Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Fantomska Akcija mladih

Korisnička ocjena:  / 13
LošeNajbolje 

akmlU izbornu kampanju virtualni gradski ogranak Akcije mladih ušao je pod maskom ljutog protivnika HDZ-a, stranke koju je lažni predsjednik isto takvog ogranka u svom prvom vlogu hrabro opisao kao kriminalnu organizaciju. Za Akciju mladih je kategorički rekao da nije na prodaju. Istodobno je na Instagramu objavljeno da se radi o „skupini mladih entuzijasta koja je odlučila sudjelovati u neizbježnoj i dugoočekivanoj promjeni političke scene". No nakon završetka izbora „skupina mladih entuzijasta" koja „nije na prodaju" bila je suučesnik u akciji onemogućavanja neizbježne i dugoočekivane promjene političke scene. Pridružila se skupini vijećnika u kojoj većinu čine HDZ-ovci, a formiranoj s ciljem da se gradonačelnici u vladanju Gradom osigura puna i neometana podrška 

Poput kometa na nebu tako se Mario Okmažić pojavljuje u politici. Pravilni ciklusi njegovih pojavljivanja podudaraju se s izbornim ciklusima. Tako se pojavio i na zadnjim lokalnim izborima u Malom Lošinju kao duhovni pokretač, a navođen kao predsjednik malološinjskog ogranka Akcije mladih. Da se radi o sličnosti s kometom koji se samo pojavi i jednako brzo nestane pokazuje njegova dosadašnja politička karijera. 

Iako javnosti gotovo nepoznat, bez ikakvog javnog ili društvenog angažmana, kao student s 20 godina, postao je povjerenikom  stranke Promijenimo Hrvatsku za Primorsko-goransku županiju. Tada je kao povjerenik potreseno izjavio: Kao student od 20 godina, ne bih se trebao baviti politikom, već bih se trebao školovati i usavršavati. No očito je da pomoć ovoj zemlji neće doći izvana i da se svaki od nas mora angažirati. No nakon tog povjereničkog bljeska u stranci Promjenimo Hrvatsku o njegovom političkom djelovanju nema nikakvih informacija. Nestao je poput kometa. S obzirom da stranka nije imala uspjeha u PGŽ, a da ima samo jedan gradski ogranak i to u Svetom Ivanu Zelini, te jedan ogranak gradske četvrti u Gornjoj Dubravi, jasno je da se ni stranka, a ni on kao njen povjerenik za PGŽ, nisu proslavili.

No bez obzira na neslavnu epizodu sa strankom koja je zazivala promjenu Hrvatske, nakon nekoliko godina izbivanja, pojavio se kao nova zvijezda na lokalnim izborima, ovaj put kao predsjednik gradskog ogranka Akcije mladih. Ohrabren bitnom županijskom funkcijom povjerenika u nebitnoj stranci, docirajućim video uradcima na društvenim mrežama predstavio se kao politički prosvjetitelj neukom lošinjskom političkom puku. Kao mlad čovjek s 23 godine, opet je osjetio potrebu baviti se politikom, no ovaj put – pokazat će se – njegovu pomoć trebaju tek Ana Kučić i HDZ.

Moralne i mentalne akrobacije Akcije mladih
Kao što kao povjerenik stranke Promijenimo Hrvatsku nije osnovao županijsku ogranizaciju tako ni kao predsjednik lošinjskog ogranka Akcije mladih nije osnovao gradsku organizaciju kako je to statutom stranke određeno. Pregledom javnog registra političkih stranaka i ustrojstvenih jedinica jasno je da ne postoji ni gradska ogranizacija ni gradski ogranak Akcije mladih u Malom Lošinju. No ako takvo što ne postoji, a imamo osobu koja se lažno predstavlja kao njen predsjednik, nije pretjerano reći da Mario Okmažić obmanjuje lošinjsku javnost. No unatoč nespornoj činjenici da u Malom Lošinju gradska organizacija Akcije mladih ne postoji, nepostojeći predsjednik nepostojećeg ogranka stranke je zajedno s ostalim jamcima podrške programu „Grad za tebe" utanačio ortakluk koji za sada još nije dobio ime. A u ime vijećnice izabrane s liste nepostojećeg ogranka Mario Okmažić je dogovorao njezinu podršku izboru Dubravka Devčića za predsjednika vijeća i učešće u vlasti zajedno s HDZ-om, „nezavisnim" Dubravkom Devčićem i njegova dva žetončića te vlasti uvijek lojalnog vijećnika s liste HNS-a. Glasanjem na sjednicama GV vijećnica fantomskog ogranka Akcije mladih je taj dogovor ispoštovala.

No kad smo kod lažnog predstavljanja zapazimo da se nije samo Mario Okmažić lažno predstavljao nego i svi kandidati na listi AM, uključujući i prvu s liste, a izabranu u Vijeće i njega samoga kao zadnjeg na listi. Svi su se kandidirali kao članovi nepostojeće političke organizacije. Naime, osnivačka skupština ogranka nije održana, nisu izabrana tijela gradske organizacije, ali osoba koja se predstavlja kao predsjednik ipak pregovara o sudjelovanju u gradskoj vlasti vijećnice izabrane s liste nepostojećeg ogranka. Uzimajući u obzir već samo činjenice o legitimnosti učešća Akcije mladih na zadnjim izborima možemo zaključiti da je ortakluk u obnašanju gradske vlasti utemeljen na obmani. I to višestrukoj.

Predstavničku vlast Grada Malog Lošinja sada čini i vijećnica nepostojeće gradske organizacije AM pod čijim imenom i znakom je trinaestero osoba obmanulo dovoljno naivnih birača da joj daju glas.

U izbornu kampanju virtualni gradski ogranak AM ušao je pod maskom ljutog protivnika HDZ-a, stranke koju je lažni predsjednik isto takvog ogranka u svom prvom vlogu hrabro opisao kao kriminalnu organizaciju. Za Akciju mladih je kategorički rekao da nije na prodaju. U istom vlogu se obrušio i na osobu koja je tražila podršku AM samo zato jer se kompromitirala time što je na prethodnim izborima bila na listi HDZ-a. Istodobno na Instagramu je objavljeno da se radi o „skupini mladih entuzijasta koja je odlučila sudjelovati u neizbježnoj i dugoočekivanoj promjeni političke scene". No nakon završetka izbora „skupina mladih entuzijasta" koja „nije na prodaju" bila je suučesnik u akciji onemogućavanja neizbježne i dugoočekivane promjene političke scene. Pridružila se skupini vijećnika u kojoj većinu čine HDZ-ovci, a formiranoj s ciljem da se gradonačelnici u vladanju Gradom osigura puna i neometana podrška.

Umjesto da stvarno sudjeluju u promjeni dosadašnje nedemokratske i autoritarne prakse upravljanja nepostojeći gradski odbor nepostojećeg ogranka AM je odlučio odgoditi „dugoočekivanu promjenu" tako što je ušao u neformalnu koaliciju sa strankom za koju navodni predsjednik i tutor jedine vijećnice tvrdi da je kriminalna ogranizacija. Mentalna akrobacija mladih od koje pristojne ljude boli glava.

Kome je odgovorna vijećnica Bandalo
U svom izbornom predstavljanju na lokalnom radiju buduća vijećnica Bandalo je rekla da oni nisu htjeli biti na nezavisnoj listi, jer onda ne bi odgovarali nikome osim sebi, a kao članovi ogranka stranke Akcija mladih imaju odgovorost prema ostatku liste i svim njenim članovima. Na stranu što nije spomenula odgovornost prema svojim biračima nametnula je logično pitanje: Ako stvarno ne postoji – a činjenica je da gradski ogranak ili gradska ogranizacija AM u Malom Lošinju ne postoji – radi li se u naravi o listi nezavisnih kandidata koja se kamuflirala kao stranaka. Kome je u stvari odgovorna izabrana vijećnica Bandalo? Sama sebi ili možda Mariju Okmažiću koji je vodio pregovore u njeno ime s gradonačelnciom i HDZ-om? U svakom slučaju nepostojećij gradskoj ogranizaciji ne može biti odgovorna ni da to želi, a još manje je odgovorna biračima koje je prevarila predizbornim pozivima za sudjelovanje u neizbježnoj i dugoočekvanoj promjeni političke scene i tvrdnjama da Akcija mladih nije na prodaju.

