Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

Korisnička ocjena:  / 11
LošeNajbolje 

mrezaČudo se ipak dogodilo. Unatoč maksimalno mobiliziranoj državno-partijskoj mašineriji, ogromnim financijskim sredstvima, vojsci klijenata zainteresiranih za svoj vlastiti opstanak, fantazmagoričnoj armiji od 515.000 ratnih veterana, klerikalnoj mobilizaciji vjernika i ostalih nacionalističkih fanatika, dosadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije uspjela biti reizabrana. Iako su svi pokazatelji govorili o prevlasti desnog bloka, bez obzira na to koliko međusobnog podijeljenog i suprotstavljenog, pobijedio je ovom prilikom kandidat koji nasuprot establišmentu predstavlja nadu jedne bolje, građanske Hrvatske koja se želi otarasiti repova prošlosti, koruptivne privatizacije, kriminalno-klijentelističke sprege države i vladajuće partije i, prije svega, jednog nesposobnog simbola takve zaostale, konzervativne Hrvatske koji je uspio politiku svesti na trash – na smeće koje osvaja tabloide, prve stranice sportskih i zabavnih medija, na demagogiju i ekstremni populizam, koji je konačno dozlogrdio svakom pristojnom građaninu ove izmučene zemlje. 

Kolinda Grabar-Kitarović je već davno dostigla, prema metodologiji Peterovog načela, razinu svoje nekompetentnosti, a otkada je stalana čelo države njena je nekompetentnost zablistala u svom punom sjaju. Prema Laurenceu Peteru, osoba koja je kompetentna u svom poslu napredovat će sve do razine svoje nekompetentnosti. To se dogodilo i Kolindi Grabar-Kitarović. Dok je bila ministrica za europske integracije, ona se prilježno posvetila poslu i relativno malo istupala u javnosti, prikrivajući šupljine svojeg obrazovanja i, prije svega, svoje relativno niske socijalne inteligencije. Da je ostala na području za koje se isprva opredijelila, za studij engleskog i španjolskog, ona bi vjerojatno solidno napredovala u svom poslu do nivoa srednjoškolske profesorice ili čak i sveučilišne nastavnice. Ali nju je politika bacila u vrtloge u kojemu je, na početku, relativno dobro plivala jer se nije mnogo eksponirala i ostavljala je svojim zaštitnicima i promotorima prostor za političke eksternacije. A poznato je da su njeni pokrovitelji bili bivši premijer Ivo Sanader, koji ju je sa skromnog mjesta tajnice promaknuo u hrvatsku diplomatsku službu i pokojni Hrvoje Šarinić, koji ju je protežirao po lokalno-patriotskoj liniji, jer su oboje potjecali s Grobnika, malog mjesta pokraj Rijekeodakle potječe i prilično velik broj riječkih kadrova, kao što su to bili gradonačelnici Rijeke Dragutin Haramija, Željko Lužavec i Slavko Linić. I dok se KGK držala niskog profila i uzusa diplomatske profesije da ne istupa previše u javnosti, kada je postala predsjednica pokazale su se sve praznine u njenom obrazovanju i u njenim sposobnostima.

Od svojih uzora koje spominje nije, izgleda, naučila elementarne vještine politike, već se upustila u političku arenu izigravajući influencera i služeći se demagogijom, potičući emotivne izljeve strasti koji su je pretvorile u karikaturu, i to je već dozlogrdilo svakom normalnom građaninu Hrvatske. Stoga nije ni čudno što se većina glasača opredijelila za onog kandidata koji je obećao vratiti normalnost u javni život.

Neizbor KGK nije, dakle, samo poraz desnog bloka već i osobna tragedija jedne preuzetne osobe koja se bacala svakom sportašu u naručaj ”u interesu Hrvatske”, poticala emotivne izljeve koje je sa stadiona prenijela u javni život, i svoj konzervativni i pijetistički svjetonazor pokušala nametnuti kao kanon javnog ponašanja. Ljudima je, jednostavno, prekipjelo i sva ta prenemaganja su im ogadila takvu politiku koja se s njom identificirala. S druge strane, i stranka na vlasti mora shvatiti da je njezin poziv na ”fundamentalne vrijednosti” vlastite stranke samo jedan oblik fundamentalizma, a kao svaki fundamentalizam osuđen je na marginalizaciju onoga trenutka kada prevagnu racionalni valeri javnog ponašanja.Odnosno, kada se stvori toliki revolt, da se ljudi opredijele protivtakvog stila politike pa se odluče okrenuti od ovakve estradizirane, trash-politike i zatražiti povratak normalnosti, bar minimuna racionalnosti u javni život. Pobjeda Zorana Milanovića je zato, doista, prvi korak u povratku normalnosti i racionalnosti u hrvatski javni život. Milanović je uspio ostvariti jedan novi kredibilitet razumnom argumentacijom i pristupom osnovnim problemima hrvatskog društva. I sam se uspio osloboditi svojih slabosti koje su ga u jednom dijelu javnosti prikazivale kao arogantnog vlastodršca i najavio novi stil politike kao kolektivne akcije iznalaženja općeg dobra bez antagoniziranja i konflikata. Sada će se vidjeti da je njegova prividna konfliktualnost bila inducirana u znatnoj mjeri i od onoga što se naziva ”deep state”, države u državi, okultne političke moći koja leži u kulisama i u podzemlju društva, u sprezi policijsko-obavještajnog i sigurnosnog aparata s medijima, koji su Milanoviću tijekom premijerskog mandata uspješno bacali klipove pod noge.

Milanović se vraća u politiku po šabloni koju je Thomas Carlyle nazvao ”povratak heroja”, što će reći povratak političkih protagonista na scenu nakon što su s nje sišli ili bili istjerani, ali ovoga puta osviješteni svojih mana i slabosti i spremni da ih se riješe i da izgrade nove kriterije svojeg javnog djelovanja. To se vidjelo i u prvom nastupu Zorana Milanovića koji je odlučno odbio iživljavanje nad pobjeđenom protivnicomi pomirljivim izjavama o kohabitaciji, koja je pak naišla na nervoznu reakciju premijera Plenkovića kojemu je ovaj poraz zadao, možda, odlučni udarac u njegovom političkom vodstvu. Vodstvu jedne partije koja je amalgam više raznorodnih političkih struja i orijentacijašto će se sada potući u borbi za vlast u stranci

autograf.hr: Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske, Damir Grubiša

Komentari: 

211 # zbljuvhranitelj tuljana 2020-01-12 12:08
Nevjerojatna nakupina gluposti. Nije krastavi pobijedio nego je istambulska nevjesta izgubila. Nitko nije glasao za Milanovića tko nije i od prije glasać ljevice. Nego je velika većina domoljubne Hrvatske ostala doma, ostavivši samo kradezeove poslušnike da zaokruže kandidatkinju stranke koja je izglasala istambulsku i marakešku, koja je u ovih par godina radila sve što bi radila i ljevica prije 10 godina... Mandžurijsku kandidatkinju lažno domoljubno lažno katoličke stranke. Protiv stranke koju na vlasti održavaju Saucha, Bandić, Pupovac, Opačić. Protiv stranke koja na silu provodi tzv "Jokićevu reformu". Protiv stranke koja je izdala sve principe. Protiv stranke koja je kriminalizirala pozdrave iz Domovinskog rata. Koja je skidala ploče poginulim braniteljima... i tako dalje.

Toliko gađenje osjeća većinska Hrvatska da je radije ravnodušno prepustila pobjedu najgorem premijeru kojeg je Hrvatska imala, pod čijom Vladom je provedeno ono što mediji nazivaju "pljačka stoljeća"...

...tako da uzalud radovanje.

Nego...

www.jutarnji.hr/.../9835735
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Krastavi pobjednikSnob 2020-01-12 13:47
Citat hranitelj tuljana:
Nevjerojatna nakupina gluposti. Nije krastavi pobijedio nego je istambulska nevjesta izgubila.
Ovo mi sliči na izreke iz stripa o Alanu Ford. “Tko spava nije budan”. Krastavi je naprosto dobio više glasova od istanbulske nevjeste.Citat:
Nitko nije glasao za Milanovića tko nije i od prije glasać ljevice.
Kategorički tvrdiš nešto za što nemaš nikakav dokaz. Nitko, svi, svatko su zamjenice koje se bez brojčanih pokazatelja mogu smatrati sirovom političkom propagandom koja u nedostatku dokaza poseže za lažimaCitat:
Nego je velika većina domoljubne Hrvatske ostala doma .... Toliko gađenje osjeća većinska Hrvatska da je radije ravnodušno prepustila pobjedu najgorem premijeru kojeg je Hrvatska imala,
Većinska Hrvatska nije ostala kod kuće nego je izašla na izbore. 55,00% je veći dio od ostatka biračke populacije, a taj nije sav od sorte koju nazivaš domoljubnom jer se protivi zaštiti žena od nasilja, imigraciji i nije dovoljno klerikalna.

