Medijska normalizacija nenormalnog

Korisnička ocjena:  / 27
LošeNajbolje 

preuzmiOvaj portal šokira samo vijećnika Kamalića i njegov istančani smisao za (internetski) kriminal, vijećnika koji iza sebe ima dugu povijest utjecaja na lokalnu politiku u korist vlastitih interesa i, osim organiziranja prometnih blokada i panike turista, već ima jedan trofej utjecaja i na gašenje web stranice, i to službene gradske stranice. Portal Volim-Lošinj.org možda može šokirati i gradonačelnicu jer donosi disonantne tonove u inače skladni medijski pjev o lošinjskim turističkim i inim uspjesima i poziciji prvog od tisuću otoka, ali osim njih dvoje, koji su izgubili osjećaj za odgovornost dužnosti koje obnašaju i stekli ga za svoje privilegije, ne može šokirati nikoga  

Pojam otoka kao izoliranog mjesta odsječenog od ostatka svijeta, okruženog sa svih strana morem i odvojenog od matice života potvrđuje se na Lošinju kao nikad dosad i nigdje drugdje, tehnološkim čudima unatoč. Svakodnevno se potvrđuje medijska odsječenost otoka koji ne postoji u medijskim izvještajima osim kao destinacija, kao mjesto privlačenja turista svojim stvarnim i izmišljenim svojstvima, čarobno mjesto senzualnih užitaka iz travel blogova i kupljenih nagrada.

Zato nije ni čudno niti ikome neobično da mediji ne idu tragom nezadovoljstva građana ili njihovih primjedbi, pojedinačnih ili grupnih prosvjednih akcija koji se odnose na organizaciju svakodnevnog gradskog života, funkcioniranje sustava, primjenu načela vladavine prava ili politički život u zajednici. Ali zato poput lovačkih pasa skaču kada vladajući vijećnici ili dužnosnici izraze nezadovoljstvo građanima koji narušavaju otočnu idilu i sinergiju biznisa i politike. To je prava medijska poslastica pa su nam tako i lokalni radio i portal Otoci.net do u detalje posredovali šok i zgranutost vijećnika Kamalića i gradonačelnice Kučić pisanjem građana na ovom portalu.

Šokiralo me što sve tamo piše; ne mogu vjerovati da se takvom diskursu u javnom prostoru ne može stati na kraj. Postoje zakoni, netko tko se brine o uređivanju. Molim Grad da obavi ozbiljan razgovor s policijom. Pretpostavljam da će me sada ti koji pišu 'razvlačiti'. Ne treba stati na kraj portalu, nego takvom načinu pisanja, jer nitko nikome ne daje pravo vrijeđati na takav način. Policija ima odjel koji se bavi internetskim kriminalom", potresen pisanjem na Volim-Losinj izjavio je vijećnik Kamalić.

Gradonačelnica je otišla još dalje. U tipičnom izljevu političkog praznogovora spomenula je brigu za sigurnost, poglavito u sezoni, kamere, video nadzor i zaštitare te najavila sastanak s policijom. Kao prvi predstavnik Grada apsolutno najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja. Ističe da su negativne posljedice neadekvatnog načina komuniciranja sasvim sigurno logične te da je velik njihov utjecaj na mlađu populaciju i djecu. Kaže da se svi šokiramo kad se dogodi nešto loše i svi osuđujemo neprihvatljivo. Ali ne moramo puno čekati između tog trenutka (valjda pisanja na tom portalu) i nasilja i tučnjave nasred grada.

Dodatna novinarska pitanja gradonačelnica nije dobila pa ih sada ja postavljam:

kako je to logičan slijed da se na napisane riječi i rečenice nadovežu argumenti šakama? Hoće li reći da je za nasilničke izgrede usred grada logičan uzrok pisanje na „tom portalu"? Nije li za argumente sile odgovorna upravo politika Grada koja protežira jedne na štetu drugih, povlači nelogične, proceduralno i zakonski manjkave poteze te u cijelosti urušava povjerenje građana u institucije sustava? Nije li za ispade nasilja kriva politika prema kumovima, zemljacima i klijentelističkim mrežama? Nije li za šaketanje usred grada krivo bahato neskriveno pogodovanje svojima?

Dodatna novinarska pitanja nije dobio niti vijećnik Kamalić koji zaziva intervenciju policije u uređivanje nezavisnog građanskog portala. Nikome od lokalnih novinarskih perjanica nije palo na pamet da provjeri što to piše na tom portalu, kako se manifestira porast verbalnog nasilja a kako nedopustivo vrijeđanje ovog istaknutog vijećnika te da umoči pero u tu temu koja bi ga mogla odvući u živo blato. Radije su ostali na sigurnom terenu pragme i podilaženja te dali doprinos normalizaciji nenormalnoga, promociji osobnih interesa nauštrb javnog.

Između medijskog muka i slavujskog pjeva medija o lošinjskim uspjesima nema ničega. Tu prazninu ispunjava jedino portal Volim-Lošinj, kojeg uređuju i na kojem pišu građani, isključivo volonterski, vođeni javnim interesom. O diskursu na „tom portalu" i retorici „koja ne smije biti općeprihvaćena" može se bez pretjerivanja ustvrditi da je civilizacijski nekoliko kopalja ispred i iznad onoga u srednjostrujaškim medijima i vodećim portalima, a da ne spominjem komentare na društvenim mrežama. Usprkos tome da je na njemu omogućeno posve anonimno pisanje, na Volim-Lošinj prevladava veoma pristojan diskurs, teži argumentima a ne objedama i mislim, za razliku od gradonačelnice, da se nitko ne šokira kada se nađe na tim stranicama. Možemo se svi složiti da nije primjeren djeci. Diskurs na ovom portalu daleko nadilazi dječje razumijevanje i leksik te zbog njihove nemogućnosti da funkcionalno čitaju prezentirane sadržaje ne može biti generator njihovog ni pozitivnog ni negativnog ponašanja.

Internetski trofej vijećnika Kamalića
Portal Volim-Losinj šokira samo vijećnika Kamalića i njegov istančani smisao za (internetski) kriminal, vijećnika koji ima iza sebe dugu povijest utjecaja na lokalnu politiku u korist vlastitih interesa i, osim organiziranja prometnih blokada i panike turista, već ima jedan trofej utjecaja i na gašenje web stranice, konkretno ni manje ni više nego službene gradske stranice. Portal Volim-Lošinj možda može šokirati gradonačelnicu jer donosi disonantne tonove u inače skladni medijski pjev o lošinjskim turističkim i inim uspjesima i poziciji prvog od tisuću otoka, ali osim njih dvoje, koji su izgubili osjećaj za odgovornost dužnosti koje obnašaju i stekli ga za svoje privilegije, ne može šokirati nikoga.

Ako su medijskim napisima povrijeđena njihova prava na privatnost, iznesene o njima ili njihovu djelovanju neistine ili klevete, postoji način i procedura na koji se mogu zaštititi, kao i svaka druga osoba koja to doživi. No to nikako nije uprezanje Grada kao institucije u ulogu arbitra koji će zakazivati sastanke s policijom u funkciji zaštite osjećaja gradskog vijećnika. Vijećnik Kamalić i gradonačelnica bi već jednom trebali naučiti da bavljenje javnim poslom znači i odgovornost prema javnosti i izloženost javnosti te da su u tome ne samo jednaki svim ostalim građanima, nego po definiciji i izloženiji.

Razmaženost lokalnih političara i lokalnih biznismena izostankom ikakve kritičnosti i radoznalosti medija proizlazi iz vlasničke strukture medija te činjenice da se sva tri medija prisutna na ovom području, Novi list, Otoci.net i Radio Lošinj – radio Jadranka sufinanciraju iz lokalnog proračuna te da zato pružaju uslugu oglasnika za lokalnu vlast i s njom povezan biznis, a ne preispituju njihovo djelovanje i utjecaj na lokalnu zajednicu.

Stoga ovaj osvrt valja zaključiti velikim brojem glasova poduprtom preporukom koju su građani dali tijekom dvije godine provođenja projekta participativnog budžetiranja, da bi u cilju demokratizacije političkog procesa te unaprjeđenja nezavisnog položaja medija trebalo prestati davati proračunska sredstva medijima. Kad bi se to dogodilo, cijeli ovaj slučaj ne bi bio moguć. Vijećnik Kamalić ne bi se drznuo prozivati medije, umjesto toga oni bi prozivali njega, postavljali bi nezgodna pitanja na koje bi gradonačelnica i vijećnik davali promišljene i odgovorne odgovore, a dobro bi pazili da procedure koje provode ili ne provode ne dožive medijsku slavu.

Umjesto toga, oni kao uspavana ljepotica i tankoćutni kavalir spavaju ušuškani u svojem dvorcu od bjelokosti, da bi se samo malo promeškoljili kad izbije neka tučnjava ili ubojstvo i, vidno šokirani, za to optuže građane nezadovoljne njihovim nedostatkom aktivnosti.

Komentari: 

