Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Dvojac bez kormilara

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

dvojac1Zakone se obično ne povezuju s osobnosti autora, ali u novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama (dalje ZPDML) moći će se zapaziti osobni pečat i povezati ga s konkretnim osobama. Jak osobni pečat ovom zakonu zakonu daju dvije osobe. To su skromni ministar Butković – sam sebe skromno opisuje kao osobu tek prosječnih intelektualnih kapaciteta – i ambiciozni državni tajnik Josip Bilaver 

Zašto predloženi zakon ima njihov osobni pečat? Zato što taj dvojac godinama vodi ministarstvo na način da žmiri, tolerira i čak potiče nezakonitu praksu kršenja sadašnjeg ZPDML, a ovim prijedlogom zakona i njegovim rješenjima želi  da se takva nezakonita praksa legalizira. Dakle, novi zakon bi u osnovi samo legalizirao nezakonitu praksu i privatizaciju pomorskog dobra kao općeg dobra koju oni godinama toleriraju. Zbog toga je jasno da su ova zakonska rješenja po mjeri i volji dvojca koji već godinama drma Ministarstvom i pomorskim dobrom na sumnjiv i sporan način. 

Iz loše prakse upravljanja pomorskim dobrom koju ministar i državni tajnik toleriraju može se zaključiti da u Ministarstvu ne znaju ili ne žele znati razliku između općeg, javnog i privatnog dobra. Pitanje je ne razumiju li ili se samo prave da ne razumiju pojam općeg dobra, jer sudeći prema praksi ovom dvojcu bez kormilara opće dobro je isto što i javno dobro, a javno dobro tretiraju kao svoje privatno dobro. Od sva tri pojma opće, javno i privatno duo fantastikus jako dobro razumije i pravilno shvaća samo pojam privatnog dobra.

Zakon je nesumnjivo napisan da bi omogućio pravatizaciju pomorskog dobra kao izuzetnog vrijednog područja koji ima i ustavnu zaštitu. Kako je moguće pored jake ustavne zaštite privatizirati pomorsko dobro? Kao i svaku ozbiljniju pljačku, privatizirati pomorsko dobro, ali ne samo plaže, može se jedino – zakonom. Tako i ovaj prijedlog ZPDML sadrži vidljive i manje vidljive putove privatizacije pomorskog dobra. Što muči i što je preokupacija autora ovog prijedloga Zakona možda govori i činjenica da se u sadašnjem, još uvijek važećem Zakonu pojam koncesija navodi 58 puta, a u ovom prijedlogu Zakona čak 419 puta. U važećem Zakonu ne postoji kao zaseban pojam isključenje dijela pomorskog dobra iz opće upotrebe (čitaj privatizacija plaže) ali je u novom prijedlogu u čl.2. uveden kao poseban pravni pojam – isključenje dijela pomorskog dobra iz opće upotrebe i još mu je precizirano značenje kao da ljudi ne razumiju što to znači.

Izabacivanje tržišne utakmice iz županijskih luka
O privatizaciji plaža kao dijela pomorskog dobra se s pravom u javnosti puno govori i puše na hladno. Iako u sadašnjem ZPDML nema isključenja dijela pomorskog dobra mi već imamo dvadesetak ograđenih plaža odnosno plaža s isključenjem iz opće upotrebe. Sada bi javnost trebala vjerovati ovoj dvojci autora zakona, kojima nestane zapljenjena 35-metarska jahta sa suhog veza, da neće biti ograđivanja plaža koje upravo zakon omogućava.

O ograđivanju plaža je puno napisano i bit će još toga napisano. Ali pomalo ispod radara prolazi još jedan oblik privatizacije u županijskim lukama koju kuha spometnuti dvojac. Radi se o privatizaciji lučkih djelatnosti od strane župana i stranaka, HDZ-a i SDP-a, odnosno praktičnoj legalizaciji dosadašnjeg nezakonitog i neustavnog poslovanja županijskih lučkih uprava.

Dosadašnja praksa u županijskim lukama najkraće se može opisati kao nelagalna privatizacija županijskih luka od strane pojedinca ili stranke kojoj pripada pojedinac u milosti ministra.

