Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

»Nećemo se valjda držati zakona kao pijan plota«

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

mataldaZaklela se zemlja raju, da se sve tajne saznaju jedna je od mudrih narodnih izreka. O njenoj mudrosti svjedoči i slučaj nezakonitog projekta gradnje golfa na Mataldi. O toj temi potpisani autor ovog teksta napisao je više članka i aktivno je sudjelovao u javnim raspravama. Tvrdio je da su izmjene i dopune plana prostora PGŽ u vezi s projektom golf terena na Mataldi nezakonite budući da je to zahvat od državnog a ne regionalnog značaja, pa ga PGŽ ne može proglasiti interesom županije niti može omogućiti njegovu neposredenu provedbu 

Na te tvrdnje navodni autoriteti županijskih stručnih službi nehajno su odmahivali rukama, podrugljivo kolutali očima i podsmijehivali se autoru. I tako je golf na Mataldi uz bahato ignoriranje zakona, propisa i stavova javnosti upao u prostorni plan PGŽ kao županijski interes koji se posljedično može neposredno provoditi. To znači da se golf na Mataldi mogao planirati kako se planirao u županijskom prostornom planu i da se temeljem toga plana može dobiti građevinska dozvola. Nema sumnje da će Rusi, odnosno tko god se nalazi untar tog općeg pojma kojem se u lošinjskoj političkoj terminologiji eufemistički tepa da je „investitor kakav se samo poželjeti može" ishoditi građevinsku dozvolu dok si rekao keks, odnosno puno brže nego li će bilo koji građanin dobiti dozvolu za rekonstrukciju kakve male ruševine. Sve to je omogućila odluka Primorsko – goranske županije da golf na Mataldi proglasi županijskim interesom. 

O tome je u članku pod naslovom Primjedbe na prijedlog I. izmjene PPPGŽ, a podnaslovom Pravni dribling stučnjaka iz Zavoda 30. srpnja 2018. napisano:

„Ovom prilikom samo ukratko o Prijedlogu I. Izmjena i dopuna PPPGŽ. Opširnije ocjene i analiza plana vidljivi su u primjedbama koje sam uputio u javnoj raspravi, a koje se mogu vidjeti na kraju teksta.

Još 2015., fasciniran i ljubomoran zbog gotovo nadnaravne uspješnost savladavanja svih birokratski zapreka investiranju investitora kakvog se samo poželjeti može, napisao sam: "Propisi i prostorni planovi su nebitni, potencijalno ograničavajući faktori koji se lako tehnički zaobilazi pravnim "zakrpama" inače u pravilu mrzovoljne, krute i nepopustljive birokracije koja svrhu svog postojanja nalazi u opstrukciji."

Da bi uopće bilo moguće neposredno provoditi plan, odnosno graditi golf temeljem PPPGŽ bilo je nužno proglasiti zahvat županijskim interesom. Na žalost po naručitelja plana takav zahvat zbog veličine (2x18 rupa i 325 ha površine) prema propisu koji to određuje, Uredba o određivanju građevina, drugih zahvata u prostoru i površina državnog i područnog (regionalnog) značaja (NN 37/14,154/14) takav zahvat može biti proglašen samo državnim interesom. Kako država tada nije pokrenula izradu Državnog plana, a postupak bi bio bitno sporiji i s manjom mogućnosti utjecaja naručitelja, stručnjaci u Zavodu su se dosjetili i našli "pravnu zakrpu" tako da su odlučili da ono što bi mogao biti jedino državni interes proglase županijskim interesom. Na primjedbu da to županija nije mogla zakonito napraviti, izrađivač plana je javno izjavio i javno lagao, da je županija dobila od "države ovlaštenje" da to napravi.

Dakle, odredbe o neposrednoj primjeni plana su omogućene temeljem nezakonite odluke i svjesnom manipulacijom bahatih, a očito i lažljivih stručnjaka u Zavodu. Ova izmjena plana koj se tiče golfa na Mataldi ne služi na čast izrađivačima plana."

Takvim konceptom izrade plana, kojim se za zahvat veličine da bi može biti samo od državnog interesa planira i predviđa neposredna provedba samo kroz izmjene županijskog plana krše se sva ili gotovo sva načela prostornog planiranja. Za posljedicu to ima plan koji zasigurno zadovoljava privatne interese, ali ne ostvaruje javne interese i ciljeve prostornog planiranja.

U članku objavljenom 23.07.20121. pod naslovm Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti napisano je:

„Pravna osnova za izmjenu toga plana je odluka PGŽ da proglasi privatni projekt ruskog kapitala – golf na Mataldi – županijskim interesom. Ono što je i u toj odluci Skupštine PGŽ bilo nezbiljno jest činjenica da takav zahvat ne može biti proglašen županijskim interesom, već to zbog svoje veličine može biti isključivo državni interes. A kad smo kod nezbiljnosti ovoga zahvata i prostornih planova treba reći da je neozbiljno i to što Ana Kučić koja ustrajno podržava golf od prvog viđenog slajda, nije predložila da se taj zahvat ubaci i u prostorni plan Grada Malog Lošinja iako je isti sedam puta mijenjan."