139 # Osjetljiva psiha i debela kožagost 2018-06-11 13:18
Fascinantna je ta njihova osjetljivost na pisanje na ovom portalu. Kad se njihov građani tuku zbog kratkog parkiranja na taxi stanici ili kad se ubija na javnoj površini onda su neosjetljivi. Sramotni ispadi na gradskom vijeću pokazuju kako su se građani prevarili na izborima...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # upravo tograđanin 2018-06-11 13:22
Vijećnik Kamalić i gradonačelnica bi već jednom trebali naučiti da bavljenje javnim poslom znači i odgovornost prema javnosti i izloženost javnosti te da su u tome ne samo jednaki svim ostalim građanima, nego po definiciji i izloženiji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # Samo ću ovo rećiXY 2018-06-11 15:32
Bravo Bojana, članak ti je vrhunski. Ne smijem ništa više reći, jer Oni dolaze, gledaju i slušaju, u TIŠINI prate nas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Ne blizu nas!gost 2018-06-11 15:50
Da citiram iz članka: "Možemo se svi složiti da nije primjeren djeci. Diskurs na ovom portalu daleko nadilazi dječje razumijevanje i leksik te zbog njihove nemogućnosti da funkcionalno čitaju prezentirane sadržaje ne može biti generator njihovog ni pozitivnog ni negativnog ponašanja."
Gospođo Bojana, slobodan sam dodati da diskurs na ovom portalu nadilazi i leksik i mogućnosti razumijevanja i većine gradskih vijećnika i djelatnika gradske uprave pa zato sumnjam da Vaš članak i ovaj portal mogu biti generator njihovog pozitivnog ponašanja. Negativnog ponašanja da, ali pozitivnog ne. Jer nitko iz gradske vlasti, uprave, javnih poduzeća i njihovih klijenata ne želi nezavisni medij u svojoj blizini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # seljačka slogafred 2018-06-11 16:26
Konačno da se počne pisati o liku i djelu druga M.K. Njegova bahatost i arogancija prevršila je svaku mjeru. Nakon što je najavio barikade i blokadu prometnica sada bi i policiju slao na građane. Vrijeme je da reagira i Beljak jer mu ne služi na čast da zbog vlastitog interesa u Lošinju HSS na svakim izborima koalira sa HDZ-om.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # Kamalićevi trofejiSnupi 2018-06-11 16:38
Ako netko nije razumio o čemu se radi u uvodu članka gdje piše "Ovaj portal šokira samo vijećnika Kamalića i njegov istančani smisao za (internetski) kriminal, vijećnika koji iza sebe ima dugu povijest utjecaja na lokalnu politiku u korist vlastitih interesa i, osim organiziranja prometnih blokada i panike turista, već ima jedan trofej utjecaja i na gašenje web stranice, i to službene gradske stranice." neka pročita članak od prije devet godina
volim-losinj.org/.../...
U njemu je opisano Kamalićevo bezobzirno teroriziranje cijelog grada bukom iz njegovog kafića Priko i ucjenjivanje gradske vlasti (prvo za vrijeme Balije, a zatim Kapelija) da ga u tome ne spriječava. Pa ako iznošenje činjenica o njegovim današnjim postupcima u cilju ostvarenja privatnih interesa smatra vrijeđanjem neka napusti GV. Svoje privatne interese neka ostvaruje kao obični građanin, a ne iza maske gradskog vijećnika, prijetnjama policijom i ucjenom da će uskratiti potporu vladajućoj većini u GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
130 # Hajde Nediću....klaun 2018-06-12 13:42
Evo prilike Nediću da gospodina Kamalića izbaci iz koalicije i iz svih odbora. Čovjek udara na slobodu govora a predsjednik GO HDZ kurvinski šuti, smije se i uživa dok mu razvaljuju gradonačelnicu, koje eto on štiti....
A kako ovaj zatirač slobode javne riječi nema respekta prema građanima, očekivanja da bi on za izgovorenu javnu riječ mogao podnijeti sam ostavku, možemo samo sanjati. I što mislite tko će na slijedećim lokalnim izborima u koaliciji s HDZ-eom biti kandidat na listi za gradsko vijeće iz redova HSS-a?
Eto nagradnog pitanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
130 # ..a oskar za glumu dobivažmigavac 2018-06-12 14:18
Citat klaun:
Evo prilike Nediću da gospodina Kamalića izbaci iz koalicije i iz svih odbora. Čovjek udara na slobodu govora a predsjednik GO HDZ kurvinski šuti, smije se i uživa dok mu razvaljuju gradonačelnicu, koje eto on štiti....
Pitanje je tko koga štiti i tko koga napada. Čini se da u vladajućoj koaliciji jako dobro glume nekakve sukobe kako bi im lakše prošle izmjene prostornog plana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
273 # Jedit e gov..Čombe 2018-06-12 17:13
Kamalića ni zašto. Samo ga cipelarite, preživjeće on to. Nije u pitanju sloboda govora nego anonimno svršavanje na bilo kome.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
237 # ŽderoEro 2018-06-12 18:35
Citat Čombe:
Kamalića ni zašto. Samo ga cipelarite, preživjeće on to. Nije u pitanju sloboda govora nego anonimno svršavanje na bilo kome.
Nije ovdje u pitanju sloboda govora. Sloboda sama po sebi znači i odgovornost što znači da nemožeš javno napisati da je NETKO kurva i kriminalac. Nisu problem uradci besposlenog Arsena ili aktivistice GB nego anonimni komentari koji u javnom prostoru stvaraju određenu sliku o grupi ili pojedincu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Anonimno o anonimnostiAnonimac 2018-06-12 18:48
Mislim da si prvo trebao samome sebi postaviti pitanje zašto mnogi komentiraju anonimno, pa tek onda anonimno razglabati o slobodi i odgovornosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
192 # Anonimno o slobodi govoraAnonimac 2 2018-06-12 19:30
Dobro pitanje. Svako ima svoje razloge. Ti mi odgovori koji su tvoji. Bojiš se Ane, Elvisa, Andrina... oni su opasniji od Buloga, Lekić , mMužića. Pričaš bajke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Servisiraj opremuAnonimac 2018-06-12 19:57
Citat Anonimac 2:
Dobro pitanje. Svako ima svoje razloge. Ti mi odgovori koji su tvoji. Bojiš se Ane, Elvisa, Andrina... oni su opasniji od Buloga, Lekić , mMužića. Pričaš bajke.
Zatražiš da ti odgovorim koji su moji razlozi da budem anoniman, a onda na to pitanje sam odgovoriš, a meni koji uopće nisam odgovorio predbacuješ da pričam bajke. Kako bi bilo da konzultiraš nekog stručnjaka za servisiranje opreme za izvođenje misaonih procesa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Izdajnička činjenicaRambo III. 2018-06-15 10:46
Citat Ero:
[Nije ovdje u pitanju sloboda govora. Sloboda sama po sebi znači i odgovornost što znači da nemožeš javno napisati da je NETKO kurva i kriminalac.
A važi li pravilo da sloboda govora znači i odgovornost, što znači da ne možeš javno okriviti jedan portal za vrijeđanje zato što se na njemu iznose dokazane činjenice? Treba li gradonačelnica snositi odgovornost za javno iznesenu objedu da je za nasilničke izgrede usred grada logičan uzrok pisanje na „tom portalu"?Citat:
Nisu problem uradci besposlenog Arsena ili aktivistice GB nego anonimni komentari koji u javnom prostoru stvaraju određenu sliku o grupi ili pojedincu.
Moć anonimnih komentatora da u javnom prostoru "stvaraju određenu sliku o grupi i pojedincu" proizlazi iz činjenice da "grupa i pojedinci" djeluju u okruženju pune zaštite od kritike javnosti. Genovica je to savršeno opisala u gornjem članku:
Citat:
Svakodnevno se potvrđuje medijska odsječenost otoka koji ne postoji u medijskim izvještajima osim kao destinacija, kao mjesto privlačenja turista svojim stvarnim i izmišljenim svojstvima, čarobno mjesto senzualnih užitaka iz travel blogova i kupljenih nagrada. Zato nije ni čudno niti ikome neobično da mediji ne idu tragom nezadovoljstva građana ili njihovih primjedbi, pojedinačnih ili grupnih prosvjednih akcija koji se odnose na organizaciju svakodnevnog gradskog života, funkcioniranje sustava, primjenu načela vladavine prava ili politički život u zajednici. Ali zato poput lovačkih pasa skaču kada vladajući vijećnici ili dužnosnici izraze nezadovoljstvo građanima koji narušavaju otočnu idilu i sinergiju biznisa i politike. To je prava medijska poslastica pa su nam tako i lokalni radio i portal Otoci.net do u detalje posredovali šok i zgranutost vijećnika Kamalića i gradonačelnice Kučić pisanjem građana na ovom portalu.
Treba li tome što dodati? Mislim da ne treba. Jer izdajnička je činjenica da ni Kamalić niti gradonačelnica nisu sazvali tiskovnu konferenciju radi navodne strahovite ugroze sigurnosti na Prvom od 1000 otoka zbog pisanja na ovom portalu i predali se na milost i nemilost pravim novinarima da bi odgovarali na njihova nerežirana, ranije nedogovorena pitanja, dakle bez scenarija sastavljenog u Uredu Grada ili stranačkom komitetu. Oboje su ostali u sigurnosti svoje kule od slonovače zaštićeni od iznenadnih, neželjenih pitanja. No kad bi novinari postavljali pitanja koja političari ne žele čuti i na njih dobivali odgovore, smanjila bi se potreba građana za anonimnim komentiranjem. Jer tada bi novinari umjesto građana snosili odgovornost za rizike korištenja slobode govora u državi kakva je Hrvatska i gradu kakav je Grad Mali Lošinj. Takvih novinara ovdje nema, a nema ni medija koji bi zapošljavali takve novinare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # demokracija?127.0.0.1 2018-06-15 11:11
U demokraciji postoji sloboda govora, mediji trebaju biti kontrola vlasti, a ne obrnuto. I onda još građanima prijete policijom. Totalitarizam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # unlikeTonka 2018-06-15 14:24
Citat 127.0.0.1:
U demokraciji postoji sloboda govora, mediji trebaju biti kontrola vlasti, a ne obrnuto. I onda još građanima prijete policijom. Totalitarizam.
Gradski službenik je malo prije počeo dijeliti minuse po portalu. U ovom slučaju očito smatra da vlast ipak treba kontrolirati medije, inače vlast nije vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Jel nekog vrijeđa ovaj dokument?Tetris 2018-06-15 13:22
Citat Rambo III.:
Citat Ero:
[Nije ovdje u pitanju sloboda govora. Sloboda sama po sebi znači i odgovornost što znači da nemožeš javno napisati da je NETKO kurva i kriminalac.
A važi li pravilo da sloboda govora znači i odgovornost što znači da ne možeš javno okriviti jedan portal za vrijeđanje zato što se na njemu iznose dokazane činjenice? Treba li gradonačelnica snositi odgovornost za javno iznesenu objedu da je za nasilničke izgrede usred grada logičan uzrok pisanje na „tom portalu"?
Kad smo kod vrijeđanja činjenicama, je li ovaj dokument uvredljiv, a ako jeste tko treba biti uvrijeđen? Iz dokumenta je razvidno da je društvo sa ograničenom odgovornošću (d.o.o.) od Grada dobilo subvenciju obrtnicima, i to za poticanje suradnje sa znanstveno-obra zovnim institucijama. Vlasnik d.o.o. koji dobiva poticaj iz fonda za obrtnike, a za poticanje suradnje sa znanstveno-obra zovnim institucijama, potaknut je i povećim iznosom iz gradske blagajne za navodnjevanje svog OPG-a. Potaknuti vlasnik je gradski vijećnik, ortak vladajućeg HDZ-a, predsjednik lošinjskog HSS-a, predsjednika Udruženja obrtnika, predsjednik Mandatne komisije Gradskog vijeća Malog Lošinja, predsjednik Odbora za gospodarstvo i razvoj i član Odbora za prostorno planiranje.


