Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Demokracija kroz Stožer civilne zaštite

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

iluzNakon žestoke gradonačelničine harange protiv prijedloga mjera za ublažavanje posljedica epidemije koranvirusa koje je predložila nezavisna lista Dubravka Devčića zajedno s dvojicom vijećnika - koji će se kasnije predomisliti i podvijenih repova odustati od dogovora - jedanaest vijećnika Gradskog vijeća Malog Lošinja je pokorno, bez rasprave prijedlog odbacilo. Tih jedanaest vladajućih vijećnika čine šest vijećnika šarolike koalicije oko HDZ-a s dva vijećnika koalicije HNS-IDS prikrpljenih uz HDZ pod formom „programske suradnje", te trojica virtualnih, prividnih pripadnika oporbe, već nazvanim „žetončićima" 

Predloženim mjerama namjera je bila pomoći svim građanima i poduzetnicima pogođenim mjerama za spriječavanje epidemije. No prvo je Odbor za statutarno - pravna pitanja izložio primjedbe na 1.,2.,3.7.,9. i 13. točku predloženog dnevnog reda tvrdeći da su prijedlozi ili nezakoniti ili da ih predlažu neovlašteni predlagatelji. Nakon toga se više od sat vremena gradonačelnica jarosno obračunavala s dnevnim redom, predlagačem i nepoćudnim, a imenovanim pojedincima koji prema njenom sudu zagađuju javni prostor. Sirota gradonačelnica obuzeta gnjevom nije primijetila da se time obračunala i s Ustavom, nizom zakona te Statutom i Poslovnikom Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. No u tom bijesnom, nasrtaju na pravni i demokratski sustav usta su joj bila puna pozivanja na zakone i Ustav ne shvačajući da je Ustav prekršila sama već samim time što nije dozvolila opoziciji da iznese svoje argumente niti da predstavi svoje mjera kako bi se o njima raspravljalo na Gradskom vijeću. Postavlja se pitanje zna li fakultetski obrazovana gradonačelnica s tri mandata u lokalnoj politici da Ustav RH naše društvo definira kao parlamentarnu demokraciju s pravom građana na samoupravu. Je li zaboravila ili ignorira činjenicu da se pravo na samoupravu ostvaruje putem predstavničkih tijela, a ne preko gradonačelnice?

Gradonačelnica i njoj poslušni predsjednik Gradskog vijeća grubo prekršili Statut i Poslovnik već i samim time što nisu dozvolili ni aktualni sat. Prema dnevnom redu nakon verifikacije zapisnika prethodnih sjednica bio je predviđen aktualni sat. No ova sjednici u formalnopravnom smislu uopće nije ni započeta jer nije usvojen ni dnevni red. Iako nije usvojen dnevni red, a prema planiranom dnevnom redu koji nije izglasan usvojeni su zapisnici prethodnih sjednica. Nakon odrađenog glasanja o zapisnicima, preskočen je „kao plitak potok" i predviđeni aktualni sat. Umjesto da se vijećnicima omogući pravo da rešetaju gradonačelnicu pitanjima, gradonačelnica si je uzurpirala pravo da ona rešeta oporbu što se drznula predložiti nešto njoj iz leđa, iako je predlaganje mjera u interesu gospodarstva i građana demokratsko, ustavno, zakonsko i statutarno pravo i dužnost oporbe. Nepodnošljiva lakoća s kojom je gradonačelnica ignorirala zakonska prava oporbe pokazala je da interese građana de facto zastupaju samo vijećnici s liste Dubravka Devčića.

Vidno ljutita gradonačelnica je svojim ponašanjem i vođenjem sjednice pravne težine neformalnog video chat-a, te sat vremena optuživanja i palamuđenja s visine o pravu, zakonima i propisima pokazala zabrinjavajuće nepoznavanje prava, zakona i propisa a povrh svega i totalno iskrivljeno shvaćanja demokracije. Poput kabaretskog iluzionista uspjela je održati sjednicu Gradskog vijeća a da nije održana; nije usvojen dnevni red. Nakon što je preskočila aktualni sat, a prije nego li je zabranila raspravu o predloženim mjerama pozom profesora pravnog fakulteta, a znanjem pučkoškolca gradonačelnica je ukazivala na nezakonitosti u prijedlozima opozicije, a nakon toga vijećnicima je rekla 'ajte bok. Takav prezir prema vijećnicima i građanima odlikuje samo ozbiljne diktatore, no ono što ju treba zabrinuti je stav Ustavnog suda Republike Hrvatske prema kojem je zakazana a neodržana sjednica gradskog vijeća, koja je sazvana na zahtjev manjine, a zbog neusvajanja dnevnog reda suprotna Ustavu RH, smislu i duhu Zakona o regionalnoj i lokalnoj samoupravi.

