Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Lošinjske župe na internetu

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

zupe-intSve župe na području Lošinjskog dekanata, a to su župe Belej, Ustrine, Punta Križa, Unije, Susak, Ilovik, Osor, Sv. Jakov, Nerezine, Ćunski, Veli i Mali Lošinj, te Rektorat crkve sv. Nikole u Malom Lošinju, od ovog ljeta imaju internetske stranice, što je realizirano u suradnji s lošinjskom Zajednicom tehničke kulture, izvijestio je Novi list

Edukaciju o korištenju sustava za upravljanje sadržajem, odnosno CMS sustava, koji služi za jednostavno dodavanje sadržaja na internetske stranice, za župnike je održao je Dorian Božičević, koji najavljuje da će vjernici, ali i svi zainteresirani uskoro na stranicama dekanata, www.dekanat.losinj.hr moći pronaći osnovne informacije o župama, rasporedu misa, župne obavijesti, župne listiće, sastav župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća i druge informacije, među kojima o povijesti, molitvenim zajednicama, crkvenim objektima i sakralnoj baštini. U planu je da se projekt i suradnja proširi i na župe u sastavu Creskog dekanata.
(Ira Cupać Marković)

Komentari: 

0 0 # hakerski napad?Ponovno jaše 2011-09-29 14:12
Na ovoj stranici je objavljen članak o lošinjskim župama?! Pa jeste vi normalni, Genov će infarkt doživjet, sklanjajte to čim prije!
Stvarno sam iznenaðen, pa što se to dogodilo? Jel Kikić bolestan? Ček, ček, da nije hakerski napad?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Sviraš ***** 2011-09-29 14:26
Ponovno jaše ne zna ništa o Genov.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Samoreklamiranj eEasy Rider 2011-09-29 16:01
Da nije ovog dramatičnog komentara ne bih kliknuo na link stranice čija objava je Ponovnog jahača tako uzbudila. I što sam vidio? Neuglednu naslovnicu dizajna koji je izašao iz mode prije više od 10 godina, no to je stvar ukusa. Meðutim, vidio sam i nešto što opravdano smatram neukusnim. Na stranicu vjerskog sadržaja namijenjenu vjernicima staviti linkove na web stranicu Grada, TZ i muzeja umjesto na Glas Koncila i druge vjerske sadržaje još kako tako, ali na stranicu lošinjskih katoličkih župa staviti link na web stranicu Zajednice tehničke kulture Maloga Lošinja smatram ne samo neukusnim i neumjesnim, već i nedopustivim oblikom samoreklame.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # : 2011-09-29 16:24
izvrsno, sad na jednostavan način možemo pratiti što neprijatelj piše!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ObjavaM.I. 2011-09-29 16:59
Ponovo jaše je Dorijan Božičević?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ponovno jaše 2011-09-29 18:05
Znam o Genov točno onoliko koliko gluposti lupeta ta gospoða u medijima. No natrag na temu; zašto je ta informacija o stranici lokalnih župa na jednoj ovakvoj stranici kojom vladaju sva 3 lošinjska ateista?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # . 2011-09-29 18:24
Navedi neku glupost koju je po tvojem mišljenju gospoða lupila u medijima. Da vidimo koliko si ti glup ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # fašizamsvećenik 2011-09-29 19:17
Ponovno jaše, širiš mržnju i vjersku netrpeljivost! nitko ovdje nije pitao za vjeroispovijest osoba koje navodiš! Nemoj nas uplitati u svoje fašističke ratove, mislim da nemaš na ovom forumu pristalica
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ponovo jaše metlu 2011-09-29 19:58
Ponovo jaše prolazi čudnu metamorfozu. Njegovi početni nastupi su bili pismeni, kulturni, dosta opširni i temeljiti. Imao je samo jedan problem - njegovi stavovi su bili pogrešni, nelogični i neobranjivi. Sad je kratak bez argumenata ali i dalje dosljedno ogorčen i fokusiran na neke osobe i u fazi je totalnog gubitka kontrole, što je pogotovo teško shvatiti s obzirom na toliku apstinenciju. Čovjek bi zaključio da se smirio i posvetio kontemplaciji. Kad ono, ničim izazvan, nakon godine ili više, frustriran dosljednim principima ureðivanja stranice (prenošenje lokalnih vijesti iz tiska) skočio je kao oparen odnosno kao napadnut. A još jednom napada nije bilo. I na koga skače. Opet na Genov. Ni u karanteni se nije uspio riješiti te fiksacije. Moj savjet je, odjaši i čuvaj svoje živce.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ðavo u tijeluegzorcist 2011-09-29 20:20
Nije jahaču lako. Na šasiji ima ovaj znak:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Češanje šupkaGuest 2011-09-29 20:29
Ponovo jaše se ponovo češe po vlastitiom šupku i uživa u smradu koji time proizvodi. Da se malo češe po čelu možda bi mu se uključio onaj mali organ koji bi trebao imati u glavi.
Na konkretno pitanje komentatora da navede neku konkretnu glupost koju Genov lupeta po medijima, nema odgovora. U skladu s svojom vlastitom iskrivljenom projekcijom svoje uloge, on nema potrebu za navoðenjem primjera koji će potvrditi njegov stav koji nameće kao dogmu :"o Genov točno onoliko koliko gluposti lupeta ta gospoða u medijima". Tu ulazi u stupicu. Trebaju mu argumenti a on ima samo vjerovanje odnosno dogmu. Za razliku od svojih zakletih neprijatelja ateista koji nemaju vjeru ali imaju argumente.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Alija Sirotanović 2011-09-29 22:20
Nabijem ja sve vas parazite neradničke na metlu. Ajde se bavit nečim u životu mjesto što tu argumentirate, pametujete, nadmudrujete se i smještate jedni drugima logičke stupice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-09-29 22:29
Alija se ponaša kao redar na ulazu u disko klub. Bez obzira što si mišićav i nemaš mozga ipak ću te pitati. Zašto ti gubiš vrijeme gdje ga gubimo mi neradnici? Zašto ti je problem što netko u razgovoru pokušava koristiti arguemente? Možda zato što si glup pa ti to ne možeš?!
Ipak mislim da je Alija maskirani Ponovo jaše koji ne može podnijeti argOdkgumente.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ponovno jaše 2011-09-30 11:21
Hm, od kuda početi s glupostima gðe Genov. Pokušajmo barem reda radi;

Ženska mreža Hrvatske zahtijeva da papinski nuncij u Hrvatskoj razriješi nedoumicu hrvatske javnosti o tome je li Vatikan država ili nije . . .
Ako Vatikan nije država, a ugovori sklopljeni s njime smatraju se meðunarodnim pa su postali sastavnim dijelom unutarnjeg pravnog poretka Republike Hrvatske i nadreðeni su nacionalnim zakonima, Hrvatska je žrtva svojevrsne meðunarodno-pra vne podvale.Hi hi hi.... Prejako. Ima li potrebe reći da se na ovu kretenariju baš nitko nikada nije imao potrebe niti osvrnuti? Jedino je bad što je gða Genov nekako utihnula u posljednje vrijeme pa više nema zabave, ali u nadi je spas (doduše, Ženska Mreža se osipa nakon svakog njezinog javnog istupa, pa je možda to i logična odluka).

Ima toga još jako jako puno iz pera gðe Genov, ali sam u gužvi, I'll be back.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Meðunarodno-pra vna podvalaAdActa 2011-09-30 11:58
Ponovno jaše je izvolio zlobno primijetiti:
Citat:
Prejako. Ima li potrebe reći da se na ovu kretenariju baš nitko nikada nije imao potrebe niti osvrnuti?
Na ovu "kretenariju" osvrnuo se, koliko mi je poznato, sam papinski nuncij u Hrvatskoj uobičajenim popovskim izmotavanjem kako to čine i ostali njegove kolege kad ih se suoči s ovim neugodnim pitanjem. Bojana Genov je vjerojatno bila prva koja je to pitanje postavila u Hrvatskoj, ali nije ostala jedina na Svijetu. Evo ti nekoliko citata iz medija:


“Svakako postoji mogućnost pravnih radnji protiv pape”, rekao je Stephens. “Geoffrey i ja smo zaključili da Vatikan nije država u smislu meðunarodnog prava. UN ih ne priznaje, nemaju granicu s pograničnom policijom, a njihovi odnosi s državama nisu diplomatske prirode.”

