošinja. Gradska vlast je svoje rekla i vrijene je da podnese račun pučanstvu o svojem ulizivačkom mentalnom sklopu i podilaženju navodnom svemoćnom "nepoznatom investitoru" u Jadranku i lošinjski turizam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # mea culpamarko 2014-08-06 20:20
Citat queen:
Svaka pohvala za vaš rad, jer ste jedini relevantni izvor informacija otoka Lošinja, jedini koji zaista brinu za opću dobrobit suživota svih živih bića na najljepšem otoku na svijetu.
gospodo vijećnici, najmanje što možete učiniti u ovom trenutku je da sazovete izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća i utvrdite odgovornost za učinjene propuste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # ne lupetajsa-se 2014-08-06 20:39
navedi koji su to propustii
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # !!!sa-sa 2014-08-06 19:49
Ako većina građana ne želi takav način investiranja na otoku potrebno je svoje nezadovoljstvo iskazati na sve potrebne načine,u tome ih ne može spriječiti nitko,primjeric e,zatvaranje malog mula na Čikatu bilo je samo testiranje građana,pošto do nikakvog otpora nije došlo investitor je skupa s zna se kakvom gradskom vlasti krenuo dalje,našao je plodno tlo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # pomorsko dobrozbunjola 2014-08-06 23:11
Ajde da mi netko objasni po kojem je zakonu moguće ograditi pomorsko dobro pa bilo ono 100 puta pod koncesijom i staviti špagu s tablom Privat? Od kada u Hrvatskoj postoje privatne plaže sa zabranom pristupa svim građanima? I tko i na temelju čije volje uopće određuje što će od obale ići u koncesiju? Gdje je u svemu tome glas običnih građana?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Mali MulKoncesija 2014-08-07 08:09
Citat zbunjola:
Ajde da mi netko objasni po kojem je zakonu moguće ograditi pomorsko dobro pa bilo ono 100 puta pod koncesijom i staviti špagu s tablom Privat? Od kada u Hrvatskoj postoje privatne plaže sa zabranom pristupa svim građanima? I tko i na temelju čije volje uopće određuje što će od obale ići u koncesiju? Gdje je u svemu tome glas običnih građana?
Koncesija mali mul
Na temelju članka 22. Zakona o koncesijama (»Narodne novine« broj 125/08), članka 20. stavak 2. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine« broj 158/03, 141/06 i 38/09), članka 10. stavak 2. Odluke o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje i rekonstrukciju postojećeg mola ispred vile Karolina u uvali Čikat, Grad Mali Lošinj (»Službene novine Primorsko-goran ske županije« broj 9/12), točke 10. Obavijesti o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje i rekonstrukciju postojećeg mola ispred vile Karolina u uvali Čikat, Grad Mali Lošinj (»Narodne novine« broj 40/12), članka 28. točka 13. Statuta Primorsko-goran ske županije (»Službene novine Primorsko-goran ske županije« broj 23/09) i članka 84. Poslovnika Županijske skupštine Primorsko-goran ske županije (»Službene novine Primorsko-goran ske županije« broj 26/09), Županijska skupština na 32. sjednici održanoj 5. srpnja 2012. godine, donijela je
ODLUKU
o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju 
na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje i 
rekonstrukciju postojećeg mola ispred vile Karolina 
u uvali Čikat, Grad Mali Lošinj
Članak 1.
Primorsko-goranska županija (u daljnjem tekstu: Davatelj koncesije), u provedenom otvorenom postupku davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje i rekonstrukciju postojećeg mola ispred vile Karolina u uvali Čikat, Grad Mali Lošinj kao najpovoljnijeg ponuditelja odabrala je tvrtku »Katina« d.o.o., 51500 Mali Lošinj, OIB 22558501304 (u daljnjem tekstu: Najpovoljniji ponuditelj).
Koncesija se daje u svrhu rekonstrukcije postojećeg mola, te obavljanja gospodarskih djelatnosti koje uključuju:
. iznajmljivanje 15 suncobrana,
. iznajmljivanje 15 ležaljki,
uz uvjet da suncobrani i ležaljke nisu postavljeni na molu od strane koncesionara, do trenutka njihova iznajmljivanja.
Članak 2.
Predmet koncesije je pomorsko dobro, postojeći mol ispred vile Karolina u uvali Čikat. Morski dio iznosi 386 m2, a kopneni dio 25 m2 i sastoji se od k. č. 13393, k.o. Mali Lošinj. Ukupna površina koja se koncesionira iznosi 411 m2.
Lomne točke koje opisuju područje koncesije iskazane su u Gauss - Kruegerovim koordinatnom sustavu:
GAUSS-KRUGEROVA PROJEKCIJA
TOČKA Y X
1. 5 457 094.40 4 931 967.70
2. 5 457 113.50 4 931 961.60
3. 5 457 107.30 4 931 942.05
4. 5 457 088.25 4 931 948.05
Sastavni dio ove Odluke je grafički prikaz lokacije u mjerilu 1 : 200 izrađen od dipl. ing. geod. Igora Mršića, u studenom 2011. godine. Grafički prikaz iz stavka 2. ovoga članka se ne objavljuje u »Službenim novinama Primorsko-goran ske županije«.
Članak 3.
Koncesija se daje na rok od 10 (deset) godina počevši s danom potpisa Ugovora o koncesiji na pomorskom dobru, uz mogućnost raskida ugovora sukladno važećim zakonskim propisima.
Članak 4.
Za korištenje pomorskog dobra navedenog u članku 2. ove Odluke Najpovoljniji ponuditelj se obvezuje uredno plaćati Davatelju koncesije godišnju naknadu za koncesiju koja se sastoji od dva dijela:
-stalni dio godišnje naknade za koncesiju iznosi 4.550,00 kuna (slovima: četiritisućepet stopedeset kuna),
-promjenjivi dio godišnje naknade za koncesiju iznosi 3,5% od prihoda ostvarenih od obavljanja djelatnosti iz članka 1. ove Odluke.
Davatelj koncesije zadržava pravo izmjene visine naknade u skladu s odredbama Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama i podzakonskim aktima uz obvezu da o tome tri mjeseca ranije dostavi pisanu obavijest Najpovoljnijem ponuditelju.
Načini i rokovi plaćanja koncesije utvrdit će se Ugovorom o koncesiji na pomorskom dobru.
Članak 5.
Koncesija se ne može prenijeti na drugu osobu bez izričitog pisanog odobrenja Davatelja koncesije.
Najpovoljniji ponuditelj ne smije umanjiti, ometati ili onemogućiti upotrebu i/ili korištenje susjednih dijelova pomorskog dobra prema njihovoj namjeni.
Najpovoljniji ponuditelj odgovoran je za svaku štetu koja nastane uslijed gospodarskog korištenja pomorskog dobra, a dodijeljeno pomorsko dobro dužan je čuvati i unapređivati.
U cilju boljeg iskorištavanja pomorskog dobra Najpovoljniji ponuditelj može sporedne djelatnosti manjeg opsega iz područja usluga dati na obavljanje pravnim i fizičkim osobama uz suglasnost Davatelja koncesije.
Članak 6.
Najpovoljniji ponuditelj dužan je, prije potpisivanja Ugovora o koncesiji na pomorskom dobru, predati Davatelju koncesije 2 (dvije) bjanko zadužnice na iznos od 10.000,00 kuna svaka. Bjanko zadužnice moraju biti ovjerene kod javnog bilježnika, a sve u svrhu osiguranja urednog plaćanja naknade za koncesiju.
Najpovoljniji ponuditelj je dužan u roku od 30 dana od dana sklapanja Ugovora o koncesiji na pomorskom dobru dostaviti Davatelju koncesije garanciju banke za dobro izvršenje obveza glede investicija, prema planu investicija iz studije gospodarske opravdanosti Najpovoljnijeg ponuditelja, na iznos 7% planirane investicijske vrijednosti, s rokom važenja 6 mjeseci po završetku planiranog investicijskog ciklusa. Garancija mora biti bezuvjetna, »bez prigovora« i naplativa na prvi poziv, u protivnom će se Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru smatrati ništetnim.
Najpovoljniji ponuditelj dužan je koristiti pomorsko dobro iz članka 2. ove Odluke sukladno Studiji gospodarske opravdanosti izrađenoj od Najpovoljnijeg ponuditelja u svibnju 2012. godine (sastavni dio Ponude).
Zadužuje se Najpovoljniji ponuditelj da strogo poštuje rokove i iznose ukupnih ulaganja od 880.050,00 kuna koji su navedeni u Studiji gospodarske opravdanosti.
Zadužuje se Najpovoljniji ponuditelj na suradnju s Povjerenstvom za praćenje izvršavanja odluka i ugovora o koncesijama pri redovitim kontrolama.
Najpovoljniji ponuditelj dužan je pridržavati se svih posebnih propisa u svezi osiguranja primjerenog standarda sanitarnih i higijenskih uvjeta na koncesioniranom području, te sprječavanja onečišćenja obale i mora, a sve u skladu s kriterijima koje propisuje »Plava zastava«.
Najpovoljniji ponuditelj se obvezuje koristiti, održavati i štititi pomorsko dobro u skladu s posebnim propisima Republike Hrvatske o zaštiti okoliša i građenja.
Članak 7.
Najpovoljniji ponuditelj je dužan za vrijeme trajanja koncesije održavati i štititi pomorsko dobro iz ove Odluke pažnjom dobrog gospodara, te ne smije poduzimati nikakve druge radnje na istom, osim onih koje su mu dopuštene ovom Odlukom.
Najpovoljniji ponuditelj dužan je tijekom cijele godine organizirati i provoditi svakodnevno čišćenje plaže, deponirati prikupljeni otpad, čistiti more i podmorje, popravljati i održavati oštećenu opremu - koševe za smeće, klupe, i sl., održavati zelene površine, po potrebi dohranjivati plažu, vršiti manje popravke obale, te vidljivo ograditi plažu s morske strane.
Najpovoljnijem ponuditelju se preporuča poduzimanje mjera osiguranja radi zaštite i sigurnosti posjetitelja plaže i njihovih stvari.
Članak 8.
Područje koje je predmet koncesije je pristupačno svima pod jednakim uvjetima, te se ne smije ograditi, niti naplaćivati ulaznice, s time da je opća uporaba ograničena obavljanjem djelatnosti iz članka 1. ove Odluke.
Članak 9.
Nakon isteka Ugovora o koncesiji na pomorskom dobru Najpovoljniji ponuditelj ima pravo uzeti ono što je temeljem tog Ugovora postavio na pomorskom dobru, kao i prinove, ako je to moguće po prirodi stvari, bez veće štete za pomorsko dobro. Ako to nije moguće, postavljeno i prinove smatraju se pripadnošću pomorskog dobra, a Davatelj koncesije može tražiti od Najpovoljnijeg ponuditelja da ih o svom trošku i uz svoj rizik ukloni, u cijelosti ili djelomično, i vrati pomorsko dobro u prijašnje stanje, te ga predati Davatelju koncesije na slobodno raspolaganje.
Najpovoljniji ponuditelj je dužan do isteka roka iz članka 3. ove Odluke, s pomorskog dobra navedenog u članku 2. ove Odluke, ukloniti naprave i opremu koju koristi za obavljanje djelatnosti o svom trošku.
Članak 10.
Koncesija može prestati ili se ograničiti njen opseg korištenja ukoliko za vrijeme trajanja koncesije nastanu promjene zbog kojih je u javnom interesu potrebno koncesijski odnos prilagoditi novonastaloj situaciji, npr. da u svrhu javnog interesa omogući ulaganje u infrastrukturu (polaganje cijevi za vodu ili kanalizaciju, ugradnja instalacija i sl.).
Članak 11.
Koncesija prestaje, oduzima se i opoziva uz uvjete utvrđene zakonom, ovom Odlukom i uz posebne uvjete koji će biti utvrđeni Ugovorom o koncesiji na pomorskom dobru.
Koncesija može prestati ako dođe do izmjena dokumenata prostornog uređenja, ukoliko se ispune i svi drugi uvjeti predviđeni posebnim propisima i ako Najpovoljniji ponuditelj ne izvrši ulaganja u rokovima i iznosima predviđenima u Studiji gospodarske opravdanosti.
Članak 12.
Povjerenstvo iz članka 6. stavak 2. ove Odluke prati provedbu izvršavanja ove Odluke i Ugovora o koncesiji i redovito izvještava Davatelja koncesije o uočenim nepravilnostima , te predlaže mjere.
Upravni nadzor nad provedbom Odluke/Ugovora o koncesiji na pomorskom dobru provode ovlašteni državni službenici ministarstva nadležnog za pomorsko dobro i ureda državne uprave u Županiji sukladno Zakonu o sustavu državne uprave.
Inspekcijski nadzor nad provedbom Odluke/Ugovora o koncesiji na pomorskom dobru obavljaju inspektori pomorskog dobra ministarstva nadležnog za pomorsko dobro i inspektori lučke kapetanije.
Članak 13.
Na temelju ove Odluke sklopit će se Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru kojim će se detaljno urediti ovlaštenja Davatelja koncesije, te prava i obveze Najpovoljnijeg ponuditelja.
Ako Najpovoljniji ponuditelj u roku od 30 dana od konačnosti ove Odluke, ne potpiše Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru, gubi sva prava određena ovom Odlukom.
Članak 14.
Davatelj koncesije će Najpovoljnijem ponuditelju ponuditi potpisivanje Ugovora o koncesiji na pomorskom dobru u roku od 10 (deset) dana od dana kada je odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja postala konačna.
Za Davatelja koncesije ugovor potpisuje Obnašatelj dužnosti Župana, Zamjenik Župana Primorsko-goran ske županije.
Članak 15.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u »Službenim novinama« Primorsko-goran ske županije.
OBRAZLOŽENJE:
Na temelju Dopune pisma inicijative tvrtke »Katina« d.o.o. od 10. veljače 2012. godine Upravni odjel za pomorstvo, promet i veze u Primorsko-goran skoj županiji pokrenuo je postupak koncesioniranja u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra i rekonstrukciju postojećeg mola ispred vile Karolina u uvali Čikat, Grad Mali Lošinj. Gospodarsko korištenje uključuje iznajmljivanje 15 suncobrana, iznajmljivanje 15 ležaljki i rekonstrukcija postojećeg mola.
Granica pomorskog dobra utvrđena je Uredbom o određivanju granice pomorskog dobra na dijelu k.o. Mali Lošinj (»Narodne novine« broj 62/01 od 11. srpnja 2001. godine).
Usklađenost inicijative s prostorno-plans kom dokumentacijom se temelji na Lokacijskoj dozvoli izdanoj od Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša, Ispostava Mali Lošinj u Primorsko-goran skoj županiji (KLASA: UP/ I-350-05/11-03/ 5 i URBROJ: 2170/1-03-05/5- 11-17 od 20. listopada 2011. godine).
Županijska skupština Primorsko-goran ske županije je na 28. sjednici održanoj 22. ožujka 2012. donijela Odluku o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje i rekonstrukciju postojećeg mola ispred vile Karolina u uvali Čikat, Grad Mali Lošinj (»Službene novine Primorsko-goran ske županije« broj 9/12) temeljem koje je objavljena Obavijest o namjeri davanja koncesije (»Narodne novine« broj 40/12).
Dana 10. svibnja 2012. godine s početkom u 12,00 sati u prostorijama Upravnog odjela za pomorstvo, promet i veze u Primorsko-goran skoj županiji, Rijeka, Slogin kula 2, obavljeno je Javno otvaranje ponuda, te je sačinjen Zapisnik o ponudi pristigloj na Obavijest.
U propisanom roku pristigla je jedna (1) ponuda s kompletnom dokumentacijom i to ponuditelja tvrtke »Katina« d.o.o., Čikat bb, 51550 Mali Lošinj, OIB: 22558501304.
Iz ponude je vidljivo da planirana djelatnost neće umanjiti, omesti ili onemogućiti upotrebu i/ili korištenje susjednih dijelova pomorskog dobra prema njihovoj namjeni.
Na temelju članka 12. stavci 3. i 4. Zakona o koncesijama (»Narodne novine« broj 125/08) Stručno povjerenstvo za koncesije u Primorsko-goran skoj županiji je 06. lipnja 2012. godine pregledalo i ocijenilo pristiglu ponudu. Članovi Stručnog povjerenstva jednoglasno su zaključili da ponuda sadrži sve propisane dokumente tražene u Obavijesti, te da je ponuda u skladu s prostorno-plans kom dokumentacijom. Jednoglasno je podržana tvrtka »Katina« d.o.o., 51550 Mali Lošinj, Čikat bb , OIB: 22558501304.
Odredbama članka 20. stavka 2. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine« broj 158/03, 141/06 i 38/09) utvrđeno je da je za koncesije koje se daju na rok do 20 godina davatelj koncesije Županijska skupština.
Sukladno odredbama članka 22. Zakona o koncesijama (»Narodne novine« broj 125/08) Davatelj koncesije donosi odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja kojem će ponuditi potpisivanje ugovora o koncesiji.
UPUTA O PRAVNOM LIJEKU:
Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba u roku od 10 (deset) dana od dana primitka ove Odluke.
Žalba se izjavljuje Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture putem Davatelja koncesije, u pisanom obliku izravno ili preporučenom pošiljkom.
Žalitelj je dužan istodobno jedan primjerak žalbe na isti način podnijeti Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14, 10000 Zagreb.
Klasa: 021-04/12-01/6
Ur. broj: 2170/1-01-01/4-12-16
Rijeka, 5. srpnja 2012.
PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
Županijska skupština
Predsjednik
Ingo Kamenar, v. r. 
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Mali MulKoncesija 2014-08-07 08:15
Članak 8.
Područje koje je predmet koncesije je pristupačno svima pod jednakim uvjetima, te se ne smije ograditi, niti naplaćivati ulaznice, s time da je opća uporaba ograničena obavljanjem djelatnosti iz članka 1. ove Odluke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # tko je tu lud?zbunjola 2014-08-07 09:49
Ako sam dobro shvatio, na 25 m2 bi trebalo stati 15 suncobrana i 15 ležaljiki za iznajmljivanje. Po kojim zakonima fizike? Iznajmljuju li se uopće te famozne ležaljke i gdje, po kojoj cijeni? Zašto se uopće išlo na koncesioniranje baš ovog mulića? Ako je kocesionar bespravno privatizirao mul, zašto nitko iz županije ne reagira? Hoće li tako sutra biti i s ostalim dijelovima Čikata?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # pumpam ja, pumpaš tisvi nešto pumpaju 2014-08-07 11:48
Vlasnik karoline je u dno mula ugradio pumpu kojima crpi morsku vodu u svoj bazen koji se nalazi u bivšoj kuglani. Jedno je koncesija za ležaljke, a drugo pitanje je ima li vlasnik Karoline koncesiju za crpljenje morske vode.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ti ispumpavašJa ispumpavam 2014-08-07 12:17
Citat svi nešto pumpaju:
Vlasnik karoline je u dno mula ugradio pumpu kojima crpi morsku vodu u svoj bazen koji se nalazi u bivšoj kuglani. Jedno je koncesija za ležaljke, a drugo pitanje je ima li vlasnik Karoline koncesiju za crpljenje morske vode.
U kocesiju je dobio i dobar komad mora, pa misli da je i to njegovo. A pitanje glasi ima li Jadraanka koncesiju za upumpavanje morske vode u svoj bazen. Ne znam zašto čisto sumnjam ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # i Bellevue pumpa morsku vodusvi nešto pumpaju 2014-08-07 12:29
Citat Ja ispumpavam:
A pitanje glasi ima li Jadraanka koncesiju za upumpavanje morske vode u svoj bazen. Ne znam zašto čisto sumnjam ;-)