Pojedinac je župan koji sam imenuje upravna vijeća lučkih uprava iako je to u suprotnosti sa sadašnjim ZPDML koji određuje to pravo osnivaču odnosno skupštini. Dakle, pojedinac umjesto predstavničkog tijela imenuje upravno vijeće koje ne odgovara skupštini već županu. Na takav način pojedinac upravlja radom županijskih lučkih uprava. I tako vođene županijske lučke uprave protivno važećem Zakonu same obavljaju lučke djelatnosti koje bi se morale koncesionirati. Pa tako županijske lučke uprave kao neprofitne javne ustanove obavljaju komercijalne – gospodarske djelatnosti umjesto da ih obavljaju registrirani poduzetnici putem koncesija kako je to predviđeno važećim ZPDML. Osim što je takva praksa protivna vežećem Zakonu protivna je i Ustavu Republike Hrvatske koji jamči poduzetničku i tržišnu slobodu. Suprotno tome Butković i Bilaver iz županijskih luka istjeruju poduzetnike i tržišnu slobodu, a uvode monopol javnopravnih tijela u nesputanom i nekontrolabilnom obavljanju gospodarske djelatnosti.

Kako to u naravi izgleda pokazuje primjer Županijske lučke uprave Mali Lošinj. Pojedinac, Zlatko Komadina umjesto Skupštine PGŽ postavlja svoje upravno vijeće koje vodi neprofitnu javnu ustanovu. Ta neprofitna javna ustanova, koju vode županovi i stranački provjereni kadrovi, protivno ZPDML umjesto da javnim natječajem odabere koncesionara za obavljanje lučke djelatnosti priveza i odveza jahti u nautičkom dijelu luke sama obavlja tu djelatnost jer je vrlo unosna. Kako je ŽLU Mali Lošinj neprofitna javna ustanova tako ih u njihovom nezakonitom obavljanju gospodarske djelanosti nitko ne kontrolira pa mogu raditi što god žele. Pa to i rade – rade što i kako žele. Tako je npr. ŽLU Mali Lošinj samo od naplate nautičkih vezova 2018. g. inkasirala 7,4 milijuna kuna, a rekordne 2019. tek 4,6 milijuna kuna. Naravno, računi temeljem kojih se naplaćuju vezovi nisu fiskalizirani, na njih se ne obračunava PDV niti se plaća porez na dobit iako se radi o gospodarskoj djelatnosti.

Zbog tako „volatilnih" prihoda bez ikakve kontrole i činjenice da lučke uprave barem u Primorsko-goranskoj županiji vode provjereni SDP-ovi kadrovi koje svojom voljom imenuje župan Komadina Akcija mladih je s pravom javno izašla s optužbom da su lučke uprave u PGŽ-u SDP-ova Fimmi medija.

Prijedlogom novog zakona Butković i Bilaver žele baš legalizirati takvo nezakonito i neustavno vođenje županijskih lučkih uprava. Slučajno? Ako se sjetimo tko su autori zakona može se sa sigurnosšću zaključiti da slučajnosti nema.

Komentari: 

9 0 # Loš zakon...ali zakon.hranitelj tuljana 2023-01-18 07:32
Baš me zanima hoće li, jednom kad ovaj štetan zakon stupi na snagu, ekipa iz komentar sekcije koja koristi logiku "imam pravo na dio tuđeg novca zato jer tako piše u zakonu" i "prisilno oduzimanje dijela zarađenog novca je OK jer je to legalizirano" isto tako zašutjeti kad počnu ograđivanja plaža... jer i to će biti legalno, po zakonu... po logici na koju se oni pozivaju... sigurno če netko napisati "morončino, zagrađivanje dijela obale je cijena koju civilizirano društvo plaća da bi ostatak obale imao slobodan pristup, privatnih otoka i obale ima po cijelom razvijenom svijetu, ako ti se ne sviđa, odi u ____".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
93 # Događa sehranitelj tuljana 2023-01-18 07:45
"Slučajno? Ako se sjetimo tko su..."

