Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

"HZZO saga se nastavlja!"

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

jadrolinijaSudeći prema odgovoru na ponovljene upite o problemu naknade putnih troškova osiguranicima koji su zbog pregleda i terapije prisiljeni putovati u Rijeku pročitanom u današnjoj emisiji radija "Jadranka", Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje je odlučan u namjeri da te toškove prevali na osiguranike, a mnogim Lošinjanima zdravstvene usluge učini nedostupnima (tonski zapis i neki od komentara posjetitelja sajta u nastavku)

 

Zaista se postavlja pitanje znaju li službenici  HZZO i njihovi nadređeni gdje se uopće nalazi Lošinj, jesu li ikad pogledali red plovidbe katamarana i usporedili ga s terminima zakazivanja pregleda i terapija u riječkim zdravstvenim ustanovam.

Kruti birokratizam kojim se HZZO obraća osiguranicima opravdava zaključak jednog građanina da je riječ o naredbu da se dijelu osiguranika ONEMOGUĆI korištenje zdravstvenih usluga radi uštede sredstava., čime će se doprinijeti i štednji u mirovinskom fondu, jer će se onemogućavanjem korištenja zdravstvenih usluga prije svega umirovljenicima, ubrzati njihov odlazak sa spiskova primatelja imovina.

No moguće je da se radi samo o nemaru i neznanju, budući da je je brodarsko poduzeće "Jadrolinija" nazvano autoprijevozničkim.

Prenosimo nekoliko komentara posjetitelja uz ostale članke o ovoj temi:

dcPitali ste, mi odgovaramo
Postavio sam pitanja u HZZO: 
Pitanja su vezana uz nedavnu odluku rukovoditelja Područnog ureda HZZO-a u Rijeci da stanovnicima otoka Lošinja ukine pravo na nadoknadu putnih troškova za zdravstvene usluge koje moraju obaviti u Rijeci, u iznosu autobusne putne karte (preko 200 kn), te im se isplaćuje samo cijena karte za katamaran (80kn). 
Da pojasnim, autobus vozi redovno, sa više linija dnevno, a vozni red je takav da svaki pacijent može stići na vrijeme u zdravstvenu ustanovu, obaviti pregled, i vratiti se na otok. 
Katamaran, osim što zbog jačeg vjetra ne može održavati redovitu i pouzdanu liniju, vozi više vremena i prelazi dulji put, te mu je vozni red takav da se u bolnicu ne može stići prije 10 ili 11 sati, ovisno o voznom redu i stanju na moru, a pregled zimi treba završiti do 13 sati da bi se stiglo na brod do polaska.  
Stoga većina pacijenata za odlazak liječniku specijalisti van Lošinja (znači tu je i Zagreb, ne samo Rijeka) koristi autobus, vlastiti prijevoz i tek najmanje katamaran. 
 
 
Pitanje za rukovoditelja Područnog ureda HZZO-a u Rijeci:
1) Dali zna da katamaran do Rijeke prijeđe dulji put i putuje više vremena nego autobus? To je lako provjerljiva činjenica, podatke se može dobiti iz brodskog GPS uređaja. Neka obrazloži kako je to po službenom daljinaru put katamaranom najkraći, ako u praksi prijeđe dulji put od autobusa. 

2) S obzirom da je najkraći i najjeftiniji put do Rijeke ipak na magarcu cestom preko otoka, pa plivajući do Rijeke, dali možda razmišlja da nam HZZO potpuno ukine naknadu za putne troškove, kako bi bilo sve po zakonu koji je tako krasno štreberski naveo u svom zadnjem odgovoru? Magarca će mo nazvati ''Rukovodioc'', a bit će na jaslama HZZO-a.

3) Dali će HZZO isplatiti nakande za noćenje u Rijeci i dnevnicu za prehranu ako je pacijent naručen za pregled između 8 i 10 sati ujutro, pa mora doputovati dan ranije? I ako mora ostati u Rijeci jer nije završio pregled prije odlaska katamarana?

4) Dali je HZZO spreman izdati pismenu naredbu zdravstvenim ustanovama u Rijeci da se pacijenti sa otoka moraju naručiti i primiti u vrijeme kad mogu stići sa katamarana u bolnicu i da ih se obradi na vrijeme da mogu stići na katamaran prije polaska?