Predlažem ti da pročitaš napis pod naslovom Hoće li desničari sad napokon shvatiti da oni nisu većina u Hrvatskoj? i malo se zamiskiš nad napisanim:
U nekim krugovima često možemo čuti kako ovdje "manjina terorizira većinu" tražeći tamo "nekakva prava". Em srpska manjina, em LGBT manjina, em "komunisti"...S ve tamo nekakve manjine ugnjetavaju običnog i normalnog hrvatskog čovjeka, koji je konzervativan, nacionalistički nastrojen i nije baš u dobrim odnosima s navedenim manjinama.
To je, naravno, mit, a sada je pobijen već po ne znam koji put. Niti manjine ovdje teroriziraju ikoga niti su desničari u Hrvatskoj u većini. Kad kažem "desničari", mislim na konzervativce i nacionaliste jer oni se u Hrvatskoj nazivaju i smatraju desnicom. U većem dijelu zapadnog svijeta politička os lijevo-desno promatra se ponajviše po ekonomskim pitanjima pa se liberali, recimo, u Skandinaviji, Nizozemskoj i Njemačkoj smatraju desnim centrom. Kod nas bi te iste liberalne stranke sa Zapada, kad bi tu došle s istim programima, bile proglašene komunistima iako nemaju nikakve veze s komunizmom.
Dakle, ta hrvatska konzervativna i nacionalistička desnica nije većinski kolektiv u ovoj zemlji - niti približno. Ujedinili su se na proteklim predsjedničkim izborima oko zajedničkog kandidata i usprkos tome što su oni najzahvalnije biračko tijelo (što znači da obavezno izlaze na izbore), uspjeli su prikupiti tek oko 25 posto glasova. To je njihova realnost, oni čine 12,5 posto hrvatskog stanovništva. Bilo bi dobro kad bi to shvatili pa prestali sebe smatrati glasom nekakve većine jer to nisu.
shorturl.at/fouN6
PS
Jedva sam odolio iskušenju da nekim omalovažavajući m opisom KGK udarim kontru na atribut koji si pripisao pobjedniku izbora. Odupro sam se iz razloga što ona nije kriva za tvoju bjesomučnu frustraciju svojstvenu tzv krezubim ognjištarskim krkanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 0 # obogaćivanjehranitelj tuljana 2020-01-12 16:55
Citat Snob:
Kategorički tvrdiš nešto za što nemaš nikakav dokaz. Nitko, svi, svatko su zamjenice koje se bez brojčanih pokazatelja mogu smatrati sirovom političkom propagandom koja u nedostatku dokaza poseže za lažima.
"palamuditi" - glagol.
Pametovati, dosadno pričati naširoko i nadugačko, ubijati pričom, daviti. Ničim izazvano intelektualno izlaganje, koje dolazi niotkuda i ne vodi ničemu. Demonstracija akumuliranog znanja koje nema svrhu. Za kvalitetno palamuđenje potreban je poseban karakter sastavljen od mekuštva, neinventivnosti i samoljubljivosti.Citat Snob:
...jer se protivi zaštiti žena od nasilja, imigraciji...
Osoba može biti za zaštitu žena.
Može biti za imigraciju.
ALI NE MOŽE BITI OBOJE.
Jasno, ako je osoba sposobna vidjeti u praksi koju jedino imigraciju Europa ima na raspolaganju i do čega je već dovela uzapadnim zemljama.
Može još nešto. Osoba može GLUMITI da je za oboje, može ustrajati unatoč tome što je svjesna laži. To je cinizam; prosvijećena laž, laž koja zna svoju neistinu. pa ipak na njoj inzistira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # PalamuđenjeSnob 2020-01-12 18:10
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
Kategorički tvrdiš nešto za što nemaš nikakav dokaz. Nitko, svi, svatko su zamjenice koje se bez brojčanih pokazatelja mogu smatrati sirovom političkom propagandom koja u nedostatku dokaza poseže za lažima.
"palamuditi" - glagol.
Pametovati, dosadno pričati naširoko i nadugačko, ubijati pričom, daviti. Ničim izazvano intelektualno izlaganje, koje dolazi niotkuda i ne vodi ničemu. Demonstracija akumuliranog znanja koje nema svrhu. Za kvalitetno palamuđenje potreban je poseban karakter sastavljen od mekuštva, neinventivnosti i samoljubljivosti.
Lijepo od tebe što si tako samokritički svoj vlastiti stil raspravljanja opisao kao palamuđenje. Jer da se iz eventualnih pojedinačnih pojava ne može izvoditi opće zaključke mogao si znati već iz narodne poslovice da jedna lastavica ne čini proljeće, ako već nemaš dubljeg znanja o logici. Tvoju tvrdnju da "Nitko nije glasao za Milanovića tko nije i od prije glasać ljevice" lako je oboriti već i zakonom velikih brojeva. Od 1.034.170 glasača za Milanovića barem jedan nije prije glasao za ljevicu. Nevjerojatno je da od milijun birača nitko tko prije nije glasao za ljevicu nije shvatio da je za predsjednika bolje izabrati do sada najlošijeg premijera nego ponovno izabrati do sada najgoru osobu na funkciji predsjednika države.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # Nitko ne zna?hranitelj tuljana 2020-01-12 20:40
Citat Snob:
lako je oboriti već i zakonom velikih brojeva. Od 1.034.170 glasača za Milanovića barem jedan nije prije glasao za ljevicu. Nevjerojatno je da od milijun birača nitko tko prije nije glasao za ljevicu nije shvatio da je za predsjednika bolje izabrati do sada najlošijeg premijera nego ponovno izabrati do sada najgoru osobu na funkciji predsjednika države.
Hm ispao si malo glupast... nitko tko nema oduzetu poslovnu sposobnost ne bi pomislio da "nitko" nije apsolutna tvrdnja, ili si ti izuzetak?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Dosadno ...Snob 2020-01-12 21:50
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
lako je oboriti već i zakonom velikih brojeva. Od 1.034.170 glasača za Milanovića barem jedan nije prije glasao za ljevicu. Nevjerojatno je da od milijun birača nitko tko prije nije glasao za ljevicu nije shvatio da je za predsjednika bolje izabrati do sada najlošijeg premijera nego ponovno izabrati do sada najgoru osobu na funkciji predsjednika države.
Hm ispao si malo glupast... nitko tko nema oduzetu poslovnu sposobnost ne bi pomislio da "nitko" nije apsolutna tvrdnja, ili si ti izuzetak?!
Nitko zam. odrična imenička, za osobe u zn. nijedna osoba, nijedan od ljudi.
hr.wiktionary.org/wiki/nitko
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
173 # ...hranitelj tuljana 2020-01-12 12:22
Dok HDZ postoji ne možemo dobiti na vlast domoljubnu stranku kakvu imaju npr. Poljaci ili Mađari.

A vas ostalih ima uvijek jednako ili manje. Mi drugi nismo nestali. Samo nismo dali glas kradezeu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Domoljublje ili demokracija?EM 2020-01-12 16:03
Citat hranitelj tuljana:
Dok HDZ postoji ne možemo dobiti na vlast domoljubnu stranku kakvu imaju npr. Poljaci ili Mađari.
Kad bi to bilo istina, morali bismo zahvaljivati Bogu što imamo HDZ. Jer hvala lijepo, ali hvale ne na domoljublju kakvo imaju Poljaci:

"Europska komisija predložila je u srijedu Europskom vijeću aktivaciju članka 7. Lisabonskog ugovora zbog kršenja vladavine prava u Poljskoj, što predstavlja prvo potezanje te „nuklearne opcije“ prema nekoj europskoj članici, a čiji bi krajnji rezultat mogao biti uskraćivanje prava glasa Poljskoj.
Zaključak kako u Poljskoj postoji „jasan rizik od ozbiljne povrede vladavine prava“ rezultat je gotovo dvogodišnjeg pokušavanja Bruxellesa da tu europsku članicu kroz dijalog vrati na put vladavine prava."

Hvala i na mađarskoj domoljubnoj neliberalnoj, ali također hvala ne.

Otkad je u svibnju 2010. Viktor Orbán postao premijer Mađarske, on i njegova stranka Fidesz – Mađarski građanski savez (Fidesz-MPSZ) počinju trajno mijenjati politički sustav ove zemlje.
Sudjelovanje u demokratskim procesima uvelike je ograničeno. Orban i njegovi suradnici za cilj imaju boriti se protiv (liberalnog) pojedinca, a za (etnički) kolektiv. Za njih ne postoji individualno ljudsko biću kao subjekt, nego ljudsko biće kao dio vrlo specifične kulturne zajednice. “Žurnal za demokraciju” još 2012. govorio je o “mađarskom neliberalnom zaokretu”, koristeći vlastiti propagandni izraz mađarskih vlasti – “neliberalna demokracija”.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # HDZ na rubu propastiHugo 2020-01-12 14:41
Najjadniji u cijeloj toj priči je predsjednik HDZa koji je prije izbora najavljivao sigurnu pobjedu njihove kandidatkinje, a poslije izbora je za poraz optužio građane koji su od 2016. do danas masovno iz Slavonije iselili iz zemlje.
Još u prvom krugu se pokazalo da je Slavonija digla ruke od HDZa, obzirom da su većinom glasali za Škoru.

Pitanje je da li se Slavonija okrenula Škori iz svjetonazorskih razloga ili zato što je HDZ svojom gospodarskom politikom opustošio slavonska sela.
S druge strane, da je u Slavoniji bilo više glasača, Kolinda možda ne bi ni prošla u drugi krug.
A ova Plenkovićava jadikovka je toliko apsurdna i patetična da mu želim što skoriju propast stranke uključujući i ovaj tužni domaći ogranak.

telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # prvi krugHugo 2020-01-12 14:51
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Šutnja je zlatoasd 2020-01-12 15:33
Citat Hugo:
A ova Plenkovićava jadikovka je toliko apsurdna i patetična da mu želim što skoriju propast stranke uključujući i ovaj tužni domaći ogranak.
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # .....Tin 2020-01-12 16:24
Započela je borba za startne pozicije na sljedećim parlamentarnim izborima.
HDZovi unutarstranački izbori lako mogu rezultirati čak i djelomičnim odljevom članstva, a onda će najesen biti zanimljivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Špijuni oko nasGerilac 2020-01-12 18:21
Citat Tin:
Započela je borba za startne pozicije na sljedećim parlamentarnim izborima.
HDZovi unutarstranački izbori lako mogu rezultirati čak i djelomičnim odljevom članstva, a onda će najesen biti zanimljivo.
Počela je borba i za startne pozicije na izborima za gradsku vlast. Za sada se samo izviđa teren i raspored snaga uz promidžbeni rat, špijunažu i demonstraciju snage. Rat još nije počeo, a kad će ne zna se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Okidač za promjene?Tica rugalica 2020-01-17 09:30
Citat Gerilac:
Citat Tin:
Započela je borba za startne pozicije na sljedećim parlamentarnim izborima.
HDZovi unutarstranački izbori lako mogu rezultirati čak i djelomičnim odljevom članstva, a onda će najesen biti zanimljivo.
Počela je borba i za startne pozicije na izborima za gradsku vlast. Za sada se samo izviđa teren i raspored snaga uz promidžbeni rat, špijunažu i demonstraciju snage. Rat još nije počeo, a kad će ne zna se.
Da li će i na vodstvo lošinjskog HDZ-a utjecati katastrofa na izborima? Plenković je na žestokom udaru HDZ-ovaca sa svih strana
www.index.hr/.../2148469.aspx
Kolindin poraz je okidač za masovnu kritiku Plenkovića iz redova HDZ-a
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Sve za popularnostŽuja 2020-01-17 10:30
Citat Tica rugalica:
Kolindin poraz je okidač za masovnu kritiku Plenkovića iz redova HDZ-a
A u Malom Lošinju je pred mesnicom stajao ovakav pano na dane izbora. Trg je bio zauzet Hofmaničinim adventskim šatorom, a gradonačelnici je bila važnija osobna promidžba radi popularnosti kod birača pa im je darovala klizalište, kućice s ponudom ića o pića i koncert.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # jumboplakat 2020-01-17 20:16
navodno je već u pripremi plakat za sljedeće lokalne izbore

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # vlast je slastgost 2020-02-17 15:31
Citat Gerilac:
Citat Tin:
Započela je borba za startne pozicije na sljedećim parlamentarnim izborima.
HDZovi unutarstranački izbori lako mogu rezultirati čak i djelomičnim odljevom članstva, a onda će najesen biti zanimljivo.
Počela je borba i za startne pozicije na izborima za gradsku vlast. Za sada se samo izviđa teren i raspored snaga uz promidžbeni rat, špijunažu i demonstraciju snage. Rat još nije počeo, a kad će ne zna se.
Rat je već počeo. Gradom kruže anonimna pisma a jedno objavljeno na fejsu preneseno je i na ovom portalu

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # jel me netko tražiošanpjer 2020-01-12 17:35
Citat asd:
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
U lošinjskom ogranku HDZ-a ima cijelo jato crnih labudova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Muda labudovaKerempuh 2020-01-14 18:04
Citat šanpjer:
Citat asd:
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
U lošinjskom ogranku HDZ-a ima cijelo jato crnih labudova.
Crni labud Ane Kučić i lošinjskog ogranka HDZ-a vreba iz ministarstva turizma :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Nesvrstani Garigost 2020-01-20 19:53
Citat Kerempuh:
Citat šanpjer:
Citat asd:
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
U lošinjskom ogranku HDZ-a ima cijelo jato crnih labudova.
Crni labud Ane Kučić i lošinjskog ogranka HDZ-a vreba iz ministarstva turizma :roll:
Ministar turizma mudro šuti dok ne vidi koji vjetar će zapuhati. Njegov kolega sa Kvarnera se hrabro izjasnio pa će se možda šlepati za njim. Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i veza Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak da će na unutarstranački m izborima u HDZ-u podržati sadašnjeg predsjednika te stranke Andreja Plenkovića.