Priznanje u afektu
Na 7. sjednici Skuštine PGŽ održanoj 27. siječnja 2022. godine u raspravi o 8. točki dnevnog reda o II. Izmjeni i dopuni PPPGŽ, a koja se ticala planiranja povećanih kapaciteta terminala JANAF-a u Omišlju županijska pročelnica Koraljka Vahtar-Jurković potvrdila je da je golf na Mataldi nezakonit. Iznervirana oštrom raspravom jednog člana skupštine pročelnica je nehotice priznala ono što autor tvrdi već četiri godine, da je golf na Mataldi državni a ne županijski interes. U oštroj i argumetniranoj raspravi u kojoj je jedan skupštinar razotkrio brojne nezakonitosti prilikom izrade spomenutih izmjena i dopuna PPPGŽ prokazana i šokirana pročelnica je javno na skupštini priznala da se u izradama prostornih planova županije svjesno krše zakoni i propisi. Evo transkripta priznanja odnosno samooptužbe pročelnice Koraljke Vahtar-Jurković, bez ikakvog interveniranja u sadržaj i bez pravopisnih intervencija i dodavanja bilo kakvih interpunkcijskih znakova:

„Ja bi ukazala da ako ćemo se tako čvrsto držati zakonskih odredbi treba reći da se radi o građevini i o zahvatu državnoga značaja koji bi po zakonu trebao biti normiran državnim planom prostornoga razvoja koji međutim već više od pet godina iz nekog razloga nije donesen tako da je ključni razlog zbog kojega se uopće i ova tema i tema brodogradilista Kraljevica državnoga značaja i neznam... imali smo golf Matalda koji je isto tako državnoga značaja dakle sve skupa se dešava na županijskoj razini a to nebi trebalo tako biti nego je odredba zakonska da se to mora definirati državnim planom prostornoga razvoja...".

Izjava pročelnice „ako ćemo se tako čvrsto držati zakonskih odredbi" ukazuje na mentalni kod županijske javne uprave kakav je vladao u prošlom nedemokratskom sustavu kojeg najbolje opisuje poznata izjava "Nećemo se valjda držati zakona kao pijan plota". Takav mentalni kod je omogućio da se nazakonito mijenja prostorni plan PGŽ, da se površno i šlampavo izrađuje studija utjecja na okoliš, da se istražavanje zaštićenih vrsta na gotovo 3,5 milijuna kvadrata provodi samo sat vremena. Takav mentalni kod/sklop ove županijske uprave je omogućio izdavanje i građevinske dozvole za trajektnu luku Mrtvaška temeljem rekonstrukcije mulića od 45 m2 koja uništava cijeli jedan otok. O pogubnim učincima građevinske dozvole za golf na Mataldi tek će se pisati.

Nakon priznanja županijske pročelnice da je zahvat na Mataldi državni a ne županijski interes pokazuje se kolika opasnost po građane i okoliš prijeti od ovakve županijske javne uprave i nesposobne gradske vlasti. Za zahvat na 320 ha zemljišta unutar zaštićenog područja Nature 2000 i za krčenje više od 100 ha šume bila je dovoljna zazorna spremnost jedne županijske pročelnice da protivno Uredbi državni interes prikaže kao županijski interes, iako se u naravi radi samo privatnom i vjerojatno nelegitimnom interesu „Rusa" i politički poguranac snishodljive lokalne političarke, gradonačelnice Malog Lošinja uz pristanak i pohvale tadašnjeg saziva Gradskog vijeća.

Komentari: 

