Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Lošinjske Shakire

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

shakira„Djeca svome gradu", glazbeno scenski niz pjesama, plesova, recitacija i dramskih prikaza, pokazao je da odrasli savršeno dobro znaju što da rade sa posve malom djecom, ali da ih kod veće obuzima posvemašnja zbunjenost.

Mališani iz vrtića otpjevali su svoje dvije točke radosno, poletno i slaveći činjenicu da su na bini i da izazivaju pozornost, uz pažnju i vodstvo četiri odgajateljice, kojima se može samo čestitati.

shakPlesna grupa Društva naša djeca pokazala je svu slabost povremenog ad hoc rada, te nedostatak ideje vodilje cijeloga plesnog projekta. Grupa pod kodnim nazivom ANGELS, što smo iščitali sa njihovih majica, sastavljena samo od djevojčica, neuvježbano je otplesala dvije plesne točke.

Posve je nejasno što su odgojni ciljevi koji vode rad s ovom grupom; ples na glazbu seks ikone Shakire, organiziran u jednospolnoj skupini, krajnje seksualizirani pokreti neprimjereni djevojčicama koje još nisu zadobile sekundarne spolne oznake, zanemarimo li jarko našminkana usta, neuvježbanost koja odaje ad hoc organiziranu prisutnost u povodu važnog datuma i prigode za prezentaciju.

Zbor glazbene škole bio je dobro uigran, otpjevavši svrhovito izabrane i djeci prikladne pjesme - dakako da se kontinuirani i stručni rad razlikuje od ad hoc uigravanja. Koliko se malo cijeni ovakav oblik rada s djecom, nehotice je demonstrirao voditelj Domac, koji je inače sasvim korektno vodio cijelu priredbu, odaslavši ironičnu primjedbu: „Ovo je bilo napeto!". Naglašeno seksualizirano prenemaganje nedoraslih Lolita, uz ponosno odobravanje roditelja i svekolike javnosti, svakako izaziva više pažnje no korektno dječje pjevanje i cupkanje.

Prvašići osnovne škole preglumljeno i preizražajno su odrecitirali kratku pjesmu svome gradu - dražesno, dječje, naivno i prihvatljivo.

Iscrpljujući naivnost i polet rane dječje dobi, iscrpljuju se i ideje odgajatelja, animatora i kulturnih poslenika koji se bave djecom.

Starija djeca Osnovne škole Maria Martinolića posve su zapanjila upućeniju javnost, svečano otpjevavši stranačku himnu Hrvatske demokratske zajednice, posve neprikladno naročito u svjetlu zahuktane predizborne kampanje, te posve u skladu sa tradicijama zlouporabe djece u političke svrhe, razvijane tijekom pola stoljeća.

Dramska družina Centra za zdravo odrastanje pokazala je kratki skeč, koji spašava ironijski odmak i vlastito vrednovanje „ovo je bila priča prepuna povijesnog kiča", koji je prilično nadahnuto napisala Matea Vidulić,  četrnaestogodišnja učenica. Uz vodstvo Martine Turkalj djeca su, obilno našminkana,  preglumljeno odglumila odrasle, rugajući im se sa puno poznavanja i poprilično prijateljskog odmaka.

Mada nije jasno koja je dobrobit proizašla za djecu od ekspresnog uigravanja  erotskog plesa, stranačke himne ili prerušavanja u odrasle, odrasli su se odlično zabavili, nagradili djecu i njihove lutkare burnim pljeskom, te dali prigodu predsjedniku gradskog vijeća da se pokaže pučanstvu.

Komentari: 