Mislim da autor zaboravlja da se slučajnosti događaju... na primjer, slučajno se dogodilo da je Viječnica, kako kažu, plaćena dvaput. Netko je u Gradu nešto zaboravio napraviti... događaju li se takvi slučajevi često? Baš me zanima kako je kažnjen službenik i njegov nadređeni, za taj propust, nije to mala stvar... to je ozbiljan i skup propust...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Tuljan dioničar ŽLU?Marinero 2023-01-18 10:03
A mene zanima kakav interes ima ovaj trol da uzastopnim komentarima odvrati pozornost od tvrdnji iz članka. Tvrdnji o tihoj privatizaciji obale toleriranjem kršenja važećih zakona s ciljem ozakonjenja takve prakse i činjenica o nezakonitoj profitnoj djelatnosti neprofitnih organizacija. Da nisi neka vrsta dioničara komercijalnog poslovanja ŽLU?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Ne sudi po sebihranitelj tuljana 2023-01-18 10:16
Tebe zanima?NMožda cijeniš po sebi ili ljudima koje poznaješ, ali nismo svi plaćeni za javno istupanje ili komentiranje o nekoj temi.
(Gdje je sad onaj koji meni redovito odgovara "kogs briga što tebe zanima", siguran sam da ovoga neće tako "poklopiti").
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Sukob interesa radi osobnih interesagost 2023-01-21 11:03
Citat Marinero:
A mene zanima kakav interes ima ovaj trol da uzastopnim komentarima odvrati pozornost od tvrdnji iz članka. Tvrdnji o tihoj privatizaciji obale toleriranjem kršenja važećih zakona s ciljem ozakonjenja takve prakse i činjenica o nezakonitoj profitnoj djelatnosti neprofitnih organizacija. Da nisi neka vrsta dioničara komercijalnog poslovanja ŽLU?
Ne vidim koji drugi interes bi mogao imati osim svog materijalnog. Pa svaku priliku koristi da pljune na umirovljenike jer su ozbiljno shvatili Anino obećanje da će dobiti besplatno dopunsko osiguranje ako je izaberu. Možda je i on akter toleriranja sukoba interesa, namještanja poslova uz maštovito tumačenje zakona i propisa od strane rukovodstva i upravnog tijela (nadzora) Županijske lučke uprave ML.

volim-losinj.org/.../...
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # KONCESIJA ZA LUKU MALI LOŠINJgost 2023-01-18 17:50
Ako je točno da županijske lučke uprave protivno važećem Zakonu same obavljaju lučke djelatnosti koje bi se morale koncesionirati kako piše u članku, čudno je što ŽLU ML na službenoj stanici pod naslovom Kratke informacije o koncesionarima i područjima pokrivenim koncesijama pod KONCESIJA ZA LUKU MALI LOŠINJ navodi za Luku Mali Lošinj da županijska lučka uprava Mali Lošinj samostalno upravlja lukom. Za potrebne informacije priveza i odveza brodova, jahti, športskih i drugih brodica, naplate pristojbe za vez u ime i za račun Lučke uprave obratiti se na slijedeći kontakt broj: +385 51 232 020. Može li se smatrati da je ŽLU koncesionar luke Mali Lošinj i da kao takav plaća za koncesiju? Pitanja glasi kome plaća, kako koristi prihod od naplate pristojbi za vez i da li Grad Mali Lošinj ima novčanu korist od tih prihoda.
www.luckauprava-losinj.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # HDZ-ov zakon opasnih namjeraPopaj 2023-01-21 10:37
Umjesto zaštite i transparentnost i upravljanja pomorskim dobrom, HDZ predlaže legalizaciju nereda i omogućuje uzurpaciju općeg dobra u korist privatnog interesa.
“Prijedlog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama koji priprema HDZ-ova Vlada omogućuje da naše plaže koje su Ustavom RH definirane kao opće dobro dano na uživanje svima postane de facto privatno. Umjesto da je svačije, postat će nečije. To nije dobro, jer taj Prijedlog dokazuje opasne namjere njegovih autora, namjere da korištenje svima dostupnog pomorskog dobra, što je duboko utkano u našu tradiciju i način života naših građana na obali i otocima, učini nedostupnim na dugi niz godina. Tako je Prijedlog napravljen da bi se u naravi omogućila privatizacija obale od strane velikih korporacija i getoiziralo lokalno stanovništvo, odnosno građani RH”, istaknula je na danas održanoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru zastupnica Zeleno-lijevog bloka Ivana Kekin.

