Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Vila Karolina dobila novog vlasnika

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

karolinaVila »Karolina«, impozantno zdanje u jednoj od najljepših uvala na Jadranu, lošinjskom Čikatu,koju je 2003. godine tvrtka Jadranka d.d. prodala talijanskom poduzetniku, preprodana je zasad još neimenovanom ruskom naftašu za 12 miljuna €, izvješćuje Novi list.

Vila »Karolina«, impozantno zdanje u jednoj od najljepših uvala na Jadranu, lošinjskom Čikatu, dobila je novog vlasnika. Ovaj put vila je zapela za oko zasad još neimenovanom ruskom bogatašu, koji je kako se priča u dobro obaviještenim krugovima na otoku, jedan od vlasnika naftne kompanije, a ugovor o kupnji je praktično okončan i sada su u tijeku još samo neki detalji oko papirologije. Za gušt vlasništva komadića Mediterana kakav je nekada bio, bogati Rus izdvojio je čak 12 milijuna eura! Ruski naftaš, kažu, »na prvu« se oduševio kad je vidio »Karolinu«, impresionirala ga i povijest te zanimljive građevine, a odluku o kupnji definitivno je donio nakon što je razgledao njenu unutrašnjost. Tako se otvorila nova stranica u dugoj povijesti ove lošinjske vile, koja pobuđuje maštu. Naime, uz »Karolinu« se od njenih temelja raspredaju romantične priče.

»Karolina« je druga po redu izgrađena vila na Čikatu. »Nekada se zvala Carola, a 1898. godine projektirao ju je bečki arhitekt K. von Wiedenfeld za budimpeštanskog parajliju Josefa F. Lovasyja«, pisao je dr. Branko Fučič u kulturno -povijesnom putopisu »Apsyrtides«. Mr. Julijano Sokolić u turističkoj monografiji »Lošinj« piše da su uz Karolinu vezane zgodne priče o tajnovitim ljubavnim sastancima austrougarskog cara Franje Josipa i prelijepe glumice bečkog Burgtheatra Katarine von Schratt. Još je zanimljivije da je cara Franju Josipa s Katarinom von Schratt upoznala sama carica Elizabeta, poznatija kao carica Sissi, upravo s nakanom da se zbliži s njezinim mužem, jer je bila u fazi kada je splasnula ljubav prema odveć zaposlenom caru, koji je upravljao golemom zemljom od 50 milijuna ljudi.

Već vanjski izgled zgrade ukazuje da je projektirana po mjeri ugode i uživanja, a tako je obnovljena 2005. godine, kada se za njen novi sjaj pobrinuo talijanski političar, utemeljitelj regionalističke stranke Progeto NordEst i uspješni poduzetnik Giorgio Panto iz Regie Veneto. Inače, talijanski drvni poduzetnik, specijaliziran za tikovinu, Karolinu je kupio od tvrtke Jadranka d.d. 2003. godine za milijun eura, a u njeno uređenje je utrošio znatno veći novac. Tada se govorilo da se talijanski poduzetnik odlučio na kupnju nakon što se njegova supruga oduševila vilom tijekom jednog od posjeta Lošinju. Nažalost, Panto nije stigao uživati ni u vili ni boravcima na Lošinju, jer je nedugo nakon što je obnovljena, tragično preminuo u helikopterskoj nesreći, nakon jednog rizičnog manevra u laguni Venecije, nasuprot otoku Crevan. Stradalom talijanskom industrijalcu nije bilo pomoći, dobio je smrtonosni udarac u glavu, a kako su tada izvijestili talijanski  mediji, tragičnom stradavanju oca svjedočio je njegov sin, koji se nalazio na plovilu sa svojim prijateljima nedaleko mjesta nesreće. Giorgo Panto umro je 26. studenoga 2006. u šezdeset petoj godini.

Obitelj očito nakon njegove smrti nije nalazila zadovoljstva ni interesa uživati u vili »Karo-lini«, koja je s mnogo ljubavi i pažnje restaurirana, kao i okolni objekti i park, koji je hortikulturno obnovljen na zasadama nekadašnjeg parka, kojeg krase agave, oleandri, palme. Ružičasta ljepotica mami poglede prolaznika pa se većina njih zadržava kraj visoke ograde i vrata od kovanog željeza i s oduševljenjem promatra zdanje u kojem će zasigurno uživati i novi ruski vlasnik. Rusima je povijesni Čikat očito vrlo atraktivan, nedaleko »Karoline« nalazi se i impozantna vila »Saborka«, koju je, prije nekoliko godina, od našeg poslovnog čovjeka također kupio ruski državljanin.

