Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

»Dijete ima pravo izražavati mišljenje o svim pitanjima koje se tiču njega ...«

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

djecja-pravaJe li sudjelovanje djece u prosvjedu Ilovčana protiv projekta luke Mrtvaška zlouporaba djece u političke svrhe, kako je ustvrdila gradonačelnica Kučić izašavši pred prosvjednike ili je to pak građanski odgoj na djelu, kako su poručili Ilovčani?

Prema Hrvatskom jezičnom portalu prosvjed je 'skup nezadovoljnih osoba radi zajedničkog djelovanja u cilju poboljšavanja vlastite egzistencije, statusa ili u vezi s nekim pitanjem'. Upravo zato prosvjed jest oblik političkog djelovanja, definiramo li politiku kao način rješavanja pitanja u zajednici 

No definicija politike u užem smislu u kojemu se uobičajeno koristi i odnosi na aktere političkog nadmetanja za obnašanje vlasti, pojedince, stranke i političke liste, navodi na zaključak da zlouporaba u političke svrhe podrazumijeva da bi prosvjedom netko ostvario političku korist, a ne prometnu, obrazovnu ili kulturnu. Skup ispred gradske upravne zgrade, koji su sačinjavali mahom Ilovčani, bio je nestranački skup usmjeren na jedan određeni projekt i na njegove posljedice.

Skup nije imao stranačke oznake i teško da bi itko, koliko god bio zlonamjeran, mogao reći da su njegove poruke, scenarij, vanjska obilježja ili zahtjevi kreirani u korist ili na štetu neke političke opcije. Jednostavno rečeno, skup za očuvanje molića na Mrtvaškoj i održanje prometne linije Mrtvaška – Ilovik bio je upravo to čime se i deklarirao. Bila je to poruka Ilovčana da ih se uzme u obzir.

Je li na prosvjedu bilo mjesta djeci?
Pogledamo li „prave" političke skupove, one pod zastavama stranaka, uoči i nakon izbora, djeca su željena dekoracija na njima. Ta vedra nevina dječja lica nekako sugeriraju da sudionici u političkom nadmetanju misle baš na njih kad predlažu sebe na izbor biračima da upravljaju državom (gradom, selom). No na tim skupovima djeca su doista samo dekoracija jer je svakome jasno da o tome koja politička opcija bolje zastupa široki spektar potreba građana nemaju ni pojma niti vlastito mišljenje.

Mogu li djeca imati mišljenje o borbi za molić na Mrtvaškoj? Onoj Mrtvaškoj koja je njihova ključna točka za odlazak u školu, u knjižnicu, liječniku, prijateljima, na školsku ili sportsku aktivnost? Čini se nedvojbenim da je lako ocijeniti razliku između odlaska u školu brodićem čija vožnja traje desetak minuta i dugotrajne i neizvjesne vožnje naokolo otoka. I najmanje dijete na Iloviku zna ocijeniti tu razliku.
Konvencija o pravima djeteta nalaže da se djeci mora omogućiti da aktivno sudjeluju u rješavanju svih pitanja koja utječu na njihov život i dopustiti im slobodu izražavanja mišljenja. Ona imaju pravo izreći svoja gledišta koja se moraju ozbiljno uzeti u obzir.
Konvencija o pravima djeteta je međunarodni dokument, usvojen na Glavnoj skupštini Ujedinjenih naroda 20. studenoga 1989. godine, a sadrži univerzalne standarde koje država koja ju je potpisala i ratificirala mora jamčiti svakom djetetu. U Konvenciji se govori, prije svega, o obvezama odraslih u odnosu prema djetetu kao i o obvezama brojnih društvenih čimbenika u vezi zaštite djeteta. To je prvi dokument u kojemu se djetetu pristupa kao subjektu s pravima, a ne samo kao osobi koja treba posebnu zaštitu.

Osim prava preživljavanja, razvojnih prava i zaštitnih prava postoje i prava sudjelovanja. Konvencija uključuje one članke koji omogućuju djetetu aktivno sudjelovanje u svojem okružju, regionalnom / nacionalnom / svjetskom, koja ga pripremaju za aktivnog građanina u budućnosti. To su primjerice: pravo na slobodno izražavanje svojih misli i pravo na udruživanje te slobodu mirnog okupljanja.

