Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Čija je uopće Jadranka d.d.?

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

scanNa početku „ruske" investicijske invazije na otok koje će nakon toga tepati da je i prvi od 1000 popraćene medijskom ofenzivom napisima u kojima se navodilo, citiram, "Beta Ulaganja su osnovana krajem 2012. u Zagrebu s ciljem ulaganja u turističke projekte na Sredozemlju. Osnivač i vlasnik tvrtke je UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, koje je u stopostotnom vlasništvu jedne od vodećih ruskih banaka Promsvyazbanke. Sjedište banke je u Moskvi i jedna od suvlasnika je i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD). EBRD je time potvrdio visoke poslovne standarde i transparentnost poslovanja koji su omogućili da Promsvyazbank postane jedna od vodećih financijskih institucija na ruskom tržištu". No spletom okolnosti, ova vodeća ruska banka, s „visokim poslovnim standardima i transparentnosti poslovanja" čijom su se moći, ugledom i veličinom „ruski" investitori u dolasku busali, neslavno je bankrotirala 

Brisanje povijesti

Na promijenjene okolnosti tvrtka Beta ulaganja je u tišini promijenila svog vlasnika (nelogična i naopaka, ali stvarno provedena radnja) u koga se s ponosom donedavno klela, te preuredila i svoju web stranicu. Tako na njoj danas stoji:

„Beta ulaganja d.o.o. je društvo s ograničenom odgovornošću osnovano krajem 2012. godine sa sjedištem u Zagrebu. Tvrtka je fokusirana na ulaganja u projekte održivog i odgovornog turizma na Sredozemlju, a za sada je usmjerena na ulaganja u Jadranku d.d. i razvoj turizma na otoku Lošinju, što će po ukupnoj vrijednosti biti jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam. Beta ulaganja danas je 100-postotni vlasnik Jadranke d.d. iz Maloga Lošinja s ukupnim kapitalom tvrtke u iznosu od 1.025.000.000,00 kuna."

Iz povijesti Beta ulaganja izbrisan je stari vlasnik, a novoga se ne spominje. Inače, mijenjanje povijesti brisanjem svjedočanstava o činjenicama bilo je uobičajeno u prethodnom jednopartijskom sustavu velike zemlje iz kojeg je došao kapital od spomenutih od 1.025.000.000,00 kuna.

Dakle, kako se navodi na internetskoj stranici Beta ulaganja, a vidljivo je i sudskom registru, temeljni kapital je impresivnih 1.025.000.000 kuna. A kako je sve to počelo?

Beta ulaganja su osnovana 22. 10. 2012. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna. Jedini osnivač bio je Silvije Eugen Barišić koji nakon kratkog vremena tvrtku prodaje tada još uglednom UK Promsvyazu, jednim od tada vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, koje je u stopostotnom vlasništvu tada jedne od vodećih ruskih banaka - Promsvyazbanke.

Neovjerena punomoć kao kora od banane
Upravo ta prva transakcija kojom jedna velika, ozbiljna ruska tvrtka koja je u stopostotnom vlasništvu jedne od vodećih ruskih banaka kupuje vlasnički udio tvrtke koja će nakon toga postati vlasnik Jadranke d.d. iz Malog Lošinja je zanimljiva. Naime, radi se o prilično nespretnoj i neozbiljnoj transakciji na kojoj se poskliznula ruska financijska elita i kojom je započeto, pretenciozno najavljeno, ulaganje u odgovorni turizam u Sredozemlje. A upravo tom transakcijom će krenuti opjevana investicijska bajka na "prvom od 1000".

Dakle, ugledni fond i velika banka kupuju dana 14. 12. 2012. za 3.000 € vlasnički udjel u Beta ulaganjima. Na koji način? Putem neovjerene skenirane punomoći na ćirilici! UK Promsvyaz je dakle dana 14. 12. 2012. u Moskvi izdao punomoć Silviju Eugenu Barišiću (tadašnjem vlasniku Beta ulaganja) da sam sa sobom potpiše ugovor o prijenosu poslovnih udjela Beta ulaganja. Istog dana 2.300 km dalje, u Zagrebu, ovlašteni sudski prevoditelj je preveo tu specijalnu punomoć. Istog je dana potpisan ugovor o prijenosu poslovnih udjela, a javni blježnik je sastavio javno bilježnički akt te je isti predan u registar Trgovačkog suda u Zagrebu.

