Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Nazovi G. radi kategorizacije

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

 

Prije više od tri godine, o temi zasljepljujuće pojave investitora kakvog se može samo poželjeti, iza kojeg stoji ogroman novac koji se „crpi" u Sibiru, predviđalo se kako će se meko ponašati inače tvrda i ljuta birokracija. Takav šok, ukazanje velikog investitora, promijenio je opće ponašanje i politike i birokracije. „U takvoj je situaciji sasvim moguće da su šokirani ministri, župani, državni službenici po uredima, agencijama i uredima područne samouprave te predstavnici lokalne vlasti spremni ovdje zažmiriti, ondje prešutjeti, zaobići uobičajene ili propisane procedure, standarde i propise kako bi se ispunile želje ili zahtjevi investitora koji se razmahuje tolikim novcem." Nažalost, tijek događaja potvrdio je ovo predviđanje  u još sirovijem i ružnijem obliku.

Među nabrojanom fasciniranom bulumentom nalaze se i državni službenici, a jedan od njih je i izvjesni Ivan Glušac, koji se potpuno uklopio u taj obrazac ponašanja. U jednom kratkom razdoblju Ivan Glušac je bio pomoćnik ministra turizma i bio je u (ne)prilici da 3. kolovoza 2015. potpiše kategorizaciju marine „Stari gat", marine koja ima 50 vezova u moru i kojoj je dodijelio dva sidra. Ovih dana pratimo aferu oko nelegalnih radova u istoj marini.

Iako veliki investitor nije imao dozvole za gradnju započeo je, nezakonito, radove na pomorskom dobru, ali je pod pritiskom javnosti obustavio radove i time priznao da je „ulovljen". Započetim radovima htio je postaviti dva pontona i time osigurati dodatna 63 veza. I neće ih postaviti tako skoro. Iako ne postoji dozvola za postavu pontona, iako ne postoje vezovi, već su tiskani cjenici, objavljene reklame i u medijima izrečeno da postoji kategorizacija marine.

Marina u naravi ne postoji, a kategorizacija za marinu postoji?! Paralela s tom situacijom bila bi da netko uspije ishoditi vozačku dozvolu za osobu koja će se tek rodit. Iako je teško zamisliti da je takvo što moguće to se stvarno dogodilo. Dana 3. kolovoza 2015. pod KL: UP/I 335-05/15-06/3 do sada nama nepoznati Ivan Glušac potpisuje kategorizaciju za marinu „Stari gat" koja ima 50 vezova u moru. Na rekonstruiranom starom gatu postoji 18 vezova za privezište.

Prema prostornom planu grada Malog Lošinja, na području za koje je ishođena kategorizacija za LUKU NAUTIČKOG TURIZMA vrste MARINA predviđeno je privezište. Ministarstvo turizma je dakle kategoriziralo luku nautičkog turizma (marinu) tamo gdje to prema drugim zakonima i propisima nije moguće. Prema Zakonu o pružanju usluga u turizmu, nautički turizam se može odvijati samo u lukama nautičkog turizma. Određivanje luka nautičkog turizma kao i svih posebnih luka se vrši kroz prostorno planiranje i određuje se prostornim planovima, a ne kategorizacijama. To je  ustavno pravo lokalne samouprave, u ovom slučaju grada Malog Lošinja. Grad Mali Lošinj je u svojim prostornim planovima predvidio luke posebne namjene, a među njima i luke nautičkog turizma. One su predviđene npr. na Velopinu, Rujnici i u dijelu luke sadašnjeg škvera, ali nikako ne na Čikatu. Prostoni plan je na Čikatu predvidio samo privezište. Iako pomoćnik ministra Ivan Glušac sigurno zna da smije kategorizirati marinu samo u luci nautičkog turizma, on ju kategorizira na privezištu. Kako ga nije strah?

Investitor marine koja u naravni ne postoji, koja je po planovima nemoguća, ima kategorizaciju! Prema Zakonu o pružanju usluga u turizmu, čl.47. st.4. izričito utvrđuje da se ne može kategorizirati marina koja nema koncesiju za korištenje luke nautičkog turizma. Sjetimo se kakvu koncesiju ima investitor. Ima koncesiju za gospodarsko korištenje sportsko-rekreacijskog, ronilačkog centra s privezištem "Stari gat". Benevolentom Ivanu Glušcu koncesija za sportske, rekreacijski i ronilački centar jest koncesija za luku nautičkog turizma. U slučaju ovog uvjerljivog investitora.

U postupku kategorizacije marine od 50 vezova, podnositelj zahtjeva je dostavio uporabnu dozvolu KL: UP/I-361-05/12-01/7. A to je uporabna dozvola za rekostruirani stari gat koji ima 18 vezova. Dakle iako dostavljaju uporabnu dozvolu za 18 vezova, Ivan Glušac, pomoćnik ministra turizma kategorizira marinu s 50 vezova. Koji je pravni status ostala 32 veza? A stvarni status ostala 32 veza je da su nepostojeći.

Cijeli postupak kategorizacije stajao je investitora 391,00 kunu. Prema samom rješenju o kategorizaciji, trošak od 391 kune odnosi se na troškove očevida, (putne troškove, dnevnice i noćenje), sukladno odredbi 161. ZUP-a Povjerenstvo od najmanje dva člana je, dakle, putovalo iz Zagreba i nazad (potrošili gorivo, cestarine, most i trajekt), spavalo barem jednu noć, jelo i pilo za 391 kunu. Niski trošak se može objasniti samo darežljivim gostoprimstvom tražitelja kategorizacije.

Rezimirajmo ovaj slučaj. Uz nepostojanje dozvole za gradnju, nepostojanje 50 pontona, nepostojanje koncesije za luku nautičkog turizma na području na kojem prostorni plan ne omogućava marinu, uz trošak od samo 391 kunu rezultat je kategorizacija marine koja ne postoji.

Nevjerojatan podvig! Neka netko pokuša na Čikatu napraviti ili samo popraviti koji stari mulić. Nemoguća misija. Osim za investitora pred kojim se birokratski gordijski čvorovi sami otpetljavaju uz nevjerojatno niske troškove.

