Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Drugarska suzdržanost od glasanja

Korisnička ocjena:  / 8
LošeNajbolje 

mrt"Ljudi, priznajmo da smo nemoćni prema kartelima" rekao je na sjednici Županijske skupštine vijećnik Butorac (PGS) nadovezujući se na riječi vijećnika Kurelića iz Akcije mladih u raspravi o izvješću o luci Mrtvaška održanoj prije više od mjesec dana. Protiv ovog izvješća glasalo je sedmero vijećnika predvođenih Akcijom mladih, a 26 vijećnika vladajućeg SDP-a i oporbenog HDZ-a drugarski se suzdržalo od glasanja. Izvješće o okolnostima raskida ugovora o dogradnji luke Mrtvaška ostalo je neusvojeno 

Predvođeno Orjenom Petković iz Možemo! Povjerenstvo je utvrdilo kako je podnesen niz kaznenih i prekršajnih prijava od strane svih zainteresiranih dionika. Dio prijava su podnijeli mještani, pa i sam ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj zbog navodnih prijetnji i napada.

Prema izvješću Novog lista Povjerenstvo je utvrdilo da je došlo do uništavanja imovine fizičkih i pravnih osoba u luci Mrtvaška, a da epilog i krivci još nisu poznati. Utvrđeno je da sanacija gradilišta nije izvedena na prihvatljiv način s obzirom na funkcionalnost pristupa gatu, da je okoliš devastiran, a komunikacija dionika nepovratno uništena.

List navodi da je uslijedila burna rasprava s povišenim tonovima i uvredljivim riječima oporbenog člana Skupštine koji je ustvrdio da nitko u ovoj priči neće odgovarati i pozvao članove Skupštine »Pokažite nam tu spregu HDZ-a i SDP-a izglasavanjem pa idemo dalje, a možda nešto i europski tužitelj čuje«.

Nezavisna Iva Rinčić izvješće jw nazvala igrokazom jer onome tko zna nešto o Mrtvaški ne donosi ništa novo, a onome koje ne zna, ništa ne pojašnjava. Kao glavni nedostatak izvješća navela je izostanak određenja odgovornosti za sam projekt Mrtvaška; nigdje se ne pojašnjava zašto je javnost za raskidanje ugovora doznala dva mjeseca kasnije.

»Problem komunikacije i rokovi, koji se ističu kao glavni problem, trivijalizacija je ovog projekta. Jedino s čime se slažem je potreba za sanacijom luke«, rekla je Rinčić, a Rubeša iz Akcije mladih istaknuo da od 2018. godine riva u Mrtvaškoj postaje viša, nema više faznosti projekta i cijena skače na 80 milijuna kuna, te da tada na projekt dolaze ravnatelj Balija i vijećnik Rak. »Ovdje postoji pitanje motiva, je li to postotak, je li neka cesta zbog prenamjene zemljišta, to mi ne znamo, ali se očito istražuje«, upozorio je Rubeša.

Franjo Butorac iz PGS-a, navodi list, smatra da je pozadina cijelog slučaja Mrtvaška sukob dviju struja, jedne bivšeg gradonačelnika Malog Lošinja i druge aktualne gradonačelnice: »Nikad nitko nije javno progovorio da je u pozadini ovog kraha sukob dviju struja, bivšeg gradonačenika Cappellija i sadašnje gradonačelnice Kučić, a tu je i mnogo privatnih interesa u tim strujama«.
Kako smo mi zemlja kojoj nije problem kad ishlapi milijardu kuna, tako nije problem ni ovom slučaju jer je ovih 80 milijuna čak i vraćeno negdje. Ljudi, priznajmo da smo nemoćni prema onim pozadinskim kartelima o kojima je govorio kolega Kurelić, konstatirao je Butorac.
Prema novinskom izvješću HDZ-ovci su bili prilično suzdržani od rasprave oko Mrtvaške, a Ivan Jakšić je ustvrdio da HDZ po tom pitanju nema što reći. No Morena Lekan Štiglić iz Možemo! je postavila dva pitanja na koja nije dobila odgovore: Zašto su se prije nego što je projekt Mrtvaške povećan, zemljišne čestice objedinjavale i zašto se samo u roku od dva dana od prijave na natječaj odobrio projekt.

