Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

»Grad to sam ja!«

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

bookingNakon što je tristotinjak građana držala u nadi i neizvjesnosti gotovo godinu dana, i nakon što je njeno povjerenstvo dva mjeseca radilo na bodovanju prema važećoj odluci, gradonačelnica je skrivajući se iz apstrakcije „Grad Mali Lošinj" poništila postupak jer „nije odrazio realnu sliku i stvarne potrebe stanovnika što je izazvalo i brojne negativne reakcije". Koja je to realna slika i stvarna potreba gradonačelnica nije objasnila 

Iz gradonačelničine kuhinje nam je na službenoj gradskoj stranici i FB profilu servirana vijest da je Grad Mali Lošinj obustavio postupak izrade liste reda prvenstva za davanje gradskih stanova u najam. U obrazloženju obustave navodi se neobična tvrdnja kako se velik interes za listu očekivalo, ali - citirano iz obrazloženja - 

... ovaj put javio se puno veći broj zainteresiranih te objavljeni Prijedlog Liste, bodovan u skladu s važećom Odlukom, nije odrazio realnu sliku i stvarne potrebe stanovnika što je izazvalo i brojne negativne reakcije.

Stoga je postupak izrade Liste reda prvenstva obustavljen. Istovremeno, započelo se s izradom prijedloga nove Odluke o davanju gradskih stanova i stambenih prostora u najam koja će za cilj imati zadovoljenje svih socijalnih, kadrovskih i egzistencijalnih potreba našeg grada, te prioritet dati onima koji zaista nemaju ni jedan drugi način rješavanja svog stambenog pitanja. Po izradi prijedloga nove Odluke, ista će biti objavljena u javnom savjetovanju kako bi svi građani mogli dati svoje prijedloge, a nakon toga će se uputiti prema Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

Dok naslov vijesti govori o obustavi postupka izrade liste, iz obrazloženja je vidljivo da se ne radi o obustavi nego o poništenju započetog postupka izrade liste. Jer obustava znači prekid ili zastoj u postupku, a ovdje se radi o poništenju. Dakle, postupak izrade liste reda prvenstva davanja stanova u najam nije obustavljen nego poništen, jer je očito da neće biti nastavljen, pa je spomenuta vijest stoga ustvari fake news utemeljena na alternativnim činjenicama. Poništenje postupka je za potrebe prikrivanja nekih nezgodnih činjenica, alternativno nazvano obustavom.

Zanimljivo je da se gradonačelnica u ovoj vijesti skriva iza apstrakcije Grad Mali Lošinj kao onoga tko je obustavio postupak, ako poput onog francuskog kralja koji je govorio „država to sam ja" time ne govori „Grad to sam ja. No činjenica je da ovaj postupak nije obustavio Grad Mali Lošinj kao jedinica lokalne samouprave nego da ga je svojom voljom poništila gradonačelnica Ana Kučić.

Obmanjujuća tvrdnja da je Grad Mali Lošinj obustavio postupak treba prikriti činjenice o nezakonitom postupku gradonačelnice protivnom Zakonu o najmu stanova, Statutu Grada Malog Lošinja i Odluci o davanju gradskih stanova i stambenih prostora u najam. Gradonačelnica si je uzela pravo odlučivati po svojoj volji usprkos odredbama Zakona i Statuta koji određuju da se stanovi u vlasništvu Gradova daju u najam prema uvjetima i mjerilima za davanje u najam. A uvjeti i mjerila se određuju odlukama koje donose predstavnička tijela, pa je tako je i Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja donijelo Odluku o davanju gradskih stanova i stambenih prostora u najam. Prema toj odluci, gradonačelnica je započela postupak utvrđivanja liste i objavila javni poziv za prikupljanje zahtjeva, no ta odluka joj ne daje pravo da iznenađena ili razočarana ishodom bodovanja prema određenim kriterijima odluči i obustaviti, a kamo li poništiti provedeni natječaj. Budući da je ipak odlučila da odredbe odluke Gradskog vijeća neće poštovati - jer se njoj ne sviđaju rezultati postupka - bit će zanimljivo pratiti daljnji slijed događaja. Hoće li je netko iz bulumente pravnika zaposlenih u gradskoj upravi ili netko od njene malobrojne, pažljivo i prema lojalnosti probrane tročlane svite koja je održava na vlasti upozoriti da i ona mora postupati prema važećim odlukama. Jer odluke može suspendirati, mijenjati ili donositi samo Gradsko vijeće, a važeće odluke se moraju provoditi koliko god one bile loše.