Rješenje o kategorizaciji marine Stari gat

Komentari: 

05 # Kategorizacija na ČRgost 2017-07-06 09:40
Citat:
Cijeli postupak kategorizacije stajao je investitora 391,00 kunu. Prema samom rješenju o kategorizaciji, trošak od 391 kune odnosi se na troškove očevida, (putne troškove, dnevnice i noćenje), sukladno odredbi 161. ZUP-a Povjerenstvo od najmanje dva člana je, dakle, putovalo iz Zagreba i nazad (potrošili gorivo, cestarine, most i trajekt), spavalo barem jednu noć, jelo i pilo za 391 kunu. Niski trošak se može objasniti samo darežljivim gostoprimstvom tražitelja kategorizacije.
A možda je primjenjena odredba "Skraćeni postupak i način kategorizacije je prikupljanje i ocjena dokumentacije bez očevida na objektu, a temeljem raspoloživih saznanja." Raspoloživa saznanja su časna riječ predstavnika Investitora kojeg bi svatko poželjeo :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # marinacpomoćnik 2017-07-06 09:41
A gdje je sada, pomoćnik ministra Gosp. Glušac ?
Zna se na Lošinju koji je iznos za izdavanje nelegalnog rješenja za građane oko 5-10 tisuća eura a za marinu i to investitora Jadranka d.d. u vlasništvu Ruskih oligarha kada se na toj marini zaradi u sezoni 1 milion kuna...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Uhljeb G.Dildić 2017-07-06 09:58
Citat pomoćnik:
A gdje je sada, pomoćnik ministra Gosp. Glušac ?
Ivan Glušac novi direktor Pula Sporta
Nakon provedenog javnog natječaja za upražnjenim mjestom direktora trgovačkog društva Pula sport d.o.o., za novog direktora društva odabran je Ivan Glušac.
Ivan Glušac, rođen 1978. godine u Puli, u svojoj je dosadašnjoj karijeri obnašao funkciju tajnika kabineta ministra turizma RH, a potom i pomoćnika ministra turizma RH gdje je bio zadužen za upravljanjem kvalitetom, međunarodnu suradnju i Europsku uniju.
Novi direktor trgovačkog društva Pula Sport d.o.o. Ivan Glušac stupit će na dužnost 1. prosinca 2016. godine.
istarski.hr/node/38764-ivan-glusac-novi-direktor-pula-sporta

Prije toga: Vlada je na današnjoj sjednici Skupštini društva Brijuni Rivijera d.o.o. predložila Ivana Glušca za novog člana Nadzornog odbora, umjesto dosadašnjeg člana Bernarda Zenzerovića, koji je podnio ostavku.
Ivan Glušac bio je dugogodišnji tajnik Kluba IDS-a u Hrvatskom saboru, a potom tajnik ministra turizma, što je i danas. Brat je pulskog IDS-ovca Luke Glušca, tzv. koordinatora IDS-a za internet i medije u Uredu stranke za odnose s javnošću. Luka Glušac je krajem 2012. također zamijenio Zenzerovića na čelu Upravnog odbora Javne ustanove Pula sport, nakon što je ovaj prešao u kabinet tadašnjeg IDS-ovog ministra turizma i dugogodišnjeg direktora Brijuni rivijere Veljka Ostojića.
Nakon što je Ostojić bio prisiljen dati ostavku na tu funkciju zbog sumnjive kupnje, prenamjene i preprodaje zemljišta u Balama, čime je zarađeno gotovo 25 milijuna kuna, a o čemu USKOK (još uvijek) provodi istragu, uhljebio se kod Ivice Todorića na čelu tvrtke Karisma Hotels Adriatic, gdje je poveo i Bernarda. Inače, i Bernard ima donedavno utjecajnog brata Roberta Zenzerovića, koji je do smjena u PU istarskoj vodio Odjel gospodarskog kriminaliteta.
Tako bratsko-partijs ke veze i dalje određuju pozicije i funkcioniranje javnih službi, institucija i poduzeća, a Brijuni rivijera ide dalje, jedanaestu godinu bez ikakvog učinka, ukoliko učinkom ne smatramo posvemašnju blokadu razvoja i propadanje resursa pulskog priobalja.
ipress.rtl.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Svoj svomejj 2017-07-06 10:29
Citat Dildić:
Ivan Glušac bio je dugogodišnji tajnik Kluba IDS-a u Hrvatskom saboru, a potom tajnik ministra turizma, što je i danas. Brat je pulskog IDS-ovca Luke Glušca, tzv. koordinatora IDS-a za internet i medije u Uredu stranke za odnose s javnošću.
ipress.rtl.hr/.../...
Znači, G. je uhljeb istarskog HDZ-a zvanog IDS. Drugo ime, ista politika uhljebljivanja. A mi ćemo imati IDS-ovca za zamjenika predsjednika GV.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # vozi uvijek desnoDDI 2017-07-06 20:03
Citat jj:
Znači, G. je uhljeb istarskog HDZ-a zvanog IDS. Drugo ime, ista politika uhljebljivanja. A mi ćemo imati IDS-ovca za zamjenika predsjednika GV.