0 0 # priredba i recitacijanovinar 2007-11-07 06:04
Jeftina zabava i "vašar kiča". Gospoða gore pita za odgojne utjecaje? Tako se uči i njeguje jeftin i provincijski ukus. I to je otprilike to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ljiljana 2007-11-07 14:34
Obezvreðivanje rada drugih, omalovažavanje drugačijih , moralana osuda, propovijedanje. ..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Na mjestu je 2007-11-07 14:43
A ja tu vidim mješavinu pohvala i pokuda o oboje je na mjestu. Ni meni se ne sviða da se nedorasle djevojčice prikazuju kao sek simboli. A djeca za to nisu kriva. Odrasli ih uče :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dramski dioRoditelj 2007-11-07 23:30
Stoje svi navodi osim posljednjeg koji glasi: "Dramsk a družina Centra za zdravo odrastanje pokazala je kratki skeč, koji spašava ironijski odmak i vlastito vrednovanje „ovo je bila priča prepuna povijesnog kiča", koji je prilično nadahnuto napisala Matea Vidulić, četrnaestogodiš nja učenica. Uz vodstvo Martine Turkalj djeca su, obilno našminkana, preglumljeno odglumila odrasle, rugajući im se sa puno poznavanja i poprilično prijateljskog odmaka." Valja imati na umu da je želja autorice bila da se daju neki povjesni podaci o ličnostima koje su obilježile prijelaz izmeðu IXX i XX. stoljeća, inače najkvalitetnije razdoblje koje je ovaj otok ikad imao. Na jednostavan i prikladan način u tome je uspjela. Naš predzadnji car Francesco-Giuse ppe (iliti Franz-Joseph odnosno Franjo-Josip) te naši sugraðani Kašman, Haračić i Gopčević postali su nam bar malo bliži. Djeca su odglumila dobro i vrlo savjesno. Njima i profesorici koja ih je uigrala svaka pohvala. A kostimografija i šminka su dio teatra. Onaj tko to ne razumije neka ne piše kritike. I osim toga onaj tko se prihvaća pisanja kritike trebao bi znati da se ne piše "sa puno poznavanja" već "s puno poznavanja".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Loš tekstPonovno Jaše 2007-11-07 23:39
Loš tekst s blagim ali znakovitim gramatičkim greškama. Pa ljudi, to je dječja piredba! Zar je potrebno uopće davati ovakav ozbiljan osvrt na dječju priredbu prvašića i osnovnoškolaca? I čemu rečenica "starija djeca Osnovne škole Maria Martinolića posve su zapanjila upućeniju javnost, svečano otpjevavši stranačku himnu Hrvatske demokratske zajednice, posve neprikladno naročito u svjetlu zahuktane predizborne kampanje, te posve u skladu sa tradicijama zlouporabe djece u političke svrhe, razvijane tijekom pola stoljeća."? Naime ako su djeca otpjevala pjesmu Jacquesa Houdeka "HDZ zna" tada se u potpunosti priklanjam stavu autorice teksta, no ako su otpjevala "Bože čuvaj Hrvatsku" tada se nikako ne mogu složiti jer ta je pjesma samo usputno stranačka himna HDZ, a mnogo više simbol svih povjesnih zbivanja pa i glazbenog izričaja tijekom posljednjih 17 godina te simbolizira domovinski rat, stradanje, patnju, rodoljublje i pobjedu. Barem po mom mišljenju.
Imam dojam da je ta priredba bila sasvim obična i prosječna dječja zabava koja uopće ne zaslužuje filozofsko-soci ološko interpretiranje bilo koga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Xman 2007-11-08 00:22
Meni se čini da to nije osvrt na djecu nego na odrasle koji vode, uče i odgajaju djecu. A što se tiče pjesme ... Mijenjaju se tekstovi koje djeca pjevaju, ali ne i svrha pjevanja. No prije se njima djeci utuvljivala samo ideologija, a sada uz nju i vjera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Loš tekstPonovno Jaše 2007-11-08 01:08
Treba odmah odustati od bilo kakve rasprave s Xman-om jer u sporadičnim dolascima na ovu stranicu uvijek zateknem navedenog komentatora pa jednostavno nisam u stanju debatirat s osobom koja je u stanju komentirat ama baš sve; od politike, ekologije, vjere, ekonomije, ZERP-a do dječjih priredbi i konačno karaktera i ideologije pjesama. Što god bilo pa makar i rasprava o kvaliteti "Vesna" akumulatora jedno je sigurno; inventar Xman je tu i spreman je na novi biser. Ako je pjesma "Bože čuvaj Hrvatsku" način da se djeci nameće ideologija, a "sada uz nju i vjera" onda mogu samo konstatirat da Xman ne zna o kojoj je pjesmi riječ i ništa drugo. Bilo kakav drugi pokušaj razuvjeravanja je u suprotnom osuðen na propast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Moj dragi DomXman 2007-11-08 08:13
Polazim od prepostavke da je riječ o ovoj pjesmi:

"Bože čuvaj Hrvatsku
Bože čuvaj Hrvatsku, moj dragi Dom,
Ljude koji blaguju pri oltaru tvom.
Nek se sliju molitve sve u jedan glas,
Čuvaj ovo sveto tlo, blagoslovi nas.

Ako treba gospode, evo primi zavjet moj,
Uzmi život od mene, pa ga podaj njoj.
I u dobru i u zlu, budi s nama budi s njom,
Bože čuvaj Hrvatsku, moj dragi Dom,
Bože čuvaj Hrvatsku, moj dragi Dom."

Ako je riječ o njoj, njen vjerski sadržaj je očigledan, a ideološko-vjers ku poruku vidim u dijelu koji kazuje "Ako treba gospode, evo primi zavjet moj, Uzmi život od mene, pa ga podaj njoj." Meni to liči na po(r)uku "Malen si, čovječe, pred Državom". Pored toga, za razliku od "Lijepe naše" koju može pjevati svaki graðanin Hrvatske, ovo je pjesma namijenjena njenom vjerničkom dijelu. Ima i graðana koji drže da je čuvanje Hrvatske, dragog im Doma, na njima samima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # :)))Ponovno Jaše 2007-11-08 09:32
Ima li išta slaðe no kad sljedeći post potvrdi prethodne tvrdnje 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # :)))Ponovno Jaše 2007-11-08 09:37
A što je s Englezima i himnom "God save the queen"? To je isto nametanje vjere? :D
Što li reći pak za Severinu i "....i u crkvu Boga molit", a tek pokojni Proeski "Bože...šalji anðele čuvare svoje", sve pjesme koje se ne bi smjele pjevati radi "nametanja vjere".
O Bože.