Novi list: “Palo” izvješće o luci Mrtvaška: “Ljudi, priznajmo da smo nemoćni prema kartelima”

mrtvaska

Komentari: 

517 # Nikakvog sukoba nije biloNN 2024-01-11 12:25
Čudno mi je tumačenje Butorca iz PGS-a da je "pozadina cijelog slučaja Mrtvaška sukob dviju struja, jedne bivšeg gradonačelnika Malog Lošinja i druge aktualne gradonačelnice: »Nikad nitko nije javno progovorio da je u pozadini ovog kraha sukob dviju struja, bivšeg gradonačenika Cappellija i sadašnje gradonačelnice Kučić, a tu je i mnogo privatnih interesa u tim strujama«.
Jer Cappelli je kao ministar turizma skupa s gradonačelnicom uredno nazočio svečanom potpisivanju ugovora i pljeskao ravnatelju ŽLU ML pri potpisivanju.


Capelli više nije ministar ali na stranici ministarstva turizma još stoji izvješće Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za rekonstrukciju luke Mrtvaška na Malom Lošinju
Ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković i ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj, Filip Balija. Potpisivanju su nazočili i ministar turizma, Gari Cappelli, zamjenica župana Primorsko-goran ske županije, Marina Medarić te gradonačelnica Maloga Lošinja, Ana Kučić.

Ministar Cappelli koji je također nazočio ovom potpisivanju te je tom prigodom istaknuo kako su samo u zadnjih mjesec dana na području Primorsko - goranske županije potpisani projekti za anglomeraciju, turističku infrastrukturu i studiju održivosti vrijedni više stotina milijuna kuna: 'Tako i ovaj vrijedan projekt dogradnje luke Mrtvaška jednako će biti u funkciji boljeg života otočana, a svi ti projekti imaju zajednički nazivnik: doprinos razvoju i otvaranje novih radnih mjesta čime se pozitivno utječe i na demografiju.'. - naglasio je ministar Cappelli.