Sad je svima jasno zašto je Andrino pristupio desničarskoj koaliciji u Lošinju. :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # zastava komada 7Gegur 2017-07-07 09:32
Citat DDI:
Sad je svima jasno zašto je Andrino pristupio desničarskoj koaliciji u Lošinju. :-x
Andrino nije ni lijevo ni desno nego šetebandjere. Da ga pitaš je li ljevičar ili desničar odgovorio bi "jesam" :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Za službu kapitalu spremanWrana 2017-07-07 10:17
Andrino je glumi ljevičara da navuče glasove birača a onda je kao lažna oporba podržavao HDZ u servisiranju ruskog kapitala. No na zadnjim izborima glumeći zajedno s ortakom iz HNS-a alternativu HDZ-u ušao je s njim u Gradsko Vijeće, ali ponuda od strane za službu kapitalu uvijek spremne Nedićeve koalicije izazvala mu je amneziju. Zaboravio Andrino da se biračima nudio kao alternativa HDZ-u i zajedno s ortakom Elvisom prodao glasove svojih birača da HDZ s HRAST-om zadrži većinu u GV. Sada će Andrino u vlasti nastaviti sve što je do sada radio iz "oporbe".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # I to je u redumrtvaški luben 2017-07-06 14:41
Čumu toliki čemer, ljudi. Ili je i zavist ili jal u pitanju? Bit će od svega pomalo. Kakvi programi i priče? Kakav Maglievaz? Glavnu riječ ovdje vodi Ana Kučić i njeni savjetnici. Međutim, te savjetnike nitko nigdje nije izabrao, ovlastio. A vi se okomili na tamo nekakvog vijećnika bez utjecaja. I vi biste da je on samo digao ruku, ali za drugu stranu i onda bi on bio savršeni primjer principijelnost i. On i njemu slični u vijeću o ničemu neće odlučivati, davno je već odlučeno. inače, G. Maglievaz je postupio racionalno. Kako će ići u kaoliciju s četiri nezavisna vijećnika bez politike i programa? S njima bi tvorio stabilnu većinu i provodio nekakav program? S kime? Martuslovićem? Kakvu politiku? Dajte budite ozbiljni i uhvatite se posla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Samo racionalno ...VN 2017-07-06 18:35
Citat mrtvaški luben:
inače, G. Maglievaz je postupio racionalno. Kako će ići u kaoliciju s četiri nezavisna vijećnika bez politike i programa?
Pa je vrlo racionalno, za naknadu zamjenika predsjednika GV prodao vlast HDZ-U i HRASTU koji od programa imaju samo parolu "Lošinj je i mora ostati prvi od 1000 otoka". Ako si ti vidio neki drugačiji program HDZ-a reci mi kada i gdje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Znak jednakostigost 2017-07-06 19:27
Citat VN:
Citat mrtvaški luben:
inače, G. Maglievaz je postupio racionalno. Kako će ići u kaoliciju s četiri nezavisna vijećnika bez politike i programa?
Pa je vrlo racionalno, za naknadu zamjenika predsjednika GV prodao vlast HDZ-U i HRASTU koji od programa imaju samo parolu "Lošinj je i mora ostati prvi od 1000 otoka". Ako si ti vidio neki drugačiji program HDZ-a reci mi kada i gdje.
A šta će im program? Radiće po programu Jadranke da Lošinj pretvore u top destinaciju da bude mamac za topmilijardere. Menađeri Jadranke govore da su Jadranka i Lošinj jedno, pa su izbornu kampanju za adeze vodili kao za sebe same.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Racionalna prjevara biračagost 2017-07-07 12:31
Citat mrtvaški luben:
ovlastio. A vi se okomili na tamo nekakvog vijećnika bez utjecaja.
Taj vijećnik "bez utjecaja" je zajedno sa svojim jaranom Elvisom imao odlučujući utjecaj da gradsku vlast zadrži ista ekipa koja je u prošlom mandatu bez proučavanja prijedloga poslušno izglasavala prostorne planove i ciljane izmjene prema narudžbama sa Dražice. HDZ nije dobio većinu u GV glasovanjem birača, nego prijevarom Andrina i Elvisa koji su njihove glasove prodali HDZ-u i HRAST-u.Citat:
inače, G. Maglievaz je postupio racionalno. Kako će ići u kaoliciju s četiri nezavisna vijećnika bez politike i programa?
Tvoja tvrdnja da je koalicija četiri nezavisna vijećnika bila bez politike i programa je čista laž. Devčić je došao na predizbornu javnu tribinu i izložio se necenzuriranim i nevazelinskim pitanjima organizatora i posjetitelja tribine o programu i politici i odgovorio na njih.
volim-losinj.org/.../...
Za razliku od njega, Maglievaz a ni Živković se nisu usudili suočiti s građanima, a nisu imali čak ni toliko pristojnosti ili hrabrosti da se barem ispričaju zbog nedolaska. Radije su objavljivali priopćenja u Novom listu i sponzorirane članke na otoci.net gdje ih nitko ništa nije mogao pitati :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # građevinaKako znaš 2017-07-07 14:00
Kako znaš da se nisu suočili s građanima?
Koliko je meni poznato sve su stranke i grupe nezavisnih kandidata, koje su sudjelovale u izbornom natjecanju, obilazile (neki više, neki manje) mala mjesta i otoke. Valjda su se tamo susreli, razgovarali, debatirali s nekim građanima, mještanima, seljanima ili su svoje izborne programe, ambicije i želje pričali građevinama?
Osim toga, postoje i neka tijela stranke na kojima se donose odluke, tako da izbor partnera za daljnju suranju nije samo na leđima dvojice spomenutih vijećnika.
Ali nije problem u tome, jel tako? Problem je u tome što se nisu odazvali na Vašu tribinu, jer to je bio primjer demokracije na djelu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Čija tribina?Lero 2017-07-07 14:42
Citat Kako znaš:
Problem je u tome što se nisu odazvali na Vašu tribinu, jer to je bio primjer demokracije na djelu.
To je zaista bio primjer demokracije na djelu, jer su svi sudionici dobili ista pitanja tako da nitko ne može reći da su bili u neravnopravnom položaju zbog različitog tretmana. Ali ne znam šta želiš reći onim "Vaša tribina". Bila je to Andrinova koliko i Devčićeva tribina, ali Andrino nije imao petlje izići pred nepoznate ljude za koje ne znaš da li će i šta će pitati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # TribinaGrađevina 2017-07-07 15:35
To nije bila ni Andrinova, ni Devčićeva, ni Rudijeva, ni .... tribina, već je to bila tribina inicijative građana koji bi, s obzirom da se pozivaju da demokraciju, trebali imati razumijevanja za one koji su odlučili ne sudjelovati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Vruće pitanje za AndrinaPL 2017-07-07 17:26
Citat Građevina:
To nije bila ni Andrinova, ni Devčićeva, ni Rudijeva, ni .... tribina,
A što je to onda bilo? Ja pak vidim da se na tome za što kažeš da nije bila tribina kandidatima već tada postavilo ovih dana vrlo vruće pitanje o koncesijama 7. Mislite li i na koji način zaštititi najvrjednije resurse Čikata i Sunčane uvale (obala, plaže, putevi, šuma) od najavljenih postupaka privatizacije i koncesioniranja ? Što bi bile javne plaže za slobodno korištenje lokalnog stanovništva i njihovih gostiju? Andrina nije bilo da na njega odgovori, a ne javlja se ni sada kao saučesnik u gradskoj vlasti stranke koja je unatoč prosvjedima Otočana izglasala ta pljačkaški zakon. No Pokret otoka čiji vrlo aktivan član je i inicijativa koja je organizirala to što za tebe nije "ni tribina" uputila je Otvoreno pismo predsjednici države otvoreno pismo kao osobi zaduženoj za zaštitu nacionalnih interesa te interesa svih građana Republike Hrvatske, a povodom izglasavanja Zakona o koncesijama u Hrvatskom saboru 30. lipnja 2017. godine da intervenira, a pismo je u zaglavlju "ukrašeno" fotografijom već zloglasnog primjera koncesioniranja s našeg otoka, s koncesioniranog Čikata.Otvoreno pismo Pokreta otoka predsjednici RH
otoci.eu/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # Čitanje sa razumijevanjemUčitelj 2017-07-07 17:52
Oprosti, nije me briga, ali lijepo je napisano da to jest bila tribina koju je organizirala skupina građana i na koju se prema svojim demokratskim pravima druga skupina ne mora odazvati i ne mora se zbog toga nikome opravdavati ili ispricati. Građani su to nagradili (tj. kaznili) s dva vijećnička mandata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Demokratska pravagost 2017-07-07 18:12
