Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Naličje izbornog trijumfa

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

izb2020U čemu je ključ iznenađujuće i naizgled fantastične pobjede HDZ-a? Je li za tu pobjedu zaslužan HDZ, njegov program, kampanja ili crni labud koji je zadesio SDP? Pokazalo se da unatoč nizu afera koje su obilježile HDZ-ovu Vladu s Plenkovićem na čelu, smjeni čak 15 ministara i optužbama za korumpiranost, SDP nije na birališta izveo one koji su apstinirali niti je osvojio povjerenje birača koji su na izbore izišli. Stoga se nameće zaključak da je za veliku izbornu pobjedu HDZ-a zaslužan loš, nesposoban i neuvjerljiv SDP, nesposoban i neuvjerljiv predsjednik stranke Bernardić te nepromišljena i pogrešna politika slaganja koalicije

Crni labud, po definiciji "iznenađujući događaj, koji će imati velike efekte" obilježio je već dva izborna ciklusa u Republici Hrvatskoj. Iako je po definiciji rijetka pojava kod nas kao da se udomaćio. Prvi put je u nas identificiran 2019. godine na izborima za EU parlament, a sad se opet pojavio na izborima za Sabor. Prvi put je HDZ-u odmogao, a sad je uništio SDP. No s obzirom na štetu, bolje rečeno potop koji je doživio SDP 5. srpnja 2020. vjerojatno se radi o jatu crnih labudova.

Ankete i predviđanja razultata nagovještavale su manje više izjednačenu utrku za mandate s blagom prednosti za Restart koaliciju okupljenu oko SDP-a. No izbori su završili uvjerljivom relativnom pobjedom HDZ-a koji je osvojio 66 mandata nasuprot 41 mandata Restart koalicije, odnosno 32 mandata samoga SDP-a. Umjesto predviđanog izjednačenog rezultata dogodila se izenađujuća uvjerljiva pobjeda HDZ-a s dvostruko više mandata od SDP-a.
U čemu je ključ iznenađujuće i naizgled fantastične pobjede HDZ-a? Je li za tu pobjedu zaslužan HDZ, njegov program, kampanja ili crni labud koji je zadesio SDP? Pokazalo se da unatoč nizu afera koje su obilježile HDZ-ovu Vladu s Plenkovićem na čelu, smjeni čak 15 ministara i optužbama za korumpiranost, SDP nije na birališta izveo one koji su apstinirali niti je osvojio povjerenje birača koji su na izbore izišli. Stoga se nameće zaključak da je za veliku izbornu pobjedu HDZ-a zaslužan loš, nesposoban i neuvjerljiv SDP, nesposoban i neuvjerljiv predsjednik stranke Bernardić te nepromišljena i pogrešna politika slaganja koalicije. Zasluge za uvjerljivu pobjedu HDZ-a najmanje ima sam HDZ, a najzaslužniji su mlitavi SDP i nesposobni čelni duo Bernardić - Komadina.

Da je tome tako pokazuje usporedna analiza aktualnih rezultata HDZ-a u odnosu prema rezultatima izbora 2016. godine. Naime, povijesno dobri rezultati HDZ-a u ovim izborima u stvari su slabiji od loših rezultata iste vrste izbora iz 2016. godine. Za analizu uzmimo našu VIII. izbornu jedinicu. HDZ je ostvario svoj mokri san i u ovoj izbornoj jedinci uspio osigurati čak četiri mandata!

Da bi ostvario sadašnja 4 mandata trebalo mu je 34.767 glasova, a u prethodnim izborima 2016. godine sa 35.753 glasa dobio je tek tri mandata. Dakle, s 986 glasova više HDZ je 2016. godine u VIII. izbornoj jedinici dobio jedan mandat manje. A na ovim izborima HDZ je s manje glasova dobio mandat više.

Na izborima 2016. sadašnja Restart koalicija je dobila povjerenje 104.615 glasača, a na ovim izborima samo 68.778 glasača. Dakle,  Restart koalicija je izgubila povjerenje 35.837 glasača. U VIII. izbornoj jedinici je 2016. glasalo 183.304 a ove 2020. g. je glasalo 158.252. Dakle od izbora se ove godine suzdržalo 25.052 glasača. Iz navedenih brojki lako je zaključiti da su ostali kući uglavnom razočarani birači SDP-a, tako da mandat više HDZ-a nije zaradio, nego mu je pao u krilo zbog lošeg, neuvjerljivog SDP-a.
Na ovim izborima HDZ je u VIII. izbornoj jedinici imao oko 3% manje glasova ali je dobio 33% više mandata. Budući je SDP imao strahovit pad, a HDZ samo blagi pad glasača nastao je povijesno dobar rezultat HDZ-a u VIII. izbornoj jedinici.

Čudnovate preferencije
Zanimljivi su i rezultati HDZ-a i sadašnjeg ministra Cappellija ostvareni u Gradu Malom Lošinju.

Na izborima 2016. godine HDZ je u Malom Lošinju imao naklonost 1.183 glasača a 2020. g. 955. Dakle, u Gradu kojim vlada već više od 15 godina u ovogodišnjim za HDZ trijumfalnim izborima HDZ je u Malom Lošinju imao apsolutno slabiji rezultat; dobio je 228 glasova manje nego u prethodnim izborima. Radi se o 20% manje glasača.

Restart koalicija (SDP+IDS-PGS) je na ovim izborima izgubila 581 glasača, odnosno 34% glasova. No HDZ koji je na vlasti u Gradu Malom Lošinju joj ipak dahće za vratom unatoč nepostojanju lošinjske organizacije SDP. U čudnovatoj utrci gubljenja glasova HDZ je manje loš, pa ostvaruje čudesne trijumfe.

U nesvakidašnjoj aritmetici politike zanimljivi su i preferencijalni glasovi ministra Cappellija. Na razini izborne jednice na izborima za Sabor 2016. g. dobio je 1.140 preferencijalnih glasova, a u samom Malom Lošinju ih je dobio 637. Na sadašnjim izborima je u cijeloj izbornoj jedinici dobio više - 1.723 preferencijalna glasa. Povećanje broja preferencijalnih glasova na razini izborne jedinice je razumljivo s obzirom na četiri godine medijske prisutnosti, potpisivanja ugovora, dodjela donacija, pomoći i poticaja. Ali to je tek 4,95% preferencijalih glasova njegove liste, dok je recimo ministar Butković dobio više od 36%, a bivši ministar turizma Kliman ih je dobio 10%.

Još su zanimljiviji rezultati Garija Cappellija u Gradu Malom Lošinju. Na ovim izborima je od svojih sugrađana dobio samo 503 preferencijalna glasa. Dakle, u odnosu na zadnje izbore dobio je 134 glasa manje, odnosno 21% manje. Iako je osobnim utjecajem pomogao da Lošinj dobije puno toga, od organizacije Dana turizma i raznih skupova, milijunskih sredstava kroz donacije i pomoći vlastitog ministarstva (plaža Kadin, Loger „Nerezinac" itd.), unatoč agitiranju i utjecaju za dobijanje sredstava i poticaja iz drugih ministarstva koja kroz četri godine iznose više od sto milijuna kuna ostvario je lošiji osobni izborni rezultat. No debakl Restart koalicije i župana Komadine pod tepih je gurnuo i osobni izborni odnosno politički neuspjeh bivšeg gradonačelnika i do zadnjih izbora ministra turizma. Da je kojim slučajem SDP u VIII. izbornoj jedinici ponovio sličan rezultat kao na izborima 2016. koje je također izgubio, tada bi HDZ umjesto 4 sada imao samo 2 zastupnika u Saboru, Butkovića i Klimana koji bi zbog preferencijlanih glasova ušao u Sabor. Sadašnji ministar bi mogao ući u Sabor samo kao zamjena jednom od izabranih saborskih zastupnika.

Zbog trijumfalističkog raspoloženja s jedne i nelagode zbog brojčanih činjenica s druge strane vjerojatno će izostati ozbiljna analiza rezultata zadnjih izbora. Iako niže pobjede HDZ je u stvari sve slabiji, a ministar koji je toliko radio za svoj grad ima sve manju podršku svojih sugrađana.

Ipak osvajanje državne vlasti i saborskog mandata za sada će pod tepih pospremiti izborni neuspjeh HDZ-a na ovim izborima na ovim otocima. Iduće veliko spremanje bit će uskoro na idućim lokalnim izborima. Ono što je sada pometeno pod tepih tada će konačno izaći na vidjelo, pa će to možda vidjeti i na svojoj koži osjetiti i u lošinjskom HDZ-u.

Komentari: 

031 # Pobjeda oživljenog mrtvacaCikcak 2020-07-07 15:44
Izborni rezultat HDZ-a na "prvom od 1000" otoka baš i nije trijumfalan i ne služi na čast vodstvu lokalnog vladajućeg ogranka HDZ-a, gradonačelnici članici HDZ-a a ni ministru turizma otočaninu u Vladi HDZ-a. Njihov poraz je tim sramotniji što ih je s 5 % više glasova otočana porazila koalicija skrpana od bulumente stranaka od kojih je HSS stalni partner u vlasti lošinjskog HDZ-a, IDS je to postao nakon zadnjih lokalnih izbora, a PGS glumi oporbu da bi podržavao sve odluke lošinjskog Gradskog vijeća kad su u interesu njegovog poslodavca. A ta pobjednička koalicija stranaka se okupila oko SDP-a, stranke koja do prije mjesec dana na Lošinju uopće nije imala lokalnu organizaciju.
Kratko rečeno, HDZ je na Lošinju pobijedila koalicija pod vodstvom nakon tri godine mrtvila tek oživljenog "mrtvaca".
No to oživljavanje je krivo nazvano izborna konvencija Gradske organizacije jer izbornu konvenciju može imati postojeća organizacija, a lošinjska organizacija SDP-a je nestala prije tri godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Šest glasova za HNSgost 2020-07-07 17:27
Citat Cikcak:
Njihov poraz je tim sramotniji što ih je s 5 % više glasova otočana porazila koalicija skrpana od bulumente stranaka od kojih je HSS stalni partner u vlasti lošinjskog HDZ-a, IDS je to postao nakon zadnjih lokalnih izbora, a PGS glumi oporbu da bi podržavao sve odluke lošinjskog Gradskog vijeća kad su u interesu njegovog poslodavca.
Vjerni ortak u vlasti lošinjskog HDZ-a HNS je na izbore išao samostalno. Na Lošinju je dobio šest glasova. Tri su od Elvisa Živkovića, njegove supruge i od kćeri. Od koga su ostala tri glasa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Plenkovićev "punokrvni" trijumfRoko Prč 2020-07-07 16:38
Sama po sebi, Plenkovićeva pobjeda nije impresivna. Manje od 47% glasača je sudjelovalo (tj. manje nego na nedavnim izborima u Srbiji koje je bojkotirala opozicija), a HDZ je u apsolutnim brojkama ostvario znatan pad broja birača, da bi u relativnom postotku ostao manje-više na istom. Sve to je daleko slabije od izbornog rezultata bivšeg premijera iz redova Socijaldemokrat ske partije (i sadašnjeg predsjednika Republike) Zorana Milanovića 2011. godine. No, izborni sustav i odnosi snaga među strankama, dovode sada Plenkovića u situaciju u kojoj nisu bili ni Milanović ni Sanader – da može praktički sam formirati vlast, bez ijednog značajnijeg koalicijskog partnera.

