Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Doktrina šoka: Beatizacija investitora

Korisnička ocjena:  / 21
LošeNajbolje 

sok1Prošlog četvrtka dogodio se zanimljiv fenomen. Ugovor o zakupu terena na Mataldi u Punti Križa trebali su potpisati Jadranka d.d. i Krčka biskupija. Potpis jednog ugovora o zakupu terena kakvih ima stotine samo na ovom otoku postao je izuzetan društveni događaj. Prisustvovali su mu predstavnici Jadranke, Krčke biskupije, gradonačelnik, gradski vijećnici, uvaženi uzvanici - sve redom predstavnici društvene i gospodarske elite Malog Lošinja - te poznate osobe iz svijeta golfa.

Iako u široj javnosti nije bilo najave takvog događaja - a zašto i bi, radilo se o potpisu ugovora o zakupu - bio je to veliki društveni događa. Toliko važan i značajan da su se pojedinci tamo pojavili i nepozvani. 

Pozivnica im je bila bogata trpeza, vlastiti osjećaj važnosti, a nekima i iluzija da prisustvuju izuzetno važnom događaju.

E sad, dolazimo do fenomena. Zašto je ugovor o zakupu terena koji je u naravi ledina, šuma, šikara, maslinik ili slično manje vrijedno zemljište, izvan svih urbanističkih planova, dakle trenutno beskorisno zemljište na kojem privatni investitor, o kome ne znamo ništa, planira graditi golf igralište - veliki društveni događaj? Priča se da je privatni investitor, o kome ne znamo ništa, čak poslao po gradonačelnika zrakoplov. Toliko mu je značilo njegovo prisustvo.

Zbog čega gradonačelnik, vijećnici, crkvena, društvena i poduzetnička elita Malog Lošinja uz uzvanike iz svijeta golfa, trebaju svjedočiti potpisivanju jednog ugovora o zakupu? Sadržaj ugovora je stvar ugovornih strana o kojoj uzvanici na svečano potpisivanje nisu znali niti su trebali znati.  No zašto su došli svjedočiti tom privatnom poslu? Još je zanimljivije pitanje zašto su pozvani? No važnije je odgovoriti na drugo pitanje - zašto su uopće pozvani?

Vrline javne - poroci tajni

Trošak zahtjevne organizacije velikog društvenog događaja, potpisa ugovora o zakupu, nije zanemariv (konobari, hrana, piće te putovanja zemljom, morem i zrakom). A i trud i pažnja su veliki. Fingiranje, friziranje i proizvodnja velikog društvenog događaja je u funkciji ostvarenja poduzetničkog cilja da se na mjestu gdje se to trenutno ne može, napravi golf igralište. Svi oni koji su tamo bili su u funkciji toga cilja, shvaćali oni to ili ne. A uglavnom ne shvaćaju.

Pomno odabrana lista uzvanika - društvena i politička elita koja treba osigurati da se hitno izmjeni županijski prostorni plan i da se odmah potom još brže promjeni prostorni plan Grada Malog Lošinja. Da se bez pogovora izgradi odgovarajuća infrastruktura koja je potrebna za takav grandiozni poduhvat. S druge strane to je i poruka onima koji događanju potpisa ugovora nisu prisustvovali kako se treba odnositi prema zahtjevima investitora o kome ne znamo ništa. Time se šalje poruka i nama građanima, »stoci sitnog zuba«,  da je to velika stvar u koju se ne sumnja. Osobnost velikog investitora, o kome ne znamo ništa, te biskup i gradonačelnik o kojima znamo manje više sve trebaju građanima izbiti iz glava ideju da propituju takvog investitora i takvu investiciju.

Tko bi nakon takvog društvenog događaja mogao imati građanske hrabrosti propitivati bilo kakve buduće odluke? No, zbog nečije providnosti ugovor o zakupu ipak nije potpisan, pa nam se otvara usko polje slobode za postavljanje pitanja. Pa da ga iskoristimo.

stick-upitKako je moguće da 5. prosinca 2013. Jadrankini »suradnici« Lojen i Perenčević najave izgradnju golf igrališta na Mataldi, a ugovor o zakupu još nije potpisan?

stick-upitKako je moguće da još prije toga županija mijenja svoj prostorni plan na način da umjesto u Ustrinama golf bude na Mataldi?

stick-upitŠto ako se ne potpiše ugovor o zakupu terena na Mataldi?

stick-upitNa čiji poticaj župan Komadina hitno mijenja plan kako to žele »suradnici« Jadranke? Bi li župan Komadina hitno mijenjao prostorni plan na poticaj bilo kojeg drugog građanina ili poduzetnika koji nije »suradnik« Jadranke?

stick-upitMijenja li se plan županije samo kad promjenu traže osobe koji nemaju prijavljeno prebivalište u županiji?

stick-upitZašto je to moguće i zašto nitko ne postavlja takva pitanja?

E tu se krije odgovor na pitanje čemu simuliranje, friziranje, fingiranje i proizvodnja društvenog događaja od potpisivanja jednog ugovora o zakupu. Ceremonija, pompa, važni i ugledni svjedoci potpisivanja služe tome da pod dojmom spektakularnosti događanja i društvenog značaja sudionika ovog eventa nitko ništa ne pita te da se pretpostavlja kako je sve zakonito, etički ispravno i u interesu građana.

Simuliranjem društvenog događaja na takav način suptilno se ostvaruje drugi cilj - beatifikaciju investitora, o kome ne znamo ništa pa tako ni njegove namjere.

Početak beatifikacije bio je posjet župana Komadine sa svojom zamjenicima i pročelnicima gradilištu hotela Bellevue i Punta, slikanje na gradilištu i izjava da će županija i Grad Mali Lošinj pomagati Jadranci u rekonstrukciji hotela. O tom skandaloznom ponašanju župana vrijedilo bi raspravljati kroz prizmu kršenja više ustavnih kategorija i mogućih zloupotreba položaja i to javno najavljenih. Zbog šoka izazvanog najavom ulaganja 200.000.000 € od strane investitora o kome ne znamo ništa, na postupanje župana Komadine i njegovog ureda za urbanizam kojim se krše ustavna načela i zakoni nema nikakvih reakcija. Idući korak prema beatifikaciji investitora, o kome ne znamo ništa, bio je posjet ministra turizma Lorencina gradilištu hotela Bellevue koji – naravno - nije postavio pitanje legalnosti tako velike investicije, pa čak ni pitanje obavljanja građevinskih radova za vrijeme turističke sezone.