P.S. Ajd se ti zadrži na ZERP-u. Ili pričekaj raspravu o kvaliteti krafni u Jadrankinim dućanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # God save the queenXman 2007-11-08 10:32
Ponovno jaše opet jaše krivog konja kad podsmješljivo pita "A što je s Englezima i himnom "Bože čuvaj kraljicu". Naime poglavar Engleske Crkve je britanski monarh, a trenutno je to kraljica Elizabeta II. Kad je zamijeni muški nasljednik, himna će glasiti "God save the king" jer će naslijediti i funkciju crkvenog poglavara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pa što onda?Ponovno Jaše 2007-11-08 10:38
Pa što onda, ne kuzim?! Naglasak nije na pitanju kralja ili kraljice već na spominjanju i zazivanju Boga u himni pa je povučena paralela s pjesmom "Bože čuvaj Hrvatsku" u kojoj ti vidiš "nametanje vjere".
Ne kužiš ti to, a?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # O Ustavu, rode ...Xman 2007-11-08 10:46
Govorimo li o državni himnama ili o pjesmama? "Bože čuvaj Hrvatsku" nije himna RH, kao što ni "Yellow submarine" nije himna Ujedinjenog kraljevstva. Prema ustavu RH je sekularna država, tj. nema službene religije, dok UK to nije: Engleska Crkva joj je službena Crkva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # KrafnePonovno jaše 2007-11-08 12:36
Aha. A UK nije sekularna država? Zanimljivo. A spominjanje Boga u talijanskoj himni?
Xman, krafne. Kvaliteta krafni u Jadranci je sljedeća tema. Jesi se pripremio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ljiljana 2007-11-08 13:00
Malo ritmičkih pokreta tijela uz dinamičnu glazbu veseli one koji žive a plaši one koji vegetiraju.
Djeca imaju pravo izraziti svoje osjećaje, mišljenje....,a odrasli im pomažu u tome, svatko na svoj način
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Malo sam zbunjenXman 2007-11-08 13:07
O čemu mi zapravo raspravljamo? O Hrvatskoj i njenoj himni, ili o engleskoj i talijanskoj himni? Ako nisi zapazio, djeca o kojo govorimo žive u Hrvatskoj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lud zbunjenogBivše dijete 2007-11-08 14:06
Ne vjerujem da se ovo dogaða.
Cijela je rasprava potvrda gore navedene teze, da odrasle najmanje zanimaju djeca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kritičarka 2007-11-08 14:26
U normalnom svijetu svaka kritika treba biti dobrodošla, jer je to normalna povratna informacija, koja pomaže u daljem radu.
Samo krajnje površan koncept rada polazi od toga da je savršen i da mu ne treba poboljšanja.
Kritiku smije i može uputiti svatko i ona treba biti pročitana kao želja za savršenostvom.
Pravopisna pogreška ne bi smjela biti diskvalificiraj uća za ulogu kritičara, jer znamo da kritičari u stvarnom svijetu imaju lektore, da knjige ne moraju kritizirati samo književnici, a skladbe samo skladatelji. Osim toga znamo da većina roditelja, pa i učitelja, ne bi prošla test stopostotne pismenosti, no to im ne odriče pravo na iskazivanje sudova, iznošenje iskustva i postavljanje moralnih pitanja u vezi sa djecom. Smiju to i ljudi koji nemaju djecu, pa i oni nepismeni.

