Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Pendrekom na članke

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

pendrecenjeSa stranica informativnog biltena gradske vlasti, portala Otoci.net imali smo priliku saznati kako lošinjska vlast zamišlja demokraciju i svoju ulogu u njoj. Vapajem moćnog lokalnog političara, gradskog vijećnika Kamalića u čijoj osobi su objedinjene funkcije predsjednik lošinjskog ogranka HSS-a, standardnog partnera vladajućih koalicija pod vodstvom HDZ-a, nezamjenjivog predsjednika Udruženja obrtnika, predsjednika Mandatne komisije Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, predsjednika Odbora za gospodarstvo i razvoj te člana Odbora za prostorno planiranje, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća zatražena je intervencija Grada i uredovanje policije u uredničku politiku nezavisnog web portala volim-lošinj.org kako bi se stalo kraj pisanju kakvo se na njemu prakticira 

Za vapaj vjernog partnera svoje stranke gradonačelnica je pokazala veliko razumijevanje te je zapovjednim tonom ustvrdila da takva retorika ne smije biti općeprihvaćena. Budući da zaticanje na tim stranicama gradončelnica doživljava poput Alise u zemlji čudesa, netko od pametnijih savjetnika se trebao odvažiti da je izvijesti kako demokracija nije bajkoviti svijet u kojem se vlast smije samo javno hvaliti ili na fejsu "lajkati". 

Zanimljivo je da govoreći o šoku što ga doživljavaju čitajući članke i komentare na portalu Volim Lošinj vijećnik Kamalić i gradonačelnica upotrebljavaju plural iako ih užasava pisanje na samo jednom portalu. Koristeći množinu valjda žele potaknuti empatiju publike prema dobrim, a nemoćnim lokalnim političarima koje napadaju moćni, brojni i opasni internetski portali. O trabunjanju lokalnog političara Kamalića o internetskom kriminalu i govoru mržnje ne treba trošiti riječi. Zanimljiviji je stav gradonačelnice.

Kad se "zatekne" na portalu Volim Lošinj gradonačelnica se u ime svih nas - valjda je to prirodno jer ona je gradončelnica - šokira jer ondje nas često osuđuju da izlazimo iz zakonskih okvira. Ostavimo po strani iluziju da se sposobnost šokiranja u ime sviju stječe izbornom inicijacijom, jer u almanah političkih besmislica ili ispraznica kojima nas često daruje gradončelnica ući će njena izjava I ja i moj prethodnik smo ukazivali na loše posljedice koje mogu proizaći iz takvog načina komuniciranja. Nije nam pojasnila koje to loše posljedice mogu proizaći za zajednicu ako netko kritički, argumentirano i objektivno ukazuje na propuste. Koje su to loše posljedice? Možda je loša posljedica primoravanje cjelokupne strukture gradske vlasti da po nalogu ministarstava ili nadležnih ureda državne uprave ispravlja počinjene greške, kao što je to bio slučaj baš na zadnjoj sjednici, istoj onoj na kojoj se vijećnik Kamalić ostrvio na portal koji je o tim propustima iscrpno izvijestio, a posjetitelji popratili komantarima? Na ovom portalu, barem ne u člancima radi kojih su se uznemirili lokalni moćnici, nikad se nije upotrebljavala riječ kriminal, a za vijećnika na vlasti u Gradu Malom Lošinju kritičko ili analitičko pisanje je odmah internetski kriminal. To možemo pripisati uzrujanosti, a stručnjak za psihologiju bi možda detektirao neke izdajničke signale iz podsvijesti.
Izjava gradonačelnice da se lokalnu vlast na ovom portalu osuđuje da izlazimo iz zakonskih okvira naprosto nije istina. Na ovom portalu se, barem u člancima, tvrdilo i dokazivalo da su potezi, prijedlozi, namjere gradončelnice i usvojene odluke ovog saziva gradskog vijeća, prečesto nezakonite bilo u sadržaju ili u proceduri. Tvrdnja je jedno, a osuda je nešto drugo. Tvrditi može svatko, a osuditi može samo onaj tko je za donošenje presuda nadležan. Volim Lošinj nije sud već jedan od bezbroja internetskih portala. To bi obrazovana gradonačelnica morala razlikovati.