Kekin je pojasnila kako je namjera ovakvog, nevjerojatno drsko napisanog Prijedloga Zakona da se u Hrvatskoj po prvi puta, uvođenjem cijelog niza iznimki i “može se” formulacija odredbi Zakona presedanski legalizira i zakonski omogući otimačina pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Zbog toga je pozvala građanke i građane da se pridruže kampanji “Nije dobro za pomorsko dobro ” i svojim potpisima na peticiji podrže zahtjev da se usvojeni Prijedlog povuče iz procedure i da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture krene u izradu novog Prijedloga Zakona koji će zaštiti pomorsko dobro kao opće, svima pripadajuće pravo, bez ikakvih ograničenja.

Zbog ovih, ali i niza ostalih problematičnih odredbi, članovi Kluba ZLB će tijekom sljedećih nekoliko tjedana obići više gradova i mjesta na hrvatskoj obali i otocima, gdje će u raspravama s građanima na konkretnim primjerima ukazati na opasnost HDZ-ovog Prijedloga smišljenog za otimanje općeg dobra.

“Nužno je zaštiti naše pomorsko dobro od eksploatacije, preizgrađenosti , od uništavanja bioraznolikosti . More, morska obala, naši otoci su među zadnjim preostalim bogatstvima koje građani ove zemlje imaju, i nevjerojatna je drskost HDZ-a da i to pokušava građanima, i nama sada, ali i našoj djeci oduzeti. Opće dobro je naše dobro, i nije dobro to što nam ga pokušavaju oteti. Dat ćemo sve od sebe da ga obranimo”, poručuje Kekin.

“HDZ kreće u taj manevar otimanja općeg dobra iznimno zabrinjavajućim presedanom, uvodeći formulu spajanja općeg dobra i privatnog vlasništva u tzv. jedinstvenu funkcionalnu cjelinu.”

Konkretno, Kekin pojašnjava, riječ je o formulaciji koja je čista negacija općeg dobra na čije korištenje svi imaju pravo. Naime, Prijedlog Zakona predviđa da se plaža kao dio pomorskog, općeg dobra pripoji privatnom zemljištu nekog hotela, kampa ili turističkog naselja, pri čemu se uvodi termin “morske plaže ispred hotela/ kampa ili turističkog naselja” kojom se dodatno podcrtava činjenica da zakonopisac omogućuje “stupanj ograničenja” korištenja općeg dobra.

Koncesionar može u gospodarsku funkciju staviti do 70 posto površine plaže ako se plaža nalazi van izgrađenog naselja. Time na 70% plaže pristup može uvjetovati korištenjem gospodarske aktivnosti.

“Nadalje, ovaj Prijedlog Zakona nizom iznimki omogućuje potpuno isključenje korištenja općeg dobra, također na temelju koncesije”, upozorava Kekin. Prema Prijedlogu, koncesije mogu trajati i do 50 godina, pa ispada da, bude li Zakon usvojen u ovom obliku, neke plaže bi mogle građanima postati dostupne najranije od 2073. godine.

Posebno treba upozoriti kako se ovakvim Prijedlogom Zakona koncesija na pomorskom dobru uvodi kao pravilo, a ne kao iznimka, dok se istovremeno koncesijska odobrenja zamjenjuju koncesijskim dozvolama za pojedinačne gospodarske aktivnosti koje će se moći izdavati jedino za područja prirodnih plaža. Uređene plaže mogu se dati jedino u koncesiju što znači da će lokalni mali trgovci i obrtnici moći sudjelovati u gospodarskoj aktivnosti eventualno kao potkoncesionari velikom “gazdi”.

Kekin je rekla da ju navedeni model neodoljivo podsjeća na Bandićev adventski model gdje se velikim igračima podjeli teritorij za male novce kojim onda isti trguju i ucjenjuju male obrtnike i trgovce. “HDZ-Bandićevsk i adventski koruptivni model tako se širi na cijelu obalu”, upozorava zastupnica.