"Unutarstranački izbori još nisu počeli, pričekajmo da ih se raspiše, ali vidim da od ovih kandidata koji su sada gospodin Plenković ima najbolje reference. Vodio je Vladu, vodio je stranku i ima moju podršku", izjavio je Butković medijima nakon sastanka u Vladi.
Smatra da je Plenkovič najbolji izbor, ali i nema ništa protiv Mire Kovača i Davora Ive Stiera. "Nemojte, svi su to dečki u uredu, nemam ja protiv ikoga ništa. Ja sam donio odluku i to sam vam sada rekao".
"Svaki ministar ima svoje rezultat i ono što je radio, to su njegove reference za dalje. Osobno, u srijedu će biti četiri godine da vodim Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture jer sam bio i u vladi gospodina Oreškovića. Dosta sam se naradio tako da i sam dobro važem da li bih više prihvatio da budem ministar", odgovorio na pitanje je li potporom Plenkoviću osigurao ostanak na ministarskoj poziciji ako Vladu nakon parlamentarnih izbora i dalje bude vodio Plenković.
Inače, Butković je u četvrtak, prije sjednice Vlade, novinarima rekao da će unutarstranački m izborima odabrati onu stranu za koju procijeni da će HDZ voditi prema pobjedi na parlamentarnim izborima i da se usidri u desnom centru.
hr.n1info.com/Vijesti/a476865/Butkovic-Plenkovic-ima-moju-podrsku-za-predsjednika-HDZ-a.html
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Ziheraš GariPP 2020-01-20 20:38
Citat gost:
Citat Kerempuh:
Citat šanpjer:
Citat asd:
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
U lošinjskom ogranku HDZ-a ima cijelo jato crnih labudova.
Crni labud Ane Kučić i lošinjskog ogranka HDZ-a vreba iz ministarstva turizma :roll:
Ministar turizma mudro šuti dok ne vidi koji vjetar će zapuhati. Njegov kolega sa Kvarnera se hrabro izjasnio pa će se možda šlepati za njim.
Da ga neki novinar iznenada pita da li je za Plenkovića, Stira, Kovača, Brkića ili Penavu Gari bi odgovorio "jesam" :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # DupelizacRiki 2020-01-21 17:33
Citat gost:
Citat Kerempuh:
Citat šanpjer:
Citat asd:
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
U lošinjskom ogranku HDZ-a ima cijelo jato crnih labudova.
Crni labud Ane Kučić i lošinjskog ogranka HDZ-a vreba iz ministarstva turizma :roll:
Ministar turizma mudro šuti dok ne vidi koji vjetar će zapuhati. Njegov kolega sa Kvarnera se hrabro izjasnio pa će se možda šlepati za njim. Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i veza Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak da će na unutarstranačkim izborima u HDZ-u podržati sadašnjeg predsjednika te stranke Andreja Plenkovića.
Gari nema muda kao Butković koji je bez da trepne o koaliciji HDZ-a s HNS-om rekao da je »živa žalost«. To može reći samo čovjek koji nije dupelizac jednom bahatom i umišljenom premijeru, a Butković to nije. On sigurno ne bi pao tako nisko da za Plenkovića kaže kao Gari prije 13 godina za Sanadera "Došao nam je u posjet najdraži čovjek, najbolji vjesnik proljeća".
volim-losinj.org/mrak-projekt/2773-svastara-02#comment-65592

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # !!!!!Trpimir 2020-01-21 18:01
Nu ga, ministar specijalac otišo u Spanjolsku, tamošnju ministricu industrije, trgovine i turizma učiti kako se radi turizam. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Izjava vjernostiTovar 2020-01-21 18:20
Pametan je on. Dok se vrati dogodit će se demokracija na HDZ način. Već je krenuo val iskazivanja javne lojalnosti šefu stranke i vlade. Očekuje se čitanje pisama podrške radnih ljudi, građana i ustanova na državnim krugovalnim frekvencijama pa će i Gari izjaviti vjernost Plenkoviću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Najboljem vjesniku proljećaCrna guja 2020-01-26 15:50
Citat Tovar:
Pametan je on. Dok se vrati dogodit će se demokracija na HDZ način. Već je krenuo val iskazivanja javne lojalnosti šefu stranke i vlade. Očekuje se čitanje pisama podrške radnih ljudi, građana i ustanova na državnim krugovalnim frekvencijama pa će i Gari izjaviti vjernost Plenkoviću.
Ne znam da li mi je promakla Garijeva podrška Plenkoviću. Ako mu još nije izjavio vjernost trebao bi. Da ne bude zadnji. Ako mu nema ko sastaviti može po špranci za pohvale Sanaderu. Možda opet nešto o vjesniku proljeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Pismo podrškegost 2020-01-26 17:58
Citat Crna guja:
Citat Tovar:
Pametan je on. Dok se vrati dogodit će se demokracija na HDZ način. Već je krenuo val iskazivanja javne lojalnosti šefu stranke i vlade. Očekuje se čitanje pisama podrške radnih ljudi, građana i ustanova na državnim krugovalnim frekvencijama pa će i Gari izjaviti vjernost Plenkoviću.
Ne znam da li mi je promakla Garijeva podrška Plenkoviću. Ako mu još nije izjavio vjernost trebao bi. Da ne bude zadnji. Ako mu nema ko sastaviti može po špranci za pohvale Sanaderu. Možda opet nešto o vjesniku proljeća.
Gari bi trebao požuriti. Eno i onaj pi3dun RESSLER SE POVUKAO I STAO UZ PLENKOVIĆA Prije dva tjedna govorio da nitko nema 'a priori bjanko podršku', sada tvrdi: 'On je najbolji odabir za HDZ'
www.jutarnji.hr/.../9896641Može mu profesorica hrvatskog sastaviti pismo podrške.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Glas za Plenkovićaasd 2020-01-27 17:06
Citat gost:
Gari bi trebao požuriti. Eno i onaj pi3dun RESSLER SE POVUKAO I STAO UZ PLENKOVIĆA Prije dva tjedna govorio da nitko nema 'a priori bjanko podršku', sada tvrdi: 'On je najbolji odabir za HDZ'
A prije par dana se izjasnio i predsjednik GO HDZ Mali Lošinj. Za otoci.net je na pitanje koga podržava za mjesto predsjednika HDZ-a da misli da sadašnji predsjednik Plenković dobro vodi stranku i RH i da će njegova potpora ići premijeru.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # A je to koalicijagost 2020-01-22 16:53
Citat Riki:
Gari nema muda kao Butković koji je bez da trepne o koaliciji HDZ-a s HNS-om rekao da je »živa žalost«.
A šta bi tek rekao na to što Anu i lošinjski HDZ na vlasti drži A je to koalicija HNS-IDS :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # UcjenaCrni labud 2020-01-23 10:46
Citat Kerempuh:
Citat šanpjer:
Citat asd:
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
U lošinjskom ogranku HDZ-a ima cijelo jato crnih labudova.
Crni labud Ane Kučić i lošinjskog ogranka HDZ-a vreba iz ministarstva turizma :roll:
Tijekam mandata kao sluškinja gradonačelnika Kapelija a potom na funkciji gradonačelnice i Ana Kučić je prema Peterovom načelu dosegla razinu svoje nekompetentnost i. Da je toga i sama svjesna pokazuje uklanjanjem svoje predizborne parole o Lošinju kao prvom od tisuću otoka. U čaršijskim čakulama se očekuje da će ju unatoč tome HDZ ipak ponovno kandidirati ali to ovisi o ishodu izbora za vodstvo ogranka. Nesigurna u ishod navodno se prijeti da će izići kao kandidat vlastite nezavisne list i skupljati potpise birača ako Gradski Odbor HDZ ne bude izabran po njenoj volji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Queen AnaErazmo 2020-01-23 11:40
Citat Crni labud:
Tijekam mandata kao sluškinja gradonačelnika Kapelija a potom na funkciji gradonačelnice i Ana Kučić je prema Peterovom načelu dosegla razinu svoje nekompetentnosti. Da je toga i sama svjesna pokazuje uklanjanjem svoje predizborne parole o Lošinju kao prvom od tisuću otoka. U čaršijskim čakulama se očekuje da će ju unatoč tome HDZ ipak ponovno kandidirati ali to ovisi o ishodu izbora za vodstvo ogranka. Nesigurna u ishod navodno se prijeti da će izići kao kandidat vlastite nezavisne list i skupljati potpise birača ako Gradski Odbor HDZ ne bude izabran po njenoj volji.
Sve je već dogovoreno, Ana kontrolira sve stranke na Lošinju a ne samo HDZ !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ...Licemjer 2020-01-23 12:45
Citat Erazmo:
[Sve je već dogovoreno, Ana kontrolira sve stranke na Lošinju a ne samo HDZ !!!
Ana ne kontrolira ništa. Ona je i sama kontrolirana. Da može nešto kontrolirati, pobijedila bi na sljedećim izborima, a neće. Zna se zašto. Ona je tek jedna korisna marioneta kojoj vrijeme polagano ističe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # "Bez Jadranke nema Lošinja"Crni labud 2020-01-23 14:07
Citat Licemjer:
Citat Erazmo:
[Sve je već dogovoreno, Ana kontrolira sve stranke na Lošinju a ne samo HDZ !!!
Ana ne kontrolira ništa. Ona je i sama kontrolirana.
Bez kolebanja na svoj otresit način kojim prikriva nesigurnost Ana je javno ustvrdila da bez Jadranke ne bi bilo Lošinja. Ali to nije jedino po čemu znamo tko ju kontrolira.Citat:
Da može nešto kontrolirati, pobijedila bi na sljedećim izborima, a neće. Zna se zašto. Ona je tek jedna korisna marioneta kojoj vrijeme polagano ističe.
Ipak sve ovisi o izborima za Gradski Odbor HDZ-a. To zna i ministar pa već uzgaja crnog labuda :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # 2020. godina eutanazije HDZadr House 2020-01-23 17:16
Prateći dešavanja na domaćoj političkoj sceni, postalo je jasno da je šef HDZa stranku doveo na rub propasti.
Baš slušam izjavu ministra zdravstva gdje kaže da ne bi dao ostavku nego bi umro od srama. Iskustvo nas uči da ministri iz ove vlade ne daju ostavke dok im voda ne dođe do grla, a od srama do sad niti jedan HDZovac nije umro, uključujući i one kojima se presudilo radi obiteljskog nasilja. Pola HDZa je na optuženičkoj klupi, radi korupcije, kriminala, obiteljskog nasilja, vrijeme je za eutanaziju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # SamoubojstvoCrni labud 2020-01-23 18:08
Citat dr House:
Prateći dešavanja na domaćoj političkoj sceni, postalo je jasno da je šef HDZa stranku doveo na rub propasti.
A ja mislim da je Plenković HDZ spasio od propasti kamo ju je vodio Karamarko s premijerom "građevinom" i onim pajacima iz Mosta. Ali samo mu je produžio život za još jedan mandat i sada se na vlasti drži uz pomoć Bandićevih korumpiranih "žetončića", lopova Sauche i HNS-ovaca. Ali HDZ je toliko zagađen lopovlukom, korupcijom i ustašlukom da je sve to stiglo na naplatu. Sadašnja Vlada je sastavljena od ministara koji su zamijenili one koji su zbog opačina morali odstupiti i od onih čije svinjarije za sada još nisu otkrivene. Na tapetu je Kujundžić, a našao se u vladi idiot u ministarskoj fotelji koji je novinarima držao lekcije o tome što bi trebali pratiti, a što ne. Prema ministru, zove se Radman, novinari ne bi trebali pratiti slučaj imovinske kartice ministra Kujundžića, nego hrvatsko predsjedanje EU. Takvi kadrovi su Plenkoviću stajali i stoje na raspolaganju. HDZ-u ne treba eutanazije. HDZ se samoubija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # HDZ hororVZ 2020-01-24 10:28
Citat Crni labud:
Vlada je sastavljena od ministara koji su zamijenili one koji su zbog opačina morali odstupiti i od onih čije svinjarije za sada još nisu otkrivene. Na tapetu je Kujundžić, a našao se u vladi idiot u ministarskoj fotelji koji je novinarima držao lekcije o tome što bi trebali pratiti, a što ne. Prema ministru, zove se Radman, novinari ne bi trebali pratiti slučaj imovinske kartice ministra Kujundžića, nego hrvatsko predsjedanje EU.
A bezobrazna novinarka ipak išla povrijediti privatnost gospodina ministra. Sigurno mrzi "sve hrvatsko". Ali ministrova rodbina joj je pokazala gdje joj je mjesto. Evo što piše:

- Ne'š ode snimat! Ko ti je da dozvolu, odakle ti nalog, ova je cesta od ministra, makni auto odavde! Miči se! Miči se! - urlao je, nasrtao i unosio mi se u lice.