“Stephens je ocijenio da papa ne uživa imunitet rezerviran za šefove država jer Vatikan "nije država". Stručnjaci smatraju da Vatikan ne ispunjava kriterije neophodne da bude država jer, naprimjer, nema stanovništvo nego samo vladu.“

“Po riječima glavne tužiteljice Del Ponte državni tajnik Svete Stolice za odnose s državama, nadbiskup Giovanni Lajola, navodno joj je u srpnju kazao kako Vatikan nije država te stoga nema "nikakve meðunarodne obveze" da pomogne UN-u u lovu na ratne zločince. “

“L'Espresso navodi kako je Carli Del Ponte odgovoreno da Vatikan nije država i da Papa ne može vršiti pritisak na Hrvatsku biskupsku konferenciju, na što Carla del Ponte primjećuje da to "proturječi onome što se uči iz školskih udžbenika".“

“U intervjuu za Daily Telegraph tužiteljica je, naime, ustvrdila da se prema njenim informacijama Gotovina skriva u “nekom od franjevačkih samostana u Hrvatskoj, dakle štiti ga Katolička crkva”. Za pomoć se obratila Vatikanu, ali je naišla na zid odbijanja. Njeni sugovornici, kaže, odbili su bilo kakvu suradnju s Haagom. Vatikanski ministar vanjskih poslova Giovanni Lajolo odgovorio je da Vatikan nije država, te stoga nema “nikakve meðunarodne obveze” pomagati UN-u u lovu na ratne zločince. Zahtjev da se reagira na protuhaaške izjave nekih hrvatskih biskupa odbijen je s tvrdnjom da Vatikan nema ingerencije nad pojedinim biskupima, što, naravno, nije istina. “

“Kongres SAD zahtjeva od State Departmenta da sačini godišnje izvješće o ljudskim pravima svake vlade s kojom ima odnos. Ipak, nema godišnjeg izvješća o pravima vezanog za Vatikan – ili Grada Vatikan, ili Svete Stolice, ako vam je tako draže. Kada su upitani o ovoj vidljivoj praznini, zvaničnici na mutnom dnu tvrde da, u svrhu ljudskih prava, Vatikan nije država. On uživa, na primjer, samo status promatrača u Ujedinjenim Nacijama.“

Uostalom, vatikanska državnost je sporna već i zbog toga što se temelji na jednom srednjovjekovno m falsifikatu, ali prema načelu "tko je jamio, jamio je" tu činjenicu više nitko ne poteže. Hrvatska je stoga zaista žrtva svojevrsne meðunarodno-pra vne podvale. Baš kako gospoða Genov tvrdi.

Drago mi je što obećavaš "I'll be back". Dobar si kao vreća za boksanje. Otporan na udarce, a ispuštaš zvukove snažne frustracije. Zabavno je imati te na raspolaganju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ponovo češe 2011-09-30 12:09
Ponovo jaše, čekamo da riješiš gužvu, pa pokušaj naći bolji primjer. We are waiting for you.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ponovno jaše 2011-09-30 15:06
AdActa me je uništio/la s argumentima. Očajan sam. Kao vreća za boksanje sam jednostavno ... jednostavno ... pa izboksan.

Može li nam AdActa možda podastrijeti odgovor papinskog nuncija koji je isti uputio "koliko je AdActi poznato"? Baš me zanima kada ga je nuncij poslao, a posebno me interesira o kakvim se popovskim izmotavanjima radi u dopisu nuncija. Čekam da nam AdActa dostavi odgovor.

Može li nam AdActa reći o kojem bi se Stephensu radilo? Tko je „Geofrey i ja“? Jel možda riječ o Marku Stephensu, britanskom odvjetniku koji provodi kampanju Papinog uhićenja:-)? Uf, ako jest, tada skidam kapu na objektivnom izvoru. Svaka čast AdActa.

Može li nam AdActa reći koju vjerodostojnost ima Carla Del Ponte koja je godinama tvrdila da se odbjegli general Gotovina skriva u Hrvastkoj, da bi nakon njegovog uhićenja bilo utvrðeno da je bio svugdje samo ne u Hrvatskoj? Zar je izjava Carlr Del Ponte stvarno nešto na čemu ćemo temeljiti raspravu o subjektima meðunarodnog prava?

No u jednom se slažem s AdActom. I ja sam sasvim siguran da je Genov prva koja je postavila to pitanje u HR. Još sam sigurniji da je i jedina:-).

AdActa, budi siguran/na da ću bit na raspolaganju i dalje. Kao vreća za boks, naravno, jer s tvojim analitičkim argumentima poput „koliko mi je poznato“ jednostavno nemam šanse ni ruke dignuti, a kamo li boksati.:-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Fratar 2011-09-30 15:50
Del Ponte nije vjerodostojna jer je tvrdila da je Gotovina u Hrvatskoj, da bi godinama nakon toga bio uhićen negdje drugdje. Dakle, Del Ponte laže kada kaže da joj je državni tajnik za odnose Svete stolice s državama ustvrdio da vatikan nije država te stoga nema obveze koje iz toga proizlaze.

Neoboriva je to logika. Ostavlja bez riječi. Jednako tako kao što te ostavlja bez protuargumenata škrgutanje zubima ili mahanje šakama.

Ali ono što Ponovno jaše koristi za izljeve svoje strasti prema Genov (zašto se ne naðete negdje nasamu?), zanimljivo je za nas koje ne zanima Genov.

Ako Vatikan nije država, ne samo prema riječima Del Ponte nego i svojih meðunarodnih predstavnika, onda bi to oslobodilo nas Hrvate da plaćamo danak na koji nas je obvezala naša država potpisavši štetne ugovore. Pitanje nije blesavo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jezuitska kazuistikaAdActa 2011-09-30 15:58
Citat:
Može li nam AdActa možda podastrijeti odgovor papinskog nuncija koji je isti uputio "koliko je AdActi poznato"? Baš me zanima kada ga je nuncij poslao,
Ne, AdActa ne može Ponovnom jahaču podastrijeti odgovor papinskog nuncija, niti može reći više do da ga je uputio NAKON, a ne PRIJE nego što mu je pitanje postavljeno.

Citat:
a posebno me interesira o kakvim se popovskim izmotavanjima radi u dopisu nuncija. Čekam da nam AdActa dostavi odgovor.
AdActa se prisjeća da je odgovor bio remek djelo jezuitske kazuistike kojom se množinom riječi i fraza prikriva činjenica da nije rečeno baš ništa. Bilo je to tipično izmotavanje u duhu tisućama godina brušene strategije da se već prema potrebi crkveni poslovi i postupci legitimiraju čas kao državni, čas kao poslovi vjerske zajednice ili pak kao postupci neke katoličke udruge ili trgovačkog društva, poduzeća ili agencije.

Citat:
Jel možda riječ o Marku Stephensu, britanskom odvjetniku koji provodi kampanju Papinog uhićenja? Uf, ako jest, tada skidam kapu na objektivnom izvoru. Svaka čast AdActa.
Dotičnog gospodina AdActa nije ni naveo kao izvor, pa ni kao objektivan izvor bilo čemu, već ga je naveo samo kao jedan od primjera da gospoða Genov nije jedina osoba na Svijetu koja propituje državnost Vatikana.