Citat Učitelj:
Oprosti, nije me briga, ali lijepo je napisano da to jest bila tribina
Mi koji čitamo s razumijevanjem pročitali smo tekst "To nije bila ni Andrinova, ni Devčićeva, ni Rudijeva, ni .... tribina," i razumjeli da pisac kaže kako to nije bila "ni tribina".Citat:
...koju je organizirala skupina građana i na koju se prema svojim demokratskim pravima druga skupina ne mora odazvati i ne mora se zbog toga nikome opravdavati ili ispricati.
Slažem se, nitko se ne mora odazvati niti ispričati zbog nedolaska. Ali i moje je demokratsko pravo da izbjegavanje sučeljavanja uz nedostatak dobrog odgoja i kulture ponašanja ocijenim kao nedemokratsko, bahato, kukavičko, prostačko i / ili podlo ponašanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # čija nana crnu vunu predeold man 2017-07-07 15:57
Citat Lero:
Bila je to Andrinova koliko i Devčićeva tribina, ali Andrino nije imao petlje izići pred nepoznate ljude za koje ne znaš da li će i šta će pitati.
Zamisli da su ga pitali da li će i dalje dizati ruku za urbanističke planove koje predlaže nepoznati investitor bez da ih je pogledao, nego ih dobije na klupu za vrijeme sjednice vijeća "po hitnom postupku".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Primjer, ali i spit demokracije na djelugost 2017-07-07 17:05
Citat Kako znaš:
Kako znaš da se nisu suočili s građanima?
Znam po tome što nisu došli na tribinu na kojoj su kandidati mogli izložiti svoje programe i politiku.Citat:
Koliko je meni poznato sve su stranke i grupe nezavisnih kandidata, koje su sudjelovale u izbornom natjecanju, obilazile (neki više, neki manje) mala mjesta i otoke. Valjda su se tamo susreli, razgovarali, debatirali s nekim građanima, mještanima, seljanima ili su svoje izborne programe, ambicije i želje pričali građevinama?
Valjda su se susreli s građanima, ali to ne znači da zaista jesu. Možda jesu, a možda nisu, jer "valjda" znači mogućnost da se nešto dogodilo, a ne da se dogodilo. Za razliku od tog tvoga "valjda" za Andrinove teorijske susrete s građanima na ovom sajtu imaš snimke sa tribine na kojima se vide i čuju kandidati. Bez "valjda" :lol: Citat:
Ali nije problem u tome, jel tako? Problem je u tome što se nisu odazvali na Vašu tribinu, jer to je bio primjer demokracije na djelu.
Uopće nema problema. Sada barem znamo na čemu smo. Na našoj, građanskoj tribini, na kojoj kandidati nisu mogli frazirati, prodavati nam muda pod bubrege i obećavati med i mlijeko nego su morali odgovarati na konkretna pitanja Andrino nije bio. Nije se ni ispričao niti je smislio neki izgovor za izostanak. Time nam je ostavio slobodu da o razlozima nedolaska mislimo što god nam padne na pamet. Na primjer, možda je već prije izbora zajedno s ortakom Elvisom imao dogovor o suradnji s HDZ-om pa se plašio pitanja 36. Na čiju podršku računate ako biste formirali vlast? S kime ćete koalirati? Jeste li spremni objaviti već sklopljene i buduće koalicijske sporazume? Ili se grozio pitanja 6. Jeste li za reviziju prostornoplansk e dokumentacije u smislu smanjenja kapaciteta i dokidanja dalje betonizacije? Mislite li da treba spriječiti dalju sječu na Bojčiću i urbanizaciju Valdarki? jer je visoko, više od drugih vijećnika dizao ruku za usvajanje prostornih planova "investitora kakvog bi svatko poželio." Da, bio je to primjer, ali i spit demokracije na djelu, a Andrino je na njemu pao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # teorija velikog praskaDolcela 2017-07-07 18:16
Citat gost:
Valjda su se susreli s građanima, ali to ne znači da zaista jesu. Možda jesu, a možda nisu, jer "valjda" znači mogućnost da se nešto dogodilo, a ne da se dogodilo. Za razliku od tog tvoga "valjda" za Andrinove teorijske susrete s građanima na ovom sajtu imaš snimke sa tribine na kojima se vide i čuju kandidati. Bez "valjda" :lol:
Neki dan je u STOPu vrlo emotivno objašnjavao svoju teoriju velikog praska
poznatoj ekipi iz snova u sastavu: Sandro, Hanzi, Šule, etc.
Mislim da mu nisu povjerovali ni riječ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # HDZ-HNS-IDSlady 2017-07-07 18:38
Citat Dolcela:
Neki dan je u STOPu vrlo emotivno objašnjavao svoju teoriju velikog praska
poznatoj ekipi iz snova u sastavu: Sandro, Hanzi, Šule, etc.
Mislim da mu nisu povjerovali ni riječ.
Sve su mu povjerovali, pa oni su ga nagovorili da ide u koaliciju sa HDZ-om.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # naivčina ili žrtveni janjacAy, caramba 2017-07-07 19:17
Naivčinu možeš nagovoriti da na sebe okači 10 kg eksploziva, ali to ne znači da i ti moraš vjerovati da će ga u raju dočekati 72 pohotne djevice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # virgo intactabamba 2017-07-07 20:00
Citat Ay, caramba:
Naivčinu možeš nagovoriti da na sebe okači 10 kg eksploziva, ali to ne znači da i ti moraš vjerovati da će ga u raju dočekati 72 pohotne djevice.
Andrino je jako naivan kad vjeruje da će ga Miha počastiti sa 80 djevica ako bude glasovao za UPU-ove i koncesije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ###Cocco Bill 2017-07-07 21:25
Citat bamba:
Citat Ay, caramba:
Naivčinu možeš nagovoriti da na sebe okači 10 kg eksploziva, ali to ne znači da i ti moraš vjerovati da će ga u raju dočekati 72 pohotne djevice.
Andrino je jako naivan kad vjeruje da će ga Miha počastiti sa 80 djevica ako bude glasovao za UPU-ove i koncesije.
Naivni su svi koji vjeruju da ova koruptivna situacija na Lošinju može potrajati još 4 godine. Afera će puknuti kad tad, vjerovatno sa novim ciklusom investiranja, a onda će se pojaviti novi Sanaderi, Čobankovići, Polančeci i Rončevići.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # PromiskuitetKerempuh 2017-07-08 10:34
Citat Cocco Bill:
Citat bamba:
Citat Ay, caramba:
Naivčinu možeš nagovoriti da na sebe okači 10 kg eksploziva, ali to ne znači da i ti moraš vjerovati da će ga u raju dočekati 72 pohotne djevice.
Andrino je jako naivan kad vjeruje da će ga Miha počastiti sa 80 djevica ako bude glasovao za UPU-ove i koncesije.
Naivni su svi koji vjeruju da ova koruptivna situacija na Lošinju može potrajati još 4 godine. Afera će puknuti kad tad, vjerovatno sa novim ciklusom investiranja, a onda će se pojaviti novi Sanaderi, Čobankovići, Polančeci i Rončevići.
A ja mislim da su naivni svi koji vjeruju kako pucanje koruptivnih afera može popraviti stanje u ovoj državi i na ovom otoku. Jer Hrvatskom unatoč aferama i dalje vlada klimava koalicija pripadnika nepravomoćno osuđene zločinačke organizacije, ovog puta s ekstremnim ultrakonzervati vnim klerikalcima, manjincima i "liberalnim demokratima" iz HNS-a kupljenim tko zna čime. A Lošinjom, unatoč slijepom servisiranju planova ruskih vlasnika Jadranke, Lošinjom i dalje upravlja koalicija članova lošinjskog ogranka spomenute organizacije s članovima lošinjskog ogranka također spomenute stranke ekstremnih ultrakonzervati vnih klerikalaca koja si je kupila suradnju jednog "liberalnog demokrata" za mjesto predsjednika gradskog vijeća i jednog "regionalista socijalno-liber alnog opredjeljenja" za mjesto dopredsjednika, kako bi tom kupovinom bez izbora stekla većinu u gradskom vijeću. Da ne duljim, preskačem sve drugo i ističem samo to da državom vlada koalicija koja je ovih dana po hitnom postupku, bez trećeg čitanja i javne rasprave donijela zakon za dovršenje pljačkaške privatizacije preostalih javnih dobara. Lošinjom pak upravlja klika koja je privatizaciju lošinjskih javnih dobara omogućila i prije donošenja ovog zakona davanjem suglasnosti za koncesije, bezpogovornim usvajanjem naručenih ciljanih planova prostora i prenamjenama terena, te gledanjem investitorima kroz prste pri nezakonitim radnjama.