Kasnije kad je pukla bruka malo se povukao da bi i za Novi list izjavio Laž je da je taj projekt u startu bio kakav je sada, u smislu veličine rive i visine iznosa. Lučka uprava tada je dala idejno rješenje s manjim obuhvatom i iznosom od 25 do 30 milijuna kuna plus PDV, što bi zadovoljilo ideju da se Lošinj poveže linijom s Pagom i Rabom, kaže Gari Cappelli
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # investicije... 2024-01-11 19:04
Valeškura već dva mjeseca u potpunosti opravdava svoj naziv. Rezultat je to investicije Grada Malog Lošinja pod nazivom "Rekonstrukcija javne rasvjete" ukupne vrijednosti 835.000 €. Očito, što Grad više "investira" mi sve manje vidimo.
Piše Franković na fejsu uz fotku mraka u vali ????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # Nidje vezzehranitelj tuljana 2024-01-12 06:56
Citat ...:
Valeškura već dva mjeseca u potpunosti opravdava svoj naziv. Rezultat je to investicije Grada Malog Lošinja pod nazivom "Rekonstrukcija javne rasvjete" ukupne vrijednosti 835.000 €. Očito, što Grad više "investira" mi sve manje vidimo.
Piše Franković na fejsu uz fotku mraka u vali ????
Je li Valeškura neki alternativni naziv za Mrtvašku, pa ovaj komentar nije trolanje nego ima veze s temom članka?
Skrećem pažnju na pravila komentiranja:
"Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI"
Nije valjda, da se to pravilo koristi samo selektivno, kako bi se uklonili komentari koji ne odgovaraju interesima osobe koja posjeduje ovu stranicu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
913 # Škure investicije... 2024-01-12 08:27
Bistriji čitatelj bi shvatio kontekst. Radi se o investicijama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1011 # .........Diditi 2024-01-12 09:57
Citat ...:
Bistriji čitatelj bi shvatio kontekst. Radi se o investicijama.
Nema teme koju h.t. neće pokušati da razvodni, zamagli i iskrivi ako rasprava nije u interesu osoba koje ga posjeduju :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # Troskok...hranitelj tuljana 2024-01-12 10:41
Citat ...:
Bistriji čitatelj bi shvatio kontekst. Radi se o investicijama.
Članak nije o investicijama kao takvima općenito, nego o slučaju Mrtvaška. Zaista, nigdje nisam napisao niti dao naslutiti kako ne razumijem kontekst upisa, što mi predbacujete. Podsjećam manje bistrije čitatelje da članak nije o "investicijama" nego konkretno o pristaništu Mrtvaška. Trolate, za čiji račun, ne znam ali mogu pretpostaviti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
713 # Investicije na prvom od 1000 otoka... 2024-01-12 11:30
Citat hranitelj tuljana:
Citat ...:
Bistriji čitatelj bi shvatio kontekst. Radi se o investicijama.
Članak nije o investicijama kao takvima općenito, nego o slučaju Mrtvaška.
Točno, ne radi se o investicijama općenito. Riječ je specifično o investicijama u Gradu za tebe. Na prvom od tisuću otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
810 # Zamračivanje raspravegost 2024-01-12 14:37
Citat hranitelj tuljana:
Trolate, za čiji račun, ne znam ali mogu pretpostaviti.
Za razliku od tebe točno se zna za čiji račun ti trolaš. Prvo si nadugačko razvezao "o teorijama" a onda spočitavaš da "Nidje vezze" i "Kao što i rekoh. Offtopic." Ništa od toga ne služi raspravi. Zna se kome to zamračivanje rasprave odgovara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
148 # o teorijama...hranitelj tuljana 2024-01-12 08:15
"čudno ti je" jer tko je ikad čuo da bi političari ili ostale javne osobe, aktivisti ili slično, govorili jedno a mislili drugo, zalagali se za neki cilj načelno a zapravo se borili za nešto drugo (najčešće javni novac)... glumili oporbu i "korektiv vlasti" a zapravo toj istoj vlasti pomagali, zalagali se za "javno dobro" a zapravo gledali kako da se priključe na proračun i sl...
...često političari koji se ne trpe nimalo, poziraju nasmješeno pred kamerama i rukuju se, a oni koji se javno prepiru, prozivaju i ne podnose, druže se privatno, namještaju si poslove, dodjeluju prostore i sredstva, daju službene aute na korištenje, zapošljavaju pred mirovinu na radna mjesta s velikom otpremninom, daju koncesije i poticaje, dodjeluju ugovore o radovima ili uslugama i razne druge povlastice... npr. u Saboru se svađaju poslije u saborskom kafiću piju kavu i smiju se.
A vezano uz konkretan primjer i teoriju o dvije HDZ struje. Ne znam. Ovi u HDZu ne vole otvoreno istupati i pokazivati neslaganje. Veliki vođa to ne voli. Za to služi "proxy" ekipa, preko kojih bi djelovali, a da sami ne "uprljaju ruke". Ako je ta teorija točna, to znači da bi Gari trebao imati neke "svoje ljude" kojima je npr. prije dodjeljivao unosne poslove. Ako je istina da je Gari bio za Ruse, ti ljudi bi mogli biti povezani i s ruskim kapitalom... ti hipotetski ljudi morali bi biti i istaknuti u prosvjedima protiv pristaništa, ali prikazivali bi to kao borbu za nekakav "javni interes" iz razloga koje sam naveo gore na početku (AP). Vjerujem da bi ti ljudi, ako postoje, i inače na razne načine napadali gradonačelnicu, već kako treba onima koji ih kontroliraju i za koje odrađuju. Prilično nategnuta teorija, zar ne?
Ali dosta o teorijama idemo malo o činjenicama:
1. većina prosvjednika ne živi na Iloviku;
2. neki prosvjednici s Ilovika, umjesto deklariranih motiva, imali su konkretne osobne motive financijske prirode, koje s njima ne dijele ostali stanovnici otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
912 # O činjenicamaNN 2024-01-12 09:04
Citat hranitelj tuljana:
Ali dosta o teorijama idemo malo o činjenicama:
1. većina prosvjednika ne živi na Iloviku;
Imaš li ti čime potkrijepiti ovu tvrdnju ili je ona proizvod tvoje mašte?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
912 # Trol trolagost 2024-01-12 09:25
Citat hranitelj tuljana:
A vezano uz konkretan primjer i teoriju o dvije HDZ struje. Ne znam.
On ne zna ... A nadrobio svega i svačega. Trol.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
412 # Vjerodostojnost činjenicaNN 2024-01-12 10:20
Citat hranitelj tuljana:
Ali dosta o teorijama idemo malo o činjenicama:
1. većina prosvjednika ne živi na Iloviku;
2. neki prosvjednici s Ilovika, umjesto deklariranih motiva, imali su konkretne osobne motive financijske prirode, koje s njima ne dijele ostali stanovnici otoka.
Činjenice su ono što je utvrdilo Povjerenstvo za utvrđivanje okolnosti raskida ugovora u projektu „Dogradnja luke otvorene za javni promet Mrtvaška na otoku Lošinju“ skupštine PGŽ a ne ove tvoje tendenciozne pretpostavke. Njihova vjerodostojnost potvrđena je već i samim suzdržavanje od glasanja o izvješću. Jer iz njega je vidljiva odgovornost sudionika od županijske (SDP) vlasti do državne i lokalne vlasti (HDZ).