No ako je odluka loša, postavlja se pitanje zašto gradonačelnica nije predložila Vijeću da ju promijeni prije javnog poziva. Za to je imala više od tri godine, ali tek pri kraju mandata i na kraju postupka izrade liste ona shvaća da odluka ne daje prihvatljive rezultate. Zbog poslušništva kojim se okružila stekla je iluziju da je svemoćna, a postavši svjesna da radi krivo, nema hrabrosti javno reći građanima da u ovom mandatu od liste za najam neće biti ništa i da za zainteresirane neće biti stanova. Da bi tu jednostavnu istinu prikrila u naslovu vijesti poništenje postupka lažno naziva obustavnom postupka, a u obrazloženju, po principu kuhanja žabe, navodni razlozi za obustavu postupka su u stvari razlozi za poništenje postupka.

Čuđenje i razočaranje listom
Čuditi se rezultatima rang liste može samo onaj koji nije imao pojma koji su uopće kriteriji za bodovanje. To pokazuje površan odnos gradonačelnice prema poslu koji radi i prema građanima za koje bi morala raditi. Tek pri kraju svog mandata ona kreće s postupkom izrade liste, a da nije imala ikakvu suvislu ideju, a kamo li razrađenu stambenu politiku i program. U izradu liste se krenulp na temelju odluke iz 2012. godine koju vjerojatno nije ni pročitala, a kamo li proučila. A onda se „k'o pura dreku" čudi rezultatima javnog poziva!

Nakon što je tristotinjak građana držala u nadi i neizvjesnosti gotovo godinu dana, i nakon što je njeno povjerenstvo dva mjeseca radilo na bodovanju prema važećoj odluci, gradonačelnica je skrivajući se iz apstrakcije „Grad Mali Lošinj" poništila postupak jer „nije odrazio realnu sliku i stvarne potrebe stanovnika što je izazvalo i brojne negativne reakcije". Koja je to realna slika i stvarna potreba gradonačelnica nije objasnila.

Postavimo si pitanje na temelju čega je gradonačelnica ustvrdila da osobe koje su se javile na javni poziv i ispunile uvjete za prijavu, te koje su dobile odgovarajuće bodove prema važećim kriterijima i koje su sukladno odluci rangirani na odgovarajućem mjestu na listi za najam, ne odražavaju realne i stvarne potrebe stanovnika? Zaključak da lista koja je formirana na zakonit način i sukladno odluci ne odražava realnu sliku i stvarne potrebe je u najmanju ruku neobičan, ako ne i nesuvisao. Konačno, cilj izrade liste i nije bio utvrđivanje realne i stvarne potrebe za stanovima, već rangiranje osoba prema uvjetima iz odluke Gradskog vijeća iz vremena kad je Ana Kučić bila pri vrhu izvršne vlasti. To što danas nije zadovoljna s rezultatima postupka koji navodno ne odražavaju realnu sliku i stvarne potrebe stanovnika (neodređena i nedokaziva i samo njoj poznata i po njenom ukusu kreirana činjenica) je u stvari njen osobni i proizvoljni stav temeljen na neodređenim i negativnim reakcijama javnosti.

Bilo kako bilo, postupak je gradonačelnica poništila zato što rezultat nije odrazio realnu sliku i stvarne potrebe stanovnika koji su poznati samo njoj, te zato što su se nezadovoljnici bunili.

Odbijanjem da provede odluke Gradskog vijeća, ne samo da krši Zakon, Statut i Odluku, gradonačelnica krši i ustavom određenu trodiobu vlasti. Izgleda da Ana Kučić ne može, ne želi i neće shvatiti da je kao gradonačelnica ona samo izvršno tijelo Gradskog vijeća. Čini se da joj do svijesti ne dopire činjenica da joj je dužnost i obveza provoditi odluke predstavničkog tijela.

No suodgovornost za takvo stanje njene svijesti snosi i većinski dio Gradskog vijeća koji joj oportunistički tolerira samovolju. U ovom slučaju bila je dužna završiti postupak, odnosno usvojiti konačnu listu reda prvenstva za davanje stanova u najam sukladno čl.20. st.3. Odluke. Ta odluka nije predvidjela mogućnost da se započeti postupak utvrđivanja liste za najam obustavi, a ni poništiti. Pogotovo to pravo nije dalo izvršnom tijelu, gradonačelnici, koje po definiciji mora provoditi odluke predstavničkog tijela, no predsjednik tog izvršnog tijela, nadležni odbor i članovi dopuštaju da svoje propuste gradonačelnica skriva iza maglovitog entiteta „Grad Mali Lošinj".

