Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Koncesiju za luku Mali Lošinj dobio Y/C Marina

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

koncKoncesioniranje u lukama na lošinjskom području, koje je započelo krajem rujna kada je Upravno vijeće Županijske lučke uprave Mali Lošinj donijelo odluku o davanju desetgodišnje koncesije u lukama Mali Lošinj, Ilovik, Nerezine i Veli Lošinj - Rovenska, ušlo je u završnu fazu, izvijestio je Novi list.

Naime, nakon što je stručno povjerenstvo analiziralo pristigle ponude i dokumentaciju te su to prezentirali Upravnom vijeću, ono je donijelo odluku kojom se za poslove priveza i odveza u luci Mali Lošinj koncesija dodjeljuje Y/C Marina d.o.o. Inače za tu su se koncesiju na natječaj javile još dvije tvrtke i to gradsko poduzeće Lošinj parking i tvrtka Arhipelag d.o.o.

Jedini ponuditelj za lučko agencijske poslove u malološinjskoj luci bila je Lošinjska plovidba – Turizam, koja je i dobila koncesiju.

Za koncesiju u luci Ilovik bila su dva ponuditelja Ilovik porat d.o.o. i riječka tvrtka Veneo, a Upravno vijeće je koncesiju u luci ovog malog otoka lošinjskog akvatorija dodjelio poduzeću Ilovik porat.

Koncesiju u luci Nerezine dobila je tvrtka Marina Nerezine, koja se jedina javila na natječaj.

Odlukom Upravnog vijeća Županijske lučke uprave poništen je natječaj za koncesiju u luci Veli Lošinj - Rovenska, budući je jedini ponuditelj, Uslužni obrt Simon, imao značajno manjkavu dokumentaciju.

Rok za žalbu upravo teče i traje deset dana, nakon čega će se znati tko preuzima posao koncesionara, a tko eventualno treba čekati ishod žalbenog postupka.

 

Komentari: 