A da gradonačelnica često izlazi iz zakonskih okvira, odnosno da se ne želi držati zakona "kao pijan plota", možemo dokazati na puno primjera. No uzmimo kao primjer njezin najsvježiji postupak da se nakon samo dva dana od stupanja na snagu odluke Gradskog vijeća izmijeni višegodišnja i ustaljena ruta turističkog vlakića, a što je zbog okolnosti da je na to ukazano člankom te komentirano od strane posjetitelja portala postalo neposredni povod za poziv na policijsko uredovanje na internetu. Iz čista mira, bez ikakvog obrazloženja, samo dva dana nakon stupanja na snagu Plana postave kioska, u javnom savjetovanju s određenim rokom koji je kraći od zakonom određenih 30 dana, objavljena je odluka o namjeri promjene rute vlakića. Gradonačelnica isti plan želi promijeniti na način da izbaci turistički vlakić iz grada, a da pritom nema nikakve potrebe za obrazloženjem tko to i zbog čega želi izmjeniti Plan, što će se tom izmjenom postići i kako će se takva odluka reflektirati na grad Mali Lošinj.

Iako je Gradsko vijeće usvojilo Plan postave kioska, gradončelnica raspisuje natječaj za dodjelu javnih površina bez vlakića na način da natječaj ne raspisuje temeljem važećeg Plana kako to predviđa propis, već raspisuje natječaj temeljem Izvatka iz plana. Time gradonačelnica samovoljno odbija izvršiti volju odnosno odluku Gradskog vijeća, a kojom odlukom je previđena stara ruta turističkog vlakića. Umjesto da provede natječaj i za vlakić ona to ne radi. Gotovo istovremeno s objavom javnog natječaja gradončelnica objavljuje nezakonitu odluku o javnom savjetovanju za vlakić, sve to u mjesecu lipnju, usprkos tome što Odluka o porezima na korištenje javnih površina Grada Malog Lošinja zahtjeva da se Plan donese početkom kalendarske godine. Kakav je ležeran odnos gradonačelnice prema zakonima i propisima najbolje ilustrira račenica iz objave javnog savjetovanja za izmenu Plana: "Zbog nadolazeće turističke sezone, potrebno je rok savjetovanja skratiti na 15 dana". Iako je prema vlastitim poropisma, Plan postave kioska trebao biti donešen početkom kalendarske godine, iako je Plan ipak donešen u svibnju mjesecu, isti plan se mijenja u lipnju mjesecu a zbog nadolazeće sezone (koja je uzgred već počela), čime se krše i odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama. Dakle samo u pokušaju izmjene Plana imamao istovremeno kršenje ustavnih odredbi o jednakosti, ravnopravnosti u tržišnoj poziciji, kršenje Zakona o pravu na pristup informacijama i kršenje vlastite Odluke o porezu na korištenje javnih površina. Tri u jedan - respekt. Ali ona se čudi jer "ondje nas često osuđuju da izlazimo iz zakonskih okvira".

Iako je javno savjetovanje skraćeno radi "nadolazeće sezone" (?!?), a rok za javno savjetovanje je istekao, nema izvještaja s javne rasprave, a Odluka o izmeni Plana nije ni bila na zadnjem Gradskom vijeću. Hoće li izmjene biti ili neće, hoće li se odobriti stara ruta turističkog vlakića za koju nije raspisan natječaj? Kako će se gradonačelnica izvući iz ovog pravnog nereda ostaje nam za vidjeti. U svakom slučaju, bit će to još jedan primjer kršenja propisa i zakona i stvaranja bespotrebnih pravnih rebusa. Tko će se usuditi postaviti pitanje odgovornost? U Gradskom vijeću zasigurno nitko. Na ovoj stranici hoće. Zato je treba ugasti, zar ne?.
Moraju li građani koji su svjesni i otvorenog kršenja zakona i propisa od strane lokalne vlasti šutjeti o tome da ne bi bili optužen za internetski kriminal kako to tvrde lokalni političari s početka teksta? Ili ipak građani imaju pravo javno izraziti svoje stavove kako to piše u Ustavu RH? U glavi 2. Osobne i političke slobode i prava, u čl.38, na žalost lokalnih političara vođa stoji odredba o jamčenju slobode mišljenja i izražavanja misli. Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja. Zar je to tako teško shvatiti i prihvatiti?