Na meniju nije bila kozletina i janjetina nego interes građana

Zašto su pozvani uvaženi gosti pristali biti svjedocima fingiranog, friziranog i proizvedenog velikog društvenog događaja potpisivanja ugovora o zakupu? Zanimljivo je i ima smisla propitivati razloge prisustvovanja tom događaju samo predstavnika vlasti i službenika u javnim tijelima i javnim tvrtkama. Jesu li si postavili pitanje zašto prisustvuju i koja im je uloga u tome, zašto su pozvani te koga predstavljaju? Moguće je da su se rukovodili običajem da nije pristojno odbijati pozive. Ali gradska vlast i vijećnici nisu birani da bi bili samo pristojni. Vijećnice i vlast općenito građana biraju da u njihovi ime upravljaju gradom i vode politiku u korist općeg interesa. Izjava investitora, o kome ne znamo ništa, da je izgradnja golf igrališta na Mataldi društveni interes i na korist građana je upitna jer njega ona ništa ne košta. Kako u novcu, tako ni u političkom »kapitalu« budući da nije izložen demokratskom izbornom procesu.

No zato je zadatak gradonačelnika, gradskih vijećnika i gradske uprave koji ovise o tom »kapitalu« da tvrdnju investitora savjesno provjere. Odlazak predstavnika gradske vlasti vlasti, vijećnika i ostalih koji su na gradskom proračunu na kozletinu u Punti Križa poruka je koja znači da prihvaćaju tvrdnju investitora o kome ne znamo ništa kako su golf tereni s pratećim objektima na Mataldi u interesu građana. A o blagodatima koje nam donosi golf ispričat će im »suradnici« Jadranke za trpezom u pauzi između zalogaja i gutljaja.

Takvim nekritičkim odnosnom prema pozivima bilo koje vrste i vođenje politike na način da se prihvaća bez pogovora svaka zamisao investiotora, o kome ne znamo ništa, može završiti pogubno po javni interes. Počelo je sa zabranom pristupa muliću ispred Karoline, danas građani Lošinja ne mogu u Puntu autom (zaštitar ne dozvoljava ulaz).

Što je sljedeće? Favela Mali Lošinj na preferiji ograđenih i od zaštitara čuvanih luksuznih turističkih zona?

Komentari: 

181 # SkrivanjePonovno jaše 2014-07-08 15:18
Uz ova 6 pitanja prebalo bi dodati 7.: zašto se na portalu obavljuju tekstovi osoba koji se skrivaju iz pseudonima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Anonimno je legitimnoAdmin. 2014-07-08 16:25
Citat Ponovno jaše:
Uz ova 6 pitanja prebalo bi dodati 7.: zašto se na portalu obavljuju tekstovi osoba koji se skrivaju iz pseudonima?
Na ovo pitanje odgovoreno je impressumom na dan kad je portal otvoren:
www.volim-losinj.org/impressum
Potom je s povodom odgovoreno i ovim napisom:
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
103 # ....Matalda 2014-07-08 17:59
Admine sve je OK.Ali zna se kome ti u tajnosti "da nitko nezna",javljaš autore tekstova,određe nim ljudima,tako da je i o ovoj temi teško iskreno pisati sa argumentima,jer to je škakljiva tema jer bi se čovjek mogao zamjeriti crkvi ili "investitoru o kome neznamo ništa".A u stvari sve se zna ali se nesmije pričati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ......Volare 2014-07-08 19:56
Citat Matalda:
Admine sve je OK. Ali zna se kome ti u tajnosti "da nitko nezna",javljaš autore tekstova,određenim ljudima,
A otkud ti znaš kad javlja u tajnosti? Od koga si to saznao? Kladim se da nećeš reći. Ko zna zašto :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # hidden gamesUV index 2014-07-08 20:37
Citat Ponovno jaše:
Uz ova 6 pitanja prebalo bi dodati 7.: zašto se na portalu obavljuju tekstovi osoba koji se skrivaju iz pseudonima?
Pa slobodno se predstavi, ti Duše Sveti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Licemjer u neznanjuGama zraka 2014-07-08 15:31
Apsolutno me ne zanima tko piše, već što piše. Na to pitanje je već odgovoremo u više navrata. Pretpostavljam da Ponovo jaše ipak nije pravo ime i prezime. Malkice smo licemjerni Ponivno jaše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # maliktintilinić 2014-07-08 15:36
bez obzira na svu pompu i "ugledne uzvanike" ugovor o koncesiji ipak nije potpisan. Šok je bio tim jači kada je urbi et orbi biskup objavio da se potpisivanje odgađa. Znači da ima netko moćniji i utjecajniji od Biskupa, Župana, Gradonačelnika i Njegove Visosti Investitora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # the show must go onfajrunt 2014-07-08 19:46
Citat tintilinić:
bez obzira na svu pompu i "ugledne uzvanike" ugovor o koncesiji ipak nije potpisan. Šok je bio tim jači kada je urbi et orbi biskup objavio da se potpisivanje odgađa. Znači da ima netko moćniji i utjecajniji od Biskupa, Župana, Gradonačelnika i Njegove Visosti Investitora.

jesu li to 4 jahača apokalipse?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Golfarije i drugi nestašluciBarnaba 2014-07-11 16:39
Citat tintilinić:
bez obzira na svu pompu i "ugledne uzvanike" ugovor o koncesiji ipak nije potpisan. Šok je bio tim jači kada je urbi et orbi biskup objavio da se potpisivanje odgađa.
Tko mu je kriv kad mu je bilo do pompe. Da od potpisivanja nije pravio show mogao je potpisati kao za prodaju Unija sve lijepo u tišini. A slaviti poslije kad je sve gotovo.Citat:
Znači da ima netko moćniji i utjecajniji od Biskupa, Župana, Gradonačelnika i Njegove Visosti Investitora.
Priča se da je papinom nunciju u RH netko došapnuo da bi Crkva zbog ekološke sumnjivosti mogla u javnosti doći na glas kao društveno neodgovorna kompanija baš u vrijeme kad je kritiziraju zbog ustašluka ;)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # životni stihovikonj 2014-07-08 16:08
Ina jedna pjesma od Vještica, i ide otprilike ovako:
"Konji ostaju konji, a kočijaši dolaze novi"