Dom radnicima i utočište prognanicima

Najmanje romantično razdoblje bilo je u socijalističko vrijeme, kada su aristokratsku zgradu koristili sezonski djelatnici poduzeća »Jadranka«. »Karolina« je bila i dom izbjeglicama za vrijeme Domovinskog rata. Za lošinjsku tvrtku, ulaganje je bilo previsoko, objekt u takvom stanju nije bio profitabilan, pa je uprava donijela odluku o prodaji, što kod dijela otočana nije naišlo na odobravanje. S druge strane, u »Jadranki« su odluku objašnjavali poslovnom politikom po kojoj je tada bilo odlučeno da se zgrade i objekti koji nisu u funkciji prodaju. Pozitivnim su smatrali i to što je vila prodana uspješnom talijanskom industrijalcu, koji je imao i dugoročne poslovne planove vezano za otok i Hrvatsku, ali sudbina je očito umiješala prste i pobrkala intimne i poslovne planove talijanskog poduzetnika.

Zaštitni znak Lošinja

Čikat je zaštitni znak Lošinja. Ova uvala, koja je u jednom svom dijelu zaštićena doslovno od svih vjetrova, mjesto je na kojem se uvijek iznova potvrđuje čudo ljepote prirode. Čikat svoj današnji plavozeleni sklad ima zahvaliti vizionarima s kraja 19. stoljeća, naročito Lošinjanu, profesoru Ambrozu Haračiću (1855. - 1916.), pod čijim su vodstvom 1886. godine zasađene prve sadnice bora koje su danas stoljetna šuma. Na najisturenijem rtu uvale Čikat, nazvanom rt Anuncijata, po zavjetnoj crkvici Navještenja Blažene Djevice Marije nalazi se crkva koju krase slike jedrenjaka, zavjeti pomoraca nakon preživljenih brodoloma i zahvale za sretan povratak s dalekih putovanja. Lošinjske žene s tog su rta ispraćale i dočekivale brodove, pa i danas pomorci s Lošinja ploveći kraj Anuncijate zatrube na pozdrav, čuvajući tako priču i uspomenu na dugu lošinjsku pomorsku tradiciju, piše Ira Cupać Marković.

Komentari: 

