Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

rincicDanašnja gošća emisije Newsroom N1 televizije pod vodstvom Domagoja Novokmeta nezavisna vijećnica u Skupštini Primorsko – goranske županije sa nezavisne liste Da štima svima izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić govorila je o problemima u vezi s izgradnjom megalomanske luke u uvali Mrtvaška na otoku Lošinju. Ilovčani već tjedan dana borave u Mrtvaškoj, danju i noću osiguravajući prolaz do mulića koji njima znači prolaz do kuće 

U svakoj civiliziranoj zemlji prolaz do kuće smatra se neprikosnovenim pravom, ali u uvali Mrtvaška na otoku Lošinju jedno neoznačeno gradilište smatra se važnijim od života Ilovčana i njihovih ljudskih prava zbog 81 milijuna kuna vrijednog projekta financiranog europskim novcem.

Gospođa Rinčić je s članovima svoje nezavisne liste Da štima svima i s gospodinom Orijenom Petkovićem iz Možemo! Rijeka prije dva tjedna na sjednici Županijske skupštine postavila zahtjev da se udovolji Ilovčanima u traženju njihovih prava – prava na prolazak Mrtvaškom za vrijeme trajanja radova i prava na korištenje luke i nakon njene izgradnje na način da se visina rive u jednom dijelu snizi, kako bi se Ilovčani i dalje mogli iskrcavati iz svojih plovila.

U razgovoru s gospođom Rinčić objašnjena je problematika oko Mrtvaške, a ne može se ne primijetiti da su za probleme oko projekta zaslužni i odgovorni Županijska lučka uprava Mali Lošinj, Primorsko – goranska županija, Grad Mali Lošinj i Ministarstvo mora koji u posljednje vrijeme igraju ping – pong prebacivanja odgovornosti jedno na drugoga. Oni čine udružene snage koje su organizirale i provele postupak osiguravanja sredstava za projekt, koje brane projekt, ali koje su očito došle u fazu prebacivanja vrućeg krumpira iz svojih u tuđe ruke pod mantrom projekt mora ići dalje.

Naišavši na otpor nepokolebljivih Ilovčana isti akteri naišli su na problem. Ilovčanima nisu omogućili civiliziranu raspravu i rješavanje problema i prisilili su ih da idu do kraja – do prijave OLAF-u. Za kojega se ministar Butković u današnjem izdanju Novog lista kune da dotični nije svojom nogom kročio u Ministarstvo mora. Istina, nogom kročio nije, jer ni ne može, ali takvo tijelo je svoje pipke sigurno rastegnulo. Ni ameba ne može napraviti toliko pseudopodija, koliko su Ilovčani postavili argumentiranih pitanja.

Svi navedeni akteri izgradnje Mrtvaške sada čekaju, poput starih Grka u napetim tragedijama, da se neki Deus ex machina spusti na Mrtvašku i rasplete ovu tragičnu situaciju.

Dok to čekamo, pogledajmo što je rekla gospođa Rinčić u Newsroomu Domagoja Novokmeta.

 

Komentari: 

031 # ŠoićPantić 2021-12-01 05:01
Drugovi,
došlo je vrijeme za ćorku!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Odgovornost....... 2021-12-01 09:01
Začarani krug se sve više i više steže.Ekipa je počela igrati tenis(prebaciva nje odgovornosti).I da hoće više nemogu ništa popraviti,ni sakriti.

