Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

Prije gotovo dvije godine pod naslovom Urbanistički genocid malog pitoresknog sela – Ustrine (otok Cres – Grad Mali Lošinj) objavljen je članak o devastaciji ovog sela na otoku Cresu koje administrativno pripada Gradu Malom Lošinju. U tom se članku nije pisalo o ljepotama ovog bisera na brežuljku koji se uzdiže iznad Kvarnerskog zaljeva s predivnim pogledom na otvoreno more i otoke ispod kojeg se nalaze predivne šljunčane plaže. Iako objavljen prvog travnja (1.4.2022.) članak nije bio šala već ozbiljan osvrt na gorući problem prostorne anarhije i apel za pomoć svih mjerodavnih. Opisano je bilo stanje u prostoru i njegovo devastiranje od strane bahatih pojedinaca uz pasivnost Mjesnog Odbora (MO) Ustrine, gradskih vlasti, lokalne udruge »Tunera« te svih nadležnih tijela koja do današnjeg dana nisu obuzdali niti sankcionirali sudionike

Ruganje zakonima, sprdanje pravnom sustavu, gradskoj i državnoj vlasti danas poprima novu dimenziju. Beskrupulozni vlasnici zemljišta ohrabreni i potpomognuti općim neradom nadležnih službi nastavljaju nelegalne aktivnosti i sustavno uništavaju prostor. Korupcijska hobotnica, nezasitna pohlepa i kratkovidnost uhljeba u nadležnim i odgovornim tijelima Ustrinama nanose nepopravljivu štetu čineći ih klasičnim primjerom neodgovornosti i sramotom pravnog sustava i civiliziranog društva.
Ustrine su postale meka za investitore s možebitnim viškom ulagačkog kapitala i individualnim porivom za investiranje bez potrebne dokumentacije, željom za krčenje šume i uništavanjem krajolika te divlju gradnju na svakom koraku.

Navođenje konkretnih primjera pokazat će trenutno stanje te razvoj situacije u razdoblju od nepune dvije godine – periodu između objave ova dva članka.

Svaki primjer potkrijepljen je izvornim fotografijama s terena, a imena vlasnika prikupljena su iz javno dostupnih servisa. Navode iz članka svatko može provjeriti pristupom na mrežne stranice po brojevima katastarskih čestica, odnosno zemljišno knjižnih uložaka. Dakle, radi se o javnom predstavljanju dokaza za koje tražimo da ih nadležne institucija preuzmu i obrade.

Kao trajno rješenje od Države te svih njenih nadležnih organa zahtijevamo sankcioniranje svih protuzakonitih postupaka, zaustavljanje svih nelegalnih radnji, povratak prostora u prvobitno stanje te trajan nadzor u cilju da se ne ponovi učinjena šteta.

U prvoj fazi bit će opisano deset slučajeva, a uz ovaj uvod Primjer 1. Novootvoreno gradilište uz obalni pojas podno sela Ustrine – uvala Županj.
k.č.br. 365/1, 365/2, MB302520, k.o. USTRINE – u načelu obje čestice katastarski opisane kao ŠUMA.

U prilogu su fotografije koje potkrijepljuju opisano – devastacija prostora u pripremi za možebitnu gradnju objekata.

Na teren je dovedena teška građevinska mehanizacija, pokrčena je šuma, probijeni su putevi do uključujući samog obalnog pojasa. Na obalnom pojasu je građevinskom mehanizacijom – teškim strojem - složen kameni zid te su učinjene stepenice za pristup moru. Iskopana je jama vjerojatno za otpadne vode objekta koji će u nekoj budućnosti kao i mnogi drugi biti izgrađen ili postavljen. Sve je na udaljenosti dobačaja kamena u more – devastacije vrijedna divljenja hrabrosti i bahatosti investitora.

Tko je investitor?

Nema table sa natpisima o podacima investitora, izvođača, nadzora te eventualno izdanih dozvola i rješenja.
Može se jasno vidjeti u zemljišnim knjigama te katastru tko su vlasnici odnosno posjednici.

Gospoda Sokolic te Buza nastavno bi trebala biti upitana za odgovore.

