Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Deset lista - politika ista?

Korisnička ocjena:  / 12
LošeNajbolje 

U noći nakon izbora za lokalnu vlast predsjednik Vlade i HDZ-a uobičajenom bahatošću, njegovim osobnim i stranačkim zaštitnim znakom, proglasio je kolosalnu pobjedu HDZ-a. Kolosalnu iako je HDZ osvojio uglavnom sela i županije, dok su mu izmaknuli Zagreb, Split i Rijeka sa četvrtinom stanovništva RH i polovinom nacionalnog BDP-a.

Da je HDZ-ovska bahatost obrazac ponašanja na svim razinama pokazalo se i u Malom Lošinju gdje je gradonačelnica, izabrana tek nakon drugog kruga, ujedno predsjednica GO HDZ-a, putem Facebooka arogantno obznanila javnosti Kampanja je završila, s njom su završile i podjele. Naravno, činjenica da ju je tek trećina birača izabrala za gradonačelnicu ne znači da su time nestali razlozi zbog kojih su se uopće pojavili protukandidati i da su podjele završile. No koliko je ukupna pobjeda HDZ-a na ovim izborima kolosalna, toliko su i ponovnim izborom bivše simpatizerke HDZ-a za gradonačelnicu završile podjele među građanima Malog Lošinja. Ne znamo jesu li ovo dvoje HDZ-ovaca zaslijepljeni iluzijama ili radi svojih političkih ciljeva obmanjuju javnost, ali kao što brojčani pokazatelji razbijaju iluziju kolosalne pobjede A. Plenkovića, činjenice ih razbijaju i Ani Kučić.

Za članove predstavničkog tijela građana Malog Lošinja, Gradsko vijeće glasalo je oko 4.000 birača, od kojih je za koaliciju oko HDZ-a glasala samo četvrtina birača, a za ostale kandidirane liste oko tri četvrtine birača koji su izašli na izbore. Dakle, protiv koalicije koja je kandidirala Anu Kučić za gradonačelnicu Malog Lošinja glasala je – recimo to tako – kolosalna većina birača, a za nju, koaliciju oko HDZ-a, tek ponižavajuća manjina. Budući da su liste kandidata odraz korištenja ustavom zajamčenog prava građana na pluralizam interesa, pa time i na podjele, očito je da završetkom kampanje podjele nisu završile. A na ovim izborima bilo je istaknuto deset lista, očigledan dokaz podjela, sigurno ne zato da bi vlast ostala ista.

Budući da gradonačelnica s javnošću komunicira jednosmjerno – statusima na FB, promotivnim intervjuima i video spotovima, te nastupima na radiju Jadranka i komercijalnom ĐIR TV – ne pruža priliku da ju se upita što znači tvrdnja da su sa završetkom kampanje završile i podjele. Ali može se pretpostaviti.

Program »Grad za tebe« odbacila većina birača

Natpolovična većina birača koji su izašli na birališta povjerila joj je izvršnu vlast, no njih tri četvrtine odbilo je većinu u Gradskom vijeću, predstavničkom tijelu nadređenom izvršnoj vlasti, povjeriti koaliciji koja ju je kandidirala. Samim tim ni program pod parolom »Grad za tebe« objavljen pod logotipom HDZ i stranačkim sloganom SIGURNA Hrvatska nije prihvatila većina birača. Dakle, kampanja jeste završila, ali izborni rezultati pokazuju da s njom nisu završile i podjele. Većina birača je željela nešto drugo, nazovimo to promjene.

graf-izboriPa kad podjele nisu nestale time što je kampanja završila, a Ana Kučić tvrdi da jesu, što ju je navelo na ovu apsurdnu tvrdnju? Odgovor leži u povijesti dolaska i opstanka HDZ-a na vlasti u Gradu Malom Lošinju. Naime, HDZ u ovom Gradu nikad na vlast nije došao voljom birača, nego – paradoksalno – voljom pojedinaca koje su građani izabrali zato što nisu željeli vlast HDZ-a. S ovim paradoksom računa i Ana Kučić.

Za većinu u Gradskom vijeću trebaju joj najmanje tri vijećnika voljna da korigiraju volju birača koji nisu prepoznali kolosalnu vrijednost programa »Grad za tebe« te da pretrčavanjem na stranu HDZ-ove koalicije isprave njihovo pogrešno glasanje. Jedan od takvih je ponovno izabran, a pod izlikom programske suradnje već joj je služio kao posilni na funkciji predsjednika Gradskog vijeća. Potrebna su joj još dva obraćenika koji će pod sličnom izlikom (sada možda „suradnjom od programa do programa") podržavati kolosalni program HDZ-a umjesto programa promjena radi kojih su izabrani.

No dosadašnje ponašanje Ane Kučić kao gradonačelnice, danas više nego ikad naprosto zaziva jedinstvo oporbe da bi je većinom u Gradskom vijeću kao nositelja izvršne vlasti držala pod kontrolom. Tijekom proteklog mandata Ana Kučić je pokazala ne samo stručnu nedoraslost radnim zadacima i sumnjivu etičnost, nego i nesnalaženje u demokratskom okruženju. A njena predizborna retorika i nastupi u predizbornim video recitalima najavljuju nastavak istih odnosa. Pa tako A. Kučić poziva birače da biraju vodstvo, no vodstvo je vizualno utjelovljeno u njenoj osobi istaknutoj u prvom planu videospotova i fotografija s kandidatima za vijećnike postrojenim kao kulisom iza njje, u drugom planu. To je ujedno najava odnosa koji kao gradonačelnica namjerava nametnuti zakonski sebi nadređenim zastupnicima građana malog Lošinja.