Devčić (koji nije htio pomoći Ilovčanima) ne može na nikoga svaliti svoju odgovornost!!!! Samo je odgovarao Ilovčanima da on ne može tu ništa napraviti!! Mogao je puno napraviti da je zaustavio Anu da izmijesti liniju 311!! Priča bi krenula u sasvim drugom smjeru!! Nije pomogao Ilovčanima a kako će pomoći Lošinjanima!!!? ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Napuhanko....... 2021-12-01 09:59
A šta neće niko pitati za odgovornost Lošinjskog kapetan??
11.08.2021.blokada Ilovika(otok pun turista)
-slikanje ilovačkih barki na Mrtvaška
-izlazak na Mrtvašku zbog paljenja vatre,da ometaju sigurnost plovidbe.A što je Filip upalio dva reflektora na Mrtvaški to ne smeta(ispod koje se skupljaju sredele i Ilovčani)???
-Pitanje: dal' Lošinjski kapetan može biti i vijećnik u lučkoj upravi Lošinj??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Nedostaju dvije točkeCoco Bil 2021-12-01 12:17
Mislim da u inače odličnom izlaganju županijske vijećnice nedostaju dvije točke:
1) Pitanje sumnjive zakonitosti građevinske dozvole kojom se rušenje postojećeg mola radi gradnje višestruko većeg i višeg mola naziva rekonstrukcijom.
2) Megalomanske, ničim utemeljene prognoze o tsunamiju putnika na rečenom molu temelj su za plan izgradnje ceste, i to višestruko skuplje od izgradnje samog pristaništa. Što je tema za razmatranje ne samo ekonomske nego i ekološke opravdanosti oba projekta, ali i špekulativnih motiva tako žučnih zalaganja za njih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # totalna fuladaKL 2021-12-01 12:59
isto kao što su obećavali tsunami posjetitelja muzeju Apoksiomena, a muzej prazan, najviše posjetitelja ima kad je gradsko vijeće, sramota, odgovornost ničija. a ispred muzeja vezan kvazi loger, preskupi falsifikat, sve plaćeno našim novcima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # BriguNemoj da brigaš 2021-12-01 13:35
Citat KL:
isto kao što su obećavali tsunami posjetitelja muzeju Apoksiomena, a muzej prazan, najviše posjetitelja ima kad je gradsko vijeće, sramota, odgovornost ničija. a ispred muzeja vezan kvazi loger, preskupi falsifikat, sve plaćeno našim novcima.
Baš ih briga,može im se. Kulise su tu,sve je spremno za dobar selfie. Prodaju muda pod bubrege, malo preskupo doduše,ali kupci nisu zahtjevni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # OdgovornostJugo 2021-12-01 17:03
Vidi se da tu nešto ne štima čim su svi akteri inače željni hvalospjeva počeli predbacivati odgovornost.Kad je nešto dobro svi se trse reći da su oni zaslužni.
Do sada su se hvalili i grabali za zasluge, a sada je "nisam ja ništa, oni drugi su sve".
Prva je ruke oprala Ana kada je rekla da je sve Filip kriv.
Već to je bio znak da tu nešto jako smrdi.
Sada Županija kaže da o svemu odlučuje SAFU, SAFU kaže da nisu oni ništa da je zaduženo Ministarstvo mora, a oni iz Minustarstva mora sada kažu da je sve na ŽLU i Županiji.
Kad svi viču "nisam ja" a radi se o po njihovim riječima hvalevrijednom projektu tu nešto smrdi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Urota za izvlačenje EU novcav.d. građanin 2021-12-02 10:36
Citat Jugo:
Vidi se da tu nešto ne štima čim su svi akteri inače željni hvalospjeva počeli predbacivati odgovornost.Kad je nešto dobro svi se trse reći da su oni
Mogu oni igrati ping pong preko leđa Ilovčana, ali Ana Kučić je razotkrila urotu za izvlačenje novca iz EU fondova. U "izvanrednom priopćenju" preko fejsa jasno je kazala da je za "dogradnju" luke Mrtvaška isključivo nadležna PGŽ, a ne Grad. Naglasila je da je svu dokumentaciju i javnu nabavu pripremila i provela Županijska lučka uprava. "Grad Mali Lošinj nije naručio ovaj projekt, niti je sudjelovao u njegovoj izradi" govori ozbilja lica vrteći olovku u rukama da spriječi uobičajeno lamatanje. Jednako ozbiljno s blesimetra čita (da se ne bi služila omiljenim poštapalicama "ajmo reći" i " na neki način") da se u projekt uključila vlastitom inicijativom, "u trenutku kada su se slutili prvi problemi koje su odgovorni propustili rješiti". A uključila se, kako je kazala, kako bi zadržala 230 mil. kuna na Lošinju da projekt ne propadne, a novac bude potrošen negdje drugdje. Ni riječi o koristima od "dogradnje" mulića pretvaranjem u veliko pristanište. Ni riječi o gradnji još skuplje pristupne ceste i problemima Ilovčana oduzimanjem njihova prava na normalan života na dvije duge godine kako bi ona spasila projekt. Tko god da joj je režirao nastup učinio je to profesionalno, ali pisac teksta na blesimetru nije napravio dobar posao. A sama gradonačelnica nije shvatila da joj na čitanje podmeću tekst koji ju kompromitira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 0 # TOHUVA BOHU 2021-12-01 17:26
Gospodo,riva na Mrtvaški će biti napravljena po projektu koji ima građevinsku dozvolu,sredstv a su odobrena,većina ga podržava
i koristit će svima i stanovnicima otoka Lošinja,zbog kojih se radi a i stanovnicima otoka Ilovika koji imaju i te kakvu korist od ovg projekta.Ilovča ni neće zaustaviti projekt koji će služiti nama Lošinjanima,a mi na Lošinju smo sretni što će to koristiti i poštenim i dragim Ilovčanima.Nas je na Lošinju više koji podržavamo taj projekt.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # TOHU-VA BOHUprijatelj 2021-12-01 18:30
Kako nisi svijestan da baš vama Lošinjanima neće odgovarati Mrtvaska jer ako ceti ici za Rijeku morat cete se voziti 10 km do Mrtvaske da bi s došli na katamaran za Rijeku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Prdež smrdežZumba 2021-12-01 18:37
Citat VA BOHU:
Gospodo,riva na Mrtvaški će biti napravljena po projektu koji ima građevinsku dozvolu,
Baš me zanima da li će EU podržati gradnju prema nezakonitoj građevinskoj dozvoli. A zanima me i tko je tebe ovlastio da govoriš u ime Lošinjana kako su sretni i da ih ima više koji podržavaju takav projekt. Znam da mi nećeš odgovoriti jer si kao oni što prdnu u društvu a ne priznaju iako smrde.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # VandaliTako kaže Ana 2021-12-01 19:00
To ti je Nedić.Ja ga skužio po janjetini.Non stop spominje janjetinu.Mijer i rive,broji Ilovčane.Šta on zna o moru??Napraviti će rivu od 2 metra,ko da on ima barku.Jb.... se njemu.Može biti i 3 metra.Posto profesor s kursom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 0 # TOHUVA BOHU 2021-12-01 20:37
Opet pričate gluposti vas par koji se ovdje javkjate. Ja sam stanovnik otoka Lošinja i mene kao niti bilo kojeg Ilovčana nitko ne mora ovlastiti da kažem da mi Lošinjani imamo pravo podržati projekt Mrtvaška koji se radi prvenstveno za nas Lošinjane a usput smo sretni da sa ovim projektom na našem otoku Lošinju i vi Ilovčani dobivate sigurmiju luku u koju ćete pristati kada krenete prema našem Lošinju. Mi Lošinjani nismo nikada prigovarali kada ste vi na Iloviku gradili rivu koja je visoka 2,12metara(mjre na je mojim metrom) iako kad izlazim na tu rivu na Iloviku malo mi je previsoka. Na Lošinju će biti riva, u uvali Mrtvaška onako kako je u projektu, i svi ćemo biti sretni i zadovoljni kada bude gotova, a ja vjerujem da će to biti do ljeta 2022
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Vi niste čovjekGos. A 2021-12-01 21:55
1. nije ljudski lagati za rivu 2.12 metara,aj slikaj.
2.ko laže taj i krade.
3.izdali ste Ilovik.
4.visina rive nije dobra ni Lošinjanima,Silbljanima,Premujani...
5.ubili ste djecu(pucaju po šavu)profesore.
6.preživili smo Jugu,preživit ćemo i vas.
7.ti nisi Lošinja nikad nećeš ni biti.
8.uvije misliš samo na svoju guzicu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Nered i praznina u izradiZumba 2021-12-02 09:43
Citat VA BOHU:
Opet pričate gluposti vas par koji se ovdje javkjate. Ja sam stanovnik otoka Lošinja i mene kao niti bilo kojeg Ilovčana nitko ne mora ovlastiti da kažem da mi Lošinjani imamo pravo podržati projekt Mrtvaška ...
A ti bi mogao reagirati na ono što sam napisao, umjesto što recitiraš istu mantru. Jer ja nisam toliko glup da bih napisao budalaštinu kako ti i bilo tko drugi nemate pravo podržati projekt Mrtvaška . To pravo vam nitko ne može uskratiti. Isto kao što ni pravo Ilovčana na prosvjed, podnošenje prijava i druge akcije protiv ometanja njihovog života zbog ambicija i pohlepe pojedinaca od Ane Kučić i Filipa Balije, preko Komadine do Butkovića ne može nitko oduzeti. Jasno, čitko i precizno sam te pitao tko je tebe ovlastio da govoriš u ime Lošinjana kako su sretni i da ih ima više koji podržavaju takav projekt.

Pretpostavljam da nitko nije toliko glup da ne vidi kako tvoja tvrdnja da te nitko ne mora ovlastiti da kažem da mi Lošinjani imamo pravo podržati projekt Mrtvaška nije odgovor na pitanje b]tko je tebe ovlastio da govoriš u ime Lošinjana kako su sretni i da ih ima više koji podržavaju takav projekt. Ali oni koji podržavaju Anu Kučić ne oslanjaju se na vlastitu inteligenciju nego na njezine riječi kao da dolaze iz iste knjige iz koje si ti uzeo svoj nadimak.

