Plaže, naše ili njihove?

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

zagazinjine-13Na otoku Rabu su se građani pobunili jer izmjene prostornog plana omogućavaju davanje koncesija na plaže, ali nisu date u koncesiju i nema  radova na promjeni obalne crte nasipavanjem i betoniranjem obale. Na Lošinju pak zakonskih mogućnosti nema, ali već imamo plaže pod koncesijom i izbetoniranu obalu u uvali Čikat. I to već dvije godine!


U nedjeljnom Novom listu objavljen je tekst o inicijativi Rabljana „Čuvajmo rapske plaže" protiv devastacije obale i podmorja i za zaštitu plaža. Povod za to su izmjene prostornog plana kojima je izmijenjena definicija plaža brisnjem odredbe o pristupačnosti plažama - svima pod jednakim uvjetima. Inicijativa je digla na noge javnost zbog izmjena prostornog plana i projekata kojima bi se omogućilo nasipavanje mora i izmjena obalne crte te vrlo izgledne budućnosti da se tako uređene plaže predaju u koncesije i tako isključe iz javne uporabe. Dakle, rapska je vlast promijenila plan izbacivši odredbu o pristupačnosti plaža svima pod jednakim uvjetima. 

Kakva je situacija na Lošinju? U prostornom planu PPUGML mijenjanom čak sedam puta i dalje stoji odredba o uređenim plažama koja isključuje mogućnost davanja u koncesiju. Članak 39. PPUGML, stavak 3. glasi: „Uređena morska plaža je nadzirana i pristupačna svima pod jednakim uvjetima s kopnene i morske strane uključivo i osobama s poteškoćama u kretanju, većim dijelom uređenog i djelomično izmijenjenog prirodnog obilježja, te infrastrukturno i sadržajno (tuševi, kabine i sanitarni uređaji) uređen kopneni prostor neposredno povezan s morem, označen i zaštićen s morske strane."

U istom Planu stoji i odredba u čl.43. „Do donošenja Urbanističkog plana uređenja, dozvoljava se rekonstrukcija i održavanje postojećih plaža (dohranjivanje žala, obnova postojećih betonskih ili kamenih podloga, popločenja i sl.)."

Ove odredbe u lošinjskim prostornim planovima isključuju mogućnost ne samo bilo kakve gradnje i dogradnje, nego i mijenjanje obalne crte i betoniranje. No na Čikatu se sve to već dogodilo, a da se nitko nije pobunio.

»Profesionalni obmanjivači javnosti«
Na Rabu su se ljudi digli na noge jer je gradska vlast brisala odredbu koja je priječila ukidanje javne uporabe plaža i time si stvorila mogućnost da ih dade u koncesiju i dopusti mijenjanje obalne crte. Dakle, na otoku Rabu su se stekle zakonske mogućnosti, no plaže još nisu date u koncesiju pa nema radova na promjeni obalne crte nasipavanjem i betoniranjem obale.

Na Lošinju pak zakonskih mogućnosti nema, ali već imamo plaže pod koncesijom i izbetoniranu obalu u uvali Čikat. I to već dvije godine! Da apsurd bude veći, podršku za koncesioniranje plaže Čikat i betoniranje mora na području Park šume Čikat i uvale u čiju se ljepotu svi Lošinjani kunu dalo je gradsko vijeće Grada Malog Lošinja uz izuzetak vijećnika Devčića.

Egzaltaciju vijećnika što ispunjavaju želju investitoru kakvog se samo poželjeti može nisu mogli pokvariti ni usamljeni glasovi „profesionalnih obamanjivača javnosti" kako su etiketirani rijetki nezadovoljnici takvom odlukom.