Liberalni demokrat i regionalist socijalno-liber alnog opredjeljenja svojim su glasovima i u prošlom mandatu iz "oporbe" podupirali vladajuću kliku, a sada kad su joj se i formalno pridružili koruptivnoj kvaliteti lokalne vlasti dodan je i štih političke perverzije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Svinjarija Vlade Republike HrvatskeSuperhik 2017-07-08 10:51
Citat Kerempuh:
A ja mislim da su naivni svi koji vjeruju kako pucanje koruptivnih afera može popraviti stanje u ovoj državi i na ovom otoku.
Slažem se. Eno Sanader se na velika vrata vraća na scenu. Piše knjige i javno prosipa političke mudrosti čekajući dovršetak suđenja. A u svezi osvajanja vlasti i donošenja zločinačkog zakona o koncesijama, citiram:

Nije to, nažalost, jedini nostalgični zaokret u svijetlu i blisku prošlost i jedina najava onoga što ovoj zemlji slijedi u naredne vrlo izvjesne tri godine „stabilne vlasti“ koju tvore HDZ, nacionalne manjine i stranka nekad poznata kao HNS. Priča o o zakonu o koncesijama, primjerice, prvorazredni je politički skandal zbog kojeg bi se u zemljama razvijene demokracije vlasti rušile kao domina. Kad bi, naravno, nekome tamo uopće palo na pamet izvesti sličnu svinjariju.

Pazite, ovdje čak ne treba ni ulaziti u suštinu – je li doista ovim izmjenama omogućena masovna privatizacija i otuđenje hrvatskih plaža i ostalih resursa. Dovoljna je samo činjenica da je nakon izrazito burne reakcije javnosti i prosvjeda pred Vladom zakon skinut s dnevnog reda Sabora, da bi već idući tjedan, usred frke s arbitražom oko Piranskog zaljeva isti zakon na brzinu i poitho ubačen u dnevni red i izglasan.

Ako je vlast i mislila nekog uvjeriti da se ne radi o muljaži kojom će podobnima omogućiti novu fazu „pretvorbe i privatizacije“ – ovaj put ne firmi, već prirodnih resursa, više se ne mora truditi. S ovako odigranom pričom u poštene namjere više neće vjerovati ni sobarice frankofilnih nagnuća.