0 0 # Ja 2010-12-05 10:48
Zašto ne piše pod kojim uvjetima je luka dana u koncesiju i koje uvjete su ponudili ostali zainteresirani , mislim da je za nešto tako važno kao što je gradska luka potrebno više transparentnost i jer se to tiče svih graðana Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dabo 2010-12-05 11:03
mene zanima i zašto se koncesija daje na deset godina. Zar je Kučić ponudio tolike investicije da mu treba deset godina za povrat? Čisto sumljam ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-12-05 11:36
Ne vjerojatno nije ponudio ništa , ali on sjedi u upravnom vijeću Županijske lučke uprave Mali Lošinj , naravno da će on prilagoditi svoju ponudu kako njemu odgovara kada sam sebi dodjeljuje koncesiju. U takvoj namještaljci drugi ponuðači nemaju nikakvu šansu da dobiju koncesiju. Ako i bude nekih ulaganja to će ići na račun gradskog proračuna tj svih nas , a kada bude trebalo naplaćivati za zrak to je već druga stvar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Barka 2010-12-05 13:42
Tvrtka Arhipelag je dala tristo tisuća kuna, jaču ponudu od Kučića a skoro čtristo tisuća jaču od rada meðutim Kučić je dobio jer je poinuda Grada namjerno lošiija ali nisu se nadali a će netko biti bolji.
I meni se čini da će ekipa iz Arhipelaga istjerati istinu na vidjelo jer tu su na djelu korupcija i sukobi interesa i potezi koji će držav oštetiti za više milijunske iznose.
Pa Polančec j osðen za pola milijuna kuna baš me zanima kad uskok sve to pročešlja a hoće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nagradno pitanjeLeut 2010-12-05 14:02
Nagradno pitanje: Zašto ICM nije napisala što su ponudili ostali natjecatelji?
a) Nije imala uvid u ostale ponude
b) Imala je uvid, ali smatra da javnost to ne zanima pa nije napisala
c) Ostalo
Nagrada: besplatno fotografiranje s Kučićem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ja 2010-12-05 14:22
Ponuda grada možda i nije namjerno lošija ,ali s obzirom da Da je Kučić član u upravnom vijeću koje dodjeljuje koncesiju nije mu problem dodati par kuna više kada zna koliko će ponuditi grad. Problem je izgleda nastao oko trećeg konkurenta za kojeg nije znao koliko će ponuditi. Natječaj ne samo da treba biti poništen nego bi tu bilo posla i za uskok .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-12-05 14:37
Zanimljivi su ovi komentari. Prvo nitko ništa ne zna. Niti se ICM uopće trudi što saznati, a ona može. Onda se neki Barka javi s podacima iz glave, a to se onda uzima kao neupitna činjenica. Barka odakle ti podacio bi ti vjerovali. na temelju rekal kazala priče zlonamjerno uplićemo Grad koji kao pogoduje Kučiću. Podlo. Pitanje za ICM zašto tako piše o tako važnoj temi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # politikaDe Bill 2010-12-05 14:44
Ja mislim da ICM namjerno ostavlja mjesta nagaðanju jer prirodno je da će sva biti na štetu sadašnje vlasti koju ona baš ne "miriše". A to je voda na njen mlin jer ona je više političar nego novinar ;-) ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rad=uspijehmaggiore 2010-12-05 18:12
Bash super! Chestitam obitelji Kucic!!
Jedini kompetentni koji vech 40 godina rade taj posao.Ekipa im je obuchena i obrazovana. A i kcher je vec sada loshinski kapacitet.
Uzorna obitelj, zaista je izbor odlichan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ja 2010-12-05 21:15
Maggiore morao sam se nasmijati , ali možda neće svi shvatiti tvoju ironiju i sarkazam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lukaseve 2010-12-05 23:14
mene samo zanima koliko je ova SDP-ova ekipa iz te famozne komisije dobila mita od kučića. Pero javi se
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # koncesijatin 2010-12-05 23:17
Ljudi šta ste ljubomorni. Čovjek ima love da nas sve kupi i naravno da je podmitio našu teta ljilju koja voli primit pa kako god
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # perodušanka 2010-12-05 23:22
Kakve veze ima Pero sa lukom?Uvjek pljujete po Golešu, zašto?Svi dobro znamo da Pero nije sav svoj, da je jadan i iskompleksiran i da njega u SDP-u tako i tako ništa nepita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LukaMarinero 2010-12-05 23:58
Prvo bilo je i za očekivat ovo. Najme još od osnutka Lučke uprave i postavljanja ravnatelja i ondašnjeg vijeća sve je bilo namješteno. To je ekipa koja koja je premazana svim mastima i svaki put će okrenuti vodu na svoj mlin. Kučić bi prodao guzicu za lovu i mislim da je netko dobio kintu da se sve ovako odigra. Trebalo bi točno vidjeti ponude koje su bile na natječaju da se može onda točno vidit kako je ta vrla ekipa to opet dobro odradila. Imalo je elemenata i prije da Kučiću padne koncesija jer je imao masu stvari koje mu nisu bile riješene. Navesti ću sada samo jedan po kojem nikako nije mogo dobiti koncesiju. Pontoni mu nisu imali ateste od Hrvatskog Registra , pa mu je i to Tomić nakon nekoliko dana u inspekcijskom nadzoru u luci i napisao. No gle ironije Tomić sijedi u vijeću i diže ruku da se ovome dodijeli koncesija a onda ga poslije je.e za pontone. Ima tu jako puno toga za napisati. Sumljam da će ova druga firma na natječaju nešto postići pa iza ovog je cijela mašinerija KPJ, ne zaboravite kamo mu je radio brat OZNA sve dozna. Crkva je druga strana. Ma svugdje ih ima i teško ga se može maknuti. Glede Lošinj Parkinga na natječaju mislim da je to odraðeno čisto pro forma da se narodu pokaže eto mi se javili ali nismo uspijeli. Ma dajte ovo može samu u Lošinju da jedan privatnik potuče grad na natječaju. Živi bili pa vidjeli. Živio nam Kučić Nautičar godine u RH.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...autohtoni 2010-12-06 04:34
Jadno i prozirno!
Marinero je u pravu sa tvrdnjom da je sve to predstava za naivce. Kako to da privatnik moze potuci gradsku firmu na jednom ovakvom natjecaju. Ovo je sramota za gradsku vlast ma iz koje stranke ona bila, i ovo je na tragu onoga sto je radila i cuvena "obitelj" na celu sa draganom Balijom.
Onaj tko je predvodio grad/Losinj parking na ovom natjecaju dokazuje u najmanju ruku nesposobnost i trebao bi podnjeti ostavku.
Da li se tu tadi o izgubljenom natjecaju zbog nesposobnosti ili je grad samo isao pogodovati Kucicu da se ispuni forma trebao bi utvrditi valjda Uskok.
Uglavnom, i dok ce sada neki ustati i braniti drugaricu i druga Kucica te ocito nespososobnu vlast na celu sa Kapeljijem, ja cu samo reci da ce miljoni koji su trebali zavrsiti u gradskoj blagajni otici u ruke obitelji Kucic. A mi cemo grad opet spasavati kroz visoke cijene parkinga na makadamu...a, mozda i parkirnu zonu prosire na Osorscicu.
Jadno!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # :)moozeech 2010-12-06 14:59
Ne znam koji su bili uvijeti natjecaja, i tko je sto ponudio , i ne zanima me bas tko je dobio sto a tko nije... samo mi je smijesna cinjenica u kojoj se cini da se ista imena pojavljuju na strani stvaranja natjecaja, na strani ponudjaca i u komisiji koja odlucuje... al to je valjda samo puka slucajnost, Murphy, zakon velikih iznosa i slicno :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # smisao za humorpimp 2010-12-06 15:19
Na web stranici Lučke uprave piše "Predsjednica upravnog vijeća je gða. Ljiljana Rukonić, dipl.oecc, a članovi g. Dragomir Fatuta, g. Robert Nikolić, Kap. Zoran Tomić i g. Kresencio Lekić." Znači Koncesiju u luci Nerezine dobila je tvrtka Marina Nerezine, koja se jedina javila na natječaj, kojoj je direktor g. Kresencio Lekić. Ali to nije sve. Suvlasnik i osnivač Marine Nerezine je Galboka doo čiji suosnivač i direktor je opet /a tko drugi/ g. Kresencio Lekić. Ako ti je to smješno, moozeech, imaš čudan smisao za humor ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # adiomare 2010-12-06 15:33
Kraj ovakvog Upravnog vijeća Grad, tj. Lošinj parking nije imao šanse da proðe pa da je ponudio bove i pontone od zlata
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ja 2010-12-06 15:50
Ne znam da li je netko primjetio da se na stranici Županijske lučke uprave doslovce od jučer5.12.2010 na danas 6.12.2010 promjenio sastav upravnog odbora . Kada su napravili raspodjelu ovo meni ovo tebi odmah se mijenjaju u krug.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # y 2010-12-06 15:56
A koji je sastav bio jučer? Zapravo me zanima koji sastav je odlučivao o ovome?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Psiho 2010-12-06 16:40
Bilo koje tijelo kojem je na čelu Ljiljana Rukonić je osuðeno na ludorije. Još je luði onaj koji ju je stavio na to mjesto-Župan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # igre bez granicaHU 2010-12-06 16:51
Župan ju je tamo postavio zato što su mu je poturili oni koji stoje iza ove igre bez granica za veliku lovu. Sve to je obična farsa jer najbolju ponudu je dao Lošinj Parking, ali ekipa je izmislila neke svoje kriterije i izabrala Kučićevu. Igra se nestavlja. A ICM o tome kao ona tri majmuna: ne vidi, ne čuje i ne govori, tj ne piše :-) Ko zna zašto :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ja 2010-12-06 16:57
Jučer je u upravnom vijeću bio Petrinić , Tomić, Kučić i ostale nisam zapamtio , ali nije bila ni Rukonićka ni Lekić ni Fatuta. Nakon jučerašnje kritike su se noćas pobrinuli da zametu tragove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Psiho 2010-12-06 17:05
Netko je spomenuo stranicu ŽLU Mali Lošinj. Na njoj nema ništa, nema nikakve inforamcije ni da je u tijeku natječaj, a kamoli da bi na stranici objavili rezultate i odluke koju očito zanimaju lokalnu javnost. Zašto se sve drži u tajnosti kad je u pitanju javna stvar i kad je natječaj gotov. Zašto sad javno ne objave odluku i obrazloženje. Pa ne daje Ljiljana u koncesiju svoj dnevni boravak, nego dio mora. Ili je i more njena privatna prćija. A ICM ju u tome pokriva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kakate kvakePsiho 2010-12-06 17:19