U obrazloženju „obustave postupka" se tvrdi da će nova odluka koja je u izradi za cilj imati zadovoljenje svih socijalnih, kadrovskih i egzistencijalnih potreba našeg grada. Nikakvom odlukom se ne može zadovoljiti nikakav cilj. Odlukom se može tek omogućiti ispunjavanje određenog cilja. A zadovoljenje socijalnih i egzistencijalnih potreba grada kao cilj je besmislena, tipična populistička ispraznica. Grad Mali Lošinj može imati, i ima, kadrovske potrebe ali ne može imati, a i nema, socijalne i egzistencijalne potrebe. Svaki građanin Lošinja ima egzistencijalne (ili fiziološke) potrebe za hranom, vodom, odjećom, lijekovima i krovom nad glavom. Grad Mali Lošinj takvih egzistencijalnih potreba nema. Socijalne potrebe mogu imati samo osobe, građani, a ostvaruju se i zadovoljavaju međuljudskom interakcijom (ljubav, prijateljstvo, pripadnost kakvoj navijačkoj skupini i sl.). Grad Mali Lošinj nema, dakle, ni socijalne potrebe. Teško je shvatiti kako bi i najbolja odluka o davanju gradskih stanova u najam mogla Gradu omogućiti ostvarenje cilja zadovoljavanja svojih nepostojećih, socijalnih i egzistencijalnih, potreba.

Razuman cilj odluke o davanju gradskih stanova u najam bilo bi rješavanje egzistencijalne potrebe građana za stanovanjem prema unaprijed određenim kriterijima, pa i onim građanima koji su u sustavu socijalne skrbi. Prema obrazloženju ispada da je gradonačelnica nezadovoljna rang listom odlučila promjeniti odluku o najmu stanova na način da joj cilj bude rješavanje socijalnih, kadrovskih i egzistencijalnih potreba samog Grada Malog Lošinja, a ne njegovih građana.

Umjesto gradske liste – lista gradonačelnice
No tu nije kraj nesuvislim obrazloženjima. Tako se navodi na kraju da

„... s obzirom na novoizgrađene stanove na Kalvariji, na adaptacije postojećih stanova u vlasništvu Grada, te buduće projekte, danas će na Gradsko vijeće biti upućen prijedlog s popisom 10-tak obitelji koje su, zbog svoje iznimne obiteljske situacije, prioritet za rješavanje stambenog pitanja".

I ovime gradonačelnica krši Odluku Gradskog vijeća, čl.24., koji daje pravo gradonačelnici da u izuzetnim i precizno specificiranim situacijama može sama dati u najam stan. Umjesto da sama prema kriterijima Odluke dodjeli stanove u najam ona odlučuje da će dati prijedlog Gradskom vijeću da ono dodjeli desetak stanova; predlaže Gradskom vijeću da ono samo krši vlastitu Odluku prema kojoj gradonačelnica dodjeljuje stanove za najam ili prema Listi ili vlastitom diskrecionom pravu iz čl.24. Niti u jednoj odredbi odluke ne postoji mogućnost da Gradsko vijeće dodjeljue stanove u najam kako mu to sad gradonačelnica želi „uvaliti".

Prilično iznenađujuće ponašanje gradonačelnice koja inače sama donosi odluke koje nisu u njenoj nadležnosti da želi dati Gradskom vijeću da odlučuje o onom što je u njenoj nadležnosti. Sjetimo se da je sama i bez ikakve obavijesti Gradskom vijeću odlučila o prodaji nekretnina za 6,7 milijuna kuna – a što ne smije – a sad dodjelu stanova u najam koja je njena obveza želi prepustiti Vijeću.

Nekoliko sati kasnije gradonačelnica je Vijeću uputila prijedlog odluke o davanju suglasnosti na dodjelu gradskih stanova u najam kojom se prihvaća njen prijedlog za dodjelu 10 stanova. Tom odlukom će Vijeće amenovati njenu već donesenu odluku da dodjeli deset stanova suprotno važećoj Odluci Gradskog vijeća. Poslušno Vijeće će sa 11 ruku koje su stalno u zraku potvrditi njenu nezakonitu odluku da deset stanova dodjeli prema vlastitom hiru. Tako će bez poštovanja kriterija i mjerila iz važeće Odluke gradske stanove dodijeliti osobama koje su na upravo poništenoj listi rangirane kao 2., 3., 6., 14., 56., 66., 133., 171., 221., a i osobi koja se nije ni kandidirala. Teško shvatljivo, teško objašnjivo...

Umjesto prema kriterijima, odnosno listi, gradonačelnica će dodjeliti stanove prema vlastitom subjektivnom kriteriju, a Gradsko vijeće će potvrditi njenu odluku da dodjeli sedam stanova osobama koje po važećoj Odluci, odnosno važećim mjerilima, ne bi mogle dobiti.