ovdje lijepo piše da u bazenima koriste morsku vodu losinj-hotels.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # i Bellevue nešto pumpanežupan 2014-08-07 15:19
Jadranka hoteli i Jadranka kampovi imaju ukupno 3 aktivne koncesije na pomorskom dobru. Niti jedna ne podrazumijeva crpljenje morske vode.


www.sn.pgz.hr/.../


www.sn.pgz.hr/.../


www.sn.pgz.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Naknada za aquapark?L.D. 2015-10-19 10:22
Citat Ja ispumpavam:
Citat svi nešto pumpaju:
Vlasnik karoline je u dno mula ugradio pumpu kojima crpi morsku vodu u svoj bazen koji se nalazi u bivšoj kuglani. Jedno je koncesija za ležaljke, a drugo pitanje je ima li vlasnik Karoline koncesiju za crpljenje morske vode.
U kocesiju je dobio i dobar komad mora, pa misli da je i to njegovo. A pitanje glasi ima li Jadraanka koncesiju za upumpavanje morske vode u svoj bazen. Ne znam zašto čisto sumnjam ;-)
Ovo je dobro pitanje. Plaća li Jadranka za upumpavanje vode u aquapark?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # i Rusi nešto pumpajuUkrajinac 2014-08-07 13:23
u odluci o koncesiji piše:
Koncesija se daje u svrhu rekonstrukcije postojećeg mola, te obavljanja gospodarskih djelatnosti koje uključuju:
- iznajmljivanje 15 suncobrana,
- iznajmljivanje 15 ležaljki, uz uvjet da suncobrani i ležaljke nisu postavljeni na molu od strane koncesionara, do trenutka njihova iznajmljivanja.


Nigdje ne piše da to uključuje i zahvaćanje tj. crpljenje morske vode.