kakaš kvake kao i ostali, u ŽLU nema tajni, svaki graðanin može doći i tražiti na uvid sve. Gdje si ti do sada bio budalo, zašto kakaš kad nisi bolestan ??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ja 2010-12-06 17:36
Ne objavljuju ništa na stranici županijske lučke uprave M.Lošinj jer još uvijek vrijedi rok za žalbu na odluke o koncesiji. A ako grad i tvrtka Arhipelag d.o.o.ne ulože žalbu na ovakvu odluku možemo tvrditi da je riječ o namještaljci na financijsku i razvojnu štetu graðana Lošinja .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # namještaljkabena 2010-12-06 18:05
Da se radi o namještaljki jasno je čak i onoj Garijevoj plavuši. Samo je pitanje kome ekipa pod vodstvom Rukonićke namješta taj rudnik zlata. Lošinj Parkingu sigurno ne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ja sam pravi PsihoPsiho 2010-12-06 18:13
Nekulturni Psiho, čemu tolika žuč. Jesi li ti možda Lili? Ako i nisi onda si lud i blesav kao i ona. Konju nekulturni. Makar probaj smisliti svoj nick.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Informator 2010-12-06 18:26
Pitanje Psihu s probavnim smetnjama, da li će meni sutra ako odem do Lučke uprave u Malom Lošinju dati podatke o tome tko je što ponudio i prijedlog odluke o davanju koncesije s obrazloženjem? Ako je to tako (provjerit ću sutra), zar ne bi bilo pametnije da je to sve objavljeno na stranici. Samo te molim kulturni odgovor bez ljutnje i psovki.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ***Znatiželjko 2010-12-06 18:39
Mislim da bi Petrinić pao sa stolice da zaista odeš do Lučke uprave i zatražiš te informacije. Bi bi to za njega šok zbog kojeg bi završio na hitnoj. Jasno da ih ne bi dobio. No istina je da ih svatko može zatražiti na temelju zakona o pravu na pristup informacijama, jer lučke uprave su na spisku tijela javne vlasti koja su u roku od 30 dana dužne dati tražene informacije. Evo spiska tih tijela:
Link Text (www.gong.hr/.../)
U svakom slučaju, kad nakon žalbi (kojih će sigurno biti) bude ponovljen natječaj (jer morat će se ponoviti), pa bude donesena odluka, ja ću zatražiti informaciju na temelju spomenutog zakona. Jer od ICM ne možemo očekivati da će nas savjesno, objektivno i iscrpno informirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ja 2010-12-06 19:18
Sada je problem Luka M. Lošinj i Nerezine , ali nekoliko koncesija je od ove ekipe podijeljeno pod sumnjivim okolnostima za razna sidrišta po uvalama , za postavljanje pontona i korištenje kao ilegalnih marina . Ovo ljeto je bila aktualna tema u Novom Listu kako je nepoznati počinitelj angažirao poduzeće za postavljanje betonskih blokova u uvali Krivica iako je natječaj za koncesiju bio u tijeku i ponude još nisu bile niti na stolu , pa je očigledno da članovi upravnog odbora luke koji postavljaju uvjete natječaja i sami se natječu na istom natječaju postavljaju uvjete u natječaju i donose odluke kao da se radi o njihovom privatnom vlasništvu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # renco 2010-12-06 19:27
Zato je za predsjednika upravnog vijeća postavljena Rukonićka jer ima iskustvo za raspolaganje s tuðim kao da je njeno privatno. Tako je kupovala zemljišta za Končara pa mu po visokoj cjeni uvaljivala bezvrjedno ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # h2oabc 2010-12-06 23:59
a jel netko zna zašto nema vode?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # provjerenoinformator 2 2010-12-09 10:13
ja bio i uvjerio se svojim ocima. i popio sok. ravnatelj lučke uprave kaze da postupak jos nije gortov jer svi imaju pravo žalbe i u koliko dokazu nepravilnosti postupak ce se ponoviti. kaze da im je dostavio pismeno cijelokupnu dokumentaciju. meni je pokazao zapisnik. smjeh do poda za ove koji se prijete i filozofiraju ovdje. od tri kandidata "marina" je jedina imala sve uvjete i bila je najbolji ponuðač. "arhipelag" je nepismen, pored tehnickih nedostataka koje su mu pronašli pravnici posalao je na natjecaj studiju opravdanosti s 3 stranice, bez ikakvih detalja potrebnih za usposredbu s ostalima. losinj parking je sve pomjesao i investicije grada u infrastrukturu i razvoj luke, ponudio manje soldi i upola manje zaposlenih djelatnika od "marine". pise i da su sve odluke donjete jednoglasno i u tom njihovom vjecu uopće nema nikakvog kucica. jedva cekam zavrsetak ovog postupka da se uvjerim tko je ovdje u pravu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ja 2010-12-09 11:22
Dobro ako je tako , kao što sam prije naveo dosadašnji i potencijalni budući koncesionar nije u trenutnom popisu vijeća , ali sa tog popisa je nestao prije četiri dana.
Znači da je bio u vijeću kada su se vršile pripreme ,postavljali uvjeti natječaja i donosile odluke. A u tom slučaju nije teško postaviti uvjete koje ispunjava samo jedan ponuðač , što nam je već poznato iz cijelog niza slučaja državne nabave od vojnih kamiona pa nadalje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LukaMarinero 2010-12-09 13:13
Ljudi, nemojte očekivati ništa spektakularno glede žalbi. Ovo ustanova je takva kakva je od početka osnutka glede izbora ravnatelja i dodijele koncesija. Sve je njima po propisu i uvijetima natječaja. To je ekipa koja je tako umrežena i povezana da ih je teško maknuti. Imaju oni dosta putra na glavi, ali problem je što nema nitko muda da ih izbaci vani od tamo. Kako je Kučić vrlo brzo nestao iz vijeća vrlo je zanimljivo. :-? :-? :-? :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Znatiželjko 2010-12-09 13:19
Informator 2 je slabo informiran. Marina nije ispunila sve uvjete već i zbog toga što nije imala bankovnu garanciju, a to znači manjkavu dokumentaciju. Trebala je biti odbijena kao Uslužni obrt Simon za Rovensku. A to sto je Lošinj parking ponudio upola manje zaposlenih djelatnika od "marine" je zato što je bio realan u procjeni. Kučić je napisao da će zaposliti 20 radnika. A koliko ih ima sada zaposlenih? Mogao je napisati i 100 radnika jer zna da nitko ne kontrolira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LukaMarinero 2010-12-09 14:18
Ja bi mu onda odmah oduzeo koncesiju ako ne zaposli 20 radnika. Ma to je mafija ko ja će se na sve moguće strane izvući poslije. Osim toga on dobro zna koga treba putrati da radi to što radi. Bratija ga je makla iz LP isto kao i Maljevca da im ne smeta u podjeli firme i u dogovoru sa ondašnjim gradonačelnikom Balijom omogučila mu da radi to što radi. Nažalost dolaskom Cappellija koj je prije izbora imao malo drugačiju priču o pomorskom dobru i razvoju luka na području grada jednostavno pravi se lud. :zzz :sad: :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koncesionar 2010-12-09 16:40
Zar postoji netko tko misli da je Lošinj-parking predstavljao ikakvu konkurenciju Kučiću? Tvrtka koja je u stopostotnom vlasništvu Grada Malog Lošinja, Grada čija je dogradonačelnic a Kučićeva kćer. Pa ljudi ne budite smiješni. To je samo predstava za javnost. Lošinj-parking je prijavu predao pro-forma, kao uostalom što je i cijeli natječaj pro-forma. Prevelika je tu dobit u igri da bi Kučić sve prepustio slučaju, pa šta bog da.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # da se konkurenti umoremax 2010-12-09 16:55
Nije točno da je Lošinj parking dao pr forma ponudu. To je bila ozbiljna i korektna ponuda, ali nabrzinu sklepano upravno vjeće je primjenilo neke proizvoljne kriterije da koncesiju može dodjeliti Kučiću. Već se po gradu priča da je to napravljeno namjerno da zbog žalbe natječaj bude poništen pa da sve ide opet odpočetka da se konkurencija umori :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koncesionar 2010-12-09 17:46
Razuvjeri me ako ovo ne smrdi. Kučićeva kćer zna koliko će ponuditi njeni. Grad automatski ponudi manje i samim time izbaci sam sebe iz igre. Ili si tako naivan da misliš da je ona u ovom slučaju radila u interesu grada, a protiv firme čiji je vlasnik njen stari? Ili misliš da je onaj mulac Kljaić-direktor Lošinj-parkinga odigrao neku ulogu? Gari vodi cijelu igru. Ana mu je desna ruka. Ostalo su pijuni. Da su oni htjeli da Grad da veću ponudu, dao bi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LukaMarinero 2010-12-09 18:25
Nego što ljudi , sve je to igra koja je već unaprijed poznata. Cappelli da je htio to uzeti pod sebe imao je masu ljudi u Lošinju koji poznaju dobro što se tu radi i mogo je napraviti ponudu za natječaj da mu nitko nije mogo konkurirati. Zamislite Cappelliju nije u interesu da uzme zlatnu koku ispred njegovog prozora. E moj Cappelli svaka ti čast.Osim toga ljudi ništa čudno da je tu i crkva odigrala ulogu onako ispod stola. Ipak treba podržati Kučića jer on je kuhan i pečen sa časnama i popom, pa ajde Gari imaj muda uzeti im to što dobivaju :D :D :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Crna Mafijabolero 2010-12-09 18:46
Marinero je pogodio u sridu kad spominje popove i časne. Ta mafija ima prste u svemu i mnogi bi se iznenadili kad bi znali u šta se sve petljaju i o čem odlučuju. Postali su jači nego što je bio Komitet.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Cappelli+Rukoni ćkaŠtrumpf 2010-12-10 00:17
