Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

»Žene koje su odbile šutjeti«

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

tienanmenth21. svibnja u 12:01 sati administrator ove stranice je na molbu svjedoka zbivanja da vijest plasira na FB, pomalo u nevjerici, napisao sljedeću poruku: Dunja Janković je imala čast da bude uhićena radi zaštite Markićkinog marša protiv ženskog prava na izbor. Stajala je na pločniku promatrajući paradu, no Markićkini redari su smatrali da je preblizu, pa su je pokušali maknuti, da bi je policija uhitila kako bi je zaštitili od njih. Zvuči nevjerojatno ...

Snimci koji su se počeli pojavljivati u medijima pokazali su da je nevjerica bila neumjesna, a kad ih je pod dojmom navoda o zaustavljanju kolone od 15.000 osoba pobudili su mu asocijaciju na danas gotovo zaboravljeni događaj iz 1989. godine kada je na pekinškom Trgu Nebeskog mira (!) jedan Kinez s dvije plastične vrećice u rukama zaustavio kolonu tenkova u vrijeme prosvjeda koji su prerasli u masakr nad prosvjednicima.
Iz pragmatičnih razloga administrator je odolio napasti da tu vijest objavi na ovom sajtu premda je imao snimljene sirove snimke događaja, a zbog nedostatka kreativnosti nije mu palo na um da asocijaciju iskoristi za sugestivan komentar rijeke hodača »za život« zaustavljene istupom jedne osobe već i samim linkom na snimak tog usamljenog Kineza koji zaustavlja tenkove.

 

No povezivanje ta dva događaja bilo je dovoljno nametljivo da nekog anonimnog kreativca inspirira na ovaj jezgoroviti slikovni komentar:
tienanmenS mnogo više rječitosti asocijaciju je „elaborirao" Brano Detelj na portalu Varazdinski.hr napisom pod naslovom

Zapamtite dvije Dunje. Žene koje su odbile šutjeti.

Za desetak dana navršit će se točno dvadeset i sedma godišnjica otkako je fotograf AP-a Jeff Widener okinuo fotografiju koja će mu obilježiti cjelokupnu karijeru.

Tog lipanjskog prijepodneva jedan će hrabri čovjek, naoružan s tek dvije plastične vrećice u rukama, stati ispred nepregledne kolone tenkova što se valjala pekinškim Tiananmenom i postati simbolom otpora posvemašnjem ludilu kineskih vlasti i vječna inspiracija tisućama mirnih prosvjednika diljem svijeta.
Dan ranije kineska je vojska pobila stotine prodemokratskih demonstranata na Trgu nebeskoga mira. Čovjek u bijeloj košulji, kažu neki, zvao se Wang Weilin. To, međutim, nikada nije potvrđeno. Ni dan danas, dvadeset i sedam godina otkako je izašao pred tenkove kineske armije, nije poznato što se s njime dogodilo nakon što su ga dvojica muškaraca odvukla s trga. Pretpostavlja se da je ubijen.

Sjetio sam se njega upravo ovih dana gledajući kako dvije hrabre žene, Dunja Ercegović i Dunja Janković, zaustavljaju obespamećenu gomilu što se valjala zagrebačkim ulicama okupljena pod parolom 'Hod za život'.

Sjetio sam se i Suade Dilberović. Prije otprilike mjesec i pol dana navršile su se točno dvadeset i četiri godine otkako je ova hrabra sarajevska studentica medicine istupila pred naoružane Kukanjčeve soldate, prosvjedujući protiv posvemašnjeg ludila i rata, i pala kao prva žrtva opsade grada na Vrbanja mostu.

Sjetio sam se i hrabre Šveđanke Tess Asplund, koja je ne tako davno sama i goloruka stala na put koloni od tristotinjak nacista što se valjala ulicama Borlangea, suprotstavljajući se tako posvemašnjem ludilu i desnom ekstremizmu u švedskom društvu.

Sjetio sam ih se iz jednostavnog razloga. Zato što svi oni imaju nešto zajedničko – hrabrost i građansku odgovornost. Svi oni bili su spremni mnogo toga žrtvovati samo da bi se nama ovaj svijet barem na trenutak učinio boljim i ljepšim.

Vremena su, dakako, drugačija, okolnosti su drugačije - Hrvatska nije Kina, nije Sarajevo, a nije, bogami, ni Švedska, gospođa Markić nije kineski tenk, što god netko mislio o tome – ali to da netko stane pred nju i njenu izmanipuliranu kolonu, pred premijerovu ženu koja maršira za život dok firma što joj obilato puni obiteljski budžet lifra kontracepcijske pilule, pred pravomoćno osuđenog ratnog zločinca koji maršira za život dok istovremeno na duši ima 116 civila iz Ahmića, pred spodobe obećane celibatu kojima se unatoč tome svaka druga tiče ženskog spolnog organa, ukratko pred nekoga tko želi ograničavati ljudske slobode pod krinkom borbe za život, meni se, eto, u simboličkom smislu učinilo jednako važnim kao i stati pred tenk, pred naoružane vojnike ili pred hordu praznoglavih nacista.

Na trenutak mi se nekako učinilo da za ovu zemlju još uvijek ima nade. Osjećaj je, doduše, kratko trajao. Dunja Ercegović i Dunja Janković ubrzo su uhićene i prepraćene u policijsku postaju.

Baš kao što su svojedobno bili uhićeni Zorana Jančić iz Varaždina i Eugen Babić iz Rijeke, prosvjednici protiv privatizacije javnih dobara i rezanja socijalnih prava kojima sada prijeti kazna od šest do osam mjeseci zatvora. Baš kao i Teodor Celakoski i Urša Raukar prije njih. Baš kao što su u maricu svojedobno bili strpani i Edo Popović, Tomislav Tomašević, Vili Matula i brojni drugi.

I to bi, na kraju krajeva, mogla biti sasvim zgodna ilustracija u kojem smjeru ide ovo društvo. Kada je skupina izmanipuliranih i u političke svrhe iskorištenih branitelja bez ikakve dozvole i protuzakonito uzurpirala Savsku, kada je prijetila plinskim bocama i rušenjem Vlade, policiji nije padalo na pamet da nekoga uhiti i otpravi u stanicu.