UREDBA O UVJETIMA DAVANJA KONCESIJA ZA GOSPODARSKO KORIŠTENJE VODA (NN br. 89/2010, 46/2012 i 51/2013)

Članak 2.
Koncesija za gospodarsko korištenje voda može se dati na sljedeća razdoblja, po sljedećim namjenama:
...
4. za zahvaćanje i korištenje mineralnih, termalnih i termomineralnih voda za zdravstvene i balneološke potrebe, šport i rekreaciju – do 30 godina;
...
Članak 5.
Godišnja naknada:
...
4. za zahvaćanje mineralnih, termalnih i termomineralnih voda i njeno korištenje za zdravstvene i balneološke potrebe, šport i rekreaciju obračunava se na količinu zahvaćene vode i iznosi 10% naknade za korištenje voda, što se plaća prema Zakonu o financiranju vodnoga gospodarstva;
...
Da ne bi bilo zabune i morska voda je mineralna voda koja sadrži sve elemente iz periodičnog sustava, te elemente u tragovima - sumpor, bor, silicij, bakar, brom, stroncij i kalij.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # kontrola koncesijeveli mul 2014-08-07 15:49
Uvijek se divim ljudima koji razmišljaju svojom glavom i dadu si truda proučiti materiju, pa tako i Malom mulu koji pronašao Odluku o davanju koncesije iz koje se lijepo vidi da bi određene službe iz nadležnog Ministarstva i inspekcije, prema članku 12., trebale vršiti nadzor nad primjenom Odluke, što očito nitko ne čini. Znaći netko od građana mora biti dežuran i pisati kojekakvim službama na izigravanje koncesije/a jer nitko drugi od lokalnih službi to ne vidi...gdje mi to živimo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Koncesijske mućkeMS 2014-08-07 16:57
Rječani imaju sličan slučaj u svezi s koncesijom na plaži Ploče:
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # dobro jutronežupan 2014-08-08 14:38
Citat veli mul:
Uvijek se divim ljudima koji razmišljaju svojom glavom i dadu si truda proučiti materiju, pa tako i Malom mulu koji pronašao Odluku o davanju koncesije iz koje se lijepo vidi da bi određene službe iz nadležnog Ministarstva i inspekcije, prema članku 12., trebale vršiti nadzor nad primjenom Odluke, što očito nitko ne čini. Znaći netko od građana mora biti dežuran i pisati kojekakvim službama na izigravanje koncesije/a jer nitko drugi od lokalnih službi to ne vidi...gdje mi to živimo...


možda nisi pratio, ali to je objavljeno još prije mjesec dana
==> volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # Jahači HDZ-aDon Vito 2014-08-06 20:14
HDZ pokušava sa jednom objavom koja je u potpunoj suprotnosti sa onim što u praksi rade zamazati oči stanovnicima ,ali do sada je gradu nanesena šteta koju će svi stanovnici osjećati još 50 godina.Ovakva stihijska rasprodaja i pogodovanje može biti uzrukovano jedino korupcijom i mržnjom prema prirodi i svakoj tradiciji koja je bila zaštitni znak ovog otoka Na ovakvom Lošinju za našu djecu neće biti mjesta ,slijedi egzodus kao nakon 2.svj. rata. Hvala Gradonačelniće ,hvala HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # laži, laži , laži nastintilinić 2014-08-06 21:13
Citat Don Vito:
Ovakva stihijska rasprodaja i pogodovanje može biti uzrukovano jedino korupcijom i mržnjom prema prirodi i svakoj tradiciji koja je bila zaštitni znak ovog otoka Na ovakvom Lošinju za našu djecu neće biti mjesta ,slijedi egzodus kao nakon 2.svj. rata. Hvala Gradonačelniće ,hvala HDZ.