Gdje su ta vrata Stožera?
Zašto je gradonačelnici bilo tako stalo da se o prijedlozima ne raspravlja? Zašto nije dozvolila raspravu po svakoj točki dnevnog reda u kojoj je zajedno s vijećnicima svoje većine i „žetončićim" mogla zgaziti predlagače? To je zaista čudno kad zna da ni jedna odluka koja njoj nije po volji u ovom Gradskom vijeću ne može biti usvojena. Znala je da ima sigurnih jedanaest vijećnika na svojoj strani. I u tako komotnoj situaciji, čak i pod cijenu kršenja Ustava, Zakona (ZLP(R)S), Statuta i Poslovnika - a što u konačnici može dovesti do raspuštanja ovog Gradskog vijeća - nije dozvolila raspravu!

Nakon održanog žučnog monologa i nakon što je zabranila raspravu o predloženim mjerama na Gradskom vijeću, drugo jutro je putem jednog portala smirenim tonom pozvala na zdrav dijalog. Jučer ne želi nikakav dijalog, drugi dan ga zaziva. Što se s gradonačelnicom dešava preko noći? I to nas treba brinuti.

Kako gradončelnica shvaća demokratski sustav govori i njena izjava da su vrata Stožera civilne zaštite Grada Malog Lošinja od samog početka i pojave pandemije, otvorena za sve prijedloge. Gdje su ta vrata Stožera? Zašto bi itko, a kamoli izabrani gradski vijećnici trebali Stožeru civilne zaštite nešto predlagati. Iako nam je držala predavanje o ustavu i zakonu sama ne zna da građani ustavno pravo na lokalnu samoupravu ostvaruju preko predstavničkih tijela a ne preko nekakvih stožera civilne zaštite.

U ovu malološinjsku priču dobro se uklapa dio obrazloženja presude Ustavnog suda koji je odlučivao o identičnom slučaju, neusvajanju dnevnog reda koji je predložila trećina vijećnika jednoga grada. Kao kratku lekciju o tome kako i preko kojih tijela građani ostvaruju svoja demokratska prava na samoupravu citiram gradonačelnici dio presude Ustavnog suda. Lako je primijetiti da se ne spominje nikakv stožer.

„Polazeći od članka 132. Ustava kojim se građanima jamči pravo na lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu i koji propisuje da se pravo na samoupravu ostvaruje preko lokalnih, odnosno područnih (regionalnih) predstavničkih tijela koja su sastavljena od članova izabranih na slobodnim i tajnim izborima na temelju neposrednog, jednakog i općeg biračkog prava, Ustavni sud ocjenjuje da propise iz područja lokalne i područne (regionalne) samouprave valja tumačiti u korist nesmetanog i redovitog funkcioniranja lokalne i područne (regionalne) samouprave i njezine zaštite, pri čemu je poštivanje demokratskih pravila postupanja u predstavničkom tijelu temeljna pretpostavka za ostvarenje tih ciljeva".

 

Komentari: 

