Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Full of Life na hrvatski način

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

odrzivi-turizam-1Jer dok selo gori, baba se češlja. Pa se tako čini da naše turističke vlasti nisu previše zabrinute situacijom koja je sve dalje od održivog razvoja turizma. I dalje se tako hvale rekordnim rezultatima, o gužvama se daju komentari samo na upite medija kojih je srećom sve više, broje se novci koji moraju pokrpati rupe u proračunu. Hotelijeri se svađaju s ministrima, iznajmljivači apartmana s hotelima i turističkim zajednicama, vodiči s Europskom unijom i cijelim svijetom, na plažama se izvlače mačete. Zbilja Full of Life, piše Poslovni dnevnik »

Trebale su nam doći sve one horde turista koje godinama zovemo da sad zorno shvatimo da nam se turizam događa, bez reda, strategije, vladavine prava, zdravog razuma.

Hrvatska je uistinu postala puna života, ali ne baš onog kojeg smo priželjkivali. Umjesto da se odmaraju, gosti nam se gužvaju, nemaju se gdje kupati, parkirati auto, nemaju vode, smrde im prepune kante smeća, i ta punoća života sigurno im na mnogim jadranskim destinacijama zapravo ide na živce. Profućkali smo održivi razvoj u koji smo se zaklinjali, ismijali strategiju turizma na koju smo se pozivali nakon što smo je godinama radili i platili, ni približno nemamo novac kojem smo se nadali, umjesto toga imamo gužve i kaos.

Kriza kod konkurenata
Kome nisu dovoljne razglednice, ima brojke koje su vrlo jasne i ne lažu. Krenimo od aktualnih rezultata za prvih šest mjeseci ove godine, kad je ostvareno 53 milijuna noćenja, što je 16 posto više nego lani u istom razdoblju. Procjena ministra Garija Cappellija je da bi Hrvatska ove godine mogla doseći brojku od čak 100 milijuna noćenja. Usto, očekuje se i rast u prihodima za 700 do 800 milijuna eura više nego li prošle godine. Lani je bilo nešto više od 91 milijun noćenja, dakle u ovoj godini bi ta brojka mogla porasti za 10 posto, a kako je lanjski prihod od stranih gostiju iznosio 8,6 milijardi eura, znači da bi se 2017. mogla završiti s oko 9,3 milijarde eura prihoda od stranih gostiju, ili oko 10,5 milijardi s domaćima.

Brojke pokazuju da smo broj noćenja zacrtan Strategijom razvoja turizma za 2020. godinu, zahvaljujući dijelom i okolnostima u regiji, ekonomskom i geopolitičkom krizom kod konkurenata, dosegnuli još lani. Međutim, na takav broj noćenja trebao je ići prihod od turizma od ukupno 14,3 milijarde eura, a mi ćemo tek ove godine s još deset posto više noćenja nego lani možda dosegnuti ni 11 milijardi eura prihoda. Strategija jest pisana sad već davne 2012. godine, u nekim stvarima bila je možda preoptimistična, ali ovo nisu mala odstupanja, ovo je nebo i zemlja kad su u pitanju strateški ciljevi.

Umjesto manjeg, veći PDV
Što je pošlo po krivu? Kako smještaj čini najveći dio potrošnje, kvaka je u njegovoj strukturi i dinamici ulaganja. Tako smo, umjesto planiranog zaustavljanja rasta obiteljskog smještaja, dijelom i jačanjem platformi u ekonomiji dijeljenja, dobili snažnu ekspanziju privatnog smještaja. Privatni smještaj nije krenuo u planiranu preobrazbu u male obiteljske hotele jer im to nije isplativo. Preobrazbom u mali hotel, jedan paušalac iznajmljivač (koji glatko može namjestiti prihod da ne uđe u sustav PDV-a) ne samo da plaća veći porez i niz novih nameta, već mu rastu troškovi osoblja, organizacije, certifikata, kategorizacije, dakle zašto ići na vlastitu štetu? Istodobno, zbog i dalje klimave ulagačke klime nismo ostvarili planiran broj novih hotela, segmenta koji ostvaruje znatno veći prihod i dodanu vrijednost kroz vezane djelatnosti, ima znatno više zaposlenih te doprinos proračunu.

I ne manje važno, zbog svojih sadržaja i infrastrukture hoteli su nositelji širenja sezone, za razliku od apartmana čiji promet i struktura gostiju ne može prisiliti sve potrebne subjekte u destinaciji da budu otvoreni. Istovremeno, milijune novih kvadrata u privatnom smještaju nije popratio i sukladan rast infrastrukture koja bi mogla podržati takav rast gostiju u visokoj sezoni, pokazuju to primjeri destinacija koje su preplavili gosti u privatnom smještaju, poput Splita ili Baške na Krku. Imamo jednak broj cesta, parkova, pješačkih staza, kanti za smeće, o plažama da ne govorimo.

Ne upravljamo destinacijama, ne razvijamo nova turistička središta izvan glavnih trgova i ulica, samo krpamo rupe, ponekad i u vodovodu u koji su zalutale fekalije. Treba li spomenuti da je umjesto planiranog smanjivanja poreznih stopa turizmu povećan PDV, sad ih čeka novi porez na nekretnine koje su im glavno sredstvo rada? Glavni zakoni koji bi uredili sustav nisu doneseni, da ih sad ne nabrajamo. Nije to propust jedne vlade ili ministra, nego sad već stvar mentaliteta, čini se.

Vlast nije zabrinuta
Jer dok selo gori, baba se češlja. Pa se tako čini da naše turističke vlasti nisu previše zabrinute situacijom koja je sve dalje od održivog razvoja turizma. I dalje se tako hvale rekordnim rezultatima, o gužvama se daju komentari samo na upite medija kojih je srećom sve više, broje se novci koji moraju pokrpati rupe u proračunu. Hotelijeri se svađaju s ministrima, iznajmljivači apartmana s hotelima i turističkim zajednicama, vodiči s Europskom unijom i cijelim svijetom, na plažama se izvlače mačete. Zbilja Full of Life.

Poslovni dnevnik: Full of Life na hrvatski način, nemamo novca kojem smo se nadali, već gužvu i kaos

Komentari: 

08 # Full of problemos?Ma ne to se samo vama čini! 2017-08-06 17:48
Ajme majko mila što si me ostavila?
Mi smo postali kao siročići, ranije nas je napustio otac a sada su nam otjerali i majku?
Što imamo od kada imamo Hrvatsku?
Nemamo više ništa!
Sve nam je oduzeto!
Do kada će ovaj narod sve ovo gledati i dozvoliti?
Koliko smo glupi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # evolucijahranitelj tuljana 2017-08-06 18:57
Samo smireno, imamo točno onakvu vlast kakvu zaslužujemo. Ovo pučanstvo je tako elementarno neuko da kvalitetna rješenja ne bi prošla izborni prag, čak kad bi i postojala. A trenutno u HR politici takvih nema, 99% programa je svima isto, zato vas trolaju "razlikama", ideološke i nebitne prirode. Zaslužujemo nestati, kao dodo.

Postoje dobre i loše ideje (neovisno što mi ili politika misli o njima). Društvo koje prihvati dovoljan broj loših ideja, a mi smo takvo društvo, propada i nestaje. Ekononski i brojčano. I to je to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # POREZ JE ZA VAS SIROMAŠNE BUDALE!gost 2017-08-08 14:32
Sada već svi znaju da nije postojao Domovinski rat nego samo Imovinski rat koji je bio dogovoren kako bi se narod opljačkao. Ako mislite da će se onaj koji krade zasititi i da će mu nakon par stanova, vikendica, jahti i silnih milijuna na stranim računima biti dosta, onda ste se gadno prevarili. Zašto bi im i bilo dosta kad vide da narod nakon skoro 30 godina pljačke uopće ne reagira? Narod ne izlazi na izbore ili na izborima daje podršku HDZ-u i SDP koji su zapravo jedna te ista stranka.

CRKVA I TODORIĆ SU OSLOBOĐENI PLAĆANJA POREZA NA NEKRETNINE. POREZ JE ZA VAS SIROMAŠNE BUDALE!

Zamislite kockara koji gubi. Ne možete mu pomoći ako mu posudite novac. On će ga uvijek prokockati i tražiti još. Što mu više novca dajete, bit će u većim dugovima. Isto se ponaša i naša Vlada, samo što se ona ne kocka svojom imovinom, nego našom, našom imovinom i našim životima.

Nakon svih ovih godina pljačke, kasa je presušila, ali vladajući neće pronaći uzrok problema u sebi, nego u nama. Shvatili su da je vrijeme da nas opterete još jednim porezom i učine nas doživotnim robovima. Od 1.1. 2018. uvodi se porez na nekretnine i mi postajemo podstanari u svojim domovima. Za one budale koje još ne znaju – To nije porez na bogate i to nije porez na vikendice, nego na sve nekretnine koje posjedujete, uključujući i onu ubožnicu u kojoj živite. Ako ne platite porez na nekretninu, letite van iz kuće ili stana. Kao i kod PDV-a koji je postepeno rastao, tako će i ovaj porez rasti do te mjere da ga nećete moći plaćati. Umirovljenici i nezaposleni će prvi biti deložirani, a samo je pitanje vremena kad ćete i vi doći na red.

Ministar Marić je jučer izjavio za HRT – Vjerujte mi da bih ja bio prvi koji bih potpisao peticiju protiv nekog novog nameta. Dakle, ponavljam još jedanput porez na nekretnine nije nikakav novi namet – on integrira tri postojeća nameta u jedan.