i.imgur.com/5LWwziA.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # dresura građanak nozi 2018-06-15 13:56
Lošinjsko plemstvo se uvrijedi čim njihovo prljavo rublje ispliva na površinu i zasmrdi cijelu valu. Onda od policije očekuju da obavi dresuru građana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Izbjegavanje testaStari lisac 2018-06-16 08:43
Citat Rambo III.:
izdajnička je činjenica da ni Kamalić niti gradonačelnica nisu sazvali tiskovnu konferenciju radi navodne strahovite ugroze sigurnosti na Prvom od 1000 otoka zbog pisanja na ovom portalu i predali se na milost i nemilost pravim novinarima da bi odgovarali na njihova nerežirana, ranije nedogovorena pitanja, dakle bez scenarija sastavljenog u Uredu Grada ili stranačkom komitetu. Oboje su ostali u sigurnosti svoje kule od slonovače zaštićeni od iznenadnih, neželjenih pitanja.
A ovome je kao najava sadašnje medijske politike predhodila izdajnička činjenica da se nitko od predstavnika sadašnje gradske vlasti nije usudio izići ni pred građane na predizbornoj tribini građanskog odbora. A znali su koja pitanja će im biti postavljena jer je cijeli grad bio obljepljen plakatima. Ni đaci u školi ne dobivaju pitanja za test unaprjed, ali vladajućoj škvadri ni to nije bilo dovoljan ustupak. Pa su poput nepripremljenih đaka izostali s testiranja. A možda im se najavljana pitanja nisu sviđala ili su im bila preteška, a vjerojatno su se plašili podpitanja iz publike. Kako bilo da bilo na tribini kukavički nije nazočio nitko iz HDZ-a i ostale tri stranke ispod njegova repa. A testu nisu pristupili ni predstavnici one dvije stranke čiji izabrani vijećnici će se za dvije plaćene funkcije u GV pridružiti HDZ-ovoj koaliciji da bi joj predali gradsku vlast. A kao što vidimo iz priloženog ni testiranje pred sponzoriranim medijima im baš ne ide.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Normalizacija nenormalnoggost 2018-06-17 07:22
Citat Rambo III.:
No kad bi novinari postavljali pitanja koja političari ne žele čuti i na njih dobivali odgovore, smanjila bi se potreba građana za anonimnim komentiranjem. Jer tada bi novinari umjesto građana snosili odgovornost za rizike korištenja slobode govora u državi kakva je Hrvatska i gradu kakav je Grad Mali Lošinj. Takvih novinara ovdje nema, a nema ni medija koji bi zapošljavali takve novinare.
Vidimo da je Novi list zaposlio Purića da izvještava s prvog od tisuću otoka, ali to neće smanjiti potrebu za anonimnim komentiranjem. Jer već prvo izvješće s njegovim potpisom daje naslutiti da će i on raditi na medijskoj normalizaciji nenormalnog. Nije normalno da GV donosi odluke o poništenju koncesija, ali suhoparnom viješću da je GV to učinilo uz četiri suzdržana glasa vješto je skrivena činjenica da je na to bilo prisiljeno odlukom ministarstva. Za čitatelje Novog lista koji ne posjećuju zloglasni portal Volim Lošinj ovom je viješću Purić izveo zahvat normalizacije nenormalnog, ali posjetitelji ovog portala koji su pročitali članak Do kad će se gradske vijećnike i građane tretirati kao idiote? saznali su istinu. I komentirali. Anonimno.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # POLITIKA & KRIMINALSH 2018-06-17 09:41
Citat gost:
Citat Rambo III.:
No kad bi novinari postavljali pitanja koja političari ne žele čuti i na njih dobivali odgovore, smanjila bi se potreba građana za anonimnim komentiranjem. Jer tada bi novinari umjesto građana snosili odgovornost za rizike korištenja slobode govora u državi kakva je Hrvatska i gradu kakav je Grad Mali Lošinj. Takvih novinara ovdje nema, a nema ni medija koji bi zapošljavali takve novinare.
Vidimo da je Novi list zaposlio Purića da izvještava s prvog od tisuću otoka, ali to neće smanjiti potrebu za anonimnim komentiranjem. Jer već prvo izvješće s njegovim potpisom daje naslutiti da će i on raditi na medijskoj normalizaciji nenormalnog. Nije normalno da GV donosi odluke o poništenju koncesija, ali suhoparnom viješću da je GV to učinilo uz četiri suzdržana glasa vješto je skrivena činjenica da je na to bilo prisiljeno odlukom ministarstva. Za čitatelje Novog lista koji ne posjećuju zloglasni portal Volim Lošinj ovom je viješću Purić izveo zahvat normalizacije nenormalnog, ali posjetitelji ovog portala koji su pročitali članak Do kad će se gradske vijećnike i građane tretirati kao idiote? saznali su istinu. I komentirali. Anonimno.
volim-losinj.org/.../...
U rubrici POLITIKA & KRIMINAL na jednom portalu pročitao sam naslov HRT je Saši Kosanoviću zbog hajke branitelja dao nezakoniti otkaz, i što sad? Pa, ništa i ispod njega Ako je HRT javna institucija, zašto nitko ne snosi odgovornost za štetne i nezakonite odluke
Što mislite zašto u Novom listu nikad nećemo pročitati naslov Malološinjski gradski vijećnici poništili vlastite odluke po naređenju Ministarstva, i što sad? Pa ništa, a ispod njega logično pitanje Ako je Gradsko vijeće predstavničko tijelo građana i tijelo lokalne samouprave, zašto nitko ne snosi odgovornost za štetne i nezakonite odluke koje je donijelo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # dijalektnn 2018-06-12 18:52
Citat Čombe:
Kamalića ni zašto. Samo ga cipelarite,
Nisam znao da se izlaganje činjenica na kamalićevskom dijalektu zove cipelarenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Bijeli miševi u glavigost 2018-06-12 20:19
O kojem cipelarenju ti govoriš? Činjenice nisu cipelarenje iako mogu biti i neugodne po nekoga. Ali i dalje to nije cipelarenje.
U čemu je problem?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # cipelarenjegost 2018-06-12 20:38
Citat gost:
O kojem cipelarenju ti govoriš? Činjenice nisu cipelarenje iako mogu biti i neugodne po nekoga. Ali i dalje to nije cipelarenje. U čemu je problem?
Pa sam si rekao :lol: Problem je u iznošenju činjenica koje su nam neugodne. Na pr. kad netko iznese činjenicu da mi je zbog prekomjerne buke zatvoren lokal nazovem to cipelarenjem i tako ga ušutkam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
229 # Plan Bscenarist 2018-06-12 21:05
Citat gost:
Citat gost:
O kojem cipelarenju ti govoriš? Činjenice nisu cipelarenje iako mogu biti i neugodne po nekoga. Ali i dalje to nije cipelarenje. U čemu je problem?
Pa sam si rekao :lol: Problem je u iznošenju činjenica koje su nam neugodne. Na pr. kad netko iznese činjenicu da mi je zbog prekomjerne buke zatvoren lokal nazovem to cipelarenjem i tako ga ušutkam.

kad ti netko radi prekomjerne buke zatvori lokal, onda se pokriješ ušima i ne pokrećeš ovakve inicijative

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # 1. od 1000Prč 2018-06-12 16:05
Genov je napisala "Razmaženost lokalnih političara i lokalnih biznismena izostankom ikakve kritičnosti i radoznalosti medija proizlazi iz vlasničke strukture medija te činjenice da se sva tri medija prisutna na ovom području, Novi list, Otoci.net i Radio Lošinj – radio Jadranka sufinanciraju iz lokalnog proračuna te da zato pružaju uslugu oglasnika za lokalnu vlast i s njom povezan biznis, a ne preispituju njihovo djelovanje i utjecaj na lokalnu zajednicu." I zato nema tko da pita vladajuću kamarilu u čemu je Lošinj prvi od tisuću otoka. Ja bih volio da to netko upita predsjednika GV (HNS) i dopredsjednika GV (IDS), jer davanjem većine koaliciji koja je to imala za slogan i sami su se svrstali pod tu zastavu. Andrino, Elvis, po čemu je Lošinj prvi od tisuću otoka?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
278 # Ko će komePero 2018-06-12 17:20
Zato imamo Kikića, Bojanu i arsena. Arsen ima ministra i može prcat koga hoće. Kada vas oni napadaju Elivis i Andrino znajte da ste na pravom putu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # pero seroPrč 2018-06-12 18:08
Nisam znao da se postavljanjem pitanja nekoga prca i napada. Neka odgovore na pitanje po čemu je Lošinj prvi od tisuću otoka pa će nas uvjeriti da su na pravom putu. Ako ne odgovore znači da su hadezejski paraziti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
520 # Tko će kogaPedro 2018-06-13 21:25
Citat Pero:
Zato imamo Kikića, Bojanu i arsena. Arsen ima ministra i može prcat koga hoće. Kada vas oni napadaju Elivis i Andrino znajte da ste na pravom putu.
Koliko vidim njih troje ne prcaju nego pišu argumentirano. Ti ne znaš ni pisati ni prcati,a još manje razumjeti nešto što pročitaš,ako pročitaš.. A da ima neka tajna veza između Arsena i Ministra znalo bi se.. pa ne može se kod nas ništa sakriti. Gay Is Ok
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
223 # Suha travaPero 2018-06-13 07:21
Prodajem 100 bala sijena za konje...po vrlo povoljnoj cijeni da nahranite nasa vrla pera. Brojtelefona : 097 7122 422
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # opgOPG 2018-06-13 09:15
Citat Pero:
Prodajem 100 bala sijena za konje...po vrlo povoljnoj cijeni da nahranite nasa vrla pera.
PONUDI IH kAMLIĆU ON IMA ERGELU KONJA, ZA KOJU KORISTI TEREN KRAJ AERODROMA (ZA KAMP PRIKOLICU)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Fakat ili fikcija?Ne bih znao 2018-06-13 10:11
Citat OPG:
Citat Pero:
Prodajem 100 bala sijena za konje...po vrlo povoljnoj cijeni da nahranite nasa vrla pera.
PONUDI IH kAMLIĆU ON IMA ERGELU KONJA, ZA KOJU KORISTI TEREN KRAJ AERODROMA (ZA KAMP PRIKOLICU)
Ne znam da li još ima ergelu, ali o farmi se pisalo prije sedam godina

volim-losinj.org/.../...

A na Novoj tv bio je video

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # opetMamma Mia 2018-06-13 10:51
Citat Ne bih znao:
Ne znam da li još ima ergelu, ali o farmi se pisalo prije sedam godina
volim-losinj.org/.../...
A na Novoj tv bio je video
još jedno cipelarenje?
HSS?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Farma, lošinjski reality showgost 2018-06-13 11:56
Citat Mamma Mia:
Citat Ne bih znao:
Ne znam da li još ima ergelu, ali o farmi se pisalo prije sedam godina
volim-losinj.org/.../...
A na Novoj tv bio je video
još jedno cipelarenje? HSS?
A tko je vlasnik farme? HSS? Da li predsjednik stranke Krešo Beljak zna da stranka ima farmu blizu Malog sela na prvom od 1000 otoka?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Šta će meni konji vrani...Stočar 2018-06-13 12:15
...na žalost mora trošiti sijeno za nadopuni, jer je suša..legenda
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # ako se pitaznao bi 2018-06-13 12:43
Citat Ne bih znao:
Citat OPG:
Citat Pero:
Prodajem 100 bala sijena za konje...po vrlo povoljnoj cijeni da nahranite nasa vrla pera.
PONUDI IH kAMLIĆU ON IMA ERGELU KONJA, ZA KOJU KORISTI TEREN KRAJ AERODROMA (ZA KAMP PRIKOLICU)
Ne znam da li još ima ergelu, ali o farmi se pisalo prije sedam godina

volim-losinj.org/.../...

A na Novoj tv bio je video

www.youtube.com/.../
Na slici on poji konje. A zašto je dobio u dva navrata po 15.000,00 kuna za navodnjavanje maslinika kao oPG ? Zar ima i maslinik ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # supermanmile 2018-06-13 13:48
Citat znao bi:
Na slici on poji konje. A zašto je dobio u dva navrata po 15.000,00 kuna za navodnjavanje maslinika kao oPG ? Zar ima i maslinik ?
U radiše svega biše, u kamale još i više !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Brza uslugaŠpicl 2018-06-13 10:30
Cinkam anonimne komentatore za novac. Prijatelje cinkam besplatno. Naruđbe primam usmeno kod Ribarnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # ajmo delatMB 2018-06-13 10:38
Citat:
Dodatna novinarska pitanja gradonačelnica nije dobila pa ih sada ja postavljam:
kako je to logičan slijed da se na napisane riječi i rečenice nadovežu argumenti šakama? Hoće li reći da je za nasilničke izgrede usred grada logičan uzrok pisanje na „tom portalu"? Nije li za argumente sile odgovorna upravo politika Grada koja protežira jedne na štetu drugih, povlači nelogične, proceduralno i zakonski manjkave poteze te u cijelosti urušava povjerenje građana u institucije sustava? Nije li za ispade nasilja kriva politika prema kumovima, zemljacima i klijentelističkim mrežama? Nije li za šaketanje usred grada krivo bahato neskriveno pogodovanje svojima?
Gradonačelnica dela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Politika "Neka visi Pedro"MMMM 2018-06-13 13:17
Citat MB:
Citat:
Dodatna novinarska pitanja gradonačelnica nije dobila pa ih sada ja postavljam:
kako je to logičan slijed da se na napisane riječi i rečenice nadovežu argumenti šakama? Hoće li reći da je za nasilničke izgrede usred grada logičan uzrok pisanje na „tom portalu"? Nije li za argumente sile odgovorna upravo politika Grada koja protežira jedne na štetu drugih, povlači nelogične, proceduralno i zakonski manjkave poteze te u cijelosti urušava povjerenje građana u institucije sustava? Nije li za ispade nasilja kriva politika prema kumovima, zemljacima i klijentelističkim mrežama? Nije li za šaketanje usred grada krivo bahato neskriveno pogodovanje svojima?
Gradonačelnica dela.
Točno, gradonačelnica dela, a dela isto onako kako dela njezin HDZ. Za sva sranja koja izaziva sama ili zajedno sa svojom škvadrom okrivljuje druge.
Isto kao što se Plenković ne osjeća odgovornim za iseljavanje mladih jer za pesimizam nije kriva politika koju vodi nego su mu krivi mediji, tako se gradonačelnica Malog Lošinja ne osjeća odgovornom za nasilje i vandalizma usred grada jer za to nije kriva njena politika protežiranja nego pisanje na ovom portalu. Pokušavam zamisliti sliku kako "noćne ptice" čitaju članke na ovom portalu, gase smartfone pa potaknuti člancima kreću u pohod prevrtanja stolova i stolica na terasama. Nemojmo se iznenaditi kad i za sve nepravilnosti i nezakonitosti u radu tijela gradske vlasti okrivi pisanje na ovom portalu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Zajedničke crtegost 2018-06-14 15:47
Predsjednici Republike Hrvatske smeta sloboda kretanja, gradonačelnici Malog Lošinja sloboda govora. što im je zajedničko? Osim što su žene, one su iz HDZ-a :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Bolji Lošinjgost 2018-06-13 13:33
Stoga ovaj osvrt valja zaključiti velikim brojem glasova poduprtom preporukom koju su građani dali tijekom dvije godine provođenja projekta participativnog budžetiranja, da bi u cilju demokratizacije političkog procesa te unaprjeđenja nezavisnog položaja medija trebalo prestati davati proračunska sredstva medijima. Kad bi se to dogodilo, cijeli ovaj slučaj ne bi bio moguć. Vijećnik Kamalić ne bi se drznuo prozivati medije, umjesto toga oni bi prozivali njega, postavljali bi nezgodna pitanja na koje bi gradonačelnica i vijećnik davali promišljene i odgovorne odgovore, a dobro bi pazili da procedure koje provode ili ne provode ne dožive medijsku slavu.
preneseno s FB stranice Bolji Lošinj