033 # Đir po sobiSigmund 2020-05-07 13:57
Predlažem da se sjednice ubuduće održavaju isključivo putem skajpa.
Primjećujem da na ovaj način govornika ne sputava trema, može si dati oduška i izrecitirati sve što mu padne na pamet, a što inače ne bi imao hrabrosti izreći u direktnom F2F obraćanju.
A i puno je zabavnije. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
042 # Ana i njenih jedanaest kamikazaRambo 2020-05-07 15:29
Stvarno je neshvatljivo da uz sigurnih 11 ruku spremnih glasovati po njenoj volji gradonačelnica nije dopustiti raspravu o prijedlozima oporbe. Zato mi njena tvrdnja kako je željela spriječiti da Gradsko vijeće donese nezakonite opće akte da ne dođe do raspuštanja GV zvuči kao prijesna laž. jer da je usvojen dnevni red koji je predložila oporba i provedena rasprava, njenih jedanaest kamikaza bi na njezin mig glasovali kao jedan. Oporba bi bila poražena do nogu. Bila bi to veličanstvena pobjeda. Ovako ostaje sumnja u sposobnost Ane Kučić da se kao gradonačelnica nosi s izazovima demokracije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
039 # Demokracija joj ne idegost 2020-05-08 09:39
Citat Rambo:
ostaje sumnja u sposobnost Ane Kučić da se kao gradonačelnica nosi s izazovima demokracije.
To više nije sumnja nego izvjesnost. Očevidna činjenica je da joj demokracija ne ide. Svađala se kao neka piljarica. A ni sama obleka ne čini damu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # Autokratske tendencije i na Prvom od 1000GF 2020-05-12 17:48
Citat Amigo:
Spominje se i da se u Hrvatskoj i dalje "mogu primijetiti autokratske tendencije", koje su doduše blaže nego one u Mađarskoj, a kao primjer toga se navodi činjenica da je javna televizija "pod kontrolom vlade", kao i da se progone novinari. Kako u državi tako i na "prvom od tisuću". Lokalni mediji koje sufinancira gradska vlast (ili se nadaju da će ih sufinancirati) su pod kontrolom gradske vlasti, a budući da su novinari pacificirani, građane koji kritiziraju lokalne vlasti se javno optužuje da zagađuju javni prostor obmanama, lažima i dezinformacijam a te da "bacaju ljagu na sve ono je do sada činilo Gradsko vijeće i gradonačelnica kao izvršna vlast u ovom mandatu".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Prizvuk udbaške optužniceDemosten 2020-06-22 10:02
Citat GF:
Citat Amigo:
Spominje se i da se u Hrvatskoj i dalje "mogu primijetiti autokratske tendencije", koje su doduše blaže nego one u Mađarskoj, a kao primjer toga se navodi činjenica da je javna televizija "pod kontrolom vlade", kao i da se progone novinari. Kako u državi tako i na "prvom od tisuću". Lokalni mediji koje sufinancira gradska vlast (ili se nadaju da će ih sufinancirati) su pod kontrolom gradske vlasti, a budući da su novinari pacificirani, građane koji kritiziraju lokalne vlasti se javno optužuje da zagađuju javni prostor obmanama, lažima i dezinformacijama te da "bacaju ljagu na sve ono je do sada činilo Gradsko vijeće i gradonačelnica kao izvršna vlast u ovom mandatu".
Samoproglašeni Glas (tisuću) otoka ima vlastiti youtube kanal youtube.com/.../... na kojem je pored ostalog objavio ulagivački video Gradonačelnica Malog Lošinja o interesnim skupinama koje utječu na vijećnike i s napomenom U ponedjeljak 04. svibnja 2020. održana je 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Sjednica je održana elektronskim putem i vidljiva je na stranicama Grada, a mi smo izvukli dio u kojem gradonačelnica iznosi za javnost intrigantne detalje. Zahvaljujući Glasu otoka možete upoznati "intrigantne detalje" ovog povijesnog govora s prizvukom udbaške optužnice uživajući u njezinoj nenadmašnoj govorničkoj vještini.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 0 # NezavisanMucalo 2020-06-22 12:41
Vidi se da je na ovom mjestu, nakon što se usudio spomenuti osobu koju se ne smije u negativan kontekst dovoditi, novinar s jedinog otočkog portala iza kojeg ne stoji grad ili interesne i ideološki-vrjed nosno obojane pojedinci/ke ili skupine postao meta isključivo negativnih komentara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Štićena osobaHamlet 2020-06-22 17:10
Citat Mucalo:
Vidi se da je na ovom mjestu, nakon što se usudio spomenuti osobu koju se ne smije u negativan kontekst dovoditi, novinar s jedinog otočkog portala iza kojeg ne stoji grad ili interesne i ideološki-vrjed nosno obojane pojedinci/ke ili skupine postao meta isključivo negativnih komentara.
A koju osobu "koju se ne smije u negativan kontekst dovoditi" se "novinar s jedinog otočkog portala iza kojeg ne stoji grad ili interesne i ideološki-vrjed nosno obojane pojedinci/ke ili skupine" usudio spomenuti da je postao meta "isključivo negativnih komentara" na ovom otočnom portalu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # ZnaseMucalo 2020-06-22 20:48
Citat Hamlet:
Citat Mucalo:
Vidi se da je na ovom mjestu, nakon što se usudio spomenuti osobu koju se ne smije u negativan kontekst dovoditi, novinar s jedinog otočkog portala iza kojeg ne stoji grad ili interesne i ideološki-vrjednosno obojane pojedinci/ke ili skupine postao meta isključivo negativnih komentara.
A koju osobu "koju se ne smije u negativan kontekst dovoditi" se "novinar s jedinog otočkog portala iza kojeg ne stoji grad ili interesne i ideološki-vrjednosno obojane pojedinci/ke ili skupine" usudio spomenuti da je postao meta "isključivo negativnih komentara" na ovom otočnom portalu?
Znate svi vi koju osobu ;)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Usudi se!Hamlet 2020-06-22 21:38
A što tebe sprječava da se usudiš spomenuti tu osobu na ovom portalu? Ne misliš valjda da bi upis bio obrisan kao što se brišu nepoželjni komentari na portalu "iza kojeg ne stoji grad ili ... blablabla...."?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # Da, brišu seMucalo 2020-06-22 22:05
Citat Hamlet:
A što tebe sprječava da se usudiš spomenuti tu osobu na ovom portalu? Ne misliš valjda da bi upis bio obrisan kao što se brišu nepoželjni komentari na portalu "iza kojeg ne stoji grad ili ... blablabla...."?