12 # raj na zemlji... 2009-08-31 12:57
Jadranka zaradila prodajom 1 milion eura, platila 5% poreza na promet, za ureðenje vile ??? nema se informacija tko je ureðivao vilu i koliko poreza i pdv platio ??? neimenovani Rus platio 12 miliona i porez 5%, a vlasnik, prodavaoc koji je za samo 5 godina ureðenjem i prodajom vile zaradio 8 miliona , a onaj tko je ureðivao 1 milion cisto ??? Da li ima na svjetu jos ovakve drzave, pored pustih zakona, skolovanih menaðera i razno raznih mesetara, da se godisnje moze zaraditi 1,5 miliona bez ikakvog rada, a da za to drzavi ne platiš nista...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # jadnicakJA 2009-08-31 13:31
KAKO MOZES POSTAVITI PITANJE, ZA ULAGANJE ODNOSNO UREÐENJE VILE, ZNA SE TKO JE IZVODIO RADOVE TERCIZIJO MUŽIĆ, A KOLIKO JE PRIJAVIO I KAKO MU JE PLACENO TO PITAJ INSPEKCIJU ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # koncesija za ČikatMali tata 2009-08-31 15:19
Drago mi je da Lošinjani pomalo saznaju za briljantne poslovne poteze menaðera Jadranke koje samozatajno zbog skromnosti kriju. Osim prodaje Karoline tu su još i prodaja vile u kojoj je bila Policija te prodaja stare Pomorske škole. A sada treba čekat da Rus zatraži koncesiju za plažu ispred svoje vile da mu ne smeta sirotinja i da je zagradi, a možda dobije i cjelu uvalu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # viša matematika???? 2009-08-31 15:24
Gornja priča nije izuzetak. Sjetimo se stare pomorske, stare policije, vile kod Punte, terena i restorana na Čikatu itd, itd... Jadranka to jeftino proda, a svi poslije toga enormno zaraðuju. O čemu se tu radi... Vjerojatno mi obični smrtnici tu višu matematiku ne možemo shvatiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # !!!! 2009-08-31 15:29
Možemo mi to shvatiti ali o tom ne smije da se priča
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # a dioničariglusupić 2009-08-31 16:52
Hoće li onemoćali predstavnik malih dioničara prof. Gospodnetić Tomislav postaviti to pitanje? Oa cijela priča je za uskok. Prodati nešto za 1 milijun Eura i omogućiti drugima zarau u tako velikom iznosu znači čistu malverzaciju i kriminal. Netko je je tu podijelio lovu. Nije stoga niti čudno da ovu dvojicu mudraca u Jadranci ništa ne brine, niti recesija, niti poluprazni hoteli, niti kreditni dugovi. Oni su svoje džepove dobro popunili. Prepunuli. Ova držama i mora propasti jer se ovakvi tipovi zovu menadžeri a ne zatvorenici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ne vjerujemmajcice... 2009-09-01 11:34
cime se vi bavite?
kakve veze ima novi rus sa jadrankom d.d.?
kakve veze ima muzic s utajom poreza jadranke d.d.
kakva je to utaja poreza ako postoji trzisna cijena vrijednosti nekretnine?
kakvi su to zakljucci sa upitnikom na kraju recenice?
vrijednost nekretnine odreduje vrijednost nekretnine, vrijednost zemljista, povijesna vrijednost i LOKACIJA! ali.. svaka nekretnina vrijedi onoliko za koliko se ista moze prodati. dakle, vi ste glupi.
jos nesto, postoji zakonska regulativa zakon o PDV i zakonu na dobit.
malo se informirajte prije nego sto pocnete pisati gluposti
i da... nitko se ne pita odakle Jadranci d.d. nekretnina nazvana KAROLINA!

