Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

»Ovaj tajanstveni milijunaš s Beverly Hillsa novi je vladar Lošinja«

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

amercoDosad se Mihajlo Perenčević u nas nije eksponirao, sve dok u "Jadranku" nisu ušli ruski investitori. Dan poslije Perenčević je, uz Sanjina Šolića, predsjednika uprave "Jadranke", održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio projekt golf-terena i pratećih objekata na predjelu Matalda, na južnom dijelu otoka Cresa, Punti Križa, izvijesto je Jutarnji list.

 Mihajlo Perenčević jedan je od najbogatijih Hrvata, Putinov je prijatelj, a sada počinje graditi na Jadranu

U Rusiji gradi naftovode, predsjednik Dmitrij Medvedev zato ga je odlikovao Ordenom prijateljstva! Na Beverly Hillsu je kupio kultni restoran za šest milijuna dolara! Svaki član njegove obitelji u Zagrebu posjeduje vlastitu vilu!

Ali, 67-godišnji Mihajlo Perenčević, jedan od najbogatijih Hrvata, ima novi projekt. Želi zavladati Malim Lošinjem, kvarnerskim otokom na kojem je ljetovao kao dječak.

Na njemu ima ogromnu vilu i zemljište, a ovih je dana najavio projekt gradnje golf-igrališta u suradnji s lošinjskim turističkim divom "Jadrankom". Učinio je to dan nakon što su većinski paket dionica "Jadranke" preuzeli ruski investitori, tvrtka Promsvyaz čiji su, pak, vlasnici braća Aleksej i Dimitrij Ananijev, poduzetnici teški tri i pol milijarde dolara.

Je li Perenčević doveo bogatu rusku braću? Stoji li i on sam iza te investicije? I tko je zapravo novi vladar otoka: ruska braća ili Perenčević?

- Ne znam hoće li u nekom trenutku Mihajlo Perenčević isplivati kao vlasnik, ali znam da je povezan s ruskim investitorima te da je u gradnju golf-terena već sada investirao vlastiti novac, dovodio je stručnjake, analizirali su teren, napravili projekte - otkriva izvor blizak Perenčeviću, a i "Jadranki".

Za Mihajla Perenčevića u Hrvatskoj su dosad rijetki čuli. Uspio je u nas postati bogat, a ostati anoniman.

Za njega, oni koji ga znaju, kažu da je jedan od najbogatijih Hrvata. Vlastiti biznis razgranao je iz Rusije, preko Londona, sve do Los Angelesa, gdje njegova supruga Sonja Perenčević posjeduje restorane. Dosad se u nas nije eksponirao.

Sve dok u "Jadranku" nisu ušli ruski investitori.

Dan poslije Perenčević je, uz Sanjina Šolića, predsjednika uprave "Jadranke", održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio projekt golf-terena i pratećih objekata na predjelu Matalda, na južnom dijelu otoka Cresa, Punti Križa.

Riječ je o zemljištu od 318 hektara u vlasništvu Krčke biskupije, a investitor bi bila "Jadranka" kojoj bi za realizaciju trebalo 50-ak milijuna eura.

Crkva će im zemljište, prema dosadašnjim dogovorima, dati u koncesiju na 50 godina.

- Miha (Perenčević) jako se zagrijao za golf - kaže mi jedan njegov prijatelj.

Ispričao nam je koliko Perenčević na otoku želi sagraditi nešto čime će se izdvojiti.

- Njegova je misao vodilja napraviti na Lošinju nešto posebno, sagraditi nešto sa pet, šest zvjezdica, da nam te investicije svima donose dobro - prepričava Perenčevićeve planove naš sugovornik.

Dojma je da se Perenčević pod stare dane planira povući u mirovinu na Lošinju.

- Toliko je zainteresiran da je spreman sam s partnerom, koji u uvali Čikat također ima vilu, financirati gradnju kanalizacije za uvalu, samo kako bi je zaštitili - priča nam sugovornik. Upravo je izrada novog prostoronog plana uređenja za tu uvalu pokrenula mnoge spekulacije. Jer na toj lokaciji, osim Perenčevića, vile posjeduju još neki privatnici koji bi također željeli urediti uvalu. Stanovnici Lošinja izražavaju bojazan da bi uvala mogla postati nepristupačna običnom stanovništvu. Naime, planira se elitno okruženje koje bi odgovaralo hotelima s pet zvjezdica.

- No, ne možemo u Čikatu graditi hotele s pet zvjezdica i ostaviti ovakvu uvalu - dodaje suradnik iz "Jadranke".

Uoči prodaje "Jadranke" ruskom investitoru, Grad Mali Lošinj pokušao je prodati "Jadranki" zemljište. Većinom glasova na sjednici Gradskog vijeća Malog Lošinja bila je izglasana odluka o prodaji gradskog zemljišta uz hotele tvrtki "Jadranka". Riječ je o 32 čestice na Čikatu kojima turističko poduzeće zaokružuje komplekse uoči velikog razvojnog ciklusa u kojem će se do 2017. godine uložiti više od 200 milijuna eura.

Prva je velika investicija na tom području, rekonstrukcija hotela Bellevue, vrijedna 22 milijuna eura, započela. Ali neki su se pobunili protiv te prodaje.

U priču se zatim uključilo Državno odvjetništvo iz Rijeke koje je naložilo zabranu prodaje, ustvrdivši da je u tom predmetu sporno čije je zapravo to zemljište - gradsko ili državno.

No, upravo je projekt uvale Čikat povezao Perenčevića, "Jadranku" i grad Mali Lošinj. Perenčević slovi za osobu koja je na Mali Lošinj dovela brojne imućne ruske turiste, od kojih su neki i kupili nekretnine.

Gradnja golf-terena ambiciozan je projekt. Ali ako se pokaže da je Mihajlo Perenčević i jedan od investitora u "Jadranku", to će značiti da je uistinu ozbiljno zagrizao. Naime, "Jadranka" diktira život na Malom Lošinju. Službeno je poznato da je više od polovice vlasništva krajem prošle godine preuzela tvrtka iza koje stoji ruski investitor.