No prije ili kasnije njih devetero će shvatiti da njoj neće poći za rukom da razdvoji svjetlost od tame i da će stvoriti nered i prazninu i tamo gdje koliko-toliko reda još ima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Ana tohuvabohuJugo 2021-12-02 13:41
Citat Zumba:
Citat VA BOHU:
Opet pričate gluposti vas par koji se ovdje javkjate. Ja sam stanovnik otoka Lošinja i mene kao niti bilo kojeg Ilovčana nitko ne mora ovlastiti da kažem da mi Lošinjani imamo pravo podržati projekt Mrtvaška ...
A ti bi mogao reagirati na ono što sam napisao, umjesto što recitiraš istu mantru. Jer ja nisam toliko glup da bih napisao budalaštinu kako ti i bilo tko drugi nemate pravo podržati projekt Mrtvaška . To pravo vam nitko ne može uskratiti. Isto kao što ni pravo Ilovčana na prosvjed, podnošenje prijava i druge akcije protiv ometanja njihovog života zbog ambicija i pohlepe pojedinaca od Ane Kučić i Filipa Balije, preko Komadine do Butkovića ne može nitko oduzeti. Jasno, čitko i precizno sam te pitao tko je tebe ovlastio da govoriš u ime Lošinjana kako su sretni i da ih ima više koji podržavaju takav projekt.

Pretpostavljam da nitko nije toliko glup da ne vidi kako tvoja tvrdnja da te nitko ne mora ovlastiti da kažem da mi Lošinjani imamo pravo podržati projekt Mrtvaška nije odgovor na pitanje b]tko je tebe ovlastio da govoriš u ime Lošinjana kako su sretni i da ih ima više koji podržavaju takav projekt. Ali oni koji podržavaju Anu Kučić ne oslanjaju se na vlastitu inteligenciju nego na njezine riječi kao da dolaze iz iste knjige iz koje si ti uzeo svoj nadimak.

No prije ili kasnije njih devetero će shvatiti da njoj neće poći za rukom da razdvoji svjetlost od tame i da će stvoriti nered i prazninu i tamo gdje koliko-toliko reda još ima.
Možda to nije Nedić neg Ana kada govori u ime svih stanovnika Lošinja "mi Lošinjani". Opća inteligencija vidljiva iz načina izražavanja i zaključivanja također liči na Anu ????.
Riva 1,40m ili 2,12m sve je to njima isto ????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # ...... 2021-12-01 22:01
Nediću pogledaj benzinsku pumpu na Runjici.I ona nema dva metra a problema za izaći platiti račun.Još kada padne more....pametno m dosta...
Pogledaj sos Ilovik pa vidi kolko nas ima.Brusiš se za sutra!?Neće proći!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 0 # TOHUVA BOHU 2021-12-01 22:24
Malo vas je, nas Lošinjana je više od vas a za razliku od vas mi volimo Ilovčane, a vi ne volite Lošinjane. Kada dođete na Lošinj mi Vama kažemo Dorodošli, a vi nas samo vrijeđate. Ali neka, riva će se napraviti pa ćemo opet biti prijatelji
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # .................. 2021-12-02 06:21
Vrijeđa o prevarante i lopove!!!Ovo što ste napravili nebi pojeo ni pas s maslacem!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # AntoPoštenjačina 2021-12-02 08:37
Malo vas je!!Sve više i više je građana Lošinja i HDZ za Ilovik!!U županiji izgubili ste g.Rinčić!!A da kolicija HDZ i SDP lako moguća,vidi se u županiji!!Kada je u pitanju 300 000 miljona kuna!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ZakonJugo 2021-12-02 13:51
Šta tohuvabohu trabunja? Misli da je ovo glasanje, natjecanje?
koga ima više pobjeđuje?
Postoje zakoni RH.
Ako je nešto nezakonito neće se raditi!
Ako se sa nečijim postupcima uništava jedan cijeli otok to se ne može dopustiti.
EU sredstva su namijenjena razvoju malih mjesta, a ne uništenju.
Greške se moraju ispraviti.
Kada daš maloumnicima koji nisu u stanju svojim sposobnostima ni 3000 kn zaraditi u ruke 81 milon kn onda tek vidiš na što su spremni. Uništenje cijelog jednog otoka radi svoje koristi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ..... 2021-12-01 22:24
Geto - određeni dio prostora ili grada di žive ljudi određene rasne ili pripadnici određene skupine ljudi.
Vi u 22.stoljeću pravite geto!!
Jeste vi normalni??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # .......... 2021-12-04 08:43
Da dokažemo da riva od 2 metra nije dobra!!(pogleda jte stranicu sos Ilovik,iskrcava nje starijeg čovjeka)
VN bohu kolko jer riva na Mrtvaški visina??
Na snimci se jasno vidi do koje visine je riva i bark!I kako g. s štapom lagano izlazi iz barke van prema putu za bolnicu! Eee sada na tu visinu rive dodajte 1 metar, najmanje!! Pametnome dosta!! Riva od 2 metra nije dobra za sve otočane koji koriste luku Mrtvaška! Čak pretpostavljam kada bude velika oseka da će i katamarani imati problema s iskrcajem putnik!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ...SD 2021-12-04 10:08
Svakom razumnom čovjeku je ovo već odavno jasno. Nije jasno samo nekima koji su 12 godina pohađali višu uzaludnu i još nekima koji ravnaju bez ravnala pa im sve rive moraju biti ravno 2 metra. I nije jasno njihovim uhljebima i moralnim nakazama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Grad prijatelj djece ???gost 2021-12-04 10:13
Citat .....:
Da dokažemo da riva od 2 metra nije dobra!! ... (pogledajte stranicu sos Ilovik, iskrcavanje starijeg čovjeka) Riva od 2 metra nije dobra za sve otočane koji koriste luku Mrtvaška!
Šteta što nitko nije snimio ukrcaj-iskrcaj djece koja su prisiljena putovati gumenjakom i u mokroj odjeći sjediti na nastavi. U Gradu koji se diči da je Prijatelj djece čiju gradonačelnica brine što ta djeca prosvjeduju protiv njene politike :sad:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # AvanturaMasturbanipal 2021-12-04 11:46
Citat gost:
djece koja su prisiljena putovati gumenjakom
Blago dijeci, toliki turisti plačaju ozbiljne pare da bise vozili gumenjakom. Kito more plotit! Prvi o'hiljadu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Zamjenica župana se ne razumije u riveDS 2021-12-22 10:33
Citat gost:
Citat .....:
Da dokažemo da riva od 2 metra nije dobra!! ... (pogledajte stranicu sos Ilovik, iskrcavanje starijeg čovjeka) Riva od 2 metra nije dobra za sve otočane koji koriste luku Mrtvaška!
Šteta što nitko nije snimio ukrcaj-iskrcaj djece koja su prisiljena putovati gumenjakom i u mokroj odjeći sjediti na nastavi. U Gradu koji se diči da je Prijatelj djece čiju gradonačelnica brine što ta djeca prosvjeduju protiv njene politike :sad:
Ilovčani su učinili bolje od toga. Prvu posjetu Mrtvaškoj zamjenice župana Marine Medarić iskoristili su za izlaganje svojih zahtjeva pa je po prvi puta čula glas naroda, tj. nekolicine Ilovčana koji su se zatekli u Mrtvaškoj u isto vrijeme. Njoj je to bio prvi susret sa stvarnošću Mrtvaške. Nažalost, nije prihvatila ponudu jednog Rabljana koji je tamo bio s barkom, da proba skočiti sa postojećeg mulića visokog 1,10 m u njegovu barku, popeti se natrag i potom zamisliti kako bi izgledalo skočiti s rive visoke dva metra. Iako odlučuje o tome kolika će biti visina rive, izjavila je da se ne razumije u to. [Preneseno s FB stranice Spasimo otok Ilovik]
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Skok s mulićagost 2021-12-23 10:55
Citat DS:
Prvu posjetu Mrtvaškoj zamjenice župana Marine Medarić iskoristili su za izlaganje svojih zahtjeva pa je po prvi puta čula glas naroda, tj. nekolicine Ilovčana koji su se zatekli u Mrtvaškoj u isto vrijeme. Njoj je to bio prvi susret sa stvarnošću Mrtvaške. Nažalost, nije prihvatila ponudu jednog Rabljana koji je tamo bio s barkom, da proba skočiti sa postojećeg mulića visokog 1,10 m u njegovu barku, popeti se natrag i potom zamisliti kako bi izgledalo skočiti s rive visoke dva metra. Iako odlučuje o tome kolika će biti visina rive, izjavila je da se ne razumije u to. [Preneseno s FB stranice Spasimo otok Ilovik]
Gradonačelnica je na prosvjedu čula glas naroda ali ga ignorira jer smatra da su za sve krivi "politički akteri". Mislim da bi je Ilovčani trebali pozvati da za Božić posjeti Mrtvašku da joj predlože skok kakav je ovaj Rabljanin predložio zamjenici župana. Prijedlog ne bi prihvatila, ali zabavno je zamisliti kako bi to izgledalo kad bi pristala :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # .......... 2021-12-05 08:01
ZAŠTO RIVA MORA BITI VISOKA 2 METRA??
Pratim slučaj Mrtvaška.
Mi nismo dobili odgovor.
Osim da je Rijeka projekt vrhunski projektant.To nije odgovor na to pitanje ili sam ja glup.
A novinari, totalno razočaranje.
ČEMU SLUŽE NOVINARI U OVOJ DRŽAVI??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # .......... 2021-12-05 08:11
Pogotovo ako znamo da rive na Unijama ,Susku,Premudu. ...nisu visoke 2 metra.A neke je od tih riva projektirao Rijeka projekt!Pa šta nisu pravila za sve te rive ista!!Tu nešto jako smrdi!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # TotalnoGubljenje vremena 2021-12-05 09:16
Ilovičanima županija i Grad Mali Lošinj ponudili konkretna rješenja dok traju radovi u Mrtvaškoj