Uvodno jadikovanje i zazivanje milicijskog uredovanja pendrekom po člancima treba gledati kao na nesvjesno proizveden relikt ne tako davne prošlosti, a u službi zadovoljavanja ili štićenja privatnih interesa koji se žele prikazati kao javni. To je legitiman pokušaj, ali legitimno je to javno  prokazivati.

Komentari: 

119 # U zdrav mozak...Građanin K. 2018-06-11 11:41
Predlažem u nastavku pročitati i članak iz 2009. godine "Neprirodna potreba za noćnim mirom" koji se nalazi gore desno u rubrici POVEZANI ČLANCI. Zanimljivo....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Ko s Kamalom tikve sadi ...Jebajiga 2018-06-11 13:46
To bi prva trebala pročitati gradonačelnica čisto da zna skim tikve sadi. Da ne bude jao i pomagaj kad joj se razbiju o glavu. Radi svog privatnog interesa taj je se obrušio i na svog kućnog prijatelja Kapelija

"Zbirci svojih «bisera» Kamalić je dodao i besmislenu, štoviše glupu akciju i protiv sadašnjeg (tada je bio kapeli) gradonačelnika. Kad je prije par godina zatvoren Priko zbog buke Kamalićeva ekipa je cijeli grad obljepila višejezičnim plakatima kojima je optuživao Kapelija da je protiv zabave, razonode i turizma. Glupost ove akcije sastojala se u tome što je Priko zatvorila županijska inspekcija nad kojom gradonačelnik nema baš nikakve ingerencije.
No, u svom križarskom ratu protiv «staračkog turizma» i neprirodne potrebe ljudi za noćnim mirom i odmorom Kamalić je ostvario jednu važnu pobjedu. Prije tri godine je ušutkao građane koji su na službenoj gradskoj stranici raspravljali o problemu cjelonoćne buke iz dva epicentra na suprotnim stranama rive - iz Prika i Godimenta. Gradonačelnik je tada podlegao pritisku i stranica je uklonjena na duže vrijeme. Nepoznato je da li je za uspješan pritisak bio dovoljan sam Kamalić ili mu je u tome pomogao Fazlić, tadašnji vlasnik Godimenta."

