Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Lokalni izbori ili lošinjski teatar apsurda

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

alacarteIako je forma ovogodišnjih lokalnih izbora naizgled uobičajena - stranke formiraju liste i koalicije, iznose programe, bore se različite političke opcije i ideje - iza forme kriju se brojni apsurdi. Apsurdne su koalicije kao i politički protivnici. Politički protivnici sklapaju koalicije, a stranke koje u izbornoj kampanji glume nepremostiva suparništva u vijeću skladno surađuju.

Unutarkoalicijski apsurd 

Tako se u HDZ-ovoj koaliciji za ove izbore kao član pojavljuje i HRAST. HDZ ovaj grad vodi 12 godina i u ove izbore ide, osokoljen ili opijen autoritetom i resursima koje daje vlast, s tvrdnjom „Imamo rezultate, viziju, jasne ciljeve i znamo voditi ovaj grad". HRAST istovremeno želi dobiti naklonost birača jer „osjećaju potrebu da se pojave na političkoj sceni koja je ispunjena starim i dokazano nesposobnim profesionalnim političarima, čije je djelovanje i još više nedjelovanje ostavilo iza sebe duhovnu i materijalnu pustoš te proizvelo političku, gospodarsku i moralnu krizu." Iz citiranih fraza se vrlo lako može zaključiti da opisu označenih političkih protivnika HRAST-a, starih i dokazano nesposobnih političara čije je djelovanje i još više nedjelovanje ostavilo iza sebe duhovnu i materijalnu pustoš te proizvelo političku, gospodarsku i moralnu krizu odgovara baš društvo iz HDZ-a.

Prema elementarnoj logici, iz deklariranih političkih ciljeva HRAST-a i činjenice dugogodišnje vladavine HDZ-a koja ovih dana kulminira političkom, gospodarskom i moralnom krizom, proizlazi da bi HDZ i HRAST trebali na ovim lokalnim izborima biti politički protivnici, a ne koalicijski partneri. HDZ koji je na vlasti 12 godina i već pati od političke osteoporoze, jedini odgovara karakteru protivnika zbog kojih se HRAST uključuje u politiku. Taj protivnik su „stari i dokazano nesposobni profesionalni političari, čije je djelovanje i još više nedjelovanje ostavilo iza sebe duhovnu i materijalnu pustoš te proizvelo političku, gospodarsku i moralnu krizu".
Da bi ostvario politički cilj zbog kojeg je odlučio pojaviti se na političkoj sceni, dakle uklonio s nje stare i nesposobne političare – HRAST s njima koalira s ciljem da pomogne ostanku HDZ-a na vlasti tako da politička scena koju HRAST želi promijeniti - ostane ista. Još jednom: Da bi promijenili vlast uklanjanjem starih i nesposobnih političara lošinjski HRAST-ovci s njima sklapaju koaliciju kako bi zadržali stanje koje žele promijeniti. Nije li to apsurd?

Na javnim tribina o temi prostornog planiranja i sudbine lošinjskih plaža, ne samo članovi već i vodstvo lošinjskoga HRAST-a jasno je iskazalo stav suprotan stavovima gradske vlasti kojoj je na čelu HDZ. No iako su stavovi o prostoru i javnom dobru HDZ-a i HRASTA dijametralno suprotni - oni su koalicijski partneri. Prema javnim djelovanjima i iskazanim stavovima HDZ i HRAST bi trebali biti politički protivnici, no oni potpisuju koalicijski sporazum.

Premda se HRAST deklarativno bori protiv „starih i nesposobnih profesionalnih političara", iako imaju suprotan stav o korištenju prostora od „starih i nesposobnih političara", s njima ide u koaliciju kako bi im pomogao da i dalje ostvaruju svoje vizije i jasne ciljeve kako voditi ovaj grad. Naravno da su svjetonazorski HDZ i HRAST bliski, pa je logična je njihova suradnja na parlamentarnoj razini. Ali ovdje se radi o lokalnim izborima na kojima se odlučuje o profilu gradske vlasti i upravljanju otočnim resursima, a ne o izborima na državnoj razini na kojima su presudne svjetonazorske i općedruštvene temame.

Bilo bi zanimljivo vidjeti sadržaj toga koalicijskog sporazuma. Kako je pomirena želja onih koji imaju viziju, jasne ciljeve i znaju voditi ovaj grad i onih koji žele ukloniti nesposobne profesionalne političare i koji žele promijeniti dosadašnju vlast u koalicijskom sporazumu? S obzirom da se koalicijski sporazumi javno potpisuju i zbog prirode tih sporazuma bilo bi poželjno da stranke javno objavljuju njihov sadržaj. Ako se građane poziva da daju glas koaliciji bilo bi pristojno da potpisnici javno objave sadržaj sporazuma kako birači ne bi kupovali „mačka u vreći".