- Kakvoga ministra, ova je cesta javno dobro, uknjižen je na nju Grad Imotski! - odgovorila sam samouvjereno jer sam baš jutros prije polaska provjeravala i katastar i zemljišnik da vidim na koga glase parcele oko ministrove kuće. Nije mi vjerovao. Otvorila sam aplikaciju na mobitelu, našla parcelu ceste i pokazala mu podatke da vidi da sam u pravu. Rekao je da je to laž i da je sve Milanovo, a da je Milan gazda kuće i da Milan ne želi oko nje novinare. Rekao je to mašući rukama.

Otvorila sam vrata automobila. Tad su došli i ostali radnici, njih četiri, pet. Svi uz viku i galamu. Svi uz dernjavu da se maknem jer da je cesta od njihova Milana. Okružili su me. Razmišljala sam da trčim, nisam imala kamo. Svaku rupu oko mene su zagradili. Sjela sam onda u auto i zalupila vrata. U panici nisam mogla naći gdje se zaključavaju sve brave iznutra, iskreno, to mi dugme nikad nije trebalo.

Ministrovi rođaci koji su se sami tako predstavljali, opkolili su moje auto sa svih strana.

Odvratno kreveljenje
Jedan je sjeo na gepek, onaj prvi, kojeg se sjećam iz reportaže, i pamtim da se prezivao Kujundžić, stao je ispred haube. Treći je navukao kapuljaču i snimao me mobitelom, on je držao suvozačka vrata da ne mogu ni ondje izaći. Četvrti je stao do mojih vrata i skidao protezu da mi je pokaže kroz staklo. Vikali su, derali se, urlali, ljuljali automobil naslanjajući se na njega. Htjela sam pobjeći, otići. Vikala sam im da se maknu, spustila sam prozor i derala se da me puste na miru da odem. Nisu htjeli. Upalila sam auto i pritisla gas. Stali su pred haubu, svim osim onog koji je čuvao gepek da ne bi slučajno pomislila otići u rikverc.
...
Naslonili su ruke ne dajući mi da krenem, priječeći mi put svojim tijelima. Stisnem li gas, ja sam najebala. Nikoga neće brige zašto sam tu bila i tko su oni, i što su oni radili, ostat će samo činjenica da sam pregazila troje ljudi. Tresla sam se, paničarila. U sebi vrištala. Na mobitelu natipkala broj svojih urednika. Oni su pozvali policiju.

Dalje čitajte sami ako volite horor. I razmišljajte.

www.jutarnji.hr/.../9889192
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Bit će ono pojeo vuk magare.gost 2020-01-24 14:02
Citat VZ:
Tresla sam se, paničarila. U sebi vrištala. Na mobitelu natipkala broj svojih urednika. Oni su pozvali policiju.
Dalje čitajte sami ako volite horor. I razmišljajte.
www.jutarnji.hr/.../9889192
Nad ministrovim rodijacima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će danas protiv njih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu "zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari", objavila je PU Splitsko dalmatinska.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Tko će koga?Figa 2020-01-24 16:38
Citat Crni labud:
Ipak sve ovisi o izborima za Gradski Odbor HDZ-a. To zna i ministar pa već uzgaja crnog labuda :P
Ministar zna da i šugavi tovar na listi HDZ-a dobija oko 30 posto glasova jer tako je i sam glatko prolazio na izborima. A to zna i Ana. Zato im je važan sastav Gradskog odbora jer određuje kandidate za gradonačelnika i članove GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Igre prijestolja na prvom od 1000Crna guja 2020-01-28 09:47
Citat Crni labud:
Citat Kerempuh:
Citat šanpjer:
Citat asd:
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
U lošinjskom ogranku HDZ-a ima cijelo jato crnih labudova.
Crni labud Ane Kučić i lošinjskog ogranka HDZ-a vreba iz ministarstva turizma :roll:
Tijekam mandata kao sluškinja gradonačelnika Kapelija a potom na funkciji gradonačelnice i Ana Kučić je prema Peterovom načelu dosegla razinu svoje nekompetentnosti. Da je toga i sama svjesna pokazuje uklanjanjem svoje predizborne parole o Lošinju kao prvom od tisuću otoka. U čaršijskim čakulama se očekuje da će ju unatoč tome HDZ ipak ponovno kandidirati ali to ovisi o ishodu izbora za vodstvo ogranka.
Zato je pokrenula tiho lobiranje među članstvom da je se predloži i izabere za predsjednicu Gradskog odbora. A sadašnji predsjednik Nedić na Purićevo pitanje da li će se opet kandidirati nije rekao ni da ni ne ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # samo je jedna fotelja važnaA&A 2020-01-28 12:21
Citat Crna guja:
Zato je pokrenula tiho lobiranje među članstvom da je se predloži i izabere za predsjednicu Gradskog odbora. A sadašnji predsjednik Nedić na Purićevo pitanje da li će se opet kandidirati nije rekao ni da ni ne ;-)
Tko god pobijedi na unutarstranački m izborima bit će nova gradonačelnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # I da i ne ,,,gost 2020-01-29 09:50
Citat Crna guja:
Citat Crni labud:
Crni labud Ane Kučić i lošinjskog ogranka HDZ-a vreba iz ministarstva turizma :roll:
Tijekam mandata kao sluškinja gradonačelnika Kapelija a potom na funkciji gradonačelnice i Ana Kučić je prema Peterovom načelu dosegla razinu svoje nekompetentnosti. Da je toga i sama svjesna pokazuje uklanjanjem svoje predizborne parole o Lošinju kao prvom od tisuću otoka. U čaršijskim čakulama se očekuje da će ju unatoč tome HDZ ipak ponovno kandidirati ali to ovisi o ishodu izbora za vodstvo ogranka.
Zato je pokrenula tiho lobiranje među članstvom da je se predloži i izabere za predsjednicu Gradskog odbora. A sadašnji predsjednik Nedić na Purićevo pitanje da li će se opet kandidirati nije rekao ni da ni ne ;-)Mislim da se Nedić za svaki slučaj izrazio nejasno pa to može značiti i da i ne, da ne kaže "zavisi". Kao ni Gari ni on ne trči pred rudo nego mudro čeka razvoj situacije. Možda se zato na FB stranici Ogranka ML još uvijek kezi predizborna Kolinda kao "Predsjednica jer Hrvatska ZNA" sa statusom od 3. siječnja iako je FB središnjice već promijenio naslovnu sliku u povodu 30 godina HDZ-a sa slikom F. Tudjmana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Onda dođoše domoljubi i narod odePržena girica 2020-01-14 13:43
Citat Hugo:
Najjadniji u cijeloj toj priči je predsjednik HDZa koji je prije izbora najavljivao sigurnu pobjedu njihove kandidatkinje, a poslije izbora je za poraz optužio građane koji su od 2016. do danas masovno iz Slavonije iselili iz zemlje.

A ova Plenkovićava jadikovka je toliko apsurdna i patetična da mu želim što skoriju propast stranke uključujući i ovaj tužni domaći ogranak.
telegram.hr/.../...
”HDZ pobjeđuje u dijelovima Hrvatske koji su u demografski u znatno lošijem stanju od onih u kojima pobjeđuje SDP”, rekao je Plenković i ostao živ. Kao, vražji narod, kidne i ostavi te na cjedilu kad ga najviše trebaš.

Tko god je čuo tu politički samoubilačku izjavu vjerojatno je pomislio da je predsjednika HDZ-a napala visoka temperatura ili da mu se upalilo slijepo crijevo pa trpi strašne bolove. Jer koliko dekoncentriran moraš biti da takav nož u prsa zabiješ stranci čiji si predsjednik, pa i samome sebi, i to baš u momentu friškog političkog poraza. No, kako kratka pamet i poltronstvo obično idu ruku pod ruku, tako je Plenkovićevom grbavom stazicom već danas vjerno krenula i njegova ministrica demografije Vesna… kako ono? Bedeković.

”Rezultat predsjedničkih izbora posljedica je nepovoljnih demografskih trendova, posebice u Slavoniji”, odverglala je gospođa Bedeković uzdajući se u to da je uvijek najsigurnije zakleti se na šefovu riječ. Nije joj moglo pasti na pamet da bi je on sada najradije progutao. Jer konstatirao je kako HDZ ne zna upravljati tamo gdje upravlja, a drugi, eto, znaju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # U ime obitelji?Čeper 2020-01-30 19:54
Citat Pržena girica:
”Rezultat predsjedničkih izbora posljedica je nepovoljnih demografskih trendova, posebice u Slavoniji”, odverglala je gospođa Bedeković uzdajući se u to da je uvijek najsigurnije zakleti se na šefovu riječ. Nije joj moglo pasti na pamet da bi je on sada najradije progutao. Jer konstatirao je kako HDZ ne zna upravljati tamo gdje upravlja, a drugi, eto, znaju.
Možda će si ministrica socijalne skrbi popraviti rejting kod konzervativnih HDZ-ovaca jer je odbila komentirati odluku zagrebačkog Centra za socijalnu skrb, koji je unatoč presudi Upravnog suda odbio odobriti udomljavanje djeteta istospolnom paru. Rekla je da je centar autonoman pa ona ne može ulaziti u njegove nadležnosti.
vecernji.hr/.../...
Baš me zanima kako će postupiti kad joj oštećeni građani kojima je sud dao za pravo podnesu žalbu na rješenje centra za socijalnu skrb.

Pitanje i odgovor na stranici Ministarstva kojem je na čelu gospođa Bedeković:

- Što u slučaju da se ne slažem s rješenjem centra za socijalnu skrb ili s odobrenim iznosom?