Birači su na ovim izborima pokazali da ne žele vijećnike kao kulisu za još jedan mandat gradonačelničkih eskapada i marifetluka, no voljom najmanje njih troje dobit će vodstvo i izgubiti šansu da ih se prestane tretirati kao ovce. Za dobrobit zajednice ni vijećnici ne bi smjeli tražiti vođu, nego i sami odbiti da ih se tretira kao ovce.

Komentari: 

016 # Apsolutni bahatlukGost 2021-06-13 08:28
Na fb je obznanila i VELIKU RELATIVNU POBJEDU svoje liste za GV. A sada se mora ponižavati cjenkanjem za podršku. Za koji dan će se znati s kim će "nastaviti graditi Grad" i tko će za%ebati svoje birače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # HDZove pobjedegost 2021-06-13 09:36
VELIKA RELATIVNA POBJEDA je isto što i kolosalna pobjeda?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Podrška pustim snovima ili lažimagost 2021-06-16 16:07
Citat Gost:
Na fb je obznanila i VELIKU RELATIVNU POBJEDU svoje liste za GV. A sada se mora ponižavati cjenkanjem za podršku. Za koji dan će se znati s kim će "nastaviti graditi Grad" i tko će za%ebati svoje birače.
A tko je ne bi podržao kad je tako slatkorječivo pisala "Mi imamo rješenja za svakog čovjeka, za svaku obitelj, za rast i napredak i u teška vremena", ljupko nas pozvala da biramo "znanje i vodstvo, da biramo dokazano i da zajedno gradimo Mali lošinj, pa onda:"Birajmo jaki, moderni, uspješni Grad koji brine o svakoj obitelji". Podržat će je svatko tko se zajedno s njom za ispunjenje ovih obećanja oslanja na novac iz EU. A ovi koji je namjeravaju podržati u snivanju snova ili pustim predizbornim lažima neka se sjete da je obećala i da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka. Pa neka samo nastave s njom graditi "moderni, uspješni Grad koji brine o svakoj obitelji", iako to u proteklom mandatu nije ni započela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # U revijalnom tonuAntun 2021-06-13 10:49
Okej, najgore je prošlo Ana je spašena, priznajem bilo je za dlaku idemo sad dalje signalizirati da smo "protiv nje"...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Dobili ste što ste tražiliBrombolo 2021-06-13 11:45
Citat Antun:
Okej, najgore je prošlo Ana je spašena, priznajem bilo je za dlaku idemo sad dalje signalizirati da smo "protiv nje"...
Ja nisam "protiv nje" nego protiv njenih postupaka u prošlom mandatu i u predizbornoj kampanji. Protiv sam laži, izmotavanja, glumatanja i dvoličnosti. Da se mene pita ne bi joj povjerio ni brigu o gradskom toaletu, a kamoli o Gradu. Ali pitalo se birače i većina ju je izabrala. Sada će naredne 4 godine imati vlast baš kakvu zaslužuju jer iz 12 godina njenog beskorisnog prenemaganja u gradu ništa nisu naučili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Iskustvo je najbolja školagost 2021-06-13 13:35
Citat Brombolo:
Protiv sam laži, izmotavanja, glumatanja i dvoličnosti. Da se mene pita ne bi joj povjerio ni brigu o gradskom toaletu, a kamoli o Gradu.
A možda je održavanje toaleta naučila kod oca u firmi. To je bilo njeno prvo i jedino zaposlenje prije grada.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Argumenti za i protiv demokracijeTT 2021-06-15 07:52
Citat:
Birači su na ovim izborima pokazali da ne žele vijećnike kao kulisu za još jedan mandat gradonačelničkih eskapada i marifetluka, no voljom najmanje njih troje dobit će vodstvo i izgubiti šansu da ih se prestane tretirati kao ovce.
Isto se dogodilo i nakon prošlih izbora. Na tu temu pročitati članak iz kojeg se vidi da se sada ponavlja ista priča:
64 % birača ostalo je hladno prema hvalisavoj tvrdnji „U ovom mandatu učinili smo više nego mnogi u 50 godina" i ravnodušno prema navodu „Obećali smo mnogo, a izvršili još više", a samo 36 % glasova mogao je HDZ-u priskrbiti režirani video spot u kojem, na primjer, M. M. „poduzetnik iz Malog Lošinja" kojem je život na otoku sve bolji i bolji, tobože spontano izjavljuje kako smatra da je Ana Kučić prava osoba za mjesto gradonačelnice i kontinuitet dosadašnje vlasti. Razgovor s vijećnicima koji će pod tko zna kakvim izlikama ukazano im povjerenje predati ili prodati HDZ-u jer smatraju da treba održati kontinuitet dosadašnje vlasti svakako bi uz već izloženo bio jedan od boljih argumenata protiv demokracije.
Argumenti za i protiv demokracije volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Program »Grad za tebe« odbacila većina biračagost 2021-06-15 08:22
Citat TT:
Birači su na ovim izborima pokazali da ne žele vijećnike kao kulisu za još jedan mandat gradonačelničkih eskapada i marifetluka, no voljom najmanje njih troje dobit će vodstvo i izgubiti šansu da ih se prestane tretirati kao ovce.
I na ovim izborima većina birača je glasala protiv Kučićkinog programa, ako se taj spisak želja može nazvati programom. Birači su pošteno glasali, ali kandidati su ljigavci koji će kao izabrani vijećnici radi vlastitih interesa promijeniti ishod glasanja. Tako da će se potvrditi Nedićevo pravilo da se svakoga može kupiti. Ali biće zanimljivo vidjeti čime se maskirati prevaru birača :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Objašnjenjegost 2021-06-15 15:35
Prevara birača ne može se opravdati ali se može objasniti. Tri pravila ništariju krase; U se, na se i poda se :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...JJ 2021-06-16 20:55
Citat gost:
Prevara birača ne može se opravdati ali se može objasniti. Tri pravila ništariju krase; U se, na se i poda se :cry:
Ljudi se vežu za riječ, a volovi za rogove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Nije negogost 2021-06-16 21:40
Citat JJ:
Citat gost:
Prevara birača ne može se opravdati ali se može objasniti. Tri pravila ništariju krase; U se, na se i poda se :cry:
Ljudi se vežu za riječ, a volovi za rogove.
Prigodni fb komentar u povodu sutrašnjeg licemjernog igrokaza