Krajobraz se mijenja u korijenu, iščupana su stabla, sravnjen je teren uz obalu mora. Na samom pristupu uvale Županj postojeći pristupni kameni puteljak uz suhozid doslovce je sravnjen te pretvoren u ravnu padinu šta sada pristup plaži čini poprilično izazovnim obzirom da se mora pješke proći po izbrazdanoj padini devastiranoj teškom mehanizacijom.

Ista ta teška mehanizacije – građevinski stroj gusjeničar vožen je cestom iz sela Ustrine prema moru. Stroj težak kao barem desetak automobila vožen je do lokacije na taj način uništavajući cestu koja vapi za obnovom već desetljećima. Prošao je građevinski teški stroj centrom sela Ustrina, spustio se uz kuće stare jezgre uskom cestom do mora mrveći pred sobom i ono malo neostećenoga kolnika šta je ostalo na uredno ucrtanoj nerazvrstanoj cesti US-2.

Zar se vlasnik mehanizacije i same firme - "Mavrinac niskogradnja – prijevoz – mehanizacija" kako piše na samome stroju - koja je angažirana ne priupita u kakav zahvat se to ide bez potrebe da se prikaže barem nekakva dokumentacija koja potkrepljuje legitimnost angažmana prije zahvata na prostoru? Svaki ugovorni građevinski subjekt također je podložan kažnjavanju ukoliko nema dokumentacije o potrebnom angažmanu na takvom projektu vodeći se zakonodavstvom RH. Posla inspekcijskom nadzora u ovom slučaju ima i za Hrvatske Šume obzirom da je čestica zavedena u zemljišnim knjigama kao šumsko područje.

Kako je već spomenuto pristup moru iz samoga sela Ustrine omogućen je nerazvrstanom cestom oznake US-2 po zadnjoj klasifikaciji. To je u načelu tehnički manjkava te neodržavana cesta kojom se zimi prometuje slobodno dok se u ljetnom dijelu godine promet ograničava rampom.

Magnetne kartice za otvaranje rampe programira te izdaje trenutni predsjednik MO Ustrine po cijeni te ključu samovolje uz prešutno znanje te odobravanje gradske firme "Lošinj Usluge".

Devastacija u uvali Županj podno Ustrina događa se sada, trenutno te bez ikakve reakcije nadležnih počevši od lokalne razine pa dalje.

1a

2

3

4

5

6

7

8

9

91

92

93

94

95

96

97

99

991

992

993

994

995

Inače, uvala Županj te susjedna uvala Krušina podno Ustrina poznati su raj za bespravnu gradnju – pisalo se i prije. Postoje deseci bespravnih građevinskih fiksnih objekata, također nešto montažnih objekata u općem neredu  prostora devastiranog do neprepoznatljivosti.

Svi objekti u uvalama Županj te Krušina spojeni su na vodnu infrastrukturu preko jednog jedinog legalnog priključka kojim gospodari trenutni predsjednik MO Ustrine. Isti izdaje nove priključke po potrebi, mjesečno naplaćuje "račune" te očito bez srama odnosno intervencije uprave Vodoopskrbe i Odvodnje Cres-Lošinj slobodno nastavlja s uhodanom ilegalnom praksom.

 

 U sljedećem nastavku Primjer 2. Novootvoreno nezaštićeno gradilište u samom centru sela Ustrine

- k.č.br. *68, MB 302520 k.o. USTRINE.

Komentari: 

143 # samo naprijeddežurni 2023-12-02 22:16
Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala Krušina je primjer)
A kada domaci radi na svojoj djedovini onda ne može i ne smije, visoki su kriteriji iako rade bez papira...
A što je sa Talijanom (domacim) koji je sagradio TRI kuce prije plaže, nitko nije digao glas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # ,,,,gost 2023-12-03 03:08
I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio tri kuće prije plaže?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # "Zašto baš sada"hranitelj tuljana 2023-12-03 09:12
Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji govori baš o jednom specifičnom slučaju, postoji opravdana sumnja da nedostaje cijeli kontekst, a to je da se vjerojatno radi o PR-u jedne stranke. Vjerujem da će, naglo, pred izbore ovakvih "članaka" biti još više.