Iako mu za većinu načelno treba 76 zastupnika (10 više nego što ih ima), nema praktički nikoga tko bi posumnjao u lako i brzo formiranje vlasti. Osim što će sigurno dobiti potporu predstavnika nacionalnih manjina (koji praktički uvijek podrže pobjednika koji ne ugrožava njihov status), HDZ računa i na dvije posvađane frakcije pragmatične Hrvatske narodne stranke, koje se međusobno bespoštedno bore za zadnje ostatke svoje vlasti u krajevima oko Varaždina, ali će obje rado surađivati s vladajućima. Čak i ako to ne bude dovoljno, teško da će druge opozicijske liste zadržati dovoljno discipline da bi spriječile soliranje svojih kandidata.

Spomenimo na primjer da od 41 mandata koji je osvojila koalicija oko SDP-a njih samo 32 pripada samoj stranci. Ostalo su različiti lokalni “nezavisni” političari te male, a ponekad i sasvim nepostojeće stranke. Većina njih savezu oko SDP-a se priključila računajući da će ta stranka doći na vlast. Dio njih tek čekaju postizborni potresi koji će utvrditi u kojem smjeru će krenuti stranka.

Slično vrijedi i za treću najpopularniju listu, desničarsku opoziciju okupljenu oko Domovinskog pokreta Miroslava Škore koja je osvojila 16 mandata. Iako naizgled dobar rezultat za ove najžešće Plenkovićeve kritičare, pojavile su se ozbiljne sumnje oko budućnosti cijelog projekta.
Naime, već na izbornu večer, znatan dio izabranih zastupnika suptilno se distancirao od Škore najavivši osnivanje vlastitog saborskog kluba, različitog od onog koji će formirati DP. Iako je velika većina birača glasala naprosto za Škoru, ispostavilo se da je njegov “pokret” nešto slično ruskoj babuški (što je i prikladno s obzirom na to da dio novca, po svemu sudeći, i dolazi iz Rusije koja posljednjih godina izdašno financira evropsku ekstremnu desnicu). Tako unutar DP-a imamo stranku Hrvatski suverenisti, koja se pak sastoji od još dvije stranke i dva NGO-a. Povrh toga, tu su i ekstremni desničari koji nisu dio “suverenista”, kao i potpuno vanstranački ljudi, poput “komičara” Davora Dretara ili klerikalnog aktivista Stjepa Bartulice. Koliko će njih ostati zajedno do kraja mandata?

U novi su saziv Sabora ušle tri “nove” snage koje pokrivaju praktički cijeli politički spektar, uključujući i one njegove dijelove za koje većina birača do nedavno nije znala ni da postoje. Iako nije nova stranka, ranije tehnokratski Most izumio se za ove izbore kao mlađa i inovativnija klerikalna formacija, čiji predsjednik vlastito političko preživljavanje ne oklijeva tumačiti kao nadnaravnu intervenciju: “nije dao dragi Bog da se ugasimo”. Količina novca uložena u njihovu kampanju sugerira da nisu bez simpatija određenih imućnih domaćih krugova. Slično vrijedi i za koaliciju liberalnih stranaka (STRIP-Pametno- Fokus) koje su na istoj liniji s Mostom u pogledu antisocijalnih politika, iako ih u pravilu ne pokušavaju škropiti svetom vodicom.

Naposljetku, koalicija platforme Možemo, Radničke fronte, Nove ljevice i drugih stranaka najveća je novost novog saziva, od koje pretpostavljamo čitatelji Biltena najviše i očekuju. Unatoč postizbornoj euforiji, njezin posao neće biti lak, niti će njezin rad uvijek imati samo uspone. Pritisci kojima se pokušava uzdrmati jedinstvo koalicije vjerojatno će dodatno jačati, a tek će situacija izvršne vlasti, pa makar i na lokalnoj razini, pokazati može li koalicija biti više od “protestne opcije”. S druge strane, nesumnjiv doprinos te koalicije destabilizaciji vlasti Milana Bandića u Zagrebu sugerira kako bi njihova pojava na nacionalnoj razini mogla natjerati i HDZ na bržu prilagodbu ako žele zadržati svoju poziciju političkog hegemona.
Plenkovićev "punokrvni" trijumf

Cijeli članak na
www.bilten.org/?p=33621
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # G silaA. M. 2020-07-07 16:55
Fantastična pobjeda HDZ je ostvarena s 80.000 manje glasova nego li je isti HDZ imao 2016. g. Krasan trijumf mu je omogućio SDP koji je izgubio 220.000 glasova od zadnjih izbora.
Razlika je samo u padu. SDP je u slobodnom padu a HDZ ima probušeni padobran.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # ...Licemjer 2020-07-07 20:59
Nadam se da će se rezultati parlamentarnih presliakti na rezultate lokalnih, što se Lošinja tiče.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # ....Nn 2020-07-07 21:30
Ne želiš valjda bezličnog Nekića na čelu Grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # ...009 2020-07-08 05:12
Citat Nn:
Ne želiš valjda bezličnog Nekića na čelu Grada.
Tamo su svi bezlični, zato nam Grad može voditi manekenka sa riječkog Korza.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
038 # Luftiguzigost 2020-07-08 09:15
Citat 009:
Citat Nn:
Ne želiš valjda bezličnog Nekića na čelu Grada.
Tamo su svi bezlični, zato nam Grad može voditi manekenka sa riječkog Korza.
Manekenstvo je njen najviši domet. Prava zamjena na čelu Grada nakon manekena Cappelija.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Anin pravi pozivFan 2020-07-11 11:37
To je njen pravi poziv. Politikom se bavi iz nužde i radi poziranja. S redovitog nastupa na rječkom korzu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # nikamo bez maskice i gumicesiguran seks 2020-07-11 13:42
Citat Fan:
To je njen pravi poziv. Politikom se bavi iz nužde i radi poziranja. S redovitog nastupa na rječkom korzu.

novi simptomi korone su da napada mozak
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Glasači HDZ-a nema da brinuJoker 2020-07-11 15:03
Citat siguran seks:
Citat Fan:
To je njen pravi poziv. Politikom se bavi iz nužde i radi poziranja. S redovitog nastupa na rječkom korzu.
novi simptomi korone su da napada mozak
Ako je to točno onih 20% koji su nam opet izabrali vlast korumpiranog HDZ-a nema šta da brinu radi ovih vijesti

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Smile...tomorro w will be worseTin 2020-07-11 15:16
Jučer 116, danas 140, sutra preko 170, dolazi na naplatu HDZova bahatost.
Plenković je radi pobjede na parlamentarnim izborima žrtvovao cijelu državu.

A kako predsjednik nacionalnog stožera CZ bez imalo srama laže u kameru pogledajte ovaj vrlo edukativni video

facebook.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Dodiri, poljupci, zagrljaji: Korona party u HDZ-u zasjenio sve partyje dosadVjerodostojno kao HDZ 2020-07-11 15:44
Citat Tin:
Jučer 116, danas 140, sutra preko 170, dolazi na naplatu HDZova bahatost.
Plenković je radi pobjede na parlamentarnim izborima žrtvovao cijelu državu.
A kako predsjednik nacionalnog stožera CZ bez imalo srama laže u kameru pogledajte ovaj vrlo edukativni video
facebook.com/.../...
Ovako je izgledao pobjednički party HDZ-a u dvorištu Arheološkog muzeja u Zagrebu nakon pobjede stranke na parlamentarnim izborima.


Na biralištima navukli maske na lice, a nakon deset sati zaboravili na vlastite epidemiološke mjere.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # 37,1 u hladuZimogrozni 2020-07-11 17:06
Bojim se da će predsjednica lokalnog stožera, nakon što napravi pobjednički đir po Korzu, opet kod Beleja postaviti željeznu zavjesu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Što te ne ubije, to te ojačaOtok Vitalnosti 2020-07-11 17:18
Citat Zimogrozni:
Bojim se da će predsjednica lokalnog stožera, nakon što napravi pobjednički đir po Korzu, opet kod Beleja postaviti željeznu zavjesu.
Otokom kruži urbana legenda koja kaže da je dovoljno preventivno se okupati u moru na potezu od Kadina do Sv.Martina, garantirano štiti od korone.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Zdravstveni turizamgost 2020-07-11 17:54
Citat Otok Vitalnosti:
Citat Zimogrozni:
Bojim se da će predsjednica lokalnog stožera, nakon što napravi pobjednički đir po Korzu, opet kod Beleja postaviti željeznu zavjesu.
Otokom kruži urbana legenda koja kaže da je dovoljno preventivno se okupati u moru na potezu od Kadina do Sv.Martina, garantirano štiti od korone.
Kažu da govna sa Čikata koja se sljevaju kod Kijca djeluju kao prevencija. Bolje nego maske, distanca i korona rukovanje. Možda bi to trebalo reklamirati kao zdravstveni turizam.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # pravi pozivCUO 2020-07-11 18:21
Igra asocijacija
Osoba na fotografiji je:
a) gradonačelnica
b) influenserica
c) HDZ-ova šoping kraljica
d) sve od ponuđenog
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # eventušaSivac 2020-07-11 19:52
Citat CUO:
Igra asocijacija
Osoba na fotografiji je:
b) influenserica
Po čemu bi gradonačelnica i šoping kraljica bila i influenserica? Meni više baca na posvudušu i eventušu. A pomalo i na pijarušu :-)

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # ...Raspikuća 2020-07-11 20:45
Kako god ju nazvali, influenserica, šoping kraljica, posvudaša, gradonačelnica je opet službenim autom na trošak građana ovoga grada otišla i ovaj vikend u Rijeku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Ana pijarušaSivac 2020-07-11 21:14
Citat Raspikuća:
Kako god ju nazvali, influenserica, šoping kraljica, posvudaša, gradonačelnica je opet službenim autom na trošak građana ovoga grada otišla i ovaj vikend u Rijeku.
Nije otišla radi sebe službenim autom na trošak građana ovoga grada nego radi nas građana. Znaš li ti koliki je to dobitak za nas svih kad ona prošeta riječkim korzom da je se snimi i onda to izađe u novinama!