Svima koji su se prepoznali, kao i onima koji će se tek prepoznati želim uspješnu sezonu. :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # PeticaPet 2014-07-08 18:16
Bravo za članak, ovako se piše i ovako se voli Lošinj, bez rukavica "šceto i neto".
Još jednom bravo....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 # ....pionirka 2014-07-08 18:45
Odlican clanak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # U ime golfaGox 2014-07-08 19:16
Citat pionirka:
Odlican clanak.
Slažem se, no nedostaje mu osvrt na ulogu Biskupije već i u samom stupanju u pregovore oko davanja zemljišta na korištenje "investitoru o kome ne znamo ništa" za namjenu o kojoj se zna da je vrlo rizična za okoliš i ljude.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # košarkaška loptadražen 2014-07-08 19:55
Citat Gox:
Slažem se, no nedostaje mu osvrt na ulogu Biskupije već i u samom stupanju u pregovore oko davanja zemljišta na korištenje "investitoru o kome ne znamo ništa" za namjenu o kojoj se zna da je vrlo rizična za okoliš i ljude.
još je intrigantnije tko je lobirao kod biskupa da uopće primi na razgovor "misterioznog investitora" kojeg nitko ne zna pa čak ni predsjednik uprave Jadranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # Intrigantno pitanjeHeretik 2014-07-10 10:01
Citat dražen:
još je intrigantnije tko je lobirao kod biskupa da uopće primi na razgovor "misterioznog investitora" kojeg nitko ne zna pa čak ni predsjednik uprave Jadranke.
No nakon sveg ostalo je otvoreno intrigantno pitanje tko je izlobirao stopiranje svrhe i vrhunca okupljanja elite, tj. potpisivanja ugovora o najmu Matalde za golf terene. Uvjeren sam da je to netko iz krugova bliskih Crkvi tko ima pristup gornjim slojevima crkvene hijerarhije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 0 # skrivanjePonovno jaše 2014-07-08 19:48
Jedino što je licemjerno je konstantno pisati članke kojima se proziva ovoga ili onoga, a iza toga ne stati imenom i prezimenom. Valja podsjetiti na divnu epizodu s "Majom Sekušanec", osobom koja u stvarnom životu ne postoji pod tim imenom već se skriva/la iza prilično realnog pseudonima, ali je zato hrabro kritizirala dječju predstavicu, navodeći u svojoj kritici imena, i to malodobne djece. Vrlo hrabro, vrlo etično, vrlo novinarski, u skladu s najvišim standardima ovog portala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...Dr. Erich 2014-07-08 21:59
Članak je odličan. Tko ga je napisao nije od važnosti. Netko tko ima mozga i nije podložan fascinaciji napisao je odličnu analizu društvenih odnosa u našem gradu koji se vjerojatno neće znati nositi sa velikom silom "nečijih" 200.000.0000 €.

Ponovno jaše vjerojatno se možemo složit da je to pisala stvarna osoba. A kako se se zove-nebitno je. Dakle Ponovno jaše nema briga, stvarna osoba je to pisala. Zašto je važno ime? Čak da je to pisala umjetna inteligencija-k akav čudesni kompjuter, nije presudno za ocjenu članka odnosno takvog opisa stvarnosti. S tim se možemo ili ne moramo složiti. Stvar stava a ne nametanja stavova.

A što reći za osobu koja pod pseudonimom kritizira osobe koje koriste pseudonimom.