Kako je cijeli Prijedlog napisan kako bi se pogodovalo hotelijerima i koncesionarima, ne čudi kako se uopće se ne bavi zaštitom obale, mora i čitavog ekosustava, od nasipavanja i prekomjernog dohranjivanja, od širenja plaže u more, od uništavanja bioraznolikosti , zaključuje Kekin: “Umjesto da se bavi uređenjem i sankcioniranjem dosad neuređenih, ilegalnih i po lokalno stanovnštvo i prirodu štetnih praksi, ovaj Prijedlog Zakona te štetne prakse legalizira. U isto vrijeme, dodatno mijenja status općeg dobra na način da se građanima otežava ili onemogućava slobodan pristup obali i moru, što će u praksi dovesti do toga da ono što je svačije zapravo postane nečije.”
www.portalnovosti.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 16:06
  Radost šeta pod zaštitom
  Dan izborne šutnje pa se narod na fejsu zeza što policija u civilu prati Radost u šetnji da ga zaštiti. I da je u zagrebu takav vjetar da bi mogao donjeti šator i plinske boce u Savsku :lol:

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 16.04.2024 12:23
  ...
  Možda su friends with benefits.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 10:01
  Pitaj hranitelja tuljana
  On je napisao da gradonačelnica ne smatra da se radi o "drpanju" a ni njen suprug. On će znati jel to suprug ili stranački drug.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Zimagor 16.04.2024 07:24
  ???
  Jel joj to suprug?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 19:50
  15 godina propagande
  Sudeći prema tragovima AK je bezrezervno radila na stvatanju medijske slike da je nešto radila. Ovo je kolaž od slučajno sačuvanih priloga objavljenih u plaćenom otočnom dodatku Novog lista kao oglas i u samom Novom listu kao novinarski članak.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 19:34
  ...
  feromoni pršte na sve strane