Tema koncesioniranja plaža na Čikatu obrađena je i člankom „Čikat kao vlastito dvorište investitora" objavljenom 20.10.2014. Sam po sebi datum objave je nebitan, ali bitno je da je objavljen uoči sjednice gradskog vijeća na kojoj su razdragani vijećnici dali suglasnost i podršku za koncesiju i za nezakonite radove na pomorskom dobru na Čikatu, a koji su u suprotnosti s gradskim prostornim planovima. Na pitanja postavljena u članku odgovorili su događaji, a među njima je bilo i pitanje „Natura li nam se na mala vrata koncept turizma koji se svodi na zatvorene luksuzne resorte na najvrijednijim lokacijama, ograđene žicom i čuvane zaštitarima? Ima li ova vlast mandat za podržavanje takvog koncepta unatoč dosadašnjoj turističkoj tradiciji, običajima, prostornim planovima, master planovima i strategijama održivog razvoja?". Odgovor na dio pitanja o konceptu turizma koji nam se nameće očigledno je potvrdan. No na pitanje ima li ova vlast mandat za podržavanje takvog koncepta trebaju odgovoriti birači odlukom hoće li ponovno birati one koji su u prošlom mandatu gotovo jednoglasno podržavali taj koncept, a najavljuju nastavak iste politike.

Anestezirani građani
Da „profesionalni obmanjivači javnosti" možda i nisu obmanjivači pokazao je tijek događaja. Pokazuje to i današnji Novi list napisom o događajima na Rabu, koji se odnose na istu stvar. Pobunili su se, ponavljam, jer je u njihovom prostornom planu brisana odredba o pristupačnosti plažama - svima pod jednakim uvjetima - što onda omogućava koncesioniranje i isključivanje javne uporabe. U našim prostornim planovim i dalje stoji odredba o uređenim plažama koje su pristupačne svima pod jednakim uvjetima, ali Lošinjani dobro znaju da uhvate li se plivajući za obalu ispred hotela Bellevue stupaju na scenu zaštitari.

Budući da su dosadašnji gradski vijećnici bili manje više u ovisnom odnosu prema investitoru kakvog su mogli samo poželjeti, bilo da su s njim u formalnom radnom odnosu bilo u neformalnom i s obzirom na činjenicu da vijećnici nisu stručnjaci, podilaženje takvim odlukama investitoru su očekivane. Pitanja, međutim, treba postaviti stručnim službama u gradu i županiji kako su uopće dozvolili da takvi prijedlozi dolaze vijećnicima i skupštinarima na odlučivanje.