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # tko s HDZ-om tikve sadi ...B.D. 2021-06-17 08:28
Citat gost:
Prevara birača ne može se opravdati ali se može objasniti. Tri pravila ništariju krase; U se, na se i poda se :cry:
Stara izreka "Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju" trebala bi biti upozorenje vijećnicima na današnjoj sjednici. Jer tko s HDZ-om tikve sadi, o glavu mu se razbijaju. A kandidat za predsjednika Gradskog vijeća za kojeg pod bilo kakvim izgovorom glasaju onih četvero HDZ-ovaca bit će samim tim kompromitiran i opravdano sumnjiv za tajno koaliranje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # ispravljanje biračkih pogrešakagost 2021-06-17 09:08
Sva Kučićkina predizborna patetika s pozivom da zajedno nastavimo graditi "Grad koji razumije, koji brine, koji štiti, sluša i vidi" razotkrit će se kao laž i ishlapjeti u njenoj samovolji i susretu s grubom stvarnosti. Brzo će se pokazati da je njena tvrdnja "Ja i moj tim nudimo prosperitet i napredak, nudimo kvalitetne mjere za bolji život svakog čovjeka i svake obitelji" bila samo ješka za glasove birača.

No svaki vijećnik koji joj bude držao ljestve, a nije jedan od njenih četiri stranačkih poslušnika, priznat će da je istina kako samo ona i njen tim nude prosperitet i napredak i sve ostalo, a da su oni bili u zabludi. Pa su pogriješili što su se kandirali protiv njezine stranke.

A podrškom Ani Kučić će svojim biračima poručiti da su i oni bili dovedeni u zabludu pa su pogrešno glasali za njih umjesto za HDZ. Držanje ljestava Ani Kučić i njenom timu će moći prikazati kao ispravljanje te pogreške.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # U se, na se i poda segost 2021-06-17 09:31
Svaki vijećnik koji bude glasao zajedno s Nedićem, Volarićkom, Dragoslavičkom i Fabijanićem glasat će samo radi nekog svog privatnog interesa a ne zato što je Kučićkin program najbolji, dobar za Grad ili za njihove birače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Nagrada za vjernostŽuja 2021-06-17 09:39
Zanima me šta li je Kučićka namjenila svom vjernom posilnom da se ne mora vratiti za školsku katedru.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
312 # nagrada za vjernostgost 2021-06-17 12:43
Citat Žuja:
Zanima me šta li je Kučićka namjenila svom vjernom posilnom da se ne mora vratiti za školsku katedru.
Ravnatelj Crvenog križa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # CrvenoMladunče 2021-06-17 12:52
Citat gost:
Citat Žuja:
Zanima me šta li je Kučićka namjenila svom vjernom posilnom da se ne mora vratiti za školsku katedru.
Ravnatelj Crvenog križa
Sta nece doktor klaun biti dvdirektor Crvenog križa ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ?Udo 2021-06-17 12:53
još jedan namješteni natječaj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Lakrdijagost 2021-06-19 15:28
Citat gost:
Citat Žuja:
Zanima me šta li je Kučićka namjenila svom vjernom posilnom da se ne mora vratiti za školsku katedru.
Ravnatelj Crvenog križa
To s Crvenim križom će biti još jedna lakrdija za pravljenje budala od građana. Uskoro će biti raspisan natječaj za novog ravnatelja (dosadašnji se vraća u Policiju), a već se zna tko od četvero kandidata će biti izabran. Kandidati su Nedić, Badurina, Henč i Hocenski, a sad samo treba sastaviti komisiju za izbor da izabere po Kučićkinoj volji. Na tome se već radi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Šef kabineta gradonačelnice?gost 2021-06-29 09:37
Citat gost:
Citat gost:
Citat Žuja:
Zanima me šta li je Kučićka namjenila svom vjernom posilnom da se ne mora vratiti za školsku katedru.
Ravnatelj Crvenog križa
To s Crvenim križom će biti još jedna lakrdija za pravljenje budala od građana. Uskoro će biti raspisan natječaj za novog ravnatelja (dosadašnji se vraća u Policiju), a već se zna tko od četvero kandidata će biti izabran. Kandidati su Nedić, Badurina, Henč i Hocenski, a sad samo treba sastaviti komisiju za izbor da izabere po Kučićkinoj volji. Na tome se već radi.
Samo što se Nediću osladila hladovina u gradskom uredu pa bi radije ostao tamo. Jer u CK bi ipak nešto morao raditi. Priča se da svoj rad na izboru Ane za predsjednicu stranke i gradonačelnice pokušava naplatiti mjestom šefa kabineta gradonačelnice s tim da Martina Krajina nastavi raditi što i do sada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Hladovina za NeduGost 2021-06-30 17:16
Citat gost:
Citat gost:
Citat Žuja:
Zanima me šta li je Kučićka namjenila svom vjernom posilnom da se ne mora vratiti za školsku katedru.
Ravnatelj Crvenog križa
To s Crvenim križom će biti još jedna lakrdija za pravljenje budala od građana. Uskoro će biti raspisan natječaj za novog ravnatelja (dosadašnji se vraća u Policiju), a već se zna tko od četvero kandidata će biti izabran. Kandidati su Nedić, Badurina, Henč i Hocenski, a sad samo treba sastaviti komisiju za izbor da izabere po Kučićkinoj volji. Na tome se već radi.
Otoci.net javlja "Kako navodi, iz osobnih razloga, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa u Malom Lošinju ovih dana prestaje biti Marinko Gazilj." Raspisan je natječaj i danas počinje rok za prijave od osam dana. Hladovina od radnog mjesta, baš za Antu Nedića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Zna se ...ZT 2021-07-03 10:15
Citat Gost:
Otoci.net javlja "Kako navodi, iz osobnih razloga, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa u Malom Lošinju ovih dana prestaje biti Marinko Gazilj." Raspisan je natječaj i danas počinje rok za prijave od osam dana. Hladovina od radnog mjesta, baš za Antu Nedića.
Još jedna hadezajska kadrovska mućka za uljebljenje isluženih političkih veterana. Komentari na fejsu:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Veterinar Munchausengost 2021-06-17 09:46
U izbornoj kampanji je Devčić govorio da je kroz protekle godine u GV pokušavao ukazivati na stvari koje nisu u redu, koje su se trebale napraviti drugačije, no bez većine to ne ide. Sad pravi većinu s onima koje je kritizirao da bih ih mogao mijenjati. Koje licemjerje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Prljava kampanja A. K.Marin 2021-06-17 10:06
Ipak je Anino licemjerje bez premca na otoku njenih djedova. Kad ju je portal Telegram naljutio pričom o iščezlim novcima od prodaje stare škole, na fejsu je objavila propovijed o prljavoj kampanji, podmetanju, lažnim profilima, uvredama i niskim udarcima koji - kao - nisu dio demokratske kulture Malog Lošinja i da u takvim neciviliziranim postupcima pojedinaca ne želi ni na koji način sudjelovati.Tek st joj je napisao netko pismeniji od nje, jer mi koji smo je vidjeli i čuli kako govori znamo da to nije njezin izričaj. Kako bilo da bilo, laže kad kaže da u takvoj kampanji ne sudjeluje jer za nju su radila najmanje tri lažna FB profila pod imenima Lošinjski zvekan, Ivica Perić i Marija Muzic. Do nedavno je kao datum rođenja dotična "Marija Muzic" imala travanj 1925. bez ikakvih drugih podataka. O prljavosti i podlosti kampanje koja se s lažnih profila vodila u korist Ane Kučić neka svjedoči snimak poruke "Marije Muzic".