Efikasnost za svaku pohvalu, ali problem je - valjda kao posljedica neviđene brzine - da punomoć nije ovjerena i da prijevod nije bio ispravan. Naime, specijalnu punomoć UK Promsvyaz nije ovjerio kod javnog bilježnika prema Zakonu o trgovačkim društvima koji člankom 387. stavak 3. propisuje da punomoć mora biti ovjerena kod javnog bilježnika. No, skenirana moskovska ćirilična punomoć od 14. 12. 2012. nije ovjerena kod javnog bilježnika. Zanimljivo je i da javni bilježnik u Zagrebu koji je sastavljao javnobilježnički akt o prijenosu poslovnih udjela nije primjetio da stjecatelj poslovnog uloga nema odgovarajuću punomoć. Još je zanimljivije da je registar Trgovačkog suda u Zagrebu prihvatio takve isprave i u registru proveo upis promjene osnivača iako za to nisu postojali uvjeti, budući da Zakon o trgovačkim društvima u članku 395. navodi „Sud je dužan ispitati je li društvo uredno osnovano, sadržava li prijava zakonom propisani sadržaj te jesu li joj priložene propisane isprave". Iako nisu priložene propisane isprave upis je prošao. Zašto sud nije uočio takav nedostatak? Samo su dva moguća odgovora. Nedostatak nije uočen zbog brzine ili pak namjerno. Niti jedan od ovih razloga u ozbiljnoj pravnoj državi nije prihvatljiv.

Izgubljeni u prijevodu
Istog dana kad je punomoć napisana u Moskvi, ovlašteni sudski vještak u Zagrebu pribavio je prijevod punomoći. Možemo pretpostaviti da je ovlašteni prevoditelj kao zapet čekao da elektronskom poštom stigne sken punomoći da ju na brzinu prevede. Opet valjda u brzini, napravio je pogrešan prijevod, ili bolje rečeno prijepis. U prijevodu punomoći naveden je kao OIB opunomoćitelja UK Promsvyaz – 1027718000067 – broj s 13 znamenki. No, naš OIB sastoji se od 11 znamenki. Da je ovlašteni, ali očito nemaran ili površan sudski prevoditelj ozbiljno radio svoj posao primjetio bi da u punomoći koju prevodi piše: „Punomoćnik je ovlašten podnijeti nadležnom tijelu u Republici Hrvatskoj zahtjev za izdavanje OIB-a Opunomočitelja te preuzeti rješenje/odluku o OIB-u Opunomoćitelja". Da je čitao s razumjevanjem, ovlašteni sudski prevoditelj bi shvatio da UK Promsvyaz nema svoj OIB i da tek daje punomoć za podnošenje zahtjeva za OIB, pa stoga nije logično da ga već ima. Jedino u fazi priličnog rastrojstva ili tvrdog uvjerenja da nitko neće čitati prijevod specijalne punomoći moguće je broj iz ruskog Jedinstvenog državnog registra pravnih osoba 1027718000067, koji ima 13 znameki prevesti kao OIB koji mora imati 11 znamenki.

Dakle, veliko rusko ulaganje u Sredozemlje započeto je malenom, nespretnom i nezakonitom transakcijom od 3.000 €. Što su i kako „ruski" eksperti za ulaganja dalje radili s više od milijarde kuna uloženih u Beta ulaganja, odnosno u Jadranku, pokazat će vrijeme. U svakom slučaju, pokazali su moć da samo sa skeniranom i neovjerenom punomoći mogu postati vlasnikom Jadranke d.d. A kad su sposobni i spremni to učiniti, ne treba čuditi što su kategorizirali nepostojeću marinu Čikat, bez dozvola i koncesija radili na pomorskom dobru, što bez građevinskih dozvola ili s nezakonitim dozvolama grade i rekonstriraju objekte kako god požele, te što će graditi golf u zaštićenom području Nature 2000, itd., itd.