5) Dali je HZZO spreman o svom trošku voziti pacijente na preglede u dane kad katamaran ne vozi zbog lošeg vremena? Ako nije, dali će HZZO dogovoriti sa Autotransom da te dane voznu kartu naplaćaju samo do iznosa cijene vozne karte za katamaran?

6) Dali će HZZO u suradnji sa Jadrolinijom promijeniti vozni red katamarana u skladu sa potrebama pacijenata i uvesti katamaran koji može ploviti u svim vremenskim uvijetima?

7) Dali je HZZO organizirao da se napravi pristanište za katamaran u Ćunskome, Velom Lošinju, Nerezinama, Svetom Jakovu, Osoru, Punta Križi, Beleju, Stivanu, Vrani, Orlecu... ?

8) budući da je otočanima smanjio socijalna prava i zdravstveni standard u odnosu na stanovnike na kopnu, dali će tim istim otočanima HZZO ukinuti plaćanje obaveznog i dopunskog zdravstvenog osiguranja?

9) zar ravnatelj HZZO misli da smo mi građani drugog reda, ako ne priznaje da smijemo ići autobusom u bolnicu u Rijeku? Dali zna da je to diskriminacija? 

10) Dali je svjestan da je svojom nepromišljenom odlukom drastično ugrozio ionako loš zdravstveni i socijalni standard najsiromašnijem, nabolesnijem i najugroženijem sloju otočkog stanovništva?

11) Dali je polagao test intelignecije i psihotest prije nego je dobio posao rukovoditelja Područnog ureda HZZO-a?

Molimo Vas da ova pitanja proslijedite rukovoditelju Područnog ureda HZZO-a u Rijeci, možda i u ministarstvo zdravstva, i vratite odgovore.

Također rukovoditelju HZZO poručujem da vrati prava koja nam je oduzeo jer mi otočani uredno svaki mjesec izdvajamo za zdravstveno osiguranje i da da ostavku na mjestu rukovoditelja, a Ministarstvu zdravstva preporučamo da na mjesta rukovoditelja zapošljavaju osobe koje su sposobne sagledati cijelokupnu situaciju na terenu koja se tiče živih ljudi od krvi i mesa a ne samo suhoparne članke zakona, a siguran sam da bi se s tim prijedlogom složili i ostali otočani.

Također Vas podsjećam, jer ste to očito zaboravili, da je HZZO servis građana i da zaposlenici HZZO dobivaju plaću od novca koji mi izdvajamo za zdravstvo, te da se počnete ponašati u skladu s tom činjenicom. 
Hvala! 
Otočna ovca 
 
Stigao je odgovorr sa  
Glasnogovornica Zavoda [ Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Poštovani, 
osigurane osobe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), kao i prije, u vezi korištenja zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, ostvaruju pravo na naknadu troškova prijevoza javnim prijevoznim sredstvima po najnižoj cijeni i prema najkraćoj relaciji prema službenom daljinomjeru javnog prijevoznika, pod pretpostavkom ispunjenja i ostalih uvjeta (ako je zdravstvenu zaštitu koristila u ugovornoj zdravstvenoj ustanovi, odnosno ordinaciji ugovornog doktora privatne prakse ili kod ugovornog isporučitelja pomagala u mjestu koje je udaljeno više od 50 kilometara od mjesta njezina prebivališta, odnosno boravka jer potrebnu zdravstvenu zaštitu nije mogla ostvariti u bližoj ugovornoj zdravstvenoj ustanovi, odnosno ordinaciji ugovornog doktora privatne prakse s ugovorenom djelatnošću za tu vrstu zdravstvene zaštite ili kod bližeg ugovornog isporučitelja pomagala).  
Pod troškovima prijevoza podrazumijevaju se troškovi prijevoza javnim prijevoznim sredstvima po najnižoj cijeni i prema najkraćoj relaciji prema službenom daljinomjeru javnog prijevoznika.  
U konkretnom slučaju radi se o prijevozu katamaranom autoprijevoznika „Jadrolinija“ d.d.  
Međutim, ako katamaran ne vozi u vrijeme kada osigurana osoba treba koristiti zdravstvenu zaštitu, isplaćuju se troškovi prijevoza drugim raspoloživim javnim prijevoznim sredstvom, sukladno naprijed navedenom. 
Ako iz nekog mjesta ne prometuje katamaran, pa osigurane osobe imaju troškove prijevoza do polazišne luke, u takvom slučaju će HZZO naknaditi nastale troškove prijevoza. 
Prema aktima HZZO-a, osobi se može odobriti i troškovi prijevoza skupljim prijevoznim sredstvom, ako je prema mišljenju izabranog doktora osigurane osobe, to potrebno zbog njezinog zdravstvenog stanja.  
S poštovanjem, 
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje 
 