I ja smatram skandaloznim pjevanje stranačke himne na dječjoj priredbi. Bez obzira na tekst i na osobna slaganja ili neslaganja s tim tekstom, od onoga trenutka kada neka pjesma postane stranačkom himnom nepristojno ju je rabiti za dječje priredbe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Bravo naša udruga!Dijete 2007-11-08 14:28
Bravo za našu udrugu, za naše glumce i za našu učiteljicu Martinu!
Hoće li neko staviti i fotke nas djece?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ptkp 2007-11-08 15:38
Nije skandalozno pjevanje stranačke himne, nego to što se nameće religija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Loš tekstPonovno jaše 2007-11-08 16:39
Nije mi jasno je li osoba nicka "Kritičarka" autorica spornog teksta no kako bilo smatram da je tekst loš. Ta je kritika najmanje dobronamjerna kao što je posredno želi opravdati Kritičarka. Ona vrvi tendencioznim rečenicama i rječima tipa "preglumljeno", "Iscrpljujući naivnost i polet rane dječje dobi" itd i ne može se smatrati dobronamjernom jer jednostavno to nije. To je dječja predstava! DJEČJA predstava na koju se nije potrebno posebno osvrati, raditi komlicirano-gra matičke osvrte s nizom visokoumnih riječi i socioloških observacija.
Čemu rečenica "...neuvježbano st koja odaje ad hoc organiziranu.." ? Tko to može razumjeti? Komu je ona namjenjena? I kakav okus u ustima nakon ovakvog teksta ima kakva učiteljica koja je za ad hoc predstavicu uložila vjerojatno mnogo napora i vrlo vjerojatno puno vlastitog slobodnog vremena. O djeci naravno da i ne govorimo.
Mladi koji su umjesto dokoličarenja upregli vlastite snage ne bi li stvorili dječju priredbicu zbunjeno čitaju osvrt Maje Sekušanec o "Naglašenom seksualiziranom prenemaganju nedoraslih Lolita"? Pa koji ti je?
I kakva stranačka himna? Ako je pjesma Bože čuvaj Hrvatsku politički obojena samo radi toga što ju jedna politička stranka samovoljno proglasila svojom himnom tada zaista živimo u čudnom svijetu. Bože čuvaj Hrvatsku je pjesma s kojom su branitelji odlazili u rovove a prognanici pjevali po prognaničkim hotelima. To je pjesma koja se može pjevati bilo kada u bilo kojem prostoru i vremenu pa i na proslavi grada.
Konačno, čemu primjedba da se predsjednik gradskog vijeća imao priliku pokazati pučanstvu? Da kojim slučajem nije došao tada bi njegov čin bio popraćem komentarom da nitko iz grada nije došao na dječju priredbu pa da time grad pokazuje koilko mu je stalo do djece. No kad je došao-ponovno nevalja. Sad je problem što je došao i time iskoristio prigodu da se pokaže u pučanstvu.
Maja, ajd ti nemoj više pisat dobronamjerne kritike. Zapravo nemoj ti više pisat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ... 2007-11-08 17:21
A gdje si ti vidio da je neko to nazvao dobronamjerna kritika? Piše: U normalnom svijetu svaka kritika treba biti dobrodošla,
A s tim se slažem. Pogotov kad se radi o djeci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pljuvanje i lječenje svojih kompleksaIntelektualac 2007-11-08 23:38
Vidim kako vas je svih ovaj članak i zaintrigirao (što je vjerojatno autorica teksta i željela) pa ste se svoja mišljenja izrekli u komentarima. Pa, kada već živimo u demokratskom društvu, zašto se ne bi čulo i moje mišljenje?
Dakle, kada je autorica teksta gða. Maja (oslovljavam je s ''gospoða'' iz poštovanja) mogla toliko ocrniti plod rada i truda djece i njihovih voditelja, možda je red da se i njoj vrati istom mjerom, ali ne na način na koji ona to radi (pljujući po drugima), već na pristojniji način. Pročitamo li tekst gðe. Maje površno, vidimo da je to samo jedna velika kritika društvu, djeci i njihovim odgojiteljima. Iako je užitak primati pohvale, treba poslušati i kritiku. Ali, kada dobijemo kritiku ne obaziremo se toliko na njezin sadržaj, koliko trebamo pripaziti na onoga koji nam kritiku daje. Meni se čini da je autorica teksta ''Lošinjske Shakire'' iskompleksirana osoba. Zar ova mlada dama nije mogla sjesti u publiku i pogledati DJEČJU priredbu očima kojima se gledaju dječje priredbe? Očito, da je ova gospoða sjela u publiku i u svakoj točki priredbe tražila dlaku u jajetu. Mislim da je ova dama krajnje iskompleksirana osoba, nezadovoljna samom sobom pa svoje nezadovoljstvo prenosi na druge. Smeta joj ples malih djevojčica na glazbu seks ikone Shakire. Iskreno, seksualizirane kretnje tih djevojčica i meni je bilo neukusno. Ali, pogledamo li s druge strane da su se te djevojčice sastajale i trošile vrijeme na uvježbavanje (istina, neukusne) koreografije. U redu, ali bolje da su vrijeme potrošile na probe nego na sjedenje pred televizorom i na gledanja degutantnih sadržaja koje nudi televizija u bilo koje doba dana. Ali, zar se ta kritika nije mogla uputiti na jedan indirektan način? Danas su te iste djevojčice koje su plesale u takvom plesu, bile žalosne jer ih je ''teta na Volim Lošinju popljuvala''. Časna riječ, to su danas govorile nakon što su izašle iz škole.
Ne mogu shvatiti otkud ovoj gospoði pravo da kaže ZA PRVAŠIĆE kako su PREGLUMLJENO izrecitirali kratku pjesmicu? :-? No, sve mi postaje jasnije kada dotična gospoða pljuje po radu dramske skupine. Koliko je (autorica gore katastrofalnog teksta) zapravo zaostala, pokazuje njezino neshvaćanje dječje predstave. Lijepa tema, lijepo razraðeno i lijepo odglumljeno po njoj ispada kao ruganje odraslima. E, pa draga Maja, kada ste to tako shvatili, onda slobodno možemo reći kako su se djeca glumeći predstavu s povijesnim činjenicama narugali Vama (Hahaha)!
Isto tako, ništa sretnija nisu bila ni druga djeca koja su takoðer popljuvana sa strane jedne iskompleksirane , pesimistične i sobom nezadovoljne osobe. Ako je za vas priredba bila fijasko, što se niste ustala i otišla kada vam je dosadilo. Ah, znam. Osobe poput vas moraju ostati do kraja i gledati kako se upravo njima djeca s pozornice rugaju. Ne znam tko je ovdje lud? :zzz
Ja bih Maji preporučio da se ostavi pisanja i da osnuje svoj dječji zbor, plesnu ili dramsku grupu pa nam pokaže kakav je to idealan ples, savršena predstava ili besprijekorna pjesma?
A onima koji ureðuju portal Volim Lošinj samo želim natuknuti kako su napisali da je ''Volim Lošinj forum graðana u kojemu su svi ravnopravni, svi imaju jednako pravo na sudjelovanje i NA KOJEM SE NE KORISTI GOVOR MRŽNJE''. Zašto se onda tu našla ova cijenjena gospoða Maja? Ona je očito bez dlake na jeziku, ali ako niste primjetili njezin je govor samo mržnja, mržnja, mržnja...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Maja SekušanecPonovno Jaše 2007-11-09 00:36
Zna li uopće itko tko je ta osoba, čime se bavi, koje je škole završila i od kuda joj kvalifikacije za "kritiku" pa i školske predstave?