Nema potrebe. Jer ja znam o kome se radi, znaš jako dobro i ti kao i "drugi" komentatori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # KukavičlukHamlet 2020-06-22 22:14
Ima potrebe, ali nemaš hrabrosti.
EOD.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # Strah na 1/1000Mucalo 2020-06-23 08:20
Citat Hamlet:
Ima potrebe, ali nemaš hrabrosti.
EOD.
Hrabrosti? Želiš li reći da ta osoba predstavlja konkretnu prijetnju i opasnost? Zanimljivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # EOD za početnikaHamlet 2020-06-23 09:41
Citat Mucalo:
Citat Hamlet:
Ima potrebe, ali nemaš hrabrosti. EOD.
Hrabrosti? Želiš li reći da ta osoba predstavlja konkretnu prijetnju i opasnost? Zanimljivo.
Rekao sam točno ono što sam želio reći, a to nije da želim reći kako ta osoba predstavlja konkretnu prijetnju i opasnost nego da ti nemaš hrabrosti da je imenuješ. Što dokazuješ i ovim pitanjima.
PS
Kad se već koristiš internetom mogao bi se upoznati sa značenjem skraćenice EOD da te se ne smatra trolom.
abbreviationfinder.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # TrolanjeGost 2020-06-23 07:55
I ovo tvoje treba brisati. Nije odgovor na pristojno pitanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
041 # Hrvatsko predsjedanje EU je katastrofaŽuja 2020-05-13 10:18
Citat Amigo:
Croatia’s EU presidency disaster
The country will have to confront a disastrous legacy, defined by its silence in the face of accelerating authoritarianis m in Hungary amid Zagreb’s own democratic backsliding.


A tako je samouvjereno, optimistički najavljivano.Umjesto toga imamo medicinski potpomognutu diktaturu, brzinske izbore za parlament pod svaku cijenu pa makar pod maskama i iz mobilnih respiratora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Korona nam je opet na vidikuGladna Zima 2020-06-20 15:43
Što kaže stožer?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Sigurna Hrvatska?gost 2020-06-20 16:08
Citat Gladna Zima:
Što kaže stožer?
Više nije važno što kaže stožer nego ono što govori HDZ-ov izborni tim na usta kandidata za Sabor. A temelj hvalisanju uoči izbora je borba protiv pandemije koronavirusa jer je svježa u pamćenju birača i ne treba ga prije izbora kvariti lošim vijestima. A kao na zadnjim izborima s praznom parolom VJERODOSTOJNO sada nas mame još praznijom parolom SIGURNA HRVATSKA da glasujemo za njih. Ne znam da li time misle da je sigurna od korone, ali sa HDZ-o na vlasti siguran je samo još jedan ciklus uhljebljivanja, pljačke i korupcije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # ....Amigo 2020-06-20 17:11
Citat Gladna Zima:
Što kaže stožer?
ne znam što kaže stožer, ali ministar turizma na sva zvona zaziva dolazak šveđana, kaže da nisu opasni jer smo sigurna zemlja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Ministarsko recitiranjegost 2020-06-20 19:30
Citat Amigo:
Citat Gladna Zima:
Što kaže stožer?
ne znam što kaže stožer, ali ministar turizma na sva zvona zaziva dolazak šveđana, kaže da nisu opasni jer smo sigurna zemlja
Drobi ministar svašta. Za Novi list je jučer recitirao da je Vlada uložila puno u otoke, "ali i pokazala odgovornost i znanje kada je riječ o turističkoj sezoni". Mi koji mislimo o onom što pročitamo pitamo se što će mu u rečenici suprotni veznik "ali" kao da ulaganje u otoke obično ne ide zajedno s pokazivanjem odgovornosti i znanja kada je riječ o turističkoj sezoni. Znači dok mi mislimo o onome što čitamo, ministar ne misli o onome što govori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
042 # kreteni na vlastiWoW 2020-06-20 19:44
Mene zanima koja je to politička stranka mudrom ekonomijom uspjela upropastiti tvornice, brodogradnju i poljoprivredu koja je u bivšoj državi funkcionirala. Ista ta stranka je kompletnu ekonomiju bacila na "koliko god stane" turizam i strane trgovačke lance.
I onda dođe korona i shvatimo da smo jadni, totalno ovisni o drugima, i da moramo uvoziti turiste bez zdravstvene provjere, na majkemi, dovoljno je da pokažu da imaju plaćen smještaj.
Otprilike kao u bordelu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Prpa od KlimanaDenis 2020-06-21 12:17
Citat gost:
Drobi ministar svašta.
Ministar recitira cijeli program HDZa jer mu za vrat puše bivši ministar turizma koji je na zadnjim izborima dobio toliko preferencijalni h glasova da je sa dna liste upao u Sabor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # .....Drifter 2020-06-22 10:04
Čudi me da ministar turizma nije bio na velikoj promociji Zadra i Hrvatske.

