Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Dvojac bez kormilara

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

dvojac1Zakone se obično ne povezuju s osobnosti autora, ali u novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama (dalje ZPDML) moći će se zapaziti osobni pečat i povezati ga s konkretnim osobama. Jak osobni pečat ovom zakonu zakonu daju dvije osobe. To su skromni ministar Butković – sam sebe skromno opisuje kao osobu tek prosječnih intelektualnih kapaciteta – i ambiciozni državni tajnik Josip Bilaver 

Zašto predloženi zakon ima njihov osobni pečat? Zato što taj dvojac godinama vodi ministarstvo na način da žmiri, tolerira i čak potiče nezakonitu praksu kršenja sadašnjeg ZPDML, a ovim prijedlogom zakona i njegovim rješenjima želi  da se takva nezakonita praksa legalizira. Dakle, novi zakon bi u osnovi samo legalizirao nezakonitu praksu i privatizaciju pomorskog dobra kao općeg dobra koju oni godinama toleriraju. Zbog toga je jasno da su ova zakonska rješenja po mjeri i volji dvojca koji već godinama drma Ministarstvom i pomorskim dobrom na sumnjiv i sporan način. 

Iz loše prakse upravljanja pomorskim dobrom koju ministar i državni tajnik toleriraju može se zaključiti da u Ministarstvu ne znaju ili ne žele znati razliku između općeg, javnog i privatnog dobra. Pitanje je ne razumiju li ili se samo prave da ne razumiju pojam općeg dobra, jer sudeći prema praksi ovom dvojcu bez kormilara opće dobro je isto što i javno dobro, a javno dobro tretiraju kao svoje privatno dobro. Od sva tri pojma opće, javno i privatno duo fantastikus jako dobro razumije i pravilno shvaća samo pojam privatnog dobra.

Zakon je nesumnjivo napisan da bi omogućio pravatizaciju pomorskog dobra kao izuzetnog vrijednog područja koji ima i ustavnu zaštitu. Kako je moguće pored jake ustavne zaštite privatizirati pomorsko dobro? Kao i svaku ozbiljniju pljačku, privatizirati pomorsko dobro, ali ne samo plaže, može se jedino – zakonom. Tako i ovaj prijedlog ZPDML sadrži vidljive i manje vidljive putove privatizacije pomorskog dobra. Što muči i što je preokupacija autora ovog prijedloga Zakona možda govori i činjenica da se u sadašnjem, još uvijek važećem Zakonu pojam koncesija navodi 58 puta, a u ovom prijedlogu Zakona čak 419 puta. U važećem Zakonu ne postoji kao zaseban pojam isključenje dijela pomorskog dobra iz opće upotrebe (čitaj privatizacija plaže) ali je u novom prijedlogu u čl.2. uveden kao poseban pravni pojam – isključenje dijela pomorskog dobra iz opće upotrebe i još mu je precizirano značenje kao da ljudi ne razumiju što to znači.

Izabacivanje tržišne utakmice iz županijskih luka
O privatizaciji plaža kao dijela pomorskog dobra se s pravom u javnosti puno govori i puše na hladno. Iako u sadašnjem ZPDML nema isključenja dijela pomorskog dobra mi već imamo dvadesetak ograđenih plaža odnosno plaža s isključenjem iz opće upotrebe. Sada bi javnost trebala vjerovati ovoj dvojci autora zakona, kojima nestane zapljenjena 35-metarska jahta sa suhog veza, da neće biti ograđivanja plaža koje upravo zakon omogućava.

O ograđivanju plaža je puno napisano i bit će još toga napisano. Ali pomalo ispod radara prolazi još jedan oblik privatizacije u županijskim lukama koju kuha spometnuti dvojac. Radi se o privatizaciji lučkih djelatnosti od strane župana i stranaka, HDZ-a i SDP-a, odnosno praktičnoj legalizaciji dosadašnjeg nezakonitog i neustavnog poslovanja županijskih lučkih uprava.

Dosadašnja praksa u županijskim lukama najkraće se može opisati kao nelagalna privatizacija županijskih luka od strane pojedinca ili stranke kojoj pripada pojedinac u milosti ministra.