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Kamala okom, Ana skokomSuperman 2018-06-11 17:51
Citat Jebajiga:
To bi prva trebala pročitati gradonačelnica čisto da zna skim tikve sadi. Da ne bude jao i pomagaj kad joj se razbiju o glavu. Radi svog privatnog interesa taj je se obrušio i na svog kućnog prijatelja Kapelija
Mislim da se Ana kao obrazovana žena teško osramotila podilazeći Kamaliću u njegovom zazivanju policije da se obračuna s "internetskim kriminalom". A bilo je dovoljno da Kamalić kaže "Molim Grad da obavi ozbiljan razgovor s policijom". On okom, Ana skokom i odmah se složi s njim da takva retorika ne smije biti općeprihvaćena i da su svi šokirani kad se zateknu na tim stranicama. A zašto su svi šokirani? Pa zato što ih se tamo osuđuje da izlaze iz zakonskih okvira. Nažalost, Ana nije zapazila ironiju u tome što je izvalila, jer to je rekla baš na sjednici GV sazvanoj da poništi odluke koje je predložila, a vijeće usvojilo - izlaskom iz zakonskih okvira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # trubegost 2018-06-11 19:07
Tko nam vodi grad? Strašno...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # OglasRefko 2018-06-11 21:05
Prodajem drva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # OglasTrimer 2018-06-12 09:23
Kosim travu gdje Komunalno društvo nije dobro pokosilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Govor mržnjeŠpicl 2018-06-12 09:42
Prisluškujem pa prijavljujem govor mržnje predsjedniku Odbora za gospodarstvo i razvoj i Uredu gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Daleko smo došli...priko 2018-06-12 13:12
Predsjednik udruženja obrtnika nam kroji lokalnu politiku, a gradonačelnica ionako u ničemu nije kompetentna. Da bar zatvori usta, ostavila bi dojam da nešto kuži, ovako iz dana u dan pokazuje svoju nekompetentnost , neznanje, netoleranciju i ogromnu količinu taštine.
Što nije ni čuda, u svojoj profesionalnoj karijeri nije vodila niti j.d.o.o. a sada eto vodi sve nas. U propast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # HrabrostDr. Niskoristi 2018-06-14 11:40
E moj druze,
tvoja hrabrost anonimusa fascinira.
Kada si tako revan u kritiziranju Gradonacelnice barem se potpisi (ali naravno da za to nemas dovoljno velika KOJONES ), a drugo bih ti savjetovao obzirom na svoju evidentnu hrabrost kao i 99% pisaca na ovom portalu , kada se dogode lokalni izbori , ti 6lijepo stavi svoju guz...u na izbornu listu( posto obraza nemas ) pa da vidimo koliko ces glasova dobit....ha ha ha....bio bi to vic godine.
A sto se tice starog K.e, dragi moj taj te pojede za " dorucak "....naravno bez priloga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # PredbacivanjeLicemjerko 2018-06-14 13:50
A druže moj, ne ti nemaš baš muda potpisati se. Nekako je ugodnije
iz zavjetine anonimnosti djeliti savjete i praviti se pametan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Pod lica prodali nam svoje guzicegost 2018-06-14 14:09
Prijatelju dragi, ima ih koji su svoje obraze stavili na listu, a kad smo ih izabrali pokazali su da su im lica bile maske koje su skrivale guzice. I tako je hdz dobio većinu u GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # the worst of the worstPipi 2018-06-14 14:46
Citat gost:
Prijatelju dragi, ima ih koji su svoje obraze stavili na listu, a kad smo ih izabrali pokazali su da su im lica bile maske koje su skrivale guzice. I tako je hdz dobio većinu u GV.
sada je jasno zašto se oko žute kuće skuplja toliko muha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
322 # popravni ispitčuček 2018-06-14 13:13
Jedino rješenje je raspisati prijevremene izbore sa potpuno novim kandidatima u svim strankama, jer su i sadašnji i bivši vijećnici "umočeni" do balčaka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # demokracija ili diktatura?Vox Populi 2018-07-06 10:02
Ušutkaj građane, pa možeš raditi što hoćeš.
Zanimljivo je da dok traje suđenje HDZ-u kao zločinačkoj organizaciji, o čemu postoje nebrojeni dokazi, a sami HDZovci svjedoče jednih protiv drugih, na lokalnom nivou i to na gradskom vijeću moguće nekome pasti na pamet i još dobiti podršku gradonačelnice da se zatvori portal na kojemu građani iznose svoja mišljenja i komentiraju lokalnu vlast čije je ponašanje u duhu ponašanja dragog vođe.
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,
a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala. Vrhunac drkosti i bezobrazluka, ali to smo od takvih već naučeni vidjeti. A onima koji su u koaliciji sa njima, samo poruka, s kim si, takav si.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # Lajanje bez nadzoraWD 40 2018-07-06 13:43
Citat Vox Populi:
Ušutkaj građane, pa možeš raditi što hoćeš.
Zato me čudi da gradska inkvizicija nije intervenirala u organizaciju Lošinjskog književnog festivala u Velom Lošinju i zabranila prikazivanje dokumentarnog filma "Nježno srce i sloboda lajanja" o poznatom bespoštednom lajavcu Igoru Mandiću. A pustili ga i da laje pred publikom i to bez nadzora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # moral, jel se to maže na kruh?crna ptica kos 2018-07-06 13:46
Citat Vox Populi:
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala.
ima ih koji su se učlanili u HDZ i nakon što je HDZ-u počelo suđenje kao zločinačkoj organizaciji
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Adresa Remetinacgost 2018-07-06 15:34
Citat crna ptica kos:
Citat Vox Populi:
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala.
ima ih koji su se učlanili u HDZ i nakon što je HDZ-u počelo suđenje kao zločinačkoj organizaciji
Shvatili su da imaju potrebne kvalifikacije za uspjeh.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
154 # HDZ patološka fiksacijahranitelj tuljana 2018-07-06 17:06
Citat gost:
Citat crna ptica kos:
Citat Vox Populi:
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala.
ima ih koji su se učlanili u HDZ i nakon što je HDZ-u počelo suđenje kao zločinačkoj organizaciji
Shvatili su da imaju potrebne kvalifikacije za uspjeh.
Nema koristi... uzalud klonovi pokušavaju pod raznim "člancima" potpaliti novu "raspravu" otrcanim, recikliranim i općenitim frazama i komentarima... počelo je, ljudi rade, privređuju... ne zanima ih...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Nesalomivigost 2018-07-06 21:01
Napuhanko se javio...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Ostavi ljude na miru da radeKlon 2018-07-07 10:15
Citat NL:
Lijepo te se opomene da ne potpaljuješ novu "raspravu" otrcanim recikliranim frazama, a ti šalješ linkove na ustajalu, bajatu temu beskrajnog suđenja čelniku zločinačke organizacije. A ljudi "rade, privređuju... ne zanima ih...". Ma koga zanima lopovsko izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki nakon afere Agrokor, za vrijeme nogometnog prvenstva, u sezoni kad "ljudi rade, privređuju..."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # dajmo im da imajuEmeritus 2018-07-07 11:40
Citat Klon:
Citat NL:
Lijepo te se opomene da ne potpaljuješ novu "raspravu" otrcanim recikliranim frazama, a ti šalješ linkove na ustajalu, bajatu temu beskrajnog suđenja čelniku zločinačke organizacije. A ljudi "rade, privređuju... ne zanima ih...". Ma koga zanima lopovsko izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki nakon afere Agrokor, za vrijeme nogometnog prvenstva, u sezoni kad "ljudi rade, privređuju..."
i to što kažeš, dok jedni rade, drugi kradu, uvijek jedna ista otrcana stara priča koja više nikoga ne zanima.
eto neki dan Ćaća zatražio odgodu radi davanja iskaza, a drugi dan nema što reći.
kad ispita ono troje radi kojega je poništena presuda, samo će još dublje uvaliti u govna i sebe i stranku.
pa će opet zatražiti odgodu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Sad će neko reći da ljude to ne zanimaKlon 2018-07-07 15:23
A na fejsu super komentar: Kokoš ide u Rusiju, zdrobit će 40 000 kuna i hvali se kako su se odrekli dnevnice!!! Pa je**m te ludu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kao uspaljena šiparicaBL 2018-07-09 16:11
Citat Klon:
A na fejsu super komentar: Kokoš ide u Rusiju, zdrobit će 40 000 kuna i hvali se kako su se odrekli dnevnice!!! Pa je**m te ludu!
Trebalo joj je zabraniti da ide. Kad hrvatski nogometaši uvrijede domaćine može im se to otpisati na glupost i neodgojenost. Ali kad se predsjednica države u VIP loži na stadionu ponaša kao uspaljena šiparica i u kockastom harlekinskom dresu hrvatske reprezentacije pred premijerom Ruske Federacije, zemlje domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva i predstavnicima Fife, skače na noge, maše rukama, njiše bokovima, kliberi se i pleše “ples radosti” sramoti cijelu Hrvatsku i sve njene građane, pa i one koji je radi takvog idiotskom ponašanja hvale da "gine za Hrvatsku".