Laku noc
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # majčicibendžo 2009-09-01 15:09
Ma vidi ti [cenzurirano]a. Daj ti majčice prodaj meni svoje za 1, a da ja poslije toga uz malo ulaganja dobijem 12. Jako si pametan. A zarada je samo 1200 %. To je sigurno odvjetnika ona dva kretena iz uprave Jadranke. I je ušićario u uspješnom poslu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # bendzoza bendžu 2009-09-01 17:03
Ti si nepismen!
daj molim te procitaj jos jedanput sto si napisao, pa ubaci koji padež, zarez i sl.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # ??zbunjeni 2009-09-01 18:42
... mjesto i drzava rodjenja: Mali Losinj... Austrija.. Italija... Jugoslavija... Hrvatska, a sada, Rusija..
joj, zaboravljam... i Makedonija, bre.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ...... 2009-09-01 18:59
Nekretnina vrijedi onoliko koliko ste spremni za nju platiti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # komentiranombendžo 2009-09-02 10:36
Imaš pravo komentirani, nekretnina vrijedi onoliko koliko ste spremni platiti. To moj komentirani izgleda ovako: Carolina vrijedi 3 000 000 E, ti plati Jadranci 1 000 000,00 E a nama sa strane u kešu još 2 000 000,00 E. Nisam čujo da je bio javni natječaj za prodaju Caroline da bi se postigla NAJVIŠA, JAVNA I TRANSPARENTNA CIJENA, nego se dogovaralo. I nemoj soliti pamet, ovo mora uskok istražiti jer je pokradeno poduzeće , a i država je oštećena zbog poreza na promet nekretninama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Guest 2009-09-02 16:13
a kako vi znate da je pokradeno? A kako znas da je neureðena carolina vrijedi 3 miliona a ne 1? koliko znam vlasnik prije ovog kompletno je uredio vilu, a dok je bilo u vlasništvu firme bila je ruševina.. dakle odma posli ureðenja cijena je porasla i to je sasvim normalno .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # KOMENTIRANOMBENDŽO 2009-09-02 16:58
Ajde ti komentirani objasni kako je vila Carolina vrijedila baš 1 nilijun a ne 3 milijuna. Kako ti znaš da je to bas jedan milijun a nije bilo javnog nadmetanja da se dobije najpovoljnija cijena za Jadranku d.d., a ne najpovoljnija opcija za menadžere Jadranke? Zbog čega je javno nadmetanje za prodaju Caroline neprihvatljiv način prodaje za menadžment Jadranke kako bi se postigla najviša moguća cijena, pa čak i u stanim glasilima i stranom medijskom prostoru. I zbog čega graðani javno ne bi mogli pratiti sudbinu zaštitnog znaka Čikata i početaka turizma na otoku. Je li to opasno? Za koga?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # uskokmila majka 2009-09-02 18:45
E moja majcice? Vrijednost nekretnine je trzisna vrijednost, a ne direktna prodaja, a gospodinu rusu svaka cast on je platio, sve sto se u tu vrijednost nekretnine oplodilo, dakle Tercizijo Mužić je uredio cijelu villu, za koliko novaca financijska inspekcija nezna ( dali je sve prijavljeno ili ne, dali je novac dosao legalnim putem da ili ne?) to je sto se tice PDV a, a sto se tice dobiti, matematika je tu kupio za 1 milion ulozio (terciziju 4miliona, prodao za 12 milioona, odbiti mesetarima odvjetnicima 1 milion dakle cista dobit je 6 miliona.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # isti su istijao 2009-09-02 18:55
A moze i ovaKO: Hotel istra ( apoksiomen ) prodan za 800.ooo DMaraka ulozeno milion maraka, prodan za 3 miliona eura, villa sABORKA kupljena za milion maraka ureðena i prodana Rusu za 5 miliona eura, isti vlasnik kupio uredio, prodao, gdje je tu porez na dobit. Isti investitor kupio na bocacu kucu uredio Mužić bez dozvole i bez papira i bez prijave poreznoj upravi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2009-09-02 22:33
svi ljubomorni ka pasi ,dajte zivite svoje zivote . samo se tuðim bavite.Jesam prije al necu vise i nisam,adio
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # BudaleOpet ja 2009-09-04 09:56
potovani,
1) reci cu vam da imam saznanja da je Karolina prodana za 1,5 mil eur, a ne za milijun. Naime moji klijenti su bili zainteresirani za kupovinu tog kompleksa. Mozda Karolina vrijedi i sada milijun eur, kucica do nje 800 tisuca, zemljiste milijun, a pozicija 9 milijuna i 200 tisuca eur.
2) prijavite li vi sve radove koje investirate u vlastite objekte?
3) prijavite li bas svaki rad, ulovljenu ribu, lignju, pa kad je i prodate, platite li osiguranje za auto prilikom isteka, cuvate li racune koje ste dobili u trgovinu i kaficu? znate li da postoje pravila kojih se treba pridrzavati??
4) i poreznici su flexibilni. Npr... vazno je da ih ne pravite budalama. Da se nekretnina ne proda 3 godine od kupovine i da se plati porez ako je rok probijen.
5) nije talijan kupio vilu, vec njegov otac
i necu vas vise uciti kak dalje.

pa pa


i pustite muzice da rade, magazine da grade, garija da politizira, kusetu da organizira..... neka svatko radi svoj posao. Mozda necete imati vremena ogovarati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vilabudala 2009-09-04 21:28
Opet ti, budale su proslo vrijeme? Sa svime se slazem, sto se tice procjene same vile, zgrade, zemljista ali same pozicije sto je previse previse...(na samoj ogradi moze se objesiti rucnik, poloziti slape za kupanje baciti preko ograde kore od lubenice, a i doðe na kupanje na javnoj plazi).
2.Prijaviti sve radove ne ali porjeklo novca da, legalan unos u Hrvatsku, i placanje preko banke. To nisu investicije od par sto tisuca evra, vec milioni evra...
3.pa Mužići su i ostavljeni na miru da rade, pa cak i nitko nije kontrolirao koliko je kostao njegov rad, da bi se utvrdilo koliko je stvarno ulozeno,prijavl jeno, kupljeno i prodano???
4. Hocete reci, da su poreznici podmitljivi... Porez na nekretnine je samo 5% a PDV je samo 25%
5.Tata je talijan kupio vilu i ne samo nju vec jos nekoliko ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Tok misliVrana 2009-09-05 14:15
Netko je prethodno postavio zanimljivo pitanje, kad se govorilo o "poslovnim poduhvatima" prodaje vila i druge imovine Jadranke d.d. Od kuda su oni uopće vlasnici te imovine koju sad "benevolentno-j eftino" prodaju? Naravno da sami nisu kupili ni pošteno platili zbog toga i mogu tako jeftino i lagano prodavati vrijednu imovinu. Tu imovinu su stekli u socijalističkom sustavu, kad je to sve bilo društveno, pa je partija to naravno dodjeljivala Jadranci. U ostalom Jadranka je osnovana odlukom tadašnjeg Narodnog Kotara Cres-Lošinj kad je predano na upravljanje nekoliko objekata namjenjenih smještaju i prehrani. Imam nekakav osjećaj da su to neki od ovih objekata s liste jeftino prodanih.