Redovito pratim kritike kulturnih dogaðaja (uglavnom u Novom Listu i Zarezu) i pročitao sam ih na stotine, od najblažih kritičarki poput Ljerke Žic, Ramira Palmića (glazba), Kim Cuculić (drama) do najžešćih kritičara poput Bosiljke Perić Kemp (glazba). Kakve bile da bile nikad nisam pročitao riječi i rečenične konstrukcije koje je iskoristila gða/gðica Sekušanec. «Preglumljeno», «prenemaganje», «iscrpljujući naivnost rane predškolske dobi» i slično riječi su koje ne prate ni najveće operne ni dramske promašaje nacionalnih kazališnih kuća pa nije jasno čemu ih onda upotrebljavati kod opisa dječje predstave.
I tu se ponovno vraćamo na početak. Kome normalnom može pasti na pamet davati kritiku DJEČJE ŠKOLSKE PREDSTAVE te istu uglavnom negativno intoniranu postaviti na lokalnu web stranicu?!
Jako me zanima čime se bavi autorica teksta i to samo radi toga da vrednujemo prije svega njezine kvalifikacije za uopće pisanje kritike (a zašto ne spomenuti kako je u razvijenom svijetu normalno da svaki novinarski fakultet ima barem kolegije ako ne i čitave pod-odsjeke za kritiku, da i ne govorimo da se kritičar primjerice glazbenih dogaðaja ne može niti razmišljati o tom pozivu bez diplome glazbene akademije), a onda i njezin profesionalan rad bez obzira o kojem je polju riječ. Prijedlog prethodnog posta je sasvim prihvatljiv; zašto Maja Sekušanec ne bi osnovala koju plesnu ad hoc skupinu pa čitavom Lošinju pokazala kako se to zapravo radi? Kad već ne zna pisat
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Samo hrabroLjiljana 2007-11-09 08:42
Nadam se da ova nazovi-kritika gospoðe Maje koja odaje jad i nezadovoljstvo neuspjelog kulturnog poslenika, koji pati od grandomanije, neće imati demotivirajući utjecaj na djecu i njihove učiteljice, što je propali kulturni poslenik imao za cilj zastrašivajući djecu koristeći čudne izraze za opis dječje priredbe. Djeca, uz pomoć svojih učiteljica pokušali su nam dočarati stvarnost u kojoj živimo što su to izvrsno izveli. Željela bih djeci i njihovim učiteljicama reći da su sjajni i da tako nastave dalje i ne plašite se mrzovoljnih, životom pregaženih odraslih koji u svojim jadnim i praznim životima i nemaju što drugo osim psovanja, te osuðujem napad na žensku spolnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Govor ljubavi 2007-11-09 10:11
Mislim da Ponovo jaše miješa lončiće jer prvo kaže "Ali, pogledamo li s druge strane da su se te djevojčice sastajale i trošile vrijeme na uvježbavanje (istina, neukusne) koreografije" a onda da je "bolje da su vrijeme potrošile na probe nego na sjedenje pred televizorom i na gledanja degutantnih sadržaja koje nudi televizija u bilo koje doba dana." Pa ta koreografija i neprimjereno seksualiziranje djevojčica koji PJ osuðuje je skinuto baš iz degutantnih sadržaja koje nudi televizija :P Mislim da se kritika ne odnosi na rad učiteljica i drugih odraslih nego na izbor onoga što će djeca uvježbavati. I još nešto, kritika izbora sadržaja neprimjerena djeci nije govor mržnje nego govor ljubavi. Istina, različitih načina te ljubavi. Jedan od njih je i pedofilija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Govor čegaPonovno jaše 2007-11-09 10:39
Mislim da je upravo osoba nicka JŠ pomiješala lončiće (doslovno) jer su citirani dijelovi i post koji komentira djelo nicka "Intelektualac" , a ne mene pa joj savjetujem pažljivije čitanje.
Rado bih se osvrnuo na komentar JŠ no ne mogu jer zaista ne mogu pratiti tok misli JŠ i to posebice rečenice "I još nešto, kritika izbora sadržaja neprimjerena djeci nije govor mržnje nego govor ljubavi. Istina, različitih načina te ljubavi. Jedan od njih je i pedofilija". :-?
Osim toga ako se "kritika" Maje Sekušanec može okarakterizirat i kao govor ljubavi tada je zaista svaka daljnja ozbiljna rasprava osuðena na fijasko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Isprika 2007-11-09 11:16
Uz ispriku Ponovno jaše zbog krivog navoda pripominjem da djecu volim na način što ih žalim kad roditelji od njih prave barbike, odgajaju da im Vlatka Pokos bude uzor ili s njima raspravljaju o zbivanjima u onom smeću zvanom Big broter. Postoji ljubav i "ljubav".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Dinamovka 2007-11-09 23:40
A tko je uopće ta Maja??Može li mi netko reći??A što se tiče konstatacije nicka Ponovno jaše o Xmanu,u potpunosti se slažem..čovjek zna sve o svemu..nevjeroj atno..a djecu pustite da uživaju u svom djetinjstvu kao i cijenite trud onih koji rade sa njima..a ako mislite da biste bolje odradili,ne kritizirajte nego se uhvatite posla..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gdfhdfh 2007-11-10 23:57
Maja Sekušanec uopće ne postoji, ljudi moji...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tko je to?Ponovno jaše 2007-11-13 16:27
Pa i meni se čini. Ubacio sam ime "Maja Sekušanec" na Google u svim mogućim verzijama, i ne izlazi doslovno ništa. Na stranicama T-com-a nema niti jedne osobe takvog prezimena u RH!
Sve sam skloniji vjerovati kako ta osoba ne postoji već se iza izmišljenog imena krije netko drugi. Tko je misteriozna Maja Sekušanec? Možda bi administrator mogao reći nešto više po ovom pitanju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # identitetPonovno jaše 2007-11-15 10:34
Molim administratora/ icu ove stranice da se oglasi po pitanju identiteta i uopće postojanja autorice komentiranog teksta.
Hvala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Priča puna kičaXman 2007-11-15 10:54
Javljam se iz dva razloga, od kojih je važnija proba radi li ova stvar s obzirom na problem spama. No javljam se i zato što me se hvali da znam sve o svemu. Budući da znam čitati vidim da tajanstveni autor ne sprečava djecu da uživaju u djetinjstvu i da zapravo cijeni trud onih koji rade s njima, ali se zalaže za to da im djetinjstvo ostane djetinjstvom, a ne igra za odrasle. O tome svjedoči dio teksta s izričitom pohvalom kako dječjoj igri tako i zalaganju odraslih da to ostane njihovom igrom "Mališani iz vrtića otpjevali su svoje dvije točke radosno, poletno i slaveći činjenicu da su na bini i da izazivaju pozornost, uz pažnju i vodstvo četiri odgajateljice, kojima se može samo čestitati.", te dio gdje kaže "Posve je nejasno što su odgojni ciljevi koji vode rad s ovom grupom; ples na glazbu seks ikone Shakire, organiziran u jednospolnoj skupini, krajnje seksualizirani pokreti neprimjereni djevojčicama koje još nisu zadobile sekundarne spolne oznake, zanemarimo li jarko našminkana usta, neuvježbanost koja odaje ad hoc organiziranu prisutnost u povodu važnog datuma i prigode za prezentaciju."