Okmažić i Bandalo su sebe i Akciju mladih prodali i prije nego li su objavili da nisu na prodaju. Studentica koja je putem vlogova držala edukativne lekcije građanima očito bi i sama trebala ići na edukacije, a svakako bi morala poraditi i na izgradnji vlastite etike.

Zanimljivo je da je kao najmlađa gradska vijećnica u povijesti, kako joj tepa HDZ-ov vitez bez mača, studentica Bandalo na konstituirajućoj sjednici Vijeća pokazala znakovit prezir prema „starcima" koji su se našli u vijeću, a zavidnu političku bezobraštinu i aroganciju kad se obrecnula na brojčano slabu opoziciju prpošno im dobacivši da su mogli i sami predložiti nešto što je znala da nema smisla predložiti (kandidata za drugog potpredsjenika GV iz redova manjine) jer je njena većina sve već dogovorila.

Mudar zlobnik bi za vijećnicu Bandalo mogao reći „Tako mlada a već u koaliciji s HDZ-om".

U svakom slučaju pojava ovakvih političkih kometa i mlađahnih vijećnica pokazuje da HDZ može biti miran dok god vrijedi Nedićev poučak prema kojem „svatko ima svoju cijenu", a ne koaliraju "toliko političke stranke, koliko ljudi" i to "na komunalnim stvarima".

Očito su najjeftiniji lažni protivnici koji javno zazivaju dugoočekivane promjene a tajno pregovaraju s onima koje tobože žele smijeniti. I ovi zadnji lokalni izbori dokazuju da HDZ na Lošinju vlast ne može izgubiti na redovnim izborima. Ostaje tek nadati se izvanrednim izborima.

Komentari: 