morski.hr/.../...

Novinarski članak je katastrofa.

Zašto u članku ne piše koja su to konkretna rješenja? Jesu li ponudili sniženje rive na 1,20 metara kao što se traži, a to je i osnovni razlog nezadovoljstva Ilovčana. Zašto na sastanku nije prisustvovao projektant?
Osim ravnatelja Balije koji je oredstavnik investitira, svi ovi drugi su nebitni. Samo obični nestručni političari koji nisu sposobni riješiti tehnički problem visine rive.
Pa sama gradonačelnica se nakon prosvjeda javno izuzela iz projekta Mrtvaška, a sad je oko sebe skupila svu ovu nesposobnu svitu koja ni projekt ne zna pročitati. Sve samo neki ekonomisti, pravnici i političari bez znanja i muda. Da, i jedan veterinar. Kao nešto se trude, a ovo je obično glumatanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ....Lino 2021-12-05 10:01
Citat Gubljenje vremena:
Zašto na sastanku nije prisustvovao projektant
Zato jer bi projektant potvrdio da u autocadu sa dva klika miša može sniziti rivu tamo gdje treba. Ali to nekome ne odgovara. Zato ga nitko nije pozvao ni na prvu sjednicu županijske skupštine, ni na drugu sjednicu, ni neki dan na ovaj sastanak. Umjesto da riješe problem konzultirajući struku, političari su u stanju mjesecima palamuditi ne bi li dokazali svoju nepogrešivost, svoju brigu o otočanima i njihovoj djeci, a koja vidimo da to nije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Projekt s pogledom na uvažavanje IlovčanaDS 2021-12-05 10:56
Citat Lino:
Citat Gubljenje vremena:
Zašto na sastanku nije prisustvovao projektant
Zato jer bi projektant potvrdio da u autocadu sa dva klika miša može sniziti rivu tamo gdje treba.
A da se gledalo dalje od svojih noseva moglo se napraviti ovakav projekt

Ali prema onoj staroj biblijskoj izreci teško je biti prorok u svo selu. A u Malom selu i nemoguće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # .......... 2021-12-05 17:08
I sad ti to objasni Baliju,Nediću,D evčiću,Živković i,Domcu,Komadin u,Medarićki.... ne nego oni navalili da treba sve to srušiti....ko da im je to ćaća radio??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Umjesto inormacija deformacijaFF 2021-12-05 10:14
Citat Gubljenje vremena:
Ilovičanima županija i Grad Mali Lošinj ponudili konkretna rješenja dok traju radovi u Mrtvaškoj
morski.hr/.../...
Novinarski članak je katastrofa.
Zašto u članku ne piše koja su to konkretna rješenja?
Ne piše zato što konkretna rješenja nisu ponuđena. Novinaru nije cilj da člankom informira nego da naslovom deformira istinu.Citat:
Pa sama gradonačelnica se nakon prosvjeda javno izuzela iz projekta Mrtvaška,
Nije se izuzela. Pogledaj video u kojem kaže da se samoinicijativno uključila kako bi zadržala 230 mil. kuna na Lošinju da projekt ne propadne, a novac bude potrošen negdje drugdje.

