Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Koncesija na pomorskom dobru u uvali Čikat

Korisnička ocjena:  / 4
LošeNajbolje 

rezervirano1U javnoj raspravi o temi Zaštita javnih dobara i javnog interesa u sustavu koncesija održanoj u Zagrebu sudjelovala je i Bojana Genov u ime inicijative Čovjek po mjeri otoka izlaganjem i prezentacijom primjera koncesije na pomorskom dobru u uvali Čikat na Lošinju »

Pokret otoka i prijatelji organizirali su ovu stručnu raspravu kako bi na temelju iznesenih teza otvorili i raspravu s javnošću o mogućim alternativama onim odredbama Zakona koje se procjenjuju štetnima za zaštitu javnih dobara ili javni interes.

Snimak izlaganja studije slučaja koncesije na Čikatu

No dan kasnije, dok je hrvatska javnost bila zabavljena odlukom arbitraže u graničnom sporu sa Slovenijom, Vlada je na dnevni red sjednice Sabora nenajavljeno vratila prije dvanaest dana povučeni Prijedlog Zakona o koncesijama, povučen zbog prosvjeda otočana organiziranih u inicijativu Pokret otoka, koji smatraju da će se na udaru naći jedno od rijetkih dobara kojima otočke lokalne zajednice raspolažu, a to su plaže.

S tankom većinom od 77 glasova i jedva "skucanim" kvorumom Sabor je nakon odbacivanja svih oporbenih amandmana prihvatio zakon koji ne omogućuje samo izručenje pomorskog dobra zainteresiranim posjednicima kapitala, nego pokriva i eksploataciju mineralnih sirovina, korištenje voda, pravo lova na državnim lovištima i uzgajalištima divljači, područje zaštite prirode, energetike, obavljanje djelatnosti linijskog i obalnog pomorskog i riječnog prijevoza, luke, građenje i upravljanje autocestom i pojedinim cestovnim objektima kao što su mostovi ili tuneli, pružanje usluga javnog prijevoza, zračne luke, sport, kulturna dobra, komunalne djelatnosti, željeznice, žičare, gospodarenje otpadom, turizam, područje zdravstva, medijske usluge televizije i radija, slobodne zone te uzgoj riba i drugih morskih organizama, a sve to bez prava sudjelovanja lokalnih zajednica i zainteresirane javnosti u postupcima dodjele koncesija.

 

Komentari: 

06 # ...Adrian T. 2017-07-02 15:14
Ma nije to moguće
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Uzurpacija mulića KarolinaGost 2017-07-03 17:51
Citat Adrian T.:
Ma nije to moguće
Itekako je moguće kad si dobro umrežen. Ovo je naglasak s fejsa o najbizarnijem dijelu priče:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Županova skolastikagost 2017-07-03 18:06
Kao što su nekad skolastičari raspravljali koliko anđela može sjediti na vrhu igle tako danas mi možemo, zahvaljujući vrlom županu Komadini i vizionarskoj lokalnoj vlasti, raspravljati koliko ležaljki može stati na mali mul.

Vidim jednu ležaljku a mislim da može stati još jedna. Dakle ukupno je moguće staviti dvije. Dati koncesiju radi postave dvije ležaljke bi bilo previše i županu Komadini "crvenom Minhauzenu" o čijim podvizima u pomaganju okupacije Čikata ćemo imati prilike čitati uskoro...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Za kontinuitet svinjarijaMikser 2017-07-03 18:26
Iskreno, nije me briga za Komadinu. Za ovu i sve druge realizirane svinjarije odgovorna je gradska vlast i lažna oporba koja je sve to podržavala. A sada je radi kontinuiteta te politike i formalno ušla u vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Di ste izabrana gospodo?BiD 2017-07-05 09:54
Citat Mikser:
Iskreno, nije me briga za Komadinu. Za ovu i sve druge realizirane svinjarije odgovorna je gradska vlast i lažna oporba koja je sve to podržavala. A sada je radi kontinuiteta te politike i formalno ušla u vlast.
Lažov Komadina je u emisiji Otvoreno nakon prosvjeda zbog zakona o koncesijama rekao kako u PGŽ nema nikakvih sumnjivih koncesija. No zanimljivo je da se osim Devčića i Dakića koji su bili na lošinjskom prosvjedu nitko drugi od izabranih da naredne četiri godine vladaju ovim otocima ni riječ nije javno prozborio o zakonu zbog kojeg bi Hrvatska mogla opet izgubiti Dalmaciju, otoke i dio Istre. Ma di su sada liberalni demokrat Elvis i regionakac Andrino da dignu svoj glas? Di je sada Nedić, sada dogradonačelnik da rikne kao lav kako otočani neće biti objekt apetita kapitala ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Molić nije za nas!Domorodac 2017-07-03 18:53
OTIMAČINA Zbog koncesije od 5000 kuna na Lošinju zatvoreno omiljeno kupalište, javlja Index. MALENI mol na fotografiji je, prema riječima Bojane Genov s Malog Lošinja, pod koncesijom za gospodarsko korištenje, odnosno postavljanje 15 ležaljki i suncobrana. Radi se o moliću u Uvali Čikat, ispod Vile Karolina.

U Facebook grupi JAVNO JE DOBRO - DOBRO JE JAVNO!, Genov je napisala: "Za ovaj je mol sklopljen ugovor o koncesiji između Primorsko-goran ske županije i tvrtke Katina d.o.o., uz pozitivno mišljenje Grada Malog Lošinja, za gospodarsko korištenje, odnosno postavljanje 15 ležaljki i suncobrana. Nije greška, 15 LEŽALJKI I SUNCOBRANA na ovom malom moliću koji je bio omiljeno kupalište Lošinjana i njihovih gostiju. Cijena ove ograde, odnosno društvena korist je 5.180 kn godišnje. Čini li vam se kao i meni da nas netko pravi budalama?"

Koncesija od 2012. godine

Bojana Genov za Index je potvrdila kako se radi o koncesiji koja se obnavlja na godišnjoj razini još od 2012. godine. Cijena koncesije iznosi 5180 kuna, od čega je 4550 kuna fiksni dio, dok je ostatak naplaćen od prijavljenog prihoda. Prema riječima Bojane Genov, iako prihoda na tom moliću zapravo i nema, prijavljen je u iznosu od 18 tisuća kuna. Kaže i da kontrola svake godine potvrdi kako je s koncesijom i korištenjem sve u redu.

Vlasnici Vile Karolina za nešto malo više od pet tisuća kuna tako su postali vlasnici dijela pomorskog dobra i imaju molić samo za sebe. Ako je za suditi prema fotografiji, na molić ne stane ni par ležaljki, a osobito ne 15 ležaljki i isto toliko suncobrana.

Rezerviran za druge

Navodno je, kazala je Bojana Genov, molić trebao biti rekonstruiran prema savjetima restauratora. Trebao je, ali nije. Srušen je i izgrađen novi, suprotno mišljenju i savjetima struke. Iz godine u godinu turiste i mještane Malog Lošinja dočekuje obavijest da molić - nije za njih.
www.index.hr/.../980579.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # koncesijaVeli mul 2017-07-03 19:00
Nije laž, nego neki puta se ne kaže istina da je Mali mul bio omiljeno kupalište. U svojih 58 godina kupanja na Čikatu, nikada, a ma baš nikada nismo nikoga vidjeli da se kupa na Malom mulu. Pa mi smo fenomenalno uređen otok kada mjesecima slušamo i gledamo problem o tridesetak kvadrata kamenog mulića. Eviva Lošinj !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Skok s mulaKupač 2017-07-03 19:13
Citat Veli mul:
Nije laž, nego neki puta se ne kaže istina da je Mali mul bio omiljeno kupalište. U svojih 58 godina kupanja na Čikatu, nikada, a ma baš nikada nismo nikoga vidjeli da se kupa na Malom mulu.
Naravno da niste vidjeli nikoga da se kupa na Malom mulu, ali mogli ste ih vidjeti kraj Malog mula. S mula se skakalo u more kraj mula :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # skok s mukaVeli mul 2017-07-03 20:10
Pametnjakoviću, zašto nisi ispravio B.G.Matunci koja je napisala citiram "na ovom malom moliću koji je omiljeno kupalište lošinjana" kraj citata, što po tebi znači da se na malom moliću nije kupalo, nego kraj mulića. Da, mulića, Veli mul i Mali mul. Ovo molić ili mol nije domaći naziv.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Mol vs mulBojana Genov 2017-07-03 22:18
Citat Veli mul:
Pametnjakoviću, zašto nisi ispravio B.G.Matunci koja je napisala citiram "na ovom malom moliću koji je omiljeno kupalište lošinjana" kraj citata, što po tebi znači da se na malom moliću nije kupalo, nego kraj mulića. Da, mulića, Veli mul i Mali mul. Ovo molić ili mol nije domaći naziv.
Nadam se da tema rasprave nije moja jezična praksa. Ja sam Bjelovarčanka, tamo sam naučila govoriti i to što ne govorim mul nije valjda krunski dokaz koji bi imao dokazati da ono što govorim o koncesijama nije točno. Izraz mol ili molić nisam upotrijebila kao toponim, nego kao opću imenicu, pa ne možemo niti govoriti o nazivu. Ali to nije bitno za temu, kao što nije bitno niti je li se netko tamo ikad okupao (a jest). Ključne su dvije stvari: 1. pravni poredak RH ne priznaje koncesiju za ovakve svrhe i koncesija je dobivena za obavljanje gospodarske djelatnosti za koju svi znamo da se tamo ne obavlja. 2. Bilo bi super da mi netko objasni isplativost ovakvog zatvaranja pomorskog dobra i ekonomski učinak 5.180 kn godišnje (podatak iz 2015. godine) na tri proračuna-držav ni, županijski i lokalni - i pravednost u odnosu na kvadrat javne površine koji godišnje plaćaju Mocca ili Sidro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # O jeziku, rode, da ti pojem ...PP 2017-07-04 08:52
Citat Veli mul:
Pametnjakoviću, zašto nisi ispravio B.G.Matunci koja je napisala citiram "na ovom malom moliću koji je omiljeno kupalište lošinjana" kraj citata, što po tebi znači da se na malom moliću nije kupalo, nego kraj mulića.
Dijete drago, B.G.Matunci je zaista napisala "na ovom malom moliću koji je bio omiljeno kupalište Lošinjana i njihovih gostiju", što znači da nije govorila o mjestu na kojem se netko kupa, nego o kupalištu kao mjestu na obali uređenom za kupanje, ali na kojem se ljudi i sunčaju, loptaju, igraju karte i t.d.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ......Nikita 2017-07-03 20:37
Citat Veli mul:
U svojih 58 godina kupanja na Čikatu, nikada, a ma baš nikada nismo nikoga vidjeli da se kupa na Malom mulu.
Zar nisi vidio ni ruske vlasnike koji su dobili koncesiju ili njihove goste?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Nitko u Hrvatskoj ne smije ograditi plažu i naplatiti ulazVećernji list 2017-07-03 20:17
Nitko u Hrvatskoj ne smije ograditi plažu i naplatiti ulaz


Privatne plaže u Hrvatskoj ne mogu postojati po zakonu, nego samo javne i plaže pod koncesijom, koje imaju pravo koristiti svi građani

S Franom Staničićem, izvanrednim profesorom na Katedri za upravno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta, razgovarali smo o novom Zakonu o koncesiji, ali i nezakonitom ograđivanju plaža.

