Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

Prije gotovo dvije godine pod naslovom Urbanistički genocid malog pitoresknog sela – Ustrine (otok Cres – Grad Mali Lošinj) objavljen je članak o devastaciji ovog sela na otoku Cresu koje administrativno pripada Gradu Malom Lošinju. U tom se članku nije pisalo o ljepotama ovog bisera na brežuljku koji se uzdiže iznad Kvarnerskog zaljeva s predivnim pogledom na otvoreno more i otoke ispod kojeg se nalaze predivne šljunčane plaže. Iako objavljen prvog travnja (1.4.2022.) članak nije bio šala već ozbiljan osvrt na gorući problem prostorne anarhije i apel za pomoć svih mjerodavnih. Opisano je bilo stanje u prostoru i njegovo devastiranje od strane bahatih pojedinaca uz pasivnost Mjesnog Odbora (MO) Ustrine, gradskih vlasti, lokalne udruge »Tunera« te svih nadležnih tijela koja do današnjeg dana nisu obuzdali niti sankcionirali sudionike

Ruganje zakonima, sprdanje pravnom sustavu, gradskoj i državnoj vlasti danas poprima novu dimenziju. Beskrupulozni vlasnici zemljišta ohrabreni i potpomognuti općim neradom nadležnih službi nastavljaju nelegalne aktivnosti i sustavno uništavaju prostor. Korupcijska hobotnica, nezasitna pohlepa i kratkovidnost uhljeba u nadležnim i odgovornim tijelima Ustrinama nanose nepopravljivu štetu čineći ih klasičnim primjerom neodgovornosti i sramotom pravnog sustava i civiliziranog društva.
Ustrine su postale meka za investitore s možebitnim viškom ulagačkog kapitala i individualnim porivom za investiranje bez potrebne dokumentacije, željom za krčenje šume i uništavanjem krajolika te divlju gradnju na svakom koraku.

Navođenje konkretnih primjera pokazat će trenutno stanje te razvoj situacije u razdoblju od nepune dvije godine – periodu između objave ova dva članka.

Svaki primjer potkrijepljen je izvornim fotografijama s terena, a imena vlasnika prikupljena su iz javno dostupnih servisa. Navode iz članka svatko može provjeriti pristupom na mrežne stranice po brojevima katastarskih čestica, odnosno zemljišno knjižnih uložaka. Dakle, radi se o javnom predstavljanju dokaza za koje tražimo da ih nadležne institucija preuzmu i obrade.

Kao trajno rješenje od Države te svih njenih nadležnih organa zahtijevamo sankcioniranje svih protuzakonitih postupaka, zaustavljanje svih nelegalnih radnji, povratak prostora u prvobitno stanje te trajan nadzor u cilju da se ne ponovi učinjena šteta.

U prvoj fazi bit će opisano deset slučajeva, a uz ovaj uvod Primjer 1. Novootvoreno gradilište uz obalni pojas podno sela Ustrine – uvala Županj.
k.č.br. 365/1, 365/2, MB302520, k.o. USTRINE – u načelu obje čestice katastarski opisane kao ŠUMA.

U prilogu su fotografije koje potkrijepljuju opisano – devastacija prostora u pripremi za možebitnu gradnju objekata.

Na teren je dovedena teška građevinska mehanizacija, pokrčena je šuma, probijeni su putevi do uključujući samog obalnog pojasa. Na obalnom pojasu je građevinskom mehanizacijom – teškim strojem - složen kameni zid te su učinjene stepenice za pristup moru. Iskopana je jama vjerojatno za otpadne vode objekta koji će u nekoj budućnosti kao i mnogi drugi biti izgrađen ili postavljen. Sve je na udaljenosti dobačaja kamena u more – devastacije vrijedna divljenja hrabrosti i bahatosti investitora.

Tko je investitor?

Nema table sa natpisima o podacima investitora, izvođača, nadzora te eventualno izdanih dozvola i rješenja.
Može se jasno vidjeti u zemljišnim knjigama te katastru tko su vlasnici odnosno posjednici.

