Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Osorski kulturocid?

Korisnička ocjena:  / 4
LošeNajbolje 

osorDa je neki od vijećnika "s krive strane" programa Ane Kučić Grad za tebe i politike HDZ-a Mali Lošinj koja se provodi uz potporu nestranačkih partnera problematizirao radove na kanalizaciji u Osoru, iako legitimni predstavnik građana on ne bi postigao ono što je uspjelo bivšoj novinarki i savjetnici bivše predsjednice države. Da se na sjednici Gradskog vijeća usudio tvrditi kako se zbog radova na kanalizaciji u Osoru odvija neshvatljiv kulturocid i da će vrijedni nalazi od helenističkog razdoblja pa sve do 17. stoljeća biti zatrpani, čuli bismo podsmješljivo omalovažavanje kako samog vijećnika tako i pitanja kao suvišnog, politikantskog i usmjerenog na demagoško stjecanje poena među biračima 

No Mirjana Hrga – kao stanovnica Osora  primorala je Anu Kučić da se na svojoj službenoj FB stranici oglasi vrlo umjerenom izjavom – citiram – Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, članovi Mjesnog odbora i mještani su zadovoljni da će uskoro imati suvremeni kanalizacijski sustav vrijedan visokih 5,1 milijuna Eura – i osigurala joj nastup na RTL televiziji. U ovoj suhoparnoj objavi gradonačelnica ne spominje pismo koje joj je u ime nezadovoljnih stanovnika i poduzetnika u Osoru uputila Mirjana Hrga: 

Poštovana Gradonačelnice Ana Kučić,
obzirom da ignorirate naš dopis u kojem Vas molimo da komunicirate s nama i objasnite nam što se uistinu događa u povijesnom gradu Osoru (dopis u privitku), turističkom biseru koji je neshvatljivo zapušten posljednjih godina, a spomenici kulture prepušteni zubu vremena (jedan od primjera Zidine Sv. Petra), prisiljeni smo zatražiti pomoć nadležnih ministarstava, povjerenika za informiranje ali i europskih institucija budući da se projekt aglomeracije koji je i izazvao nezadovoljstvo i strah građana za kulturnu baštinu, 85% financira iz fondova Europske unije.

Kao što je poznato, riječ je o izuzetno izazovnom projektu zbog arheoloških nalazišta koja su tek nekoliko centimetara ispod građevina koje čine današnji Osor (fotografija: Nalazište ispred Župnog dvora, u privitku).
Odlučili ste prekopati čak i glavnu ulicu, kaldrmu, koja odiše poviješću i daje mjestu štih koji ima stoljećima (fotografija: Rimska ulica). Strahujemo da će odluka o uvođenju kanalizacije za svega nekoliko kućanstava koliko ih ovdje ima (a samo mjesto nikada se neće moći širiti jer je riječ o strukturiranoj povijesnoj jezgri) – rezultirati štetom za naš Osor, ali i Republiku Hrvatsku.

l. Protivimo se namjeri da sva arheološka nalazišta ponovno zatrpate
Prema navodima predsjednika Mjesnog odbora Osora gsp. Kučića (u privitku) s nedavnog sastanka s izvođačima radova zaključeno je da:

„Nema značajnih nalaza (?!), pa onda nema ni potrebe od posebnih označavanja pojedinih lokacija. „
S druge strane, Vi u objavi na FB (u privitku), osvrćući se na isti sastanak tvrdite, citiramo:
„Na dosadašnjim trasama nađeno puno vrijednih nalaza od helenističkog perioda pa sve do 17. stoljeća, puno zidova, dokazi o postojanju gradskih termi i javnog WC-a. „
– Poštovana Gradonačelnice, možete li nas informirati koji je od ta dva navoda istinit?

ll. Tražimo označavanje arheoloških nalazišta
Gsp. Kučić tvrdi da se odustaje i od ostakljivanja par iznimno atraktivnih lokacija što smo u našem dopisu molili da razmotrite kao opciju koja bi, sigurni smo, uvelike pridonijela atraktivnosti ne samo našeg mjesta nego i Hrvatske kao turističke zemlje.