Naravno da je ministar Marić lagao. Umjesto komunalne naknade koja je bila namjenski prihod uvest će se građevinska renta, a porez na nekretnine je novi namet koji postaje nenamjenski prihod lokalne vlasti koja onda s vašim novcima može kupovati nove Audije i sl. Dobit ćete dva nameta koji će biti puno veći od iznosa komunalne naknade i što je najbitnije, vi više nećete biti vlasnici nekretnine na koju ste platili sve moguće poreze prilikom kupnje ili gradnje. Postajete doživotni ROB države!

A šta je s bogatima?

CRKVA je naravno oslobođena plaćanja poreza na nekretnine jer su sakralni objekti izuzeti od oporezivanja. Zar vam nije čudno što se Bozanić i ekipa s Kaptola ne bune protiv najveće pljačke u povijesti hrvatske države? Njima je stalo samo do vašeg novca. Poput članova Vlade, oni nikad u životu nisu radili za svoj novac. Žive kao uhljebi na račun poreznih obveznika koji su preglupi da se pobune.

Todorić i svi oni koji žive u dvorcima također neće plaćati porez na nekretnine jer će njihove domove proglasiti kulturnom baštinom i kao takve ih osloboditi plaćanja poreza, ali ćak i da ih ne oslobode, plaćat će male iznose jer su njihovi objekti stari, a vaša garsonjera je nova:)

Političari ionako imaju ogromna primanja, tako da na njih porez na nekretnine neće utjecati, ali vama koji ste nezaposleni, imate minimalac, prosječnu plaću, crkavicu od mirovine… porez na nekretnine će zabiti posljednji čavao u lijes. Morat ćete prodati vaše nekretnine u bescijenje!

Pitanje za kraj: Dal’ ste sad konačno progledali? Dal’ ćete se konačno pobuniti ili ćete samo pognuti glavu i predati im ključeve svoga doma? Ako vam uzmu kuću ili stan, bit će to isključivo vaša krivnja! Vi ste HDZ-u, Crkvi i SDP-u omogućili da vas unište!

DOSTA JE PLJAČKE!

KAD NEPRAVDA POSTANE ZAKON, OTPOR POSTAJE GRAĐANSKA DUŽNOST!

AKO STE ZA REFERENDUM – PROTIV POREZA NA NEKRETNINE, podržite rad portala Flash.hr, lajkom na našu Facebook stranicu www.facebook.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Croatia full of shitZiP 2017-08-08 18:52
Citat gost:
Sada već svi znaju da nije postojao Domovinski rat nego samo Imovinski rat koji je bio dogovoren kako bi se narod opljačkao.
"Kako se živjelo u Titovoj Jugoslaviji? Nije bilo demokracije, danas je ima. Nije se smjelo govoriti da je Tito zločinac, danas se smije. Nije se moglo dobiti otkaz, danas se ne može dobiti posao. Ljudi, obični ljudi, odlazili su na liječenje u inozemstvo, država je plaćala. Danas ih u ruševinama koje se zovu bolnice iz narkoze, ako je prežive, budi pop i objašnjava im čari carstva nebeskoga. U Titovo vrijeme djecu su liječili pedijatri, danas mora narod skupljati dobrovoljne priloge da bi se nekom djetetu spasilo život. Najpoznatiji onkološki dječji odjel u Hrvatskoj ima toaletni papir u zahodima jer je to platio poznati hrvatski nogometaš.

Za vrijeme Tita radnici su imali pravo na stan. Danas pravo na vile i dvorce imaju samo razbojnici čije dugove plaća narod. U zagrebačkim vrtićima nekada se dobro jelo. Danas zagrebačko dijete ima pravo dnevno pojesti kuglicu i pol sladoleda. Za vrijeme Tita često nismo mogli jesti banane, nije ih bilo. Danas ih ima, uživamo u njima jer smo u međuvremenu postali majmuni. U Titovo vrijeme povremeno nije bilo struje. Čitavi kvartovi znali su biti u mraku subotom, a onda drugi dio grada nedjeljom. Danas svi imamo pravo na svjetlost, ako je možemo platiti. Ne možemo je platiti. Imamo pravo i na vodu, ako je možemo platiti. Ne možemo je platiti.

U Titovo vrijeme svi smo imali pravo na školovanje. Imamo i danas, ako ga možemo platiti. Ne možemo ga platiti. U Titovo vrijeme u Vijetnamu je bio rat. Ameri su ubijali nedužne ljude u zemlji miljama daleko od Amerike. Bacali su na njih otrovne bombe, ubijali su boga u njima onako kako to rade i danas. U Titovo vrijeme Jugoslaveni su bili na cesti i protestirali protiv ubijanja Vijetnamaca. Danas mi s Amerima ubijamo vijetnamce tamo gdje nam gazda kaže.

U Titovo vrijeme nismo znali što je droga. U Titovo vrijeme mogao si ulicama svoga grada opušteno šetati čak i u pola noći. Danas ne znaš kad će netko na tebe skočiti usred bijelog dana da bi od tebe oteo lovu koju će sebi sprašiti u žilu. U Titovo vrijeme na besplatan abortus imale su pravo sve žene. Danas na besplatan abortus imaju pravo samo časne sestre. Uskoro će se ukinuti pravo na abortus, osim za časne sestre.

U Titovo vrijeme ljudi su odlazili u crkve i molili Boga jer su to htjeli. U Titovo vrijeme Isus nije visio na zidu svake učionice. U Titovo vrijeme djeci učitelji nisu govorili da je žena nastala od rebra muškarca. U Titovo vrijeme žene su bile ljudska bića, a ne kurve. U Titovo vrijeme popovi nisu bili državni službenici. U Titovo vrijeme popovi nisu vozili džipove. U Titovo vrijeme ljudi nisu morali dizati kredit kad bi krstili dijete. U Titovo vrijeme većina popova bili su obrazovani ljudi koje su vjernici poštovali. U ovome popovi siluju djecu, pse, naplaćuju i ne izdaju račun, ne plaćaju porez, provaljuju u bolnice i od polumrtvih ljudi traže da im poklone kuću.

U Titovo vrijeme mnogi su jugoslavenski trgovi nosili Titovo ime jer je to bilo u Titovo vrijeme. U ovome se skidaju ploče sa Titovim imenom. I neka se skidaju. Ovo nije Titovo vrijeme, a ovo je mala, prljava, američka vojna baza. Ovo je leglo mafijaša. Ovo je koncentracijski logor za svakoga tko ima nešto u glavi. Ovo je rupetina u kojoj se gladni, goli, ovršeni, dužni, bolesni, neškolovani dovijaju kako do kontejnera stići dovoljno brzo da bi u njemu našli plastičnu bocu ili truli ručak.

Ovo će ostati bez ploča sa Titovim imenom. Kako ovi koji vladaju ovim ne kuže da se skidanjem ploča ne može izbrisati povijest?

Kuže, ali im se jebe. Ovo je njihovo i samo njihovo igralište. Tko odbija plesati kako oni hoće neka crkne ili neka ode".

www.rudan.info/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # Idi u KorejuIvan Ustasha 2017-08-24 10:02
Neka drugarica Rudan ode do druga Kim Il Un-a i imaće sve što je bilo kod druga Tita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Što bi krali da nije bilo Tita?gost 2017-08-24 14:06
Citat Ivan Ustasha:
Neka drugarica Rudan ode do druga Kim Il Un-a i imaće sve što je bilo kod druga Tita.
e moj Ivane, da nije bilo vas ustaša ne bi bilo ni Tita, a da nije bilo Tita ne bi vi adezejci danas imali šta za krasti. Niste bili u stanju ni okrečiti što je Tito sagradio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Dok dr.Plenković opipava puls naroda, svi pokretni pacijenti bježe u druge bolnicednevno.hr 2017-08-09 09:11
Ali doktore Plenkoviću, nismo mi mala djeca ni pacijenti na samrti. Narod je veoma živa i nepredvidljiva biološka i kulturološka masa svega i svačega, i nisam siguran da je vaša dijagnoza točna. Niste prvi, ali mogli biste biti zadnji liječnik koji nam propisuje ovakvu terapiju. Da uistinu slušate bilo naroda, Ivica Todorić bi se davno našao u zatvoru i vi ne biste dizali nove lihvarske kredite kako bi se prikrio kriminal u Agrokoru koji je godinama bio pod zaštitom i kontrolom države. Doktore, bolnica vam se prazni. Svi pokretni pacijenti bježe u druge bolnice, i kupuju karte za Irsku u jednom smjeru. Hrvati odlaze, nestaju a vi ispipavate puls. Pogledajte kako se na ruci Ive Balent sjaji novi Rolex. Ispipajte njoj puls i saznat ćete kako ludo lupa od pohlepe i obijesti. Cijena tog sata može nahraniti puno gladnih ljudi. To su građani koji kopaju po smeću i traže plastične ambalaže. Po Dalmaciji slijede turiste u stopu i čekaju kad će ovi iza sebe ostaviti ispijene boce alkohola. Nisu to klošari. To su pošteni ljudi, učitelji, umirovljenici, radnici pa i branitelji. To je slika vašeg pacijenta, hrvatskog naroda čiji puls vi tako dobro iščitavate. Narod je na izdisaju i treba mu hitna stručna liječnička pomoć. Nego, jeste li sigurni da ste vi pravi doktor?
Cijeli članak:
dnevno.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # kada država reketari građaneKradeze 2017-08-09 14:58
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # 7Dnevno 2017-08-09 08:31
Pa imamo Capelia koji je kao Clintom.Ima Moniku Levinski i sve atribute....Pro čitaj članak na 7 Dnevno!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # nije meni nikad dostazora bila 2017-08-11 15:29
Citat Dnevno:
Pa imamo Capelia koji je kao Clintom.Ima Moniku Levinski i sve atribute....Pročitaj članak na 7 Dnevno!!!
Bil Clinton je imao Moniku, a Gari ima Barbaru i još mnoge druge. Navodno ima neku čudnu bolest koja se zove promiskuitet. Ako uskoro ne ozdravi u opasnosti su sve supruge ministara, državnih tajnika i direktora javnih poduzeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Promiskuitet propituje vjerodostojnostDoc 2017-08-11 16:59
Citat zora bila:
Citat Dnevno:
Pa imamo Capelia koji je kao Clintom.Ima Moniku Levinski i sve atribute....Pročitaj članak na 7 Dnevno!!!
Bil Clinton je imao Moniku, a Gari ima Barbaru i još mnoge druge. Navodno ima neku čudnu bolest koja se zove promiskuitet. Ako uskoro ne ozdravi u opasnosti su sve supruge ministara, državnih tajnika i direktora javnih poduzeća.
Promiskuitet nije bolest nego jednostavno rečeno - način života. To je seksualno ponašanje koje karakterizira česta promjena seksualnih partnera ili istovremeno održavanje seksualnih veza s više osoba suprotnog i/ili istog spola zbog nezadovoljstva seksualnom vezom s jednim stalnim partnerom. Promiskuitetne muškarce se naziva ženskarošima, lafovima i plejbojima, a promiskuitetne žene droljama, kurvama i radodajkama. Dakle, promiskuitetne žene naziva se pogrdnim imenima, a isti takvi muškarci dobivaju i pohvale za svoje uspjehe u seksualnim aktivnostima. No kad je netko javna osoba, a položaj je stekla kao pripadnik političke stranke koja se naziva demokršćanskom, promiskuitetni način života odudara od vrijednosti što su u temeljima političke stranke kojoj pripadaju. Promiskuitet nikako ne ide s kršćanskim obiteljskim vrijednostima i stoga narušava ne samo vjerodostojnost same javne osobe nego i stranke kojoj pripada, a koja se naziva demokršćanskom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # hahahahranitelj tuljana 2017-08-11 20:15
Molim alijepo, jer očito znate, što je to točno HDZ u zadnjih 20-ak godina napravio "domoljubno" ili "krščanski"?