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 15.04.2024 17:41
  ...
  Ove neke fotke kao da su uzete iz onog realitija Brak na prvu.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 17:06
  Javni imidž AK
  AK gradi drugačiji javno politički imidž od ove dvije žene. Na ovoj fotki joj se ne vidi veliki ručni sat. i.imgur.com/CndYUuR.jpg (http://i.imgur.com/CndYUuR.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 14:49
  "Tako mlada i vec zastranila ..."
  Ni ješka za glasove iz ostalih krajeva izborne jedinice nije bolja od praznjikave parole "Za bolju kvalitetu života otočana!". Birače iz Istre, Gorskog kotara i s Kvarnera vabi da je zaokruže djetinjastom porukom "Istinski i od srca glas naših ljudi u ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  abcd 15.04.2024 13:24
  _______
  Svašta si ti istaknuo ali nisi kontekstuírao u okolnost da je osoba odgovorna za stanje u Gradu kandidirana za zastupnicu u Saboru. Nego si se uzrujao zbog upotrebe riječi "drpati" u kontekstu javnih nastupa kandidatkinje.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 13:01
  Tuljanova podlost
  Ponavljam: Na ono bitno iz mog komentara ~ citiram ~ "Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već činjenica da odgovaraš na moj komentar. Čudim se da nisi primijetio da zanima mene što je beskrajno veće od "nitko". A nije me briga za Bodrum ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 12:44
  .....
  A najbolje mu je ovo "Isto sam bio silovito napadan kad sam jedini nudio prava rješenja protiv bespravne gradnje. Evo i ova zavrzlama oko sjednice ...jedini sam uputio na Ministarstvo uprave, da se napravi prijava." Na ovom portalu je mnoštvo primjera ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:25
  Nisi ti ni svoj nego HDZ-ov
  Očito HDZ plaća tebe da raspravu zadržiš u okvirima pisanja o spolovilima.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:19
  Tko je ovca i glup
  Ovca i glup si ispao ti kad već pitaš. Glumiš kritičara AK i HDZ a hvališ lika koji u naslovu svog predizbornog istupa kaže LJUDI ŽELE NORMALNO ŽIVJETI, ZATO ĆE I GLASATI ZA HDZ. I da im sve to jamči HDZ.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:06
  Ja pa ja pa ja ....
  A tvoj jedini doprinos su komentari tipa ja pa ja, nitko nije bolji od mene.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 11:22
  Eto ni tebe nije briga
  Kako nisam odgovorio? Poslužio si se svođenjem na doslovno, a napisao sam da ti je eristika i sofizam česta obrana "Nikog ne zanima" je fraza. Možda zanima osobu dvije...ali idu izbori...traži se većina glasova. Međutim, kako ne razumiješ da nisi ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 11:18
  Bombaš samoubojica
  Glupi ste svi vi koji reagirate na njegove postove. Pod nickom ht krije se lik s ulogom anonimnog bombaša samoubojice na forumu. U interesu hdz mafije spreman je na sve. Treba ga ignorirati.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 11:13
  ...
  ovdje se trenutno priča o ministru niskoga rasta, koji je sam priznao da nije pretjerano pametan, a to je dokazao i pričom o 2 i pol muškarca, ti bi htio da se priča o tebi, koji si također malo priglup pa naokolo ispituješ ljude što to znači ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 11:13
  Tuljan je HDZov bot
  Ti. Tko drugi? Očito je da si hadezejac.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 11:10
  Manjak kulture
  Pravi problem koji tišti Lošinjane je činjenica da na svim izborima većinom glasaju protiv HDZ-a a da HDZ ipak ostaje na vlasti zahvaljujući Mužićima, Živkovićima, Maljevcima, Devčićima ... Sve drugo su posljedice tog problema. O tome "hranitelj ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:59
  Ja nisam vaš
  Ali zato se ti u njega jako razumiješ! Pa i po glavi ti se mota muški ud, eto morao si ga spomenuti. Jel vas hdz plaća da umjesto o životnim proeblemima Lošinjana neposredno uoči izbora pišete o spolovilima?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 10:46
  Na moj komentar nisi odgovorio
  Na ono bitno iz mog komentara ~ citiram ~ "Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već činjenica da odgovaraš na moj komentar. Čudim se da nisi primijetio da zanima mene što je beskrajno veće od "nitko". A nije me briga za Bodrum nego za ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:45
  Vrh
  To je tvoj predizborni doprinos (dva dana prije izbora) raspravi o problemima koji tište Lošinj?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 10:44
  ...
  ti ne kužiš ni ku*ca

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 10:35
  ...
  samo ja pa ja, sve više podsjećaš na AP