Gospoda Sokolic te Buza nastavno bi trebala biti upitana za odgovore.

Krajobraz se mijenja u korijenu, iščupana su stabla, sravnjen je teren uz obalu mora. Na samom pristupu uvale Županj postojeći pristupni kameni puteljak uz suhozid doslovce je sravnjen te pretvoren u ravnu padinu šta sada pristup plaži čini poprilično izazovnim obzirom da se mora pješke proći po izbrazdanoj padini devastiranoj teškom mehanizacijom.

Ista ta teška mehanizacije – građevinski stroj gusjeničar vožen je cestom iz sela Ustrine prema moru. Stroj težak kao barem desetak automobila vožen je do lokacije na taj način uništavajući cestu koja vapi za obnovom već desetljećima. Prošao je građevinski teški stroj centrom sela Ustrina, spustio se uz kuće stare jezgre uskom cestom do mora mrveći pred sobom i ono malo neostećenoga kolnika šta je ostalo na uredno ucrtanoj nerazvrstanoj cesti US-2.

Zar se vlasnik mehanizacije i same firme - "Mavrinac niskogradnja – prijevoz – mehanizacija" kako piše na samome stroju - koja je angažirana ne priupita u kakav zahvat se to ide bez potrebe da se prikaže barem nekakva dokumentacija koja potkrepljuje legitimnost angažmana prije zahvata na prostoru? Svaki ugovorni građevinski subjekt također je podložan kažnjavanju ukoliko nema dokumentacije o potrebnom angažmanu na takvom projektu vodeći se zakonodavstvom RH. Posla inspekcijskom nadzora u ovom slučaju ima i za Hrvatske Šume obzirom da je čestica zavedena u zemljišnim knjigama kao šumsko područje.

Kako je već spomenuto pristup moru iz samoga sela Ustrine omogućen je nerazvrstanom cestom oznake US-2 po zadnjoj klasifikaciji. To je u načelu tehnički manjkava te neodržavana cesta kojom se zimi prometuje slobodno dok se u ljetnom dijelu godine promet ograničava rampom.

Magnetne kartice za otvaranje rampe programira te izdaje trenutni predsjednik MO Ustrine po cijeni te ključu samovolje uz prešutno znanje te odobravanje gradske firme "Lošinj Usluge".

Devastacija u uvali Županj podno Ustrina događa se sada, trenutno te bez ikakve reakcije nadležnih počevši od lokalne razine pa dalje.

1a

2

3

4

5

6

7

8

9

91

92

93

94

95

96

97

99

991

992

993

994

995

Inače, uvala Županj te susjedna uvala Krušina podno Ustrina poznati su raj za bespravnu gradnju – pisalo se i prije. Postoje deseci bespravnih građevinskih fiksnih objekata, također nešto montažnih objekata u općem neredu  prostora devastiranog do neprepoznatljivosti.

Svi objekti u uvalama Županj te Krušina spojeni su na vodnu infrastrukturu preko jednog jedinog legalnog priključka kojim gospodari trenutni predsjednik MO Ustrine. Isti izdaje nove priključke po potrebi, mjesečno naplaćuje "račune" te očito bez srama odnosno intervencije uprave Vodoopskrbe i Odvodnje Cres-Lošinj slobodno nastavlja s uhodanom ilegalnom praksom.

 

 U sljedećem nastavku Primjer 2. Novootvoreno nezaštićeno gradilište u samom centru sela Ustrine

- k.č.br. *68, MB 302520 k.o. USTRINE.

Komentari: 

143 # samo naprijeddežurni 2023-12-02 22:16
Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala Krušina je primjer)
A kada domaci radi na svojoj djedovini onda ne može i ne smije, visoki su kriteriji iako rade bez papira...
A što je sa Talijanom (domacim) koji je sagradio TRI kuce prije plaže, nitko nije digao glas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # ,,,,gost 2023-12-03 03:08
I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio tri kuće prije plaže?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
133 # "Zašto baš sada"hranitelj tuljana 2023-12-03 09:12
Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji govori baš o jednom specifičnom slučaju, postoji opravdana sumnja da nedostaje cijeli kontekst, a to je da se vjerojatno radi o PR-u jedne stranke. Vjerujem da će, naglo, pred izbore ovakvih "članaka" biti još više.