Možemo postaviti pitanje i lošinjskoj javnosti zašto nije reagirala kao rapska. Rapska javnost je skočila na noge jer je izbačena odredba plana o pristupačnosti uređenih plaža svima pod jednakim uvjetima a na Čikatu imamo koncesiju mada prema važećim odredbama prostornog plana plana to nije moguće. Iako su prema prostornom planu uređene plaže svima pristupačne pod jednakim uvjetima, uređene plaže na Čikatu to nisu. Ulaz na te plaže trebate platiti ako niste gost hotela. Hotelski gost, dakle, i građanin Malog Lošinja ili gost njegov gost nemaju pod istim uvjetima pristup plaži. Mada je Grad Mali Lošinj tu odredbu da sada mogao sedam puta promijeniti, nije to učinio. Možda upravo zato da ne uznemiri javnost onako kako je to učinjeno u Rabu, nego da se promjene dogode dok su građani anestezirani uvjerenjem da to nije moguće.

Kako je moguće da netko u suprotnosti s prostornim planovima i suprotno zakonu dobije koncesiju na Čikatu i da suprotno planovima i zakonu proizvoljno mijenja obalnu crtu i betonira more? Kako je moguće da pritom ima podršku uzbuđenih gradonačelnika i gradskih vijećnika (uz samo jedan izuzetak)? Odgovor na to dan je unaprijed, odmah po nenadanom i šokantnom preuzimanju Jadanke d.d. od strane investitora kakvog se samo poželjeti može, u članku „Doktrina šoka" početak 6. mjeseca 2014. Tada je napisano : „U slučaju Lošinja radi se o šoku izazvanom ulaganjem 200.000.000 eura u "našu" veliku firmu i naš mali arhipelag, vrtoglavog iznosa kojim se barata u javnosti. U današnje vrijeme ulaganje od 200.000.000 eura u Hrvatskoj koja tavori u depresiji bez vidljive perspektive, zaista predstavlja šok kako za premijera tako i za ministre, župana, pa na niže kao i za sve nas obične smrtnike. U takvoj je situaciji sasvim moguće da su šokirani ministri, župani, državni službenici po uredima, agencijama i uredima područne samouprave te predstavnici lokalne vlasti spremni ovdje zažmiriti, ondje prešutjeti, zaobići uobičajene ili propisane procedure, standarde i propise kako bi se ispunile želje ili zahtjevi investitora koji se razmahuje tolikim novcem. U toj situaciji nitko ništa ne pita, investicija od 200.000.000 eura toliko fascinira da smo spremni zaboraviti sve što je bilo jučer i u što smo se kleli.".
Srećom ili nesrećom ovisi o kutu gledanja, investitor kakvog se samo poželjeti može, došao je na Lošinj, a ne na Rab.