Plenković o Adria Touru: Ovo je velika promocija Zadra i Hrvatske
glasistre.hr/.../...

Dan poslije...

Zadar završio u svim svjetskim medijima, ali ne zbog turizma i tenisa, nego korone
www.index.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # poraz u vlastitom dvorištujz 2020-06-22 11:01
Citat Denis:
Citat gost:
Drobi ministar svašta.
Ministar recitira cijeli program HDZa jer mu za vrat puše bivši ministar turizma koji je na zadnjim izborima dobio toliko preferencijalnih glasova da je sa dna liste upao u Sabor.
Kapeli je u svojem dvorištu kao gadonačelnik na zadnjim izborima za Sabor dobio bijednih 637 glasova od mogućih 7359. Kliman je kao zadnji na HDZ-ovoj listi dobio 11,56% i ušao u Sabor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # ###Ptica trkačica 2020-06-22 11:10
Kojom 'matematikom' je onaj sa manje glasova postao ministar?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Rektalni alpinistGost 2020-06-22 11:45
Citat Ptica trkačica:
Kojom 'matematikom' je onaj sa manje glasova postao ministar?
Kliman je ostao lojalan Karamarku. Gari je bio na glasu kao ambiciozna ljiga i šete bandera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Slučajni ministarTR 2020-06-22 17:31
Citat Ptica trkačica:
Kojom 'matematikom' je onaj sa manje glasova postao ministar?
To je matematika političke slučajnosti. Plenki ga je stavio u fotelju ministra turizma kad ju je odbio Butković samo da je popuni. Nije htio ostaviti Klimana iako se već pokazao kao dobar ministar turizma. Kliman mu se zamjerio jer je ostao vjeran Karamarku. A za Garija se zna da je bez karaktera. Okreće se kako vjetar puše i uvijek se priklanja pobjedniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Politička geometrijaGnom 2020-06-23 07:29
Plenkiju u Saboru trebaju poslušnici a ne smije izgubiti birače ljutih desančara. Zato su na listi Kapeli ali i Culej.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Krema HDZ-agost 2020-06-23 09:59
Citat Gnom:
Plenkiju u Saboru trebaju poslušnici a ne smije izgubiti birače ljutih desančara. Zato su na listi Kapeli ali i Culej.
Culej se barem našao na dnu liste kandidata HDZ-a, ali nositelj jedne liste je Josip Đakić, glava jedne ugledne HDZ-ovske familije i predsjednik HVIDRE.
Divljaju, prijete smrću, razbijaju i nitko im ne može ništa. Ovo je obitelj Đakić
www.index.hr/.../2191812.aspx
Kapeli je u dobrom društvu, "i sam branitelj" kako se voli predstavljati :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Pobjednički hod po LošinjuTovar 2020-06-23 12:37
Na fejsu se ushićeno najavljuje dolazak dvojice ministara po glasove Lošinjana za svoj ulazak u Sabor: 23.lipnja u 18 sati na Lošinju će boraviti ministri Gari Cappelli i Oleg Butković prva dva kandidata na listi HDZ-a u 8.izbornoj jedinici, koji će tom prilikom, uz pridržavanje epidemioloških mjera, družiti se sa građanima na gradskom trgu. #SigurnaHrvatska
Najava je popraćena fotografijom trijumfalnog hoda HDZ-ovske ekipe po Lošinju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Vrijeme idegost 2020-06-23 13:51
A neće se još dugo tako se keziti...dolaze izbori i parlamentarni a iz njih i lokalni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Račun za gozbugost 2020-06-23 16:39
Citat Tovar:
Na fejsu se ushićeno najavljuje dolazak dvojice ministara po glasove Lošinjana za svoj ulazak u Sabor: 23.lipnja u 18 sati na Lošinju će boraviti ministri Gari Cappelli i Oleg Butković prva dva kandidata na listi HDZ-a u 8.izbornoj jedinici, koji će tom prilikom, uz pridržavanje epidemioloških mjera, družiti se sa građanima na gradskom trgu.
Treba ih pitati tko će podmiriti ceh za ovu gozbu u njihovoj krčmi. Za ostale partijske krkanluke računi će tek biti izdani.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # FB aktivnostgost 2020-06-24 07:50
Da li neko zna tko puni FB stranicu Ane Kučić? Fotke o tzv druženju s građanima su već objavljene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # HDZ-ovo fejkanje njuzaGledam te u oči, mala 2020-06-28 13:27
Citat Tovar:
Najava je popraćena fotografijom trijumfalnog hoda HDZ-ovske ekipe po Lošinju.
Jedini problem je što je dotična fotografija nastala još u studenom prošle godine. Na originalnoj fotografiji se nalazi i Filip Balija, koji je ovom prilikom kirurškim zahvatom pažljivo izrezan iz cjeline.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # HDZ prepravlja povijestrt 2020-06-28 15:19
Citat Gledam te u oči, mala:
Citat Tovar:
Najava je popraćena fotografijom trijumfalnog hoda HDZ-ovske ekipe po Lošinju.
Jedini problem je što je dotična fotografija nastala još u studenom prošle godine. Na originalnoj fotografiji se nalazi i Filip Balija, koji je ovom prilikom kirurškim zahvatom pažljivo izrezan iz cjeline.