Kako na racionalan način objasniti koji su razlozi, odnosno kriteriji nagnali gradonačelnicu da dodjeli stan osobi koja se na ukinutoj listi nalazila na 221. mjestu? Prema nepoznatim kriterijima tri njena odabranika dobili bi stanove i prema poništenoj listi. Oni su se nalazili na se 2., 3., i 6. mjestu liste. Moglo bi se zaključiti da i gradonačelnica prihvaća neke kriterije iz važeće Odluke. No ostaje nejasno koji se to kriteriji motaju po njenoj glavi da neke osobe guraju preko reda, a na deseto mjesto njene liste stave onoga koji se nalazio na 221. mjestu ukinute liste. Ovakav postupak zlobnik bi mogao tumačiti da je listu ukinula kako bi sedam stanova mogla dodijeliti osobama koje ih prema važećoj Odluci ne bi mogli dobiti. Naravno, poslušna većina Gradskog vijeća će zanemariti zakone, propise i vlastite odluke i prihvatiti nezakoniti prijedlog gradonačelnice. No tu odluku će na sudu moći poništiti bilo koja od osoba koja se našla na poništenoj gradskoj rang listi, a nije dobila stan u najam.

Umjesto odluke priopćenje
Dakle, o obustavi postupka izrade rang liste samo se konstatira „Stoga je postupak izrade Liste reda prvenstva obustavljen." Ni slova o tome tko je odluku potpisao i temeljem kojeg propisa je postupak obustavljen. Budući da pravnog osnova da bi gradonačelnica takvu odluku uopće donijela nema, ona ju nije ni donijela niti ju je potpisala. Odluke jednostavno nema. Zato se umjesto javne objave odluke o poništenju liste pojavljuje priopćenje iz PR ureda gradonačelnice kojim se zainteresirane poziva da zaborave listu. Znamo da Gradsko vijeće o ukidanju liste nije odlučivalo. Da je gradonačelnica donijela odluku, ona bi bila i objavljena. Formalne pisane odluke nema, pa je – očigledno – sve ovo samo neformalni hir gradonačelnice koju njen PR ured objavljuje kao vijest zainteresiranim osobama.
Vidimo da o sudbini i egzistencijalnim uvjetima građana Malog Lošinja voluntaristički i hirovito odlučuje sama gradonačelnica usmenim nalozima koje objašnjava besmislenom i nepismenom vijesti na službenoj stranici Grada i svome FB profilu. A sve će to prikriti, maskirati i podržati poslušna većina Gradskog vijeća koje će s jedanaest složnih ručica prihvatiti nezakonitu odluku kojom se gradonačelnica ruga pravnoj državi i građanima Lošinja koji su se odazvali na javni poziv.

Komentari: 