Hrvatska tvrtka Beta ulaganja preuzela je dionice "Jadranke". Podsjetimo da je njih osnovala ruska tvrtka Promsvyaz sa sjedištem u Moskvi. Stekli su većinski paket dionica, a objavili su i ponudu za preuzimanje ostalih dionica. Ta je tvrtka stekla 166.839 dionica, odnosno 50,18 posto temeljnog kapitala, čime je postala većinski vlasnik te je morala objaviti namjeru kupnje preostalih dionica. Dionice su stečene po cijeni od 700 kuna. Tako je završena potraga za strateškim investitorom. Jer, "Jadranka" posljednjih godina priprema totalni turistički preporod Malog Lošinja. Već je uložila 60 milijuna eura u preuređenje hotela i kampova, a sad planiraju uložiti još 40 u proširenje lošinjskog aerodroma koji bi trebao primati velike putničke avione te u gradnju marine za megajahte i kompleks golf-terena.

Ukupno planiraju uložiti više od 100 milijuna eura!

I tu se pojavljuje Mihajlo Perenčević, a ruski investitori kupuju dionice.

A tko je Mihajlo Perenčević?

Na promotivnom videu jedne od njegovih ruskih kompanija helikopteri nadlijeću gradilište, ogromno postrojenje sa 12.000 radnika. Gradi se naftovod Istočni Sibir - Tihi ocean. Naftovod je dug 4740 kilometara, a njime će godišnje protjecati 15 milijuna tona nafte.

Uvjeti na gradilištu iznimno su teški. Radi se i na temperaturama od minus 60 Celzijevih stupnjeva.

Riječ je o projektu čiju je gradnju naručila ruska državna tvrtka Transneft, a vrijedan je 11 milijardi američkih dolara. Gradnja je počela 2009. Naftovod danas radi. Na najtežem dijelu gradnje toga naftovoda, dugom 2700 kilometara, u najnepristupačnijim dijelovima Sibira, kao glavni izvođači bile su angažirane Perenčevićeve tvrtke. Projekti su detaljno opisani u promotivnim videomaterijalima kompanija Amerco International i Velesstroy. Perenčević je 2010. kao predsjednik uprave Velesstroya dobio orden prijateljstva za doprinos ruskoj ekonomiji, i to od ruskoga predsjednika Dmitrija Medvedeva, kako se navodi u biltenu kompanije. Njegov prijatelj kaže da je vidio fotografije na kojima je Perenčević s Putinom. Iz Hrvatske je otišao početkom 80-ih. Živio je u Zagrebu, a uz Mali Lošinj vezan je zato što je na tom otoku ljetovao s roditeljima koji su tamo kupili kućicu od tridesetak četvornih metara.

Igrao je čak i košarku za lokalni košarkaški klub. A tamo ga opisuju kao jednostavnog tipa.

- Stalno je na skuteru od 50 kubika, čak ga i zimi vidim kako Zagrebom juri u debeloj jakni, koju valjda nosi i kad radi u Sibiru - ispričao je njegov prijatelj.

Obitelj Perenčević posjeduje danas nekretnine po cijelom svijetu, a u Zagrebu imaju vile, stanove, bazene.

Perenčevića se u jednom novinskom članku povezivalo s bivšim ministrom policije Ivanom Jarnjakom. Pisalo je da je bio njegov zamjenik. No, Jarnjak nam je tu informaciju demantirao. Rekao je da Perenčević nije bio na toj funkciji, ali da je na tom mjestu bio Željko Tomljenović s kojim se Perenčevića kasnije povezivalo.

Pokušali smo doći i do Perenčevića. No, na telefone u njegovu stanu na glavnom zagrebačkom trgu nitko se nije javljao, a ni u vili.

Uspjeli smo kontaktirati njegovu kćer koja nam je rekla da joj je otac na putu.

- Pošaljite broj pa ću mu javiti, ali njega vam nema - rekla nam je Nika Perenčević.

Perenčevićeva vila na Malom Lošinju zove se "Saborka", a kupio ju je od Damira Lojena s kojim danas ulazi i u projekt gradnje golf-terena.

Perenčevićevi prijatelji kažu da se obogatio još krajem osamdesetih.

- Bilo je vidljivo da se već tada financijski odvojio od svih nas, a kasnije je samo rastao. Sjećam se da je najprije otišao u Libiju pa u Rusiju - ispričao je njegov prijatelj s otoka. Dodao je da je unatoč svemu ostao jednostavan. Kada je na otoku, najradije spava u svojem apartmanu od 40-ak četvornih metara u blizini teniskih terena.

Za razliku od njega, supruga Sonja Perenčević voli glamur Beverly Hillsa, pa je kupila kultni restoran Dan Tana's. Na internetu je objavljen i članak o novom restoranu Sonje Perenčević. U njemu je taj ugostiteljski objekt predstavljen kao "novi chic restoran vrlo indikativnog nostalgičnog imena Doma na Beverly Hillsu".

U tom se članku navodi i kultni restoran Dan Tana's, smješten u zapadnom Hollywoodu, koji je kupila od Beograđanina Dobrivoja Tanasijevića, zvanog Dan Tana, i to za šest milijuna dolara. U taj su restoran redovito zalazili Clint Eastwood, David Arquette,Kim Kardashian, Larry King, Benicio del Toro, Quentin Tarantino, George Clooney te Paris Hilton koja je u njemu proslavila i svoj rođendan.

Ubrzo je, navodi se u članku, Sonja Perenčević sa kćeri Nikom na Beverly Hillsu otvorila i taj drugi restoran s mediteranskom kuhinjom.

Nikola Perenčević, sin Mihajla Perenčevića, radio je svojedobno kao menadžer u Questus fondu Borislava Škegre.

- Da, radio je kod nas, ali otišao je još prije tri godine. Posvetio se obiteljskom biznisu, koliko mi je poznato - rekao je Škegro.