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 0 # Svrbi meFebo 2018-06-13 13:57
Poklanjam lijek za svrbez .....jer ocito vas pojedinci jako " svrbe "
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # ToksikologijaAN 2018-06-13 14:17
Citat Febo:
Poklanjam lijek za svrbez .....jer ocito vas pojedinci jako " svrbe "
Nikog ne svrbe pojedinci, nego izlučivanjem otrova pojedinci izazivaju svrbež. Insekti, gmazovi, bakterije, virusi izlučuju toksine koji u dodiru s ljudima izazivaju svrab, a i neki ljudi su zbog svojih aktivnosti i načina postupanja prema drugim ljudima toksični pa kod žrtava izazivaju svrab.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Politika koja svrbigost 2018-06-13 14:30
Citat Febo:
Poklanjam lijek za svrbez .....jer ocito vas pojedinci jako " svrbe "
Ako tebe ne "svrbe" znači da si s njima, njihov ili da su oni tvoji pa ti jako odgovara politika Grada "koja protežira jedne na štetu drugih, povlači nelogične, proceduralno i zakonski manjkave poteze te u cijelosti urušava povjerenje građana u institucije sustava". Tebe to ne svrbi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # brižnimože se 2018-06-13 17:19
Citat:
Na slici on poji konje. A zašto je dobio u dva navrata po 15.000,00 kuna za navodnjavanje maslinika kao oPG ? Zar ima i maslinik ?
Dobio u dva navrata po 15.000,00 kuna za navodnjavanje maslinika dok je mogao i bio dopredsjednik vijeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # MedijLud, zbunjen,normalan 2018-06-13 21:45
Priznajem da je vijećnik i uzgajivač konja o kojemu ste se raspisali zanimljiva tema komentara, ali hajdemo se vratiti na temu ovog teksta. A to su ipak mediji. Ovdje su prozvani za neprofesionaliz am, pa i ja dodajem primjedbu na pisanje na portalu otoci.net. Oni imaju zanimljivu metodu privlačenja čitatelja da pročitaju članak nekoliko puta. Naime, oni već objavljen tekst dorađuju i mijenjaju u hodu, pa nikad ne znaš jesi li naletio na nultu ili ispravljenu verziju. Na primjer, objave da su svi vijećnici jednoglasno podigli ruke za neku odluku. Mi svi pročitamo i zaklinjemo se da nikad više nećemo nikome povjerovati da je oporba kad tako podupire glupe odluke. Ali, u istom tekstu, pod istim naslovom i s istim datumom naknadno je moguće vidjeti da ipak nisu svi glasovali jednako nego je bilo i protiv. Isto tako mislim da sam pročitao da na volim-losinj postoji govor mržnje. Ali te formulacije više nema. Valjda je isto ispravljena u hodu. E sad, s obzirom na to da malo tko ide ponovo čitati istu vijest, meni se čini da je ovo vrhunski neprofesionalna praksa. Ako si nešto krivo objavio, što je ljudski, onda stavi novi datum, naslov ispravak ili tako nešto i napiši što si zeznuo. To bi napravili pravi novinari. Ali kao što u ovom tekstu piše, imaju oni i većih mana osim što ispravljaju svoje tekstove poskrivećki.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # koji shitherpes 2018-06-14 07:57
Znači da ne haluciniram, još je netko to primjetio. Izgleda da za taj portal ubuduće moramo koristiti VAR tehnologiju, jer tamo iznad glavnog urednika stoji još glavniji nadurednik, ili više njih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Taknuto-maknutoLaufer 2018-06-14 10:54
Citat herpes:
Znači da ne haluciniram, još je netko to primjetio. Izgleda da za taj portal ubuduće moramo koristiti VAR tehnologiju, jer tamo iznad glavnog urednika stoji još glavniji nadurednik, ili više njih.
Taj portal treba izbjegavati. Vlasnik mu je jedan od lošinjskih gospodarskih glavešina, sufinancira ga gradska vlast, a prostituira se objavom sponzoriranih članaka. Uređuje ga i ispunjava sadržajem osoba koja je bolji šahist nego novinar. Jer kad igra šah zna da mora poštovati pravilo taknuto-maknuto te da ne smije ni pokušati vratiti potez koji je povukao jer bi bio diskvalificiran . Pravi novinar bi svoj krivi navod u članku ispravio i objavio ispriku. Ovaj to ne radi. Kad bi s istim nedostatkom morala igrao šah, vukao bi nedozvoljene poteze, krao protivničke figure i kriomice ih micao na pogrešne pozicije, vraćao pogrešne poteze i t.d. Naravno, takvu igru bi si mogao dopustiti samo s budalama. Pa sad ne znam zašto takvu "igru" igra s nama građanima. Da li nas smatra budalama ili je tako dobro plaćen da ga ne brine diskvalifikacij a javnosti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # fatamorgana?Fata 2018-06-14 09:39
Citat Lud, zbunjen,normalan:
Priznajem da je vijećnik i uzgajivač konja o kojemu ste se raspisali zanimljiva tema komentara, ali hajdemo se vratiti na temu ovog teksta. A to su ipak mediji. Ovdje su prozvani za neprofesionalizam, pa i ja dodajem primjedbu na pisanje na portalu otoci.net. Oni imaju zanimljivu metodu privlačenja čitatelja da pročitaju članak nekoliko puta. Naime, oni već objavljen tekst dorađuju i mijenjaju u hodu, pa nikad ne znaš jesi li naletio na nultu ili ispravljenu verziju. Na primjer, objave da su svi vijećnici jednoglasno podigli ruke za neku odluku. Mi svi pročitamo i zaklinjemo se da nikad više nećemo nikome povjerovati da je oporba kad tako podupire glupe odluke. Ali, u istom tekstu, pod istim naslovom i s istim datumom naknadno je moguće vidjeti da ipak nisu svi glasovali jednako nego je bilo i protiv. Isto tako mislim da sam pročitao da na volim-losinj postoji govor mržnje. Ali te formulacije više nema. Valjda je isto ispravljena u hodu. E sad, s obzirom na to da malo tko ide ponovo čitati istu vijest, meni se čini da je ovo vrhunski neprofesionalna praksa. Ako si nešto krivo objavio, što je ljudski, onda stavi novi datum, naslov ispravak ili tako nešto i napiši što si zeznuo. To bi napravili pravi novinari. Ali kao što u ovom tekstu piše, imaju oni i većih mana osim što ispravljaju svoje tekstove poskrivećki.
U onom čega se ja sjećam, netko je bio zgrožen, a spominjao se i govor mržnje. Sada toga više nema.
Pozdrav glavnom nadriuredniku, tko god to bio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Govor laži na otoci.netWD 40 2018-06-14 15:11
Citat Lud, zbunjen,normalan:
Isto tako mislim da sam pročitao da na volim-losinj postoji govor mržnje. Ali te formulacije više nema. Valjda je isto ispravljena u hodu.
Ja ne mislim, nego znam da sam to pročitao. A da nisam lud, pa da mi se zato priviđalo potvrdili su mi i drugi koji su na otoci.net takođe pročitali da se uzgajivač konja u GV žalio na govor mržnje na ovom portalu. A onda je taj tekst sa otoci.net iščezao kao Zdravko Mamić iz Hrvatske. Zamijenjen je drugim, ali to više nije važno. Sponzorirani medij radi što mu sponzor naređuje. A ako je istina da to nije bio prvi slučaj da se tekstovi naknadno mijenjaju bez objašnjenja i isprike to nije slučajnost nego sustav, da ne kažem zavjera. Od sponzoriranih medija možemo očekivati jedino govor laži. Ali mene neće vući za nos!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Odgajateljice s otoka podržale sindikalnu akcijugost 2018-06-16 10:58
Citat Lud, zbunjen,normalan:
Priznajem da je vijećnik i uzgajivač konja o kojemu ste se raspisali zanimljiva tema komentara, ali hajdemo se vratiti na temu ovog teksta. A to su ipak mediji. Ovdje su prozvani za neprofesionalizam, pa i ja dodajem primjedbu na pisanje na portalu otoci.net. Oni imaju zanimljivu metodu privlačenja čitatelja da pročitaju članak nekoliko puta. Naime, oni već objavljen tekst dorađuju i mijenjaju u hodu, pa nikad ne znaš jesi li naletio na nultu ili ispravljenu verziju.
A na čitanje navlače i naslovima, na primjer naslov Odgajateljice s otoka podržale sindikalnu akciju pa misliš da se radi o tetama na prvom od tisuću otoka, a ono članak o hrabrim creskim tetama :sad:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Mali Leteći MedvjedićiMASH 2018-06-16 11:58
Citat gost:
A na čitanje navlače i naslovima, na primjer naslov Odgajateljice s otoka podržale sindikalnu akciju pa misliš da se radi o tetama na prvom od tisuću otoka, a ono članak o hrabrim creskim tetama :sad:
I ja sam pomislila da se radi o lošinjskim tetama, ali nisam čitala članak. Navukao te jer u naslovu nije napisao sa kojeg otoka, a u ovom kontekstu, ovisno o naglasku, riječ "otoka" može značiti i jedninu i množinu.
Mene sada više brine jedna teta koja je okružena hijenama preobučenim u male leteće medvjediće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 0 # cenzurahranitelj tuljana 2018-06-13 21:58
Vidim brišu se komentari sveu16.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
321 # HigijenaGost 2018-06-13 22:13
Citat hranitelj tuljana:
Vidim brišu se komentari sveu16.
brisanje smeca nije cenzura nego higijena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
517 # Umišljena veličinaDr. Freud 2018-06-14 08:00
Kad bi hranitelj tuljana prestao komentirati, jako bi podigao opću razinu komentiranja na ovoj stranici. Njegovi kratki, nepismeni, nelogični, šuplji komentari ne bi nikom nedostajali. On je kao voajer koji ima malu kitu pa iako mu se zbog toga smiju on si umišlja da ima šta pokazati javnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
164 # pubis pubicushranitelj tuljana 2018-06-15 06:21
Citat Dr. Freud:
Kad bi hranitelj tuljana prestao komentirati, jako bi podigao opću razinu komentiranja na ovoj stranici. Njegovi kratki, nepismeni, nelogični, šuplji komentari ne bi nikom nedostajali. On je kao voajer koji ima malu kitu pa iako mu se zbog toga smiju on si umišlja da ima šta pokazati javnosti.
Istina, podigla bi se ukupna pristojnost komentara, još bolje bi bilo kad nitko nikad ne bi napisao ni jedan komentar suprotan stavovima vlasnika portala i njegovih vjernih "komentatora" jer samim time ne bi bilo ni salvi uvreda na izrečeno drugačije mišljenje.