124 # ListaBabaku 2020-10-25 16:52
'Tako će bez poštovanja kriterija i mjerila iz važeće Odluke gradske stanove dodijeliti osobama koje su na upravo poništenoj listi rangirane kao 2., 3., 6., 14., 56., 66., 133., 171., 221., a i osobi koja se nije ni kandidirala. Teško shvatljivo, teško objašnjivo...'
A tko su ti koji su dobili na kraju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Izborna dodjela stanova?gost 2020-10-25 17:42
Citat Babaku:
'Tako će bez poštovanja kriterija i mjerila iz važeće Odluke gradske stanove dodijeliti osobama koje su na upravo poništenoj listi rangirane kao 2., 3., 6., 14., 56., 66., 133., 171., 221., a i osobi koja se nije ni kandidirala. Teško shvatljivo, teško objašnjivo...'
A tko su ti koji su dobili na kraju?
Možda hadezeovci? Uskoro će izbori za vodstvo stranke a tko pobjedi sastavlja listu kandidata za gradsku vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Priprema za izboreP 2020-10-25 21:15
Započelo je predizborno političko komešanje na fol prvom od 1000. Nakon oživljavanja zamrlog ogranka SDP-a osnovan je ogranak Hrvatskih suverenista
suverenisti.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Škartoc, molimUvijek isti pojedinci 2020-10-26 08:18
:-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Politički kurvarlukpimp 2020-10-26 10:36
Citat P:
Započelo je predizborno političko komešanje na fol prvom od 1000. Nakon oživljavanja zamrlog ogranka SDP-a osnovan je ogranak Hrvatskih suverenista
suverenisti.hr/.../...
Za tajnicu lošinjskog ogranka izabrana je Marlen Vlašić, koja obnaša dužnost vijećnice Gradskog vijeća u sadašnjem mandatu. A u vijeće je ušla na listi HDZ-ove koalicije kao članica stranke HRAST. Koje birače sada zastupa u GV?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Kristalna kuglaUvijek isti pojedinci 2020-10-26 11:09
Citat pimp:
Koje birače sada zastupa u GV?
Vidjet ćemo na skorašnjim izborima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Mutne vode lokalne politikegost 2020-10-26 14:15
Citat pimp:
Citat P:
Započelo je predizborno političko komešanje na fol prvom od 1000. Nakon oživljavanja zamrlog ogranka SDP-a osnovan je ogranak Hrvatskih suverenista
suverenisti.hr/.../...
Za tajnicu lošinjskog ogranka izabrana je Marlen Vlašić, koja obnaša dužnost vijećnice Gradskog vijeća u sadašnjem mandatu. A u vijeće je ušla na listi HDZ-ove koalicije kao članica stranke HRAST. Koje birače sada zastupa u GV?
Ne brini ti za Marlen. Po mutnim vodama političke močvare ta pliva kao u bistroj vodi. U lošinjskom gradskom vijeću se našla šlepanjem u koaliciji s HDZ-om i HSS-om, ali ni njoj ni ortacima nije smetalo što skuplja potpise protiv istambulske konvencije koju su podržavala vodstva i HDZ-a i HSS-a. Također je kao članica gradskog vijeća iz redova stranke HRAST u koaliciji s HDZ-om bila kandidat na izborima za sabor na listi Domovinski pokret Miroslava Škore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Uspavani HDZgost 2020-10-26 12:29
Citat P:
Započelo je predizborno političko komešanje na fol prvom od 1000. Nakon oživljavanja zamrlog ogranka SDP-a osnovan je ogranak Hrvatskih suverenista
suverenisti.hr/.../...
A tko će probuditi lošinjski HDZ? Uspavala ga sinergija Ane Kučić s Antom Nedićem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Isprazna hvalisavostGrunf 2020-10-27 09:07
Citat Babaku:
'Tako će bez poštovanja kriterija i mjerila iz važeće Odluke gradske stanove dodijeliti osobama koje su na upravo poništenoj listi rangirane kao 2., 3., 6., 14., 56., 66., 133., 171., 221., a i osobi koja se nije ni kandidirala. Teško shvatljivo, teško objašnjivo...'
A tko su ti koji su dobili na kraju?
Glas otoka se naslovom "Prvi doznajemo imena korisnika novih stanova na Kalvariji u Malom Lošinju" i tekstom "Nakon što je obustavljen postupak izrade Liste prvenstva za najam stanova Grada Malog Lošinja, kako smo tada prvi pisali, odlukom gradonačelnice Grada Malog Lošinja Ane Kučić donesena je Odluka o davanju suglasnosti na dodjelu gradskih stanova u najam.