Kada je pomahnitala gomila na čelu s Glogoškim, Bujancom, Alićem i Tepešom, zbog trodnevne suspenzije televizije Z1, stupala Zagrebom i uzvikivala 'Za dom spremni', policiji naravno nije padalo na pamet da nekoga uhiti i otpravi u stanicu.

Oduvijek je, uostalom, tako bilo, što je dopušteno jednima, nije dopušteno nekim drugima. Jedno su smjerni katolici i domoljubi koji bi vam virkali u postelju i propisivali što ćete misliti, a drugo su dijabolični aktivisti civilnih udruga koji tobožnjim pravima i slobodama truju vašu djecu.

U neko skoro vrijeme, kada Hrvatska bude nepovratno pretvorena u konzervativnu klerikalnu diktaturu po mjeri Karamarka, Hasanbegovića, Bozanića, Batarela i Markićke, sa zakonima kakve imaju još jedino Iran i Saudijska Arabija, kada i zadnji spomen sekularne države bude zaboravljen, kada i zadnje tekovine modernih zapadnih demokracija budu odbačene, manja će odgovornost biti na onima koji će tu diktaturu provesti u djelo.

Oni, uostalom, s odgovornošću nemaju nikakvih problema. Puno veća odgovornost bit će upravo na vama koji ste šutjeli i sve to mirno, kao da vas se ne tiče, promatrali ispred televizijskih ekrana.

Možda se tada, tko zna, sjetite Dunje Ercegović i Dunje Janković. Žena koje su odbile šutjeti.


Premda je članak o temi »Hod za život« objavljen na na ovoj stranici tek tri dana nakon događaja, kad su svi hrvatski mediji već izvijestili i prokomentirali zbivanja, neki su posjetitelji administratoru zamjerili da od Dunje Janković nastoji napraviti medijsku i političku zvijezdu. Činjenica da je objavljen samo kratki uvod s obrazloženjem razloga stavljanja teme „na dnevni red“ s linkovima na snimke izviješća četiriju glavnih TV postaja trebala bi s „dnevnog reda“ skinuti takve špekulacije. Ako je to itko činio, bili su to gotovo svi hrvatski mediji, no čak ni organizatorica »Hoda za život« im nije predbacila stvaranje medijskih i političkih zvijezda, već ih je frustrirano optuživala za neobjektivnost u izvještavanju.

naslovioba

Komentari: 

174 # Admine,AdmineIstina 2016-05-28 18:18
Ovime ponovno potvrđuješ ono što pokušavaš osporiti. Skine se već jednom sa Hoda za život i dvije Dunje. Koga to više zanima. Usporedba sa Kinom ti je fantastična.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
152 # kao ne bi on...hranitelj tuljana 2016-05-29 09:02
Da, sada će eksploatirati tu temu do besvijesti, kao ne bi on ali eto "anonimni komentatori ga mole" pa onda bude...

Vezano uz pobačaj žalosno je vidjeti kako ljevičari nastavljaju biti slijepi sluge krupnog kapitala što ne čudi s obzirom da je socijalizam od početka zamišljen kao svojevrsni "false flag" istog, alat kako bi se uništilo ekonomski i nacionalno jake države koje će onda preuzeti krupni kapital, kojem ne odgovaraju granice i nacije.

Možemo vidjeti obrazac koji se stalno ponavljao da su socijalisti/kom unisti u cijelom svijetu pri dolasku na vlast nužno ovisili o podršci industijalaca i bankara. (Marx, Lenjin, Hitler...)

Recentni primjer je vojska "usefool tool" udruga koje u cijelom svijetu na lancu drži multimilijarder G Soroš, koji je bio ključna osoba u rušenju socijalističkih režima u svijetu, kad su "dozrijeli za branje".

Svjedočimo izuzetnom zalaganju ljevičara (pod budnim okom multimilijarder a GS) da u Europu uđe što više stanovnika 3. svijeta, što će urušiti zdravstveni, mirovinski i ekonomski sustav te srušiti cijenu rada. To je cilj krupnog kapitala. Tools na terenu stvarno vjeruju u te lijeve ideje pa predstavljaju idealne pijune a nisu ni skupi.

Na kraju ostaje vidjeti da je baš svaka mjera koju su proveli ljevičari, na kraju imala kao rezultat propast malog čovjeka i daljnji rast krupnog kapitala.

Ovo nije off-topic, nego uvod na objašnjenje kako se pobačaj uklapa u cijelu sliku.

Kao što znamo, najistaknutiji promotori pobačaja bili su sovjetski komunisti, nacistička Njemačka (dr. Mengele je bio ekspert) i cijeli niz eugeničara kao npr. G.B. Shaw ili Margaret Sanger, osnivačica Planned Parenthooda.