"U subotu, 14. listopada, u Splitu je osnovana nova politička stranka ‘Javno Dobro’, koja korijene vuče iz Građanska inicijative ‘Javno je dobro’. Moto novoosnovane stranke je ‘Ni lijevo ni desno nego javno’.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednicu stranke izabrana je Vladimira Mascarell, dok će funkciju glavne tajnice obnašati Eleonora Mandić. Vodstvo stranke čine također i članovi Vijeća stranke: Željan Jurlin, Arsen Mujagić, Marijana Šešelja Botić, Ladislav Radoslović i Nikola Duper. "
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Preseravanjeaz 2023-12-03 09:49
Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije prepoznato kao trolanje radi omalovažavanja autora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# 101Guest 2023-12-03 17:49
Ovaj komentar je obrisao administrator
06 # Plenki ipak prelomiogost 2023-12-03 15:26
Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje
lidermedia.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Nidže vesseGuest 2023-12-03 17:50
Ovaj komentar je obrisao administrator
63 # NEĆEhranitelj tuljana 2023-12-03 17:53
Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i bespravno sagrađena izbetonirana sunčališta ispred kuća na obali, između Pieski i Vinikova (neće).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ljigagost 2023-12-03 18:29
On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Pametovanjebr 2023-12-04 08:10
Ima saznanja a ne prijavljuje. A može i anonimno. Tuđim nježnikom bi gloginje mlatio. A stalno nešto pametuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # ...hranitelj tuljana 2023-12-04 10:15
Admin je opet obrisao sve što sam napisao. "Članak" i "komentatori" djeluju kao jedno, nema nikakve rasprave ili neslagnja. Umjetno stvoren "stav javnosti". A ta "javnost" cijelo vrijeme koristi iste fraze...nisam prtvi put pisao o pojedinim slučajevima sumnje na betoniranje na pomorskom dobru. Svaki put mi se javio komentator koji je to popratio istim riječima. I ja i ti znamo da ovdje raspravčjam samo s jednim čovjekom, ali daj se potrudi malo...uvijek jednak odgovor. Nikad "komentatori" nisu tj. nije iznenađen time što sam napisao. Uvijek iz njegovog odgovora da se isčitati da jaaako dobro zna o tim slučajevima, ali isto tako da jako dobro zna da bi diranje u te slučajeve koštalo autora (kako sam piše) muda i opečenih prstiju. Zašto ovo pišem iako znak da će admin obrisati? Pa za svoju zbirku kad konačno učinim javno dostupno svima zainteresiranim a da vide što je sve admin brisao i što je sve ostavljao. Kako je krojio komentare. Kako nije poštivao vlastita pravila komentiranja. Kako je dozvoljavao vrijeđanje i gušio argumentirani raspravu itd...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # 'Besposlen pop jariće krsti' ili ...Admin. 2023-12-04 10:37
Citat hranitelj tuljana:
Zašto ovo pišem iako znak da će admin obrisati? Pa za svoju zbirku kad konačno učinim javno dostupno svima zainteresiranima da vide što je sve admin brisao i što je sve ostavljao. Kako je krojio komentare. Kako nije poštivao vlastita pravila komentiranja. Kako je dozvoljavao vrijeđanje i gušio argumentirani raspravu itd...
Bit će zanimljivo vidjeti hoće li u toj zbirci biti i primjeri kako h.t. sam nije poštovao pravila komentiranja, kako je vrijeđao sudionike u raspravama i gušio rasprave uobičajenim metodama trolanja. Propusti li ih prezentirati učinit će to administrator.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # ...hranitelj tuljana 2023-12-04 11:14
Citat Admin.:
kako je vrijeđao sudionike u raspravama i gušio rasprave uobičajenim metodama trolanja.
Koji put sam imao nešto grublji nastup ali omjer kad sam ja to napravio prema onome kad sam bio žrtva vrijeđanja i "uobičajenih metoda trolanja" tj. eristike, sofizama, logičkih pogrešaka, strašila i skretanja rasprave na gramatičke ili pravopisne pogreške, je (barem) 1:60.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Nema opravdanjaAdmin. 2023-12-04 11:39
Nikakav omjer ne opravdava tvoje ispade i sustavno skretanje rasprava na svoju virtualnu osobnost kao moralnu i političku vertikalu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ne da nije stalo...Bura 2023-12-05 08:16
Hej javnosti pa ne da nije stalo gradilište nego se još dovuklo mehanizacije.

