Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Marina - budući hotel?

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

marinaSve će veći broj brodova koji danas plove Jadranom iz bijele, putničke flote morati na vez. Sve su stariji a i ulazak u Europsku uniju donosi nove regule. No prava je šteta, kažu pomorci, ali i mnogi turistički radnici, poslati te atraktivne ljepotane u rezalište kada mogu i te kako poslužiti u turističke svrhe, piše Večernji list i iznosi primjer trajekta "Marina".

Uporni ih spašavaju

Svjedoci smo sve većeg broja "spašavanja" brodova iz rezališta - namjera je kupaca da brod urede, privežu na stalni vez (tada to postaje plutajući objekt) i započnu s ugostiteljskom djelatnosti uz mogućnost da ponude i smještaj. Ideja izvrsana, no realizacija - gotovo nemoguća! U to su se uvjerili oni najuporniji, koji su do sada uspjeli otvoriti barem neki od tipova ugostiteljskog objekta. Naime, onog trenutka kada brod postane plutajući objekt (bez vlastitih motora) ostaje i dalje u registru brodova i za njega važi Pomorski zakonik. Ali, za njega počnu važiti i "kopneni" zakoni, ukoliko se želi registrirati za bilo koju turističku djelatnost. Tu počinju one glavne muke - jer investicija u kupnju broda, u njegovo uređivanje već dovoljno iscrpi svakog poduzetnika, najčešće zaljubljenika u brodove i more. No doći do uporabne dozvole prava je borba s vjetrenjačama. Naime, vezivanje na bilo koju kopnenu infrastrukturu, podrazumijeva, prema mišljenju (a kažu i zakonima) ishodovanje lokacijske, pa i građevinske dozvole! Posebna je onda priča o kategorizaciji ugostiteljskog, a da i ne govorimo, smještajnog dijela broda, gdje su kopneni zakoni gotovo neprimjenjivi.

Marina - budući hotel? 

Svjedoci smo raznih pokušaja registracija na Jadranu, na otocima brodova na privezu u ugostiteljski objekt. Vlast čak često različito tumači primjenu pojedinih zakona, pa u nekim (više na jugu Jadrana) mjestima nemaju problema, dok se u nekim mjestima striktno drže za slova zakona. Kada je iz rezališta u Rijeku uplovio stari brod Punat, danas "Arca Fiumana", najavljeno je i korištenje kabina za smještaj. Bilo bi to mnogima koji žele osjetiti ugođaj broda zaista atraktivno. No - saznajemo da je mogućnost minimalna, jer za kategorizaciju (prema kopnenom zakonu) kabina mora imati najmanje 23 m2 a kupaonica 4 m2. Pionir u nastojanju da "Marina", jedan od najstarijih trajekata na svijetu, postane "brod - hotel" sa brojnim sadržajima, Ivica Krstaš će vjerovatno svojom upornošću uspijeti.

- Brod-hotel nije naša izmišljotina, ima ih u svijetu, no to bi mogao biti i te kakav brand Jadrana, napose kada EU 2010 godine pooštri uvjete plovidbe. Mnogi će se vezati za rivu, zašto ih ne pripremiti na novu djelatnost. Apsurdnost je pozivanje zakona na sigurnost zbog smještaja na brodu koji je na vezu, kada je isti takav smještaj u plovidbi kruzerima sasvim normalna stvar! Apsurda je mnogo, no bojim se, kaže I.Krstaš da će dok ih riješimo nastati prava kriza i neće biti posla.

PROJEKT: MARINA DOBRI DUH LOŠINJA

- Kao najstariji brod (s plovidbenom dozvolom), ovog tipa na svijetu koji je Lošinjska plovidba kupila u Švedskoj, a kuma je brodu bila princeza Ingrid, danas može u turističkoj ponudi nositi dobru priču. Kabine (sobe) bit će u njenom ozračju, ali i sa slikama starog Lošinja. Danas je u vlasništvu tvrtke Arhipelag d.o.o. smještena na sigurnom mjestu, no kompletno uređenje ju tek čeka. Uređuje se muzejsko - prezentacijski dio, kabine za smještaj, te ugostiteljstvo, koje jedino za sada posluje. Marina je bila i ostati će mjesto susreta, dobrog provoda, uspomena.