Kako nisam bio zadovoljan odgovorima, opet sam postavio pitanja: 
 
1) niste obrazložili zašto mislite da katamaran vozi na najkraćoj relaciji kad autobus prijeđe kraći put.
 
2) niste objasnili kako će mo dokazivati da katamaran nije vozio ili ne stiže na vrijeme kad liječnici ne stavljaju sat i minutu dolaska u bolnicu na putni nalog, već samo datum pregleda.

3) Što kada katamaran krene, pa se vrati zbog lošeg vremena (što se u pravilu događa), pa se ne može više stići u Rijeku ni autobusom jer je isti već krenuo, pa se zbog Vaših nepromišljenih propisa izgubi termin koji se ponekad čeka mjesecima? Hoćete li platiti troškove trajekta i goriva za osobni automobil ili taxi? 

4) Rezervaciju za autobus treba kupiti dan ranije jer uvijek bude pun autobus. Kojem proroku da se obratimo sa pitanjem ''dali će katamaran sutra voziti''? Možda vidovitom Milanu?

5) Otkad je Jadrolinija DD autoprijevoznik? Mi otočani smo do sada živjeli u zabludi misleći da Jadrolinija obavlja pomorski putnički promet brodovima.

6) Opet zaboravljate da mi plaćamo vas a ne vi nas. 

dcPrije nekoliko dana sam i ja postavio upit HZZO-u u svezi ove bezobrazne odluke o putnim troškovima za preglede u Rijeci i dobio sam sljedeći odgovor: 
 
> Subject: odgovor, daje se 
> Zagreb, 19. travnja 2012. godine  

> Poštovani, 

> dana 17. travnja 2012. godine zaprimljena je u Direkciji Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (u daljnjem tekstu: Zavod) Vaša elektronska pošta, kojom nam prosljeđujete poveznicu na članak „Jao za otočane“, a u vezi naknade troškova prijevoza pri korištenju prava na zdravstvenu zaštitu iz obveznog zdravstvenog osiguranja. 
> S tim u vezi, izvješćujemo Vas sljedeće ... 
 
... Dalje slijedi isto birokratsko preseravanje kao i u članku. Mora biti da su ga kopirali iz novina ili s ove stranice. Na to sam im uljudno odgovorio sljedeće: 
 
Gospodo, shvatio sam Vaš odgovor, ali ostalo mi je otvoreno pitanje jeste li vi autistični, znate li vi uopće gdje su Cres i Lošinj ili ste jednostavno dobili naredbu da dijelu osiguranika ONEMOGUĆITE korištenje zdravstvenih usluga radi uštede sredstava. Time ćete svako doprinijeti i štednji u mirovinskom fondu, jer ćete onemogućavanjem zdravstvenih usluga prije svega umirovljenicima, ubrzati njihov odlazak sa spiskova primatelja imovina. 
Vaš odgovor i moj komentar objavit ću na istom portalu, a pokušat ću se obratiti i drugim medijim. Smatram da javnost zaslužuje saznati kako nova državna vlast štedi na najugroženijima da bi mogla isplaćivati vrtoglave naknade svojim partijskim drugovima direktorima javnih poduzeća.  
Bez imalo poštovanja, potpis

dcotpisani
mi otočani smo i tako otpisani. U Rijeku na preglede putujemo s osobnim automobilima jer je to jedini siguran način da ćemo obaviti zakazani pregled. Do sada je naknada za put pokrivala troškove trajekta a sada nećemo ni trajekt moći platiti s time. Bolna i žalosna činjenica da se državi **** za nas! Englezi šalju vojsku na Falklandske otoke da zaštite par ovaca a mi nemamo ni vrijednost jedne Falklandske ovce! Nema ljudi šta nego počnimo učiti talijanski! I nemojte da vam padne napamet da se razbolite! 

dckaže danas Dorčić, područni šef HZZO-a: 
"Ako katamaran ne vozi u vrijeme kada osigurana osoba treba koristiti zdravstvenu zaštitu, isplaćuju se troškovi prijevoza drugim raspoloživim javnim prijevoznim sredstvom." 
 