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Posvađana s demokracijomK.K. 2021-06-17 10:32
Citat Marin:
laže kad kaže da u takvoj kampanji ne sudjeluje jer za nju su radila najmanje tri lažna FB profila pod imenima Lošinjski zvekan, Ivica Perić i Marija Muzic.
Da izdvojim Lošinjskog zvekana iz ove skupine Kučićkinih trolova zbog medijskog poštenja jer je omogućio javljanje na profilu i nije me blokirao kao Ana Kučić na svom. A napisao sam "Promjena vlasti više nije političko pitanje već stvar demokratske higijene važi za sve slučajeve i svagdje gdje se na vlasti godinama potepaju iste face. U ovom Gradu vlast drži osoba koja se osam godina švercala kao zamjenica gradonačelnika, a onda četiri godine kao gradonačelnica bez imalo sklonosti demokratskom redu. Zato je na Lošinju promjena vlasti stvar demokratske higijene iz dva razloga. Predugo je u vlasti, a posvađana s demokracijom."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # .......gost 2021-06-17 10:42
Citat K.K.:
U ovom Gradu vlast drži osoba koja se osam godina švercala kao zamjenica gradonačelnika, a onda četiri godine kao gradonačelnica bez imalo sklonosti demokratskom redu. Zato je na Lošinju promjena vlasti stvar demokratske higijene iz dva razloga. Predugo je u vlasti, a posvađana s demokracijom."
Upravo zato i upravo sada je bitno formirati nehadezeovsku većinu u GV da vrši nadzor nad gradonačelnicom da je se spriječi u samovolji i svađanju s demokracijom. Nažalost, izgleda da će se dogoditi kamuflirana podrška radi osobnih interesa pojedinaca, a svađanje s demokracijom će se nastaviti još 4 godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Mandat vijećnika kao privatno vlasništvoDe Bil 2021-06-21 15:33
Citat gost:
Citat K.K.:
U ovom Gradu vlast drži osoba koja se osam godina švercala kao zamjenica gradonačelnika, a onda četiri godine kao gradonačelnica bez imalo sklonosti demokratskom redu. Zato je na Lošinju promjena vlasti stvar demokratske higijene iz dva razloga. Predugo je u vlasti, a posvađana s demokracijom."
Upravo zato i upravo sada je bitno formirati nehadezeovsku većinu u GV da vrši nadzor nad gradonačelnicom da je se spriječi u samovolji i svađanju s demokracijom. Nažalost, izgleda da će se dogoditi kamuflirana podrška radi osobnih interesa pojedinaca, a svađanje s demokracijom će se nastaviti još 4 godine.
Kako vidimo to se nije dogodilo. Kao što je onaj Hrelja u sabor ušao sa SDP-om, a sada glasa s HDZ-om, tako je Devčić u gradsko vijeće ušao kao nezavisni, a drži ljestve samovoljnoj gradonačelnici. A kad su Plenkovića pitali je li ovo prevara birača rekao je da nije, jer to što se on predomislio nije specifičnost Hrvatske i da se to se događa i u drugim zemljama. No da pojača pravo izabranih zastupnika na prevrtljivost i opravda njihovo pretvaranje u žetončiće još je rekao da svatko tko je dobio mandat može raspolagati njime kako želi. Kao da je mandat njihovo privatno vlasništvo. Očito je da su Devčić i njegova družba baš tako shvatili mandate koje su dobili od birača koji nisu glasali za HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # USKOK za žetončiće?gost 2021-06-23 21:43
Citat De Bil:
Kao što je onaj Hrelja u sabor ušao sa SDP-om, a sada glasa s HDZ-om, tako je Devčić u gradsko vijeće ušao kao nezavisni, a drži ljestve samovoljnoj gradonačelnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kapitalizacija glasova biračaFlegma 2021-07-10 10:53
Citat gost:
Citat K.K.:
U ovom Gradu vlast drži osoba koja se osam godina švercala kao zamjenica gradonačelnika, a onda četiri godine kao gradonačelnica bez imalo sklonosti demokratskom redu. Zato je na Lošinju promjena vlasti stvar demokratske higijene iz dva razloga. Predugo je u vlasti, a posvađana s demokracijom."
Upravo zato i upravo sada je bitno formirati nehadezeovsku većinu u GV da vrši nadzor nad gradonačelnicom da je se spriječi u samovolji i svađanju s demokracijom. Nažalost, izgleda da će se dogoditi kamuflirana podrška radi osobnih interesa pojedinaca, a svađanje s demokracijom će se nastaviti još 4 godine.
Nije se dogodila kamuflirana nego otvorena podrška osobi koja se osam godina zaista švercala kao zamjenica, a potom četiri godine kao gradonačelnica. I to bez sklonosti demokratskom redu, a dodao bih i bez osjećaja odgovornost. Ista je dobila i drugi mandat, a vladat će uz podršku većine sklepane od vijećnika HDZ-a, HNS-a, AM i nezavisnih - pod vodstvom vođe oporbe u njenom prošlom mandatu.
Obilježen istragom USKOK-a, posljedicama nerada i nereda iz prethodnog mandata te opterećen neostvarivim predizbornim obećanjima ovaj mandat će potvrditi da se politika ponekad pretvara u kupleraj. Politiku se biračima nakon izbora opisuje kao umješnost provođenja mogućeg pa se sumanute političke preokrete smjera opravdava višim interesima - na primjer, obranom od invazije "creske građevinske mafije" na lošinjski prostor. Ali iza tih i takvih preokreta obično se kriju privatni interesi prevrtljivaca. Zato možemo reći da je vladajuća većina na Lošinju stvorena kapitalizacijom glasova birača. Vi ste birali njih, a oni sada biraju s kim će tikve saditi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # o tikvama i vragovimaOMG 2021-06-17 11:34
Uskok istražuje HDZ-ovu gradonačelnicu Grada Malog Lošinja