- Centar za socijalnu skrb je javna ustanova koja o pravima iz socijalne skrbi rješava u prvom stupnju postupajući po odredbama Zakona o socijalnoj skrbi. Na temelju zahtjeva stranke ili pokrenutog postupka po službenoj dužnosti, centar za socijalnu skrb provodi ispitni postupak te donosi rješenje kojim se pojedino pravo priznaje odnosno rješenje kojim se ono ne priznaje. U slučaju nezadovoljstva rješenjem centra za socijalnu skrb može se izjaviti žalba Ministarstvu socijalne politike i mladih. Žalba na rješenje centra za socijalnu skrb ne odgađa izvršenje rješenja.
mdomsp.gov.hr/.../604
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Pravna katastrofa. Protuustavno.Čeper 2020-02-01 10:46
Citat Čeper:
Citat Pržena girica:
”Rezultat predsjedničkih izbora posljedica je nepovoljnih demografskih trendova, posebice u Slavoniji”, odverglala je gospođa Bedeković uzdajući se u to da je uvijek najsigurnije zakleti se na šefovu riječ. Nije joj moglo pasti na pamet da bi je on sada najradije progutao. Jer konstatirao je kako HDZ ne zna upravljati tamo gdje upravlja, a drugi, eto, znaju.
Možda će si ministrica socijalne skrbi popraviti rejting kod konzervativnih HDZ-ovaca jer je odbila komentirati odluku zagrebačkog Centra za socijalnu skrb, koji je unatoč presudi Upravnog suda odbio odobriti udomljavanje djeteta istospolnom paru. Rekla je da je centar autonoman pa ona ne može ulaziti u njegove nadležnosti.
Skandalozna i opasna izjava
SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac u četvrtak je komentirala izjavu ministrice Bedeković da ministarstvo nije nadležno za odluke Centra za socijalnu skrb, ustvrdivši kako je to “u krajnju ruku skandalozna i opasna izjava”.
“Proglašavanje sebe nenadležnom za samovoljne protupravne i protuzakonite postupke institucije iz sustava kojemu si na čelu jasan je pokazatelj ozbiljnog kaosa u sustavu socijalne skrbi, ali i u funkcioniranju pravne države”, napisala je Glasovac na svom facebooku.
net.hr/.../...
USTAVNA STRUČNJAKINJA O ODLUCI DA SE ODBIJE UDOMLJAVANJE GEJ PARU: ‘Ovo je pravna katastrofa, i sasvim je protuustavno’
Barić smatra kako je već na formalnoj razini riječ o pravnoj katastrofi da si jedan centar daje za pravo ne prihvatiti pravno mišljenje upravnog suda, kao i da je protuustavno izbaciti istospolne partnere/životn e partnere iz pojma udomiteljske obitelji. A ovo je najvažnije:
Opet niste sretni jer nisam navela reference. Čitajte talijanski ustavni sud, njemački ustavni sud, američki vrhovni sud… itd., itd. Radi se o dobro poznatoj praksi koja se koristi ISKLJUČIVO u području načela jednakosti i ljudskih prava i koje u bitnome kaže:
– zakonodavac je protuustavno “zaboravio” u tekstu neku kategoriju;
– izostavljanje te kategorije protivno je načelu jednakosti i time diskriminatorno;
– zbog toga morali bismo izbrisati cijeli zakon i naložiti zakonodavcu da to upiše;
– ali to je neracionalno, sporo, neučinkovito;
– zato mi kao ustavni sud kažemo da se ovaj zakon ima tumačiti tako da uključuje i tu kategoriju;
– i to ne zato što smo tako smislili, već zato što to već sada zahtijeva Ustav i relevantna praksa;
– a zakonodavac ne smije nikada djelovati protuustavno”, zaključuje Barić.
net.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # "Preplašeni batleri koruptivne volje"Loki 2020-02-02 10:53
Citat Čeper:
Citat Pržena girica:
”Rezultat predsjedničkih izbora posljedica je nepovoljnih demografskih trendova, posebice u Slavoniji”, odverglala je gospođa Bedeković uzdajući se u to da je uvijek najsigurnije zakleti se na šefovu riječ. Nije joj moglo pasti na pamet da bi je on sada najradije progutao. Jer konstatirao je kako HDZ ne zna upravljati tamo gdje upravlja, a drugi, eto, znaju.
Možda će si ministrica socijalne skrbi popraviti rejting kod konzervativnih HDZ-ovaca jer je odbila komentirati odluku zagrebačkog Centra za socijalnu skrb, koji je unatoč presudi Upravnog suda odbio odobriti udomljavanje djeteta istospolnom paru. Rekla je da je centar autonoman pa ona ne može ulaziti u njegove nadležnosti.
"Ove izjave ministrice i onoga kako je reagirao CZSS, suočavamo se s oblikom rigidne hrvatske stvarnosti. Poštuje se autonomija volje, koruptivna volja, radi se o pogodovanju interesnim skupinama, a ne općem dobru. Opće dobro Republike Hrvatske su institucije - Upravni sud, Ministarstvo socijalne skrbi i CZSS. Ministrica podliježe autonomiji volje ravnateljice umjesto da natjera CZSS da djeluje sukladno zakonu. Ovo je primjer korupcije koja vlada u Hrvatskoj, a političke strukture su postali preplašeni batleri te koruptivne volje", rekao je nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić gostujući u Newsroomu televizije N1.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Najranjivija skupinamama 2020-02-02 12:21
Citat Loki:
Citat Čeper:
Citat Pržena girica:
”Rezultat predsjedničkih izbora posljedica je nepovoljnih demografskih trendova, posebice u Slavoniji”, odverglala je gospođa Bedeković uzdajući se u to da je uvijek najsigurnije zakleti se na šefovu riječ. Nije joj moglo pasti na pamet da bi je on sada najradije progutao. Jer konstatirao je kako HDZ ne zna upravljati tamo gdje upravlja, a drugi, eto, znaju.
Možda će si ministrica socijalne skrbi popraviti rejting kod konzervativnih HDZ-ovaca jer je odbila komentirati odluku zagrebačkog Centra za socijalnu skrb, koji je unatoč presudi Upravnog suda odbio odobriti udomljavanje djeteta istospolnom paru. Rekla je da je centar autonoman pa ona ne može ulaziti u njegove nadležnosti.
"Ove izjave ministrice i onoga kako je reagirao CZSS, suočavamo se s oblikom rigidne hrvatske stvarnosti. Poštuje se autonomija volje, koruptivna volja, radi se o pogodovanju interesnim skupinama, a ne općem dobru. Opće dobro Republike Hrvatske su institucije - Upravni sud, Ministarstvo socijalne skrbi i CZSS. Ministrica podliježe autonomiji volje ravnateljice umjesto da natjera CZSS da djeluje sukladno zakonu. Ovo je primjer korupcije koja vlada u Hrvatskoj, a političke strukture su postali preplašeni batleri te koruptivne volje", rekao je nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić gostujući u Newsroomu televizije N1.
Pustite djecu na miru. Ne postoji ljudsko pravo na tuđu djecu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Mama batlericaLoki 2020-02-02 13:35
Citat mama:
Citat Loki:
Ovo je primjer korupcije koja vlada u Hrvatskoj, a političke strukture su postali preplašeni batleri te koruptivne volje", rekao je nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić gostujući u Newsroomu televizije N1.
Pustite djecu na miru. Ne postoji ljudsko pravo na tuđu djecu!
Draga mama, znači li to da svako udomljavanje djece u obitelji smatraš protivno pravima djece i protuzakonito?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Mama i tatamama 2020-02-02 13:46
Citat Loki:
Citat mama:
Citat Loki:
Ovo je primjer korupcije koja vlada u Hrvatskoj, a političke strukture su postali preplašeni batleri te koruptivne volje", rekao je nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić gostujući u Newsroomu televizije N1.
Pustite djecu na miru. Ne postoji ljudsko pravo na tuđu djecu!
Draga mama, znači li to da svako udomljavanje djece u obitelji smatraš protivno pravima djece i protuzakonito?

Ne znači. Djeca su ljudska bića a ne tek alati za subverziju i političko djelovanje. Žalosno je da se o ovom uopće i raspravlja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Raprava je moralni imperativLoki 2020-02-02 13:53
Citat mama:
Citat Loki:
Citat mama:
Citat Loki:
Ovo je primjer korupcije koja vlada u Hrvatskoj, a političke strukture su postali preplašeni batleri te koruptivne volje", rekao je nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić gostujući u Newsroomu televizije N1.
Pustite djecu na miru. Ne postoji ljudsko pravo na tuđu djecu!
Draga mama, znači li to da svako udomljavanje djece u obitelji smatraš protivno pravima djece i protuzakonito?
Ne znači. Djeca su ljudska bića a ne tek alati za subverziju i političko djelovanje. Žalosno je da se o ovom uopće i raspravlja.
Ljudsko biće može samo poželjeti da se raspravlja o pravu djeteta bez roditelja da bude udomljeno u obitelj. A rasprava o uskraćivanju tog prava nedužnom djetetu zbog koruptivnog političkog djelovanja je moralni imperativ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Gay parovi imaju pravo biti udomiteljiLoki 2020-02-07 18:08
Citat Loki:
"Ove izjave ministrice i onoga kako je reagirao CZSS, suočavamo se s oblikom rigidne hrvatske stvarnosti. Poštuje se autonomija volje, koruptivna volja, radi se o pogodovanju interesnim skupinama, a ne općem dobru... Ovo je primjer korupcije koja vlada u Hrvatskoj, a političke strukture su postali preplašeni batleri te koruptivne volje", rekao je nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić gostujući u Newsroomu televizije N1.
Ministrica demografije bi mogla biti prva i jedina koja neće iz Vlade ispasti zbog nekretninskih marifetluka nego zato što ne zna ili ne želi raditi svoj posao ili kako to Telegram pojašnjava "Neki ne žele jer su nestručni i ne znaju, a neki bi možda i znali, ali im se ne da."
Kako je slučaj gej para koji želi udomiti dijete prokazao apsolutnu nekompetenciju ministrice Bedeković
telegram.hr/.../...
Nakon što je izgorjelo šest bolesnih štićenika ilegalnog staračkog doma i što je zgrozila dio javnosti kad je odbila da komentira nezakoniti postupak Centra za socijalnu skrb u svojoj nadležnosti Ustavni sud je objavio odluku prema kojoj istospolni parovi mogu biti udomitelji.
hr.n1info.com/Vijesti/a481497/Ustavni-sud-Gay-partneri-imaju-pravo-biti-udomitelji.html
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # hranitelj tuljana 2020-02-07 18:36
Citat Loki:
Kako je slučaj gej para koji želi udomiti diete
Sudac Šumanović:
"Ne postoji pravo na dijete poput prava na rad i zapošljavanje ili napredovanje u poslu, prava na zaštitu privatnosti, gospodarskih i kulturnih prava ili prava na sudsku zaštitu.
Ovdje je riječ o konstitutivnom (za institut udomiteljstva) značaju trećih osoba – djece koja su subjekti prava i središnja točka instituta udomljavanja.
Njihovi interesi su primarni i isključivo relevantni pa pitanje je li narušena jednakost potencijalnih udomitelja naprosto nije u meritumu problematike. (To pitanje zapravo uvijek implicira postojanje prava na dijete.) U ovako strukturiranoj pravnoj situaciji djeca – korisnici nisu u odnosu interesne konkurencije niti interesnog konflikta s potencijalnim udomiteljima, njihovi su interesi per definitionem legis apsolutno nadmoćni i superiorni."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ...Licemjer 2020-02-07 21:16
Kakve su to gluposti kad svaka šuša može roditi dijete? Daje li joj to "pravo na djecu"? Možda, ali to ne znači da je sposoban roditelj koji će to dijete odgojiti u funkcionalnu odraslu osobu. bolje je da dijete provede djetinjstvo s dvije gay osobe nego u sustavu koji mu NEĆE omogućiti ni stabilnost, niti svijetlu budućnost.
A te vaše ideološke razloge zavijene u "dobrim željama" za razvoj djeteta možete prodavati po brdima i dolinama gdje cijelo selo skupa zajedno ima 32 zuba.
Sudci i sudstvo su zadnji ljudi koji bi trebali odlučivati u ovim slučajevima, niti su kompetentni, niti su nadležni jer nemaju spektar znanja i iskustava koja imaju ljudi koji rade s tom djecom.
Uostalom, djete samo odlučuju hoće li na kraju ili neće otići u tu obitelj.
Desnicu boli ona stvar za stvarnu dobrobit te djece. njih samo zanima da je njihova ideologija sprovedena.
Vjerujem da je tuljan gledao bujicu i onanirao na Markićku i Batarela, koji nisu kompetentni da govore o ovakvim stvarima ni ovom slučaju. Oni su prodavači ideološke magle, koja naravno nema supstance osim one koju je prije emisije upotrijebio Bujanec.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Pravo na obiteljLoki 2020-02-08 15:41
Citat Licemjer:
bolje je da dijete provede djetinjstvo s dvije gay osobe nego u sustavu koji mu NEĆE omogućiti ni stabilnost, niti svijetlu budućnost.
Ova dva muškarca ni ne traže pravo na dijete poput prava na rad ili prava na napredovanje u poslu. Oni traže pravo da pruže obiteljsko okruženje jednom djetetu bez obitelji. Uskraćivanjem tog prava CZSS Zagreb djetetu je uskratio pravo na obitelj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # .....Loki 2020-02-07 21:30
Citat hranitelj tuljana:
Citat Loki:
Kako je slučaj gej para koji želi udomiti diete
Sudac Šumanović: "Ne postoji pravo na dijete poput prava na rad----.
Nisam komentirao prava nego ignoriranje sudske odluke o pravu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # +++dr Luigi 2020-01-21 19:25
Citat Hugo:
Najjadniji u cijeloj toj priči je predsjednik HDZa koji je prije izbora najavljivao sigurnu pobjedu njihove kandidatkinje, a poslije izbora je za poraz optužio građane koji su od 2016. do danas masovno iz Slavonije iselili iz zemlje.
Najsmrtonosniji virus koji je poharao slavonska sela: H1DZ

