Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

"Cappelli me dere dok mu ja skupljam novac za rivu Priko"

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

petrinic1Ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj Gracijano Petrinić zatražio je da Novi list objavi njegovo reagiranje na kritike upućene mu na sjednici gradskog vijeća Malog Lošinja

 

Potaknut lakoćom iznošenja netočnih podataka od strane predstavnika Grada Mali Lošinj molim da objavite moje reagiranje:

Ravnatelj ŽLU Mali Lošinj pravovremeno se pisanim putem ispričao zbog nemogućnosti dolaska na Gradsko vijeće, a gradonačelnika sam o tome usmeno izvijestio na sastanku Upravnog vijeća ŽLU 29.02.2012.g., kojemu je uz dogradonačelnicu prisustvovao. Naravno da su predstavnici Grada na tom sastanku bili upoznati i s razlogom nedolaska, a to je bio sastanak Investicijskog fonda ŽLU PGŽ na kojem je izvršena prva raspodjela sredstava i na kojoj sam, između ostalog, kandidirao zahtjev za sufinanciranje radova na dogradnji obale Priko u iznosu od 500.000 kuna, u kojem je investitor Grad Mali Lošinj.

Toga su dana spomenuta sredstva i osigurana za potrebe Grada, a da sam kojim slučajem danas morao braniti zahtjev, nisam siguran da bih se trudio. S druge pak strane, Grad ML nam je dužan, temeljem Ugovora o sufinanciranju dogradnje pristana na otoku Iloviku i dana 27.12.2011.g. dostavljene im privremene situacije, 314.000 kuna. Izvođač čeka i prijeti zateznim kamatama... ali to valjda nije problem Grada Mali Lošinj.

U nizu netočnih navoda spominje se i da Grad u Rivu Priko ulaže 30 milijuna kuna, što je vrijednost ukupne investicije u kanalizaciju i odvodnju uzduž obale Priko i Velopin, a samo ulaganje u rivu Priko ne iznosi 10 milijuna kuna. Operativna obala Priko kakva je do nedavno bila, ŽLU-u Mali Lošinj sasvim je dostatna i osim manjih sanacija obalnog zida, koje smo mogli i sami obaviti, nije nam trebalo ništa više. Dakle, Grad ne gradi rivu Priko samo zbog ŽLU Mali Lošinj, već zbog ukupnog javnog interesa.

Nekoliko riječi o 'lošoj' komunikaciji. ŽLU ML redovito poziva predstavnike Grada na sjednice Upravnog vijeća, a za to što nemaju zakonom propisanog člana, morat će se obratiti višim instancama. Čitajući sporni članak i navedene netočnosti, moram konstatirati da 'hvala Bogu' što nemamo jednog takvog člana jer nam takav stvarno ne bi bio od koristi. Istina, ima u Gradu sposobnih i korektnih djelatnika s kojima rado i učestalo surađujemo.

Nadalje o 'lošoj' komunikaciji. Od početka pripreme za dogradnju rive Priko ŽLU Mali Lošinj nije dobila na uvid ni idejni ni glavni projekt, ni troškovnik, ni dinamički plan... a informacije o izmicanju pontona komunalnog veza i opreme dobivali smo 'na kapaljku' s rokom izvođenja 'jučer', pa smo tako krajem veljače saznali da u nekoliko dana moramo izmjestiti 80 metara dugi valobran sa svim plovilima, među kojima su i plovila koja nam je Grad izmjestio s izvanlučkog područja.

ŽLU Mali Lošinj u svom radu nema tajni i nema straha od pitanja niti gradonačelnika, niti članova Gradskog vijeća. Odgovore na pitanja svaki korisnik veza, nautičar, građanin ili član Gradskog vijeća može dobiti u uredu ŽLU Mali Lošinj. Mi naša sredstva ulažemo sukladno Zakonu isključivo namjenski u pomorsko dobro naše nadležnosti, a da li je i to premalo ili ne, odlučuje netko drugi, a ne predstavnici Grada.