Ako katamar ne vozi, sljedeći autobus Autotransa za Rijeku kreće u 11,00 sati, a po voznom redu u Rijeku stiže u 14,37 sati. 
Sve se bojim da ću tada uspjet obaviti pregled i vratiti se doma busom u 17,00 sati. 
 
Da bi uopće shvatio o čemu govori, gospodin Dorčić bi najprije trebao pronaći Lošinj za zemljopisnoj karti, a onda malo pogledati i vozni red autobusa, prije nego li izvali ovakvu glupost. Lik je potpuno nekompetentan.

dcAko katamaran taj dan ne vozi, treba uzeti taxi (koji također spada pod javni prijevoz), jer inače ne stižeš obaviti pregled u zakazano vrijeme, sačuvati račun i nabiti ga Dorčiću na nos. 
 
Ili odeš busom u 11 sati, pa zakasniš na pregled jer su već svi otišli doma, pa prespavaš u Bonaviji i dođeš sutra na pregled. Ako te ne budu htjeli pregledati, jer si bio naručen jučer, onda opet odeš Dorčiću u ured i nabiješ mu sve te račune na nos. 
 
Ako gradski vijećnici budu radili analize i studije da bi budali dokazali očito, onda će ovakvo stanje potrajati još mjesecima, a ljudi će sustavno biti diskriminirani i potkradani od HZZO. 
 

dcDa je odgovor idiotski dokazuje već i činjenica da nitko ne može znati hoće li određenog dana kad sam naručen za pregled trajekt voziti ili neće, a ako zbog lošeg vremena ne vozi, više nema autobusne veze s Rijekom. Dakle, ako ne želim propustiti termin na kojeg sam čekao tri mjeseca mogu samo sjesti u auto ako ga imam (a dobit ću samo naknadu za autobusnu kartu uz dokaz da tog dana trajekt nije vozio) ili pozvati taksi. 
 
Građani s pravom komentiraju ovu svinjariju u stilu "Pa to nam nije radio ni HDZ!" 

dcMožda će zvučati grubo ali meni je drago da se ovo sa katamaranom dogodilo mislit ćete da sam lud ali kad su mali brodari iz Lošinja upozoravali na problem katamarana koji građanima odnosi novce iz džepa onda su svi govorili da se mi bunimo samo zbog svog interesa jer nam gosti na Susak idu jeftinije od naše komercijalne karte a na nas prijedlog da se subvencionira autobus rekli su da je katamaran za dobro svih otočana u turističkom smislu i smislu povezivanja malih otoka Suska i Unija i Ilovika gdje ukupno živi 300 ljudi a na Cresu i Lošinju malo manje od 12 tisuća. 
Katamaran dnevno troši 4 tone nafte što u kunama iznosi 44 tisuće a autobus bi trošio 200 litara nafte što u kunama iznosi 2200 kuna znači da boi se za troškove koje trenutno građani hrvatske plaćaju za liniju katamarana od Lošinja do Rijeke ista mogla održavati sa dva direktna autobusa te da se besplatno vozimo dva puta na dan u rijeku. I još bi vjerojatno uštedjeli dvije trćine troškova koji se trenutno troše na katamarnsku liniju, a u ovo sve nije uračunat trošak posade amortizacije i održavanja te raznih lučkih pristojbi koji bi dnevni trošak katamarana povećao sa 44 tisuće za naftu na još sigurno 20 tisuća ostalih troškova pa kad sve to zbrojite sa zadnjih deset godina dobit ćete brojku koja iznosi dvadeset milijuna kuna pa se pitam zašto ne bismo za te novce izgradili modernu otočku bolnicu u koju bi dolazili specijalisti svaki mjesec te ne bismo zbog svake sitnice putovali Rijeku itd...... 
 

