Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Njoj je žao ...

Korisnička ocjena:  / 8
LošeNajbolje 

mthBahatošću visoke politike isforsirani projekt izgradnje velike i tobožnji strateški važne trajektne luke državnog značaja u maloj uvali Mrtvaška – a u Prostornom planu Grada Malog Lošinja kategorizirana kao luka lokalnog značaja – neslavno je propao. Uzroci propasti tog projekta kojeg je gradonačelnica Kučić prigrlila kao da je njen, pa ga je istaknula i u svom predizbornom programu, navedeni su u uvodnoj rečenici ovog teksta i navedenom proturječju, a ne u samom otporu Ilovčana ⮞

Jer da je s projektom sve u redu ni dubljenje na glavi Ilovčana u uvali Mrtvaška ne bi zaustavilo investiciju iza koje stoje i koju zdušno guraju najjače političke stranke u državi, državna vlast, vlast u Primorsko-goranskoj županiji i vlast u Gradu Malom Lošinju.

Da je taj projekt – uz takvu podršku – sukladan prostornom planu Grada, da je građevinska dozvola zakonita, da evaluacija projekta nije zbrzana u jednom danu, da je projekt sukladan Planu investicija Ministarstva mora, da projekt nije odobren u samo jednom danu i to 14 dana prije isteka roka mirovanja, da je izvođač otvorio građevinski dnevnik i konačno da ravnatelj ŽLU Mali Lošinj Filip Balija nije ukinuo odluku Vlade RH o uspostavi državne linije D 311 zaustaviti gradnju luke Mrtvaška ne bi mogao nitko. Ne bi to mogao ni legendarni Chuck Norris, a kamoli „tamo neki propali odvjetnik koji manipulira seljacima" kako su bahato, podcjenjivački i s visoka podupiratelji projekta omalovažavali i opisivali predstavnika protivnika takvog projekta.

Sada, kad su „propali" odvjetnik i „krezubi" Ilovčani zaustavili projekt moćnih političara i stranaka nastala je preneraženost popraćena tugom i zbunjenošću.

Nad propasti projekta sada javno nariču oni koji svoje interese skrivaju iza laži o državnim, županijskim i gradskim interesima i obmani o boljoj prometnoj povezanost i s tim povezanim boljitkom građana. Naravno, kao što poslovični pas ne laje radi sela tako ni javne narikače ne žaluju zbog državnog, županijskog i gradskog interesa ili zbog interesa građana. Oni žale zbog novca! Žaluju i tuguju jer su izgubili zlatnu koku vrijednu 80 milijuna kuna koja je unaprijed planski već bila očerupana od uhodane ekipe uključene u investiciju.

Žaluje i ona koja se neće moći hvastati uspjehom u privlačenju velikih nepovratnih EU sredstava na „otok svojih djedova" iza kojeg može sakriti nesposobnost i vlastiti nerad. Tuguju i oni koji trguju terenima oko ceste kao i veliki investitori s istoka koji su zaposjeli velik dio zapadne obale Lošinja. No najviše žaluje gradonačelnica Kučić.

Od nedovršene investicije gora je propala investicija
U svom prvom obraćanju javnosti nakon objave vijesti o slomu projekta luke Mrtvaška tužna i utučena gradonačelnica je bubnula melankoličnu tvrdnju „nedovršena investicija je najgora investicija". Ova na prvi pogled mudra misao je zapravo fino upakirana budalaština koju je prigodno skovala u naletu pomješanih osjećaja gnjeva, tuge i žalosti. U suštini glupava ova tvrdnja ima optužujući, predbacujući ton jer sugerira da se dogodilo nešto najgore – a nije. Ali to je za drugu raspravu.

Zašto je ta tvrdnja budalasta? Zato što je nedovršena investicija samo faza u realizaciji između početka i završetka investicije. Ova investicija nad kojom frustrirano nariče gradonačelnica nije nedovršena investicija – ovo je propala investicija. Razlika između nedovršene i propale investicije je ogromna kao što je i ogromna razlika između pojmova i značenja nedovršeno i propalo.

Nedovršenost je privremeno stanje i ono će završtiti kad tad. Nedovršena investicija se može dovršiti za razliku od gotove ili od propale investicije (koja je također gotova). Nedovršenu investiciju Mrtvaške moglo bi se dovršiti ali ovu propalu investiciju ne može. Investicija Mrtvaške s nezakonitom dozvolom od koje su odustali i izvođač i investitor je propala investicija – a ne nedovršena investicija.

Najgore u ovoj investiciji nije to što je nedovršena već to što je propala, koliko god tu činjenicu želi sakriti naša frustrirana gradonečelnica. Razumna ili logična tvrdnja bila bi da je propala investicija najgora investicija, a ne da je najgora nedovršena investicija.

A nama se zaista dogodila ono najgore, ali najgore nije to što je investicija ostala nedovršena, već to što je investicija Mrtvaška, sada i službeno, propala. Nedovršena je bila sve do raskida ugovora o izvođenju radova i financiranju, a tvrditi da je najgora investicija ona nedovršena može samo netko tko je u fazi nervnog rastrojstva ili ozbiljnog deficita u sposobnosti zaključivanja. Jedna magistra ekonomije koliko god dugo da je studirala morala bi to znati i razumjeti.

Komentari: 

040 # a jojsin 2022-08-17 19:33
Slika govori tisuću riječi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
041 # slika govori 1000 riječisin city 2022-08-17 22:00
organizatori udruženog zločinačkog pothvata
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Čuvari plaže u ljetnom periodugost 2022-08-18 07:21
Iako je projekt Mrtvaška propao, njegovi akteri i dalje se razbacuju novcem poreznih obveznika. Brodska linija Ilovik -Mrtvaška i dalje plovi u Lošinj, nije vraćena na rutu koju je odredila Vlada RH. Zaštitari i dalje stoluju u svom kontejneru i pokojim turistima naplaćuju kupanje 30 EUR. Trebaju li Ilovčani strpljivo čekati da prođu dani žalosti za propalim projektom? Osudili su ga na propast isti oni koji su ga protuzakonito pokrenuli i ustrajali u borbi protiv naroda koji je ukazao na nezakonitosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # ono kad ne vidiš dalje od svog nosaErik 2022-08-18 08:33
Ravnatelj Balija je uvjetno rečeno dobio zadnju bitku, pohapsio je 10% odraslog stanovništa otoka Ilovika. Bagerima je devastirao pomorsko dobro.
A onda, umjesto da krene s radovima, on je ničim izazvan potpisao kapitulaciju.
Da ima imalo smisla za biznis i upravljanje projektima, taj scenarij je mogao pretpostaviti i prije ovog zadnjeg cirkusa.
Samo da je pratio vijesti na TV trebao je znati da do nastavka radova nikada neće doći.
U međuvremenu je što na zaštitare, što na druge gluposti potrošio milijune. A novce iz EU vidio nije.
Čije novce on troši? Hoće li snositi posljedice radi svog neodgovornog i bahatog ponašanja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # Osjeća li itko odgovornost?Neko ime 2022-08-18 13:03
Pitanje odgovornosti za propast ovog projekta jučer je na fejsu postavio i vijećnik Mario Franković. Prenosim ga u cijelosti, jer se već naziru pokušaji da se odgovornost svali na "propalog odvjetnika", "krezube Ilovčane", "vikendaše" i "lokalne političke aktere". A s obližnjeg otoka Silbe Ilovčanima se predbacuje što više brinu za svoje interese nego za interese stanovnika okolnih otika, Paga, Raba i cijele Dalmacije.