Mislim da ne treba biti Xman koji zna "sve o svemu" da se uoči poruka teksta: ostavite djeci djetinjstvo i ne pravite od njih seks simbole. Smatram da taj "posao" treba ostaviti kičastim medijima, Big brotheru i tv sapunicama.

Uostalom, i dio teksta "Dramska družina Centra za zdravo odrastanje pokazala je kratki skeč, koji spašava ironijski odmak i vlastito vrednovanje „ovo je bila priča prepuna povijesnog kiča", koji je prilično nadahnuto napisala Matea Vidulić, četrnaestogodiš nja učenica. Uz vodstvo Martine Turkalj djeca su, obilno našminkana, preglumljeno odglumila odrasle, rugajući im se sa puno poznavanja i poprilično prijateljskog odmaka" je pohvala svima spomenutima, M. Vidulić, djeci i voditeljici Turkalj. "Priča prepuna povijesnog kiča" naprosto zahtijeva preglumljenu glumu odraslih kao sudionika povijesnog kiča i oponašanje njihove našminkanosti.

Smatram da je kritika ove kritike zapravo priča puna kiča kojom se brani uporaba djece za igre odraslih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Re: identitetAdministrator 2007-11-15 11:43
Ponovno jaše: Molim administratora/ icu ove stranice da se oglasi po pitanju identiteta i uopće postojanja autorice komentiranog teksta.

Izvod iz impressuma sajta:Na ovim stranicama možete sudjelovati u diskusijama na otvorenom forumu , pisati priloge, poslati svoja mišljenja i zapažanja, oglasiti svoj rad i predlagati javne politike.

Na ovim stranicama možete sudjelovati potpisani ili anonimni, uz jedinu ogradu da neće biti prihvaćen niti jedan tekst koji sadrži diskriminaciju temeljenu na socijalnom statusu, političkom ili vjerskom uvjerenju, etničkoj ili zavičajnoj pripadnosti te diskriminaciju prema rodu, spolu, dobi, ili seksualnoj orijentaciji.