Komentari: 

0 0 # Saga se nastavlja .... 2012-04-24 19:19
Nema druge nego potpisivati peticiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # putnik 2012-04-24 19:31
Evo, danas na stranici HAK-a:
Ne plove katamarani na riječkom području prema Lošinju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bogovi u bijelomovčica 2012-04-24 22:00
postoji li kakva kontrola zdravstva kod nas? Zašto se na neke termine mora dugo čekati i zašto se po dva-tri pacijenta naručuju u isti sat? Je su li naši liječnici čarobnjaci koji mahnu čarobnim štapićem i izliječe tri pacijenta odjednom ili je to mažnjavanje para iz fonda po nekoliko puta? Jedino što znam da postoji je kontrola bolovanja tj. proganjanje bolesnih i tjeranje na rad istih da se bijela svita može isplatiti iz fonda! Jel neko može malo pisati o liječničkoj prevari pacijenata i uskraćivanja prava pacijentima! Čini se da su kod nas liječnici još uvijek bogovi u bijelom kojima je sve dopušteno! Jesmo li tako glupa nacija pa se još bojimo bogova u bijelom pa se ne želimo zamjeriti kad nam i izvade zdravi bubreg???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # njihova sramotaovčica 2012-04-24 22:17
je li ovo razlog zbog kojeg nam žele onemogućiti liječenje Lažnim putnim nalozima pljačkali zdravstvo (otok-krk.org/krk/hrvatska/sefica-hzzo-a-na-krku-isisala-200-tisuca-kuna/)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # DISKRIMINACIJA!otočanin 2012-04-25 12:45
Iz današnjeg Novog lsta:

POGUBNA LOGIKA HZZO (novilist.hr/.../...)

Ira je u pravu, a to smo već svi naglasili: ovo je teška i bezobrazna diskriminacija nas Otočana i kazna što živimo na otoku pa ne možemo lokalnim autobusom ili pješice na pregled.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # magarcipušmipuli 2012-04-25 15:00
Fućka se gospodi u Zagrebu kako ćemo mi otočani ići doktoru a uopće im se fućka kako mi i živimo. bitno je da u 10-om mjesecu zbrajaju noćenja i koliko su napunili proračun. Te spodobe su iste kao oni tupani u EU parlamentu što im nevalja krastavac ako nije ravan. Ko zna što nas još čeka kad se još doškoluju u Bruxellesu. Najžalosnije što se i našem vrlom Ðeriju fućka. Kako mu nije palo napamet sastaviti peticiju pa dati ljudima na potpis , barem se praviti da ga je briga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dd 2012-04-25 15:21
Gari je još prije dva tjedna poslao pismo Ministarstvu zdravlja, direkciji HZZO u Zagrebu i Područnom uredu Rijeka, a bilo je pročitano na radiju Lošinj. Neveo je sva sranja koja nem se rade ovom odlukom o katamaranu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-04-25 17:05
Birali ste Zorana, Jovana i ostale crvene komunjare .Sad uživajte.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Za koji k. plaćamo zdravstveno?dino 2012-04-25 19:34
Od ožujka HZZO otočanima vraća trostruko niži iznos karte za katamaran, osim »ako za drugi prijevoz ne postoje medicinske indikacije ili druge okolnosti« pa će otočani, uz bolest i muku koju prolaze, često trebati i dokazivati da katamaranom nisu mogli

Muke otočana vezano za zdravstvo čini se nikada neće prestati. Osim što su udaljeni od kliničkih bolničkih centara i što je zdravstvena usluga na otoku ograničena, pa za većinu treba krenuti put kopna, sada su se nadležni pobrinuli i da taj aspekt otočanima dodatno zagorčaju. Od ožujka se za cresko lošinjske pacijente značajno nepovoljnije obračunava povrat putnih troškova za preglede obavljene na kopnu, a najčešće odredište je Rijeka te umjesto dosadašnje prakse po kojoj se obračun temeljio na povratu iznosa povratne autobusne karte, sada HZZO plaća povratnu kartu za katamaran. To je drastično manji iznos, jer autobusna karta na relaciji Mali Lošinj – Rijeka iznosi 250, a za katamaran 80 kuna, dok je za Cres bus karta 172, a za katamaran 60 kuna. Osim što su novim obračunom otočani značajno novčano zakinuti, dodatno pogaða što ih se pravi budalama, jer se pacijente upućuje na katamaran, s kojim u mnogim slučajevima zdravstvenu uslugu uopće ne mogu ni obaviti.