Zanimljivo je da povjerenstvo pored ostalog navodi i sljedeće:

Sve osobe koje su dale iskaz povjerenstvu, ali i izjave kao i događaji koji su prethodili osnivanju i radu povjerenstva ukazuju na vrlo veliko nepovjerenje i neuvažavanje koje se
stvorilo među akterima.

MO Ilovik i sami mještani koji su do početka ovog projekta imali, prema vlastitim riječima, ali i riječima gradonačelnice Kučić, dobar, konstruktivan i produktivan odnos s Gradom Malim Lošinjem u ovom trenutku ne žele uopće razgovarati sa predstavnicima vlastite JLS.

Ravnatelj ŽLU Balija se ne osjeća sigurno u obavljanju svojih dužnosti i obaveza zbog prijetnji koje je primao vezano uz provedbu ovog projekta, dok je s druge strane upravo on fokus nezadovoljstva mještana Ilovika, u prvom redu zbog načina provedbe istoga.

Izjave dionika upućuju na nepovratno narušenu mogućnost komunikacije između aktera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Sramotno "mišljenje" povjerenstvaFiga 2024-01-12 15:09
Citat hranitelj tuljana:
Ali dosta o teorijama idemo malo o činjenicama:
1. većina prosvjednika ne živi na Iloviku;
2. neki prosvjednici s Ilovika, umjesto deklariranih motiva, imali su konkretne osobne motive financijske prirode, koje s njima ne dijele ostali stanovnici otoka.
To nisu činjenice nego demagoške izmišljotine odgovornih za propast projekta. O tome je novinar Novog lista napisao članak
novilist.hr/.../...
Ima dobrih priča čiju je ljepotu upropastio epilog. Jedna od takvih priča je gradnja nove luke u uvali Mrtvaška. I lako što je raskid ugovora za realizaciju toga projekta loš epilog potencijalno dobre priče. Potpuni debakl je politički epilog priče koja je izazvala opravdano nezadovoljstvo mještana otoka Ilovika čije prijedloge nitko nije htio saslušati, mještana koji su na zvizdanu u lipnju prošle godine hapšeni i trpani u policijske marice jer im je jedino bilo preostalo tijelima braniti pravicu koju su napali i lokalna i regionalna i državna vlast.

Mještani Ilovika imali su samo dva zahtjeva kada je riječ o ovom, preko 80 milijuna kuna vrijednom projektu – da im se omogući korištenje luke Mrtvaška dok traju radovi i da se spusti visina nove rive kako bi je oni mogli koristiti. Za njihove zahtjeve nije bilo sluha, okvalificirani su bundžijama, a odgovorni za realizaciju projekta ignorirali su ih još tamo od 2019.

Priča je dobila politički nastavak jer je o projektu raspravljala Skupština PGŽ-a u kojoj je na početku većina vijećnika stala na njihovu stranu. Najglasniji su bili vijećnici Možemo!, tada Nezavisne liste Davora Štimca i Akcije mladih.

Organizirani su i prosvjedi u Opatiji ispred hotela u kojemu se održavaju sjednice Skupštine. Sve je na kraju završilo raskidom ugovora, a Županijska skupština osnovala je povjerenstvo koje je trebalo utvrditi tko je kriv za neslavan kraj potencijalno dobre priče. Povjerenstvo u sastavu Orjen Petković, Damir Pilepić, Nedjeljko Pinezić i Ivo Vidotto radilo je godinu dana i nakon što su sastavili izvješće jasno je da bi najbolje bilo da to povjerenstvo nikada nije ni osnovano. Vijećnik Možemo!