Sve ovo, valja podcrtati, dogodilo se u samo dvadesetak dana od „stabilizacije“ državne vlasti; dakle uklanjanja zanovijetajućeg Mosta iz vladajuće strukture. Štogod imali zamjeriti ekipi Bože Petrova (a ima se), ovakav propis o koncesijama bi, da su oni na vlasti, mogao biti usvojen jedino da odabrane vojne jedinice i pripadajuća mehanizacija njihove (i oporbene) zastupnike „pričuvaju“ neko vrijeme na hladnom i mračnom mjestu.

Hrvatska tako, potpuno očekivano, velikom brzinom postaje pravi poduzetnički raj. Jer, realno, kad se moglo osigurati da iz Agrokora ne curi gospodarsko-pol itičko gnoj i kad se na rubu propasti zbog toga uspjelo otplesati preslagivanje vlasti, granice ne postoje. Odnosno, ovise samo o poduzetničkoj mašti onih koji će znati iskoristiti priliku koja se pruža.

Ostalima više sreće u nekom novom životu, ili, hajde, da ne bude sve tako crno, u nekoj novoj zemlji.

Ovo gornje je tako dobro da vrijedi ponoviti:
Ostalima više sreće u nekom novom životu, ili, hajde, da ne bude sve tako crno, u nekoj novoj zemlji.

radiogornjigrad.wordpress.com/ .../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # VJERODOSTOJNO i točka!Robi 2017-07-08 16:15
Citat Superhik:
Citat Kerempuh:
A ja mislim da su naivni svi koji vjeruju kako pucanje koruptivnih afera može popraviti stanje u ovoj državi i na ovom otoku.
Slažem se. Eno Sanader se na velika vrata vraća na scenu. Piše knjige i javno prosipa političke mudrosti čekajući dovršetak suđenja.
Ćaća se vratio uz pljesak jer Hrvati najviše vole one koji su ih opljačkali, osramotili, prožvakali pa ispljunuli.
U prepunoj dvorani zagrebačkog hotela bivši hrvatski premijer predstavio je knjigu pod naslovom "Doba politike – detuđmanizacija ". On se razdragano smijao, raja je pljeskala, mnogi su htjeli njegov autogram ili samo da mu stisnu ruku.
...
Što se onda jučer točno dogodilo?
Pa to da je jedna moralna nula je uz svesrdnu podršku svojih poltrona doživjela ovacije i aplauz. Ta moralna nula zbog čijih će kriminalnih radnji možda biti zadužena moja i vaša djeca te njihova djeca, jučer se nježno gledala sa simpatizerima, isto prilično upitnih moralnih vrijednosti, koji vjerojatno jednog dana žele biti ni više ni manje nego Ivo Sanader.
Moralna nula je doživjela aplauz od sebi sličnih, dakle ne od onih koji se na Facebooku samo zajebavaju i lajkaju objave stranice 'Ćaća se vraća'.
Jer stranačka iskaznica, odijelo i fotelje su odraz mačizma i uspjeha u očima sirotih Hrvata.
100posto.hr/news/caca-se-vratio-uz-pljesak-jer-hrvati-najvise-vole-one-koji-su-ih-opljackali-osramotili-prozvakali-pa-ispljunuli
A tko vlada ovim gradom? Škvadra koja se poltronski klanjala i zahvaljivala toj moralnoj nuli čak i na Riječkom karnevalu.A kad je nula iznenada abdicirala nakratko se lošinjska škvadra dodvoravala Jadranki Kosor ali samo dok ju Karamarko nije šupirao iz HDZa. Tada je idol i objekt obožavanja lošinjskih HDZovaca postao čovjek koji je najavio ukidanje slobode govora: "O Tuđmanu i Šušku moći će se govoriti što god tko hoće, ali samo u svoja četiri zida".Padom tog idola FB stranice lošinjskog HDZ-a, mladeži lošinjskog HDZ-a i članova HDZ-a očišćene od svih tragova palog idola popunjene su fotkama novog Vođe, anemičnog Plenkovića s njegovom parolom VJERODOSTOJNO.A tragikomično u svemu tome je što se ista škvadra opet dočepala gradske vlasti, ali ne izborom glasača. Vlast su joj prepustila ili prodala dvojica Lošinjana koje su birači izabrali da ih zastupaju u gradskom vijeću misleći da su alternativa HDZ-u.