Pročitajte više na:
vecernji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Zagradili kupalište na Lošinju, financijska korist za društvo - 5000 kuna godišnjeŠTETNI ZAKON 2017-07-03 22:06
Koncesija je dodjeljena za gospodarsko korištenje, odnosno postavljanje 15 ležaljki i suncobrana
Više na:
vijesti.rtl.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Veli mulMali mul 2017-07-03 23:54
Kada nemate što za reći - prigovoriti onda vam je jako bitno kako netko govori ovo ili ono ili što je točno.
netko je spomenuo da mu je već dosta spominjanja tog mula na Čikatu što, da to nije toliko važno.
Baš dobar primjer kako izigrati mene i tebe i dati koncesiju za 20 - 30 ležaljki na mulu od par metara.
To je vama normalno?
To je bila proba dokle se može ići.
Sada kao tamo se i onako nije kupalo pa i nije bitno.
Neznam tko se nije kupao a tko je ali skakalo se s tog malog mula u more.
Ležali nismo iz razloga jer je uvijek bilo mokro od skakanja i penjanja natrag po stepenicama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Natječaj za najbolji selfieČovjek po mjeri otoka 2017-07-04 00:19
Mol/mul je itekako važan.
Koncesija pokazuje da nas smatraju budalama.
Cijena koncesije pokazuje koliko nas smatraju budalama.
Otvorili smo natječaj za najbolji selfie skoka s malog mula.
Fotke s ove lokacije pokazat će koliko nismo budale i koliko imamo srčanosti pokazati što je naše.
Go Lošinj!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Zeleno svjetlo za pravljenje budala od građanaTedy Bear 2017-07-04 09:45
Citat Čovjek po mjeri otoka:
Koncesija pokazuje da nas smatraju budalama.
Cijena koncesije pokazuje koliko nas smatraju budalama.
Mislim da treba uprijeti prstom u sve koji nas u vezi s koncesijama općenito, a posebo o ovoj smatraju budalama. Na prvom mjestu to je Županija, no županija je tražila suglasnost Grada koji ju je bez pogovora dao. tada, kad je lokalna zajednica još imala kakav takav utjecaj, gradonačelnik, dogradonačelnic a niti itko od gradskih vijećnika ili članova odbora GV nije imao ni najmanju primjedbu na taj čin.

A kad je građane uznemirio bager na Čikatu i rušenje mula pred Karolinom, tadašnja dogradonačelnic a Ana Kučić rekla je da razloga za paniku nema: ... Ana Kučić kaže kako je Grad u travnju dao »zeleno svjetlo« prijedlogu Županije da se dodjeli koncesija u cilju rekonstrukcije mula, jer je za tim zbog njegova oštećenja bilo potrebe. Pri tom naglašava kako je dodatno tražena potvrda od nadležnog ureda da neće biti izmjena u dosadašnjem režimu korištenja tog prostora i da će i dalje mul ostati javna plaža kako je to bilo i do sada, te da im je iz Županije tako i potvrđeno.

Naime, kako se radi o pomorskom dobru u nadležnosti Primorsko-goran ske županije, u Upravi za pomorstvo pitali smo (pitala je novinarka Novog lista Ira Cupać Marković, u vrijeme kad otočnu stranicu nisu uređivali Jadranka, TZ i Gradska uprava) kome je i za koju namjenu koncesija dodijeljena, je li u sklopu koncesije dozvoljeno rušenje mola te da li će po završetku radova biti izmjena u načinu na koji je taj prostor do sada bio korišten. U odgovoru se navodi da se radovi izvode sukladno zakonu i izdanoj dokumentaciji te da neće biti ograničenja u korištenju mula kao kupališnog prostora.

Pročelnik Gerhard Lempl izvjestio je da je koncesija na pomorskom dobru dodjeljena za gospodarsko korištenje i rekonstrukciju mula tvrtki Katina d.o.o. iz Malog Lošinja, koja je odabrana kao najpovoljniji ponuditelj.


Temeljem ugovora o koncesiji koji je sklopljen 1. kolovoza, lošinjska ispostava županijskog Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša 20. listopada izdala je lokacijsku, a 12. studenoga i potvrdu glavnog projekta.

Pročelnik Lempl navodi da je malološinjska ispostava Lučke kapetanije temeljem usmenih prijava obavila provjeru na terenu i da se po njihovim usmenim informacijama rekonstrukcija izvodi u skladu s potvrdom glavnog projekta, a da je za tumačenje, kontrolu i nadzor građevinskih radova na rekonstrukciji mjerodavna građevinska inspekcija Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.
Znači, osim šutnje gradskih vijećnika imamo i aktivno saučesništvo malološinjske ispostave Lučke kapetanije u pravljenju budala od građana.

Cijeli članak od prije četiri i pol godine:
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Gdje ste, hrabri naši bojovniciBosanoga 2017-07-04 10:30
Citat:
S tankom većinom od 77 glasova i jedva "skucanim" kvorumom Sabor je nakon odbacivanja svih oporbenih amandmana prihvatio zakon koji ne omogućuje samo izručenje pomorskog dobra zainteresiranim posjednicima kapitala, nego pokriva i eksploataciju mineralnih sirovina, korištenje voda, pravo lova na državnim lovištima i uzgajalištima divljači, itd, itd, itd, itd, itd ..., a sve to bez prava sudjelovanja lokalnih zajednica i zainteresirane javnosti u postupcima dodjele koncesija.
Prije nekoliko dana u Zagrebu se dogodila još jedna veleizdaja, ali, avaj, nije bilo niti jednog branitelja da je spriječi. U Zagrebu je došlo do bestidne trgovina braniteljskom obalom, tj. onom koju su odbranili devedeset prve, a danas je podli izdajnici, kurvini sinovi, šljam najgore vrste, rasprodao za šaku judinih škuda... Ta niti trideset godina nije prošlo od kada su naši branitelji odbranili te iste plaže od velikosrpskog agresora, a ova stoka ih njima pred nosom rasprodaje i preprodaje kao da im je ćaćina, krv im [cenzurirano] veleizdajničku. No reakcija branitelja začudno je izostala i hrvatska javnost se s pravom pita – gdje su branitelji dok se krčmi zemlja, ograđuju plaže za Švabe i Norvežane da imaju mir na čisto hrvatskom šljunku, dok branitelji i sinovi branitelja guzicu moče u neograđenom dijelu na koji gazda i koncesionar pušta kanalizaciju u more? Gdje ste, hrabri naši bojovnici, da im se danas najebete majke veleizdajničke, zavapilo se po forumima, čet sobama i svakom [cenzurirano]u što prima otkucaje tipkovnice, a uspješno prikriva identitet pošiljatelja...
lupiga.com/vijesti/tko-ce-nas-sada-braniti-branitelji-su-prdnuli-u-cabar-plazu-je-ogradio-dabar
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # ipak...hranitelj tuljana 2017-07-04 21:07
Sve je to lijepo i krasno ali ipak me kopka...

1. O čijem trošku je "obnovljen" ovaj mulić?

2. Koliko je otprilike to koštalo?

3. Koliko su u trošku sudjelovali čovjeki po mjeri otoka?

4. Koliko su u trošku obnove sudjelovali oni koji tvrde "to je naše"?

5. Kad je mulić prvobitno sagrađen, za koga je sagrađen?

6. Koliki je omjer zarade za lokalnu zajednicu ovih 2 metra obalne crte i sljedećih dva metra lijevo ili desno?

7. Koliki je omjer zarade za lokalnu zajednicu ovih 2 metra obalne crte i recimo neke prosječne udruge gradžana ML? (saznajemo da ovih 2 metra obale za grad zarađuje "smiješnih" 5180 kuna, koliko za grad zarađuju oni koji se tom iznosu rugaju?

8. Je li zaista suštinski bitno je li u rješenju navedeno 15, 16, 4, 2, 10.5 ili bilo koji drugi broj ležaljki?

Hvala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # još...hranitelj tuljana 2017-07-04 21:18
Još sam zaboravio,

9. Kako bi danas ili za 10 godina isti mulić izgledao da ovisi o sredstvima ljudi po mjeri otoka?

Hvala na argumentiranim odgovorima bez vrijeđanja, znam da možete!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # još...Solo 2017-07-04 21:58
10. Zašto Katina d.o.o. ne plaća koncesiju za crpljenje vode u unutarnji bazen?

11. Zašto Jadranka hoteli ne plaćaju koncesiju za istu stvar za Belvi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # uzdaj se usefranz 2017-07-05 07:11
Citat Solo:
10. Zašto Katina d.o.o. ne plaća koncesiju za crpljenje vode u unutarnji bazen?

11. Zašto Jadranka hoteli ne plaćaju koncesiju za istu stvar za Belvi?

12. Zašto toliko mrziš Lošinj i njegovu povijest i kulturu ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Lošinjska tradicijaTradittore 2017-07-05 09:00
Citat franz:
Citat Solo:
10. Zašto Katina d.o.o. ne plaća koncesiju za crpljenje vode u unutarnji bazen?

11. Zašto Jadranka hoteli ne plaćaju koncesiju za istu stvar za Belvi?
12. Zašto toliko mrziš Lošinj i njegovu povijest i kulturu ?
Znači, neplaćanje koncesije za korištenje javnih dobara je povijesna i kulturna stečevina Lošinja, a onaj tko o tome zapitkuje ne poštuje lošinjsku tradiciju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Crpljenje i plaćanjegost 2017-07-11 15:12
Citat Solo:
10. Zašto Katina d.o.o. ne plaća koncesiju za crpljenje vode u unutarnji bazen?
11. Zašto Jadranka hoteli ne plaćaju koncesiju za istu stvar za Belvi?
Kad smo kod crpljenja, plaća li Jadranka za punjenje bazena u akvaparku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Nisam tuljanNeki su uvreda za tuljane! 2017-07-04 22:02
Ne vrijeđamo ali ti bome izazivaš.