029 # Minus iz demokracijeGost 2022-02-01 07:24
Lokalna političarka snishodljiva spram investitora bahati se prema gradskim vijećnicima. Misli da ju 12 godina studiranja ovlašćuje da vijećnicima dijeli pluseve iz zalaganja. Guski treba pojasniti da su za ocjenjivanje vijećniks ovlašteni birači, a ne ona.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Verbalni šamar zbog bezobrazlukaLiječeni HDZ-ovac 2022-02-01 12:00
Citat Gost:
Lokalna političarka snishodljiva spram investitora bahati se prema gradskim vijećnicima. Misli da ju 12 godina studiranja ovlašćuje da vijećnicima dijeli pluseve iz zalaganja. Guski treba pojasniti da su za ocjenjivanje vijećnika ovlašteni birači, a ne ona.
Bezobrazlukom je zaradila vruću pljusku od ocijenjenog. Na uljudna, jezgrovita i nadasve umjesna pitanja vijećnika Frankovića gradonačelnica je reagirala djetinjastim komentarom da je zaslužio plus iz zalaganja. To joj nije bilo dosta pa mu je još dobacila da je mogao i bolje. A onda se upustila u uobičajeno brbljanje s mahanjem rukama da maskira izostanak pravog odgovora i da prikrije nedostatak smislenog sadržaja. Nakon nastupa Franković joj je opalio vruć verbalni šamar. Džentlmenski, pristojno, ali ipak šamar.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # ........ 2022-02-01 12:06
o tom potom, može li Franković bolje, nju muči što ona ne može bolje, u stvari ona ne može ništa, na neki način slušamo samo prazna naklapanja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Psihološki problemiLiječeni HDZ-ovac 2022-02-01 12:41
Citat ....:
o tom potom, može li Franković bolje, nju muči što ona ne može bolje, u stvari ona ne može ništa, na neki način slušamo samo prazna naklapanja
Bez savjetnika nije znala ni kako da se riješi nepoželjnih pročelnica pa je iz gradskog proračuna platila pomoć pravnika i psihologa. Porazno za jednu magistru ekonomije i to nakon 12 godina studiranja i stručnog usavršavanja u "komunikaciji i menadžmentu ljudskih potencijala, poput usavršavanja za menadžment ljudskih potencijala na poslovnom učilištu Experta" kako je objavila uz svoj izborni program.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Estradna gradonačelnicaNN 2022-02-02 12:12
Citat Liječeni HDZ-ovac:
Na uljudna, jezgrovita i nadasve umjesna pitanja vijećnika Frankovića gradonačelnica je reagirala djetinjastim komentarom da je zaslužio plus iz zalaganja. To joj nije bilo dosta pa mu je još dobacila da je mogao i bolje. A onda se upustila u uobičajeno brbljanje s mahanjem rukama da maskira izostanak pravog odgovora i da prikrije nedostatak smislenog sadržaja.
Cirkusiranjem pred kamerama prikrivala je i nedostatak smislenog sadržaja svog izbornog programa. Na izborima je pobijedila pa sad i dalje računa s biračima koji ne cijene sadržaj nego formu i estradni nastup. Očekujmo da će glumatati do kraja mandata.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # ???!!! 2022-02-02 14:56
ima li netko titlove?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ...gost 2022-02-02 17:41
Citat !!!:
ima li netko titlove?
Vjeruj nisi ništa izgubio zato što ih nema...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Blesimetar za Anugost 2022-02-02 18:04
Citat !!!:
ima li netko titlove?
Bilo bi bolje da čita pripremljeni tekst s blesimetra umjesto što govori "iz glave". Barem bi bilo manje poštapalica.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # KontrastZC 2022-02-03 09:14
Koja razlika između Frankovićevog odmjerenog, pristojnog nastupa i ovog primjera HDZ-ovske nadmenosti i prenemaganja :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Tko je obavio crnački dio posla?DS 2022-02-04 10:43
Citat NN:
Očekujmo da će glumatati do kraja mandata.
Na sjednici GV bila je i tema cijene prikupljanja komunalnog otpada. Izlagao je direktor Komunalnog poduzeća Cres-Lošinj Kruljac. To me podsjetilo na članak iz prošle godine kad je izlazio Otočni Novi list kao prilog Novog lista, a služio je za hvaljenje i hvalisanje lokalne vlasti. Pa je 8.3. 2021. objavljen napis VRIJEDAN UGOVOR Novi korak Malog Lošinja prema odgovornom gospodarenju otpadom
i Bespovratnih 10.6 milijuna kuna za izgradnju sortirnice.
Martina Krajina Mršo je napisala da su uz Grad Mali Lošinj ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Opisala je sadržaj projekta izgradnje i opremanja sortirnice te Citirala navodnu izjavu gradonačelnice o važnosti te investicije s nezaobilaznom fotografijom njenog nasmijanog portreta. No iz napisanog se ne može razaznati tko je obavio onaj crnački dio posla da nadležna tijela dodijele nepovratnih 13,3 milijuna kuna za investiciju. No znalački propust da se spomene taj detalj uz podjednako znalačko isticanje fotografije same gradonačelnice sugerira čitatelju da je sve to samo njena zasluga.
i.imgur.com/JX1JNWW.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Umjetnost za narodgost 2022-02-04 11:53
Na otoci.net piše da je gradonačelnica stavila amandmane na prijedlog komunalnog poduzeća.
otoci.net/.../...
Nekako me hvata strah od njezinih amandmana :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # radio ne radiosvira ti radio 2022-02-04 19:59
Imamo jednu od najskupljih cijena obvezne minimalne javne usluge za sve korisnike razvrstane u kategoriju korisnika kućanstvo, u iznosu od 70 kn + PDV po kućanstvu.

Gradovi Zagreb i Rijeka još nisu usvojili odluku. Prijedlog za Zagreb je 45,00 kn + PDV, dok je u Rijeci prijedlog 54,91 kn + PDV.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović je kazao kako nije zadovoljan ovakvim rješenjem, jer će usklađenje dovesti do povećanja cijene, ponajprije kod kućanstava s manjim brojem osoba, dok će kod onih s većim brojem doći do određenog smanjenja.

Znači, što je manje osoba u kućanstvu, proizvode manje otpada, ali zahvaljujući velikom paušalu, prolaze gore nego veća obitelj.