Opet ponavljaš jednu te istu laž, molim te navedi mi 5 čestica koje su prodane. Don Vito s lažima nečeš zamjeniti Garija. Cijela fama oko prodaje čestica na Čikatu neprestalno se ponavlja. Posrijedi tek odluka gradskog vijeća o mogućnosti raspisivanja natječaja od strane gradonačelnika za eventualnu prodaju. Jadranka je dostavila zahtjev za kupnju preko 100 čestica u vlasništvu Grada, a mogućnost eventualne prodaje su samo za one čestice koje su neophodne za korištenje zgrada i koje Jadranka koristi već decenijama(npr dvorište Alhambre i sl.)Zaboravljat e draga gospodo da Jadranka sudski sigurno može doći do tih čestica i uz protivljenje Grada. S obzirom da su se ovdje umješali dežurni dušebrižnici koji laju ne zbog sela nego zbog sebe i fućka im se za Lošinj i Lošinjane i "briga ih je za našu djecu" kao za lanjski snijeg, a takav primjerak je i Don Vito i dr.koji stalno pišu o prodaji, a zemljište ne samo da nije prodano nego nije niti raspisan natječaj. Znamo da se u cijelu priču uključila i država koja će bez pardona ako bude imala prigodu za mnogo manji iznos to i prodati a novac će završiti u rupi bez dna tj. državnom proračunu dok će voljeni Grad i voljeni Lošinjani ostati kratkih rukava. Zato Don Vito molim odjaši.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # ....yoko 2014-08-06 21:50
baš sam htio pitati o kakvoj se to stihijskoj rasprodaji piše, a nitko da navede što je to prodano. ali sam odustao jer bi mi neko odgovorio da pitam ovoga ili onoga, ali ne bi odgovorio ;) Mislim da bi gradska vlast te priče mogla prekinuti kad bi objavili spisak svega što je i kome prodano od gadske imovine. Ja ne znam čemu služi gradski web kad na njemu nema ništa korisno. Bačen novac i ništa drugo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # re:pušmipuli 2014-08-07 01:19
Ajde tintiliniću ne seri!! Kome mažeš i lažeš. Pune su oglasne ploče u Gradu parcela na prodaju godinama. Pa uostalom to je izgleda jedina razvojna strategija ove vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # probni balonHDZ 2014-08-06 20:36
Niti u izmjenama plana nema hotela "nebodera" od 25 katova ???
Tko je tu varao i obmanjivao cijeli skup u Velom Lošinju .
U izmjenama plana je samo izgradnja unutar 70 metara i izgradnja novog hotela od 8 katova i 4 kata sa 50% nadzemne izgradnje ?
Hdz objasni prvo svojim vijecnicima a potom cijelom puku i izvinjenje,umje sto neukog investitora i strucnjaka arhitekte iz Zgareba koji neznaju niti citati sta je u tim izmjenama predloženo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # RupGUP pup 2014-08-06 21:09
Citat HDZ:
Niti u izmjenama plana nema hotela "nebodera" od 25 katova ??? Tko je tu varao i obmanjivao cijeli skup u Velom Lošinju .
U izmjenama plana je samo izgradnja unutar 70 metara i izgradnja novog hotela od 8 katova i 4 kata sa 50% nadzemne izgradnje? Hdz objasni prvo svojim vijecnicima a potom cijelom puku i izvinjenje,umjesto neukog investitora i strucnjaka arhitekte iz Zgareba koji neznaju niti citati sta je u tim izmjenama predloženo.
Ti si malo g.lup da je neboder prošao promijenili li bi UPU
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # ...A.N 2014-08-06 23:20
Članak koji je napisao Potjeh je nekorektan i provokativan i pun mržmje.Sve to nije istina i tim člankom se želi unijeti nemir među ljude što je nekorektno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Lošinj se brani na Mataldidomagoj 2014-08-07 07:15
Citat A.N:
Članak koji je napisao Potjeh je nekorektan i provokativan i pun mržmje.Sve to nije istina i tim člankom se želi unijeti nemir među ljude što je nekorektno
čini se da mnogima ne odgovara istina, ipak će 3. srpanj 2014. ostati u povijesti zapisan kao Dan kada je spašen Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Ruski patriotizamNikita 2014-08-07 17:31
Citat A.N:
Članak koji je napisao Potjeh je nekorektan i provokativan i pun mržmje.Sve to nije istina i tim člankom se želi unijeti nemir među ljude što je nekorektno
A što tu nije istina? Da li ono da se u Jadranku investira zbog blagostanja Rusije i rasta njenog materijalnog i duhovnog bogatstva? Pa to ti piše na webu vlasnika Jadranke :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # hladni ratPavel Korčagin 2014-08-07 18:40
Citat Nikita:
Citat A.N:
Članak koji je napisao Potjeh je nekorektan i provokativan i pun mržmje.Sve to nije istina i tim člankom se želi unijeti nemir među ljude što je nekorektno
A što tu nije istina? Da li ono da se u Jadranku investira zbog blagostanja Rusije i rasta njenog materijalnog i duhovnog bogatstva? Pa to ti piše na webu vlasnika Jadranke :P
A možda misli da nije istina da je hladnoratovska međnarodna situacija, ali Jutarnji piše: Nova Putinova agresivna politika uzbunila je NATO koji od članica traži hitno povećanje vojnih proračuna, a Dok je u Europi u tijeku ubrzano naoružavanje članica i nečlanica NATO-a zbog ukrajinske krize i straha od ruske vojne agresije, Hrvatska se drži sa strane kao da se to nje ne tiče i viče: mi nemamo novaca. Pa će ljepo prodati Velopin i Kovčanje i namiriti NATO da se odupre Putinu. Patrioti iz ruske banke će biti radosni da u Jadranku investiraju zbog blagostanja Rusije i rasta njenog materijalnog i duhovnog bogatstva samo je pitanje šta će reći Putin :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # prodajaNaivac 2014-08-06 23:31
Citat tintilinić:
Citat Don Vito:
Ovakva stihijska rasprodaja i pogodovanje može biti uzrukovano jedino korupcijom i mržnjom prema prirodi i svakoj tradiciji koja je bila zaštitni znak ovog otoka Na ovakvom Lošinju za našu djecu neće biti mjesta ,slijedi egzodus kao nakon 2.svj. rata. Hvala Gradonačelniće ,hvala HDZ.
Opet ponavljaš jednu te istu laž, molim te navedi mi 5 čestica koje su prodane. Don Vito s lažima nečeš zamjeniti Garija. Cijela fama oko prodaje čestica na Čikatu neprestalno se ponavlja. Posrijedi tek odluka gradskog vijeća o mogućnosti raspisivanja natječaja od strane gradonačelnika za eventualnu prodaju. Jadranka je dostavila zahtjev za kupnju preko 100 čestica u vlasništvu Grada, a mogućnost eventualne prodaje su samo za one čestice koje su neophodne za korištenje zgrada i koje Jadranka koristi već decenijama(npr dvorište Alhambre i sl.)Zaboravljate draga gospodo da Jadranka sudski sigurno može doći do tih čestica i uz protivljenje Grada. S obzirom da su se ovdje umješali dežurni dušebrižnici koji laju ne zbog sela nego zbog sebe i fućka im se za Lošinj i Lošinjane i "briga ih je za našu djecu" kao za lanjski snijeg, a takav primjerak je i Don Vito i dr.koji stalno pišu o prodaji, a zemljište ne samo da nije prodano nego nije niti raspisan natječaj. Znamo da se u cijelu priču uključila i država koja će bez pardona ako bude imala prigodu za mnogo manji iznos to i prodati a novac će završiti u rupi bez dna tj. državnom proračunu dok će voljeni Grad i voljeni Lošinjani ostati kratkih rukava. Zato Don Vito molim odjaši.
Ako nista nije prodano, zasto su se na Cikatu, na potezu od Saborke do Zeljeznickog pojavili betonski zidici??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Rus koji nije RusZagor 2014-08-07 08:14
Citat:
Ako nista nije prodano, zasto su se na Cikatu, na potezu od Saborke do Zeljeznickog pojavili betonski zidici??
To Miha i njegovi dečki uređuju Čikat na terenu prodanom kako je objavljeno u novinama:
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Zamršeno klupkoFilip 2014-08-07 08:19
Rus koji nije Rus, investitor o kojem ne znamo ništa ... To je to klupko vlasništva o kojem piše Pojteh :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # zaštosa-ndro-sa 2014-08-07 09:50
zašto je država prodala Saborku, Zašto je Jadranka prodala Karolinu, kuglanu, Mirasol, Valerjevu lokal i zemljište, zašto je Žuoanija dala koncesiju za Mali mul, Zašto je država prodala Željezničarsko odmaralište.... . Grad svoje zemljište bi trbao ustaviti za rast šparoga i smrike, to bi bilo OK ili nije trebao prodati i svoje zemljište na Dražici za salon automobila
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # laži misin 2014-08-07 09:37
Teren između vile Saborke i nove vile(bivšeg željezničkog odmarališta) je prodan Rusima za 10.5 mil.kuna,a novac će biti utrošen na izgradnju kružnog toka na raskršću za Veli Lošinj i za ostala potrebna saniranja,to su bile riječi aktualnog gradonačelnika, dok je jedan (oporbeni) vječnik izjavio da je to ogroman novac za nekakav beskorisni teren na kojem se ne može graditi,postavl ja se pitanje :Teren je prodan,raskršća nema,a nema niti novaca,gdje je nestao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # naivaNaivac 2014-08-07 12:35
Neka se nitko ne uvrijedi, ali ja mislim da ovo sto se trenutno desava u losinju, mozemo svesti pod nazivnik zvan: "HRVATSKA POSLA". U doba razlicitih vladavina od Serenissime do Jugolsavije (u kojima su Hrvati bili "ugnjetavani") nikada gradjani Losinja nisu bili u ovakvo nazvao bih to podcinjenoj situaciji.
Nazalost, ovo sto se desava samo je ogledalo politike iz Zagreba.
Sve se je prodalo i prodaje se da bi se isplacivalo place ili investiralo u mrtvi kapital.... Ovaj scenarij mi lici na novelu "Zivotinjska farma"....sada ce nas poceti uvjeravati da se Cikat zatvara za nase dobro!!
Eto tako izgleda kada Hrvati budu svoji na svome.
Ne zelim nikome povrijedti domoljubne osjecaje, ali ljudi osvijestite se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # volim lovujakov 2014-08-07 14:51
Citat Naivac:
Neka se nitko ne uvrijedi, ali ja mislim da ovo sto se trenutno desava u losinju, mozemo svesti pod nazivnik zvan: "HRVATSKA POSLA". U doba razlicitih vladavina od Serenissime do Jugolsavije (u kojima su Hrvati bili "ugnjetavani") nikada gradjani Losinja nisu bili u ovakvo nazvao bih to podcinjenoj situaciji.
Nazalost, ovo sto se desava samo je ogledalo politike iz Zagreba.
nema Zagreb veze sa ovom politikom rasprodaje Lošinja, sve su to skuhali Lekić i Šolić uz političku podršku Gradonačelnika. Čini mi se da je račun stigao na naplatu, turisti bježe sa Lošinja kao vrag od tamjana, tko će popuniti proračun Grada i Turističke zajednice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # još malotin 2014-08-07 18:23
Citat jakov:
Citat Naivac:
Neka se nitko ne uvrijedi, ali ja mislim da ovo sto se trenutno desava u losinju, mozemo svesti pod nazivnik zvan: "HRVATSKA POSLA". U doba razlicitih vladavina od Serenissime do Jugolsavije (u kojima su Hrvati bili "ugnjetavani") nikada gradjani Losinja nisu bili u ovakvo nazvao bih to podcinjenoj situaciji.
Nazalost, ovo sto se desava samo je ogledalo politike iz Zagreba.
nema Zagreb veze sa ovom politikom rasprodaje Lošinja, sve su to skuhali Lekić i Šolić uz političku podršku Gradonačelnika. Čini mi se da je račun stigao na naplatu, turisti bježe sa Lošinja kao vrag od tamjana, tko će popuniti proračun Grada i Turističke zajednice.
grad je na čelu s gradonačelnikom i gradskim viječem nakon pomno razrađenih studija od strane za to stručnih osoba te direktorice TZ-e došao do strateškog plana za punjenje gradske kase,kupio automobil i moped, zaposlio (uhljebio) njima vjerne pojedince i krenuo u naplatu parkiranja čitavim gradom istiskujući goste na periferiju, a pomalo i iz grada,otkrivaju ći nova "parkirališta", a sve to za sigurnost gosti te podizanja nivoa našeg otoka vitalnosti na višlji nivo 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Još maloDon Vito 2014-08-07 21:00
Zbog ovako agresivne politike naplate parkinga i uhljebljivanja smo već izgubili dobar dio gostiju koji prvo nazovu i pitaju imamo li gdje parkirati,većin a iznajmitelja mora odgovoriti nemate, sve se naplaćuje. Gosti odgovoraju znamo zato i pitamo i tu je kraj priče. Stanovništvo lošinja se nastoji istisnuti iz turizma i samog Lošinja dok gradska vlast pogoduje Jadranci koja za svoje goste uređuje besplatne parkinge na našem zemljištu. S vremenom će se Lošinj pretvoriti u pustoš ,gosti će dolaziti u hotele i tamo imati sav sadržaj i plažu a vanpansionska potrošnja i turizam koji smo imali od vremena Austrougarske će biti zaboravljen kao i razvoj samog grada jer će se stanovništvo morati odseliti nakon čega slijedi apartmanizacija kao npr. Miholaščica.Ovo je slika razvoja koji nam je donijela aktualna gradska vlast skupa sa korumpiranom oporbom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # naivaNaivac 2014-08-07 19:13
nema Zagreb veze sa ovom politikom rasprodaje Lošinja, sve su to skuhali Lekić i Šolić uz političku podršku Gradonačelnika. Čini mi se da je račun stigao na naplatu, turisti bježe sa Lošinja kao vrag od tamjana, tko će popuniti proračun Grada i Turističke zajednice.Proci taj jos jednom sto pise. Naravno da je ovo izrezirano na lokalnoj razini, ali ovakva politika je osmisljena u Zagrebu jos od samih pocetaka tranzicije. Zbog toga Lorencin, komadina i ostali hodocaste u Belvi....partij a nije vazna, svi su oni isti.
Obiteljsko srebro se prodaje da bi se financirale place i mrtvi kapital (tipo kruzni tok za Veli).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
63 # KoprcanjeZdenko 2014-08-07 20:43
Meni se čini da je zapravo vama krivo što je došao netko veći i jači od vas a zapravo on radi ono isto što ste i vi radili (u okviru svoje moći)tj. iskorištava maksimalno situaciju. Koliko bespravne gradnje, uzurpacije javnog prostora, pregrađivanja/p rezidavanja, uništavanja kulturnih spomenika/vizur e... sjetimo se npr. Hramine... jednostavno ušate su navikle tamaniti "svoje" jato inčuna ali došle su strijelke pa pomrsile račune, inače bi bilo sve OK, zar ne, nemojmo se lagati... boli zapravo to što je lova otišla u tuđi džep a ne boli srce za okoliš/baštinu/ vizure... glavno da je bilo fureštima lijat vodu u stanove za svaku glupost...ccc.. .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
63 # prcanjemiloš 2014-08-08 07:33
Citat Zdenko:
Meni se čini da je zapravo vama krivo što je došao netko veći i jači od vas a zapravo on radi ono isto što ste i vi radili (u okviru svoje moći)tj. iskorištava maksimalno situaciju. Koliko bespravne gradnje, uzurpacije javnog prostora, pregrađivanja/prezidavanja, uništavanja kulturnih spomenika/vizure... sjetimo se npr. Hramine... jednostavno ušate su navikle tamaniti "svoje" jato inčuna ali došle su strijelke pa pomrsile račune, inače bi bilo sve OK, zar ne, nemojmo se lagati... boli zapravo to što je lova otišla u tuđi džep a ne boli srce za okoliš/baštinu/vizure... glavno da je bilo fureštima lijat vodu u stanove za svaku glupost...ccc...
e bravo Zdenko ova ti je na mistu, ušate su konačno dobile konkurenciju pa sada liju lažne suze za nekakav austougarski štih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 # tcion 2014-08-08 10:37
Citat Zdenko:
Meni se čini da je zapravo vama krivo što je došao netko veći i jači od vas a zapravo on radi ono isto što ste i vi radili (u okviru svoje moći)tj. iskorištava maksimalno situaciju. Koliko bespravne gradnje, uzurpacije javnog prostora, pregrađivanja/prezidavanja, uništavanja kulturnih spomenika/vizure... sjetimo se npr. Hramine... jednostavno ušate su navikle tamaniti "svoje" jato inčuna ali došle su strijelke pa pomrsile račune, inače bi bilo sve OK, zar ne, nemojmo se lagati... boli zapravo to što je lova otišla u tuđi džep a ne boli srce za okoliš/baštinu/vizure... glavno da je bilo fureštima lijat vodu u stanove za svaku glupost...ccc...
zdenko,ako imaš i dvi moždane vijuge u glavi triba bi razlikovati prehladu od tumora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # kakve vezekrivi 2014-08-08 13:18
Citat Zdenko:
Meni se čini da je zapravo vama krivo što je došao netko veći i jači od vas a zapravo on radi ono isto što ste i vi radili (u okviru svoje moći)tj. iskorištava maksimalno situaciju. Koliko bespravne gradnje, uzurpacije javnog prostora, pregrađivanja/prezidavanja, uništavanja kulturnih spomenika/vizure... sjetimo se npr. Hramine... jednostavno ušate su navikle tamaniti "svoje" jato inčuna ali došle su strijelke pa pomrsile račune, inače bi bilo sve OK, zar ne, nemojmo se lagati... boli zapravo to što je lova otišla u tuđi džep a ne boli srce za okoliš/baštinu/vizure... glavno da je bilo fureštima lijat vodu u stanove za svaku glupost...ccc...
Po ovome sto pise Zdenko ocito nije stalni stanovnik otoka, kako on to u svom postu kaze "furest" kojima je netko uljievao vodu u stan. Nisu samo "domaci" krsili zakone, vise je nezakonitih intervencija u prostoru napravljeno od strane tih "furesta" nego stanovnika otoka.
Zdenku nije vazno sto je ispravno, a sto nije, on jednostavno trlja ruke jer vece ribe jedu manje ribe ....
Zdenko, idi se ljeciti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Brojke na suncefurešt 2014-08-08 15:01
Citat krivi:
Nisu samo "domaci" krsili zakone, vise je nezakonitih intervencija u prostoru napravljeno od strane tih "furesta" nego stanovnika otoka.
Možeš li ti ovu tvrdnju potkrijepiti brojkama iz vjerodostojnog izvora ili samo izmišljaš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Čitati s razumijevanjemZdenko 2014-08-10 11:35
Citat krivi:
Po ovome sto pise Zdenko ocito nije stalni stanovnik otoka, kako on to u svom postu kaze "furest" kojima je netko uljievao vodu u stan. Nisu samo "domaci" krsili zakone, vise je nezakonitih intervencija u prostoru napravljeno od strane tih "furesta" nego stanovnika otoka. Zdenku nije vazno sto je ispravno, a sto nije, on jednostavno trlja ruke jer vece ribe jedu manje ribe .... Zdenko, idi se ljeciti...
Točno je da nisam stalni stanovnik otoka ali mi je svejedno teško gledati što se događa a u ostalom, navedeni događaji utječu i na mene. Moja opaska se odnosila na pojavu da (u okviru svoje moći) i domaći stanovnici (tu spadaju i vlasnici kuća za odmor) ako ikako mogu, zazidati će, prezidati, ograditi, zabetonirati što god bude moguće, a sada se čude kada bi drugi moćniji radili to isto. Mislim da se ipak ne trebam liječiti, lako za nas koji ljetujemo ovdje, ali Lošinjani su sami prodali budućnost svoje djece, odnosno omogućili im da jedino budu portiri, sobarice ili konobari, u gradu u kojem je na svemu istaknuta cijena (još se ne naplaćuje pogled, ali dajmo vremena). Poslije j*** nema kajanja... Da ste sami pokazali poštovanje prema svom mjestu, ovo se ne bi dogodilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Paravan za investitoreIvan Grozny 2014-08-08 10:15
U Novom Listu bio je članak o ruskom novinaru koji sam ostavio da pročitam kasnije pa sam se sjetio kad sam vidio ovo o ruskoj banci kao paravanu za investitore u Jadranku. Prepisujem samo dio:
OLEG KAŠIN NOVINAR I PISAC O AKTUALNOJ SITUACIJI U RUSIJI I POSLJEDICAMA BRUTALNOG NAPADA NA NJEGA