Pojedinac je župan koji sam imenuje upravna vijeća lučkih uprava iako je to u suprotnosti sa sadašnjim ZPDML koji određuje to pravo osnivaču odnosno skupštini. Dakle, pojedinac umjesto predstavničkog tijela imenuje upravno vijeće koje ne odgovara skupštini već županu. Na takav način pojedinac upravlja radom županijskih lučkih uprava. I tako vođene županijske lučke uprave protivno važećem Zakonu same obavljaju lučke djelatnosti koje bi se morale koncesionirati. Pa tako županijske lučke uprave kao neprofitne javne ustanove obavljaju komercijalne – gospodarske djelatnosti umjesto da ih obavljaju registrirani poduzetnici putem koncesija kako je to predviđeno važećim ZPDML. Osim što je takva praksa protivna vežećem Zakonu protivna je i Ustavu Republike Hrvatske koji jamči poduzetničku i tržišnu slobodu. Suprotno tome Butković i Bilaver iz županijskih luka istjeruju poduzetnike i tržišnu slobodu, a uvode monopol javnopravnih tijela u nesputanom i nekontrolabilnom obavljanju gospodarske djelatnosti.

Kako to u naravi izgleda pokazuje primjer Županijske lučke uprave Mali Lošinj. Pojedinac, Zlatko Komadina umjesto Skupštine PGŽ postavlja svoje upravno vijeće koje vodi neprofitnu javnu ustanovu. Ta neprofitna javna ustanova, koju vode županovi i stranački provjereni kadrovi, protivno ZPDML umjesto da javnim natječajem odabere koncesionara za obavljanje lučke djelatnosti priveza i odveza jahti u nautičkom dijelu luke sama obavlja tu djelatnost jer je vrlo unosna. Kako je ŽLU Mali Lošinj neprofitna javna ustanova tako ih u njihovom nezakonitom obavljanju gospodarske djelanosti nitko ne kontrolira pa mogu raditi što god žele. Pa to i rade – rade što i kako žele. Tako je npr. ŽLU Mali Lošinj samo od naplate nautičkih vezova 2018. g. inkasirala 7,4 milijuna kuna, a rekordne 2019. tek 4,6 milijuna kuna. Naravno, računi temeljem kojih se naplaćuju vezovi nisu fiskalizirani, na njih se ne obračunava PDV niti se plaća porez na dobit iako se radi o gospodarskoj djelatnosti.

Zbog tako „volatilnih" prihoda bez ikakve kontrole i činjenice da lučke uprave barem u Primorsko-goranskoj županiji vode provjereni SDP-ovi kadrovi koje svojom voljom imenuje župan Komadina Akcija mladih je s pravom javno izašla s optužbom da su lučke uprave u PGŽ-u SDP-ova Fimmi medija.

Prijedlogom novog zakona Butković i Bilaver žele baš legalizirati takvo nezakonito i neustavno vođenje županijskih lučkih uprava. Slučajno? Ako se sjetimo tko su autori zakona može se sa sigurnosšću zaključiti da slučajnosti nema.

Komentari: 

9 0 # Loš zakon...ali zakon.hranitelj tuljana 2023-01-18 07:32
Baš me zanima hoće li, jednom kad ovaj štetan zakon stupi na snagu, ekipa iz komentar sekcije koja koristi logiku "imam pravo na dio tuđeg novca zato jer tako piše u zakonu" i "prisilno oduzimanje dijela zarađenog novca je OK jer je to legalizirano" isto tako zašutjeti kad počnu ograđivanja plaža... jer i to će biti legalno, po zakonu... po logici na koju se oni pozivaju... sigurno če netko napisati "morončino, zagrađivanje dijela obale je cijena koju civilizirano društvo plaća da bi ostatak obale imao slobodan pristup, privatnih otoka i obale ima po cijelom razvijenom svijetu, ako ti se ne sviđa, odi u ____".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
93 # Događa sehranitelj tuljana 2023-01-18 07:45
"Slučajno? Ako se sjetimo tko su..."