Orjen Petković dobio je priliku da bude primorsko-goran ski Erin Brockovich, ali ne da to nije postao, već je omogućio zajedno s kolegama iz povjerenstva da jedna od najvećih afera završi na način da župan Zlatko Komadina, vijećnik Loris Rak i svi ostali koji su se borili više protiv naroda nego za projekt nazdrave šampanjcem. Jer su zaključcima povjerenstva u potpunosti abolirani od svake odgovornosti. Čak i one političke koja je neupitna.

Da bi politički epilog po Komadinu i Raka mogao biti aboliranje od bilo kakve odgovornosti jasno je kada se pročita izvještaj povjerenstva. »Članovi povjerenstva su na prvoj, osnivačkoj sjednici konsenzusom odlučili da u radu neće izlaziti iz okvira političke odgovornosti te si uzimati za pravo provoditi istrage iz pravne domene, kao niti samostalno iznositi informacije o radu povjerenstva u javnost. Također je dogovoren način rada te utvrđen osnovni cilj – prikupiti i prikazati informacije o činjenicama, bez donošenja sudova«, navedeno je na početku materijala od 11 stranica. Materijala za koji bi bilo koji učenik u srednjoj školi za tako odrađen zadatak dobio od profesora samo jednu poruku: Sjedi, jedan! Znači, radit ćemo godinu dana, ali ne želimo donijeti sud o činjenicama na koje ćemo naići ispitujući dokumentaciju i aktere zadužene za realizaciju projekta. Ali zato ćemo na deset stranica iznijeti kronologiju koja je svima poznata i iz koje se ništa ne može zaključiti.

Takva metodologija rezultirala je jedinim logičnim ishodom – sramotnim mišljenjem povjerenstva koje kao da su pisali župan Komadina, vijećnik i predsjednik Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Mali Lošinj Loris Rak, njezin ravnatelj Filip Balija i ministar Oleg Butković.

Naime, povjerenstvo je mišljenja da je u provedbi projekta, ponajprije u fazi planiranja, zanemarena komunikacija svih zainteresiranih dionika te da je projekt uvelike žrtva tog propusta.

Povjerenstvo je mišljenja da se pažljivijim planiranjem uz uključivanje javnosti moglo izbjeći sukob zbog visine rive i tehnologije izvođenja radova ili ga umanjiti. Na kraju povjerenstvo ocjenjuje da stanje infrastrukture u Mrtvaškoj nije zadovoljavajuće i predlaže da se pokrenu aktivnosti potrebne da se lučki prostor privede svrsi najmanje u obimu u kojem je to bio prije početka radova.

Svi vijećnici koji su izrazili zgražanje kada su pročitali materijal su potpuno u pravu. Jer je riječ o materijalu koji je sastavljen na sramotu onih koji su zaključili da je za sve kriva loša komunikacija, ali bez navođenja koja su to imena loše komunicirala i upropastila ono što se upropastiti nije trebalo.

Ali materijalom i (ne)odrađenim poslom mogu biti zadovoljni i SDP i HDZ. Jer su akteri ove nesretne priče u očajnom epilogu abolirani od bilo kakve odgovornosti, političke, ali i moralne. Što je tragično.