NEMA JAKE RUSIJE sve ovisi o Putinu

Milijun dolara u Rusiji je dobar novac, za njega možete kupiti stan u Moskvi, ali milijarda dolara nije novac, to je simbol moći i značka na reveru koju Putin može skinuti kad god hoće. Ako on kaže: vrati!, moraš jer nemaš nezavisni sud da te štiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # imitacija životarasputin 2014-08-08 13:53
Citat Ivan Grozny:
U Novom Listu bio je članak o ruskom novinaru koji sam ostavio da pročitam kasnije pa sam se sjetio kad sam vidio ovo o ruskoj banci kao paravanu za investitore u Jadranku. Prepisujem samo dio:
OLEG KAŠIN NOVINAR I PISAC O AKTUALNOJ SITUACIJI U RUSIJI I POSLJEDICAMA BRUTALNOG NAPADA NA NJEGA

NEMA JAKE RUSIJE sve ovisi o Putinu

Milijun dolara u Rusiji je dobar novac, za njega možete kupiti stan u Moskvi, ali milijarda dolara nije novac, to je simbol moći i značka na reveru koju Putin može skinuti kad god hoće. Ako on kaže: vrati!, moraš jer nemaš nezavisni sud da te štiti.
ovo je prestrašno i za čitati, to nam je lošinjska vlast priuštila da imamo ruski model upravljanja gradom i Jadrankom. Nekoliko obitelji je prebogato, a svi ostali spadaju pod jeftinu radnu snagu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Moć novcaSwraka 2014-08-08 16:14
Citat rasputin:
ovo je prestrašno i za čitati, to nam je lošinjska vlast priuštila da imamo ruski model upravljanja gradom i Jadrankom.
Zanimljivo je kako se brzo zaboravlja da Rusa na Lošinju ne bi bilo da državna vlast nije prodala Saborku i Željezničko odmaralište, i da vlasnici dionica Jadranke počevši s Darinom Lekićem pa do Šolića i radnika u ESOPU nisu krenuli u rasprodaju. Lošinjska vlast i da je htjela ne bi to mogla sprječiti :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # slijep kod zdravih očijušojka 2014-08-08 17:25
Citat Swraka:
Zanimljivo je kako se brzo zaboravlja da Rusa na Lošinju ne bi bilo da državna vlast nije prodala Saborku i Željezničko odmaralište, i da vlasnici dionica Jadranke počevši s Darinom Lekićem pa do Šolića i radnika u ESOPU nisu krenuli u rasprodaju. Lošinjska vlast i da je htjela ne bi to mogla sprječiti :sad:
Swraka ima krive informacije, Gradsko vijeće kroz prostorni plan može spriječiti bilo koju investiciju, ali ova vlast mijenja urbanističke planove kako to odgovara "nepoznatom investitoru" kad god to poželi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # piskaralo 10%BB 2014-08-08 18:50
Glavni menađer Boris Badurina je u obilasku sa "njegovim" glavnim financierom Gospodinom Lojenom (vlasnika Mirasol itd. i partnera Gospodina Mihe) u obilasku kupnje terena na novim lokacijama, koje normalno grad preko satelita i vijecnika bu pretvorio u građevinsko zemljište...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # U ime pravoslavljaGP 2014-08-08 16:52
Citat Ivan Grozny:
Milijun dolara u Rusiji je dobar novac, za njega možete kupiti stan u Moskvi, ali milijarda dolara nije novac, to je simbol moći i značka na reveru koju Putin može skinuti kad god hoće. Ako on kaže: vrati!, moraš jer nemaš nezavisni sud da te štiti.
Ali vlasnici banke koja je kupila jadranku su politički podobni i veliki donatori Ruske pravoslavne crkve. Članak u NL 23.12. prošle godine:
Braća Ananiev zajedno imaju 3,4 milijarde
Banka Promsvyaz, koja je preko istoimenog fonda, odnosno hrvatske tvrtke Beta ulaganja, kupila većinski paket dionica lošinjske Jadranka grupe, druga je po veličini ruska privatna banka, a njeni su većinski vlasnici braća Alexey i Dmitry Ananiev. Riječ je o milijarderima koji prema Forbesovoj listi zajedno imaju oko 3,4 milijarde dolara. Redovito ih se pronalazi na listama najbogatijih Rusa, ali i na listama donatora Ruske pravoslavne crkve s obzirom na to da su veliki vjernici.
Stariji je Alexei Ananiev, rođen 1964. u Moskvi, oženjen, otac troje djece, dok je mlađi brat Dmitry rođen 1969., također oženjen i otac četvero djece. Braća su završila MBA studij na Sveučilištu u Chicagu, a karijere su započeli uvozom računalne opreme u Rusiju, dok su banku osnovali 1995. Također su aktivni u nekretninskom biznisu kao i u medijima. U vlasništvu imaju Novospassky Dvor, poslovni kvart u Moskvi uz rijeku Moskvu, a u 2011. su kupili Alfa Arbat Centar, poslovni kompleks u moskovskom centru za 230 milijuna dolara. Procjene govore da na moskovskom području imaju oko 60.000 »kvadrata«. U 2010. su, pak, za 745 milijuna dolara prodali svoju telekom kompaniju Synterra.
Alexey Ananiev, uz ostalo, vodi tvrtku Technoserv, najveću IT kompaniju u Rusiji koja je lani imala prihod od milijardu i pol dolara. Starijeg brata ruski mediji inače često nazivaju »ortodoksnim oligarhom« aludirajući na povezanost s ortodoksnom pravoslavnom crkvom. Inače, neke procjene govore da imovina banke Promsvyaz iznosi oko 20 milijardi dolara.
Dmitry Ananiev ujedno je od 2006. bio član Vijeća federacije, odnosno ruskog senata iz kojeg je izašao zajedno s više ruskih bogataša, nakon što je Vladimir Putin u srpnju ove godine zakonom zabranio ruskim dužnosnicima da svoj novac drže u stranim bankama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ---ja 2014-08-09 01:30
Citat Ivan Grozny:

Braća Ananiev zajedno imaju 3,4 milijarde
... Inače, neke procjene govore da imovina banke Promsvyaz iznosi oko 20 milijardi dolara.
Dmitry Ananiev ujedno je od 2006. bio član Vijeća federacije, odnosno ruskog senata iz kojeg je izašao zajedno s više ruskih bogataša, nakon što je Vladimir Putin u srpnju ove godine zakonom zabranio ruskim dužnosnicima da svoj novac drže u stranim bankama.

a ja mislio da je to uložio :lol: miha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # cijeli članakNN 2014-08-08 13:05
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ....veloselac 2014-08-08 18:42
Danas sam slušao press konferenciju SDP-a Mali Lošinj.Ajmeeee majko,pa ko je tu lud?Ko koga?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # top listasabino 2014-08-09 07:11
Citat veloselac:
Danas sam slušao press konferenciju SDP-a Mali Lošinj.Ajmeeee majko,pa ko je tu lud?Ko koga?
čeka se press konferencija IDS-a i HNS-a, to će tek biti pišurija. Likovi iz lošinjske politike kao da su izašli iz crtića !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...veloselac 2014-08-09 11:16
E da da kad se Andrino javi na presici.Treba javiti CNN-u da dođe snimati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # »Mi smo tu da radimo za Rusiju«Mad Max 2014-08-09 09:55
»Mi smo tu da radimo za Rusiju«, kaže se u zaključku opisa misije, a među vrednotama na kojima počiva djelovanje banke ističe se patriotizam kao poticaj za doprinos rastu ruskog materijalnog i duhovnog bogatstva.
Ciničan zaključak izveden iz ovih iskaza ciljeva, misije i vrednota piramide vlasništva nad Jadrankom bio bi da se u nju investira zbog blagostanja Rusije i rasta njenog materijalnog i duhovnog bogatstva. (citirano iz članka na VL)