Različita tumačenja

Osim što su nepromišljeno, birokratski i bez imalo sluha i namjere da stvarno sagledaju situaciju nadležni donijeli ovu, medicinskim riječnikom rečeno, bolesnu odluku, još se trude cijelu tu lakrdiju i opravdati, pa u odgovorima na pitanja otočana i medija slažu nemušte konstrukcije, a na dodatno postavljena pitanja niti ne odgovaraju. Tako naprimjer nema odgovora zašto je došlo do promjene u načinu obračuna, kad u meðuvremenu nije izmijenjen zakon. Uz to, posve različita tumačenja dobivaju se na licu mjesta, u odnosu na ona koja šalju iz uprave HZZO-a. U telefonskim razgovorima i upitima, po informacijama otočana, šalterske djelatnice lošinjske ispostave daju različite podatke, neke tvrde da se isplaćuje isključivo cijena karte katamarana i nema drugih mogućnosti, a druge pak spominju i mogućnost žalbe na tu isplatu jer se, ukoliko nisu zadovoljni, zdravstveni osiguranici mogu žaliti. Istovremeno iz uprave takoðer stižu različita tumačenja, pa rukovoditelj Područne uprave HZZO-a u Rijeci mr. sc. Fedor Dorčić u pisanom odgovoru 12. travnja navodi: »Prema aktima HZZO-a, osobi se može odobriti i troškove prijevoza skupljim prijevoznim sredstvom ako je prema mišljenju izabranog doktora osigurane osobe to potrebno zbog njezinog zdravstvenog stanja«.

Pogubna logika

Osam dana kasnije, 20. travnja glasnogovornica HZZO-a Renata Turčinov navodi da je, iznimno, prema zahtjevu osigurane osobe moguće priznati troškove za drugi, skuplji prijevoz, ako za takav prijevoz postoje eventualne medicinske indikacije ili druge okolnosti. Što trebaju dostaviti, kako izgleda dokazni postupak medicinskih indikacija i drugih okolnosti, to će tek otočani trebati iskusiti. U svakom slučaju dobro im se ne piše, uz bolest i muku koju prolaze, očito je da će u mnogo slučajeva trebati dokazivati da katamaranom nisu mogli, jer nadležni su opet zaboravili da u Rijeku s putnim nalogom i uputnicom otočani ne idu na kavicu na Korzo, nego odlaze kako bi spasili glavu, operirali se, dobili terapiju, utvrdili dijagnozu, bili pratnja bolesnom djetetu, nemoćnom supružniku, roditelju, i da to moraju i kad katamaran ne vozi i kad se njime zbog stanja pacijenta ne može ni koristiti. Stoga je lakoća kojom je ova odluka donesena sramotna za hrvatsko zdravstvo i oslikava sav jad politike koja reže najslabijima, bolesnim ljudima, koji su uz to od bolničkih centara udaljeni ne samo kilometrima nego i miljama.

Plovidbeni red po mjeri zdravih

Katamaran zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u zimskim mjesecima često ne plovi, a i kad plovi, njegov plovidbeni red se ne uklapa u termine rezerviranih pregleda, jer stiže prekasno, budući da u Rijeku zavisno o danu u tjednu, dolazi poslije devet, deset, pa i 11 sati, a povratak je u 14.30, pa otočanima ostaje taman toliko vremena da ne uspiju obaviti ništa.

(Novi list 25.04.2012.)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Čuvar mosta na Privlaci 2012-04-26 01:09
Birali ste Zorana, Jovana i ostale crvene komunjare .Sad uživajte.