U lipnju 2014. pojavu nepoznatih i moćnih ruskih investitora komentirao sam člankom pod naslovom Doktrina šoka u kojem sam predvidio postupke nepoznatih investitora i učinke njihova djelovanja: „... šokirani ministri, župani, državni službenici po uredima, agencijama i uredima područne samouprave te predstavnici lokalne vlasti spremni ovdje zažmiriti, ondje prešutjeti, zaobići uobičajene ili propisane procedure, standarde i propise kako bi se ispunile želje ili zahtjevi investitora koji se razmahuje tolikim novcem." Tako je bilo moguće steći i poslovne udjele temeljem skenirane specijalne punomoći na čirilici jer je „netko spreman ovdje zažmiriti, ondje prešutjeti, zaobići uobičajene ili propisane procedure, standarde i propise kako bi se ispunile želje ili zahtjevi investitora koji se razmahuje tolikim novcem".

punomoc

 

Komentari: 

1513 # pometi ispred svojih vratasvoja posla 2019-03-04 13:47
Čija je jadranka ?
A čiji si ti ?
Kupili su Jadranku kao što su i tebe kupili na rukaviću, na sve stanove koji si radio stavili ti hipoteku iako si potpisivao ugovore i primio akontaciju za stanove.
Čiji je sada ruakvić ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
615 # Trolanjegost 2019-03-04 13:54
Pitanjem čiji je on i pričom o Rukaviću nisi odgovorio na pitanje čija je Jadranka nego samo trolaš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Лошинь группа «Ядранка»Babuška 2019-03-05 14:31
Citat gost:
Pitanjem čiji je on i pričom o Rukaviću nisi odgovorio na pitanje čija je Jadranka nego samo trolaš.
Trol se ne slaže s pitanjem iz naslova članka, pa je nasrnuo na autora da promjeni temu. Ali to pitanje je na ovoj stranici postavljeno odavno i više puta, a zanima i ruske medije:

Капиталы, украденные из «Транснефти» через Внешпромбанк, отмываются вместе с другими миллиардами, выведенными из «Транснефти» через систему коррупционных контрактов. Как ранее сообщало агентство «Руспрес», Андрей Болотов контролирует ООО «Промнефтегазав томатика» и ЗАО «НКЛаб» при помощи кипрских офшоров «Майлмедоу Трейдинг лимитед» и «Фасура холдингс лимитед». В 2015 году Николай Токарев вывел в фирму «Промнефтегазав томатика» из структур «Транснефти» 1,5 млрд рублей, а за неполные 8 месяцев 2016 года — более 2 млрд.

Другим офшорным подрядчиком «Транснефти», который связан с Андреем Болотовым, стала фирма «Велесстрой». Недавно ей поручено строительство 146,7 км нефтепровода до Комсомольского нефтеперерабаты вающего завода в рамках системы «Восточная Сибирь – Тихий океан» (ВСТО). Стоимость работ — 7,06 млрд рублей. Кроме ВСТО, «Велесстрой» занимается строительством БТС-2 и Пурпе — Самотлор, общая сумма контрактов превышает 200 млрд.

Считается, что этим подрядчиком «Транснефти» владеет через кипрские офшоры друзья Андрея Болотова и Николая Токарева — хорват Михайло Перенчевич (Mihajlo Perenčević) и его сын Никола Перенчевич (Nikola Perenčević). Хорватия входит в блок НАТО, чьи специальные службы ведут агентурно-опера тивную разработку российских руководителей первого звена — в том числе Николая Токарева и членов его семьи. Кроме того, Михайло Перенчевич имеет гражданство США. Трудно представить, что обладатель американского паспорта сумел избежать регулярного диалога с агентами ЦРУ и ФБР, заинтересованны х в информации из России. Контакт с Михайло Перенчевичем мог дать ЦРУ полный доступ к важнейшим сведениям, компрометирующи м Николая Токарева.