Zajedničko ovim osobama je da su smatrali pobačaj izvrsnom metodom smanjivanja populacije (po njima) "nevrijednih" klasa ljudi, sirotinje, osoba druge boje kože... polazili su od pretpostavke da će pobačaj masovno činiti najniži slojevi društva (pogledajmo tko danas radi pobačaj) tako da će se sami od sebe regulirati. Ujedno su bili promicatelji ideja "čiste krvi" i eugenike, gdje bi se svi neprikladni eliminirali prije rođenja kako "ne bi bili na teret drugima".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Državno žensko tijeloDibidus 2016-05-29 10:14
Citat hranitelj tuljana:
Kao što znamo, najistaknutiji promotori pobačaja bili su sovjetski komunisti, nacistička Njemačka (dr. Mengele je bio ekspert) i cijeli niz eugeničara kao npr. G.B. Shaw ili Margaret Sanger, osnivačica Planned Parenthooda.
Zajedničko ovim osobama je da su smatrali pobačaj izvrsnom metodom smanjivanja populacije (po njima) "nevrijednih" klasa ljudi, sirotinje, osoba druge boje kože... polazili su od pretpostavke da će pobačaj masovno činiti najniži slojevi društva (pogledajmo tko danas radi pobačaj) tako da će se sami od sebe regulirati. Ujedno su bili promicatelji ideja "čiste krvi" i eugenike, gdje bi se svi neprikladni eliminirali prije rođenja kako "ne bi bili na teret drugima".
Čim netko započne propovijed riječima "Kao što znamo" znam da koristi logičku smicalicu argumentum ad populum poput premijerove žene koja je na Markićkinom hodu rekla "Svatko razborit je za život ..." A što zaista znamo. Eugenika nije izum ni komunista ni nacista nego seže u daleku prošlost - od spartanskog Tajgeta s kojeg su u provaliju bacali "nepotpunu" djecu do rimskih Tarpejskih stijena s kojih su bacali duševne bolesnike i invalide. No evo kako je to bilo u nacističkoj Njemačkoj:
In Nazi Germany, the penalties for abortion were increased again. In 1943, providing an abortion to an "Aryan" woman became a capital offense. Abortion was permitted if the foetus was deformed or disabled. In Nazi Germany, abortion resulted in the death penalty for Aryan women, but was forced upon other "inferior" members of society.
Abortion played a prominent part in Nazi eugenics, "cleansing" those seen as undesirable. The Nazis believed the woman's body belonged to the state, and they would decide whether a pregnancy would be carried out. Jews, Gypsies, and other groups would be killed if they did not carry out a state-mandated abortion.
Hitler 1942: In view of the large families of the Slav native population, it could only suit us if girls and women there had as many abortions as possible. We are not interested in seeing the non-German population multiply…We must use every means to instill in the population the idea that it is harmful to have several children, the expenses that they cause and the dangerous effect on woman's health… It will be necessary to open special institutions for abortions and doctors must be able to help out there in case there is any question of this being a breach of their professional ethics.
Dakle, Dakle, tijela rasno čistih njemačkih žena bila su vlasništvo države, pa je samo država mogla odlučiti hoće li roditi ili abortirati. Rasno nečiste trudnoće bile su suvišan trošak za državu pa su stoga predviđene određene mjere. Ne znam kako ti, ali ja u Markićkinoj kampanji nazirem ideju da tijelo Hrvatica ne pripada njima samima nego narodu, državi, državnoj vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
216 # Katoličke sačekušePromotor 2016-05-30 09:01
Citat hranitelj tuljana:
Kao što znamo, najistaknutiji promotori pobačaja bili su sovjetski komunisti, nacistička Njemačka (dr. Mengele je bio ekspert) i cijeli niz eugeničara kao npr. G.B. Shaw ili Margaret Sanger, osnivačica Planned Parenthooda.
Kao prvo, ni jedni ni drugi nisu bili promotori pobačaja, ako riječ promotor tebi znači što i ostatku svijeta: Onaj tko vrši propagandu za nekoga ili nešto. Sovjetski komunisti su samo dali pravo ženama na pobačaj, ali nisu ga propagirali, dok su nacisti uveli smrtnu kaznu za Nijemice koje bi pobacile budućeg vojnika Reicha. Štoviše, promovirali su rađanje što više djece i nudili pomoć biranih muških Arijevaca da potpomognu začeća. Neudate majke su imale neke privilegije.
Ni dvije Dunje i onih oko 500 prosvjednika nisu promovirali abortus sam po sebi, nego su se pobunili protiv očigledne namjere da im se u ime nečije religije oduzme zakonsko pravo na njega, pa bile one vjernice ili ne.
Naime, kampanja Hod za život je samo nastavak katoličkih molitvenih sačekuša za žene koje ulaze ili borave u ginekološkim klinikama da bi im se izvanjskim pritiskom nabijao osjećaja krivnje i odvratilo ih od pobačaja. Kao i svakom drugom pastiru i duhovni pastiri žele da im se stado plodi i povećava. A gospođa Markić je njihov izdašno financiran laički promotor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Projekt klerikalizacije DomovineGost 2016-05-29 14:50
Citat Istina:
Skine se već jednom sa Hoda za život i dvije Dunje. Koga to više zanima.
Zanima svakoga tko vidi da u tom ludilu ima sistema. Iz današnjeg Novog lista:
Klerikalna desnica s vrlo ekstremnim pogledima na život, koja pod okriljem građanskih udruga i političkih stranaka zapravo zastupa i nameće najrigidnije svjetonazore i ideologije radikalnog krila Katoličke crkve u Hrvatskoj, provodi zadnjih dana žestoku ofenzivu na same sekularne i građanske temelje ovog društva.

Na hrvatskim ulicama izmjenjuju se marševi krajnje političke desnice s onima koje predvode vjerski radikali, dok u javnom govoru odjekuju njihove morbidne politike prozivki, pritisaka i zabrana.

Kronološki gledano, reakcionarni klerikalni laici bliski Željki Markić, dakle jednoj pseudo građanskoj aktivistici kojoj nalogodavac povjerava samo ekskluzivne ulične zadatke, okupili su se prošle nedjelje u notornom pohodu na ženska prava. Lukrativno preobličen u građanski aktivizam koji je senzibiliziran s nezavidnim položajem žena u današnjem, kapitalističkom sustavu, »Hod za život« zapravo je bila priprema terena za to da se Hrvatsku svrsta u one, malobrojne i zaostale zemlje čiji se represivni aparati brutalno obračunavaju s elementarnim ženskim pravima.

Ulični žamor tek što se stišao, a Markićkine šarene balone odnio zagrebački vjetar, oglasila se izvjesna stranka Projekt Domovina Krešimira Planinića koja je najavila svoj skup – oni žele Tita i crvenu petokraku, srp i čekić prognati iz javnog prostora i zabraniti korištenje komunističkog znakovlja. Dakle, ne vodeći računa o tome što petokraka u prvom redu ipak simbolizira oslobodilački rat protiv genocidnog naci-fašizma i pobjedu u Drugom svjetskom ratu.

Jasan cilj – zabrana abortusa
Nadalje, cjelovita kurikularna reforma hrvatskog obrazovnog sustava, na kojoj je godinu i pol radio ekspertni tim Borisa Jokića, zaustavljena je, doznalo se u srijedu, pod pritiskom stranke s margina političkog života, HRAST-a, čijem predsjedniku Ladislavu Ilčiću svaki ljudski progres izaziva panični strah. Ključna hrvatska reforma - dakle ona školska, što je osnovni preduvjet za stvaranje građanskog, modernog i kritičkog društvenog poretka - srušena je izgleda pod pritiskom jednog nesvakidašnje napornog i zadojenog apologeta katoličkih teza iz vremena radnje romana »Ime ruže«, gdje su putene prisnosti djelo nečastivog, pa se čini da se za Ilčića nisu dogodile ni reformacija ni prosvjetiteljst vo. Ladislav Ilčić ne krije ponos zbog svog nesebičnog doprinosa kurikularnom sunovratu.