Skrećemo pozornost na gradove koji su posegnuli za takvim rješenjima, pa ne razumijemo zašto takvo što nije moguće u Osoru. Ako je ostakljivanje za Osor „skupo i komplicirano" kako na sastanku navode arheolozi i konzervatori (plaćamo porez, spomeničku rentu, dobili smo novac EU), vjerujemo da postoji prostor za razgovor i druge ideje koje bi omogućile bliski kontakt posjetitelja s nalazištima (ostavite barem jedno nalazište otvoreno i ograđeno staklenom ogradom).

lll. Nered uoči turističke sezone
U dopisu Vas upozoravamo na nedopustivu činjenicu da je privatno poduzeće „GP Krk", izvođač radova, uzurpirao jedinu površinu za parkiranje u Osoru sa svojim uredskim kontejnerima, WC-ima, mehanizacijom, građevinskim materijalom i smećem (prostor na ulazu u Osor pokraj rotora jer mi, kao turističko središte, parkiralište nemamo).
Očekujemo da što hitnije, a najkasnije do 15.lipnja 2023.:

– sklonite sve uredske kontejnere, WC-e, mehanizaciju, građevinski materijal i smeće kako biste oslobodili prostor za posjetitelje i stanovnike Osora.
Ne pristajemo da djelomično do 01.svibnja o.g. izmjestite dio navedenog, a ostavite kontejnere i WC-e jer to uistinu ne priliči jednom turističkom središtu.
Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama tražimo:
– uvid u troškovnik za izvođenje radova kako bismo doznali tko je dopustio privatnom poduzeću uzurpaciju/najam javne površine i za koji iznos?
– Informaciju tko plaća električnu energiju koju „GP Krk" koristi u svojim improviziranim uredima na spomenutoj površini?
Osim nereda koji je izazvan lošom dinamikom i načinom rada, smatramo da ste grubo prekršili demokratske standarde prilikom odluke o prihvaćanju projekta aglomeracije.

lV. Kršenje demokratke procedure
Smatramo krajnje nedemokratskim izbjegavanje traženja mišljenja građana o odluci da se pristupi ovako izazovnom i za Osor u osnovi vrlo spornom projektu (premali broj kućanstava za tako opsežan i delikatan projekt). Građane ste doveli pred svršen čin, sazvavši sastanak na spomenutu temu tek 22.studenog 2022., iako je prekapanje Osora počelo 01.studenog 2022., a Ugovor potpisan mnogo ranije!

Nezadovoljstvo pojedinaca zbog dvojbene opravdanosti projekta, utišano je obećanjem da će dobiti „besplatan ključni priključak" te argumentom da je to sjajna prilika da napokon doznamo što se nalazi ispod zemlje.

a) Sada kada otkrivamo što je ispod zemlje, suočavamo se s prijetnjom da niti jedno od nalazišta neće biti iskorišteno za dodatnu promociju i potvrđivanje povijesne važnosti našeg mjesta, otoka i države.
b) Vezano uz obećanje „besplatnog ključnog priključka" stvoren je dojam da građani neće biti izloženi značajnijem trošku. Tada niste spominjali obvezu mogućih sondiranja ni trošak arheologe na račun stanovnika, a sada, u već spomenutom Izvješću predsjednika Mjesnog odbora navodi se da su vlasnici kuća sami dužni snositi eventualne troškove do priključka u svom domu, okućnici, vrtu, kao što su eventualni iskopi, sondiranja, arheologija itd. (izvješće MO u privitku).

Suvišno je podsjećati da živimo u povijesnom gradu. Iskopa će biti. Neki stanovnici septičke jame imaju doslovno u kućama ili u stražnjim dvorištima što podrazumijeva da će biti izloženi nužnosti prekapanja kuća i dvorišta! Dakle, pretpostavka potrebe za sondiranjima i arheolozima čini se prilično izvjesnom i nemalim troškom.