Iako je dala amandman, lošinjsku gradonačelnicu ovo ne brine, iako je na Lošinju je još gora stvar, najveću cijenu će plaćati nonica koja živi sama i gotovo da ne proizvodi komunalni otpad, odraće je besramno veliki paušal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Jednostavna računicaČista pljačka 2022-02-05 07:33
Samac koji ne proizvodi puno smeća će 2 puta mjesečno otvoriti baju sa mješanim komunalnim otpadom, i to će ga koštati 85 kn mjesečno.
Obitelj sa 5 članova će baju sa miješanim komunalnim otpadom otvoriti 10 puta mjesečno i to će je koštati oko 105 kn mjesečno.
Obitelj proizvodi 5 puta više otpada, a minimalna razlika u visini računa. A rekli su da će biti naplata prema potrošnji.
Ova uravnilovka predstavlja nema veze s mozgom, a moguće da je i protuzakonito. Očekujem još jedan prosvjed ispred žute kuće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # Da...hranitelj tuljana 2022-02-05 07:45
Citat Čista pljačka:
Samac koji ne proizvodi puno smeća će 2 puta mjesečno otvoriti baju sa mješanim komunalnim otpadom, i to će ga koštati 85 kn mjesečno.
Obitelj sa 5 članova će baju sa miješanim komunalnim otpadom otvoriti 10 puta mjesečno i to će je koštati oko 105 kn mjesečno.
Obitelj proizvodi 5 puta više otpada, a minimalna razlika u visini računa. A rekli su da će biti naplata prema potrošnji.
Ova uravnilovka predstavlja nema veze s mozgom, a moguće da je i protuzakonito. Očekujem još jedan prosvjed ispred žute kuće.
Ako se paušal smanji noni onda se mora smanjiti i bezbrojnim vikendašima koji usluge odvoza koriste mjesec-dva godišnje. Zanima me vaš prijedlog za nadoknadu nenaplačenonog paušala?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ........ 2022-02-05 08:06
jel može pojašnjenje, kojeg to nenaplaćenog paušala?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # Umoran sam već...hranitelj tuljana 2022-02-05 10:19
Citat ....:
jel može pojašnjenje, kojeg to nenaplaćenog paušala?
Ahhhh ... (ne smijem nikada zaboraviti kad tu pišem, moram osobito pažljivo objasniti i ne smijem napraviti grešku da pretpostavim "pa to je svakom pismenom jasno) fimsni dio, zvan paušal služi tome da se naplati trošak sustava odvoza otpada i od onih koje nema veliku većinu godine. Možda ste zapazili, Apsyrtides je turistička destinacija i u velikom broju objekata nema nikoga skoro cijele godine. Ako smanjimo noni paušal moramo ga smanjiti i njima (ni za njih nije pošteno da plaćaju više nego što koriste). Dolazi do velikog gubitka, kojeg netko mora pokriti. Meni zapravo nije problem da svatko plati upravo koliko koristi, ali mislim da na kraju dana upravo vama ne bi bilo drago da se taj sustav uvede. Jer vikendaši plaćaju i za tu vašu nonu koja godišnje baci 24 vrećice, oni ih bace možda 5... ako se uvede stvarno plaćanje po potrošnji upravo bi stalni stanovnici plaćali znatno više. Razumijem da te osnove nisu svima jasne jer u protovnom ne bi bilo ljevičara...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ........ 2022-02-05 10:45
ovo što si napisao nije istina, po novom sistemu naplate komunalno društvo će samo od paušala uprihodovati enormnu zaradu u odnosu na ranije
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Odmori se, Superhiče ...gost 2022-02-05 13:02
Citat hranitelj tuljana:
Razumijem da te osnove nisu svima jasne jer u protovnom ne bi bilo ljevičara...
Ljevičarima nije jasno da ne možemo naprijed ako se protivimo superhikovskoj politici naplate troškova bogatih vlasnika objekata siromašnim lošinjskim samcima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # Znam d vam nije jasnohranitelj tuljana 2022-02-05 14:54
quote name="gost"]Citat hranitelj tuljana:
Razumijem da te osnove nisu svima jasne jer u protovnom ne bi bilo ljevičara...
Ljevičarima nije jasno da ne možemo naprijed ako se protivimo superhikovskoj politici naplate troškova bogatih vlasnika objekata siromašnim lošinjskim samcima.
A, ne, ne...opet je krenulo ljigavo izmotavanje (nisam iznenađen, doduše). Upis na koji sam reagirao pozivao je na "poštenu" naplatu temeljem količine odbačenog otpada. Spominjala se non koja baci dvije vrećice. Nije se spominjalo bogatstvo korisnika. Sad je odjedmaput i to bitno i ljevičari (ljudi koji od početka namjerno ili nenamjerno rade za interes najbogatijih ljudi na ovome svijetu, za što ih oni nerijetko indirektno a često i direktno plaćaju) uvode u priću "bogatstvo". Kakve veze ima bogatstvo s poštenom naplatom temeljem potrošnje? I je li stvarno bogatiji neki vikendaš koji s obitelji dolazi u vlažni kučerak koji je kupio njegov djed 1970-ih, ili neka sama nona koja ima tri apartmana i još različite "pašnjak/oranic a" kombinacije po cijelom otoku... odlučite se, vidim da vi zapravo i ne bi naplaćivali po potrošnji, zabunili ste se...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pošteda od lupetanjagost 2022-02-05 17:38
Citat hranitelj tuljana:
A, ne, ne...opet je krenulo ljigavo izmotavanje (nisam iznenađen, doduše).
Cijenim što na samom početku komentara napišeš uvredu i poštediš čitanja tvog lupetanja :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # Grožđe? Kiselo...hranitelj tuljana 2022-02-05 19:45
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
A, ne, ne...opet je krenulo ljigavo izmotavanje (nisam iznenađen, doduše).
Cijenim što na samom početku komentara napišeš uvredu i poštediš čitanja tvog lupetanja :lol:
Ispravno sam, kao i toliko puta, zapazio prave motive iza hinjene "zabrinutosti". Motive koji jedinu dosljedost pokazuju u stalnom trudu da nečije troškove plati netko drugi (mislim da si ti ta "nona" za koju se toliko "brineš"). Tebi ni najmanje ne smeta da netko plati nesrazmjerno visok iznos u odnosu na svoju potrošnju, dok god plaća umjesto tebe i tebi sličnih. Da si ljevičar, nisi opovrgnuo.