Ako su roditelji, kao ključni akteri odgoja, poveli svoju djecu na prosvjed kojim traže očuvanje za život na Iloviku bitne plovidbene linije i za to potrebne infrastrukture, dakako da to jest čin građanskog odgoja. Bolje od ičega drugog djecu priprema na to da postanu djelatni građani, da promišljaju, vrednuju, reagiraju i proaktivno djeluju u svojoj sredini. Time da se djeca razvijaju u aktivne građane djeca ne samo da konzumiraju svoja prava, nego će omogućiti brojne koristi cijeloj zajednici.

Zašto je onda reagirala pravobraniteljica za djecu, koja navedenu konvenciju poznaje i zna valjano tumačiti? U ovom slučaju možemo ostati samo u sferi pretpostavki te zaključiti da pitanje određuje odgovor. Na pitanje je li sudjelovanje djece na političkom skupu zlouporaba, jedini je moguć potvrdni odgovor. No na pitanje ima li na prosvjednom nestranačkom skupu koji se tiče javnog prijevoza mjesta djeci, možemo pretpostaviti različit odgovor.

U vremenu u kojemu je toliko prisutan govor o pasivnosti građana, posebice djece i mladih, u kojemu se kritizira usmjerenost djece i mladih na ekrane mobitela i konzumerističke sadržaje, sudjelovanje djece u javnoj raspravi o bilo kojem pitanju od javnog značaja daje nadu za budućnost.

Komentari: 

