Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Pomorskom dobru ne piše se dobro

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

zicaPrijedlog novog zakona lošiji je od sada važećeg i predstavlja legalizaciju sadašnje nezakonite prakse koje Ministarstvo iz tko zna kojeg razloga tolerira. Sad se to kršenje važećeh zakona namjerava legalizirati novim zakonom! Radi se o nezakonitoj praksi da Upravna vijeća lučkih uprava imenuje župan i radi se o nezakonitom obavljajnju gospodarske djelatnosti od strane županijskih lučkih uprava 

Code civil, Napoleonov zakonik, jedan od najznačajnih zakona u povijesti sastavljen je brzo, a složila ga je komisija od četiri člana izabrana između najpoznatijih i najcjenjenijih pravnika toga doba u Francuskoj. Za razliku od Napoleona naš ministar Butković kome se tepalo da je na tragu jednog drugog slavnog cara sastavljanju jednog važnog zakona pristupa bitno drugačije.

Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama ministar Butković već godinama priprema uz pomoć mnogobrojnog, a javnosti nepoznatog skupa osoba pod nazivom Radna skupina koja radi – rekli bismo – u konspiraciji. Budući da Radnu skupinu sastavljenu od predstavnika raznih interesnih skupina vodi državni tajnik Bilaver i da se radi tajno, sumnje da će prijedlog zakona biti loš i štetan po javni interes su umjesne i opravdane. Na to upućuje i priopćenje za javnost Ministarstva mora nakon uzbune u javnosti zbog najave moguće privatizacije pomorskog dobra, odnosno plaža. U priopćenju se priznaje da su „stručne službe Ministarstva, odnosno državni tajnik Josip Bilaver u više navrata bili u kontaktu s predstavnicom Pokreta otoka te je zatraženo i dobiveno njihovo mišljenje." Dakle, prijedlog sastavlja Radna skupina predstavnika nekih interesnih skupina – ali u njoj nisu i predstavnici Pokreta otoka. A državni tajnik Bilaver, odnosno stručne službe, tu i tamo kontaktiraju predstavnike Pokreta otoka samo iz kurtoazije ili da im to posluži kao smokvin list za sakrivanje stidnih mjesta u prijedlogu zakona.

U Radnoj skupni koja sastavlja prijedlog zakona nalaze se predstavnici interesnih grupacija, hotelijera i postojećih koncesionara, a predstavnicu Pokreta otoka Bilaver kontaktira samo kad mora. Umjesto da tu i tamo kontaktira interesne skupine on interesnim skupinama prepušta da kao članovi Radne skupine pišu zakon kakav si mogu samo poželjeti.

Neslužbena verzija prijedloga zakona poznata u javnosti vjerojatno će samo uz manje kozmetičke korekcije postati službeni prijedlog koji će biti upućen u javno savjetovanje, pa ga se već sada može ocijeniti kao vrlo loš. Ukratko, predložit će se nacrt zakona za legaliziranje sadašnje nelegalne prakse kršenja više odredbi vežećeg zakona, a sadržat će i ozbiljne ustavne probleme. U strateškim određenjima predložit će se lošiji zakon od sada važećeg koji će patiti od koncepcijskog neshvaćanja javnog dobra i važnosti njegovim upravljanjem. A sve to je posljedica uvodno opisane situacije da oni koji imaju veliki interes na pomorskom dobru sastavljaju prijedlog zakona po mjeri svojih interesa. Ukratko, ovakvim zakonom će pomorsko dobro biti isporučeno krupnom kapitalu i regionalnim političarima, odnosno županima.