Именно через американца Перенчевича осуществлялись приватные инвестиции семьи Токарева на территории Евросоюза. На хорватском острове Лошинь группа «Ядранка» в последние годы строит VIP-гостиницы и ведет реновацию инфраструктуры. В бухте Чикат на Лошине открылся пятизвездочный отель Bellevue и Villa Hortensia, рассчитанная всего на 10 апартаментов со своим садом, пляжем и бассейном. Виллу можно снимать не только целиком (к аренде прилагаются шеф-повар и массажист), но и этажами. Также запущен бутик-отель Alhambra & Villa Augusta со своим пляжем, садом и причалом — на месте одноименного старинного отеля.

Собственность на острове Лошинь оформлена через хорватские компании Katina, T.G.A., Magnum HR Nova и Jadranka. Последней структуре принадлежит Bellevue.

Член наблюдательного совета компании «Ядранка» Крешимир Филипович (Krešimir Filipović) близком знаком с Михайло Перенчевичем и Николаем Токаревым. В России Филиппович работает первым вице-президенто м фирмы «Велесстрой», распределяя поступающие из «Транснефти» средства. Как и в случае с банкиром Беджамовым, Токарев лоббировал интересы своего друга в государственных структурах — в итоге Филиповича в 2010 году наградили российским орденом Дружбы «за большой вклад в строительство первой очереди нефтепроводной системы Восточная Сибирь – Тихий океан».

Акционер Jadranka — фирма Beta ulaganja. Данной структурой, в свою очередь, владеет российское ООО «Управляющая компания «Промсвязь». ООО числится доверительным управляющим ЗПИФ прямых инвестиций, то есть оперирует не своими средствами, а деньгами клиентов. В 2005 году Майя Болотова получала доход от компании «Каприз-Стелл», которая входила в группу акционеров крупнейшего оператора российской стационарной связи «ЦентрТелеком». В этой же группе присутствовала «Промсвязь».
новости-россии.ru-an.info/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BD%D0%B5%D1%84%D1%82%D1%8C-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BC-%D1%86%D1%80%D1%83-%D1%8F%D1%85%D1%82%D1%8B-%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%8B/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # Slabi živciGost 2019-03-04 14:11
Citat svoja posla:
Čija je jadranka ?
A čiji si ti ?
Kupili su Jadranku kao što su i tebe kupili na rukaviću, na sve stanove koji si radio stavili ti hipoteku iako si potpisivao ugovore i primio akontaciju za stanove.
Čiji je sada ruakvić ???
Nije ti dugo trebalo da pukneš, kratak fitilj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
48 # hm, hm...Gost 2019-03-04 13:56
"A je to" punomoć?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # pas materNN 2019-03-04 14:20
Još bih se potrudio sve si ovo prevesti, ali mi se gadi kada vidim da je cijeli tekst do zadnjeg slova napisan u kurzivu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # PRdac 2019-03-04 14:32
Citat NN:
Još bih se potrudio sve si ovo prevesti, ali mi se gadi kada vidim da je cijeli tekst do zadnjeg slova napisan u kurzivu.
Ti si želio čitati beletristiku ili hvalospjeve o bajnom ruskom ulaganju?
Za to imaš druge medije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # #Prevoditelj 2019-03-04 18:49
A ni prevoditelju se nije baš dalo prevoditi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # UK Promsvyazmešetar 2019-03-04 14:52
Jadranka je neželjeno dijete, kako su je osvojili tako će je izgubiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Suma sumarumZbunjola 2019-03-05 10:16
Ako je sve prošlo kako piše u članku,onda je gospodin Silvije E. Barišić postao izuzetno bogat čovjek i cjela firma Jadranka d.d. je njegova????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Moskva suzama ne vjerujelukavić 2019-03-05 11:37
Citat Zbunjola:
Ako je sve prošlo kako piše u članku,onda je gospodin Silvije E. Barišić postao izuzetno bogat čovjek i cjela firma Jadranka d.d. je njegova????
Jel to neka zajebancija, pa gospodin S.E. Barišić je bio samo lažnjak, pravi vlasnici su u Moskvi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Gdje to pišeZbunjola 2019-03-05 13:23
Pa šta nije važno u RH što piše na papiru??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # imam erekcijuMini Star 2019-03-05 14:56
Putin će to staviti pod svoje, zaštititi će ruske interese, nacionalizirat i okupirati, po već viđenoj shemi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Paint, copy-paste, punomoćBabuška 2019-03-05 17:35
Iz ovoga zaključujem da vlasnik Jadranke moze biti svatko tko ima malo znanja iz informatike i tipkovnicu na čirilici...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # solarno plaćanjeneron 2019-03-14 18:25
Citat Babuška:
Iz ovoga zaključujem da vlasnik Jadranke moze biti svatko tko ima malo znanja iz informatike i tipkovnicu na čirilici...
Moraš imati puno toga da postaneš gazda Jadranke, ali i puno toga dati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ima se, može se datiRambo 2019-03-15 07:48
Citat neron:
Citat Babuška:
Iz ovoga zaključujem da vlasnik Jadranke moze biti svatko tko ima malo znanja iz informatike i tipkovnicu na čirilici...
Moraš imati puno toga da postaneš gazda Jadranke, ali i puno toga dati.
Ima se pa se može i dati. Da ne daju kome treba dati ne bi imali takvu podršku gradske vlasti ;-) A da pojačaju utjecaj imaju gradske vijećnike na managerskim plaćama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # InvesticijeŠojka 2019-03-15 14:05
Upišite u tražilicu na vašem kompjuteru samo ovaj tekst: abandoned golf resorts. Pogledajte koliko je golf resorta napušteno, fantastičnih hotela u (nekad) fantastičnom krajobrazu, vrhunska turistička ponuda u koju je ulupan nevjerojatan novac.