[Osjeća li itko odgovornost?]
Očekivani epilog kojim je investitor odustao od izgradnje luke Mrtvaška ukazuje na ključnu činjenicu, a to je - nije se uvažavalo i poštovalo otočane. Grubo se ignoriralo građane i njihovo pravo da budu informirani kako bi mogli iskazati svoja stajališta. Izjava gradonačelnice Grada Malog Lošinja koja je na vrhu piramide odgovornosti u lokalnoj politici, predstavlja pilatovsko pranje ruku koje je već postalo redoviti scenarij za neuspjehe i propadanje našega grada.

Zašto je gradonačelnica najodgovornija za propast projekta Mrtvaška, navest ću kroz nekoliko točaka:

a) Morala je, a propustila je u suradnji s ŽLU Mali Lošinj pokrenuti izradu UPU Mrtvaška. Tada bi u javnoj raspravi Ilovčani naveli svoje zahtjeve, te bi se sukladno njima projektiralo. Time bi se otklonile bilo kakve sumnje u zakonitost građevinske dozvole.

b) U situaciji kada je pokrenuta izrada projekta luke Mrtvaška, bez UPU-a Mrtvaška, gradonačelnica je morala prije izdavanja posebnih uvjeta organizirati javnu tribinu na kojoj bi bilo prezentirano idejno rješenje projekta luke Mrtvaška, te bi građani bili u prilici davati prijedloge i primjedbe. Na takav način bi zahtjevi Ilovčana (možda i neki drugi zahtjevi) bili definirani kroz posebne uvjete Grada Malog Lošinja.

c) U situaciji da su gradonačelnici iz nekog objektivnog razloga promakle navedene radnje, morala je svojim utjecajem zaštititi Ilovčane, stati uz njih i zajedničkim snagama krenuti u realizaciju ovog važnog projekta.

Sve ovo je propustila učiniti.

Također, u svojoj izjavi gradonačelnica navodi kako je "Lošinj izgubio 230 milijuna kuna EU sredstava." To je pokušaj manipulacije naših građana. Ne čudi da ne poznaje problematiku i nije upućena u postupke i procedure obzirom na činjenicu da Grad Mali Lošinj do sada nije preko EU fondova realizirao gotovo niti jedan značajniji projekt. Možemo konstatirati da projekt luke Mrtvaška neće biti sufinanciran sredstvima EU. Za projekt ceste to apsolutno ne vrijedi jer za taj projekt još nije izdana niti građevinska dozvola, pa ne znamo hoće li po dobivanju građevinske dozvole isti taj projekt biti moguće aplicirati za dobivanje EU sredstava, obzirom da smo ušli u novo financijsko razdoblje i "pravila igre" se mijenjaju.

A kada smo već na temi državne ceste, bilo bi pristojno rekonstruirati cestu od Porozine prema jugu i od Malog do Velog Lošinja, pa tek onda razgovarati o tome je li uopće potrebna cesta u punom profilu od Malog Lošinja do Mrtvaške.

Zaključno, otočanima je potreban projekt luke Mrtvaška koji je u interesu svih otočana, koji će uvažavati sve specifične potrebe stanovnika Ilovika i poštovati njihovo pravo na najbržu i najsigurniju vezu do otoka Lošinja. Interes otočana mora biti iznad svega i svatko u lokalnoj politici mora o tome voditi brigu.

Apeliram na gradonačelnicu da se Ilovčanima odmah vrati linija Ilovik - Mrtvaška, koju je upravo ona izmjestila davanjem suglasnosti i stvorila našim građanima nepotrebne troškove.

Najmanje što sam očekivao od gradonačelnice da se ispriča Ilovčanima i otočanima za sve probleme i teškoće koje su imali zbog izmještanja linije Ilovik – Mrtvaška, jer je u svojoj kampanji naglašavala moto „Grad za tebe“.

Sada je jasno da je to „Grad za odabrane“.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Bez odgovoraPrava pitanja 2022-08-18 14:14
Franković je postavio pravo pitanje, nažalost oni koji jesu odgovorni, ne osjećaju se prozvanima.
Bili bi puno veći ljudi da su priznali da su pogriješili i da su se potrudili pogreške ispraviti, a ne tvrdoglavo gurati projekt koji je otpočetka bio nelegalan i beskoristan.
Bilo je važno samo da se strajba lova.
U tom su uspjeli.
Još dugo ćemo morati svi skupa plaćati štetu koju su prouzročili svojim neodgovornim, bahatim postupanjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Simfonija uz trijumfalni maršGaGa 2022-08-18 16:19
Citat Neko ime:
Izjava gradonačelnice Grada Malog Lošinja koja je na vrhu piramide odgovornosti u lokalnoj politici, predstavlja pilatovsko pranje ruku koje je već postalo redoviti scenarij za neuspjehe i propadanje našega grada.
Ja vjerujem da joj je žao, ali više zbog toga što se tako lijepo slikala u trijumfalnom hodu po Rivi a projekt ispao ćorak.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kamo je nestalo 56 mil. kuna?Gulanfer 2022-09-23 18:40
Citat Ninja:
Citat GaGa:
Izjava gradonačelnice Grada Malog Lošinja koja je na vrhu piramide odgovornosti u lokalnoj politici, predstavlja pilatovsko pranje ruku koje je već postalo redoviti scenarij za neuspjehe i propadanje našega grada.
Ja vjerujem da joj je žao, ali više zbog toga što se tako lijepo slikala u trijumfalnom hodu po Rivi a projekt ispao ćorak.
Mrtvaška, nastavak: Ako je istina ovo što javlja 7DNEVNO svima će im biti još više žao.Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Na premijerovom jelovnikuČeper 2022-09-27 10:53
Citat Gulanfer:
Citat Ninja:
Citat GaGa:
Izjava gradonačelnice Grada Malog Lošinja koja je na vrhu piramide odgovornosti u lokalnoj politici, predstavlja pilatovsko pranje ruku koje je već postalo redoviti scenarij za neuspjehe i propadanje našega grada.
Ja vjerujem da joj je žao, ali više zbog toga što se tako lijepo slikala u trijumfalnom hodu po Rivi a projekt ispao ćorak.
Mrtvaška, nastavak: Ako je istina ovo što javlja 7DNEVNO svima će im biti još više žao.
I zbog propalog, a vrlo sumnjivog projekta ovih aktera morat će prije ili kasnije jesti da ne kažemo što.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Anini monoloziPopaj 2022-08-19 13:04
Citat Neko ime:
Pitanje odgovornosti za propast ovog projekta jučer je na fejsu postavio i vijećnik Mario Franković....
Također, u svojoj izjavi gradonačelnica navodi kako je "Lošinj izgubio 230 milijuna kuna EU sredstava."
Odličan osvrt!
Izgubiti se može nešto što već imaš, znači ništa oni nisu izgubili jer novce nisu ni dobili, pa ih nisu mogli izgubiti.
A nisu ih dobili jer ne znaju napraviti važeći projekt, a po navedenom, izgleda da ne znaju ni kvalitetnu prijavu za natječaj napraviti jer nisu ni druge projekte dobili.
Dobro ste naveli, neka se najprije potrude sadašnje ceste dovesti u pristojno stanje. Na cesti Cres - Porozina vrijeme je stalo prije 50 godina, a cesta je i te kako frekventna, za razliku od eventualne Lošinj - Mrtvaška, a tom cestom dolaze i Lošinjski turisti. Zar se najprije trebaju voziti s glavom u torbi da bi možda 5% njih došlo do Mrtvaške?
A nedostatak dijaloga je poseban problem. U monologu je gradonačelnica vrlo rječita, no u dijalogu ili daje lažna obećanja ili pere ruke.