Legaliziranje županijskih luka kao privatnih prčija
Prijedlog novog zakona lošiji je od sada važećeg i predstavlja legalizaciju sadašnje nezakonite prakse koje Ministarstvo iz tko zna kojeg razloga tolerira. Sad se to kršenje važećeh zakona namjerava legalizirati novim zakonom! Radi se o nezakonitoj praksi da Upravna vijeća lučkih uprava imenuje župan i radi se o nezakonitom obavljajnju gospodarske djelatnosti od strane županijskih lučkih uprava. Tako prema važećem zakonu Upravna vijeća županijskih lučkih uprava imenuje osnivač. Suprotno tome, praksa je da Upravna vijeća imenuju župani. U novom prijedlogu zakona predlaže se da Upravno vijeće imenuje župan samostalno. Bit će zanimljivo vidjeti da li će se i kako će se obrazložiti takva suštinski bitna promjena u imenovanju Upravnih vijeća. Jasno je da kad župan ima moć samostanog imenovanja Upravnog vijeća bez ikakvog kriterija da se taj odabir svodi na stranačko uhljebljivanje i osobne preferencije. Takvom praksom imenovanja podobnih i mahom nesposobnih stranačkih kadrova, koji biraju još nesposobnije ravnatelje, lučke uprave su pretvorene u ozbiljne kočničare društvenog razvoja i izvora društvene nejednakosti i konflikta sa pogubnim posljedicama.

Lučke uprave, barem u PGŽ su se pretvorile u samostalne entitete izvan pravnog sustava i koji se svojim postupanjima izruguju pojmu pravne države. Postale su rasadnik ozbiljnih skandala. Najbolji konkretni primjeri štetnih posljedica takvog nezakonitog kadroviranja župana po lučkim upravama su recentni događaji i propasti projekta luke Mrtvaška i Ribarske luke Krk. Nesposobna Upravna vijeća koje imenuje sam župana i još nesposobniji županovi ravnatelji su doveli do gubitka više od 130 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava. Takva nezakonita praksa županovog kadroviranja u lučkim upravama je pretvorila lučke uprave ali i županijske luke u privatnu prčiju regionalnog šerifa – župana. Koliko je ta tvrdnja o lučkim upravama kao privatnim prčijama župana točna pokazuje svježi primjer, opet ŽLU Krk, kad je župan Komadina smjenio Upravno vijeća ŽLU Krk jer ono nije izabralo ravanatelja koji je bio njegov osobni izbor. Župan je smjenio Upravno vijeće na Krku i imenovao novo iako odredba čl.76. važećeg Zakona jasno utvrđuje da Upravna vijeća imenuje osnivač - a ne župan. Takvu nezakonitu praksu na žalost Ministarstvo hladno tolerira i pored mnogobrojnih prijava. Prijedlogom novog Zakona se takva nelegalna praksa sada želi legalizirati bez ikakvog obrazloženja zašto se to radi.

Povratak socijalizma?
Ustav RH u glavi III. definira zaštitu ljudskih prava i temeljne slobode. U toj glavi, u čl.49., Ustava se utvrđuje da su poduzetnička i tržišna sloboda temelj gospodarskog ustroja RH. Ustav također garantira svim poduzetnicima jednak položaj na tržištu ali i zabranjuje zloputprebu monopolsko položaja određenog zakonom. Sadašnji Zakon je sukladan s Ustavom. No nacrt novog Zakona je upravo u suprotnosti s navedenim ustavnim normama koje govore da je tržišna sloboda temelj gospodarskog ustroja.

Novim Zakonom se u županijskim lukama namjerava protuustavno isključuje tržišne slobode jer se pravo na obavljanje lučkih djelatnosti odnosno gospodarske djelatnosti monopolizira i daje samo lučkim upravama. Dakle, Zakonom bi se osiguravalo monopol za obavljanje gospodarske djelatnosti - i to kome? Neprofitnim pravnim osobama i javnopravnim tijelima. Iako su, a to je jedino ustavnopravno ispravno, prema važećem Zakonu lučke uprave mogle obavljati lučke djelatnosti samo iznimno i to samo tamo gdje nema gospodarskog interesa, u praksi lučke uprave obavljaju gospodarsku djelatnost. Danas nekome u Ministarstvu 30 godina nakon bijega iz etatističke - socijalističke privrede u kojoj su glavnu ulogu imala društvena i državna poduzeća pada na pamet ograničavati tržišno gospodarstvo u županijskim i lokalnim lukama. Prema ovom "originalnom" planu iz županijskih luka se izbacuje tržište i privatno poduzetništvo i uvodi monopol. Prema Bilaveru gospodarsku djelatnost u županijskim lukama smiju obavljati sam županijske lučke uprave. Pisci Zakona ne vide ništa sporno u činjenici da lučke uprave kao neprofitne pravne osobe i javnopravna tijela obavljaju gospodarske djelatnosti. Dakle pomorsko dobro koje je u statusu županijske i lokalne luke se namjerava isporučiti lučkoj upravi koja je ovisna o jednom čovjeku – županu. Po važećem Zakonu je upravo obrnuto. Upravna vijeća imenuje osnivač (Skupština) a gospodarsku djelatnost ne smije obavljati županijska lučka uprava. Zbog takve nezakonite prakse, koja se novim Zakonom iz teško shvatljivih razloga želi legalizirati, je Akcija mladih optužila SDP i župana Komadinu da su lučke uprave u PGŽ stranačka kasica prasica odnosno njhova Fimi medija.