Ne možeš napisati ništa što bi argumenentima moglo parirati. Možeš ili obrisati moj upis, ili ga pokušati ismijati.
Jer grožđe je i onako kiselo, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # samohvala=razme tanjegost 2022-02-06 08:34
Citat hranitelj tuljana:
Ispravno sam, kao i toliko puta, zapazio prave motive
Narod kaže "samohvala niš ne valja".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Tuđe perjegost 2022-02-05 10:17
Citat DS:
Citat NN:
Očekujmo da će glumatati do kraja mandata.
iz napisanog se ne može razaznati tko je obavio onaj crnački dio posla da nadležna tijela dodijele nepovratnih 13,3 milijuna kuna za investiciju. No znalački propust da se spomene taj detalj uz podjednako znalačko isticanje fotografije same gradonačelnice sugerira čitatelju da je sve to samo njena zasluga.
i.imgur.com/JX1JNWW.jpg
»Lako je ukrasti tuđe perje, ali nije ga lako nositi! Laka perca postaju snažne omče oko vrata kada su ukradena. Stoga baš i nije pametno kititi se njima!«

»Još dok smo bili mali, starci su nas učili da ne smijemo varati, lagati, krasti a učili su nas i da se ne smijemo kititi tuđim perjem. Ako netko drugi nešto napravi za to ga treba pohvaliti a ne pripisati sebi da si to napravio.«

»Kititi se tuđim perjem prisvajati tuđe zasluge, biti plagijator«

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Cappelli: Kititi se tuđim perjem je predizborni trikVito 2022-02-06 09:18
Citat gost:
Citat DS:
Citat NN:
Očekujmo da će glumatati do kraja mandata.
iz napisanog se ne može razaznati tko je obavio onaj crnački dio posla da nadležna tijela dodijele nepovratnih 13,3 milijuna kuna za investiciju. No znalački propust da se spomene taj detalj uz podjednako znalačko isticanje fotografije same gradonačelnice sugerira čitatelju da je sve to samo njena zasluga.
i.imgur.com/JX1JNWW.jpg
»Lako je ukrasti tuđe perje, ali nije ga lako nositi! Laka perca postaju snažne omče oko vrata kada su ukradena. Stoga baš i nije pametno kititi se njima!«
»Kititi se tuđim perjem prisvajati tuđe zasluge, biti plagijator«
Kićenje tuđim perjem zamjerio je i Kapeli, ali ne Ani Kučić nego Komadini. U pokušaju da se domogne fotelje župana rekao je u predizbornoj kampanji da se “Komadina bavi i plagijatorskim situacijama” te da “sve investicije ili njihov veći dio stavlja u materijale kao svoje investicije i projekte.”
“On stalno reže vrpce na tuđim projektima,” rekao je HDZ-ov kandidat za župana Cappelli, dodavši da županija sudjeluje u nekim projektima, primjerice u projektiranju riva ili lukobrana, ali da prave investicije idu iz nacionalnih ili europskih sredstava, odnosno 85 posto iz europskih sredstava, a ostatak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
Cappelli: Znam da je hvaliti i kititi se tuđim perjem u najmanju ruku predizborni trik

grabancijas.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # "nadam se da vaš savjetnik Priskić to zna"Grunf 2022-02-04 09:20
Citat Gost:
Lokalna političarka snishodljiva spram investitora bahati se prema gradskim vijećnicima. Misli da ju 12 godina studiranja ovlašćuje da vijećnicima dijeli pluseve iz zalaganja. Guski treba pojasniti da su za ocjenjivanje vijećniks ovlašteni birači, a ne ona.
A što drugo je mogla nego djetinjastom ironijom reagirati na Frankovićevu profinjenu ironiju. Predložio je da Lošinj krene primjerom Poreča i omogući građanima uvid u sve isplate iz proračuna. Kazao je "Trenutno su otvoreni javni pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava za takve projekte i nadam se da vaš savjetnik Priskić to zna". Gradonačelnicu je pogodila aluzija na njega kao savjetnika za EU projekte koji je bio dogradonačelnik Grada Opatije. Ako internet ne laže, sada preko obrta nudi usluge savjetovanja i konzaltinga. S obzirom da je gradonačelnica najavila financiranje izbornih obećanja iz EU fondova, a za taj posao ga je angažirala za savjetnika pri izradi projekata Frankovićeva primjedba ju je jako pogodila :lol:

A nastavio je s kritikom gradske vlasti zbog demografske procjene iz Prostornog plana uređenja Grada, kazavši da Lošinj prema novom popisu ima 1500 stanovnika manje od "scenarija" iz plana. Gradonačelnica je, dodjeljujući "plus iz zalaganja" Frankoviću, odgovorila da je od 2008. samo jedne godine bilo više rođenih nego umrlih, a da Grad izdvaja sredstva za naknade i poticaje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Trla baba lanDa joj prome dan 2022-02-04 09:38
Citat Gost:
Lokalna političarka snishodljiva spram investitora bahati se prema gradskim vijećnicima. Misli da ju 12 godina studiranja ovlašćuje da vijećnicima dijeli pluseve iz zalaganja. Guski treba pojasniti da su za ocjenjivanje vijećniks ovlašteni birači, a ne ona.
Pokušava oponašati premijera koji se na aktualnom prijepodnevu u Saboru na isti način ophodi prema saborskim zastupnicima.
Umjesto jasnog i konciznog odgovora na postavljeno pitanje, pokušava se ad hominem kvazi argumentima omalovažiti onoga koji je postavio pitanje. Tako se ponašaju samo oni koji nemaju ili skrivaju odgovore na postavljena pitanja, što je karakteristično za muljatore i lopove. Iako si je gradonačelnica umislila da je ovakvim istupom postala iznimno duhovita ili pametna, vidimo da se samo pretvorila u jadnu oponašateljicu loših uzora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Cenzura FB stranice gradonačelniceK.K. 2022-02-03 10:13
Jučer je na službenoj FB stranici gradonačelnice objavljeno - citiram - Kao što je ranije najavljeno, donesen je zaključak o visini pomoći roditeljima za opremu novorođene djece za 2022. godinu kojim su prijašnji iznosi znatno uvećani. Nakon toga slijedi podulji tekst u kojem se pored ostalog hvalisanja Gradu tepa da je prijatelj djece, ali zadržat ću se samo na uvodnom dijelu. U kojem se navedeni čin objavljuje u gramatički pasivnom obliku, pa je vršitelj radnje donošenja zaključka izostavljen. Jučer sam si postavio pitanje tko je donio taj zaključak, jer sasvim sigurno nije "pao s neba". Predvečer se je pojavio komentar kojim se problematizira nedostatak vijesti koji sam i ja uočio, ali jutros ga više nije bilo. Pitanje je za gradonačelnicu očito neugodno pa ga je dala ukloniti. No zbog vlastitog iskustva s cenzurom komentara ovaj sam snimio pa vas mogu počastiti sadržajem tog nepodobnog komentara koji nije doživio jutro :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Prosvjed u Gradu prijatelju djecegost 2022-02-03 18:36
Citat K.K.:
Nakon toga slijedi podulji tekst u kojem se pored ostalog hvalisanja Gradu tepa da je prijatelj djece
Piše "Mali Lošinj Grad je prijatelj djece, želimo biti podrška njima i njihovim roditeljima od prvih dana života", ali djeca s Ilovika to prijateljstvo nisu iskusila a njihovi roditelji nisu dobili podršku. Pa su bili prisiljeni na prosvjed.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Osvrt na gradonačelničin populizamgost 2022-02-03 19:24
Na ovu demagošku poruku osvrnuo se vijećnik Franković: Objava gradonačelnice o jednokratnom povećanju naknade za novorođenu djecu je ništa drugo nego bacanje prašine u oči našim građanima. U Gradu u kojem se na stan čeka u prosjeku 20 i više godina, gdje mlade obitelji s djecom ne mogu ostvariti krov nad glavom, gdje majke ne mogu nastaviti raditi jer im za djecu nema mjesta u vrtiću, gdje se ne otvaraju nova radna mjesta i mladi zbog toga odlaze s otoka ili odgađaju osnivanje obitelji, gradonačelnica povećava naknade za par tisuća kuna godišnje što je najobičniji populizam.

Nažalost Grad Mali Lošinj po ničemu nije prijatelj djece (osim za reklamne svrhe).
Bilo bi pametnije da se pristupilo izradi sveobuhvatnog programa demografske obnove jer naš Grad izumire takvim tempom da će nas na slijedećem popisu stanovništva biti znatno manje od 7 tisuća. Takvim programom potrebno je razraditi teme demografskih poticaja i mjera, stanovanje, zapošljavanje, mobilnost, zdravlje i sport za mlade, rad s mladima i kulturu te obrazovanje.

Posebno se treba osvrnuti na osobe s invaliditetom, samohrane roditelje, pomoći trudnicama i potporama u očuvanju trudnoće, kao i proširenju usluga i servisa za čuvanje i obrazovanje djece od jasličke do vrtićke dobi.