Apsurd ljutih političkih protivnika koji imaju identične politike
Iako javno ljuti politički protivnici HDZ i koalicija oko SDP-a su zajednički donosili sve odluke u gradskom vijeću koje se tiču raspolaganja i upravljanja prostorom i javnim dobrom. To se prije svega odnosi na stihijsko, gotovo a la carte, donošenje prostornih planova po narudžbi i želji investitora kojeg se može samo poželjeti kao i na podršku prodaji gradskih nekretnina i refleksno davanje suglasnosti za koncesioniranje plaža. Iako se zadnji saziv vijeća uglavnom bavio ispunjavanjem želja velikom investitoru to se činilo konsenzusom oba politička bloka oko HDZ-a s jedne i SDP-a s druge strane. Monolitnost je kvario jedino tvrdoglavi, nezavisni vijećnik Devčić. Da nije bilo njega gradsko bi vijeće Maloga Lošinja funkcioniralo poput kongresa Radničke partije Demokratske Narodne Republike Koreje. Nou natoč neviđenoj slozi vladajuće grupacije Gradskog vijeća s oporbenom (uz izuzetak vijećnika Devčića), prigodom potpisivanja Koalicije SDP-a, PGS,Laburista i HSU župan Komadina ushićeno, gotovo ratoborno uzvikuje da je ta koalicija jedina opozicijska koalicija na Lošinju koja nudi realne promjene.

Kako su HDZ i SDP blisko surađivali u malološinjskom gradskom vijeću, tako se surađivalo i sa županijskom vlasti s županom Komadinom na čelu. To se najbolje očituje na primjeru savršene suradnje u slučaju golfa i davanja koncesije na Čikat velikom investitoru. Iako nisu postojali uvjeti za davanje u koncesiju plaža u uvali Čikat, iako je to u suprotnosti s vlastitim prostornim planovima i HDZ-ova i SDP-ova koalicija daju suglasnost za to. S tom suglasnosti županijska skupština je sa SDP i HDZ-om u obrnutim situacijama, ovaj put je SDP na vlasti, raspisuje i dodjeljuje koncesiju poželjnom investitoru.

U istim ulogama i s istim rezultatom potvrđuje se savršena suradnja HDZ-a i SDP-a kao odgovor na uzbuđujući podražaj investitora kojeg se može samo poželjeti izazvan njegovom željom da na Mataldi gradi golf igralište te da se radi toga promijeni županijski prostorni plan. Bez ikakvih ozbiljnih podloga ili rasprava gradsko vijeće jednoglasno uz protivljenje usamljenog vijećnika Devčića, daje suglasnost za promjenu županijskog prostornog plana. Istim uzbuđenjem županija na prijedlog župana donosi odluku o izradi izmjene plana kako te želi investitor iako nisu ozbiljno ni stručno utvrđeni preduvjeti za to. Nepostojanje zakonskih uvjeta za to nebitna je smetnjica koju će eksperti u stručnim službama s lakoćom zaobići. Golf kakav se planira na Mataldi, na površini većoj od 300 ha i s 2x18 rupa prema zakonu i propisima može biti samo od državnog interesa. A na prijedlog župana Primorsko-goranska županija proglašava takav golf županijskim interesom da bi se takav golf mogao graditi, a da lokalna zajednica može imalo utjecati na to. Takva sinergija HDZ-a i SDP-a u lokalnoj i županijskoj vlasti i postupanja njihovih upravnih odjela potvrđuje ispravnost teze iz 2014. godine da je na investitoru kakovog možemo poželjeti dovoljno samo zamisliti što želi da se zapetljani gordijski čvor birokracije sam raspetlja.

Nije naravno za osuditi suradnju HDZ-a i SDP-a i njihovih koalicija u gradskom vijeću, interesi im mogu biti i zajednički i identični. Identični interesi HDZ-a i SDP mogu biti ili jesu različito motivirani. HDZ želi podržavati bilo kakva ulaganja velikog investitora, a SDP-ovi vijećnici moraju ispunjavati naloge svoga poslodavca. I to nije problem i to je politika, ali to se mora jasno reći. Problem je samo u zavaravanju birača. Umjesto jasnih programa o konkretnim temama iz djelokruga lokalne politike nudi se samo tvrdnja o ljutom suparništvu s političkim protivnikom HDZ-om. Licemjerno je i nepošteno u predizbornoj kampanji zavaravati birače da su protivnici kako bi se zbog toga dobili glasovi, a biti spreman blisko surađivati u gradskom vijeću prema „a la cart principu" ispunjavanja želja investitoru kakvog se može samo poželjeti.