Zašto Ministarstvo tolerira bezakonje u županijskim lučkim upravama
Zašto Ministarstvo tolerira svima vidljivo nezakonit „biznis" županijskih lučkih uprava kao javnopravnih tijela, barem u PGŽ-u, znaju samo u Ministarstvu. Ali zašto je Akcija mladih optužila župana Komadinu da su mu lučke uprave kasica prasica pokazuju financijski i revizorski izvještaji. Tako ŽLU Mali Lošinj nezakonito obavlja lučku djelatnost koju po važećem Zakonu mora koncesionirati – privez i odvez jahti i brodica u nautičkom dijelu luke. Bez ikakvog sustava interne kontrole, van sustava fiskalizacije ŽLU Mali Lošinj ostvaruje milijunske prihode. A da treba biti sumnjičav pokazuje činjenica da je od naplate nautičkih vezova u 2018. godini ostvaren prihod od 7.380.275 kuna, a iduće rekordne 2019. g. prijavljen je prihod od istih vezova u iznosu od 4.650.647 kuna. Svima u turističkoj branši su rasli prihodi u 2019., svi pokazatelji nautičkog turizma su rasli 2019., samo je ŽLU Mali Lošinj imala drastičan pad prihoda od nautičih vezova? Sjetimo se samo da ŽLU nije u sustavu fiskalizacije, da nema nikakog sustava unutarnje kontrole, da ju ne kontriolira Državni inspektorat ni Porezna uprava jer se radi o neprofitnoj pravnoj osobi. S druge strane prihodi se troše na odvjetnike, revizore i dobavljače povezane s županom i SDP-om. Samo kao ilustracija suspektnog poslovanja je činjenica da je ŽLU Mali Lošinj za odvjetničke poslove angažirala odvjetničko društvo Vojka Brauta, SDP-ovog mladog lava sada dožupana. Zbog takvih saznanja i takvih činjenica je Akcija mladih i optužila Komadinu i SDP da su lučke uprave njihova kasica prasica. E sad novim Zakonom se takva praksa želi legalizirati. Jasno je da to nije loše rješenje nego je to katastrofalno rješenje.

Iako je osobito vrijedno nek' o njemu brinu pojedinci
I takva retrogradna promjena u prijedlogu zakona pokazuje nerazumijevanje značaja pomorskog dobra kao općeg dobra kao i nerazumjevalnja cjelog koncepta sustava brige i upravljanja tako vrijednim i osobitim resursom. Logika koncepcije sustava brige i upravljanja osobito vrijednim pomorskim dobrom jest da o njemu brigu ne mogu i ne smiju voditi pojedinci, načelnici, gradonačelnici, župani pa ni predsjednik Vlade. O pomorskom dobru i prema logici važnosti ali i prema ustavnim određenjima treba voditi država. A država su Sabor, predstvnička tijela regionalne i lokalne samouprave, a ne predsjenik Vlade, župan, gradonačelnik ili općinski načelnik.

Prema Zakonu briga i način upravljanja pomorskim dobrom ostvaruje se kroz Strateški plan upravljnja i gospodarenja pomorskim dobrom koje donosi država i kroz godišnje planove upravljanja pomorskim dobrom koje donose predstavnička tijela regionalne i lokalne samouprave. U nacrtu novog Zakona se pogrešno određuje da državni, desetgodišnji, Strateški plan upravljanja i gospodarenja pomorskim dobrom donosi Vlada. To je pogrešno sa aspekta ustvnog prava ali je i u suprotnosti s Zakonom o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem RH po kojem strategije donosi Sabor. Tako i Strateški plan upravljanja pomorskim dobrom mora donijeti Sabor, a ne Vlada.