037 # Dvolična akcija mladih snagaZC 2021-07-13 16:17
Taj Okmažić je ljiga koja se dobro uklapa u maloselski politički kažin. Uoči izbora se prosrao kako je odbio suradnju i poveznice s Nezavisnom listom mladih i Kristijanom Bušićem, jer da je imao interes preuzeti GO Akcije mladih Mali Lošinj. Širio je priču kako je Bušić pokrenuo lažno nezavisnu listu u dogovoru s HDZ-om s planom da podrže HDZ ako ostvare uspjeh. Zbog optužbe da je HDZ-ova rezerva Bušićeva lista je otpala, a Okmažić je svoju vijećnicu gurnuo u HDZ-ov kupleraj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Politička marmelada... 2021-07-13 20:21
Njih ni uskoci ni poskoci ni hajduci odjednom ne zanimaju, sve je po ps-u :)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # Izborna prijevaragost 2021-07-13 16:48
Na izbore su išli pod krinkom stranke da ne moraju skupljati potpise, a zapravo su nezavisni. A da jesu nezavisni potvrdio je Okmažić za otoci.net slikajući se s Devčićem. "Smatramo se nezavisnima, jer ogranak djeluje individualno, bez utjecaja županijske i državne organizacije." A dalje slijedi već šablonska bla-bla demagogija političkih poduzetnika: "Prepoznali smo da smo po načelima izrazito slični i spremni smo surađivati za dobrobit Lošinja. Naša sličnost je u tome da su obje opcije ovdje zbog interesa lokalne zajednice, a ne osobnih interesa", izjavio je Mario Okmažić, predsjednik lošinjskog ogranka AM i ostao živ.
Cijeli teksta na otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Svatko ima svoju cijenugost 2021-07-15 16:00
U članku piše da pojava ovakvih političkih kometa i mlađahnih vijećnica pokazuje da HDZ može biti miran dok god vrijedi Nedićev poučak prema kojem „svatko ima svoju cijenu". Glas otoka piše da je Nedić u neformalnom razgovoru demantirao da je to ikada izjavio, ali događanja na sceni pokazuju da je mogao reći. Pokazalo se da su svi koji su se pridružili Ani i HDZ-u imali svoju cijenu. neki su je već naplatili, a naplatiće se i ostali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # Noćni šoping HDZ-agost 2021-07-15 16:48
Ako u izbornoj kampanji Akcija mladih tvrdi da je HDZ kriminalna organizacija, da oni zazivaju dugoočekivanu smjenu vlasti, a Devčić ističe da je jedini nepotkupljivi političar na otoku, i to isto društvo umjesto da s izabranim nezavisnim vijećnicima formira vlast bez HDZ-a, oni odmah pretrče u koaliciju s HDZ jasno je da se nešto dogodilo. Ono što se sigurno nije dogodilo preko noći je to da se HDZ nije promijenio na bolje. To je isti HDZ s istim vodstvom (Kučić, Nedić, Volarić) čiju smjenu s javno i glasno zazivali ovi koji su potajice i u tišini podržali lošinjsku poltičku metastazu koja se krije iz parole "Grad za tebe".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Sveopći kažinPMS 2021-07-22 09:36
Citat gost:
Ako u izbornoj kampanji Akcija mladih tvrdi da je HDZ kriminalna organizacija, da oni zazivaju dugoočekivanu smjenu vlasti, a Devčić ističe da je jedini nepotkupljivi političar na otoku, i to isto društvo umjesto da s izabranim nezavisnim vijećnicima formira vlast bez HDZ-a, oni odmah pretrče u koaliciju s HDZ jasno je da se nešto dogodilo. Ono što se sigurno nije dogodilo preko noći je to da se HDZ nije promijenio na bolje. To je isti HDZ s istim vodstvom (Kučić, Nedić, Volarić) čiju smjenu su javno i glasno zazivali ovi koji su potajice i u tišini podržali lošinjsku političku metastazu koja se krije iz parole "Grad za tebe".
S Devčićem kao vođom oporbe Kučićka je u prošlom mandatu imala oporbu kakvu je mogla samo poželjeti, a sada ga ima kao vođu vladajuće većine. Vijećnici HDZ-a, Devčićeve "nezavisne" liste, nepostojeće Akcije mladih koja HDZ naziva kriminalnom organizacijom i uvijek vjernog HNS-a će pod Devčićevim predsjedanjem provoditi Kučićkin program pod parolom "Grad za tebe". Pa neka neko kaže da ovo nije postizborna prijevara birača i da lošinjska politika nije sveopći kažin.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # NevitalnostOtok kažin 2021-07-22 10:52
Citat PMS:
Citat gost:
Ako u izbornoj kampanji Akcija mladih tvrdi da je HDZ kriminalna organizacija, da oni zazivaju dugoočekivanu smjenu vlasti, a Devčić ističe da je jedini nepotkupljivi političar na otoku, i to isto društvo umjesto da s izabranim nezavisnim vijećnicima formira vlast bez HDZ-a, oni odmah pretrče u koaliciju s HDZ jasno je da se nešto dogodilo. Ono što se sigurno nije dogodilo preko noći je to da se HDZ nije promijenio na bolje. To je isti HDZ s istim vodstvom (Kučić, Nedić, Volarić) čiju smjenu su javno i glasno zazivali ovi koji su potajice i u tišini podržali lošinjsku političku metastazu koja se krije iz parole "Grad za tebe".
S Devčićem kao vođom oporbe Kučićka je u prošlom mandatu imala oporbu kakvu je mogla samo poželjeti, a sada ga ima kao vođu vladajuće većine. Vijećnici HDZ-a, Devčićeve "nezavisne" liste, nepostojeće Akcije mladih koja HDZ naziva kriminalnom organizacijom i uvijek vjernog HNS-a će pod Devčićevim predsjedanjem provoditi Kučićkin program pod parolom "Grad za tebe". Pa neka neko kaže da ovo nije postizborna prijevara birača i da lošinjska politika nije sveopći kažin.
Cijela situacija na otoku je jedan veliki kažin, eto jučer požari na dva mjesta ,izgorjelo vi3e od deset auta, nitko da se zapita zasto neki navodni vlasnici ceste kojom bi legalno prijavljeni turisti mogli doći do kuća koje su unajmili moraju ostavljati svoja vozila na divljim parkiralistima, stavljaju lance i katance i ne dozvoljavaju prolaz do legalnih kuća u uvali Studencic i Liski, a s drufe strane bespravni graditelji dižu vile uz more, nitko ih ne kontrolira, ruše stoljetne suhozide, mrve malčerima prekrasnu prirodu, prave auto putove i onda stavljaju lance i katance ?
Zašto nadležni ne reagiraju ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Izgubljeni redPotraga za komunalnim redom 2021-07-22 13:26
Citat Otok kažin:
Citat PMS:
Citat gost:
Ako u izbornoj kampanji Akcija mladih tvrdi da je HDZ kriminalna organizacija, da oni zazivaju dugoočekivanu smjenu vlasti, a Devčić ističe da je jedini nepotkupljivi političar na otoku, i to isto društvo umjesto da s izabranim nezavisnim vijećnicima formira vlast bez HDZ-a, oni odmah pretrče u koaliciju s HDZ jasno je da se nešto dogodilo. Ono što se sigurno nije dogodilo preko noći je to da se HDZ nije promijenio na bolje. To je isti HDZ s istim vodstvom (Kučić, Nedić, Volarić) čiju smjenu su javno i glasno zazivali ovi koji su potajice i u tišini podržali lošinjsku političku metastazu koja se krije iz parole "Grad za tebe".