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Prijezir i omaložavanjeKmet 2020-07-12 07:09
Citat Sivac:
Citat Raspikuća:
Kako god ju nazvali, influenserica, šoping kraljica, posvudaša, gradonačelnica je opet službenim autom na trošak građana ovoga grada otišla i ovaj vikend u Rijeku.
Nije otišla službenim autom na trošak građana ovoga grada radi sebe nego radi nas građana. Znaš li ti koliki je to dobitak za nas svih kad ona prošeta riječkim korzom da je se snimi i onda to izađe u novinama!

Fotka govori nešto drugo. Prezriv osmijeh i odmahivanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Snažna potporagost 2020-07-12 09:07
Citat Kmet:
Fotka govori nešto drugo. Prezriv osmijeh i odmahivanje.Por uka glasi: kritičari, nevažni ste. Samnom je 11 vjećnika i glas otoka 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Market centarGrozno 2020-07-12 09:47
Citat Kmet:
Fotka govori nešto drugo. Prezriv osmijeh i odmahivanje.
Palo mi je na pamet da je shoping kraljica kupovala voće u Jadranka trgovini, i kao da kaže: FU, nikad više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # la voće del povrćesluga pokorny 2020-07-12 11:10
Citat Grozno:
Palo mi je na pamet da je shoping kraljica kupovala voće u Jadranka trgovini, i kao da kaže: FU, nikad više.
Nikad Ana ne kupuje voće u Marketu nego joj direktor Džebić dostavlja na kućni prag !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Faca za fujRg 2020-07-12 13:30
Citat Grozno:
Citat Kmet:
Fotka govori nešto drugo. Prezriv osmijeh i odmahivanje.
Palo mi je na pamet da je shoping kraljica kupovala voće u Jadranka trgovini, i kao da kaže: FU, nikad više.
Ja mislim da snimljena kad je facu složila za fuj kad joj je netko spomenuo demokraciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
139 # ...Licemjer 2020-07-08 07:38
Citat Nn:
Ne želiš valjda bezličnog Nekića na čelu Grada.
Sigurno ne želim HDZ
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
140 # , ###Kec 2020-07-08 08:00
Citat Licemjer:
Citat Nn:
Ne želiš valjda bezličnog Nekića na čelu Grada.
Sigurno ne želim HDZ
A ja ne želim OVAKAV lošinjski HDZ, HDZ kojeg preko mlitavog Nedića kontrolira afektirana manekenka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # ...Licemjer 2020-07-08 08:46
Citat Kec:
Citat Licemjer:
Citat Nn:
Ne želiš valjda bezličnog Nekića na čelu Grada.
Sigurno ne želim HDZ
A ja ne želim OVAKAV lošinjski HDZ, HDZ kojeg preko mlitavog Nedića kontrolira afektirana manekenka.
HDZ je rak, a nedić je samo jedna od metastaza.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # Korona? Sifilis? TBC? ...gost 2020-07-08 09:06
Citat Licemjer:
Citat Kec:
Citat Licemjer:
Citat Nn:
Ne želiš valjda bezličnog Nekića na čelu Grada.
Sigurno ne želim HDZ
A ja ne želim OVAKAV lošinjski HDZ, HDZ kojeg preko mlitavog Nedića kontrolira afektirana manekenka.
HDZ je rak, a nedić je samo jedna od metastaza.
A što je tek onda Ana Kučić? Nedić je ipak samo njen zamjenik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Čudo na LošinjuZumba 2020-07-09 09:31
Citat Licemjer:
Citat Nn:
Ne želiš valjda bezličnog Nekića na čelu Grada.
Sigurno ne želim HDZ
Zar ćeš na izborima za gradsku vlast glasovati za ove koji pokušavaju oživit mrtvaca? Tri godine ih nije bilo, u GV su imali vijećnika koji niti nije bio član SDP-a a lista dobila više glasova od HDZ-a na vlasti. Čudo moguće samo na prvom od 1000 :sigh:


otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Zvonili ste, milorde?Tin 2020-07-08 14:57
Citat Licemjer:
Nadam se da će se rezultati parlamentarnih presliakti na rezultate lokalnih, što se Lošinja tiče.
Umjesto da rade svoj posao, gradski vijećnici uživaju izigravati običnu služinčad
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
038 # izgubljeni u vremenu i prostorucica maca 2020-07-08 09:54
Nakon ovakvih rezultata u Lošinju protuprirodna koalicija na vlasti može početi pakirati kofere.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
231 # Ostavke!BR 2020-07-09 14:55
Citat cica maca:
Nakon ovakvih rezultata u Lošinju protuprirodna koalicija na vlasti može početi pakirati kofere.
Dobar početak bio bi da predsjednik ogranka i cijeli Gradski odbor HDZ-a daju ostavku prije unutarstranački h izbora. To bi bio moralni čin i priznanje da se nije radilo na terenu. Izgubiti izbore od Zombi koalicije u Gradu di si na vlasti nedopustivo je.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # Degeneracija vlastiNN 2020-07-08 15:31
Kad u vlasti sudjeluje predugo ista škvadra vlast degenerira. Vrhunac degeneracije lošinjske vlasti je Ana Kučić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
225 # ?Gost 2020-07-08 21:09
Zašto se uopće stalno uspoređuje HDZ i SDP kao neke suprostavljene stranke kada su to skoro iste stranke.Osnivač i i sadašnji kadar potiču iz iste škole i provode isti program.To što imaju sitnih sukoba tko će gdje više ili manje ukrasti uopće ništa ne mijenja.Jednako se krade i tamo gdje je SDP i tamo gdje je HDZ na vlasti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Prilika čini lopovaRambo 2020-07-09 21:04
Citat Gost:
Jednako se krade i tamo gdje je SDP i tamo gdje je HDZ na vlasti
Samo što je HDZ češće imao vlast s time i priliku za lopovluk i korupciju. Jedini koji ima predsjednika u prdekani je HDZ koji je rekorder u smjeni ministara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # kako su se bogatili naši tajkuniAmigo 2020-07-10 06:49
Citat Rambo:
Citat Gost:
Jednako se krade i tamo gdje je SDP i tamo gdje je HDZ na vlasti
Samo što je HDZ češće imao vlast s time i priliku za lopovluk i korupciju. Jedini koji ima predsjednika u prdekani je HDZ koji je rekorder u smjeni ministara.
A prilike za lopovluk su se ukazale još za vrijeme Domovinskog rata, kada je gomila tvornica i drugih firmi prodana za sve po 1 kunu, proizvodnja brzinski upropaštena, radnici otpušteni, a nekretnine rasprodane po tržišnim cijenama. U nekim državama se to zove ratno profiterstvo.

'Ne pitajte me za prvi milijun!'
Kako su se bogatili naši tajkuni

24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 0 # Baš...hranitelj tuljana 2020-07-10 07:07
Prodane su za kunu, istina ali ili ste namjerno prešutjeli da su imale milijunske dugove uz to, koji su prelazili novom vlasniku. Ili to niste ni znali. Ili lažete ili ste neuki, zašto je ovaj portal pun takvih komentatora?! Velika većina tvornica propala je još u Šugi, izgubile su tržište, bile su beznadno tehnološki inferiorne, sa nesposobnim partijski postavljenim vodstvom i gomilom radnika viška. Zbog hiperinflacije uvozni materijal bio im je preskup a njihova potraživanja plaćena su im bezvrijednim novcem (sve one "kupio sam stan/auto na kredu za 100000000 dinara i za par mjeseci otplatio za cijenu kruha" priče platio je netko drugi. Tvornice, mirovinski i zdravstveni fond, građani sa domaćom štednjom) Na kraju su se na ove crkotine nakupili strvinari koji su ih rastepli do kraja ali mrtav gnu nije krivnja strvinara...

Ali da se kralo, jest, kao u svakom metežu i promjeni vlasti. Ali uz to država je stenjala pod napadima ljudi sa petokrakom, trećina RH bila je okipirana. Gradilo se, kupovalo danas nezamislivo oružje, išla je država i narod prema naprijed. U toj boli i patnji imali smo NADU za nas i našu djecu.

Prava ogromna zaduživanja i prava pljačka krenula je nakon 2000. godine. Više nemamo nadu. Nitko ne misli da će biti bolje.

Vratite nam Šuška, Kutlu, a uzmite si ove nazad.

Teško je reći točan broj ali smatra se da je najveća pljačka u povijesti neovisne Hrvatske - predstečajna nagodba (SDP).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # .....Amigo 2020-07-10 09:32
Da, neke firme su bile u ozbiljnim problemima. Ali daleko od toga da je njihova vrijednost iznosila samo 1 kunu. Pa mnoge firme su samo u zemljištu i zgradama imale višemilijunsku vrijednost.
Inače ne bi bilo moguće da politički ćato za šaku kovanica kupi desetak firmi, sve rasproda, radnike izbaci na ulicu, a sebi kupi vilu/dvorac, jahtu i nekoliko cestovnih jurilica. I još mu na računu ostane milijun eura.
Uskoro se kotač sreće (strani trgovački lanci) počeo vrtiti u krivom smjeru, pa je i poljoprivreda krenula nizbrdo.

Iako se tih godina industrijska proizvodnja doslovce raspala, niti jedna Vlada RH nije učinila ništa da se ista obnovi. Samo jedna stvar je bila bitna, lagodan život kroz turizam, graditi hotele koliko god stane.