Ponovno jaše ima neki problem ali ga ne može artikulirati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # važan ili važno?gost 2014-07-09 19:33
Citat Dr. Erich:
Članak je odličan. Tko ga je napisao nije od važnosti ...
Prekrasno rečeno! Ovo "nije od važnosti" može se tumačiti dvojako: kao "nije važno" ili "nije važan"! Bilo kako bilo to ukazuje na namjeru autora da istovremeno kaže da pametni ljudi koji pišu ovakve odlične analize Malom Lošinju nisu važni! Nažalost, to nije daleko od istine!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...5 2014-07-09 00:17
Najžalosnije je tko su bili u pregovaračkom timu i dali je Miha stvarno tako naivan.Oni ljudi koji su bili kod biskupa u životu nisu napravili pesju kućicu a idu biskupu predstavljati projekt od 100 000 000 eura.Sjećam se na jednom druženju kako su se popovi komentirali i smijali su se na interviju koji ke bio u Globusu pa u Novom listu.A i na strani popova ima nisera koji su mislili da suoćniji od Vatikana
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # plači voljena zemljovjeran 2014-07-09 07:54
Citat 5:
Najžalosnije je tko su bili u pregovaračkom timu i dali je Miha stvarno tako naivan.Oni ljudi koji su bili kod biskupa u životu nisu napravili pesju kućicu a idu biskupu predstavljati projekt od 100 000 000 eura.
Svima je sve jasno osim otočanima koji se prodaju za šaku eura. Sada ne mogu optužiti došljake da im prodaju djedovinu, jer su redom svi iz čelništva Jadranke, vlasti, politike pa čak i sam biskup rođeni na ovoj škrtoj zemlji koje se tako lako odriču.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # ispravak navodaotokani 2014-07-09 10:34
kako domaći prodali Jadranku,pa čelništvo Jadranke su furešti,nisu rođeni na otoku ,došli sa strane ,i uvijek su furešti,a domjenak je bila proslava dana borca(4.7)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ispravak ispravka navodaCvrle 2014-07-09 12:47
Citat otokani:
kako domaći prodali Jadranku,pa čelništvo Jadranke su furešti
Jadranku nije moglo prodati čelništvo nego vlasnici dionica Jadranke. Ruska braća ne bi mogla imati preko 50 % vlasništva da vrlo domaći Lekić nije prodao udio svoje firme Rive. Ostatak su Ruskoj braći prodali radnici u ESOP-u koji su u većini domaći.
Citat:
nisu rođeni na otoku, došli sa strane, i uvijek su furešti
A dali su po tvome djeca furešta rođena na otoku domaći, pa makar im roditelji bili Šiptari iz Makedonije ili purgeri iz Zagreba?Citat:
a domjenak je bila proslava dana borca(4.7)
Šta se čudiš? Pa biskup njeguje antifašističke tradicije NOB-a :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # novi fureštibrojač krvnih zrnaca 2014-07-09 14:10
He, uskoro za titulu furešta neće biti potrebno roditi se van otoka, domaći će biti oni koji posjeduju otok, a ostali će biti furešti. Tako će priče o Šiptarima, purgerima i ostaloj alohtonoj divljači postati deplasirane :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nekretnine008 2014-07-09 02:42 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # A tko nije nazočio?Simetrija 2014-07-09 13:18
Autor piše kako su ovom neobičnom svečanom skupu koji se pokazao sasvim promašenim jer ugovor nije potpisan nazočili predstavnici Jadranke, Krčke biskupije, gradonačelnik, gradski vijećnici i drugi uzvanici iz društvene i gospodarske elite Malog Lošinja. Budući da je to bio tako širok skup pozvanih (ali i nepozvanih) zanimljivija od toga tko jeste prisustvovao je informacija tko nije. A nisu prisutvovali dogradonačelnic a Ana Kučić i predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik lošinjskog HDZ-a Anto Nedić. Znam da nisu bili ni bolesni ni odsutni iz Lošinja, pa bi bilo zanimljivo znati jesu li bili odsutni zato što nisu pozvani ili su svojim odsustvom poslali javnosti neku poruku. Poruku je svakako poslala Lili Rukonjić, bezuspješna natjecateljica za gradonačelničku fotelju koja je nazočila domjenku nepozvana ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # lažna monetaenco 2014-07-09 14:46
Citat Simetrija:
A nisu prisutvovali dogradonačelnica Ana Kučić i predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik lošinjskog HDZ-a Anto Nedić. Znam da nisu bili ni bolesni ni odsutni iz Lošinja, pa bi bilo zanimljivo znati jesu li bili odsutni zato što nisu pozvani ili su svojim odsustvom poslali javnosti neku poruku. Poruku je svakako poslala Lili Rukonjić, bezuspješna natjecateljica za gradonačelničku fotelju koja je nazočila domjenku nepozvana ;-)
Oni koji nisu pozvani biti će nagrađeni jer se očito ne uklapaju u tu izdajničku regimentu. Posebna priča je samopozvana Lili R. koju su na jedvite jade spriječili da uđe u prostor gdje su blagovali VIP uzvanici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ima ih josmau mau 2014-07-10 01:35
Oprosti, ali ima jos vijecnika koji nisu NE slucajno nazocili skupu, vidim da nisi bas jako informiran, ili si bio i sam tamo samo si lose vidio
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...vau vau 2014-07-10 18:49
A da li je bio Kamalić
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Kamala kameleonJagor 2014-07-10 19:09
Citat vau vau:
A da li je bio Kamalić
Naravno da je bio. Kamala kao kameleon. Zna da su ljudi protiv golfa, pa im govori da je i on. A kad je sa "suradnikom Jadranke# diže obe ruke u zrak za!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Samo nekje zabadava. 2014-07-09 14:03
Carstvo mita i korupcije ,gradonačelnik nam se politički prostituira za komadić kozlića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # oprosti mi papeercole 2014-07-09 19:16
Citat je zabadava.:
Carstvo mita i korupcije ,gradonačelnik nam se politički prostituira za komadić kozlića.