Komentari: 

024 # Navodna opozicijaza rasprodaju 2017-05-03 21:36
Prije nego što glasate za navodnu opoziciju ili HDZ zapamtite ovu sliku i kako su sve ove stranke složne kada se rasprodaje i dijeli plijen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # boljšoj teatarmislav 2017-05-03 21:57
Citat za rasprodaju:
Prije nego što glasate za navodnu opoziciju ili HDZ zapamtite ovu sliku i kako su sve ove stranke složne kada se rasprodaje i dijeli plijen.
Ovu sliku treba isprintati i postaviti na svim javnim mjestima od Beleja do Ilovika da se vidi tko nas je prodao tuđincima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Štafetas.l. 2017-05-04 16:10
Citat mislav:
Ovu sliku treba isprintati i postaviti na svim javnim mjestima od Beleja do Ilovika da se vidi tko nas je prodao tuđincima.
Ali na slici su i kandidati za preuzimanje štafete u narednoj etapi raprodaje. Vidjet ćemo ih i na panoima u centru možda već od sutra po isteku današnjeg roka za prijave kandidata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # *Ljubopitljivi 2017-05-03 21:48
Ovaj drugi s lijeva u prvom redu,je li digao ruku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Seljačka lukavostPromatrač 2017-05-04 09:03
Citat Ljubopitljivi:
Ovaj drugi s lijeva u prvom redu,je li digao ruku?
Ah, Kamala :lol: Kao onaj seljak kojeg su naoružani ljudi za vrijeme onog rata pitali je li za ustaše ili za partizane, a on lukavo odgovori "jesam".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # OpozicijskiUhljeb 2017-05-03 21:50
Impresivno! A bivši gradonačelnik i sadašnja kandidatkinja kojoj se omililo ulizivanje dok dijeli kolače pomno gledaju jesu li svi poslušno obavili svoju ulogu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # KvariigraPromatrač 2017-05-04 09:14
Ja mislim da bijesno i s neodobravanjem gledaju onog party breakera, kvariigru Devčića koji narušava sliku totalne sinergiju čimbenika lošinjske politike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ljubopitljiviji? 2017-05-03 22:07
Tko je uopće prvi sljeva?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ???Stranački 2017-05-03 22:12
Kiko gdje ti je u analizi i podilaženju velikom Devi dojučerašnja simpatija Rudi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # to je toja 2017-05-03 22:53
Pričali vi ovo ili ono,činjenica je da je Deva jedini ostao dosljedan za razliku od ovih ostalih punoglavaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Kontrola procesaVoajer 2017-05-04 11:49
Zanimljivi su ovi koji sa strane gledaju dizače ruku. Zanimljiv je i njihov sastav i njihove poze...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # prošlo svršeno vrijemegrunch 2017-05-04 12:28
Citat Voajer:
Zanimljivi su ovi koji sa strane gledaju dizače ruku. Zanimljiv je i njihov sastav i njihove poze...
Očito je njihovo vrijeme prošlo. :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
73 # bogatstvo različitostihranitelj tuljana 2017-05-04 17:13
U svakom slučaju veličina hrvatskog demokratskog sustava ugleda se i u tome da čak i ljudi kojima smeta hrvatska valuta, hrvatski jezik, hrvatska povijest s naglaskom na Domovinski rat, te religijska uvjerenja velike većine stanovnika Hrvatske čak i u malim sredinama imaju na izbor kandidate koji odgovaraju njihovim uvjerenjima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # DemokraturaGargamel 2017-05-04 19:26
Citat hranitelj tuljana:
U svakom slučaju veličina hrvatskog demokratskog sustava ugleda se i u tome da čak i ljudi kojima smeta hrvatska valuta, hrvatski jezik, hrvatska povijest s naglaskom na Domovinski rat, te religijska uvjerenja velike većine stanovnika Hrvatske čak i u malim sredinama imaju na izbor kandidate koji odgovaraju njihovim uvjerenjima.
Demokratski sustav države čiji premijer Vlade se može izmotavati i odbijati da kaže ima li ili nema većinu u Saboru, a političkim protivnicima prijeti retorikom negdašnjih komunističkih glavešina, opasno sliči diktaturi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Kriminalni savezBingo 2017-05-05 09:59
Citat Gargamel:
Citat hranitelj tuljana:
U svakom slučaju veličina hrvatskog demokratskog sustava ugleda se i u tome da čak i ljudi kojima smeta hrvatska valuta, hrvatski jezik, hrvatska povijest s naglaskom na Domovinski rat, te religijska uvjerenja velike većine stanovnika Hrvatske čak i u malim sredinama imaju na izbor kandidate koji odgovaraju njihovim uvjerenjima.
Demokratski sustav države čiji premijer Vlade se može izmotavati i odbijati da kaže ima li ili nema većinu u Saboru, a političkim protivnicima prijeti retorikom negdašnjih komunističkih glavešina, opasno sliči diktaturi.
Jedan izrazito nepodobni novinar je u jednom nepodobnom listu danas napisao:

Koliko god bio neprincipijelan i tendenciozan, Mostov populizam ukazao je na najdublju hrvatsku političku istinu: Na kriminalni savez države i krupnog kapitala. Kratki opis uzroka raskola hrvatske vlasti stoga može glasiti ovako: Mostu je, čini se, fašizam nešto bliži od kapitalizma, a HDZ ne pravi razliku.