Jer mi smo kao turistička zemlja, pa nam BDP od turizma smije biti 20%.
A istina je da mnoge druge Europske države od turizma uprihoduju mnogo više od Hrvatske. Pa samo grad Prag nas šiša u cijelosti. A tim državama BDP od turizma iznosi između 5-10%.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # wannabe tajkun pod okriljem visoke politikeBroj 1 2020-07-10 11:59
Sjeća li tko onog dečka, zvao se Bruno Orešar.
Nekad je dobro igrao tenis, i ničim drugim se u životu nije bavio. A u ono doba je Franji Tuđmanu bio omiljeni sparing partner.
I tako je prebacujući s Franjom lopticu preko mreže, jednog dana ničim izazvan odlučio kupiti nekoliko uspješnih firmi i okušati se u biznisu.

Nastavak priče u članku...


KAKO JE BRUNO OREŠAR UPROPASTIO TRI USPJEŠNE HRVATSKE TVRTKE
poslovni-savjetnik.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Simptom bjesnilaPatolog 2020-07-10 09:44
Citat hranitelj tuljana:
Velika većina tvornica propala je još u Šugi ...
Potreba da se nešto ili netko omalovažava iskrivljavanjem imena odaje ekstremnu tendencioznost ostatka teksta i manjak objektivnosti te ga čini nevrijednim pozornosti i komentara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
30 0 # Apologetu totalitarizmahranitelj tuljana 2020-07-10 14:12
Citat Patolog:
Citat hranitelj tuljana:
Velika većina tvornica propala je još u Šugi ...
Potreba da se nešto ili netko omalovažava iskrivljavanjem imena odaje ekstremnu tendencioznost ostatka teksta i manjak objektivnosti te ga čini nevrijednim pozornosti i komentara.
To si budem zapamtio kada mene drugi budu omalovažavali na ovom portalu.
Inače, omalovažavao sam zločinačku nedemokratsku tvorevinu nastalu i nestalu u zločinu i krvi drugih i drugačijih.
I inače ne voliš kad netko vrijeđa totalitarne i zločinačke države ili ti je ova prirasla srcu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # ...Licemjer 2020-07-10 16:18
Citat hranitelj tuljana:
I inače ne voliš kad netko vrijeđa totalitarne i zločinačke države ili ti je ova prirasla srcu?
To Si BuDeM zApAmTiO kada bude nešto za NDH i derivate istoga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Luj, Lujo, tuljanLjubopitljivi 2020-07-10 17:35
Citat hranitelj tuljana:
Citat Patolog:
Citat hranitelj tuljana:
Velika većina tvornica propala je još u Šugi ...
Potreba da se nešto ili netko omalovažava iskrivljavanjem imena odaje ekstremnu tendencioznost ostatka teksta i manjak objektivnosti te ga čini nevrijednim pozornosti i komentara.
To si budem zapamtio kada mene drugi budu omalovažavali na ovom portalu.
Inače, omalovažavao sam zločinačku nedemokratsku tvorevinu nastalu i nestalu u zločinu i krvi drugih i drugačijih.
I inače ne voliš kad netko vrijeđa totalitarne i zločinačke države ili ti je ova prirasla srcu?
Tuljan svoju važnost izjednačava s važnosti države. Omalovažavanje jedne države izjednačava s omalovažavanjem svoje lažne osobe. Radi se teškom poremećaju osobnosti. Stvarna osoba koja piše na ovom portalu pod nickom hranitelj tuljana više ne zna da li je stvarna osoba, da li je internetski avatar ili je država.

Inače tuljane kakav je tvoj stav o NDH? Radi li se zločinačkoj, nedemokratskoj tvorevini nastala u zločinu i krvi drugih i drugačijih ili se radi o sjajnom ostvarenju vjekovnog sna...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Ne šamarajte govnogost 2020-07-10 19:15
Nevjerojatno je kako vas taj dripac uvijek navuče na raspravu i samoga sebe nametne kao temu. Rapravljati s tuljanom je isto što i šamarati govno. Vratite se temi izbornog trijumfa stranke opasnih namjera, a njega prustite da masturbira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # Vrijeme je za istinuNN 2020-07-10 07:10
PROČITAJTE IMENA TAJKUNA KOJI VLADAJU HRVATSKOM

Prema podatcima HNB-a, u nepune dvije godine (1992. i 1993.) podijeljeno je 18 559 menadžerskih kredita u iznosu od 277 milijuna DEM. I tako su komunjare s HDZ-ovim knjižicama pokrali hrvatski narod.

Mnoge komunjare (uvriježeni termin za štovatelje komunizma) su početkom 90-ih, nakon proglašenja samostalnosti, brzo zamijenili partijske s HDZ-ovim knjižicama iskoristivši rat za slobodu kako bi ponovno preuzeli vođenje države. Država je u to vrijeme posjedovala samo dva posto ukupne imovine, a sve ostalo bilo je društveno vlasništvo, odnosno vlasništvo hrvatskog naroda.

dnevno.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Imovinski ratRambo 2020-07-10 07:11
Citat Amigo:
A prilike za lopovluk su se ukazale još za vrijeme Domovinskog rata
Zato ga neki s pravom nazivaju Imovinski rat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 0 # Licemjerje ljevičarahranitelj tuljana 2020-07-10 14:20
Citat Rambo:
Zato ga neki s pravom nazivaju Imovinski rat.
Zašto pokvareni Patolog i za ovo iskrivljavanje imena nije reagirao Citat Patolog:
"Potreba da se netko ili nešto omalovažava iskrivljavanjem imena odaje ekstremnu tendencioznost ostatka teksta i manjak objektivnosti te ga čini nevrijednim pozornosti i komentara
kad netko vrijeđa Domovinski rat a skočio je na vrijeđanje Šuge, i nije prevelika misterija..
Isto tako nije jasno zašto je tako i"ispravnom" komentatoru problem jednostavno napisati da za Jugoslavijom žali, kao što sam ja jasno napisao što mislim o njoj. Očito sam hrabriji komentator od njega...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # To je nama naša borba dalaRambo 2020-07-10 15:25
Citat hranitelj tuljana:
Citat Rambo:
Zato ga neki s pravom nazivaju Imovinski rat.
Zašto pokvareni Patolog i za ovo iskrivljavanje imena nije reagirao
A zašto bi trebao reagirati? U tom nazivu nema ništa uvredljivo. Jer naziv Domovinski rat je i inače neprecizan budući da ne govori ništa o karakteru rata u Hrvatskoj 1991.- 1995. pa ni o njegovom krajnjem ishodu. INA je mađarska, HT njemački, banke talijanske, austrijske i njemačke, a dobar dio poljoprivrede (bivši Agrokor) je ruski. Pa kad se povuče crta ispod svega vidimo da je nakon završetka tzv. Domovinskog rata nekadašnje društveno vlasništvo privatizirano ili pripalo državi i lokalnim zajednicama. Dobrim dijelom je prešlo u ruke stranih kompanija, a ono što još nije državne i lokalne vlasti arče na svoje zaslužnike i klijente. Netko će reći da smo stekli neovisnost i demokraciju, ali nitko ne može poreći da smo pri tom izgubili društvenu imovinu i našli se na dnu članica EU prema ekonomskim pokazateljima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # ne znam otkud samo dolaze svi ovi članciNN 2020-07-10 07:39

POVIJESNA OBMANA NARODA:
Što nam je to dala velebna privatizacija?

Da bismo razumjeli zašto je bilo potrebno kazneno procesuirati neke od privatizacijski h junaka i zašto je potrebno i danas pisati o tom gospodarskom zločinu bez kazne, važno je znati kako i zbog čega je usred rata procjenjivana imovina stotina poduzeća, koja su potom prodavana u bescjenje, da bi najčešće ta ista poduzeća kasnije bila ekonomski uništena, rasprodane imovine, i na koncu likvidirana. Važno je shvatiti i kakve su razorne posljedice pretvorbe i privatizacije po hrvatsko gospodarstvo i društvo ostale do danas.