Preporuča se obavezno cijepljenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # ?Lošinjan 2020-01-12 20:41
Odavno nisam u jednom članku pročitao više gluposti, demagogije, floskula.Ne vidim po čemu bi HDZ bio "desni blok" kada je velikom većin om osnovan od članova komunističke partije i UDBE ,pronađite jednog ratnog profitera i tajkuna koji nije potekao iz tih redova.Od 515 000 ratnih veterana osim onih lažnih najveći dio nije u niti jednoj stranci,nisu nikakvi zagriženi nacionalisti kakvim ih autor članka pokušava prikazati nego su obični ljudi svih vjera i nacionalnosti koji i danas rade i jedva krpaju kraj sa krajem a za politiku i nemaju vremena.Imamo na vlasti dvije frakcije komunističke partije između kojih nema bitne razlike.Nikada nećemo stići druge istočne zemlje koje su provele lustraciju i riješile se te nakaradne zločinačke skupine koja je kod nas ostala i dalje na vlasti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...osim onih laznih...borac 2020-01-12 21:44
Citat Lošinjan:
...Od 515 000 ratnih veterana osim onih lažnih najveći dio nije u niti jednoj stranci,nisu nikakvi zagriženi nacionalisti kakvim ih autor članka pokušava prikazati nego su obični ljudi svih vjera i nacionalnosti koji i danas rade i jedva krpaju kraj sa krajem a za politiku i nemaju vremena....
.. to je upravo i odgovor: osim onih laznih...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # 515 000Mig 21 2020-01-12 22:38
cijela SFRJ nije imala toliku vojsku uključujući i rezervni sastav
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # vlast je slastćiro 2020-01-29 11:22
Silna se borba zahuktala u lošinjskom ogranku HDZ-a za mjesto predsjednika, svakog dana raste broj kandidata za tu visoko profitabilnu poziciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Ništa dramatično?Duduk 2020-01-30 16:38
Citat asd:
Citat gost:
Gari bi trebao požuriti. Eno i onaj pi3dun RESSLER SE POVUKAO I STAO UZ PLENKOVIĆA Prije dva tjedna govorio da nitko nema 'a priori bjanko podršku', sada tvrdi: 'On je najbolji odabir za HDZ'
A prije par dana se izjasnio i predsjednik GO HDZ Mali Lošinj. Za otoci.net je na pitanje koga podržava za mjesto predsjednika HDZ-a da misli da sadašnji predsjednik Plenković dobro vodi stranku i RH i da će njegova potpora ići premijeru.
otoci.net/.../...
Za "snalažljive" adezejce Plenki stvarno dobro vodi i stranku i državu. Tek što su ga mediji prisilili da iz Vlade istjera jednog bogatog ministra zbog muljanja s imovinskom karticom već je otkriven novi možda još gori muljator. Ali premijar ga energično brani pred novinarima. Kaže da mu slučaj imovinske kartice ministra Damira Krstičevića ne djeluje toliko dramatično da bi to predstavljalo problem za unutarstranačke izbore u HDZ-u, na kojima bi upravo Krstičević trebao voditi Plenkovićev izborni stožer. - Ne djeluje mi ovo tako dramatično. Mislim da je on to sve objasnio, odgovorio je Plenković na upite novinara o imovinskoj kartici ministra Krstičevića.
vijesti.hrt.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Pitanje za profesora Nedićagost 2020-01-30 18:01
Citat Duduk:
Za "snalažljive" adezejce Plenki stvarno dobro vodi i stranku i državu.
Što on kao bivši prosvjetar misli Kakvu poruku našoj djeci šalju muljatori, nasilnici i ministri? koje vodi sadašnji predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade o kojem on misli da dobro vodi stranku i RH i kaže da će njegova potpora ići njemu?

Kujundžić nije htio dati ostavku jer ga je brinulo "kakvu poruku time šalje djeci". Dijete je primilo nagradu od osuđenog nasilnika, a ovoga tjedna djeca su vidjela kako na vlasti osigurati imovinu i kako s njom muljati.
Svi smo već zaboravili Milana Kujundžića. Ali sjećate se što je naveo kao razlog zbog kojeg nije želio dati ostavku?

Bojao se kakvu će poruku poslati djeci.

"Ako pobjegnem pred interesnim skupinama koje me napadaju", kazao je sada već bivši ministar zdravstva koji se našao pod lavinom medijskih otkrića, "kakvu poruku šaljem djeci?".

Pa ga je premijer ubrzo morao smijeniti, a Državno odvjetništvo se promptno zainteresiralo za njegovu imovinu i tvrtku njegove supruge. E ta "poruka djeci" nije ga previše zanimala.

Prije nekoliko dana djeca su dobila i poruku požeško-slavons kog župana Alojza Tomaševića. Nije se još ni osušila tinta na prvostupanjskoj presudi za obiteljsko nasilje, a župan je bio pozvan na svečanost dodjele nagrade najboljoj učenici.

Učenica i župan
Nadarena djevojčica montirana je za fotografiranje sa županom samo dva dana ranije osuđenim zbog toga što je - kako stoji u presudi - ženi "vikao da je luđakinja, glupa kravetina, budala, glupača, te fizički nasrtao na nju, hvatao je rukama za vrat i stiskao, šamarao, govorio kako će je ubiti, izbosti i rasparati joj grkljan".

To je valjda bio način da se učenici oda priznanje.

Na to je čak u Telegramu reagirala pravobranitelja za djecu Helenca Pirnat Dragičević. "Činjenica da je nagradu neposredno učenici uručio župan, koji je nepravomoćno osuđen zbog nasilja nad suprugom, doista baca veliku sjenu na taj događaj", piše u odgovoru pravobraniteljice.

Dijete je, dakle, iz prve ruke moglo vidjeti kako u ovoj zemlji prolaze osuđeni nasilnici: ostaju na funkciji i dijele nagrade po školama.

To je bila poruka djeci.

"Meni treba pomoć!"
Kao što su djeca ovoga tjedna mogla mnogo naučiti iz priča o imovinskim karticama ministara. Ako ništa, naučila su da se u ovoj zemlji isplati biti političar, jer vam na funkciji vrijednost imovine eksplodira, osim ako tu vrijednost - poput Damira Krstičevića - u imovinskoj kartici naprosto ne prepolovite.

A djeca su, isto tako, mogla vidjeti Krešimira Žunića, HDZ-ova direktora Agencije za promet nekretninama, kako se hvali da je od agencije na čijem je čelu kupio POS-ov stan po uvjetima povoljnijim od tržišnih. "Meni treba pomoć! Meni treba pomoć!", plakao je Žunić u kameru RTL-a.

Pa si je onda pomogao.

Bog je prvo sebi bradu stvorio.

Također, djeca su mogla vidjeti premijera Andreja Plenkovića u službenoj delegaciji u Auschwitzu. Sa sobom je poveo Tomu Medveda, ministra koji istodobno s odavanjem počasti ubijenim u Holokaustu financira revizionističko istraživanje o "tri Jasenovca" u kojemu se negira Holokaust u NDH.

Nositelji tog istraživanja uredno gostuju po hrvatskim školama, dok je prošle godine samo 17 školskih grupa posjetilo Jasenovac.
To je još jedna poruka djeci ove vladajuće garniture.

Zločinci i teroristi
Ima toga još. U netom završenoj predsjedničkoj kampanji Kolinda Grabar Kitarović na svom je Facebook profilu objavila spomen na osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, koji si je u sudnici oduzeo život, a podršku joj je dala i osuđena teroristkinja i otmičarka aviona Julienne Bušić.

Poruka: nije zločinac i terorist onaj tko je na našoj strani.

Mogli bismo tako nabrajati unedogled, te "poruke" koje političari šalju našoj djeci, od žetončića koji se prodaju najvišem ponuđaču do premijera koji naganja zastupnika u Hrvatskom saboru.

Plagirajte, izmišljajte i sakrivajte, maltretirajte suprugu, koristite funkciju, bježite od odgovornosti, grabite se za stranačke iskaznice, ne birajte sredstva ni saveznike, a bogami ni prijatelje.

Mogla je to vidjeti i ona požeška učenica koja koristi svoju pamet i znanje kako bi kreirala budućnost koju bi, eto, trebala ostvariti u zemlji u kojoj vladaju tomaševići, kujundžići, krstičevići, medvedi, bandići i svi drugi.