Birali su i Europsku uniju pa sada se treba isčupati, uvijek na teži način kod nas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sdp=hdz... 2012-04-26 09:30
netko je na ovim stranicama već napisao da je sdp=hdz i želim to još jednom naglasiti da je to isto sranje samo drugo pakiranje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # istosdp 2012-04-26 21:06
Istina,sve su to bezkičmenjaci,u lizice i lopine koje gledaju samo svoju guzicu pa bili oni hdz,sdp i dr.,dosta je samo pogledati koji su to likovi u Lošinju u tim strankama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # standardpionirka 2012-04-26 22:11
izgleda da je postalo nemoguće održavati postojeći zdravstveni standard...
zato će nam uletiti porez na nekretnine..
baš me zanima koliko ukupno novaca HZZO isplati lošinjanima i cresanima za naknadu puta..
ne bih se iznenadila da za taj novac se može nabaviti minibus i vozača,i pokriti svi troškovi vožnje otočana,i da još ostane..
autobusne karte su definitivno preskupe,ako vožnja je u autu do rijeke jedne osobe jeftinija od karte ili ista barem
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-04-27 00:04
Cijena karte za autobus je podjednaka trošku kao da se ide osobnim automobilom ,ali Autotrans uz to još dobije i subvencije od države.Jadrolin ija barem snizi cijenu karte koja je subvencionirana .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Autohtoni 2012-04-27 03:59
Netko ovuda provlaci parole o glasnju za Jovana, Zorana i sl. Mislim da su takve floskule nasto najgluplje sto smo Hrvati spremni izjaviti. Vec odavno, nisu nam Jovani i Zorani krivi za ovo sto se u ovoj drzavi dogadja. Radje bih rekao da je sve ovo posljedica Franceka, Gojka i ostalih koji su stvarali drzavu po mjeri 200 familija, s tko je... stoku sitnog zuba. Nitko nije stanovnike ovih otoka tretirao gore nego vlast iz Zagreba, ma koja partija tamo stolovala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-04-27 07:05
Katamaran privremeno ne vozi na Ilovik, ali bi svakako trebalo nacrtati rutu katamarana npr. Mali Lošinj - Susak - Unije - Martinšćica - Cres - Rijeka, pa neka HZZO objasni kako je to zaobilazna ruta po otocima kraća od direktne rute cestom do Rijeke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-04-27 11:04
Citat:
Nitko nije stanovnike ovih otoka tretirao gore nego vlast iz Zagreba, ma koja partija tamo stolovala.
Ispravak: gore nas je tretirala Italija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-04-30 02:37
Ispravak: gore nas je tretirala Italija.

Tebe je sigurno lose tretirala, ma brizan Ti!! Zato nikada nije bio veci interes za talijansko drzavljanstvo, talijanske vrtice i skole.... a gle cuda, potomci Talijana, nemogu doci na red od Slavena.....koj e je Italija tako lose tretirala. heheheh
Za vrijeme Italije bilo je i brodova i hidro-aviona!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Satirička analiza

ishoda izbora 2020.


SVJETSKI STATISTIČKI PODACI U STVARNOM VREMENU


 

Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Svaštara br. 3

  gost 12.08.2020 22:10
  Domoljublje
  Ovakav izljev domuljublja opravdava izreku da je domoljublje posljednje utočište hulja.
   
 • Svaštara br. 3

  Snob 12.08.2020 09:38
  Što pojam revidiranje povijesti znači meni tebe zanima samo toliko da nasjednem na provokaciju ...
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 11.08.2020 20:00
  O zubima, rode
  Ne, mene stvarno zanima što to vama znači "revidiranje povijesti". Treba li se u opće išta ...
   
 • Demokracija kroz Stožer civilne zaštite

  Stožerlija 11.08.2020 12:36
  Reciklaža demokracije
  Milanović: Stožer je u stvari ništa, grupa anonimaca koja pokušava upravljati našim životima ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Zx 10.08.2020 07:58
  Pošteda?
  Zanimljivo da nije nagazio druge spomenute u anonimnnom pismu. Tko zna zašto 8)
   
 • Svaštara br. 3

  Snob 09.08.2020 09:57
  Krezubo trolanje
  Ne zanima tebe odgovor ni na jedno od ovih pitanja. Kao već dobro uvježbani trol koristiš klasična ...
   
 • Svaštara br. 3

  gost 08.08.2020 16:22
  .....
  Sigurno ti se ta ljubav isplati. Dok te ne uhvate. I Sanader je volio Hrvate i Hrvatsku.
   