Nikola Perenčević posjeduje ogromnu vilu na Tuškancu, njegova sestra u Jurjevskoj, a još jednu vilu u istoj ulici imaju i Sonja i Mihajlo Perenčević. Ni jedna od tih vila nije opterećena kreditnim zaduženjima.

Jutarnji list

Komentari: 

18 # tuđi znoj, krv i suzeabajaba 2014-01-18 16:10
Na forumu poslovni.hr neko je napisao "jutarnji malo kasni za forumom. odavno mi već znamo tko je stvarno preuzeo jadranku.
samo da istraži jutarnji našeg misterioznog “rusa” od 90-e.to bi bilo zanimljivo". A drugi odgovara "opet zavist i insinuacije.poš ten čovjek teškim radom lijući tuđi znoj, krv i suze se obogatio." :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # karimjabar 2014-01-18 21:16
nitko se nije sjetio da je sve počelo sa košarkom, a tako će i završiti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ruscoamerco 2014-01-18 22:32
Najviše će tu jamiti Boris Badurina Gari a i Šolić.I na kraju sve će ovo završiti na ono "Tresla se brda, rodio seiš".Ovo će biti nastavak Haludova.Oni svi misle da je ovo Sibir i da je to izgradnja naftovoda.Ovo su malo drugačiji krajevi od onog što su oni zamisli. Ipak moramo priznati da je Michael veliki naivac.To sam ja davno rekao kad smo bili na jednoj večeri nakon teniskog turnira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # petarpan 2014-01-19 07:30
Citat amerco:
Ipak moramo priznati da je Michael veliki naivac.To sam ja davno rekao kad smo bili na jednoj večeri nakon teniskog turnira.

amerco, otkada ti igraš tenis kod vas je popularan bejzbol, zar ne...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # aboriđintino 2014-01-19 17:51
Citat pan:
Citat amerco:
Ipak moramo priznati da je Michael veliki naivac.To sam ja davno rekao kad smo bili na jednoj večeri nakon teniskog turnira.
amerco, čini mi se da si pravi Hlebinac kada misliš da je Majk naivac. Preveslao je i Lekića i Šolića i Garia, a i tebe će ako kojim slučajem odeš s njim na kavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # najbogatijikoka 2014-01-19 16:39
j...te,koje gluposti,o onima pravima, koji drmaju se nikad ne piše,kako u svijetu tako i na lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # menađerbogataš 2014-01-19 17:19
Ne razumijem veliku povezanost i ljubav,
bogataša gospodina Perenčevića i
gradskog menađera gospodina Badurinu ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # pinkpanter 2014-01-20 07:20
da li netko zna kako je pinki podnio ustoličenje novog vladara Lošinja...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # klanorlec 2014-01-20 09:24
Pinki je dao podršku novom vladaru, od kada je njegov brat u kompi sa "vladarom".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # rotaryđiđi 2014-01-20 09:46
Citat orlec:
Pinki je dao podršku novom vladaru, od kada je njegov brat u kompi sa "vladarom".

znači brzo su se prilagodili novom vladaru, tipično za slobodne zidare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # realnostrefik 2014-01-21 15:01
Realnost Lošinja je da se sada mora prilagoditi i pomjerili svoje guzice i početi raditi. Za početak ravnateljica osnosvne škole treba uvesti ruski jezik kao esencijalni jezik kojise treba početi učiti već u vrtiću, osnovnoj školi, pa tako i srednjoj školi. A svi ovi ravnatelji spavaju i čekaju. Koga čekaju? Godota? Kao i gospođa Antoninić, morala fi uvestu učenje stranih jezika, prije svega ruskoga jezika. Gospođa Šimičić i dalje spava, tiska prospekte na engleskom, njemačkom i talijanskom. Kao da se ništa ne događaa i ništa se nije dogodilo. Spava zimski san. Nije ona odavde. I kolturne manifestacije morale bi sadržavati ponudu i na ruskom jeziku i za ruske gospe. I gradonačelnik bi morao naučiti bar pozdraviti na ruskom, tako bi se bar trebao odnositi prema gostima. Tako se Lošinsj mora prilagođavati turističkom tržištu i okolnostima koje vladaju na turističkom tržištu. Ili mislite da će rublje samo tako stizati? Malo sutra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # TamkpsavaTasić 2014-01-21 15:48
Mene više brine kaznena prijava protov Istarskog župana jer je svijm Badurinama Kačinarima Kemalima isplaćivao naknade i to protuzakonito.G ari Đurđa Martina neće morati učiti Ruski jer znaju da od svega ovoga neće biti ništa.Tu je samo puno galame a rezultat se zna.Poklat će se oni između sebe a mi sitne ribe zajedno sa našom djecom čekat ćemo nove vladare kao što su čekali i naši djedovi i bake.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ima li pilota u avionujanićijević 2014-01-21 20:21
Citat Tasić:
Gari Đurđa Martina neće morati učiti Ruski jer znaju da od svega ovoga neće biti ništa.Tu je samo puno galame a rezultat se zna.

otkud Gari zna da od Rusa neće biti ništa, kada ne zna tko mu odluke koje su tek donesene šalje direktno dorhu i uskoku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 # okupacija u 26 slikabenito 2014-01-21 15:21
barem nećemo morati mijenjati prezimena kao što su nas prisiljavali za vrijeme talijanske okupacoje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # učiteljica životapovijest 2014-01-21 23:51
Citat benito:
barem nećemo morati mijenjati prezimena kao što su nas prisiljavali za vrijeme talijanske okupacoje.