S Devčićem kao vođom oporbe Kučićka je u prošlom mandatu imala oporbu kakvu je mogla samo poželjeti, a sada ga ima kao vođu vladajuće većine. Vijećnici HDZ-a, Devčićeve "nezavisne" liste, nepostojeće Akcije mladih koja HDZ naziva kriminalnom organizacijom i uvijek vjernog HNS-a će pod Devčićevim predsjedanjem provoditi Kučićkin program pod parolom "Grad za tebe". Pa neka neko kaže da ovo nije postizborna prijevara birača i da lošinjska politika nije sveopći kažin.
Cijela situacija na otoku je jedan veliki kažin, eto jučer požari na dva mjesta, izgorjelo vi3e od deset auta, nitko da se zapita zasto neki navodni vlasnici ceste kojom bi legalno prijavljeni turisti mogli doći do kuća koje su unajmili moraju ostavljati svoja vozila na divljim parkiralistima, stavljaju lance i katance i ne dozvoljavaju prolaz do legalnih kuća u uvali Studencic i Liski, a s drufe strane bespravni graditelji dižu vile uz more, nitko ih ne kontrolira, ruše stoljetne suhozide, mrve malčerima prekrasnu prirodu, prave auto putove i onda stavljaju lance i katance ?
Zašto nadležni ne reagiraju ?
Treba zvati Potragu, oni uspiju dobiti odgovore koje mi stoka sitnog zuba ne možemo dobiti.
Lokalni šerifi rade što im padne na pamet i nitko im ništa ne može.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Četiri pištoljaAni 2021-07-22 13:29
Citat Potraga za komunalnim redom:
Citat Otok kažin:
Citat PMS:
Citat gost:
Ako u izbornoj kampanji Akcija mladih tvrdi da je HDZ kriminalna organizacija, da oni zazivaju dugoočekivanu smjenu vlasti, a Devčić ističe da je jedini nepotkupljivi političar na otoku, i to isto društvo umjesto da s izabranim nezavisnim vijećnicima formira vlast bez HDZ-a, oni odmah pretrče u koaliciju s HDZ jasno je da se nešto dogodilo. Ono što se sigurno nije dogodilo preko noći je to da se HDZ nije promijenio na bolje. To je isti HDZ s istim vodstvom (Kučić, Nedić, Volarić) čiju smjenu su javno i glasno zazivali ovi koji su potajice i u tišini podržali lošinjsku političku metastazu koja se krije iz parole "Grad za tebe".
S Devčićem kao vođom oporbe Kučićka je u prošlom mandatu imala oporbu kakvu je mogla samo poželjeti, a sada ga ima kao vođu vladajuće većine. Vijećnici HDZ-a, Devčićeve "nezavisne" liste, nepostojeće Akcije mladih koja HDZ naziva kriminalnom organizacijom i uvijek vjernog HNS-a će pod Devčićevim predsjedanjem provoditi Kučićkin program pod parolom "Grad za tebe". Pa neka neko kaže da ovo nije postizborna prijevara birača i da lošinjska politika nije sveopći kažin.
Cijela situacija na otoku je jedan veliki kažin, eto jučer požari na dva mjesta ,izgorjelo vi3e od deset auta, nitko da se zapita zasto neki navodni vlasnici ceste kojom bi legalno prijavljeni turisti mogli doći do kuća koje su unajmili moraju ostavljati svoja vozila na divljim parkiralistima, stavljaju lance i katance i ne dozvoljavaju prolaz do legalnih kuća u uvali Studencic i Liski, a s drufe strane bespravni graditelji dižu vile uz more, nitko ih ne kontrolira, ruše stoljetne suhozide, mrve malčerima prekrasnu prirodu, prave auto putove i onda stavljaju lance i katance ?
Zašto nadležni ne reagiraju ?
Treba zvati Potragu, oni uspiju dobiti odgovore koje mi stoka sitnog zuba ne možemo dobiti.
Lokalni šerifi rade što im padne na pamet i nitko im ništa ne može.
Jedan od tih šerifa i bespravnih graditelja prijeti vatrenim oružjem, mal prenoći u stanici i dalje maltretira koga stigne.
Nikom ništa.
Pozna prave ljude na pravim mjestima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ErupcijaGost 2021-07-22 20:34
Nije problem bespravna gradnja samo u Liski i Studenčiću.Cije le Kurile su veliko bespravno gradilište gdje se događa veliko devastiranje prirode.Grad Mali Lošinj izgleda uopće ne zanima što se ovaj otok uništava i pretvara u divlji zapad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Podrška devastaciji nečinjenjemPMS 2021-07-23 08:50
Citat Gost:
Nije problem bespravna gradnja samo u Liski i Studenčiću. Cijele Kurile su veliko bespravno gradilište gdje se događa veliko devastiranje prirode. Grad Mali Lošinj izgleda uopće ne zanima što se ovaj otok uništava i pretvara u divlji zapad.
Ako pod Grad Mali Lošinj misliš na gradsku vlast, tj. na gradonačelnicu, Gradsko vijeće i gradsku upravu stvar je još gora. Nije da ih uništavanje otoka i pretvaranje u divlji zapad ne zanima, nego svojim nečinjenjem to prešutno podržavaju. Ne žele se zamjeriti utjecajnim bespravnim graditeljima. Nažalost, birači su po tko zna koji put opet izabrali vlast koja ne želi promjene, tako da su i sami suodgovorni. A najgore je što unatoč svemu ostaju pasivni i dopuštaju da ih se vuče za nos.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Vitalni bespravni graditeljigost 2021-07-22 14:26
Citat Otok kažin:
... bespravni graditelji dižu vile uz more, nitko ih ne kontrolira, ruše stoljetne suhozide, mrve malčerima prekrasnu prirodu, prave auto putove i onda stavljaju lance i katance ?
Zašto nadležni ne reagiraju ?
Lošinj nazivaju otok vitalnosti, a vitalni su samo bespravni graditelji vila i putova. Nadležni će se trgnuti tek kad im USKOK zakuca na vrata. Ako i tada. Jer Gradonačelnica je pod istragom USKOKA ali je uzela odmor od naporne izborne kampanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kriminal na otoku vitalnostiPoskok 2021-07-22 19:18
Citat gost:
Citat Otok kažin:
... bespravni graditelji dižu vile uz more, nitko ih ne kontrolira, ruše stoljetne suhozide, mrve malčerima prekrasnu prirodu, prave auto putove i onda stavljaju lance i katance ?
Zašto nadležni ne reagiraju ?
Lošinj nazivaju otok vitalnosti, a vitalni su samo bespravni graditelji vila i putova. Nadležni će se trgnuti tek kad im USKOK zakuca na vrata. Ako i tada. Jer Gradonačelnica je pod istragom USKOKA ali je uzela odmor od naporne izborne kampanje.
Možda računa da je štiti članska iskaznica. Ali kad nije zaštitila ovu kapitalku neće ni jednu provincijsku šerifica.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
042 # Namazankogost 2021-07-13 17:06
Okmažić je ogadio Bušića da je HDZ-ov igrač, da bi prošao na izborima i onda je otrčao HDZ-u. Kakav prefriganac.