Već prije sam predlagao da se problem riješi promjenom impressuma jer trenutni ne odgovara istini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # NovinarFebo 2018-06-14 08:13
Ma nes ti velikih novinara. Kaj got.sve veliki radnici koji ne znaju gdje ce sami sa sobom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # zar vam nije jasnonemam komentara 2018-06-15 10:02
Grad Mali Lošinj tone sve dublje, i to govore pokazatelji. gradonačelnica koja sama sa sobom mrmlja dok šeta gradom je fascinantna pojava koja bi se dala opisat. dok ostali grabe što se da grabit, idijoti koji su glasali za sve njih jedu korice kruha jer jedva preživljavaju dan za dan. Gdje su ostali velikani, devčić veliki anti svega, gdje je sdp. ma sramota nemamo niti jedne opozicije kako kaže mlada dama tako mora bit možda je čarobnica pa zato mrmlja sama sa sobom dok šeta gradom pa je začarala svih. smeta smeta njima ovaj portal jer se ovdje nešto i napiše pa eto nije im lako. hapat znaju i druge gazit a kad se piše o njima alooooo policija imam problem. šta se bavite politikom ako kritiku i pljuvanje koje je istinito nemožete prihvatit. sve vas može biti sram sve Vas koji brinete samo za svoje guzice a male ljude stavljate da preživljavaju od crkavice i donosite neke fiksne ideje da nam bude još gore. Tako da imate odličnu pogled na budućnost
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Jakobinska diktaturaEasy 2018-06-15 10:54
Lakše je pozvati policiju da pohapsi i ušutka građane, nego uočiti i ispraviti vlastite greške.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # uspavana ljepoticaleptir 2018-06-15 11:41
Citat nemam komentara:
Grad Mali Lošinj tone sve dublje, i to govore pokazatelji. gradonačelnica koja sama sa sobom mrmlja dok šeta gradom je fascinantna pojava koja bi se dala opisat. dok ostali grabe što se da grabit, idijoti koji su glasali za sve njih jedu korice kruha jer jedva preživljavaju dan za dan. Gdje su ostali velikani, devčić veliki anti svega, gdje je sdp. ma sramota nemamo niti jedne opozicije kako kaže mlada dama tako mora bit možda je čarobnica pa zato mrmlja sama sa sobom dok šeta gradom pa je začarala svih. smeta smeta njima ovaj portal jer se ovdje nešto i napiše pa eto nije im lako. hapat znaju i druge gazit a kad se piše o njima alooooo policija imam problem. šta se bavite politikom ako kritiku i pljuvanje koje je istinito nemožete prihvatit. sve vas može biti sram sve Vas koji brinete samo za svoje guzice a male ljude stavljate da preživljavaju od crkavice i donosite neke fiksne ideje da nam bude još gore. Tako da imate odličnu pogled na budućnost
Bože oprosti im jer ne znaju što čine !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Znaju šta radegost 2018-06-15 12:14
Citat leptir:
Citat nemam komentara:
..šta se bavite politikom ako kritiku i pljuvanje koje je istinito nemožete prihvatit. sve vas može biti sram sve Vas koji brinete samo za svoje guzice a male ljude stavljate da preživljavaju od crkavice i donosite neke fiksne ideje da nam bude još gore. Tako da imate odličnu pogled na budućnost
Bože oprosti im jer ne znaju što čine !!!
Znaju, znaju ... Znaju šta rade, a znaju i kako se to radi. Kad ga uvrijediš istinom nahuška Policiju na te :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # Sve vas bum raspustilDudek 2018-06-15 22:08
Citat gost:
Citat leptir:
Citat nemam komentara:
..šta se bavite politikom ako kritiku i pljuvanje koje je istinito nemožete prihvatit. sve vas može biti sram sve Vas koji brinete samo za svoje guzice a male ljude stavljate da preživljavaju od crkavice i donosite neke fiksne ideje da nam bude još gore. Tako da imate odličnu pogled na budućnost
Bože oprosti im jer ne znaju što čine !!!
Znaju, znaju ... Znaju šta rade, a znaju i kako se to radi. Kad ga uvrijediš istinom nahuška Policiju na te :cry:
Kritika da, pljuvanje ne. Puno više je ovdje pljuvanja nego kritika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Oni pljujuKamilica 2018-06-16 08:18
Na tvoju žalost to nije istina, nema tu pljuvanja.Ovdje se radi o argumentima. Ovo što navodiš kao pljuvanje nije pljuvanje već osobni stavovi građana na lokalne političare.Otiđ i na druge portale pa pogledaj šta je pljuvanje.Imaš preosjetljuvu dušicu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # O pljuvanju i kritiziranjuArhimed 2018-06-16 09:00
Citat Kamilica:
Na tvoju žalost to nije istina, nema tu pljuvanja. Ovdje se radi o argumentima. Ovo što navodiš kao pljuvanje nije pljuvanje već osobni stavovi građana na lokalne političare. Otiđi na druge portale pa pogledaj šta je pljuvanje.Imaš preosjetljuvu dušicu...
PLJUVANJE JE ETIKETA KOJU LIJEPIMO NA ARGUMENTIRANU KRITIKU NAŠIH NEČASNIH POSTUPAKA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # sve je dokumentiranoMan in the middle 2018-06-16 09:47
i buka sa Prika, i ponovni pokušaj da nezakonitom lokalnom odlukom legalizira buku koju zakoni i pravilnici RH ne dozvoljavaju (zanimljivo je da je on sam upotrijebio izraz "legalizira"), i prilog o izgladnjivanju konja (suša je, ali je štala puna sijena, a konji su kost i koža, pred kamerama navalili jesti, pogodi zašto) i ovi neki poticaji.
gdje je tu pljuvanje?
problem je što taj lokalni moćnik (NovaTV) godinama sjedi u gradskom vijeću, a sada prijeti građanima policijom, a gradonačelnica bez razmišljanja sve prihvaća
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # fakti kapetaneargumnt 2018-06-16 09:52
Citat Man in the middle:
i buka sa Prika, i ponovni pokušaj da nezakonitom lokalnom odlukom legalizira buku koju zakoni i pravilnici RH ne dozvoljavaju (zanimljivo je da je on sam upotrijebio izraz "legalizira"), i prilog o izgladnjivanju konja (suša je, ali je štala puna sijena, a konji su kost i koža, pred kamerama navalili jesti, pogodi zašto) i ovi neki poticaji.
gdje je tu pljuvanje?
problem je što taj lokalni moćnik (NovaTV) godinama sjedi u gradskom vijeću, a sada prijeti građanima policijom, a gradonačelnica bez razmišljanja sve prihvaća
Odgovori Kamaliću, šta si to zaljevao i kada ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Stroga kontrola slobode govoraBad Boy 2018-06-15 17:51
Pod dramatičnim naslovom Kamalić: Šokira me to što se piše na portalima na otoci.net je objavljena potresna vijest kako je na aktualnom satu Gradskog vijeća Malog Lošinja, vijećnik Mario Kamalić iz HSS-a kazao je da ga je šokiralo ono što se piše na internetskom portalu "Volim Lošinj"...

Citiram : "Rijetko idem na portal 'Volim Lošinj', no kolega mi je pokazao", započeo je Kamalić i nastavio: "Šokiralo me što sve tamo piše; ne mogu vjerovati da se takvom diskursu u javnom prostoru ne može stati na kraj. Postoje zakoni, netko tko se brine o uređivanju. Molim Grad da obavi ozbiljan razgovor s policijom. Pretpostavljam da će me sada ti koji pišu 'razvlačiti'. Ne treba stati na kraj portalu, nego takvom načinu pisanja, jer nitko nikome ne daje pravo vrijeđati na takav način. Policija ima odjel koji se bavi internetskim kriminalom".

Objavljeni su i izrazi suosjećanja gradonačelnice Ane Kučić:
Složila se s njim i gradonačelnica Ana Kučić (HDZ), kazavši da "takva retorika ne smije biti općeprihvaćena" : "Mislim da se svi šokiramo kada se zateknemo na tim stranicama. Ondje nas često osuđuju da izlazimo iz zakonskih okvira. I ja i moj prethodnik smo ukazivali na loše posljedice koje mogu proizaći iz takvog načina komuniciranja."

Ostatak rasprave na aktualnom satu prema izviješću na portalu otoci.net sveo se se na manjak kontejnera ili problem što se rijetko prazne, marketinške aktivnosti komunalnog poduzeća za promociju odvojenog prikupljanja smeća, privilegijama pri popunjavanju gradskih stanova u novim zgradama na Rukaviću, problem "izlijetanja" djece i životinja između oleandara na kolnik novouređene ceste kroz Poljanu, "Downhill", zabranu parkiranja na kolniku koji prolazi Trgom RH, spisak želja iz Mjesnog odbora Beleja, dojam da se stvara dojam" da se u pogledu turističkog vlakića u Malom Lošinju radi mimo odluke Vijeća, prazne poslovne prostore i financiranje medija iz gradskog proračuna. Pao je prigovor prešturom izvještaju "Vodoopskrbe i odvodnje", pitanje o preseljenju gradske vijećnice, zahtjev da se postave kamere na mjestima u gradu gdje dolazi do oštećenja tuđe imovine, te upozorenje na visoku stepenicu na ulazu u parking podno zidina u Osoru, na stanje puta iz Unija do Maračola i prijedlog da se bolje održavaju dječja igrališta i parkići u gradu. Ni iz prethodno objavljenog izviješća o tijeku i zaključcima sjednice GV ne može se zaključiti da se na Kamalićev napad na portal V.L. itko od vijećnika ikako osvrnuo. Kao što se iz izviješća ne vidi ni da se itko osvrnuo na to što je gradonačelnica vrlo poletno i gotovo sladostrasno povlađivala Kamalićevim optužbama. Znači li to da kompletno gradsko vijeće zajedno s gradonačelnicom suosjeća sa šokiranim Kamalićem i podržava ga u molbi Gradu „da obavi ozbiljan razgovor s policijom“ kako bi se pozabavila internetskim kriminalom vrijeđanja „na takav način“?
Izvještaj o istoj sjednici objavljen u Novom listu od onoga na portalu otoci.net razlikuje se po duljini, ali i po jednoj pojedinosti. Autor piše, citiram: Na aktualnom satu najviše je bilo riječi o odvozu otpada, te objavama na internetskom portalu „Volim Lošinj“. Mario Kamalić kazao je da je šokiran „takvim diskursom u javnom prostoru“ i zatražio da Grad obavi „ozbiljan razgovor s policijom“, a slično je razmišljanje u svojem odgovoru ponudila i gradonačelnica Ana Kučić.“ Zbunjuje me izraz „najviše je bilo riječi o odvozu otpada, te objavama na internetskom portalu“. Znači li to da je o temi „internetskog kriminala“ navodnim vrijeđanjem vijećnika Kamalića govorio još netko osim spomenutih samoga Kamalića i gradonačelnice, ali autor nije smatrao potrebnim to spomenuti? Predlažem da zato preslušate i izvještaj radija Jadranka kako bi dobili uvid u stanje duhova lošinjskih političara o temama koje nisu poslovni prostori, kontejneri, rute vlakića i želje velikih investitora. Ovom prigodom o temi slobode govora i nagona pripadnika vlasti da je strogo kontroliraju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Pohlepa je vječnaQuentin 2018-06-16 10:04
Koliko sam shvatio ovo sa radija, internet portali su krivi za obračun kod OK korala, tučnjave taksista i još neke druge obračune šakama i noževima koji su se prethodno desili?
Poznato je, kada čovjeku daš malo, onda bi on i više. Mišljenja sam da se obračun kod OK korala ne bi desio da nije one nesretne krivine ispred lokala na Priku, a zna se tko je tome kumovao.
Postoji uzrok i povod, a to nije isto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # brigo moja pređi na drugogaPedro 2018-06-16 11:03
Citat Quentin:
Koliko sam shvatio ovo sa radija, internet portali su krivi za obračun kod OK korala, tučnjave taksista i još neke druge obračune šakama i noževima koji su se prethodno desili?
Otoci.Net - Crna kronika
otoci.net/index.php/u-razno/crna-kronika
Evo pa si birajte po volji, droga, krađe, bludničenja, pijane vožnje, sukobi u Nerezinama, tučnjave, ubistva, požari, za sve to su krivi internet portali?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # 1.99Alfa Romeo 2018-06-16 17:01
Citat Pedro:
Citat Quentin:
Koliko sam shvatio ovo sa radija, internet portali su krivi za obračun kod OK korala, tučnjave taksista i još neke druge obračune šakama i noževima koji su se prethodno desili?
Otoci.Net - Crna kronika
otoci.net/index.php/u-razno/crna-kronika
Evo pa si birajte po volji, droga, krađe, bludničenja, pijane vožnje, sukobi u Nerezinama, tučnjave, ubistva, požari, za sve to su krivi internet portali?
Za ovo je sigurno kriv internet portal, a ne neki noćni bar kao Priko ili štajaznam ...
Napravio seriju prekršaja u noćnom životu
Detalji Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 Piše: Bojan Purić

U noći sa subote na nedjelju, policija je u Malom Lošinju privela 24-godišnjaka, koji je s koncentracijom alkohola od 1,99 g/kg oko 2.30 sati vozio automobil marke "alfa romeo".