No, trilaterala Markić – Ilčić – Planinić bila bi beznačajna i benigna skupina klerikalnih desperadosa, da u svom naumu desekularizacij e hrvatskog društva i zaustavljanja bilo kojih progresivnih tendencija nemaju vrlo snažnu institucionalnu podršku, neki čak govore o uporištima, u dijelu Katoličke crkve, ali i u vladajućoj »demokršćanskoj « politici.

Ta radikalna klero-desnica, naime, već duže vrijeme pokušava podčiniti cijelo ovo društvo svojim vrijednostima. Problem je u tome što oni nameću retrogradne i isključive vrijednosti. Drugim riječima, zajednici se želi uskratiti pravo na raznolikost. Bit takvih njihovih politika su zabrane i destrukcija. Posljedice takvog angažmana, u prvom redu mislim na angažmane Željke Markić, ali i Ladislava Ilčića, su takve da se određenim skupinama društva oduzimaju građanska prava, a cijelom našem društvu nanosi nesaglediva šteta. Treba pri tome jasno naglasiti još nešto – to da njihove akcije nanose veliko zlo. Sjetimo se samo toga da je građanska inicijativa »U ime obitelji« pod krinkom lažne zaštite braka referendumom već uskratila prava istospolnoj zajednici. Sada vidimo da Željka Markić isti taj zlokobni scenarij ponavlja s akcijom »Hod za život«. Pritom Željka Markić laže kad govori o tome da s povorkom ne želi abortus staviti izvan zakona. Posve je, naime, jasno koji se krajnji cilj krije iza te akcije - to je naravno zabrana abortusa. Kad bi se, ne dao nam Bog, njezini klerikalni, isključivi i nazadni zahtjevi i ovog puta ostvarili, ženama bi bilo naneseno veliko zlo i šteta. Vjerujem u to da su svima dobro poznate posljedice zabrane abortusa,
novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Nasrtaj-klerikalaca-Desnica-i-vjerski-radikali-razbijaju-Hrvatsku-ljevica-suti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # 21. stoljeće, my ass ...Kromanjonac 2016-05-29 15:59
Citat Istina:
Skine se već jednom sa Hoda za život i dvije Dunje. Koga to više zanima.
zanima i Antu Tomića: Odvratan mi je razmetljivi i patetični humanizam onih što ovih dana po Zagrebu tobože ‘hodaju za život’, što kao nariču nad nerođenom djecom, a sirijsku bi nejač držali u bodljikavoj žici kao stoku. Sve te čudake iz Hrasta i Grozda i štatijaznam Isus Krist bi, uvjeren sam, prezreo i išibao.
www.jutarnji.hr/.../4110672
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # dvije Dunjevazdazelen 2016-05-29 19:51
Zanima čak i HRT, danas u emisiji Labirint opet o toj temi. Ne zbog Dunja samih, nego zato što je ovo pitanje prevažno za žene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # pokret otporaferdo 2016-05-29 22:12
Citat vazdazelen:
Zanima čak i HRT, danas u emisiji Labirint opet o toj temi. Ne zbog Dunja samih, nego zato što je ovo pitanje prevažno za žene.
Dunja po popularnosti nadmašila i Apoksiomena, samo tako naprijed !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # suckers??? 2016-05-30 08:16
Sisajte, vampiri !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Glas KoncilaOtpornik 2016-05-31 08:44
Citat vazdazelen:
Zanima čak i HRT, danas u emisiji Labirint opet o toj temi. Ne zbog Dunja samih, nego zato što je ovo pitanje prevažno za žene.
Tema zanima i Glas Koncila, službeno glasilo Kaptola. Nakon sladunjavog, patetičnog opisa "Hoda za život" glavni urednik Miklenić frustrirano kritizira medije što su od dvije Dunje stvorili junakinje. Ljuti se što su Jutarnji i Novi list na naslovnice stavili njihove goleme slike koje je uz ovaj članak stavio admin stranice da pokaže tko zaista od njih pravi junakinje. Evo što (pored ostalog) piše glavni urednik Glasa Koncila:
"Ne može se opravdati, premda se može razumjeti, postupak dviju žena koje su pokušale zaustaviti povorku sudionika »Hoda za život« i tako pokušale izazvati incident, ali su organizatori, zaštitari i policija u potpunosti očuvali svoje dostojanstvo te nije bilo čak ni grublje riječi prema tim osobama koje su pokušale na javnom mjestu ugroziti legitimno pravo sudionika povorke. No, ne može se razumjeti ni opravdati što čak dva dnevna lista, Jutarnji list i Novi list, na prvu stranicu nedjeljnoga izdanja golemom slikom ističu te žene, stvaraju od njih nekakve junakinje, te tvrde suprotno činjenicama da je netko na njih nasrnuo."
www.glas-koncila.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # U labirintu činjenicaGost 2016-06-01 15:49
Citat vazdazelen:
Zanima čak i HRT, danas u emisiji Labirint opet o toj temi. Ne zbog Dunja samih, nego zato što je ovo pitanje prevažno za žene.
Korektan, pošten i uravnotežen prikaz zbivanja. Više nego što možemo očekivati od HRT-a otkako su ga preuzeli Markićkini kamaradi ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Dunja E.Guest 2016-06-04 08:24
Lovely Quinces, odnosno mlada splitska kantautorica Dunja Ercegović iza sebe ima i više nego uspješno razdoblje... Ovih dana našla se u središtu pozornosti domaćih medija i javnosti jer je stala pred kolonu »Hod za život«, odnosno takozvanu pro-life povorku katoličkih i konzervativnih udruga koje promoviraju pravo na život od začeća do smrti. No Dunja o politici ne voli i ne želi razgovarati, ali zato smo nekoliko pitanja razmijenili o uspješnom razdoblju, svirkama, glazbi i željama.
rifmagazin.novilist.hr/razgovor-lovely-quinces-nastupa-na-reflektoru-nakon-prvog-koncerta-vise-nista-nije-bilo-isto/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # E moj ministre ....Pila naopako 2016-05-31 17:23
Za sutra je najavljen prosvjed niza civilnih udruga i inicijativa zbog ometanja nastavka reforme obrazovanja jer je Ladislav Ilčić Nedrk tražio da stvar preuzme saborska domoljubna mafija. No ministar znanosti, obrazovanja i sporta sada to naziva feštom na kojoj treba uživati i pozvao sve da dođu. Lik je jednostavno prisvojio sutrašnji prosvjed kao da ga je on organizirao i podmeće ga kao potporu Nedrku.
U najluđoj zamjeni teza dosad, Šustar si je prisvojio sutrašnji prosvjed za kurikulum, kaže da je to fešta i poziva ljude da svi dođu
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # Prosvjed za kurikularnu reformu i u Cresugost 2016-05-31 17:40
I u Cresu će se, kao i u još nekoliko gradova Hrvatske, u srijedu u 18 sati održati skup podrške kurikularnoj reformi, odnosno skupini koja je na njoj radila, predvođenoj Borisom Jokićem.
"Trenutno stanje školskog sistema je zastarjelo i ova reforma bila je tračak nade, da se nešto promijeni. Jasno je da će način na koji se obraćamo djeci općenito, pa i u školskom sistemu, odrediti budući kurs države a i svijeta", kaže Tina Gams Fučić, članica skupine koja u Cresu priređuje prosvjedni skup, na glavnom gradskom trgu.
otoci.net/index.php/u-politici/5038-prosvjed-za-kurikularnu-reformu-i-u-cresu
BRAVO CRESANI!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
222 # mračni srednji vijekbruno 2016-05-31 17:59
Citat gost:
I u Cresu će se, kao i u još nekoliko gradova Hrvatske, u srijedu u 18 sati održati skup podrške kurikularnoj reformi, odnosno skupini koja je na njoj radila, predvođenoj Borisom Jokićem.