Komentari: 

07 # Ništa protiv gazde!Figaro 2017-05-08 12:41
O rapskoj inicijativi protiv devastacije obale i podmorja Novi list je objavio članak na pune tri stranice (dobro ste pročitali: TRI, DREI, THREE, TRE). I to u nedjeljnom izdanju. O svim tribinama lošinjske inicijative Čovjek po mjeri otoka zajedno (mislim da ih je bilo tri) isti list je na stranici Otoci objavio teksta jedva za pola stranice. Treba li još neki dokaz da je rubrika Otoci Novog lista podlistak koji uređuju i popunjavaju lošinjske vladajuće strukture, "oglasna ploča" za uspjehe, nagrade, priznanja i planove? Za lošinjsku gradsku vlast i velike investitore rubrika Otoci je isto što je Jutarnji list bio za Agrokor. Ni riječ protiv gazde.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # lijepa provizijagazda 2017-05-08 14:43
Kako je moguće da netko u suprotnosti s prostornim planovima i suprotno zakonu dobije koncesiju na Čikatu i da suprotno planovima i zakonu proizvoljno mijenja obalnu crtu i betonira more?
Sad bez podrške gradskih vijećnika i vd. gradonačelnice, dakle rade što ih volja kada su dobili koncesiju od željezničkog do crkve anuncvijate. Tri bagera od subote kopaju razbijaju i nasipavaju, obalu i plažu.
Nakon što im je grad poklonio kanalizaciju vodu i struju i telefon ( sve to u vrijednosti 500.000 kuna za dužinu od 900 metara ???) Iako je jadranka dobilas koncesiju i ona je trebala o svom trošku to izvesti, sramota da grad od svog budžeta troši novce na jadranku d.d.
Vjerojatno jadranka d.d.pripremila novce za izbore hdz a ?
To nije objavio niti novi list niti je na otocima net, lujepa slika devastacije i dovoljne mehaniizacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ONIniva 2017-05-08 16:54
Citat gazda:
Kako je moguće da netko u suprotnosti s prostornim planovima i suprotno zakonu dobije koncesiju na Čikatu i da suprotno planovima i zakonu proizvoljno mijenja obalnu crtu i betonira more?
Sad bez podrške gradskih vijećnika i vd. gradonačelnice, dakle rade što ih volja kada su dobili koncesiju od željezničkog do crkve anuncvijate. Tri bagera od subote kopaju razbijaju i nasipavaju, obalu i plažu.
Nakon što im je grad poklonio kanalizaciju vodu i struju i telefon ( sve to u vrijednosti 500.000 kuna za dužinu od 900 metara ???) Iako je jadranka dobilas koncesiju i ona je trebala o svom trošku to izvesti, sramota da grad od svog budžeta troši novce na jadranku d.d.
Vjerojatno jadranka d.d.pripremila novce za izbore hdz a ?
To nije objavio niti novi list niti je na otocima net, lujepa slika devastacije i dovoljne mehaniizacije.
Sve stoji,a grad smo mi građani,znači mi smo im poklonili kanalizaciju,te lefon,vodu,mada možda to tako ne shvačamo pa puštamo lopine da rade što hoće,kad šutimo trebalo bi značiti i da se u potpunosti slažemo s time,kao i sa betonizacijom i zatvaranjem najatraktivnije plaže na otoku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # severinnakupi@gmail.comandrej 2017-05-19 06:45
čudno niko ne govori o posovim stanovima koji su izgrađeni na još jedinom mjestu gdje se može vidjeti cijeli otok ko na dlanu i gdje je trebao biti rrestoran sa prekrasnom panoramom a ispod garaže i koliko je tu stoljetnih borova uništeno i još se sprema uništiti to izgleda nikog ne smeta i niko o tome ne govori zašto???????? zašto????????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # razuminne 2017-05-08 14:52
admin, jel to slučajno ili namjerno brisan moj komentar?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Plaže, naše ili njihove?hitronogi 2017-05-08 21:04
Zapitajmo se dokad će novi gazde uspijevati
provoditi sve što zamisle u dogovoru s gradom, gradonačelnikom pa gradonačelnicom , vijećnicima? Dokle će takva prepotencija vladati ovim gradom?
Zar su svi slijepi?
Možda će novi "mladi" direktor Đebić osvjestiti građane koliko je to ozbiljna skupina poduzetnika kad takve ljude dovode.
Otkad je stigao u Jadranku zadužen za komunikaciju s političkom vrhuškom samo se loše stvari događaju. više ni bankomata na Zagazinama nema, zatvorena je trgovina u centru grada, gradilišta zjape nezavršena a obećanja su bila beskrajna.
Jel doveden da i trgovinu uništi kao i nekoliko svojih firmi, jer u tome je očito dobar!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # obećanje ludom radovanjekvisko 2017-05-08 21:37
Citat hitronogi:

Možda će novi "mladi" direktor Đebić osvjestiti građane koliko je to ozbiljna skupina poduzetnika kad takve ljude dovode.
Otkad je stigao u Jadranku zadužen za komunikaciju s političkom vrhuškom samo se loše stvari događaju. više ni bankomata na Zagazinama nema, zatvorena je trgovina u centru grada, gradilišta zjape nezavršena a obećanja su bila beskrajna.
Jel doveden da i trgovinu uništi kao i nekoliko svojih firmi, jer u tome je očito dobar!!
Đebić je za 70 godišnjicu Jadranke obećao 2 nove trgovine u kampovima, modernu pekaru na Zagazinama, delikates trgovinu u Lošinju, preuzimanje svih trgovina u Cresu i Nerezinama i konačno izgradnju najljepšeg marketa na otocima u Velom Lošinju. Taj je dobro naučio zanat u Agitpropu !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Plaze nase ili njhovePinokio 2017-05-08 21:51
Za tog se Milutina zna da je zavrsio politicku skolu u Kumrovcu i da je bio predsjednik omladine u Pozegi iz koje je nestao u vihoru rata zbog svoje vjerske i nacionalne pripadnosti.Kol iko je uspjesan vidi se jer cega se god uhvati pretvori u govno.Ma ja! Do jucer smo ga ucili kako sloziti papirnate tanjure po policama,a sad covjek vodi firmu,ha ha.Zapravo je on komesarJadranke .Docepao se tuđeg novcanika pa mase li ga mase. Lako je tuđim k po ledini tuci.Nece dugo! Traže ga,dužan je na sve strane.a pravo mu je ime Pinokio .Taj laže prije nego zine.Sva je sreca da je neodoljiv i da lošinjanke gube glavu kad im se priblize,pogoto voove koje misle na svoju karijeru.Jel moguce da gazda nezna kakvog je parazita zaposlio i da ce se šteta sanirati
dugo godina nakon njegovog odlaska.A mozda ima plan da unisti trgovinu pa je zaposlio apoksiomena milutina ,komesara centralnog komiteta Jadranke. Ha ha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # di je lovakakaljinka 2017-05-08 21:43
"Đebić je za 70 godišnjicu Jadranke obećao 2 nove trgovine u kampovima, modernu pekaru na Zagazinama, delikates trgovinu u Lošinju, preuzimanje svih trgovina u Cresu i Nerezinama i konačno izgradnju najljepšeg marketa na otocima u Velom Lošinju. Taj je dobro naučio zanat u Agitpropu !!!"
I oni bi izgradili aerodrom... golf... zapošljavali ljude... doveli destinaciju u P.M.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # MilutinPinokio 2017-05-08 22:06
Bitno da je obecao. Za proslavu 70 godina Jadranke drzao se kao da je najmanje 69 godina u Jadranci i da je prije njega bio mrak na otoku. Za sve je on zasluzan, kao da smo mi svi brizni na otoku.Neznam zasto ga zovu kruzni tok?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # tajni agenteliot 2017-05-09 07:27
Citat Pinokio:
Bitno da je obecao. Za proslavu 70 godina Jadranke drzao se kao da je najmanje 69 godina u Jadranci i da je prije njega bio mrak na otoku. Za sve je on zasluzan, kao da smo mi svi brizni na otoku.Neznam zasto ga zovu kruzni tok?
...jer je izgradio kružni tok ispred Jadrankinog diskonta koji ne vodi nikamo. Priča se da se ne smije vratiti u Požegu jer je dužan i bogu i vragu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # plaže, naše ili njihove?ness 2017-05-09 08:07
Ako je sve što radi najljepše zašto ne uredi svoj hotel u Velom Lošinju??
Izgleda da je zato i došal u Jadranku da ga proda Mihi, ali za sada ga je samo iznajmio!!
Napokon je stigao u Lošinj čovjek koji će se rješiti trgovine što je davna želja svih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # mletački trgovacmarin 2017-05-09 10:40
Citat ness:
Ako je sve što radi najljepše zašto ne uredi svoj hotel u Velom Lošinju??
Izgleda da je zato i došal u Jadranku da ga proda Mihi, ali za sada ga je samo iznajmio!!
Napokon je stigao u Lošinj čovjek koji će se rješiti trgovine što je davna želja svih.
Već se vide rezultati Đebićevog "rada" na proširenju trgovačke mreže Jadranke. Kupuje poslovne prostore od Rudija, sve trgovine Gavze i PZ-e u Cresu, jedino mu ne ide od ruke uređenje pekare na Zagazinama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Plaža,naša ili njihovaSKOJ evac 2017-05-09 10:48