 • Svaštara br. 3

  DS 08.08.2020 13:27
  Tjedna doza trolanja
  Pitaj Plenkovića, ministra branitelja i Miloševića s kim se mire, a ne mene šta mislim. Ne ...
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 08.08.2020 13:13
  Naslov
  Kako se to točno "revidira povijest". Je li povijest znanost? Mijenja li se znanost s novim ...
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 08.08.2020 13:11
  Ajmo.
  Ja volim Hrvate i Hrvatsku. Volite li vi?
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 08.08.2020 13:09
  Kako?
  Mislite na pomirbu između onih koji su se borili za Jugoslaviju i onih koji su se borili ...
   
 • Svaštara br. 3

  DS 08.08.2020 11:30
  Pomirba s figom u džepu
  Toliko novca za financiranje ovog proustaškog smeća koje h.t. rado citira dokaz je da ...
   
 • Svaštara br. 3

  Gost 08.08.2020 10:58
  Ti si samo malo pismeniji od krezubog fašistoida koji je napisao "..a gle, vama stoki ...
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 08.08.2020 09:57
  Vastaše napadaju
  Grč. Agonija! Netko je dobio naše novce a nije ljevičar. Gotovo je. "Ovo je točno kao 1933".
   
 • Svaštara br. 3

  Zemo 08.08.2020 09:23
  ....
  i.imgur.com/QsTV3Tj.jpg (http://i.imgur.com/QsTV3Tj.jpg)
   
 • Svaštara br. 3

  Gost 08.08.2020 07:35
  Krezuba kultura
  Vijest o ovom sramotnom financiranju objavljena na portalu net.hr popraćena je komentarom koji ...
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 08.08.2020 07:20
  Hm...
  Što je to "proustaški revizionizam" i kako se manifestira u javnosti?
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Gost 07.08.2020 19:28
  Reforma
  Nakon lokalnih izbora dogodine broj zamjeničkih fotelja svest će se na 37. Zamjenici će se ...
   
 • Svaštara br. 3

  Snob 07.08.2020 16:24
  Ministarstvo medijskog mraka
  Bofl robu koju nam hranitelj tuljana podmeće kao izvor mudrosti hrvatska vlada bogato plaća ...
   
 • Karneval 2019.

  gost 07.08.2020 10:16
  Posebnost Lošinja?
  A koje bi to bile ostale znamenitosti po kojima je Lošinj poseban? Ne znam baš da li je ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Nedo Pedo 06.08.2020 16:00
  Politički a ne moralno
  Garijev štićenik je anonimno pismo objavio da bi nagazio gradonačelnicu ali i dogradonačelnik ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 06.08.2020 15:16
  Politika je obiteljski posao
  Članstvo lošinjskih ispostava političkih stranaka nema veze sa stranačkim programima. Okuplja ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Uvijek isti pojedinci 06.08.2020 12:45
  Blefer, maher
  Ma cijela Jadranka sramoti struku. On je samo njihova protetska ruka koju stave kad im ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 06.08.2020 09:05
  .......
  Normalno je da ne voliš blefera koji sramoti struku. Da je po njegovom turistički slogan ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Ko će koga 05.08.2020 14:10
  podmetanja gradonačelnici
  Prije nekog vremena kružilo je anonimno pismo o previranju u HDZ-u i podmetanjima gradonačelnici ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 05.08.2020 12:54
  Amorfni Gari
  Ti mora da si novi na ovom portalu. Lani dok je Kapeli bio ministar i pun samohvale turističkim ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Papan 05.08.2020 11:35
  ###
  A po što on dolazi na Lošinj? Ne pitam za sebe nego za prijatelja.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  hranitelj tuljana 05.08.2020 11:31
  Liepa plavka
  Ne bih komentirao "ovo što imamo", a pogotovo ne bih išao tako daleko da ustvrdim da su ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  hranitelj tuljana 05.08.2020 11:23
  Argus je dobra piva
  Koliko je krupan taj "krupnikapital" ? Barem okvirno. Je li veći ili manji od npr. G.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  argus 05.08.2020 10:54
  jednadžba sa tri nepoznanice
  Lokalna organizacija HDZ-a boji se raspisati izbore jer su se podijelili na tri frakcije, pa ...