Oni nameću kriterije. Svi drugi su njihove žrtve.
24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # razvojja tebi ti meni 2020-02-05 09:10
SREĆKU BUTKOVIĆU, ocu ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, unatoč desecima tisuća kuna pravomoćno utvrđenog duga za komunalne usluge prošle je godine 30. travnja ministar turizma Gari Cappelli odobrio, a njegovo Ministarstvo potom isplatilo 110 tisuća bespovratnih kuna u sklopu kapitalne pomoći poljoprivrednic ima i obrtnicima za uređenje kampa Povile, doznaju Index Istrage.
Sad je na redu camp na trasorki ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Bahati klipanAN 2020-02-05 09:51
A kad Plenkovića novinari zaskoče pitanjima o ovoj svinjariji bahati klipan će ih opet naduto učiti kako da rade svoj posao.
Premijer Plenković novinare uči poslu: "Vaš posao je da prenosite ono što je relevantno za građane"
dnevnik.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ministarsko trolanjeEmanero 2020-02-05 10:05
Citat AN:
A kad Plenkovića novinari zaskoče pitanjima o ovoj svinjariji bahati klipan će ih opet naduto učiti kako da rade svoj posao.
Premijer Plenković novinare uči poslu: "Vaš posao je da prenosite ono što je relevantno za građane"
dnevnik.hr/.../...
A možda će im očitati lekciju kao ministar Radman koji je poučio novinare o tome što su trebali medijski popratiti kad je buknula afera Kujundžić. Prema ministrovu mišljenju, to nikako nije slučaj s imovinskom karticom ministra Kujundžića. “Gospodin ministar će objasniti o tome, ja uopće ne znam, nisam to pratio. Ali vidim da mediji prate takve stvari umjesto da prate zapravo naše predsjedanje i ministri koji su bili u Bruxellesu i gdje su svi europarlamentar ci oduševljeni”, ljutito je poručio novinarima.
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Jesmo li nacija idiotaDe Bill 2020-02-05 16:07
Plenković je smislio novu foru da zaštiti svoje ministre. Do sada ih nije smjenjivao zato što su nesposobni, muljatori, profiteri i smutljivci nego zbog pritiska medija, a sada "vjeruje da se 'češljaju' ljudi koji su njemu dali podršku: 'Ako ih do 15.3. ne bude još barem dvadeset...'
www.jutarnji.hr/.../9939472
Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu kako je "jasno kao dan" da se "češljaju" ljudi koji su mu dali podršku na izborima za predsjednika HDZ-a, te da to nisu samo interni, unutarstranački obračuni, već "ima onih koji na tome rade".

A da nas koji nismo HDZ smatra nacijom idiota dodaje:

"Apsolutno. To je jasno kao dan. Kujundžić da potporu u Imotskom i više nije ministar, Krstičević, Butković, Filipović, Barbarić, vjerojatno će slijediti još. Ako do 15. ožujka ne bude još barem dvadeset takvih, onda ću tim grupacijama i stožerima dati kritiku da je to malo", rekao je Plenković novinarima.

Znači, prema Plenkoviću Kujo nije odletio zbog skrivanja nekretnina, banrota javnog zdravstva i kadrovskih svinjarija u zdravstvu nego zato što ga je podržao u Imotskom. O drugima da ni ne govorimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ministranti s Kvarneragost 2020-02-05 10:27
Citat ja tebi ti meni:
SREĆKU BUTKOVIĆU, ocu ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, unatoč desecima tisuća kuna pravomoćno utvrđenog duga za komunalne usluge prošle je godine 30. travnja ministar turizma Gari Cappelli odobrio, a njegovo Ministarstvo potom isplatilo 110 tisuća bespovratnih kuna u sklopu kapitalne pomoći poljoprivrednicima i obrtnicima za uređenje kampa Povile, doznaju Index Istrage. Sad je na redu camp na trasorki ?
Cappelli se po običaju izmotava zamjenom teze. Iz Ministarstva turizma izbjegli su odgovoriti na pitanja poznaje li njihov ministar Cappelli Butkovićeva oca i je li im sporna odluka o dodjeli 110.000 kuna osobi koja ima sudsku obvezu plaćanja dugova. Umjesto toga, osvrnuli su se na program Konkurentnost turističkog gospodarstva. Naveli su kako su prošle godine tako sufinancirali 453 projekta, između ostalog i Butkovićev Obrt za ugostiteljstvo Lucija koji “ima sve potrebne dokumente i udovoljava svim uvjetima za dobivanje bespovratnih sredstava Ministarstva turizma za uređenje kampa Povile”.

Sumnjiva bliskost dvojice ministara


Osim dugova, sumnjiva je i bliskost ministara Butkovića i Cappelija. Nebrojeni su sastanci na kojima su sjedili kao gradonačelnici gradova u Primorsko-goran skoj županiji i kao ministri u Vladi Andreja Plenkovića. Zanimljivo je i što su njihova ministarstva smještena na istoj adresi, Prisavlje 14, u popularnoj “Kockici”, a imaju i istu telefonsku centralu.

net.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Mediji šumom Cappelli drumomZX 2020-02-05 13:16
Citat gost:
Citat ja tebi ti meni:
SREĆKU BUTKOVIĆU, ocu ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, unatoč desecima tisuća kuna pravomoćno utvrđenog duga za komunalne usluge prošle je godine 30. travnja ministar turizma Gari Cappelli odobrio, a njegovo Ministarstvo potom isplatilo 110 tisuća bespovratnih kuna u sklopu kapitalne pomoći poljoprivrednicima i obrtnicima za uređenje kampa Povile, doznaju Index Istrage. Sad je na redu camp na trasorki ?
Cappelli se po običaju izmotava zamjenom teze. Iz Ministarstva turizma izbjegli su odgovoriti na pitanja poznaje li njihov ministar Cappelli Butkovićeva oca i je li im sporna odluka o dodjeli 110.000 kuna osobi koja ima sudsku obvezu plaćanja dugova. Umjesto toga, osvrnuli su se na program Konkurentnost turističkog gospodarstva. Naveli su kako su prošle godine tako sufinancirali 453 projekta, između ostalog i Butkovićev Obrt za ugostiteljstvo Lucija koji “ima sve potrebne dokumente i udovoljava svim uvjetima za dobivanje bespovratnih sredstava Ministarstva turizma za uređenje kampa Povile”.
Neće Gari protiv frenda kao Butković protiv dužnosnika APN-a koji se uhvaćen na djelu RTL-u požalio da ga je sram zbog toga “koliko nema” (“Sram me koliko nemam. Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva stambena kredita. Pa šta će premijer mislit’ o meni, majke ti, kakav je to sposoban čovjek koji sebi ne može pomoći”, pitao se Žunić." A Butković je na to rekao da je svašta vidio i doživio u politici, ali da takvo što nikada. “Tu je svaki komentar suvišan. Svašta sam vidio i doživio u politici, ali to što sam sinoć kada sam gledao prilog, još nikada nisam vidio”, kazao je Butković. Kazao je i da mu je bilo neugodno što su članovi iste stranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # U Gariejvom stiluOT 2020-02-05 19:23
Citat gost:
Osim dugova, sumnjiva je i bliskost ministara Butkovića i Cappelija.
Index piše "u Ministarstvu turizma ne smatraju spornom odluku o dodjeli sredstava zaduženom Butkoviću. U podužem odgovoru na pitanja koja nismo postavili, uz zaobilaženje postavljenih, poput onog poznaje li Cappelli oca svog druga Butkovića, hvale se programom Konkurentnost turističkog gospodarstva, čiji je cilj, nikad nećete pogoditi, podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva." Ako "u Ministarstvu turizma ne smatraju spornom odluku ..." znači da o tome nisu pitali ministra nego službenike ministarstva. Sad da li je ministar bio nedostupan ili mu nisu dali da govori jer bi se zapleo kao pile u kučine ali pogodili su njegov stil. Odgovaralo se na pitanja koja novinari nisu postavili :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ne samo da je danas došao, nego doći će i češćeFidel Castro 2020-02-06 09:37
Citat OT:
Citat gost:
Osim dugova, sumnjiva je i bliskost ministara Butkovića i Cappelija.
Ako "u Ministarstvu turizma ne smatraju spornom odluku ..." znači da o tome nisu pitali ministra nego službenike ministarstva. Sad da li je ministar bio nedostupan ili mu nisu dali da govori jer bi se zapleo kao pile u kučine ali pogodili su njegov stil. Odgovaralo se na pitanja koja novinari nisu postavili :lol:
Garijevo govorništvo nam je poznato iz nastupa na radiju Lošinj dok je bio gradonačelnik. Zbog dužine su ih zlobnici nazivali kastrovskim. Manjak sadržaja prikrivao je dužinom govorenja. A bliskost s Butkovićem je u svojem stilu spomenuo na svečanoj sjednici GV volim-losinj.org/politika/2875-neprepoznatljivi-losinj
Demagogija s predumišljajem

Smušenim pokušajem da neformalnim nastupom uspostavi prisan kontakt s publikom („Nemojte se bojati što sam uzeo mapu, neću dugo ... Mislim da se dobro poznajemo, pa da ne trebam ...kolega Tomo Čorić i ja ovako i Butković često pričamo i nije mu lako između nas, tako da ne samo da je danas došao, nego doći će i češće ... 1:20) ministar turizma predstavljen kao izaslanik premijera Gari Cappelli svojim je poznatim govorničkim stilom nasumičnog izlaganja skakanje s teme na temu održao dvanaestminutni emotivni hvalospjev sadašnjem premijeru Andreju Plenkoviću i bivšem Ivi Sanaderu, Vladi, svim ministrima i samome sebi. Pohvalio je gradonačelnicu i sve vijećnike Gradskog vijeća Malog Lošinja, uprave Jadranke i Lošinjske plovidbe, lošinjske obrtnike i druge poduzetnike, OPG-ove i sve druge koji, kako je rekao, doprinose razvoju ovog Grada. Doslovni transkript ove konfuzne govorničke ekshibicije ne bi odrazio patetični ton toga galimatijasa, a prepričavanje bi bilo uzaludna, ako ne i nemoguća misija. Jer govor je funkcija mišljenja, a u ovome galimatijasu koji je govornik okončao s rukom na srcu bilo je samo melodramatične demagogije s predumišljajem (1:30).