ŽLU ML nema dugovanja prema Gradu po osnovi Pravilnika o kriterijima za određivanje namjene pojedinog dijela luke otvorene za javni promet, način plaćanja veza, uvjete korištenja, te određivanje maksimalne visine naknade i raspodjela prihoda (NN94/2007) iz čl. 22., obzirom da operativna obala Priko nikada i nigdje nije određena kao nautički dio luke. Bez obzira na 'žute minute' predstavnika Grada Mali Lošinj, želja nam je uspostaviti dobru suradnju koja se bazira na uzajamnom razumijevanju i uvažavanju, stoji u reagiranju ravnatelja Županijske lučke uprave Mali Lošinj, Gracijana Petrinića.

Kamo odlazi novac od koncesija?

Kada smo kod pitanja, pitam Grad Mali Lošinj gdje ulaže sredstva od koncesijskih odobrenja, koliko je novca uloženo u vanlučko područje, koliko je puta od PGŽ dobio novac za sanaciju rive na Malim Srakanama i što je po tom pitanju učinjeno, kako održavaju red na pomorskom dobru npr. u uvali Čikat, Artatore, kako Vijeće za koncesijska odobrenja izdaje ista bez potvrda i suglasnosti ŽLU Mali Lošinj... Istina je da jedino tko vodi brigu o pomorskom dobru je ŽLU ML. Tijekom 2011. dobili smo u nadležnost sedam novih luka pa sad upravljamo sa 670 vezova, a planiramo i daljnje širenje područja nadležnosti.

 

Komentari: 

0 0 # G i GG i G 2012-03-04 08:11
Dečki dečki tko laže taj i krade !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-03-04 08:56
Što je više investicija to je više provizije ?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # reagiranje 2012-03-04 10:32
A meni je zanimljivo da Novi list objavljuje ovo reagiranje na otočkoj stranici, a ne u Reagiranjima :-) :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # legalis 2012-03-04 13:24
Članak 38.

(1) Ispravak se mora objaviti bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi. Ispravak ne smije biti nerazmjerno dulji od informacije, odnosno od dijela informacije na koji se odnosi. Ispravak se može objaviti u izmijenjenom obliku samo ako na to pristane podnositelj zahtjeva. Ispravak se mora objaviti na način da je iz naslova vidljivo da se radi o ispravku. Ispravak se bez suglasnosti podnositelja zahtjeva ne smije objaviti meðu reagiranjima ili pismima čitatelja, odnosno gledatelja ili slušatelja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zbuky 2012-03-04 17:04
bravo legalis, ovi hdzenjare uvijek skreću temu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nelegalis 2012-03-04 17:06
Legalis, naveo si članak 38. zakona o medijima, ali on nema veze s objavom Petrinićevog reagiranja na stranici otoci. Jer članak 37. kaže "Svatko ima pravo od glavnog urednika zahtijevati da bez naknade objavi ispravak objavljene informacije kojom su bila povrijeðena njegova prava ili interesi" na način kako to kaže članak 38. Meðutim ICM u svojem izvještaju sa Gradskog vijeća nije objavila informaciju kojim bi bila povrijeðena Petriničeva prava i interesi, nego je korektno izvijestila što je tko rekao o radu Lučke uprave i njenog čelnika. Zato njegovo pismo nije smjelo biti objavljeno na način kako se objavljuju ispravci prema članku 38, jer time uredništvo NL priznaje da je ICM pogriješila i da je svojim pisanjem povrijedila nekakva njegova prava. A ona je samo prenijela što su drugi govorili. Pa si sad vi mislite ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # . 2012-03-04 18:41
Ja mislim da Graciano nije ima muda za sazvati tiskovnu konferenciju pa da ga novinari ispituju i da mu je ovo napisala šefica Rukonjić a on samo potpisao :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Baci cimuGarci Jano 2012-03-04 18:52
Ja točno neznam,ali sam čuo iz povjerljivih izvora da je Gracijano radio u Lošinjskoj pa je jednom prevrnuo viljuškara i onda ga je Vinko Mužić potjerao.Tada je bio dobar sa Balijom i sa madmazuel Lilian,i oni su ga zaposlili kao skladištara u Lučkoj upravi gdje i danas radi.Nemojte me hvatati za riječ jer ja sam samo tako čuo,a inače znam da je dobar dečko i da nikoga nebi za[censored].
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # NebitnoGracijano 2012-03-04 20:16
Gracijano ne zna sam napisati ovakve rečenične konstrukcije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # istina bolišuma striborova 2012-03-05 12:56
nemojte omalovažavati Gracijana, čovjek je iznjeo javnosti istinu a neke to smeta, pa sad će te pljuvati po njemu. (istina boli)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LP 2012-03-05 18:41
Do sada je primao plaću da pleše kako drugi sviraju i da ne radi ništa ,sada je sve na njemu i treba sam zaraditi a ne iznajmiti drugome i ubirati plaću. Sve ovo što je napisao se potpuno slažem i smatram da je točno ali mu zamjeram što do sada nije ništa poduzeo nego sada kada se situacija zakuhala .Gracijana je to dočekalo potpuno nespremnog da se uhvati onoga što mu zapravo i je u opisu radnog mjesta upravljanje lukom. Da se dosadašnja zarada lučke uprave trošila na investiranje u osnovna sredstva danas bi luka bila opremljena sa odavno plaćenim pontonima i svom potrebnom infrastrukturom .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # legalis 2012-03-05 23:21
@nelegalis