BRAVO CRESANI!
Cresani su napredniji od lošinjana koji se boje organizirati prosvjed za kurikularnu reformu. HDZ i Gradonačelnik zabranili ljudima da prosvjeduju dok oni dogovaraju daljnju rasprodaju otoka rusima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Grad Cres i Malo seloGuest 2016-06-02 09:27
Citat bruno:
Citat gost:
I u Cresu će se, kao i u još nekoliko gradova Hrvatske, u srijedu u 18 sati održati skup podrške kurikularnoj reformi, odnosno skupini koja je na njoj radila, predvođenoj Borisom Jokićem.
BRAVO CRESANI!
Cresani su napredniji od lošinjana koji se boje organizirati prosvjed za kurikularnu reformu. HDZ i Gradonačelnik zabranili ljudima da prosvjeduju dok oni dogovaraju daljnju rasprodaju otoka rusima.
Prosvjed u Cresu: "Ne želimo ideološke pritiske u školama"
Brojnim prosvjedima za cjelovitu kurikularnu reformu, u raznim gradovima Hrvatske, pridružio se i Cres...

Na Trgu Frane Petrića skupina prosvjednika (točnije - uglavnom prosvjednica), njih tridesetak, postavila je poruke podrške reformi školskog programa koju je pripremila radna skupina na čelu s Borisom Jokićem - "Obrazovanje kao prioritet hrvatskog društva", "Ni lijevo, ni desno, nego obrazovanje", "Budućnost naše djece nije politička igra" i slične.

Uime skupine istupila je Tina Gams Fučić: "Ne želimo da se zaustavi dugo pripremana reforma. Hrvatska je po Ustavu sekularna država i ne želimo ideološke pritiske u školama", kazala je, a na naše pitanje da prokomentira sastanak Borisa Jokića i resornog ministra Predraga Šustara s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarovi ć, rekla je da ovu skupinu ne zanimaju "deklarativni istupi, već konkretni koraci umjesto žongliranja obećanjima".