Smatramo da je bilo pravedno prije odluke o izvođenju zahvata aglomeracije u Osoru pitati i stanovnike tog mjesta za mišljenje, konkretno im objasniti što će eventualno morati sami financirati i pitati ih mogu li uopće izdržati takav trošak. Umjesto toga, počelo je prekapanje bez prethodnog mišljenja i suglasnosti građana, uz prijetnju da će onima koji ne pristanu na uvođenje kanalizacije biti isključena voda (izjava člana uprave Vodoopskrbe i odvodnje Cres Lošinj d.o.o. gsp. Nevena Kruljca 22.studenog 2022. u Osoru)!

Što ćete? Uskratiti nam temeljno ljudsko pravo na vodu?
Posve neshvatljiv i neprimjeren način političkog djelovanja i komunikacije.

Molimo odgovor:
– Je li istinit navod predsjednik MO gsp. Kučića da će vlasnici kuća sami snositi eventualne troškove do priključka u svom domu, okućnici, vrtu, kao što su eventualni iskopi, sondiranja, arheologija itd?

V. ZAKLJUČNO
Kolika je nebriga za Osor govori i podatak da je još jedna turistička atrakcija i objekt od vitalne važnosti za naše mjesto – pokretni most na kanalu u Osoru – mjesecima bio izvan funkcije. I taj smo Vam dopis poslali s molbom da učinite sve što je u Vašoj moći, da nas informirate u čemu je problem i pomognete našim ribarima koji su onemogućeni u svojoj djelatnosti jer ni drugi pokretni most, „Privlaka", već mjesecima ne radi. Kako je uopće moguće da mostovi od vitalne važnosti za otok mjesecima budu izvan funkcije?

I na kraju, gradonačelnice Kučić, molimo Vas da se jedan ovako šarmantan i atraktivan povijesni grad prestane tretirati kao prolazna stanica do Malog Lošinja. Mi smo puno više od toga. Ne zahvaljujući nama, nego povijesti. Zbog svoje povijesti i kulture Osor je vrijedan dio turističke slike Republike Hrvatske, mjesto vrijedno divljenja. Ako to ne vidite i ne razumijete, problem je veći od ijednog ranije spomenutog.

Mirjana Hrga,
u ime nezadovoljnih stanovnika i poduzetnika u Osoru

Na znanje:
NINA OBULJEN KORŽINEK, Ministrica kulture i medija RH
NIKOLINA BRNJAC, Ministrica turizma i sporta RH
ZORAN PIČULJAN, Povjerenik za informiranje RH
U Osoru, 22.03.2023.

Hrvatska danas: Neshvatljiv kulturocid u Osoru: Vrijedne nalaze helenističkog razdoblja pa sve do 17. stoljeća zatrpat će zbog – kanalizacije

Komentari: 

211 # .......... 2023-03-29 13:04
Baš nju briga i za građane i za Hrgu, zna ona odakle vjetar puše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Osorski rekvijem za AKgost 2023-03-29 14:49
Citat .....:
Baš nju briga i za građane i za Hrgu, zna ona odakle vjetar puše.
Sumnjam da ju nije briga. Voli se ona producirati, ali ukazivanje na TV radi propasti projekta Mrtvaška, odcjepljenja Unija i sad zbog Osora joj ne može prijati. Ma ne zbog građana Lošinja i jedne Hrge nego zbog pozicije u stranci. AP ima problema preko glave i bez jedne malomišćanske šerifice :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Vjetrovi iz RemetincaI tako to odnekuda puše 2023-03-29 15:59
Kad se AK sjeti Gabrijele Žalac, brine je i povjetarac. AP trenutno nije briga za trećerazrednu političarku sa nekog otoka.
Ako uskoro ne smjesti Todorića u zatvor, mogao bi se uskoro i sam tamo naći, zajedno sa pola svoje bande.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Kud Hrga okom, Ana skokom!gost 2023-03-29 18:24
Citat I tako to odnekuda puše:
Kad se AK sjeti Gabrijele Žalac, brine je i povjetarac. AP trenutno nije briga za trećerazrednu političarku sa nekog otoka.
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU] u kojem piše "Sastala sam se danas u Osoru s grupom mještana kako bi razgovarali o projektima vezanim uz očuvanje Osora i njegovih arheoloških nalazišta. Dotakli smo se nekoliko važnih tema poput uvjeta priključka na kanalizaciju, dodatnih parkirnih mjesta i prometovanja jezgrom Osora, kvara mosta te prezentacije arheoloških iskopina," itd... To je slika i prilika demokracije na otoku njenih djedova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...Milutin 2023-03-29 19:05
Mislim da je njen najveći uspjeh otvaranje teniskog turnira u Velom Lošinju. Tu nikako nije mogla omanuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Neugodno mi je zbog ovih ljudi sto nas vodegost 2023-06-28 16:05
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU] u kojem piše "Sastala sam se danas u Osoru s grupom mještana kako bi razgovarali o projektima vezanim uz očuvanje Osora i njegovih arheoloških nalazišta...
Hoće li Hrga i ovime nagnati gradonačelnicu na reakciju kakva ne uspjeva cijeloj lošinjskoj oporbi? ‘S pravom uriniraju po Hrvatima’ kaže bivša TV voditeljica Hrga. Njoj je dosta, ima štošta za reći o hrvatskom turizmu, a posebno o stanju u Osoru:

Pohlepni, primitivni, neodgojeni i neobrazovani ne možemo ni biti svjesni bogatstva koje smo naslijedili nego sukladno svom dometu – koljemo tele zbog šnicle. Nastavimo li ovako, propast nam je zagarantirana”.

”I ‘moj’ Osor, na putu za betonizirani i sad već svakog šarma lišeni Mali Lošinj, turisti prolaze kao nekad Karlobag. I da žele, nemaju gdje stati jer – ‘sokol (vlast) ga nije volio’. Naime i danas, 27.06., unatoč čvrstom “obećanju” gradonačelnice i njezine svite da tako nakon 15.06. neće biti, stoje kontejneri privatnog građevinskog poduzeća. Skupo im se izmjestiti. Bolje neka Osor pati. Ionako nitko od tih lošinjskih “faca” nema kuću u Osoru. A da gosti stanu. Da uspiju uopće od table građevinara vidjeti smjerokaze, odmah iza zida našli bi ostatke katedrale iz 4.st, krstionicu da ne zamaram s Osorom, jer tu nema spasa, ne zanima ih. To je sada sasvim jasno. Međutim, 10tak km dalje, ponovno senzacija. Francusko-hrvat ski tim upravo cisti nalazište vile iz 2.stoljeća i pripadajuće crkve, krstionice…čuda . Pitajte me očekujem li da će bar ovo privesti svrsi i privuci fine goste kojima je umjesto bljuvotine i ćevapa draža senzacija od povijesti i arheologije i ne pitaju koliko sto košta jer koliko god da košta, nije previše? Neće. Pustit će da propada kao i senzacionalne Zidine Sv. Petra u Osoru. Oni jednostavno ne razumiju”, nadodala je bivša voditeljica.

”Zamislite da gradonačelnica i gospođa iz lošinjskog muzeja imaju smisla za prave vrijednosti. Zamislite da dok brodom prolazite uvalu na Punta Krizi, na putu za Osor pa dalje za Istru ugledate najljepši mogući pozdrav: osvjetljene zidine crkve iz 4 st dok uplovljavate u nekadašnji grad s 2 katedrale: jednom bivšom i jednom sadašnjom, gdje se pod zidovima sadašnjih kuca skrivaju slojevi povijesti: mozaika, kostiju, zidova, gradovi ispod ‘grada’. Te gradove nećete vise vidjeti jer vlast ne zna ništa drugo nego iste nakon provođenja kanalizacijskih cijevi zatrpati”, zaključila je Hrga.

”Ovo sto vam danas pokazujem, vidjet ćete samo ako vas netko primi za ruku i odvede na lokaciju koje se smatra – lovištem. Usput do lokacije, vidjet ćete mnogo novih, kamenih zidova koje ograđuju (za sada) negrađevinske parcele i modernih ulaznih vrata kao najave nekog još lošijeg vremena koje dolazi.