Iz Novog lista 20. listopada 2006.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # identitetPonovno jaše 2007-11-15 14:58
Ne mislim se očitovati na post Xmana jer smatram da je o tekstu sve rečeno. Interpretacija većine postova na ovu temu je uglavnom negativno intonirana naspram kritike "Maje Sekušanec" pa je uglavnom jasno što o tekstu misli većina.
U potpunosti razumijem anonimnost, impressum stranice i članak iz Novog Lista. Ni najmanje se ne protivim anonimnom nastupanju, pisanju i djelovanju. Uostalom, i ja sam anoniman na ovoj stranici.
Ipak, kad se odreðena osoba iza svojeg teksta potpisuje imenom i prezimenom tada je za očekivati da je to njezino ime i prezime, a ne eventulno izmišljeno. Koja je svrha izmišljanja nepostojećih imena i prezimena (ili još gore, izmišljanje istih i dovoðenje u realnu opasnost da doðe do zamjene identiteta sa stvarnom osobom istog imena i prezimena)? Ako želiš biti anoniman tada i jasno ostani anoniman nickom koji upućuje da je izmišljen, a ne imenom i prezimenom koji upućuje na identitet stvarne osobe koja (u ovom slučaju sada sasvim izgledno) ne postoji.
Moram priznat da još uvijek ne verujem da je Maja Sekušanec izmišljena osoba. Ako je to zaista tako, ako je uredništvo stranice pristalo na takav način objavljivanja teksta, tada je to najveće razočarenje u ovu stranicu od kad je ja čitam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Neva Nevičica ili Shakira?Xman 2007-11-15 15:28
Uglavnom je jasno što o tekstu misli većina, kaže Ponovno jaše i po običaju, jaše krivog konja. Naime, uglavnom je jasno samo to što o tekstu misle oni koji su se javili komentarima na ovom sajtu. U svakom slučaju, rado ostajem u manjini meðu onima koji misle da je djeci primjerenije da glume, na primjer, Rutvicu, Nevu Nevičicu ili Ljutišu, Maruna i Potjeha, pa i Svarožića ili Bjesomara negoli Shakiru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # oblak 2007-11-15 17:35
Prepucavati se oko toga tko je ta Maja Sekušanec nema smisla. Trošiti riječi na nezrelu osobu koja nema pametnijeg posla nego vrijeðati bilo čiji rad. Meni ovo sve skupa smrdi. Iskreno, mislim kako je Maja Sekušanec netko od Administratora jer o toj osobi nigdje ne postoji nikakav podatak. Gðo. Genov, daj odrastite! :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ProzvanaBojana Genov 2007-11-15 18:44
Buduci da se na ovoj stranici tri osobe potpisuju svojim imenima, onda je zgodna tehnika i ostale tekstove pripisati njima. Tehnika je zgodna, ali malo logična. Isto tako ne vidim zašto anonimne pisce boli anonimnost napisa; stranica je tako koncipirana baš zato da i oni, koji nemaju hrabrosti staviti svoj potpis pod svoj stav, mogu svoj stav predstaviti javnosti.
Ako vas zanima što ja mislim o predstavi Djeca gradu u povodu Dana grada Malog Lošinja, rado ću vam odgovoriti: kritika je posve umjesna. Smatram da je vidljivo vrijednosno lutanje kreatora i kreatorica programa, pa nikakva patetika i raznježenost prema djeci ne može odvući pažnju od činjenice da se kritika niti ne odnosi na djecu, nego na odrasle koji ih vode.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Administrator 2007-11-15 18:06
Podsjećamo posjetitelje da je mogućnost anonimnog objavljivanja komentara uz članke i zasebnih napisa izjavljena ne samo impressumom stranice nego i Pozivom na suradnju (volim-losinj.org/.../...) u kojem je istaknuto da ćemo informaciju o autoru napisa objaviti prema želji pošiljatelja naznačenu u tekstu priloga, te da je anonimnost autora zajamčena. U skladu s tim objavljen je i napis potpisan sa "Maja Sekušanec".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Rajski otok nastanjen čudnim bićima!m.a.m.a. 2007-11-15 18:40
Pa da vas podsjetim na jednu priču. Mislim da nije za djecu kao ni viðena "parada kiča" o kojoj razglabate danima. Kada se Bog spustio na zemlju odlučio je napraviti poseban i najljepši otok. Dok je s puno pažnje pravi ove divne otoke, Vrag mu je iza leða napravio ljude. Eto toliko od mene, samo da vas podsjetim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Moral i stidMinja 2007-11-15 19:29
Tu je neko napisao da kao nezrela osoba koja nema pametnijeg posla nego vrijeðati bilo čiji rad. Ja mislim da to nije vrjeðanje i ne slažem se da svaki i biločiji rad je odmah dobar i da je kritika vrijeðanje. Molim ljepo, ima roditelja koji žele da odgajaju djecu u tradiciji a ne da oponašaju bjelosvjetske zvjezde bez morala i stida. Toliko od mene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # oblak 2007-11-16 00:24
Ima i roditelja koji ne žele gledati svoju djecu kako doma plaču samo zato što ih je teta Maja oblatila jer su plesala na Shakirinu glazbu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # grrr 2007-11-16 00:31
Zaključimo već jednom ovu temu!
Gða. ili Gosp. (sasvim nebitno) pod pseudonimom Maja Sekušanec napisao/la je članak u kojem se osvrnuo/la na dječju priredbu povodom Dana grada. Zanimljivo je kako je članak objavljen u roku od 60 minuta nakon završetka priredbe. Priredba nije bila baš nešto (čast izuzecima: dramska družina i zbor glazbene škole), ali svakako se treba cijeniti trud djece i njihovih voditelja da utroše energiju i slobodno vrijeme na pripremanje svoje točke za priredbu. U komentarima je zabrinuti roditelj naveo:
Molim ljepo, ima roditelja koji žele da odgajaju djecu u tradiciji a ne da oponašaju bjelosvjetske zvjezde bez morala i stida. Toliko od mene.
Poštovani mama/tata, jao vašoj djeci kada im roditelji ne znaju kako se pišu riječi lijepo, zvijezde... A ako ne želite da vam djeca oponašaju zvjezde bez morala i stida, ugasite televizor, zabranite im korištenje Interneta i čitanje novina, pa će vam djeca biti odgajana u zdravom okruženju!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # identitetPonovno Jaše 2007-11-16 01:33
Ne mislim da je članak napisala Bojana Genov jer je istina da ona svoje tekstove uvjek potpisuje. I upravo u tome leži sva lakrdija, činjenici da mi raspravljamo i nagaðamo o identitetu osobe koja je u svom tekstu pak vrlo spremno spomenula imena i prezimena sudionika, voditelja, učiteljica i malodobne djece, a iza svoje kritike ne stoji niti svojim vlastitim imenom!
Ma sramota.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Komxanthus 2007-12-04 17:21
svako ko je komentirao ovu vjest i ima preko 30 godina,je ljubomoran što nije mlad kao ta djeca koja su nastupala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # t.a.t.a 2007-12-04 18:00
Slažem se s Xantusom!
Sve je lako kad si mlad, svako odijelo dobro ti stoji, ma svaka rana manje boli...
Mene zadivljuju ta djeca koju ovaj komentar uopće nije povrijedio. Uostalom, zašto bi ih vrijeðao komentar psihički nestabilne osobe kakva je Maja Sekušanec.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Totalnio se slažem swa čačom i x-omd.e.d.a 2007-12-04 18:06
I vaša su djeca glumila u toj predstavi,da mi je znat kako bi se osječala kad bi vidjela kako im je ovdje zabijen nož u leða.
Djeca BI TREBALA ZNAT ŠTA SE O NJIMA PRIČA!!!!!!!!!s ram vas može biti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # grrrbbbb. 2007-12-05 15:30
tko god da je ovo pisao ...poručujem mu da je bezobrazan,glup ...itd.
:P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lubiteljiŠakira 2007-12-05 15:35
Prestava je super za one koji vole da djeca glume seksi simbole. A baš osudili neke ljubitelje djece :P :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Priredba povodom blagdana sv. Nikolema.ma 2007-12-11 15:21
Čudi me kako gða. Maja nije komentirala priredbu povodom blagdana svetog Nikole, priredbe na kojoj su podijeljeni darovi djeci obrtnika. Kao majka, mogu reći da je to bila jedna od boljih priredba koju sam u životu vidjela. Kroz cijeli se program proteže priča o Krampusu (više nego izvrstan Damjan Stanić) koji radi dišpete voditeljici Matei Vidulić (koja je briljirala). Za svaku pohvalu su i glazbene, plesne i dramske točke koje su pokazale cijeloj publici kako je lijepo biti dijete i uživati u tome!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nije čudokrampus 2007-12-11 21:34
Šta te čudi? Mozda djeca na toj priredbi nisu glumila i oponašala sex-simbole pa se nema šta komentirat :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sv. Nikola i Šakiranik titanik 2007-12-12 08:46
ma.ma piše gluposti. Čudi se da Maja nije komentirala priredbu povodom Sv. Nikole, a možda dotična uopće nije gledala prestavu. Pa što onda da komentira ako nije gledala??? A možda je gledala ali djeca nisu vrtila kukovima i dupetima kao neke Shakire neprimjereno djeci, pa onda i nema komentara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # podvodačiceJL 2007-12-12 09:48
Većina ove rasprave je promašena. Kritika gðe. Maje se krivo tumači da je napad na djecu a ona ne krizira djecu nego one koji ih vode. Ja mislim da mame koje vole i žele da im malodobne kćerkice izvode seksi trbušni ples kao Šakira ne shvaćaju što rade. Meni je to kao da su podvodačice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # MA O ČEMU VI RASPRAVLJATEVOVO 2008-03-11 20:23
MA O ČEMU VI RASPRAVLJATE? MATEA VIDULIĆ, KOJU JA JAKO DOBRO POZNAM JE JAKO NADARENA ZA PISANJE TEKSTOVA I ONA JAKO DOBRO ZNA ŠTO RADI ZATO SE MOLIM VAS SUZDRŽITE OD BILO KAKVIH KOMENTARA!!!!!! ! HVALA NA RAZUMIJEVANJU!!!!!!!!