Zamislite da trebate oprati poveću količinu novca. Idealni uvjeti za to su pokvarena vlast, pasivni građani koji joj podilaze i netko na vrhu tko će zagovarati vaš naizgled smisleni projekt. Naravno da izabirete Lošinj! Predstavljate svoj projekt golf resorta koji ćete graditi novcem kojemu nitko ne zna porijeklo, zlatousti ministar ga promovira floskulama o nužnosti golfa kao preduvjeta za turizam, gradite u sinergiji s vlastima koje zanima samo vlastita korist, svi šute. zamislite što ćete učiniti kad operete svoju poveću količinu novca. Baviti se turizmam na Lošinju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # transneftandrej 2019-03-17 11:40
Citat Šojka:
Zamislite da trebate oprati poveću količinu novca. Idealni uvjeti za to su pokvarena vlast, pasivni građani koji joj podilaze i netko na vrhu tko će zagovarati vaš naizgled smisleni projekt. Naravno da izabirete Lošinj! Predstavljate svoj projekt golf resorta koji ćete graditi novcem kojemu nitko ne zna porijeklo, zlatousti ministar ga promovira floskulama o nužnosti golfa kao preduvjeta za turizam, gradite u sinergiji s vlastima koje zanima samo vlastita korist, svi šute. zamislite što ćete učiniti kad operete svoju poveću količinu novca. Baviti se turizmam na Lošinju?
Lošinj je Eldorado za ruske mafijaše uz pomoć lokalnih političara koji se prodaju sa sitni novac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Sinergija .....Bubimir 2019-03-19 10:44
Citat Šojka:
Upišite u tražilicu na vašem kompjuteru samo ovaj tekst: abandoned golf resorts. Pogledajte koliko je golf resorta napušteno, fantastičnih hotela u (nekad) fantastičnom krajobrazu, vrhunska turistička ponuda u koju je ulupan nevjerojatan novac.
Zamislite da trebate oprati poveću količinu novca. Idealni uvjeti za to su pokvarena vlast, pasivni građani koji joj podilaze i netko na vrhu tko će zagovarati vaš naizgled smisleni projekt. Naravno da izabirete Lošinj! Predstavljate svoj projekt golf resorta koji ćete graditi novcem kojemu nitko ne zna porijeklo, zlatousti ministar ga promovira floskulama o nužnosti golfa kao preduvjeta za turizam, gradite u sinergiji s vlastima koje zanima samo vlastita korist, svi šute. zamislite što ćete učiniti kad operete svoju poveću količinu novca. Baviti se turizmam na Lošinju?
Na portalu Dnevno.hr sam rano jutros pod naslovom VELIKO SLAVLJE U OBITELJI TEDESCHI: Sin Emil ženi najbogatiju Hrvaticu! Prvi donosimo detalje pročitao opširnu priču o predstojećem slavlju popraćenu pričom o vrlo slikovitim putevima do bogatstva obitelji "najbogatije Hrvatice" i okupaciji Lošinja. Tekst koji sam jutros pročitao bio je brat-bratu DESET puta dulji od teksta koji se može sada pročitati. Uz članak piše da je objavljen u Ponedjeljak, 18. ožujak 2019. u 16:46, ali ovo je samo sažetak članka koji sam čitao jutros, u kojem se spominju Škegro i neki drugi bivši dužnosnici, te navode široko razgranati, tajanstveni poslovi obitelji najbogatije Hrvatice. Među njima su opisani i poslovi koje navodi Šojka, a mi ih znamo pod nazivom sinergija gradske i županiske vlasti s ministarstvima i investitorom kakvog se može samo poželjeti.
dnevno.hr/.../...
Što mislite od čega se taj ogromni članak stisnuo na desetinu svoje prethodne verzije? Sigurno nije od vlage :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # cosa nostratoto 2019-03-19 12:08
Citat Bubimir:
Na portalu Dnevno.hr sam rano jutros pod naslovom VELIKO SLAVLJE U OBITELJI TEDESCHI: Sin Emil ženi najbogatiju Hrvaticu! Prvi donosimo detalje pročitao opširnu priču o predstojećem slavlju popraćenu pričom o vrlo slikovitim putevima do bogatstva obitelji "najbogatije Hrvatice" i okupaciji Lošinja. Tekst koji sam jutros pročitao bio je brat-bratu DESET puta dulji od teksta koji se može sada pročitati. Uz članak piše da je objavljen u Ponedjeljak, 18. ožujak 2019. u 16:46, ali ovo je samo sažetak članka koji sam čitao jutros, u kojem se spominju Škegro i neki drugi bivši dužnosnici, te navode široko razgranati, tajanstveni poslovi obitelji najbogatije Hrvatice.
Vjenčanje stoljeća privući će na Lošinj bjelosvjetsku mafiju i hebivjetre svih kategorija. Konačno će i lošinjska "elita" doći na svoje da se pokaže u punom sjaju. :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Trovremenski taftgost 2019-03-19 14:30
Citat toto:
Citat Bubimir:
Na portalu Dnevno.hr sam rano jutros pod naslovom VELIKO SLAVLJE U OBITELJI TEDESCHI: Sin Emil ženi najbogatiju Hrvaticu! Prvi donosimo detalje pročitao opširnu priču o predstojećem slavlju popraćenu pričom o vrlo slikovitim putevima do bogatstva obitelji "najbogatije Hrvatice" i okupaciji Lošinja. Tekst koji sam jutros pročitao bio je brat-bratu DESET puta dulji od teksta koji se može sada pročitati. Uz članak piše da je objavljen u Ponedjeljak, 18. ožujak 2019. u 16:46, ali ovo je samo sažetak članka koji sam čitao jutros, u kojem se spominju Škegro i neki drugi bivši dužnosnici, te navode široko razgranati, tajanstveni poslovi obitelji najbogatije Hrvatice.
Vjenčanje stoljeća privući će na Lošinj bjelosvjetsku mafiju i hebivjetre svih kategorija. Konačno će i lošinjska "elita" doći na svoje da se pokaže u punom sjaju. :-*
Anin dvorski fotograf će imati pune ruke posla dok ona bude paradirala s trovremenskom taft frizurom i radila manekenske poze.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # AmsAms 2019-03-19 22:38
Arsene sjaši!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # ????plastični anđeo 2019-03-19 13:03
a korizma?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Korizmena nagodbaJojo 2019-03-19 13:18
Citat plastični anđeo:
a korizma?
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # anketaPospanko 2019-03-19 23:35
Citat Jojo:
Citat plastični anđeo:
a korizma?
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.