U skupini koja se uključila bilo je i nekoliko mještanki susjednog Malog Lošinja, a bili su tu i creska dogradonačelnic a Jadranka Blatt, gradski vijećnik Nenad Kučić (oboje SDP), sadašnja i doskorašnja ravnateljica Creskog muzeja Jelena Dunato i Jasminka Ćus-Rukonić. Podršku su dale i članice glazbene skupine "Blondes" koja je upravo za vrijeme prosvjeda održavala tonsku probu za svoj kasniji koncert.
otoci.net/index.php/u-politici/5043-prosvjed-u-cresu-ne-zelimo-ideoloske-pritiske-u-skolama
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Dame s mudimaGrađanin 2016-06-02 10:39
Prosvjedovali i Maloselci. Bile su pune terase kafića na trgu :oops:
Bravo Cresanke, dame "s mudima" za razliku od muških
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
312 # Prijenos antiklerikalne revolucijeS. M. 2016-06-01 18:38
Gledajte prijenos odgojno obrazovne revolucije u Zagrebu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # 40 000!S. M. 2016-06-01 19:12
Markićka, požderi se: Policija procijenila 40 000 prosvjednika u Zagrebu:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
154 # No pasaranLusigno 2016-06-01 20:55
40 000 u cijeloj hrvatskoj a ne u Zagrebu cca 1% stanovnika.Još jedan poznati način dezinformiranja poznat iz bivšeg sustava.
Potrebna je reforma školstva ali ne po komunističkom modelu da se domovinski rat naziva postjugoslavens ki rat ,najvažniji hrvatski pisci se izbacuju iz lektire .Polovica ovih budala koje je SDP poslao u prosvjede nema pojma kako ta reforma koju je napravio SDP uopće izgleda i koliko bi bila korak unazad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
313 # Brojke i slovaĐango 2016-06-01 21:49
Citat Lusigno:
40 000 u cijeloj hrvatskoj a ne u Zagrebu cca 1% stanovnika.
Toliko u cijeloj Hrvatskoj, a u Zagrebu na Hodu za život 7 000 iz cijele Hrvatske. Dovezenih autobusima i s plaćenim boravkom.Citat:
Još jedan poznati način dezinformiranja poznat iz bivšeg sustava.
Misliš na Markićkinu dezinformaciju da je u Zagrebu bilo 15 000 ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # kurikulavedran 2016-06-02 07:26
Citat Đango:
Još jedan poznati način dezinformiranja poznat iz bivšeg sustava.
Misliš na Markićkinu dezinformaciju da je u Zagrebu bilo 15 000 ?Markićka je učila od Crkve kako se narod može prevesti žednog preko vode jer to uspješno radi već 2000 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # Postjugoslavens ki ratVili 2016-06-02 09:02
Citat Lusigno:
Potrebna je reforma školstva ali ne po komunističkom modelu da se domovinski rat naziva postjugoslavens ki rat
Prijatelju dragi, kako bi ti nazvao rat koji je izbio poslije, nakon izlaska Hrvatske iz Jugoslavije, odnosno jugoslavenske federacije? Za slučaj da si spavao na nastavi da te poučim: "postjugoslaven ski" je pridjev složen od riječi "post" (latinski: nakon, poslije, iza) i "jugoslavenski" . Dakle, opisuje nešto što se zbilo nakon jugoslavenskog. Baš kao što postezonski znači nešto nakon sezone. Zato se i Domovinski rat naziva postjugoslavens ki jer nije izbio PRIJE nego POSLIJE izlaska iz Jugoslavije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # ProsvjedProsvjednica 2016-06-02 17:16
Ovo u Cresu je dirljivo. Bravo ljudi. A u Zagrebu je bio velik skup, konačno...nasmi janih ljudi, ljudi kojima je dosta popova, hrastovaca i lažljivaca, a o misteroznom i monstruoznom kanađanu da ne govorim... Bravo za nas, ovako se kreće i počinje. Koliko su nas maltretirali tzv.šatoraši, pa Pokret za život...a u Lošinju od tolike škole i zaposlenih u njoj, mislim obje ni traga ni glasa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # no stres in Cresjure 2016-06-02 18:12
Citat Prosvjednica:
Ovo u Cresu je dirljivo. Bravo ljudi. A u Zagrebu je bio velik skup, konačno...nasmijanih ljudi, ljudi kojima je dosta popova, hrastovaca i lažljivaca, a o misteroznom i monstruoznom kanađanu da ne govorim...
Kanađanin je konačno pobjegao glavom bez obzira, počinju dani istine !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Izviješćekurikulum 2016-06-02 21:03
Ipak su neki sudjelovali na prosvjedu. Izvješće na Radiju Lošinj
clyp.it/bo5corby
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # KlerikulumAgent WD 40 2016-06-03 09:08
Citat kurikulum:
Ipak su neki sudjelovali na prosvjedu. Izvješće na Radiju Lošinj
clyp.it/bo5corby
O problemima u svezi reforme školstva Genov je govorila prije ovog prosvjeda, a u povodu Markićkinog "Hoda za život":
Zašto moć koju su upotrijebili za rušenje kurikularne reforme ne bi upotrijebili za pozitivne mjere za žene koje navodno traže? Jasno je da idu na prepariranje javnosti kako bi postala spremna za naredni referendum kojim će zatražiti sužavanje prava još jedne velike i ranjive skupine....
Koliko je na djelu fašizacija i klerikalizacija društva?
- Katolički aktivist Vice Batarelo, poznat javnosti kao osnivač udruge Vigilare, ali i otprije kao zamjenik ravnateljice Brajše u Caritasu za vrijeme skandala sa otuđenjem milijunskih iznosa i silovanjem i zlostavljanjem djece u domu Brezovica, jasno je obrazložio program senzibilizacije javnosti za empatiju prema embrijima, a potom i njihovu zakonsku zaštitu. Priprema se teren za novi referendum. No nije to početak te kampanje, početak seže u prošlost s Antom Bakovićem i njegovim pokretom za duhovnu i demografsku obnovu, temeljenim također na programu kontrole ženskih tijela. Klerikalizacija je već dobrano poodmakla, a fantastičan alat za to je kontrola nad odgojno-obrazov nim sustavom, koji je kršćanske "vrijednost" ugradio ne samo u nastavu vjeronauka, nego ukupni kurikulum.
O skrivenom kurikulumu da i ne govorim, koji se provodi van nadzora školskih vlasti uz uživanje pune autonomije vjeroučitelja da djeci posreduju sadržaje kakve god hoće. Od filma Nijemi krik pa do danas u školama prikazivanog filma o ubojstvu Stepinca, senzibiliziraju se djeca za isključivost, netoleranciju i za podatnost prema narušavanju autonomije vlastitih tijela. Ovaj snažni zamah sada dio je kontinuiteta, a posljedica činjenice da su katolički aktivisti ušli u vlast i da su strateški razmješteni na pozicijama na kojima mogu u skladu sa svojim interesima oblikovati mentalitet. Baš kao što Karamarko nije slučajno želio ovladati represivnim aparatom, isto tako Ilčić i Markić žele kontrolu nad obrazovnim sustavom.
Bila sam prošli tjedan na tematskoj sjednici odbora za ravnopravnost spolova posvećenoj kurikularnoj reformi, na kojoj je zastupnik HRASTa Ilčić jasno rekao da reproduktivni organi služe samo reprodukciji. Zahtjevom da tako nešto uđe u odgojno-obrazov ne sadržaje ova grupacija pokazuje nevjerojatnu dozu nasilja prema cijelom društvu, mada pričaju o miru i ljubavi i mašu šarenim balonima. To je jedina grupacija koja se ne bori za vlastita prava, nego za moć da ostalima nametne svoj svjetonazor, kontrolira druge i nametne jednoobrazni stil života. Njihova misija - borba za autentični kršćanski stil života - koji njima nitko ne priječi, ne kritizira, ne nastoji ograničiti zakonom, proteže se i na druge i to valja prepoznati kao izvanredno nasilan element društva. Gay parada traži prava za seksualne manjine, a ne napada ostale, feministički zahtjevi ni na koji način ne omeđuju niti vrijeđaju pravo žene da odluči biti majka, da se isključi iz tržišta rada, da rodi toliko djece koliko se puta upusti u seksualni odnos. Jedino katolički aktivizam želi "pokrstiti" sve ostale i zakonom im propisati pravila svoje vjerske dogme. Također, njihova retorika uporno koncept ljudskih prava naziva ideologijom te napada ne samo na tuđa prava nego i na institucije koje trebaju ta prava štititi.
Što je najvažnije, utjecaj vjerskih aktivista potpuno je nesrazmjeran izbornoj podršci koju su dobili za svoj program. Mada Markić nije uspjela organiziranjem u političku stranku, a Ladislav Ilčić je za HRAST osvojio samo 2930 glasova, potreba održavanja krhke parlamentarne većine daje im puno veću društvenu moć nego što su je dobili od građana Hrvatske.

www.portalnovosti.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # buranijaclio 2016-06-03 07:19
Citat Prosvjednica:
Koliko su nas maltretirali tzv.šatoraši, pa Pokret za život...a u Lošinju od tolike škole i zaposlenih u njoj, mislim obje ni traga ni glasa
Lošinjske srednja škola je nekada bila intelektualni i kulturni centar ovoga grada, a danas služi samo za zapošljavanje politički bliskih osoba lokalnoj vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Lošinjska močvaraDibidus 2016-06-09 09:26
Citat clio:
Citat Prosvjednica:
Koliko su nas maltretirali tzv.šatoraši, pa Pokret za život...a u Lošinju od tolike škole i zaposlenih u njoj, mislim obje ni traga ni glasa
Lošinjske srednja škola je nekada bila intelektualni i kulturni centar ovoga grada, a danas služi samo za zapošljavanje politički bliskih osoba lokalnoj vlasti.
U nedostatku stručnosti koju propisuje zakon u lošinjskim su školama prisiljeni zapošljavati i osobe politički nebliske lokalnoj vlasti, pa i čak one s "krivim" svjetonazorom.