Da površni pisci Zakona imaju problema s neshvaćanjem pojma javnog dobra i važnosti njegovog upravljanja pokazuje se kroz više odredbi. Iako je pomorsko dobro opće dobro od interesa za Republiku Hrvatsku i ima njezinu osobitu zaštitu Zakonom se predviđa da tu veliku brigu o pomorskom dobru kroz donošenje Stateškog plana preuzme umjesto Sabora Vlada RH, a upravljanje županijskim lukama kroz institut imenovanja Upravnih vijeća prepušta pojedincu - županu. Što možemo očekivati od takvog koncepta pokazuju recentni događaji na Mrtvaškoj i Krku. U čl.7. nacrta Zakona stoji "Pomorskim dobrom upravlja, o njemu vodi brigu i odgovara Republika Hrvatska." No pisci Zakona kao da ne znaju ili ih nije briga tko je Republika Hrvatska iz st.1. čl.7. Zakona jer odmah u idućem stavku navode da u ime Republike Hrvatske brigu i upravljanje pomorskim dobrom izvršava Vlada kroz donošenje Strateškog plana. Kako Ustav RH u temeljnim odredbama određuje narod kao suverena koji svoju vlast ostvaruje putem svojih, na izborima odabranih, predstavnika jasno je da predstavnička tijela predstavljuju Republiku Hrvatsku. Tako Republika Hrvatska iz st.1. čl.7. Zakona može biti samo Sabor, jer njega čine na izborima odabrani predstavnici naroda.

Da postoji ozbiljno nerazumjevanje pomorskog dobra ali i da se jako dobro razumiju interesi pojednih interesnih skupina govori i to što nacrt Zakona prepoznaje morske plaže hotela, kampova i turističkih naselja. Takvo definiranje plaža jasno pokazuje da pisci Zakona ne shvaćaju da pomorsko dobro ( plaža ) kao opće dobro ne mogu biti od hotela, kampova i turističkih naselja. Ali jasno pokazuje skrivene aspiracije prema pomorskom dobru pored koga je izgrađen hotel, kamp ili turističko naselje.

Ovakav nacrt se najkraće može ocjeniti poznatom poštapalicom: tko ga je pisao dobar je, za koga je pisan još bolji je.

Komentari: 

011 # Čuli su ih u Zagrebu!Frost 2022-10-11 18:33
Nije čudo što ministar u radnu skupinu za izradu prijedloga zakona nije uključio Pokret otoka. Ta udruga se prije pet godina grdo zamjerila vladajućima, a i njihovim klijentima. Citiram vijest sa ovog portala:

Nakon nedjeljne akcije Potrubi za otoke i obalu, nek nas čuju i u Zagrebu! aktivisti Pokreta otoka su se u ponedjeljak okupili i u Zagrebu na Markovom trgu uoči zasjedanja Sabora kako bi u nastavku akcije Čujete li svoje otoke, svoju obalu? apelirali na zastupnike da glasaju protiv donošenja štetnog Zakona o koncesijama.

Premda je ministar Zdravko Marić dan ranije odlučno tvrdio kako trećeg čitanja prijedloga Zakona o koncesijama prema zahtjevu prosvjednika neće biti jer prijedlog je prošao dva čitanja na kojima je »postignuta visoka razina zadovoljstva oko provedene javne rasprave i usuglašavanja« okupljeni prosvjednici koji su Markov trg pretvorili u plažu ukrašenu rječitim transparentima saznaju da glasovanja neće biti.

Budući da je glasovanje iznenada odgođeno, vladajuća stranka se potrudila da ukloni dojam kako su prosvjednici uspjeli nametnuti svoje zahtjeve izjavom kako odgoda glasovanja ne znači da se odustaje od zakona niti da će biti trećeg čitanja, već da žele još jednom proučiti argumente iznesene u saborskoj raspravi.