133 # Mudre riječi a tako očito iskrenehranitelj tuljana 2021-12-29 21:57
Citat Bojana Genov:
U vremenu u kojemu je toliko prisutan govor o pasivnosti građana, posebice djece i mladih, u kojemu se kritizira usmjerenost djece i mladih na ekrane mobitela i konzumerističke sadržaje, sudjelovanje djece u javnoj raspravi o bilo kojem pitanju od javnog značaja daje nadu za budućnost.
Na moju sreću, a očito i gospođe Genov (zar ne da nemam razloga smatrati da u ovo što je napisala zapravo ne vjeruje ili da smatra da su izložene ideje primjenjive smo i jedino na problematiku uvale Mrtvaška), mladi i djeca su se u zadnje vrijeme pridružili svojim roditeljima, digli glavu od ekrana i te kako aktivirali u zaštiti osnovnih ljudskih prava u brojnim protestima protiv diskriminacijsk ih tzv. Covid propusnica. Sjetimo se samo hrabrog djeteta iz Krapinskih Toplica, sam protiv sustava. Učimo djecu njihovim pravim kao i prepoznati i prozvati svaki totalitarizam!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Patuljci pojma nemaju ....Z.C. 2021-12-30 11:07
Na internetu je objavljena izvrsna prezentacija Saveza društava Naša djeca Hrvatske pod naslovom DOBROBITI DJEČJE PARTICIPACIJE U LOKALNOJ ZAJEDNICI na čak 22 stranice. Naglasak nije samo na dobrobiti djece, nego i dobrobiti lokalne zajednice kad se poštuju odredbe konvencije UNICEF-a o pravima djece.
savez-dnd.hr/.../...
Savez društava Naša djeca Hrvatske ne treba brkati s Društvom Naša djeca Mali Lošinj iako je član Saveza i navodi kako mu se programska aktivnost zasniva na odredbama Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta. Međutim, sudeći prema dostupnim informacijama na internetu, djelovanje lošinjskog DND svodi se na adventske i druge prigodne humanitarne akcije, sudjelovanje u Danima kruha, aukcijama božićnih ukrasa, adventskih patuljaka i formalni izbor dječjeg gradskog vijeća bez ikakvog stvarnog sadržaja i svrhe. Uvjeren sam da ono neće raspravljati o problemima svoji ilovačkih vršnjaka jer ova objava na fejsu govori što je svrha ovih aktivnosti: Kad se male ruke slože i Advent na Lošinju od prvotne humanitarne ideje DND-a Mali Lošinj postao brand.. i više od toga.. Bravo za gradonačelnicu, Grad i rast po mjeri čovjeka. Društvo Naša djeca 10. godinu širi ideju zajedništva, humanosti, a ove, jubilarne, veliki je broj građana uživao u programu i lutriji, aukciji.., a time i donaciji za najmanje.
Jedini spomen djece s Ilovika na FB stranici DND Mali Lošinj, grada s titulom "prijatelj djece" glasi: Sva djeca se mogu veselit na trgu u Lošinju, samo Ilovacka djeca nemogu jer su im nadležni uskratili ili bolje rečeno oduzeli SVE
www.facebook.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Vjera zaozbiljnogost 2021-12-31 10:38
Citat Z.C.:
Savez društava Naša djeca Hrvatske ne treba brkati s Društvom Naša djeca Mali Lošinj ... prema dostupnim informacijama na internetu, djelovanje lošinjskog DND svodi se na adventske i druge prigodne humanitarne akcije, sudjelovanje u Danima kruha, aukcijama božićnih ukrasa, adventskih patuljaka i formalni izbor dječjeg gradskog vijeća bez ikakvog stvarnog sadržaja i svrhe...
Pojam "adventski patuljci" mi je zagolicao znatiželju jer mi se ne uklapa u kršćansku tradiciju kao ni Djed Mraz ili Božićnjak. Pa sam ga potražio na internetu i našao da su to Patuljci znani pod imenom Nisse ili Tomte, bića su iz nordijskog folklora koja su povezana sa zimskim solsticijem i božićnim dijelom godine, a izgledom podsjećaju na vrtne patuljke.
Osamljeni i nestašni domaći duhovi, odgovorni za zaštitu i dobrobit seoskog imanja za razliku od Djeda Mraza, koriste ulazna vrata i žive u šumama skandinavskih zemalja.
Nisam siguran da ih se može naći u borovim šumama na Čikatu i park-šumi Pod Javori. Šalu na stranu, akciju DND ML na izradi i prodaji likova iz predkršćanske skandinavske mitologije a u povodu kršćanskog Adventa smatram grubom komercijalizaci jom kršćanskog blagdana. Mislim da prodaju likova nekršćanskih patuljaka humanitarna svrha ne opravdava kod onih koji Vjeru uzimaju za ozbiljno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # ....SD 2021-12-31 12:53
Kao što je netko već rekao:
"Kao ni sama religija. Nema. Smisla. Ali dobro se prodaje."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ali zato ste tu vi...hranitelj tuljana 2021-12-31 13:29
Citat gost:
akciju DND ML na izradi i prodaji likova iz predkršćanske skandinavske mitologije a u povodu kršćanskog Adventa smatram grubom komercijalizacijom kršćanskog blagdana. Mislim da prodaju likova nekršćanskih patuljaka humanitarna svrha ne opravdava kod onih koji Vjeru uzimaju za ozbiljno.
Potpuno ste u pravu. Drago mi je da ste navratili i ostavili komentar, braću iskrene katolike ne susreće se baš često na ovom mjestu (a niti u HDZ-u ih više nije moguće naći).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Protureformacij aReforma 2022-01-01 10:52
Priča se da će Mamićeva reforma pravosuđa zahvatiti i neke od penzioniranih predstavnika vlasti koji se predstavljaju za velike vjernike i humanitarce.
Ako su vjernici, znaju da Bog sve vidi i da kod njega nema zastare za predmete u ladici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # VelikaVjernica 2022-01-02 06:52
Citat Reforma:
Priča se da će Mamićeva reforma pravosuđa zahvatiti i neke od penzioniranih predstavnika vlasti koji se predstavljaju za velike vjernike i humanitarce.
Ako su vjernici, znaju da Bog sve vidi i da kod njega nema zastare zja predmete u ladici.
A čujem da će doći na red i ova humanitarna koja je primala plaću od države da štiti njene interese a u isto vrijeme davala lovu na kamatu poznatim otočnim kamatarima
Doći će vrag po svoje ,koliko god patuljaka utrapila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # dvostruki kriterijiNN 2021-12-30 11:36
KONSTITUIRANO NOVO DJEČJE GRADSKO VIJEĆENeki se bune što se u slučaju Mrtvaška djecu navodno koristi u političke svrhe, a onda ti isti sa drugom djecom u gradskoj vijećnici konstituiraju dječje gradsko vijeće.
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Licemjerjegost 2021-12-30 12:47
Citat NN:
KONSTITUIRANO NOVO DJEČJE GRADSKO VIJEĆE
mali-losinj.hr/.../...Neki se bune što se u slučaju Mrtvaška djecu navodno koristi u političke svrhe, a onda ti isti sa drugom djecom u gradskoj vijećnici konstituiraju dječje gradsko vijeće.
ZNA SE tko su ti "neki". To su "oni" koji sebe same navode u množini pa o sebi govore i pišu napr. "posjetili smo", "čestitamo" te ono posvojno "naši", "naše" itd kao nekad kraljevi. I kraljice. A članovi su stranke koja je patentirala korištenje djece u političke svrhe.