Dragi moj Benito, ako uzmeš kao pravilo da se državna vlast manifestira kao vladajuća vojna sila i novčana jedinica na određenom teritoriju onda: Kraljevina Italija je godine 1918. okupirala, tj. nakon ratnog sukoba preuzela Lošinj od propale Austrougarske monarhije. K.u K. monarhija okupirala je i nakon ratnog sukoba preuzela je Lošinj od Napoleonove Francuske oko 1810. godine. Napoleon je okupirao i nakon ratnog sukoba zaposjeo Lošinj kao teritorij propale i raspale Mletačke republike, tj. Venecije iliti Serenissime, godine 1797. Venecija je prva u modernoj povijesti bila u posjedu (imala vojnu i novčanu vlast) ovog komadića kopna u vrijeme kad još nije bio naseljen (tj. prije 1450. godine).
Godine 1945. Lošinj je oslobođen (ili možda okupiran....!?) i navodno vraćen matici zemlji!?. Tako su nas barem učili.
Vjerujem da mnogi od nas još uvijek ne znaju kako definirati 1991. i zadnjih 20-ak godina. Moja je nona promijenila 4 države živeći uvijek u istoj kući.
Poanta ove kratke kronologije je: povijest svijeta je vrlo komplicirana i povijest svijeta traje nešto duže nego tvoja osobna sjećanja ili osobna sjećanja i iskustva tvojih roditelja ili djedova.
Za početak, pročitaj si Vježbanje života od Nedjeljka Fabria.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # stingpraučiteljica 2014-01-22 06:09
prije Vježbanja života obavezno pročitati Tibetansku knjigu života i smrti, sve će ti biti jasnije
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # comunita di lussinostelio 2014-01-22 07:21
Citat povijest:
[quote name="benito"]
Poanta ove kratke kronologije je: povijest svijeta je vrlo komplicirana i povijest svijeta traje nešto duže nego tvoja osobna sjećanja ili osobna sjećanja i iskustva tvojih roditelja ili djedova.
Za početak, pročitaj si Vježbanje života od Nedjeljka Fabria.
gledao sam predstavu Vježbanje života u nekoliko navrata, sve je to povijest, ali u tu priču nikako mi se ne uklapaju Rusi. Morati će gospodin Fabrio pisati dodatak svojoj knjizi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # učiteljica životapovijest 2014-01-22 23:14
Citat stelio:
Citat povijest:
[quote name="benito"]
Poanta ove kratke kronologije je: povijest svijeta je vrlo komplicirana i povijest svijeta traje nešto duže nego tvoja osobna sjećanja ili osobna sjećanja i iskustva tvojih roditelja ili djedova.
Za početak, pročitaj si Vježbanje života od Nedjeljka Fabria.
gledao sam predstavu Vježbanje života u nekoliko navrata, sve je to povijest, ali u tu priču nikako mi se ne uklapaju Rusi. Morati će gospodin Fabrio pisati dodatak svojoj knjizi.

Citat stelio:
Citat povijest:
[quote name="benito"]
Poanta ove kratke kronologije je: povijest svijeta je vrlo komplicirana i povijest svijeta traje nešto duže nego tvoja osobna sjećanja ili osobna sjećanja i iskustva tvojih roditelja ili djedova.
Za početak, pročitaj si Vježbanje života od Nedjeljka Fabria.
gledao sam predstavu Vježbanje života u nekoliko navrata, sve je to povijest, ali u tu priču nikako mi se ne uklapaju Rusi. Morati će gospodin Fabrio pisati dodatak svojoj knjizi.

Citat stelio:
Citat povijest:
[quote name="benito"]
Poanta ove kratke kronologije je: povijest svijeta je vrlo komplicirana i povijest svijeta traje nešto duže nego tvoja osobna sjećanja ili osobna sjećanja i iskustva tvojih roditelja ili djedova.
Za početak, pročitaj si Vježbanje života od Nedjeljka Fabria.
gledao sam predstavu Vježbanje života u nekoliko navrata, sve je to povijest, ali u tu priču nikako mi se ne uklapaju Rusi. Morati će gospodin Fabrio pisati dodatak svojoj knjizi.


Dragi moj Stelio, preporučio sam Vježbanje života kao pomoć u razumijevanju povijesti ovih krajeva. Taj roman (uradak, predstava, tekst, kako hoćeš) neće ti dati rješenja, odgovore, odluke. Ponudit će ti pomoć za razumijevanje Benitove standardne suvremene prosječne gluposti: da smo navodno bili prisiljavani mijenjati prezimena za vrijeme navodne talijanske navodne okupacije. Kao da prije i poslije toga nije bilo ničega. I ne treba Fabrio pisati dodatke. Ako smo dovoljno pametni, nastavak radnje možemo sami predvidjeti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # manipulacija povijestiAutohtoni 2014-01-24 17:50
Citat povijest:
Citat benito:
barem nećemo morati mijenjati prezimena kao što su nas prisiljavali za vrijeme talijanske okupacoje.

Dragi moj Benito, ako uzmeš kao pravilo da se državna vlast manifestira kao vladajuća vojna sila i novčana jedinica na određenom teritoriju onda: Kraljevina Italija je godine 1918. okupirala, tj. nakon ratnog sukoba preuzela Lošinj od propale Austrougarske monarhije. K.u K. monarhija okupirala je i nakon ratnog sukoba preuzela je Lošinj od Napoleonove Francuske oko 1810. godine. Napoleon je okupirao i nakon ratnog sukoba zaposjeo Lošinj kao teritorij propale i raspale Mletačke republike, tj. Venecije iliti Serenissime, godine 1797. Venecija je prva u modernoj povijesti bila u posjedu (imala vojnu i novčanu vlast) ovog komadića kopna u vrijeme kad još nije bio naseljen (tj. prije 1450. godine).
Godine 1945. Lošinj je oslobođen (ili možda okupiran....!?) i navodno vraćen matici zemlji!?. Tako su nas barem učili.
Vjerujem da mnogi od nas još uvijek ne znaju kako definirati 1991. i zadnjih 20-ak godina. Moja je nona promijenila 4 države živeći uvijek u istoj kući.
Poanta ove kratke kronologije je: povijest svijeta je vrlo komplicirana i povijest svijeta traje nešto duže nego tvoja osobna sjećanja ili osobna sjećanja i iskustva tvojih roditelja ili djedova.
Za početak, pročitaj si Vježbanje života od Nedjeljka Fabria.