"Marina" je u registru brodova (prema pomorskom zakoniku), ali za dozvolu za rad trebala joj je i lokacijska "kopnena" dozvola 

Ivica Krstaš, uporan u gotovo borbi s vjetrenjačama nebi li stvorio atraktivan brand, primjer za mnoge bijele brodove na Jadranu - u svijetu traženi Boat-hote.

Ovog ljeta na Marini su gostovale i atraktivne brazilske plesačice - zašto ne? I to je dio privlačnog folklora za posjetitelje Malog Lošinja. 

Nakon dnevnih aktivnosti - kave, izložbi, čitanja novina, večernja slika broda nosi nove aktivnosti za goste različitih želja.

Program na Marini ima posebne privlačnosti - dnevni program sa novinama, pićem, plesnim tečajem, a večernji sa atraktivnim plesno - zabavnim programo.

BOLJE U TURIZAM NEGO U REZALIŠTE

'Marina" ima županijsku koncesiju za svoj vez, a srećom (a i to je trebalo saznati) mogla se svrstati u zakonske izuzetke! (objekt od spomeničkog, povijesnog ili estetskog značenja za lokalnu sredinu). A Marina je od 1969. godine do 2005. redovito plovila između Zadra, Silbe. Malog Lošinja, Unija Pule, Kopra i Venecije, pa nije čudno da ju Lošinjani vole i da postaje njihov dobri duh.

Komentari: 

0 0 # prva ligaveljko 2008-11-29 12:06
Jako dobro, volim brodove i lojude koji vole brodove.

Sada prije nego ikada CRS s institucijama vezanim za kopno morao bi pomoci vlasnicima M/B MARINA ishoditi dozvolu.

Ugoðaj spavanja na moru sasvim je drukciji, pogotovo za ljude koji nikada nsu, ja sam spavao na jednom takvom u Amsterdamu zvao se je BOTEL, vrlo zgodno rjesenje.