Citat:
Može li nam AdActa reći koju vjerodostojnost ima Carla Del Ponte koja je godinama tvrdila da se odbjegli general Gotovina skriva u Hrvastkoj...
Zar je izjava Carlr Del Ponte stvarno nešto na čemu ćemo temeljiti raspravu o subjektima meðunarodnog prava?
Izjava Carle Del Ponte nije glasila "Vatikan nije država", već je ona ustvrdila kako joj je državni tajnik Svete Stolice za odnose s državama, nadbiskup Giovanni Lajola, rekao da Vatikan nije država. Dakle, njena izjava zaista ne može biti temelj za raspravu o meðunarodnom pravu, jer ona nije ništa ni izjavila o državnosti Vatikana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kemoterapija 2011-09-30 16:44
Podsjetio bi na to da je tekst koji komentirate o web stranicama Lošinjskog dekanata.Ponovn o jaše je neukusno, samoživo i nemotivirano iskoristio taj tekst za svoj osobni obračun. Metoda prozivanja nevjernika je običan prostakluk i uvredljiva prvenstveno za one koji to čitaju. Mi nismo glupi. I koga briga tko je ateist a tko ne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # O Svetoj StoliciOdvjetnik 2011-09-30 17:11
Dajte ljudi ne lupajte gluposti. Sasvim je svejedno što je Sveta Stolica jer subjekti meðunarodnog prava ne moraju biti samo države, već su to i meðunarodne organizacije i svi oblici kojima se priznaje svojstvo subjekta.
Npr., subjekt meðunarodnog prava je Malteško viteški red kao i primjerice palestinski PLO.
Svi oni sklapaju meðunarodne ugovore i ne kužim šta vi brijete. Pročitajte knjige Vladimira Ðure Degana, jednog od najpoznatijih stručnjaka za meðunarodno pravo na svijetu i tada sudjelujte u raspravi o kojoj čini se ne znate ništa.

Sveta Stolica se da napadati iz mnogih razloga, no njezin meðunarodni subjektivitet je nedvojben. Genov je glupa što je to pitanje uopće išla potezat jer dokazuje da nema pojma o čemu priča. Prije svega, ne postoji Vatikan, već Sveta Stolica, i samo je Sveta Stolica subjekt meðunarodnog prava (doduše u teoriji postoje rasprave bili se sama Država Vatikanskog grada dala smatrati subjektom, no to za vas koji nemate pojma o osnovama doiita nije bitno), a što bi bilo tko tko piše o meðunarodnim pravnim podvalama ipak trebao znat.

Genov je nakon pisma papinskom nunciju doživjela val kritika i ismijavanja, kako od uglednih javnih osoba (dobrano ju je oprala Ana Maria Gruenfelder, definitivno vrhunska kroničarka i kritičarka svih zbivanja koja se tiču rimokatoličke crkve), tako i na mnogim forumima.

Raspravu vodite na razini brucoša pravnog fakulteta koji još nisu došli do 3 godine i meðunarodnog prava.

Ponovno jaše je, bez obzira na arogantnost, u pravu sa svojim stavovima i očito je riječ o osobi koja je pravnik ili barem dobro upućena u pravo. O njegovim konstantnim napadima na Genov ne bi ovom prilikom jer nije tema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Advocatus Diaboli 2011-09-30 17:23
Odvjetnik kaže "Genov je glupa što je to pitanje uopće išla potezat jer dokazuje da nema pojma o čemu priča." Mislim da je Osim odvjetnika koji očito nema pojma o čemu priča, glup je bio i taj državni tajnik koji je Carli Del Ponte rekao da Vatikan nije država. Sve ostalo je povijest gluposti i frustriranosti od Odvjetnika, preko Grinfelderice do Ponovno jaše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # hh 2011-09-30 17:29
Ovaj dvojac Ponovno jaše i Odvjetnik kao da su pali s Marsa. Genovica nije tvrdila da Vatikan je ili nije država nego je samo zatekla vatikanskog državnog tajnika "spuštenih gaća" i pristojno ga priupitala je li Vatikan država ili nije. To pitanje možete nazvati svakako, ali nikako glupim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ponovno jaše 2011-09-30 17:43
Izboksiran sam argumentima AdActe.

Dostavila je AdActa dopis nuncija (koji doduše nismo sigurni postoji li, ali AdActa, koliko joj je poznato ga je pročitala), citirala je odvjetničkog redikula iz Velike Britanije i pozvala se na navodnu izjavu državnog tajnika...

Bože, zašto si me učinio tako slabim, zašto si me učinio vrećom za boks??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bimbo bambus 2011-09-30 18:35
A nije te bog tjerao da se rogatima bodeš :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ponovno jaše 2011-09-30 18:35
Društvo, ja sada idem na put, tako da me neće bit dva dana, ali sam u ponedjeljak ovdje, da ne biste pomislili kako sam utekao.

Užasno se veselim argumentima AdActe, to je najzabavnije što sam danas pročitao i svakako ne želim propustiti novu epizodu. Posebno se veselim odgovoru papisnkog nuncija, ja ga baš tražim po google-u ali mi ne ide za rukom, pa će nam AdActa dostavit taj odgovor.

Svima ugodan vikend!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Bullyingfilozof 2011-09-30 18:35
Ana Maria Gruenfelder je plaćena da kaže to što kaže, kužis stari moj! Ona nije mjerilo neke inteligencije ni vjerodostojnost i. Samo izrazito glup i nepismen čovjek može nekog napasti i oprati i reći da je glup zbog postavljenog pitanja.
Jeli dobila odgovor jel vatikan država ili nije!
želimo odgovor na to pitanje! Što je u tom pitanju sporno! Sva ta popovska čitaj lopovska kasta i njihovi plaćenici dobro žive na račun poreznih obveznika a i ateističke pare im ne smetaju! nek napnu guzicu i žive o svom trošku!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kriva premisa raspraveAdActa 2011-09-30 18:54
Odvjetnik se pridružio raspravi na način d, pored ostalog kaže:
Citat:
Sveta Stolica se da napadati iz mnogih razloga, no njezin meðunarodni subjektivitet je nedvojben.
Meðunarodni subjektivitet Svete stolice Genov nije ni osporavala. Ona je samo postavila pitanje vatikanskom državnom tajniku vezano za njegovu navodnu izjavu Carli Del Ponte. Netko tko se naziva odvjetnikom trebao bi imati sposobnost shvatiti bit spora. Ovaj je nije shvatio. Polazi od toga da je Genov osporila državnost Vatikana, a zapravo ju je prema tvrdnji Carle DP osporio vatikanski državni tajnik.