24sata.hr/.../...
www.index.hr/.../2279129.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Ni ova djeca neće politiku u svoju butiguB.D. 2021-12-30 14:26
Citat NN:
KONSTITUIRANO NOVO DJEČJE GRADSKO VIJEĆE Neki se bune što se u slučaju Mrtvaška djecu navodno koristi u političke svrhe, a onda ti isti sa drugom djecom u gradskoj vijećnici konstituiraju dječje gradsko vijeće.
mali-losinj.hr/.../...
A što može poći krivo kad je sjednici uz predsjednicu DND Jadranku Hofmann i ravnateljicu OŠ Maria Martinolića Olivelu Franko prisustvovao i sadašnji zamjenik predsjednika Gradskog vijeća od prije poznat kao predsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković? Koji je sada koordinirao radom Dječjeg Gradskog vijeća. Ovakav sastav osnivačkog tijela jamči da sastav Dječje gradskog vijeća ne odudara od sastava "odraslog" Vijeća. Većinu sigurno čine mali nedići, elvisi, fabijanići, volarićke, devčići. Koji se po uzoru na gradonačelnicu također neće baviti politikom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
320 # Građanski odgoj u "Gradu prijtelju djece"gost 2021-12-30 19:32
Zbog politike gradske vlasti djeca s Ilovika su zahvaljujući svojim roditeljima i sudjelovanjem u prosvjedu dobila pravi građanski odgoj. No lošinjsku djecu čije gradsko vijeće sastavlja HDZ-ov stožer s gradonačelnicom na čelu, koalicijskim ortakom kao koordinatorom, a uz asistenciju predsjednice DND i ravnateljice OŠ čeka dresura za bezpogovornu poslušnost prema vlasti i oportunizam. Jer u Gradu "prijatelju djece" čiju gradonačelnicu žalosti što je prosvjedni skup Ilovčana bio politički intoniran djecu se zasigurno neće odgajati za građanski aktivizam i upoznavati sa smislom izreke "Those who do not do politics will be done in by politics", slobodno prevedeno "Oni koji neće da se bave politikom postat će predmet politike". No barem su Ilovčani zajedno sa svojom djecom odbili biti pasivni predmet politike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ............. 2022-01-04 10:23
Elvis Živković je i vijećnik u lučkoj upravi.
Šta taj može dobro napraviti?!
Kakve rive takva i općina.Šta mi nemamo sposobnu osobu osim ovog .......
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Negativna selekcija.... 2022-01-04 10:44
Citat .......:
Šta mi nemamo sposobnu osobu osim ovog .......
Kakva gradonačelnica takvi su i svi ispod nje. Sposobnije od sebe otpušta i ne da im ni blizu gradskim poslovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
201 # školski odgojmarsovac 2022-01-02 19:52
Gledajući taj "mirni prosvjed" u kojem se kretala grupa od više 100 osoba među kojima je jedan dio bio u pripitom stanju te se bacali dimne bombe na kameni pločnik Rive (što se lijepo vidi na snimkama) a iste su pod zastavom RH predvodile dvije maloljetne curice učenice OŠ na Iloviku, a za to vrijeme su naša djeca u malom Lošinju imala uredno nastavu i radila su po programu ministarstva školstva.Pitam se što je i na skupu radila učiteljica OŠ Ilovik sa djecom ili je po programu imalu nastavu u prirodi po naputku ministarstva školstva.Sve bi to mjerodavne službe trebale ispitati i popstupiti po Zakonu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # ........Gost 2022-01-02 20:33
Citat marsovac:
Gledajući taj "mirni prosvjed" u kojem se kretala grupa od više 100 osoba među kojima je jedan dio bio u pripitom stanju te se bacali dimne bombe na kameni pločnik Rive (što se lijepo vidi na snimkama) a iste su pod zastavom RH predvodile dvije maloljetne curice učenice OŠ na Iloviku, a za to vrijeme su naša djeca u malom Lošinju imala uredno nastavu i radila su po programu ministarstva školstva.Pitam se što je i na skupu radila učiteljica OŠ Ilovik sa djecom ili je po programu imalu nastavu u prirodi po naputku ministarstva školstva.Sve bi to mjerodavne službe trebale ispitati i popstupiti po Zakonu.
A ja se pitam di je bila gradonačelnica kad se vidjelo da će Ilovik biti odsječen od Lošinja. Mjerodavne službe prvo trebaju ispitati zakonitost građevinske dozvole za gradnju posve nove luke Mrtvaška pod izlikom da se radi o rekonstrukciji postojeće. I postupiti po zakonu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Praktični dio odgoja i obrazovanjaMP 2022-01-02 21:38