Na donjem linku su i video snimci emisija HRT o toj temi
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Da se ne zaboravi!gost 2022-10-12 09:30
Na Čikatu je odzvonilo pomorskom dobru kad su ispred svojih hotela plaže ogradili ruski vlasnici Jadranke d.d. A to se dogodilo u vrijeme kad je na vlasti u Gradu Malom Lošinju bio HDZ s gradonačelnikom Kapelijem (HDZ) i dogradonačelnic om Kučić (simpatizerkom HDZ-a).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Privatizacija javnog dobraJojo 2022-12-06 12:05
Citat gost:
Na Čikatu je odzvonilo pomorskom dobru kad su ispred svojih hotela plaže ogradili ruski vlasnici Jadranke d.d. A to se dogodilo u vrijeme kad je na vlasti u Gradu Malom Lošinju bio HDZ s gradonačelnikom Kapelijem (HDZ) i dogradonačelnicom Kučić (simpatizerkom HDZ-a).
Pomorskom dobru na Lošinju odzvonilo je odavno zahvaljujući poltronstvu gradskih vlasti. Najnoviji primjer pruža mul ispred vile karoline. Objava Čovjek po mjeri otoka s fotografijama na fejsu:

Kad dobiješ koncesiju na starom austrougarskom moliću pod izlikom da ćeš obavljati gospodarsku djelatnost i kad svi znaju da je to izlika, onda možeš ograditi molić i proglasiti ga privatnim, možeš srušiti ogradu i sve što poželiš. Samo je nebo granica za koncesionare.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Ruske vezeJojo 2022-12-06 12:27
Citat Jojo:
Citat gost:
Na Čikatu je odzvonilo pomorskom dobru kad su ispred svojih hotela plaže ogradili ruski vlasnici Jadranke d.d. A to se dogodilo u vrijeme kad je na vlasti u Gradu Malom Lošinju bio HDZ s gradonačelnikom Kapelijem (HDZ) i dogradonačelnicom Kučić (simpatizerkom HDZ-a).
Pomorskom dobru na Lošinju odzvonilo je odavno zahvaljujući poltronstvu gradskih vlasti. Najnoviji primjer pruža mul ispred vile karoline.
Koliko se sjećam koncesiju je dobio Rus preko svoje firme Katina d.o.o. Ne znam kako sada stvari stoje, ali ograda je srušena a Rus pod sankcijama kao Putinov oligarh.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # # Da se ne zaboravi!gost 2023-08-29 10:04
Madiji se raspisali o dubrovčaninu koji je uz pomoć sugrađana prepilio ogradu i srušio zid u blizini vile Elite u Lapadu kako bi svima omogućio prilaz plaži.
jutarnji.hr/.../...
Na Lošinju je sve glatko prošlo u sinergiji s Rusima

Citat gost:
Na Čikatu je odzvonilo pomorskom dobru kad su ispred svojih hotela plaže ogradili ruski vlasnici Jadranke d.d. A to se dogodilo u vrijeme kad je na vlasti u Gradu Malom Lošinju bio HDZ s gradonačelnikom Kapelijem (HDZ) i dogradonačelnicom Kučić (simpatizerkom HDZ-a).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dubrovčaninheineken 2023-08-29 11:27
To bi mogao biti naš Veloselac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ŽLU ML kao Balijina prčijagost 2022-10-12 10:50
Da su županijske luke postale privatne prčije i prije donošenja Butkovićevog zakona pokazuje i slučaj lučke uprave Mali Lošinj. Njen šef Balija je i bez tog zakona ograničio ljudima pristup pomorskom dobru na Mrtvaški, čak i nakon službenog odustanka od radova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # kardeşlikBratimljenje 2022-10-13 18:36
İyi günler En küçük sorun liman idaresiyle olan bu En büyük sorun Lošinj'in Türk Bodrum'la kardeş olması Lošinj ve Türk Bodrum'un ilgisi nedir Lošinj'in Bodrum'la ne zaman kardeş olacağını neden kimse bilmiyordu? gizli yürütülür ve orada özel olarak ne kararlaştırılır .Bu, kardeşliğe katılanların en şüpheli davranışıdır, çünkü her şey gizlice yürütülürdü.

Dobar dan.najmanji problem je ovo sa lučkom upravom.Veći problem je to što se Lošinj pobratimio sa Turskim Bodrumom.Koji je interes Lošinja i Turskog Bodruma?Zašto nitko nije znao kada će se Lošinj bratimiti sa Bodrumom i zašto?Zašto je u tajnosti to sprovedeno i što se tamo dogovorilo u četri oka.To je najveće sumnivo ponašanje ljudi koji su bili na bratimljenje,je r sve je izvedeno u tajnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # SalamDeja Vu 2022-10-15 20:01
Citat Bratimljenje:
İyi günler En küçük sorun liman idaresiyle olan bu En büyük sorun Lošinj'in Türk Bodrum'la kardeş olması Lošinj ve Türk Bodrum'un ilgisi nedir Lošinj'in Bodrum'la ne zaman kardeş olacağını neden kimse bilmiyordu? gizli yürütülür ve orada özel olarak ne kararlaştırılır.Bu, kardeşliğe katılanların en şüpheli davranışıdır, çünkü her şey gizlice yürütülürdü.