Za sada se zna da je za nagradu ušao u gradsko povjerenstvo za dodjelu javnih površina, a što će još dobiti ostaje za vidjeti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
238 # žabokrečinaHELP 2021-07-13 17:17
Citat gost:
Okmažić je ogadio Bušića da je HDZ-ov igrač, da bi prošao na izborima i onda je otrčao HDZ-u. Kakav prefriganac.

Za sada se zna da je za nagradu ušao u gradsko povjerenstvo za dodjelu javnih površina, a što će još dobiti ostaje za vidjeti...
na ovom otoku nema poštenja, uvijek samo močvara
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # Uvijek može goreKomentator 2021-07-15 12:27
na ovom otoku nema poštenja, uvijek samo močvara

Kakvo jexeno poštenje. Svi ližu guzicu gradonačelnici i veterinaru i svakog drugog Lošinjana nije briga za njihov kriminal, sutra će ponovno glasati za njih.

Nervoza u glasu Deve i ona dva mala uhljeba Volarićke i Dragoslavićke na vijeću sve govori. Ništa ih više ne zanima osim da uhljebe sve svoje i krenu se obračunavati s Kruljcem i vodovodom. Samo što tad nehotice izostavljaju Punta Križu i cijevi koje vode do zemljišta familije Kučić. Što mala Volarićka ne govori o kaznama njenog oca zbog propuštanja na tehničkom pregledu?

Lošinj nije u raljama krimimala već zadrtog naroda koji puši svaki kuxac koji im serviraju u ukrasni celofan, a ne shvaćaju da su unutra zamotani darovi samo za odabrane!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # Govna u celofanuZt 2021-07-15 13:40
Citat Komentator:
Lošinj nije u raljama krimimala već zadrtog naroda koji puši svaki kuxac koji im serviraju u ukrasni celofan, a ne shvaćaju da su unutra zamotani darovi samo za odabrane!
Dobar dio tog naroda ipak je shvatio da mu se u celofanu podmeću bezočne laži pa nije glasao ni za Kučičku ni za HDZ. Birače se javno vabilo slatkorječivim pozivima na zajedništvo, a potajno plašilo izmišljenom građevinskom mafijom iz Cresa. No produkciju i širenje Kučićkinih predizbornih laži financirali su već udomaćeni klijenti gradske vlasti popularno nazvani lošinjska mafija.
No kad se sagleda odnos službeno prikazanih prihoda i rashoda njezine kampanje prema opsegu medijskih istupa postaje očigledno da je pored javnih primala i tajne donacije. Naime, primitke i izdatke je prikazala u gotovo istom iznosu od oko 65.000 kuna što je vrlo sumnjiv iznos. Jer samo jedna duplerica u Novom listu stoji otprilike toliko, a uz ostale predizborne nastupe u tiskanim medijima objavila je na FB čak 14 (četrnaest) profesionalno režiranih video spotova. Među njima je bilo i sedam (7) propagandnih spotova objavljenih pod nazivom Đir TV i Đir Academia u produkciji obrta VE-DA M Davora Jurkotića, komičara, zabavljača i voditelj raznih humorističnih programa.Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Djedovinagost 2021-07-16 09:20
Citat Zt:
Citat Komentator:
Lošinj nije u raljama krimimala već zadrtog naroda koji puši svaki kuxac koji im serviraju u ukrasni celofan, a ne shvaćaju da su unutra zamotani darovi samo za odabrane!
Dobar dio tog naroda ipak je shvatio da mu se u celofanu podmeću bezočne laži pa nije glasao ni za Kučičku ni za HDZ. Birače se javno vabilo slatkorječivim pozivima na zajedništvo, a potajno plašilo izmišljenom građevinskom mafijom iz Cresa. No produkciju i širenje Kučićkinih predizbornih laži financirali su već udomaćeni klijenti gradske vlasti popularno nazvani lošinjska mafija.
No kad se sagleda odnos službeno prikazanih prihoda i rashoda njezine kampanje prema opsegu medijskih istupa postaje očigledno da je pored javnih primala i tajne donacije.
Dio troškova za vabljenje birača sigurno je platio Grad. Jer Lošinj je otok njenih djedova. U knjigama Grada troškovi njene promidžbe će biti pod Ostale usluge (AOP 036 do 041)
FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ O FINANCIRANJU IZBORNE PROMIDŽBE ZA RAZDOBLJE OD 08.04.2021. DO 29.06.2021.
izbori.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Sasvim osobne stvari A. K.Diditi 2021-07-16 10:39
Citat gost:
Dio troškova za vabljenje birača sigurno je platio Grad. Jer Lošinj je otok njenih djedova.
Ovaj đir s komičarom sigurno smo platili svi kao Grad. Ana nam priča o sasvim osobnim stvarima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ...Tik Tok 2021-07-16 14:46
Šta kaže, je li se procijepila?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ...Komentator 2021-07-16 21:00
Citat Tik Tok:
Šta kaže, je li se procijepila?
Brašnom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Nema cjepivaDiditi 2021-07-17 10:05
Citat Tik Tok:
Šta kaže, je li se procijepila?
Ne kaže da li se procijepila protiv korone, ali sigurno nije protiv sudova i nezavisnih medija. Značka HDZ-a više nije cjepivo od zakonskih posljedica kriminala, samovolje, sukoba interesa i nerada. Imunitet hadezejskog krda više ne postoji čak ni kad si predsjednica lokalnog ogranka.
Status na fejsu:
Na 33. sjednici Gradskog vijeca, ujedno i zadnjoj po mandatu 2017.-2021. Gradonačelnica je navela kako zalitelj nije ispunio uvjete za dodjelu poticaja i kako sud donosi odluku dali je podzakonski akt zakonit pa će se nakon toga postupati nakon cega je ponovno ponovila kako osoba nije ispunjavala uvjete za dobivanje poticaja.
Iz presude Visokoupravnog suda očito je kako u ovom slučaju Grad Mali Losinj nije ispunjavao uvjete za davanje poticaja, a obzirom da su isti davani prema nevažećoj odluci koju je donijela Gradonačelnica umjesto Gradskog vijeca. #gradzatebe
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # Van svake pametiNN 2021-07-17 11:42
Poznato je da stručne službe Grada već godinama bahato i samovoljno tumače odredbe zakona onako kako to njima najbolje odgovara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Sječa kadrovaDiditi 2021-07-17 13:39
Citat NN:
Poznato je da stručne službe Grada već godinama bahato i samovoljno tumače odredbe zakona onako kako to njima najbolje odgovara.
Ne tumače Stručne službe zakone kako to njima odgovara nego kako to od njih zahtijeva gradonačelnica. Službe su tu da joj služe i izvršavaju njenu volju. U prošlom mandatu je uz pomoć pravnika i psihologa provela sječu pročelničkih funkcija, a u ovome će zasjeći niže da se riješi nepodobnih kadrova i napravi mjesta podobnima i zaslužnima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
318 # ...Čaram baram 2021-07-17 16:31
Jedna od tih gradskih službi su i lokalni mediji koji sada očajnički nastoje obraniti gospođu koja ih financira. Visoki upravni sud donese odluku koju sad Kučićka nastoji osporiti preko novinara koji je novi auto vjerojatno dobio na srećki Hrvatske lutrije. I kada pomisliš da će bar napisati koju pametnu oni opet zamaskiraju javnost kako njima odgovara. Ovo svijet nije vidio!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Ne samo da laže...gost 2021-07-17 19:49
Gradonačelnica i njene „stručne“ službe regirajući na sramotu oko ukidnja Programa poticaja, u svom stilu petljaju, lažu i pokušavaju sve svaliti na prethodnog gradonačelnika. Tako i danas javno, za Otoci.net, lažu kada tvrde: „Kako je i ranijih godina bio slučaj da je ovakav Progam donosio gradonačelnik, tako je i donositelj predmetnog Programa bila gradonačelnica“ . Nikad njen prethodnik nije donio takav Program poticanja poduzetništva. U mandatu njenog prethodnika je Gradsko vijeće usvojilo „Pravilnik o načinu dodjele i korištenju sredstava potpora za poljoprivredu, obrt, malo i srednje poduzetništvo“. Dakle gradonačelnica se još jednom usudila javno lagati. Ali nije problem samo to što laže. Problem je kako uopće radi. Tako je prema ukinutom aktu potpunog naziva Program mjera poticanja poduzetništva na području Grada Malog Lošinja za razdoblje 2018. – 2020., koji dakle vrijedi do 31.12.2020., gradonačelnica objavila javni poziv s rokom prijave do 29.12.2020. i to do 15 sati. 4.1.2021. gradonačelnica je objavila sretnu vijest da je na posljednji dan 2020.godine potpisala i otpremila ugovori za potpore za 89 poduzetnika i poljoprivrednik a s područja Grada Malog Lošinja u visini od 445 tisuća kuna. U zadnja dva dana u 2020.g. inače troma i nesposobna uprava i njeno povjerenstvo je obradila sve zahtjeve, provjerila prijave i evaluirala ih te predložila gradonačelnici dodjelu potpora. Gradonačelnica je prihvatila prijedloge i potpisala ugovore i otpremila ih sretnim dobitnicima gotovo istovremeno. Suprotno dobroj praksi gradonačelnica je prva potpisala ugovore. Jasno je dakle da se radi o fingiranju postupka jer u 2020. g. nije imala potpisane ugovore o dodjeli potpora. Problem je što gradonačelnica nije svjesna da je takvim natječajem i takvom procedurom kršila i vlastiti Program koji je program za period 2018.-2020.g. a sredstva je isplatila u 2021.g. temeljem lažne obveze iz 2020. godine, a što je sama priznala jer je objavila da je zadnjeg dana prethodne godine tek otpremila ugovore na 89 adresa. Tako je, ili će, isplatiti 2021. godine nepostojeće obveze temeljeme Programa koji je vrijedio za 2020. g. Ta sredstva je gradonačelnica planirala u Proračunu za 2021. g. A zanimljivo je što je i koliko planirala subvencija za ovu 2021. godinu. Za subvencije poduzetnicima i poljoprivrednic ima u okviru Programa mjera poticanja poduzetništva na području Grada Malog Lošinja planirala je 570.000,00 kn. Od toga 445.000 kuna otpada na poticaje iz Programa za 2020.g. Dakle ove godine se poduzetnici mogu nadati pomoći od samo 125.000 kuna. Koji su prioriteti gradonačelnice pokazuje predviđenih 1.800.000 kuna subvencija trgovačkom društvu Loger d.o.o, koje, kako je obrazložila u prijedlogu Proračuna, Grad Mali Lošinj planira preuzeti u svoje vlasništvo.