Lošinjske obrazovne ustanove, od vrtića preko osnovne do srednje škole pune su školovanih ljudi, ali malo je onih koje se nakon masovnih prosvjeda diljem Hrvatske zbog reforme školstva može nazvati intelektualcima . Jer sama obrazovanost ne čini čovjeka intelektualcem. Intelektualcem ga čini njegovo zauzimanje načelnog stava prema stvarnosti - prema državi, vlasti, vladajućem sustavu, stanju u kulturi, ekonomskim odnosima, politici, brizi za okoliš itd., a povrh svega spremnost da se javno založi za te svoje stavove. Tek tada čovjek postaje »intelektualac« , čak i kad nema diplomu nekog fakulteta ili doktorat.

Na Cresu gdje je gotovo manje učenika nego na Lošinju učitelja, nastavnika i odgajatelja našlo se tridesetak prosvjednica da javno kažu "Ne želimo da se zaustavi dugo pripremana reforma. Hrvatska je po Ustavu sekularna država i ne želimo ideološke pritiske u školama". To ih čini intelektualkama , a njihove škole kulturnim i intelektualnim centrom Grada Cresa.

Na Lošinju „Od sto glasa glasa čuti nije”. Nitko se na Lošinju nije javno pobunio protiv očigledne namjere da se obrazovni sustav podvrgne ideologiji koju zastupaju Ladislav Ilčić i Željka Markić te digne glas protiv kršenja ustavne odredbe o odvojenosti Crkve od države klerikalizacijo m školskog kurikuluma. Lošinjske obrazovne ustanove nisu kulturni i intelektualni centar Grada Lošinja, nego močvara oportunizma, poniznosti i kukavičluka koja i rijetke intelektualce povlači u glib apatije.Foto Purić, Otoci.net
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # klerikalna reformaCiciban 2016-06-10 14:01
Citat Dibidus:
Na Lošinju „Od sto glasa glasa čuti nije”. Nitko se na Lošinju nije javno pobunio protiv očigledne namjere da se obrazovni sustav podvrgne ideologiji koju zastupaju Ladislav Ilčić i Željka Markić te digne glas protiv kršenja ustavne odredbe o odvojenosti Crkve od države klerikalizacijom školskog kurikuluma. Lošinjske obrazovne ustanove nisu kulturni i intelektualni centar Grada Lošinja, nego močvara oportunizma, poniznosti i kukavičluka koja i rijetke intelektualce povlači u glib apatije.
Ja mislim da je na Losinju vec uvedena klerikalna reforma skola.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # hahahahahranitelj tuljana 2016-06-10 15:15
A ako se podvrgne ideologiji suprotne strane, onda je OK?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
56 # Tako jeRadmila 2016-06-03 08:18
Sjećam se vremena kada nam je predavao Prof. Tomislav Kikić. Koja je to bila kulturna razina ili Vam nivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Istinahranitelj tuljana 2016-06-10 15:16
Šteta što ne dolazi na ovaj portal da vidi kako ga hvale anonimni komentatori :)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Laži i spinovi Ž.M.Đango 2016-06-11 08:44
Nekim komentatorima jako smeta interes medija za incident zaustavljanja Markićkinog "Hoda za život", ali taj interes još uvijek ne jenjava. Jučer je objavljen članak o svim lažima i spinovima Željke Markić te glumljenju žrtve u kojem pored ostalog piše:
Citat:
Pretpostavljamo da su neki od tih „neistinitih medijskih napada“ upravo oni koji su iznosili istinu, razotkrivajući tako učestalu uimeobiteljašku taktiku – manipuliranja informacijama. Izdvojimo samo dva primjera.

Najprije, netočan je podatak kojima se u prsa konstantno busaju, a koji govori o 15 tisuća ljudi koji su sudjelovali na Hodu za život. Taj je podatak opetovano demantiran iz PU Zagrebačke, naime, policijski podatci govore o otprilike 7 tisuća sudionika i sudionica. Upravo zbog toga što je novinarka Ana Brdarić Boljat na RTL – u govorila o točnim podatcima, Željka Markić (možda i prvi put javno) izgubila živce i optužila ju za „pristranost“, ali i za to da je prilog o Hodu za život imao manju minutažu nego onaj o protuskupu „Obrani pravo na izbor“ što se, također, pokazalo neistinitim. Čak i da gajite određenu nesklonost policijskim procjenama broja prosvjednika i prosvjednica, pogledom fotografija i snimki s mjesta događaja, a kojima se uspoređuje broj okupljenih na Hodu za život i nedavno održanom prosvjedu podrške neometanoj provedbi Cjelovite kurikularne reforme, razlika vidljiva golim okom pokazuje kako su policijske procjene točnije te da je brojka od 15 tisuća ljudi na Hodu za život višestruko prenapuhana.