Citat:
Kao nešto se trude, a ovo je obično glumatanje.
Glumataju u nadi da će se Ilovčani umoriti i odustati od borbe za pravo na normalan život. No za razliku od portala morski.hr
torpedo.media pod naslovom MOST, AM, Unija Kvarnera, Rinčić i Pavela: Dosadašnji model rada isključivosti i neodgovornosti, kojima se Ilovčanima već 11 mjeseci narušavaju temeljna prava, odavno je trebalo napustiti piše Medijsk i-politički ping-pong ‘preko leđa’ mještana Ilovika nastavlja se dalje
torpedo.media/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # .................... 2021-12-05 10:35
Glavno da je bio Nedić i Devčić!!Kojim povodom??Šta oni mogu pametno reći???Zašto nije bio pozvan Ivković i Franković??Opet Ilovčani samo protiv svih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Hvatač krivina na duge stazeVlaho 2021-12-05 12:34
Citat .....:
Glavno da je bio Nedić i Devčić!!Kojim povodom??Šta oni mogu pametno reći???Zašto nije bio pozvan Ivković i Franković?? Opet Ilovčani samo protiv svih.
Imaš pravo, i mene zanima što je profesor prehrambene tehnologije rekao u svezi tehničkih karakteristika rive od 2 metra.
Jel to standard ili je nadstandard
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # .......... 2021-12-06 07:13
A Nedić, najvjerojatnije je ubacivao neprimjerene upadice na štetu Ilovčana.Ko na gradskom vijeću.Nekultur an.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Branitelj svojih interesaKuro Sawa 2021-12-06 10:38
Citat .....:
A Nedić, najvjerojatnije je ubacivao neprimjerene upadice na štetu Ilovčana.Ko na gradskom vijeću. Nekulturan.
Nedićeve upadice zapravo nisu stvar njegove inače skromne osobne kulture nego interesa. Zajapurenim istupima brani gradonačelničin u politiku, ako te improvizacije u hodu smijemo zvati politika. A braneći gradonačelnicu posredno brani i obiteljske materijalne interese.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # ............ 2021-12-05 10:38
Citat:
Nije se izuzela. Pogledaj video u kojem kaže da se samoinicijativno uključila kako bi zadržala 230 mil. kuna na Lošinju da projekt ne propadne, a novac bude potrošen negdje drugdje.
Da projekt ne propadne?
Više ju je briga za suludi projekt kojega nije investitor, nego za živote 100 građana i djece. Time je postalo jasno kome odgovara riva od 2 metra.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # medijska histerijagost 2021-12-16 10:53
Citat FF:
MOST, AM, Unija Kvarnera, Rinčić i Pavela: Dosadašnji model rada isključivosti i neodgovornosti, kojima se Ilovčanima već 11 mjeseci narušavaju temeljna prava, odavno je trebalo napustiti piše Medijski-politički ping-pong ‘preko leđa’ mještana Ilovika nastavlja se dalje
torpedo.media/.../
Medijska bitka za europske milijune ušla je u svoju histeričnu fazu. Voditeljica kabineta primorsko goranskog župana je medijima razaslala poziv da objave pismo nekog stanovnika Premude koji svim srcem podržava gradnju luke Mrtvaške točno takve kakva je zamišljena.


Skinuto s FB stranice Spasimo otok Ilovik
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Lažni glas narodagost 2021-12-16 14:37
Citat gost:
Medijska bitka za europske milijune ušla je u svoju histeričnu fazu. Voditeljica kabineta primorsko goranskog župana je medijima razaslala poziv da objave pismo nekog stanovnika Premude koji svim srcem podržava gradnju luke Mrtvaške točno takve kakva je zamišljena.
Vrlo proziran medijski trik vodstva PGŽ iz čistog očaja. Nepopustljivi Ilovčani prisilili političare gladne europskog novca da posegnu za najpodlijim sredstvima. Pa su našli Premuđana da odglumi glas naroda i potpiše pismo koje je sastavila možda baš voditeljica županovog kabineta. Da poruči Ilovčanima "Zato Vas, dragi susjedi Ilovčani, još jedanom molim da preispitate svoje odluke i ne dozvolite da propadnu ogromna sredstva dobivena za izgradnju ove luke od EU-a i da ne ometate nastavak izgradnje, za dobrobit svih nas,". Znači "glas naroda" traži da Ilovčani ne dozvole da propadnu ogromna sredstva dobivena za izgradnju ove luke od EU-a jer da je to, moš mislit, za dobrobit "svih nas".
Pročitajte sami njegove razloge da se Ilovčani žrtvuju za dobrobiti svih njih :sad:
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kučićkina navlakuša za EUFak In 2021-12-16 14:51
Citat gost:
Znači "glas naroda" traži da Ilovčani ne dozvole da propadnu ogromna sredstva dobivena za izgradnju ove luke od EU-a jer da je to, moš mislit, za dobrobit "svih nas".
To je ponavljanje Kučićkinog opravdanja da Grad, tj. ona nema ništa s Mrtvaškom, ali da je uskočilo samo da spasi novac od Eu da ne propadne. Pa da gradnja projektirane Mrtvaške prisili Eu da potroši još tri puta više za cestu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ####gost 2021-12-16 17:54
Citat gost:
Pročitajte sami njegove razloge da se Ilovčani žrtvuju za dobrobiti svih njih :sad:
novilist.hr/.../...
Najbolji je naslov pisma u Novom listu :lol: Stanovnik Premude o gradnji Mrtvaške: ‘Ova luka treba i Silbi, Olibu, Istu i Premudi’A to što Mrtvaška prvenstveno treba stanovnicima Ilovika je manje važno od toga da se sa Silbe, Oliba, Ista i Premude brže stigne na Lošinj. Volio bi znati koliko godišnje bude takvih putnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Prozirno, prozirno ...NN 2021-12-17 17:39
Citat gost:
Citat gost:
Medijska bitka za europske milijune ušla je u svoju histeričnu fazu.
Vrlo proziran medijski trik vodstva PGŽ iz čistog očaja.
Sličan komentar je i na FB Spasimo otok Ilovik. Izgleda da su u PGŽ štancali isto pismo da glumi razne glasove naroda. Piše: Toliko su prozirni. Pa dva potpuno ista pisma ne mogu napisati ni jednojajčani blizanci, a kamoli dvije osobe s različitih otoka. A u pismu copy paste rečenice koje neprestano ponavlja ŽLU i PGŽ.
A ono, mole Ilovčane da se ne protive izgradnji luke. Pa uopće se ne protivimo gradnji luke, jedva čekamo da završi ova agonija, ali protivimo se uvjetima pod kojim se želi raditi, jer zbog kardinalne pogreške investitora, ispaštaju Ilovčani.