Konstituiranje novg saziva Gradskog vijeća i formiranje nove većine temeljem kupovine bivšeg oporbenoh lidera i njegova dva žetončića, garantira nam i dalje ovakve postupke dokazano neuračunljive gradonačelnice ali i daljnje propadanje ovoga grada. Za to odgovornost ovaj put ne snose građani već Dubravko Devčić i Akcija mladih koji su bezobrazno prevarili birače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
325 # uzurpacija ovlastiGost 2021-07-17 19:58
Citat Čaram baram:
Jedna od tih gradskih službi su i lokalni mediji koji sada očajnički nastoje obraniti gospođu koja ih financira. Visoki upravni sud donese odluku koju sad Kučićka nastoji osporiti preko novinara koji je novi auto vjerojatno dobio na srećki Hrvatske lutrije. I kada pomisliš da će bar napisati koju pametnu oni opet zamaskiraju javnost kako njima odgovara. Ovo svijet nije vidio!
Purić se svojski potrudio da opravda prihod portala iz gradskog Proračuna, ali nije mogao izbjeći činjenicu da si je gradonačelnica prisvojila ovlast koja joj ne pripada. Pa je napisao "Ipak, u rješenju Visokog upravnog suda stoji da je donošenje ovakvog programa u nadležnosti predstavničkog, a ne izvršnog tijela, dakle Gradskog vijeća, a ne gradonačelnice. To što je učinila stručno se zove uzurpacija ili po naški svojatanje. A može joj biti: Lošinj je otok njenih djedova (citiram iz njenog izbornog programa)
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Pitam se pitam...Ljubopitljivi 2021-07-17 20:15
Baš me zanima da li je među tim sretnim dobitnicima potpora za poljoprivredu i sadašnji predsjednik Gradskog vijeća?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Potpora budućem predsjedniku GVInformer 2021-07-17 21:29
Citat Ljubopitljivi:
Baš me zanima da li je među tim sretnim dobitnicima potpora za poljoprivredu i sadašnji predsjednik Gradskog vijeća?
Da, Dubravka Devčić je jedan od 89 sretnika kojima je gradonačelnica zadnjeg dana prošle godine poslala potpisani ugovor o potpori. Sadašnji predsjednik Gradskog vijeća je tada u funkciji vođe oporbe, i vjerovali ili ne, predsjednika gradonačelničin og Savjeta za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj dobio 7.000 kn Sredstva iz Programa, koji pokazat će se kasnije nije imala pravo donijeti gradonačelnica, za 2020.g. su mu plaćena 26.1.2021.g.

i.imgur.com/oREETwa.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
130 # jadno i ljigavoFuj 2021-07-17 20:47
Kako je ovo jadno i ljigavo kad ti urednik portala koji obično izvještava ima li ribe na ribarnici piše obrazloženja.
Nema ni morala ni hrabrosti stati pred građane, pogledati ih u oči i priznati da je nesposobna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Pitanje za milijun kunaKomentator 2021-07-17 22:38
Citat Fuj:
Kako je ovo jadno i ljigavo kad ti urednik portala koji obično izvještava ima li ribe na ribarnici piše obrazloženja.
Nema ni morala ni hrabrosti stati pred građane, pogledati ih u oči i priznati da je nesposobna.
Zna li se gdje je gradonačelnica?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Zna seRz brzotrz 2021-07-18 07:00
Citat Komentator:
Zna li se gdje je gradonačelnica?
Zna se. U HDZu je. Zato se ne zna di su pare od prodaje škole.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # đirdnevni red 2021-07-18 09:38
Zar nije u svom prirodnom ambijentu, na riječkom Korzu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Živopisna HDZ-ova gradonačelnicaPaparazzo 2021-07-18 10:04
Citat dnevni red:
Zar nije u svom prirodnom ambijentu, na riječkom Korzu?
Poziranje kao za Đir Ivice Tomića po riječkom Korzu, Jurkotićeve Đireve i svog službenog paparazza je njen pravi poziv i smisao života. Položaj gradonačelnice ju čini vidljivijom za medije nego da radi kao ekonomistica pa se zato grčevito borila za reizbor. Nije štedjela ni najkičastiju demagogiju, a ni raskošna obećanja. U rubrici Politika&krimin al je opisana kao "Živopisna HDZ-ova gradonačelnica" . U članku o tome da "ne čini ništa da se gradu vrati 21,6 milijuna kn. Među dužnicima su i njezin tata i brat".
telegram.hr/.../...
Đir po riječkom Korzu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Lošinj je otok mojih djedova, ali je Korzo moj prirodni ambijentLa La Land 2021-07-18 11:31
Citat dnevni red:
Zar nije u svom prirodnom ambijentu, na riječkom Korzu?
Za onoga kome je trebalo 10 godina da završi ekonomiju u Rijeci, Korzo svakako predstavlja prirodni okoliš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # manje korza više knigemeštar 2021-07-18 13:51
za 10 godina je mogla završiti 2 faxa, uz ekonomiju recimo jos i pravo, možda bi bolje znala čitati zakone sa kojima eto ima problema, mada joj ni ekonomija ne ide baš najbolje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ....gost 2021-07-18 19:01
Citat meštar:
za 10 godina je mogla završiti 2 faxa, uz ekonomiju recimo jos i pravo, možda bi bolje znala čitati zakone sa kojima eto ima problema, mada joj ni ekonomija ne ide baš najbolje
Sa deset godina studiranja mogla je ekonomiju imati u malom prstu, ali ona je tražila da GV donese odluku o "poduzimanju prethodnih radnji radi preuzimanja trgovačkog društva Loger d.o.o." jer da prije sklapanja ugovora treba ispitati "odlučne činjenice o samom društvu, njegovoj financijskoj-kn jigovodstvenoj dokumentaciji te stanju društva u odnosu na izvršenje preuzetih ugovornih obveza." Te "prethodne radnje" trebala je obaviti bez odluke GV i to sama. Kao ponosni posjednik diplome magistre ekonomije morala bi znati čitati bilance i podatke o obvezama i potraživanjima tvrtke Loger d.o.o. Znači ako je nešto naučila u tih deset godina studiranja mogla je bez pomoći izvana utvrditi "odlučne činjenice o samom društvu...". A vrhunac ove farse bio je neki odvjetnik koji je umjesto nje kao predlagateljice bio izvjestitelj o toj točki dnevnog reda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # menadžment sanitarnog čvoraAlibaba 2021-07-19 10:44
Citat meštar:
za 10 godina je mogla završiti 2 faxa, uz ekonomiju recimo jos i pravo, možda bi bolje znala čitati zakone sa kojima eto ima problema, mada joj ni ekonomija ne ide baš najbolje
Na kraju svog lirskog izbornog programa za Lošinj koji započinje frazama "otok njenih djedova, bezvremenske ljepote", "naš dom poseban među tisuću otoka" (znači samo poseban, a ne prvi od tisuću otoka kako je prije 4 godine obećavala) hvatala je birače na mamac svoje stručne biografije. Da izdramči glasove objavila je u trećem licu (kao, napisao netko objektivan, a ne ona) Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci na smjeru Menadžment te stekla zvanje magistre ekonomije.
Radno iskustvo stjecala je u segmentu nautičkog turizma, radeći u obiteljskoj tvrtki.
Stručno se usavršavala pohađajući edukacije i seminare usmjerene prema komunikaciji i menadžmentu ljudskih potencijala, poput usavršavanja za menadžment ljudskih potencijala na poslovnom učilištu Experta, seminara kvalitetne komunikacije u sklopu programa Teorije izbora, realitetne terapije i Lead Managementa pri Uredu za kvalitetnu komunikaciju i stručno usavršavanje