(komentar na fejsu uz Frankovićevu objavu)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 0 # ...Doaći 2022-08-18 18:47
Ovo je najbolje što se moglo dogoditi.Projek t je zatvoren i nebitno je tko je sada kriv.Najvažnije ja da su Ilovčani bili protiv.Najveći spomenik treba sagraditi odvjetniku,kako i sam kaže.Uspio je prekinuti radove.Dakle Mrtvaške nema,bravo Ilovčani.Ali neće biti niti linije 311 koje čeka Simičić.Cesta se neće rekonstruirati jer uvjet da se traže novci je bio taj da se sagradi riva.Najveći dobitnici su oni koji su bili i na izborima protiv da se područje južno od Sunčane pa do Ilovika počne devastirati i da to počne postojati kao građevinsko zemljište.Zato su tamo i kupovali zemljišta ljudi i firme koje su imale novaca pa su ulagali jer su smatrali da će se to područje prenamjeniti u građevinsko,a jedan od uvjeta je i cesta a samim time i riva.Sada kad je propao projekt Mrtvaška,propao je projekt cesta i propast će projekt prenamjene zmljišta zapadno južno na Lošinju.U jednu ruku Ilovčani su radili i odradili program gradonačelnice da se neće nekontrolirano devastirati južni dio otoka Lošinja koji je bio u namjeri njenih protivnika na izborima(i koji su izgubili).To dokazuje da Ilovčani imaju dobre ideje i da možda ispod stola su dogovorili sa gradonačelnicom da se to sve izvede ovako pa da ispadne kako je i ispalo.Sve u svemu,odvjetnik u treba sagraditi veliki spomenik što je zaštitio ideju i program gradonačelnice, jer se na ovakav način negradnjom luke,neće graditi cxesta i neće se prenamjeniti poljoprivredno zemljište u građevinsko.Mož e se pogledati na katastar.hr,sve parcele na tom području tko je vlasnik.pa će svakome biti jasno što se htjelo sa rivom Mrtavačka i sa cestom,a Ilovčani su to spriječili i dali podršku progarmu gradonačelnice kojeg je prezentirala u predizbornoj kampanji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # ...... 2022-08-18 19:47
Ovoliku količinu budalaština teško može smisliti iole normalna osoba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Maloselski makijavelizam?K.K. 2022-08-18 19:53
Citat Doaći:
U jednu ruku Ilovčani su radili i odradili program gradonačelnice da se neće nekontrolirano devastirati južni dio otoka Lošinja koji je bio u namjeri njenih protivnika na izborima(i koji su izgubili).
Volio bih znati gdje si u predizbornom programu gradonačelnice vidio obećanje da se neće nekontrolirano devastirati južni dio otoka Lošinja. Nadalje, imaš li neki skener kojim si očitao namjere njenih protivnika na izborima da će nekontrolirano devastirati taj dio Lošinja ili si pročitao u njihovim programima?
No najvažnije je da nas informiraš o tome gdje i kad si vidio program gradonačelnice kojeg je prezentirala u predizbornoj kampanji, a da u njemu stoji obećanje da se neće nekontrolirano devastirati južni dio otoka Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Anin program podrivanja ButkovićaBing 2022-08-19 15:41
Citat K.K.:
Citat Doaći:
U jednu ruku Ilovčani su radili i odradili program gradonačelnice da se neće nekontrolirano devastirati južni dio otoka Lošinja koji je bio u namjeri njenih protivnika na izborima(i koji su izgubili).
najvažnije je da nas informiraš o tome gdje i kad si vidio program gradonačelnice kojeg je prezentirala u predizbornoj kampanji, a da u njemu stoji obećanje da se neće nekontrolirano devastirati južni dio otoka Lošinja.
Ovo je bio glup pokušaj da se Anu Kučić, HDZ, prikaže genijalnom političarkom koja koristi pobunu Ilovčana da sruši projekt ministra i podpredsjednika Vlade iz vlastite stranke HDZ-a. Da bi ona ostala čista pred šefom partije kad "maloumni Ilovčani" odrade njezin program "da se neće nekontrolirano devastirati južni dio otoka Lošinja koji je bio u namjeri njenih protivnika na izborima". A taj program nitko nije vidio niti će ga vidjeti. Jer ga niti nije bilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # projektsan 2022-08-18 22:56
Ajde svi vi sa slike se lijepo skupite na čelu s ministrom sadašnjim i bivšim pa očistite smeće na Velopinu koje se tamo gomila preko 25 god.i pokazuje stvarno stanje otoka kao i države,možda taj projekt uspijete ostvariti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
185 # ....zumbul 2022-08-19 07:10
Ja kao Ilovčan moram priznati kad se u našu zaštitu stavljaju osobe poput onih koii su dužni gradu i državi i obrtnicima koje su umištili dugovanjima u milionima kuna. Dužni su milione kuna, nisu podmirili dugovanja i sada se pojavljuju kao moralne vertikale u društvu. Molim vas nemojte nas braniti. Pomirite dugove kao prvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # "Ko o čemu ..."De Bill 2022-08-19 10:11
Citat .zumbul:
Ja kao Ilovčan moram priznati kad se u našu zaštitu stavljaju osobe poput onih koii su dužni gradu i državi i obrtnicima koje su umištili dugovanjima u milionima kuna. Dužni su milione kuna, nisu podmirili dugovanja i sada se pojavljuju kao moralne vertikale u društvu. Molim vas nemojte nas braniti. Pomirite dugove kao prvo.
Ako misliš na autora ovog članka promašio si i gol i vratnice. On ne piše o moralu da bi mu mogao prigovarati kako se pojavljuje kao moralna vertikala. Pročitaj članak pa ćeš vidjeti da on piše o nezakonitostima , a ne o moralu.
Kratka pouka o razlici:
"Zakon je sustav provjera i kontrola koji služe vrlo važnoj ulozi u društvu, a to je održavanje reda. Zakoni su pisana pravila i propisi koji definiraju prihvaćena ponašanja i postupanja članova društva i kazne koje se mogu odrediti ljudima koji pokazuju devijantno ponašanje. Moral je još jedan važan koncept u svim društvima i kulturama koji usmjeravaju ponašanje članova. Odnosi se na nepisani kodeks ponašanja o tome što je ispravno, a što pogrešno. Iako je svrha i zakona i morala slična, postoje mnoge razlike između njih koje će biti istaknute u ovom članku"... hr.sawakinome.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
93 # Hahahahranitelj tuljana 2022-08-19 11:49
Citat De Bill:
Citat .zumbul:
Ja kao Ilovčan moram priznati kad se u našu zaštitu stavljaju osobe poput onih koii su dužni gradu i državi i obrtnicima koje su umištili dugovanjima u milionima kuna. Dužni su milione kuna, nisu podmirili dugovanja i sada se pojavljuju kao moralne vertikale u društvu. Molim vas nemojte nas braniti. Pomirite dugove kao prvo.
Ako misliš na autora ovog članka promašio si i gol i vratnice. On ne piše o moralu da bi mu mogao prigovarati kako se pojavljuje kao moralna vertikala. Pročitaj članak pa ćeš vidjeti da on piše o nezakonitostima, a ne o moralu.
Kratka pouka o razlici:
"Zakon je sustav provjera i kontrola koji služe vrlo važnoj ulozi u društvu, a to je održavanje reda. Zakoni su pisana pravila i propisi koji definiraju prihvaćena ponašanja i postupanja članova društva i kazne koje se mogu odrediti ljudima koji pokazuju devijantno ponašanje. Moral je još jedan važan koncept u svim društvima i kulturama koji usmjeravaju ponašanje članova. Odnosi se na nepisani kodeks ponašanja o tome što je ispravno, a što pogrešno. Iako je svrha i zakona i morala slična, postoje mnoge razlike između njih koje će biti istaknute u ovom članku"... hr.sawakinome.com/.../...
Evo jedne medvjeđe usluge komentatora za kojeg sam uvjeren da mu osobno ime počinje sa "A"... naime bilo je dosta njih koji su se borili "za zaštitu Ilovčana". Kako znate da je mislio baš na autora članka? Ne da se zaključiti ali eto baš on je pao vam na pamet. Dakle, iz nekog razloga prepoznali ste ga u opisu...
Podsjećam, opis je bio: "osobe poput onih koii su dužni gradu i državi i obrtnicima koje su umištili dugovanjima u milionima kuna. Dužni su milione kuna, nisu podmirili dugovanja".
Vi ste tom "obranom" više napisali o autoru nego bilo koji njegov kritičar...
I vi ste pomislili baš na autora članka. Zanimljivo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # O zakonitosti ...De Bill 2022-08-19 13:33
Citat hranitelj tuljana:
Vi ste tom "obranom" više napisali o autoru nego bilo koji njegov kritičar...
Inteligentan čitatelj je mogao zapaziti da nisam branio autora naslovnog članka nego samo napomenuo da on ne piše o moralu da bi mu se moglo prigovarati kako se pojavljuje kao moralna vertikala. Autora nisam prepoznao po opisu koji citiraš nego po imenu i prezimenu kojim je potpisao ovaj kao i veći broj drugih članaka o istoj temi.