"U subotu, 14. listopada, u Splitu je osnovana nova politička stranka ‘Javno Dobro’, koja korijene vuče iz Građanska inicijative ‘Javno je dobro’. Moto novoosnovane stranke je ‘Ni lijevo ni desno nego javno’.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednicu stranke izabrana je Vladimira Mascarell, dok će funkciju glavne tajnice obnašati Eleonora Mandić. Vodstvo stranke čine također i članovi Vijeća stranke: Željan Jurlin, Arsen Mujagić, Marijana Šešelja Botić, Ladislav Radoslović i Nikola Duper. "
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Preseravanjeaz 2023-12-03 09:49
Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije prepoznato kao trolanje radi omalovažavanja autora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# 101Guest 2023-12-03 17:49
Ovaj komentar je obrisao administrator
06 # Plenki ipak prelomiogost 2023-12-03 15:26
Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje
lidermedia.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Nidže vesseGuest 2023-12-03 17:50
Ovaj komentar je obrisao administrator
63 # NEĆEhranitelj tuljana 2023-12-03 17:53
Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i bespravno sagrađena izbetonirana sunčališta ispred kuća na obali, između Pieski i Vinikova (neće).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ljigagost 2023-12-03 18:29
On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Pametovanjebr 2023-12-04 08:10
Ima saznanja a ne prijavljuje. A može i anonimno. Tuđim nježnikom bi gloginje mlatio. A stalno nešto pametuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # ...hranitelj tuljana 2023-12-04 10:15
Admin je opet obrisao sve što sam napisao. "Članak" i "komentatori" djeluju kao jedno, nema nikakve rasprave ili neslagnja. Umjetno stvoren "stav javnosti". A ta "javnost" cijelo vrijeme koristi iste fraze...nisam prtvi put pisao o pojedinim slučajevima sumnje na betoniranje na pomorskom dobru. Svaki put mi se javio komentator koji je to popratio istim riječima. I ja i ti znamo da ovdje raspravčjam samo s jednim čovjekom, ali daj se potrudi malo...uvijek jednak odgovor. Nikad "komentatori" nisu tj. nije iznenađen time što sam napisao. Uvijek iz njegovog odgovora da se isčitati da jaaako dobro zna o tim slučajevima, ali isto tako da jako dobro zna da bi diranje u te slučajeve koštalo autora (kako sam piše) muda i opečenih prstiju. Zašto ovo pišem iako znak da će admin obrisati? Pa za svoju zbirku kad konačno učinim javno dostupno svima zainteresiranim a da vide što je sve admin brisao i što je sve ostavljao. Kako je krojio komentare. Kako nije poštivao vlastita pravila komentiranja. Kako je dozvoljavao vrijeđanje i gušio argumentirani raspravu itd...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # 'Besposlen pop jariće krsti' ili ...Admin. 2023-12-04 10:37
Citat hranitelj tuljana:
Zašto ovo pišem iako znak da će admin obrisati? Pa za svoju zbirku kad konačno učinim javno dostupno svima zainteresiranima da vide što je sve admin brisao i što je sve ostavljao. Kako je krojio komentare. Kako nije poštivao vlastita pravila komentiranja. Kako je dozvoljavao vrijeđanje i gušio argumentirani raspravu itd...
Bit će zanimljivo vidjeti hoće li u toj zbirci biti i primjeri kako h.t. sam nije poštovao pravila komentiranja, kako je vrijeđao sudionike u raspravama i gušio rasprave uobičajenim metodama trolanja. Propusti li ih prezentirati učinit će to administrator.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # ...hranitelj tuljana 2023-12-04 11:14
Citat Admin.:
kako je vrijeđao sudionike u raspravama i gušio rasprave uobičajenim metodama trolanja.
Koji put sam imao nešto grublji nastup ali omjer kad sam ja to napravio prema onome kad sam bio žrtva vrijeđanja i "uobičajenih metoda trolanja" tj. eristike, sofizama, logičkih pogrešaka, strašila i skretanja rasprave na gramatičke ili pravopisne pogreške, je (barem) 1:60.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Nema opravdanjaAdmin. 2023-12-04 11:39
Nikakav omjer ne opravdava tvoje ispade i sustavno skretanje rasprava na svoju virtualnu osobnost kao moralnu i političku vertikalu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ne da nije stalo...Bura 2023-12-05 08:16
Hej javnosti pa ne da nije stalo gradilište nego se još dovuklo mehanizacije.