Ali mi koji smo upućeniji u zbivanja znamo tko je u ključnom trenutku loše komunicirao s Ilovčanima. Ili bolje rečeno - propustio komunicirati. I u ime Ilovčana olako potpisao odricanje od prava na žalbu na po hitnom postupku izdanu
građevinsku dozvolu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Partnerska suzdržanost od glasanjagost 2024-01-11 13:38
Točniji naslov članka bio bi da se dogodila partnerska suzdržanost od glasanja. SDP i HDZ su bili partneri u projektu a ne drugovi. HDZ je osigurao europski novac a SDP se prihvatio trošenja. Uspjehom bi se partnerski hvalisali da nije bilo problema. Ovo je mišljenje Mišljenje povjerenstva o kojem partneri nisu htjeli uopće glasovati. Tko zna zašto :P
Članovi povjerenstva jednoglasno su donijeli slijedeće mišljenje:
1. U provedbi projekta, ponajprije u fazi planiranja, zanemarena je komunikacija svih zainteresiranih dionika. Ovaj projekt je uvelike žrtva tog propusta. Kod budućih projekata potrebno je pažljivo planirati komunikacijske aktivnosti te predvidjeti osobe za komunikaciju među dionicima.
2. Rokovi za izvođenje pojedinih etapa projekta su bili vrlo kratki što je dovelo do pogrešaka i preskakanja bitnih elemenata od javnog interesa što se pokušalo naknadno ispraviti izmjenama projekta. Pažljivijim planiranjem uz uključivanje
javnosti u ovaj projekt moglo se izbjeći sukob zbog visine rive i tehnologije izvođenja radova ili ga umanjiti. Kod budućih projekata potrebno je posvetiti veću pozornost vremenu.
3. Stanje infrastrukture na prostoru LOJP Mrtvaška nije zadovoljavajuće . U lučkom prostoru se nalazi velika količina nepropisno deponiranog građevinskog matrijala nastalog iskopavanjem, te predlažemo da se pokrenu aktivnosti potrebne da se
lučki prostor privede svrsi najmanje u obimu u kojem je to bio prije početka radova, odnosno predlažemo uklanjanje tog materijala.