Nekome s takvim formalnim kvalifikacijama i usavršavanjem baš za menadžment ljudskih potencijala nije trebala pomoć psihologa i pravnika da reformira gradsku upravu i riješi se pročelnica.
A rad na održavanju sanitarnog čvora i inkasiranju usluge priveza jahti u obiteljskoj tvrtki nazvati stjecanjem iskustva "u segmentu nautičkog turizma" zvuči u najmanju ruku kao zafrkancija. Da ne upotrijebim ružniji izraz.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # AlumniNN 2021-07-19 12:50
Rođena 1978. diplomirala 2008. godine. Studirala je do svoje 30 godine. Ima tu i 12 godina studija, ali nećemo cjepidlačit.

Mora da je tati pao velik kamen sa srca, pa ju je odmah zaposlio na odgovarajuću poziciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Studiiiiiiiranj e ....Alibaba 2021-07-19 13:13
Citat NN:
Rođena 1978. diplomirala 2008. godine. Studirala je do svoje 30 godine. Ima tu i 12 godina studija, ali nećemo cjepidlačit.
Studiozno se bavila studiranjem. Temeljito je proučavala materiju tako da je sada vrhunski stručnjak za menadžment ljudskih potencijala i kvalitetnu komunikaciju u sklopu programa Teorije izbora, realitetne terapije i Lead Managementa. Zato se i čudim što je tražila pomoć psihologa i pravnika da riješi jednostavan problem menadžmenta ljudskih potencijala.Citat:
Mora da je tati pao velik kamen sa srca, pa ju je odmah zaposlio na odgovarajuću poziciju.
Održavanje sanitarnog čvora i inkasiranje usluge priveza jahti? Sigurno je prepoznao korist od edukacije za kvalitetnu komunikaciju i realitetnu terapiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Da padneš na dupedocent 2021-07-19 07:49
Još nisam čuo da je netkome trebalo 10 godina da završi ekonomiju.
To znači 10 godina luftanja.
Nakon toga, što? Kod tate u biljetarnici.
Pa onda politička fikus karijera, i dalje znamo... čitamo po portalima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Preko zahoda do politikeZ.T. 2021-07-19 09:08
Citat docent:
Nakon toga, što? Kod tate u biljetarnici.
Pa onda politička fikus karijera, i dalje znamo... čitamo po portalima.
Uz biljeterski posao kod oca je radila i kao toalet manager. Ili po naški kao klozet frau. Iskustvo sa zahodskim poslovanjem koristilo joj je u političkoj karijeri.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # OMGOMG 2021-07-19 17:49
Di si bio, šta si radio, ništa.
Nema ta pojma o životu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # IpakMagda 2021-07-19 19:12
Citat OMG:
Di si bio, šta si radio, ništa.
Nema ta pojma o životu.
Ono najvažnije nije ostavila za sobom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...tata Violeta 2021-07-19 09:49
Citat docent:
Još nisam čuo da je netkome trebalo 10 godina da završi ekonomiju.
To znači 10 godina luftanja.
Nakon toga, što? Kod tate u biljetarnici.
Pa onda politička fikus karijera, i dalje znamo... čitamo po portalima.
U moje doba se ekonomija u Rijeci upisivala kao đoker, odnosno kao treća opcija, ako ne upadneš na neki od prestižnijih fakulteta. I obično se diplomiralo u predviđenim rokovima. Dobro, nekima je to bila jedina opcija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Sigurna okladagost 2021-07-19 14:46
Citat Komentator:
Citat Fuj:
Kako je ovo jadno i ljigavo kad ti urednik portala koji obično izvještava ima li ribe na ribarnici piše obrazloženja. Nema ni morala ni hrabrosti stati pred građane, pogledati ih u oči i priznati da je nesposobna.
Zna li se gdje je gradonačelnica?
Gdje je gradonačelnica poznato je samo njenom zamjeniku. Iako je netragom nestala i nitko ne zna gdje je bila, zna se kad će se vratiti i zašto! Vratit će se sigurno sutra i navečer že biti na otvranju Osorskih glazbenih večeri i to samo zbog toga jer to prate mediji a prenosi i televizija. Primam okladu da će sutra navečer biti u Osoru i veselo se osmijehivati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Bezvlađe??... 2021-07-19 23:26
Gradjani moraju znati gdje im je gradonacelnica
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Propuštena prilikaŽuja 2021-07-20 09:54
Citat gost:
Zna li se gdje je gradonačelnica?
Citat:
Gdje je gradonačelnica poznato je samo njenom zamjeniku. Iako je netragom nestala i nitko ne zna gdje je bila, zna se kad će se vratiti i zašto! Vratit će se sigurno sutra i navečer že biti na otvranju Osorskih glazbenih večeri i to samo zbog toga jer to prate mediji a prenosi i televizija. Primam okladu da će sutra navečer biti u Osoru i veselo se osmijehivati.
Ne bih se kladio. Propustila je nazočiti misi u crkvi Uznesenja Marijina u Osoru u nedjelju a koju je prenosila HTV. Bila joj je to prilika da ubije tri muhe jednim udarcem: Da se pred širom TV javnosti prikaže kao vjernica, kao glazbeno kulturna političarka i da prikaže prigodni outfit i styling.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Prijam kod Zokijagost 2021-07-20 10:58
Osim slikanja na misi za TV propustila je i čast da je primi predsjednik Milanović. Razgovarao je u četvrtak u Uredu predsjednika s predsjednikom Osorskih glazbenih večeri Josipom Nalisom, ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Malog Lošinja Martinom Lipovac i članom Upravnog odbora Osorskih glazbenih večeri Berislavom Šipušom, uoči otvaranja ovogodišnjeg festivala. Čast je prepustila Martini Lipovac koja se isto voli slikati.
tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ...N.N. 2021-07-20 12:10
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # DirektoricavVv 2021-07-20 12:25
Plavuša je bila direktorica OGV ali nije dugo trajala :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ...Vito 2021-07-20 13:28
Citat vVv:
Plavuša je bila direktorica OGV a li nije dugo trajala :P
A opet je došla na svoje uz svesrdnu pomoć bivšeg ministra turizma i stranke poznate kao zločinačka organizacija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Bezgranično davanje sebevVv 2021-07-20 15:03
Ali biti direktorica Osorskih glazbenih večeri bilo je puno glamuroznije od ravnateljice provincijskog pučkog učilišta. I to joj je namjestio bivši gradonačelnik a kao Sanaderov miljenik još i član Sabora. Nije baš potrajalo, ali dovoljno dugo da na portalu bude predstavljena pod naslovom "Martina Turkalj - trnovitim putem do uspjeha". Na pitanje "Prema vašim iskustvima, što je jednoj ženi potrebno za uspješan balans između privatnog i poslovnog uspjeha?" odgovorila je da "Tajna balansa leži u kvalitetnoj organizaciji, bezgraničnom davanju sebe - i na jednom i na drugom polju. Raditi ono što volite čini vas sretnima i zadovoljnima, u situaciji ste da možete osjetiti čaroliju pozitivne energije. Vjerujem da nas pored vlastitog osjećaja zadovoljstva, prema uspjehu može usmjeriti i nesebična podrška i razumijevanje obitelji i prijatelja."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # U dobrom društvugost 2021-07-20 17:53
Citat gost:
Razgovarao je u četvrtak u Uredu predsjednika s predsjednikom Osorskih glazbenih večeri Josipom Nalisom, ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Malog Lošinja Martinom Lipovac i članom Upravnog odbora Osorskih glazbenih večeri Berislavom Šipušom
Gdje god takneš POLITIKA & KRIMINAL: Bivši ministar Berislav Šipuš osuđen na godinu dana zatvora zbog izvlačenja novca
Optužen je da je oštetio državni proračun za više od 68 tisuća kuna
telegram.hr/.../...
HDZ se oglasio priopćenjem o medijskim navodima prema kojima je Berislav Šipuš, ministar kulture, prošlog vikenda uhvaćen kako pijan vozi auto, te mu je izmjereno 1,1 promila
tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...gost 2021-07-20 19:56
Citat gost:
Citat gost:
Razgovarao je u četvrtak u Uredu predsjednika s predsjednikom Osorskih glazbenih večeri Josipom Nalisom, ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Malog Lošinja Martinom Lipovac i članom Upravnog odbora Osorskih glazbenih večeri Berislavom Šipušom
Gdje god takneš POLITIKA & KRIMINAL: Bivši ministar Berislav Šipuš osuđen na godinu dana zatvora zbog izvlačenja novca
Optužen je da je oštetio državni proračun za više od 68 tisuća kuna
telegram.hr/.../...
HDZ se oglasio priopćenjem o medijskim navodima prema kojima je Berislav Šipuš, ministar kulture, prošlog vikenda uhvaćen kako pijan vozi auto, te mu je izmjereno 1,1 promila
tportal.hr/.../...
Stupovi društva?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # MISLI NA DRUGE, CIJEPI SE!gost 2021-07-20 12:37
Citat Žuja:
Propustila je nazočiti misi u crkvi Uznesenja Marijina u Osoru u nedjelju a koju je prenosila HTV. Bila joj je to prilika da ubije tri muhe jednim udarcem: Da se pred širom TV javnosti prikaže kao vjernica, kao glazbeno kulturna političarka i da prikaže prigodni outfit i styling.
A bila je to prilika i da se istakne kao predsjednica stožera CZ u doba Korone :lol: Nekoliko snimaka TV prijenosa mise u Osoru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # ????gost 2021-07-23 09:45
Nisam siguran da je dodavanje hostije iz ruke u ruku u skladu s mjerama protiv pandemije. Šta kaže predsjednica stožera?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # I bi tako...gost 2021-07-20 21:09
Kao što sam i rekao radi se o sigurnoj okladi kad sam tvrdio da će se nestala gradonačelnica pojaviti večeras na otvaranju OGV. Eno je na 3 programu HTV, drži govor...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Aferim na demagogiji!Zozo 2021-07-21 09:00
Citat gost:
Kao što sam i rekao radi se o sigurnoj okladi kad sam tvrdio da će se nestala gradonačelnica pojaviti večeras na otvaranju OGV. Eno je na 3 programu HTV, drži govor...
Jesi vala, pogodio si! A nakon skoro mjesec dana šutnje otkako je na fejsu svojim dragim Ilovčanima čestitala blagdan Sv. Petra i Pavla jučer je fejsbučila "Svim vjernicima islamske vjeroispovijest i na području Grada Malog Lošinja, ali i cijele Republike Hrvatske najiskrenije čestitke povodom Kurban Bajrama! Bajram Šerif Mubarek Olsun!".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Profesija: obmanjivačgost 2021-07-21 10:46
Kao što je poznato, političari su majstori umijeća obmane. A na svojoj službenoj FB stranici Ana Kučić ponosno ističe svoje zanimanje
Ana Kučić
@ana.kucic.official · Političar
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # EU fond za promociju političaraAlan Ford 2021-07-21 13:23
Citat gost:
Kao što je poznato, političari su majstori umijeća obmane. A na svojoj službenoj FB stranici Ana Kučić ponosno ističe svoje zanimanje
Ana Kučić
@ana.kucic.official · Političar
Ana Kučić - političar nas malo niže na fejsu obmanjuje i o projektu »Čuvajmo zdravlje otočana«. Piše Najvažnije je da smo kroz ovaj projekt učinili sve što je bilo moguće da podignemo razinu svijesti svih naših građana, posebice mladih osoba, o zdravim životnim navikama! ali nigdje se ne navode rezultati istraživanja i evaluacije projekta koji potvrđuju da je razina svijesti zaista podignuta. Članak u Novom listu ističe da je za povod zajedničkom slikanju u medijima utrošeno gotovo pola milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Razina svijesti njihovih građanaPMS 2021-07-21 15:36
Citat Alan Ford:
Piše Najvažnije je da smo kroz ovaj projekt učinili sve što je bilo moguće da podignemo razinu svijesti svih naših građana,....
novilist.hr/.../...
Pitam se da li je Kučićka svjesna kakvu glupost je izvalila. A možda zna da njenim velikim obožavateljmai na fejsu ne smeta bahata tvrdnja da su učinili sve što je bilo moguće a ni proizvoljna tvrdnja da je to najvažnije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mi, vi, oni, naši, vaši ....Fabio 2021-07-26 08:31
Citat Alan Ford:
Ana Kučić - političar nas malo niže na fejsu obmanjuje i o projektu »Čuvajmo zdravlje otočana«. Piše Najvažnije je da smo kroz ovaj projekt učinili sve što je bilo moguće da podignemo razinu svijesti svih naših građana, posebice mladih osoba, o zdravim životnim navikama! ali nigdje se ne navode rezultati istraživanja i evaluacije projekta koji potvrđuju da je razina svijesti zaista podignuta. Članak u Novom listu ističe da je za povod zajedničkom slikanju u medijima utrošeno gotovo pola milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.
novilist.hr/.../...
Zanima me tko su to MI u bahatoj rečenici "]Najvažnije je da smo kroz ovaj projekt učinili sve što je bilo moguće da podignemo razinu svijesti svih naših građana..." i čiji smo onda to mi građani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Poza s lepezomgost 2021-07-23 09:29
Citat gost:
Kao što sam i rekao radi se o sigurnoj okladi kad sam tvrdio da će se nestala gradonačelnica pojaviti večeras na otvaranju OGV. Eno je na 3 programu HTV, drži govor...
A na službenoj FB stranici je objavljeno 40 fotki. Njen dvorski fotograf ju je snimio dok pozira raznježen pogled na izvođače uz koketno mahanje crnom lepezom. Kraj nje ministrica, a iza nje sluga poslušni.