Drugi primjer manipulacije također uključuje snimku. Ovoga puta radi se o montiranoj snimci sukoba na samom Hodu za život, a koja se proširila društvenim mrežama nakon što je objavljena na službenoj Facebook stranici Hoda za život. Montiranom snimkom pokušalo se tvrditi kako je tobože mirne i nenasilne redare iz vedra neba napao jedan od protuprosvjednika, a otkrivanjem snimke iz drugog kuta i razgovorom sa sudionikom sukoba, pokazalo se, naravno, upravo suprotno. Moglo bi se reći kako ovaj primjer sasvim pristojno utjelovljuje kombinaciju „izigravanja žrtve“ i manipulacije informacijama
Cijeli članak: faktograf.hr/2016/06/10/zeljka-markic-zabrana-pobacaj/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # glup,gluplji najglupljiVaraš se 2016-06-17 15:05
Svima su nam usta nekih prava, gdje su obaveze.
Korištenje maloljetnika u prosvjedima jako lijepo. zanima me tko im daje dnevnice i putne troškove ili je to postalo zanimanje. NPR tko brine o djeci dok su im brižne mamice na prosvjedima, tko im ručak daje. Koliko su mamice zaradile ili možda u nekom hotelu još malo podebljale svoj novčanik. Možda mamice pričaju o ustašama i partizanima jer kod nas nema četnika.Uzmite i radite pa će nam sima bolje biti. ........ ovako trošite ono što su drugi zaradili
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Gradonačelnica pod šljemom

  gost 12.07.2020 16:49
  Ovo je sve samo ne pošten posao
  Dakle ovo je upravo nevjerojatno. Od deset ustanova od kojih je zatraženo očitovanje četiri ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Rg 12.07.2020 13:30
  Faca za fuj
  Ja mislim da snimljena kad je facu složila za fuj kad joj je netko spomenuo demokraciju.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  sluga pokorny 12.07.2020 11:10
  la voće del povrće
  Nikad Ana ne kupuje voće u Marketu nego joj direktor Džebić dostavlja na kućni prag !
   
 • Pobjeda klijentelizma na hrvatskim izborima 2020.

  Espumisan 12.07.2020 10:44
  Churchilov poučak za Anu
  Predlažem gradonačelnici da formira tim PR eksperata koji će uoči narednih izbora predložiti ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  DD 12.07.2020 10:06
  Nedemokratska srodnost
  Da su politički srodne duše pokazalo se uoči zadnjih lokalnih izbora. Ni Ana Kučić ni dotični ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Grozno 12.07.2020 09:47
  Market centar
  Palo mi je na pamet da je shoping kraljica kupovala voće u Jadranka trgovini, i kao da kaže ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 12.07.2020 09:07
  Snažna potpora
  Fotka govori nešto drugo. Prezriv osmijeh i odmahivanje.Por uka glasi: kritičari, nevažni ste.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Kmet 12.07.2020 07:09
  Prijezir i omaložavanje
  Fotka govori nešto drugo. Prezriv osmijeh i odmahivanje.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Sivac 11.07.2020 21:14
  Ana pijaruša
  Nije otišla radi sebe službenim autom na trošak građana ovoga grada nego radi nas građana.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Raspikuća 11.07.2020 20:45
  ...
  Kako god ju nazvali, influenserica, šoping kraljica, posvudaša, gradonačelnica je opet ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Amigo 11.07.2020 19:54
  after korona party
  i.imgur.com/kwieWSF.jpg (http://i.imgur.com/kwieWSF.jpg)
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Sivac 11.07.2020 19:52
  eventuša
  Po čemu bi gradonačelnica i šoping kraljica bila i influenserica? Meni više baca na posvudušu ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  CUO 11.07.2020 18:21
  pravi poziv
  Igra asocijacija Osoba na fotografiji je: a) gradonačelnica b) influenserica c) HDZ-ova ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 11.07.2020 17:54
  Zdravstveni turizam
  Kažu da govna sa Čikata koja se sljevaju kod Kijca djeluju kao prevencija. Bolje nego maske ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Otok Vitalnosti 11.07.2020 17:18
  Što te ne ubije, to te ojača
  Otokom kruži urbana legenda koja kaže da je dovoljno preventivno se okupati u moru na potezu ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Zimogrozni 11.07.2020 17:06
  37,1 u hladu
  Bojim se da će predsjednica lokalnog stožera, nakon što napravi pobjednički đir po Korzu, opet ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Vjerodostojno kao HDZ 11.07.2020 15:44
  Dodiri, poljupci, zagrljaji: Korona party u HDZ-u zasjenio sve partyje dosad
  Ovako je izgledao pobjednički party HDZ-a u dvorištu Arheološkog muzeja u Zagrebu nakon ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Tin 11.07.2020 15:16
  Smile...tomorrow will be worse
  Jučer 116, danas 140, sutra preko 170, dolazi na naplatu HDZova bahatost. Plenković je radi ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Joker 11.07.2020 15:03
  Glasači HDZ-a nema da brinu
  Ako je to točno onih 20% koji su nam opet izabrali vlast korumpiranog HDZ-a nema šta da ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  siguran seks 11.07.2020 13:42
  nikamo bez maskice i gumice
  novi simptomi korone su da napada mozak
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Fan 11.07.2020 11:37
  Anin pravi poziv
  To je njen pravi poziv. Politikom se bavi iz nužde i radi poziranja. S redovitog nastupa ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 10.07.2020 19:15
  Ne šamarajte govno
  Nevjerojatno je kako vas taj dripac uvijek navuče na raspravu i samoga sebe nametne kao ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Ljubopitljivi 10.07.2020 17:35
  Luj, Lujo, tuljan
  Tuljan svoju važnost izjednačava s važnosti države. Omalovažavanje jedne države izjednačava ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Licemjer 10.07.2020 16:18
  ...
  To Si BuDeM zApAmTiO kada bude nešto za NDH i derivate istoga.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Rambo 10.07.2020 15:25
  To je nama naša borba dala
  A zašto bi trebao reagirati? U tom nazivu nema ništa uvredljivo. Jer naziv Domovinski rat je ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  hranitelj tuljana 10.07.2020 14:20
  Licemjerje ljevičara
  Zašto pokvareni Patolog i za ovo iskrivljavanje imena nije reagirao kad netko vrijeđa ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  hranitelj tuljana 10.07.2020 14:12
  Apologetu totalitarizma
  To si budem zapamtio kada mene drugi budu omalovažavali na ovom portalu. Inače, omalovažavao ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Broj 1 10.07.2020 11:59
  wannabe tajkun pod okriljem visoke politike
  Sjeća li tko onog dečka, zvao se Bruno Orešar. Nekad je dobro igrao tenis, i ničim drugim se ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 10.07.2020 10:04
  Politika bez programa
  Koji stranački programi? Anin program bila je laž da je Lošinj bio i da će ostati prvi ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Patolog 10.07.2020 09:44
  Simptom bjesnila
  Potreba da se nešto ili netko omalovažava iskrivljavanjem imena odaje ekstremnu tendencioznost ...