Benito kao tipicni Rvat, okrece povjesne cinjenice kako vijetar puse.
Svi znamo da je nakon "oslobodjenja" doslo do egzodusa "talijanskih" obitelji. U kuce tih talijana uselili su se velikim dijelom ljudi skromni ljudi, seljaci sa otocnih mijesta sa Cresa i Losinja. Zato je danas Muzica, Kucica i slicnih u Losinju u velikom broju. Kvaka je u tome sto danas isti ti doseljenici u "oslobodjenji" Losinj podnose zahtjeve za drzavljanstvo talijanske republike.
Pa sada se pitam da li ce neki rvat za koju godinu reci da su im eto talijani na silu uvaljivali talijanske dokumente i penzije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Tko je gospodar Lošinja?tarantula 2014-01-22 09:22
Naslovom članka novinarka je Perenćevića proglasila novim vladarom Lošinja, ali izgleda da zna više nego što je napisala. Zato pod znak pitanja stavlja vlastitu tvrdnju iz naslova pitanjima "Je li Perenčević doveo bogatu rusku braću? Stoji li i on sam iza te investicije? I tko je zapravo novi vladar otoka: ruska braća ili Perenčević?". Mislim da je saznala da onaj tko vlada Čikatom vlada i Lošinjom što se vidi i po planovima za Velopin, Mataldu i aerodrom. Mislim da su ruska braća sa svojom bankom samo paravan za čovjeka koji se odjednom pojavio kao "suradnik Jadranke" s planom golfa na Mataldi, a preko par poduzeća domaćih ljudi osnovanih za kunu kapitala pokupovao sve što je bilo na prodaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Pogodi ko samOwca 2014-01-22 16:59
Citat tarantula:
. Mislim da su ruska braća sa svojom bankom samo paravan za čovjeka koji se odjednom pojavio kao "suradnik Jadranke" s planom golfa na Mataldi, a preko par poduzeća domaćih ljudi osnovanih za kunu kapitala pokupovao sve što je bilo na prodaju.
Biće da je to s ruskom bankom igra skrivača isto kao s dionicama Jadranke. Bile su u vlasništvu tvrtki na istoj adresi na Malinu i pod skrbničkim računima banaka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Pasivnilussignana 2014-01-22 11:41
Ništa se neće promijeniti dok ljudi sjede u komociji svojih domova i ispijaju kavice u ona dva i pol kafića koja su otvorena zimi.Ono što nedostaje otoku je građanska inicijativa u stilu udruge "Srđ je naš".Ljudi su nezadovoljni postojećim, ali samo zajedno i udruženi mogu spriječiti potpunu nadolazeću devastaciju otoka koja je na pomolu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # "Vladar svijeta"lussignana 2014-01-22 11:47
Dovoljno je vidjeti kako gorespomenuta Perenčevićeva kćer dolazi na kupanje na plažu Saborka - Angelina Jolie i holivudske starlete su male bebe.Taj guard dolazi od uvjerenja da novac njenog tatice "vladara Lošinja" može kupiti sve i svakoga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # visarionovičjosif 2014-01-22 19:17
Citat lussignana:
Taj guard dolazi od uvjerenja da novac njenog tatice "vladara Lošinja" može kupiti sve i svakoga.
...još su neki mislili da novac može sve kupiti pa se sada spremaju za put u Njemačku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # nebitno i nevažnokosta 2014-01-25 15:59
ma boli me kita za njegovu kćer, ima takvih kćerki pun naš lipi lošinj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # NadKupac 2014-01-22 19:48
Molim ak mi netko može pomoć ja sam iz Zagreba i imam namjeru nekaj investirati na Lošinju . Interesira me tko mi iz ureda za urbanizam može pomoć ( i po kojoj cijeni ) isto tako iz grada i po kojoj cijeni ,unaprijed. Hvala !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # TanlosavaTasić 2014-01-22 20:28
Poštovani gospodine iz Zagreba jedini koji vam mogu pomoći to su dipl.ing. Badurina i prof.Nedić a za cijenu pitajte gospodina Stefana iz Autocampa Poljana.Samo požurita jer da vas USKOK ne preduhitri.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mitokorupcija 2014-01-23 10:02
Nakon odluke državnog odvjetništva da je zemljište RH, kako vratiti uzetu proviziju
za ove i terene prodane prošle godine kod željeznickog odmarališta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pasivni - lussignanalegalist 2014-01-22 23:09
državno odvjetništvo Republike Hrvatska dužno je utvrditi da zemljišta pod šumom na Čikatu u vlasništvu Jadranke d.d. i drugih sadašnjih vlasnika u stvari ima isključivo pravo vlasništva država Republike Hrvatske prema zakonima od devedesitih godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # u registraturifiškal 2014-01-23 07:38
Citat legalist:
državno odvjetništvo Republike Hrvatska dužno je utvrditi da zemljišta pod šumom na Čikatu u vlasništvu Jadranke d.d. i drugih sadašnjih vlasnika u stvari ima isključivo pravo vlasništva država Republike Hrvatske prema zakonima od devedesitih godina.