Takoðer je zanimljivo da ni jednu od tih prodaja a bilo ih je puno nisu vršili po javnom natječaju nego je sve bilo neposrednom pogodbom, a koja bi se u stvari svodila na neposrednu pogodbu oko iznosa koji je išao u privatni džep predstavnika prodavatelja. Kad bi se sadašnja vrijednost po kojima su se prerpodavale(u bescjenje) nekretnine usporedile s današnjim temeljnim kapitalom Jadranke cca 50.000.000 eura, vidjelo bi se koliku štetu je "sposobni menaðment" Jadranke napravio. Svojim kratkovidim poslovnim odlukama uvjetovane vlastitm, privatnim intresom (provizijom), rasprodali su vrijednu imovinu i time napravili nesagledivu štetu kako malim dioničarima tako i gradu.

Zbroj zadnjih prodajnih cijena, preprodanih objekta govori da su mogli financirati bez kreditnog zaduženja dosadašnje investicije Aurore i Vespere ili da su bacili vrijednost temeljnog kapitala u vjetar, svejedno je da li zbog toga što ga nisu prepoznali (a morali su) ili zbog lijepe provizije.

Nastavi niz: Stara policija, Stara pomorska, Vila Flora, Mlječni, Cigale, Saborka,Karolin a, vila Zadar, caffe Zagazinjine...

Što je slijedeće: Hotel Čikat? Vila Rijeka? Hortenzija?Dijana?

Gornja problematika, prodaja silnih nekretnina, izuzetne vrijenosti, otvara i nikad završeno pitanje privatizacije Jadranke. Nakon tolike prodaje vrijednih nekretnina, očito je pitanje stvarne vrijednosti same Jadranke. Vidljivo je i onima koji ne gledaju, da je temeljni kapital Jadranke svijesno i namjerno podjcjenjen. Za potrebe malih dioničara? Naravno da ne. Hoće li i dalje aktualni menadžment i dalje tržiti s ostalim nekretninama prema postojećem kopnceptu? Tko to može promjenitit? Gdje to vodi? A iz dosadašnjeg iskustva postavlja se i pitanje KOGA JE TO BRIGA?