Komentatori su uočili i da se borba protiv Ilovčana vodi zbog novca: Ova investicija ima smisla samo onima koji u njoj vide financijsku korist. U svakom obraćanju nadležnih na prvo mjesto stavlja se 80 milijuna EU. To je samo bitno. Ne osjećaju oni nikakvu "bol" kada grade, ruše, sijeku, devastiraju...s ve dok se džepovi pune
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Spektakularan autogolgost 2021-12-19 10:59
Citat gost:
Medijska bitka za europske milijune ušla je u svoju histeričnu fazu. Voditeljica kabineta primorsko goranskog župana je medijima razaslala poziv da objave pismo nekog stanovnika Premude koji svim srcem podržava gradnju luke Mrtvaške točno takve kakva je zamišljena.
Na tu temu lažiranja podrške projektu: Ovih nas dana zovu otočani s drugih otoka i prepričavaju nam kako ih iz Županijske lučke uprave Mali Lošinj, a na zahtjev PGŽ-a, zovu i nagovaraju da potpišu tekst kakav je već potpisao jedan stanovnik Premude i nekoliko njih na Silbi. Očito je PGŽ svu svoju silu usmjerio u „obraćenje“ otočana i njihovo svrstavanje protiv stanovnika Ilovika.
Ne čudi nas to jer smo vidjeli odakle se medijima šalju zahtjevi za objavljivanje dva dopisa, u vlas jednaka, jedan navodno s jednog, a drugi navodno s drugog otoka. Očigledno svi otočani potpuno jednako razmišljaju i potpuno jednako pišu, dapače i interpunkcijske znakove jednako postavljaju.
Čudi nas da ni jedan medij koji je objavljivao te dopise, ove sitnice nije zapazio, a ni naknadno objektivno informirao javnost kada su ove okolnosti obznanjene.
A kada u samim dokumentima vidimo da su sastavljeni i u istom vremenskom trenutku i od istog autora koji se u „properties“ naziva „Gost“, onda se pitamo iz čijeg je to briljantnog pera proizišlo? Da li iz pera izvjesnog Zlatka, Ermine, Marine, Nade, Lorisa ili Leona, Petra, Marka ili nekog trećeg? Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna! #SPASIMOILOVIK

Par komentara na FB:
~ ..spektakularan autogol
~ Hvala susjedima na otocima oko nas koji nisu nasjeli na ovakve podle smicalice!
A ovima koji jesu nasjeli sad je vjerovatno neugodno. Ako vam već netko ovakve pakosti uvaljuje, ljudski je pitati nas s Ilovika što se događa i imati informacije od ljudi koji moraju preživjeti nebulozne odluke istih tih foteljaša/muljatora.
~ Ako je istina, niski udarci! To je klasičan obrazac, podijeli pa vladaj. Žao mi je što se ljudi tako lako daju izmanipulirati.
~ Ja san sa Silbe i nisan čuo da se ovdi tako nešto potpisuje, ma uopće i da postoji.. Držite se šanpjerini.. uz vas smo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Posjet zamjenice župana uvali Mrtvaškagost 2021-12-19 18:10
Citat gost:
~ ..spektakularan autogol
Čini se da je autogol organizatorima medijskog pritiska na Ilovčane i posjet zamjenice župana, gđe. Marine Medarić uvali Mrtvaška. Evo što o tome piše na fejsu Spasimo otok Ilovik:
Nakon 11 mjeseci borbe protiv Ilovčana za luku Mrtvaška i izjava u medijima da ne može jedan mali otok biti prepreka projektu vrijednom 81 milijun kuna, jučer je zamjenica župana PGŽ, gđa. Marina Medarić napokon posjetila uvalu Mrtvaška. I nakon 11 mjeseci prvi put, na svoje oči, vidjela kako izgleda ta Mrtvaška, što je od Mrtvaške napravio ravnatelj kojeg su postavili, vidjela je da ima dovoljno mjesta i za izvođenje radova i za prolaz Ilovčana. Vjerojatno je uočila i revne zaštitare koji, na račun poreznih obveznika, čuvaju grotu (jer drugo nemaju što čuvati) na Mrtvaški, danju i noću.
A, po prvi puta, čula je glas naroda, tj. nekolicine Ilovčana koji su se zatekli u Mrtvaškoj u isto vrijeme. Njoj je to bio prvi susret sa stvarnošću Mrtvaške, ali mi smo već toliko pisali o problemima povezanosti i visine buduće rive, da s time više ne želimo ni zamarati pratitelje naših objava.
Nažalost, nije prihvatila ponudu jednog Rabljana koji je tamo bio s barkom, da proba skočiti sa postojećeg mulića visokog 1,10 m u njegovu barku, popeti se natrag i potom zamisliti kako bi izgledalo skočiti s rive visoke dva metra. Iako odlučuje o tome kolika će biti visina rive, izjavila je da se ne razumije u to.
Pokazali su Ilovčani i gdje je planirano postavljanje famozne pasarele i pozvali ju da dođe kad zapuše jugozapadni vjetar, pa pokuša zamisliti gdje bi tada, a takve su situacije svakodnevne, završile barke vezane na tu pasarelu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # ............ 2021-12-16 11:49
Komadina pronašao žetončić? Leo Pavela će dignuti ruku za županijski proračun!

www.rijekadanas.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ................ 2021-12-19 23:14
Priklonio se MOSTU,izašao iz MOSTA...scenari j ko kod Devčića... Nikako da dođu promjene! Izgubili smo 4 godine. ebiga
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Lud,zbunjen,nor malan..... 2021-12-06 06:50
Ko je lud?
Ko je zbunjen?
Ko je normalan?
Svi znamo da građevinska dozvola nelegalna.Pa mi nije ništa jasno.Za vratom im visi OLAF,baš mi nije ništa jasno??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # .......... 2021-12-06 09:16
Eeeeee Napokan!!! Javio se projektant RIJEKA PROJEKT!!Da je luka Mrtvaška projektirana za brodove 36metara plus!!I da lučka uprava Mali Lošinj,grad Lošinj i kapetanija Mali Lošinj NISU IMALI NIKAKVE PRIMJEDBE NA PROJEKT!!!Tu vidimo kako ih je briga za građane Lošinja!!A sada VAN BOHU ŠTO IMAŠ REĆI U SVOJU OBRANU??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Etika ....mk 2021-12-06 09:46
Citat .....:
Javio se projektant RIJEKA PROJEKT!!Da je luka Mrtvaška projektirana za brodove 36metara plus!!I da lučka uprava Mali Lošinj,grad Lošinj i kapetanija Mali Lošinj NISU IMALI NIKAKVE PRIMJEDBE NA PROJEKT!!!Tu vidimo kako ih je briga za građane Lošinja!!A sada VAN BOHU ŠTO IMAŠ REĆI U SVOJU OBRANU??
Ne zanima me što ima reći sluga. Zanima me što ima reći gradonačelnica. Izabrana od većine birača dužnost joj je bila brinuti o svim građanima Grada Malog Lošinja, pa i o Ilovčanima i njihovoj djeci. Ali ona se brinula samo da novac EU bude potrošen u ovom Gradu, a ne drugdje. No to ne skida odgovornost s ostalih sudionika. Osim Ane Kučić postupili su kako projektant, tako i Županija s ispostavom Mali Lošinj i lučkom upravom. Etika im je poput one koja "krasi" profesionalne ubojice i provalnike. Ubijaju i pljačkaju radi koristi ne mareći za žrtve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Utjecaj projekta na Ilovčanegost 2021-12-06 10:21
Ne znam kako drugi sudionici ovog pothvata, ali projektant je čak potpisnik etičkog kodeksa HGK
hgk.hr/.../...
Kojim se obvezao za sljedeće: Potpisnik Kodeksa prihvaća obvezu djelovanja u skladu s načelima odgovornosti, istinitosti, učinkovitosti, transparentnost i, kvalitete, postupanja u dobroj vjeri i poštovanja
dobrih poslovnih običaja prema poslovnim partnerima, poslovnom i društvenom okružju te vlastitim radnicima.
Svaki poslovni subjekt će pridržavanjem važećeg zakonodavstva poštovati načela etike u poslovnim odnosima.
Dobra i usluge trebaju biti proizvedeni i ponuđeni kupcima na društveno i ekološki odgovoran način. Razvoj, proizvodnja, distribucija i potrošnja proizvoda i usluga ne smiju imati nedopušten utjecaj na društvenu i prirodnu okolinu.