Citat:
Genov je nakon pisma papinskom nunciju doživjela val kritika i ismijavanja, kako od uglednih javnih osoba (dobrano ju je oprala Ana Maria Gruenfelder, definitivno vrhunska kroničarka i kritičarka svih zbivanja koja se tiču rimokatoličke crkve),
Ako je i bilo ismijavanja, bilo ga je iz razloga što nije shvaćena bit njenoga istupa. Nije ona, Genov, osporila državnost Vatikana, nego je to prema tvrdnji Carle DP učinio vatikanski državni tajnik. A Gruenfelderica se u tu temu nije miješala, nego je Genovici zamjerala što je pokrenula pitanje štetnosti ugovora sa Svetom stolicom. I dobila njen odgovor kakav je zaslužila
Link Text (zenska-mreza.hr/.../...)
Inače, mnogi od onih koji su prije 5-6 godina kritizirali zahtjeve za reviziju tih ugovora sada sami to zahtijevaju kako bi prikupili političke bodove.
Citat:
Ponovno jaše je, bez obzira na arogantnost, u pravu sa svojim stavovima i očito je riječ o osobi koja je pravnik ili barem dobro upućena u pravo.
Ponovno jaše ne može biti u pravu sa svojim stavovima kad polazi od krive premise da je Genov osporavala državnost Vatikana. Da je pravnik ili dobro upućen u pravo ne bi upao u raspravu na temelju nepostojeće premise.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Rijetka StolicaM.I. 2011-09-30 20:12
Ponovo jaše je glupan. Koristim ovu riječ kao argumentaciju jer taj glupan ne razumije gradaciju priče, argumenata, metafora, ironije i sl. I tko god se upušta u raspravu s nelogičnim i nedobronamjenim tvrdnjama gubi vrijeme. Genov može biti nekom simpatična i suprotno ali ovo gore navedeno je razumljivo netkom tko se sjeća konteksta i vrdanja tzv. Svete stolice (ovaj naziv mi je toliko glup da ga uglavnom nikada ne koristim). Zato i dalje tvrdim da Ponovo jaše možda ostavlja dojama na neke od vas ali to je tupoglavac prve vrste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # AdActa 2011-09-30 20:31
Ponovno jaše nije tupoglavac, ali uzeo si je nemoguću misiju da brani neobranjivo i napada nešto imuno na svaki napad. Zato u svjetlu činjenica ostavlja dojam da je tupoglavac. On je nešto kao internetski terorist samoubojica, a takav je i onaj Odvjetnik. Žrtvuju se za viši cilj opovrgavanja ateističkih i drugih - kako to naziva urednik Glasa Koncila - antivrijednosni h tvrdnji :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Freud 2011-09-30 23:35
Ponovo jaše i se i dalje češe po šupku, i želi nas uvjeriti da time ne proizvodi smrad nego miomiris. U tom uvjeravanju pridružio mu se i umišljeni Odvjetnik. Umišljene veličine i autoriteti za šuplje, mogu samo trikovima kojima se služe (izmišljaju činjenice koje bi trebale potvrditi njihovu tvrdnje) ložiti vlastiti prenapuhani ego.
Dalo bi se raspravljati o razlozima fiksacije na Bojanu Genov. Možemo se slagati ili ne s njenim stavovima, angažmanom i javnim djelovanjem, ali joj se ne može osporiti britkost u razmišljanju, kvalitetu izražavanja, pismenost i hrabrost, kulturu u javnom izražavanju. Sve ono što nema Ponovo jaše.
Mislim da se tu radio o podsvjesnom divljenju Genovici a koja se manifestira kao mržnja. U psihologiji je to definirano kao problemu potiskivanja, kakav se nalazi kod npr. homofoba za koje je dokazano za skloni homoseksualizmu .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ........ 2011-10-01 01:15
evo jednog primjera zlostavljnja mladih od strane katoličke crkve
Link Text (www.jutarnji.hr/.../977760)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # NervozaXM 2011-10-01 09:37
Jedan mladi katolički Svecenik bio je tako nervozan da prije prve mise nije mogao ni reči progovoriti pa upita biskupa za savjet.
Ovaj mu reče:
- Sljedeći put popij čašu vode s dvije kapljice votke i odmah ćeš se osjećati slobodnije.
Poslije toga svećenik se osjećao tako dobro da ga ništa nije moglo uznemiriti. Nakon povratka s mise dočeka ga cedulja s biskupovom porukom:
- Poštovani, rekao sam nekoliko kapljica votke u vodu, a ne obratno. I još par savjeta: Nije potrebno stavljati kriške limuna na rub pehara. Ormar pored oltara je ispovjedaonica, a ne WC. Ne oslanjajte se više na kip Blažene djevice Marije, ne grlite ju i ne ljubite. Postoji 10 zapovjedi, a ne 12, 12 je apostola, a ne 7. Nijedan od njih nije bio patuljak. Isusa i njegove učenike ne zovemo J.C. and Co. David je pobijedio Golijata praćkom i kamenom, nije ga umlatio i prosuo mu mozak. Judu ne nazivamo kurvinim sinom. Papu ne zovemo El Padrino. Bin Laden nema veze s Isusovom smrću. Sveta vodica je za posvećivanje, a ne za osvježavanje ispod pazuha. Ne sjedi se ispred oltara i ne stavlja se noga na Bibliju. Hostija nije grickalica uz vino, već za vjernike. Grešnici idu u pakao, a ne u [cenzurirano]u materinu. Onaj u kutu, pored zbora, kojega ste nazvali pederom i transvestitom u suknji, bio sam ja. Na kraju se kaže amen, a ne fajrunt.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # XXX 2011-10-01 13:08
A da tom svećeniku nije ime Zlatko Sudac?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # DO NOT FEED THE TROLLEasy rider 2011-10-02 10:34
Čitam ovu bujicu komentara koju je izazvao glupi ispad osobe pod nickom Ponovno jaše i zamjeram adminu što ga nije odmah uklonio. Njegov post je tipičan primjer tzv. trolanja, pisanja izazivačkih postova s namjerom da se izazove reakcija i skretanje s teme a sudionike uvuče u rasprave koje nemaju veze s temom.

Na sasvim običnu vijest o postavljanju web stranice lošinjskih župa prenesenu doslovno iz Novog lista troll koji se naziva Ponovno jaše se tobože zaprepašteno iščuðava što je na ovoj stranici objavljen članak o lošinjskim župama i srkastično iskazuje brigu da bi zbog toga netko mogao doživjeti infarkt te ironično uzvikuje "sklanjajte to čim prije!". Štoviše, tobože iznenaðen što se to dogodilo, pita je li netko drugi, valjda administrator bolestan ili se radi o hakerskom napadu. Što se mene tiče, dopuštam mogućnost da je admin bolestan, jer da je zdrav sigurno bi ovaj kretenski post obrisao i spriječio skretanje s teme i raspravu o svemu i svačemu, samo ne o predmetu napisa.

Osim brisanja trolovskih postova jedini lijek protiv smeća koje oni plasiraju je pravilo DO NOT FEED THE TROLL (ne hrani trola).

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ponovno jaše 2011-10-07 17:26
Prije svega svima hvala na komentarima, odnosno hvala svim trima osobama koje sudjeluju u ovoj raspravi (ali konstantno mijenjaju nickove).

Posebno me naravno veseli argumentacija AdActe (Administartora odnosno samog Kikića) čiji je rukopis toliko već poznat svakome da nema greške čim zucne (pisanje o sebi u 3 licu tipa „AdActa se prisjeća ...“, blebetanje o premisama, analiziranje svakog zareza i sl.). Nažalost, i dalje nam AdActa nije podastro čuveni odgovor papinskog nuncija, onaj isti koji je AdActa „čini se“ pročitala, ali ga eto ne može baš nigdje naći. Kakva šteta! A baš smo mogli direktno od papinskog nuncija saznati sve o državnosti Vatikana!

Možda se s nečim doista slažem s Administratorom ; a to da „nije shvaćena bit“ istupa gðe Genov. Da doista, bit njezinih istupa očito često nije shvaćen jer nakon gotovo svake akcije koju njezina bizarna Ženska Mreža obavi, barem jedna udruga istupi iz te Mreže.:-) Očito je da ima problema s prenošenjem biti, pa se Genov odlučila na krajnje pragmatičan potez; jednom godišnje njih 4 otiðu ispred katedrale i dijele letke – pokazalo se kao najsigurniji način da ne radiš s udrugom baš ništa, budeš ipak nešto prisutan u medijima, a ponovno da ne gubiš članstvo čim zineš :-).

Hvala Odvjetniku. Da, znam da sam u pravu. I znam da sam arogantan.)
.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Papa štrumf 2011-10-07 18:12
Prema vlastitom priznanju, Ponovno jaše je arogantan, ili hrvatski rečeno bahat, dakle osoba koja precjenjuje vlastitu vrijednost, znanja i vjestine. Iz takvog stava proističe tvoja oholost, drskost i prijezirno ponašanje prema drugim ljudima. Psiholozi kažu da ispraznost i narcizam pogoduju nastanku arogancije, te da arogantne osobe karakterizira traže ili pokušavaju uzeti više nego što im pripada.

“It's only arrogance if you're wrong”

"An arrogant man is a weak man."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lud, zbunjen, normalanpopaj 2011-10-07 20:27
Ponovno jaše je arogantan ali i tvrdoglav ko tovar. Već je svima jasno da Genovica nije ni tvrdila da Vatikan nije država, ali njemu to nije dosta pa opet kaže "A baš smo mogli direktno od papinskog nuncija saznati sve o državnosti Vatikana!". Tovare, Genovica ni ne kaže da vatikan nije države, nego pita kako to da RH ima meðudržavni ugovor s Vatikanom, a dužnosnik istoga kaže da Vatikan nije država. Ovo je kao u komediji lud, zbunjen, normalan. A tko je lud vidjet ćemo po tom što će taj opet reći da je Genovica tvrdila da Vatikan nije država.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ... 2011-10-07 20:59
Jahaču apokalipse, znaš li ti da je arogancija jedan od Sedam smrtnih grijeha? Mislim da je to čak prvi, temeljni grijeh
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...xv 2011-10-07 21:04 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Vjeronaučna ekologijaminx 2011-10-07 21:19
Diskriminacija djece koja ne pohaðaju vjeronauk

Udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba Protagora upozorila je na sporni kviz iz ekologije - kojeg organizira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zajedno s udrugom Lijepa naša - u kojem djeci postavljaju pitanja iz vjeronauka.