Mislim da autor zaboravlja da se slučajnosti događaju... na primjer, slučajno se dogodilo da je Viječnica, kako kažu, plaćena dvaput. Netko je u Gradu nešto zaboravio napraviti... događaju li se takvi slučajevi često? Baš me zanima kako je kažnjen službenik i njegov nadređeni, za taj propust, nije to mala stvar... to je ozbiljan i skup propust...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Tuljan dioničar ŽLU?Marinero 2023-01-18 10:03
A mene zanima kakav interes ima ovaj trol da uzastopnim komentarima odvrati pozornost od tvrdnji iz članka. Tvrdnji o tihoj privatizaciji obale toleriranjem kršenja važećih zakona s ciljem ozakonjenja takve prakse i činjenica o nezakonitoj profitnoj djelatnosti neprofitnih organizacija. Da nisi neka vrsta dioničara komercijalnog poslovanja ŽLU?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Ne sudi po sebihranitelj tuljana 2023-01-18 10:16
Tebe zanima?NMožda cijeniš po sebi ili ljudima koje poznaješ, ali nismo svi plaćeni za javno istupanje ili komentiranje o nekoj temi.
(Gdje je sad onaj koji meni redovito odgovara "kogs briga što tebe zanima", siguran sam da ovoga neće tako "poklopiti").
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Sukob interesa radi osobnih interesagost 2023-01-21 11:03
Citat Marinero:
A mene zanima kakav interes ima ovaj trol da uzastopnim komentarima odvrati pozornost od tvrdnji iz članka. Tvrdnji o tihoj privatizaciji obale toleriranjem kršenja važećih zakona s ciljem ozakonjenja takve prakse i činjenica o nezakonitoj profitnoj djelatnosti neprofitnih organizacija. Da nisi neka vrsta dioničara komercijalnog poslovanja ŽLU?
Ne vidim koji drugi interes bi mogao imati osim svog materijalnog. Pa svaku priliku koristi da pljune na umirovljenike jer su ozbiljno shvatili Anino obećanje da će dobiti besplatno dopunsko osiguranje ako je izaberu. Možda je i on akter toleriranja sukoba interesa, namještanja poslova uz maštovito tumačenje zakona i propisa od strane rukovodstva i upravnog tijela (nadzora) Županijske lučke uprave ML.

volim-losinj.org/.../...
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # KONCESIJA ZA LUKU MALI LOŠINJgost 2023-01-18 17:50
Ako je točno da županijske lučke uprave protivno važećem Zakonu same obavljaju lučke djelatnosti koje bi se morale koncesionirati kako piše u članku, čudno je što ŽLU ML na službenoj stanici pod naslovom Kratke informacije o koncesionarima i područjima pokrivenim koncesijama pod KONCESIJA ZA LUKU MALI LOŠINJ navodi za Luku Mali Lošinj da županijska lučka uprava Mali Lošinj samostalno upravlja lukom. Za potrebne informacije priveza i odveza brodova, jahti, športskih i drugih brodica, naplate pristojbe za vez u ime i za račun Lučke uprave obratiti se na slijedeći kontakt broj: +385 51 232 020. Može li se smatrati da je ŽLU koncesionar luke Mali Lošinj i da kao takav plaća za koncesiju? Pitanja glasi kome plaća, kako koristi prihod od naplate pristojbi za vez i da li Grad Mali Lošinj ima novčanu korist od tih prihoda.
www.luckauprava-losinj.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # HDZ-ov zakon opasnih namjeraPopaj 2023-01-21 10:37
Umjesto zaštite i transparentnost i upravljanja pomorskim dobrom, HDZ predlaže legalizaciju nereda i omogućuje uzurpaciju općeg dobra u korist privatnog interesa.
“Prijedlog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama koji priprema HDZ-ova Vlada omogućuje da naše plaže koje su Ustavom RH definirane kao opće dobro dano na uživanje svima postane de facto privatno. Umjesto da je svačije, postat će nečije. To nije dobro, jer taj Prijedlog dokazuje opasne namjere njegovih autora, namjere da korištenje svima dostupnog pomorskog dobra, što je duboko utkano u našu tradiciju i način života naših građana na obali i otocima, učini nedostupnim na dugi niz godina. Tako je Prijedlog napravljen da bi se u naravi omogućila privatizacija obale od strane velikih korporacija i getoiziralo lokalno stanovništvo, odnosno građani RH”, istaknula je na danas održanoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru zastupnica Zeleno-lijevog bloka Ivana Kekin.

Kekin je pojasnila kako je namjera ovakvog, nevjerojatno drsko napisanog Prijedloga Zakona da se u Hrvatskoj po prvi puta, uvođenjem cijelog niza iznimki i “može se” formulacija odredbi Zakona presedanski legalizira i zakonski omogući otimačina pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Zbog toga je pozvala građanke i građane da se pridruže kampanji “Nije dobro za pomorsko dobro ” i svojim potpisima na peticiji podrže zahtjev da se usvojeni Prijedlog povuče iz procedure i da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture krene u izradu novog Prijedloga Zakona koji će zaštiti pomorsko dobro kao opće, svima pripadajuće pravo, bez ikakvih ograničenja.

Zbog ovih, ali i niza ostalih problematičnih odredbi, članovi Kluba ZLB će tijekom sljedećih nekoliko tjedana obići više gradova i mjesta na hrvatskoj obali i otocima, gdje će u raspravama s građanima na konkretnim primjerima ukazati na opasnost HDZ-ovog Prijedloga smišljenog za otimanje općeg dobra.