Radovi prema osmišljenome samo investitorima znanome planu ide dalje u punom jeku.

Uz more, na očigled sviju.
Nitko ništa ne zna.
Nitko ništa ne poduzima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
51 # Slijepa ulicahranitelj tuljana 2023-12-05 11:54
Citat Bura:
Hej javnosti pa ne da nije stalo gradilište nego se još dovuklo mehanizacije.
Radovi prema osmišljenome samo investitorima znanome planu ide dalje u punom jeku.
Uz more, na očigled sviju.
Nitko ništa ne zna.
Nitko ništa ne poduzima.
Prijaviti na više adresa, poslati raznim medijima (npr. Morski ili sl.)...nema koristi od pisanja ovdje...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # .....gost 2023-12-06 10:13
Pa prijavi konjino umjesto što tu di nema koristi naređuješ da se prijavi. :-) Ali sigurno ćeš se opet izvlaćiti da nemaš saznanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Inspektorat, redari?Pada kiša 2023-12-05 08:20
Primjer vrijedan zapitati se da li uopće imamo posla s normalnim ljudima.

Gdje je nestala odgovornost pojedinca, respekt prema vlastitoj državi i zakonima?

Ovakav primjer te istup kojim se javnosti prezentira stvarnost vrijedan je čin društveno odgovorne osobe.

Bilo bi hvale vrijedno ako nadležni reagiraju te zasigurno poticaj da se javnim istupima pomogne sustavu početi nešto rješavati odnosno sankcionirati ovakvo prostorno barbarstvo.

Tkogod je već komentirao da se domaćeg proziva a strance tolerira evo mu zadatak da lijepo opiše te prezentira na šta je i koga točno mislio.

Neka slika i riječ budu dokaz kojim će se osvježiti čime da se inspektorat pozabavi.
Mirno spavajte, vjerojatno samo trošenje vremena ali ipak svaka čast te samo naprijed na inicijativi.

Čekamo još ovakvih objava tekstova s konkretnim te stvarnim informacijama.
Hvala! Bravo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kartice za rampu na prodajuPlaninar 2023-12-05 11:58
Gdje se mogu dobiti kartice prema plaži u Ustrinama, mjesni odbor, gostionica?
Pošto idu?
Pješačio sam par puta po onoj strmini otpale su mi noge i izgorjeli smo.
Lijepo mjesto ali da se vidi nered na svakom koraku, stoji komentar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ....hranitelj tuljana 2023-12-05 13:32
Citat Planinar:
Gdje se mogu dobiti kartice prema plaži u Ustrinama, mjesni odbor, gostionica? Pošto idu?
Nikad nisam platio za tu karticu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ...dimi seVjetar 2023-12-07 08:12
E moj sustave, vi koji čitate na položajima.... sramite se.
Inspekcijo pristupite! Komunalni redari van iz rupe!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ozbiljno. A ni da Admin nije brisao nitko od čitatelja svejedno ne bi znao tko prijavljuje. hranitelj tuljana je neosoba rekao bi premijer :lol:

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se i njihov poslovni prostor, pustila pipke na sve strane. Direktorica hadezejka sve joj omogućava, misli da će joj u gadezeju pomoći osoba koja prezire crkvu, vjeru ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske mačke, dok god postoji dovoljno mački u drugim dijelovima svijeta.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se spremao odgovoriti kad sam vidio da je sve nestalo. Vjerujem da je netko tom komentatoru šapnuo da je sa tim pitanjem pokazao da nikad nije prijavio ni jednu ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje strane, te izrazio čuđenje zašto se moje prijave ne vide. Ni jedno pravilo nisam prekršio ali je Admin odlučio izbrisati moj komentar kako nitko od čitatelja ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu gospođu se priča da je nesprtano koristila vozilo Doma. Je li i to ista ta gospođa? Ako je, stvarno je HDZ nemilosrdan prema opoziciji...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj je što je sjela na cestu, zatvorila promet i interventna ju je morala odnijeti. Stvarno veliko postignuće. Tim činom je pomogla mnogim žensms kao što pomaže djeci ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira za vrijeme okupacije, stalno pobune, diverzije, sabotaže... zar ne?

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u Velom i Malom Lošinju te u Osoru obilježili Dan antifašističke borbe. Po fotkama se vidi da je to blagdan kojeg se samo otaljava i slavi s figom u džepu samo zato ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije u odgoj djece i odgoj mačaka, navodno je potjerana iz društva za zaštitu životinja. Prema onom kako pomaže djeci, bolje za mačke da im ne pomaže. Ona pomaže ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego pročelnica jedinstvenog upravnog odjela. A stvarno je jedinstven kad na pitanje o bonovima za umirovljenike "zašto baš kod Jadranke" nije dobiven odgovor. A ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom vijeću nam pričaju da borba protiv bespravne gradnje bjesni, da se upravo spremaju poslati 150 prijava na državni inspektorat, a na službenoj stranici inicijative ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za legalnost ni ne mogu biti uspješne. Tako je i na zadnjoj sjednici GV bilo po tko zna koji put govora o pošasti bespravnog graditeljstva. Na tu temu je prema ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja zvuči naprosto depresivno. Citiram je u cjelosti: Dakle, nakon gotovo tri godine od kada je znani Slovenac devastirao uvalu Studenac, a temeljem prijave mještana Sv.

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za iskazivanje interesa. Za oglas o "relaksaciji uvjeta" gradonačelnica će prema cjeniku Novog lista iskeširati 2.239,30 €. i.imgur.com/0FuTQ87.jpg ...

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje interesa za posao stanogradnje štetan za Grad.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu većinu čine zastupnici istih klubova kao i do sada, samo u nešto drugačijim omjerima. Stoga će se sve politike drage ljevičarima i koje garantiraju unaprijed zadani ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije koja je već jednom dovela do najgoreg i najkrvavijeg svjetskog rata pita se novinarka Nacionala potaknuta izbornim uspjesima desničarskih stranala. A što se ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su nam, kao njima, žene rađale djecu. Ali valjda tako treba biti, slabo i efektno treba iz umrijeti, davno je Darwin pisao o tome. Evolucija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom vjerskom biznisu

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad nije bio blizu vlasti i nikad nije sudjelovao ili donio neku odluku koja je negativno utjecala na živote Hrvata, za razliku od onih koji su ga podmetnuli... ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik Matthew Bartulica, koji je i sam 2012. u svojoj župi dobio pritužbu za "nepropisno ponašanje".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen za pedofiliju. Udruga se reklamirala i tvrdnjama da je Bartuličin otac među prvima pregledao vidioce iz Međugorja.

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti vijećnike koji su ih postavili. Prema članku 47. Poslovnika o radu GV Nakon primljenog odgovora vijećnik može na sjednici Gradskog vijeća jedanput iznijeti ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku Priskiću. S tim u vezi pročitajte komentar na volim-losinj.org/.../... (https://volim-losinj.org/politika/3075-savjetnik-koji-sjedi-na-dvije-stolice#comment-83763) ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png (http://i.imgur.com/zlcX6mc.png)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da je taj čovjek kriminalac?’

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da ...