lupiga.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
374 # Koja stetaMijau mijau 2020-07-09 19:09
Bilo bi puno bolje da je Mirko B. Na cElu SDP - a .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
142 # ......P 2020-07-09 20:44
Citat Mijau mijau:
Bilo bi puno bolje da je Mirko B. Na cElu SDP - a
Kao stari partijski kadar dobar je u spletkarenju, a možda će s Anom Kučić postati svojta. Srodstvo je bolji temelj za suradnju od stranačkih programa. Bio bi bolje rješenje od novajlije i amatera Nekića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # Politika bez programagost 2020-07-10 10:04
Citat P:
Citat Mijau mijau:
Bilo bi puno bolje da je Mirko B. Na cElu SDP - a
Kao stari partijski kadar dobar je u spletkarenju, a možda će s Anom Kučić postati svojta. Srodstvo je bolji temelj za suradnju od stranačkih programa. Bio bi bolje rješenje od novajlije i amatera Nekića.
Koji stranački programi? Anin program bila je laž da je Lošinj bio i da će ostati prvi od tisuću otoka, a Nekićev se svodio na poziv građanima "uključi se" bez da je rekao u što se mogu uključiti. Nakon izbora Anina laž je postala bjelodana pa ju je prestala koristiti, a Nekić se sam uključio. Uključio se u klub Aninih ulizica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Nedemokratska srodnostDD 2020-07-12 10:06
Citat gost:
Citat P:
Citat Mijau mijau:
Bilo bi puno bolje da je Mirko B. Na cElu SDP - a
Kao stari partijski kadar dobar je u spletkarenju, a možda će s Anom Kučić postati svojta. Srodstvo je bolji temelj za suradnju od stranačkih programa. Bio bi bolje rješenje od novajlije i amatera Nekića.
Koji stranački programi? Anin program bila je laž da je Lošinj bio i da će ostati prvi od tisuću otoka, a Nekićev se svodio na poziv građanima "uključi se" bez da je rekao u što se mogu uključiti. Nakon izbora Anina laž je postala bjelodana pa ju je prestala koristiti, a Nekić se sam uključio. Uključio se u klub Aninih ulizica.
Da su politički srodne duše pokazalo se uoči zadnjih lokalnih izbora. Ni Ana Kučić ni dotični Nekić se nisu odazvali pozivu kandidatima na predizbornu građansku tribinu. Njihovu nedemokratsku srodnost potvrdila je Nekićeva bezuvjetna potpora svim Aninim prijedlozima.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Vrhunac vijećničkog čmarenjanoname 2020-07-15 12:12
Citat DD:
Koji stranački programi? Anin program bila je laž da je Lošinj bio i da će ostati prvi od tisuću otoka, a Nekićev se svodio na poziv građanima "uključi se" bez da je rekao u što se mogu uključiti. Nakon izbora Anina laž je postala bjelodana pa ju je prestala koristiti, a Nekić se sam uključio. Uključio se u klub Aninih ulizica.
Da su politički srodne duše pokazalo se uoči zadnjih lokalnih izbora. Ni Ana Kučić ni dotični Nekić se nisu odazvali pozivu kandidatima na predizbornu građansku tribinu. Njihovu nedemokratsku srodnost potvrdila je Nekićeva bezuvjetna potpora svim Aninim prijedlozima.Ak o ćemo suditi prema neizlasku pred građane na tribini se vidjelo tko će podržavati HDZ i Anu Kučić. Osim nje same i Nekića, izostali su i ostali koji će kasnije dizati ruke za sve njene prijedloge. Pa se nije pojavio operetni duo Andrino-Elvis, solist Domac, a o Baričeviću da ne govorimo. A vrhunac njihovog čmarenja bilo je nedavno poslušno odbacivanje dnevnog reda predloženog od onih koji sjednicu GV i sazvali. A među njima su bili i Nekić i Domac da bi glasovanjem protiv vlastitih prijedloga pokazali da se ne stide ni svoga ekstremnog beskičmenjaštva :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Politika je obiteljski posaogost 2020-08-06 15:16
Citat P:
Citat Mijau mijau:
Bilo bi puno bolje da je Mirko B. Na cElu SDP - a
Kao stari partijski kadar dobar je u spletkarenju, a možda će s Anom Kučić postati svojta. Srodstvo je bolji temelj za suradnju od stranačkih programa. Bio bi bolje rješenje od novajlije i amatera Nekića.
Članstvo lošinjskih ispostava političkih stranaka nema veze sa stranačkim programima. Okuplja se radi svojih privatnih interesa, a izlazi na izbore s nadom da će biti izabrani. A onda se prikrpe HDZ-ovoj koalciji sa HSS-om, Hrastom i ostalim sitnišim (vidi pod HNS-IDS) ili mu drže ljestve iz "oporbe" (vidi pod SDP, PGS, Nezavisni Dakić).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # after korona partyAmigo 2020-07-11 19:54
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # ?Gost 2020-07-14 22:23
U samom članku se postavlja teza kao da HDZ i SDP imaju isključivo pravo na pobjedu na izborima.Većini ljudi se jednako gade te obadvje frakcije potekle iz iste lopovske partije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # GađenjeGizmo 2020-07-15 08:22
Citat Gost:
U samom članku se postavlja teza kao da HDZ i SDP imaju isključivo pravo na pobjedu na izborima.Većini ljudi se jednako gade te obadvje frakcije potekle iz iste lopovske partije.
Većina ljudi nije izišla na izbore. Većina onih koji su izišli izabrala je Sanaderovu partiju. Lošu vlast biraju dobri ljudi koji ne izlaze na izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
224 # Dobijamo što zaslužujemoGost 2020-07-15 08:29
Citat Gizmo:
Citat Gost:
U samom članku se postavlja teza kao da HDZ i SDP imaju isključivo pravo na pobjedu na izborima.Većini ljudi se jednako gade te obadvje frakcije potekle iz iste lopovske partije.
Većina ljudi nije izišla na izbore. Većina onih koji su izišli izabrala je Sanaderovu partiju. Lošu vlast biraju dobri ljudi koji ne izlaze na izbore.
Ispravak: Lošu vlast biraju idioti koji ne izlaze na izbore. Zato svi dobijamo lopovsku vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Prva Anina lažGargamel 2020-07-15 09:27
Citat gost:
Citat P:
Citat Mijau mijau:
Bilo bi puno bolje da je Mirko B. Na cElu SDP - a
Kao stari partijski kadar dobar je u spletkarenju, a možda će s Anom Kučić postati svojta. Srodstvo je bolji temelj za suradnju od stranačkih programa. Bio bi bolje rješenje od novajlije i amatera Nekića.
Koji stranački programi? Anin program bila je laž da je Lošinj bio i da će ostati prvi od tisuću otoka, a Nekićev se svodio na poziv građanima "uključi se" bez da je rekao u što se mogu uključiti. Nakon izbora Anina laž je postala bjelodana pa ju je prestala koristiti
Nije bio pa neće ni ostati prvi od tisuću otoka. A s Anom i Nedićem na čelu uz ovakvo Gradsko vijeće nikad neće ni postati.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Nij joj ni prva niti će biti zadnja lažTariguz 2020-08-02 09:29
Citat Gargamel:
Citat gost:
Citat P:
Citat Mijau mijau:
Bilo bi puno bolje da je Mirko B. Na cElu SDP - a
Kao stari partijski kadar dobar je u spletkarenju, a možda će s Anom Kučić postati svojta. Srodstvo je bolji temelj za suradnju od stranačkih programa. Bio bi bolje rješenje od novajlije i amatera Nekića.
Koji stranački programi? Anin program bila je laž da je Lošinj bio i da će ostati prvi od tisuću otoka, a Nekićev se svodio na poziv građanima "uključi se" bez da je rekao u što se mogu uključiti. Nakon izbora Anina laž je postala bjelodana pa ju je prestala koristiti
Nije bio pa neće ni ostati prvi od tisuću otoka. A s Anom i Nedićem na čelu uz ovakvo Gradsko vijeće nikad neće ni postati.

Da je Lošinj bio i da će ostati prvi od 1000 otoka u videu nije joj bila prva laž, a neće ostati ni zadnja. Lagala je već dok je bila Kapelijev fikus i služila kao njegov "diktafon". Samo je ponavljala što joj je on diktirao. A lagat če i kad se ponovo kandidira za gradonačelnicu. Sigurno će se hvaliti da je za Lošinj učinila više nego svi dosadašnji gradonačelnici skupa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # LOLgrađanin 2020-08-02 10:13
ista demagogija kao da slušam KGK :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # Lassiese vraća kući 2020-07-16 08:31
I ovi izbori su pokazali puno nepravilnosti i nepoštivanja rezultata koje su ostvarili neki svojim radom.A to je politika i tko nije spreman dobivati kritike i pljuske nakon uspješnosti,nek a se ne bavi politikom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # boli ga nekastvar 2020-07-16 10:16
Citat se vraća kući:
I ovi izbori su pokazali puno nepravilnosti i nepoštivanja rezultata koje su ostvarili neki svojim radom.A to je politika i tko nije spreman dobivati kritike i pljuske nakon uspješnosti,neka se ne bavi politikom.
uhljebio je koga je stigao, oni ostaju, radiće isto kao prije, ostaje mu sve osim šofera, na novom radnom mjestu će biti nevidljiv, još 4 godine tralala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # winwin 2020-07-17 08:39
Citat stvar:
Citat se vraća kući:
I ovi izbori su pokazali puno nepravilnosti i nepoštivanja rezultata koje su ostvarili neki svojim radom.A to je politika i tko nije spreman dobivati kritike i pljuske nakon uspješnosti,neka se ne bavi politikom.
uhljebio je koga je stigao, oni ostaju, radiće isto kao prije, ostaje mu sve osim šofera, na novom radnom mjestu će biti nevidljiv, još 4 godine tralala
Trebali su spojiti ministarstva turizma, sporta i branitelja. Idealan resor za Kapelija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Kapelijeva sinergijagost 2020-07-17 09:41
Citat win:
Citat stvar:
Citat se vraća kući:
I ovi izbori su pokazali puno nepravilnosti i nepoštivanja rezultata koje su ostvarili neki svojim radom.A to je politika i tko nije spreman dobivati kritike i pljuske nakon uspješnosti,neka se ne bavi politikom.
uhljebio je koga je stigao, oni ostaju, radiće isto kao prije, ostaje mu sve osim šofera, na novom radnom mjestu će biti nevidljiv, još 4 godine tralala
Trebali su spojiti ministarstva turizma, sporta i branitelja. Idealan resor za Kapelija.
Kapelijeve ideje bi trebalo izučavati na fakultetima za menadžment u turizmu. Imao je genijalnu ideju za sinergiju sporta i hrvatskog turizma kad je izjavio "Gdje god idemo, kažemo Modrić i znaju odakle smo".


A kao branitelj zalagao se za edukaciju turističkih vodiča za prenošenje istine o Domovinskom ratu stranim turistima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # EdukacijaUvijek isti pojedinci 2020-07-17 11:58
Ne, Cappelli ne bi trebao predavati išta na FMTU. Mogao bi čuti kako tamošnji profesori sprdaju Jadranku i njen objektivan zaostatak u usporedbi sa svjetskom hotelskom industrijom.
Primjera radi, Jadranka je počela koristiti menadžersko računovodstvo 2007. godine, dok je ostatak svijeta za to znao nešto malo prije sredine prošlog stoljeća.
A i opće je poznato da ga na FMTU-u ne vole jer nije iz struke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # VjetrokazCrna guja 2020-07-17 12:30
Citat Uvijek isti pojedinci:
A i opće je poznato da ga na FMTU-u ne vole jer nije iz struke.
Ali zbog pomoračkog obrazovanja razumije se u teoriju vjetrova, a da zna koristiti i političke vjetrove vidi se po tome što je s malo glasova po drugi puta ušao u Sabor. Fotelju ministra je zaradio slijedeći obiteljsku tradiciju šete bandjere
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # .....NN 2020-07-17 14:51
Citat Crna guja:
Citat Uvijek isti pojedinci:
A i opće je poznato da ga na FMTU-u ne vole jer nije iz struke.
Ali zbog pomoračkog obrazovanja razumije se u teoriju vjetrova
Koji smjer je ministar završio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Ruža vjetrovaxx 2020-07-17 16:09
Citat NN:
Citat Crna guja:
Citat Uvijek isti pojedinci:
A i opće je poznato da ga na FMTU-u ne vole jer nije iz struke.
Ali zbog pomoračkog obrazovanja razumije se u teoriju vjetrova
Koji smjer je ministar završio?
Strojarski sigurno nije. Strojari ne znaju oklen duva vjetar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Samo nizvjetarTukac 2020-08-02 11:27
Citat NN:
Citat Crna guja:
Citat Uvijek isti pojedinci:
A i opće je poznato da ga na FMTU-u ne vole jer nije iz struke.
Ali zbog pomoračkog obrazovanja razumije se u teoriju vjetrova
Koji smjer je ministar završio?
nautički smjer za navigaciju niz vjetar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # .......gost 2020-08-06 09:05
Citat Uvijek isti pojedinci:
A i opće je poznato da ga na FMTU-u ne vole jer nije iz struke.
Normalno je da ne voliš blefera koji sramoti struku. Da je po njegovom turistički slogan Hrvatske bio bi "Croatia land of Luka Modrić"