Proizvod koji je naručiteljima i podržavateljima prodao Rijekaprojekt, naveden među potpisnicima ispod teksta očigledno ima nedopuš ten utjecaj na društvenu i prirodnu okolinu. g>
www.hgk.hr/kodeks-etike

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ...... 2021-12-06 10:02
Citat .....:
Eeeeee
Napokan!!!
Javio se projektant RIJEKA PROJEKT!!Da je luka Mrtvaška projektirana za brodove 36metara plus!!I da lučka uprava Mali Lošinj,grad Lošinj i kapetanija Mali Lošinj NISU IMALI NIKAKVE PRIMJEDBE NA PROJEKT!!!Tu vidimo kako ih je briga za građane Lošinja!!A sada VAN BOHU ŠTO IMAŠ REĆI U SVOJU OBRANU??
I onda vam kažu, strpite se dvije godine, a nakon toga zbog rive od 2 metra nikad više nećete moći pristati na Mrtvašku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...... 2021-12-06 10:16
u banani su i Balija i njegov projektant, ovdje jasno piše što sve treba napraviti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...NL 2021-12-06 21:00
Projektant Mrtvaške negira da organizira pomorski promet s Ilovika
novilist.hr/.../...
...
Sva projektna rješenja rađena su temeljem projektnog zadatka i Maritimne studije, što je u nadležnosti investitora, Županijske lučke Uprave Mali Lošinj. Projektom su obuhvaćeni vezovi za različite vrste plovila koja će pristajati na terminalu. Terminal je prvenstveno namijenjen za prihvat velikih plovila, trajekata i katamarana, a u skladu s time je projektirana visina terminala. U istočnom dijelu terminala su predviđeni vezovi za komunalna plovila za koje je predviđena montažna pasarela čija visina odgovara malim plovilima.

Tijekom izrade projekta nije bilo zahtjeva investitora da se intervenira u projekt te da se dio luke visinom ili drugim elementima dodatno prilagodi pristajanju manjih plovila postojeće međuotočne linije. Također, prilikom upravnog postupka ishođenja građevinske dozvole, nitko od javnopravnih tijela – Grad Mali Lošinj, Lučka kapetanija, nije, preko posebnih uvjeta, zatražio bilo kakvu intervenciju na projektu, navode iz Rijekaprojekta.
...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Montažna pasarelaKapetan male barke 2021-12-06 22:50
O ovome se već pisalo. Montažna pasarela nikako nije rješenje za novu rivu koja mora biti sigurna i u svemu prilagođena invalidima. Takve stvari definira pravilnik. To što se nitko nije bunio ne opravdava projektanta da prilikom projektiranja ne poštuje pravilnik.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ............ 2021-12-07 06:41
Neka si mami sa invalidskim kolicima i hodalicom namontira pasarelu, pa neka je pita kako joj je.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Polako se ide u rajKaže moja baba 2021-12-06 10:24
Iz članka Novog lista se vidi za još jednu prijavu OLAFU.Osim građevinske dozvole sada su priznali da nisu poštovali odluku EU za što su namijenjena sredstva!! Sredstva su namijenjena za luke di pristaju linijski brodovi!Iloviku ne treba brod od 40metara!Lošinj nema tako velikih brodova.Niti jedan turistički brod iz Lošinja nemože pristati na rivu od 2 metra,niti svi mi koji imamo male barke.Još jedna nebuloza Filipa Balije koji kaže da je predviđeno za male barke pasarela di je Balija smjestio KOMUNALNE VEZOVE!!!Znači da PASARELA NIJE OPERATIVNA RIVA NEGO VEZOVI KOJE ĆE BALIJA NAPLAĆIVATI!!!! Ilovčani i drugi otočani neće moći koristiti luku Mrtvaška!!
Pametnom dosta!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # VandaliTako kaže Ana 2021-12-06 13:29
Dal' akteri Mrtvaška shvaćate da ste prijavljeni OLAFU??
OLAF ne odgovara Hrvatskoj,nego Hrvatska odgovara OLAFU.I da s Rumunjkom nema zaje.... ko s USKOKOM!!Pa malo se informirate kolko je ministara,grado načelnika,načel nika....strpala u zatvor.

OLAF-ova misija:
Zašto EU daje novce za projekte a ljudi se i dalje iseljavaju u druge države!!!Mrtvaš ka savršeni primjer!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # struka???projektant 2021-12-16 12:16
"Tijekom izrade projekta nije bilo zahtjeva investitora da se intervenira u projekt te da se dio luke visinom ili drugim elementima dodatno prilagodi pristajanju manjih plovila postojeće međuotočne linije. Također, prilikom upravnog postupka ishođenja građevinske dozvole, nitko od javnopravnih tijela – Grad Mali Lošinj, Lučka kapetanija, nije, preko posebnih uvjeta, zatražio bilo kakvu intervenciju na projektu, navode iz Rijekaprojekta" .
Pravi projektant bi morao znati i projektirati privez malih barki da na visini od 2 metra niti mogu se iskrcati niti ukrcati. A pasarela je potpuno nepotrebna.
Ali to su projektanti Rijekaprojekta, koji su jako strucni (zato i kanalizacija u gradu Lošinju stalno smrdi) i to je njihov projekt.
...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Vožnja gumenjakom Ilovik-Lošinjgost 2021-12-17 12:30
PUT DO MRTVAŠKE JEDNOG SASVIM OBIČNOG SUBOTNJEG JUTRA
Za sve one koji se pitaju zašto Ilovčani inzistiraju da liniju, bez obzira kakvu (lokalnu ili državnu) održava odgovarajući brod koji ima mogućnost prihvata malo većeg broja putnika, kabinu za njihov smještaj i koji ima odgovarajuće maritimne sposobnosti, mogu pogledati ovaj filmić koji prikazuje vožnju gumenjakom po uobičajenim i ne pretjerano teškim vremenskim uvjetima (slaboj kiši i umjerenom zapadnjaku) od Ilovika do Mrtvaške.
Zar je zaista previše tražiti da se naša djeca, stariji, bolesni ne moče i ne smrzavaju, nego da imaju barem minimalne humane uvjete prijevoza do Mrtvaške?