Hvala unaprijed.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Domoljubno & kršćanskomedo 2017-08-12 09:42
Citat hranitelj tuljana:
Molim alijepo, jer očito znate, što je to točno HDZ u zadnjih 20-ak godina napravio "domoljubno" ili "krščanski"?
Ima toga dosta, ali spomenut ću najvažnije. Domoljubna je reustašizacija Hrvatske (ZDS), a kršćansko je sklapanje vazalnog ugovora s Vatikanom i potpora aktivnostima Željke Markić. A na socijalnom planu spomenut ću uspjeh u smanjenje nezaposlenosti. Danke Deutschland!


Ujedinjeni narodi u svojoj studiji o demografiji predviđaju da će se broj stanovnika u Hrvatskoj do 2050. smanjiti za 728 tisuća, a do kraja stoljeća čak za 1,67 milijuna, po čemu bi imala samo 2,5 milijuna ljudi, odnosno 40 posto manje nego sada. Hvala Hrvatskoj demokratskoj zajednici!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # prvaci u siromaštvugost 2017-08-12 10:44
Citat medo:
Citat hranitelj tuljana:
Molim alijepo, jer očito znate, što je to točno HDZ u zadnjih 20-ak godina napravio "domoljubno" ili "krščanski"?
Ujedinjeni narodi u svojoj studiji o demografiji predviđaju da će se broj stanovnika u Hrvatskoj do 2050. smanjiti za 728 tisuća, a do kraja stoljeća čak za 1,67 milijuna, po čemu bi imala samo 2,5 milijuna ljudi, odnosno 40 posto manje nego sada. Hvala Hrvatskoj demokratskoj zajednici!
Hrvatska je druga najsiromašnija zemlja EU, no ipak se prvi puta smanjuje javni dug. S jedne strane Marić i Plenković se hvale fenomenalnim rezultatima, no s druge strane uvode nove poreze građanima koji ionako plaćaju drugu najveću stopu PDV-a u EU. A obećavali su suprotno.
net.hr/danas/novac/hrvatska-je-druga-najsiromasnija-zemlja-eu-a-znate-li-kako-stojimo-po-udjelu-poreznog-opterecenja/
Prestigli nas Rumunji, a kad nas prestignu Bugari (a hoće) bit ćemo europski prvaci u siromaštvu. Hvala HDZ-u!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Porezlolo 2017-08-09 15:25
Jasno je da što više opterete rulju na izborima će još bolje proći. Pogledajte samo rejting HDZ-a. Oni nas deru i rastu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Koalicijsko deranje narodavic 2017-08-09 17:15
Citat lolo:
Jasno je da što više opterete rulju na izborima će još bolje proći. Pogledajte samo rejting HDZ-a. Oni nas deru i rastu.
istina, deru nas ali ne rastu. Rejting HDZ-a je iz godine u godinu isti. Da kandidiraju tovare za članove Sabora dobili bi oko 36 % glasova, a što im manjka da sastave Vladu za deranje birača jednostavno kupe. Nakon raskida sa Mostom da bi spasili Agrokorovog ministra Marića HDZ je kupio HNS-ovce i manjince da bi nas mogli derati. A isti ishod imamo i na Lošinju. Sa 36 % glasova dobivenih na izborima i posljeizbornom kupovinom HNS-ovog Živkovića i Talijana Maglievca HDZ ima većinu u Gradskom vijeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Novih 30 milijuna eura ulaže se u lošinjski turizamHRT 2017-08-14 14:22
Cilj Lošinja je novim ulaganjima postati luksuzna 'five stars' destinacija s minimalnim povećanjem smještajnih kapaciteta. Jadranka hoteli za sljedeću godinu pripremaju depandans sa 75 smještajnih jedinica, 72 sobe i tri apartmana. Novi investicijski ciklus iznosi više od 30 milijuna eura. Podizanje kvalitete postojećih hotela i kampova zahtijeva veći broj osoblja pa je u planu gradnja hotela za sezonce.

"Golf uz zdravstveni turizam jedini je pravi put kako turizam od pet zvjezdica može biti prisutan cijelu godinu na Lošinju i Cresu. Da bi imali golf i nastavili s uređenjem heliosa, moramo napraviti aerodrom", kaže predsjednik Uprave Jadranka grupe Sanjin Šoljić. Riješe li se imovinskopravni odnosi, rekonstrukcija aerodroma mogla bi početi potkraj iduće godine.

video
video.hrt.hr/1308/mali_losinj130817.mp4

cijeli članak
vijesti.hrt.hr/400677/novih-30-milijuna-eura-ulaze-se-u-losinjski-turizam
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ala ga ovi seremate 2017-08-16 14:13
Citat HRT:
Cilj Lošinja je novim ulaganjima postati luksuzna 'five stars' destinacija s minimalnim povećanjem smještajnih kapaciteta. Jadranka hoteli za sljedeću godinu pripremaju depandans sa 75 smještajnih jedinica, 72 sobe i tri apartmana. Novi investicijski ciklus iznosi više od 30 milijuna eura. Podizanje kvalitete postojećih hotela i kampova zahtijeva veći broj osoblja pa je u planu gradnja hotela za sezonce.
Oklen im lova za ovolike investicije. Pa oni nemaju lemozine za križ poljubit. Sve im izili i popili ovi vrhunski meneđeri koji obožavaju brze aute.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # pričaj mitopi 2017-08-16 13:14
Čovjek svašta može reći kao i što papir trpi svašta,pravo je pitanje dali građani žive bolje u odnosu na prošlu,predproš lu godinu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Papir trpi svaštagost 2017-08-20 09:27
Citat topi:
Čovjek svašta može reći kao i što papir trpi svašta,pravo je pitanje dali građani žive bolje u odnosu na prošlu, predprošlu godinu?
Ako čitaš Novi list sve nam je bolje i bolje. Jer papir trpi sve. Još jedan oglas bez potpisa autora reklame.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Zasluge radikalnih islamista za hrvatski turizamTouroperater 2017-08-20 09:00
Kako objasniti rekordne brojke najezde turista ove sezone? "Turista je toliko da će uskoro netko, dolazeći na odmor u Hrvatsku, u mnogokilometars koj koloni na autocesti kod Svetog Roka sresti samoga sebe kako se se iz suprotnog smjera u mnogokilometars koj koloni vraća s lanjskog ljetovanja u Hrvatskoj", piše Ante Tomić u JL.

"Fenomen je s ruba pameti i nitko ga zapravo nije mogao zamisliti. Laže tko god reče da je očekivao ove rekordne sezone koje se nižu jedna za drugom, sa sve luđim brojevima noćenja i sve zagušljivijim krkljancima na prometnicana.

Turistički radnici i novinari, što se sa samodopadnim, pobjedničkim osmjesma direktno javljaju u televizijski program iz Novog Vinodolskog, Brela ili Vodica, nemaju baš nikakve zasluge za to. Upravo kao ni aktualni hadezeovski ministar ili onaj esdepeovski prije njega, ili bilo koji od visokih turističkih glavonja koji su jednako, iz godine u godinu, desetljećima ustvari, na sajmovima diljem Europe ponavljali isti program, prikazivali poznate zračne snimke Zlatnog rata i Dubrovnika, tancali linđo, višeglasno tulili o brodolomu Ivana klakara iz Pupnata i namjernike nudili okamenjenim suhim smokvama i užeglim bajamima. Njihova je nenadahnuta, dosadna predstava bila krasna prilika da ženi ili ljubavnici pokažu Frankfurt, ili napiju i obljube kakvu ljepuškatu hostesu, inače darovitu studenticu opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, ali nam nije dovela nijednog turista. Naprotiv, potencijalnog je gosta prije mogla odgovoriti od nauma da ljetuje u Hrvatskoj.