Citiram iz jednog od njih od prije dvije godine iz kojeg se mogu iščitati uzroci ishoda projekta:

Inspekcijski nadzor zakonitosti izdavanja građevinske dozvole za projekt rekonstrukcije inicirao stanovnik Malog Lošinja Arsen Mujagić, smatrajući kako građevinska dozvola nije izdana u skladu sa zakonom jer Grad Mali Lošinj nikad nije izradio Urbanistički plan uređenja za područje luke Mrtvaška. Osim toga, smatrao je da građevinska dozvola za rekonstrukciju luke nije mogla biti izdana budući da, prema njegovom mišljenju, nije riječ o rekonstrukciji postojeće lučice, nego o izgradnji posve nove, daleko veće luke.

Navodi se kako je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja utvrdilo da izdavanje dozvole u nije u suprotnosti s odredbama Zakona o prostornom uređenju jer je njime propisano da se do donošenja urbanističkog plana uređenja ne može izdati akt za građenje nove građevine, ali može za rekonstrukciju postojeće. Tvrdi se da se radi o postojećoj luci na temelju Naredbe o razvrstavanju luka otvorenih za javni promet na području Primorsko-goran ske županije, u kojoj je luka Mrtvaška utvrđena lukom županijskog značaja čije je lučko područje utvrđeno Odlukom o utvrđivanju lučkog područja u lukama otvorenim za javni promet županijskog i lokalnog značaja na području Primorsko-goran ske županije te uporabnom dozvolom za građevinu izgrađenu od 15. veljače 1968. godine...
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # Di su pare?hranitelj tuljana 2022-08-19 17:03
Opet nemušto izmotavanje......netko je napisao da "Ilovčane brane" i ljudi koji su dužni milijune i koji su time mnogima naštetili. Poziva te neke, više ilijunske dužnike, da prvo plate dug a onda da pametuju dalje...

...ničim izazvan komentor koji se odlučio prigodno nazvati De Bill pita "ako mislite na autora članka, onda...bla bla..."...

Dakle, De Bill je u nejasnom opisu nekog višemilijunskog dužnika prepoznao - autora članka. Ničim izazvan, jer zumbul nije napisao da na njega misli nego na "nekog".