Učešće na prosvjedu bilo je praktični dio građanskog odgoja i obrazovanje koji omogućavaju mladima da postanu odgovorni i aktivni članovi društva, sposobni djelovati za opće dobro. Da ne budu ovce kad odrastu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ...... 2022-01-03 07:33
Pijani,maloljetni,vikendaši,vandali...
A to šta Vi u kancelarijama ništa ne radite to je najmanji problem! :lol:DA STE POŠTENO ODRADILI MRTVAŠKU DO OVIH PROBLEMA NEBI DOŠLO!!
ZA MRTVAŠKU NISTE ZASLUŽILI NI ČAŠU BEVANDE!Ali plaću ste uredno dobili!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ...... 2022-01-03 07:39
Olaf će dati ocjenu vašem radu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Mora li teta Klara s Ilovika otići s otoka?gost 2022-01-03 14:39
Citat ...:
Pijani, maloljetni, vikendaši, vandali...
Dio životne priče jedne "pijane, maljoljetne, vikendašice i vandalke s Ilovik": Teta Klara je jedna od najstarijih Ilovčanki, koja je odlučila svoju starost provesti na Iloviku...
...Sad, kad je teta Klara starica koja često treba liječniku, ona pati jer zbog izmještanja linije ne može do Lošinja i bolnice. I kada dođe brodom u Mali Lošinj, od broda do bolnice treba hodati skoro dva kilometra. Kako će starica od 88 godina to prehodati? Kako će ići u opskrbu, kada su joj trgovački centri još dalje? Strah ju je zbog toga ostati na Iloviku.
Hoće li ove zime Ilovik izgubiti tetu Klaru, da li će ona zbog toga morati otići s otoka?
LJUDI S ILOVIKA – MI NISMO SITNIŠ - sa FB stranice Spasimo otok Ilovik
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # Samo problemiFranko 2022-01-03 15:42
Citat gost:
Citat ...:
Pijani, maloljetni, vikendaši, vandali...
Dio životne priče jedne "pijane, maljoljetne, vikendašice i vandalke s Ilovika": Teta Klara je jedna od najstarijih Ilovčanki, koja je odlučila svoju starost provesti na Iloviku...
...Sad, kad je teta Klara starica koja često treba liječniku, ona pati jer zbog izmještanja linije ne može do Lošinja i bolnice. I kada dođe brodom u Mali Lošinj, od broda do bolnice treba hodati skoro dva kilometra. Kako će starica od 88 godina to prehodati? Kako će ići u opskrbu, kada su joj trgovački centri još dalje? Strah ju je zbog toga ostati na Iloviku.
Hoće li ove zime Ilovik izgubiti tetu Klaru, da li će ona zbog toga morati otići s otoka?
LJUDI S ILOVIKA – MI NISMO SITNIŠ - sa FB stranice Spasimo otok Ilovik
Nit ima teta od Ilovika nit ima Ilovik od tete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ***oOo 2022-01-03 10:25
Citat marsovac:
Pitam se što je i na skupu radila učiteljica OŠ Ilovik sa djecom
Što tebi nije jasno, a učiteljici s Ilovika jeste u odredbi Konvencije o pravima djeteta koja kaže Djeci se mora omogućiti da aktivno sudjeluju u rješavanju svih pitanja koja utječu na njihov život i dopustiti im slobodu izražavanja mišljenja. Ona imaju pravo izreći svoja gledišta koja se moraju ozbiljno uzeti u obzir. Sudjelovanje djece s Ilovika u prosvjedu zbog odluka vlasti koje ih izlažu teškoćama da pohađaju školu može osuđivati samo bešćutna osoba i/ili saučesnik odgovornih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 09.08.2022 15:18
  Truli Anini projekti
  Recimo da je to tako, ali kakve veze to njeno NE ima s ovim što je autor napisao :lol: Bitno ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 14:14
  ...
  Ne odvraćam ništa nego vam lijepo pišem kako jest. Dok vas se zamara s glupostima nitko ni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 09.08.2022 13:40
  Režimu korisni idiot
  Ti si budala ili Anin trol. Što god da jesi, ti si režimu korisni idiot jer odvraćaš pozornost ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  pio 09.08.2022 13:20
  može se
  Kučerina je navodno od nekog Srbina,bespravn a gradnja 100%,a veza mu je Kamalić,naša ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 12:56
  ...
  Ne zna nitko, ali i ne mari, dobro vas trola i šopa Anina vojska, o kovrčama, stavu, zubima ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zombi 09.08.2022 12:31
  *_*
  Nije bitno zanima li devastacija one koji "vole Lošinj". Bitno je zanima li devastacija one ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Čombe 09.08.2022 12:22