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  AF 15.04.2024 10:21
  Hranitelj tuljana laže!
  Evo znalca kojeg tražiš. Pod naslovom #Šmizla na logeru i nickom GaGa 2023-06-12 10:21 napisao je sljedeće: Da je stvarno osoba s velikim i bogatim političkim iskustvom kako ju Prodan(i) opisuje Ana Kučić ne bi izvalila da nije klasična političarka. Možda ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:09
  ...
  Besraman si u laži...valjda misliš (ako netko zaluta) da ne umije čitati? Pa istaknuo sam, do nedavno je puno graje dignuto zbog navodnog zagađenja. O tome već dugo ni slova. O škveru, navodnim bolesnim ljudima, podsjetio sam na bespravnu gradnju i ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 10:01
  Uspomene na šoping u Turskoj
  Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već činjenica da odgovaraš na moj komentar. Čudim se da nisi primijetio da zanima mene što je beskrajno veće od "nitko". A nije me briga za Bodrum nego za ovaj primjer političke neodgovornosti HDZ-ove ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:36
  He he
  Dva dana prije izbora, jedino "hranitelj tuljana" piše o pravim problemima koji tište Lošinjane. Drugi (dežurni) komentator ga vrijeđa "potraži pomoć". Eto, to vam je "volim lošinj" 2024. godine. Isto sam bio silovito napadan kad sam jedini nudio prava ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:11
  O
  Misliš ove dvije su iz antike? Jer kad je AK za sebe napisala da nije klasična političarka, balegari su požurili ovdje komentirati kako je nepismena jer "klasičan" znači nešto iz antike. Nikako im nisam mogao objasniti da "klasičan" ima znatno šire ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 16:06
  Radost šeta pod zaštitom
  Dan izborne šutnje pa se narod na fejsu zeza što policija u civilu prati Radost u šetnji ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 16.04.2024 12:23
  ...
  Možda su friends with benefits.
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 10:01
  Pitaj hranitelja tuljana
  On je napisao da gradonačelnica ne smatra da se radi o "drpanju" a ni njen suprug. On će ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Zimagor 16.04.2024 07:24
  ???
  Jel joj to suprug?
   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 19:50
  15 godina propagande
  Sudeći prema tragovima AK je bezrezervno radila na stvatanju medijske slike da je nešto ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 19:34
  ...
  feromoni pršte na sve strane
   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 15.04.2024 17:41
  ...
  Ove neke fotke kao da su uzete iz onog realitija Brak na prvu.
   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 17:06
  Javni imidž AK
  AK gradi drugačiji javno politički imidž od ove dvije žene. Na ovoj fotki joj se ne vidi ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 14:49
  "Tako mlada i vec zastranila ..."
  Ni ješka za glasove iz ostalih krajeva izborne jedinice nije bolja od praznjikave parole ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  abcd 15.04.2024 13:24
  _______
  Svašta si ti istaknuo ali nisi kontekstuírao u okolnost da je osoba odgovorna za stanje ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 13:01
  Tuljanova podlost
  Ponavljam: Na ono bitno iz mog komentara ~ citiram ~ "Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 12:44
  .....
  A najbolje mu je ovo "Isto sam bio silovito napadan kad sam jedini nudio prava rješenja ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:25
  Nisi ti ni svoj nego HDZ-ov
  Očito HDZ plaća tebe da raspravu zadržiš u okvirima pisanja o spolovilima.
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:19
  Tko je ovca i glup
  Ovca i glup si ispao ti kad već pitaš. Glumiš kritičara AK i HDZ a hvališ lika koji u naslovu ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:06
  Ja pa ja pa ja ....
  A tvoj jedini doprinos su komentari tipa ja pa ja, nitko nije bolji od mene.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 11:22
  Eto ni tebe nije briga
  Kako nisam odgovorio? Poslužio si se svođenjem na doslovno, a napisao sam da ti je eristika ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 11:18
  Bombaš samoubojica
  Glupi ste svi vi koji reagirate na njegove postove. Pod nickom ht krije se lik s ulogom ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 11:13
  ...
  ovdje se trenutno priča o ministru niskoga rasta, koji je sam priznao da nije pretjerano ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 11:13
  Tuljan je HDZov bot
  Ti. Tko drugi? Očito je da si hadezejac.
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 11:10
  Manjak kulture
  Pravi problem koji tišti Lošinjane je činjenica da na svim izborima većinom glasaju protiv ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:59
  Ja nisam vaš
  Ali zato se ti u njega jako razumiješ! Pa i po glavi ti se mota muški ud, eto morao si ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 10:46
  Na moj komentar nisi odgovorio
  Na ono bitno iz mog komentara ~ citiram ~ "Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:45
  Vrh
  To je tvoj predizborni doprinos (dva dana prije izbora) raspravi o problemima koji tište ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 10:44
  ...
  ti ne kužiš ni ku*ca
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 10:35
  ...
  samo ja pa ja, sve više podsjećaš na AP
   
 • Sinergija žurnih službi

  AF 15.04.2024 10:21
  Hranitelj tuljana laže!
  Evo znalca kojeg tražiš. Pod naslovom #Šmizla na logeru i nickom GaGa 2023-06-12 10:21 ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:09
  ...
  Besraman si u laži...valjda misliš (ako netko zaluta) da ne umije čitati? Pa istaknuo sam ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 10:01
  Uspomene na šoping u Turskoj
  Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već činjenica da odgovaraš na moj komentar.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:36
  He he
  Dva dana prije izbora, jedino "hranitelj tuljana" piše o pravim problemima koji tište ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:11
  O
  Misliš ove dvije su iz antike? Jer kad je AK za sebe napisala da nije klasična političarka ...