glasotoka.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # yPupi Kupi 2021-06-17 11:53
Citat OMG:
Uskok istražuje HDZ-ovu gradonačelnicu Grada Malog Lošinja
glasotoka.hr/.../...
Promjena raspoloženja u ovo moderno vrijeme jest uobičajeno. Tako je ova vijest vjerojatno malo pokvarila raspoloženje Ane Kučić. A još jučer je na gradskom odboru HDZ-a blistala od sreće jer je prema njenom shvaćanju ona omogućila pobjedu HDZ-a na izborima. Pobjeda je tako kolosalna da je predložila GO, koji je to naravno i prihvatio, da HDZ podrži kandidaturu "nezavisnog" Devčića za predsjednika GV. Baš kolosalno i baš prozirno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Kolosalnoasd 2021-06-17 12:20
Citat Pupi Kupi:
jučer je na gradskom odboru HDZ-a blistala od sreće jer je prema njenom shvaćanju ona omogućila pobjedu HDZ-a na izborima.
HDZ ni ovog puta kao ni ikad prije nije pobijedio na izborima. Opet će pobijediti nakon izbora kad si kupi propalitete koje su birači greškom izabrali za vijećnike. A da tamo ima netko tko zna računati rekao bi joj da je na prošlim izborima HDZ dobio 33 posto mjesta u GV, a na ovim, unatoč kolosalnom utrošku novca na kampanju, 2 posto manje. No i ova pobjeda nakon izbora će biti kolosalna s obzirom da je vođa oporbe kupljen kao kila liganja u ribarnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Kupovina glasova na teret proračunagost 2021-07-12 09:03
Citat asd:
Citat Pupi Kupi:
jučer je na gradskom odboru HDZ-a blistala od sreće jer je prema njenom shvaćanju ona omogućila pobjedu HDZ-a na izborima.
HDZ ni ovog puta kao ni ikad prije nije pobijedio na izborima. Opet će pobijediti nakon izbora kad si kupi propalitete koje su birači greškom izabrali za vijećnike. A da tamo ima netko tko zna računati rekao bi joj da je na prošlim izborima HDZ dobio 33 posto mjesta u GV, a na ovim, unatoč kolosalnom utrošku novca na kampanju, 2 posto manje. No i ova pobjeda nakon izbora će biti kolosalna s obzirom da je vođa oporbe kupljen kao kila liganja u ribarnici.
Mene zanima što će svojim poslušnicim staviti prije na glasanje u GV. Da li povećanje svoje plaće ili plaćanje dopunskog osiguranja umirovljenicima . Citiram iz njenog ajmo reći programa ulagivačko obećanje "Besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje – znamo da su mirovine male, a zdravstvene potrebe umirovljenika velike. Svim svojim umirovljenicima osigurat ćemo besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje." No besplatno dopunsko osiguranje ne postoji pa će se morati platiti iz gradskog proračuna, što znači da ćemo svi platiti cijenu kupovine glasova dijela birača da ju izaberu za gradonačelnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # u čije ime je dano ovo obećanje?politička korektnost 2021-07-12 13:34
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # U svoje ime na naš račungost 2021-07-12 15:07
Citat politička korektnost:
Obećala Ana Kučić u svoje ime, obećala Ana Kučić na naš račun. Znači mi ćemo platiti glasove koje je dobila radi tih obećanja. A obećala je i ovo:Lako je tuđim parama kupovati popularnost
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Dopunsko za umirovljenikegost 2021-07-28 17:58
Citat gost:
Mene zanima što će svojim poslušnicima staviti prije na glasanje u GV. Da li povećanje svoje plaće ili plaćanje dopunskog osiguranja umirovljenicima. Citiram iz njenog ajmo reći programa ulagivačko obećanje "Besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje – znamo da su mirovine male, a zdravstvene potrebe umirovljenika velike. Svim svojim umirovljenicima osigurat ćemo besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje." No besplatno dopunsko osiguranje ne postoji pa će se morati platiti iz gradskog proračuna, što znači da ćemo svi platiti cijenu kupovine glasova dijela birača da ju izaberu za gradonačelnicu.
Ovih mjesec dana nakon izbora kad si je osigurala većinu u GV ajmo reći gradonačelnica se bavila samo nazočenjima od ređenja svećenika preko polaganja vijenaca, poziranja za TV na Osorskim večerima i sl. Pa je nekome dojadilo i pitao na radio Jadranka što je s obećanim plaćanjem dopunskog osiguranja za umirovljenike. Poslušajte odgovor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # besplatno dopunskomalo sutra 2021-07-28 19:32
i bit će u izradi naredne 3 i pol godine, do sljedećih izbora, a onda će ponovo obećati isto
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Prazna blagajna?gost 2021-07-28 19:49
Citat malo sutra:
i bit će u izradi naredne 3 i pol godine, do sljedećih izbora, a onda će ponovo obećati isto
Kaže, iz gradske uprave došao odgovor da je odluka u izradi. Pa zar im treba mjesec dana za to? Ili je blagajna prazna?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Prazna blagajnaPR 2021-07-28 20:57
Pa otkud baš sad?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Dvomjesečni odmor A. K.gost 2021-07-30 13:52
Citat gost:
Citat gost:
Mene zanima što će svojim poslušnicima staviti prije na glasanje u GV. Da li povećanje svoje plaće ili plaćanje dopunskog osiguranja umirovljenicima.
Ovih mjesec dana nakon izbora kad si je osigurala većinu u GV ajmo reći gradonačelnica se bavila samo nazočenjima od ređenja svećenika preko polaganja vijenaca, poziranja za TV na Osorskim večerima i sl.
Nije prošlo mjesec dana od izbora nego puna dva mjeseca. A nakon što je na današnji dan proglasila okončanje svih podjela uzela si je dvomjesečni odmor od glumačkih napora u kampanji. Već 1. lipnja objavila je na fejsu nazočenje ređenju svećenika, a 17. informaciju o formiranju svoje većine u GV s raspjevanom propovijedi kako je biti gradski vijećnik časna, moralna i odgovorna funkcija. Sigurna u slijepu poslušnost svojih petero vijećnika HDZ-a i četiri žetončića pozvala je vijećnike da "koriste svoje ovlasti" i da "otvoreno predlažu, pitaju i sudjeluju". Naravno, poziv vijećnicima da predlažu i pitaju je čista demagogija jer prema poslovniku pitati mogu i bez njenog poziva. A prijedloge oporbe ona jednostavno odbija. To je iskusio njen sadašnji predsjednik GV kojeg je dok je bio u oporbi boljševički optužila da šuruje s građanima.