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Blefer, maherUvijek isti pojedinci 2020-08-06 12:45
Citat gost:
Normalno je da ne voliš blefera koji sramoti struku.
Ma cijela Jadranka sramoti struku. On je samo njihova protetska ruka koju stave kad im treba. Uz to je HDZovac, a ja HDZovce ne mogu smisliti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Pohlepa za vlastiDelija 2020-08-02 09:43
Citat stvar:
Citat se vraća kući:
I ovi izbori su pokazali puno nepravilnosti i nepoštivanja rezultata koje su ostvarili neki svojim radom.A to je politika i tko nije spreman dobivati kritike i pljuske nakon uspješnosti,neka se ne bavi politikom.
uhljebio je koga je stigao, oni ostaju, radiće isto kao prije, ostaje mu sve osim šofera, na novom radnom mjestu će biti nevidljiv, još 4 godine tralala
Ima on više ambicija nego kose na glavi. Znao je da će kad tad ispasti iz ministarske fotelje pa je sve vrijeme dok je bio ministar gurao nos u gradske poslove, slikavao se zajedno s Anom u vezi državnih projekata na Lošinju da izgleda kako je on za njih zaslužan, a dijelio je i darove iz proračuna ministarstva turizma. Mnogi gradonačelnici su na prošlim izborima ušli u Sabor, a on će vjerovatno pokušati da se iz Sabora dočepa i mjesta gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # nema šanseBepo 2020-08-02 11:10
Citat Delija:
Ima on više ambicija nego kose na glavi. Znao je da će kad tad ispasti iz ministarske fotelje pa je sve vrijeme dok je bio ministar gurao nos u gradske poslove, slikavao se zajedno s Anom u vezi državnih projekata na Lošinju da izgleda kako je on za njih zaslužan, a dijelio je i darove iz proračuna ministarstva turizma. Mnogi gradonačelnici su na prošlim izborima ušli u Sabor, a on će vjerovatno pokušati da se iz Sabora dočepa mjesta gradonačelnika.
Ne vjerujem da će mu Plenki to dozvoliti, previše bi smrada izašlo na površinu da se kandidira za gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Otisak prstijuFaca 2020-08-02 12:31
Nametao je ko će biti počasni građani i imao prste u postavljanju ravnatelja ustanova
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ....Vazelin 2020-08-03 10:03
Citat Faca:
Nametao je ko će biti počasni građani
Ulagivanje "šatorašima" i mantijašima :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # niškoristikapelji 2020-07-17 10:22
kad ne znaš prodavati fišpiknike, onda si idealan za ministra turizma
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Vještina nemiješanja u vlastiti posaoTuroperator 2020-07-17 12:04
Citat kapelji:
kad ne znaš prodavati fišpiknike, onda si idealan za ministra turizma
Idealan si za ministra i kad se ne miješaš u turizam dok napreduje sam od sebe. Ne možeš ništa pokvariti. Grješio je samo što je slušao savjete Barbare Mesić.
Glavna savjetnica ministra turizma: Cilj nam je stvoriti hrvatski ferragosto
tvistra.hr/.../
Neki su taj projekt posprdno nazvali Hrvatski Ferragosto U Dugim Kaputima :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Ništa od turizma bez stranacaBabalu 2020-07-24 09:48
Citat Turoperator:
Citat kapelji:
kad ne znaš prodavati fišpiknike, onda si idealan za ministra turizma
Idealan si za ministra i kad se ne miješaš u turizam dok napreduje sam od sebe. Ne možeš ništa pokvariti. Grješio je samo što je slušao savjete Barbare Mesić.
Glavna savjetnica ministra turizma: Cilj nam je stvoriti hrvatski ferragosto
tvistra.hr/.../
Neki su taj projekt posprdno nazvali Hrvatski Ferragosto U Dugim Kaputima :lol:
kad nemaš vlastitih ideja moraš slušati savjetnike. Ali trebaš ih birati prema znanju i sposobnostima, a ne prema tjelesnim mjerama. Citat; Izvještavanje o turizmu ove je godine bitno drugačije, pedantno i euforično bilježenje rekordnih brojeva noćenja zamijenila je rezignacija zbog neuspjeha uvjetovanog covidom-19. U proteklim smo danima doznali i kako je ne tako davna optimistička tvrdnja Ministarstva turizma o domaćim turistima kao spasiteljima sezone ipak samo ne tako davna optimistička tvrdnja Ministarstva turizma. Ništa više od toga. Drugim riječima, nitko neće uspjeti spasiti sezonu. Nećemo pretjerivati s brojkama, ne pamte ih vjerojatno ni oni koji ih obično ljeti izgovaraju, ali statistika Hrvatske turističke zajednice veli da je u prvoj polovici srpnja zabilježen dolazak svega 47 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pritom, evidentirano je čak 80 posto od prošlogodišnjeg broja domaćih turista, što znači da njihov broj nije bitno pao. A to opet znači da hrvatski državljani ni u najluđim maštarijama ne mogu spasiti sezonu jer sve i kad bi se na more uputili svi koji su lani uživali u njemu, ona bi bila lošija. Ništa bez stranaca.
(Novosti)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 0 # Chi faMeno 2020-07-17 20:30
Da su ovi komentari pisani dok je kapeli bio ministar, admin bi ih uredno skidao, a ovako kada više nije ministar sada ga se cioelari za što ja nemam ništa protiv. Ovo cioelarenje govori najviše o uredniku Volim Lošinj, ali kapeli si je sam kriv.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
261 # Urednik komentara?!hranitelj tuljana 2020-07-17 21:35
Citat Meno:
Da su ovi komentari pisani dok je kapeli bio ministar, admin bi ih uredno skidao, a ovako kada više nije ministar sada ga se cioelari za što ja nemam ništa protiv. Ovo cioelarenje govori najviše o uredniku Volim Lošinj, ali kapeli si je sam kriv.
Pa da, radi se o uredniku jer ovo je očigledno glasilo. Glasilo koje očito ima neki svoj zadani smjer i uređivačku politiku. Ne radi se očito o portalu na kojem bi građani mogli slobodno iznositi mišljenje. Jer inače komentari koji ne krše takozvana pravila komentiranja ne bi bili uklanjani. Kao što je uklonjen npr. moj današnji komentar, sjećanje na obljetnicu smaknuća Romanovih, koji nije kršio ni jedno pravilo, te je bio unesen na navodno "predviđeno mjesto", jer nema veze s temom članaka - na jednu od Svaštara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # ....Gost 2020-07-17 21:54
Citat Meno:
Da su ovi komentari pisani dok je kapeli bio ministar, admin bi ih uredno skidao
Većina ovakih komentara bila je upisana još dok je bio ministar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Nije skinutoMijo 2020-07-17 22:12
Citat Gost:
Citat Meno:
Da su ovi komentari pisani dok je kapeli bio ministar, admin bi ih uredno skidao
Većina ovakih komentara bila je upisana još dok je bio ministar.
Ono o feragostu i edukaciji vodića je još uvjek na stranici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Sloboda komentiranjaZumbul 2020-07-19 13:47
Citat Meno:
Da su ovi komentari pisani dok je kapeli bio ministar, admin bi ih uredno skidao, a ovako kada više nije ministar sada ga se cioelari za što ja nemam ništa protiv. Ovo cioelarenje govori najviše o uredniku Volim Lošinj, ali kapeli si je sam kriv.
Pričaš bezveze. Prije godinu dana dok je Kapeli još bio ministar sam u povodu glupe ideje pod parolom "Tjedan odmora vrijedan" i ministrovog djetinjastog "svršavanja" na Luku Modrića napisao komentar
Turizam će spasiti Barbara kad nije upalilo s Modrićem, kako je prije godinu dana zamislio ministar. Tada je u sveopćoj euforiji oko nogometnih uspjeha u Rusiji Cappelli egzaltirano uskliknuo "Gdje god idemo, kažemo Modrić i znaju odakle dolazimo". Ovu djetinjariju ministar je pretvorio u očekivanje da će na riječ Modrić cijeli svijet pohrliti u Hrvatsku, pa se pohvalio da su vizionarski izradili promotivni spot s Modrićem, Lovrenom i ostalim nogometašima u glavnoj ulozi. Nakon godinu dana vidimo da je to njegovo očekivanje bilo bez temelja, a novac u izradu spota bačen u vjetar. Gori po turizam od ovoga s nogometašima bio bi samo spot s Barbarom u kupaćem kostimu u glavnoj ulozi.
Komentar je još uvijek na stranici. Klikni na ovaj link pa ćeš se uvjeriti
volim-losinj.org/arhiva/2847-s-v-a-s-t-a-r-a-3#comment-65892
A evo ti i skrinšot pa uživaj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Amorfni Garigost 2020-08-05 12:54
Citat Meno:
Da su ovi komentari pisani dok je kapeli bio ministar, admin bi ih uredno skidao, a ovako kada više nije ministar sada ga se cioelari za što ja nemam ništa protiv. Ovo cioelarenje govori najviše o uredniku Volim Lošinj, ali kapeli si je sam kriv.
Ti mora da si novi na ovom portalu. Lani dok je Kapeli bio ministar i pun samohvale turističkim rekordima admin nije skinuo ovaj komentar pod naslovom Amorfni Gari:

Amorfni Gari — Gost 2019-06-13 12:50
Citat net.hr:
Ivan Đakić, 22-godišnji sin HDZ-ovca Josipa Đakića, nedavno je nepravomoćno proglašen krivim zbog prijetnji novinaru i netrpeljivosti prema Srbima, piše Index. Uz presudu dobio je 11 mjeseci uvjetne kazne i to zbog toga što nije ranije osuđivan, a sud je kao olakotnu okolnost prihvatio i to da je Đakić junior poduzetnik. S tim se slaže i naš ministar turizma, Gari Cappelli, također član HDZ-a, s obzirom na to da je njegovo Ministarstvo Đakićevoj firmi bespovratno dodijelilo 130 tisuća kuna.
net.hr/.../...