Osim toga, nije kod sebe imao vozačku dozvolu, odnosno, upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima kategorije "B" i to neregistriranim automobilom, bez obveznog osiguranja, javlja MUP primorsko-goranski.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # strašnoGavrilo 2018-06-16 19:33
Citat Alfa Romeo:
Za ovo je sigurno kriv internet portal, a ne neki noćni bar kao Priko ili štajaznam ...
treba paziti da situacija sa portala ne eskalira u WW3.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Sterilizacija portalaTamagoči 2018-06-16 15:05
Citat Quentin:
Koliko sam shvatio ovo sa radija, internet portali su krivi za obračun kod OK korala, tučnjave taksista i još neke druge obračune šakama i noževima koji su se prethodno desili?
Nisi dobro shvatio. Za obračun kod OK korala, tučnjave i sve ostale nepodopštine po gradu i okolici nisu prema izlaganju vijećnika Kamalića i gradonačelnice krivi internet portali općenito, nego baš ovaj portal. Oni su ga preko radija uspjeli locirati i identificirati, treba ga još samo uhititi i sterilizirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Znakovita riječ kriminalCiciban 2018-06-16 13:05
Citat Bad Boy:
Predlažem da zato preslušate i izvještaj radija Jadranka kako bi dobili uvid u stanje duhova lošinjskih političara o temama koje nisu poslovni prostori, kontejneri, rute vlakića i želje velikih investitora. Ovom prigodom o temi slobode govora i nagona pripadnika vlasti da je strogo kontroliraju.
Nagon za kontrolom medija urođen je svakoj vlasti, pa tako i vlasti u zabiti ovog "prvog od 1000 otoka". Međutim, spominjanje kriminala, pa makar i nekakvog izmaštanog "internetskog kriminala" zbog korištenja prava na slobodu govora da bi se komentirala neka netransparentna (da ne kažem sumnjiva) zbivanja na planu lokalne politike prema nekim poduzetnicima vrlo je znakovito. Pogotovo kad riječ "kriminal" poteže gradski vijećnik, koalicijski partner vladajuće većine u GV, a usto poduzetnik s vrlo razgrananim poslovnim interesima.
Znakovitost javne upotrebe pojma "kriminal" za trivijalno komentiranje na portalu naglašava činjenica da je svojim govorom na radiju Jadranka gradonačelnica dala javnosti na znanje kako je žalbu spomenutog vijećnika na portal Volim Lošinj ne samo prihvatila u cijelosti, nego i da ima plan razgovora "nas kao Grada" s načelnikom policijske uprave (?) Mali Lošinj "ne bi li se ..."(ostatak pročitajte sami pa ako shvatite što je rekla, izvijestite i nas koji to nismo shvatili".
Očigledno je da su vijećnici i gradonačelnica dobro uočili problem. Kriminala vjerojatno ima, ali prstom upiru na krivo mjesto. Jer kriminal nije u iznošenju mišljenja nego, ako ga ima, u pokušajima da se na bespravni način razriješi klupko sukobljenih interesa eliminacijom jednih u korist drugih, onih koji viču "kriminal" da bi spriječili raspravu o mogućem kriminalu. Kad pogledamo zbivanja u posljednje vrijeme vidimo da razloga za sumnjičenje ima na pretek.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Mi, gradonačelnica inzistiramoGargamel 2018-06-16 14:33
Citat Ciciban:
Očigledno je da su vijećnici i gradonačelnica dobro uočili problem. Kriminala vjerojatno ima, ali prstom upiru na krivo mjesto. Jer kriminal nije u iznošenju mišljenja nego, ako ga ima, u pokušajima da se na bespravni način razriješi klupko sukobljenih interesa eliminacijom jednih u korist drugih, onih koji viču "kriminal" da bi spriječili raspravu o mogućem kriminalu. Kad pogledamo zbivanja u posljednje vrijeme vidimo da razloga za sumnjičenje ima na pretek.
Dobar razlog za sumnjičenje može se naći u Purićevom izvještaju s aktualnog sata na zadnjoj sjednici GV gdje piše:

"Domac je kazao i "da se stvara dojam" da se u pogledu turističkog vlakića u Malom Lošinju radi mimo odluke Vijeća. "Što se tiče natječaja za štandove i vlakić, podignuta je velika, da ne kažem buna. Gosti pozdravljaju tu uslugu, no imali smo i kontakt s Udruženjem obrtnika i taksistima koji su imali reklamaciju na stajalište na Bočacu, te prometovanje vlakića županijskom cestom od skretanja za Sunčanu uvalu do hotela, odnosno od Čikata preko Vresikova. Inzistiramo na sigurnosti, želimo izmjestiti stajalište kod Lidla", odgovorila je gradonačelnica."

Znači nakon svih peripetija i mućkanja u svezi natječaja za koncesiju, odluke o promjeni rute vlakića, savjetovanja s javnosti itd odjednom iskrsnulo da gosti - eto -pozdravljaju tu uslugu, ali Udruženje obrtnika i taksisti im je ne daju. Jer njima, Udruženju obrtnika i taksistima smeta stajalište vlakića na Bočacu, smeta im "prometovanje vlakića županijskom cestom od skretanja za Sunčanu uvalu do hotela, odnosno od Čikata preko Vresikova" i tko zna što će im još zasmetati. No zbog ovoga što Udruženju obrtnika i taksistima već sada smeta gradonačelnicu je obuzela iznenadna briga za sigurnost pa (govoreći o sebi u trećem licu kao Bandić) kaže "Inzistiramo na sigurnosti, želimo izmjestiti stajalište kod Lidla". Očekivati od građana da povjeruju kako se iza ove zbrke ne skriva pogodovanje uvredljivo je.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # prvi od zabitiGosst 2018-06-16 15:13
Dragi sugrađani, ubuduće ako se želite baviti nekim biznisom, pobrinite se da dobijete suglasnost od taksista, ne od grada, HGK, države i ostalih jer po novom zakonu grada Malog Lošinja, oni odlučuju tko će i gdje poslovati. I da vam nije palo na pamet kojim slučajem se zaustaviti na njihovoj stanici i upaliti sva četiri žmigavca, jer morate samo skoknuti do trgovine, u tom slučaju oni se ne brinu za vašu sigurnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # svaki grad uz naše morelero 2018-06-16 17:25
Citat Gosst:
Dragi sugrađani, ubuduće ako se želite baviti nekim biznisom, pobrinite se da dobijete suglasnost od taksista, ne od grada, HGK, države i ostalih jer po novom zakonu grada Malog Lošinja, oni odlučuju tko će i gdje poslovati. I da vam nije palo na pamet kojim slučajem se zaustaviti na njihovoj stanici i upaliti sva četiri žmigavca, jer morate samo skoknuti do trgovine, u tom slučaju oni se ne brinu za vašu sigurnost.
Kamala se javno pohvalio da je jači od Mihe i Pinkija jer ima sve privatne poduzetnike iz Cresa i Malog Lošinja pod kontrolom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # mala bara puno žabaUber 2018-06-16 16:27
Citat Gargamel:
ali Udruženje obrtnika i taksisti im je ne daju. Jer njima, Udruženju obrtnika i taksistima smeta stajalište vlakića na Bočacu, smeta im "prometovanje vlakića županijskom cestom od skretanja za Sunčanu uvalu do hotela, odnosno od Čikata preko Vresikova"
ako polazna stanica u poluslijepoj ulici kod Lidla ugrožava sigurnost prometa,
onda neka polaznu stanicu stave ispred ribarnice, to bi bilo atraktivno za sve turiste, mislim da bi TZML to trebala podržati.
i još jedna sitnica, ugrožavaju li i biciklisti sigurnost prometa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Zastupnici naroda???gost 2018-06-15 19:13
To su demokratsko izabrani gradski zastupnici? Njih sve treba raspustiti...sr amotno...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
82 # ljubav je u zrakuslatko 2018-06-16 10:18
može li netko dati odgovor... šta je od ane dečko kamalič???? kako ga brani i štiti. slatkiši. očito je ljubav u zraku kad se tako vole i jedan drugoga brane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Sindrom KGKPsiholog 2018-06-19 10:35
Kad se toliko želiš uklopiti u kalup koji se gradi oko slike idealne političarke: "Svoju "tajnu" uspješne poslovne žene, majke, supruge rado dijeli s drugim ženama.
- Sve je stvar dobre organizacije, svaka od nas najbolje zna na koji način balansirati između svih obaveza koje imamo kroz dan, tjedan ili mjesec. Jako je važno u tom danu naći vremena i za sebe, bar pet minuta za nešto što nam hrani dušu - zaključuje Kučić."

Kad se toliko želiš uklopiti u kalup koji se gradi oko slike idealne političarke:

"Svoju "tajnu" uspješne poslovne žene, majke, supruge rado dijeli s drugim ženama.

- Sve je stvar dobre organizacije, svaka od nas najbolje zna na koji način balansirati između svih obaveza koje imamo kroz dan, tjedan ili mjesec. Jako je važno u tom danu naći vremena i za sebe, bar pet minuta za nešto što nam hrani dušu - zaključuje Kučić."

One vladaju Hrvatskom: Bore se za svoje gradove kao lavice


Pored ostalih predstavljena je i Ana Kučić. Evo kako:

Mali Lošinj - 'Moja tajna je u dobroj organizaciji'.
- Ja se u svom poslovnom okruženju ne susrećem sa situacijama u kojima niti mene kao ženu, niti ja druge žene diskriminiram po tom pitanju. Prije svega, od pojedinaca očekujem ispunjavanje svih radnih obaveza i korektan poslovni odnos. Kod kolega, ali i djelatnika Gradske uprave s kojima svakodnevno surađujem upravo to i dobivam i zaista nema potrebe da radim razliku kod rasporeda radnih zadataka. U prošlosti su se žene susretale s brojnim predrasudama, ne samo u poslovnom svijetu već i u onom privatnom, međutim smatram da smo kao društvo napravili određene pozitivne pomake i takvih, loših situacija danas je puno manje nego ranije - objašnjava Ana Kučić, gradonačelnica Malog Lošinja svoja razmišljanja o ravnopravnošću između muškaraca i žena u poslovnom svijetu.
Svoju karijeru u Gradskom poglavarstvu započela je koncem 2008. godine, kao član posebno zadužen za kulturu, odgoj i obrazovanje te civilno društvo, a ta ista područja je posebno pokrivala i kao zamjenica gradonačelnika, današnjeg ministra Garija Cappellija u dva mandata, od 2009. godine pa sve do listopada 2016. kada je preuzela dužnost obnašateljice dužnosti gradonačelnika.

Od tada dane provodi obavljajući mnoštvo koordinacija, kako sa najbližim suradnicima, tako i sa partnerima po pitanju projekata koji se realiziraju na području Grada Malog Lošinja.

- Naš Grad je specifičan s obzirom da se administrativno proteže od Beleja na otoku Cresu pa sve do malih otoka Ilovika, Unija i Suska u 11 mjesnih odbora u kojima broj stanovnika varira od svega 20-ak u nekima pa sve do nekoliko tisuća. Kroz brojne programe, ali i komunalne projekte nastojimo ulagati u sva mjesta stoga moji radni dani nisu usko vezani uz Mali Lošinj. Jako puno vremena provodimo i u svim tim malim mjestima koji su nam fokus u ovom mandatu - objašnjava Kučić.

Dodaje kako, od kada obnaša dužnost gradonačelnice, puno teže razgraničava privatno vrijeme od poslovnog te stoga puno ima manje slobodnog vremena kakvog je imala ranije.