Rusija je u četvrtak objavila da uvodi jednogodišnju potpunu zabranu uvoza većine poljoprivrednih proizvoda iz EU-a, SAD-a, Australije, Kanade i Norveške, što je odgovor Moskve na sankcije koje je Zapad, zbog situacije u Ukrajini, nametnuo Rusiji. Vrijednost izvoza prehrambenih proizvoda iz EU-a u Rusiju lani je iznosila 11,8 milijardi eura i Rusija je, nakon SAD-a, bila drugo najvažnije tržište za europske proizvođače. (citirano iz članka na NL)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ples sa vukovimagaravi 2014-08-09 10:24
Citat Mad Max:
»Mi smo tu da radimo za Rusiju«, kaže se u zaključku opisa misije, a među vrednotama na kojima počiva djelovanje banke ističe se patriotizam kao poticaj za doprinos rastu ruskog materijalnog i duhovnog bogatstva.
Ciničan zaključak izveden iz ovih iskaza ciljeva, misije i vrednota piramide vlasništva nad Jadrankom bio bi da se u nju investira zbog blagostanja Rusije i rasta njenog materijalnog i duhovnog bogatstva. (citirano iz članka na VL)
super, barem su iskreni za razliku od naših političara koji i dalje tvrde da rade za prosperitet i blagostanje lošinjana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ***llee 2014-08-09 13:56
Nisu zabrinjavajući naši političari,grad ska vlast,neučinkov ite državne službe,svi znamo što su te njihov način "rada",zabrinja va izostanak bilo kakve reakcije građana te uvjerenj naivaca koji misle da će krupni kapital, pogotovo ovaj,sumnjivog porijekla raditi za napredak i dobrobit građana,toga nije bilo nigdije niti će ikada biti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # svi smo mi norciesteban 2014-08-10 07:14
Citat llee:
Nisu zabrinjavajući naši političari,gradska vlast,neučinkovite državne službe,svi znamo što su te njihov način "rada",zabrinjava izostanak bilo kakve reakcije građana te uvjerenj naivaca koji misle da će krupni kapital, pogotovo ovaj,sumnjivog porijekla raditi za napredak i dobrobit građana,toga nije bilo nigdije niti će ikada biti.
pa građani su isti ti političari, djelatnici državnih službi, radnici Jadranke kako možeš očekivati da će se suprotstaviti krupnom kapitalu kad od njega živi. Čak i biskupija podržava takav divlji kapitalizam i dalje im pokušava prodati Mataldu, a vjernici u Gradskom vijeću dižu ruke na svaki mig "nepoznatog investitora".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # NeboderDora 2014-08-11 10:03
Strategija predlagača raznih objekata u Velom je odlična! Predlože nam nebulozan neboder od 27 katova da bismo svi odahnuli kada u prostornom planu bude neboder od "samo" 8 katova. Tako se to radi!
Zašto nam je prihvatljiv neboder od 8 katova?! kako to pristaje u ambijent Velog Lošinja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # floskuleandy 2014-08-11 10:27
Citat Dora:
Strategija predlagača raznih objekata u Velom je odlična! Predlože nam nebulozan neboder od 27 katova da bismo svi odahnuli kada u prostornom planu bude neboder od "samo" 8 katova. Tako se to radi!
Zašto nam je prihvatljiv neboder od 8 katova?! kako to pristaje u ambijent Velog Lošinja?
...ovo je odrađeno po PS-u, očekuje se reakcija SDP-a, IDS-a i HNS-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # patuljci pojma nemajurz brzotz 2014-08-11 19:32
to već mogu po postojećem planu,A TIJEKOM JAVNE RASPRAVE DALI SU PRIJEDLOG IZMJENA KAKO JE VEĆ GORE NAVEDENO 25 KATOVA. Gdje si bio prije deset godina kada su se radili apartmani na Punti, prebroj katove na najvišem objektu pa mi javi. Izmjene plana se provode i zbog ukidanja zakonske odredbe o gradnji 70 metara od mora. Šine nema tu strategije da je ima bilo bi drugačije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # kramer protiv kramerakruno 2014-08-11 13:54
ipak je održana press konferencija lošinjskog SDP-a na kojoj vraćaju servis HDZ-u i političkim partnerima, jer kažu kako nemaju nijednog člana u Gradskom odboru za prostorno planiranje koji prihvaća ili odbacuje prijedloge urbanističkih planova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # sapunicaspasoje 2014-08-15 07:38
Citat kruno:
ipak je održana press konferencija lošinjskog SDP-a na kojoj vraćaju servis HDZ-u i političkim partnerima, jer kažu kako nemaju nijednog člana u Gradskom odboru za prostorno planiranje koji prihvaća ili odbacuje prijedloge urbanističkih planova.
svi sa nestrpljenjem očekuju pressicu lošinjskog HNS-a i njihov politički stav, budući da im je predsjednik glavni direktor u Jadranci, a vijećnik član Odbora za urbanizam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Narušena idila grada s pet zvjezdicaHulk 2014-08-15 09:29
Citat spasoje:
Citat kruno:
ipak je održana press konferencija lošinjskog SDP-a na kojoj vraćaju servis HDZ-u i političkim partnerima, jer kažu kako nemaju nijednog člana u Gradskom odboru za prostorno planiranje koji prihvaća ili odbacuje prijedloge urbanističkih planova.
svi sa nestrpljenjem očekuju pressicu lošinjskog HNS-a i njihov politički stav, budući da im je predsjednik glavni direktor u Jadranci, a vijećnik član Odbora za urbanizam.
Da, to će biti zanimljivo vidjeti ako dočekamo objavu njihovog stava. Ali mene bi više zanimalo kad bi i gradonačelnik izložio svoj stav, a zatim partneri HDZa u vlasti, direktorica TZ, mjesni odbori, gradsko vijeće za dodjelu koncesija, odbor za zaštitu okoliša i odbor za gospodarstvo i razvoj. Za sve to sam zainteresiran zbog ovog odlomka iz članka "Grad s pet zvjezdica":
"Međutim, čini se da stvari baš i nisu kakve mogu izgledati autsajderu koji rasplaže samo informacijama iz medija, glasinama i pokojim tračem. Prvi znak otpora privatizaciji destinacijskog managementa ovih otoka bilo je priopćenje Gradskog odbora lošinjskog HDZ o rezerviranosti spram razmetljivog ekshibicionizma ideje gradnje nebodera na Punti. Partnersku idilu narušavaju i navodne nesuglasice među gradskim vijećnicima, u gradskoj upravi i s gradonačelnikom oko vrste i opsega koncesije Jadranki za uvalu Čikat, a za čije ishođenje Grad treba dati suglasnost."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # iskrenokara 2014-08-15 10:20
Citat Hulk:
Ali mene bi više zanimalo kad bi i gradonačelnik izložio svoj stav
Mislim da bi rekao da ga boli dupe za Lošinj kad bi bio iskren. Svoju škvadru je dobro uhljebio i sad čeka pobjedu karamarka da opet ode u Zagreb.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # vrlo važnoBare 2014-08-15 17:51
Citat Hulk:
Ali mene bi više zanimalo kad bi i gradonačelnik izložio svoj stav, a zatim partneri HDZa u vlasti, direktorica TZ, mjesni odbori, gradsko vijeće za dodjelu koncesija, odbor za zaštitu okoliša i odbor za gospodarstvo i razvoj.
Zanimljivo da te ne zanima što bi imala za reći dogradonačelnic a Ana Kučić :lol: ;-) :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # XXXMEN 2014-08-15 19:42
Citat Bare:
Citat Hulk:
Ali mene bi više zanimalo kad bi i gradonačelnik izložio svoj stav, a zatim partneri HDZa u vlasti, direktorica TZ, mjesni odbori, gradsko vijeće za dodjelu koncesija, odbor za zaštitu okoliša i odbor za gospodarstvo i razvoj.
Zanimljivo da te ne zanima što bi imala za reći dogradonačelnica Ana Kučić :lol: ;-) :lol:

A TKO NJU STO UOPCE PITA
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Slika bez tonaBarbika 2014-08-16 08:22
Citat MEN:
Citat Bare:
Citat Hulk:
Ali mene bi više zanimalo kad bi i gradonačelnik izložio svoj stav, a zatim partneri HDZa u vlasti, direktorica TZ, mjesni odbori, gradsko vijeće za dodjelu koncesija, odbor za zaštitu okoliša i odbor za gospodarstvo i razvoj.
Zanimljivo da te ne zanima što bi imala za reći dogradonačelnica Ana Kučić :lol: ;-) :lol:
A TKO NJU STO UOPCE PITA
A i da ju pita odgovorila bi napamet naučeni tekst kao da je glasnogovornica , a ne dogradonačilnic a. Ana je lošinjska Kolinda: Slika bez tona.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # ambalažađeni 2014-08-16 10:21
Citat Barbika:
A i da ju pita odgovorila bi napamet naučeni tekst kao da je glasnogovornica, a ne dogradonačilnica. Ana je lošinjska Kolinda: Slika bez tona.
dobra konstatacija, ali to upravo potvrđuje tezu da će Kolinda biti predsjednica države a Ana gradonačelnica Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Kazalište lutakaZoro 2014-08-16 13:41
Citat đeni:
Citat Barbika:
A i da ju pita odgovorila bi napamet naučeni tekst kao da je glasnogovornica, a ne dogradonačilnica. Ana je lošinjska Kolinda: Slika bez tona.
dobra konstatacija, ali to upravo potvrđuje tezu da će Kolinda biti predsjednica države a Ana gradonačelnica Lošinja.
Pa ćemo umjesto kuhane pileće nogice bez mirisa i okusa imat predsjednicu države Barbiku, a umjesto gradonačelnika koji uhljebljuje svoje prijatelje i prijatelje svoje supruge imaćemo za gradonačelnicu marionetu magazinovih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Razloga za paniku nema.Karlolina 2014-08-17 10:11
Svoj značaj i ulogu Ana je pokazala u slučaju mulića kod Karoline. Poslušajte njen nastup na radio lošinj. Ko kaže da nema tona ;-)
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
152 # currialbansko pitanje 2014-08-11 18:34
Kako mozemo biti grad 5* dok god strepimo od naleta bijesa brace Curi? Pa jeste li vidjeli kako Emanuel Curi i Bernard Curi ugnjetavaju Losinjske turiste I djelatnike u turizmu? Do kad cemo ih trpiti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
155 # ***lik 2014-08-11 21:57
Citat albansko pitanje:
Kako mozemo biti grad 5* dok god strepimo od naleta bijesa brace Curi? Pa jeste li vidjeli kako Emanuel Curi i Bernard Curi ugnjetavaju Losinjske turiste I djelatnike u turizmu? Do kad cemo ih trpiti?