Interesantno koji si ti lik pozivaš se na ne vrijeđanje jer kao to mi stalno činimo a ti manipuliraš sa svim i svačim, provociraš.
Ma moš mislit lika!
Što se tiče mula i mulića i još puno toga drugog financiram sve na ovom otoku još od st 7 a sebe smatram čovjekom po mjeri otoka i to već generacija.
To mi je ugrađeno duboko u svjest ali neki imaju propuh u glavi pa im to zvampi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Hranitelj SuperhikaCobra 2017-07-05 13:05
Citat hranitelj tuljana:
Još sam zaboravio,
9. Kako bi danas ili za 10 godina isti mulić izgledao da ovisi o sredstvima ljudi po mjeri otoka?
Hvala na argumentiranim odgovorima bez vrijeđanja, znam da možete!
A zašto bi bilo tko odgovarao na provokativna pitanja jednog trola očigledno sljedbenika Superhik ideologije ?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # ne diraj lavadok spava 2017-07-05 16:02
Citat Cobra:
A zašto bi bilo tko odgovarao na provokativna pitanja jednog trola očigledno sljedbenika Superhik ideologije ?

Hranitelj tuljana je puno opasniji nego što se čini na prvi pogled i bolje nemojte s njim ulaziti u polemike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Zaštita od uvredaCobra 2017-07-05 16:55
Citat dok spava:
Citat Cobra:
A zašto bi bilo tko odgovarao na provokativna pitanja jednog trola očigledno sljedbenika Superhik ideologije ?
Hranitelj tuljana je puno opasniji nego što se čini na prvi pogled i bolje nemojte s njim ulaziti u polemike.
Opasni polemičari ne moljakaju da ih se ne vrijeđa. Od uvreda ih štiti snaga njihovih argumenata, a ne molbe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Nisam tuljanNeki su uvreda za tuljane! 2017-07-04 21:18
Ovaj gore ne bi trebao oglasit se pod "tuljan" jer nema ništa sa tuljanima iz mora osim uvrede za njih.
Ne možeš reći ni magarac jer to vrijeđa magarca ali mozak premali da stanu neke stvari.
Zbog takvih se i donose bezvezna rješenja, njemu sve dobro.
Meni nije a neke inicijative treba financirati i za to rado dajem novac.
Bez njih ne bi znala za "tuljana".

Da mul je i moj, oduvjek bio jer su moji preci kao i ja sada davali sve što je trebalo pa i za mul.
Sagrađen i dat ljudima na korišćenje SVIM LJUDIMA.

Ako smatraš da nemaš pravo na mul jednostavno ne ideš tamo i ne komentiraš ovdje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # a ja sam sumnjao...hranitelj tuljana 2017-07-04 21:40
Hvala. Izvrsno argumentirano! KüK aristokrati su vile i pripadajuće muliće radili svima i za sve! #genijalno#izvr snost
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # a ja nisam sumnjaoDidi 2017-07-05 08:54
Citat hranitelj tuljana:
Hvala. Izvrsno argumentirano! KüK aristokrati su vile i pripadajuće muliće radili svima i za sve! #genijalno#izvrsnost
Ironija je zadnja linija obrane poraženih u raspravi s pametnijima od sebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ???hranitelj tuljana 2017-07-05 20:15
Citat:
poraženih u raspravi s pametnijima od sebe.
U kojoj raspravi, možda mi je promaklo a možda je admin pobrisao !?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Mali mul i Kupalište ČikatFranz Josef 2017-07-05 09:15
Citat hranitelj tuljana:
Hvala. Izvrsno argumentirano! KüK aristokrati su vile i pripadajuće muliće radili svima i za sve! #genijalno#izvrsnost
Mali mul jest bio sagrađen za potrebe Vile Karoline, no nikada nije bio zatvoren za ostale građane. Sve do nedavno. Javna je tajna da je stari Mali mul srušen (i ponovno sagrađen, "još stariji i ljepši") kako bi se napravile instalacije za privatni zatvoreni bazen u nekadašnjoj kuglani iza Vile Karoline.
Priča o davanju u koncesiju da bi se "popravilo" mulić koji je bio u sasvim solidnom stanju tek je prozirna laž kojom se ne može sakriti činjenica da je protuzakonito privatiziran dio javnog kupališta. Svi se sjećamo onog zaštitara koji je tjerao klince koji su htjeli skakati s mulića kao što su to činile generacije prije njih. Novi vlasnici, tj. "koncesionari" nisu se potrudili niti izmisliti "ulaznicu" za kupalište od 250,00 kn dnevno ili neki papreni "najam" za ležaljke, pa da čovjek plati i legalno uđe i okupa se na Malom mulu. Toliko o dostupnosti za sve pod istim uvjetima.
Austro-ugarska je, ma što naši nacionalistički povjesničari o njoj mislili, bila uređena država. Jedino kupalište za koje se plaćala (simbolična) ulaznica bilo je veliko drveno Kupalište Čikat na mjestu gdje je danas vrlo otužna Pješčana plaža. Kupačima je zauzvrat na raspolaganju bilo 200 kabina, tuševi sa slatkom vodom (u vrijeme davno prije uvođenja vodovoda), gimnastičke sprave na otvorenom i spasilačka služba. Nažalost, Kupalište Čikat je potpuno uništeno u bombardiranjima 1944.-45. i nikada nikome nije palo na pamet da ga obnovi. Ali, u planu je koncesioniranje i ovog dijela obale Čikata...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # Živjela Austro-UgarskaOnaj mali s Velog mula 2017-07-05 18:16
slažem se u potpunosti... ajd jos se ima gdje okupat od nas koji još idemo na kupanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Kijac za rajugost 2017-07-05 18:43
Citat Onaj mali s Velog mula:
slažem se u potpunosti... ajd jos se ima gdje okupat od nas koji još idemo na kupanje
Naravno da imamo. Možemo se kupati u govnima koja se s luksuznog ruskog Čikata izljevaju na kupalište lošinjske raje, Zagazinjinama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # replikaOnaj mali s Velog mula 2017-07-05 19:39
Ja da ne kenjaj govna koja jedes.. jado.. vi i vaše Zagazine ko Vas jebe da prostiš ko da niste dio ML.. nego naselje pored,,a sto se kanalizacije tice,, lijepo se ubacite di je moč.. ja lijepo odem gdje ocu jer nisam navezan ali me ipak smeta ..
btw raja su svi Lošinjani lol.. ko vlada otokom samo malo klikere uključiti :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # naftovodbarbun 2017-07-05 12:00
Citat hranitelj tuljana:
Hvala. Izvrsno argumentirano! KüK aristokrati su vile i pripadajuće muliće radili svima i za sve! #genijalno#izvrsnost
Aristokrati su za razliku od tvojih rusa imali malo više kulture i obrazovanja i poštovali su lokalno stanovništvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # opet plovi i zagađuje more 2017-07-05 13:17
Citat barbun:
Citat hranitelj tuljana:
Hvala. Izvrsno argumentirano! KüK aristokrati su vile i pripadajuće muliće radili svima i za sve! #genijalno#izvrsnost
Aristokrati su za razliku od tvojih rusa imali malo više kulture i obrazovanja i poštovali su lokalno stanovništvo.
Sada tuljsnu nisu valjali ni aristrokrati, zašto KuK?
Ona aristrokraija pod Austrijom je sve sagradila i to kvalitetno da stoji još i danas.
Nitko pslije nije toliko napravio a da nije zadirao u prirodu već je naravno sebi ali i svom stanovništvo omogućio kvalitetnije korišćenje djela obale.
Ako već spominjete Čikat svako najmanje selo ima velike mule i kvalitetno izgrađeno pristanište nije bilo samo za "neke" kao sada.
Vidi Unije, Artaturi i sve ostale valice i vale.
Nitko poslije nije skoro pa ništa napravio ali koristilo se i uništavalo.
Što je Jadranka napravila na Čikatu za svih ovih godina kada su gosti hotela koristili obalu?
Ništa, svake godine donosio se pjesak na ČIkat, glavno kupalište koji bi zatim sav završio u moru pa nagodinu opet. Sve one kabine ispred Alhambre i ispod terase kod Belvija služile su za vršenje nužde.
Sada kada je Jadranka skroz na skroz privatna sada se kao investira ali za koga ne za nas nego samo za njhove goste.
Nije dosta ono što je oduzeto do sada već čitavi Čikat, ej?
Tužite se na Jugoslaviju koja nije ništa oduzela od obale a sada kada imamo konačno "našu" Hrvatsku sada nećemo imati ništa?
To je Kluk klan!
Što je najtragičnije sve smo dali - poklonili s ovim našim glupavim vjećnicima.
Dobili smo svoju državu i umjesto da smo svoj na svom i živimo kvalitetno, kulturno mi nećemo imati pravo ni hodati jer će nam cjela područja biti pod ogradama?
Čude se kao mladi odlaze, tjerate sve nas!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Zakon u ruke, pa proučiDidi 2017-07-06 09:18
Nijedno od ovih osam pitanja nema nikakvog smisla s obzirom na činjenicu da se koncesija na pomorsko dobro NE MOŽE dobiti radi obnavljanja mulića bez obzira na to koliko to košta, niti radi toga jesu li ili nisu u trošku sudjelovali "čovjeki po mjeri otoka" i oni koji tvrde "to je naše". Koncesija se ne dobiva ni ovisno o tome kad je mul prvobitno sagrađen niti ovisno o tome za koga je sagrađen. Zakon ne sadrži ni odredbe o svemu ostalom što si nadrobio u bolesnoj želji da s bitnog raspravu skreneš na sasvim nebitno.
A na tvoje deveto pitanje "Kako bi danas ili za 10 godina isti mulić izgledao da ovisi o sredstvima ljudi po mjeri otoka?" popraćeno molbom za argumentiranim odgovorima bez vrijeđanja, nemoguće je odgovoriti, a da te se u svjetlu odredbi zakona o pomorskom dobru sasvim argumentirano ne opiše u najboljem slučaju samo kao trola.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Pametnome dostaBojana Genov 2017-07-05 13:57
Zakon o koncesijama poznaje koncesiju za GOSPODARSKO korištenje općeg ili drugog dobra, koncesiju za javne radove i koncesiju za javne usluge.