Nadam se da ce neto urediti

Pozdrav
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Nova GodinaBrodar 2008-12-05 08:13
Svi zainteresirani se mogu javiti na brod Marinu ako žele tamo proslaviti Novu Godinu.
U brodskom ugodnom ambijentu novo ureðenog djela zabavne palube.
Dobro došli. :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Krsto PapicPrevarant i Lazljivac 2011-05-21 20:19
Krsto a di je hotel ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SavjetnikuSavjetnik 2011-05-21 20:32
A di je Muzej
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Korupcija ne. 2011-05-22 17:00
Pitajte Garija Čapelija koji je blokirao cijeli projekt jer mu nisu htjeli dati procent. he he.
Možda su mu ovi iz Pilols cluba iz Zg-a gdje sjedi svako malo sa raznim sponzorušama bolje ponudili pa će ovo ljeto imati u bivšem Godimentu imati u centru mjesto gdje će dobiti postotak kao što i od slastičara što dobiva. E njega pitajte gospodo možda ćete tamo dobiti odgovore. A marinu je gradonačelnik dobivao na poklon pa zašto ju nije uzeo i napravio muzej i slične sadržaje: možda zato jer je to posao a ne parlatina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Odgovor glupom KrstašuFBI 2011-05-22 23:10
U članku iznad Korupcija ne . Krstaš odgovara na pitanje,optužuj e gradonačelnika za mito i još nekakve rabote. Mislim da je došlo vrijeme da se policija pozabavi Krstašem i spriječi ga da neosnovano bez argumenata na ovim stranicama pljuje sve poštene i vrijedne stanovnike Lošinja.Apelira m na vlasnika ove stranice da i on nešto učini s tom spodobom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Re FBIGuest 2011-05-22 23:21
FBI odakle znaš da je baš Krstaš napisao taj članak .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Glup glupljiFBI 2011-05-22 23:27
Vrlo jednostavno odgovorio je na postavljeno pitanje, a potvrdio time što je polu pismen!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # CIA 2011-05-22 23:30
A ni ti FBI baš nisi pismen. Pismen čovjek bi napisao "polupismen", a ne "polu pismen" kako ti pišeš :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # marina promotor 2011-05-23 00:49
Ljudi, ma što se svaðate, doðite na m/b Marina i uvjerite se zašto smo najbolji. Ovo ljeto nudimo najbolju ponudu ikad. Kokteli i šutersi po paprenim cijenama jer dragi moji 3 mjeseca za vas radimo, ali pogled na našu lošinjsku ljepoticu uživate svih 12 mjeseci u godini a i to netko mora platiti. Najbolja muzika u gradu, hostese i partijanje do ranog jutra. Na ulazu će vas dočekati naš izbacivač, ujedno i modni mačak koji će provjeriti jeste li dovoljno zgodni i dobro obučeni da bi se ukrcali na palubu naše lošinjske ljepotice. Čak i ako poželite ranije otići doma, muzika s našeg broda prati vas lošinjskim ulicama u stopu, gdje god živjeli, do vašeg kućnog praga, pa i preko njega. Od nas se ne možete sakriti, doðite i uvjerite se u našu gostoljubivost, i sigurni smo, vratit ćete nam se opet 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Krompirani 2011-05-23 10:10
Ha ha pa ovo je super kad god izadu prave teme poput Luke Lošinj i gradskih propusta i korupcije odmah okrećete na Krstaša kao da On samo u životu niš ne radi nego se bavi gradonačelnikom.
Jadno je to i prejadno.
meðutim ovaj kreten koji se uzjogunio i prijeti policijom je kreten na kvadrat jer očito ne vidi tko uistinu treba policijsku istragu a i ne čita novine i ne gleda dnevnik jer već bi shvatio da samo malo gleda vjesti da je sve otišlo u vražju mater i da gospoda koja su kriva za propuste poput Luke i slično su oni koje policija treba i hoće procesuirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # KrompiranomBratoljub 2011-05-23 13:11
Dragi, ako nisi primjetio do sada, portal je koncipiran na način da svaki članak ima svoj naslov, samim naslovom povlači se i tema koja se komentira. Ovo je tema o brodu Marina. Ako se želiš uključiti u raspravu na temu lučke uprave i sergia kučića imaš teme Nalaz stručnog povjerenstva o ponudama za lučke koncesije, Pobuna zaštićenih svetih krava i Malološinjska luka peti dan bez struje i vode pa tamo iznesi svoja mišljenja i stavove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-05-23 20:19
Ti si frende guzoljub a ne bratoljub ili kao Dule iz Big Bra Slihtaš se. :zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # JADNICIkomentira 2011-05-24 10:45
Nisam imao mira dok se nisam osobno raspitao u kancelariji lučke uprave. Sve što rade ovjeravaju im pravnici iz županije. Nema ni jedna pismena primjedba jahtaša. Ni jedan brod ili jahta koja je do danas došla u luku M.Lošinj nije ostala bez sigurnog priveza i usluge propisane zakonom. Prihod lučke uprave je veći nego na isti dan prošle godine.
jasno je zašto se gubitnici tipa krstaš ne mogu pomiriti. jadnici. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # inspekcija 2011-05-24 14:54