Hoće li na vjenčanju stoljeća biti prisutno više od jednog ministra?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # graditi ćemo koliko god staneVanzemaljac 2019-03-20 12:54
Citat Pospanko:
Citat Jojo:
Citat plastični anđeo:
a korizma?
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.
Hoće li na vjenčanju stoljeća biti prisutno više od jednog ministra?
Za očekivati je nazočnost svih koji su potrebni za rješavanje golfa, aerodroma i šire.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # obećana zemljastojko 2019-03-20 16:32
Citat Jojo:
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.
Ajde sad si malo pretjerao, to je brak iz ljubavi prema vilama, hotelima, kampovima, trgovinama...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # zavidni tračevihranitelj tuljana 2019-03-20 18:11
Citat stojko:
Citat Jojo:
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.
Ajde sad si malo pretjerao, to je brak iz ljubavi prema vilama, hotelima, kampovima, trgovinama...
Što to ima u ljudima tužno, da ulaze u tuđe živote?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Tužno popovanjeRambo 2019-03-20 19:21
Citat hranitelj tuljana:
Citat stojko:
Citat Jojo:
To će da bude katoličko pravoslavna udbaška nagodba.
Ajde sad si malo pretjerao, to je brak iz ljubavi prema vilama, hotelima, kampovima, trgovinama...
Što to ima u ljudima tužno, da ulaze u tuđe živote?
Neka se ne hvališu i reklamiraju svoje živote pa drugi neće moći ulaziti u njih. A u kritiziranju, ruganju i tračanju nema ničeg tužnog. Tužno je tvoje popovanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # molit ću za tebehranitelj tuljana 2019-03-20 20:34
Citat Rambo:
A u kritiziranju, ruganju i tračanju nema ničeg tužnog.
Što god ti daje smisao i snagu da ustaneš ujutro...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Tuljan moliteljRambo 2019-03-21 08:43
Citat hranitelj tuljana:
Citat Rambo:
A u kritiziranju, ruganju i tračanju nema ničeg tužnog.
Što god ti daje smisao i snagu da ustaneš ujutro...
Sad znamo da si prolupao i pridružio se ovoj zajednici