Nakon što im se obratio revoltirani roditelj, čije je dijete sudjelovalo u diskriminirajuć em kvizu za djecu koja ne pohaðaju vjeronauk, iz udruge su kontaktirali Ministarstvo. No, ministar Fuchs ne vidi ništa sporno u pitanjima iz vjeronaku na kvizu iz ekologije jer "se teme vezane uz ekologiju planiraju nastavnim planom i programom katoličkog vjeronauka (...). Osim toga, cjelovitom pristupu učeniku kurikularnim se planiranjem potiče meðupredmetna povezanost, te razvijanje interdisciplinarnosti".

Iz udruge pak poručuju kako ministar ignorira činjenicu "da vjeronauk nije znanstvena disciplina pa ne možemo govoriti ni o interdisciplinarnosti".

Takoðer upozoravaju da "dobivene odgovore smatramo skandaloznima zbog otvorenog pristajanja na diskriminaciju djece koja ne pohaðaju katolički vjeronauk i zbog očitog izbjegavanja konkretnih odgovora".

Da su na kvizu postavljana pitanja isključivo iz islamskog vjeronauka, svima bi bilo jasno da je riječ o diskriminaciji, a ovakvim postupkom Ministarstvo daje do znanja da je, protivno Ustavu RH, suglasno da se katoličanstvo u javnim školama tretira kao državna religija.

Ministar je suglasan s omogućavanjem svjetonazorskog monopola jednoj vjerskoj zajednici pri čemu MZOS prešutno odgovore utemeljene na nauku Katoličke crkve prihvaća kao neprikosnovene, dok odgovore utemeljene na sekularističkom svjetonazoru ili na učenjima drugih religija sasvim ignorira. Učenici koji odgovaraju u skladu s naukom Katoličke crkve, osvajaju bodove na takmičenju, dok se odgovori utemeljeni na drugačijim svjetonazorima niti ne uzimaju u obzir kao mogući.

Usprkos navedenim činjenicama meðu svim državnim institucijama koje sudjeluju u provedbi i kontroli kviza, nije se našao nitko tko bi reagirao na očiglednu diskriminaciju učenika i na nepoštivanje znanstvene metodologije.
...
Toliko o poštivanju zakona, pa i samog ustavnog poretka RH od samih njezinih tijela i od njezine izvršne vlasti.


Cijeli članak (h-alter.org/.../...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ......... 2011-10-07 21:51
Prije 300tinjak godina rodena je znanost koja nas je izvela iz mracnog srednjeg vijeka, koja danas postaje sve dogmaticnija i vodi nas nazad u mracni srednji vijek.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...xv 2011-10-08 12:04
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zoom zoomSedlo 2011-10-08 23:45
Ponovo jaše doslovno ponovo jaše od Šepuke Ženu... I bolje da se drži toga, nego komentara oko crkve i crkvenih uvjerenja kad ih se ni sam ne pridržava! :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Drveno željezoZnanstvenica 2011-10-09 21:15
Molim vas da mi pomognete u pronalasku slijedećeg teksta ANA VOLARIĆ-MRŠIĆ : Doprinos novih medijskih tehnologija u promicanju znanstvene bioetike. Zainteresirala me je ideja , odnosno prezentacija tzv. znanstvena bioetika iz pera teologinje. Malo sam si dala truda pogledati rad i djelo ove teologinje pa me osupnulo kada vidjeh da se teolozi bave znanošću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Otkrivanje tople vodeRIZ 2011-10-09 21:53
Radi se zapravo o predavanju na ovogodišnjim Danima bioetike tiskanom u zborniku, a s bioetikom ima utoliko veze što otkriva toplu vodu da su se pojavile nove medijske tehnologije koje mogu doprinijeti promicanju bioetike. Iz sažetka predavanja pod pretencioznim naslovom "Doprinos novih medijskih tehnologija u promicanju znanstvene bioetike" koji je ne baš stilski i sintaktički dotjerano napisala sama AVM može se zaključiti da se radi o bezbroj puta prožvakanoj temi da su novi mediji novi, da su važni, da ih treba koristiti, da treba educirati i još nekoliko "treba". Evo sažetka:

Potaknuti čestim medijskim sadržajima koji se bave bioetikom, došlo je vrijeme da se bioetičari počnu posvećivati i sustavnom proučavanju mogućnosti koje pružaju nove medijske tehnologije, kao i medijska istraživanja u svrhu kvalitetnijeg promicanja bioetike kao znanosti. Multidisciplina rni i „integrativni“ karakter bioetičke znanstvene metode proučavanja suvremene stvarnosti, čak se i etimološki uklapa u sva ona dogaðanja kojima je cilj proučavanje društvenih pojava i inovacija, pa tako i na planu sredstava društvene komunikacije. Taj se trend zadržao do danas, tako da su upravo djelatnici u medijima i svi koji se bave medijskom mrežom najbliži suradnici u prenošenju bioetičkih informacija. Zbog toga bi trebalo posvetiti više pažnje upravo stručnoj izobrazbi novinara u bioetičkom smislu, kako bi oni koji se bave ovom vrstom novinarstva zaista profesionalno obavljali svoju službu, dajući bioetici ono mjesto koje joj pripada. Takoðer će umijeće u korištenju tehnoloških dostignuća na planu medijske komunikacije uvelike pomoći bioetičarima da znanstveni razvoj bioetike bolje približe široj medijskoj publici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Učiteljica Eugenika 2011-10-09 23:09
U ovom sažetku riječ bioetika se može zamijeniti nazivom bilo koje druge discipline i nista se ne bi promijenilo, to bi i dalje ostao isprazan tekst koji tvrdi ono oko čega će se svi složiti. Moram priznati da mi je zanimljivo inzistiranje na tome da je bioetika znanost, to mi zvuči opasno, dal ćemo znanstvenim metodama doći do toga na koji način ispravno rješavati etičke dileme? Davno je Hume ustanovio da se iz 'jest' ne može izvoditi 'treba', barem nije očito kako, tako da ako je etika znanost, radi se o znanosti shvaćenoj u izuzetno širokom smislu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PozivZnastvenica 2011-10-10 12:44
Rasprava mi je odlična i hvala što ste se uključili. Nedostaje mi samo Ponovo jaše jer mi se učinilo da dobro barata "teološkom etikom" (op!) pa bi bilo zanimljivo vidjeti ima li što i na ovu temu ili mu je Genov jedina i glavna točka patološke fiksacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ponovno jaše 2011-10-10 14:35
Odličan dokumentarac – preporučam ga svakome. Posebno je dojmljiva teza o suradnji Ivana Pavla II i Ronalda Regana za vrijeme hladnog rata; istina, ne vidim kakve bi veze taj dokumentarac imao s temom koja se ovdje razvila, no svaki vrijedan uradak vrijedan je i preporuke.

Malo sam utihnuo jer čekam da nam AdActa dostavi odgovor papinskog nuncija, no u iščekivanju tog božanstvenog dogaðaja mogu odgovorit kako nije samo Genov moja patološka fiksacija. Fiksiran sam općenito na nabrijane aktiviste s malo znanja i puno strasti. Ta je kombinacija uvijek toliko zabavna jer nudi pregršt smijeha i radosti. Tu ne spada samo Genov, ona je pionir u galeriji likova kao što su Ðurða Knežević, Sarnavka, Polić, onaj tip iz Prava na grad, Zelene akcije sl. Pionir ne zbog toga što je manje smiješna već zbog toga što je mediji ignoriraju pa gluposti ne dospijevaju do javnosti u svom punom sjaju.