Za ovakav izvješta kompići u projektu nisu smjeli glasati. A protiv njega nisu mogli. Suzdržali su se "po savjesti".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1715 # Kao što i rekoh. Offtopic.hranitelj tuljana 2024-01-12 12:02
Citat ...:
Riječ je specifično o investicijama u Gradu za tebe. Na prvom od tisuću otoka.
Bistriji čitatelj lako bi razaznao da je tema članka isključivo slučaj Mrtvaška a ne i neke druge investicije na prvom od 1000 otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1318 # Jadno ...... 2024-01-12 12:41
Citat hranitelj tuljana:
Citat ...:
Riječ je specifično o investicijama u Gradu za tebe. Na prvom od tisuću otoka.
Bistriji čitatelj lako bi razaznao da je tema članka isključivo slučaj Mrtvaška a ne i neke druge investicije na prvom od 1000 otoka.
Prva rečenica "Ljudi, priznajmo da smo nemoćni prema kartelima" i isticanje sprege HDZ-a i SDP-a pokazuju da slučaj Mrtvaška nije shvaćen kao isključivo slučaj Mrtvaška. Shvaćen je šire od problema šačice mještana jednog otočića. A ti zapeo da se uz članak o jednom propalom projektu gradske vlasti HDZ-a ne smije spominjati druge projekte. Trolaš. "za čiji račun, ne znam ali mogu pretpostaviti".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Ajmo trolovi, komentirajte ovoSuperhik 2024-01-13 15:27
Citat ...:
Citat hranitelj tuljana:
Citat ...:
Riječ je specifično o investicijama u Gradu za tebe. Na prvom od tisuću otoka.
Bistriji čitatelj lako bi razaznao da je tema članka isključivo slučaj Mrtvaška a ne i neke druge investicije na prvom od 1000 otoka.
Prva rečenica "Ljudi, priznajmo da smo nemoćni prema kartelima" i isticanje sprege HDZ-a i SDP-a pokazuju da slučaj Mrtvaška nije shvaćen kao isključivo slučaj Mrtvaška. Shvaćen je šire od problema šačice mještana jednog otočića. A ti zapeo da se uz članak o jednom propalom projektu gradske vlasti HDZ-a ne smije spominjati druge projekte. Trolaš. "za čiji račun, ne znam ali mogu pretpostaviti".
● nismo dobili odgovor zašto je gradonačelnica Ana Kučić odbila pravo na žalbu na građevinsku dozvolu s obzirom na to da UPU Mrtvaška do danas nije donesen,
Iva Rinčić: Izvješće o luci Mrtvaška nedvosmisleno i bez rukavica ne nudi upravo upravo ono na što se poziva, da ukaže na političku odgovornost za neuspjeli projekt dogradnje luke otvorene za javni promet.
ivarincic.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ČinjeniceAz 2024-01-14 15:47
Činjenice ne nestaju kad ih se ignorira. Tako je i s činjenicama o Mrtvaškoj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Odgovornost biračima..... 2024-01-15 12:47
Citat Superhik:
● nismo dobili odgovor zašto je gradonačelnica Ana Kučić odbila pravo na žalbu na građevinsku dozvolu s obzirom na to da UPU Mrtvaška do danas nije donesen,
Projekt luke Mrtvaška bio je nezakonit od početka do kraja. Da je mol dovršen bio bi bespravna građevina financirana novcem EU. Na tu temu bio je komentar "Pamti pa vrati!": Glavni krivac za taj gubitak je gradonačelnica o kojoj je zapravo sve ovisilo. Da je klasična političarka što nije, kako se javno predstavila, znala bi da je odgovorna prvenstveno svojim biračima, a ne ministru u Vladi Butkoviću, zastupniku u Saboru Capeliju, županu Komadini i vodstvu ŽLU. Ali kako nije klasična političarka smatrala se odgovornima onima koji je nisu birali.
A bilo je dovoljno da građevinsku dozvolu izdanu na brzinu prodiskutira s Mjesnim odborom Ilovik.
Ali ne, ona se u ime svih nas odrekla prava na žalbu. Zato bi najveći gubitnik trebala biti ona sama ako se kandidira i na narednim izborima.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1621 # Bistar adminNebistar čitatelj 2024-01-12 16:19
Zato admin briše sve napise koji mu ne sviđaju, ja sam mislio da to čini jer štete njegovim osobnim interesima kao i interesima njegove bliske osobe, vlasnice ovog portala, a on to čini iz samilosti prema nebistrim čitateljima da ih dodatno ne zbuni.
Krasan čovjek, plaćam kavu u Stopu kad se sljedeći put stetnemo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2016 # Administrator je i vlasnik portalaAdmin. 2024-01-12 17:32
Citat Nebistar čitatelj:
Zato admin briše sve napise koji mu ne sviđaju, ja sam mislio da to čini jer štete njegovim osobnim interesima kao i interesima njegove bliske osobe, vlasnice ovog portala, a on to čini iz samilosti prema nebistrim čitateljima da ih dodatno ne zbuni.
Budući da je rečenica sročena tako da nije jasno je li upitna ili izjavna, a nedostaje znak pitanja da bi je se moglo smatrati upitnom nemam što odgovoriti. Mogu samo primijetiti da ne postoji vlasnica ovog portala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1718 # OsobaNebistar čitatelj 2024-01-12 18:34
Osoba je imenica ženskog roda ako se ne varam, ali već će to admin pojasniti, mi nebistri čitatelji ne đoramo brinuti, on brine o svemu, osobito o onome što je NETEMA .
Tako poznato, tako prozirno, tako nemaštovito.
Nekoć ste to mogli i bolje, ali razumijem, godine stisle, vrijeme čini svoje .
No, uvijek možete obrisati sve što vam se ne sviđa, pogotovo sad kad znamo da ste i vlasnik i admin.
Puno je to za osobu treće dobi,pogotovo nakon toliko krugova po gradu u lovu na novu temu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Mrmo 22.02.2024 08:51
  ......
  Danas je 14 dana od izvanredne sjednice gradskog vijeća, a pozivi za redovnu sjednicu moraju biti objavljeni najmanje 7 dana prije sljedeće sjednice. Znači, ništa još najmanje 7 dana, a posljednja redovna sjednica GV je održana još 14. prosinca 2023.

  Read more...

   
 • Dobro upravljanje gradom

  ppu-prof_Pr 22.02.2024 08:48
  Утепление и штукатурка дома снаружи цена
  Наша бригада профессиональны х исполнителей готова предлагать вам актуальные средства, которые не только предоставят надежную охрану от заморозков, но и подарят вашему собственности трендовый вид. Мы эксплуатируем с новейшими компонентами, ассигнуруя ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Mrmo 22.02.2024 08:51
  ......
  Danas je 14 dana od izvanredne sjednice gradskog vijeća, a pozivi za redovnu sjednicu moraju ...
   
 • Dobro upravljanje gradom

  ppu-prof_Pr 22.02.2024 08:48
  Утепление и штукатурка дома снаружи цена
  Наша бригада профессиональны х исполнителей готова предлагать вам актуальные средства ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...