Niti jedna kategorija predviđenih zakonom ne odnosi se na slučaj malog molića na Čikatu. I točka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Pametnome dosta? ...pimp 2017-07-05 18:39
Citat Bojana Genov:
Zakon o koncesijama poznaje koncesiju za GOSPODARSKO korištenje općeg ili drugog dobra, koncesiju za javne radove i koncesiju za javne usluge.
Niti jedna kategorija predviđenih zakonom ne odnosi se na slučaj malog molića na Čikatu. I točka.
... To isključuje tuljana. Taj će sigurno će nastaviti s trolanjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # didilegolashranitelj tuljana 2017-07-05 20:17
Gdje je sad Didi da napiše: "Optužba za trolanje je zadnja linija obrane poraženih u raspravi s pametnijima od sebe."?

Ah, da...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # U raspravi s tuljanom svatko je onaj pametnijiDidi 2017-07-05 20:27
Citat hranitelj tuljana:
Gdje je sad Didi da napiše: "Optužba za trolanje je zadnja linija obrane poraženih u raspravi s pametnijima od sebe."?Ah, da...
Zašto bi Didi to napisao? Pa nije on hranitelj tuljana da piše gluposti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # Baldrick iz našeg sokakahranitelj tuljana 2017-07-05 22:22
TCitat Didi:
Citat hranitelj tuljana:
Gdje je sad Didi da napiše: "Optužba za trolanje je zadnja linija obrane poraženih u raspravi s pametnijima od sebe."?Ah, da...
Zašto bi Didi to napisao? Pa nije on hranitelj tuljana da piše gluposti.

Tako je Didi vidi kako prštiš od intelekta i argumenata. Čak ono što svi krivo nazivaju sarkazmom, ti ispravno imenuješ bironijom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # MolicMali 2017-07-05 21:30
[cenzurirano] te mali molic, budi dosljedna pa ganjaj sve bespravne molice i bove... e tu ima posla, a i mogla bi se zamjeriti... ovako je lakse
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ganjaj ih samgost 2017-07-06 09:26
Citat Mali:
[censored] te mali molic, budi dosljedna pa ganjaj sve bespravne molice i bove... e tu ima posla, a i mogla bi se zamjeriti... ovako je lakse
Mislim da je teže zamjeriti se Gradu, Županiji i Rusu nego nekom Slovencu koji na muliću ispred vikendice napiše 'Tudi tukaj je Slovenija' :lol: A ako tebi smetaju bespravni molići i bove ne budi kukavica nego ih ganjaj sam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Yebo tebe!Bojana Genov 2017-07-06 17:19
Imaš podatke o bespravnim molićima? Barem ih fotkaj, označi lokaciju i pošalji ako već nemaš muda da sam napraviš prijave. Nisam ja obalna straža ni djelatnica Lučke kapetanije ni komunalni redar da obilazim pomorsko dobro. Nemam pojma što je s dozvolom ili bez dozvole dok mi ne bode oči kao ovaj mali privatizirani mol. O strahu od zamjeranja, baš si našao kome ćeš to adresirati :-)!Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # žižakslavuj 2017-07-10 22:20
Progresivci u gorljivoj zaštiti buržujskih toposa. Zašto?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # povijesthranitelj tuljana 2017-07-12 07:55
Citat slavuj:
Progresivci u gorljivoj zaštiti buržujskih toposa. Zašto?
Zašto? Pa progresivce je uvijek od početka financirao onaj najkrupniji od najkrupnijih kapitala, još od onog njemačkog piskarala koji nikad nije radio ali je zato jako stručno pisao o radu i kapitalu.
Pogledajte tko danas stoji iza progresivaca.. Milijarder i Bijela kuća (barem prije Trumpa).
Ja se ne čudim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # žižakslavuj 2017-07-12 17:55
Ha ha, ne bi baš rekao da je to razlog, pa i ako je istina. Jer ono što progresivci žele nije zaštita buržujskih toposa od neburžuja, nego zaštita buržujskih toposa od buržuja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ZamjeranjeGost 2017-07-10 17:26
Citat Mali:
[censored] te mali molic, budi dosljedna pa ganjaj sve bespravne molice i bove... e tu ima posla, a i mogla bi se zamjeriti... ovako je lakse
Za ganjanje bespravnih molića i bova plaćamo ljude čiji je to posao, a slučaj malog mulića je primjer pogodovanja privatnom interesu pod prividom zakontosti. Da li ti misliš da je lakše zamjerit se cjeloj gradskoj i županijskoj vlasti umočenim u priču o malom muliću nego nekom vikendašu koji je bespravno postavio bovu za privez barke?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # Bježi s otoka bez srca i krvotokaBudučnost 2017-07-05 18:13
Poštovani radi Vašeg mentalnog zdravlja prestanite sad kad je kasno ispravljati krive drine,, još kad se prodala Jadranka pamtim divne pijanke u čast prodaje dionica,,, grad tone u oazu ćaknutih ,ciničnih i uhljeba a turisti ni za Lidl nemaju para... pa di vam je pamet? a svaka čast da nisu svi "isti" jos uvijek...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # hrabro srceamer 2017-07-05 18:31
Citat Budučnost:
Poštovani radi Vašeg mentalnog zdravlja prestanite sad kad je kasno ispravljati krive drine,, još kad se prodala Jadranka pamtim divne pijanke u čast prodaje dionica,,, grad tone u oazu ćaknutih ,ciničnih i uhljeba a turisti ni za Lidl nemaju para... pa di vam je pamet? a svaka čast da nisu svi "isti" jos uvijek...
Znači moramo čkomit dok nas rusi deru ko Musa jarca, ništa nije gotovo treba samo smisliti pravi plan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # replyOnaj mali s Velog mula 2017-07-05 19:50
Da jer Vas nije volja pokrenut se jer svi nesto imaju interese isprepletene ili nemaju muda ili najgore nije ih briga,,, cuclaj pretvorbu i privatizaciju Rusku ..btw ta nije benigna ko naša Rvatska ,,, tamo si sretan da ti daju lopatu da si sam iskopša grob... a ja imam Vlaške krvi podosta pa znam sto pricam imate jednostavan izbor pa zakljucite,,,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
62 # mjerilahranitelj tuljana 2017-07-05 20:21
Ne znam jesu li pomorsko dobro dostupno građanima i oni deseci privatnih izbetoniranih, često žičanom ogradom ograđenih i natpisom PRIVAT označenih betonskih "plaža" i vezova diljem otoka ispred raznih objekata, krenimo od juga od Trasorke skroz do npr. Kurila ili se ugroženost pomorskog dobra mjeri političkom težinom istog?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Urota protiv građanaDidi 2017-07-06 08:40
Citat hranitelj tuljana:
Ne znam jesu li pomorsko dobro dostupno građanima i oni deseci privatnih izbetoniranih, često žičanom ogradom ograđenih i natpisom PRIVAT označenih betonskih "plaža" i vezova diljem otoka ispred raznih objekata, krenimo od juga od Trasorke skroz do npr. Kurila ili se ugroženost pomorskog dobra mjeri političkom težinom istog?
Ako zaista ne znaš jesu li pomorsko dobro dostupno građanima i oni deseci privatnih izbetoniranih, često žičanom ogradom ograđenih i natpisom PRIVAT označenih betonskih "plaža" i vezova diljem otoka ispred raznih objekata, od juga od Trasorke skroz do npr. Kurila pročitaj zakon o pomorskom dobru i morskim lukama pa ćeš uz minimalno umno naprezanje čak i ti shvatiti što je intencija toga zakona i je li opisano privatno betoniranje, ograđivanje plaža, vezova i t.d. ugrožavanje pomorskog dobra ili nije.
zakon.hr/.../...
No kad uz pomoć organa i tijela vlasti koji trebaju štititi pomorsko dobro od uzurpacije neki privatnik faktički privatizira pomorsko dobro, to samo po sebi ima političku težinu jer se ne radi o nečijoj APP politici, nego o kolaboraciji privatnika s tijelima vlasti na zajedničkom kršenju zakonskih i ustavnih prava građana. Evo, ja ću to nazvati urotom protiv građana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Predike, predikenema fati? 2017-07-06 15:24
Citat hranitelj tuljana:
Ne znam jesu li pomorsko dobro dostupno građanima i oni deseci privatnih izbetoniranih, često žičanom ogradom ograđenih i natpisom PRIVAT označenih betonskih "plaža" i vezova diljem otoka ispred raznih objekata, krenimo od juga od Trasorke skroz do npr. Kurila ili se ugroženost pomorskog dobra mjeri političkom težinom istog?
Zašto lijepo ne poslikaš sve što je bespravno i podneseš prijavu za nelegalno?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # ...hranitelj tuljana 2017-07-07 20:52
Zašto bih, ja ne znam je li nelegalno a i nisam ja taj koji gradi karijeru na ovoj temi.
Međutim (ne znam zašto, ali neki tvrde da je to stoga da na tapetu ne dospiju i oni počinitelji koji jesu "po mjeri otoka") nije zaživio moj davni prijedlog koji je čak dobio dosta pluseva, da se na ovom portalu otvori tema gdje bi ljudi anonimno stavljali fotografije zagađenja ili spornih situacija na pomorskom dobru, a ne kao sada, samo jako loš fotošop ismijavanja političkih neistomišljenik a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # bića iz web podzemljaSony 2017-07-07 21:48
Citat hranitelj tuljana:
Zašto bih, ja ne znam je li nelegalno a i nisam ja taj koji gradi karijeru na ovoj temi.
Ne, ti gradiš karijeru na trollanju, najnižem obliku života na internetu.
Ispovjedi jednog trola: Usrećuje me kada mogu nekoga naljutiti
idesh.net/report/ispovjedi-jednog-trola/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # krampus politikushranitelj tuljana 2017-07-08 21:23
Na ovom portalu me jedan agilniji komentator davno onako profesorski, kako već nastupa, podučio da je optužba za trolanje zapravo priznanje poraza.
Reci mi, je li on u krivu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Hulja s misijomTrollBuster 2017-07-10 09:42
Citat hranitelj tuljana:
Na ovom portalu me jedan agilniji komentator davno onako profesorski, kako već nastupa, podučio da je optužba za trolanje zapravo priznanje poraza.
Reci mi, je li on u krivu?
Optužba za trolanje može biti priznanje poraza, ali kad se radi o tvojim komentarima tvrdnja da si trol je suha činjenica. No ti spadaš u posebnu vrstu trola, nedovoljno teorijski obrađenu, jer je rjeđa od one najraširenije sorte običnih gnjavatora. Naime, ti s trol s misijom osporavanja jedne skupine stavova i podrivanja određenih aktivnosti te diskvalifikacij e osoba koje u njima sudjeluju, ali i sa svetom misijom promicanja frankensteinske ideologije sklepane od dijelova katekizama neoliberalno-li bertijanskih kultova. Rečenica "Zašto bih, ja ne znam je li nelegalno a i nisam ja taj koji gradi karijeru na ovoj temi" te odaje ne samo kao trola s misijom, nego i kao običnu hulju. Kukavičluk se podrazumijeva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # trol po mjeri portalahranitelj tuljana 2017-07-12 07:48
Zanimljivo, isti argumenti vrijede ili ne vrijede, ovisno o tome je li komentator po mjeri otoka ili nije. Dječji pristup, kao da gledam kikiće u igri.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Tuljanov egotripTrollBuster 2017-07-12 08:55
Citat hranitelj tuljana:
Zanimljivo, isti argumenti vrijede ili ne vrijede, ovisno o tome je li komentator po mjeri otoka ili nije.
Kao što rekoh, ti nisi obični trol kako je opisan ovdje hr.wikipedia.org/.../..., nego trol s misijom - da ponovim -
Citat:
osporavanja jedne skupine stavova i podrivanja određenih aktivnosti te diskvalifikacij e osoba koje u njima sudjeluju, ali i sa svetom misijom promicanja frankensteinske ideologije sklepane od dijelova katekizama neoliberalno -libertijanskih kultova.
Ukratko, trolerski modus operandi koristiš za ostvarenje ciljeva svoga poslanja jer si - kako je u navedenom članku rečeno - egotriperski opsjednut svojom inteligencijom do te mjere da to moraš dati do znanja svakome.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # trollfesthranitelj tuljana 2017-07-12 13:22
Pažljivo sam pročitao priloženi link ali nisam našao ništa o tome da je trol "osoba koja ima ili brani drugačiji stav ili mišljenje" ili "osoba koja svoje tvrdnje potkrepljuje činjenicama". Ali, dosta o meni...nego odat ću ti tajnu... troll je pojam koji se odnosi na trolling, odnosno panulanje, tj. bacanje lažnih mamaca na koje se neki zakače. Neuka svjetina ovaj pojam je povezala sa puno poznatijimbpojm om trola a kad se zabluda jednom ukorijeni u rulji... teško ju je ukloniti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Vjerodostojno!gost 2017-07-05 20:36
dok je hrvatska javnost bila zabavljena odlukom arbitraže u graničnom sporu sa Slovenijom, Vlada je na dnevni red sjednice Sabora nenajavljeno vratila prije dvanaest dana povučeni Prijedlog Zakona o koncesijama, povučen zbog prosvjeda otočana organiziranih u inicijativu Pokret otoka, koji smatraju da će se na udaru naći jedno od rijetkih dobara kojima otočke lokalne zajednice raspolažu, a to su plaže.
S tankom većinom od 77 glasova i jedva "skucanim" kvorumom Sabor je nakon odbacivanja svih oporbenih amandmana prihvatio zakon koji ne omogućuje samo izručenje pomorskog dobra zainteresiranim posjednicima kapitala, nego pokriva i eksploataciju mineralnih sirovina, korištenje voda,... ... a sve to bez prava sudjelovanja lokalnih zajednica i zainteresirane javnosti u postupcima dodjele koncesija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ne znaš povijest... 2017-07-13 14:00
Srbi pos krinkom Kraljevine SHS su prodali obalu.