Dobro je netko napisao Sva sreća da u Rusiji nema Zdravka Mamića. Bilo bi to Svjetsko prvenstvo za pamćenje. Ne samo po rezultatima hrvatske nogometne vrste…
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Nije fiksacija nego izraslinagost 2018-07-07 16:39
HDZ nije nečija patološka fiksacija nego je stvarna patološka izraslina na tkivu Republike Hrvatske i društva. Navođenje dokaze za ovu dijagnozu zaista bi bilo recikliranje otrcanih, općenitih fraza o korupciji, besprimjernoj pljački, nepotizmu, beznađu građana i odumiranju. Ljude to zaista ne zanima, jer su nemoćni. Zato ih sve više ide raditi i privređivati u strane zemlje pa i one koje su nekad bile iza nas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Plava trava zaboravaPinokio 2018-07-06 17:23
Citat Vox Populi:
Citat crna ptica kos:
Citat Vox Populi:
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala.
ima ih koji su se učlanili u HDZ i nakon što je HDZ-u počelo suđenje kao zločinačkoj organizaciji
se zatvori portal na kojemu građani iznose svoja mišljenja i komentiraju lokalnu vlast čije je ponašanje u duhu ponašanja dragog vođe.
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,
a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala. Vrhunac drkosti i bezobrazluka, ali to smo od takvih već naučeni vidjeti. A onima koji su u koaliciji sa njima, samo poruka, s kim si, takav si.
Možda se zato HDZ stidi svoje povijesti pa na službenoj stranici ima samo povijest od osnivanja do 10. prosinca 1999. kada je preminuo dr. Tuđman. Već par godina piše "Kompletan kronološki prikaz povijesti HDZ-a je u izradi i biti će uskoro dostupan." Možda čekaju da se sve zaboravi :roll:
www.hdz.hr/mi-smo/povijest
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Tužibabagost 2018-07-24 09:37
Citat Vox Populi:
Ušutkaj građane, pa možeš raditi što hoćeš. Zanimljivo je da dok traje suđenje HDZ-u kao zločinačkoj organizaciji, o čemu postoje nebrojeni dokazi, a sami HDZovci svjedoče jednih protiv drugih, na lokalnom nivou i to na gradskom vijeću moguće nekome pasti na pamet i još dobiti podršku gradonačelnice da se zatvori portal na kojemu građani iznose svoja mišljenja i komentiraju lokalnu vlast čije je ponašanje u duhu ponašanja dragog vođe.
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,
a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala. Vrhunac drkosti i bezobrazluka, ali to smo od takvih već naučeni vidjeti. A onima koji su u koaliciji sa njima, samo poruka, s kim si, takav si.
Zatvaranje portala radi ušutkavanja građana palo je na pamet vijećniku HSS-a, na Lošinju vjernom koalicijskom partneru HDZ-a. No za razliku od lokalnog predsjednika ogranka HSS-a predsjednik njegove stranke nije tražio intervenciju policije, a primio je otvorenu prijetnju putem interneta.
Krešo Beljak je citirao glasovitu misao njemačkog antinacističkog svećenika “Prvo su došli po komuniste, a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunist. Zatim su došli po Židove, sindikaliste, homoseksualce, pravoslavce, katolike..., a ja se nisam bunio jer nisam bio to. Na kraju će doći i po vas, ali tada neće više biti nikoga tko bi se bunio. Zato se bunite i borite protiv zla dok još nije kasno!”. To je bio komentar na divljanje u zagrebačkoj Gradskoj skupštini zastupnika Neovisnih za Hrvatsku Davorina Karačića koji je fizički nasrnuo na zastupnika Tomislava Tomaševića s liste Zagreb je naš!