Graciano: "Potaknut lakoćom iznošenja netočnih podataka od strane predstavnika Grada Mali Lošinj molim da objavite moje reagiranje"

čovjek se pozvao na iznošenje netočnih podataka ne od novinara već od predstavnika Grada, kako je to novi list prenio bez provjere druge strane, mora objaviti ispravak, započeti medijsko prepucavanje i zaraditi veću tiražu. Svi sretni i zadovoljni?

što se tiče pravnih primjedbi - načelno se deklarira pravo na ispravak (pa čak i na mogućnost pojašnjenja okolnosti) a dalje se definira način upražnjavanja prava. ali ne bi širu javnost o tome više zamarao, mislim da je sve jasno, pa se pokušaj koncentrirati na problem, a problem je - tko od vas dilbera Gariju nije rekao da je Graciano poslao pismenu obavijest da ne može doći jer ide potpisati ugovor
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ko Sansku kozuCappelli ne deri 2012-03-06 19:28
"Cappelli me dere ko Sansku kozu",mislim da je to malo nedolično od gospodina direktora Lučke uprave gospodina Gracijana Petrinića.Gspod ine gracijano molim vas da se ubuduće suzdržite od takvih izjava,jer ako vas Cappelli dere ko Sansku kozu to je vaš i njegov problem.Taj problem raspravite u udruzi Iskorak,pa kada se tamo dogovorite,izað ite sa zajedničkim stavom a ne da zavaravate birače tko je koga.Vi govorite da vas je derao za 500.000 kuna a on vam danas odgovara da ves je derao za 10.000.000,00 kuna.To je ogromna razlika i u pitanju je razlika od 9.500.000,00 kuna,a to nije mali novac jer na taj iznos se plaća PDV.Derite jedan drugoga ko dva brata uboga,jer sila Boga ne moli,a Bog silu ne voli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    Vatrogasac Mirko 30.03.2020 18:36
    Ustavnost u doba virusa
    Za ovog i druge gradonačelnicin e mamlaze koji bi njoj dali pravo da kao gradonačelnica ...
     
  • Tigrica od papira

    Vatrogasac Mirko 30.03.2020 16:55
    Superhik gradonačelnica i svestrani povjerenik CZ
    Gradonačelnica ima zakonsku i statutarnu obvezu (čl. 49. Statuta Grada Malog Lošinja) do ...
     
  • Tigrica od papira

    Zetor 30.03.2020 15:38
    Potrčko
    Čudno mi je što član i predsjednik predstavničkog tijela građana GML prihvaća da po ...
     
  • Tigrica od papira

    gost 30.03.2020 13:45
    Budučnost s Aninim fanovima
    Na ovakvim poklonicima Ana temelji svoju popularnost.
     
  • Tigrica od papira

    Kišna glista 30.03.2020 13:15
    Kad idiot komentira ...
    Uz ovakve budale u blizini zista Ču se u buduČnosti osjeČati siguran od prava :oops:
     
  • Tigrica od papira

    oporba 30.03.2020 12:58
    pravna sigurnost
    pa onda se učlani u oporbu i promjeni to, pa češ se barem u budučnosti osječati pravno ...
     
  • Tigrica od papira

    gost 30.03.2020 10:31
    cvilidrete
    Ovi komentari me podsjećaju na reakcije priglupog učenika koji ništa nije naučio i nema ...
     