hr.m.wikipedia.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # možda znaš ,ali si ispustio ovonetko 2017-07-14 00:53 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # svinjarija moje strankealessandro 2017-07-06 14:48
Ja sam član HDT-a i smatram da je ovim zakonom o koncesijama moja stranka napravila svinjariju. Džaba imamo bivšeg gradonačelnika u Vladi, taj sigurno nije niti zucnuo za interes otoka, kako bi njegova guzica što duže bila u fotelji. A niti Nedić i ana Kučić nisu izustili niti A da se podrži incijativa građana. Unutar samoga HDZ-a u gradu o tome morati raspraviti, hoće li oni brinuti o našim interesima ili nekoga u Zagrebu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # samoubistvo iz zasjedejoj mene joj 2017-07-06 16:11
Citat alessandro:
Ja sam član HDT-a i smatram da je ovim zakonom o koncesijama moja stranka napravila svinjariju. Džaba imamo bivšeg gradonačelnika u Vladi, taj sigurno nije niti zucnuo za interes otoka, kako bi njegova guzica što duže bila u fotelji. A niti Nedić i ana Kučić nisu izustili niti A da se podrži incijativa građana. Unutar samoga HDZ-a u gradu o tome morati raspraviti, hoće li oni brinuti o našim interesima ili nekoga u Zagrebu?
Ne samo da Gari nije zucnuo za interes otoka nego je zbog tog Zakona i poslan za ministra turizma da bi rusima omogućio zatvaranje cijele obale od Zlatne uvale do Krivice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Disciplina kičmeRRR 2017-07-09 10:25
Citat alessandro:
Ja sam član HDT-a i smatram da je ovim zakonom o koncesijama moja stranka napravila svinjariju. Džaba imamo bivšeg gradonačelnika u Vladi, taj sigurno nije niti zucnuo za interes otoka, kako bi njegova guzica što duže bila u fotelji. A niti Nedić i ana Kučić nisu izustili niti A da se podrži incijativa građana. Unutar samoga HDZ-a u gradu o tome morati raspraviti, hoće li oni brinuti o našim interesima ili nekoga u Zagrebu?
Bojim se da gromoglasna šutnja i skrivanje lošinjskih političara od prosvjednika zbog Zakona o koncesijama znači da će vijećnici uskoro glasovati o novim zahtjevima za koncesije na "otoku vitalnosti", a ZNA SE kako će glasovati. Zakon ne bi u Saboru bio usvojen da nije bilo HNS-ovih 5-6 kokošara, a IDS-ovi zastupnici su zajedno s ostalom oporbom napustili sjednicu prije glasovanja u želji da uskrate kvorum. Lošinjski "sabor" će k odluci da se još dio obale dade u koncesiju voditi HNS-ovac Elvis, a IDS-ovac Andrino neće izostati, nego će visoko dići ruku ZA da ko ne pomisli kako se nećka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Upamtite njihova lica i imenagost 2017-07-10 14:35
Citat RRR:
Citat alessandro:
Ja sam član HDT-a i smatram da je ovim zakonom o koncesijama moja stranka napravila svinjariju. Džaba imamo bivšeg gradonačelnika u Vladi, taj sigurno nije niti zucnuo za interes otoka, kako bi njegova guzica što duže bila u fotelji. A niti Nedić i ana Kučić nisu izustili niti A da se podrži incijativa građana. Unutar samoga HDZ-a u gradu o tome morati raspraviti, hoće li oni brinuti o našim interesima ili nekoga u Zagrebu?
Bojim se da gromoglasna šutnja i skrivanje lošinjskih političara od prosvjednika zbog Zakona o koncesijama znači da će vijećnici uskoro glasovati o novim zahtjevima za koncesije na "otoku vitalnosti", a ZNA SE kako će glasovati. Zakon ne bi u Saboru bio usvojen da nije bilo HNS-ovih 5-6 kokošara, a IDS-ovi zastupnici su zajedno s ostalom oporbom napustili sjednicu prije glasovanja u želji da uskrate kvorum. Lošinjski "sabor" će k odluci da se još dio obale dade u koncesiju voditi HNS-ovac Elvis, a IDS-ovac Andrino neće izostati, nego će visoko dići ruku ZA da ko ne pomisli kako se nećka.
30.6.2017 Saborski zastupnici, njih 77, izglasali su Zakon o koncesijama kojim su na rasprodaju dali najvrjednije resurse koje imamo: more, plaže, obalu, otoke, vodu, željeznice, autoceste, energente... Upamtite njihova lica i imena, upoznajte se s ljudima koji odlučuju o našoj budućnosti, upitajte ih kad ih sretnete da li ih je sram. I nemojte ih izabrati ponovno. Ako uopće do sljedećih izbora itko od nas ostane u državi.

facebook.com/.../...

Klikom miša na portrete tih njuški vidjet ćete i iz koje su stranke, a sa strane možete pročitati komentare građana. Među njima je i pet stranačkih pajdaša predsjednika lošinjskog gradskog vijeća, ali nema Andrinovih stranačkih drugova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Preplaćeni ološTovar 2017-07-10 17:01
Citat gost:
Citat RRR:
Citat alessandro:
Ja sam član HDT-a i smatram da je ovim zakonom o koncesijama moja stranka napravila svinjariju. Džaba imamo bivšeg gradonačelnika u Vladi, taj sigurno nije niti zucnuo za interes otoka, kako bi njegova guzica što duže bila u fotelji. A niti Nedić i ana Kučić nisu izustili niti A da se podrži incijativa građana. Unutar samoga HDZ-a u gradu o tome morati raspraviti, hoće li oni brinuti o našim interesima ili nekoga u Zagrebu?
Bojim se da gromoglasna šutnja i skrivanje lošinjskih političara od prosvjednika zbog Zakona o koncesijama znači da će vijećnici uskoro glasovati o novim zahtjevima za koncesije na "otoku vitalnosti", a ZNA SE kako će glasovati. Zakon ne bi u Saboru bio usvojen da nije bilo HNS-ovih 5-6 kokošara, a IDS-ovi zastupnici su zajedno s ostalom oporbom napustili sjednicu prije glasovanja u želji da uskrate kvorum. Lošinjski "sabor" će k odluci da se još dio obale dade u koncesiju voditi HNS-ovac Elvis, a IDS-ovac Andrino neće izostati, nego će visoko dići ruku ZA da ko ne pomisli kako se nećka.
30.6.2017 Saborski zastupnici, njih 77, izglasali su Zakon o koncesijama kojim su na rasprodaju dali najvrjednije resurse koje imamo: more, plaže, obalu, otoke, vodu, željeznice, autoceste, energente... Upamtite njihova lica i imena, upoznajte se s ljudima koji odlučuju o našoj budućnosti, upitajte ih kad ih sretnete da li ih je sram. I nemojte ih izabrati ponovno. Ako uopće do sljedećih izbora itko od nas ostane u državi.
facebook.com/.../...
Klikom miša na portrete tih njuški vidjet ćete i iz koje su stranke, a sa strane možete pročitati komentare građana. Među njima je i pet stranačkih pajdaša predsjednika lošinjskog gradskog vijeća, ali nema Andrinovih stranačkih drugova.
Plaža je sobito mjesto na kojem mnoštvo dijeli komadić obale u hladovini crnogorice, dijeli lopatice i kantice, časti se breskvama i turskom kavom iz termosica i uljudno izmiče da ne ugazi na tuđi ručnik, u besklasnoj mediteranskoj idili, na javnom pomorskom dobru, ne tražeći za sebe ni više ni manje od onoga što drugima pripada piše Ante Tomić.