Ujedinjeni trud Ministarstva turizma i Turističke zajednice ostao bi jednako žalostan, jalov i besmislen da se u predstavljanje naših prirodnih i kulturnih bogatstava nije dobrovoljno, za svoj gušt, bez ikakve računice, uključilo nekoliko odanih i iskrenih prijatelja Lijepe naše. Radikalni islamisti, pod jedan, koji su nakon arapskog proljeća otjerali sve nepokrivene žene s egipatskih plaža jer su mnoge od njih dogodine došle ljetovati u Rovinj i Vodice. Zatim oni grčki prosvjednici što su prije nekoliko godina bacali molotovljeve koktele na policiju i policija koja im je nesebično uzvraćala suzavcem, i njima možemo zahvaliti da su mnogi Nijemci i Nizozemci umjesto Krete izabrali Cres i Brač.

Napokon, i nečovječna okrutnost s kojom se turski predsjednik obračunava s političkim protivnicima napunila je mnoge apartmane u Makarskom primorju. Da u ovoj zemlji ima poštenja, Recep Tayyip Erdoğan dobio bi najviše priznanje Hrvatske gospodarske komore, Zlatnu kunu za zasluge u našem turizmu.

A možda nas je, tko zna, i dobri Bog s nebesa na kraju pogledao i smilovao nam se govoreći: Ah, što ću sa sirotim, lijenim i glupim Hrvatima, koji ne znaju napraviti svemirsku raketu, automobil ili kompjuter, koji ne znaju ni krojiti, ni šivati, ni blanjati, ni brusiti, kojima čak ni cikla, krumpir ili luk, tko zna zašto, svaki put ne uspiju, pa eto im, vrag ih odnio, neka budu konobari i sobarice, mijenjaju posteljine i poslužuju kontinentalne doručke. Kako bilo, gledajući naš turizam generalno se da zaključiti sljedeće: ima i gadnijih načina da zaradite novac, ali nema ih zaista mnogo."
Cijeli članak na linku www.jutarnji.hr/.../6472708
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Odgoj turistaFurio 2017-08-20 12:07
Citat Touroperater:
Kako objasniti rekordne brojke najezde turista ove sezone?
Turistički radnici i novinari, što se sa samodopadnim, pobjedničkim osmijesima direktno javljaju u televizijski program iz Novog Vinodolskog, Brela ili Vodica, nemaju baš nikakve zasluge za to. Upravo kao ni aktualni hadezeovski ministar ili onaj esdepeovski prije njega,
Najveći doprinos aktualnog ministra je što ništa ne radi. Sva sreća da njegov prijedlog odgoja turista u duhu Domovinskog rata nije zaživio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # turizam 20%patrola 2017-08-20 12:17
"Najveći doprinos aktualnog ministra je što ništa ne radi. Sva sreća da njegov prijedlog odgoja turista u duhu Domovinskog rata nije zaživio."

Nemoj vrijeđati ministra da ništa ne radi! A tko servisira, plavuše crnke brinete i nafarbane, po cijelom jadranu u patroli ministarstva... Misliš da može i da mu je lakoooo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Trump s Pantovčakagost 2017-08-20 12:51
Citat patrola:
"Najveći doprinos aktualnog ministra je što ništa ne radi. Sva sreća da njegov prijedlog odgoja turista u duhu Domovinskog rata nije zaživio."
Citat:
Nemoj vrijeđati ministra da ništa ne radi! A tko servisira, plavuše crnke brinete i nafarbane, po cijelom jadranu u patroli ministarstva... Misliš da može i da mu je lakoooo.
Neka njega i neka nastavi na tom planu barem neće ništa za*rati. Ali bojim se da ona guska na pantovčaku ne izvali neki trumpizam i privuče pozornost na ovu vukojebinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # turistička ponudagaleb 2017-08-20 14:02
Citat patrola:
Nemoj vrijeđati ministra da ništa ne radi! A tko servisira, plavuše crnke brinete i nafarbane, po cijelom jadranu u patroli ministarstva... Misliš da može i da mu je lakoooo.
Pa to mu je u opisu poslova, neće valjda dozvoliti da mu suradnice budu nezadovoljene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Vraćamo se regijo tebiVranac 2017-09-08 09:52
Citat Furio:
Citat Touroperater:
Kako objasniti rekordne brojke najezde turista ove sezone?
Turistički radnici i novinari, što se sa samodopadnim, pobjedničkim osmijesima direktno javljaju u televizijski program iz Novog Vinodolskog, Brela ili Vodica, nemaju baš nikakve zasluge za to. Upravo kao ni aktualni hadezeovski ministar ili onaj esdepeovski prije njega,
Najveći doprinos aktualnog ministra je što ništa ne radi. Sva sreća da njegov prijedlog odgoja turista u duhu Domovinskog rata nije zaživio.
HDZ i njegovi birači slave traktorijadu kojom je broj Srba u RH sveden na čistu simboliku, internet puca od govora mržnje prema Srbima, ustaše javno spaljuju glasilo SNV Novosti, a HDZ-ov ministar turizma će problem nestašice radne snage rješavati uvozom radnika iz Srbije. A ja se pitam koji Srbijanac će biti dovoljno lud da dođe u ovakvu Hrvatsku :lol:
Citat:
MINISTAR turizma Gari Cappelli pohvalio se rekordnom turističkom sezonom, odnosno s čak 85 milijuna noćenja, od čega je samo u kolovozu ostvareno 32 milijuna. Uz obilje samohvale, Cappelli je ipak priznao i probleme. Najveći od njih je već kritični nedostatak radnika voljnih naporno raditi u sezoni. Više smo puta pisali o nezadovoljstvu sezonskih radnika u turizmu, ponižavajućim uvjetima i mizernim plaćama. Tome treba pridodati i masovno iseljavanje iz Hrvatske pa je jasno da sljedeće godine neće biti dovoljno radnika da dočekaju goste. Cappelli, tvrdi, ima rješenje za to.
“Krajem godine ćemo organizirati nekoliko sajmova poslova u najvažnijim destinacijama. Ne bude li to dovoljno, odobrit ćemo dodatne kvote za uvoz radne snage iz zemalja u okruženju. Na njih smo se odlučili zbog poznavanja jezika i Hrvatske kao turističke destinacije”, rekao je Cappelli. U osnovi to znači da Ministarstvo turizma već računa da će 2018. godine turiste u Hrvatskoj dočekivati i posluživati radnici iz Bosne i Hercegovine, Srbije i eventualno Crne Gore, jer jedino oni zadovoljavaju kriterije koje je iznio Cappelli.
www.index.hr/.../992782.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Neće nas ni azilantigost 2017-09-08 13:10
Citat Vranac:
Citat Furio:
Citat Touroperater:
Kako objasniti rekordne brojke najezde turista ove sezone?
Turistički radnici i novinari, što se sa samodopadnim, pobjedničkim osmijesima direktno javljaju u televizijski program iz Novog Vinodolskog, Brela ili Vodica, nemaju baš nikakve zasluge za to. Upravo kao ni aktualni hadezeovski ministar ili onaj esdepeovski prije njega,
Najveći doprinos aktualnog ministra je što ništa ne radi. Sva sreća da njegov prijedlog odgoja turista u duhu Domovinskog rata nije zaživio.
HDZ i njegovi birači slave traktorijadu kojom je broj Srba u RH sveden na čistu simboliku, internet puca od govora mržnje prema Srbima, ustaše javno spaljuju glasilo SNV Novosti, a HDZ-ov ministar turizma će problem nestašice radne snage rješavati uvozom radnika iz Srbije. A ja se pitam koji Srbijanac će biti dovoljno lud da dođe u ovakvu Hrvatsku :lol:

Kapeli je zaboravio da je ministar u zemlji koju izbjegavaju čak i azilanti i da je zaobilaze i najbjedniji izbjeglice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ona se ne predaje!Dandolo 2017-09-08 15:46
Citat gost:
Citat Vranac:
Citat Furio:
Citat Touroperater:
Kako objasniti rekordne brojke najezde turista ove sezone?
Turistički radnici i novinari, što se sa samodopadnim, pobjedničkim osmijesima direktno javljaju u televizijski program iz Novog Vinodolskog, Brela ili Vodica, nemaju baš nikakve zasluge za to. Upravo kao ni aktualni hadezeovski ministar ili onaj esdepeovski prije njega,
Najveći doprinos aktualnog ministra je što ništa ne radi. Sva sreća da njegov prijedlog odgoja turista u duhu Domovinskog rata nije zaživio.
HDZ i njegovi birači slave traktorijadu kojom je broj Srba u RH sveden na čistu simboliku, internet puca od govora mržnje prema Srbima, ustaše javno spaljuju glasilo SNV Novosti, a HDZ-ov ministar turizma će problem nestašice radne snage rješavati uvozom radnika iz Srbije. A ja se pitam koji Srbijanac će biti dovoljno lud da dođe u ovakvu Hrvatsku :lol:

Kapeli je zaboravio da je ministar u zemlji koju izbjegavaju čak i azilanti i da je zaobilaze i najbjedniji izbjeglice.
Sve to će da se promjeni kad Kraljica Balkana lupi šakom o stol i ispuni svoja obećanja. Tražiće azil i Ameri u Hrvackoj.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Teorija kaosaTouroperater 2017-10-05 09:37
Citat Touroperater:
Kako objasniti rekordne brojke najezde turista ove sezone?
"Fenomen je s ruba pameti i nitko ga zapravo nije mogao zamisliti. Laže tko god reče da je očekivao ove rekordne sezone koje se nižu jedna za drugom, sa sve luđim brojevima noćenja i sve zagušljivijim krkljancima na prometnicana. Turistički radnici i novinari, što se sa samodopadnim, pobjedničkim osmjesma direktno javljaju u televizijski program iz Novog Vinodolskog, Brela ili Vodica, nemaju baš nikakve zasluge za to. Upravo kao ni aktualni hadezeovski ministar ili onaj esdepeovski prije njega, ili bilo koji od visokih turističkih glavonja koji su jednako, iz godine u godinu, desetljećima ustvari, na sajmovima diljem Europe ponavljali isti program, prikazivali poznate zračne snimke Zlatnog rata i Dubrovnika, tancali linđo, višeglasno tulili o brodolomu Ivana klakara iz Pupnata i namjernike nudili okamenjenim suhim smokvama i užeglim bajamima. Njihova je nenadahnuta, dosadna predstava bila krasna prilika da ženi ili ljubavnici pokažu Frankfurt, ili napiju i obljube kakvu ljepuškatu hostesu, inače darovitu studenticu opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, ali nam nije dovela nijednog turista. Naprotiv, potencijalnog je gosta prije mogla odgovoriti od nauma da ljetuje u Hrvatskoj.
Ujedinjeni trud Ministarstva turizma i Turističke zajednice ostao bi jednako žalostan, jalov i besmislen da se u predstavljanje naših prirodnih i kulturnih bogatstava nije dobrovoljno, za svoj gušt, bez ikakve računice, uključilo nekoliko odanih i iskrenih prijatelja Lijepe naše. Radikalni islamisti, pod jedan, koji su nakon arapskog proljeća otjerali sve nepokrivene žene s egipatskih plaža jer su mnoge od njih dogodine došle ljetovati u Rovinj i Vodice. Zatim oni grčki prosvjednici što su prije nekoliko godina bacali molotovljeve koktele na policiju i policija koja im je nesebično uzvraćala suzavcem, i njima možemo zahvaliti da su mnogi Nijemci i Nizozemci umjesto Krete izabrali Cres i Brač.
Napokon, i nečovječna okrutnost s kojom se turski predsjednik obračunava s političkim protivnicima napunila je mnoge apartmane u Makarskom primorju. Da u ovoj zemlji ima poštenja, Recep Tayyip Erdoğan dobio bi najviše priznanje Hrvatske gospodarske komore, Zlatnu kunu za zasluge u našem turizmu...
Gari Cappelli vjerojatno je suradnike častio šampanjcem. Pukne li i ova turistička velesila (Španjolska), mi ćemo u Lijepoj našoj goste štapovima tjerati. Izbije li u Španjolskoj građanski rat, u našim će se restoranima idućeg ljeta pohana noga od stolice prodavati za pedeset eura po porciji.
slobodnadalmacija.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # lusignanrus 2017-08-20 09:53
Citat:
"A možda nas je, tko zna, i dobri Bog s nebesa na kraju pogledao i smilovao nam se govoreći: Ah, što ću sa sirotim, lijenim i glupim Lošinjanima, koji ne znaju ni krojiti, ni šivati, ni blanjati, ni brusiti, kojima čak ni cikla, krumpir ili luk, tko zna zašto, svaki put ne uspiju, pa eto im, vrag ih odnio, neka budu konobari i sobarice, mijenjaju posteljine i poslužuju kontinentalne doručke. Kako bilo, gledajući naš turizam generalno se da zaključiti sljedeće: ima i gadnijih načina da zaradite novac, ali nema ih zaista mnogo."
A znaju samo podilaziti Ruskim investitorima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # A bili smo za njih AmerikaDinko 2017-08-20 18:42
Uz vijest na fejsu "Poljaci za 63 milijuna kuna postaju najveći vlasnici Luke Rijeka" komentar: "Do jučer smo za Poljake bili Amerika. Nema ko nas nije očerupao." A prestigli nas i Rumunji za koje smo bili i više nego Amerika :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
134 # čudna čudahranitelj tuljana 2017-08-20 19:19
Ne vidim mjesta čuđenju.

Socijalističke prčije i imaju biti zadnje, a kapitalističke države ići naprijed.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # šamaranje majmunamandrilo 2017-08-21 13:36
Citat hranitelj tuljana:
Ne vidim mjesta čuđenju.

Socijalističke prčije i imaju biti zadnje, a kapitalističke države ići naprijed.
ovo zaslužuje nominaciju za "najgluplju izjavu godine" :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Šamaranje govnaSd 2017-08-21 14:02
Citat mandrilo:
Citat hranitelj tuljana:
Ne vidim mjesta čuđenju.
Socijalističke prčije i imaju biti zadnje, a kapitalističke države ići naprijed.
ovo zaslužuje nominaciju za "najgluplju izjavu godine" :eek:
Trol je postigao što je htio.. namamio te da progutaš ješku i sad si ošamario govno :sigh:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Naj se gos'n ministar srditi, ma meni to nekako smrdi ...De Jure 2017-08-22 09:18
Slogan "Croatia. Full of life" platili smo milijune kuna, a HDZ-ov ministar sad vraća "kockice".
U VELJAČI 2015. godine objavljen novi slogan Hrvatske turističke zajednice, "Croatia. Full of life" (Hrvatska. Puna života). Index je tada od HTZ-a doznao kako je cijena navedenog koncepta iznosila 2.250.000 kuna bez PDV-a, odnosno 2.812.500 kuna s PDV-om.
Prije početka ljeta, ministar turizma Gari Capelli kazao je kako smatra da će biti nužno raditi korekcije na tom planu, jer "Croatia. Full of life" nije zaživio u protekle dvije godine. Capelli je tako u lipnju naveo kako bi nova kampanja treba više isticati nacionalna obilježja.

"Mi ćemo poraditi više na nacionalnim obilježjima, vraćanju kockica, dakle ono Croatia ili Hrvatska, da na tom planu radimo malo više", najavio je tada Capelli.

Ministarstvo turizma za Index: Slogan ostaje za sezonu, van sezone želimo kockice

Iz Ministarstva turizma su nam odgovorili kako neće ukidati slogan "Full of life" u ljetnom dijelu turističke godine, no i kako smatraju da je izvan sezone potrebno Hrvatsku više promovirati kroz "nacionalna obilježja, kao što su, na primjer, kockice po kojima je Hrvatska prepoznata diljem svijeta".

Slogan „Full of life“ neće se ukidati, on ostaje i koristit će se prigodno, po potrebi. Taj slogan je od dijela struke pozitivno ocijenjen i on je dobar za npr. korištenje u glavnom, ljetnom dijelu turističke godine, no smatramo da bi u promociji Hrvatske u svijetu trebali više koristiti i promovirati se kroz naša nacionalna obilježja, kao što su npr. kockice po kojima je Hrvatska prepoznata diljem svijeta", poručili su iz Ministarstva turizma za Index.

www.index.hr/.../989526.aspx

Jedan od boljih komentara uz gornji članak:
Naj se gos'n ministar srditi, ma meni to nekako smrdi na neko pranje love. Zašto mijenjati ili samo povremeno koristiti, nešto što daje dobre, čak odlične, rezultate. Nekako mi tvoja izjava da taj slogan nije zaživio, ne ide uz rast broja noćenja u turističkoj sezoni i vansezoni, za koji često čujemo da bi mogao bit i dvocifren.

Neće više gostiju privući naše kockice, toga je svijet već pomalo sit, nego prikazivanje prirodnih ljepota koje imamo, a imamo, prezentiranje ljubaznosti naših ljudi-domaćina, (aj, dobro, tu se baš nismo istaknuli), predstavljanje kulture, gastro-kulture, spomeničke baštine......tu rist, ako dolazi, zbog tih stvari dolazi, a ne zbog naših kockica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Kockice i kvadratićigost 2017-08-22 10:15
Citat De Jure:
"Mi ćemo poraditi više na nacionalnim obilježjima, vraćanju kockica, dakle ono Croatia ili Hrvatska, da na tom planu radimo malo više", najavio je tada Capelli.
Žalosno je što Kapeli uz tolike posebne i glavne savjetnice valja gluposti pred javnim medijima. Trebale su ga instruirati da ono na grbu RH nisu kockice nego kvadratići.

Ovo su kockice

Ovo su kvadratići
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Obrazovanje savjetnicaTiho 2017-08-22 14:02
Citat gost:
Žalosno je što Kapeli uz tolike posebne i glavne savjetnice valja gluposti pred javnim medijima. Trebale su ga instruirati da ono na grbu RH nisu kockice nego kvadratići.
Zašto misliš da su njegove savjetnice obrazovanije od njega?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # lapsushranitelj tuljana 2017-08-22 14:58
Istina, ali to vam je toliko ušlo u svakodnevni govor (kako se ono zove naša nogometnu reprezentacija? ) da je sad teško izbaciti... slično kao... ma nema veze...