HDZ-ovska posla. Na službenim Facebook stranicama HDZ-a bila je objavljena fotografija s osnivanja stranke na kojoj je u originalu i Josip Manolić, no netko ga je 'izrezao'. Josip Manolić: To što su me izrezali s povijesne fotografije HDZ-a je kriminal na svoj način.
24sata.hr/.../...
Od kriminalne organizacije takvo što je za očekivati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Tko zna što nam još lažu!gost 2020-06-28 15:35
Citat rt:
Citat Gledam te u oči, mala:
[quote name="Tovar"]Najava je popraćena fotografijom trijumfalnog hoda HDZ-ovske ekipe po Lošinju.
Jedini problem je što je dotična fotografija nastala još u studenom prošle godine. Na originalnoj fotografiji se nalazi i Filip Balija, koji je ovom prilikom kirurškim zahvatom pažljivo izrezan iz cjeline.
------
Od kriminalne organizacije takvo što je za očekivati.
Anin ili Garijev fotošop kozmetičar koji je to napravio možda ne zna da slijedi neke zloglasne povijesne uzore. "Kada je George Orwell objavio svoje distopijsk0 remek-djelo 1984., inspiraciju za njega je djelomično pronašao u Staljinovom Sovjetskom Savezu. Postoji mnogo paralela između svijeta 1984. i Staljinove Rusije, a jedna se odnosi na zanimanje protagonista. On radi u "Ministarstvu istine", gdje ljudi "revidiraju" povijest i brišu svaki trag onih koji su pali u nemilost Velikog brata.
To se događalo i u Staljinovom SSSR-u. Političar je jedan dan mogao biti u milosti, a već bi se sljedeći dan mogao kao neprijatelj naroda naći pred streljačkim vodom. Ljudi su u sovjetskoj Rusiji doslovno brisani iz povijesnih knjiga."
Ostatak poučnog teksta i zanimljive primjere brisanja osoba s fotografija na ovom linku:
hr.rbth.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Lažu čim zinuJoko 2020-06-28 16:22
Dok se budu ovako ponašali za mene su samo lažovi.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Gari nudi kontinuitet domoljubljadf 2020-06-23 15:37
Citat Denis:
Citat gost:
Drobi ministar svašta.
Ministar recitira cijeli program HDZa jer mu za vrat puše bivši ministar turizma koji je na zadnjim izborima dobio toliko preferencijalnih glasova da je sa dna liste upao u Sabor.
Za Novi list Kapeli je odverglao naizust naučeni tekst koji mu je sastavila glasnogovornica Slađana Vignjević bivša dopisnica N. Lista iz Lošinja. Hvalio se da radi turizma neće poskupjeti autoceste i trajekti, da je ukinuta naplata krčkog mosta i da se za razliku od zemalja u okruženju i šire na ulazak u Hrvatsku čeka u kolonama. Pa je onda zagudio "Mi nudimo kontinuitet domoljublja, demokršćanstva, sigurnost, stabilnost i socijalnu osjetljivost"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kontinuitet nazadovanjaOmg 2020-06-24 07:34
Citat df:
Citat Denis:
[quote name="gost"] Drobi ministar svašta.
"Mi nudimo kontinuitet domoljublja, demokršćanstva, sigurnost, stabilnost i socijalnu osjetljivost"
Kontinuitet domoljublja? Što je to? HDZov kontinuitet nas je doveo do predzadnjeg mjesta u EU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
53 # Domoljublje?!hranitelj tuljana 2020-06-24 09:23
Citat Omg:
Citat df:
Citat Denis:
[quote name="gost"] Drobi ministar svašta.
"Mi nudimo kontinuitet domoljublja, demokršćanstva, sigurnost, stabilnost i socijalnu osjetljivost"
Kontinuitet domoljublja? Što je to? HDZov kontinuitet nas je doveo do predzadnjeg mjesta u EU.
Hajde molim vas! Bože sačuvaj me hadezeovog "domoljublja" i ljevičarske "tolerancije". Stranka koja nosi naziv nekadašnjeg HDZ-a provodi sve politike i naloge onih koji neovisnu Hrvatsku nikad nisu ni željeli.
Što HDZ radi a da je u korist Hrvata?
Može li mi netko navesti (molim bez ironije i sarkazma) što je HDZ domoljubno učinio npr. u zadnjih... 20 godina?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Korona ante portas!gost 2020-06-24 09:27
Citat df:
Hvalio se da radi turizma neće poskupjeti autoceste i trajekti, da je ukinuta naplata krčkog mosta i da se za razliku od zemalja u okruženju i šire na ulazak u Hrvatsku čeka u kolonama.
Otkako je HDZ objavio da se bori protiv korupcije, ona sve više jača i širi se u hrvatskom društvu. Otkada je HDZ objavio da je pobijedio koronavirus, on se još brže počeo širiti Hrvatskom.
Glavna poruka HDZ-ove kampanje je "sigurnost". Ali ona pada u vodu pred brojkama novozaraženih. Zadnji puta korona je pomogla Plenkoviću da pobijedi u HDZ-u. Hoće li mu pomoći i na parlamentarnim izborima?
24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Predizborno hvalisanje projektimaPopaj 2020-06-23 16:30
"Dolaskom političara formalno su počeli radovi na sunčanoj elektrani dva kilometra sjeverno od Orleca na otoku Cresu." piše Purić. Kapeli simbolički radi lopatom, a Ana pozira sa šljemom na glavi. Izgleda da baš ne mare za pravilo distance.


otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # nije ljevak008 2020-06-23 16:49
Kao da krivo drži lopatu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Nadnaravna Anagost 2020-06-23 16:58
Ana ima levitirajući šljem? A taman je na poralu Glas otoka javljeno da na Lošinju nema vanzemaljaca...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Na Lošinju nema vanzemaljacaŽuja 2020-06-23 20:59
Citat gost:
Ana ima levitirajući šljem? A taman je na poralu Glas otoka javljeno da na Lošinju nema vanzemaljaca...
Mislio sam da se zezaš ali tamo je stvarno naslov PROVJERILI SMO: NA LOŠINJU NEMA ZARAŽENIH, NEMA KORONAVIRUSA I NEMA VANZEMALJACA. Piscu bi koristilo lječenje ili pravi budale od čitalaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # !!!!!LOL 2020-06-23 21:53
Ovo je ipak bolje nego kad je postavio kamen temeljac za stanove u Creskoj ulici, u postolje građevinske dizalice metar od ceste.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # nagradno pitanjeoktopus vulgaris 2020-06-24 11:20
Citat Popaj:
Tko je na slici Josipa Rimac ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Mi ZajedničariYoko Ono 2020-06-24 12:30
Citat oktopus vulgaris:
Tko je na slici Josipa Rimac ?
Ne pitaj tko je Josipa Rimac. Svi smo mi Josipa Rimac.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # asdfgasdfg 2020-06-28 16:41
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Satirička analiza

ishoda izbora 2020.


SVJETSKI STATISTIČKI PODACI U STVARNOM VREMENU


 

Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Naličje izbornog trijumfa

  ježinac 10.08.2020 09:33
  ima nema
  može biti
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Zx 10.08.2020 07:58
  Pošteda?
  Zanimljivo da nije nagazio druge spomenute u anonimnnom pismu. Tko zna zašto 8)
   
 • Svaštara br. 3

  Snob 09.08.2020 09:57
  Krezubo trolanje
  Ne zanima tebe odgovor ni na jedno od ovih pitanja. Kao već dobro uvježbani trol koristiš klasična ...
   
 • Svaštara br. 3

  gost 08.08.2020 16:22
  .....
  Sigurno ti se ta ljubav isplati. Dok te ne uhvate. I Sanader je volio Hrvate i Hrvatsku.
   