Tu je čovjek i svatko i nitko, nema ništa i ima sve. Na plaži mu se učini da se vratio daleko u ljudsku prošlost, kad je svijet bio mlad, prije nego su prvi ratari u Mezopotamiji ogradili svoje nasade pšenice. Goli narod izvaljen po žalu, pijesku ili stijenama uz more nalik je kakvom umornom plemenu lovaca i sakupljača koji, blaženi, još ne poznaju vlasništvo.

No, i taj osobiti i rijetki komadić prahistorije uskoro bi mogao nestati kad Zakonom o koncesijama hotelski lanci ugrabe pijesak i žalo i zaposle zaštitare u uskim crnim majicama da razjure odrpance što nemaju za njihove usrane suncobrane i koktele od sto pedeset kuna. Jednom kad, zaslugom preplaćenog saborskog ološa koji bi vlastitu mater prodao, javno pomorsko dobro postane privatno, nas koji smo jednom bili gospodari svijeta, koji smo imali sve i nismo imali ništa, na plažu će pustiti samo s grabljama i upozoriti da ne smetamo gostima. To neće biti naše, mi s time nećemo više imati nikakve veze.

Taj komadić prahistorije je na Lošinju počeo nestajati već prije nekoliko godina i prije donošenja ovog zakona zahvaljujući ološu iz gradske i županijske vlasti koji se stavio u službu ruskog kapitala.
slobodnadalmacija.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Potrošena ješkaPrevareni glasač 2017-07-10 17:38
Citat gost:
facebook.com/.../...
Klikom miša na portrete tih njuški vidjet ćete i iz koje su stranke, a sa strane možete pročitati komentare građana. Među njima je i pet stranačkih pajdaša predsjednika lošinjskog gradskog vijeća, ali nema Andrinovih stranačkih drugova.
Uz fotku Puh, Marija HNS je komentar: "Gotovi ste HNSovci, vasoj bijednoj strancici je nadam se dosao kraj. Steta sto je prekasno, vec ste dovoljno stete napravili. Bolje vam je vise ne glumit i jednostavno prec u HDZ jer ste istog lopovskog mentaliteta."
Ovaj savjet bi trebao poslušati i Elvis , a skupa snjim i njegov posilni iz IDSa. Ali pitanje je da li oni trebaju HDZu za sljedeće izbore. Mislim da su zauvjek potrošeni kao ješka za birače koji ne žele HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # svakoga da u svakom pogledu sve više napredujemdorino 2017-07-10 19:25
Citat Prevareni glasač:
Bolje vam je vise ne glumit i jednostavno prec u HDZ jer ste istog lopovskog mentaliteta."
Ovaj savjet bi trebao poslušati i Elvis , a skupa snjim i njegov posilni iz IDSa. Ali pitanje je da li oni trebaju HDZu za sljedeće izbore. Mislim da su zauvjek potrošeni kao ješka za birače koji ne žele HDZ.
Nisu potrošeni sve dok imaju ministra za svog mentora. U slijedećem mandatu jedan od njih će biti gradonačelnik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Zna se: u se na se i poda seŽuja 2017-07-10 20:04
Citat dorino:
Citat Prevareni glasač:
Bolje vam je vise ne glumit i jednostavno prec u HDZ jer ste istog lopovskog mentaliteta."
Ovaj savjet bi trebao poslušati i Elvis , a skupa snjim i njegov posilni iz IDSa. Ali pitanje je da li oni trebaju HDZu za sljedeće izbore. Mislim da su zauvjek potrošeni kao ješka za birače koji ne žele HDZ.
Nisu potrošeni sve dok imaju ministra za svog mentora. U slijedećem mandatu jedan od njih će biti gradonačelnik.
Jak mentor, moš mislit :lol: Ministar brine samo o svojoj guzici po onoj staroj hdzovskoj u se na se i poda se :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Grobari HNS-aFićo 2017-07-11 08:51
Citat gost:
facebook.com/.../...
Klikom miša na portrete tih njuški vidjet ćete i iz koje su stranke, a sa strane možete pročitati komentare građana. Među njima je i pet stranačkih pajdaša predsjednika lošinjskog gradskog vijeća, ali nema Andrinovih stranačkih drugova.
IDS-ovci su zajedno s ostalim protivnicima zakona o koncesijama napustili sabornicu, a ovih petero ubojica i grobara HNS-a, stranke istinskih velikana hrvatske politike Savke Dabčević Kučar i Mike Tripala
glasovali za zakon koji će omogućiti otuđivanje prodajom pojedincima onoga što pripada svima. Zapamtimo njihova lica i njihova imena.


(samo ne znam zašto je onaj otpadnik Saucha iz SDP među njima. Valjda kao simbol izdajništva :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Pristup plažama ne smije se uvjetovati plaćanjem ulazniceNovi List 2017-07-08 10:49
Opatijsko vijeće pojačava nadzor koncesionara: 'Pristup plažama ne smije se uvjetovati plaćanjem ulaznice'

Predstavnici koalicije naglasili su u Opatiji kako su sve koncesije na plažama u PGŽ-u otvorenog tipa, odnosno, nikome ne smije biti zapriječen pristup plažama niti isti uvjetovan plaćanjem ulaznice ili najmom ležaljke

OPATIJA
Kako bi se poboljšala komunikacija s građanstvom u vezi njihovih prava na pomorskom dobru pod koncesijom, za iduće ljeto sugeriralo se Županiji da se postave info table na ulazima na plaže na kojima bi stajale sve relevantne informacije u vezi pojedine plaže, grafički prikaz idejnog projekta te adrese za prigovore, moguće i s QR kodovima koji bi upućivao na internetske stranice ugovora o koncesiji.

Time bi se povećala transparentnost i dostupnost informacija, ali i omogućilo građanima da brzo i neposredno dođu do informacija kako bi se zaštitili od eventualnih sugestija djelatnika.

Nestale pogodnosti
Ovakve tabele postavile bi se na svih 13 opatijskih plaža pod koncesijom – rekao je Robert Kurelić, predsjednik Gradskog vijeća Opatije na jučerašnjoj konferencije kolacije Za bolju Opatiju sazvane nakon sastanka s pročelnicom Ureda za pomorsko dobro, promet i veze PGŽ-a, a zbog sve učestalijih upita građana vezanim uz njihova prava na plažama pod koncesijama, posebno na plaži Lido na kojoj je, kako kažu, u posljednjih tjedan dana zabilježeno više »incidenata« između djelatnika koncesionara i kupača. Jednu od takvih priča donijeli smo jučer.

– U županijskom uredu pokazali su maksimalnu susretljivost i razumijevanje za navedene probleme te je na pisani prigovor jednog sugrađanina već upućena izvanredna inspekcija plaže kako bi se utvrdile eventualne nepravilnosti, a u redovnoj inspekciji Povjerenstva za nadzor koncesija bit će provjereni svi uvjeti koncesijskog ugovora, uključujući i prigovor koji se redovito naglašava, a to je maksimalni broj ležaljki na plaži predviđen idejnim rješenjem – objasnio je Kurelić i naveo kako će Gradsko vijeće budno motriti na ponašanje svih koncesionara prema građanima na plažama u Opatiji te će biti u redovnom kontaktu sa Županijom koja je ovlaštena za nadzor.

Tražit će i od gradonačelnika Opatije da komunalni redari obiđu plaže i prijave eventualne smetnje koje uoče, a sugrađane pozivaju da svaki pokušaj nezakonitog postupanja, tjeranja s plaže, prijave u Ured za pomorsko dobro, promet i veze na telefon 051/351-952 ili putem maila na .

Predstavnici koalicije naglasili su kako su sve koncesije na plažama u PGŽ-u otvorenog tipa, odnosno, nikome ne smije biti zapriječen pristup plažama niti isti uvjetovan plaćanjem ulaznice ili najmom ležaljke. Isto tako naveli su i kako prošloljetne pogodnosti za domicilno stanovništvo na kupalištu Lido više nisu aktualne, odnosno kako građani Opatije više ne mogu kao i lani ležaljku na Lidu iznajmiti po povoljnijoj cijeni. Iz svih tih razloga smatraju da se moraju stvarati novi kupališni prostori.

Drvene platforme
Dušan Mušćo ispred HSU-a Opatija istaknuo je kako će se zalagati da na području od Voloskog do Ike razvidi mogućnost uređenja sunčališta kako bi se osiguralo što više prostora za potencijalne kupače, pogotovo za građane Opatije kojima su plaže ispred hotelskih objekata praktički nedostupne.