...
..
.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # sluga poslušniOpus 1 2021-07-23 12:50
Opće je poznato da je imenovani veliki znalac i ljubitelj klasične glazbe. Vidi se sa kako velikim intenzitetom procesira svaku pojedinu notu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Dogovorna šutnja o MrtvaškojUZP 2021-12-03 10:04
Citat gost:
Okmažić je ogadio Bušića da je HDZ-ov igrač, da bi prošao na izborima i onda je otrčao HDZ-u. Kakav prefriganac.
Za sada se zna da je za nagradu ušao u gradsko povjerenstvo za dodjelu javnih površina, a što će još dobiti ostaje za vidjeti...
Akcija mladih: Za događaje u luci Mrtvaškoj odgovoran je ŽLU Mali Lošinj
Akcija mladih predlaže primorsko-goran skom županu Zlatku Komadini da raspusti Upravno vijeće Županijske lučke uprave.
No da ne bude zabune, ovo ne predlaže lošinjska nego rječka Akcija mladih koja je na izborima dobila jedno mjesto u Gradskom viječu Malog Lošinja jer se prikazivala kao protivnik HDZ-u. Odmah nakon izbora se zajedno s Devčićevom grupom udružila s Kučićkinim HDZ-om.
jutarnji.hr/.../...
Vijećnica malološinjske Akcije mladih o događajima oko lučice Mrtvaška šuti kao zalivena kao i ostali gradonačelničin i pajaci u GV. Šuti Devčić, šute njegove vijećnice, a šuti i Živković.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
98 # MladiFranko 2021-07-14 06:55
Citat perač:
svi su skoro iz te grupe prošli Bojaninu školu u udruzi , a svesrdno ih podržala naivna mladež hdz-a.
Je li ovo istina?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # Naslov (obavezno)Ime 2021-07-16 08:35
Citat Franko:
Citat perač:
svi su skoro iz te grupe prošli Bojaninu školu u udruzi , a svesrdno ih podržala naivna mladež hdz-a.
Je li ovo istina?
Glupo pitanje. Da si samo nastavio čitati komentare na onom članku našao bi:Citat Bojana Genov:
Istina je, neke od ovih mladih poznajem od njihove dječje dobi i ponosna sam na to, ali ne iz razloga koje pretpostavlja anonimni pljuvač. Za razliku od njega koji ih analizira s premise njihove nesposobnosti i zavisnosti, ja mlade ne patroniziram. Pristupam im s poštovanjem i ravnopravno. Učim od njih kao što oni uče od mene. Ne manipuliram osobama koje poštujem, u čiji ljudski integritet i građansku odgovornost vjerujem. Iza ove liste ne stojim niti ja niti, uvjerena sam, itko drugi. Sačinjavaju je mladi obrazovani, ambiciozni ljudi koji znaju da su promjene potrebne i koji imaju ideje i vještine kako ih postići. Ako je imalo mog utjecaja i vrijednosti koje im pokušavam usaditi ugrađeno u djelovanje nekoga od njih koji su mi učinili radost da su nekad bili moja djeca, da, onda sam ponosna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Likovi iz bajke... 2021-07-20 23:22
Leteći medvjedići i veterinar, savršena kombinacija za kaos!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...Matteo 2021-07-23 20:01
Citat Opus 1:
Opće je poznato da je imenovani veliki znalac i ljubitelj klasične glazbe. Vidi se sa kako velikim intenzitetom procesira svaku pojedinu notu.
Meni se čini kao da samo ima izvjesnih probavnih teškoća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Vrijedilo je ...

  Deva 26.01.2022 15:33
  Riva
  Vidim danas nova tema na našem otočju. Sada i Cresani kao Ilovčani nezadovoljni rivom, jar ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hahar 26.01.2022 15:27
  Demokracija
  Demokracija je ozbiljna stvar koju treba godinama graditi i poštivati pravila ponašanja.
   
 • Vrijedilo je ...

  Bambi 26.01.2022 10:18
  Pitanja po partijskom zadatku
  Nedićeva pitanja nisu poslužila samo za predstavu gradonačelnice nego i da se oporbi oduzme ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Bjesomar 25.01.2022 17:54
  Policija trenira strogoću
  “Udri munjo, pukni grome… zar i ti pavijanu s Frkom nijesi u Ukrajini”, komentar je s ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 25.01.2022 14:16
  Predstava za naivne
  Nakon njenih izlaganja Nedić skače za govornicu da prisnaži njene riječi, daje obrazloženja ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ZC 25.01.2022 13:44
  Politika&kriminal
  Telegram ju je opisao kao živopisnu :lol: Pod naslovom Živopisna HDZ-ova gradonačelnica ne ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 25.01.2022 11:44
  Isti, isti...
  Opisao bih je jednako kao i sve druge koji se zalažu za ukidanje ljudskih sloboda i prava ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 25.01.2022 10:55
  Zajamčena karijera
  Kćerka je već drugi mandat u GV. Na pretprošlim izborima bila je na listi ali nije izabrana.
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 25.01.2022 10:18
  Suspenzija osnovnih ljudskih prava
  A kako bi ti opisao osobu koja je zbog pandemije samovoljno zabranila slobodno kretanje ...
   
 • Vrijedilo je ...

  !!! 25.01.2022 09:11
  !!!
  Misliš li da se premijer uvrijedio jer mu ovaj nije pripremio fritaju?
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 25.01.2022 08:08
  Čudo, čudo...
  A kako bi ste vi opisali osobu koja nakon dvije godine najgrubljih kršenja osnovnih ljudskih ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 24.01.2022 19:27
  ha ha ha demokrati
  Da razumije što je demokraciji ne bi te ničim izazvan vrijeđao pretpostavkom da si se upravo ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 24.01.2022 19:12
  Što je demokracija? Koliko % glasača mora glasati da bih ja nešto morao na silu uštrcati u ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 24.01.2022 18:43
  ....
  Nemoj mi o takvoj demokraciji,o kojoj ti pričaš.Ti si prespavao ovaj period corone i ne ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 24.01.2022 16:45
  Dobro jutro!
  ...da... ne znam jesi li se upravo probudio iz dulje kome da bi ostavio taj komentar ali ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 24.01.2022 14:18
  ...
  ukoliko se ovakve stvari dešavaju, jasno je da ne živimo u demokraciji
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 24.01.2022 13:10
  kritika kao narušavanje javnog reda i mira
  Na zLošinju barem još ne uhićuju. Ali ovo treba uzeti kao upozorenje: Priveden zbog komentara ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Grunf 24.01.2022 10:24
  Vulgarni šminkeraj
  Dupelizac je na svom fejsu objavio i ovu fotku na kojoj "jake snage cresko-lošinjsk og ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hahar 24.01.2022 08:05
  Dubinska zgađenost
  Neprestane afere, krupni politički promašaji, bahato poistovjećivanj e države sa strankom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 24.01.2022 07:32
  Frka u HDZ-u
  Bahatost i bezobrazluk bez granica. [youtube]vZ-ko1 oS-Zc[/youtube]
   
 • Vrijedilo je ...

  Zemo 23.01.2022 20:45
  Priko i Adamićeva
  Deva dobro zboriš!!!! U tijeku su pripreme. Koliko čujem Ilovčani već pripremaju neke ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 23.01.2022 19:23
  Ništa?
  Ništa, što bi bilo? To su njihova djeca, RODITELJI imaju razumljivo i prirodno pravo boriti ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 23.01.2022 15:07
  Prijetvorna briga za djecu
  A što je s porukama kojih se djeca ne bi nikad sjetila, a roditelji ih stavljaju u dječje ruke ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 23.01.2022 12:09
  ..
  ne zna ona ni gdje se nalaze ključevi grada, da li na Beleju ili na Mrtvaški, a inače na ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 23.01.2022 11:31
  Ča mogu maškare
  Drago Pilsel izjavio je jednom: "Karneval je za teške budale". Ali i prilika za prijetvorne ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Krnjo 23.01.2022 09:54
  Ključevi Grada
  Jučer objavila Lošinjski karneval preuzeo je ključeve Grada! Kako joj je krenulo bolje da ih ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 22.01.2022 19:50
  Sam pao, sam se ubio
  Nema tu nikakve zanimljivosti i nije se nitko ulovio Volarića. Jednostavno Volarić je javnom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hulk 22.01.2022 14:49
  Skretanje s teme
  Ne znam da li je bilo povećanja broja dupina zbog izostanka zaštite, ali znam da se nije ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 22.01.2022 13:34
  I hvala mu na tome
  Dupinima bez "zaštite" kao što vidimo nije se dogodilo ništa, čak im se povećao broj.
   
 • Vrijedilo je ...

  Deva 22.01.2022 13:15
  ....
  A di su novinari?Šta smo u demokraciji ili u komunizmu?Ili je ko da više!Di je Medarića?Šta ...