ne budi naivan, ne radi se uopće o porciji kozlića nego nečem daleko slasnijem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # NIJE ISTINA DA JE ROJSOVO KO JE JAMIO JAMIO JEMANI MANI 2014-07-24 17:16
PA LJUDI BOŽIJI NAŠI VELIKI MOĆNICI DRŽE SE DOBRO U SVIJETI MANI MENI MANI MENI JOŠ I JOŠ PA NIJE TO KORUPCIJA TO JE SAMO ..............?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # skrivanjePonovno jaše 2014-07-09 19:08
Jako je bitno tko piše članak i zapravo je žalosno da u 21. stoljeću moramo objašnjavati da je minimalni standard pojavljivanja u medijima ime i prezime autora članka. Ime i prezime govori mnogo, a skrivanje autora uza pseudonima još i više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # PseudonimAnonymous 2014-07-09 19:38
Citat Ponovno jaše:
Jako je bitno tko piše članak
Kako kome. Meni je bitno što je napisano, a nije me briga tko i što je onaj tko piše.Citat:
Ime i prezime govori mnogo, a skrivanje autora uza pseudonima još i više.
Pa i ti se skrivaš iza pseudonima. Možda to nekome nešto znači, ali meni baš ništa. Jedino primijećujem da o sadržaju članka ne daješ nikakav sud nego samo o portalu što objavljuje anonimne članke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # skrivanjePonovno jaše 2014-07-09 20:06
Jedna je stvar pisati članak i obavljivati ga pod pseudonimom, druga je stvar sudjelovati na chetu/forumu/ko mentarima s nickom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # ..nick 2014-07-10 08:08
U kulturnom svijetu se piše pod pseudonimom ali prije toga se moraš logirati sa točnim podacima,imenom i prezimenom pa i e mailom,a tek onda pišeš pod pseudonimom,međ utim ovdje je dozvoljeno sve
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # sloboda govoraKen 2014-07-10 09:47
Citat nick:
U kulturnom svijetu se piše pod pseudonimom ali prije toga se moraš logirati sa točnim podacima,imenom i prezimenom pa i e mailom,a tek onda pišeš pod pseudonimom,međutim ovdje je dozvoljeno sve
Kad bi svijet bio zaista kulturan ljudi ne bi imali potrebu za anonimnosti. Ne bi se morali plašiti odmazde moćnika ako napišu neku po njih neugodnu istinu ili izraze nepodobno mišljenje. Prema ustavu imamo slobodu govora, ali korištenje te slobode može imati previsoku cijenu ne samo po govornika nego i po njegovu ženu, djecu pa i rodbinu. Podsjećam te da je u svim kulturnim zemljama glasovanje na izborima tajno, znači anonimno, a samo u diktaturama se bilježi tko je kako glasovao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # nečastiviprodana duša 2014-07-09 20:48
vidli popovi da imaju posla s nečastivim
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zaustavi se vjetrerođo 2014-07-10 07:48
Citat prodana duša:
vidli popovi da imaju posla s nečastivim
prodana dušo, popovima je glavna misija da imaju posla s nečastivim, zato je biskup i zaustavljen u potpisivanju u zadnji tren.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ...Dr. Erich 2014-07-09 21:05
Šta stvarno muči ponovno uspetog jahača? Oprema članka? Sadržaj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # UNDER CONSTRUCTIONzabrinuti pjesak 2014-07-10 10:44 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Coitus interruptusZli zec 2014-07-10 10:50
Citat zabrinuti pjesak:
Pripremili ražanj a zec u šumi :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Erniegošća 2014-07-10 11:27
Oh, kako sexy! I Ernie Els sudjeluje u dizajniranju. To me baš uzbudilo!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # LokacijaZli zec 2014-07-11 10:39
Citat gošća:
Oh, kako sexy! I Ernie Els sudjeluje u dizajniranju. To me baš uzbudilo!!!
A mene je uzbudio smještaj njegovih golf terena po svijetu. Uglavnom u svjetskim siromašnim vukojebinama (Matalda je označena crveno):
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # MataldaLošinjan 2014-07-11 16:01
Izgleda da jedino u najzabitijim divljinama i vukojebinama ima toliko podmitljive i primitivne vlasti da mogu prihvatiti ovakvu ekološku katastrofu kao što je golf igralište. Lošinj je prvi u Europi.Napokon smo i mi u nečemu prvi ,ako se ne računa rastrošnost gradske vlasti po čemu smo u vrhu Hrvatske.
OPATIJA, KRK i MALI LOŠINJ MEĐU NAJRASTROŠNIJIM A U HRVATSKOJ
Index.hr objavio je članak u kojemu analizira odnos broja stanovnika s plaćama zaposlenika u pojedinoj jedinici. Na ovaj način se pokušalo vidjeti, neovisno na financijsku snagu ili slabost općine/grada, koliko pojedine jedinice uistinu troše svojeg novca za lokalne političare, lokalni birokratski aparat tj. za sva ona uhljebljivanja koja određeni lokalni političari nerijetko čine. Kvarner se po ovoj analizi pokazao u samom vrhu rastrošnosti kad je u pitanju da novac građana odlazi u džep birokratskom aparatu i politici, dok je se recimo Grad Zagreb nalazi na osmom mjestu, navodi Index.hr.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # MataldaLošinjan 2014-07-11 16:05
na vrhu top liste najrastrošnijih nalazi se Umag s trošenjem 2713 kuna građana po stanovniku za birokratski aparat, dok je odmah druga Opatija s 2150 kuna! Slijede Rovinj sa trošenjem 2113 kuna po stanovniku i zatim opet dva kvarnerska grada: Krk sa trošenjem 2086 kuna i Mali Lošinj s trošenjem 1995 kuna novca svakog građana za održavanje lokalnog birokratskog aparata. Ova analiza pokazuje da su čak tri kvarnerska grada u vrhu rastrošnosti u cijeloj Hrvatskoj: Opatija, Krk i Mali Lošinj. Ova rastrošnost nema veze s bogatstvom jedinice lokalne samouprave, jer se recimo najbogatiji Dubrovnik nalaze na šestom mjestu s 1947 kuna, a zatim siromašan Pazin s 1927 i bogat Zagreb s 1856 kuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # drž, ne dajleon 2014-07-10 14:35
Citat Zli zec:
Pripremili ražanj a zec u šumi :lol:
sve će to riješiti mala plava kuverta, jer i svećenici i biskupi su samo ljudi sa svim slabostima kao i obični puk.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # ...Gama zraka 2014-07-10 11:44
Dakle, sve više pitanja se otvara. Stvar je manje više gotova, golf se radi a ugovor o najmu terena na kojem ima biti golf koji kako smo ovdje čitali nije ni potpisan. O tome fenomenu se u članku i piše a Ponovno jaše inzistitra na tome tko je pisao...To je bitno a fenomeni o kojima se piše nisu bitni...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ne pucajte u pijanistuChopin 2014-07-10 11:49
Zanima ga tko je pisao, zašto? Možda je odgovor u poznatoj krilatici "Ubijete glsnika"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # .....Inkvizitor 2014-07-10 18:19
Citat Chopin:
Zanima ga tko je pisao, zašto?
Zato što u ovoj žalosnoj priči o ulagivanju, dodvorništvu, poniznosti i ulizivanju "tajanstvenom milijunašu s Beverli Hilsa novom gospodaru Lošinja"volim-losinj.org/gospodarstvo/2170-ovaj-tajanstveni-milijunas-s-beverly-hillsa-novi-je-vladar-losinjasudjeluju i crkveni velikodostojnic i. Ponovno jaše se često propinjao na stražnje noge kad bi na portalu bila spomenuta Crkva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Golferski biznis Krčke biskupijeDobri zeko 2014-07-11 12:38
Citat Inkvizitor:
Citat Chopin:
Zanima ga tko je pisao, zašto?
Zato što u ovoj žalosnoj priči o ulagivanju, dodvorništvu, poniznosti i ulizivanju "tajanstvenom milijunašu s Beverli Hilsa novom gospodaru Lošinja"volim-losinj.org/gospodarstvo/2170-ovaj-tajanstveni-milijunas-s-beverly-hillsa-novi-je-vladar-losinjasudjeluju i crkveni velikodostojnici.
Vijest još iz prošle godine:

Crkva stigla i do golferskih poslova

"Jadranka grupa" s Malog Lošinja gradila bi golf terene na Cresu, na 318 hektara u vlasništvu Krčke biskupije, iako ih prostorni plan Primorsko-goran ske županije tamo ne predviđa.