Uzalud je sad citirati gluposti i izvrdavati se kao riba knez na udici...iz nekog razloga De Bill je u opisu prepoznao autora članka, je li opravdano, ne znam ali mislim da De Bill zna više, ne bi inače tako naskočio kao glavoč na ješku...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # .....De Bill 2022-08-19 18:01
Ti si naprosto budala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # ......mirafiori 2022-08-19 15:36
Ako pročitate izjavu gospodina vijećnika Rudolfa Ifkovića možete primijetiti da iznosi isto što i Domaći, a Domaći iznosi da je najveći problem oko Mrtvaške bio to što se morao srušiti projekt Mrtvaška zbog onih koji su pokupovali zemljišta uz cestu kako bi nakon izgradnje rive i ceste mogli profitirati na cijeni zemljišta. To je jedan od razloga kako navodi Ifković u svom obraćanju narodu kao vijećnik i postavlja pitanja. Po navodima gospodina Ifkovića dolazimo do nekih zaključaka da ovdje nešto smrdi i da u ovo miniranje projekta riva zbog bogataša koji su kupili zemlju uz cestu, te stavove imamo u programu HDZ za izbornu kampanju sa kojim je gradonačelnica dobila mandat. Dakle odvjetnik je sve ovo radio u dogovoru sa Ifkovićem pokriveni programom HDZ da se neće dozvoliti divlja gradnja na južnom dijelu otoka, za što je bilo predviđeno gradnjom rive i ceste, i zato se išlo na rušenje projekta a što se i uspjelo. Dubokom analizom može se zaključiti da postoji neka veza gradonačelnica- Ifković-odvjetn ik, što potvrđuje izjava Ifkovića za medije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Domaći i Mirafiori lažuK.K. 2022-08-19 16:18
Citat .mirafiori:
Ako pročitate izjavu gospodina vijećnika Rudolfa Ifkovića možete primijetiti da iznosi isto što i Domaći, a Domaći iznosi da je najveći problem oko Mrtvaške bio to što se morao srušiti projekt Mrtvaška zbog onih koji su pokupovali zemljišta uz cestu kako bi nakon izgradnje rive i ceste mogli profitirati na cijeni zemljišta.
Dok Domaći ne dokaže da je gradonačelnica u svom programu obećala da se neće nekontrolirano devastirati južni dio otoka Lošinja, a ti ne dokažeš da te stavove, kako kažeš, "imamo u programu HDZ za izbornu kampanju sa kojim je gradonačelnica dobila mandat" rasprava s njim i s tobom je besmislena. Jer toga u programu gradonačelnice i HDZ-a za izbornu kampanju nije bilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
411 # ....Doaći 2022-08-19 17:07
Glavni dio programa HDZ Mali Lošinj za izbore je bio zaštiti otok od divlje gradnje a pogotovo južni dio otoka Lošinuja i po tome je bila zazlika u programima Frankovića i Ane Kučić.Poznato je da je kampanju Frankovića financirao građevinski poduzetnik Zubović iz Cresa(to je sam izjavio)jer mu je bio interes ući u građevinske sfere graditeljstva na Lošinju.Pored gradonačelnice i HDZ-a to mu nije uspjelo jer HDZ kakav je da je ali prevladala je svijest da se otok nesmije devastirati na način kakv je htio Zubović,a i u buduće mu neće uspjeti,jer ovaj puta su za zaštitu otoka na južnoj strani stali Rudi Ivković(ne pričam bezveze-pročita j izjavu za medija),gospodi n odvjetnik i Mjesni odbor Ilovika.I svaka im čast na svijesti o zaštiti otoka Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Lažljivi DoaćiK.K. 2022-08-19 17:59
Citat Doaći:
Glavni dio programa HDZ Mali Lošinj za izbore je bio zaštiti otok od divlje gradnje a pogotovo južni dio otoka Lošinuja
U programu HDZ Mali Lošinj za izbore NIJE bilo ni spomena o zaštiti otoka od divlje gradnje a pogotovo ne južnog dijela otoka Lošinja. Unatoč pozivima da dokažeš nisi dokazao tu tvrdnju, ali je uporno ponavljaš. Predlažem adminu da briše komentare u kojima to ponavljaš bez da dokažeš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Kič njezin za tebegost 2022-08-22 10:15
Netko je opisao kako je pod etiketom hadezeja Ana Kučić dobila tijesnu većinu glasova za gradonačelnicu, i to veća dva puta. prvo je osam godina bila fikus bez radnih zadataka i odgovornosti u fotelji dogradonačelnic e kao "simpatizerka HDZ-a". Zapravo je poslužila kao mamac za "lijeve" birače koji su u njoj mogli vidjeli nećakinju zadnjeg općinsko načelnika Milicije. Da bi dobila podršku HDZ upisala se u HDZ i preuzela vodstvo lošinjskog ogranka, obećala da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka i osvojila tanku većinu. Gradonačelnica je postala zbrojem glasova članova i simpatizera za korupciju osuđene stranke i, kako je netko napisao, političkih retarda koji gledaju izgled i ambalažu, a ne sadržaj "paketa". Drugi put je izabrana pod parolom "Grad za tebe" iznad vlastite fotografije ("Grad to sam ja!") i svojatanjem Lošinja kao svoje djedovine. Zanimljivo je da se u ovom mandatu na naslovnici svoje službene FB stranice ne diči službenim znakom stranke koja ju je kandidirala. Ali FB uređuje na način koji pali kod njezinih birača što cijene pojavu, ambalažu i slatkorječivost , kratko rečeno - kič. Primjer pruža njezina zadnja objava na službenom fejsu o zatvaranju OGV gdje je napisala Na posljednjem ovoljetnom koncertu, uživali smo u presjeku zborske glazbe suvremenih hrvatskih ... itd skladatelja gdje je izraz "uživali smo" link s kojeg na klik mišem iskače djetinjasta animacija ruke s dignutim palcem. Iz kojeg raste buket cvijeća :sad:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Kolektivno uživanje u koncertuFF 2022-08-22 12:26
Citat gost:
FB uređuje na način koji pali kod njezinih birača što cijene pojavu, ambalažu i slatkorječivost, kratko rečeno - kič. Primjer pruža njezina zadnja objava na službenom fejsu o zatvaranju OGV gdje je napisala Na posljednjem ovoljetnom koncertu, uživali smo u presjeku zborske glazbe suvremenih hrvatskih ... itd skladatelja gdje je izraz "uživali smo" link s kojeg na klik mišem iskače djetinjasta animacija ruke s dignutim palcem. Iz kojeg raste buket cvijeća :sad:
Kao uvježbana majstorica kiča Ana zna da je učinkovitiji vizuelni, ali ne zanemaruje ni retorički. Naučila je da i govornički kič može biti učinkovit, pogotovo kad je u pitanju politički kič. A kod nje sve kič, pa i ona sama :lol: No vratimo se tekstu ove objave di piše
"uživali smo". Da li to ona o sebi samoj govori u množini ili je možda sama sa sobom na Vi? Ili to kaže u ime nekog svog društva s kojim je bila na koncertu? A možda nam kao dresirana političarka s ovim "uživali smo" nudi osjećaj zajedništva u tom uživanju iako nismo bili nazočni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Uživajte i viggost 2022-08-22 14:02
Bilo bi šteta da naši građani koji nisu na fejsu ne vide taj dražesni cukreni Anin status.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ...OMG 2022-08-22 18:22
Glupe i djetinjaste fore, u skladu sa mentalnim sklopom i načinom vođenja grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Sladunjave fore za biračeasd 2022-08-22 19:11
Citat OMG:
Glupe i djetinjaste fore, u skladu sa mentalnim sklopom i načinom vođenja grada.
Zapravo, to su sladunjave fore po ukusu dobrog dijela Aninih birača.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Poklonstvo poglaviciŽuja 2022-08-25 18:08
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u petak u posjetu Primorsko-goran skoj županiji i Gradu Rijeci. Na Korzu će se održat potpisivanje ugovora o izvođenju radova “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka” za više od 447 milijuna kuna, a u pratnji mu je ministar Butković. Ne bi me čudilo da Ana i njezin posilni odu na službeni put u Rijeku radi poklonstva šefu stranke. S nadom da ih ne pita što je to s projektom Mrtvaška od državnog značaja.

riportal.net.hr/.../335248
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Prilika koja se ne propuštaMoj đir 2022-08-25 18:17
Pa kud baš na Korzu, to je omiljeni ambijent naše gradonačelnice još iz studentskih dana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Nosi mi se bijela boja... 2022-08-25 22:48
Citat Moj đir:
Pa kud baš na Korzu, to je omiljeni ambijent naše gradonačelnice još iz studentskih dana.
Omiljen je njoj Korzo i dalje kad joj roba s otoka više nije po volji
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # SeverinaU vrecici je brasno 2022-08-26 00:12
Citat ...:
Citat Moj đir:
Pa kud baš na Korzu, to je omiljeni ambijent naše gradonačelnice još iz studentskih dana.
Omiljen je njoj Korzo i dalje kad joj roba s otoka više nije po volji
Dali se zna tko cuva njezin eksplicitan video iz mladih dana
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # kod 3 majmunaGlasnogovornik 2022-08-26 09:11
Citat Žuja:
Na Korzu će se održat potpisivanje ugovora o izvođenju radova “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka” za više od 447 milijuna kuna,
Kad se prijatelji ne mogu dogovoriti hoće li potpisati ugovor u SDP-u ili HDZ-u, pa ga onda potpisuju na ulici, kao neki uličari. A mogli bi ga pristojno potpisati i u nekom kafiću.
Ali da, u nekim riječkim kafićima lopovi uopće nisu dobro došli.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Plenković na Korzugost 2022-08-26 12:37
Citat Glasnogovornik:
Citat Žuja:
Na Korzu će se održat potpisivanje ugovora o izvođenju radova “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka” za više od 447 milijuna kuna,
Kad se prijatelji ne mogu dogovoriti hoće li potpisati ugovor u SDP-u ili HDZ-u, pa ga onda potpisuju na ulici, kao neki uličari.
Ja mislim da je to zbog transparentnost i. Premijer ima tako loše radare za izbor ministara da mu skoro na mjesečenoj bazi padaju kao trule kruške. Potpisivanje na javnom mjestu pred narodom je predstava o transparentnost i. Uskoro će sjednice Vlade održavati na stadionima kao predigru nogometnim utakmicama :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Opijelo za mrtvu MrtvaškuNinja 2022-08-27 15:30
Mrtvaška je ogledalo mrtvačke politike SDP-a i HDZ-a. Naš je zahtjev da javnost sazna tko su ljudi odgovorni za ovaj projekt, koga to župan štiti, te koju moguću štetu će u konačnici platiti oni - građani PGŽ-a, poručila je, između ostalog, Iva Rinčić.– Projekt Mrtvaška iza kojeg su čvrsto stajali SDP i HDZ, a koji je provodila ŽLU Mali Lošinj neslavno je propao. Upravo smo na ovom projektu odavno upozoravali na vješto skrivanu suradnju i udruživanje SDP-a i HDZ-a, Komadinine županijske vlasti i HDZ-a u županiji, ali i u Skupštini. Pored svih javnih upozorenja o problemima s projektom Mrtvaška i žestokog otpora MO-a Ilovik, odavno dokazano loš i protuzakonit projekt, mjesecima je tvrdoglavo forsiran da bi onda, naoko, iznenada bio obustavljen. Danas, dva tjedna nakon objave neslavne propasti se ne događa ništa. Linija D311 nije vraćena, što znači dnevno bacanje novaca na dužu liniju, a zasad samo svjedočimo prebacivanju odgovornosti tko treba zatražiti povratak linije, gotovo kao osvetu Ilovčanima sadašnje izvršne vlasti dok slobodan pristup Mrtvaškoj nije moguć. Paradoksalno, mi i dalje plaćamo zaštitare koji i dalje čuvaju razrovanu uvalu Mrtvaška, bez dopuštenja provjeravajući Ilovčane i turiste kuda idu, koji sa prtljagom moraju hodati po 200 metara prašnjavog i opasnog kamenjara... Cijeli članak:
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # .......... 2022-08-27 19:26
Užasna slika
Ovog šupka u sredini nemogu nikako prožvakati fuj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Šupak u sredini... 2022-08-28 16:22
Citat .....:
Užasna slika
Ovog šupka u sredini nemogu nikako prožvakati fuj