legalistu, prouči Zakon o turističkom zemljištu iz 2010. pa se javi. Nisu vijećnici dizali ruke za nešto protuzakonito.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ti menija tebi 2014-01-23 10:08
Da li ima veze to sa bivšom sutkinjom Erdec kod upisa zemljišta , možda je za upis nagrađena uređenom kancelarijom u gradu ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # posaodno 2014-01-23 17:23
Citat lussignana:
Dovoljno je vidjeti kako gorespomenuta Perenčevićeva kćer dolazi na kupanje na plažu Saborka - Angelina Jolie i holivudske starlete su male bebe.Taj guard dolazi od uvjerenja da novac njenog tatice "vladara Lošinja" može kupiti sve i svakoga.
Dođoh jednom nesto napraviti kod gosn. Michaela kad ono izleti hći vani i drekne ne sada djeca spavaju dođite poslje , ma šipu racku nije me vidjela više nikad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bussinesgiorgio 2014-01-23 20:02
Citat dno:
Dođoh jednom nesto napraviti kod gosn. Michaela kad ono izleti hći vani i drekne ne sada djeca spavaju dođite poslje , ma šipu racku nije me vidjela više nikad.
e tu si pogriješio, mogao si se vratiti kada su se djeca naspavala možda bi i hći bila uljudnija prema tebi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...nina 2014-01-23 18:45
Vijećnici su samo hrpa ovaca koje dižu ruke a da ni sami ne znaju za što.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # TankosavaTasić 2014-01-23 22:44
Nisu vjećnici ovce nego je narod stado ovaca koji su dali glas Andrinu Maljevacu Antu Nediću Živkoviću i ostalima za koje su znali da su nemoralne osobe i bezkičmenjaci koje će gladni mutikaše obraditi i da će im kao vijećnici služiti za sitne škude.S tim jadnicima manipulira par ljudi koji nemaju ni morala ni poštenja ni kulture ni dostjanstvo i briga njih za Lošinj i za ljude koji ovdje žive. Gledaju sebe i da zgrabe danas što više jer tko zna šta će biti sutra.I to kazuje da je narod koji ih je birao glup.I to ne možemo kazati da su samo bosanci jer Pinkići Tercići Magazinčići Kučići pa i Gari su domaći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # JadnikuXX 2014-01-25 20:36
Tasiću jedi govna
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # u registraturi-fi škallegalist 2014-01-23 23:38
Republika Hrvatska putem svojeg zakonitog zastupnika bi trebala pokrenuti sudski spor za vraćanje u državnom vlasništvu zemljišta pod šumama u sadašnjem vlasništvu Jadranke d.d. i drugih , a to vrijedi i za zemljišta unutar k.č.8200 k.o.Mali Lošinj, koje je ispred i okolo hotela Bellevue , gdje su posječeni stoljetni borovi i bačene mine za miniranje hotela Bellevue što su zabranjene radnje po Zakonu o šumama (NN 148/13).Fiškalu ti ne razumješ Zakone Republike Hrvatske!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # borovinaotavio 2014-01-24 07:44
Citat legalist:
...što su zabranjene radnje po Zakonu o šumama (NN 148/13).Fiškalu ti ne razumješ Zakone Republike Hrvatske!

legalist je u pravu, sjetite se kako je završio fiškal Kičmanović, svaki vrč ide na vodu dok se ne razbije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ispeci pa reciŠumar 2014-01-24 08:03
Citat legalist:
Republika Hrvatska putem svojeg zakonitog zastupnika bi trebala pokrenuti sudski spor za vraćanje u državnom vlasništvu zemljišta pod šumama u sadašnjem vlasništvu Jadranke d.d. i drugih , a to vrijedi i za zemljišta unutar k.č.8200 k.o.Mali Lošinj, koje je ispred i okolo hotela Bellevue , gdje su posječeni stoljetni borovi i bačene mine za miniranje hotela Bellevue što su zabranjene radnje po Zakonu o šumama (NN 148/13).Fiškalu ti ne razumješ Zakone Republike Hrvatske!
Trebaš prvo pogledati u kojoj zoni se prema prostornom planu nalazi ta čestica. Ako je u građevinskoj zoni, a u naravi šuma, ne podpada pod Zakon o šumama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vladar svijeta -lussignanaGospođa 2014-01-24 00:01
prije više od 40 godina ispred vile Saborke voljela se kupati jedna mlada privlačna američka djevojka prirodne duge plave kose , zvana Mima. Mima je bila kulturna , dobra, profinjena djevojka . Voljela je umjetnost , svake godine odlazila je na Ljetne dubrovačke igre, a voljela je izrađivati predmete od keramike.Dobro sam je poznavala, jer dok se gradila njihova obiteljska kuća u Malom Lošinju , ljeti je boravila kao gost u mojoj kući zajedno sa roditeljima i braćom. Majka joj je bila indijanskog podrijetla , a otac židov hrvatskog podrijetla. Njen otac je bio arhitekt i radio je u Ujedinjenim Nacijama u New Jorku. Bila je odgojena da bude skromna ... njene teške torbe pune lijepe odjeće morala je sama nositi na dalekim putovnjima po svijetu... Šteta što kćerka Perenčevića (Nika) nikada nije upoznala gore spomenutu Mimu , mogla je mnogo naučiti o skromnosti , jer skromnost je vrlina koja ti pomogne da prebrodiš teška životna iskušenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...gost 2014-01-24 08:30
Ja ne vidim ništa loše u tome što neka tatina kćerka ili sin ,da su bahati arogantni i nepristojni.To je jedna vrlina koju su na njih prenijeli roditelji ili stručno se to zove-KUĆNI ODGOJ.To u jednu ruku i nije tako loše jer iz povijesti je poznato kako završe ta djeca i kako završe te obitelji.Prvo ih odbaci društvo,i eliminira ih iz društvenog života,prijatel ji ih izbjegavaju a nakon toga počinje propadati carstvo koje su roditelji stvarali.Ovdje se spominje godpođa Nika Perenčević,među tim ako netko poznaje Mihu i zna kako se on družio prijašnjih godina.Družio se sa puno većim brojem običnih ljudi.Puno više se družio na teniskim terenima i bio je puno više društven,za zabave,provode sa osobama s kojima je odrastao u Lošinju.Pogleda jte danas njegovo ponašanje.Bahat o hoda gradom,pozdravl ja visoko uzdignute glave.Neće sjesti na kavi s bilo kim a i ako sjedne odsjedi 5-8 minuta i odmah nastavlja užurbano kretanje,jer posao zove.U toku razgovora s bilo kim,mobitel prekida razgovor u tih 5-8 minuta,čak 4-5 puta.Nema više onog dragog Mihe koji se jednom družio s nama.igrao košarku,družio se na ručkovima na kavi.A on misli da je vječan kao što je nislio i Antolović.I zato je to dobro da sve ide svojim prirodnim tokom,i da će to po prirodnim zakonima nestati kao što je i došlo,jer očito to nije od Boga blagoslovljeno. Narode Lošinjski ne sekirajte se jer sve dolazi na svoje i ovo je samo jedna prolazna avantura koju je Lošinj doživljavao još od davnih davnih vremena. Najveću uslugu koju je Niha učinio Lošinjanima je ta da je izbacio iz svih mogućih kombinacija,bah atob i nekulturnog Šolića.To je najveća dobit za ovaj otok,a uskoro će i Garia.Ovim potezima koje MIha čini u velike je skresao krila i bosanskom lobiu.Pa zato u jednu rauku:HVALA MIHA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Timski radTrabant 2014-01-24 08:52
Citat gost:
Najveću uslugu koju je Niha učinio Lošinjanima je ta da je izbacio iz svih mogućih kombinacija, bahatob i nekulturnog Šolića.
Ti si naivan prijatelju :lol: :lol: :lol: Sve ovo je timski rad, a Šolić nije jedini igrač.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # družbaudba 2014-01-24 10:13
I dalje mu ostaju braća Mužić .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # glup, glupljidavid 2014-01-25 19:22
Citat Gospođa:
Majka joj je bila indijanskog podrijetla , a otac židov hrvatskog podrijetla.