– Ideja IDS-a Opatije je da se na potezu od Dražice do Voloskog, uzimajući u obzir ekološki i estetski pristup, stvore drvene platforme. Grote bi se spajale drvenim platformama koje bi bile montažne te bi se tijekom zime mogle uklanjati, a na taj način dobili bi dosta otvorenih površina za građane i turiste – rekao je Andrej Poščić ispred opatijskog IDS-a naglašavajući kako je dužnost Grada Opatije sa svakom novom koncesioniranom površinom stvoriti nove uvjete za kupanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ###Novi List 2017-07-08 10:50 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Djed šumom, Živković drumomhaenes 2017-07-08 17:00
Citat Novi List:
– Ideja IDS-a Opatije je da se na potezu od Dražice do Voloskog, uzimajući u obzir ekološki i estetski pristup, stvore drvene platforme. Grote bi se spajale drvenim platformama koje bi bile montažne te bi se tijekom zime mogle uklanjati, a na taj način dobili bi dosta otvorenih površina za građane i turiste – rekao je Andrej Poščić ispred opatijskog IDS-a naglašavajući kako je dužnost Grada Opatije sa svakom novom koncesioniranom površinom stvoriti nove uvjete za kupanje.
Zanimljivo da IDS-u Opatije nije strana ideja s tribine Čovjek po mjeri otoka koju su prije dvije godine gotovo ismijali gradski vlastodršci i njihova lojalna oporba. Tada vijećnik Živković, a sada predsjednik GV je na sjednici GV demagoški skrenuo pravac rasprave s vrlo sumnjivog projekta uređenja plaža Kadin i Zagazinjine za 1,5 mil.kuna, a bez idejnog projekta rekavši "Ako Lošinjani ne žele milijun i pol kuna, dajte ih nama u Nerezine i Sveti Jakov jer znamo gdje ćemo ih uložiti".
Za plaže 1,5 milijuna kuna, no idejni projekt nepoznat
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # A đe su pare?Krastavac 2017-07-11 09:40
Citat haenes:
Citat Novi List:
– Ideja IDS-a Opatije je da se na potezu od Dražice do Voloskog, uzimajući u obzir ekološki i estetski pristup, stvore drvene platforme. Grote bi se spajale drvenim platformama koje bi bile montažne te bi se tijekom zime mogle uklanjati, a na taj način dobili bi dosta otvorenih površina za građane i turiste – rekao je Andrej Poščić ispred opatijskog IDS-a
Zanimljivo da IDS-u Opatije nije strana ideja s tribine Čovjek po mjeri otoka koju su prije dvije godine gotovo ismijali gradski vlastodršci i njihova lojalna oporba. Tada vijećnik Živković, a sada predsjednik GV je na sjednici GV demagoški skrenuo pravac rasprave s vrlo sumnjivog projekta uređenja plaža Kadin i Zagazinjine za 1,5 mil.kuna, a bez idejnog projekta rekavši "Ako Lošinjani ne žele milijun i pol kuna, dajte ih nama u Nerezine i Sveti Jakov jer znamo gdje ćemo ih uložiti".
Za plaže 1,5 milijuna kuna, no idejni projekt nepoznat
volim-losinj.org/.../...
"Nitko nije prorok u svom selu" pa ni Čovjek po mjeri otoka. Ali volio bi znati gdje je završilo tih 1,5 mil.kuna 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # plači voljena zemljoguru 2017-07-11 11:58
Citat Krastavac:
"Nitko nije prorok u svom selu" pa ni Čovjek po mjeri otoka. Ali volio bi znati gdje je završilo tih 1,5 mil.kuna 8)
Zna se di su zavšile pare. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # ProoračuunVeselko Marić 2017-07-11 18:11
Rebalansom su usmjerena u druge projekte. Npr. Udruzi Idem.... Planirana su sredstva od 40000 kuna za njihove programe. I onda vijećnik Maljevac amandmanom predloži skidanje sa te pozicije 35000 kuna udruge u sportu koje rade s mladima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Tko se omastio?Vito 2017-07-11 19:14
Citat Veselko Marić:
Rebalansom su usmjerena u druge projekte. Npr. Udruzi Idem.... Planirana su sredstva od 40000 kuna za njihove programe. I onda vijećnik Maljevac amandmanom predloži skidanje sa te pozicije 35000 kuna udruge u sportu koje rade s mladima.
To bi bio sitniš, nešto manje od 3 % od 1.500.000 kuna. Tko se omastio ostatkom od 1.460.000 kuna?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # zna segost 2017-07-11 20:02
pojeo mrak
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ......Pajser 2017-07-13 13:10
Citat Vito:
Citat Veselko Marić:
Rebalansom su usmjerena u druge projekte. Npr. Udruzi Idem.... Planirana su sredstva od 40000 kuna za njihove programe. I onda vijećnik Maljevac amandmanom predloži skidanje sa te pozicije 35000 kuna udruge u sportu koje rade s mladima.
To bi bio sitniš, nešto manje od 3 % od 1.500.000 kuna. Tko se omastio ostatkom od 1.460.000 kuna?
Ma nije problem kud je ošlo da je ošlo 1,460,000 nego što je 40,000 ošlo za idem ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # diktatura manjine nad većinombenito 2017-07-11 20:09
Citat Veselko Marić:
Rebalansom su usmjerena u druge projekte. Npr. Udruzi Idem.... Planirana su sredstva od 40000 kuna za njihove programe. I onda vijećnik Maljevac amandmanom predloži skidanje sa te pozicije 35000 kuna udruge u sportu koje rade s mladima.
Prvi potpredsjednik gradskog vijeća ne vole previše civilne udruge i u ovom mandatu će nastojati da ih se potpuno uništi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
85 # lomentarhranitelj tuljana 2017-07-11 22:00
Citat benito:
Citat Veselko Marić:
Rebalansom su usmjerena u druge projekte. Npr. Udruzi Idem.... Planirana su sredstva od 40000 kuna za njihove programe. I onda vijećnik Maljevac amandmanom predloži skidanje sa te pozicije 35000 kuna udruge u sportu koje rade s mladima.
Prvi potpredsjednik gradskog vijeća ne vole previše civilne udruge i u ovom mandatu će nastojati da ih se potpuno uništi.
Civilne udruge se ne moraju bojati. One koje obavljaju vrijedan posao njihovi korisnici će rado financirati iz svog džepa kao što ja rado financiram svoju frizerku iz svog novčanika jer njen rad smatram korisnim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ciljano financiranje udrugaTrollBuster 2017-07-12 09:33
Citat hranitelj tuljana:
Citat benito:
Citat Veselko Marić:
Rebalansom su usmjerena u druge projekte. Npr. Udruzi Idem.... Planirana su sredstva od 40000 kuna za njihove programe. I onda vijećnik Maljevac amandmanom predloži skidanje sa te pozicije 35000 kuna udruge u sportu koje rade s mladima.
Prvi potpredsjednik gradskog vijeća ne vole previše civilne udruge i u ovom mandatu će nastojati da ih se potpuno uništi.
Civilne udruge se ne moraju bojati. One koje obavljaju vrijedan posao njihovi korisnici će rado financirati iz svog džepa kao što ja rado financiram svoju frizerku iz svog novčanika jer njen rad smatram korisnim.
Braniteljske i parareligijske udruge se zaista ne moraju bojati, jer će ih vlastodršci kao korisnici njihovih usluga obilato financirati iz naših džepova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ahahagost 2017-07-13 10:15
Citat hranitelj tuljana:
Citat benito:
Citat Veselko Marić:
Rebalansom su usmjerena u druge projekte. Npr. Udruzi Idem.... Planirana su sredstva od 40000 kuna za njihove programe. I onda vijećnik Maljevac amandmanom predloži skidanje sa te pozicije 35000 kuna udruge u sportu koje rade s mladima.
Prvi potpredsjednik gradskog vijeća ne vole previše civilne udruge i u ovom mandatu će nastojati da ih se potpuno uništi.
Civilne udruge se ne moraju bojati. One koje obavljaju vrijedan posao njihovi korisnici će rado financirati iz svog džepa kao što ja rado financiram svoju frizerku iz svog novčanika jer njen rad smatram korisnim.
Nije dovoljno da udruga obavlja koristan posao da bi je korisnici njenog rada financirali. Nužno je da korisnici imaju novaca da ga financiraju. Koliko god tvoja frizerka bila korisna, da nemaš novaca ne bi je plaćao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # ne vidim vašu poantu?hranitelj tuljana 2017-07-14 07:53
Plati što koristiš, koristi što plaćaš. Sveto i najpoštenije načelo! (Da, vrijedi i za vjerske zajednice, da preduhitrim najočekivaniji komentar.)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # ...hranitelj tuljana 2017-07-14 07:55
Ako udruga želi volontirati za korisnike, to je njeno pravo ali zaista ne vidim kako bi se to ticalo nas poreznih obveznika...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ideloško sljepiloTrollBuster 2017-07-14 09:07
Citat hranitelj tuljana:
Ako udruga želi volontirati za korisnike, to je njeno pravo ali zaista ne vidim kako bi se to ticalo nas poreznih obveznika...
Zbog ideologije si slijep kod zdravih očiju, pa ne vidiš da su i korisnici rada udruga također porezni obveznici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # plati pa se rugajporeznik 2017-07-14 09:54
Citat hranitelj tuljana:
Ako udruga želi volontirati za korisnike, to je njeno pravo ali zaista ne vidim kako bi se to ticalo nas poreznih obveznika...
Misliš na porezne obveznike koji duguju Poreznoj ili one druge ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ustav RHgost 2017-07-14 09:25
Citat hranitelj tuljana:
Plati što koristiš, koristi što plaćaš. Sveto i najpoštenije načelo! (Da, vrijedi i za vjerske zajednice, da preduhitrim najočekivaniji komentar.)
Ne vidiš poantu, jer ne poznaješ ustav RH. Ili ga ne priznaješ.

II. TEMELJNE ODREDBE
Članak 1.
Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
Budući da je ustavom definirana kao socijalna država, tvoje načelo ne vrijedi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # tako jehranitelj tuljana 2017-07-14 13:46
Kako na ovom portalu štuju Ustav RH, milina je za vidjeti, takvih domoljuba nema nigdje kao što su ljudi po mjeri otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Sredi si pojmovegost 2017-07-14 15:04
Tebi bi dobro došao tečaj osnova građanskog odgoja da ne brkaš pojmove. Onaj tko poštuje ustav nije samim time i domoljub, a ni onaj koji i kojeg se smatra domoljubom nije nužno i poštovatelj ustava. Na primjer, Zlatko Hasanbegović ne poštuje ustav RH, a sam sebe i mnogi drugi ga smatraju hrvatskim domoljubom. Isto tako, mnogi koji poštuju ustav bivaju proglašeni i progonjeni kao nedomoljubi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Imamo Hrvatsku!Tin 2017-07-14 16:55
Citat gost:
Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
Svašta piše u tom ustavu, ali dok je HDZ-a na vlasti sve su to floskule. U jedinstvenoj i nedjeljivoj demokratskoj Hrvatskoj odumire ne samo pravna, nego i socijalna država. Netko je na fejsu napisao:

Naš zdravstveni sustav je polusocijalisti čki / polukomunističk i - reforma mora uključiti ekonomsku cijenu, poručuju iz MMF. Već smo se pozdravili s besplatnim školovanjem, pozdravljamo se s plažama, s mirovinama koje je poharao Agrokor, pozdrav i pristupu zdravlju. Istovremeno s padom zadnjih stečevina socijalne države uklanjaju se i table koje na to podsjećaju. Imamo Hrvatsku!!!