“Nužno je zaštiti naše pomorsko dobro od eksploatacije, preizgrađenosti , od uništavanja bioraznolikosti . More, morska obala, naši otoci su među zadnjim preostalim bogatstvima koje građani ove zemlje imaju, i nevjerojatna je drskost HDZ-a da i to pokušava građanima, i nama sada, ali i našoj djeci oduzeti. Opće dobro je naše dobro, i nije dobro to što nam ga pokušavaju oteti. Dat ćemo sve od sebe da ga obranimo”, poručuje Kekin.

“HDZ kreće u taj manevar otimanja općeg dobra iznimno zabrinjavajućim presedanom, uvodeći formulu spajanja općeg dobra i privatnog vlasništva u tzv. jedinstvenu funkcionalnu cjelinu.”

Konkretno, Kekin pojašnjava, riječ je o formulaciji koja je čista negacija općeg dobra na čije korištenje svi imaju pravo. Naime, Prijedlog Zakona predviđa da se plaža kao dio pomorskog, općeg dobra pripoji privatnom zemljištu nekog hotela, kampa ili turističkog naselja, pri čemu se uvodi termin “morske plaže ispred hotela/ kampa ili turističkog naselja” kojom se dodatno podcrtava činjenica da zakonopisac omogućuje “stupanj ograničenja” korištenja općeg dobra.

Koncesionar može u gospodarsku funkciju staviti do 70 posto površine plaže ako se plaža nalazi van izgrađenog naselja. Time na 70% plaže pristup može uvjetovati korištenjem gospodarske aktivnosti.

“Nadalje, ovaj Prijedlog Zakona nizom iznimki omogućuje potpuno isključenje korištenja općeg dobra, također na temelju koncesije”, upozorava Kekin. Prema Prijedlogu, koncesije mogu trajati i do 50 godina, pa ispada da, bude li Zakon usvojen u ovom obliku, neke plaže bi mogle građanima postati dostupne najranije od 2073. godine.

Posebno treba upozoriti kako se ovakvim Prijedlogom Zakona koncesija na pomorskom dobru uvodi kao pravilo, a ne kao iznimka, dok se istovremeno koncesijska odobrenja zamjenjuju koncesijskim dozvolama za pojedinačne gospodarske aktivnosti koje će se moći izdavati jedino za područja prirodnih plaža. Uređene plaže mogu se dati jedino u koncesiju što znači da će lokalni mali trgovci i obrtnici moći sudjelovati u gospodarskoj aktivnosti eventualno kao potkoncesionari velikom “gazdi”.

Kekin je rekla da ju navedeni model neodoljivo podsjeća na Bandićev adventski model gdje se velikim igračima podjeli teritorij za male novce kojim onda isti trguju i ucjenjuju male obrtnike i trgovce. “HDZ-Bandićevsk i adventski koruptivni model tako se širi na cijelu obalu”, upozorava zastupnica.