U uređenoj državi bi to odavno riješile državne službe,ovako... ..dok ne nalete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # ..ajeto 2014-08-12 00:57
Čujem da su ovaj put neletili...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # naletilićtuta 2014-08-12 15:16
Citat ajeto:
Čujem da su ovaj put neletili...
krivo si čuo, nadrljati će zaštitar koji nije imao licencu, a još je dobio bocom po glavi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # volem pareTarzan 2014-08-11 22:03
da volim kikiriki ali nama osta samo ljuska. Lošinjska pozicija i opozicija šuruju s krupnim kapitalom i uzima kikiriki na različite načine od istih. Opremaju se stanovi, kupuju istivan grane, pogoduje se djeci i rodjacima a one koji smetaju samo mičemo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # šuti i plivaj daljefaruk 2014-08-12 07:51
Citat Tarzan:
Opremaju se stanovi, kupuju istivan grane, pogoduje se djeci i rodjacima a one koji smetaju samo mičemo
svi vole pare kao i naša vlast, samo nikom se ne radi. Lošinjani bi htjeli da im netko drugi odradi prljavi posao a oni da pokupe vrhnje. Izgleda da je socijalizam definitivno propao dolaskom krupnog kapitala, čak je i Crkva shvatila da se sa rogatima ne valja bosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # lovićanto 2014-08-12 17:15
Citat faruk:
Izgleda da je socijalizam definitivno propao dolaskom krupnog kapitala, čak je i Crkva shvatila da se sa rogatima ne valja bosti.
ova ti vridi, svi se kao bune a kad se Miha pojavi jedu mu iz ruke, konačno je Lošinj dobio gazdu od formata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Društveno odgovorna kompanijaINA 2014-08-12 09:10
Potjeh je u odličnom tekstu spomenuo tzv. društveno odgovorne kompanije: "Ciničan zaključak izveden iz ovih iskaza ciljeva, misije i vrednota piramide vlasništva nad Jadrankom bio bi da se u nju investira zbog blagostanja Rusije i rasta njenog materijalnog i duhovnog bogatstva. Dakako, riječ je o tipičnoj korporacijskoj retorici kojom se povezani subjekti nastoje prikazati kao društveno odgovorne kompanije uz specifičnosti uvjetovane posebnostima ruskog kapitalizma." Pa sam u Gugl ukucao taj pojam i drugi po redu pojavio se članak na Volim Lošinj pod naslovom "Što znači biti "društveno odgovorna kompanija" u Hrvatskoj" od prije sedam godina :-)
volim-losinj.org/.../...
Članak vrijedi pročitati kao pouku što možemo očekivati od "društveno odgovornih korporacija" pogotovo kad su tu da rade za Rusiju :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # † † †Black Jesus 2014-08-16 11:31
Gari i Đurđica su ikone lošinjskog turizma 21. stoljeća, oni znaju sve što i kako treba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Investitor o kojem ne znamo ništaMaskerada 2014-08-18 13:49
Prijedlog za kostime sudionika na narednom lošinjskom karnevalu ... :

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # metamorfozagaudio 2014-08-31 22:00
Citat Maskerada:
Prijedlog za kostime sudionika na narednom lošinjskom karnevalu ... :

zaboravi karneval do daljnjega, Čikat će postati destinacija sa pet zvjezdica, a grad Baščaršija gdje će dokoni turisti eventualno popiti koju kavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Sva zemlja Rusima!Anonimus 2014-08-19 13:08
Radnici Petrokemija bore se za odmaralište Čikat na Malom Lošinju, u kojem su ljetovali zadnjih pedesetak godina do 2011. godine, kada je odmaralište zatvoreno. U toku je neobična borba s birokracijom, zahvaljujući kojoj je odmaralište zatvoreno, unatoč materijalnim preduvjetima da se registrira kao kamp s dvije zvjezdice. Navode i kako se sve događa jer se zemljište želi prodati Rusima.

lupiga.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Šolić opet nešto demantiraHalo Bing 2014-09-03 08:22
"pokazalo se da glasine u vezi s Jadrankom imaju neobičnu navadu da se transformaju u pouzdane vijesti ..." piše u članku. Tako je bilo s glasinama o interesu Rusa za preuzimanje Jadranke koj je Šolić demantirao u Globusu, a onda su Rusi preuzeli jadranku. Sada na Otoci.net piše "Šolić je govorio o drugim planovima "Jadranke", kazavši da su priče o zatvaranju uvale Čikat za javnost neutemeljene." Opet Šolić nešto demantira, a glasine u vezi s Jadrankom imaju neobičnu navadu da se transformaju u pouzdane vijesti :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zderopero 2014-09-03 09:50
Zatvorena je spina, nema vise investicija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # slapovi po glavi stanovnikagrad sa 5 kaktusa 2014-09-11 18:10
Zanima me do kada će građani Malog Lošinja svaki put kad padne kiša izbjegavati prave slapove koji ih sa visine od 10 metara polijevaju sa zgrade obnovljene Stare pomorske škole. To je ona ista zgrada u kojoj je Grad Mali Lošinj kupio vijećnicu od svog omiljenog privatnog poduzetnika.
Predlažem TZ Đurđici da ovu jedinstvenu atrakciju, zajedno sa raftingom niz Studenac uvrsti u kalendar priredbi Jesen/Zima 2014.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Prebrojte zvjezdiceZvjezdana 2014-09-14 08:18
Svi pričaju o gradu, Čikatu i hotelima s pet zvjezdica, a te zvjezdice nitko nije vidio niti ih ima. Nema ih ni razvikani novi hotel Belvi. Štoviše, sudeći prema onome što se može vidjeti, nema niti jednu zvjezdicu kao oznaku kvaliteta usluge prema PRAVILNIKU O RAZVRSTAVANJU, KATEGORIZACIJI I POSEBNIM STANDARDIMA
UGOSTITELJSKIH OBJEKATA IZ SKUPINE HOTELI u kojem je jasno opisan način označavanja vrste i kategorije ugostiteljskog objekta standardizirani m pločama s oznakom Ministarstva turizma kao jamca da je proveden postupak kategorizacije te da je broj zvjezdica u skladu s provjerenim kvalitetom objekta. Takve ploče na ulazu u hotel Belvi nema, što se može vidjeti na fotografiji. Ili bolje rečeno ne može je se vidjeti. Jer propisane ploče nema:Na ostalim Jadrankinim hotelima ploče kojima ministarstvo jamči iskazani kvalitet su postavljene:

Hotel Aurora

Hotel Vespera

Hotel vila Favorita


Činjenično stanje s tim zvjezdicama baš i nije onakvo kakvim se prikazuje, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # zvjezdarnicaspiridon 2014-09-14 10:27
Citat Zvjezdana:
Svi pričaju o gradu, Čikatu i hotelima s pet zvjezdica, a te zvjezdice nitko nije vidio niti ih ima. Nema ih ni razvikani novi hotel Belvi. Štoviše, sudeći prema onome što se može vidjeti, nema niti jednu zvjezdicu kao oznaku kvaliteta usluge prema PRAVILNIKU O RAZVRSTAVANJU, KATEGORIZACIJI I POSEBNIM STANDARDIMA
UGOSTITELJSKIH OBJEKATA IZ SKUPINE HOTELI u kojem je jasno opisan način označavanja vrste i kategorije ugostiteljskog objekta standardiziranim pločama s oznakom Ministarstva turizma kao jamca da je proveden postupak kategorizacije te da je broj zvjezdica u skladu s provjerenim kvalitetom objekta. Takve ploče na ulazu u hotel Belvi nema, što se može vidjeti na fotografiji. Ili bolje rečeno ne može je se vidjeti. Jer propisane ploče nema:
Zvjezdana, te ploče sa zvjezdicama se postavljaju nakon godine dana rada hotela kada se ustanovi da kvaliteta stvarno odgovata toj kategoriji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # tu se radi na crnjakazvjezdoznanac 2014-09-14 12:08
PRAVILNIK O RAZVRSTAVANJU, KATEGORIZACIJI I POSEBNIM STANDARDIMA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA IZ SKUPINE HOTELI

1.2. Isticanje oznake vrste i kategorije te naziva objekta

Članak 16.
(1) Na glavnom ulazu u objekt mora biti vidno istaknuta propisana oznaka utvrđene vrste i kategorije, naziv objekta ako ga ima te tvrtka trgovačkog društva ili obrta. Iznimno, u vrstama Hotel i Aparthotel kada ti objekti imaju depandanse, pored oznake propisane ovim Pravilnikom za označavanje depandanse, na glavnom ulazu u svaku depandansu ugostitelj mora na primjeren način istaći naziv objekta kojem građevina pripada i naziv depandanse, ako postoji komercijalni naziv.
(2) Na glavnom ulazu u objekt koji ima utvrđen posebni standard mora biti istaknuta i propisana oznaka za posebni standard.
(3) Iznimno od odredbi stavka 1. i 2. ovog članka, u objektu koji se nalazi u građevini ili građevinama koje su zaštićene kao povijesno-kultu rno dobro, oznake propisane ovim Pravilnikom mogu se postaviti unutar glavnog ulaza i sl.
(4) Oznake o vrsti, kategoriji i posebnom standardu objekta moraju se isticati na standardizirano j ploči sukladno ovom Pravilniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Probni rokMiki Maus 2014-09-14 12:40
Citat spiridon:
Zvjezdana, te ploče sa zvjezdicama se postavljaju nakon godine dana rada hotela kada se ustanovi da kvaliteta stvarno odgovata toj kategoriji.
Ovakvu glupost već davno nisam pročitao. Hotel mora udovoljavati tehničkim specifikacijama za određenu kategoriju, zadovoljava ili ne zadovoljava, nema se tu što godinu dana istraživati. Po tvome bi se moglo pustiti novi most u promet pa godinu dana provjeravati da li će se srušiti, a onda izdati dozvolo ako se ne sruši.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Hotel van kategorijaMiki Maus 2014-09-14 14:53
Citat zvjezdoznanac:
PRAVILNIK O RAZVRSTAVANJU, KATEGORIZACIJI I POSEBNIM STANDARDIMA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA IZ SKUPINE HOTELI
Članak 16.
(1) Na glavnom ulazu u objekt mora biti vidno istaknuta propisana oznaka utvrđene vrste i kategorije,
Budući da na glavnom ulazu u Belvi nema nikakve oznake to je hotel neutvrđene vrste i kategorije. Hotel nepoznate vrste i izvan svih kategorija :lol:
Citat:
(4) Oznake o vrsti, kategoriji i posebnom standardu objekta moraju se isticati na standardiziranoj ploči sukladno ovom Pravilniku.
Standardiziranu ploču može se prema Pravilniku nabaviti samo kod ovlaštenog dobavljača, a ne može se naručiti bez Rješenja o kategorizaciji. ovo je uputa ovlaštenog dobavljača standardizirani h ploča:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # dvostruka ništicaTuvok 2014-09-14 17:30
Nema rješenja o kategorizaciji, nema ni ploče. Vrlo jasno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # netko im je ukrao zvjezdice?Grinch 2014-09-21 08:43
Jadnici d.d. na Belviju nemaju niti jedne zvjezdice :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Perači novcaFuckin 2014-09-18 16:21
PUTIN HAPSI PERAČE NOVCA PO EUROPI, MEĐU NJIMA ULAGAČ U HRVATSKU

www.udarno.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # lavanderiafulir 2017-12-31 13:49
Citat Fuckin:
PUTIN HAPSI PERAČE NOVCA PO EUROPI, MEĐU NJIMA ULAGAČ U HRVATSKU
Pitanje je samo vremena kad će naše perače novca iz Jadranke gambužirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Čaršija Mali Lošinjefendija 2015-01-29 16:09
Kako je netko napisao Čikat će postati destinacija sa pet zvjezdica, a grad Baščaršija gdje će dokoni turisti eventualno popiti koju kavu. Možda nam treba pouka iz Grčke:

Novoizabrani grčki premijer Aleksis Cipras najavio je rat 'all inclusive' aranžmanima u turističkim naseljima i hotelima. Iako aranžmani koji turistima za određen iznos nude smještaj, neograničene količine hrane i pića te pristup bazenima Grčkoj godišnje donesu gotovo 2 milijarde dolara, Cipras smatra kako takav vid turizma posjetitelje udaljava od lokalne ekonomije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Spašavanje Promsvyazbanke ruske braćeAlan Ford 2017-12-31 11:23
Ruska središnja banka je ovih dana spašavala banku ruske braće koja je navodno krajnji vlasnik Jadranke DD Tko barem nattuca engleski, shvatiti će osnovne konture zbivanja:
Russia's central bank has a crisis on its hands

It’s Friday, and another Russian bank gets taken over and most of its creditors get bailed out by the Central Bank, this time the 10th largest bank in Russia, Promsvyazbank ...
The bailout of Promsvyazbank (PSB) will require between 100 billion rubles and 200 billion rubles (between $1.7 billion and $3.4 billion), based on a preliminary estimate, said Central Bank deputy governor Vasily Pozdyshev on Friday, according to Reuters...
The bailout came after late-night talks between PSB’s co-owner and chairman, Dmitry Ananyev, and Central Bank governor Elvira Nabiullina, agreed on the bailout, “people with direct knowledge of the matter” told Reuters...
Dmitry Ananyev and his brother, Alexei, together control over 50% of the bank. PSB has loaned its owners over 150 billion rubles, he said. The owners aren’t going to pay back those loans, it seems, and the bank needs to set up 150 billion rubles in bad loan provisions, which would knock its capital down by that much. The bank’s capital had already been knocked down to 52 billion rubles earlier this week when the bank increased its bad loan provisions by 104 billion rubles to recognize reality on other loans. What’s left is a big gaping capital hole.
www.businessinsider.com/.../
Meni to sve skupa sliči na aferu Agrokor u nas.
Citat iz naslovnog članka na temu klupka vlasništva nad lošinjskom Jadrankom:
Citat:
No klupku vlasništva nad Jadrankom tu nije kraj, jer i sam investicijski fond UK Promsvyaz je vlasništvo. Vlasnik mu je Promsvyazbank sa sjedištem u Moskvi, kojoj su pak većinski vlasnici braća Aleksej i Dmitrij Ananiev. Misija banke je - kako navodi na svojoj web stranici - da doprinosi blagostanju Rusije i dobrobiti zaposlenika i dioničara nuđenjem financijskih rješenja za svoje klijente, investitore i partnere kojima osigurava produktivno korištenje novca znajući što treba učiniti te kada i kako treba biti učinjeno da bi se novac preobrazio u kapital. Zadatak joj je da svojim poslovanjem razvija kulturu upravljanja kapitalom u Rusiji i stvara nove prilike za Rusiju, jer pouzdano razmještanje kapitala ruskim građanima pruža sigurnost u sutrašnjicu, a time i u snažniju Rusiju. »Mi smo tu da radimo za Rusiju«, kaže se u zaključku opisa misije, a među vrednotama na kojima počiva djelovanje banke ističe se patriotizam kao poticaj za doprinos rastu ruskog materijalnog i duhovnog bogatstva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Promsvyazbankgost 2018-01-02 18:34
Citat Alan Ford:
Ruska središnja banka je ovih dana spašavala banku ruske braće koja je navodno krajnji vlasnik Jadranke DD Tko barem nattuca engleski, shvatiti će osnovne konture zbivanja:
Russia's central bank has a crisis on its hands

It’s Friday, and another Russian bank gets taken over and most of its creditors get bailed out by the Central Bank, this time the 10th largest bank in Russia, Promsvyazbank ...
The bailout of Promsvyazbank (PSB) will require between 100 billion rubles and 200 billion rubles (between $1.7 billion and $3.4 billion), based on a preliminary estimate, said Central Bank deputy governor Vasily Pozdyshev on Friday, according to Reuters...
The bailout came after late-night talks between PSB’s co-owner and chairman, Dmitry Ananyev, and Central Bank governor Elvira Nabiullina, agreed on the bailout, “people with direct knowledge of the matter” told Reuters...
Dmitry Ananyev and his brother, Alexei, together control over 50% of the bank. PSB has loaned its owners over 150 billion rubles, he said. The owners aren’t going to pay back those loans, it seems, and the bank needs to set up 150 billion rubles in bad loan provisions, which would knock its capital down by that much. The bank’s capital had already been knocked down to 52 billion rubles earlier this week when the bank increased its bad loan provisions by 104 billion rubles to recognize reality on other loans. What’s left is a big gaping capital hole.
www.businessinsider.com/.../
Meni to sve skupa sliči na aferu Agrokor u nas.
Citat iz naslovnog članka na temu klupka vlasništva nad lošinjskom Jadrankom:
Citat:
No klupku vlasništva nad Jadrankom tu nije kraj, jer i sam investicijski fond UK Promsvyaz je vlasništvo. Vlasnik mu je Promsvyazbank sa sjedištem u Moskvi, kojoj su pak većinski vlasnici braća Aleksej i Dmitrij Ananiev. Misija banke je - kako navodi na svojoj web stranici - da doprinosi blagostanju Rusije i dobrobiti zaposlenika i dioničara nuđenjem financijskih rješenja za svoje klijente, investitore i partnere kojima osigurava produktivno korištenje novca znajući što treba učiniti te kada i kako treba biti učinjeno da bi se novac preobrazio u kapital. Zadatak joj je da svojim poslovanjem razvija kulturu upravljanja kapitalom u Rusiji i stvara nove prilike za Rusiju, jer pouzdano razmještanje kapitala ruskim građanima pruža sigurnost u sutrašnjicu, a time i u snažniju Rusiju. »Mi smo tu da radimo za Rusiju«, kaže se u zaključku opisa misije, a među vrednotama na kojima počiva djelovanje banke ističe se patriotizam kao poticaj za doprinos rastu ruskog materijalnog i duhovnog bogatstva.
Na web stranici Jadranke DD na engleskom jeziku o temi "About us", tj "O nama" piše:
During February 2014, Jadranka Group went through the huge ownership change. The main owner (97.62%) became Beta Investments Ltd. Beta investments is limited liability company, established for a purpose of investing in tourism projects in the Mediterranean. It is founded in 2012, and it is owned by Russia's UK Promsvyazbank. Open Joint-Stock Company Promsvyazbank (PSB) is one of Russia's leading privately owned banks, successfully operating since 1995. PSB is a universal financial services provider engaged in commercial banking, retail banking, private banking, investment banking, and SME banking. Promsvyaz Capital B.V. owns 88.25% stake in the bank, 11.75% - the European Bank for Reconstruction and Development.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # zakon braćemislav 2018-01-03 19:27
Citat Alan Ford:
Ruska središnja banka je ovih dana spašavala banku ruske braće koja je navodno krajnji vlasnik Jadranke DD Tko barem nattuca engleski, shvatiti će osnovne konture zbivanja:
Russia's central bank has a crisis on its hands

It’s Friday, and another Russian bank gets taken over and most of its creditors get bailed out by the Central Bank, this time the 10th largest bank in Russia, Promsvyazbank ...
The bailout of Promsvyazbank (PSB) will require between 100 billion rubles and 200 billion rubles (between $1.7 billion and $3.4 billion), based on a preliminary estimate, said Central Bank deputy governor Vasily Pozdyshev on Friday, according to Reuters...
The bailout came after late-night talks between PSB’s co-owner and chairman, Dmitry Ananyev, and Central Bank governor Elvira Nabiullina, agreed on the bailout, “people with direct knowledge of the matter” told Reuters...
Dmitry Ananyev and his brother, Alexei, together control over 50% of the bank. PSB has loaned its owners over 150 billion rubles, he said. The owners aren’t going to pay back those loans, it seems, and the bank needs to set up 150 billion rubles in bad loan provisions, which would knock its capital down by that much. The bank’s capital had already been knocked down to 52 billion rubles earlier this week when the bank increased its bad loan provisions by 104 billion rubles to recognize reality on other loans. What’s left is a big gaping capital hole.
Ovo ne zvuči ni malo dobro, na vidiku je nova "afera Agrokor" samo ovog puta neće ih Vlada RH spašavati !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Zaustavite ReutersBabuška 2018-01-17 10:24
Citat mislav:
Citat Alan Ford:
Ruska središnja banka je ovih dana spašavala banku ruske braće koja je navodno krajnji vlasnik Jadranke DD
Ovo ne zvuči ni malo dobro, na vidiku je nova "afera Agrokor" samo ovog puta neće ih Vlada RH spašavati !!!
Isto kao gazda Todorić u London, zbrisao i Dmitry Ananyev, čelnik i suvlasnik banke koju se navodi kao vlasnika Jadranke DD. Kaže, nije pobjegao nego otišao zbog zdravstvenih tegoba. On je izabrao New York, a ne London.
reuters.com/.../...On Friday, the central bank said it found multiple law violations at PSB that it now planned to report to the law enforcement authorities (Centralna banka našla više nezakonitosti u banci i planira da o njima izvjesti organe gonjenja)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # kramer protiv kramerafilip 2018-01-17 11:20
Citat Babuška:
Isto kao gazda Todorić u London, zbrisao i Dmitry Ananyev, čelnik i suvlasnik banke koju se navodi kao vlasnika Jadranke DD. Kaže, nije pobjegao nego otišao zbog zdravstvenih tegoba. On je izabrao New York, a ne London.
reuters.com/.../...On Friday, the central bank said it found multiple law violations at PSB that it now planned to report to the law enforcement authorities (Centralna banka našla više nezakonitosti u banci i planira da o njima izvjesti organe gonjenja)
Ima naznaka da je i u Jadranci pukla tikva i počeo konačni obračun među vlasnicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Čista biologijaGost 2018-01-17 17:58
Vrana vrani oci ne kopa ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Mrmo 22.02.2024 08:51
  ......
  Danas je 14 dana od izvanredne sjednice gradskog vijeća, a pozivi za redovnu sjednicu moraju biti objavljeni najmanje 7 dana prije sljedeće sjednice. Znači, ništa još najmanje 7 dana, a posljednja redovna sjednica GV je održana još 14. prosinca 2023.

  Read more...

   
 • Dobro upravljanje gradom

  ppu-prof_Pr 22.02.2024 08:48
  Утепление и штукатурка дома снаружи цена
  Наша бригада профессиональны х исполнителей готова предлагать вам актуальные средства, которые не только предоставят надежную охрану от заморозков, но и подарят вашему собственности трендовый вид. Мы эксплуатируем с новейшими компонентами, ассигнуруя ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Mrmo 22.02.2024 08:51
  ......
  Danas je 14 dana od izvanredne sjednice gradskog vijeća, a pozivi za redovnu sjednicu moraju ...
   
 • Dobro upravljanje gradom

  ppu-prof_Pr 22.02.2024 08:48
  Утепление и штукатурка дома снаружи цена
  Наша бригада профессиональны х исполнителей готова предлагать вам актуальные средства ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...