Ne znam kako vi, ali imat ću ovu konstataciju u vidu pri izboru lokalne vlasti jer u proteklom mandatu nije bilo nikakvog raskola. Nije bilo razlike ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
105 # IdemoPiške 2017-05-04 22:32
Ovaj portal postao je stjecište opskurnih osoba u službi poštenog veterinara kojem ne smetaju poticaji koje dobiva za osnovno stado kojeg nema kao i na "iznajmljene" ekološke pašnjake.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Pitanje kultureWeky 2017-05-04 17:55
Tko nije interesno umrežen s lošinjskom političko-gospo darskom mafijom, a nakon ovog sramotnog HDZ-ovskog mrcvarenja javnosti radi spasavanja Todorićevog delegata u Vladi ipak glasuje za lošinjski HDZ, njegove koalicijske prirepke ili metiljavu SDP-ovu koaliciju, pokazat će ozbiljan manjak političke kulture.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # K+ ministarGargamel 2017-05-04 19:14
Ali Kapeli je odahnuo što vlada nije pala, pa se ne mora biti nositelj liste na Lošinju. U zadni čas ga spasio bivši esdepejac Sauha je iz nepoznatih razloga glasovao protiv zahtjeva za smjenom Agrokorovog K+ ministra. No kako javlja ugledni news-bar, iz USKOK-a su upravo objavili kako su povukli sve optužnice i obustavili istragu protiv Sauche. Razlog ovog poteza ostaje totalna nepoznanica, a na pitanje imali li to veze sa Sauchinom podrškom ministru Mariću, protiv redakcije News Bara podignuta je optužnica ;-) 8)
news-bar.hr/vijesti/zanimljivosti/breaking-news-iz-nepoznatih-razloga-uskok-povukao-sve-optuzhnice-protiv-sau
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Sramotazoom mujagić 2017-05-04 22:45
Dok čekamo da uselimo u naše stanove na Rukaviću, investitor kojeg bi svatko poželio izgubiti ima vremena piskarati jeftine političke analize. Ostavi se politike i završi konačno ovaj projekt. Bolje bi bilo da pišeš zahtjev za tehnički prijem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # našsasa 2017-05-05 09:09
Citat zoom mujagić:
Dok čekamo da uselimo u naše stanove na Rukaviću, investitor kojeg bi svatko poželio izgubiti ima vremena piskarati jeftine političke analize. Ostavi se politike i završi konačno ovaj projekt. Bolje bi bilo da pišeš zahtjev za tehnički prijem.
Stan je tvoj kada na vlasničkom listu piše tvoje ime bez tereta 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Zato se pjeniš ...qw 2017-05-05 09:30
Citat zoom mujagić:
investitor kojeg bi svatko poželio izgubiti ima vremena piskarati jeftine političke analize.
Na stranu sve drugo za što me nije briga, po čemu je ovo JEFTINA politička analiza? Vjerojatno nisi mislio da je kupljena ili prodana za nisku cijenu nego da je loša, slaba, neuvjerljiva. Pa ako misliš da je takva, argumentiraj umjesto što pljuckaš otrov u vezi s nečim što nema veze s temom iz naslova članka. Meni je već i samo podnaslov "Apsurd ljutih političkih protivnika koji imaju identične politike" posve uvjerljiv jer znam da Kapelijeva politika dopuštanja gradnje koliko god stane nije imala oporbu u GV, osim ... no to građani dobro znaju. A sigurno znaš i ti. Zato se i pjeniš :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # sjedi i gleda...voda 2017-05-05 10:51
Nije mi jasno zbog čega se g. Devčića toliko glorificira? Na slici je razvidno da je čovjek navratio popiti vodu, i to je to. Ni manje ni više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Pije vodu a ne šampanjPepito 2017-05-05 12:14
Citat voda:
Nije mi jasno zbog čega se g. Devčića toliko glorificira? Na slici je razvidno da je čovjek navratio popiti vodu, i to je to. Ni manje ni više.
Mnogo više, dragoviću, mnogo više, samo za to se ne zna koliko bi trebalo. Ipak mnogi ljudi znaju da je Devčić jedini vijećnik koji nije plesao kako Gari svira, Nedić dirigira a Miha komponira. Ali Novi list piše uglavnom o nagradama koje si Jadranka kupuje, a radio Lošinj se zove - radio Jadranka. A što misliš zašto se tako zove?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # po partijskoj zadaćiTrn u peti 2017-05-05 12:40
Citat Pepito:
Citat voda:
Nije mi jasno zbog čega se g. Devčića toliko glorificira? Na slici je razvidno da je čovjek navratio popiti vodu, i to je to. Ni manje ni više.