Odlukom Narodnog kotara Cres-Lošinj osnovana je Jadranka, a odlukama neupitnog vodstva Jadranke (Šolić, Lekić) ista će se i ugasiti a time će i završiti socijalizam na Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nastavljam nizSanja 2009-09-05 20:41
Hotel Istra, Vila Stella (Veli Lošinj)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # komentiranomBendžo 2009-09-07 11:28
Komentirani je sasvim sigurno jedan od ovih lupeža koji su pokupili kajmak na račun Jadranke d.d. Lupa gluposti o novostvorenoj vrijednosti i sličnim tricama, ali nikako da odgovori zašto Jadranka d.d. nije prodala Carolinu putem javnog nadmetanja? Ili kako je Pero Pervan postao vlasnik bivše prodavnice plina na Kalvariji i kuće u Poljani? kada i gdje je bio natječaj? Pervan obavi neki poslić za Jadranku, u dogovoru s "Menadžmentom" ispostavi ogroman račun, koji naravno ne plate i on kao sjeda na imovimu. Je li možda sudskom nagodbom? Onda ih je morao tužiti, i oni ga opet angažiraju. Komentirani bi isto rako dao posao tipu koji ga je tužio? Sve je ovo već na pravom mjestu, bez brige.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kašteloz 2009-09-07 11:39
Sanja nastavlja niz poslovnih uspjeha Jadrankinih menaðera pa nabraja Hotel Istra, Vila Stella (Veli Lošinj) a ja bi dodao Kaštel koji je prepustila Gradu u zamjenu za svoje dugove. Pa je grad ostao bez prihoda i dobio problem, a Jadranka se rješila duga i problema. A sada taj problem opet pada na leða Grada i svih nas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # financijerfinanca 2009-09-10 00:03
Bendžo, jasno je da je Pervan ucio od Tercizija, zajedno su suraðivali za vrijeme Balije, a onda svak na svoju stranu Pervan na Jadranku a Tercizijo kod brata i njegove bratije, a kako mu je Balija bio duzan za kucu onda su se redali talijani jedan po jedan bnez dozvola i prijava radova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # budalaštinegitara 2009-09-14 11:59
Gospodine Bendžo, jadranka d.d. je privatna tvrtka i ne treba svoju imovinu prodavati putem javnih natječaja provjerite propise prije nego napadnete.
Vi ste vjerojatno nekekav veliki i uspješni poduzetnik kad se tako razbacujete svim tim kakao bi trebalo. Ili ipak samo tudim k... gloginje mlatite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # netkodrugi 2009-09-14 15:12
Jasno da ne moraju raspisati natječaj. Ali mogu ako to žele. S tim ne mogu ništa izgubiti. Može im se samo javiti netko drugi tko će ponuditi veću cijenu ili druge uvjete za istu nekretninu. Za Jadranku d.d. je to bolje, ali ne i za one koji imaju ovlasti u ime Jadranke d.d. potpisivati ugovore i razliku u cijeni izmeðu one na ugovoru i stvarno dogovorene staviti sebi u džep.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Iza svjetla pozornicetruba 2009-09-14 19:31
Kaže gitara da je Jadranka privatna firma pa da ne mora ići na javni natječaj. O.K. Ali čija je Jadranka? Tko su vlasnici Jadranke? I tko će pitati upravu zašto nešto što je pred malo vrijedilo 1 mil. eura sada vrijedi dvanaest puta više. Na odgovore tipa: pa novi vlasnik ju je uredio, uložio novce, pitanje zašto to nije mogla i Jadranka pa opet zaraditi 10 miljuna eura. Ili je slaðe podijeliti onih 250.000 eura koji su "zamračeni".

Zanimljivo je bilo čitati u prošli petak Jutarnji list o Dalekovodu, renomiranoj tvrtci velikom imenu na Zgrebačkoj burzi, u kojoj su sad velike istrage, a jako je zanimljivo da su većinski vlasnici male tvrtke s 20.000 kn kapitala a vlasnici su penzioneri, slučajno u srodstvu s upravom. Nekako mi to poprima konture koncepta: iza upadljivo dobrih firmi i javne pozitivne prezentacije u pozadini i van svijetla pozornica ,stoje nekakve nepoznate male i slabašne firmice, na čudnim adresama, bez zaposlenih i bez ikakvih prihoda a s velikom imovinom. Zanimljivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gitaribendžo 2009-09-15 12:20
Gitara tambura. jadrankin menadžment uvijek igra na kartu da je Jadranka nešto lošinjsko, igra na sentimentalnu vezu lošinjana prema najvećem poduzeću na otoku, a to dakako znaju koristiti i u političke svrhe. Zašto onda ne objave strukturu vlasništva? Znamo da je privatno vlasništvo, ali čije?Zašto to skrivaju. Onda znamo da su vlasnici imenom i prezimenom prodavali Carolinu pod nepovoljnim uvjetrima. Vi biste to isto učinili sa vašom kućom? Upravo tako, u ugovor napišemo manje, razlika u kešu i popušili svi dioničari i država samo je ugovaratelj strpao lovu u džep. A lošinjanima magla o "našoj dragoj, miloj,lošinjsko j Jadranci". Kao npr. Lošinjanki d.d. koju nitko niti da spomene. Ukrali su novac i prevarili dioničare, napravili kazneno djelo i to je predmet za uskoka i organe gonjenja, a ne za ove stranice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dioničarijadrankica 2009-09-16 09:56
Dragi bendžo, na internet stranicama Jadranke možeš vidjeti strukturu vlasništva i sva izvješća o poslovanju. :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Slova su tako velika, ne vidim što pišetruba 2009-09-16 14:52
Jadrankicu bih uputio na raspravu koje se vodila na ovoj stranici o privatizaciji odnosno vlasništvu Jadranke d.d.

Uglavnom kad pogledamo javno objavljene podatke o deset najvećih dioničara Jadranke d.d. ne znamo ništa.