 • Svaštara br. 3

  DS 08.08.2020 13:27
  Tjedna doza trolanja
  Pitaj Plenkovića, ministra branitelja i Miloševića s kim se mire, a ne mene šta mislim. Ne ...
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 08.08.2020 13:13
  Naslov
  Kako se to točno "revidira povijest". Je li povijest znanost? Mijenja li se znanost s novim ...
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 08.08.2020 13:11
  Ajmo.
  Ja volim Hrvate i Hrvatsku. Volite li vi?
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 08.08.2020 13:09
  Kako?
  Mislite na pomirbu između onih koji su se borili za Jugoslaviju i onih koji su se borili ...
   
 • Svaštara br. 3

  DS 08.08.2020 11:30
  Pomirba s figom u džepu
  Toliko novca za financiranje ovog proustaškog smeća koje h.t. rado citira dokaz je da ...
   
 • Svaštara br. 3

  Gost 08.08.2020 10:58
  Ti si samo malo pismeniji od krezubog fašistoida koji je napisao "..a gle, vama stoki ...
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 08.08.2020 09:57
  Vastaše napadaju
  Grč. Agonija! Netko je dobio naše novce a nije ljevičar. Gotovo je. "Ovo je točno kao 1933".
   
 • Svaštara br. 3

  Zemo 08.08.2020 09:23
  ....
  i.imgur.com/QsTV3Tj.jpg (http://i.imgur.com/QsTV3Tj.jpg)
   
 • Svaštara br. 3

  Gost 08.08.2020 07:35
  Krezuba kultura
  Vijest o ovom sramotnom financiranju objavljena na portalu net.hr popraćena je komentarom koji ...
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 08.08.2020 07:20
  Hm...
  Što je to "proustaški revizionizam" i kako se manifestira u javnosti?
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Gost 07.08.2020 19:28
  Reforma
  Nakon lokalnih izbora dogodine broj zamjeničkih fotelja svest će se na 37. Zamjenici će se ...
   
 • Svaštara br. 3

  Snob 07.08.2020 16:24
  Ministarstvo medijskog mraka
  Bofl robu koju nam hranitelj tuljana podmeće kao izvor mudrosti hrvatska vlada bogato plaća ...
   
 • Karneval 2019.

  gost 07.08.2020 10:16
  Posebnost Lošinja?
  A koje bi to bile ostale znamenitosti po kojima je Lošinj poseban? Ne znam baš da li je ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Nedo Pedo 06.08.2020 16:00
  Politički a ne moralno
  Garijev štićenik je anonimno pismo objavio da bi nagazio gradonačelnicu ali i dogradonačelnik ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 06.08.2020 15:16
  Politika je obiteljski posao
  Članstvo lošinjskih ispostava političkih stranaka nema veze sa stranačkim programima. Okuplja ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Uvijek isti pojedinci 06.08.2020 12:45
  Blefer, maher
  Ma cijela Jadranka sramoti struku. On je samo njihova protetska ruka koju stave kad im ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 06.08.2020 09:05
  .......
  Normalno je da ne voliš blefera koji sramoti struku. Da je po njegovom turistički slogan ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Ko će koga 05.08.2020 14:10
  podmetanja gradonačelnici
  Prije nekog vremena kružilo je anonimno pismo o previranju u HDZ-u i podmetanjima gradonačelnici ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 05.08.2020 12:54
  Amorfni Gari
  Ti mora da si novi na ovom portalu. Lani dok je Kapeli bio ministar i pun samohvale turističkim ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Papan 05.08.2020 11:35
  ###
  A po što on dolazi na Lošinj? Ne pitam za sebe nego za prijatelja.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  hranitelj tuljana 05.08.2020 11:31
  Liepa plavka
  Ne bih komentirao "ovo što imamo", a pogotovo ne bih išao tako daleko da ustvrdim da su ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  hranitelj tuljana 05.08.2020 11:23
  Argus je dobra piva
  Koliko je krupan taj "krupnikapital" ? Barem okvirno. Je li veći ili manji od npr. G.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  argus 05.08.2020 10:54
  jednadžba sa tri nepoznanice
  Lokalna organizacija HDZ-a boji se raspisati izbore jer su se podijelili na tri frakcije, pa ...
   
 • Svaštara br. 2

  hranitelj tuljana 05.08.2020 09:53
  Vrijeme je za grom
  Sretan dan pobjede svima koji su sretni zbog uspješno izvršene vojnoredarstven e akcije ...
   
 • Svaštara br. 2

  Rambo 05.08.2020 09:19
  .....
  Možda će im u toj zahtijevnoj zadaći pripomoći G.C. "i sam branitelj" i.imgur.com/nxLFUnt.png?1 ...
   
 • Svaštara br. 2

  Branitelj 05.08.2020 07:41
  Smotra
  Da li će i danas Ana i Anto postrojiti i vršiti smotru branitelja?