Uvijek će biti onih koji će birati HDZ-ovce pa makar ih opljačkali, osramotili, prožvakali pa ispljunuli, ali i onih koji će uoči izbora glumiti oporbu, pa kad dobiju glasove predati vlast HDZ-u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Četiri asaVito 2017-07-07 20:42
Citat Dolcela:
Citat gost:
Valjda su se susreli s građanima, ali to ne znači da zaista jesu. Možda jesu, a možda nisu, jer "valjda" znači mogućnost da se nešto dogodilo, a ne da se dogodilo. Za razliku od tog tvoga "valjda" za Andrinove teorijske susrete s građanima na ovom sajtu imaš snimke sa tribine na kojima se vide i čuju kandidati. Bez "valjda" :lol:
Neki dan je u STOPu vrlo emotivno objašnjavao svoju teoriju velikog praska
poznatoj ekipi iz snova u sastavu: Sandro, Hanzi, Šule, etc.
Mislim da mu nisu povjerovali ni riječ.
Ali STOP postaje elitni lokal kao LIDO. Vidio danas tamo gospara Šolića i njegovu direktoricu Investicija Snježanu KUčić sa pročelnicom za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Tanjom Jović i Denisom Popovom za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša. Investicije idu dalje. Sigurno dogovaraju Sedme ciljane izmjene PP.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # as od dinaritrica od špade 2017-07-07 22:08
Citat Vito:
Ali STOP postaje elitni lokal kao LIDO. Vidio danas tamo gospara Šolića i njegovu direktoricu Investicija Snježanu KUčić sa pročelnicom za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Tanjom Jović i Denisom Popovom za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša. Investicije idu dalje. Sigurno dogovaraju Sedme ciljane izmjene PP.
Neće to ići bez dogradonačelnik a Nedića koji je zadužen za sve izmjene PP i njegovog savjetnika za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša g. BB. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Odbor za prostorno planiranjeTroter 2017-07-08 13:40
Citat trica od špade:
Citat Vito:
Ali STOP postaje elitni lokal kao LIDO. Vidio danas tamo gospara Šolića i njegovu direktoricu Investicija Snježanu KUčić sa pročelnicom za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Tanjom Jović i Denisom Popovom za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša. Investicije idu dalje. Sigurno dogovaraju Sedme ciljane izmjene PP.
Neće to ići bez dogradonačelnika Nedića koji je zadužen za sve izmjene PP i njegovog savjetnika za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša g. BB. :cry:
Iz formalnih razloga Nedić kao dogradonačelnik ne može biti član Odbora za prostorno planiranje, ali svi iz starog odbora to mogu ostati i nadalje. Vjerojatno će i ostati jer su provjereni dosadašnjim radom. Jer kako je Nedić rekao odbornici nisu stizali ni pregledati materijale, ali nisu pravili smetnje jer investitor ne može čekati, pa je planove prostora vijeće izglasavalo bez razmatranja na Odboru. Ovo je dosadašnji sastav:
Odbor za prostorno planiranje
Luigi Satalić
Boris Badurina
Kemal Berberović
Elvis Živković
Ante Kovač
Anto Nedić
Slaven Kupina
www.mali-losinj.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # a pola ih je nepismenomockingjay 2017-07-08 14:25
Citat Troter:
Citat trica od špade:
Citat Vito:
Ali STOP postaje elitni lokal kao LIDO. Vidio danas tamo gospara Šolića i njegovu direktoricu Investicija Snježanu KUčić sa pročelnicom za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Tanjom Jović i Denisom Popovom za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša. Investicije idu dalje. Sigurno dogovaraju Sedme ciljane izmjene PP.
Neće to ići bez dogradonačelnika Nedića koji je zadužen za sve izmjene PP i njegovog savjetnika za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša g. BB. :cry:
Iz formalnih razloga Nedić kao dogradonačelnik ne može biti član Odbora za prostorno planiranje, ali svi iz starog odbora to mogu ostati i nadalje. Vjerojatno će i ostati jer su provjereni dosadašnjim radom. Jer kako je Nedić rekao odbornici nisu stizali ni pregledati materijale, ali nisu pravili smetnje jer investitor ne može čekati, pa je planove prostora vijeće izglasavalo bez razmatranja na Odboru. Ovo je dosadašnji sastav:
Odbor za prostorno planiranje
Luigi Satalić
Boris Badurina
Kemal Berberović
Elvis Živković
Ante Kovač
Anto Nedić
Slaven Kupina
www.mali-losinj.hr/.../
sve stručnjaci za bespravnu gradnju, je li to dovoljna kvalifikacija za ovaj odbor?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # bez imalo odgovornosti i srama prema građanimagradska vlast 2017-07-07 23:12
Citat Vito:
Ali STOP postaje elitni lokal kao LIDO. Vidio danas tamo gospara Šolića i njegovu direktoricu Investicija Snježanu KUčić sa pročelnicom za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Tanjom Jović i Denisom Popovom za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša. Investicije idu dalje. Sigurno dogovaraju Sedme ciljane izmjene PP.
Zajednički nazivnik svim tim ciljanim izmjena PP je to da one kao cjelina zapravo predstavljaju besciljno i protuzakonito lutanje između nezasitnih želja znamo već kojeg i kakvog investitora, i besramne i bezpogovorne odlučnosti gradske vlasti da tim željama udovolji ne vodeći računa o zajednici koju predstavljaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # glavni mešetaridogradonačelnik i B:B: 2017-07-08 19:46
Neće to ići bez dogradonačelnik a Nedića koji je zadužen za sve izmjene PP i njegovog savjetnika za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša g. BB.
Do sada su pogodovali privatnim investitorima sa razlogom iće i piće kao i mito i korupcija, za pretvorit poljoprivredno u građevinsko.
A nakon što se utvrdi pogodovanje mito i korupcija onda bu valjda išlo i malo pošteno, a ne sva odgovornost ide na gradsko vijeće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # daj i meni maloAM 2017-07-08 20:10
Citat dogradonačelnik i B:B::

Do sada su pogodovali privatnim investitorima sa razlogom iće i piće kao i mito i korupcija, za pretvorit poljoprivredno u građevinsko.
A nakon što se utvrdi pogodovanje mito ikorupcija onda bu valjda išlo i malo pošteno, a ne sva odgovornost ide na gradsko vijeće.
Nema tu nikakve odgovornosti, GV će i dalje pogodovati investitorima samo će se neki novi vijećnici obogatiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ???gost 2017-07-08 20:58
Citat AM:
Citat dogradonačelnik i B:B::
Do sada su pogodovali privatnim investitorima sa razlogom iće i piće kao i mito i korupcija, za pretvorit poljoprivredno u građevinsko.
A nakon što se utvrdi pogodovanje mito i korupcija onda bu valjda išlo i malo pošteno, a ne sva odgovornost ide na gradsko vijeće.
Nema tu nikakve odgovornosti, GV će i dalje pogodovati investitorima samo će se neki novi vijećnici obogatiti.
koliko se dobiva za to?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # mali moj??? 2017-07-08 21:15
Citat gost:
Citat AM:
Citat dogradonačelnik i B:B::
Do sada su pogodovali privatnim investitorima sa razlogom iće i piće kao i mito i korupcija, za pretvorit poljoprivredno u građevinsko.
A nakon što se utvrdi pogodovanje mito i korupcija onda bu valjda išlo i malo pošteno, a ne sva odgovornost ide na gradsko vijeće.
Nema tu nikakve odgovornosti, GV će i dalje pogodovati investitorima samo će se neki novi vijećnici obogatiti.
koliko se dobiva za to?
jovićka i Badurina pretvorili građevinsko 3 hektara od šikare u camp i bungalove talijanu Balbi (on je to kupio za 30 tisuća eura, a sada prodaje za milijun eura)
Pa ti vidi koliko su dobili ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # carevo novo ruhočorba 2017-07-08 21:31
Citat gost:
koliko se dobiva za to?
Pitaj Andrina i Elvisa. ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # 3 očenaša i 2 zdravomarijegost 2017-07-09 08:42
Citat čorba:
Citat gost:
koliko se dobiva za to?
Pitaj Andrina i Elvisa. ;-)
gradonačelnik Crikvenice (HDZ) za neko pogodovanje koncesije dobio 5 mjeseci uvjetno, oni koji nisu HDZ valjda dobijaju bezuvjetno, a ne uvjetno ili guljenje krumpira
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Istina!SNWL 2017-07-27 12:38
Dok ima ovaca bit če i vune!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Babuška Kolinda i druge teme, video

prime

 


SVJETSKI STATISTIČKI PODACI U STVARNOM VREMENU


 

Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Sinergija na »Prvom od 1000«

  oreste 20.11.2018 11:48
  basket beg
  Lako je postati direktor u Jadranci ako znaš igrati košarku. :lol:
   
 • Sinergija na »Prvom od 1000«

  Djelatnik 20.11.2018 08:58
  Mlađahni direktor, ješka za radnike
  Za razliku od Novog lista tabloid 24 sata ne prihvaća ulogu reklamnog panoa, nego uz ...
   