Dobar dan.najmanji problem je ovo sa lučkom upravom.Veći problem je to što se Lošinj pobratimio sa Turskim Bodrumom.Koji je interes Lošinja i Turskog Bodruma?Zašto nitko nije znao kada će se Lošinj bratimiti sa Bodrumom i zašto?Zašto je u tajnosti to sprovedeno i što se tamo dogovorilo u četri oka.To je najveće sumnivo ponašanje ljudi koji su bili na bratimljenje,jer sve je izvedeno u tajnosti.
Mozda potencijalni kupci firme koja se navodila kao uspjesni primjer privatizacije po ekonomskim fakultetima i cije su radnice u ratno vrijeme radile goblene kako bi prezivjele?? Radnici bili dionicari, a dobrocinitelji koji su prodavali nisu ni zucnuli o temi GOLDEN SHARES.Zivi bili pa vidjeli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 16.04.2024 12:23
  ...
  Možda su friends with benefits.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 10:01
  Pitaj hranitelja tuljana
  On je napisao da gradonačelnica ne smatra da se radi o "drpanju" a ni njen suprug. On će znati jel to suprug ili stranački drug.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Zimagor 16.04.2024 07:24
  ???
  Jel joj to suprug?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 19:50
  15 godina propagande
  Sudeći prema tragovima AK je bezrezervno radila na stvatanju medijske slike da je nešto radila. Ovo je kolaž od slučajno sačuvanih priloga objavljenih u plaćenom otočnom dodatku Novog lista kao oglas i u samom Novom listu kao novinarski članak.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 19:34
  ...
  feromoni pršte na sve strane