Objava s FB stranice Spasimo otok Ilovik
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ................ 2021-12-17 20:06
Čitao sam malo o OLAFU.OLAF mora u roku 2-3 mj.donesti odluku o prijavi.Ilovčan i kada ste prijavili prijavu OLAFU??Baš me zanima!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Tok 31.01.2023 14:02
  Tik
  Sama je ovjerila cjenik, može se samo pokriti ušima. i.imgur.com/EwQHeKC.png ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  globalno i lokalno 31.01.2023 13:21
  Raspad HDZ-a
  I dok HDZ na čelu sa AP gotovo svaki dan niže nove i nove afere, AK u odgovoru MF ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 31.01.2023 13:08
  Anin izbor
  Postupila je po formuli šutnja je zlato. Ni iz nadležnog ministarstva nitko se nije odazvao ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Neumreženi građanin 31.01.2023 10:53
  Šest godina foliranja
  A mi obični neumreženi građani slobodno možemo reći da je u šest godina od kad AK vodi ovaj ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 31.01.2023 10:39
  Nedopustiva objektivnost
  Nova TV joj se zamjerila izvještavanjem o projektu Mrtvaška. Bili su nedopustivo objektivni.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Flok 31.01.2023 07:00
  !!!
  Gradonačelnica kaže da se njen rad ne sastoji samo od pojavljivanja u medijima. Istina.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 30.01.2023 19:57
  Prevara birača
  U čemu se sastoji njen rad vidimo po rješavanju obećanja umirovljenicima da će dobiti ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Tužibaba 30.01.2023 18:52
  Kruh sa sedam kora
  MF je na sjednici GV pitao AK zašto nije izašla pred TV kamere. Bubnula je da se njen rad ne ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 30.01.2023 17:44
  Drastično poskupljenje
  Teško za povjerovat ali AK odbila izaći pred TV kamere :lol: Portal dnevnik.hr javlja ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Tužibaba 30.01.2023 09:45
  Kićenje tuđim perjem
  U šest godina od kad ona vodi ovaj Grad, zaista je dosta toga napravljeno, ali sve to su ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Dingo 29.01.2023 10:38
  Kad lošnjski jaganjci nestanu
  Reakcija s Unija na divlje koze i komentar "uz najavu da će u subotu biti lov na divlje ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ...... 28.01.2023 20:03
  ......
  Vidjela gradonačelnica da Cresani rade na izlovu divljih svinja pa i ona okupila lovce, nek ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  urar 28.01.2023 19:00
  Balijina pročelnica
  Bila je jedna pročelnica od Balije koja je dobila ogromnu lovu za otić iz grada. To je opet ...
   
 • Kad Butković i Bilaver pišu zakon

  gost 28.01.2023 10:39
  Veli uspjeh Vlade: Šatoraški centar
  Optužbe da nije na pravoj strani povijesti, da podržava Putina i da je "rusoljubna" nisu ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  FF 28.01.2023 09:43
  Dogovoreno pitanje
  Fabijanić je na zadnjoj sjednici dobio zadaću da pita nježno da bi gradonačelnica mogla ...
   
 • Savjetnik koji sjedi na dvije stolice

  gost 27.01.2023 13:17
  Zapisnik kao zabavna literatura
  Izgleda da savjetnika za financiranje svojih izbornih obećanja Ana plaća prema učinku. Zato ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Smokie 27.01.2023 12:41
  Who the Fuck Is Cinico?
  A koje je to bilo radno mjesto?Nemoj izbjegavati odgovor.
   
 • Ivković: Sjednica Vijeća sazvana nezakonito

  asdf 27.01.2023 12:31
  "u nekim rokovima se to mora odraditi i tako će to biti"
  Ako se ovaj bezobrazluk vuče još od vremena kad je Gari bio gradonačelnik odgovor pročelnice ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  NN 27.01.2023 10:48
  Tko je pripustio HDZ na vlast?
  Daj ne palamudi. HDZ računa na glasove oko trećine birača koji izađu na izbore i na kupovinu ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  NN 27.01.2023 10:28
  Je li to bila uhljebarina ili ...?
  Mislim da ju je Ana degradirala s mjesta pročelnice. Ukinula je tri pročelnička mjesta i ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  hranitelj tuljana 27.01.2023 10:14
  Mali krug velikih ljudi
  "Najveći uhljeb" ne postaje se samo tako... Čime je to Cinico zadužio G.C. da mu se tako ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  URAR 27.01.2023 10:00
  iMA IH iMA
  Hrpa je uhljeba kod nas. Pa da li se sjećate pročelnice za društvene djelatnosti kojoj ...
   
 • Kad Butković i Bilaver pišu zakon

  Momo 27.01.2023 09:54
  Grad za tebe ...
  HDZ želi ostati na krivoj strani povijesti i rasprodajom pomorskog dobra kao što je na nju ...
   
 • Kad Butković i Bilaver pišu zakon

  gost 27.01.2023 09:39
  Protiv privatizavije javnog dobra
  Jahta ruskog oligarha pod sankcijama nestala, a njegov šef svako malo pljune na oporbu što ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Naša posla 27.01.2023 09:08
  ....
  Ali nisi odgovorio na jednostavno pitanje. Što se može reći o onima koji su nepoznatog ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ..... 27.01.2023 08:16
  Loger
  Točno to nije izmišljeno nego istinito.Cinico je bio najveći uhljeb kojeg je Lošinj imao.A ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Read my lips 27.01.2023 08:06
  Lažljiva gradonačelnica
  Slušamo se, ali se ne čujemo. Manipulatorica zayebava građane čak i u ovako benignoj ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 26.01.2023 18:52
  .........
  Na stranu glupost o zarađivanju bitcoina lajkanjem, ovo nije izmišljena afera nego ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ..... 26.01.2023 18:06
  Loger
  Tko pod drugim jamu kopa sam pada u nju.Ko je rekao Ciniku da čačka mečku.Ovo njemu služi samo ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  NN 26.01.2023 18:03
  Ovo više nije normalno
  Napraviš najavu, ljudi to pročitaju, neki ti lajkaju i čekaju i čekaju. Nema nastupa na ...