Rekao bih da sam (barem što se ove stranice tiče) prije svega fiksiran na glupost kao takvu, bez obzira dolazi li ona u obliku Maje Sekušanec, izmišljenog imena koji daje osvrt na dječje predstave, ili od strane Administratora koji piše o Zvonosviru. Glupost je uvijek glupost, ma koliko mi šutjeli o tome. Kada je povrh toga obavijena velom provincijalne ostrašćenosti, zabava je zagarantirana.

Što se tiče bioetike, nažalost nemam mnogo znanja pa se nerado uključujem u rasprave o temama koje mi nisu bliske.

P.S. Naslovnica dokumentarca je super – znam i po 10 minuta stajat na vrhu tih stepenica i gledat ka izlazu. Malo koje arhitektonsko rješenje nudi tako veličanstven prikaz.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jahač 2011-10-10 14:54
Reci nam radije koga smatras pametnim, pa da znamo u odnosu na koga su navedene osobe glupe, koga cijenis? O čemu imas mnogo znanja, koje su ti specijalnosti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # patološka fiksacijaPopaj 2011-10-10 15:13
he, he, i meni je zapelo za oko ono "Fiksiran sam općenito na nabrijane aktiviste s malo znanja i puno strasti." Bez da je primjerima ilustrirao i argumentirao sud o nečijem neznanju, gluposti i strasti, tvrdnja je nevjerodostojna i pucanj u prazno. Jedino vjerodostojno u komenatru je to da je patološki fiksiran na neke osobe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # AdActa 2011-10-10 16:36
Ponovno jaše kaže:
Citat:
Malo sam utihnuo jer čekam da nam AdActa dostavi odgovor papinskog nuncija,
Prvo, tko ste to vi koji čekate, a drugo. zašto te zanima taj odgovor. Zar ne znaš je li Vatikan država ili nije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zvonosvir 2011-10-10 16:53
Pisanje o tuðoj gluposti nije glupost. A priča o zvonosviru je priča o spektakularnoj gluposti i dobro je da se o njoj pisalo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jahač 2011-10-10 17:27
ali glupo pisanje o tuðoj gluposti sigurno jest. općenito smatram da je nazivanje osobama glupima neproduktivno, jer je glupost nešto što se ne moze izmjeriti, tako da se nabacivanje s 'glup si' svodi na nadglasavanje, u smislu tko će se jače zaderati. Produktivnije je govoriti u terminima neinformiranost i, neprimjerenih reakcija, nemogućnosti primjene naučenih znanja itd. U tome smislu se o nečijoj 'gluposti' može raspravljati. Koji su simptomi po kojima Ponovno Jaše dijagnosticira glupost? Da li je glupost kategorija koje se samo može primjeniti na aktiviste nevladinih udruga (jer Ponovno Jaše samo njih spominje kao primjer) ili može i na ostalu raju, primjerice političare? Ili možda neke crkvene djelatnike?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ponovno jaše 2011-10-10 17:58
Sada kad mi se postavilo to pitanje (koga smatram pametnim) zapravo uviðam koliko je malo ljudi koji spadaju u tu kategoriju ... evo ovako na prvu loptu, smatram pametnim recimo Vesnu Kesić (od nevladinih udruga), Gojka Bežovana (iako užasno antipatičan, ali u smislu NGO sektora nesporni autoritet), Ninu Raspudića, Miljenka Jergovića, posebice Inoslava Beškera.

Uf, Zvonisvir. Svaka je riječ suvišna, već i naslov govori dovoljno.

Ne može čovjek fulat Kikića pa i da sa sačmaricom puca; tko smo to MI koji čekamo, pita se on mudro ... hi hi. Napisao si čak dvije rečenice a nisi spomenuo riječ „premisa“, jel sve ok? Što je Kikiću, nema odgovora od nuncija, ili konačno jednostavno priznaješ da si to izmislio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jahač 2011-10-10 18:16
lijepo je da nemas predrasude prema aiteistima opcenito, nego neke od njih smatras i pametnim osobama, mislim da je ovo veliki napredak u diskusiji. u čemu je problem sa riječi premisa, zasto si fiksiran na to, to je rijec kao i svaka druga, ne vidim zasto bi se ikome spočitavalo da ju koristi? osim ako preferiras hrvatski prijevod predstavak? i ne nisam kikic jer spominjem tu rijec
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ponovno jaše 2011-10-10 18:19
Neću reći koje su mi specijalnosti jer bi time u velikoj mjeri otkrio svoj identitet, a to ne želim.
Smatram da je i ovo sudjelovanje korektno jer barem uvijek pišem pod jednim te istim nickom, čime se većina ljudi ovdje ne može pohvalili (izuzev Bojane Genov koja je po tom pitanju uvijek korektna, što joj priznajem i već sam nekoliko puta to i napisao).

Uključujem se u one teme koje su mi bliske, bez obzira dolaze li iz područja gdje sam i formalno obrazovan ili dolaze iz područja koje me zanima pa o tome mnogo čitam.

Općenito, rado pratim društvene teme i sociološka kretanja, iako mi to nije uža specijalnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # RE: ZvonosvirAdministrator 2011-10-10 18:30
Ponovno jaše piše: "Uf, Zvonisvir. Svaka je riječ suvišna, već i naslov govori dovoljno. " Nije Zvonisvir, nego Zvonosvir kako je prethodno ispravno napisao, ali nije važno.

Što se tiče naslova, Ponovno jaše je vjerojatno u pravu kad kaže da je svaka riječ suvišna jer već i sam naslov govori o onome tko je tu riječ izmislio. No tu riječ nije izmislio autor članka objavljenog na ovom sajtu pod tim naslovom, već župnik Nacionalnog svetišta Majke Božje u Mariji Bistrici Zlatko Koren. Autor ni na koji način nije sugerirao glupost, nesuvislost ili nakaznost te kovanice, već je samo prenio vijest iz Jutarnjeg lista koja govori o jednom obliku poslovne aktivnosti pojedinih ustanova katoličke Crkve i poslovne suradnje s nekim laičkim krugovima, te istaknuo kako i smišljanje trgovačkog naziva Zvonosvir pokazuje da se Crkva uspješno prilagoðava suvremenim trendovima sveopće tržišne orjentacije. Ni o onima koji su podlegli marketingu Zvonosvira i platili 315 tisuća kuna, uglavnom tuðeg novca, nije napisao nikakav vrijednosni sud.

Napis glasi:
Naslov: Zvonosvir
Tekst: Komentarima na ovoj stranici neki su posjetitelji dotaknuli i temu gospodarskih aktivnosti pojedinih ustanova katoličke Crkve i poslovne suradnje s nekim laičkim krugovima. Da se Crkva uspješno prilagoðava suvremenim trendovima sveopće tržišne orjentacije svjedoče brojni primjeri, a današnji Jutarnji list opisuje jednu od zanimljivijih marketinških dosjetki za stjecanje novca iz redova te vjerske zajednice. Riječ je o ponudi koju je hrvatskim gradovima i županijama poslao župnik Nacionalnog svetišta Majke Božje u Mariji Bistrici Zlatko Koren kako bi namaknuo novac za, kako ga naziva Jutarnji list - jedinstven instrument - zvonosvir.

Jedinica lokalne samouprave koja uplati 50.000 kuna, kupit će mjesto na kojem će biti upisano njezino ime bit će upisano na jedno od osam najvećih zvona i na velikoj brončanoj ploči u podnožju zvonika. Za tu cijenu na zvonu će biti u reljefu izraðen i grb grada, općine, odnosno županije.

Tarifa za upisivanje imena županije ili grada na jednom od 15 preostalih zvona te na brončanoj ploči u podnožju je upola manja, a za 15 tisuća kuna županija ili grad može kupiti samo ispis imena na ploči u podnožju.