ovo je najgluplja rečenica ikad napisana na ovom portalu !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # JozoMafiozo 2014-01-24 10:55
Rudolfo ma quando ce došlo taj uškok da stavi u peržon šve ti lopovo ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # TankosavaTasić 2014-01-24 14:06
Pa kad se sve zbroji i oduzme miha i nije tako loš čovjek
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # kurtamurta 2014-01-26 07:34
Citat Tasić:
Pa kad se sve zbroji i oduzme miha i nije tako loš čovjek

miha je barem donio neku lovu u Lošinj ma kakve boje bila, dok je Moković bivši direktor brodarstva Lošinjske plovidbe odveo firmu u stečaj, a brodove i lovu prebacio u Grčku pa sada tamo glumi Onasisa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # uskokloš 2014-03-19 09:46
kako može biti loš, kada je naredio da radove na kanalizaciji i vodi na cikatu , izvede samo njemu znani Tarcizio Mužic...
iako je to projekt vodovoda cres- lošinj,bez obzira što je investitor privatnik, i za to mora se rsaspisati natjecaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ispeci pa reci-šumarzakoni RH 2014-01-25 22:47
K.č. 8200 u k.o. Mali Lošinj je sastavni dio Park šume Čikat i podliježe Zakonu o šumama (NN 148/13 , te Zakonu o zaštiti prirode (NN 80/13).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..gost 2014-01-26 13:22
Znači da kaznena prijava protiv odgovornih je opravdanabi zatvor im ne gine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # UK Promsvyazalfa 2014-01-27 14:07
danas je u Novom listu objavljena ponuda tvrtke Beta ulaganja za preuzimanje dionica Jadranke upućena malim dioničarima koji posjeduju još 165.645 dionica. Ovom kupovinom biti će zaokruženo vlasništvo nad petom ugostiteljsko-t urističkom tvrkom u Hrvatskoj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pinkfloyd 2014-02-28 20:04
počeli su pregovori o prodaji tvrtke Lussin to jest bivše Lošinjske plovidbe Beta ulaganju iz Zagreba. Barem ćemo dobiti još nekoliko novih milijunaša na Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # PrevarantiHarambasa 2014-03-25 14:17
o moji drugovi i drugarice bit će miljunaša i bit će svega kad nećemo imati ni nogostupe na lošinju naša vlast i gaće će prodavati jer još 3 godine pa idu ako bog da a ne znamo koliko će biti teški milijoneri npr. gosp G.C, B.B, S.Š, Kojić, Lekić i glavni vođa iz zagreba Sarić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # privlakafiore 2014-03-25 14:30
Citat Harambasa:
o moji drugovi i drugarice bit će miljunaša i bit će svega kad nećemo imati ni nogostupe na lošinju naša vlast i gaće će prodavati jer još 3 godine pa idu ako bog da a ne znamo koliko će biti teški milijoneri npr. gosp G.C, B.B, S.Š, Kojić, Lekić i glavni vođa iz zagreba Sarić.
harambaša, zaboravio si najbogatijeg i najdugoviječnij eg među njima gosp Pinkija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # PreglupoYambo 2014-03-25 14:37
Citat fiore:
Citat Harambasa:
o moji drugovi i drugarice bit će miljunaša i bit će svega kad nećemo imati ni nogostupe na lošinju naša vlast i gaće će prodavati jer još 3 godine pa idu ako bog da a ne znamo koliko će biti teški milijoneri npr. gosp G.C, B.B, S.Š, Kojić, Lekić i glavni vođa iz zagreba Sarić.
harambaša, zaboravio si najbogatijeg i najdugoviječnijeg među njima gosp Pinkija.
Ovo je već preglupo čak i za ovu škovacu od portala. Ma kakve veze s prodajom Jadranke imaju G.C., B.B. i Sarić, a zašto je glavni maher u tom poslu samo S.Š. a ne punim imenom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dragocijeno vrijeme...Harambasa 2014-03-26 19:01
svima sam napisao inicijale, ne vidim razlog zasto bi gubio vrijeme da napišem punim imenom,nisu čak ni toga vrijedni. par sekundi izgubljenog vremena je previše za njih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # potrčkoHarambasa 2014-03-25 15:08
lako za našeg šefa ima bildera sa sobom kao pit bul i porezni reketar koji u životu nije težinu od pola kile dizao a sada savjetuje gazdi kako da izmisli nepotrebna radna mjesta, ima 2 ili 3 vozaca a lošinj ima 80km zracne linije možda mu treba da ide kod sina da mu nosi novac da plati sluškinju štu mu sprema stan i počisti na račun grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Satirička analiza

ishoda izbora 2020.


SVJETSKI STATISTIČKI PODACI U STVARNOM VREMENU


 

Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • »Svaštara«

  dewifoqakimi 26.10.2020 17:28
  I vesicles intubate comma-shaped diseases: travel.
  An jbu.oxqj.volim- losinj.org.dol. fp vitro caused series super active cialis 20mg ...
   