VOVO
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # god shave the quennBudala u prolazu 2008-03-11 21:45
bilo pa prošlo,,,,get over it already
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Nečasna sinergija

  prijatelj 29.11.2021 19:31
  NN
  Ne samo što izgovara spljaćine nego i cini gluposti zatvara gradilište na Mrtvaškoj i tamo ...
   
 • Nečasna sinergija

  gost 29.11.2021 18:33
  Mucavi ministar
  Isprdali ga u Telegramu (rubrika politika & kriminal u kojoj je gostovala i naša gradonačelnica ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  Rasprodaja djedovine 29.11.2021 17:49
  BLACK FRIDAY kod Ane
  i.imgur.com/ARIaES1.jpeg (http://i.imgur.com/ARIaES1.jpeg) i.imgur.com/ARIaES1.jpeg ...
   
 • Nečasna sinergija

  Lino 29.11.2021 17:48
  ===
  Meni je ovaj Balija uvjerljiv jednako kao onaj Banožić, pajdo od Gabike.
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  Rasprodaja djedovine 29.11.2021 17:38
  BLACK FRIDAY kod Ane
  Rudi je dobro primijetio bezobzirnu prodaju gradske imovine bez jasne namjene korištenja ...
   
 • Kome graditi ceste novcem građana?

  urbanist 29.11.2021 17:08
  možda je i tako, ali koja je alternativa?
  Često se u radu srećem s takvom primjedbom, i ona stoji. Građanin Grada Malog Lošinja koji ...
   
 • Nečasna sinergija

  Licemjer 29.11.2021 13:37
  ...
  Za što ste glasali, to ste i dobili. Ovo se odnosi i na one koji nisu glasali.
   
 • Nečasna sinergija

  NN 29.11.2021 13:14
  ...
  Svima je jasno da je pozamašna količina besmislica koje je u zadnje vrijeme izgovorio ...
   
 • Nečasna sinergija

  1738 29.11.2021 12:57
  Mrtv.
  Bravo
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Tariguz 29.11.2021 10:49
  Investicion potencijal Lošinja?
  Kučićka nije propustila da se pohvali velikim uspjehom svog vodstva i upravljanja Gradom ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Jugo 29.11.2021 08:47
  Pravobraniteljica za žičane ograde?
  Nakon prvog mirnog prosvjeda svih Ilovčana među kojima su bila i djeca sa roditeljima koja ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  JS 29.11.2021 08:42
  Sumorni Ilovački Advent
  Sumornu sjenku na ushićenu službenu objavu Ane Kučić Na našem trgu zasvijetlila je prva ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  Tako kaže Ana 29.11.2021 07:29
  Vandali
  Mislim,da Devčić sam sebi kaže:"Kako sam glup!!"
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  ...... 29.11.2021 06:29
  ......
  Devčiću je gotova politička karijera.Iz aviona se vidi da ga je Ana dobro potkupila.Zadnj a ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Tavalon 28.11.2021 22:53
  pauk
  Iz Varaždina pauka donesti u prijevodu povedi frendića da radi nezakonite radnje. Pauk ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  Tako kaže Ana 28.11.2021 18:55
  Vandali
  TEK U PREGOVORE KADA VRATE BROD NA MRTVAŠKU!! IZDRŽATI ĆEMO DO OLAFA!!
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  oOo 28.11.2021 18:23
  Moze ih svih skupa biti sram!
  Komentar na fejsu uz ovu objavu: Ma neka se svi navedeni pametnjakovici ukrcaju na brodic i ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  gost 28.11.2021 18:17
  Džon obraz
  Računaju na umor pogođenih građana. Pored toga vlast podebljava obraze da su tvrdi kao džon ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  ........ 28.11.2021 17:58
  ........
  Poslali su još kapetaniju iz Rijeke na nas!!Jučer!! 11.08.2021.Blokada Ilovika od strane ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  ........ 28.11.2021 17:51
  ........
  Već 7 dana čuvamo mol da nam ga nesrušite!! IZDAJNICI!!KAKO VAS NIJE SRAM???? ILOVIK NIJE NA ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  ........ 28.11.2021 17:47
  ........
  Misliš da su Ilovčani veslo sisali. Izdali ste nas VA BOHU. NEMA PREDAJE!! Ništa se ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  VA BOHU 28.11.2021 17:02
  TOHU
  Vidjeh danas da Ilovčani normalno dolaze u Mrtvašku, pristaju barkama i prevoze se sa Ilovika ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Oličenje inteligencije 28.11.2021 15:14
  Vijećnik
  Izgleda da neće moći na Pag, ni kad rivu naprave!!!
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Gizmo 28.11.2021 15:03
  "Vandali" tri dan odsječeni od svijeta
  Ilovik je već treći dan odsječen od svijeta, jer zbog jakog jugozapadnog vjetra brod ne ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Gost 28.11.2021 14:49
  Stručna ekspertiza A. Nedića
  Sigurno su za stručno mišljenje pitali Antu Nedića koji je na neformalnom sastanku vijećnika ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Samostalni za?ebant 28.11.2021 13:54
  Da nahranim trola...
  Sumnjiva mi je borba protiv prisile, podjele i diskriminacije udruženih skinsa i časnih ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  ....... 28.11.2021 13:12
  Ilovači biser
  Pusti sada potvrde.Mi se borimo protiv Ruskog lobija,vidiš šta je gost napisao gost.Jer ako ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  hranitelj tuljana 28.11.2021 12:40
  Baš ..
  Da...jedna strana je za prisilu diskriminaciju i podjelu a druga je protiv prisile ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  gost 28.11.2021 10:44
  Podrška Ilovčanima
  APEL STANOVNIKA ILOVIKA: Mi, Ilovčani, borimo se već tjedan dana za opstanak, za život.
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  DiDiTi 28.11.2021 10:35
  Mrtvaška Lošinjanima, ne Ilovčanima
  Ovako izgleda iskrcaj u Mrtvaški kad je more mirno. Ako je oseka, iz barke je teško izaći i ...