Kljaić je u cijelu priču gurnut reda radi kako bi se Cappelli zaštitio od lošinjskih čakula i možebitnog progona. Činjenica da je Cappelli zvao Kljaića 3 dana prije kraja natječaja i pritom mu rekavši kako se hitno mora javiti na natječaj, sve vam govori o njemu kao čovjeku i šarlatanu, te koliko mu je stalo do luke (čitaj koke sa zlatnim jajima). Ovako bitan natječaj se priprema mjesecima prije. Kljaić se "rastrgao" da u 3 dana prikupi 101 papir što je i uspio. Siguran sam da Gari jednu priču priča Ani Kučić i da je tapše po leðima i obečava koncesiju Kučićima (dovoljno je da Cappelli bude inertan i da ništa ne poduzima), a drugu priču priča Kljaiću i svojim stanačkim pijateljima. Kljaić želi dobiti koncesiju i pokazati lošinjanima prave prihode i pravu dobit koja se može ostvariti, a ne dobit od bijednih 28.000 kn koju je prikazao gospon Kučić. Veču dobit ostvare babe sa poljane koje sakupljaju boce. Živio inertni Cappelli i žena koja zna što radi Ana Kučić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LukaMarinero 2010-12-10 08:27
Netreba biti previše pametan za izračunati dobit luke. Imate broj vezova puta dužni metar broda sa prosijekom posade broda recimo 4 osobe. I onda dane koliko se radi i tu se doðe do fine cifre. Ništa ovdije nije nepoznanica , jedino Cappelli igra prljavu igru kao što igra od početka dolaska na vlast. Nisu graðani budale da ih nemogu prokužiti što rade i kako igraju igru.Prvo i osnovno mora ih biti sram da nisu mogli uzeti Kučiću poso, znači izabrali smo debile na izborima koji su nesposobni da vode grad i ostvaruju profit za boljitak zajednice. O Rukonjički nebih ništa komentirao ta prodavačica magle se je već dokazala na masu poslova stoga na nju se ne isplati trošiti vrijeme. :eek: :eek: :zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zasto?pionirka 2010-12-10 10:42
zasto bi bilo bolje za zajednicu da grad vodi luku?s obzirom na nacin kako kod nas funkcioniraju javna i drzavna,pa i gradska poduzeca,bolje je da to radi privatnik,na kraju krajeva i ono sto zaradi barem dio ulaze ovdje(poravlja gromace po punti) :D svi mi kao pravi i malo manje pravi losinjani ionako cemo uvijek biti zavidni i brojati tudje pare,usput,kari tativna uloga gdje.Kucic starije ,koliko god mi bila antipaticna, nije za zanemariti,sto sa crkvo sto bez nje pomagala je ljudima konkretno.
na kraju ,cini mi se da bilo tko dobije zu koncesiju mi bismo prigovarali ili je bosanac ili je klerikalac ili je strani kolonijalizator ,osim,naravno ako sami nemamo koristi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # karitativni biznispijonir 2010-12-10 11:06
A ko kaže da bi grad vodio luku? Na natječaj se nije javio grad nego tri poduzeća doo. A glede karitativnog rada gdje Kučić starije, pa ne bavi se valjda njime zato da familija dobije zlatnu koku pa da je treba nagraditi. Jer onda to nije karitativni rad nego karitativni biznis, tj. poslovno ulaganje radi potpore crkve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Frižimenuka 2010-12-10 11:35
A di je tu Rudi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # odgovor pijunirupionirka 2010-12-10 11:54
karitativnom radu gdj. Kucic sam osobno svjedocila prije vise od pet godina kada se radilo o osobi u zadnjem stadiju raka ,kada je ova sa kcerkom svakodnevno dolazila i bila po nekoliko sati uz bolesnicu,(znac i ne radi se samo o financijskoj pomoci)i nema nikakve veze sa natjecajem iz 2010
sta je losinj-parking nego gradska tvrtka?tko je osnivac?nemoj tim formalno-pravni m forama zamagljivati sustinu moga posta
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...bono 2010-12-10 12:09
Draga Pionirka, pa malo prije si napisala da u dodjeli koncesije ne treba zanemariti njen karitativni rad, a sad odjednom da to nema nikakve veze s natječajem. Daj odluči se :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # odgovor pionirkiigre bez granica 2010-12-10 12:16
ajde pionirko objasni mi slijedeće. Što je bolje za cjelokupnu zajednicu? Da Grad vodi luku pa od tih ogromnih prihoda više brine o socijalno ugroženima, gradi kapitalne projekte, smanji nam komunalna davanja, više novaca daje udrugama i sportskim klubovima itd. da ne nabrajam. Ili je bolje da se privatnik-pojed inac enormno bogati i onda bi trebali ovisit o dobroj volji njega i njegove supruge, kome će se oni smilovat pa pomoć. Teška dvojba moram priznat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # daj sirotinjibuldog 2010-12-10 12:19
Pionirka hoće reći da Kučićima treba dati koncesiju iz karitativnih razloga jer su uboga sirotinja. A grjeh upravnog vijeća što ne poštuje pravila Bog će oprostiti na zagovor Župnog dvora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .....Velečasni 2010-12-10 12:27
Ameeeen
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ja 2010-12-10 12:28
Grad će u naše ime uložiti milijune i milijune u proširenje rive ,a profit od te iste će uzimati netko drugi . Zanima me da li je Kučić spreman investirati da se napravi nova ,šira riva , grad će u to uložiti milijune a sumnjam da će to ponuditi bilo tko drugi. Logično je da onaj koji je ponudio više milijunsku investiciju dobije natječaj i u slučaju da je ponudio jednu kunu za samu koncesiju. Proširenje i obnavljanje rive se može platiti od korištenja rive .Ali nekome je u interesu da to plate graðani iz svojeg džepa. Lošinj parking je gradska firma i na natječaju predstavlja grad , pa prema tome grad je ponudio puno više nego obadvije druge firme zajedno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # karitativni biznisodgovor bonu i ostalima 2010-12-10 12:46
karitativni rad gdje.kucic nema veze sa natjecanem kao sto je to imputirao pionir (karirativni biznis)i od moje strane je spomenut u prvom postu kao dodatak mnogobrojnim uglavnom negativnim prilozima lika i djela obitelji kucic od strane ostalih ucesnika ove debate.(bono)
svjedoci smo ovih dana kako se posluje u drzavnim i sl. fimama(hep,hac, ina).nije li losinj parking ne tako davno imao sl.aferu(skocib usic)pod ovom ekipom?
grad valjda ulaze u rivu jer gradska riva a ne kuciceva ili losinj parkingova ili sta ja znam cija? a davatelj kocesije valjda naplacuje?(igra )marxisticki komentar pojedinac se bogati
sirotinju necu ni komentirati,cis ti jad i zavist
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ja 2010-12-10 13:01
Izgleda da neki namjerno ne žele shvatiti da je u ovom natječaju Grad = Lošinj parking . Profit Lošinj parkinga ide u gradski proračun jer je grad vlasnik Lošinj parkinga.Znači grad ulaže u rivu kao što je uložio i u osnivanje poduzeća Lošinj parking da bi kroz njegov rad ostvario profit koji će dalje biti uložen u unapreðenje životnih uvjeta graðana pa i u Rivu . To je zatvoren krug, jednadžba je vrlo jednostavna dok se ne pojave nepoznanice x i y koje bez ulaganja izvlače profit a graðani to plaćaju iz svojeg džepa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # etatizacijapionirka 2010-12-10 13:18
po tvojoj logici bi se grad trebao baviti biznisom u svim svojim gradskim prostorima,ili bi mozda sve trebalo podrzaviti.(pog raditizirat) :P drzavne,gradske ,opcenito javne hrvatske firme su leglo korupcije i nepotizma i svojim cesto monopolskim polozajem poskupljuju i otezavaju zivot svima nama ne vidim razlog da ovaj posao ako bude najbolji na natjecaju ne radi kucic sa 5 zaposlenih nego neki gradski doo koji bi nerezonski,neek onomski zaposlio 20 pripadnika neke mladezi
riva se ne gradi radi kucica i na kraju krajeva i na prvom dijelu rive grad na terasama zaradjuje a koncesiju daje zupanija i to je izvor punjenja njenog proracuna
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ... 2010-12-10 14:28
Pionirka, upravno vijece je kucica proglasilo najboljim zato sto je naveo da zaposljava 20 ljudi a ti sad kazes da radi samo 5. A losinj parking je predvidio samo 10 zaposlenih. I zato je kucic ispao bolji. jer laze na veliko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SAMO NE ONBONAVENTURA 2010-12-10 14:56
OVI KOMENTARI ME PODSJEĆAJU NA JEDNU ANKETU KOJA JE PROVEDENA U ZAGREBU,A ZA POTRBU JEDNE KOMERCIJALNE TELEVIZIJE.PITA NJE JE GLASILO;-)A LI PODRŽAVATE GOSPODINA KERUMA DA PREUZME LEGENDARNI ZAGREBAČKI HOTEL EKSPLANADU?ODGO VORI SU OTPRILIKE BILI TKO?KERUM PA ON JE SELJAČINA,PA ON JE ŠVERCER,RAZVRAT NIK,PRELJUBNIK, POJAM NEKULTURE ITD.NA UPIT NOVINARKE DA LI ZNATE TKO JE SADAŠNJI VLASNIK TOG HOTELA SVI SU ODGOVORILI NIJEČNO. TAKO I OVI KOMENTARI NIJE VAŽNO TKO BI MOGAO DOBITI KONCESIJU SAMO DA NIJE KUČIĆ ILI NETKO KOGA POZNAJEMO.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ti što odgovaraš bonu i ostalimaigre bez granica 2010-12-10 15:58
Vrlo se vješto koristiš smicalicama, odnosno tumačiš stvari kako tebi pašu. Znači kad gða Kučić (Majka Tereza) pomaže sirotinji onda je ona dobrotvorka, a kad grad to čini onda je to marksizam. A argumenti su ti strašni. "Svjedoci smo ovih dana kako se posluje u drzavnim i sl. fimama(hep,hac, ina)." I zato grad ne bi trebao vodit luku jer postoji mogućnost da će se netko nakrast. A u situaciji kakva je sada ta mogućnost ne postoji? Pa mamlazu jedan kraða je kazneno djelo. Jel ne vidiš da će u remetincu završit cijela ekipa iz hep-a, hac-a, ina-e, koje ti koristiš kao argument?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Majka Tereza iz Malog Mistaboško buha 2010-12-10 16:44
Osim toga osoba koja hvali dobrotvorstvo Majke Tereze iz Malog Mista a kudi marksizam grada u prilog Kučiću, osim dobrotvorstva njegove supruge, navodi da je Lošinj parking ne tako davno imao aferu Skočibušić. Istina, imao je tu aferu, ali Skočibušić je maknut a pod sadašnjom upravom Lošinj parking je pokrio gubitak koji je ovaj napravio i još je ostvario dobit.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ja 2010-12-10 18:07
Komentira pionirka:

Citat:
etatizacija
po tvojoj logici bi se grad trebao baviti biznisom u svim svojim gradskim prostorima,ili bi mozda sve trebalo podrzaviti.(pograditizirat)drzavne,gradske,opcenito javne hrvatske firme su leglo korupcije i nepotizma i svojim cesto monopolskim polozajem poskupljuju i otezavaju zivot svima nama ne vidim razlog da ovaj posao ako bude najbolji na natjecaju ne radi kucic sa 5 zaposlenih nego neki gradski doo koji bi nerezonski,neekonomski zaposlio 20 pripadnika neke mladezi
riva se ne gradi radi kucica i na kraju krajeva i na prvom dijelu rive grad na terasama zaradjuje a koncesiju daje zupanija i to je izvor punjenja njenog proracuna
Slažem se u tome si u pravu, zbog toga pojedinci dobivaju koncesiju koju plaćaju milijun i po kuna a zaraðuju pet milijuna.Od toga prijave 28 000 kuna dobiti . Po tebi je bolje da jedna podobna obitelj zaradi 5 milijuna nego da grad zaposli 20 ljudi koji će hraniti 20 obitelji i još plati kredit za proširenje rive.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # demagogijapionirka 2010-12-10 20:07
izadi na natjecaj i ponudi 4 i po milijuna
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ja 2010-12-10 20:32
Ja nisam bio u partiji pa ih nisam mogao ukrasti , stoga ih ne mogu niti ponuditi. Grad je u obliku investicija i same ponude ,ponudio višestruko više ali "vijeće " je odlućilo da to nije dovoljno. Nemoguće je dobiti natječaj protiv onoga tko piše natječaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ofsajdsudac 2010-12-10 20:42
Zapravo nemoguće je pobjediti u natjecanju kad suci sude u korist jednog natjecatelja. Pa ti dosude penal ni krivom ni dužnom, zvižde ofsajd kad bi moga zabit gol i zaustavljau igru kad si u napadu. A tako sudi upravno vijeće Lučke uprave s Rukonićkom na čelu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ma kakva partijapiuonirka 2010-12-10 21:30
kava sad partija ,svi su vam krivi vratite se do frankopana i mlecana najbolje;a ti sudac pobijediti se naravno ne moze ako se ne zna ili nece igrati
PONAVLJAM ULOGA GRADA NIJE DA VODI BIZNISE BILO KOJE VRSTE y
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-12-10 21:45
Pionirka ne trebamo se nikuda vraćati nego stare komunjare trebaju vratiti novac koji su pokrali u pretvorbi na račun svojih udbaških pozicija koje dobro umreženi još uvijek drže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pravi igračimeco 2010-12-10 21:49
Pionirka imaš praf. pobijediti se ne može ako se ne zna igru i ako se neće igrati. Eno ti pun Remetinac likova koji su znali znanje kako se igra i koji su htjeli igrati. Čujem da će tamo otvoriti akademiju za igrače. Oni koji ne znaju igre neće se obogatiti ali će ostat na slobodi.