Kako ponovno prvi doznaje Glas otoka, imena korisnika/ca novih stanova su sljedeća: Silvija Babić, Damir Baljak, Tina Baričević, Zahid Delić, Patricija Glasnović, Stjepan Marijanović, Zoran Marjanović, Danica Matić, Andrea Šukara i Danijel Toić" hvališe prvenstvom i ekskluzivnosti ove objave. No imena sretnih dobitnika moglo se saznati još u petak iz materijala za sjednicu GV :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Anongost 2020-10-27 09:53
Citat Grunf:
hvališe
"Hvališe", glagol koji je zaštitni znak jednog plodnog autora na Volim Lošinj. Nikad nisam čuo nikoga drugog da ga upotrebljava. Ali on ne bi pisao anonimno ispod svojih članaka, kao što se po gradu tvrdi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Booking?S.V. 2020-10-27 12:22
Nedokučiva mi je volja Grada, Ureda gradonačelnice ili osobno gradonačelnice, već prema tome tko ovdje vuče konce. Možda patim od manjka socijalne osjetljivosti pa ne mogu shvatiti pobudu i svrhu dodjele gradskog stana osobi bez djece i bez partnera koja zbog invalidnosti ovisi o roditeljima jer ne može živjeti sama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Bez kontrolePodstanar 2020-10-26 07:36
Kućićka i njeni šaptači prave od nas svih budale. Može joj biti kad ste ju izabrali za gradonačelnicu a nema tko da ju kontrolira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # bez pravnog lijeka?ABCD 2020-10-26 10:45
Građani su se mogli žaliti na prijedlog liste. ali se sada ne mogu žaliti na obustavu odnosno poništenje cjelokupnog postupka i to od strane nenadležne institucije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Nova pravednostTariguz 2020-10-26 11:00
Citat ABCD:
Građani su se mogli žaliti na prijedlog liste. ali se sada ne mogu žaliti na obustavu odnosno poništenje cjelokupnog postupka i to od strane nenadležne institucije.
Građani se trebaju žaliti protiv cjelokupnog rada Ane Kučić i to na sljedećim izborima na kojima će se sigurno kandidirati. Lista koju je bila prisiljena obustaviti ili poništiti je svakako vrhunac njene površnosti, nemara i neodgovornosti prema građanima, ako ne i korumpiranosti. Prije dva mjeseca sam pod naslovom Nova pravednost na prvom od 1000 napisao komentar u povodu prvog na listi kandidata za najam gradskog stana: Ovo je divan primjer nove pravednosti pod ravnanjem gradonačelnice Ane Kučić kandidatkinje HDZ-a s partnerima HSS, HRAST i HKDU te tijesnom suradnjom s IDS-om i HNS-om uz tihu potporu SDP*a i PGS-a, te jednog nezavisnog vijećnika. Slike govore više od 1000 riječi.
Pogledajte samo do čega je dovela gradonačelničin a lakomislenost da nije ni pogledala odluku GV o mjerilima za bodovanje od prije osam godina.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Driblanje javnostigost 2020-10-27 10:02
Nakon objave ovog članka sa službene stranice Grada nestala je vijest da je Grad Mali Lošinj obustavio postupak izrade liste reda prvenstva za davanje gradskih stanova u najam, a umjesto nje se pojavila još bezličnija obavijest da Grad Mali Lošinj obavještava sve zainteresirane o tijeku postupka izrade Liste reda prvenstva kao i o daljnjim aktivnostima vezanim uz stambeno zbrinjavanje naših sugrađana. Koliko god se prvobitnom verzijom pod pojmom "Grad Mali Lošinj" skrivalo pravog počinitelja "obustave", ovom se verzijom zbrku pokušava minorizirati kao da je nastala sama od sebe, gotovo kao posljedicu više sile. Zanimljivo je da članak o toj temi na portalu otoci.net ima naslov "Grad odustao od liste za stanove", a članak istog autora o istoj temi u Novom listu pod naslovom "Krenula izrada nove, pravičnije liste za dodjelu gradskih stanova" navodi da je obavijest o obustavi postupka izrade liste reda prvenstva upućena iz ureda gradonačelnice.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # demokracija ili diktatura?Vjerodostojno 2020-10-27 11:22
Mislim ono, promješaš karte, podijeliš ih igračima i nakon toga kažeš svima, neću se tako igrati.