Odgovore na svoja pitanja oporbeni vijećnici često nisu dobivali ni prije, a neće ih dobivati ni ubuduće. No kad pita netko iz njene družbe da bi joj dodao "loptu na volej" odgovor ćesigurno dobiti.
Odmah potom službenim autom je otišla u Piran da bi objavila fotke s "posjeta našeg broda Logera slovenskom gradu Piranu" i "prijateljskog susreta sa gradonačelnikom Pirana". I tako dalje...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Državnički poslovi Ane Kučićgost 2021-07-30 17:39
Citat gost:
Odmah potom službenim autom je otišla u Piran da bi objavila fotke s "posjeta našeg broda Logera slovenskom gradu Piranu" i "prijateljskog susreta sa gradonačelnikom Pirana". I tako dalje...
Nakon dvomjesečnog odmora kao da je saborska zastupnica prionula je na posao. Na fejsu je danas objavila da se bavi se džavničkim poslom:
Na Lošinju je protekla dva tjedna ljetovao i gradonačelnik njemačkog grada Herrsching am Ammersee Christian Schiller pa smo današnji dan iskoristili za neformalni susret i razgovor o brojnim zajedničkim temama. Susretu su prisustvovali i direktor Turističke zajednice Dalibor Cvitković i gradski vijećnik Anto Nedić, te Nikola Rakić na čiju inicijativu se susret i održao. #anakucic
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Na vrbi sviralaAsdf 2021-08-05 09:41
Citat gost:
Mene zanima što će svojim poslušnicima staviti prije na glasanje u GV. Da li povećanje svoje plaće ili plaćanje dopunskog osiguranja umirovljenicima. .. Pa je nekome dojadilo i pitao na radio Jadranka što je s obećanim plaćanjem dopunskog osiguranja za umirovljenike. Poslušajte odgovor.
Kažu da je odluka u izradi. A s obzirom da je Ana Kučić u utrci za novi mandat najavila ‘Okrećemo se EU-u kao izvoru novca’ sigurno se čeka doznaka novca od EU.
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # napredovala je... 2021-06-17 11:57
Citat OMG:
Uskok istražuje HDZ-ovu gradonačelnicu Grada Malog Lošinja
glasotoka.hr/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Vrč ide na vodu ...asd 2021-06-17 11:58
Citat OMG:
Uskok istražuje HDZ-ovu gradonačelnicu Grada Malog Lošinja
glasotoka.hr/.../...
To je normalno. Prije ili kasnije svaki HDZ-ov dužnosnik postaje predmet istrage. A Kučićka je pod okriljem Sanaderove stranke uhljebljena u Gradu Mali Lošinj već 12 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Izbori su test inteligencije narodagost 2021-06-17 15:32
Citat asd:
Citat OMG:
Uskok istražuje HDZ-ovu gradonačelnicu Grada Malog Lošinja
glasotoka.hr/.../...
To je normalno. Prije ili kasnije svaki HDZ-ov dužnosnik postaje predmet istrage. A Kučićka je po okriljem Sanaderove stranke uhljebljena u Gradu Mali Lošinj već 12 godina.
Glas otoka u zaključku napisa kao da se čudi piše: "Unatoč ranijim sumnjama u malverzacije i pored ostalih afera, Ana Kučić nadmoćno je osvojila novi mandat ostvarivši gotovo dvostruko više glasova od svoga protukandidata u drugom krugu lokalnih izbora." Tu nema ništa čudnog. Pa i u cijeloj državi se stalno ponavlja taj fenomen. Što nas više pljačkaju i prave magarcima to su sigurniji da će ostati na vlasti. Nije slučajno da je u jednoj anketi HRVATSKA PROGLAŠENA NAJGLUPLJOM ZEMLJOM NA SVIJETU jer 'Obožavaju ratne zločince, uvijek biraju najgoru vlast i ne znaju riješiti probleme'. A izborom Ane Kučić za gradonačelnicu i to dva puta Lošinj svakako doprinosi toj ocjeni.
net.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kritika nije negativni nabojGost 2021-06-17 18:05
Citat asd:
Citat OMG:
Uskok istražuje HDZ-ovu gradonačelnicu Grada Malog Lošinja
glasotoka.hr/.../...
To je normalno. Prije ili kasnije svaki HDZ-ov dužnosnik postaje predmet istrage. A Kučićka je pod okriljem Sanaderove stranke uhljebljena u Gradu Mali Lošinj već 12 godina.
Na kraju sjednice GV je laprdala nešto o nadi da će se naš javni prostor očistiti od negativnog naboja koji ga okružuje posljednjih mjeseci. Sigurno misli na članak u Telegramu, rubrika POLITIKA & KRIMINAL Otkrivamo: Gradonačelnica Malog Lošinja prodala staru školu da izgradi novu dvoranu. Novac je potrošila, ne želi reći na što. HDZ-ovka Ana Kučić tjednima ne odgovara na Telegramove upite: gdje je nestao novac namijenjen školskoj dvorani
telegram.hr/.../...
Netko bi joj trebao pojasniti da legitimne i opravdane kritike nisu nekakvi negativni naboji nego pravo građana da kritiziraju vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Samo su interesi svetiPoštenjačina 2021-06-17 09:54
Danas će postati i javno i službeno da jedini pravi i nepotkupljivi lokalni pravednik i protivnik HDZ-a je u koaliciji s svojim protivnikom. Što je razlog takvog kopernikanskog obrata vijećnika Devčića? Možda se razlog krije u ugovorima (više ih je) o zakupu gradskog gradskog zemljišta koje je dobio bez natječaja i u ugovorima o dodjeli poljoprivrednih potpora koje mu je dodijelila Ana Kučić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Jel' to taj?Pupi 2021 2021-06-17 10:08
Je li to isti onaj Devčić koji je 2013. cvilio da ga je Pupovac, vijećnik s njegove liste, prevario jer je potpisao koaliciju s HDZ-om?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Nagrada za prevarugost 2021-06-17 12:01
Pupavac je tada dobio krov na boćalištu, a šta će dobiti Devčić ćemo viditi :sigh:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # xPupi Kupi 2021-06-17 12:18
Citat gost:
Pupavac je tada dobio krov na boćalištu, a šta će dobiti Devčić ćemo viditi :sigh:
Ili je već dobio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kako smuljati muljatora?JR 2021-06-17 12:26
Citat gost:
Pupavac je tada dobio krov na boćalištu, a šta će dobiti Devčić ćemo viditi :sigh:
Dobio je samo veliki K od krova :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Dogodilo se na današnji dan