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # ###RDx 2019-03-21 09:34
Citat Rambo:
Sad znamo da si prolupao i pridružio se ovoj zajednici
spali smo s magarca na tuljana
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # životinjska farmaterzo 2019-03-21 13:57
Citat RDx:
Citat Rambo:
Sad znamo da si prolupao i pridružio se ovoj zajednici
spali smo s magarca na tuljana
Krumpiri se krumpiraju tuljani se ne diraju !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  gost 23.03.2019 21:22
  Septička jama
  Vrlo važno ... Važno je da se ne prljam.
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  hranitelj tuljana 23.03.2019 21:11
  očekivano
  Uhvaćen u laži! Iako, začudio bih se da je drugačije.
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  Žuja 23.03.2019 20:43
  Referendum
  Pokreni referendum za izmjenu ustava da katolici dobiju pravo da diskriminaciju, ali da ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  gost 23.03.2019 20:13
  ....
  Ne, hvala. Rasprava s tobom prlja kao plivanje u septičkoj jami.
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  hranitelj tuljana 23.03.2019 19:54
  nisi
  Opovrgavam. U Hrvatskoj katolici ne mogu živjeti u skladu sa svojim uvjerenjima. Na primjer ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  gost 23.03.2019 19:41
  Prvo o imbecilnom pitanju!
  Opovrgnut ću čim ti opovrgneš istinitost moje tvrdnje da Već živim u državi u kojoj se u ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  hranitelj tuljana 23.03.2019 19:19
  pa...
  Ja znam, a ti opovrgni (nisi još opovrgnuo)!
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  gost 23.03.2019 15:08
  ###
  Ako on zagađuje svaku temu koja mu nije po volji, ne moraš mu nabacivati još materijala za ...
   