Ipak mnogi ljudi znaju da je Devčić jedini vijećnik koji nije plesao kako Gari svira, Nedić dirigira a Miha komponira.
Zna on da Deva nije samo sjedio i gledao nego da je bio trn u peti Mihinim vijećnicima. Ali ima partijsku zadaću da omaložava konkurenciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Koga briga za izboreS.Ba. 2017-05-05 13:29
Citat Pepito:
Ali Novi list piše uglavnom o nagradama koje si Jadranka kupuje,
Danas kad su poznate liste i kandidati za izbore na otočnoj stranici Krčki vatrogasci ojačali vozni park, na Rabu zajedno idu SDP, HNS itd, športske igre branitelja u Baškoj i na vrhu stranice senzacionalna vijest da je Lošinj u finalu izbora za destinaciju godine nekakvog IMTJ-a ma što to bilo. Sigurno nešto kao Curavićeva Bijela zastava. A Ana Kučić se upljuvala recitiranjem otrcanih fraza o otoku vitalnosti, wellnessu, zdravlju itd. Sad vidim da je Lošinj čak dva puta nazvala otok vitalnosti :roll: Vijest ovaj put potpisuje S.Ba., neka nova tajanstvena osoba. Koga briga za izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Bijele vraneS.L. 2017-05-05 19:45
Novi list je u cjelini dobra novina, ali rubrika Otoci mu je degradirala u oglasnik lošinjske gradske vlasti, Turističke zajednice i PR službe Jadranke. Inače, slobodni, nezavisni mediji su danas rijetkost kao bijele vrane, a Reporteri bez granica Hrvatsku smještaju na 74. mjestu u svijetu, pa je u odnosu na prošlu godinu pala za 11 mjesta. Od zemalja u okruženju od Hrvatske lošija je jedino Crna Gora koja je 106., a od Hrvatske su bolje Mađarska (71.), Srbija (66.), BiH (65.) i Slovenija (37.) Većina hrvatskih medija su pod kontrolom ili kapitala ili tzv. političke elite ili oboje, a neki su u izravnom vlasništvu kapitala (kao na pr. Radio Lošinj radio Jadranka) pa je njihova sloboda ovisna o interesima vlasnika. Oni mediji koji nisu u direktnom vlasništvu kapitala o njemu ovise indirektno kroz reklame, distribuciju i t.d. Novi list je sada u vlasništvu jednog češko-slovačkog fonda i u lošoj financijskoj situaciji, no izgleda da vlasnici baš nisu pretjerano zainteresirani za njega. Kako god bilo, otočnu rubriku ne popunjavaju kvalificirani novinari nego pisci oglasa i priopćenja gradske uprave, TZ i Jadranke d.d., a napisi su često nepotpisani ili potpisani čudnim, vjerojatno lažnim inicijalima. Nema sumnje da će za razliku od izbora 2013. ovogodišnji izbori proteći u potpunom mraku za brojne Lošinjane navikle na Novi list kao lokalno glasilo. No priopćenja o proslavi visokih obljetnica Jadranke i turizma na Lošinju sigurno neće nedostajati, samo da se ne piše o izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Predizborna slavopojka HDZ-aToto 2017-05-06 10:34
Citat S.Ba.:
Koga briga za izbore.
Ali zato je jučer već u 17:49 internet izdanje Novog lista objavilo opširnu slavopojka ruskoj Jadranki i Kapelijev hvalospjev svima "koji su svojim radom ovu tvrtku pozicionirali u sam vrh hrvatskog hotelijerstva, ali i zdravstvenog turizma ne samo u okvirima Hrvatske, već i čitavog Mediterana". Skriveni subjekt ove zanosne rečenice je, naravno, on sam, gradonačelnik koji je politikom "gradit ćemo koliko god stane" uz fingiranje očuvanja okoliša i kulturnog naslijeđa najzaslužniji da to što je učinjeno Čikatu Šolić sada može hvaliti kao "potpuno uređenu uvalu Čikat".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # me myselfI 2017-05-06 11:29
Citat Toto:
Citat S.Ba.:
Koga briga za izbore.
Ali zato je jučer već u 17:49 internet izdanje Novog lista objavilo opširnu slavopojka ruskoj Jadranki i Kapelijev hvalospjev svima "koji su svojim radom ovu tvrtku pozicionirali u sam vrh hrvatskog hotelijerstva, ali i zdravstvenog turizma ne samo u okvirima Hrvatske, već i čitavog Mediterana". Skriveni subjekt ove zanosne rečenice je, naravno, on sam, gradonačelnik koji je politikom "gradit ćemo koliko god stane" uz fingiranje očuvanja okoliša i kulturnog naslijeđa najzaslužniji da to što je učinjeno Čikatu Šolić sada može hvaliti kao "potpuno uređenu uvalu Čikat".
odavno je poznato da je gospon ministar vrlo ambiciozan i ima neskrivenu želju i telent za ubacivanje u centar pažnje