Predsjednik uprave Jadranke Sanjin Šolić, Jadrankini suradnici Mihajlo Perenčević i Damir Lojen, te Britanac Neil Lubbock, vlasnik Golf-akademije sa sjedištem u Njemačkoj, predstavili su u hotelu Aurora u Malom Lošinju projekt golf-terena i pratećih objekata na predjelu Matalda, na južnom dijelu otoka Cresa, Punti Križa, koji gleda na sjeveroistočnu stranu, javlja Novi list. Riječ je o prostoru od 318 hektara u vlasništvu Krčke biskupije, a iz Jadranke uz terene priželjkuju gradnju jednog hotela sa sto soba i 10-15 manjih depandansi iako prostorni plan Primorsko-goran ske županije nema ucrtano golf-igralište na ovom mjestu.

Prezentacija je održana dan nakon objave informacije da je više od polovice vlasništva Jadranke preuzela tvrtka iza koje stoji ruski Promsvyaz. Dan ranije, prezentacija je održana za vodstvo Krčke biskupije, vlasnika terena.
h-alter.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Svatko se svrbiTko to tamo peva 2014-07-10 18:53
Osobu pod nickom Ponovno Jase uzasno svrbi tko je osoba koja se usudi prozivati "uglednike". Anonimno je legalno, a i vise nego moralno u drustvu u kojem zvizdaci zavrsavaju "razapeti". Ponovno Jase u maniri tipicnog rvackog mocnika ne gleda sto se pise, nego brze-bolje pomisli: Tko se to usudi kritizirati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Naš bolesni otokGubernator 2014-07-10 19:30
Naše je malo mjesto uvijek je imalo svoje «sive eminencije», ljude koji su iz sjene vukli konce političkih i inih događanja na našem otoku. Sami nisu bili istaknuti u političkom životu mjesta, ali se u društvenim krugovima otoka žarište odlučivanja lociralo uz te likove kojima je važnije bilo moći nego biti. Ovisno o tome u kojem bi otočnom poduzeću ili stranci bili uvijek su to činili s grupama ljudi u koje su imali povjerenja i s kojima su dijelili isti ideološki i interesni okvir. Tako se sjećamo generacija stare otočne garde poput Desantija, Lekića, Galjanića i Antolovića i likova poput Trivića, Buloga, Žuklića, Mužića i Sokolića koji su bili tek puki poslušnici i izvršitelji politike lokalne partije ne zaboravljajući pritom svoje privatne interese. Bio je tu doduše i značajan broj sitnih lokalnih otočnih doušnika kojima je cilj bio biti u milosti i dodvoriti se partijskim šefovima ne bi li ostvarili pokoju sinekuru ili jednostavno pokupili poneku mrvicu vlasti koja se mogla ostvariti partijskim aktivizmom, koji bi u konačnici rezultirao dobrom lokacijom za kuću s povoljnim kreditom, društvenim stanom i ugodnim radnim mjestom, ako već ne nekim gradskim poslovnim prostorom i sličnom pogodnosti kao nagradom za partijski angažman. Tako je bilo sve do odlaska Vladimira Antolovića čovjeka koji je čvrsto kontrolirao politički i društveni život otoka. Još u njegovo vrijeme, a nakon političkih promjena osamostaljenjem Hrvatske, političku scenu na otoku obilježili su Mario Hofman i Dragan Balija, dva posve bezlična lika bez ikakve vizije i političke ideje. Odlaskom Antolovića bilo je pitanje vremena kada će netko drugi postati ono čega više nije bilo – siva eminencija.

Pobjedom HDZ-a i Garija Cappellija na lokalnim izborima 2005. godine političku igru i konce vuče organizator pobjede bivši ravnatelj lošinjskog Odgojnog doma i zamjenik ministra u Ministarstvu socijale iz Zagreba gdje živi, ali izborom za zastupnika u hrvatski sabor i za predsjednika Županijskog odbora HDZ to pokušava biti Gari Cappelli, no to mu ne uspijeva jer unutar same stranke na otoku ne uživa dovoljan ugled i povjerenje koji bi mu priskrbili autoritet. Razlog je jednostavan - dobro ga poznaju. Znaju da je sklon obećanjima bez pokrića i da mu je sve manje stalo do općeg interesa. Osim što se lošinjskim hadezeovcima nije uspio nametnuti kao autoritet, sve je to manje bio i običnim građanima i poduzetnicima koji su ga također upoznavali, a preko nerealiziranih obećanja. Povrh svega, počela mu se zamjerati ruska invazija na Lošinj, iako je on za nju najmanje odgovoran s obzirom na ulogu koju su u izručivanju Jadranke d.d. agresivnom ruskom kapitalu imali predsjednik uprave tvrtke i njen lošinjski odvjetnik. Ne vodeći računa o malom otočnom čovjeku i njegovoj egzistenciji na otoku materijalno su osigurali sebe i svoje potomke, a politiku budućnosti otoka prepustili «investitoru o kojem ne znamo ništa». Danas kada onih sivih eminencija u političkom životu otoka nema ili igraju tek marginalnu ulogu, prazninu je popunio gubernator s Beverli Hilsa čija je riječ novi otočni zakon.

Na njegov poziv skaču gradonačenik Cappelli i predsjednik Gradskog vijeća Nedić. Kao što vidimo, njegovom zovu nije odolio niti potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina ni ministri Kotromanović i Lorencin, pa čak ni Valter Župan, biskup krčki. O sitnim malim pismonošama, poduzetnicima, zabavljačima i poznavateljima lokalnih skrivenih kutaka da i ne govorim. A svima je zajednička čežnja za ponekom mrvicom s prebogate trpeze deviznih transakcija. Zapravo kad se malo bolje promisli, ovdje nije riječ o gubernatoru. Riječ je o otočnom božanstvu čije se ime s dozom strahopoštovanj a, poniznosti i s nadom izgovara iza svakog kantuna, pri svako malo ozbiljnijem razgovoru. «Oh, kako bi mi dobro došla pokoja mrvica s božanskog stola», pomisli bolesnik kojeg niti puno veća doza deviznog koktela ne bi mogla spasiti. Naš bolesni otok.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # jap..pionirka 2014-07-11 13:08
Wau,to boli...kako istinito..
Ali sta uciniti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ruski ruletŠćepan Mali 2014-07-12 09:30
Gubernatoru s Beverli Hilsa su se tolike ulizice uvukle u dupe, da mu je na Lošinju rejting narastao čak i preko gradonačelnikov og
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # StrankaU postupku 2014-07-14 00:04
Citat Šćepan Mali:
Gubernatoru s Beverli Hilsa su se tolike ulizice uvukle u dupe, da mu je na Lošinju rejting narastao čak i preko gradonačelnikovog