Radovi prema osmišljenome samo investitorima znanome planu ide dalje u punom jeku.

Uz more, na očigled sviju.
Nitko ništa ne zna.
Nitko ništa ne poduzima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
51 # Slijepa ulicahranitelj tuljana 2023-12-05 11:54
Citat Bura:
Hej javnosti pa ne da nije stalo gradilište nego se još dovuklo mehanizacije.
Radovi prema osmišljenome samo investitorima znanome planu ide dalje u punom jeku.
Uz more, na očigled sviju.
Nitko ništa ne zna.
Nitko ništa ne poduzima.
Prijaviti na više adresa, poslati raznim medijima (npr. Morski ili sl.)...nema koristi od pisanja ovdje...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # .....gost 2023-12-06 10:13
Pa prijavi konjino umjesto što tu di nema koristi naređuješ da se prijavi. :-) Ali sigurno ćeš se opet izvlaćiti da nemaš saznanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Inspektorat, redari?Pada kiša 2023-12-05 08:20
Primjer vrijedan zapitati se da li uopće imamo posla s normalnim ljudima.

Gdje je nestala odgovornost pojedinca, respekt prema vlastitoj državi i zakonima?

Ovakav primjer te istup kojim se javnosti prezentira stvarnost vrijedan je čin društveno odgovorne osobe.

Bilo bi hvale vrijedno ako nadležni reagiraju te zasigurno poticaj da se javnim istupima pomogne sustavu početi nešto rješavati odnosno sankcionirati ovakvo prostorno barbarstvo.

Tkogod je već komentirao da se domaćeg proziva a strance tolerira evo mu zadatak da lijepo opiše te prezentira na šta je i koga točno mislio.

Neka slika i riječ budu dokaz kojim će se osvježiti čime da se inspektorat pozabavi.
Mirno spavajte, vjerojatno samo trošenje vremena ali ipak svaka čast te samo naprijed na inicijativi.

Čekamo još ovakvih objava tekstova s konkretnim te stvarnim informacijama.
Hvala! Bravo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kartice za rampu na prodajuPlaninar 2023-12-05 11:58
Gdje se mogu dobiti kartice prema plaži u Ustrinama, mjesni odbor, gostionica?
Pošto idu?
Pješačio sam par puta po onoj strmini otpale su mi noge i izgorjeli smo.
Lijepo mjesto ali da se vidi nered na svakom koraku, stoji komentar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ....hranitelj tuljana 2023-12-05 13:32
Citat Planinar:
Gdje se mogu dobiti kartice prema plaži u Ustrinama, mjesni odbor, gostionica? Pošto idu?
Nikad nisam platio za tu karticu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ...dimi seVjetar 2023-12-07 08:12
E moj sustave, vi koji čitate na položajima.... sramite se.
Inspekcijo pristupite! Komunalni redari van iz rupe!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Mrmo 22.02.2024 08:51
  ......
  Danas je 14 dana od izvanredne sjednice gradskog vijeća, a pozivi za redovnu sjednicu moraju biti objavljeni najmanje 7 dana prije sljedeće sjednice. Znači, ništa još najmanje 7 dana, a posljednja redovna sjednica GV je održana još 14. prosinca 2023.

  Read more...

   
 • Dobro upravljanje gradom

  ppu-prof_Pr 22.02.2024 08:48
  Утепление и штукатурка дома снаружи цена
  Наша бригада профессиональны х исполнителей готова предлагать вам актуальные средства, которые не только предоставят надежную охрану от заморозков, но и подарят вашему собственности трендовый вид. Мы эксплуатируем с новейшими компонентами, ассигнуруя ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Mrmo 22.02.2024 08:51
  ......
  Danas je 14 dana od izvanredne sjednice gradskog vijeća, a pozivi za redovnu sjednicu moraju ...
   
 • Dobro upravljanje gradom

  ppu-prof_Pr 22.02.2024 08:48
  Утепление и штукатурка дома снаружи цена
  Наша бригада профессиональны х исполнителей готова предлагать вам актуальные средства ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...