Čija je tvrtka Rive d.o.o. čija je ŽEČA d.o.o., tko se skriva iza skrbničkih računa?

Najveći dioničari se skrivaju iza firmi s kapitalom od 20.000 kuna koje nemaju ni radnike ni prihode i iza skrbničkih računa. Jadrankice prosvijetli nas, tko su vlasnici Jadranke d.d.

p.s. Jadrankice, zašto Anita Knežević nije više meðu najvećim dioničarima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # proročanske riječimilan 2016-10-11 21:42
Citat truba:
Jadrankicu bih uputio na raspravu koje se vodila na ovoj stranici o privatizaciji odnosno vlasništvu Jadranke d.d.

Uglavnom kad pogledamo javno objavljene podatke o deset najvećih dioničara Jadranke d.d. ne znamo ništa.

Čija je tvrtka Rive d.o.o. čija je ŽEČA d.o.o., tko se skriva iza skrbničkih računa?

Najveći dioničari se skrivaju iza firmi s kapitalom od 20.000 kuna koje nemaju ni radnike ni prihode i iza skrbničkih računa. Jadrankice prosvijetli nas, tko su vlasnici Jadranke d.d.

p.s. Jadrankice, zašto Anita Knežević nije više meðu najvećim dioničarima?
Ajme kako je ovo danas aktualno, ne mogu vjerovati. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jadradozvola 2009-09-16 23:35
Moj Bendžo? Pervan kupio plinaru? Pervan radi stanove 900m2 u gradu, Pervan kupio kucu na poljanama, gradi dvije ogromne zgrade na cetiri kata svaki kat po 4 stana. Prve stanove nije prodao, na internetu prodaje vec stanove na poljane ? Pa tko mu daje dozvolu za tolike velike zgrade i tolike apartmane i skim to on dila?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PERVANbendžo 2009-09-18 11:31
Pervana za lošinjskog poduzetnika godine. Živio Pervan, pardon Goe-inst. naš najbolji poduzetnik godine. ŽIVIOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOO!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Grad za nju

  gost 17.09.2021 12:21
  Crvena Hrvatska
  Izbori su prošli a do narednih izbora sve će se zaboraviti. Zato je brže bolje pred svoju novu ...
   
 • Grad za nju

  Voajer 17.09.2021 10:31
  Sluganstvo se isplatilo
  Sramoćenje pred onima koji znaju za sram njemu ne smeta a njegovi hadezejci ne znaju šta ...
   
 • Grad za nju

  gost 17.09.2021 10:13
  Nedić je džabe krečio
  Točku o povećanju svoje plaće Gradonačelnica je povukla s politikantskim obrazloženjem da je ...
   
 • Grad za nju

  gost 17.09.2021 09:48
  Muljator, spletkar i sluga pokorni
  Što drugo očekivat od lika koji je godinama bio podoban za predsjednika ogranka Sanaderove ...
   
 • Grad za nju

  Na zapadu ništa novo 16.09.2021 17:49
  bravo Deva, isti si kao Elvis
  Stvarno se na snimci ne vide svi gradski vijećnici, i stoga se ni ne vidi kako je tko ...
   
 • Grad za nju

  Grunf 16.09.2021 16:23
  Leteći cirkus Ane Kučić
  Ova sjednica obećava i ubuduće dobru zabavu. Bolju od Letećeg cirkusa Monti Pajtona. Sve ...
   
 • Grad za nju

  gost 16.09.2021 15:45
  Manjkavi zapisnici
  A u zapisnicima sa sjednica na kojima je gradonačelnica mahnitala za govornicom po pola ...
   
 • Grad za nju

  Vito 16.09.2021 15:11
  muljanje i laganje kao modus operandi
  I mene je ova situacija potaknula da pogledam snimak ne samo zadnje sjednice, nego i nekoliko ...
   
 • Grad za nju

  Tariguz 16.09.2021 14:00
  Muljator
  Ovo o bacanju bombi i provociranju pitanjima me navelo da pogledam snimak sjednice. nekako ...
   
 • Grad za nju

  gost 16.09.2021 12:28
  dvaput je dvaput
  Taj dio grada ipak sada bolje izgleda nego prije, zar ne? :lol: i.imgur.com/XZJARjX.jpg ...
   