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # O Njonjo, Njonjo, Njonjo, dobri moj NjonjoOyO 2017-05-06 13:42
Citat I:
Citat Toto:
Citat S.Ba.:
Koga briga za izbore.
Ali zato je jučer već u 17:49 internet izdanje Novog lista objavilo opširnu slavopojka ruskoj Jadranki i Kapelijev hvalospjev svima "koji su svojim radom ovu tvrtku pozicionirali u sam vrh hrvatskog hotelijerstva, ali i zdravstvenog turizma ne samo u okvirima Hrvatske, već i čitavog Mediterana". Skriveni subjekt ove zanosne rečenice je, naravno, on sam, gradonačelnik koji je politikom "gradit ćemo koliko god stane" uz fingiranje očuvanja okoliša i kulturnog naslijeđa najzaslužniji da to što je učinjeno Čikatu Šolić sada može hvaliti kao "potpuno uređenu uvalu Čikat".
odavno je poznato da je gospon ministar vrlo ambiciozan i ima neskrivenu želju i telent za ubacivanje u centar pažnje
Uz ovaj talent obdaren je i talentom koji ga stavlja uz bok Gordana Jandrokovića zvanog Njonjo, ulizice par exellence kojeg su zvali Sanaderov batler, Kosoričina podsuknja i Karamarkova pudlica. Nepogrješivim njuhom namirisao je Karamarkov pad, pa mu je prvi okrenuo leđa, postao Plenkovićeva katica za sve i evo ga u fotelji predsjednika Sabora. Ista karakterna svojstva i talente ima i Kapeli. I evo ga u fotelji ministra. A kad oni iznenada dadu ostavke znat ćemo da je i Plenkovići istekao rok trajanja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Tko je platio?Promatrač 2017-05-06 15:50
Citat Toto:
Citat S.Ba.:
Koga briga za izbore.
Ali zato je jučer već u 17:49 internet izdanje Novog lista objavilo opširnu slavopojka ruskoj Jadranki i Kapelijev hvalospjev svima "koji su svojim radom ovu tvrtku pozicionirali u sam vrh hrvatskog hotelijerstva, ali i zdravstvenog turizma ne samo u okvirima Hrvatske, već i čitavog Mediterana". Skriveni subjekt ove zanosne rečenice je, naravno, on sam, gradonačelnik koji je politikom "gradit ćemo koliko god stane" uz fingiranje očuvanja okoliša i kulturnog naslijeđa najzaslužniji da to što je učinjeno Čikatu Šolić sada može hvaliti kao "potpuno uređenu uvalu Čikat".
A u tiskanom izdanju ova izborna reklama HDZ-a i Jadranke prostrla se preko stranice i pol lista. Tko li je to platio?