Na to je primio prijeteću poruku nekog Matka “Doći ćemo i po tebe, strpi se još malo”. Umjesto da tužaka kao Kamalić, predsjednik njegove stranke je posprdno odgovorio "Samo da te povećam da te vide ljudi koja si sila".

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Babuška Kolinda i druge teme, video

prime

 


SVJETSKI STATISTIČKI PODACI U STVARNOM VREMENU


 

Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Internetska spodoba

  objektivno_912 23.01.2019 20:33
  Ukratko...
  ... objektivno je šupak :lol: i.imgur.com/jgPsSTn.png (http://i.imgur.com/jgPsSTn.png) ...
   
 • Internetska spodoba

  sve po 10 kuna 23.01.2019 20:17
  dno dna
  Svima je jasno da se ovdje radi o organiziranom zločinačkom pothvatu. Napad na slobodu ...
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  ukulele 23.01.2019 16:33
  jabuka ne pada daleko od stabla
  Povijest se ponavlja, njena obitelj je donijela jelene, muflone i divlje svinje na Puntu ...
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  gost 23.01.2019 15:41
  Intelektualni delirij
  Iz govora s one strane pameti, gradonačelnica je rekla: "Pa vidimo da imamo i manipulaciju ...
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  gost 23.01.2019 14:22
  Ni gradsko vijeće se nije mešalo
  U govoru kojim je branila golf i pozivala vijećnike da ga podrže hvalila se da je Puntarka ...
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  Čuvar plaže 23.01.2019 13:37
  ne bih se štel mešat
  Problem je što divje svinje i jeleni lopatari nikad nisu bili bogomdani da ovim otocima.
   
 • Mamac za topmilijardere

  guest 23.01.2019 12:15
  Fil Adria
  Klan FILipovic?
   