Kako je cijeli Prijedlog napisan kako bi se pogodovalo hotelijerima i koncesionarima, ne čudi kako se uopće se ne bavi zaštitom obale, mora i čitavog ekosustava, od nasipavanja i prekomjernog dohranjivanja, od širenja plaže u more, od uništavanja bioraznolikosti , zaključuje Kekin: “Umjesto da se bavi uređenjem i sankcioniranjem dosad neuređenih, ilegalnih i po lokalno stanovnštvo i prirodu štetnih praksi, ovaj Prijedlog Zakona te štetne prakse legalizira. U isto vrijeme, dodatno mijenja status općeg dobra na način da se građanima otežava ili onemogućava slobodan pristup obali i moru, što će u praksi dovesti do toga da ono što je svačije zapravo postane nečije.”
www.portalnovosti.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 14:45
  ....
  Spominjanjem moguće bespravne gradnje u obliku betoniranih grota na pomorskom dobru ja ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 14:39
  Nije bed...
  "Kod sarkazma i sarkastičnih ljudi postoji i jedna velika opasnost, a to je da je vrlo ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 14:35
  ...
  Hajde ti, tako pametan, objasni svoje viđenje, ako je tako veliki prirodni prostor zauzet ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  NEĆETE NI hRVATSKU! 02.02.2023 13:40
  ILOVIK NISTE PREVARILI
  Ilovčani NA prosvjedu protiv prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  NN 02.02.2023 13:24
  Đir po Čikatu
  Znaju li Hrvatske šume za radove u navodno zaštićenoj šumi na Čikatu. U ruskoj kolonije se ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  gost 02.02.2023 13:02
  Anonimna beznačajnost
  Ako je u tvom komentaru bilo sarkazma sakrio si ga tako dobro da ga je nemoguće naći. Naime ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  AP 02.02.2023 12:05
  Ne zna ona tko joj glavu nosi
  Imam osjećaj, što više rade na tome, to su sve dalje od mogućeg rješenja. Prije godinu i ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 11:47
  O sarkazmu, rode...
  Eh, goste, koji put je bolje biti tiho...vidim da ti sarkazam slabo ide... Ja ne volim da me ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  gost 02.02.2023 10:47
  On odbija povjerovati! Kamp Trasorka
  Povežite se s prirodom u pet friendly kampu koji pruža smještaj u glamping šatorima.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  NN 02.02.2023 10:11
  Laži, laži, laži me
  Od jedne do druge sjednice gradonačelnica pokazuje sve veću bahatost. Na više puta ponovljeno ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 09:44
  Teorije zavjere
  Ja ne vjerujem da postoji nekakav kamp na Trasorki, pogotovo bez papira... pa zar nebi ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  Gost 02.02.2023 09:38
  ILOVČANI NA PROSVJEDU U ZAGREBU
  U četvrtak, 2. veljače 2023., u 12 sati na Markovom trgu, Ilovčani će se pridružiti prosvjedu ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 09:38
  Dijela i riječi
  Zašto HDZovce i s tom strankom lijevog centra nazivaš katolicima i domoljubima? Nema takvih ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Anin pajdaš 01.02.2023 22:08
  Liški
  A što kaže Anin pajdo penzionirani nesposobni branitelj, a sposobni časnik na najvećem ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Pijandura 01.02.2023 19:48
  Budala se opet javlja
  Ti si debil. Kakvo negativno mišljenje će dati Ministarstvo prometa? Možda da se ne može ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  ška 01.02.2023 18:32
  mrtva
  A cesta za Mrtvašku.Sada bi Ilovčani da ih se vozi tri puta na dan.ma nemojte,a srušili ste ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  ..... 01.02.2023 18:30
  gost
  Sve ove haciende koje su bespravno sagrađene imaju priključak na vodu.Dali mi netko može ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Moto 01.02.2023 16:52
  Cvjetanje gradnje
  Uh,ovo je uzasno,sramotno da nitko na ovo ne reagira,u Gradskoj upravi rasulo..otok Losinj ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Bing 01.02.2023 13:33
  Izborna obećanja su netema
  AK će na sve to što je MF istaknuo mahnuti rukom i kao njen partijski šef AP u Saboru reći ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Gost 01.02.2023 12:49
  Koncesija na zalazak sunca
  Kad imaš podršku HDZ-a dobiješ koncesiju i za zalazak sunca nad Lošinjem kao Rusi za plaže ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  camp 01.02.2023 12:18
  zna se
  ništa bolje i bez ikakvih papira kamp na trasorki .
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  ... 01.02.2023 11:30
  ...
  AP http://www.youtube.com/watch?v=vt7dnsBKPBE
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Kibi Dabi 01.02.2023 11:17
  Hrvatske šume
  Već nekoliko dana svi mediji izvještavaju o protuzakonitim aktivnostima između pojedinih ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Brutalno 01.02.2023 10:20
  "Kao da se boje svojih stanovnika"
  Objavu je komentirala bivša novinarka Mirjana Hrga: Prica se da je zesci "dernek" u uvali Liska ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Tok 31.01.2023 14:02
  Tik
  Sama je ovjerila cjenik, može se samo pokriti ušima. i.imgur.com/EwQHeKC.png ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  globalno i lokalno 31.01.2023 13:21
  Raspad HDZ-a
  I dok HDZ na čelu sa AP gotovo svaki dan niže nove i nove afere, AK u odgovoru MF ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 31.01.2023 13:08
  Anin izbor
  Postupila je po formuli šutnja je zlato. Ni iz nadležnog ministarstva nitko se nije odazvao ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Neumreženi građanin 31.01.2023 10:53
  Šest godina foliranja
  A mi obični neumreženi građani slobodno možemo reći da je u šest godina od kad AK vodi ovaj ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 31.01.2023 10:39
  Nedopustiva objektivnost
  Nova TV joj se zamjerila izvještavanjem o projektu Mrtvaška. Bili su nedopustivo objektivni.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Flok 31.01.2023 07:00
  !!!
  Gradonačelnica kaže da se njen rad ne sastoji samo od pojavljivanja u medijima. Istina.