  Politika prevrtljivosti
  U njenoj politici ništa se nije promijenilo. Bila ljigavica - ostala ljigavica. Dva mandata ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Kučerina 09.08.2022 11:38
  Kučić
  Ima KuČerina na sve strane, evo i usred sezone se gradi punom parom po najljepšim uvalama.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  zen 09.08.2022 11:25
  mi hrvati
  Dali možda netko zna čija je ono kučerina niknula na Liskoj Slatini?
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 11:21
  Joj, nemojte...
  To o čemu pišete, ta silna devastacija ne zanima ni one koji "vole Lošinj"... "bitno" im je ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  zt 09.08.2022 10:15
  Skrivanje hadezejstva?
  [Na lanjske izbore Kučićka je izišla kao kandidat HDZ-a i partnera. Ali kad je izabrana za ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  da uzjaši Murta 09.08.2022 08:22
  Sjaši Kurta
  Nasa lijepa gradonačelnica. Lajk. Stotinu lajkova. A narod glup, stalno bira iste korumpirane ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 08.08.2022 20:32
  Lud čovjek
  Ovaj GOST ka da ja pao s marsa. Njemu je sreća da imamo gradonačelnicu iz stranke osuđene za ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zašto 08.08.2022 19:16
  Zašto
  Zašto nije rekla NE ovome koji se slika s njom pred križem, a prijeti vatrenim oružjem ?
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Tovar 08.08.2022 19:02
  Sve je počelo dolaskom HDZa na vlast
  Imamo gradonačelnicu iz HDZ-a koja je rekla NE klijentima svoga bivšeg šefa isto iz HDZ-a da ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 08.08.2022 18:41
  GOST
  Zar je sve ovo počelo dolaskom gradonačelnice na mjesto gradonačelnice. ili je prije nje ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Tovar 08.08.2022 17:51
  Nije ovo Grad za svakoga
  Kako vrjeme odmiče tako Anina parola "Grad za tebe" iz predizborne kampanje a sada na njenoj ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Nije Beg cicija 08.08.2022 17:14
  A nije ni kum dugme
  Zašto ne bi gradonačelnica pitala zašto je muž njene glasnogovornice povukao prijavu protiv ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Katastar 08.08.2022 16:49
  Bedaci
  Bedasti moji sugrađani bez stana, trebao kao g.Dašmir,g.Kama lić i g.Jančić graditi na ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost a 08.08.2022 14:59
  Luđaci
  Dal' je Mrtvaška Lošinjski model?
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Građanin drugog reda 08.08.2022 14:36
  ???
  Nije uspjela pokrenuti gradnju znatno jeftinijih POS stanova u Ćunskom, a sada bi mi trebali ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Bože, Bože 08.08.2022 14:34
  Zašto si nas ostavio ?
  Nevjerojatno je koliko oholosti ima u ovim svakodnevnim predstavljanjim a kula od ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Hahar 08.08.2022 13:35
  Lažna obećanja
  da to što će biti za 20 godina Ana Kučić ne smatra svojim problemom znamo i po tome što je ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  toko 08.08.2022 13:17
  kako da ne
  Zbrinuti će se kao na Rukaviću:Sloven ci,Slovaci,Njem ci i ostali,kao i građani RH da dođu ...
   
 • Banalnost neznanja

  Baba se češlja 08.08.2022 09:19
  Selo gori
  Čak je i Hatunić bolji od Ane.
   
 • Banalnost neznanja

  robert 07.08.2022 21:31
  Nova Ana
  A kaj ćete naći bolju Anu od ove? :lol: :lol: :lol:
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Bože, Bože zašto si nas ostavi 07.08.2022 14:12
  Ratnici
  Bio je na istom kao i ovaj koji stoji na groblju pored Nedića, čovjek koji je prijetio ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  ... 07.08.2022 13:32
  GC, i sam branitelj
  Nekoliko puta se pohvalio da je kao branitelj sudjelovao u domovinskom ratu. Nikada nije ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Grad za Tebe 07.08.2022 09:39
  Ratnici s kauča
  Ona nije ni mogla biti. To i nije problem,problem su ovi koji se prave da su bili u ratu, a ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  gost 06.08.2022 17:24
  Pinokio Kapeli
  Bez imalo stida gospodin saborski zastupnik se pred Saborom i pred TV kamerama znači za ...