 • Mamac za topmilijardere

  dudek 23.01.2019 11:21
  nije šija nego vrat
  Ne kupuje Jadranka zgrade nego Fil adria, a to je nešto sasvim drugo. :lol:
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  ZiD 23.01.2019 10:26
  Razlika između plaćenog i “običnog” trola
  Zbog upornosti javljanja usprkos brisanju raspravljalo se da li je plaćen za trolanje ili je ...
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  Deni 23.01.2019 08:49
  Materinji mu latinski
  Divljao bi on i dalje na tu temu da Arsen nije objavio prijepis govora o golfu pa je pod ...
   
 • Mamac za topmilijardere

  DJ Tramp 23.01.2019 08:21
  gost zvan čežnja uhićen zbog silovanja u hotelu
  Zbog teških optužbi za silovanje u Parizu uhićen glazbenik Chris Brown ...
   
 • »Svaštara« 2

  ZN 22.01.2019 15:33
  Elitni turizam
  i.imgur.com/vgmW0im.jpg (http://i.imgur.com/vgmW0im.jpg)
   
 • »Svaštara« 2

  Ministar bez lisnice 22.01.2019 15:19
  jedno bez drugoga ne može
  Baš si nešto mislim, možda ne bi bilo loše spojiti Ministarstvo turizma i Ministarstvo rada ...
   
 • »Svaštara« 2

  novilist.hr 22.01.2019 14:56  
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  gost 22.01.2019 14:28
  Gašenje trola
  Ali i prije toga je zatrolao stranicu u svezi glasovanja i brojenja glasova pa je admin ...
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  Mrmo 22.01.2019 14:09
  stop nasilju
  Naravno, da se njegov nasilnički izričaj ne bi proširio na ulice grada, da ljudi ne bi ...
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  gost 22.01.2019 13:16
  Odgojna mjera
  Ako nije trol po ugovoru o djelu objektivno je obični huligan. Sjećam se da je opomenut ali ...
   
 • Istiskivanje

  građanin 22.01.2019 12:32
  rezanje prstiju
  Objektivno je dokazani huligan, propagira fašističke metode i zato ga treba brisati.
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  NN 22.01.2019 11:49
  Na žalost
  Nije predmet njenog interesa.
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  gost 22.01.2019 11:25
  Što kaže Puntarka o ovome?
  Volio bih da gradonačelnica kaže koju riječ o ovome iskustvu uvođenja alohtone djelatnosti ...
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  Dron 22.01.2019 11:18
  Divlje svinje na Cresu I Lošinju
  [youtube]yn1rbC a6yz8[/youtube]
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  Snowball 22.01.2019 10:43
  samo da se zna
  Ovi koji su novcima poreznih obveznika platili objektivnog trola, ne mogu se pomiriti sa ...
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  Smib 22.01.2019 10:32
  Skrivanje pravog cilja
  Ne bih se kladio da je to samo glupiranje, a niti da mu je jedina svrha skretanje pažnje s ...
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  Zdravko Razum 22.01.2019 10:08
  Odvlačenje pažnje
  Svo to glupiranje objektivno(g) je da se naravno skrene pažnja s sramotnog govora gradončelnice ...
   
 • Istiskivanje

  CH4 22.01.2019 10:02
  sayonara
  jadni su ovi koji su angažirali trola, a jadan je i on sam sa sobom. gade mi se i bljuje ...
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  gost 22.01.2019 09:57
  Objektivni krkanluk
  Krkan je opet podivljao. Huliganizira nas sve skupa. Šalje komentare, a admin ih briše.
   
 • Istiskivanje

  Kontrapunkt 22.01.2019 09:44
  Kad će konačno biti reforma školstva
  Mislim da je ovaj gost koji se pokušao praviti pametan prepisivao domaće zadaće umjesto da ...
   
 • Istiskivanje

  VB 22.01.2019 09:32
  Prepisivanje
  Nije točno. Prepisati se može i diplomski rad i još zaraditi ako tužiš novinara koji je ...
   
 • Istiskivanje

  gost 22.01.2019 09:30
  Iz domaće zadaće 1
  Ne znam na šta aludiraš ali mislim da se želiš praviti pametan. Prepisati na sebe se može može ...
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  gost 22.01.2019 09:14
  Uza sve to zagađuje i hrvatski jezik gadostima. Danas je opet bljezgario o "huliganiziranj ...