Kažeš da Prihod lučke uprave je veći nego na isti dan prošle godine, tj. kad je naplaćivao Sergio. A čuj, mora biti da zbog svih tih pravnika iz županije nema muljanja s novcem nego se sve prikazuje ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kreten 2011-05-24 23:18
A kakve veze ima krstaš s tim da luka posluje bolje na današnji dan pa nije On krao deset godina kretenu glupi nego Serðo on je taj koji se treba zapitati kako će objasniti to da luka sa duplo manje brodova posluje bolje nego kad su mu svi pontoni bili u pogonu.
Ti si očito kreten na kvadrat kad ne kužiš da su to sve bidale do jučer su mu puštali da krade a sad će ti isti njegovi kompići pokazati da je krao jer će pokazati bolju dobit-
Ne znaš više tko je tu veći kreten......... ........
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # RibarRibar Luka 2011-09-23 17:21
Eto ode nam brod hotel ,plivajući muzej,diskoteka ,noćni klub, bordel, i tko zna što još ne. Baš šteta a taman su se ribe počele tamo skupljati pa bi to bila jedina korist od tog broda !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ribar Marko 2011-09-23 23:07
nemoj tako. Čelnik društva Arhipelag d.o.o. ovih dana iskače iz paštete baš kao što je nekoć iskakala premijerka. On zasigurno ima pakleni plan kojim će toj lošinjskoj ljepotici vratiti staru slavu. U samom središtu broda nalazit će se vrhunski restoran sa starim slikama broda, Lošinja i lošinjskih kapetana s ciljem ponovnog oživljavanja bujne lošinjske povijesne baštine i upoznavanja kako stranih gostiju tako i domicilnog stanovništva sa živopisnom lošinjskom povijesti. Na palubi se planira ureðenje modernog noćnog kluba kojeg će osiguravati još veći i još snažniji izbacivači, popularno nazvani kostolomci, a u potpalublju zna se. A možda ipak da sve ostane samo u potpalublju :zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-09-24 23:44
Ni jedan Lošinjan nije prstom mrdnuo za spas Lošinjske legende Marine a i po tekstovima gore se vidi da su ljudi u ovom gradu i zaslužili ono što im se dogaða: Žabokrečina u kojoj se valjaju a i valjat će se dok ne krepaju.
Brod Marina je radio i prije Lošinja i lošinjana pa će tako biti i dalje ona je legenda ne Lošinja nego legenda svjetskog brodarstva i zato je i uvrštena u meðunarodnu skupinu brodova spomenika pomorstva, i zamislite ne zaslugom takozvanih Lošinjskih kapetana nego zaslugom Kušete i Krstaša koji su vjerovali da Lošinjani dišu za Lošinj kao nekad meðutim ne oni dišu za tko da više točnije kao i uvijek "šete bandjere".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kuš KušKrsto 2011-09-25 00:22
A zašto bi i jedan Lošinjan prstom mrdnuo za spas legende broda Marine .
Od prvog dana je taj brod prodan i kupljen pod vrlo sumljivim okolnostima, u njemu su se odvijale čudne aktivnosti, vlasnici su sve ali baš sve učinili da Lošinjani uopče ne dolaze na taj brod.Veliki genialac Dubravko je prepustio voðenje broda totalnom debilu i nesposobnom tipu .Na ulaz su postavili neugodnog rabiatnog tipa koji je tjerao goste.
Osim toga što su Lošinjani učinili za spas stare pomorske škole ili kule u kojoj je nekad bila zabava.Odlazak broda Marine samo je dokaz da su Kušeta i Krstaš nesposobni za voðenje bilo kakvog posla .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Taj Kun 2011-09-25 00:25
kao i svi lošinjani i Kušeta i Krstaš dišu jedino za škude, sve drugo je sporedno ili u funkciji prvog
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Marina i opet MarinaMarina 2011-09-25 00:27
Misliš možda na : ex direktora Sokolića, sadašnjeg direktora Mužića, generalnog direktora Benvina, koji su "Lošinjani" tajkuni Lošinjske plovidbe, oni su samo pretvorili u vlastite džepove inkasirali, samo nekretnine ali ne i legendu LP mb "Marinu".
Gore spomenute to ne dira, jer su doðoši sa sela , aprodaju se za Lošinjane, vec je sramota za sve Lošinjske kapetane koji ne dignu glas i ne osude ove tajkune.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LOŠINJAN 2011-09-25 11:12
Ma ljudi nema frke neka je išla imamo mi svoj HAREM i četničku muziku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # arkan 2011-09-25 19:41
Ne mogu više da zadržim bol, ne pomažu tablete uz sav alkohol hahaha Deri do jutra, celim ostrvom ima da se ori centralnosrpski melos :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-09-25 21:59
Tako je bre burazeru samo deri sve je ovo narodnjačka prčija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-12-16 09:40
Is it possible to get some information on this boat in english or swedish ?
This is an old boat that we had in Gothenburg Sweden from 1936 to 1955,M/S Kronprinsessan Ingrid, im interested in some pictures from today on this boat - can someone post pictures from this year please ?