  • Tigrica od papira

    Kišna glista 30.03.2020 10:15
    Ljubav u vrijeme korone
    Ne znam da li je ovo znak gluposti, nepismenosti ili podrepaštva, ali svakako je znak ...
     
  • Tigrica od papira

    gošća 30.03.2020 09:34
    novi u gradu?
    Pa to je cijelo vrijeme?! Anu i Jadranku.
     
  • Tigrica od papira

    gost 29.03.2020 22:29
    Intimus?
    Možda je tebi Ana, drugima je gradonačelnica. Zg ti je ime i prezime?
     
  • Tigrica od papira

    gost 29.03.2020 22:14
    Gradonačelnica Ana
    Gradonačelnica Ana
     
  • Tigrica od papira

    zg 29.03.2020 22:10
    volim-losinj
    Volim-losinj se pretvorio u Nevolim-Anu. :lol: Ovo anonimno preucavanje pojedinaca je ...
     
  • Tigrica od papira

    gost 29.03.2020 22:07
    Trolanje
    Trolaš, sadražaj a ni tema nikad nije bila Ana nego nesposobna gradonačelnica. Ako ti je ...
     
  • Tigrica od papira

    gost 29.03.2020 22:01
    Ana
    Na ovom portalu se mjenjaju teme, al mu je sadržaj uvijek isti: Ana, Ana, Ana...cura mojih ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    gost 29.03.2020 20:37
    Idealan za Anin stožer CZ
    U corone kratk fitilj ali i kratka pamet.
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    gost 29.03.2020 20:02
    Ofsajd u kaznenom prostoru
    corona, ti si budala. Milanović nije istupio kao stručnjak za infektologiju nego kao ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    Dr. No 29.03.2020 19:51
    U corone kratak fitilj ...
    Umjesto da da nam citiraš odredbu Ustava koja gradonačelnici daje pravo da suspendira ljudska ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    corona 29.03.2020 19:49
    ..
    ako ne kužiš nije pitanje hoćeš li dobiti covid19 već kad. u njemačkoj primjerice imaju ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    gost 29.03.2020 19:45
    corona-trol na zadatku
    Corona ti si Anin trol. Predlažem da se od trola zaštitimo kao i kod Covida-19- socijalnom ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    corona 29.03.2020 19:31
    zoki
    zoki je stručnjak za coronu jel, to ti je ko da auto odvezeš kuvaru na popravak i pitaš ga ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    gost 29.03.2020 19:12
    Ona je Chuck Norris
    Gradonečlnica je spriječila dolazak virusa na otok ali nije nikom ništa zabranila? Drugi ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    corona 29.03.2020 19:00
    ..
    ajde ne trkeljaj, nije suspendirala niti jedno ljudsko pravo! iznad hrvatskog ustava je ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    gost 29.03.2020 18:45
    Evo ti Predsjednika RH pa njemu reci
    Umjesto mene evo ti odgovora od Predsjendika RH Zorana Milanovića, prenosim s ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    Dr. No 29.03.2020 18:30
    Lista protekcije
    Ali sve to te nije spriječilo da ishitrene i nezakonite postupke Gradonačelnice nazivaš ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    Dr. No 29.03.2020 18:13
    Virus Imbecillus
    A kako bi bilo da nam citiraš odredbu Ustava koja gradonačelnici jedne otočne vukojebine ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    corona 29.03.2020 17:43
    ..
    Mogla je i smjela je donijeti odluke koje je donijela. Ustavom nije dozvoljeno da ti nekog ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    gost 29.03.2020 17:19
    Pučanstvo se treba štiti od takvih kao što si ti
    Da si pažljivo čitao članak skužio bi da tema nije virusu nego o kršenju ustava i zakona i ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    corona 29.03.2020 16:59
    ZAŠTITA PUČANSTVA
    1.odvratila od nekog smilenog čitanja pa sam površno na preskok pročitao tekst. između ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    gost 29.03.2020 16:27
    Corona nebuloza ti je ime
    Je li te prva rečenica odvratila od čitanja ili si površno čitao? Ili se pak radi o tvojoj ...
     
  • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

    corona 29.03.2020 15:49
    nebuloza
    Nebuloza u prvoj rečenici me odvratila od čitanja, to jest čitao sam površno.nepozna vanje ...