Neugodno mi je zbog ovih ljudi sto nas vode. Njihova neznanja i nevizionarstva. Neugodno mi je zbog njihove nesposobnosti da održe i banalna obećanja, jer neugodna mi je sama pomisao da s njima ista dijelim. Čak i vrijeme življenja. Šteta. Mogli smo sve”, zaključila je za kraj.

Cijeli članak sa slikama i video snimkom
dnevno.hr/.../...
______________
______________
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ......NN 2023-03-29 19:47
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # No pasaran!gost 2023-03-29 20:00
Citat NN:
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Ništa oporbeno ne smije proći! Pa makar svijet propao...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pišanje po oporbi. I po svojima ...DM 2023-03-30 09:41
Citat gost:
Citat NN:
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Ništa oporbeno ne smije proći! Pa makar svijet propao...
To je politika HDZ-a. Jedan kolumnist ju je nazvao politikom pišanja pa oporbi. Ali i po svojima ... Evo najnovijeg primjera takvog zapišavanja;

Najprije je, na zaprepaštenje cijele nacije, hrvatski Sabor uvjerljivom hadezeovskom većinom hladnokrvno odbio prijedlog opozicije da se roditeljima sa statusom njegovatelja omogući novčana naknada šest mjeseci nakon smrti djeteta. Obzirom na općepoznatu činjenicu da i sami saborski zastupnici pravo na punu novčanu naknadu imaju svih šest mjeseci nakon završetka obnašanja zastupničke dužnosti, prijedlog je zapravo bio prvoloptaški i populistički barem jednako koliko potreban i pravedan, pa se očekivalo da Sabor neće propustiti čisti demagoški volej. Pa ipak, pokazalo se da živ čovjek nikad ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike.

Pred očima nekoliko slomljenih, iscrpljenih majki koje su sa svojom bolesnom djecom cijeli prizor gledale sa saborske galerije, uredna većina od sedamdeset šest zastupnika – šezdeset četiri HDZ-ova i dvanaest glasova njihovih koalicijskih manjinskih partnera i žetona iz redova SDSS-a, HNS-a, HDS-a i HSLS-a – hladnokrvno je glasalo protiv, baš kao da glasa protiv naknada za uklanjanje mrtvih mačaka sa županijskih cesta, a ne protiv prijedloga o naknadi za roditelje mrtve djece.

Stvar je, jasno, bila u tome da je prijedlog došao iz redova opozicije, od zastupnice Glasa Anke Mrak Taritaš. A opozicijski prijedlog ili amandman u hadezeovskom Saboru ne bi prošao sve da je zastupnica Anka predložila da se djeci u terminalnoj fazi raka u bolnicama omogući gledanje crtanih filmova iza osam navečer. Ili da se, štajznam, kao obavezni pozdrav u javne ustanove uvede “za dom spremni“.

Odriješili su tako Plenkovićevi zastupnici i njegovi koalicijski zastupnici kaiševe, spustili hlače i ritualno se popišali i na opoziciju u parteru i na majke na balkonu, široko zapišavši valjda najranjiviju uopće skupinu društva, roditelje njegovatelje koje će ovih dana uz bolničke krevete njihovih mališana probuditi ravni zvuk aparata za održavanje na životu, ravna crta na monitoru i ravni glas službenika iz Ministarstva, koji će ih obavijestiti kako više nemaju pravo na naknadu, pa sa sahrane moraju ravno na posao.

Nikad, rekoh, živ čovjek ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike, ali još nikadije ne može dovoljno podcijeniti demonsku lukavost Zla. A Zlo se javilo samo koji dan nakon strašnog prizora iz Sabora.