Uglavnom, bilo bi super kada bi to bila najveća greška koju političari rade.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Moš mislit - lapsusSpin doktor 2017-08-22 15:53
Citat hranitelj tuljana:
Istina, ali to vam je toliko ušlo u svakodnevni govor (kako se ono zove naša nogometnu reprezentacija?) da je sad teško izbaciti... slično kao... ma nema veze...
Uglavnom, bilo bi super kada bi to bila najveća greška koju političari rade.
Šta si ti Kapeljiev spin doktor pa umanjuješ štetu što se osramotio neznanjem o stvarima koje se uče u pučkoj školi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # !!!OMG 2017-08-22 19:34
Citat hranitelj tuljana:
Istina, ali to vam je toliko ušlo u svakodnevni govor (kako se ono zove naša nogometnu reprezentacija?)

Vatreni
www.facebook.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Uvijek vjernihranitelj tuljana 2017-08-22 20:16
Vatreni, odnosno "Kockasti", ne po kockastim glavama nego po "kockicama" na dresu. Koje nisu kockice ali...
Neki od zilijarde naslova:
uvijekvjerni.hr/.../...
goal.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Kockoglavi tuljanSpin doktor 2017-08-22 20:37
Citat hranitelj tuljana:
Vatreni, odnosno "Kockasti", ne po kockastim glavama nego po "kockicama" na dresu. Koje nisu kockice ali...
Neki od zilijarde naslova:
uvijekvjerni.hr/.../...
goal.com/.../...
Sad raspravljamo o nazivu nogometne reprezentacije, a ne o Kapelijevom lupetanju. Obavio si dobar posao za njega osobno i cijelu kockoglavu političku mafiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # krhko je znanjesokrat 2017-08-22 16:33
Citat Tiho:
Zašto misliš da su njegove savjetnice obrazovanije od njega?
Zato što ministar obožava lijepe i pametne savjetnice. :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Otimačina na novi način?Prema već iskušanim metodama? 2017-08-23 10:29
Sve se tu pomješalo porez, nekretnine pa do Kapelija tako da više neznam što je tema?

Osvrt na već napisano.
Kao porez će riješiti stanje naših nekretnina?
Sve će se lijepo urediti i zemljišne knjige i same nakretnine, urediti iznutra i izvana i neće biti praznih oronulih nekretnina?
Što god naša vlada donese neće biti u svrhu sređivanja stanja na terenu i u vlasništvu već za njihove osobne potrebe, kako bi imali što dalje prodavati.
Za to treba donijeti takve zakone koji im to omogućavaju i bez brige takve će i donijeti!
Neće srediti stanje na terenu i zemljišne knjige da bi mi mogli lakše sređivati ovo što imamo.
To nisu napravili svih ovih proteklih 27 godina bez brige radi nas to neće napraviti niti sada.

Vaše terorije da je u Malom Lošinju kao i po ostalim mjestima puno oronulih nekretnina koje vlasnici ne uređuju kao i zemljišta koja se ne obrađuju baš i ne stoji.
Za zemljišta je zaslužna politika ovih krajeva gdje se nije znalo zadržati čovjeka već je bilo poželjno da ode i to ne samo oni politički neistomišljenici.

DA LI JE SADA BOLJE? N I J E !

Što je napravljeno u zadnjih 27 godina da se naša djeca tu zadrže? Ništa a veliku krivicu snose i sami roditelji koji su pustili da ih stihija nosi i nisu svoju djecu pretvorili u ljude već u po slušnike - robove.

Nekrenine u Malom Lošinju su prazne i iz nekih drugih razloga osim navedenih.
One koje su prodane su opet prazne jer su kupljene kao investicija "dobrim investitorima" koji us kod nas sušili svoj prljavi novac.
Ili su sada u vlasništvu (oko apoteke šire i uže) ljetnim zaradama, zimi zatvorene a novac se drugdje troši.

Prodana je bivša vojna komanda u Priko zjabi neuređena, bivša pomorska uređena ali nije u funkciji?
Bivši domovi, nejasno osim vlasništva u Valdarkama gdje je sve jasno.
Bivše obe škole?
Zašto se tamo nisu radili stanovi?

Sada vas molim da vi koji ste naveli stare oronule kuće koje su neuređene i koje bi se sredile da se prodaju gdje se točno nalaze?
Upotpunite ovaj sljed koji je naveden!

U Lošinju nemamo pametne glave koje bi rješavale sve što treba ovdašnjim stanovnicima da bolje žive, da imaju posla, da ne odlaze i sve što im treba!

Ovdje manjina ima sveopću svoju korist na uštrb svih nas i našeg što imamo!

Kada netko treba srediti svoje stanje u gruntovnici jako brzo sredi ako netko u tome pomogne to nije problem.
Problem je u tome kada ja sređujem svoje koje imamo od svojih prednika pa kada to sređujem 25 GODINA?

Tako da nije problem srediti neke stvari ako se to želi ali zašto bi donosili zakone koji će meni pomoći ako je lakše donijeti zakon koji će pomoći njima?

Zapamtite što vlada propiše nije za nas "male" već za "velike".

Bilo bi lijepo i logično da se sređuju stvari ali zar ne vidite i ne čujete ništa?

Želiš da se meni oduzme jer nešto imam?
Misliš da ćeš to ti dobiti?
Nećeš ako si "mali".
U čemu je onda razlika da to imam ti i tako to nešam a umjesto mene imat će netko drugi, to želiš?
Tada će na mjestu moje nekorištene nekretnine parcele niknuti hotel, kuća, golf igralište na koje ionako nećeš moći ući!

Država koja donosi neke nove propise, zakone, uredbe nije kod sebe ništa sredila prema već ustaljenom niti nema namjeru a vi mislite da će srediti moje oronule nekrenine?
Čime porezom jer neću moći platiti, meni oduzeti i dati na korištenje u neku humanitarnu svrhu?

Alo probudite se žveljarin davno zvoni a vi ne čujete!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ML GariHobotnica 2017-08-23 13:30
Citat Prema već iskušanim metodama?:
One koje su prodane su opet prazne jer su kupljene kao investicija "dobrim investitorima" koji su kod nas sušili svoj prljavi novac.
Ili su sada u vlasništvu (oko apoteke šire i uže) ljetnim zaradama, zimi zatvorene a novac se drugdje troši.
Misliš na ovo? Okolica apoteke
+ sušilica novca. Moderna punionica vrijedna više od 45 milijuna kuna otvorena je prošli tjedan, točnije u ponedjeljak, 19. rujna. Makedonska glasila u svojim su izvješćima uglavnom koristila informacije iz službenog priopćenja. Kao nositelja investicije navodila se hrvatska tvrtka ML Gari, ali bez objašnjenja tko je njezin vlasnik. Isticalo se i kako krajnja vrijednost investicije može biti čak veća od 100 milijuna kuna, jer su na istoj lokaciji u planu daljnja ulaganja.
Zainteresirani tim informacijama, bacili smo se u istraživanje koje nas je dovelo do glavnih junaka priče – ugostitelja slastičara albanskih korijena Dašmira Abdije i odvjetnika Branimira Kojića, obojice iz Maloga Lošinja.
U makedonskom Centralnom registru njih dvojica upisana su kao suvlasnici tvrtke ML Gari osnovane 2011. u Skopju s temeljnim kapitalom od svega 5.000 eura (37.500 kuna).... ... ....
Najveći je ulagač ustvari UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji. Ista ta tvrtka na Lošinju u svojim rukama drži lokalnu turističku firmu Jadranka Grupu. UK Promsvyaz u vlasništvu je banke Promsvyaz, jedne od najvećih ruskih banaka čiji su vlasnici braća Aleksej i Dimitrij Ananijev, poduzetnici teški nekoliko milijardi dolara... ...

tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # dobro je svehranitelj tuljana 2017-08-26 15:19
Citat Prema već iskušanim metodama?:
Što god naša vlada donese neće biti u svrhu sređivanja stanja na terenu i u vlasništvu već za njihove osobne potrebe, kako bi imali što dalje prodavati.
Za to treba donijeti takve zakone koji im to omogućavaju i bez brige takve će i donijeti!
Zapamtite što vlada propiše nije za nas "male" već za "velike".
Želiš da se meni oduzme jer nešto imam?
Misliš da ćeš to ti dobiti?
Nećeš ako si "mali".
U čemu je onda razlika da to imam ti i tako to nešam a umjesto mene imat će netko drugi, to želiš?
Tada će na mjestu moje nekorištene nekretnine parcele niknuti hotel, kuća, golf igralište na koje ionako nećeš moći ući!
Potpis kao kuća! Drago mi je da ste vi napisali više-manje isto što i ja i zbog drugog nicka ste dobili od "toolsa" jednako pluseva koliko bih ja za istu poruku dobio minuseva.