 • Čorba

  Zijo 20.11.2018 08:31
  Imovinsko stanje
  Imovinsko stanje troje lošinjskih dužnosnika od prije godinu dana.
   
 • Satirički prilozi

  Lilo 19.11.2018 18:33
  Pubertetlijski blef
  Hajde da sada trolamo. Sa teme o nasmijanim klerikalcima koji pecaju birače slikanjem na ...
   
 • Satirički prilozi

  hranitelj tuljana 19.11.2018 18:17
  antifa
  Hrabra tvrdnja o obiteljima ubijenih, nestalih i silovanih...
   
 • Satirički prilozi

  Lilo 19.11.2018 18:02
  Rezoluciju o porastu neofašističkog nasilja u Europi
  A koga to pitaš trole? Jer zna se da su tamo išli samo manekeni radi birača, a one to nisu.
   
 • Satirički prilozi

  hranitelj tuljana 19.11.2018 17:12
  pohvalno
  Odlična ideja za video satiru... Moj prilog: www.youtube.com/.../ ...
   
 • Satirički prilozi

  hranitelj tuljana 19.11.2018 17:10
  nije valjda da nisu bile
  A gdje su hrabre lošinjske antifašistkinje sa svojim natpisima?
   
 • Satirički prilozi

  gost 19.11.2018 15:15
  Sablasti u Vukovaru
  Nasmijani klerikalci pecaju birače slikanjem na Dan sjećanja u Vukovaru. i.imgur.com/EqwwnHV.jpg ...
   
 • Osvrt na dvanaest godina postojanja

  hulk 19.11.2018 14:13
  transneft
  Badava da mi znamo kad ne znaju oni koji su zaduženi za našu sigurnost !!!
   
 • Osvrt na dvanaest godina postojanja

  KD 19.11.2018 12:53
  Kriminalni izričaj
  Ma ne zbog Rusa, nego zato što se "svi šokiramo kad zalutamo na te stranice pa vidimo ...
   
 • Satirički prilozi

  NB 19.11.2018 11:59
  Babuška Kolinda
  No takve žene, da bi odmah očaran da se svi pale ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  Spectator 18.11.2018 08:45
  Kad dokon pop jariće krsti
  Ako proglašenje počasnog građanstva zaslužuje naziv krštenje jarića prema poslovici "dokon ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  orka 17.11.2018 19:42
  pila naopako
  U tom slučaju će gradonačelnik biti Elvis. :-?
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  Ga-Ga 17.11.2018 16:19
  Ćemo se nježno maziti po kiši
  Bez Kolinde odmor učiniti ne možemo, mi Vas jako jako volimo čeka Ćemo se nježno maziti po ...
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  gost 17.11.2018 10:18
  Ples cirkusanata
  Svaka reklama je dobra reklama. Ako se nastavi truditi i Ana bi mogla dobiti pjesmu kao ...
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  Vis major 17.11.2018 10:04
  Potpora odozgora
  Ovo je sasvim točno. Nju je HDZ dva puta podmetnuo biračima kao mamac za birače kojima HDZ ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  FB 16.11.2018 13:19
  Vjerodostojno
  Uvjere narod da su 30 godina stari avioni bolji nego novi, a kupuju nove aute jer kažu ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  DRP 16.11.2018 10:52
  Nema zime za lopove na vlast
  Gari nema šta da brine. HDZ predlaže zakon prema kojem će dužnosnici moći mirno uživati ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  gost 16.11.2018 10:44
  I predsjednik je fikus
  Nedić je proforma predsjednik HDZ-a. Strankom drma gradonačelnica. Do nedavno je tajila da ...
   
 • »Svaštara« 2

  tportal.hr 15.11.2018 19:30
  Cappelli na udaru hotelijera: To što on predlaže daje još veći utjecaj političarima!
  Ministar turizma Gari Cappelli ističe depolitizaciju kao jedan od glavnih ciljeva prijedloga ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  Bauštelac 15.11.2018 19:26
  ...
  U nedostatku zidova, trebalo bi na trgu postaviti stup srama.
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  TN 15.11.2018 19:21
  ...
  Sve je dobro kad se dobro svrši.
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  gost 15.11.2018 18:15
  Zar ovo nije za plakat?
  Imajte strpljenja za ovo pročitati. Vrijedi truda da vidite kako Ministarstvo obrane RH ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  De Bill 15.11.2018 15:55
  odluka
  Ispada da se o tome nema šta pitati birače. Odlučit će župnik i župsko vijeće.
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  Ghost Writer 15.11.2018 12:32
  Mudrost s FaceBooka
  Židovi imaju zid plača. Na Balkanu je toliko ljudi koji imaju zašto plakati da bi im premalen ...
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  Man 15.11.2018 10:43
  XX
  Svaka čast Arsen 50. Članaka u 11 mjeseci na ovom portalu svakako je vrijedno pohvale !!
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  Liepa plavka 15.11.2018 10:23
  I plavuša ima viziju
  Evo viziju ima i Kolinda. PREDSJEDNICA U BERLINU PREDSTAVILA VIZIJU RAZVOJA HRVATSKE: ‘Moja ...
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  Profi 15.11.2018 08:52
  Definicija trolanja za početnike
  Jako licemjeran komentar osobe čiji prilozi raspravama na ovom portalu mogu poslužiti ...
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  ciceron 14.11.2018 11:09
  homo ludens
  Odličan prijedlog. :P