????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # HDZ zna...... 2022-08-30 06:15
Ako ovi na četvrtoj razini odlučivanja uspjevaju maznuli milijardu kuna, pitam se koliko uspjevaju maznuti ovi na prvoj razini odlučivanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # .......... 2022-08-30 21:34
Popovi i HDZ-ovi lopovi se jako vole. "Uspjeli su korumpirati nebo i zemlju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Opijelo za MrtvaškuNinja 2022-09-23 12:56
Citat Ninja:

– Projekt Mrtvaška iza kojeg su čvrsto stajali SDP i HDZ, a koji je provodila ŽLU Mali Lošinj neslavno je propao.
AFERA MRTVAŠKA: KAMO JE NESTALO 56 MILIJUNA KUNA? HDZ-ovci dokumentirano otkrivaju Butkovićeve financijske makinacije! Ministar Butković i državni tajnik Bilaver iz fondova EU- a izvukli 81 milijun kuna za projekt koji stoji 25 milijuna!?
dnevno.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # ......... 2022-08-27 19:27
RUŽNIJI JE OD GRDOBINE
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # .......... 2022-08-27 20:05
Molim administratora da stavi crnu traku grdobini na oči da ne utječe na ljude.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # ...Šupak u sredini 2022-08-29 10:12
Fascinantno je gledati tu međusobnu privrženost Kučićke, Nedića i Krajine, a ćini mi se i male naivne Žunićke koja trčim njihovim putevima.

Zar doista zajedno čekaju potonuće tog njihovog broda, zašto ga ne bi prigodno nazvali Nerezinac, ili će netko u posljednji ćas propjevati i spašavati sebe?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Netko moraKo to tamo peva 2022-08-29 12:09
Možda propjeva prva ova koja je plaćena da bude trbuhozborac pa njenog je dragog napao i prijetio mu pištoljima bespravni graditelj s Liškog s kojim Ana polaže vijence, a ovaj u uniformi kod istog tog radi kao keramičar.
Pa ovi su gori od broda luđaka, trebeli bi s logerom otploviti do Via Rome svi zajedno, a poslije toga široko im more .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # A njoj je žaoBonaca 2022-09-27 16:04
A gdje je nestala Gradonačelnica? I ovaj tjedan je nema u svom uredu..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ZgFotograf 2022-09-27 17:19
Citat Bonaca:
A gdje je nestala Gradonačelnica? I ovaj tjedan je nema u svom uredu..
Eno je u Zagrebu na sastanku s ministrima, i njen pratitelj s polaganja vijenaca, ilegalni graditelj vile na Liškom diči se poznanstvima s ministrima pa zato može raditi što hoće, evo može naprimjer primati braniteljsku mirovinu jer je fol nesposoban, a u isto vrijeme može ploviti kao časnik na kruzeru, može i ne plaćati porez jer poreznu ne zanima otkud mu lova za tu nelegalnu vilu,otkud penzioneru tobožnjem branitelju svaki mjesec desetak tisuća eura na računu, i tako godinama, ništa to njih ne zanima jer se on dobro slika kao i gradonačelnica, još kad su zajedno na groblju kod križa pa tko bi normalan posumnjao u to da oni nisu u službi voljene domovine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Da si malo manjaE moja Sanja 2022-09-27 22:01
A s njom je i pročelnica koja treba u penziju, ali ne želi.
Možda i ona pozna neke ministre koji će joj srediti da joj porezna ne pročešlja otkud joj imovina koju nije mogla steći od plaće.
I ona se dobro slika, kao i njena šefica, kao i onaj nelegalni graditelj s Liškog koji s Anom polaže vijence kod križa, koji prima braniteljsku penziju i još traži status vojnog invalida, iako rata nije vidio.
Možda mu to što se dobro slika pored ove koja se dobro slika pomogne u tome.
Navodno je jedan general odlučio pripomoći oko toga.
Besplatno, naravno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # korupcijaplanovi 2022-09-28 09:37
Citat E moja Sanja:
A s njom je i pročelnica koja treba u penziju, ali ne želi.
Možda i ona pozna neke ministre koji će joj srediti da joj porezna ne pročešlja otkud joj imovina koju nije mogla steći od plaće.
I ona se dobro slika, kao i njena šefica, kao i onaj nelegalni graditelj s Liškog koji s Anom polaže vijence kod križa, koji prima braniteljsku penziju i još traži status vojnog invalida, iako rata nije vidio.
Možda mu to što se dobro slika pored ove koja se dobro slika pomogne u tome.
Navodno je jedan general odlučio pripomoći oko toga.
Besplatno, naravno.
Kakva penzija ? Tek se sada završavaju planovi, ako budu isti kao za Artatore gdje je uspjela ubaciti u jadno naselje 25o apartmana, pola za jurekoviće a pola za Balba, onda je ona obezbjedila svoje još dvije generacije .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Prva Anina zapovijedMM 2022-09-28 12:51
Citat E moja Sanja:
A s njom je i pročelnica
Ta što je s njom nije pročelnica. Nju je u paketu s ostale dvije pročelnice Kučićka degradirala u referentice u prošlom mandatu. A o ovom se toliko osilila da je dvije i otpustila. Ovu je zadržala jer se nije ogrješila o prvu Aninu zapovijed; politikom se smiju baviti samo ona i njen zamjenik. A jedna od otpuštenih se čak usudila biti joj protivkandidat za predsjednicu GO HDZ. Dotična je previše ozbiljno shvatila značenje onog D u HDZ :P Nema toga u stranci osuđenoj za korupciju ogrezlu u kriminal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # GeneralNaftni 2022-10-03 10:12
To je onaj general koji je prodavao naftu za srpske tenkove koji su harali Hrvatskom ?
Fino društvo, bolje ne bi ni očekivao od takvih domoljuba.
Možda dođe i on u koju od devastiranih uvala da podigne trokatnicu.
Zašto ne kad se može i smije, ne treba se držati zakona kao pijan plota.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Da g. vidi puta i pobere dnevnicegost 2022-09-28 10:21
Citat Fotograf:
Citat Bonaca:
A gdje je nestala Gradonačelnica? I ovaj tjedan je nema u svom uredu..
Eno je u Zagrebu na sastanku s ministrima,
O tom epohalnom događaju njen pisac iz sjene je umjesto nje odmah izvijestio na FB njenoj stranici "Grad za tebe", a s potpuno istim tekstom i na stranici gradske uprave. A uz objavu je postavljeno vrlo umjesno pitanje I kakvi su zaključci sa sastanka. Što je upšte bila tema razgovora, i koja je osnovna svrha njihovog dolaska?Odgovor glasi Ana u Zagreb - Ana iz Zagreba, da guica vidi puta, da se slika i da se poberu dnevnice.