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 15.04.2024 17:41
  ...
  Ove neke fotke kao da su uzete iz onog realitija Brak na prvu.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 17:06
  Javni imidž AK
  AK gradi drugačiji javno politički imidž od ove dvije žene. Na ovoj fotki joj se ne vidi veliki ručni sat. i.imgur.com/CndYUuR.jpg (http://i.imgur.com/CndYUuR.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 14:49
  "Tako mlada i vec zastranila ..."
  Ni ješka za glasove iz ostalih krajeva izborne jedinice nije bolja od praznjikave parole "Za bolju kvalitetu života otočana!". Birače iz Istre, Gorskog kotara i s Kvarnera vabi da je zaokruže djetinjastom porukom "Istinski i od srca glas naših ljudi u ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  abcd 15.04.2024 13:24
  _______
  Svašta si ti istaknuo ali nisi kontekstuírao u okolnost da je osoba odgovorna za stanje u Gradu kandidirana za zastupnicu u Saboru. Nego si se uzrujao zbog upotrebe riječi "drpati" u kontekstu javnih nastupa kandidatkinje.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 13:01
  Tuljanova podlost
  Ponavljam: Na ono bitno iz mog komentara ~ citiram ~ "Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već činjenica da odgovaraš na moj komentar. Čudim se da nisi primijetio da zanima mene što je beskrajno veće od "nitko". A nije me briga za Bodrum ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 12:44
  .....
  A najbolje mu je ovo "Isto sam bio silovito napadan kad sam jedini nudio prava rješenja protiv bespravne gradnje. Evo i ova zavrzlama oko sjednice ...jedini sam uputio na Ministarstvo uprave, da se napravi prijava." Na ovom portalu je mnoštvo primjera ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:25
  Nisi ti ni svoj nego HDZ-ov
  Očito HDZ plaća tebe da raspravu zadržiš u okvirima pisanja o spolovilima.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:19
  Tko je ovca i glup
  Ovca i glup si ispao ti kad već pitaš. Glumiš kritičara AK i HDZ a hvališ lika koji u naslovu svog predizbornog istupa kaže LJUDI ŽELE NORMALNO ŽIVJETI, ZATO ĆE I GLASATI ZA HDZ. I da im sve to jamči HDZ.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:06
  Ja pa ja pa ja ....
  A tvoj jedini doprinos su komentari tipa ja pa ja, nitko nije bolji od mene.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 11:22
  Eto ni tebe nije briga
  Kako nisam odgovorio? Poslužio si se svođenjem na doslovno, a napisao sam da ti je eristika i sofizam česta obrana "Nikog ne zanima" je fraza. Možda zanima osobu dvije...ali idu izbori...traži se većina glasova. Međutim, kako ne razumiješ da nisi ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 11:18
  Bombaš samoubojica
  Glupi ste svi vi koji reagirate na njegove postove. Pod nickom ht krije se lik s ulogom anonimnog bombaša samoubojice na forumu. U interesu hdz mafije spreman je na sve. Treba ga ignorirati.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 11:13
  ...
  ovdje se trenutno priča o ministru niskoga rasta, koji je sam priznao da nije pretjerano pametan, a to je dokazao i pričom o 2 i pol muškarca, ti bi htio da se priča o tebi, koji si također malo priglup pa naokolo ispituješ ljude što to znači ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 11:13
  Tuljan je HDZov bot
  Ti. Tko drugi? Očito je da si hadezejac.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 11:10
  Manjak kulture
  Pravi problem koji tišti Lošinjane je činjenica da na svim izborima većinom glasaju protiv HDZ-a a da HDZ ipak ostaje na vlasti zahvaljujući Mužićima, Živkovićima, Maljevcima, Devčićima ... Sve drugo su posljedice tog problema. O tome "hranitelj ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:59
  Ja nisam vaš
  Ali zato se ti u njega jako razumiješ! Pa i po glavi ti se mota muški ud, eto morao si ga spomenuti. Jel vas hdz plaća da umjesto o životnim proeblemima Lošinjana neposredno uoči izbora pišete o spolovilima?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 10:46
  Na moj komentar nisi odgovorio
  Na ono bitno iz mog komentara ~ citiram ~ "Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već činjenica da odgovaraš na moj komentar. Čudim se da nisi primijetio da zanima mene što je beskrajno veće od "nitko". A nije me briga za Bodrum nego za ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:45
  Vrh
  To je tvoj predizborni doprinos (dva dana prije izbora) raspravi o problemima koji tište Lošinj?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 10:44
  ...
  ti ne kužiš ni ku*ca

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 10:35
  ...
  samo ja pa ja, sve više podsjećaš na AP

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  AF 15.04.2024 10:21
  Hranitelj tuljana laže!
  Evo znalca kojeg tražiš. Pod naslovom #Šmizla na logeru i nickom GaGa 2023-06-12 10:21 napisao je sljedeće: Da je stvarno osoba s velikim i bogatim političkim iskustvom kako ju Prodan(i) opisuje Ana Kučić ne bi izvalila da nije klasična političarka. Možda ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:09
  ...
  Besraman si u laži...valjda misliš (ako netko zaluta) da ne umije čitati? Pa istaknuo sam, do nedavno je puno graje dignuto zbog navodnog zagađenja. O tome već dugo ni slova. O škveru, navodnim bolesnim ljudima, podsjetio sam na bespravnu gradnju i ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 10:01
  Uspomene na šoping u Turskoj
  Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već činjenica da odgovaraš na moj komentar. Čudim se da nisi primijetio da zanima mene što je beskrajno veće od "nitko". A nije me briga za Bodrum nego za ovaj primjer političke neodgovornosti HDZ-ove ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:36
  He he
  Dva dana prije izbora, jedino "hranitelj tuljana" piše o pravim problemima koji tište Lošinjane. Drugi (dežurni) komentator ga vrijeđa "potraži pomoć". Eto, to vam je "volim lošinj" 2024. godine. Isto sam bio silovito napadan kad sam jedini nudio prava ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:11
  O
  Misliš ove dvije su iz antike? Jer kad je AK za sebe napisala da nije klasična političarka, balegari su požurili ovdje komentirati kako je nepismena jer "klasičan" znači nešto iz antike. Nikako im nisam mogao objasniti da "klasičan" ima znatno šire ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:06
  How yes no
  "Svi mu se smiju", zakucao je rošavog i vezao sve medije na sebe, evo tišina. Tko je sad ispao ovca i glup?!?