To će obiteljima i djeci biti znak da imaju potporu naše društvene zajednice.
Ukoliko naša vlast treba pomoć u izradi takvog programa, oporba će im rado u tome pomoći.
Jer djeca moraju uvijek biti na prvom mjestu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # HororLučka uprava 2022-02-03 19:09
Horor se dalje nastavlja u Lučkoj upravi.Ravnatel j ostao isti.Svi marljivo rade i smišljaju kako da otočanima zagorčaju život!Suščani zadovoljni!Na Unijama će popločiti rivu.Unijani sretni!Linija 311. obara rekorde!Ilovčan i sretni!Čak su i dobili čuvare na Mrtvaškoj.Nemož eš vjerovati kako je lijepo!
Sje..... tri rive(miljone) i ostaneš na poslu.Nemožeš vjerovati.Tu mi nešto gadno ........
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # .......... 2022-02-04 09:55 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # ...... 2022-02-04 10:14
Operacija uspjela, pacijent umro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # .......... 2022-02-04 10:23
Vratite nam Austrougarsku!! !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Tata matanema do Hrvata 2022-02-06 19:28
Mi smo specijalisti!Ev o čitam o Hrvatskoj kuni na novčanici za jedan euro.Plagijat.G lavno da je u komisiji bilo(čini mi se)22-23 člana komisije.Pobjed nik dobio za plagijat 70 000kuna+ druga dva mjesta 2*35 000kn=140 000kn.Hrvatska Narodna Banka.A mi se čudimo da nije izabran drugi ravnatelj lučke uprave?????I opet sve po zakonu.Ima li kraja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # HDZPopaj 2022-02-07 07:20
Ovo s kunom na euru je sve. Poznate prakse krađe i plagiranja prenose se dalje i zamataju u novi brend. Struka je tu smokvin list, bira HDZ. Plenković izjavljuje pobjedonosno kako su autori dizajnirali baš ono što je Vlada htjela. Sva tridesetogodišn ja povijest ove naše države reflektirana je u ovom procesu izbora dizajna eura na hrvatski način", izjavila je Benčić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # SimbolikaGost 2022-02-07 09:14
Citat Popaj:
Sva tridesetogodišnja povijest ove naše države reflektirana je u ovom procesu izbora dizajna eura na hrvatski način
Simbol nostalgij za ustaštvom plus plagiranje. To je Hrvatska pod vlasti HDZa i ortaka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .. 2022-02-07 10:17
Nemože nam niko ništa
Jači smo od sudbine
Neka pate oni
Koji nas ne vole...
....tako nekako..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Tata matanema do Hrvata 2022-02-06 19:35 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Točno ono što je Vlada htjelaKunolovac 2022-02-07 10:23
Citat nema do Hrvata:
Za blamažu s kovanicom eura Vlada odgovornost prebacuje na HNB, ali prije izbijanja skandala Plenković je zadovoljno izjavio "Autori eurokovanica pogodili su točno ono što je Vlada htjela". Na kraju je ispalo da kao nacionalni motiv na kovanicu eura uvodimo ukradenu kunu, piše Telegram. Ali treba podsjetiti da je već i uvođenje novčane novčane jedinice pod imenom kuna u jednu republiku bilo skandalozno. U tisućgodišnjoj povijesti kunu su kao novčanu jedinicu Hrvati imali samo za vrijeme NDH kao teritorijalnog kondominija njenih okupatora Njemačke i Italije zbog čega nije bila nezavisna, a po mnogo čemu ni država. Znači, imamo dvostruku simboliku države kakva nam je sada. Nagrađen je plagijator, a podsjećanje na ustašku kunu je točno ono što je Vlada htjela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...... 2022-02-07 15:42
ove lažljivce iz HDZ-a mi se gadi i gledati i slušati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ... 2022-02-07 16:10
Nisu bolji ni SDP.Medarićka skupa s Butkovićem još crtaju rivu.Sve više se šuška da EU neda novce za Mrtvašku.Baš me zanima izlazna strategija Mrtvaška g.Butkovića.Ton i Bobić na stranici Lošinj kakav bi htjeli ljepo opisao.Svaka čast Toni!Pomalo se obruč steže!Mrtvašku bi opisao kao SVINJAC.Biti će još tu svašta!Mora se dogoditi velika čistka!Ne može se više ovako dalje!Zanima me kako će Živković proći vijećnik u gradu i u lučkoj upravi?Duplu krivicu nosi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # rMrtvaskaLupo 2022-02-07 22:43
Jadni smo mi svi skupa ako Medaricka iz Cresa koja se uhljebila u Zupaniju crta rivu, jadni smo da je tesko uopce opisati. Zar takvi paraziti da upravljaju s nama moramo propasti svi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ili Almedina i šimeŠime i Almedina 2022-02-11 23:19
Koliko novca treba za podmititi da bi se izgradila onakva kuča na zagazinama prvi red do mora...
Dali je to slastičar prodao teren sa projektom ili je novi vlasnik platio za takav projekat koji je po svim planovima preveliki previsoko i sa velikim stijenama i balkonima.
Dobro da je bila korona ipak se napunili džepovi izdavanjem takvih dozvola.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ŠimePametni 2022-02-20 17:46
A kolko košta riva od 2 metra i 1 cm??
I nikako da objasne zašto je tako visoka?I nek objasne zašto su rive na Unijama i Susku takve kakve jesu?Jer ako ovi pacijenti(HOROR EKIPA)iz lučke uprave nemaju tri čiste.Očito i u urbanizmu nešto ne štima.
Te rive se non stop dograđuju,rade, j. mačku mater..Neće se ni završit dok Balija neide u penziju.Zamisli te sada će popločiti rivu na Unijama za 30 mještana.A Iloviku di ih je 130 ukidaju liniju!Bravo Ana!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # PametniŠime 2022-02-20 17:51
Moja Baba bi kazala:"Čupaju mačkicu dok mogu!"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Zakon prekršen ... i nikome ništagost 2022-02-18 14:30
U raspravi uz ovaj članak nekako se zagubila poanta da je županijska pročelnica javno na skupštini priznala da se u izradama prostornih planova županije svjesno krše zakoni i propisi i konkretno navela primjer plana za golf terene na Mataldi. Nikom od odgovornih za kršenje zakona neće pasti ni dlaka s glave, a onaj siroti prosjak iz Nove Gradiške je osuđen na pet dana zatvora zbog prošnje novca ispred dućana. Policija mu je oduzela novac koji je taj dan zaradio prošnjom. A presuda glasi "Okrivljenom se također oduzima imovinska korist ostvarena prekršajem u iznosu od 84,30 kuna, koja se ima uplatiti u Državni proračun Republike Hrvatske u roku od 15 dana".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Grad za Gerija 07.12.2022 16:28
  Miodrag
  Danas se Geri smijulji iza leđa Matešiću dok ovaj raspreda o sumnjivom šeiku i još sumnjivijim ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Grad za Tebe 07.12.2022 16:22
  Lova za njih
  A smeta mu što se svi petljaju u poslovanje Grada, a on bi volio da se samo njegovi ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Realist 07.12.2022 14:32
  Trla baba lan da gradonačelnica žmiri na dugove
  Buđenje HDZ-a iz kome Volariću sigurno ne odgovara. Ima sve što mu treba (vodi čak tri ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 07.12.2022 10:47
  Ne talasaj
  Buđenje članstva iz kome nekima ne bi odgovaralo. Kao napr. Nediću ,Volariću, Fabijaniću..
   