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Psihoza ministra zaštite okoliša i energetikeZli zec 2020-02-06 13:46
Citat Fidel Castro:
„Nemojte se bojati što sam uzeo mapu, neću dugo ... Mislim da se dobro poznajemo, pa da ne trebam ...kolega Tomo Čorić i ja ovako i Butković često pričamo i nije mu lako između nas, tako da ne samo da je danas došao, nego doći će i češće ... "
Ne daju Gariju da govori ili se negdje sakriva od novinara, ali umjesto njega obrambene izjave daju kolege iz Vlade. Osim Butkovića o ovom sumnjivom slučaju oglasio se ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji se na spomenutoj svečanoj sjednici GV pred uzvanicima javno začudio što Cappelli, njegov dragi prijatelj, svakog vikenda odlazi na Lošinj: „Di ćeš, brate, više na Lošinj ...". Za N1 je rekao da je ovo razvlačenje ministara i osoba povezanih s političarima, bile one njihovi roditelji, kumovi ili rodbina, posljedica nastale psihoze kod građana. I dodao da i te osobe također moraju živjeti.
Priznao je da su neki slučajevi iz prošlosti doveli do situacije da se danas vrlo duboko propituju detalji, odluke i ponašanja dužnosnika pa bi bilo pošteno da se kao visoko rangirani državni dužnosnik iz HDZ-a suzdržao da to društveno stanje nazove psihijatrijskim pojmom psihoza. Naime, građani koji nisu korisnici i članovi klijentelističk e i koruptivne mreže HDZ-a nisu žrtve "teškog oblika duševne poremećenosti praćene dezorganizacijo m ličnosti i gubljenjem kontakta s okolinom" (što je definicija psihoze) nego zdrave, razumne osobe dobrog pamćenja i zapažanja. Čak i da su zaboravili slučaj jednog predsjednika HDZ-a i premijera koji se našao u zatvoru pod optužbom za korupcijom znaju da je ovih dana bio vrhunac pomora HDZ-ovih ministara. Možda je g. Čorića obuzela psihoza zbog neposlušnih medija koji radije izvještavaju o ministarskim nestašlucima nego o hrvatskom predsjedanju EU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # prljavo kazalištezombi 2020-02-05 13:16
Citat ja tebi ti meni:
SREĆKU BUTKOVIĆU, ocu ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, unatoč desecima tisuća kuna pravomoćno utvrđenog duga za komunalne usluge prošle je godine 30. travnja ministar turizma Gari Cappelli odobrio, a njegovo Ministarstvo potom isplatilo 110 tisuća bespovratnih kuna u sklopu kapitalne pomoći poljoprivrednicima i obrtnicima za uređenje kampa Povile, doznaju Index Istrage.
Sad je na redu camp na trasorki ?
Mislim da Trasorku neće nitko dirati, jer to bi izazvalo malo jači potres. :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ili ne bi?Gregor 2020-02-05 15:04
Citat zombi:
Citat ja tebi ti meni:
SREĆKU BUTKOVIĆU, ocu ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, unatoč desecima tisuća kuna pravomoćno utvrđenog duga za komunalne usluge prošle je godine 30. travnja ministar turizma Gari Cappelli odobrio, a njegovo Ministarstvo potom isplatilo 110 tisuća bespovratnih kuna u sklopu kapitalne pomoći poljoprivrednicima i obrtnicima za uređenje kampa Povile, doznaju Index Istrage.
Sad je na redu camp na trasorki ?
Mislim da Trasorku neće nitko dirati, jer to bi izazvalo malo jači potres. :-*
Zar su komentatori uključujući tuljana bili u pravu za kamp? Govore li onda istinu i za ostale uvale? Zašto o tome nikad nije napisano ni slovo na Volim Lošinj?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Trasorkagost 2020-02-05 16:26
Citat Gregor:
Citat zombi:
Citat ja tebi ti meni:
SREĆKU BUTKOVIĆU, ocu ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, unatoč desecima tisuća kuna pravomoćno utvrđenog duga za komunalne usluge prošle je godine 30. travnja ministar turizma Gari Cappelli odobrio, a njegovo Ministarstvo potom isplatilo 110 tisuća bespovratnih kuna u sklopu kapitalne pomoći poljoprivrednicima i obrtnicima za uređenje kampa Povile, doznaju Index Istrage.
Sad je na redu camp na trasorki ?
Mislim da Trasorku neće nitko dirati, jer to bi izazvalo malo jači potres. :-*
Zar su komentatori uključujući tuljana bili u pravu za kamp? Govore li onda istinu i za ostale uvale? Zašto o tome nikad nije napisano ni slovo na Volim Lošinj?!
Ako nema o kampu ima o vili Trasorka i OPG-u koji dobiva potpore i od Grada i od Ministarstva
zadarski.slobodnadalmacija.hr/ .../...
www.mali-losinj.hr/.../
otok-krk.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Blenthoshranitelj tuljana 2020-02-07 17:41
Citat Gregor:
Zar su komentatori uključujući tuljana bili u pravu za kamp? Govore li onda istinu i za ostale uvale? Zašto o tome nikad nije napisano ni slovo na Volim Lošinj?!


Tko zna, možda su i kubici otpadnog betona stvarno u podmorju lukobrana Rovenska...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # sestra Đurđamože se 2020-02-05 17:54
Citat gost:
Ako nema o kampu ima o vili Trasorka i OPG-u koji dobiva potpore i od Grada i od Ministarstva.
Samo u 2015 god. 20.000,oo od grada
40.000,00 od ministarstva
Pa koliko je dobio godišnje, za probijanje ceste, za vodu za legalizaciju iza 2011 god. itd.itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Nema problemagošća 2020-02-05 18:22
Citat može se:
Ako nema o kampu ima o vili Trasorka i OPG-u koji dobiva potpore i od Grada i od Ministarstva.
Samo u 2015 god. 20.000,oo od grada
40.000,00 od ministarstva
Pa koliko je dobio godišnje, za probijanje ceste, za vodu za legalizaciju iza 2011 god. itd.itd.
Možda je čovjek po mjeri otoka? Gradi bolji Lošinj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ....Crni Rok 2020-02-06 19:18
Citat može se:
Citat gost:
Ako nema o kampu ima o vili Trasorka i OPG-u koji dobiva potpore i od Grada i od Ministarstva.
Samo u 2015 god. 20.000,oo od grada
40.000,00 od ministarstva
Pa koliko je dobio godišnje, za probijanje ceste, za vodu za legalizaciju iza 2011 god. itd.itd.
ne znaju u što se upuštaju, Trasorka će nekoga jako koštati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # neFranko 2020-02-06 21:22
Citat Crni Rok:
Citat može se:
Citat gost:
Ako nema o kampu ima o vili Trasorka i OPG-u koji dobiva potpore i od Grada i od Ministarstva.
Samo u 2015 god. 20.000,oo od grada
40.000,00 od ministarstva
Pa koliko je dobio godišnje, za probijanje ceste, za vodu za legalizaciju iza 2011 god. itd.itd.
ne znaju u što se upuštaju, Trasorka će nekoga jako koštati
Jedino je nastradala priroda i vjerodostojnost samoproglašenih zaštitnika iste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # KibiDabi 2020-02-07 06:31
Nakupilo se tu na gomilu više sranja nego kod onog bivšeg ministra sa Brača, a sve uz javnu potporu vlasti, one gore i ove dole.
Novinari jedva čekaju ovakve priče.
Telegram, Index, RTL Potraga, NovaTV Provjereno, itd...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Uz devetu obljetnicu www.volim-losinj.org

  RogerChuct 22.01.2022 00:15
  JerryBumma
  t.me/s/Bitcoin_verdienen (https://t.me/s/Bitcoin_verdienen)
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 21.01.2022 21:35
  Naslov komentara
  Dakle, prema Vašim riečima, Ilovčani za vrijeme tzv. Jugoslavije življahu u "kamenom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 21.01.2022 21:32
  Iznenada
  Neka prvo smisle cjepivo protiv "iznenade" od koje umiru mnogi, mahom mlađi ljudi, pogotovo ...
   
 • Vrijedilo je ...

  . 21.01.2022 21:04
  .
  Ima li cjepivo protiv ovo dvoje?
   
 • Vrijedilo je ...

  ...... 21.01.2022 15:30
  ......
  Ilovčani neka krenu sa kopanje tunela to im neće nitko zabraniti
   
 • Vrijedilo je ...

  Vandali 21.01.2022 15:14
  Tako kaže Ana
  A Ilovčani uplovili u novo kameno doba 2022.
   
 • Vrijedilo je ...

  A 21.01.2022 14:53
  Ranković
  Mi ćemo dobiti prvi podvodni tunel u Osorskom kanalu
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 21.01.2022 14:42
  ....
  Dnevno hr. Hrvatska će dobiti prvi podvodni tunel Šolta-Brač.50mi ljona eura. A mi rampu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 21.01.2022 13:18
  ...
  možda i ona radi od kuće? :lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  Domestos 21.01.2022 10:47
  Estradni nastup i gluma
  Poziranje je njen pravi poziv i njena kvalifikacija. Šta misliš koliko treba vježbati za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 21.01.2022 10:24
  Lošinj usluge i protuusluge doo
  Kad shvatiš kako je Volarićeva kćerka ubačena u gradsko vijeće shvatićeš i kako je njezin muž ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 21.01.2022 09:04
  Nema vzije
  Umjesto da slijede primjer Ilovika da daju Susku i Unijama po jedan brzi brodić.Koj bi ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 21.01.2022 08:58
  Ukazanje
  Ovih dana se nakratko ukazala na ulazu u gradsku kuću. Priča se da ju je probudio USKOK.
   
 • Vrijedilo je ...

  Zz 21.01.2022 08:03
  Hibernacija
  Izgleda da spava zimski san. Na fejsu koji je uredno održavala već dva tjedna zaziva ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 20.01.2022 22:02
  Uhljebi d.o.o.
  Koliko uopće ima zaposlenih u Gradu a koliko u gradskim firmama.Izgleda da ih ima dovoljno ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 20:23
  Najbolje se slika, kaže kuma
  Ali Ana je bolja u poziranju kad se potpisuju ugovori za tuđe projekte. Ponaša se kao da ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ggagga 20.01.2022 19:20
  A uhljeb u Lošinj uslugama???rićev zet?
  Bilo bi poučno i lijepo doznati kako je posao dobio Volarićev zet u Lošinj uslugama d.o.o.?
   
 • Vrijedilo je ...

  aleksa 20.01.2022 19:01
  Volarićev interesni šetebandijerizam
  Lik poput Volarića koji je iz hdz-a prešao u hns, pa iz hns-a u hsls, ali ga je Ivković ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 18:41
  Urota uz kavu i sladoled kod Dašmira
  Prvo si napisao "preko noći je sadašnji uvaženi vijećnik prešao u redove SDP-a i bio nositelj ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ......... 20.01.2022 18:13
  gost
  Koliko je meni poznato uvaženi vijećnik je najprije bio žeton od Garia Cappelli koji je ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 14:39
  Teorija zavjere
  Već i sama ova laž dovodi u sumnju i sve ostalo što si nasrao :lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 12:12
  Glas iz ureda gradonačelnika
  Kad gradonačelnik nije prisutan na poslu poslove prema zakonu obavlja zamjenik koji na ...
   
 • Vrijedilo je ...

  _____ 20.01.2022 09:55
  _____
  Zatvaranje očiju odgovornih i nadležnih pred bespravnom gradnjom, otvaranju puteva do ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 20.01.2022 09:52
  Interesi?
  U pravu ste, i o tome sam pisao. Izgleda da je jedino bitno tko gradi. Postoji li obrazac?
   
 • Vrijedilo je ...

  Trubilo 20.01.2022 09:21
  Broj stalnih stanovnika
  Stvaran broj stalnih stanovnika na našim otocima je još manji od prikazanih jer su u njemu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 20.01.2022 09:20
  Da...
  Mislim da sma ja jedini komentator koji već više godina upozorava na sustavnu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  asdf 20.01.2022 09:16
  Trend Grada za njih
  I to je dokaz da smo u trendu s ostatkom države pod vlasti HDZ-a. Ali na Kurilama je okupacija ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 19.01.2022 20:55
  Kurile
  Na Kuurilama je došlo do potpunog devastiranja uvale i bespravne gradnje ali tu prste i ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Statističar 19.01.2022 20:49
  Iq
  Statistika je točan zbroj netočnih podataka.
   
 • Vrijedilo je ...

  Prof. statistike 19.01.2022 19:34
  Mučiš podatke
  Popis je bio za razdoblje od 2011. do 2021. godine, a ne za razdoblje od 2001. do 2021.