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 16.04.2024 12:23
  ...
  Možda su friends with benefits.
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 10:01
  Pitaj hranitelja tuljana
  On je napisao da gradonačelnica ne smatra da se radi o "drpanju" a ni njen suprug. On će ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Zimagor 16.04.2024 07:24
  ???
  Jel joj to suprug?
   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 19:50
  15 godina propagande
  Sudeći prema tragovima AK je bezrezervno radila na stvatanju medijske slike da je nešto ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 19:34
  ...
  feromoni pršte na sve strane
   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 15.04.2024 17:41
  ...
  Ove neke fotke kao da su uzete iz onog realitija Brak na prvu.
   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 17:06
  Javni imidž AK
  AK gradi drugačiji javno politički imidž od ove dvije žene. Na ovoj fotki joj se ne vidi ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 14:49
  "Tako mlada i vec zastranila ..."
  Ni ješka za glasove iz ostalih krajeva izborne jedinice nije bolja od praznjikave parole ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  abcd 15.04.2024 13:24
  _______
  Svašta si ti istaknuo ali nisi kontekstuírao u okolnost da je osoba odgovorna za stanje ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 13:01
  Tuljanova podlost
  Ponavljam: Na ono bitno iz mog komentara ~ citiram ~ "Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 12:44
  .....
  A najbolje mu je ovo "Isto sam bio silovito napadan kad sam jedini nudio prava rješenja ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:25
  Nisi ti ni svoj nego HDZ-ov
  Očito HDZ plaća tebe da raspravu zadržiš u okvirima pisanja o spolovilima.
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:19
  Tko je ovca i glup
  Ovca i glup si ispao ti kad već pitaš. Glumiš kritičara AK i HDZ a hvališ lika koji u naslovu ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 12:06
  Ja pa ja pa ja ....
  A tvoj jedini doprinos su komentari tipa ja pa ja, nitko nije bolji od mene.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 11:22
  Eto ni tebe nije briga
  Kako nisam odgovorio? Poslužio si se svođenjem na doslovno, a napisao sam da ti je eristika ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 11:18
  Bombaš samoubojica
  Glupi ste svi vi koji reagirate na njegove postove. Pod nickom ht krije se lik s ulogom ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 11:13
  ...
  ovdje se trenutno priča o ministru niskoga rasta, koji je sam priznao da nije pretjerano ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 15.04.2024 11:13
  Tuljan je HDZov bot
  Ti. Tko drugi? Očito je da si hadezejac.
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 11:10
  Manjak kulture
  Pravi problem koji tišti Lošinjane je činjenica da na svim izborima većinom glasaju protiv ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:59
  Ja nisam vaš
  Ali zato se ti u njega jako razumiješ! Pa i po glavi ti se mota muški ud, eto morao si ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 10:46
  Na moj komentar nisi odgovorio
  Na ono bitno iz mog komentara ~ citiram ~ "Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:45
  Vrh
  To je tvoj predizborni doprinos (dva dana prije izbora) raspravi o problemima koji tište ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 10:44
  ...
  ti ne kužiš ni ku*ca
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 15.04.2024 10:35
  ...
  samo ja pa ja, sve više podsjećaš na AP
   
 • Sinergija žurnih službi

  AF 15.04.2024 10:21
  Hranitelj tuljana laže!
  Evo znalca kojeg tražiš. Pod naslovom #Šmizla na logeru i nickom GaGa 2023-06-12 10:21 ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 10:09
  ...
  Besraman si u laži...valjda misliš (ako netko zaluta) da ne umije čitati? Pa istaknuo sam ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 15.04.2024 10:01
  Uspomene na šoping u Turskoj
  Tvoju tvrdnju da to nikoga ne zanima opovrgava već činjenica da odgovaraš na moj komentar.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:36
  He he
  Dva dana prije izbora, jedino "hranitelj tuljana" piše o pravim problemima koji tište ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:11
  O
  Misliš ove dvije su iz antike? Jer kad je AK za sebe napisala da nije klasična političarka ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 15.04.2024 09:06
  How yes no
  "Svi mu se smiju", zakucao je rošavog i vezao sve medije na sebe, evo tišina. Tko je sad ...