Zvonosvir se u napisu opisuje kao instrument koji pomoću 23 zvona proizvodi milozvučne melodije, a župnik Koren ga je prvi put vidio u jednom irskom svetištu, a župnika je prema navodu lista oduševio kad ga je vidio, "jer simbolikom sklada malih i velikih postiže prekrasne zvukove, pravo milozvučje". Bit će to zvona hrvatske slobode - najavljuje Koren, koji je ovom marketinškom dosjetkom prikupio već 315 tisuća kuna, dovoljno za deset zvona.

Zvonosvir (volim-losinj.org/.../...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ponovno jaše 2011-10-10 18:35
Nemam nikakve predrasude prema ateistima, od kuda sad to Bože dragi?

Pa Inoslav Bešker je recimo ateist, a vjerujem da je malo koja osoba pozvana govori o crkvi više od njega. No njegovo pisanje je estetski dotjerano, lišeno svakog navijanja i strasti; on nije načitan, on je prečitan.
Čudi me da takva jedna osoba piše za Jutarnji ... no to je druga tema.

Općenito sam stava da je u domaćem diskursu nedostaje smirenih i argumentiranih rasprava, ljudi pričaju gluposti a moderna sredstva komunikacije su to dozvolila. U Hrvatskoj je to prisutno do granica ekstrema. Hrvatskoj nedostaje Umberto Eco, nedostaje Chomsky, nedostaje čak i jedna Susan Sarandon, nedostaju niz pametni ljudi koji će argumentima začiniti rasprave.
Za mene je nebitno jesu li ateist, vjernici, crni ili bijeli.

Ne, ti nisi Kikić, to je vidljivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Troluf 2011-10-10 18:42
@Ponovo jaše: ljudi pričaju gluposti a moderna sredstva komunikacije su to dozvolila.
Pa ti si jedan od takvih. Pogledaj kamo si odvukao raspravu uz jednu običnu vijest o web stranizama Lošinjskih župa :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jahač 2011-10-10 19:04
Ne znam previše o beškeru, ne citam ga jer mi zvuci previse pretenciozno, ali iz jednog televizijskog pojavljivanja u kojem je branio svoju korporaciju EPH i novinarsku cast davora butkovica koji je je netom prije objavio lazni intervju sa sanaderom, ne da nije bio lišen navijanja i strasti, nego je izgledalo kao da želi linčovati osobu koja je navodno, prema njegovom sudu namjestila cijelu pricu butkovicu, kao da to cini propust manjim. Ne znam bas da li je Chomsky pravi primjerak osobe koja vodi smirenu raspravu bez strasti, posto on iznosi neke teze koje ce mnogi smatrati vrlo drasticnima i pretjeranima. Stekoh dojam da imas nesto protiv ateista posto si negdje naveo da su administratori ove stranice jedina tri ateista na lošinju, ali ocito ti nije jasno da ima mnogo vise ateista na losinju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ... 2011-10-10 19:11
"ali ocito ti nije jasno da ima mnogo vise ateista na losinju"
Koliko ih je samo medju onima koji idu redovito na mise :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Žuja 2011-10-10 19:52
Sad već i mene zanima zašto ovaj lik stalno jaše po tom da li je nuncij odgovorio, pa pita Što je Kikiću, nema odgovora od nuncija, ili konačno jednostavno priznaješ da si to izmislio? Zašto je uopće važno jeli odgovorio? Na njegovom mjestu ne bi ni ja nego bi mudro prešutao odgovor :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-10-10 20:38
Nisam gledao tu emisiju, vise govorim o tekstovima, manje o Beskerovim javnim istupima koji su osim toga rijetki. A koga ti jahacu smatras pametnim i vrijednim paznje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ponovno jase 2011-10-10 20:39
Gornji post je moj, zaboravio sam napisat nick.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jahač 2011-10-10 20:47
pa mnoge, a meðu njima i ove koje si nabrojao kao glupe, u onoj mjeri u kojoj poznajem njihov rad, nije da sad fanaticno pratim. zato me i zanimalo koji su tvoji kriteriji i koga cijenis
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ponovno jase 2011-10-10 20:49
Pa dobro, koji su to mnogi, sada me zanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jahač 2011-10-10 20:56
pa kazem ti, neki od njih su ovi koje si nabrojao kao glupe, ako ces jos, onda vecina bivsih feralovaca
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tko je pametan?ALG 2011-10-10 21:23
Ovo je glupa i djetinjasta rasprava. Nije važno koga tko smatra pametnim ili glupim, nego što tko misli kad kaže da je netko glup ili pametan. ne mogu reći da je teolog Rebić glup, pa moram reći da je pametan, jer završio je teologiju i pokazuje znakove načitanosti, pravilnog govora, a sigurno je i pismen. Ali zbog izjave kako su sudionici splitskog Prajda zasluzili to sto su dobili, nakon sto su bili kamenovani i izvrgnuti bjesnilu pomahnitale rulje, ne mogu drugo do smatrati ga idiotom i nekom vrstom teologa - huligana.

Ponovno jaše ovdje pokušava uspostaviti svoj kriterij pametan - nepametan, a medju pametnima naveo je kao autoritet za NGO Bežovana, a taj uopće nije aktivist. Naveo je i dva novinara koji su svakako pismeni, obrazovani, informirani i vješti u pisanju tekstova, pa su dakle pametni, a pametni su i stoga što znaju koje dupe treba poljubiti, a koje se smije šutnuti.

Ukratko, pametan je onaj koga JA smatram pametnim, a glup onaj koga JA smatram glupim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # S.D. 2011-10-10 23:02
Može li se na toj web stranici pronaći imena svećenika koji vole djecu više nego je normalno ili u prijevodu pedofila
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # conan 2011-10-10 23:50
Sa takvim namjerama na toj stranici nemaš što tražiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-10-10 23:52
Ova je rasprava vrijednosna, a kao svaka takve vrste trebala bi imati jasan kriterij. Paušalno proglašavanje ljudi glupima je logička pogreška, društveno je nepristojno i nemoralno, a u ovom konkretnom slučaju i uvredljivo za otočne župe na internetu, njihovog autora i izdavača, budući da se nalazi ispod teksta o toj temi (za koje me, iskreno, boli dupe, ali ne bih im to radio).

Nadmoćan i bahat stav je obično uspješna strategija, ali samo kod polusvijeta. Kod onih drugih, važu se argumenti, stil, strategija i dakako vrijednosti koje netko zastupa. Upitamo li se koje vrijednosti zastupa Ponovno jaše, onda njegova relativno pristojna pismenost i nadmen gard nisu ništa drugo do li obično zločesto zanovijetanje. Anonimno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # OdgovorPonovno jaše 2011-10-18 20:08
Onda AdActa? gdje je odgovor od nuncija?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Za Ponovno jaše; državnost VatikanaAd Acta 2011-11-08 16:16
Irska vlada šokirala je Vatikan donošenjem odluke da će zbog gospodarskih razloga zatvoriti svoje veleposlanstvo u Vatikanu.

Odluka je donesena nakon proučavanja situacije u veleposlanstvim a, s obzirom na gospodarske veze tih zemalja s Irskom. U diplomatskim krugovima govori se da bi ta zapanjujuća odluka irske vlade mogla zadati udarac prestižu Svete Stolice i potaknuti druge zemlje da učine isto. Irska je postala i jedina tradicionalno katolička zemlja koja nema veleposlanstvo u Vatikanu. »Ovo je loša stvar za Vatikan zato što je Irska prva velika katolička zemlja koja je to učinila i zbog svega što katolicizam znači u povijesti Irske«, rekao je za Reuters diplomat u Vatikanu. Irska je odluku Vatikanu javila neposredno prije njezina donošenja u četvrtak navečer.

Vatikan je »krajnje iritiran« irskim objašnjenjem o ekonomskim razlozima jer smatra da svoju diplomatsku ulogu obavlja na području ljudskih vrijednosti.

Riječ je o posljednjem sukobu u odnosima koji su smatrani neupitnima dugi niz godina.