Najprije je, na zaprepaštenje cijele nacije, hrvatski Sabor uvjerljivom hadezeovskom većinom hladnokrvno odbio prijedlog opozicije da se roditeljima sa statusom njegovatelja omogući novčana naknada šest mjeseci nakon smrti djeteta. Obzirom na općepoznatu činjenicu da i sami saborski zastupnici pravo na punu novčanu naknadu imaju svih šest mjeseci nakon završetka obnašanja zastupničke dužnosti, prijedlog je zapravo bio prvoloptaški i populistički barem jednako koliko potreban i pravedan, pa se očekivalo da Sabor neće propustiti čisti demagoški volej. Pa ipak, pokazalo se da živ čovjek nikad ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike.

Pred očima nekoliko slomljenih, iscrpljenih majki koje su sa svojom bolesnom djecom cijeli prizor gledale sa saborske galerije, uredna većina od sedamdeset šest zastupnika – šezdeset četiri HDZ-ova i dvanaest glasova njihovih koalicijskih manjinskih partnera i žetona iz redova SDSS-a, HNS-a, HDS-a i HSLS-a – hladnokrvno je glasalo protiv, baš kao da glasa protiv naknada za uklanjanje mrtvih mačaka sa županijskih cesta, a ne protiv prijedloga o naknadi za roditelje mrtve djece.

Stvar je, jasno, bila u tome da je prijedlog došao iz redova opozicije, od zastupnice Glasa Anke Mrak Taritaš. A opozicijski prijedlog ili amandman u hadezeovskom Saboru ne bi prošao sve da je zastupnica Anka predložila da se djeci u terminalnoj fazi raka u bolnicama omogući gledanje crtanih filmova iza osam navečer. Ili da se, štajznam, kao obavezni pozdrav u javne ustanove uvede “za dom spremni“.

Odriješili su tako Plenkovićevi zastupnici i njegovi koalicijski zastupnici kaiševe, spustili hlače i ritualno se popišali i na opoziciju u parteru i na majke na balkonu, široko zapišavši valjda najranjiviju uopće skupinu društva, roditelje njegovatelje koje će ovih dana uz bolničke krevete njihovih mališana probuditi ravni zvuk aparata za održavanje na životu, ravna crta na monitoru i ravni glas službenika iz Ministarstva, koji će ih obavijestiti kako više nemaju pravo na naknadu, pa sa sahrane moraju ravno na posao.

Nikad, rekoh, živ čovjek ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike, ali još nikadije ne može dovoljno podcijeniti demonsku lukavost Zla. A Zlo se javilo samo koji dan nakon strašnog prizora iz Sabora.
n1info.hr/.../saraj-malo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # TikTok 2023-03-30 10:25
Prije 10 dana su govna glasala protiv, a sada sami istu točku stavljaju na dnevni red. Govna bili i ostali. Nije ih stvarno briga za druge, samo gledaju kako da im ne padne rejting kako bi opstali na vlasti i punili svoje džepove. AK je ista kao oni gore, ista demagoška škola. Lažno obeća besplatno dopunsko umirovljenicima , pa se pokušava izvaditi crkavicom od Uskrsnice.
Ali ne bi im tu crkavicu uplatila na tekući kao kod Božićnice, nego umirovljenici moraju sami doći po bon. Pa tko ne dođe, još bolje, njoj će ostati više.
A sutra će neki blagonakloni portali pisati kako je podijelila Uskrsnicu.

No, ne možeš istovremeno i stisnut i prdnut, pred izbore će sva sranja izaći na vidjelo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ....ŠČ! 2023-03-29 22:28
Citat NN:
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Ova očito funkcionira samo kada uputiš službeni dopis u središnjicu u Zagreb.
To je ta sorta. Glasali ste, sad je istrpite još dvije godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Saniranje šteteKako je? Lako je! 2023-03-30 08:37
Usrala se ko grlica, pa je otišla udobrovoljiti Hrgu. Stanovnici Osora su tu samo neophodna kulisa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ozbiljno. A ni da Admin nije brisao nitko od čitatelja svejedno ne bi znao tko prijavljuje. hranitelj tuljana je neosoba rekao bi premijer :lol:

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se i njihov poslovni prostor, pustila pipke na sve strane. Direktorica hadezejka sve joj omogućava, misli da će joj u gadezeju pomoći osoba koja prezire crkvu, vjeru ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske mačke, dok god postoji dovoljno mački u drugim dijelovima svijeta.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se spremao odgovoriti kad sam vidio da je sve nestalo. Vjerujem da je netko tom komentatoru šapnuo da je sa tim pitanjem pokazao da nikad nije prijavio ni jednu ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje strane, te izrazio čuđenje zašto se moje prijave ne vide. Ni jedno pravilo nisam prekršio ali je Admin odlučio izbrisati moj komentar kako nitko od čitatelja ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu gospođu se priča da je nesprtano koristila vozilo Doma. Je li i to ista ta gospođa? Ako je, stvarno je HDZ nemilosrdan prema opoziciji...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj je što je sjela na cestu, zatvorila promet i interventna ju je morala odnijeti. Stvarno veliko postignuće. Tim činom je pomogla mnogim žensms kao što pomaže djeci ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira za vrijeme okupacije, stalno pobune, diverzije, sabotaže... zar ne?

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u Velom i Malom Lošinju te u Osoru obilježili Dan antifašističke borbe. Po fotkama se vidi da je to blagdan kojeg se samo otaljava i slavi s figom u džepu samo zato ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije u odgoj djece i odgoj mačaka, navodno je potjerana iz društva za zaštitu životinja. Prema onom kako pomaže djeci, bolje za mačke da im ne pomaže. Ona pomaže ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego pročelnica jedinstvenog upravnog odjela. A stvarno je jedinstven kad na pitanje o bonovima za umirovljenike "zašto baš kod Jadranke" nije dobiven odgovor. A ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom vijeću nam pričaju da borba protiv bespravne gradnje bjesni, da se upravo spremaju poslati 150 prijava na državni inspektorat, a na službenoj stranici inicijative ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za legalnost ni ne mogu biti uspješne. Tako je i na zadnjoj sjednici GV bilo po tko zna koji put govora o pošasti bespravnog graditeljstva. Na tu temu je prema ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja zvuči naprosto depresivno. Citiram je u cjelosti: Dakle, nakon gotovo tri godine od kada je znani Slovenac devastirao uvalu Studenac, a temeljem prijave mještana Sv.

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za iskazivanje interesa. Za oglas o "relaksaciji uvjeta" gradonačelnica će prema cjeniku Novog lista iskeširati 2.239,30 €. i.imgur.com/0FuTQ87.jpg ...

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje interesa za posao stanogradnje štetan za Grad.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu većinu čine zastupnici istih klubova kao i do sada, samo u nešto drugačijim omjerima. Stoga će se sve politike drage ljevičarima i koje garantiraju unaprijed zadani ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije koja je već jednom dovela do najgoreg i najkrvavijeg svjetskog rata pita se novinarka Nacionala potaknuta izbornim uspjesima desničarskih stranala. A što se ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su nam, kao njima, žene rađale djecu. Ali valjda tako treba biti, slabo i efektno treba iz umrijeti, davno je Darwin pisao o tome. Evolucija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom vjerskom biznisu

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad nije bio blizu vlasti i nikad nije sudjelovao ili donio neku odluku koja je negativno utjecala na živote Hrvata, za razliku od onih koji su ga podmetnuli... ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik Matthew Bartulica, koji je i sam 2012. u svojoj župi dobio pritužbu za "nepropisno ponašanje".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen za pedofiliju. Udruga se reklamirala i tvrdnjama da je Bartuličin otac među prvima pregledao vidioce iz Međugorja.

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti vijećnike koji su ih postavili. Prema članku 47. Poslovnika o radu GV Nakon primljenog odgovora vijećnik može na sjednici Gradskog vijeća jedanput iznijeti ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku Priskiću. S tim u vezi pročitajte komentar na volim-losinj.org/.../... (https://volim-losinj.org/politika/3075-savjetnik-koji-sjedi-na-dvije-stolice#comment-83763) ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png (http://i.imgur.com/zlcX6mc.png)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da je taj čovjek kriminalac?’

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da ...