A uloga grada je da graðanima osigura najveću korist od mjihovog grada. A ne da radi korist za privatnika koji okreće miljune, zaposli par radnika i prijavi manju dobit nego zarade skupljači boca po kontejnerima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # impotentnopionirka 2010-12-10 22:03
nejaki argumenti,velik i jal i zavist,velika glad a mala luka ,ne volim kucice ali kad cujem vas zavolicu ih zavrsavam raspravu pozdrav
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-12-10 22:09
Pionirka, vrati se! Skuhat će ti Majka Tereza paštašutu! Odradi posa do kraja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Luka Mali Lošinj-Koncesij aMarinero 2010-12-10 22:37
Ljudi, nemojte trošti energiju prepirući se oko ovih bezveznih stvari. Ova ustanova Lučka uprava je postavljena od početka od ekipe koja je odlučila haračiti u ovome gradu i tu se nemože ništa. Zamislite da HDZ koj je na vlasti u Lošinju, ima Ministarstvo pod sobom, zatim ima Kapetaniju Rijeka preko Glažara pod sobom i nikda nisu uspijeli maknuti vijeće i ravnatelja koj je tamo da odradi poso za ovu ekipu. Tu vam ima vlast SDP, HNS iz Rijeke koj preko Dumanića odraðuje poso za ovu ekipu. To je pod njihov ingerencijom i teško da to netko može slomiti, pa koliko god bio dobra ponuda na natječaju. Jednom je jedan član vijeća reko na jednoj raspravi, da ako oni hoće oni mogu postaviti i Elvisa Mimija za Ravnatelja LU. :D :D :D :D :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ... 2010-12-10 22:41
E marinero, to su znači pravila igre o kojima govori pionirka. Ako neće Rukonićka igrat kako Dumanić svira hoće Elvis Mimi. Ma bravo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LukaMarinero 2010-12-10 23:26
Je dobro si ovo shvatio, osim toga kad malo razmislim i nije loše ako Kučić invenstira novce u gromače po Punta Križi, i zapošljava 20 radnika treba da ostane koncesionar. Osim toga aako se ne varam to je i strategija Cappellija da zapošljava ljude na otoku pa ovo na kraju i ima smisla. :D :D :D :D :D :D :D :D :zzz :zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mi se ipak volimoMarunnero 2010-12-11 10:56
Ako dobro razumim sve ovo bi vridilo i za ARHIPELAG da je slučajno dobija. Pa nije om Kučić, da dobija toko bidne kritike. Ma glavno da se volimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ja 2010-12-11 20:15
Arhipelag nije mogao dobiti kao ni grad početna i konačna cijena koncesije su daleko ispod realne , cijena nije kriterij po kojoj se ta koncesija dobiva .Početna i konačna cijena natječaja je samo za onoga tko će po unaprijed pripremljenom scenariju sigurno dobiti koncesiju , a to je daleko ispod realne tržišne cijene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Clean up, please!Gonzo 2010-12-12 13:16A tko će da počisti iza upravnog vijeća Lučke uprave?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LukaMarinero 2010-12-12 13:38
Teško , da se tamo može išta počistiti. Tamo je toliko go...a da za to počistiti treba znaš koja mašinerija. Osim toga vidiš kako oporba u Lošinju šuti glede toga. Nema ih za čuti jer to njihova ekipa iz županije radi [cenzurirano]ar ije. Ajde SDP-ovci zucnite nešto o ovoj gluposti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # koncesija za kraðutriljac 2010-12-12 13:45
Davanje opet koncesije firmi koja je kao koncesionar za godinu dana zaradila dobit od samo 28 000 kuna je tako velika hrpa govana da je može počistiti samo USKOK. Jer to znači da se daje koncesija za kraðu i pranje love.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Luka-KučićMarinero 2010-12-12 14:58
Za 28.000 kuna zarade, nebi nikad napisao niti jedan papir u tu ustanovu za koncesiju. Zbilja gosp. Kučić misli da su ljudi u ovom gradu budale. Ako misli za Cappellija i ekipu koja žmiri na sve ovo onda to je druga stvar, ali ima ljudi koji ma se nemože prodavati magla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # prodaja magleporeznik 2010-12-12 16:04
Ali izgleda da se maglu može prodavati poreznicima. Jer kad netko ima par milijuna prometa a samo 28000 dobiti onda tu nešto ne štima. Ispada da bi se više isplatilo staviti novac na vezanu štednju jer zarada je veća nego ako platiš koncesiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...čistač 2010-12-12 16:28
ja više zaradim sakupljajući boce po plažama i kontejnerima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # za čistačahg 2010-12-12 16:55
I to je pošteno zaraðen novac ali neće te smatrati uglednim graðanom i hvaliti da ti se žena bavi karitativnim radom :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-12-12 21:48
Zanimljivo kako se ovaj desni izbornik sa zadnjim komentarima začas zatrpa sa nekim sporednim temama kao da cijeli Lošinj živi od književnosti a ne od luke ,kao da je nekome u interesu maknuti iz vidnog polja temu gdje se govori o milijunskoj šteti koja se nanosi graðanima i gradu Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...ministrant 2010-12-13 22:44
Čujem da Rotary klub planira organizirati dobrotvorni koncert u župnoj crkvi.
Sav prihod ide kao pomoć obitelji Kučić koja unatoč rekordnoj sezoni, jedva spaja kraj sa krajem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LuakaLučić 2010-12-15 09:21
Kučić vam je stavio na ured škrabicu pa mu ubacite koju kunicu da mu pomognete jer zbilja se napati sa lukom za 28000 kuna zarade. :D :D :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # povjerljivozačuðeni 2010-12-29 19:44
zašto je zamjenica gradonačelnika ANA KUČIĆ naredila zabranu pristupa upravi grada SAMO na stranicu VOLIM LOŠINJ??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-12-29 22:08
Pitam se pitam , da nema neke veze sa taticom , još malo će i cijelom gradu zabraniti pristup.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Luka Mali Lošinj-Koncesij aBarba Luka 2010-12-29 22:12
Jadni mi ko nas vodi i predstavlja. svi su oni umreženi i glume samo za vani da pokažu neku masku, ali ljudi su ih provalili šteta je što samo crkva nije to još uvidjela a govore o krizi obitelji, poštenju i drugim stvarima a okrženi su licemjerima, spodobama koji bi i roðenu mater prodali za kunu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .. 2010-12-29 22:33
Ama Barba Luka nije ni crkva ništa bolja. Samo gleda da zgrabi što više, a i u njenim redovima ima mangupa. Evo u današnjem Novom List piše:

aredali medijski napisi kojima se iz dobro obaviještenih krugova ukazivalo na navodno, prilično mutno i po nekim navodima čak kriminalno djelovanje vlč. Roberta Zubovića, današnjeg krčkog župnika i dekana, a nekad voditelja Hrvatske katoličke misije u Astoriji (u njujorškoj četvrti Queens) uzburkale su duhove meðu krčkim vjernicima, ali i iseljenicima o čijim je duhovnim potrebama Zubović godinama skrbio. Ozbiljne optužbe na račun djelovanja tog svećenika snažno su odjeknule i u krčkoj biskupiji, i to čini se posebice stoga što je iz dosadašnjih napisa proizlazilo kako krčki biskup Valter Župan zna za navodne Zubovićeve »gafove« i financijske malverzacije. Inkriminacije koje se Zuboviću stavljaju na teret govore kako je sa crkvenog računa misije u Astoriji krčki župnik svojoj prijateljici Nadi Bernić dva puta uplaćivao po 25 tisuća dolara, i to za najamninu njezina restorana »Terrace in the Sky« na Manhattanu. Čekovi nose datum iz travnja 2007. godine, a izdani su samo šest mjeseci prije Zubovićeva kraja službe u SAD-u. Najintrigantnij a tvrdnja koja je proteklih dana procurila u javnost je ona kako taj novac navodno nikad nije vraćen Hrvatskoj zajednici.
Krčki župnik s indignacijom odbacuje sve medijske navode, a jednako je jučer postupio i Biskupski ordinarijat u Krku u svom priopćenju za javnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...666 2010-12-30 08:34
uvidjela je to crkva još davno, ali nisu svećenici blesavi... kad bi otjerali sve te licemjere i spodobe, ostalo bi jako malo pravih vjernika, a od njihove milostinje nemoš živit, smanjuješ si stado, pa i sam u društvu postaješ manji i beznačajniji
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # začuðenomzabrana pristupa 2010-12-30 10:21
Začuðeni, pitao sam nekoliko djelatnika u gradskoj upravi zašto je zamjenica gradonačelnika ANA KUČIĆ naredila zabranu pristupa upravi grada SAMO na stranicu VOLIM LOŠINJ, ali i oni su začuðeni. Pojma nemaju da im je zabranjen pristup, a neki ne znaju ni da stranica postoji :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # KoncesijaMarina 2010-12-30 10:39
Znaju oni dobro za stranicu, i točno što se sve piše o njima na ovoj stranici. :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-12-30 10:48
A kako mogu znati bilo što za stranicu kada ih je pola u općini nepismeno , kompjuteri im služe umjesto pisaćih strojeva , sve drugo je za njih nepoznanica . U to se uvjerio svako tko je trebao ishoditi bilo kakav dokument u općini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Šiljo 2010-12-30 11:18
Preko 90% kompjutera u uredima se koriste za obradu teksta ili unos u neku bazu podataka.
Zanima me što bi to općinari trebali raditi na svojim kompjuterima?
Programirati? Igrati igrice? Wtf?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-12-30 12:19
Unos u bazu podataka , pa čemu služe te baze podataka , kada vam treba neki dokument onda vas šalju od kancelarije do kancelarije , pa doðite suta , donesite potvrdu od mirovinskog , donesite od zdravstvenog , od ministarstva .[cenzurirano] ih nepismene , sve te baze podataka je vrlo lako povezati ali su preglupi da to shvate. 90% poslova i dokumenata bi se moglo riješiti i ishoditi od kuće umjesto višednevnog obilaženja šaltera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Šiljo 2010-12-30 12:35
Vidim da se razumiješ u baze podataka. Mogao bi napraviti biznis. Napravi jednu veliku bazu u kojoj će biti sadržani ama baš svi podaci o svakoj osobi u RH (od MORHa i MUPa, preko MFIN, HZZO, MIO, sve do evidencije odgledanih pornića u lokalnoj videoteci), pa onda nikada više nećeš morat donositi potvrde od raznih institucija. Sve će biti vidljivo na jednom mjestu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...općinar 2010-12-30 13:20
Komentira on 30-12-2010 11:19 reče:
[cenzurirano] ih nepismene , sve te baze podataka je vrlo lako povezati ali su preglupi da to shvate. 90% poslova i dokumenata bi se moglo riješiti i ishoditi od kuće umjesto višednevnog obilaženja šaltera.