  udes 27.09.2021 21:33
  zrakoplovni
  Izvadak o udesu drugi dan poslije, gdje sam tada kao pitomac TVA KoV u Zagrebu isao sa 4 ...
   
 • Dogodilo se na današnji dan

  udes 27.09.2021 21:16
  zrakoplovni
  Povuci ravnu crtu od Mostara prema Puli. Da je bio visi za 30 metara ne bi dodirnuo krosnje ...
   
 • Grad za nju

  vVv 27.09.2021 13:28
  Kriminal pod zaštitom
  Najnoviji primjer kako HDZ štiti svoje lokalne šerife: Plenković i Vlada prešućuju kako su ...
   
 • Grad za nju

  Gost 27.09.2021 12:07
  Čemu služi ovaj komentar?
  A šta ti konjino misliš da mi ne znamo gdje živimo? Mi dobro znamo da ona u miru radi što već ...
   
 • Grad za nju

  Gost 27.09.2021 10:35
  Politički iskorak
  Može joj biti. Uvijek se među izabranim vjećnicima nađu prodane duše. A ka smo kod iskoraka ...
   
 • Grad za nju

  hranitelj tuljana 27.09.2021 10:14
  Neka si joj rekao, maco...
  Ima vas točno tamo gdje vas želi. Idete se igrati u "pješčenjak" i dok se vi tu dolazite ...
   
 • Grad za nju

  Gulanfer 27.09.2021 09:43
  Pazi 'vamo!
  Pogledajte ovaj kratki isječak iz promidžbenog spota gdje to kaže i obećava da će u sljedećem ...
   
 • Grad za nju

  12 godina faxa 27.09.2021 08:45
  100 dana
  A što je 100 dana u usporedbi sa 12 godina faxa? 100 dana se računa kod promjene vlasti ...
   
 • Grad za nju

  gost 27.09.2021 08:38
  Degeneracija HDZ-a
  Nije si uspjela podčiniti lošinjski ogranak HDZ-a jer je sposobna nego zato što je članstvo ...
   
 • Grad za nju

  Muflon 26.09.2021 11:39
  Privatizacija HDZ-a
  Istina je da je Kučićka lokalni HDZ totalno podčinila sebi i svojim potrebama, ali nije ...
   
 • Grad za nju

  Pamti pa vrati 26.09.2021 09:03
  Otok njenih djedova
  Ako pažljivije sagledaš stvari, ona uopće nije HDZov kadar, ona je lokalni HDZ totalno ...
   
 • Grad za nju

  gost 25.09.2021 14:01
  Demografsko proseravanje
  Blebnuo si glupost. Ovo što sam napisao nije širenje mržnje. Nisam izrazio osjećaj da narodu ...
   
 • Grad za nju

  hranitelj tuljana 25.09.2021 12:14
  Tava loncu
  Ovo što ste napisali predstavlja širenje mržnje na nacionalnoj osnovi. A vezano uz ...
   
 • Grad za nju

  gost 25.09.2021 11:28
  "uništena zemlja zbog glupih ljudi"
  Moram se složiti s tobom. Hrvatska je još prije dvije godina osvojila titulu najgluplje ...
   
 • Grad za nju

  hranitelj tuljana 25.09.2021 08:11
  Jadna zgrada
  Naricati zbog hrpe cigli dok vlastiti narod i kultura izumire (svaki dan treba sve više ...
   
 • Grad za nju

  Tariguz 24.09.2021 14:09
  Spisak ješki za birače zvan program
  Još prije izbora sam komentirao da njezin program uopće nije program jer nigdje ne navodi rokove ...
   
 • Grad za nju

  Gost 24.09.2021 13:53
  ####
  Ne budi naivan. Za takav odgovor morala bi nekoga ili nešto okriviti, a sebe, svoju kamarilu ...
   
 • Grad za nju

  Grunf 24.09.2021 12:33
  > Kučićka zna!
  Neko je na fejsu objavio staru fotku škole i potaknuo komentiranje: > Da to nekad Osnovna škola ...
   
 • Grad za nju

  ma kuš na me 24.09.2021 12:30
  ladim jaja
  Kao što je gradonačelnica na zadnjoj sjednici rekla, obećanja će se ispuniti kada se za to ...
   
 • Grad za nju

  Domestos 24.09.2021 10:48
  USKOK ili eLošinj ?
  A na zadnjim izborima nam je nježno tepala da je Lošinj samo naš dom poseban među tisuću ...
   
 • Grad za nju

  gost 24.09.2021 09:54
  Transparentan proračun
  A što kažete na ovo? Nemojte tražiti na fejsu gradonačelnik.h r jer ovo je fake-news.
   
 • O aerodromu, rode, da ti pojem

  Jelena 24.09.2021 07:57
  ???
  Pogotovo izvan sezone? A zašto ne u sezoni? Možeš li to malo elaborirati?
   
 • O aerodromu, rode, da ti pojem

  gost 23.09.2021 19:04
  Dugoročno nećemo dočekati
  Biti će to plus kakav će biti i luka Mrtvaška. Promašena investicija. A dugoročno ćemo svi ...
   
 • O aerodromu, rode, da ti pojem

  Damir SK 23.09.2021 18:54
  Mislim da svi zajedno pretjerujete
  Zračna luka na Malom Lošinju apsolutno treba proširiti. Dugoročno to će se itekako pokazati ...
   
 • Grad za nju

  Domestos 23.09.2021 17:50
  Aninih 100 dana
  Za razliku od nje gradonačelnik Grada Pule je prvih 100 dana dobro iskoristio. Uvedena ...
   
 • Svaštara br. 1

  gost 23.09.2021 17:33
  Bahati savjet anonimnog trola
  A tvoj odgovor nema veze s logikom. Jer kad bi (tvojim riječima rečeno) trebalo "pustiti ...
   
 • Svaštara br. 1

  hranitelj tuljana 23.09.2021 12:43
  Obrazujte se
  Vidim da ne razumijete pojam slobode od prisile. Nije ni čudo, jer pojam ljudskih prava je ...
   
 • Svaštara br. 1

  gost 23.09.2021 12:23
  Pustimo ih da si uštrcavaju
  Pustimo onda na miru i one koji žele birati hoće li im biti uštrcan u tijelo heroin ili ...
   
 • Svaštara br. 1

  hranitelj tuljana 23.09.2021 10:59
  Sluškinjina priča
  Malo vam je kriva usporedba....ov o nije radi pa ćeš dobiti plaću. Ovo je stavi nikab da i ...
   
 • Svaštara br. 1

  gost 23.09.2021 10:49
  Pozicioniranje
  Ja mislim da antivakseri i antimaskeri rade isto što i političari da se kako se ono kaže ...