 • Grad za nju

  Boško Buha 16.09.2021 11:24
  12 godina faxa
  Nije tema članka, ali sad me stvarno zanima jel to politika ili pogodovanje ili totalno ...
   
 • Grad za nju

  Nedjeljko 16.09.2021 11:09
  Da
  Poznata je korisnicima kvaliteta njegove gradnje, na daleko se pročula. A ova zgrada, zašto ...
   
 • Grad za nju

  gost 16.09.2021 10:13
  Obnova baštine
  Možemo se mi zezati na Mujagićev račun. Ali da se on nije prihvatio posla i dan danas bi u ...
   
 • Grad za nju

  hranitelj tuljana 16.09.2021 09:36
  JTM
  Lažnjače nepismeni, što misliš, bi li u tom slučaju naglo prestali ovi članci i ...
   
 • Grad za nju

  EKG 16.09.2021 09:20
  Skidanje s gradonačelnice
  Prije nje nije se imalo "na koga tresti" zbog tolikih propusta, pogrešaka i nedemokratskih ...
   
 • Grad za nju

  gost 16.09.2021 08:48
  Izopačena demokracija
  Živimo mi u demokraciji, ali izopačenoj, hadezeovskoj demokraciji. Džabe nam glasovanje kad ...
   
 • Grad za nju

  hranitelj tuljana 16.09.2021 08:17
  Good morning
  Da sam ja danas gradonačelnik,j a bi izgradnju aerodroma i Matalde dao gospodinu Mujagiću.prije ...
   
 • Grad za nju

  hranitelj tuljana 16.09.2021 06:15
  Probudite se
  Mislim da su odluke neke provincijalne političarke u vrijeme kad je u velikoj većini onoga ...
   
 • Grad za nju

  veliki dužnici 15.09.2021 19:32
  pravi se javili
  Evo udruženja velikih obrtnika direktora i dužnika, jedan je dužan preko milijuna za poslovni ...
   
 • Neodrživi turizam

  Žuja 14.09.2021 18:07
  Izvrsna prilika
  Ali i glavešine nas znaju zabaviti. Naročito gradonačelnica. Na fejsu je razdragano objavila ...
   
 • Neodrživi turizam

  gost 14.09.2021 10:06
  Karnevalska mudrost
  Autori karnevalskog testamenta su bili mudriji od svih ovih glavešina. Pa su izrecitirali ...
   
 • »Nedolična poza instagramuše«

  gost 13.09.2021 10:06
  Fešta za ništa
  Festival LOŠINJSKIM JEDRIMA OKO SVIJETA reklamiraju slikom broda koji niti je lošinjski ...
   
 • Neodrživi turizam

  gizmo 12.09.2021 17:57
  Pušiona
  Mrtvašku je u izbornoj kampanji koristio i Komadina. Samo što je SDP tu pobijedio a HDZ ...
   
 • Neodrživi turizam

  Luzer 12.09.2021 17:10
  Tko je kriv??
  Da je lučka uprava riješila domaću zadaću na Unijama i Mrtvaški,većina bi bila zadovoljna.Pa ...
   
 • Neodrživi turizam

  Bezjak 12.09.2021 15:47
  Najslabija karika
  Za ovo s Mrtvaškom nije odgovorna samo Lučka uprava. Od Balije odgovorniji su redom Butković ...
   
 • Neodrživi turizam

  Luzer 12.09.2021 14:35
  Poznavanje svog kraja
  Unije problem. Ilovik problem. Susak ??????? Dal' ekipa iz lučke uprave poznaje svoj kraj???A ...
   
 • Neodrživi turizam

  Luzer 12.09.2021 13:19
  Poznavanje svoga kraja
  Realnije Dalmatinci pišu o našem kraju,nego naši domaći mediji !!!! ????
   
 • Neodrživi turizam

  gost 12.09.2021 10:33
  PR manager u odboru za zaštitu okoliša
  U vrijeme dok je bio vijećnik držao je predavanja o razvoju golf projekta Matalda na ...
   
 • Neodrživi turizam

  Zozo 11.09.2021 16:30
  Male žrtve velikih ambicija
  Osim njih trebaju ga pročitati i Kapeli i Butković. Na službenoj gradskoj stranici se uz ...
   
 • Neodrživi turizam

  Luzer 11.09.2021 15:54
  Borba za goli život
  Slobodna Dalmacija Otoci TANANA NIT Mrtvaška