Na kraju nekim igračima daš stanove na korištenje bez ikakvog postupka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Novi lock down i puktoviZemo 2020-10-29 10:40
Vec neko vrijeme elvis i ekipa sire na okolo da lock down pocinje 4.11 i da ce bit sve zatvoreno opet
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Knock down Dana Gradagost 2020-10-29 12:40
Citat Zemo:
Vec neko vrijeme elvis i ekipa sire na okolo da lock down pocinje 4.11 i da ce bit sve zatvoreno opet
U svakom zlu i neko dobro. Ako padne lock down bit će to knock down za pompoznu proslavu Dana Grada. Da ne vidimo opet sav onaj kič kao lanjske godine

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Prigoda za poziranjeDino 2020-10-29 12:57
Citat gost:
Citat Zemo:
Vec neko vrijeme elvis i ekipa sire na okolo da lock down pocinje 4.11 i da ce bit sve zatvoreno opet
U svakom zlu i neko dobro. Ako padne lock down bit će to knock down za pompoznu proslavu Dana Grada. Da ne vidimo opet sav onaj kič kao lanjske godine
volim-losinj.org/.../...
Nema šanse da predstave ne bude. Desetak dana nakon Dana Grada slijede unutarstranački izbori HDZ-a, na kojima nastupa gradonačelnica sa svojom listom kandidata za vodstvo. A proslava je prava prigoda za poziranje i hvaljenje uspjesima u upravljanju gradom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ukidanje lock downa za Dan Gradagost 2020-10-29 13:51
Ako su izbori za predsjednike i članove odbora temeljnih organizacija HDZ i izaslanici za izbornu skupštinu na kojoj će se birati Gradski odbor mogli biti održani 13. ožujka u vrijeme kad je corona već mahnitala može biti održana i proslava Dana Grada. Kad si je kao načelnica gradskog stožera civilne zaštite gradonačelnica uzela pravo da proglasi lock down za Mali Lošinj prije nego je to učinio rapublički stožer, uzet će si i pravo da ukine proglašeni lock down radi proslave Dana Grada. Takvu prigodu za predizborno stranačko produciranje Ana Kučić i njena svit neće propustiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ...lažno predstavljanjeMedić 2020-10-29 12:58
Kad smo već kod proslave Dana Grada, nagradu za životno djelo će dobiti Dubravko Balenović. Čovjek koji zaslužuje nagradu i tu nije ništa sporno. Jedini problem je u predlagatelju Anti Nediću zamjeniku gradonačelnice koji je zaloupotrebio položaj i neovlašteno u ime nepostjećeg GO HDZ-a nešto predložio. Gospodin Nedić još ne može ili ne želi shvatiti da GO GDZ-a Mali Lošinj ne postoji. To je tek biši GO. Ipak to nije bila zapreka da Nedić u ime nepostojećeg tijela nešto predloži.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...nelegitiman Ocjenjivački sudLex 2020-10-29 13:57
Citat Medić:
Kad smo već kod proslave Dana Grada, nagradu za životno djelo će dobiti Dubravko Balenović. Čovjek koji zaslužuje nagradu i tu nije ništa sporno. Jedini problem je u predlagatelju Anti Nediću zamjeniku gradonačelnice koji je zaloupotrebio položaj i neovlašteno u ime nepostjećeg GO HDZ-a nešto predložio. Gospodin Nedić još ne može ili ne želi shvatiti da GO GDZ-a Mali Lošinj ne postoji. To je tek biši GO. Ipak to nije bila zapreka da Nedić u ime nepostojećeg tijela nešto predloži.
Dodjela nagrade Dubravku Balenoviću će biti itekako sporna, ali ne samo zbog nelegitimnog predlagatelja. Još i više će biti sporna zbog višegodišnje nelegitimnosti predsjednice Ocjenjivačkog suda, a time i samog ocjenjivačkog suda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Sporne gradske nagrade i priznanjagost 2020-10-29 20:13
Očito je da do nagrada i priznanja malo drže i članovi ocjenjivačkog suda. Od devet članova sjednici je nazočilo samo njih pet, a o Nedićevom prijedlogu u ime gradske organizacije HDZ-a glasovala su samo tri člana. Dva člana ocjenjivačkog suda iz redova HDZ-a su se suzdržala od glasovanja zbog Nedićevog preuzimanja uloge cijele stranke.
Sjednicom je zaista predsjedala Martina Lipovac koja prema važećoj odluci gradskog vijeća o nagradam i priznanjima ne može predsjedavati Ocjenjivačkim sudom jer nije vijećnica. No sadašnjoj većini GV ni ta nepravilnost neće nimalo smetati, pa će izglasati dodjelu nagrada i priznanja koje će zbog izloženog sve biti sporne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Odluka na MartinjeMartin 2020-11-03 08:52
Kako se gradonačelnica igra sa sudbinama svojih građana pokazala je ukidanjem liste za najam stanova i odlukom da sama dodjeli s10 stanova prema vlastitom odabiru a za što je tražila nepotrebnu suglasnost Vijeća. Stanove je mogla dodjelit i sama bez da ikoga pita kao što i inače radi. A radi šta joj padne na pamet. Ako kako se ona igra sa svima pokazuje i primjer iz 2016. godine. Tada je, 11.11. 2016. na Dan grada donijela i potpisala odluku o dodjeli stana jednoj sugrađanki bez da je tražila suglasnost GV. Koliko je to ozbiljna stvar pokazuje činjenica da osoba kojoj je dodjeljen konkretan stan u taj stan nikad nije ušla a ni neće. Tako da je pitanje tko će uopće od odbaranih najmopimaca dobiti stan u najam neovisno o bilo kakvoj odluci gradonačelnice ili suglasnosti GV. Jednostavno ona će i dalje raditi kao i do sada, neodgovorno će se igrati s ljudskim sudbinama. Za dan Grada 2020. će potpisati još 10 odluka o dodjeli stanova u najam, slikati se s sretnim namoprimcima i sutradan sve to zaboraviti... do idućeg Dana grada.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ima neka tajna veza?Poskok 2020-11-19 15:44
Jasno mi je da temeljem čl 24. gradonačelnica može uz suglasnost Gradskog vijeća, u izuzetnim i precizno specificiranim situacijama može sama dati u najam stan.
Međutim, u materijalima koji su dostavljeni Gradskom vijeću nema ničega osim imena, nisu navedene nikakve izuzetne i precizno specificirane situacije niti za jednog od 10 sretnih dobitnika.
Nema elemenata ni za raspravu, a pogotovo ne za usvajanje bilo kakve odluke.
Pogotovo nakon pojašnjenja predsjednika Gradskog vijeća da ova lista nema veze sa onom listom.
Onda, sa čime ova lista ima veze, jer je utvrđena apsolutno bez veze.
Ili možda ipak nije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # I udarac nogom u guzicu je korak naprijed...FF 2020-11-19 16:25