Međutim nije mi toliko žao što "dežurni" tako gromoglasno šute na ovu izuzetno bitnu temu pogodovanja krupnom kapitalu, sve je na svom mjestu, ponašaju se točno očekivano, da se bune mene bi prvog zbunili. Neka narod vidi ako nije slijep a ako je, a ništa, deri onda do kraja, za drugo ni nisu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Sumnjiva šutnjaJM 2017-08-26 16:21
Citat hranitelj tuljana:
Međutim nije mi toliko žao što "dežurni" tako gromoglasno šute na ovu izuzetno bitnu temu pogodovanja krupnom kapitalu, sve je na svom mjestu, ponašaju se točno očekivano, da se bune mene bi prvog zbunili. Neka narod vidi ako nije slijep a ako je, a ništa, deri onda do kraja, za drugo ni nisu.
Borba protiv poreza na nekretnine je borba za interes krupnog kapitala. Beskućnika pogađa PDV, a ne porez na nekretnine. I to je sve za reći o tome. Ne znam koga to prozivaš kao "dežurnog", ali šutnja lošinjskih političara po toj i drugima aktualnim temama (koncesije, pomorsko dobro ...) je neprimjerena i sumnjiva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # vlasnicikipko 2017-08-23 20:28
dali neko zna kako se zove kćerka od nikolaja......p a će vam sve bit jasno...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # koliko god stanedežurni paranoik 2017-08-24 17:34
Da li je netko već uočio korelaciju između rekordne turističke sezone (brojke su dvoznamenkaste) i rekordnog broja požara i to upravo u Dalmaciji, evo sad i u NP Sjeverni Velebit?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Čišćenje terenaTonto 2017-08-24 17:54
Citat dežurni paranoik:
Da li je netko već uočio korelaciju između rekordne turističke sezone (brojke su dvoznamenkaste) i rekordnog broja požara i to upravo u Dalmaciji, evo sad i u NP Sjeverni Velebit?
Mislim da je rekordni broj požara povezan i s najavom da će ministarstvo Gorana Marića biti nadležno za rješavanje imovinskopravni h pitanja pa će tako zainteresirani investitor, primjerice i u golf terene, zahtjev za projekt uputiti Marićevom ministarstvu, a ne Ministarstvu poljoprivrede koje je inače nadležno za šume.
Naime, gospodarska aktivnost imat će prednost u odnosu na prostornoplansk u dokumentaciju i planove jedinica lokalne uprave
novilist.hr/.../...
Opožarene terene će se lakše pretvarati u građevinske, pa će se davanje provizije za pogodovanje s lokalne vlasti izmjestiti na razinu ministarstva.
Slučaj od prije tri godine
Nakon misterioznog požara Vidoševićevu zemlju prenamijenili su u građevinsku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # kokoš ili jajerin tin tin 2017-08-24 18:10
Citat Tonto:
Naime, gospodarska aktivnost imat će prednost u odnosu na prostornoplansk u dokumentaciju i planove jedinica lokalne uprave
To je ministar Marić kopirao od našeg bivšeg gradonačelnika, na Lošinju je za njegovog mandata investitor uvijek imao prednost u odnosu na prostornoplansk u dokumentaciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Kada je gradska vlast počela gubiti kompas?Hakuna matata 2017-08-25 09:35
Citat rin tin tin:
Citat Tonto:
Naime, gospodarska aktivnost imat će prednost u odnosu na prostornoplansku dokumentaciju i planove jedinica lokalne uprave
To je ministar Marić kopirao od našeg bivšeg gradonačelnika, na Lošinju je za njegovog mandata investitor uvijek imao prednost u odnosu na prostornoplansku dokumentaciju.
A počelo je s davanjem prednosti kapitalu ispred zaštite dupina i ekologije. Članak o tome iz davne 2006. kad Novi list nije bio Mihin i Šlićev oglasnik i bilten gradske vlasti.

volim-losinj.org/.../...

Članak završava zanimljivim rezimeom:
"I na kraju rezime posljednje sjednice vijeća samo govori da u Malom Lošinju ima uskraćivanja prava na informaciju, održavanja tajnih sjednica i korištenja pisama po narudžbi. Znači li to da gradska vlast gubi kompas i da je zaboravila sve što je najavljivala u predizbornom vremenu, ostaje da se vidi."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # svemu dođe krajsecuritate 2017-08-25 12:06
Citat Hakuna matata:
Članak završava zanimljivim rezimeom:
"I na kraju rezime posljednje sjednice vijeća samo govori da u Malom Lošinju ima uskraćivanja prava na informaciju, održavanja tajnih sjednica i korištenja pisama po narudžbi. Znači li to da gradska vlast gubi kompas i da je zaboravila sve što je najavljivala u predizbornom vremenu, ostaje da se vidi."
U međuvremenu je ta ista gradska vlast sa malim kadrovskim izmjenama potpuno rasprodala i uništila Lošinj. Bahatost i gramzivost je jedino što ih krasi, ali stići će ih kletva "dabogda imao pa nemao".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Odgovorni su ali ih nije brigaIme 2017-08-26 09:24
Odbor za zaštitu okoliša

1. Ivan Fabijanić, predsjednik
2. Lidija Kipson Zabavnik
3. Danijel Uremović
4. Denis Fabijanić
5. Sara Petković
6. Antonio Viskić
7. Branko Domac
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # neka struka kaže svojeOMG 2017-08-26 15:02
Citat Ime:
Odbor za zaštitu okoliša
1. Ivan Fabijanić, predsjednik
2. Lidija Kipson Zabavnik
3. Danijel Uremović
4. Denis Fabijanić
5. Sara Petković
6. Antonio Viskić
7. Branko Domac
da mi je znati koji je to stručnjak postavio ove stručnjake u odbor.
grupa TNT iz Alana Forda je kvalificiranija za zaštitu okoliša od ovih ovdje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # zločinac a ne herojbmv 2017-08-26 15:47
Citat OMG:
da mi je znati koji je to stručnjak postavio ove stručnjake u odbor.
grupa TNT iz Alana Forda je kvalificiranija za zaštitu okoliša od ovih ovdje
Zna se tko ih je postavio i zašto je takve neznalice okupio u istom odboru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Utješna nagrada za ukidanje zaštiteHakuna matata 2017-08-26 15:59
Citat OMG:
Citat Ime:
Odbor za zaštitu okoliša
1. Ivan Fabijanić, predsjednik
2. Lidija Kipson Zabavnik
3. Danijel Uremović
4. Denis Fabijanić
5. Sara Petković
6. Antonio Viskić
7. Branko Domac
da mi je znati koji je to stručnjak postavio ove stručnjake u odbor.
grupa TNT iz Alana Forda je kvalificiranija za zaštitu okoliša od ovih ovdje
Jedina kvalifikacija za imenovanje u taj odbor bila je spremnost da se neće baviti zaštitom okoliša. Zato je za predsjednika odbora imenovan lik koji se iskazao borbom protiv zaštite dupina. S programom ukidanja zaštite je kao nositelj liste izišao na izbore za GV ali nije prošao. No za zasluge u ukidanju jednog oblika zaštite okoliša postavljen je - kao u nekoj ludoj komediji zabune - za predsjednika odbora za zaštitu okoliša :lol: Odbor je sastavljen od njemu sličnih poslušnika bez interesa za zaštitu okoliša. Koji se ni jednom nije sastao da ne bi ometao donošenje prostornih planova za devastaciju Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Tko ih ne zna skupo bi ih platioIme 2017-08-26 18:54
Potpredsjednica gospođa Zabavnik je više puta prozivana i kritizirana zbog uhljebljivanja u Odbor za okoliš, Mjesni odbor Artatore i Lošinjsku plovidbu. Nije HDZ, nego Nezavisna lista u Artatorama. Za ostale nisam čuo, ali vjerujem da su veliki stručnjaci i borci za okoliš poput Fabijanić i Zabavnik. Trebalo bi sve te odbore ukinuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Neka se zna tko je tkoGOSPOĐA i gospođa 2017-08-27 09:37
Da ne bi bilo zabune zna se ko je prava Gospođa Zabavnik ugledna i uspješna žena a to sigurno nije ova koja se tu spominje. Ona je prezime kao i sve drugo dobila udajom i od kada je došla samo sramoti te poštene i radišne ljude pa i njihovo prezime vuče po blatu. Netko bi mogao krivo pomisliti pa neka se zna o kome se radi, tj. o kome se ne radi. A ni ovoj ne treba suditi jer svi se u životu snađu kako znaju a ona je našla zlatnu koku ili bolje rečeno zlaznog konja i samo ugrabila priliku života. Sve odbore hitno eliminirati ili neka u njima budu oni koji znaju i voljni su raditi dobro za otočane i otok. Kada vidiš ko je u odborima ne znaš bi li se smijao ili plakao od muke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Evo kako je to išlo:Gost 2017-08-24 18:43
Vidošević je kupio šumu na obali modrog Jadrana koja je eto sasvim slučajno samo mjesec dana kasnije izgorjela, na što je lokalna vlast regirala odlukom da to opožareno područje promijene u građevinsko zemljište, pri čemu je Nadan ni kriv ni dužan, sasvim slučajno zaradio oko milijun eura.
Takvima kao piromanu Vidoševiću u primjerice Italiji doskočili su jednostavno tako da opožareno šumsko područje sljedećih 25 godina ne može postati građevinsko zemljište. Time su gle opet slučajnosti, znatno smanjili broj požara u svojoj zemlji. Eh što ti je slučajnost u Hrvatskoj...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # urbanizacija na hrvatski načinatraktivno 2017-08-24 19:06
Nakon misterioznog požara Vidoševićevu zemlju prenamijenili su u građevinsku

cijeli članak:

www.jutarnji.hr/.../922760
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Poruka ministru turizma s fejsaSramota 2017-08-31 17:19
3.424,00 hrk, placa voditelja smjene na recepciji za 31 dan bez slobodnog u kampu Lopari, losinjske plovidbe.. kaze ministar turizma da nema ko radit i da trebaju stranci.. Ima Gari ko radit al te nema ko platit posteno.Nekoliko biranih komentara:
~ Šerajte svi da ih bar osramotimo, možda govna shvate poruku!
~ I onda se pitaju zasto idu ljudi van! Pa tom placom pokrijes stan i rezije, jer naravno ne mozes kupit svoj stan bez 'krede' a ne mozes ni to jer ti placa nije u visini da dobijes pozeljan kredit
~ [cenzurirano]e to bi skupio da boce skupljam. Tuga i žalost.
~ Čekaj da počnu rumunjce i bugare uvoziti pa će ti i ta mizerna plaća past za pola...
~ Gle stvarno, nisam skuzio, danas se sporazumjevat na 3 jezika ne znaci nis ako ti jezik nije u pripravnosti za liznut supcic
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # sit gladnome ne vjerujepink floyd 2017-08-31 20:17
Citat Sramota:
3.424,00 hrk, placa voditelja smjene na recepciji za 31 dan bez slobodnog u kampu Lopari, losinjske plovidbe.. kaze ministar turizma da nema ko radit i da trebaju stranci.. Ima Gari ko radit al te nema ko platit posteno.
Vlasnici Lošinjske plovidbe turizam su među najbogatijim lošinjanima, da pošteno plaćaju radnike njima bi manjkalo za vile, jahte, provode...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # LOLLOL 2017-09-01 12:25
Citat Sramota:
~ Čekaj da počnu rumunjce i bugare uvoziti pa će ti i ta mizerna plaća past za pola...
samo bedaci se nadaju da će uvesti jeftinu radnu snagu iz istočne EU, kao da rumunji i bugari ne mogu otići u njemačku ili irsku kao i svi drugi, nego moraju raditi u našoj vukojebini za kikiriki
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Hrvatska, siromašna država sezonskog turizmaZorro 2017-09-01 12:49
Citat LOL:
Citat Sramota:
~ Čekaj da počnu rumunjce i bugare uvoziti pa će ti i ta mizerna plaća past za pola...
samo bedaci se nadaju da će uvesti jeftinu radnu snagu iz istočne EU, kao da rumunji i bugari ne mogu otići u njemačku ili irsku kao i svi drugi, nego moraju raditi u našoj vukojebini za kikiriki
Osim toga, Rumunji su nas pretekli, pa su još samo Bugari jadniji od nas.
Citat iz medija: Ove godine Rumunjska će se također razvijati brže od Hrvatske. Ostajemo na začelju Europe. Oni stariji će se sjetiti kako smo nekada bahato gledali goste iz drugih socijalističkih država. A onda se dogodilo da su nas počeli preskakati (ako gledamo BDP po stanovniku) redom Slovačka 2000., Estonija 2005. i Poljska 2010.
Hrvatska, uz Bugarsku, postaje najsiromašnija država Europske unije. Zemlja koju je nekada cijeli Istok Europe gledao sa zavišću, sada postaje siromašna država sezonskog turizma.

Ali mi zato napredujemo u obnovi ustaštva, reviziji povijesti, mijenjanju imena trgova, rasprodaji javnih dobara i darivanju katoličke Crkve. Dobri smo i u zapuštanju obrazovanja, zdravstvo nam je pred bankrotom, a mirovinski sustav uzdrman aferom Agrokor. Ali za povlaštene i braniteljske mirovine nema zime. A dok je za Rumunjsku njihova dijaspora čimbenik razvoja, naša dijaspora glasuje za dokazano nevjerodostojni HDZ i onu barbiku što se voli slikati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # full of shitakcijski antijunak 2017-09-01 21:15
Citat LOL:
Citat Sramota:
~ Čekaj da počnu rumunjce i bugare uvoziti pa će ti i ta mizerna plaća past za pola...
samo bedaci se nadaju da će uvesti jeftinu radnu snagu iz istočne EU, kao da rumunji i bugari ne mogu otići u njemačku ili irsku kao i svi drugi, nego moraju raditi u našoj vukojebini za kikiriki
Koliko je RH atraktivna za traženje posla i osiguranje životne egzistencije vidjelo se za vrijeme izbjegličke krize 2015. godine, kada apsolutno nitko od preko 1.500.000 izbjeglica nije izrazio želju za ostankom u RH, svima su cilj bile zemlje zapadne Europe i Skandinavije. U RH su silom prilika ostali samo malobrojni koji nisu imali drugog izbora.
RH je atraktivna samo premijeru i njegovoj ekipi koji se za.ebavaju, a sirotinji oporezuju jedine nekretnine i dižu cijene energenata, kako bi saborskim zastupnicima osigurali bolje povlaštene penzije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Deset lista - politika ista?

  PR 28.07.2021 20:57
  Prazna blagajna
  Pa otkud baš sad?
   
 • Deset lista - politika ista?

  gost 28.07.2021 19:49
  Prazna blagajna?
  Kaže, iz gradske uprave došao odgovor da je odluka u izradi. Pa zar im treba mjesec dana ...
   
 • Deset lista - politika ista?

  malo sutra 28.07.2021 19:32
  besplatno dopunsko
  i bit će u izradi naredne 3 i pol godine, do sljedećih izbora, a onda će ponovo obećati ...
   
 • Deset lista - politika ista?

  gost 28.07.2021 17:58
  Dopunsko za umirovljenike
  Ovih mjesec dana nakon izbora kad si je osigurala većinu u GV ajmo reći gradonačelnica ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  asd 28.07.2021 16:23
  Najglupli i najdeblji na svijetu
  Netko je ulizici trebao reći da se posluži nekom drugom usporedbom. Luter je bio veliki ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  gost 28.07.2021 16:14
  Komentari su porazni
  Frank je pokazao da je nenadmašan u ulizivanju ali komentari čitatelja uz članak su porazni.
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  De Bill 28.07.2021 11:57
  Martin Luther Plenković
  Ovakvim ulizivanjem može se kod sujetnog, narcisoidnog premijera zaraditi i ministarsko ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  asd 28.07.2021 10:54
  Karijerni skok za Slađu?
  Ulizivanje Kapeliju Franku se isplatilo. Partnericu Slađanu Vignjević je uljebio u ministarstvu ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  gost 28.07.2021 10:23
  Vježbanje ulizivanja
  Ulizivanje HDZ-ovcima Robert Frank je trenirao na Kapeliju još dok je radio u Novom listu.
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  JK 28.07.2021 08:07
  iz pera poznatog nam novinara
  ne znam kako uvrijediti HDZ-ovca, ali evo nešto sasvim suprotno telegram.hr/.../...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  gost 27.07.2021 12:48
  Kako uvrijediti HDZ-ovca?
  Kako, čime, na koji način se može uvrijediti HDZ-ovca? Imaj u vidu da pod uvredom smatramo ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  Ivan 27.07.2021 11:22
  teren broj 1
  Vjerojatnije je da si previše opterećen samim sobom.
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  Ćisto sumljam 27.07.2021 11:04
  Odgovor napuhanku
  Ako misliš na mene, reagirao sam samo na tvoj beskrajno bahati zahtjev da ti se odgovori ...
   
 • Svaštara br. 2

  DennisShege 27.07.2021 11:03
  qwertyuiop
  gerakl24.ru (http://gerakl24.ru)
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  ZC 27.07.2021 10:46
  Činjenice kažu što je lažna vijest
  U konkretnom slučaju vijesti da je pod Kučićkinom vlasti ostvareno sve najavljeno dovoljno ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  hranitelj tuljana 27.07.2021 09:09
  Laska mi ponekad
  Gdje je sad onaj koji mi svaki put na razini djeteta u vrtiću (beskrajno frustriran što mi ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  hranitelj tuljana 27.07.2021 09:04
  Pa evo vi ste dokaz
  Cijelo vrijeme većina komentatora ovdje kritizira i vrijeđa HDZ i hadezeovce. Ismijava ih i ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  hranitelj tuljana 27.07.2021 09:01
  Ministarstvo istine
  Tko će određivati što je lažna vijest? Bi li oni koji su tijekom 2020. širili upozorenja ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  ZC 27.07.2021 08:38
  Kazne za širenje lažnih vijesti
  Reci prijatelju da će zakon imati kaznene odredbe za širenje lažnih vijesti (fake news).
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  gost 27.07.2021 08:20
  Bahati Plenkijev patuljak
  Nekadašnji gradonačelnik Novog Vinodolskog, a sada ministar prometa i veza u Vladi RH odolio ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  OMG 27.07.2021 06:55
  pas koji laje ne grize
  Mali napuhanko, a nikada nije popio kavu kod 3 majmuna, kako je obećao.
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  ZEZ 26.07.2021 18:11
  Kićenje tuđim perjem
  Kad smo kod ministara i Butković je cvjećka. Pred javnosti se trudi zasluge prisvojiti ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  gost 26.07.2021 14:39
  Od dotepenca do ministra
  Upravo je na TV emisija Labirint u kojoj je prikazana blistava karijera ministra Ćorića ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  Dog 26.07.2021 13:59
  On the Internet, nobody knows you're a dog
  Ministrica kulture piše Zakon o elektroničkim medijima, a ja sumLjam da se uopće razumije u ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  MM 26.07.2021 13:05
  Članak 39. za nesnošljive
  A što ako netko izrazi nesnošljivost prema osobi koja je obećala da će Lošinj biti prvi od ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  KM 26.07.2021 12:02
  već je testirano
  Nisu uspjeli dobiti Hernadija iz Mađarske, malo je vjerojatno da će dobiti braću Mamić ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  hranitelj tuljana 26.07.2021 11:34
  Kako za hdz
  Testiraj. U ostalom prave vladare nećeš moći nekažnjivo vrijeđati, čak ćeš imati velikih ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  hranitelj tuljana 26.07.2021 11:31
  Zbunjen?
  Dozvoljeno = ono što nije zabranjeno. Što tu točno nije jasno? Ne smiješ izražavati između ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  KM 26.07.2021 10:59
  sve ovo mi je malo nategnuto
  Osobno me zanima, koje su granice jurisdikcije Vlade RH na internetu. Ono, server se nalazi ...
   
 • Zakonom protiv govora mržnje

  gost 26.07.2021 10:56
  Pazi šta pišeš!
  Formalno smiješ kritizirati HDZ, ali u praksi ti se to može obiti o glavu. Mnogi hadezejci ...