Nesmje se Milutin vratiti nigdje na kopno jer su ga svi vec upoznali i rado ga izbjegavaju zbog njegovog diktatorskog ponašanja,a bez pokrica.Znanja nema o nicemu,taj se nezna sluziti ni racunalom,dobro mozda kalkulatorom zna.Tko god je radio za njega, trajalo je kratko,obracaju se sa gadenjem o njemu.Mobing,se xualno uznemiravanje,n estrucnost,svas ta se tu spominje,a čovjek si daje prava, pa ipak je on direktor.No dobro,sretni smo što je on mači-majušni inače bi nas i tukao.Pa nema on ništ,kakav hotel,nije to njegovo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Plaža, naša ili njihovabigulica 2017-05-09 15:59
Ma odakle vama da je taj čovjek nesposoban, izgleda da za njega lobiraju euopski krugovi, traže ga kao stručnjaka za izgradnju kružnih tokova... on i pročelnica Jović u stanju su svašta, kao nugatino i mašta, i to s našim novcima!
Kako se nitko od naših vrlih vijećnika ne zapita kako se novci grada troše, pa on se sam hvalio kako je sve to s gradskim novcima napravljeno.
Kako je sve ovo tužno, a mi ćemo opet podržati Anu na izborima da se previše ne uzburkaju ove ustajale vode oko vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ćo monaduško 2017-05-11 14:07
Citat bigulica:
Ma odakle vama da je taj čovjek nesposoban, izgleda da za njega lobiraju euopski krugovi, traže ga kao stručnjaka za izgradnju kružnih tokova... on i pročelnica Jović u stanju su svašta, kao nugatino i mašta, i to s našim novcima!
Neće Milutin dugo plesati u Jadranci, njegovoj priči došao je kraj. Vlasnik ga je pročitao i namjestio mu ješku preko Rudija koju je on zagrizao i progutao. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # SotoventoKaljuza 2017-05-09 16:58
Iz svih ovih lista vidljivo je da he sve podlozeno kako treba , tesko je tu naci vise izbor da se ova ekipa promijeni sve je ovo farsa kad pogledate iz kakvih firmi dolazi cijrla ta ekipa nemoguce su oromjene u ovom gradu.Jedino mi Devcuc daje nadu no medjutim sumnicav sam na ljude sa njegove liste da mu ne okrenu ledja zbog svojih ditnih intresa kojim ce ih kupiti vlast vec ako im fali, uglavnom nista dobrog niti novog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # MuljSotovoce 2017-05-09 17:41
Ne očekuješ valjda da će ga izdati sestra i supruga. Pa on je od 8.500 građanki i građana Lošinja na listu stavio članove svioje obitelji da bi sve bilo "cosa nostra". Neznam želi li taj dobro Lošinju ili samo svojoj obitelji?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Muljatorise javljaju 2017-05-09 17:51
Citat Sotovoce:
Ne očekuješ valjda da će ga izdati sestra i supruga. Pa on je od 8.500 građanki i građana Lošinja na listu stavio članove svioje obitelji da bi sve bilo "cosa nostra". Neznam želi li taj dobro Lošinju ili samo svojoj obitelji?
Morate muljati i zagađivati zrak i vodu?
U čemu je problem staviti ženu i sestru na listu kada trebaš imnovati 15 osoba?
U čemu je tu problem do sada su svi bili u "rodu" kao jedna familija pa nije problem sada i staviti svoju pravu obitelj.
Što sve vama smeta a sve drugo vam ne smeta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Ženska kvotaBojana Genov 2017-05-10 14:54
Citat Sotovoce:
Ne očekuješ valjda da će ga izdati sestra i supruga. Pa on je od 8.500 građanki i građana Lošinja na listu stavio članove svoje obitelji da bi sve bilo "cosa nostra". Neznam želi li taj dobro Lošinju ili samo svojoj obitelji?
Dobro je poznato da način pisanja i govora o drugima najviše govori o osobi koja govori, a ne onoj koja je njegova meta. Stvarno jadno!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # FamijarnoDS 2017-05-10 20:45
Meni je zabavno što su se brat i sestra našli na suprotnim stranama - jedno na listi HDZ-a, drugo SDP-a. Podsjetilo me na praksu za vrijeme onog rata kad bi jedan brat otišao u partizane a drugi u ustaše pa da ovisno o ishodu jedan pomogne drugome.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # zamršeno genetsko stabloZZ 2017-05-10 21:00