Citat Poskok:
Jasno mi je da temeljem čl 24. gradonačelnica može uz suglasnost Gradskog vijeća, u izuzetnim i precizno specificiranim situacijama može sama dati u najam stan.
Međutim, u materijalima koji su dostavljeni Gradskom vijeću nema ničega osim imena, nisu navedene nikakve izuzetne i precizno specificirane situacije niti za jednog od 10 sretnih dobitnika.
Nema elemenata ni za raspravu, a pogotovo ne za usvajanje bilo kakve odluke.
Pogotovo nakon pojašnjenja predsjednika Gradskog vijeća da ova lista nema veze sa onom listom.
Onda, sa čime ova lista ima veze, jer je utvrđena apsolutno bez veze.
Ili možda ipak nije?
Možda ima veze sa Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 26.01.2023 18:52
  .........
  Na stranu glupost o zarađivanju bitcoina lajkanjem, ovo nije izmišljena afera nego ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ..... 26.01.2023 18:06
  Loger
  Tko pod drugim jamu kopa sam pada u nju.Ko je rekao Ciniku da čačka mečku.Ovo njemu služi samo ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  NN 26.01.2023 18:03
  Ovo više nije normalno
  Napraviš najavu, ljudi to pročitaju, neki ti lajkaju i čekaju i čekaju. Nema nastupa na ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ..... 26.01.2023 18:00
  Loger
  Ura kako znaš da će do mene doći istražitelji?Is tražitelji mogu doći do nekoga samo ako ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ..... 26.01.2023 17:57
  Loger
  Ukinuto je to radno mjesto
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 26.01.2023 17:38
  Naricanje izostalo
  I danas je prpošno oglasila ono njeno "slušamo se" ali ne na ruskom radiju nego na HRT ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  De Generic 26.01.2023 17:19
  Mlaćenje prazne slame
  Mislim da se ime "hranitelj tuljana" nikad nije pojavilo kao ime autora članka. A komentar ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  hranitelj tuljana 26.01.2023 14:34
  cijepise
  Čudan si komentator (ali primjereno si se nazvao), jedino mene dolaziš ispitivati "kako ja ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 26.01.2023 14:20
  Uzburkana žebokrečina
  Nemam čarobne moći niti znam tko je Cinico. Mogu jedino predpostaviti da je to neki bivši ili ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  OMG 26.01.2023 14:15
  OMG
  U jučerašnjoj radio emisiji gradonačelnica gotovo ucviljeno izjavljuje da su oni, Grad Mali ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  De Generic 26.01.2023 12:34
  Tuljančetova čarobna moć
  Otkud ti sigurnost da tvrdiš kako je osoba koja je napisala ovaj članak pod nickom ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Revizor 26.01.2023 10:31
  Reketarenje
  Nije bio Kapelijev pajdo nego njegov reketar. Stalno ga je napadao u GO HDZ-a pa ga je ljiga ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 26.01.2023 10:26
  .....
  Kakve veze s Aninim mešetarenjem zemljištima na otoku svojih djedova ima to što čelnik HSLS ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 26.01.2023 10:18
  Ironija; Olakšanje što razumije probleme
  Vjerojatno sada s Unija dolaze signali nezadovoljstva kad su Šanpjerini pobijedili. Zato ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Uhljebolog 26.01.2023 10:01
  Pišanje uz vjetar
  Ne bih rekao da je pljunuo u vjetar. Naprotiv, pogodio je cilj. Pljunuo je niz vjetar i ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Zico 26.01.2023 09:06
  ....
  Pišeš gluposti. Nevjerojatno je koliko upravo ti možeš lagati ne bi li pokušao obraniti ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Doktor klaun 26.01.2023 05:59
  Vice vs Antonijo
  Teška je konkurencija za uhljeba godine. Imam dilemu između kapetana takozvanog logera i ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Gajeta 26.01.2023 00:14
  ...
  Vise Kapelijev nego Nedicev
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Cocolo 25.01.2023 23:57
  Uhljebovic Antickovic
  A sta je sa onim uhl[cenzurirano ]vicem Antickovicem iz vodovoda? Cesce vide ljudi njega u ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ...... 25.01.2023 22:02
  Loger
  Očito je Cinico pljunuo u vjetar i to po jakom Levant, pa mu se tekst sa činjenicama vratilo ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ...... 25.01.2023 21:56
  Loger
  A neš ti pametnog portala i pametnih komentata kao i ovaj tvoj. Na razini Cinica
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Kačićevi 25.01.2023 21:53
  Belej
  To o prodaji što piše Telegram su izmišljotine i manipuliranje sa poluinformacija ma ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ja 25.01.2023 21:42
  apsurd godine
  Kada je potrebno prodavati zemljišta RH onda je dovoljan samo grad Mali Lošinj.
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 25.01.2023 19:43
  Karnevalska poslanica A.K.
  Gradonačelnica predala ključeve grada kraljici karnevala, danas je grad karnevalski okićen ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  zemo 25.01.2023 17:00
  Kasaba je stanje duha
  Pokušavam dokučiti po čemu tekst članka izaziva asocijacije, odnosno podsjeća na nekoga tko ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  hranitelj tuljana 25.01.2023 14:53
  ...
  Taj Cinico, nisam ga se prvi dotaknuo nego reagiram na napise drugih. Ako je toliko ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ura 25.01.2023 14:30
  opsjednutost
  Tuljan je opsjednut nekim Cinicom. Mi govorimo o danas i sada i trenutno ne radi hrpa uhljeba ...
   
 • Rogar: Ivković protuzakonito prebacio imovinu na suprugu da bi izbjegao naplatu potraživanja

  poštenje 25.01.2023 14:27
  politika
  Pa zar i ti Rudi sine brute, zaborav je zaborav.
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  .... 25.01.2023 13:40
  Naša posla
  Sada se na veliko raspravlja o autoru ovog članka kao navodnom uhljebu a ne o poznatim i ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  hranitelj tuljana 25.01.2023 13:10
  Probudite se
  ...da, tragu novca...jer sve u napisanom zajednički je upravo - novac. Tj. njegova raspodjela ...