Ma trebao bi srediti nekakve stvari koje mi Capeli godinama obecava , dali netko zna kako bi mogao doci do gospodina Perencevica !?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # pipl mast trast azmajk 2014-07-23 21:55
Citat U postupku:

Ma trebao bi srediti nekakve stvari koje mi Capeli godinama obecava , dali netko zna kako bi mogao doci do gospodina Perencevica !?
vrlo jednostavno, dođi na kavu u Bueno i porazgovaraj s njime u četiri oka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # apsirtidesjazon 2014-07-11 10:48
svaka čast gubernatoru, ovo je prava politička analiza stanja na lošinjskom arhipelagu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # rasprodaja LošinjaPapa Štrumf 2014-07-11 14:59
Citat jazon:
svaka čast gubernatoru, ovo je prava politička analiza stanja na lošinjskom arhipelagu.
Prilično dobra, ali nije sasvim potpuna. Kaže Gubernator za Cepelija "Povrh svega, počela mu se zamjerati ruska invazija na Lošinj, iako je on za nju najmanje odgovoran s obzirom na ulogu koju su u izručivanju Jadranke d.d. agresivnom ruskom kapitalu imali predsjednik uprave tvrtke i njen lošinjski odvjetnik." što je sasvim točno, ali isto važi i za Gradsko vijeće koje se također okrivljava da su cijeli Lošinj prodali Rusima. A sve što je pokupovano pod oznakom "Rusi" bilo je vlasništvo privatnika, od dioničara Jadranke do na pr. hotela Kredo i zemljišta, te vlasništvo Crkve (Zemlja na Unijama) i štošta drugo. Privatna tvrtka Jadranka je prodala i vilu Karolinu kao i Nautiku koja se s vremenom pretvorila u gradsku sramotu kao nakazna ruševina u centru grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...Ja, ali neka druga 2014-07-11 15:06
Tko i kada može ocjeniti ovakve stvari zajedno sa prijašnjim nedgodovštinama društveno nodgovornim?
Jer ako se usoro nešto ne promijeni. ode sve ovo u 3 [cenzurirano]e lijepe materine.
Neka je anonimno. Da ni je anonimno netko bi dosad dobio po pičvajzu.
Aj bok
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # gubernijairon man 2014-07-11 16:14
Citat Ja, ali neka druga:
Jer ako se usoro nešto ne promijeni. ode sve ovo u 3 [censored]e lijepe materine. Neka je anonimno. Da ni je anonimno netko bi dosad dobio po pičvajzu. Aj bok
"neka druga" dobro zboriš, pitanje je samo kada će krenuti pičvajz, pogledaj kako su sredili crnu goru ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # kaurinboris 2014-07-11 20:23
Citat iron man:
"neka druga" dobro zboriš, pitanje je samo kada će krenuti pičvajz, pogledaj kako su sredili crnu goru ...
ne može se to usporediti sa Crnom Gorom koja je stoljećima u prijateljskim odnosima sa Rusijom, ovdje se radi o neprijateljskom preuzimanju ne samo turističkih objekata nego i crkvene imovine uz biskupov blagoslov.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # MataldaLošinjan 2014-07-11 22:39
Ne čudi me suradnja lokalnih lopova ,ali me iznenadilo da su i lokalne crkvene vlasti "zgriješile" i gledale vlastitu korist pred izobiljem sumnjivog kapitala. A na štetu otoka .Hvala Vatikan
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # from Rusia with lovegregor 2014-07-12 06:06
Citat Lošinjan:
Ne čudi me suradnja lokalnih lopova ,ali me iznenadilo da su i lokalne crkvene vlasti "zgriješile" i gledale vlastitu korist pred izobiljem sumnjivog kapitala. A na štetu otoka .Hvala Vatikan
ove otoke ne može više spasiti ni tri Vatikana. Spasiba Rusia !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # ...nick 2014-07-11 19:18
Gubernator kao obično sere.Neka organizira referendum o tome što piše ako ima muda.Aaaaa nema muda.Onda čkomi i ne seri.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Kreten ili trolMikhail 2014-07-11 20:07
...a nije dugo trebalo da se javi koji nepismeni i tupavi krele (nick) ili je samo trol?

Referendum o subjektivnom stavu? Ipak je nick samo kreten koji pati od opstipacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ---n&l 2014-07-11 21:01
Citat Mikhail:
...a nije dugo trebalo da se javi koji nepismeni i tupavi krele (nick) ili je samo trol?

Referendum o subjektivnom stavu? Ipak je nick samo kreten koji pati od opstipacije.