 • »Grad to sam ja!«

  gost 26.10.2020 16:46
  ????
  Što ne? Što da?
   
 • »Grad to sam ja!«

  Lujo 26.10.2020 16:39
  Vidi Gosta
  A zašto Marlen ne, a Deva, Elvis i Andrino da?
   
 • »Grad to sam ja!«

  gost 26.10.2020 14:15
  Mutne vode lokalne politike
  Ne brini ti za Marlen. Po mutnim vodama političke močvare ta pliva kao u bistroj vodi. U ...
   
 • »Grad to sam ja!«

  gost 26.10.2020 12:29
  Uspavani HDZ
  A tko će probuditi lošinjski HDZ? Uspavala ga sinergija Ane Kučić s Antom Nedićem.
   
 • »Grad to sam ja!«

  Uvijek isti pojedinci 26.10.2020 11:09
  Kristalna kugla
  Vidjet ćemo na skorašnjim izborima
   
 • »Grad to sam ja!«

  Tariguz 26.10.2020 11:00
  Nova pravednost
  Građani se trebaju žaliti protiv cjelokupnog rada Ane Kučić i to na sljedećim izborima ...
   
 • »Grad to sam ja!«

  ABCD 26.10.2020 10:45
  bez pravnog lijeka?
  Građani su se mogli žaliti na prijedlog liste. ali se sada ne mogu žaliti na obustavu odnosno ...
   
 • »Grad to sam ja!«

  pimp 26.10.2020 10:36
  Politički kurvarluk
  Za tajnicu lošinjskog ogranka izabrana je Marlen Vlašić, koja obnaša dužnost vijećnice ...
   
 • »Grad to sam ja!«

  Uvijek isti pojedinci 26.10.2020 08:18  
 • »Grad to sam ja!«

  Podstanar 26.10.2020 07:36
  Bez kontrole
  Kućićka i njeni šaptači prave od nas svih budale. Može joj biti kad ste ju izabrali za ...
   
 • »Grad to sam ja!«

  P 25.10.2020 21:15
  Priprema za izbore
  Započelo je predizborno političko komešanje na fol prvom od 1000. Nakon oživljavanja zamrlog ...
   
 • NISMO SVI NJEZINI

  hranitelj tuljana 25.10.2020 18:59
  dobar i loš policajac
  Vidim da nekima nije jasno, pa da ponovim lekciju iz Male škole politike. U politici pojam ...
   
 • »Grad to sam ja!«

  gost 25.10.2020 17:42
  Izborna dodjela stanova?
  Možda hadezeovci? Uskoro će izbori za vodstvo stranke a tko pobjedi sastavlja listu kandidata ...
   
 • NISMO SVI NJEZINI

  Đubravko 25.10.2020 17:08
  ?
  Imenuj ih nekoliko, da znam glasovati.
   
 • »Grad to sam ja!«

  Babaku 25.10.2020 16:52
  Lista
  'Tako će bez poštovanja kriterija i mjerila iz važeće Odluke gradske stanove dodijeliti ...
   
 • NISMO SVI NJEZINI

  Knez 25.10.2020 13:54
  ~«~~
  Ima ih ali takvi ne dolaze na vlast. Vlast uspostavlja HDZ trgovinom s pojedincima iz drugih ...
   
 • NISMO SVI NJEZINI

  Đubravko 25.10.2020 13:08
  Još malo
  Ima li uopće kandidata koji bi radili za opće dobro?
   
 • NISMO SVI NJEZINI

  gost 25.10.2020 08:31
  Vlast investitora
  Točno je da ovi šta su zvanično na vlasti nisu glupani i da pametno rade za sebe. Ali ...
   
 • NISMO SVI NJEZINI

  Trpimir 24.10.2020 10:16
  *
  Mislim da glupost vlada Lošinjem. Ne glupani, jer ovi na vlasti nisu glupani oni pametno ...
   
 • NISMO SVI NJEZINI

  Espumisan 24.10.2020 09:43
  Tko to tamo vlada?
  HDZ kao politička stranka zaista ne vlada na ovim otocima. Vladaju pojedinci koji su se pod ...
   
 • NISMO SVI NJEZINI

  zd 23.10.2020 14:26
  Ravnateljstvo
  Nevezano za doktorat mogla bi ... pa i sadašnja ravnateljica je prvo bila član upravnog ...
   
 • Nagradom po glavi

  Slobodni radikal 23.10.2020 12:53
  Trološka je tuga pregolema
  Ne sugeriraj mi drugačiji odgovor kad sam već napisao čime prijetiš: prijetiš radikalizacijom ...
   
 • Nagradom po glavi

  X 23.10.2020 10:56
  Ja pa ja, pa ja
  Tužno je kad netko na javnom forumu stalno podmeće svoju malenkost i nebitnost :- (
   
 • Nagradom po glavi

  hranitelj tuljana 23.10.2020 10:22
  Strava drugačijeg stava
  Prijetnja? Čime? Drugačijim mišljenjem i drugačijem stavom? U mojim komentarima nema ništa ...
   
 • Nagradom po glavi

  Slobodni radikal 23.10.2020 09:41
  trol+ološ=trološ
  Osobnom žrtvom pisanja gluposti h.t. pokušava zatrolati raspravu. Da se ne raspravlja o ...
   
 • Nagradom po glavi

  Administrator 23.10.2020 09:07
  Brisanje komentara
  Neki komentari postanu žrtve činjenice da su dio nekog niza komentara (thred-a), pa kad se ...
   
 • Nagradom po glavi

  Sanytol 23.10.2020 07:07
  Higijenska mjera
  Micanje smeća nije cenzura nego higijena.
   
 • Nagradom po glavi

  Licemjer 22.10.2020 22:10
  ...
  I meni je bio obrisan komentar gdje sam ukazao na tvoj modus operandi, ona trolovska žalopojka ...
   
 • Nagradom po glavi

  hranitelj tuljana 22.10.2020 21:16
  Ctrl+S
  Fora mi je kako je administrator promptnom uklonio moj upis koji je ukazao da je citirani ...