U srpnju je Vatikan poduzeo neuobičajen potez opozvavši svog veleposlanika u Irskoj nakon što je irski premijer Enda Kenny optužio Svetu Stolicu da opstruira istragu svećeničkih seksualnih skandala.

Irski parlament donio je izjavu kojom žali zbog vatikanskog »potkopavanja akcija za zaštitu djece« koja je uslijedila nakon objave izvješća o dijecezi Cloyne. U izvješću se navodi da su svećenici skrivali od vlasti seksualno napastovanje svećenika nad djecom nakon što je Vatikan obezvrijedio irske smjernice za zaštitu djece u pismu irskim biskupima.

Iako irski ministar vanjskih poslova Eamon Glomore opovrgava da zatvaranje veleposlanstva ima veze sa seksualnim zlostavljanjem, diplomati u Rimu kažu da vjeruju kako je upravo to glavni razlog zatvaranja veleposlanstva.

Kardinal Sean Brady, čelni čovjek Katoličke crkve u Irskoj, rekao je da je razočaran odlukom te kako se nada da će je vlada ponovo razmotriti. »Čini se da odluka ne cijeni važnu ulogu koju Sveta Stolica ima u meðunarodnim odnosima kao ni povijesne višestoljetne odnose irskog naroda i Svete Stolice«, rekao je Brady.

Vatikan je meðunarodno priznati grad-država od 1929. kao kompenzacija talijanske države Katoličkoj crkvi za velikopodručje u središnjoj Italiji, poznatim pod imenom Papinska država, koji su nacionalizirani prilikom ujedinjenja Italije 1861.

(Vjesnik)

Kao što vidimo iz teksta državnost Vatikana je stečevina Mussolinijeve fašističke diktature, da pripomenem tek usput.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jad i bjedaNovinar iz ZG 2011-11-08 17:27
Ponovo jaše je prije svega zlonamjerna jer jako dobro zna što i mi svi. Crkva i crkvenjaci svoje institucije nazivaju i predatavljaju prigodno kako im treba - humanitarnom organizacijom, državom, NVO, moralnom vertikalom...Či tam gore komentar o pojedinim ljudima, a znam da Genov ima pristup medijima i da Ponovo jaše zlonamjerno laže kada piše o Genov. Ponovo jaše je ona, jako ljubomorna i frustrirana onima koji imaju stav, osobnost i mišljenje. Ona je obrazovana ali nema svoj stav i prepoznatljivu osobnost što joj je izvor trajne frustracije kada razmilja o osobama koje to imaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Lošinjske župe na internetuGuest 2014-04-13 15:23
Ovaj komentar je obrisao administrator

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Razvoj vještine vođenja debate

  ZornigluMn 20.01.2022 23:43
  PR50B-MLT35
  PR50B-MLT23: parkerrussia.ru/.../... (https://www.parkerrussia.ru/pens/duofold/PR20B-BLU6C/) ...
   
 • Pismo članovima županijske Skupštine

  Adamcdz 20.01.2022 23:14
  Свежие новости
  Где Вы ищите свежие новости? Лично я читаю и доверяю газете www.ukr.net/ (https://www.ukr.net/).
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 20.01.2022 22:02
  Uhljebi d.o.o.
  Koliko uopće ima zaposlenih u Gradu a koliko u gradskim firmama.Izgleda da ih ima dovoljno ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 20:23
  Najbolje se slika, kaže kuma
  Ali Ana je bolja u poziranju kad se potpisuju ugovori za tuđe projekte. Ponaša se kao da ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ggagga 20.01.2022 19:20
  A uhljeb u Lošinj uslugama???rićev zet?
  Bilo bi poučno i lijepo doznati kako je posao dobio Volarićev zet u Lošinj uslugama d.o.o.?
   
 • Vrijedilo je ...

  aleksa 20.01.2022 19:01
  Volarićev interesni šetebandijerizam
  Lik poput Volarića koji je iz hdz-a prešao u hns, pa iz hns-a u hsls, ali ga je Ivković ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 18:41
  Urota uz kavu i sladoled kod Dašmira
  Prvo si napisao "preko noći je sadašnji uvaženi vijećnik prešao u redove SDP-a i bio nositelj ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ......... 20.01.2022 18:13
  gost
  Koliko je meni poznato uvaženi vijećnik je najprije bio žeton od Garia Cappelli koji je ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 14:39
  Teorija zavjere
  Već i sama ova laž dovodi u sumnju i sve ostalo što si nasrao :lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 12:12
  Glas iz ureda gradonačelnika
  Kad gradonačelnik nije prisutan na poslu poslove prema zakonu obavlja zamjenik koji na ...
   
 • Vrijedilo je ...

  _____ 20.01.2022 09:55
  _____
  Zatvaranje očiju odgovornih i nadležnih pred bespravnom gradnjom, otvaranju puteva do ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 20.01.2022 09:52
  Interesi?
  U pravu ste, i o tome sam pisao. Izgleda da je jedino bitno tko gradi. Postoji li obrazac?
   
 • Vrijedilo je ...

  Trubilo 20.01.2022 09:21
  Broj stalnih stanovnika
  Stvaran broj stalnih stanovnika na našim otocima je još manji od prikazanih jer su u njemu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 20.01.2022 09:20
  Da...
  Mislim da sma ja jedini komentator koji već više godina upozorava na sustavnu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  asdf 20.01.2022 09:16
  Trend Grada za njih
  I to je dokaz da smo u trendu s ostatkom države pod vlasti HDZ-a. Ali na Kurilama je okupacija ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 19.01.2022 20:55
  Kurile
  Na Kuurilama je došlo do potpunog devastiranja uvale i bespravne gradnje ali tu prste i ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Statističar 19.01.2022 20:49
  Iq
  Statistika je točan zbroj netočnih podataka.
   
 • Vrijedilo je ...

  Prof. statistike 19.01.2022 19:34
  Mučiš podatke
  Popis je bio za razdoblje od 2011. do 2021. godine, a ne za razdoblje od 2001. do 2021.
   
 • Vrijedilo je ...

  Ilovik 19.01.2022 19:28
  Ružno pače
  Prijatelju! Ovo što se događa s Ilovikom i Mrtvaškom je ispravno? Okretanje leđa i ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Dolitl 19.01.2022 18:35
  Doktor
  Profesore,sjedi 1. Točno ti je rečeno: Grad Mali Lošinj 2001-7542 stanovnika 2021-7565 ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Prof. statistike 19.01.2022 18:15
  Mučenje podataka
  Ako dovoljno dugo mučiš podatke priznat će sve što zahtijevaš. Priznat će i da manjak od ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Muscidae anus 19.01.2022 17:56
  :::
  Temeljem samo jedne rečenice mudar komentator je u liku Aleksandra Volarića prepoznao ...
   
 • Vrijedilo je ...

  VABOHU 19.01.2022 17:29
  TOHU
  Proces iseljavanja Hrvata tijekom povijesti nigdje nije, osim možda na otoku Braču, obuhvatio ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 19.01.2022 14:38
  ...
  Most se je nekad spominjao,nije loša ideja.Navodno da će na Krku raditi još jednu rampu za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Vandali 19.01.2022 13:48
  Tako kaže Ana
  4 čovjeka odlučilo za 120 ljudi.Stvarno neznam kako se to zove?
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 19.01.2022 13:40
  Drastična razlika
  Na otoci.net piše "Nakon što je su u petak objavljeni rezultati jesenas obavljenoga popisa ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 19.01.2022 13:31
  ....
  Pokreni lustraciju?Uvij ek komunizam i nakon 30 godina kriv.Izgleda da komunizam ide u ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Čeper 19.01.2022 09:40
  Dezinfekcija od istine
  Sponzor samozatajne, šutljive članice GV udate Magazin se nije oglasio na Frankovićevom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Žuja 19.01.2022 08:19
  Odgovornost
  Krivnju baca na vlast zadnjih deset godina. A vlast su bili HDZ, Kapeli, Kučić i žetončići ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 19.01.2022 08:11
  .......
  Gospodin Franković nije nikoga oblatio,ali krivnju baca na gradonačelnicu, a iseljavanje ...