...pa da lošinjski uhljebljenici krenu sa kidanjem plakata za referendum po zapovjedi,koris teči nekoliko novokupljenih vozila,opravdav ajući jedini razlog njihovog "zaposlenja".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # beskorisni malomišćanirile 2014-07-13 16:11
Mi lošinjani smo beskorisni malomišćani. Nama je važno znati tko je platio anđela na vrhu crkvenog tornja, ali nas ne zanima tko su investitori u Lošinj. Nama niti slučajno ne pada na vlast zatražiti referendum o golfu ili devastaciji Čikata kako su to uradili Dubrovčani. Nama nedostaju ljudi koji doista nisu stoka sitna zuba. Zašto naši domaći lošinjanski poduzetnici, liječnici, pravnici, profesori i ini ne dignu glas ili financiraju autobuse da građani posjete Haludovo u Omišlju koji je kupio ruski kapital. Ali tko bi od nas jadnih lošinjana izdvojio poneku kunu za takvo što? Nego, ima li to ća za mene? Ma od soldi se živi, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # sve je u lovikurz 2014-07-13 19:53
Citat rile:
Ali tko bi od nas jadnih lošinjana izdvojio poneku kunu za takvo što? Nego, ima li to ća za mene? Ma od soldi se živi, zar ne?
e moj rile malomišćan, kupili rusi sve značajnije poduzetnike, profesore, advokate. doktore i crkvene poglavare. Trebao si vidjeti tko je sve bio na domjenku u Bellevue-u povodom otvaranja u petak navečer pa se ne bi čudio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Novac čini čudaGH 2014-07-13 20:01
Kupili su oni već i kategorizaciju Belvija na ***** iako su im sobe ispod mjere visine za tu klasu. Novac čini čuda pa i Isusovi službenici hodaju po vodi a kamoli ne državne inspekcije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # sakristanbepo 2014-07-19 18:20
Citat GH:
Kupili su oni već i kategorizaciju Belvija na ***** iako su im sobe ispod mjere visine za tu klasu. Novac čini čuda pa i Isusovi službenici hodaju po vodi a kamoli ne državne inspekcije.
tako je čuje se da je i Matalda riješena, samo ovaj put neće potpisivati ugovor uz medijsku buku i dernek nego negdje u tajnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # i moj brat takođerniko 2014-07-14 07:03
Citat kurz:
e moj rile malomišćan, kupili rusi sve značajnije poduzetnike, profesore, advokate. doktore i crkvene poglavare. Trebao si vidjeti tko je sve bio na domjenku u Bellevue-u povodom otvaranja u petak navečer pa se ne bi čudio.
kurzu kako ti znaš tko je bio na domjenku, znači da si i ti mukte jeo i pio misna vina do zore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mataldafrka 2014-07-31 15:48
Dabogda se ugovor ne potpisao nikada
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ozbiljno. A ni da Admin nije brisao nitko od čitatelja svejedno ne bi znao tko prijavljuje. hranitelj tuljana je neosoba rekao bi premijer :lol:

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se i njihov poslovni prostor, pustila pipke na sve strane. Direktorica hadezejka sve joj omogućava, misli da će joj u gadezeju pomoći osoba koja prezire crkvu, vjeru ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske mačke, dok god postoji dovoljno mački u drugim dijelovima svijeta.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se spremao odgovoriti kad sam vidio da je sve nestalo. Vjerujem da je netko tom komentatoru šapnuo da je sa tim pitanjem pokazao da nikad nije prijavio ni jednu ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje strane, te izrazio čuđenje zašto se moje prijave ne vide. Ni jedno pravilo nisam prekršio ali je Admin odlučio izbrisati moj komentar kako nitko od čitatelja ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu gospođu se priča da je nesprtano koristila vozilo Doma. Je li i to ista ta gospođa? Ako je, stvarno je HDZ nemilosrdan prema opoziciji...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj je što je sjela na cestu, zatvorila promet i interventna ju je morala odnijeti. Stvarno veliko postignuće. Tim činom je pomogla mnogim žensms kao što pomaže djeci ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira za vrijeme okupacije, stalno pobune, diverzije, sabotaže... zar ne?

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u Velom i Malom Lošinju te u Osoru obilježili Dan antifašističke borbe. Po fotkama se vidi da je to blagdan kojeg se samo otaljava i slavi s figom u džepu samo zato ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije u odgoj djece i odgoj mačaka, navodno je potjerana iz društva za zaštitu životinja. Prema onom kako pomaže djeci, bolje za mačke da im ne pomaže. Ona pomaže ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego pročelnica jedinstvenog upravnog odjela. A stvarno je jedinstven kad na pitanje o bonovima za umirovljenike "zašto baš kod Jadranke" nije dobiven odgovor. A ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom vijeću nam pričaju da borba protiv bespravne gradnje bjesni, da se upravo spremaju poslati 150 prijava na državni inspektorat, a na službenoj stranici inicijative ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za legalnost ni ne mogu biti uspješne. Tako je i na zadnjoj sjednici GV bilo po tko zna koji put govora o pošasti bespravnog graditeljstva. Na tu temu je prema ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja zvuči naprosto depresivno. Citiram je u cjelosti: Dakle, nakon gotovo tri godine od kada je znani Slovenac devastirao uvalu Studenac, a temeljem prijave mještana Sv.

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za iskazivanje interesa. Za oglas o "relaksaciji uvjeta" gradonačelnica će prema cjeniku Novog lista iskeširati 2.239,30 €. i.imgur.com/0FuTQ87.jpg ...

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje interesa za posao stanogradnje štetan za Grad.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu većinu čine zastupnici istih klubova kao i do sada, samo u nešto drugačijim omjerima. Stoga će se sve politike drage ljevičarima i koje garantiraju unaprijed zadani ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije koja je već jednom dovela do najgoreg i najkrvavijeg svjetskog rata pita se novinarka Nacionala potaknuta izbornim uspjesima desničarskih stranala. A što se ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su nam, kao njima, žene rađale djecu. Ali valjda tako treba biti, slabo i efektno treba iz umrijeti, davno je Darwin pisao o tome. Evolucija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom vjerskom biznisu

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad nije bio blizu vlasti i nikad nije sudjelovao ili donio neku odluku koja je negativno utjecala na živote Hrvata, za razliku od onih koji su ga podmetnuli... ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik Matthew Bartulica, koji je i sam 2012. u svojoj župi dobio pritužbu za "nepropisno ponašanje".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen za pedofiliju. Udruga se reklamirala i tvrdnjama da je Bartuličin otac među prvima pregledao vidioce iz Međugorja.

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti vijećnike koji su ih postavili. Prema članku 47. Poslovnika o radu GV Nakon primljenog odgovora vijećnik može na sjednici Gradskog vijeća jedanput iznijeti ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku Priskiću. S tim u vezi pročitajte komentar na volim-losinj.org/.../... (https://volim-losinj.org/politika/3075-savjetnik-koji-sjedi-na-dvije-stolice#comment-83763) ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png (http://i.imgur.com/zlcX6mc.png)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da je taj čovjek kriminalac?’

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da ...