Citat DS:
Meni je zabavno što su se brat i sestra našli na suprotnim stranama - jedno na listi HDZ-a, drugo SDP-a. Podsjetilo me na praksu za vrijeme onog rata kad bi jedan brat otišao u partizane a drugi u ustaše pa da ovisno o ishodu jedan pomogne drugome.
Ako napraviš malo detaljniju analizu, otkrit ćeš da su mnoge lošinjanske familije već generacijama jedne s drugima u rodu, višestruko iskrižane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # rodrodbina 2017-05-09 22:47
U čemu je tu problem do sada su svi bili u "rodu" kao jedna familija pa nije problem sada i staviti svoju pravu obitelj.
Niste vidjeli da su do sada na listama bili svi u rodu (jednoglasni u svemu - dizači ruku):
Nedić,Kamalić,Đ urđica,Satalić, Badurina, Živković Maglievac,Dakić i Pejić ima ih još Vi to sami nabrojite. Ipak oni su svi iz raznih lista, ali su svi u rodu za prodaju čikata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # urbanizam i renesansaachile 2017-05-10 08:23
Citat rodbina:
U čemu je tu problem do sada su svi bili u "rodu" kao jedna familija pa nije problem sada i staviti svoju pravu obitelj.
Niste vidjeli da su do sada na listama bili svi u rodu (jednoglasni u svemu - dizači ruku):
Nedić,Kamalić,Đurđica,Satalić, Badurina, Živković Maglievac,Dakić i Pejić ima ih još Vi to sami nabrojite. Ipak oni su svi iz raznih lista, ali su svi u rodu za prodaju čikata.
Zaboravili ste spomenuti Ljiljanu koja je u rodu sa kompletnom vladajućom strukturom od 45 do danas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Milicijska pozadinaDundo 2017-05-10 17:38
Citat achile:
Citat rodbina:
U čemu je tu problem do sada su svi bili u "rodu" kao jedna familija pa nije problem sada i staviti svoju pravu obitelj.
Niste vidjeli da su do sada na listama bili svi u rodu (jednoglasni u svemu - dizači ruku):
Nedić,Kamalić,Đurđica,Satalić, Badurina, Živković Maglievac,Dakić i Pejić ima ih još Vi to sami nabrojite. Ipak oni su svi iz raznih lista, ali su svi u rodu za prodaju čikata.
Zaboravili ste spomenuti Ljiljanu koja je u rodu sa kompletnom vladajućom strukturom od 45 do danas.
A ne treba zaboraviti ni kandidatkinju za gradonačelnicu u rodu sa zadnjim šefom jugomilicije na Lošinju ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Složna opozicijaza rasprodaju 2017-05-10 22:32
Slika govori više nego stotinu riječi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Pamti pa vratiGrađanin jasnih namjera 2017-05-10 22:47
Citat za rasprodaju:
Slika govori više nego stotinu riječi!
Izjasnili su se. Sada je red na građanima da se izjasne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ma je li to moguće?Cosa Nostra 2017-05-10 23:41
Famiglia u akciji. Prekrasno. Gradonačelnik i dogradonačelnic a pažljivo gledaju da ne bi tko iskočio iz dogovorenog scenarija. Ma tko je lik koji sjedi sa strane? Gornji desni kut, molim, tko je siva eminencija?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # čoban tjera ovčicedane 2017-05-11 07:20
Citat Cosa Nostra:
Famiglia u akciji. Prekrasno. Gradonačelnik i dogradonačelnica pažljivo gledaju da ne bi tko iskočio iz dogovorenog scenarija. Ma tko je lik koji sjedi sa strane? Gornji desni kut, molim, tko je siva eminencija?
Zar nisi prepoznao poznatog košarkaša koji trenutno igra u ruskoj ligi ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # velesajamtupko 2017-05-20 08:36
Danas je dan predizborne šutnje pa nam jedino preostaje baviti se tekućom problematikom. Jučer je umjesto otvaranja nove pekare na Zagazinama održan vašar. Bilo je tu svega od igle do lokomotive kako se nekada govorilo. Čemu trošiti silnu lovu na otvaranje trgovina i trgovačkih centara kada možemo odrediti svaki tjedan jedan sajmeni dan recimo petkom i zadovoljimo sve građane Lošinja posebno one slabije kupovne moći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Anketa