- Sada se više radi o jednom ili dva slobodna dana, koja najrađe provedem uz more, neku dobru knjigu ili u mojoj Punta Križi gdje sam kao dijete provodila cijela ljeta. Uživam i u kuhanju za svoje najbliže, obitelj i prijatelje. Jedno vrijeme bavila sam se i plesom, no i to u posljednje vrijeme ne stižem koliko bih voljela - kaže malo-lošinjska gradonačelnica, koja je ujedno i predsjednica Turističke zajednice što znači da i po ljeti ima jako puno obaveza te joj je puno teže odvojiti nekoliko dana za godišnji odmor.

Svoju "tajnu" uspješne poslovne žene, majke, supruge rado dijeli s drugim ženama

- Sve je stvar dobre organizacije, svaka od nas najbolje zna na koji način balansirati između svih obaveza koje imamo kroz dan, tjedan ili mjesec. Jako je važno u tom danu naći vremena i za sebe, bar pet minuta za nešto što nam hrani dušu - zaključuje Kučić.

Članak donosi fotku koja ju prikazuje u omiljenoj aktivnosti: Na naš račun nešto dijeli i profesionalno se osmijehuje.24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ???žena, majka, kraljica 2018-06-19 11:42
ne znam zašto, ali ja 24sata smatram žutilom. iako nije gradonačelnica, nego samo načelnica, mogli su uključiti i Mirelu za koju je čula cijela država, onda bi naslov članka imao puni smisao.
i ne kaže se u Punta Križi, nego u Punti Križa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Žena među kokoškamaBeloxim 2018-06-19 12:26
Citat žena, majka, kraljica:
ne znam zašto, ali ja 24sata smatram žutilom. iako nije gradonačelnica, nego samo načelnica, mogli su uključiti i Mirelu za koju je čula cijela država, onda bi naslov članka imao puni smisao.
Uvjeren sam da bi ih Mirela odyebala grublje čak i od gradonačelnica Siska koja im je odbrusila 'Radite priču samo o ženama? To mi je glupo i seksistički'.
Evo što je rekla:
- Ne, ne, ne želim sudjelovati u tome. Kad god se obrađuju političarke kao žene ne želim u tome sudjelovati, jer mi je to glupo, stereotipno i seksistički. Zašto ne obrađujete i gradonačelnike? Izbjegavam sve priloge koji obrađuju isključivo žene. Meni su političari političari, nije bitno kojeg je spola. To su uobičajeni stereotipi. Imate materijala s drugim kolegicama, ako je njima to zanimljivo, super - rekla je Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # UiO Kristinahranitelj tuljana 2018-06-19 13:10
Citat Beloxim:
Kad god se obrađuju političarke kao žene ne želim u tome sudjelovati, jer mi je to glupo, stereotipno i seksistički. Zašto ne obrađujete i gradonačelnike? Izbjegavam sve priloge koji obrađuju isključivo žene. Meni su političari političari, nije bitno kojeg je spola. To su uobičajeni stereotipi
Izgleda da Kristina nije čula da u Lijepoj našoj postoje i zakoni koji propisuju kvote za političare ovisno o spolnom organu koji imaju među nogama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Nedostaju muda, a Kristina ih imaM.S. 2018-06-19 13:21
Citat hranitelj tuljana:
Citat Beloxim:
Kad god se obrađuju političarke kao žene ne želim u tome sudjelovati, jer mi je to glupo, stereotipno i seksistički. Zašto ne obrađujete i gradonačelnike? Izbjegavam sve priloge koji obrađuju isključivo žene. Meni su političari političari, nije bitno kojeg je spola. To su uobičajeni stereotipi
Izgleda da Kristina nije čula da u Lijepoj našoj postoje i zakoni koji propisuju kvote za političare ovisno o spolnom organu koji imaju među nogama.
U lijepoj tvojoj nitko se ne drži ni ozbiljnijih zakona, a kamoli ovoga o kvotama za političare. Pogledaj podatke o sastavu Sabora prema onome što je članovima među nogama. Ono što tamo nedostaje to su muda bez obzira na spol, a Kristina ih očito ima kad se ovako suprotstavlja trendu idiotizacije javnosti jeftinim kičem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Anina tajna uspješne supruge i majkegost 2018-06-19 12:41
Citat Psiholog:
"Svoju "tajnu" uspješne poslovne žene, majke, supruge rado dijeli s drugim ženama.
Zanima me kako uspjeva svoju tajnu uspješne majke i supruge dijeliti s drugim ženama kad nema ni supruga ni djecu. Možda po onom principu kojim ljudi koji se ne žene, nemaju spolne odnose i nemaju djecu određuju drugima što smiju, a što ne smiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
142 # progressivahranitelj tuljana 2018-06-19 13:16
Ako muškarci mogu biti izabrani u "žene godine" ili nastupati u ženskoj konkurenciji (te očekivano pobjeđivati) može i naša Ana biti majka godine. Uostalom ako se ona osjeća tako, tko smo mi da joj govorimo drugačije? Pa nismo valjda Markićka?! Kakve veze sad ima biološka stvarnost, ta nismo katotalibani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Trol koga muči stalni troljevGost 2018-06-19 13:21
A nije ni tebi lako tuljane...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Prolupani trolgost 2018-06-19 13:29
Citat hranitelj tuljana:
ta nismo katotalibani.
A nismo ni budale da hranimo prolupanog trola poživinčenog od frustracije što ga nitko ne zarezuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Za vjernice nema tajniAtma 2018-06-19 14:59
Citat gost:
Citat Psiholog:
"Svoju "tajnu" uspješne poslovne žene, majke, supruge rado dijeli s drugim ženama.
Zanima me kako uspjeva svoju tajnu uspješne majke i supruge dijeliti s drugim ženama kad nema ni supruga ni djecu. Možda po onom principu kojim ljudi koji se ne žene, nemaju spolne odnose i nemaju djecu određuju drugima što smiju, a što ne smiju.
Iako nema supruga i nema djecu kao deklarirana vjernica zna sve tajne uspješne majke i supruge. Isto kao što te tajne znaju i muškarci u haljinama koji se ne žene, nemaju spolne odnose i djecu, ali znaju toliko o braku, majčinstvu, pravljenju i odgoju djece da ćemo jednog dana svi plesati kako ono sviraju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Sve tajne uspjehagost 2018-06-21 08:22
Citat Atma:
Citat gost:
Citat Psiholog:
"Svoju "tajnu" uspješne poslovne žene, majke, supruge rado dijeli s drugim ženama.
Zanima me kako uspjeva svoju tajnu uspješne majke i supruge dijeliti s drugim ženama kad nema ni supruga ni djecu. Možda po onom principu kojim ljudi koji se ne žene, nemaju spolne odnose i nemaju djecu određuju drugima što smiju, a što ne smiju.
Iako nema supruga i nema djecu kao deklarirana vjernica zna sve tajne uspješne majke i supruge. Isto kao što te tajne znaju i muškarci u haljinama koji se ne žene, nemaju spolne odnose i djecu, ali znaju toliko o braku, majčinstvu, pravljenju i odgoju djece da ćemo jednog dana svi plesati kako oni sviraju.
Osim toga Anina mama je član Župskog Pastoralnog vijeća kao predstavnica Pokreta za život koji zna sve tajne uspješnih majki i supruga.
dekanat.losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # hoćemo izboregrađani 2018-06-19 10:45
Citat Psiholog:
Svoju "tajnu" uspješne poslovne žene, majke, supruge rado dijeli s drugim ženama
- Sve je stvar dobre organizacije, svaka od nas najbolje zna na koji način balansirati između svih obaveza koje imamo kroz dan, tjedan ili mjesec. Jako je važno u tom danu naći vremena i za sebe, bar pet minuta za nešto što nam hrani dušu - zaključuje Kučić.
Ovaj intervju je vrh, hoćemo Anu za doživotnu gradonačelnicu !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Dno, dnaGost 2018-06-19 12:43
Žena, majka, kraljica...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
311 # ŠundBojana Genov 2018-06-19 16:34
Ovaj je članak najobičniji seksistički šund. Ne postoji niti jedan muškarac, još manje na poziciji moći, kojeg bi novinar upitao o broju djece, usklađivanju obiteljskih i privatnih obaveza ili načinu na koji se opušta od stresnog posla, a propustio upitati išta o političkim prioritetima ili za žene važnim aktualnim pitanjima o kojima se prelamaju koplja. Ovaj je članak svojim konceptom uvredljiv za sve intervjuirane žene čak i onda kada im laska. A laska upotrebljavajuć i također stereotipne slike o ženama tipa skromne i marljive, bore se kao lavice i slično. Nisu ovo prve političarke koje su upale u zamku takvog šund novinarstva, već smo imali prilike vidjeti kako saborske zastupnice otvaraju svoje ormare i pokazuju donje rublje, ne izgovorivši ništa od onoga što ih je dovelo u Sabor i što bi tamo trebale raditi. U svjetlu toga Kučić je (ipak) uspjela reći nešto o specifičnosti naselja na našim otocima i zahtjevnosti s obzirom na to.
Ovaj me članak, prema očekivanju koje postavlja pred žene - da su superwomen, da imaju djece i da kuhaju i peku kolače, još k tome da neravnopravnost spolova nikad nisu osjetile - podsjeća na natječaj za idealnu seosku ženu. U propozicijama je kao prednost bio istaknut i broj grla o kojima se žena brine kao i broj djece koje je rodila i na taj način životni uspjesi tih žena su i vrednovani. Takva je praksa, na koju se naslanja i ovaj članak, sramotna i makar glumi poštovanje i divljenje prema ženama, perfidno ih smješta tamo gdje im je tradicionalno mjesto. Ani Kučić, kao niti ikojoj drugoj ženi, bračni status niti djeca nemaju što dodati niti oduzeti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Đir u Zdrav mozakVjerodostojna 2018-06-19 16:44
Mene ne zanima njen privatni život. Mene zanima što ona kao gradonačelnica radi i govori. Ne radi puno ili ništa a dokazano voli lagati.
U ovom ljigavom članku u 24 sata naša gradonačelnica izjavljuje da uživa u kuhanju za svoju obitelj a u Điru s Jurkotićem izjavljuje da mama kuha. Koja tvrdnja je istinita?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Zna seKradeze 2018-06-19 17:54
Citat Vjerodostojna:
Mene ne zanima njen privatni život. Mene zanima što ona kao gradonačelnica radi i govori. Ne radi puno ili ništa a dokazano voli lagati.
U ovom ljigavom članku u 24 sata naša gradonačelnica izjavljuje da uživa u kuhanju za svoju obitelj a u Điru s Jurkotićem izjavljuje da mama kuha. Koja tvrdnja je istinita?
Normalno da laže pa imala je vrhunskog učitelja 8 godina!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Prva od 1000 u laganjuMinhauzenka 2018-06-19 18:14
Učenica je nadmašila učitelja!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
63 # lektira nije baukhranitelj tuljana 2018-06-19 22:42
Ne zanima te njen privatni život, ali voljela bi znati tko kod nje doma kuha?