 • »Svaštara« 2

  pero 23.03.2019 14:50
  Ljigava frakcija HDZ-a
  Cappelijevu frakciju možemo zvati ljigava frakcija kakav je i sam Cappeli. MINISTAR turizma ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  dz 23.03.2019 14:32
  Patologija
  Trol trola samoga sebe. Zadnja faza trolskog ludila.
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  gost 23.03.2019 13:39
  Idiotsko pitanje
  Ovo je toliko neumjesno pitanje da zaslužuje naziv idiotsko pitanje. Već živim u državi ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  hranitelj tuljana 23.03.2019 12:52
  in docrti
  Djecu je uz to gotovo nemoguće inoktrinirati, zato uopće nije istina da ćete lijevo orjentirane ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  hranitelj tuljana 23.03.2019 12:47
  tools
  Jer poznato je da su djeca i mladi skroz odgovorni i uračunljivi i da su poprilično otporni ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  hranitelj tuljana 23.03.2019 12:45
  diskutabilno
  Kad već pišeš o katolicima, s kojima nemaš veze, daj mi odgovori, bi li ti želio živjeti u ...
   
 • »Svaštara« 2

  RDx 23.03.2019 12:10
  vice
  po običaju, ništa
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  gost 23.03.2019 10:32
  Nasilje većine
  Taj savjet trebaš prvo ti poslušati jer tvoji komentari su u u osnovi antikatolički, kao i ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  Toxic 23.03.2019 10:03
  Vjetar u leđa krivotvorenju povijesti
  Nedavno su održani globalni prosvjedi učenika zbog klimatskih promjena, pa i u Hrvatskoj, ali ...
   
 • »Svaštara« 2

  Prsten u Briselu 22.03.2019 20:24
  glavni baja
  Šta je dogradonačelnik ANTE NediĆ radio u briselu kao član delegacije ili predsjednik HDZ a ...
   
 • »Svaštara« 2

  samo naprijed 22.03.2019 18:49
  lova za podkusurivanje
  Kako to da u financiskom izješću Lošinj usluga nije bilo stavke prodaje stanova...
   
 • »Svaštara« 2

  ivica 22.03.2019 16:39
  bitka na marici
  Toxic je u pravu ne postoji meko i tvrdo krilo nego Sarićeva i Cappellijeva frakcija u ...
   
 • »Svaštara« 2

  Toxic 22.03.2019 12:32
  Fikus
  Ne postoji tvrdo krilo lošinjskog HDZ-a. Postoji nešto što se može nazvati društvo mrtvih puhala ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  Emanero 22.03.2019 12:12
  Tema: Opasnosti krivih duhovnosti
  Nebitno je da li je ili nije točno. Off topic je. Izvan teme. Trolanje.
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  hranitelj tuljana 22.03.2019 11:50
  dosadio si...
  Što u navedenoj tvrdnji nije točno trole?
   
 • »Svaštara« 2

  mariofil 22.03.2019 11:13
  nikad ne reci nikad
  Zašto tvrdo krilo lošinjskog HDZ-a želi smijeniti Anu ? Ne dira njihove uhljebe u komunalnom ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  Emanero 22.03.2019 10:11
  Tečaj za denuncijante
  Eichmanna sam u raspravu unio samo zbog ilustracije pojma "banalnost zla" Hannah Arendt, a ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  hranitelj tuljana 22.03.2019 06:41
  Godwinovo pravilo
  Pa, nisam ja u raspravu unio Eichmana, jednog iz plejade zločinaca iz različitih oblika ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  Emanero 21.03.2019 21:34
  Zamjena teze
  Raspravu završavaš zamjenom teze kao tipičan trol. Jer ovo nije rasprava o fašizmu i komunizmu ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  hranitelj tuljana 21.03.2019 20:53
  laku noć
  Ne bih, jer nisam socijalist ili fašist. Drago mi je da si spomenuo gđu Arendt, sa njenom misli ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  Emanero 21.03.2019 20:46
  Vile i baklje
  Ne, ti ne znaš što je meni zbunjujuće. Ne zbunjuje mene to što razne religije imaju ...
   
 • Prepravljanje i relativiziranje povijesti

  hranitelj tuljana 21.03.2019 20:12
  haram
  Pa, znam da ti je zbunjujuće da svaka religija ima neka svoja pravila, odnosno neka vjerovanja ...