Gari je uvijek znao kome se treba uvući u čmar radi vlastite koristi. Kao Sanaderov miljenik dobio je unosno mjesto u konzulatu u Trstu, da bi se našao i na listi za Sabor ispred Kolinde. Cijeli saborski mandat je mudro odšutio, a ministar je postao samo radi micanja Klimana, Plenkoviću mrskog Karamarkovog čovjeka koji je bio toliko popularan da je s dna izborne liste ušao u sabor preferencijalni m glasovima. Bezlični, savitljivi, amorfni Gari bio je dobra zamjena za resor koji funkcionira po principu "ne diraj da ne pokvariš". Gari zna kome se treba dodvoravati da bi se održao na površini, pa je u ovom slučaju naš novac investirao u posao jednog kriminalca s moćnim obiteljskim vezama koje će u slučaju potrebe moći iskoristiti. Josip Đakić je ponovno izabran u Sabor, pa će biti Garijev kolega.

Da je komentar još uvijek na portalu možeš provjeriti klikom na ovaj link:
net.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # ....ZZ 2020-07-18 08:10
Citat Raspikuća:
Kako god ju nazvali, influenserica, šoping kraljica, posvudaša, gradonačelnica je opet službenim autom na trošak građana ovoga grada otišla i ovaj vikend u Rijeku.
A šta misliš na čiji trošak ministar svaki vikend doputuje na Lošinj. Anina politika je nastavak Kapelijeve samo s više kose na glavi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # .....Yoda 2020-07-18 10:30
Citat ZZ:
Citat Raspikuća:
Kako god ju nazvali, influenserica, šoping kraljica, posvudaša, gradonačelnica je opet službenim autom na trošak građana ovoga grada otišla i ovaj vikend u Rijeku.
A šta misliš na čiji trošak ministar svaki vikend doputuje na Lošinj. Anina politika je nastavak Kapelijeve samo s više kose na glavi.
Glavna fora mu je kada na povratku kući, skrene sa puta pa obiđe trajektno pristanište Valbiska i od tamo režimskoj televiziji da ekskluzivan izvještaj... :lol:
Cappelli očekuje dobar turistički vikend
Ministar turizma Gari Cappelli obišao je trajektno pristanište Valbiska na otoku Krku gdje se susreo s djelatnicima Jadrolinije i turistima koji putuju na otoke. U ovom trenutku turista je najviše u Istri, oko 95.000, najviše je Nijemaca, Slovenaca, domaćih turista i Čeha.
vijesti.hrt.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Dobar izgovorputni nalog 2020-07-18 14:40
Citat Yoda:
Citat ZZ:
Citat Raspikuća:
Kako god ju nazvali, influenserica, šoping kraljica, posvudaša, gradonačelnica je opet službenim autom na trošak građana ovoga grada otišla i ovaj vikend u Rijeku.
A šta misliš na čiji trošak ministar svaki vikend doputuje na Lošinj. Anina politika je nastavak Kapelijeve samo s više kose na glavi.
Glavna fora mu je kada na povratku kući, skrene sa puta pa obiđe trajektno pristanište Valbiska i od tamo režimskoj televiziji da ekskluzivan izvještaj... :lol:
Cappelli očekuje dobar turistički vikend
Priznaćeš da bi bilo nezgodno uzeti dnevnicu za ono po što dolazi na Lošinj :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničegaAF 2020-07-18 16:05
Nije upitno da li je moralno, pitanje je da li je protuzakonito.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Vjerodostojnoputni nalog 2020-07-18 16:49
Citat AF:
Nije upitno da li je moralno, pitanje je da li je protuzakonito.
Uzme putni nalog i dnevnice za doček turista na Valbiski, a usput skokne na Lošinj. Nije upitno da li je moralno kad je vjerodostojno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Garijeva izborna bazaJura 2020-07-19 07:29
Citat putni nalog:
Citat AF:
Nije upitno da li je moralno, pitanje je da li je protuzakonito.
Uzme putni nalog i dnevnice za doček turista na Valbiski, a usput skokne na Lošinj. Nije upitno da li je moralno kad je vjerodostojno.
Kao saborski zastupnik će lakše pravdati putovanja i dnevnice za Lošinj. Kao putuje u obilazak svoje izborne baze di je dobio 503 glasa :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Evo mene moji ljudiGG 2020-07-19 08:50
Citat Jura:
Kao saborski zastupnik će lakše pravdati putovanja i dnevnice za Lošinj. Kao putuje u obilazak svoje izborne baze di je dobio 503 glasa :lol:
Mora redovito obilaziti svoju izbornu bazu ako se želi ponovno kandidirati za gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Manekenka za turizamGost 2020-07-19 11:38
Citat GG:
Citat Jura:
Kao saborski zastupnik će lakše pravdati putovanja i dnevnice za Lošinj. Kao putuje u obilazak svoje izborne baze di je dobio 503 glasa :lol:
Mora redovito obilaziti svoju izbornu bazu ako se želi ponovno kandidirati za gradonačelnika.
Ana mu je čuvala mjesto nastavljajući njegovu politiku drugim sredstvima da netko ne bi pomislio da je bolja od njega. A sada bi mu mogla prepustiti mjesto i skrasiti se kao direktorica TZ. To bi bio pravi posao za nju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # sumrak bogovadante 2020-07-31 11:18
Citat Gost:
Ana mu je čuvala mjesto nastavljajući njegovu politiku drugim sredstvima da netko ne bi pomislio da je bolja od njega. A sada bi mu mogla prepustiti mjesto i skrasiti se kao direktorica TZ. To bi bio pravi posao za nju.
Pojavili su se neki novi kandidati i kandidatkinje za mjesto gradonačelnika, mogli bi Ana i Gari ostati praznih ruku. :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ###Papan 2020-08-05 11:35
Citat putni nalog:
Citat Yoda:
Citat ZZ:
Citat Raspikuća:
Kako god ju nazvali, influenserica, šoping kraljica, posvudaša, gradonačelnica je opet službenim autom na trošak građana ovoga grada otišla i ovaj vikend u Rijeku.
A šta misliš na čiji trošak ministar svaki vikend doputuje na Lošinj. Anina politika je nastavak Kapelijeve samo s više kose na glavi.
Glavna fora mu je kada na povratku kući, skrene sa puta pa obiđe trajektno pristanište Valbiska i od tamo režimskoj televiziji da ekskluzivan izvještaj... :lol:
Cappelli očekuje dobar turistički vikend
Priznaćeš da bi bilo nezgodno uzeti dnevnicu za ono po što dolazi na Lošinj :P
A po što on dolazi na Lošinj? Ne pitam za sebe nego za prijatelja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # IzboriLjubopitljivi 2020-07-18 19:05
SDP je raspisao unutarstranačke izbore. Hoće li 5 lošinjskih SDP-ovaca koji su nedavno imali izbore ponovo na izbore odnosno "rotaciju" funkcija?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 0 # Jedan do drugogaPametnjaković 2020-07-31 23:52
Što bi se rotirali, pa nije raspisao izbore u lokalnim organizacijama nego izbore za čelnika stranke.
Ovdje ste svi pametni, a pojma nemate. Samo laprdate i natječete se tko će veću glupost napisati.
Šuti i pokrij se ušima.
Citat Ljubopitljivi:
SDP je raspisao unutarstranačke izbore. Hoće li 5 lošinjskih SDP-ovaca koji su nedavno imali izbore ponovo na izbore odnosno "rotaciju" funkcija?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # everything is different but nothing has changedwatafak 2020-08-01 07:26
Citat Pametnjaković:
Što bi se rotirali, pa nije raspisao izbore u lokalnim organizacijama nego izbore za čelnika stranke.
Ovdje ste svi pametni, a pojma nemate. Samo laprdate i natječete se tko će veću glupost napisati.
Šuti i pokrij se ušima.
a ti si cijepljen protiv razumijevanja ironije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Kvazi oporbagost 2020-08-01 16:29
Citat Pametnjaković:
Što bi se rotirali, pa nije raspisao izbore u lokalnim organizacijama nego izbore za čelnika stranke.
Ovdje ste svi pametni, a pojma nemate. Samo laprdate i natječete se tko će veću glupost napisati.
Šuti i pokrij se ušima.
Citat Ljubopitljivi:
SDP je raspisao unutarstranačke izbore. Hoće li 5 lošinjskih SDP-ovaca koji su nedavno imali izbore ponovo na izbore odnosno "rotaciju" funkcija?
Pametnjaković se baš pravi pametnjaković. Osim to je pametnjaković očito je i jedan od petorice lošinjskih SDP-ovaca koji su činili izbornu konvenciju iako je ona mogla biti tek osnivačka. Brzina reakcije, britkost misli, smisao za humor i bahatost u obraćanju govori da je SDP i dalje spreman biti kao i do sada neformalni stabilni koalicijski partner vlasti Ane Kučić i lokalnog HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
97 # Chi fa menoMeno 2020-07-19 09:33
Plenković je povukao mudar potez kako bi se riješio nekih ministara. Izmislio drugo ime za ministarstvo i postavio prekrasnu gospođu za ministricu. U ovom ministarstvu nije bitno dali je netko sposoban ali je bitno da to ministarstvo prezentira lijepa gospođa. I to mu je mudro. U Lošinju bismo morali učiniti isto. Postaviti neku lijepu damu da bude direktorica i da kada ju gledamo i gledaju na tv da predstavlja Lošinj i kao lijepo mjesto, a ne ovo što imamo da se nezna niti pošteno nasmijati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Blefer u saboruZemo 2020-08-01 07:19
Citat Meno:
U ovom ministarstvu nije bitno dali je netko sposoban ali je bitno da to ministarstvo prezentira lijepa gospođa.
To objašnjava zašto je blefera Kapelija postavio za ministra, a smjenio ga je jer se ofucao. A u Sabor ga je stavio da šuti i osigurava brojno stanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # Liepa plavkahranitelj tuljana 2020-08-05 11:31
Citat Meno:
Postaviti neku lijepu damu da bude direktorica i da kada ju gledamo i gledaju na tv da predstavlja Lošinj i kao lijepo mjesto, a ne ovo što imamo da se nezna niti pošteno nasmijati.
Ne bih komentirao "ovo što imamo", a pogotovo ne bih išao tako daleko da ustvrdim da su neprivlačne žene automatizmom sposobne, a one koje su oku ugodne su sigurno "hostese", "manekenke, "ukras" i da su samo zato postavljene na neko mjesto (zamisli biti lijepa i sposobna žena a cijeli život slušati da svoj uspjeh duguje izgledu ili da je posao "sigurno dobila preko kreveta"), ali od osobe koja je tako izbirljiva očekujem da je neka stvarno prava krasotica uzela njegov prsten i njegovo prezime?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # jednadžba sa tri nepoznaniceargus 2020-08-05 10:54
Lokalna organizacija HDZ-a boji se raspisati izbore jer su se podijelili na tri frakcije, pa nitko ne može prognozirati tko će biti pobjednik. Anto je izgubio konce iz ruku jer je pod kontrolom Pinkija, Ana više nezna kojim putem krenuti, Gari se pokušava vratiti ali krupni kapital ima sasvim drugu opciju za lokalne izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # Argus je dobra pivahranitelj tuljana 2020-08-05 11:23
Citat argus:
ali krupni kapital ima sasvim drugu opciju za lokalne izbore.