Ostat će Hrvatska onima koji je imaju, a Hrvati je ostavljaju HDZ-u i MMF-u.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kipkoa 2017-07-16 08:53
pa ljudi o čemu vi raspravljate pa nemožete ništa promjenit šta je tu je i ovi u gradu će se uvijek dogovorit da njima bude dobro i da budu siti i nažderani na račun gazde iz velog žala......
gazdi je sve jedno ko je na vlasti kad su svi isti za marendu i bocu vina sve daju...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 16:06
  Radost šeta pod zaštitom
  Dan izborne šutnje pa se narod na fejsu zeza što policija u civilu prati Radost u šetnji da ga zaštiti. I da je u zagrebu takav vjetar da bi mogao donjeti šator i plinske boce u Savsku :lol:

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 16.04.2024 12:23
  ...
  Možda su friends with benefits.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 10:01
  Pitaj hranitelja tuljana
  On je napisao da gradonačelnica ne smatra da se radi o "drpanju" a ni njen suprug. On će znati jel to suprug ili stranački drug.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Zimagor 16.04.2024 07:24
  ???
  Jel joj to suprug?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 19:50
  15 godina propagande
  Sudeći prema tragovima AK je bezrezervno radila na stvatanju medijske slike da je nešto radila. Ovo je kolaž od slučajno sačuvanih priloga objavljenih u plaćenom otočnom dodatku Novog lista kao oglas i u samom Novom listu kao novinarski članak.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 19:34
  ...
  feromoni pršte na sve strane

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 15.04.2024 17:41
  ...
  Ove neke fotke kao da su uzete iz onog realitija Brak na prvu.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 17:06
  Javni imidž AK
  AK gradi drugačiji javno politički imidž od ove dvije žene. Na ovoj fotki joj se ne vidi veliki ručni sat. i.imgur.com/CndYUuR.jpg (http://i.imgur.com/CndYUuR.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 14:49
  "Tako mlada i vec zastranila ..."
  Ni ješka za glasove iz ostalih krajeva izborne jedinice nije bolja od praznjikave parole "Za bolju kvalitetu života otočana!". Birače iz Istre, Gorskog kotara i s Kvarnera vabi da je zaokruže djetinjastom porukom "Istinski i od srca glas naših ljudi u ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  abcd 15.04.2024 13:24
  _______
  Svašta si ti istaknuo ali nisi kontekstuírao u okolnost da je osoba odgovorna za stanje u Gradu kandidirana za zastupnicu u Saboru. Nego si se uzrujao zbog upotrebe riječi "drpati" u kontekstu javnih nastupa kandidatkinje.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 13:01
  Tuljanova podlost
  Ponavljam: Na ono bitno iz mog komentara ~ citiram ~ "Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već činjenica da odgovaraš na moj komentar. Čudim se da nisi primijetio da zanima mene što je beskrajno veće od "nitko". A nije me briga za Bodrum ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 12:44
  .....
  A najbolje mu je ovo "Isto sam bio silovito napadan kad sam jedini nudio prava rješenja protiv bespravne gradnje. Evo i ova zavrzlama oko sjednice ...jedini sam uputio na Ministarstvo uprave, da se napravi prijava." Na ovom portalu je mnoštvo primjera ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:25
  Nisi ti ni svoj nego HDZ-ov
  Očito HDZ plaća tebe da raspravu zadržiš u okvirima pisanja o spolovilima.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:19
  Tko je ovca i glup
  Ovca i glup si ispao ti kad već pitaš. Glumiš kritičara AK i HDZ a hvališ lika koji u naslovu svog predizbornog istupa kaže LJUDI ŽELE NORMALNO ŽIVJETI, ZATO ĆE I GLASATI ZA HDZ. I da im sve to jamči HDZ.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:06
  Ja pa ja pa ja ....
  A tvoj jedini doprinos su komentari tipa ja pa ja, nitko nije bolji od mene.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 11:22
  Eto ni tebe nije briga
  Kako nisam odgovorio? Poslužio si se svođenjem na doslovno, a napisao sam da ti je eristika i sofizam česta obrana "Nikog ne zanima" je fraza. Možda zanima osobu dvije...ali idu izbori...traži se većina glasova. Međutim, kako ne razumiješ da nisi ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 11:18
  Bombaš samoubojica
  Glupi ste svi vi koji reagirate na njegove postove. Pod nickom ht krije se lik s ulogom anonimnog bombaša samoubojice na forumu. U interesu hdz mafije spreman je na sve. Treba ga ignorirati.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 11:13
  ...
  ovdje se trenutno priča o ministru niskoga rasta, koji je sam priznao da nije pretjerano pametan, a to je dokazao i pričom o 2 i pol muškarca, ti bi htio da se priča o tebi, koji si također malo priglup pa naokolo ispituješ ljude što to znači ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 11:13
  Tuljan je HDZov bot
  Ti. Tko drugi? Očito je da si hadezejac.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 11:10
  Manjak kulture
  Pravi problem koji tišti Lošinjane je činjenica da na svim izborima većinom glasaju protiv HDZ-a a da HDZ ipak ostaje na vlasti zahvaljujući Mužićima, Živkovićima, Maljevcima, Devčićima ... Sve drugo su posljedice tog problema. O tome "hranitelj ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:59
  Ja nisam vaš
  Ali zato se ti u njega jako razumiješ! Pa i po glavi ti se mota muški ud, eto morao si ga spomenuti. Jel vas hdz plaća da umjesto o životnim proeblemima Lošinjana neposredno uoči izbora pišete o spolovilima?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 10:46
  Na moj komentar nisi odgovorio
  Na ono bitno iz mog komentara ~ citiram ~ "Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već činjenica da odgovaraš na moj komentar. Čudim se da nisi primijetio da zanima mene što je beskrajno veće od "nitko". A nije me briga za Bodrum nego za ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:45
  Vrh
  To je tvoj predizborni doprinos (dva dana prije izbora) raspravi o problemima koji tište Lošinj?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 10:44
  ...
  ti ne kužiš ni ku*ca

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 10:35
  ...
  samo ja pa ja, sve više podsjećaš na AP

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  AF 15.04.2024 10:21
  Hranitelj tuljana laže!
  Evo znalca kojeg tražiš. Pod naslovom #Šmizla na logeru i nickom GaGa 2023-06-12 10:21 napisao je sljedeće: Da je stvarno osoba s velikim i bogatim političkim iskustvom kako ju Prodan(i) opisuje Ana Kučić ne bi izvalila da nije klasična političarka. Možda ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:09
  ...
  Besraman si u laži...valjda misliš (ako netko zaluta) da ne umije čitati? Pa istaknuo sam, do nedavno je puno graje dignuto zbog navodnog zagađenja. O tome već dugo ni slova. O škveru, navodnim bolesnim ljudima, podsjetio sam na bespravnu gradnju i ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 10:01
  Uspomene na šoping u Turskoj
  Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već činjenica da odgovaraš na moj komentar. Čudim se da nisi primijetio da zanima mene što je beskrajno veće od "nitko". A nije me briga za Bodrum nego za ovaj primjer političke neodgovornosti HDZ-ove ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:36
  He he
  Dva dana prije izbora, jedino "hranitelj tuljana" piše o pravim problemima koji tište Lošinjane. Drugi (dežurni) komentator ga vrijeđa "potraži pomoć". Eto, to vam je "volim lošinj" 2024. godine. Isto sam bio silovito napadan kad sam jedini nudio prava ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:11
  O
  Misliš ove dvije su iz antike? Jer kad je AK za sebe napisala da nije klasična političarka, balegari su požurili ovdje komentirati kako je nepismena jer "klasičan" znači nešto iz antike. Nikako im nisam mogao objasniti da "klasičan" ima znatno šire ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 16:06
  Radost šeta pod zaštitom
  Dan izborne šutnje pa se narod na fejsu zeza što policija u civilu prati Radost u šetnji ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 16.04.2024 12:23
  ...
  Možda su friends with benefits.
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 10:01
  Pitaj hranitelja tuljana
  On je napisao da gradonačelnica ne smatra da se radi o "drpanju" a ni njen suprug. On će ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Zimagor 16.04.2024 07:24
  ???
  Jel joj to suprug?
   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 19:50
  15 godina propagande
  Sudeći prema tragovima AK je bezrezervno radila na stvatanju medijske slike da je nešto ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 19:34
  ...
  feromoni pršte na sve strane
   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 15.04.2024 17:41
  ...
  Ove neke fotke kao da su uzete iz onog realitija Brak na prvu.
   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 17:06
  Javni imidž AK
  AK gradi drugačiji javno politički imidž od ove dvije žene. Na ovoj fotki joj se ne vidi ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 14:49
  "Tako mlada i vec zastranila ..."
  Ni ješka za glasove iz ostalih krajeva izborne jedinice nije bolja od praznjikave parole ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  abcd 15.04.2024 13:24
  _______
  Svašta si ti istaknuo ali nisi kontekstuírao u okolnost da je osoba odgovorna za stanje ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 13:01
  Tuljanova podlost
  Ponavljam: Na ono bitno iz mog komentara ~ citiram ~ "Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 12:44
  .....
  A najbolje mu je ovo "Isto sam bio silovito napadan kad sam jedini nudio prava rješenja ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:25
  Nisi ti ni svoj nego HDZ-ov
  Očito HDZ plaća tebe da raspravu zadržiš u okvirima pisanja o spolovilima.
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:19
  Tko je ovca i glup
  Ovca i glup si ispao ti kad već pitaš. Glumiš kritičara AK i HDZ a hvališ lika koji u naslovu ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:06
  Ja pa ja pa ja ....
  A tvoj jedini doprinos su komentari tipa ja pa ja, nitko nije bolji od mene.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 11:22
  Eto ni tebe nije briga
  Kako nisam odgovorio? Poslužio si se svođenjem na doslovno, a napisao sam da ti je eristika ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 11:18
  Bombaš samoubojica
  Glupi ste svi vi koji reagirate na njegove postove. Pod nickom ht krije se lik s ulogom ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 11:13
  ...
  ovdje se trenutno priča o ministru niskoga rasta, koji je sam priznao da nije pretjerano ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 11:13
  Tuljan je HDZov bot
  Ti. Tko drugi? Očito je da si hadezejac.
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 11:10
  Manjak kulture
  Pravi problem koji tišti Lošinjane je činjenica da na svim izborima većinom glasaju protiv ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:59
  Ja nisam vaš
  Ali zato se ti u njega jako razumiješ! Pa i po glavi ti se mota muški ud, eto morao si ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 10:46
  Na moj komentar nisi odgovorio
  Na ono bitno iz mog komentara ~ citiram ~ "Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:45
  Vrh
  To je tvoj predizborni doprinos (dva dana prije izbora) raspravi o problemima koji tište ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 10:44
  ...
  ti ne kužiš ni ku*ca
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 10:35
  ...
  samo ja pa ja, sve više podsjećaš na AP
   
 • Sinergija žurnih službi

  AF 15.04.2024 10:21
  Hranitelj tuljana laže!
  Evo znalca kojeg tražiš. Pod naslovom #Šmizla na logeru i nickom GaGa 2023-06-12 10:21 ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:09
  ...
  Besraman si u laži...valjda misliš (ako netko zaluta) da ne umije čitati? Pa istaknuo sam ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 10:01
  Uspomene na šoping u Turskoj
  Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već činjenica da odgovaraš na moj komentar.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:36
  He he
  Dva dana prije izbora, jedino "hranitelj tuljana" piše o pravim problemima koji tište ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:11
  O
  Misliš ove dvije su iz antike? Jer kad je AK za sebe napisala da nije klasična političarka ...