i.imgur.com/9E1ZPd8.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # oni koji se ne sjećaju vlastite povijestinemaju mozga 2017-05-07 09:08
a di ste bili i šta ste radili 30 godina?i.imgur.com/ZCgPgiR.jpg
i.imgur.com/VzXxtUs.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Psi laju, generacije prolazePipo 2017-05-07 12:08
Osim obilježavanja 70 godina osnivanja Jadranke, ove godine obilježavamo i 30 godina vrlo slabog korištenja potencijala lošinjskog aerodroma za potrebe masovnog turizma, kao i 30 godina samo priče o cjelogodišnjem turizmu koji je trebao zaživjeti još 1987. godine izgradnjom hotela Punta II u Velom Lošinju.

Uprava Jadranke na svečanosti u hotelu Bellevue najavljuje da su upravo otkrili toplu vodu, a istovremeno prešućuju da već 30 godina po tom pitanju nisu ništa napravili. Sve to se u suradnji sa HDZ-om biračima servira kao podgrijana juha skuhana prije 30 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # šampioni turizmakornelio 2017-05-07 14:24
Citat Pipo:


Uprava Jadranke na svečanosti u hotelu Bellevue najavljuje da su upravo otkrili toplu vodu, a istovremeno prešućuju da već 30 godina po tom pitanju nisu ništa napravili. Sve to se u suradnji sa HDZ-om biračima servira kao podgrijana juha skuhana prije 30 godina.
Nikad Lošinj neće postati destinacija za cjelogodišnji turizam. Osim prometne izoliranosti nema stručne ljude u turističkim firmama. Lošinj je u turizmu doživio vrhunac osamdesetih godina, sve poslije samo je glumatanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Frigidna publikaGost 2017-05-06 19:21
Citat Toto:
Citat S.Ba.:
Koga briga za izbore.
Ali zato je jučer već u 17:49 internet izdanje Novog lista objavilo opširnu slavopojka ruskoj Jadranki i Kapelijev hvalospjev ...
Prošlo je više od 24 sata od objave ovog hvalospjeva, a uz članak ni jednog komentara. Očito da je narod sasvim frigidan na Kapelijeve, Šolićeve i Kučićkine priče o uspjesima, nagradama, rezultatima i nezaobilaznoj sinergiji. A najbolja je kandidatkinja za gradonačelnicu kojoj je osim frizure, šminke i obleke dio imidža i prepoznatljivos ti retorika za koju trebaš prevoditelja da shvati što govori. Ovako završava članak: "U svemu tome važno je ne dovesti u pitanje kvalitetu destinacije, njenog života i ponude, a pod cijenu naglog razvoja turizma. Imamo obvezu usmjeravati mlade za neometan rast i razvoj u lokalnoj zajednici, nagraditi ih za njihov rad i doprinos" poručila je Ana Kučić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ni "bravo" ni "fuj", ni "baš me briga"Simon 2017-05-07 14:12
Citat Gost:
Citat Toto:
Citat S.Ba.:
Koga briga za izbore.
Ali zato je jučer već u 17:49 internet izdanje Novog lista objavilo opširnu slavopojka ruskoj Jadranki i Kapelijev hvalospjev ...
Prošlo je više od 24 sata od objave ovog hvalospjeva, a uz članak ni jednog komentara. Očito da je narod sasvim frigidan na Kapelijeve, Šolićeve i Kučićkine priče
A već 7 ujutro objavljen je članak Tri velike lošinjske obljetnice: "Jadranka" slavi sedamdeseti rođendan koji je također još uvijek bez komentara. Ni "bravo" ni "fuj", a ni "baš me briga" :lol: novilist.hr/.../...Kaže, Istodobno s proslavom značajnog jubileja »Jadranke«, obilježit će se i 130 godina od osnivanja Turističkog ureda u Malom Lošinju te 125 godina od proglašenja Malog i Velog Lošinja klimatskim lječilištima. Dan kasnije, u subotu 6. svibnja u 12 sati u hotelu Bellevue bit će dodijeljene jubilarne nagrade djelatnicima Grupe Jadranka. Dobro da nisu ugurali i proslavu otvorenja vodovoda, kina i Aposkiomena samo da prikriju kako se sve to radi izborne promidžbe ZNA SE koje stranke i njenih satelita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Dva šupka traže autoraDomaći Licemjer 2017-05-06 11:04
Svojedobno je, preciznije 24.10.2014. godine, komentator zoon civilis komentirao članak Zoona politikona "Mitologija investiranja". U komentaru na članak koji se bavio posredno temom koncesije na Čikatu je zoon civilis napisao : „Čudi me da investitor i lošinjski garditelj broj jedan ima vremena za trule rasprave na ovom portalu, umjesto da svoju energije usredotoči na projekte koje je ugovorio i za koje ga vežu ugovori i preuzete obveze, pa čak i novci. Zato prijatelju okreni se svom poslu, napravi ono što si ugovorio, napravi stanove za koje si preuzeo kapare i pomiri se da je došao netko i veći od tebe, nemoj biti kao zavidni liberal koji je nastupao na isti način.“

Komentator zoon mujagic na novi članak Zoona politikona „Lokalni izbori ili lošinjski teatar apsurda“ u kojem članku se opet posredno dotiče i koncesija na Čikatu (sada i golfa u istom kontekstu) piše: „ Dok čekamo da uselimo u naše stanove na Rukaviću, investitor kojeg bi svatko poželio izgubiti ima vremena piskarati jeftine političke analize. Ostavi se politike i završi konačno ovaj projekt. Bolje bi bilo da pišeš zahtjev za tehnički prijem“.

Konstrukcija, kontekst i koncepcija i jednog i drugog komentara su identične. Ne komentira članak nego pisca članka ili onoga za koga pretpostavlja da je autor članka. Iz toga se dade zaključiti da su zoon civilis i zoon mujagić jedna te ista osoba ili su to dvije bliske osobe koje imaju isto zanimanje, odnosno on/i rade/e na dobro plaćenom poslu masiranja šupka investitoru kakav se samo može poželjeti a naknada u gradskom vijeću također dobro dođe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SMRTNI SLUČAJV.G, 2017-05-13 09:20
IMAM JEDNO PITANJE Citat:
-
,DA LI U MALOM LOŠINJU KOJI JE GEOGRAFSKI SMJEŠTEN NA OTOKU LOŠINJ, A OTOK LOŠINJ SE NALAZI NA TERTORIJALNIM VODAMA REPUBLIKE HRVATSKE , A SVE TO SMJEŠTENO U EVROPSKOJ UNIJI , I TO U VREMENU DANAS KADA JA OVO PIŠEM , A TO BI BILO. DANA 13, 13, svibanj godina 2017. sve to smješteno u vremenu 21. stoljeća , dakle da li postoji uopće u ovom prostoru ulica pod nazivom:ZAGREBA ČKA s kućnim brojem 27 ?.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Lokalni izbori ili lošinjski teatar apsurdaGuest 2019-04-16 08:23
Ovaj komentar je obrisao administrator