Koliko je krupan taj "krupnikapital" ? Barem okvirno. Je li veći ili manji od npr. G. Sorosa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # podmetanja gradonačelniciKo će koga 2020-08-05 14:10
Citat argus:
Lokalna organizacija HDZ-a boji se raspisati izbore jer su se podijelili na tri frakcije, pa nitko ne može prognozirati tko će biti pobjednik. Anto je izgubio konce iz ruku jer je pod kontrolom Pinkija, Ana više nezna kojim putem krenuti, Gari se pokušava vratiti ali krupni kapital ima sasvim drugu opciju za lokalne izbore.
Prije nekog vremena kružilo je anonimno pismo o previranju u HDZ-u i podmetanjima gradonačelnici, a wannabe ravnatelj Odgojnog Doma i Garijev štićenik ga je uz prigodni komentar objavio na svom fejsu. Njegov status je prenesen na ovom portalu na linku
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Politički a ne moralnoNedo Pedo 2020-08-06 16:00
Citat Ko će koga:
Citat argus:
Lokalna organizacija HDZ-a boji se raspisati izbore jer su se podijelili na tri frakcije, pa nitko ne može prognozirati tko će biti pobjednik. Anto je izgubio konce iz ruku jer je pod kontrolom Pinkija, Ana više nezna kojim putem krenuti, Gari se pokušava vratiti ali krupni kapital ima sasvim drugu opciju za lokalne izbore.
Prije nekog vremena kružilo je anonimno pismo o previranju u HDZ-u i podmetanjima gradonačelnici, a wannabe ravnatelj Odgojnog Doma i Garijev štićenik ga je uz prigodni komentar objavio na svom fejsu. Njegov status je prenesen na ovom portalu na linku
volim-losinj.org/.../...
Garijev štićenik je anonimno pismo objavio da bi nagazio gradonačelnicu ali i dogradonačelnik a Nedića. Na njezin račun je napisao "Gospodja koja vodi ovaj grad je svojim isforsiranim potezom samo jos jednom pokazala kako se sve odluke donose politicki, a ne moralno... nadam se kako je tim potezom uspjela si osigurati 20ak glasova umirovljenika (sto je vjerojatno i bio konacni cilj) na predostojecim izborima, ali i da je izgubila minimalno 100". Smatra da je odluku da nagradu za životno djelo dobije Marija Bebić a ne njegova mama gradonačelnica donesla politicki, a ne moralno, tj. radi 20ak glasova umirovljenika na izborima. A na račun Nedića piše da "prodaje demagogiju izjavljujuci kako se nece kandidirati jer je on puno napravio i vrijeme je za mladje" i s puno upitnika pita "Sto je to on napravio za korist drustva? ????". Nediću ne oprašta što je spletkario da sprječi njegovo imenovanje za direktora iako je većinom glasova izabran od Upravnog Vijeća Odgojnog Doma .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ReformaGost 2020-08-07 19:28
Citat Nedo Pedo:
A na račun Nedića piše da "prodaje demagogiju izjavljujuci kako se nece kandidirati jer je on puno napravio i vrijeme je za mladje" i s puno upitnika pita "Sto je to on napravio za korist drustva? ????". Nediću ne oprašta što je spletkario da sprječi njegovo imenovanje za direktora iako je većinom glasova izabran od Upravnog Vijeća Odgojnog Doma .
Nakon lokalnih izbora dogodine broj zamjeničkih fotelja svest će se na 37. Zamjenici će se, naime, birati u velikim gradovima s preko 35.000 stanovnika i u županijama, dok se u ostalim jedinicama lokalne samouprave (općinama i gradovima s manje od 35 tisuća stanovnike) više neće birati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Pošteda?Zx 2020-08-10 07:58
Zanimljivo da nije nagazio druge spomenute u anonimnnom pismu. Tko zna zašto 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

  ZoomBull 04.02.2023 12:45
  Pozdrav europskim tužiteljima ma gdje bili!
  Poruka Butkoviću: Kao što smo pobijedili za Mrtvašku - pobijedit ćemo i ovdje!
   
 • Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

  gost 04.02.2023 11:03
  Bahata magistra
  Magistra ekonomije je sve bahatija. Cavedoniju je na legitimno pitanje o obećanom dopunskom ...
   
 • Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

  gost 04.02.2023 10:01
  .....
  A tko drugi bi bio ovlašten donijeti takvu odluku? Ne valjda Pikado klub ili ...
   
 • Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

  Lošinjska šutnja 04.02.2023 10:00
  SPASIMO LOŠINJ
  Otvoriti ćemo plaže na Čikatu! Nema svetih krava!!!
   
 • Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

  Čeper 04.02.2023 09:55
  Tor za političare
  Zatvorili su se u tor, i tek stidljivo provire s nekog od prozora Banskih dvora jer su u ...
   
 • Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

  Trasorka glamping 04.02.2023 09:42
  Providenca
  Dobar ti je prijedlog da se zaštiti južni dio Lošinja. Nadam se da će granicu zaštite ...
   
 • Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

  Lošinjska šutnja 04.02.2023 09:40
  SPASIMO LOŠINJ
  Treba zatvoriti i cestu Veli- Mali!Tamo je svako malo neka nesreća. A Mrtvašku odmah zatvoriti ...
   
 • Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

  Tužibaba 04.02.2023 09:30
  Teroristi s Otoka cvijeća
  Nositeljima lokalne vlasti, od gradonačelnice do njene većine u Gradskom vijeću, Ilovčani su ...
   
 • Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

  ...... 04.02.2023 09:13
  Gost
  Čitam DOJMOVI SA PROSVJEDA U ZAGREBU,i divim se ovim hrabrim ljudima sa malog otoka Ilovk.Svaka ...
   
 • Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

  Spasimo Lošinj 04.02.2023 08:59
  Udruga
  Udruga u osnivanju Spasimo Lošinj u potpunosti podržava djelovanje Udruge Spasimo Ilovik i ...
   
 • Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

  WoW 03.02.2023 17:49
  šamaranje AK
  Ovaj komentar mi je vrh. Brutalno, ali istinito. i.imgur.com/FGvPz44.png ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  To je taj 03.02.2023 17:23
  Kruzeraš
  To je ovaj koji stoji pokraj Ante na fotografiji s groblja ? Mislim na objavu na ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Spasimo Lošinj 03.02.2023 17:02
  Udruga
  Udruga u osnivanju Spasimo Lošinj u potpunosti podržava djelovanje Udruge Spasimo Ilovik i ...
   
 • Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

  gost 03.02.2023 16:45
  Hoće da se odcepe
  Ovo je poraz Anine politike. Nije odradila ni dva mandata a već ima rasulo kao bivša ...
   
 • Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

  g.o.s.t. 03.02.2023 15:54
  Smušena magistra
  U odgovoru Unijanima je napisala komičnu rečenicu "Imamo i prostorni plan na kojem radimo i ...
   
 • Predavanje: Vidikovci kao turistička atrakcija

  TT 03.02.2023 11:57
  Poznati obrazac
  Sada je već svima jasno, kad se Hrvatske šume udruže sa HDZ-om, dolazi do sranja. Parcela u ...
   
 • Predavanje: Vidikovci kao turistička atrakcija

  g..... 03.02.2023 10:23
  Monetiziranje vidika
  Kamen s mozaicima postavljen na jednom od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj Nema ograde ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 03.02.2023 10:06
  ...
  I inače vjeruješ političarima?! :sigh:
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Gost 03.02.2023 09:44
  Prijave divlje gradnje online
  Lošinj je imao priliku barem u nečem biti prvi od 1000 otoka kako nam je AK obećala za ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  gost 03.02.2023 09:29
  Veza bez veze
  A čuj ... Hadezejci to tako rade. Isto kao što AP na pitanje novinara što je uzrok inflacije ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  Popaj 03.02.2023 09:23
  Manjak političke kulture
  U prvi mah sam pomislio da je ovo satirički tekst, ali sad vidim da autor misli ozbiljno ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  Burazer 02.02.2023 23:09
  Hvale i pohvale
  Bravo i za našeg Olega. Do prije 10-15 godina ni najveći prorok ne bi mogao predvidjeti da ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  AP 02.02.2023 23:02
  Pametnjaković
  Vidiš kako si ti to sve shvatio. Ja i ekipa mojih savjetnika dugo smo razmišljali, ali nismo ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Co mi co ti 02.02.2023 20:37
  Co mi co ti
  Kakve veze ima frankovic sa odlukom o davanju priključaka koje je donijelo gradsko vijece i ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Đir 02.02.2023 18:13
  Predizborna ispovjed
  Možda zato što nam se HDZ-ovci sami takvima prikazuju. AK je iz gradskog Proračuna platila ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  gost 02.02.2023 18:09
  Ilovčani i Unijani nisu ovce.
  Ne maltretiraju njih Lošinjani, nego lošinjska politička mafija i njene podguzne muhe.
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  .... 02.02.2023 17:39
  ....
  A sve mora biti u skladu sa prostornim planom. Gdje to u prostornom planu piše da na Umpiljku ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  asd 02.02.2023 17:39
  Politika?
  Lako je tako nešto napisati kad si anoniman. Dali Anu nije briga ne znam ali da bi komunalno ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Istina 02.02.2023 17:22
  Lošinjska
  Isti taj Franković je dijelio vodovodne priključke kapom i šakom a to je preduvjet za daljnje ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Pravnik 02.02.2023 17:09
  Za nepismene
  PRAVILNIK O JEDNOSTAVNIM GRAĐEVINAMA Bez građevinske dozvole i glavnog projekta u skladu s ...