Citat:
i njen pratitelj s polaganja vijenaca
Bivšoj "simpatizerki" takvi likovi trebaju da se prikaže kao prava hadezejka. Iz istog razloga je protivno odredbama pravilnika o dodjeli priznanja general Gotovina radi ulizištva pojedinaca proglašen počasnim građaninom. Na službenom webu GML piše: Povelju o imenovanju počasnim građaninom Ministar Cappelli je uz obnašateljicu Anu Kučić i predsjednika Gradskog vijeća Antu Nedića, dodijelio je umirovljenom generalu Anti Gotovini zbog iznimnog doprinosa teritorijalnoj cjelovitosti Lijepe Naše čime je zadužio cijelu Hrvatsku, a samim time i Grad Mali Lošinj smatraju građani. Ovo je zapravo nečuven primjer nepoštovanja duha i slova gradskog dokumenta u režiji Kapeli, Kučić, Nedić. Građane nitko nije pitao.
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Iz sjeneVeliki branitelji 2022-09-28 11:15
Branitelji Anto i Gari pored generala Gotovine, još im samo fali novopečeni Anin suradnik kod polaganja vijenaca, ovaj koji preko generala stručnog zs naftu i naftne derivate pokušava doći do statusa ratnog vojno invalida.
Svi smo mi invalidi koji to šutke gledamo i plaćamo.
Da nismo, već bi se to promijenilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Ana pokazala zubegost 2022-09-28 12:58
Citat gost:
Citat Fotograf:
Citat Bonaca:
A gdje je nestala Gradonačelnica? I ovaj tjedan je nema u svom uredu..
Eno je u Zagrebu na sastanku s ministrima,
I kakvi su zaključci sa sastanka. Što je upšte bila tema razgovora, i koja je osnovna svrha njihovog dolaska?