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  ...... 29.11.2021 06:29
  ......
  Devčiću je gotova politička karijera.Iz aviona se vidi da ga je Ana dobro potkupila.Zadnj a ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Tavalon 28.11.2021 22:53
  pauk
  Iz Varaždina pauka donesti u prijevodu povedi frendića da radi nezakonite radnje. Pauk ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  Tako kaže Ana 28.11.2021 18:55
  Vandali
  TEK U PREGOVORE KADA VRATE BROD NA MRTVAŠKU!! IZDRŽATI ĆEMO DO OLAFA!!
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  oOo 28.11.2021 18:23
  Moze ih svih skupa biti sram!
  Komentar na fejsu uz ovu objavu: Ma neka se svi navedeni pametnjakovici ukrcaju na brodic i ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  gost 28.11.2021 18:17
  Džon obraz
  Računaju na umor pogođenih građana. Pored toga vlast podebljava obraze da su tvrdi kao džon ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  ........ 28.11.2021 17:58
  ........
  Poslali su još kapetaniju iz Rijeke na nas!!Jučer!! 11.08.2021.Blokada Ilovika od strane ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  ........ 28.11.2021 17:51
  ........
  Već 7 dana čuvamo mol da nam ga nesrušite!! IZDAJNICI!!KAKO VAS NIJE SRAM???? ILOVIK NIJE NA ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  ........ 28.11.2021 17:47
  ........
  Misliš da su Ilovčani veslo sisali. Izdali ste nas VA BOHU. NEMA PREDAJE!! Ništa se ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  VA BOHU 28.11.2021 17:02
  TOHU
  Vidjeh danas da Ilovčani normalno dolaze u Mrtvašku, pristaju barkama i prevoze se sa Ilovika ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Oličenje inteligencije 28.11.2021 15:14
  Vijećnik
  Izgleda da neće moći na Pag, ni kad rivu naprave!!!
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Gizmo 28.11.2021 15:03
  "Vandali" tri dan odsječeni od svijeta
  Ilovik je već treći dan odsječen od svijeta, jer zbog jakog jugozapadnog vjetra brod ne ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Gost 28.11.2021 14:49
  Stručna ekspertiza A. Nedića
  Sigurno su za stručno mišljenje pitali Antu Nedića koji je na neformalnom sastanku vijećnika ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Samostalni za?ebant 28.11.2021 13:54
  Da nahranim trola...
  Sumnjiva mi je borba protiv prisile, podjele i diskriminacije udruženih skinsa i časnih ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  ....... 28.11.2021 13:12
  Ilovači biser
  Pusti sada potvrde.Mi se borimo protiv Ruskog lobija,vidiš šta je gost napisao gost.Jer ako ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  hranitelj tuljana 28.11.2021 12:40
  Baš ..
  Da...jedna strana je za prisilu diskriminaciju i podjelu a druga je protiv prisile ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  gost 28.11.2021 10:44
  Podrška Ilovčanima
  APEL STANOVNIKA ILOVIKA: Mi, Ilovčani, borimo se već tjedan dana za opstanak, za život.
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  DiDiTi 28.11.2021 10:35
  Mrtvaška Lošinjanima, ne Ilovčanima
  Ovako izgleda iskrcaj u Mrtvaški kad je more mirno. Ako je oseka, iz barke je teško izaći i ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Gost 28.11.2021 08:40
  Nakazno savezništvo
  Od struke su gori skinsi i časne sestre koji mašu Gospinim slikama u borbi protiv Covid ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Tako kaže Ana 27.11.2021 18:17
  Vandali
  Struka je pokazala znanje na Susku i Unijama.A lučka uprava(ljudi od mora),ko da nikad nisu ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  hranitelj tuljana 27.11.2021 17:50
  Da...
  Tako je...za više informacija vidjeti "Stožer" i epidemiološku "struku" koja naočigled ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  Liječeni HDZ-ovac 27.11.2021 14:06
  Odglumljena oporba
  Pitanje je toliko zakučasto da je svaki odgovor na njega i točan i pogrešan. Nije slučajno ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Tako kaže Ana 27.11.2021 14:01
  Vandali
  Zašto se nije oglasio projektant RIJEKA PROJEKT?? Ajde va BOHU traži očitovanje od ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Tako kaže Ana 27.11.2021 13:52
  Vandali
  A koju foru će OLAFU prodati??
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  fd 27.11.2021 13:46
  Vrhunac podlosti
  Mislio sam da je prijava podnesena pravobranitelji ci za djecu kako su Ilovčani zloupotrebili ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  gost 27.11.2021 13:37
  pravila struke
  Čim mi netko spomene pravila struke stajem leđima uza zid. Jer znam da me hoće naguziti.
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  ....... 27.11.2021 12:52
  ......
  Ma na kojoj televiziji???Do bro nek ti bude od 2 metra. Di će Ilovčani pristajati??? Na ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  gost 27.11.2021 12:31
  Učenje liderstva
  Kod oca je bila zadužena i za sanitarije a tamo je sigurno dizala teže stvari od čaše. U ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  ...... 27.11.2021 12:14
  ......
  Ani i Devčiću Djedovi vam se u grobu okreću radi rasprodaje!!!!
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  Kalkulus 27.11.2021 12:02
  Donacije javne, troškovi promidžbe tajni
  Trećina priznatih donacija Kučićki je kapnula od tvrtke Bistra d.o.o. iz Đurđevca. Koja je ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  hranitelj tuljana 27.11.2021 09:55
  Mudrome
  Već dugo neuspješno pokušavam saznati, a vidim da si rjećit, mudar i elokventiran (imam ...