ti stvarno očekuješ da zaposleni u općinskim službama povežu baze raznih mistarstava?
i smatraš da su nepismeni ako to ne znaju napraviti?

jesi li ti po struci iluzionista?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ... 2010-12-30 21:26
Šiljo nije problem napraviti jednu centralnu bazu podataka i postaviti nekoliko razina dostupnosti ovisno o potrebnim podacima za tu djelatnost kojom se bavi koji zaposlenik koji obraðuje potrebno područje.
Ne očekujem ni da to naprave zaposlenici naše općine ,to je problem koji postoji u cijeloj državi ,a odgovara ovima koji muljaju i kradu.
Problem je informatička nepismenost ,a za to je jedini lijek obrazovanje ,što je drugdje normalno da se zaposlenici usavršavaju kroz cijeli radni vijek, a kod nas kada netko sjedne na jednu stolicu ne zna više dignuti stražnjicu sa nje iako je nesposoban za svoj posao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # BazaHortikultura 2010-12-30 22:11
E dobro ste ovo rekli, znate da u vodovodu i čistoći isto nisu htijeli napraviti bazu iz koje bi sve bilo vidljivo ,ajde pogodite zašto. Iali su oni jedan sistem tama no ako je netko htio od uposlenika doći do nekakvih podataka odmah bi bio blokiran. Pitanje ZAŠTO ? Možda barba Lino zna odgovor. :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zdravko 2010-12-30 22:19
Hortikultura šuti i kopaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Šiljo 2010-12-30 22:51
I tako smo sa navodnog problema nepismenosti lokalnih općinskih službenika, došli do zaključka da nam je u stvari cijela država nepismena i neorganizirana. Iskreno, za mene to nije nikakva novost.
Ako to želiš riješiti, učlani se u HDZ ili piši pismo Kosorici. Ona jedva čeka ovakve inicijative.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 26.01.2023 18:52
  .........
  Na stranu glupost o zarađivanju bitcoina lajkanjem, ovo nije izmišljena afera nego ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ..... 26.01.2023 18:06
  Loger
  Tko pod drugim jamu kopa sam pada u nju.Ko je rekao Ciniku da čačka mečku.Ovo njemu služi samo ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  NN 26.01.2023 18:03
  Ovo više nije normalno
  Napraviš najavu, ljudi to pročitaju, neki ti lajkaju i čekaju i čekaju. Nema nastupa na ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ..... 26.01.2023 18:00
  Loger
  Ura kako znaš da će do mene doći istražitelji?Is tražitelji mogu doći do nekoga samo ako ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ..... 26.01.2023 17:57
  Loger
  Ukinuto je to radno mjesto
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 26.01.2023 17:38
  Naricanje izostalo
  I danas je prpošno oglasila ono njeno "slušamo se" ali ne na ruskom radiju nego na HRT ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  De Generic 26.01.2023 17:19
  Mlaćenje prazne slame
  Mislim da se ime "hranitelj tuljana" nikad nije pojavilo kao ime autora članka. A komentar ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  hranitelj tuljana 26.01.2023 14:34
  cijepise
  Čudan si komentator (ali primjereno si se nazvao), jedino mene dolaziš ispitivati "kako ja ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 26.01.2023 14:20
  Uzburkana žebokrečina
  Nemam čarobne moći niti znam tko je Cinico. Mogu jedino predpostaviti da je to neki bivši ili ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  OMG 26.01.2023 14:15
  OMG
  U jučerašnjoj radio emisiji gradonačelnica gotovo ucviljeno izjavljuje da su oni, Grad Mali ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  De Generic 26.01.2023 12:34
  Tuljančetova čarobna moć
  Otkud ti sigurnost da tvrdiš kako je osoba koja je napisala ovaj članak pod nickom ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Revizor 26.01.2023 10:31
  Reketarenje
  Nije bio Kapelijev pajdo nego njegov reketar. Stalno ga je napadao u GO HDZ-a pa ga je ljiga ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 26.01.2023 10:26
  .....
  Kakve veze s Aninim mešetarenjem zemljištima na otoku svojih djedova ima to što čelnik HSLS ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 26.01.2023 10:18
  Ironija; Olakšanje što razumije probleme
  Vjerojatno sada s Unija dolaze signali nezadovoljstva kad su Šanpjerini pobijedili. Zato ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Uhljebolog 26.01.2023 10:01
  Pišanje uz vjetar
  Ne bih rekao da je pljunuo u vjetar. Naprotiv, pogodio je cilj. Pljunuo je niz vjetar i ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Zico 26.01.2023 09:06
  ....
  Pišeš gluposti. Nevjerojatno je koliko upravo ti možeš lagati ne bi li pokušao obraniti ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Doktor klaun 26.01.2023 05:59
  Vice vs Antonijo
  Teška je konkurencija za uhljeba godine. Imam dilemu između kapetana takozvanog logera i ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Gajeta 26.01.2023 00:14
  ...
  Vise Kapelijev nego Nedicev
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Cocolo 25.01.2023 23:57
  Uhljebovic Antickovic
  A sta je sa onim uhl[cenzurirano ]vicem Antickovicem iz vodovoda? Cesce vide ljudi njega u ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ...... 25.01.2023 22:02
  Loger
  Očito je Cinico pljunuo u vjetar i to po jakom Levant, pa mu se tekst sa činjenicama vratilo ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ...... 25.01.2023 21:56
  Loger
  A neš ti pametnog portala i pametnih komentata kao i ovaj tvoj. Na razini Cinica
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Kačićevi 25.01.2023 21:53
  Belej
  To o prodaji što piše Telegram su izmišljotine i manipuliranje sa poluinformacija ma ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ja 25.01.2023 21:42
  apsurd godine
  Kada je potrebno prodavati zemljišta RH onda je dovoljan samo grad Mali Lošinj.
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 25.01.2023 19:43
  Karnevalska poslanica A.K.
  Gradonačelnica predala ključeve grada kraljici karnevala, danas je grad karnevalski okićen ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  zemo 25.01.2023 17:00
  Kasaba je stanje duha
  Pokušavam dokučiti po čemu tekst članka izaziva asocijacije, odnosno podsjeća na nekoga tko ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  hranitelj tuljana 25.01.2023 14:53
  ...
  Taj Cinico, nisam ga se prvi dotaknuo nego reagiram na napise drugih. Ako je toliko ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ura 25.01.2023 14:30
  opsjednutost
  Tuljan je opsjednut nekim Cinicom. Mi govorimo o danas i sada i trenutno ne radi hrpa uhljeba ...
   
 • Rogar: Ivković protuzakonito prebacio imovinu na suprugu da bi izbjegao naplatu potraživanja

  poštenje 25.01.2023 14:27
  politika
  Pa zar i ti Rudi sine brute, zaborav je zaborav.
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  .... 25.01.2023 13:40
  Naša posla
  Sada se na veliko raspravlja o autoru ovog članka kao navodnom uhljebu a ne o poznatim i ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  hranitelj tuljana 25.01.2023 13:10
  Probudite se
  ...da, tragu novca...jer sve u napisanom zajednički je upravo - novac. Tj. njegova raspodjela ...