Ove dvije tvrdnje se ne isključuju.
Ja uživam kuhati za svoju obitelj, ali stjecajem okolnosti to (najčešće) radi moja supruga. A onda kažu da treba smanjiti lektiru... Treba pojačati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Protivrječne izjavegost 2018-06-20 09:28
Citat hranitelj tuljana:
Ne zanima te njen privatni život, ali voljela bi znati tko kod nje doma kuha?
Kad političarka ničim izazvana daje protivrječne izjave o svom privatnom životu svatko tko sudjeluje u podmirenju njebe plaće stječe puno pravo da postavlja pitanja. pa tako i nick Vjerodostojna.Citat:
Ove dvije tvrdnje se ne isključuju. Ja uživam kuhati za svoju obitelj, ali stjecajem okolnosti to (najčešće) radi moja supruga. A onda kažu da treba smanjiti lektiru... Treba pojačati...
Koga briga za tebe, tvoju suprugu, obitelj i tko kuha, anonimna budalo. Raspravlja se o gradonačelnici i njenim protivrječnim izjavama za javnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Kuham, ne kuham, kuham...Gost 2018-06-19 23:31
Troljev te neće nikad proć. Ne zanima me a niti sam pitala tko kuha kod Kučića. I stvarno me ne zanima. Ona je sama javnosti pričala o svom privatnom životu-kuhanju. I to na način da je lagala. Ili laže da kuha ili laže da ne kuha. E to me zanima. Ona laže. Ako je spremna lagati javno o kuhanju i privatnom životu zasigurno laže i inače. I to me zanima. Interesantno je kako neko nepismen kao tuljan zaziva lektiru
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # evo natašte jedanhranitelj tuljana 2018-06-20 07:17
Citat Gost:
Ona je sama javnosti pričala o svom privatnom životu-kuhanju. I to na način da je lagala. Ili laže da kuha ili laže da ne kuha. E to me zanima. Ona laže.
Dakle ja uživam kuhati za obitelj, ali u mojoj obitelji kuha supruga, jer bi svi skupa inače prekasno ručali. Dakle tvrdnje se međusobno ne pobijaju. Moram. Li. Polaganije. Pisati?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ajmo ponovo...gost 2018-06-20 08:42
Dakle hranitelj tuljana je Ana Kučić. Krasno... Uživam u kuhanju za svoje najmilije. Mama bi trebala biti među najmilijima. Kaze jednom prilikoma drugom prilikom kaže ne kuham - mama kuha. Moram li polaganije...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Medvjeđa usluga gradonačelnicigost 2018-06-20 09:51
Citat hranitelj tuljana:
Citat Gost:
Ona je sama javnosti pričala o svom privatnom životu-kuhanju. I to na način da je lagala. Ili laže da kuha ili laže da ne kuha. E to me zanima. Ona laže.
Dakle ja uživam kuhati za obitelj, ali u mojoj obitelji kuha supruga, jer bi svi skupa inače prekasno ručali. Dakle tvrdnje se međusobno ne pobijaju. Moram. Li. Polaganije. Pisati?
Ne moraš pisati polaganije, ali bilo bi dobro da uopće ne pišeš, jer onima koje braniš praviš medvjeđu uslugu. Nakon samo osam sati izlaziš s istim imbecilnim argumentom navodnog stanja u svojoj anonimnoj obitelji (ako je uopće imaš) da bi svojim primjerom ublažio štetu koju si je gradonačelnice ML sama nanijela nekonzistentnim davanjem izjava za medije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kuhanje lažiRebus 2018-06-20 15:40
Tuljane ako može odgovor na jednu zagonetku? Ana obožava kuhati najmilijima ali mama kuha njoj. Da li joj:
a) mama nije među najmilijima,
b) mama joj ne da kuhati
c) Ana je ipak lagala.
Samo slovo je dovoljno. Nemoj se vise topiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Tuljanova prijateljica koja voli javno lagatGospoja 2018-06-19 23:51
Da li osobi koja laže o kuhanju vjerovati da je njena tajna uspješne žene-dobra organizacija. Da li je novi preustroj gradske uprave dobra organizacija? Ako laže o kuhanju možda laže i da je preustrojena gradska uprava dobro organizirana? Pokazat će se uskoro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # dobar savjet zlata vrijedihranitelj tuljana 2018-06-20 07:11
I samo biološko bivanje majkom nije uvijek presudno.

Zamislimo da tražite odgajateljicu za svoje dijete. Jave vam se dvije žene i svaka tvrdi da zna odgajati djecu.

Jedna nije nikad rodila, dok druga je, međutim znate da je njeno dijete npr.
narkoman ili kriminalac.

Jednu morate izabrati, koju biste?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Psihopatologija trolanjaEmantera 2018-06-20 13:06
Citat hranitelj tuljana:
I samo biološko bivanje majkom nije uvijek presudno.
Zamislimo da tražite odgajateljicu za svoje dijete. Jave vam se dvije žene i svaka tvrdi da zna odgajati djecu.
Jedna nije nikad rodila, dok druga je, međutim znate da je njeno dijete npr. narkoman ili kriminalac.
Jednu morate izabrati, koju biste?
Tvoje trolanje sve više i više pruža kliničku sliku neke psiho patologije. Biološko bivanje majkom zaista nije za štošta presudno, ali tvoje zadavanje zagonetke koju ženu bismo izabrali da nam odgaja dijete, a povodom onog kičerskog članka o Ani Kučić je znak retardiranosti, ako ne i ludila. Jer u članku jasno piše da Ana Svoju "tajnu" uspješne poslovne žene, majke, supruge rado dijeli s drugim ženama, a Ana nije ni majka ni supruga pa stoga nema tajni koje bi mogla dijeliti s drugim ženama koje jesu majke i supruge.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # žena, majka, gradonačelnicabijela vrana 2018-06-20 15:17
Citat Emantera:
Jer u članku jasno piše da Ana Svoju "tajnu" uspješne poslovne žene, majke, supruge rado dijeli s drugim ženama, a Ana nije ni majka ni supruga pa stoga nema tajni koje dijeli s drugim ženama koje jesu majke i supruge.
nova Majka Tereza?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ne spominji sveto imecrna ovca 2018-06-20 15:29
Citat bijela vrana:
nova Majka Tereza?
Ne vrijeđajte majku Terezu takvom imbecilnom usporedbom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Vratimo se sindromu KGKPsiholog 2018-06-20 15:53
Ovih nekoliko zadnjih komentara dokazuju da tuljanovi komentari nisu ludilo i retardiranost nego taktika. Baci vam ješku a vi zagrizete kao budale da bi on uživao jer komentirate nebitno a ne glavnu stvar. Ovdje je bitno da imamo gradonačelnicu sa sindromom KGK kojoj je važnije slikanje za medije od upravljanja gradom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Mali Lošinj: S hotelskim zvjezdicama stiglo više imućnih gostiju

  Juniortix 22.06.2018 00:10
  female viagra pill ingredients Vum
  cialis 20mg vs viagra 100mg buy generic viagra: viagrapipls.com/ (http://viagrapipls.com/) ...
   
 • Petljanje na javnim površinama

  oglas 21.06.2018 18:27
  prodajem kariole
  pogodne za prijevoz smeća od stana ili kuće do jedinog polupodzemnog spremnika u kvartu
   
 • »Svaštara«

  tajfun 21.06.2018 15:31
  nema mira među maslinama
  A gdje su dosadašnje pročelnice ?
   
 • Petljanje na javnim površinama

  KOMUNALAC 21.06.2018 15:02
  Gdje sa smećem?
  Iz dana u dan jedan kontejner manje...Gdje će Lošinjani sa svojim smećem? Da li da naprave ...
   
 • »Svaštara«

  Gost 21.06.2018 14:26
  Natječaj reda radi
  Od danas će sve štimati u gradu? Sumnjam. Ista osoba je već desetak godina u GML. Ništa ...
   
 • »Svaštara«

  Gost 21.06.2018 14:18
  Pomalo incestuozni postupak
  A u povjerenstvu za provedbu natječaja su njegovi podređeni. Predsjednik povjerenstva je ...
   
 • Petljanje na javnim površinama

  gost 21.06.2018 14:12
  komunalni redari
  Komunalni redari ne rade prema prijavama građana nego prema dozvoli svojih šefova. Neće oni ...
   
 • »Svaštara«

  Kibic 21.06.2018 14:01
  Oštra konkurencija
  V.D. Čović izabran za Jedinstvenog pročelnika/cu u oštroj konkurenciji i.imgur.com/8GwttgN.jpg ...
   
 • Petljanje na javnim površinama

  Cap cap 21.06.2018 13:38
  Mama ti serator
  Nakon desetak poziva i nerijesavanja, tj. ne izlaženja komunalnog redara na teren, ne pada ...
   
 • Potrubi za otoke i obalu

  crna ptica kos 21.06.2018 13:24
  nema više popravnog
  Lošinj je već davno postao Fokushima
   
 • Potrubi za otoke i obalu

  Figa 21.06.2018 08:47
  Haračić kao sekundarna sirovina
  Nakon godinu dana od ovih prosvjeda može biti samo još gore. Imamo vladu sumnjivih namjera ...
   
 • Medijska normalizacija nenormalnog

  gost 21.06.2018 08:22
  Sve tajne uspjeha
  Osim toga Anina mama je član Župskog Pastoralnog vijeća kao predstavnica Pokreta za život koji ...
   
 • »Svaštara«

  mali-losinj.hr 21.06.2018 07:42
  RANG LISTA KANDIDATA – PROČELNIK/CA JUO
  Objavljeno 20.06.2018. www.mali-losinj.hr/.../ ...
   
 • Petljanje na javnim površinama

  Zlonamjerni seratori 21.06.2018 00:45
  Odmor iz snova
  Toliko vremena koliko ti je trwbalo da napises kom3ntar na ovoj stranici, toliko bi ti ...
   
 • Potrubi za otoke i obalu

  Isto ko i lani 20.06.2018 22:29
  Vidi ....
  Ovo je od prošle godine i nisam vidjela, moram sada komentirati. Otkud vam ideja da i ...
   
 • Petljanje na javnim površinama

  Cap cap 20.06.2018 22:20
  Da pitam
  Kad sam vec tu da pitam nesto. Ima li u gradu komunalni redar ili je ovo notmalno da talijani ...
   
 • Potrubi za otoke i obalu

  morčić 20.06.2018 20:03
  magla svuda oko nas
  Zna li netko tko je dobio koncesiju za diving centar kraj restorana Cigale ?
   
 • Potrubi za otoke i obalu

  B.G. 20.06.2018 19:28
  Obljetnica
  Prošlo je godinu dana, čekamo prijedlog Zakona o pomorskom dobru. Za to vrijeme obala polako ...
   
 • »Buka je sastavni dio života na moru«

  crna ptica kos 20.06.2018 16:45
  pravilnik
  i.imgur.com/jJu71BQ.jpg (http://i.imgur.com/jJu71BQ.jpg) i.imgur.com/jJu71BQ.jpg ...
   
 • Medijska normalizacija nenormalnog

  Psiholog 20.06.2018 15:53
  Vratimo se sindromu KGK
  Ovih nekoliko zadnjih komentara dokazuju da tuljanovi komentari nisu ludilo i retardiranost ...
   
 • Medijska normalizacija nenormalnog

  Rebus 20.06.2018 15:40
  Kuhanje laži
  Tuljane ako može odgovor na jednu zagonetku? Ana obožava kuhati najmilijima ali mama ...
   
 • Medijska normalizacija nenormalnog

  crna ovca 20.06.2018 15:29
  ne spominji sveto ime
  Ne vrijeđajte majku Terezu takvom imbecilnom usporedbom.
   
 • Medijska normalizacija nenormalnog

  bijela vrana 20.06.2018 15:17  
 • »Buka je sastavni dio života na moru«

  Mali tic 20.06.2018 14:53
  puno decibela
  Sinoc sam slusao na Tv da u blizini stanbenih zgrada dozvoljena buka je 65 decibela,a na ...
   
 • Medijska normalizacija nenormalnog

  Emantera 20.06.2018 13:06
  Psihopatologija trolanja
  Tvoje trolanje sve više i više pruža kliničku sliku neke psiho patologije. Biološko bivanje ...
   
 • Medijska normalizacija nenormalnog

  gost 20.06.2018 09:51
  Medvjeđa usluga gradonačelnici
  Ne moraš pisati polaganije, ali bilo bi dobro da uopće ne pišeš, jer onima koje braniš ...
   
 • Medijska normalizacija nenormalnog

  gost 20.06.2018 09:28
  Protivrječne izjave
  Kad političarka ničim izazvana daje protivrječne izjave o svom privatnom životu svatko tko ...
   
 • Medijska normalizacija nenormalnog

  gost 20.06.2018 08:42
  Ajmo ponovo...
  Dakle hranitelj tuljana je Ana Kučić. Krasno... Uživam u kuhanju za svoje najmilije. Mama bi ...
   
 • Medijska normalizacija nenormalnog

  hranitelj tuljana 20.06.2018 07:17
  evo natašte jedan
  Dakle ja uživam kuhati za obitelj, ali u mojoj obitelji kuha supruga, jer bi svi skupa inače ...
   
 • Medijska normalizacija nenormalnog

  hranitelj tuljana 20.06.2018 07:11
  dobar savjet zlata vrijedi
  I samo biološko bivanje majkom nije uvijek presudno. Zamislimo da tražite odgajateljicu za ...