Što je najvažnije čime treba raspolagati kandidat za gradonačelnika?

Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  pregolema 22.05.2017 21:12
  "Tuga"
  Otkud vam sada 2.000 glasača, zar nisu zvanični podatci istiniti? Lako vam je bilo s načim ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Spavač 22.05.2017 21:01
  Tuga
  Tužno je kako vas četvero glavnih zagovarača antihdz kampanje misli da ste u pravu, a da ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Bre 22.05.2017 20:41
  Ajde bre
  Ovaj put je dobio i bez Garia.
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  give me five 22.05.2017 18:28
  sveto ime Gari
  HDZ bez Garia i Ane dobio bi 2 vijećnika kao što dobiva SDP sa Nekićem. :-x
   
 • Šlampavost odgovornih

  Gost 22.05.2017 18:25
  Idemo dalje!
  Uzalud naričeš. Ekipi koja je dopustila da se s*ebe Čikat i dade u koncesiju Lošinjani ...
   
 • Šlampavost odgovornih

  Gost 22.05.2017 18:17
  Užas na Zaosiri
  Nećeš ništa postići javljanjem na ovoj stranici. Pošalji e-mail s priloženom fotkom na neku ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Krivo 22.05.2017 18:14
  Platit će neko drugi
  Sve će platiti Pejić jer forsira razgovore s Devčićem. A ni ga ni u vijeću. Brižni.
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Laž 22.05.2017 18:10
  Nije istina
  Istina je da je Deva platio turu u Brusketi ex Klubu kapetana.
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Obojana 22.05.2017 18:07
  Hvala Šoliću
  Je li istina da je Šolić platio jamčevinu za puštanje Obojane iz ćorke.
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  WD 41 22.05.2017 18:06
  Za planove spremni
  Mihi može biti svejedno tko je pobijedio i on to zna. Da je pobijedio Nekić, hadezejci bi ga ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Arso 22.05.2017 18:03
  Ja, Kiko i više niko
  Mani se svojih sranja.
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Hod za 22.05.2017 17:51
  Nije mu lako
  Nije mu lako, jebe ga Crkva i Država.
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Šerbet 22.05.2017 17:48
  Hvala za zasluge
  Ne bih baš rekao da ih se ismijava zato što zahvaljuju građanima, nego zato što se ne ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Jerko 22.05.2017 17:31
  Samohvala
  Hajde Nediću ne piši laude samome sebi. Ovaj mandat sigurno nisi donio ti nego lova ulupana ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  HDZ 22.05.2017 17:24
  Popuši bobana
  Samo sanjaj snove, HDZ ima gradonačelnika i dogradonačelnik a i 6 vijećnika u GV. Nemoguća ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Vlast 22.05.2017 17:09
  Bobo
  Bobane,Bobane sav si vražji i izuzetno informiran. Molim te da nas o svemu informiraš. Hvala ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  boban 22.05.2017 16:59
  lupila im vlast u glavu
  Počela je bespoštedna borba oko podjele plijena u HDZ-u između dviju nepomirljivih frakcija.
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Spavač 22.05.2017 16:26
  Hmmm
  Ne bih se složio s tobom. Ovdje se nitko ne ruga načinima da se dobiju izbori, nego upravo ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  lg 22.05.2017 16:21
  moralnost
  Ruganje nekim načinima da se dobiju izbori nije ne priznavanje demokratskih rezultata.
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  maksimović 22.05.2017 15:30
  pogodak u 98. minuti
  Koštati će ga ovi izbori, morali su skupljati glasove po Velom skoro do ponoći.
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  e 22.05.2017 15:05
  ....
  Na kojoj listi je taj bio ?
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  gošća 22.05.2017 14:10
  a pozivaju se na moralnost
  Jadno i nisko ne priznavati demokratske rezultate!
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Spavač 22.05.2017 13:33
  ???
  Spavaš li mirno, dragi naš Kiko? Gdje je dostojanstvenos t dok se gubi? Više sreće za 4 ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Espumisan 22.05.2017 13:25
  Zahvala za novu rundu
  Kradezeovi uhljebi hodaju gradom ozarenih lica a noćas su uresili plakate zahvalnicom za ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  BB 22.05.2017 12:47
  Dakićev most do vlasti
  Siniša je siguran. Na izbore je izišao s podrškom Mosta (to su oni što su umalo opet srušili ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  mario 22.05.2017 12:02
  svaka ptica svome jatu leti
  Sve je već posloženo, Siniša i Elvis daju suport HDZ-ovoj listi i gradsko vijeće je o.k. a ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Netko 22.05.2017 11:48
  Ovce
  Kod nas postoje tri vrste ovaca ,jedne ovce vode pastiri ,drugu vrstu ovaca vode alternativni ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  Nick Titanick 22.05.2017 10:16
  Znaju oni kako s nama
  i.imgur.com/Aoy7k5P.jpg (http://i.imgur.com/Aoy7k5P.jpg)
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  gost 22.05.2017 08:46
  vuk sit i ovce na broju
  Ipak je ovo veliki uspjeh koji opravadava svaku našu kunu investiranu u reizbor Mihinih ...
   
 • Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

  šola 22.05.2017 08:11
  miha
  previše su love potrošili za tako mali uspjeh?