 • Pomorskom dobru ne piše se dobro

  Jojo 06.12.2022 12:27
  Ruske veze
  Koliko se sjećam koncesiju je dobio Rus preko svoje firme Katina d.o.o. Ne znam kako ...
   
 • Pomorskom dobru ne piše se dobro

  Jojo 06.12.2022 12:05
  Privatizacija javnog dobra
  Pomorskom dobru na Lošinju odzvonilo je odavno zahvaljujući poltronstvu gradskih vlasti.
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Grad za Tebe 06.12.2022 08:41
  A lova za nju
  Ne zamišlja si. Jesu.
   
 • Napuhavanje Proračuna

  NN 06.12.2022 08:12
  a ona troši li ga troši
  Valjda si zamišlja da su građani kojima plaća nije povećana već 15 godina njen bankomat. I ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Beg 05.12.2022 18:17
  Avaj
  Uskočit će pobratimi iz Turske s kojom miljom . Pa nije beg cicija. Šta će nama EU kad imamo ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Licemjer 05.12.2022 13:10
  ...
  Ne možeš povećanje troškova uslijed inflacije i nestašice zbog rata u Ukrajini pokrivat iz ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  .... 05.12.2022 12:14
  ...
  Okrećemo se EU-u kao izvoru novca, reče gradonačelnica. A onda digne poreze i druge namete ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Jojo 04.12.2022 08:59
  Kapelijev terenski rad
  Kad im se ne da u Sabor, zastupnici pišu “terenski rad”, piše portal N1 ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Doktori i doktorice 03.12.2022 20:26
  Grad za tebe
  Ima tih hdz- ovih doktora i doktorica koliko god im treba. Nije ni skupo, treba samo obraz ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Z 03.12.2022 10:11
  Tko se okoristio pretrčavanjem
  Gari nije bio među osnivačima. Kad je grmilo bio je u HNS-u. Ali od pridošlica kad je prošla ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  .... 02.12.2022 20:33
  ....
  Gricko, Miško i Sivko
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  garda 02.12.2022 16:40
  Lago di
  Kako ne, pa Geri je bio na Lago di Garda i to više puta, nakon što je pretrčao iz Zvezdinog ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 02.12.2022 13:20
  .....
  Napisao sam stara garda osnivača HDZ-a. Garda tj ZNG je osnovana kasnije oko mjesec dana ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Stara garda 02.12.2022 11:08
  ...
  Stara garda ,a većina ih nije bila ni u gardi kad je grmilo.
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Nosač kofera 02.12.2022 11:07
  Doktor klaun
  Taj klaun je trebao nositi kofere kako mu je i preporučio šef u Jadranci, a ne gurati nos ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 02.12.2022 10:24
  Kad je prošla opasnost ....
  Dali će buđenju iz kome pomoći stara garda osnivača Prkačin, Kikić, Levinger i drugi. I991.
   
 • Cipelarenje oporbe

  Jel ga neko tražio 01.12.2022 13:54
  Nije, ali hoće
  Baš na toj zadnjoj objavi je njen kompanjon koji mlati lovu na kruzeru, a u ljubljenoj ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Bijar 01.12.2022 12:56
  Pasivni agresivci
  Ana je prošlim mandatom neispunjenih obećanja i proteklim dijelom ovoga, tekućeg napravila ...
   
 • Cipelarenje oporbe

  asdf 01.12.2022 12:22
  Je li HDZ ML odumro?
  Izgleda da je njena nesposobnost zabrinula neumrežene hadezejce za budućnost stranke.
   
 • Cipelarenje oporbe

  OMG 01.12.2022 12:19
  ......
  Voditelj na lokalnom radiju koji sam sebi tepa da je novinar. Na jednom mjestu kaže "čitao ...
   
 • Cipelarenje oporbe

  gost 01.12.2022 10:02
  Svi sveci zaštitnici
  Nastupi na radiju Jadranka postaju redovita dopuna njenih propagandnih statusa na Fejsu.
   
 • Cipelarenje oporbe

  Kim 30.11.2022 17:25
  demokracija kao u Sjevernoj Koreji
  Ta žena stvarno nema pametnijeg posla, vrhunski domet joj je posjet lokalnom radiju i ...
   
 • Cipelarenje oporbe

  OMG 30.11.2022 15:11
  Cenzura
  Odmah nakon objave pao je komentar da je puno obećala a malo napravila. Sada ga više nema :P ...
   
 • Cipelarenje oporbe

  gost 30.11.2022 14:56
  Advent aktualniji od veze s Putinovim oligarsima
  Eno se opet slikala. Na fejsu je objavila Upravo na Radio Lošinj - Radio Jadranka govorimo ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Jel ga neko tražio 29.11.2022 21:47
  Nije, ali hoće uskoro
  Taman za njenog kompanjona kad se iskrca d kruzera ukrca lovu od poticaja, Da ne mora ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 29.11.2022 10:22
  Kupovanje potpore dijeljenjem potpore?
  Na fejsu je oglašeno "Grad Mali Lošinj objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za ...