Svrha sastanka s ministrima bila je slikavanje. Ana je pokazala zube u dobro uvježbanom osmijehu. Pokazuje ih čim u blizini vidi fotić :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Trla Ana dlan da joj prođe danasdf 2022-09-29 10:38
Citat gost:
Citat Fotograf:
Citat Bonaca:
A gdje je nestala Gradonačelnica? I ovaj tjedan je nema u svom uredu..
Eno je u Zagrebu na sastanku s ministrima,
O tom epohalnom događaju njen pisac iz sjene je umjesto nje odmah izvijestio na FB njenoj stranici "Grad za tebe", a s potpuno istim tekstom i na stranici gradske uprave. A uz objavu je postavljeno vrlo umjesno pitanje I kakvi su zaključci sa sastanka. Što je upšte bila tema razgovora, i koja je osnovna svrha njihovog dolaska?Odgovor glasi Ana u Zagreb - Ana iz Zagreba, da guica vidi puta, da se slika i da se poberu dnevnice.
Ma kakvi zaključci, samo se nešto razgovaralo :sad: Misli Ana da smo moroni pa nas kao "izvješćuje" U Ministarstvu znanosti i obrazovanja primio nas je ministar Radovan Fuchs sa suradnicima, a govorilo se o zapošljavanju tehničkog osoblja u osnovnoj školi te o izgradnji dječjeg vrtića i školske sportske dvorane.
U Ministarstvu kulture i medija sa ministricom Ninom Obuljen Koržinek razgovaralo se gradskim projektima koji su spremni za prijavu na otvoreni javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi RH za 2023.godinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Krivinaši.... 2022-09-29 11:00
Ajd što se obnašateljica slikala s Gotovinom ali šta tu paradiraju ona dva krivinaša što ratišta vidiše samo na TV :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Bez slaveParada ponosa 2022-09-29 12:15
Citat ....:
Ajd što se obnašateljica slikala s Gotovinom ali šta tu paradiraju ona dva krivinaša što ratišta vidiše samo na TV :cry:
A valjda joj se svidjelo fotkati s fejk braniteljima pa je u tom tonu nastavila.
Na groblju je vijence polagala s čovjekom koji nije rata vidio, kao ni ova dvojica, ali zato prima braniteljsku mirovinu i usput plovi na strancu mlateći lovu na koju ne plaća porez.
Navodno će dobiti i status ratnog invalida jer mu je mala mirovina za sve ilegalne poduhvste koje planira još poduzeti.
Nije dovoljno devastirao prirodu na Liškom, treba još.
Eno doveo i ekipu iz Zagreba,upravo grade punom parom kuće za iznajmljivanje na poljoprivrednom zemljištu.
Njegova zaštitnica i njene komunalne službe to ne vide.
Imaju puno posla oko drugih stvari, zato ih valjda nema na radnom mjestu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Ne vjeruj onome tko ti lažeToni 2022-10-02 05:59
Jučer se bez imalo srama gradonačelnica koja je u ovom mandatu prvo sebi podigla plaću, poslikala s umirovljenicima koje je prevarila. Vijest su objavili Otoci.net, a i sama se pohvalila na fejsu.
Pri tom je umirovljenicima , njih oko 2000 na ovom otoku, čestitala njihov dan, ali nije objasnila kada će svim umirovljenicima počet plaćati obećano dopunsko zdravstveno osiguranje.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
311 # SadomazoLaži,laži me 2022-10-02 11:02
Ovo je nadrealno, gradonačelnica pozdravlja one koje je već nasamarila bezbroj puta, ali ako malo bolje promotrimo fotografiju, vidjet ćemo da umirovljenicima koje je došla pozdraviti nije potrebno besplatno dopunsko osiguranje.
Većinu njih je već dodatno osigurala na različite načine, neke preko žene pročelnice,neke preko stranke osuđene za kriminal, neke preko sina urednika stranice koji na dnevnoj bazi bilježi uspjehe gradonačelnice itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # PaštetaŠteta 2022-10-02 12:09
Šteta što joj je novi ataše za branitelje na kruzeru pa nije mogao nazočiti ovom divnom prijemu za penziće, on siromak prima običnu braniteljsku penziju, a volio bi i na najboljem putu je da dobije invalidsku vojnu mirovinu,iako rata nije vidio .
Možda kad se vrati s kruzera kupi paštete ovima koji žive samo od penzije,ipak on ima i lovu s kruzera i lovu od penzije,nije beg cicija, bit će za paštetu .
Ako ga gradonačelnica lijepo zamoli i obeća mu fotku kod križa i sljedeće godine, možda kupi i bocu kakvog kiseliša za braću penziće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ješke za budalePrevareni penzić 2022-10-02 13:50
Citat Toni:
Jučer se bez imalo srama gradonačelnica koja je u ovom mandatu prvo sebi podigla plaću, poslikala s umirovljenicima koje je prevarila. Vijest su objavili Otoci.net, a i sama se pohvalila na fejsu.
Pri tom je umirovljenicima, njih oko 2000 na ovom otoku, čestitala njihov dan, ali nije objasnila kada će svim umirovljenicima počet plaćati obećano dopunsko zdravstveno osiguranje.
Prošlo je 16 mjeseci da je po drugi put zasjela u fotelju gradonačelnice. Da li netko da je ispunila i jedno obećanje iz svog programa "Jer ovo je Grad za tebe".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Harač rajo, haračAnina spirala smrti 2022-10-02 15:47
Koliko vidim, ispunila joj se želja iz najslađih snova, dobila je još jedan mandat za niškoristi lepršanje i plandovanje, kako bi na kraju opet mogla reći da je ispunila sve što je obećala.
A realno, na gradskoj web stranici je vidljivo samo to da uskoro građanima planira povećati poreze koji se slijevaju u gradsku kasu. Svim građanima planira povećati komunalnu naknadu, iznajmljivačima planira povećati paušal po ležaju, te ugostiteljima i drugim obrtnicima povećati porez na korištenje terasa.
Naravno, sve to će generirati nova poskupljenja i tako u krug. Ali na žalost, nezasitna magistra ekonomije to ne razumije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ???....... 2023-01-10 19:23
Hoće li i gradonačelnica sve ove cijene koje je podigla, a stupile su na snagu sa Novom godinom vraćati na staro?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Njoj je žao..Bonaca 2022-09-29 15:41
Evo upravo objavljen novi red plovidbe,od 2.1o. ponovo MARTVAŠKA-ILOVI K....Bravo za hrabre Ilovcane i sve one koji ih podržavaju svo ovo vrijeme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Slavlje na IlovikuZC 2022-10-03 09:17
Citat Bonaca:
Evo upravo objavljen novi red plovidbe,od 2.1o. ponovo MARTVAŠKA-ILOVIK....Bravo za hrabre Ilovcane i sve one koji ih podržavaju svo ovo vrijeme.
Na fejsu je objavljeno oko 80 fotki slavlja na Iloviku povodom vraćanja linije. "Ovo danas je trebalo doživjeti... bilo je spektakularno. Bravo za sve Ilovcane koje je ova nevolja svih posebno povezala." Nisam pregledao sve ali mislim da se gradonačelnica nije slikala na slavlju :lol: Otoci.net imaju vijest pod naslovom "Ilovčani proslavili vraćanje linije s Mrtvaškom" ali stranica ne radi.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Njoj je zaoBonaca 2022-10-03 18:30
Nasi politicari misle da su:nedodirljivi ,nezamjenjivi i vjecni
.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Ruzinavi brodVidjelica 2022-10-04 08:54
Nedodirljivi, nezamjenjivi i vječni su samo dok ne završe u zatvoru. A takvih je sve više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # VelikiPolagači vijenaca 2022-10-04 09:34
Nadam se da će tamo završiti i ovaj polagač vijenaca koji prima braniteljsku mirovinu, a plovi na kruzeru za veliku lovu i još devastira po otočnim uvalama
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Đir 02.02.2023 18:13
  Predizborna ispovjed
  Možda zato što nam se HDZ-ovci sami takvima prikazuju. AK je iz gradskog Proračuna platila ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  gost 02.02.2023 18:09
  Ilovčani i Unijani nisu ovce.
  Ne maltretiraju njih Lošinjani, nego lošinjska politička mafija i njene podguzne muhe.
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  .... 02.02.2023 17:39
  ....
  A sve mora biti u skladu sa prostornim planom. Gdje to u prostornom planu piše da na Umpiljku ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  asd 02.02.2023 17:39
  Politika?
  Lako je tako nešto napisati kad si anoniman. Dali Anu nije briga ne znam ali da bi komunalno ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Istina 02.02.2023 17:22
  Lošinjska
  Isti taj Franković je dijelio vodovodne priključke kapom i šakom a to je preduvjet za daljnje ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Pravnik 02.02.2023 17:09
  Za nepismene
  PRAVILNIK O JEDNOSTAVNIM GRAĐEVINAMA Bez građevinske dozvole i glavnog projekta u skladu s ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Pravnik 02.02.2023 17:05
  Za nepismene
  [quote name="Kibi Dabi"]Već nekoliko dana svi mediji izvještavaju o protuzakonitim aktivnostima ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  vanida 02.02.2023 16:52
  Bal
  E sad je jasno sve.Maske su pale.Sada vidimo koje su namjere Ilovćana pomognuti Američkim kapitalom ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  ška 02.02.2023 16:32
  mrtva
  Ovo je nevjerojatno.Il pvčani koji su srušili rivu i sada traže prevoz koja nema dozvolu,danas ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 14:45
  ....
  Spominjanjem moguće bespravne gradnje u obliku betoniranih grota na pomorskom dobru ja ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 14:39
  Nije bed...
  "Kod sarkazma i sarkastičnih ljudi postoji i jedna velika opasnost, a to je da je vrlo ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 14:35
  ...
  Hajde ti, tako pametan, objasni svoje viđenje, ako je tako veliki prirodni prostor zauzet ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  NEĆETE NI hRVATSKU! 02.02.2023 13:40
  ILOVIK NISTE PREVARILI
  Ilovčani NA prosvjedu protiv prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  NN 02.02.2023 13:24
  Đir po Čikatu
  Znaju li Hrvatske šume za radove u navodno zaštićenoj šumi na Čikatu. U ruskoj kolonije se ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  gost 02.02.2023 13:02
  Anonimna beznačajnost
  Ako je u tvom komentaru bilo sarkazma sakrio si ga tako dobro da ga je nemoguće naći. Naime ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  AP 02.02.2023 12:05
  Ne zna ona tko joj glavu nosi
  Imam osjećaj, što više rade na tome, to su sve dalje od mogućeg rješenja. Prije godinu i ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 11:47
  O sarkazmu, rode...
  Eh, goste, koji put je bolje biti tiho...vidim da ti sarkazam slabo ide... Ja ne volim da me ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  gost 02.02.2023 10:47
  On odbija povjerovati! Kamp Trasorka
  Povežite se s prirodom u pet friendly kampu koji pruža smještaj u glamping šatorima.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  NN 02.02.2023 10:11
  Laži, laži, laži me
  Od jedne do druge sjednice gradonačelnica pokazuje sve veću bahatost. Na više puta ponovljeno ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 09:44
  Teorije zavjere
  Ja ne vjerujem da postoji nekakav kamp na Trasorki, pogotovo bez papira... pa zar nebi ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  Gost 02.02.2023 09:38
  ILOVČANI NA PROSVJEDU U ZAGREBU
  U četvrtak, 2. veljače 2023., u 12 sati na Markovom trgu, Ilovčani će se pridružiti prosvjedu ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 09:38
  Dijela i riječi
  Zašto HDZovce i s tom strankom lijevog centra nazivaš katolicima i domoljubima? Nema takvih ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Anin pajdaš 01.02.2023 22:08
  Liški
  A što kaže Anin pajdo penzionirani nesposobni branitelj, a sposobni časnik na najvećem ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Pijandura 01.02.2023 19:48
  Budala se opet javlja
  Ti si debil. Kakvo negativno mišljenje će dati Ministarstvo prometa? Možda da se ne može ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  ška 01.02.2023 18:32
  mrtva
  A cesta za Mrtvašku.Sada bi Ilovčani da ih se vozi tri puta na dan.ma nemojte,a srušili ste ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  ..... 01.02.2023 18:30
  gost
  Sve ove haciende koje su bespravno sagrađene imaju priključak na vodu.Dali mi netko može ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Moto 01.02.2023 16:52
  Cvjetanje gradnje
  Uh,ovo je uzasno,sramotno da nitko na ovo ne reagira,u Gradskoj upravi rasulo..otok Losinj ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Bing 01.02.2023 13:33
  Izborna obećanja su netema
  AK će na sve to što je MF istaknuo mahnuti rukom i kao njen partijski šef AP u Saboru reći ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Gost 01.02.2023 12:49
  Koncesija na zalazak sunca
  Kad imaš podršku HDZ-a dobiješ koncesiju i za zalazak sunca nad Lošinjem kao Rusi za plaže ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  camp 01.02.2023 12:18
  zna se
  ništa bolje i bez ikakvih papira kamp na trasorki .