Jorgen
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .. 2011-12-16 09:46
here are some old pictures on this boat

Link Text (kommandobryggan.se/.../...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Marina port of Mali LošinjGuest 2011-12-16 10:35
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gost 2011-12-16 10:40
Uvećana slika broda "Marine":
Na ovom linku (i41.tinypic.com/14me7f6.jpg)prikazuje se veća gornja slika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # asd 2011-12-16 11:04
Here is another picture of this boat:Link Text (img375.imageshack.us/img375/1778/marina2.jpg)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Neprepoznatljivi Lošinj

  Papak 20.11.2019 08:22
  HVALA SANADERU!
  "izaslanik premijera Gari Cappelli svojim je poznatim govorničkim stilom nasumičnog izlaganja ...
   
 • Neprepoznatljivi Lošinj

  Svetica 19.11.2019 16:36
  Ave Kolinda
  Muzej se raspada poplava u podrumu a Etingerka direktorica se nije pojavila nit jednom ...
   
 • Svaštara br. 2

  adriano 19.11.2019 11:17
  3,2,1 kuhaj
  Kako može predavati stručne predmete osoba koja će dobiti otkaz u hotelu koji već godinama ...
   
 • Svaštara br. 2

  Gost 19.11.2019 07:31
  Šefica
  Uskoro bivša šefica kuhinje u hotelu Helios.
   
 • Prezir prema demokratskoj proceduri

  gost 18.11.2019 18:31
  Serijski troll
  Ovo se zove serijsko trolanje. Trolaš brzinom od tri minute za jedan komentar. :P
   
 • Prezir prema demokratskoj proceduri

  hranitelj tuljana 18.11.2019 18:19
  Žrtve zaslužuju pravdu
  Na tužnu godišnjicu vrhunca još jedne (po Hrvate) tragične suradnje kokarde i petokrake ...
   
 • Svaštara br. 2

  hranitelj tuljana 18.11.2019 18:15
  A joj, je li to moguće?
  Očito nisi sposoban razlikovati "spominjanje mrtve djece" od "spominjanja iskorištavanja ...
   
 • Svaštara br. 2

  hranitelj tuljana 18.11.2019 18:10
  Tako je
  Nisu krivi zločinci što se nisu procesuirali nego oni koji su cijelo vrijeme na vlasti!
   
 • Svaštara br. 2

  Emanero 18.11.2019 17:49
  Poziranje na mjestu posebnog pijeteta
  Za to su odgovorni ovi kojima na tužnu obljetnicu idu suze ... od smijeha. i.imgur.com/XE28ue7.jpg ...
   
 • Svaštara br. 2

  gost 18.11.2019 08:07
  Isprika tuljanu
  Evo ispričavam se. Istina je da je mrtvu djecu prije tebe spominjao Markićkin portal narod.hr ...
   
 • Svaštara br. 2

  hranitelj tuljana 17.11.2019 19:07
  ajme, majko...
  Izvoli... iako, ne očekujem ispriku...
   
 • Svaštara br. 2

  gost 17.11.2019 18:06
  Tuljanska nekrofililija
  A tko je spomenuo iskorištavanje mrtvih osim tebe, tovare?
   
 • Svaštara br. 2

  hranitelj tuljana 17.11.2019 17:31
  Hrvati neka šute?
  O kojem navedenom djetetu su informacije lažne? I, ako pisanje članka o ubijenim cilima za ...
   
 • Svaštara br. 2

  Licemjer 17.11.2019 15:22
  ...
  Znam gdje se informira. Ne čudi me, s obzirom na njegov reksponirani akumen. Čak nije ni ...
   
 • Svaštara br. 2

  gost 17.11.2019 07:47
  Izvori tuljanove mudrosti
  Prikladno skrojenim "informacijama" i njihovim interpretacijam a napaja se s izvora desničarske ...
   
 • Svaštara br. 2

  gost 16.11.2019 19:17
  Horor
  »Every decent man is ashamed of the government he lives under.« (Svaki se pristojan čovjek ...
   
 • Svaštara br. 2

  EK 16.11.2019 18:39
  Oskar za ljigavost ide ....
  Ljigavost mu je osigurala mjesto u Plenkijevoj Vladi ali nije zaboravio ni vjesnika ...
   
 • Svaštara br. 2

  Licemjer 16.11.2019 18:17
  ...
  Pa da, tipično tuljanovski i desničarski, živjeti u prošlosti, hvatat se za slamke i ...
   
 • Svaštara br. 2

  hranitelj tuljana 16.11.2019 16:13
  402!!!
  Sjetimo se na ovu tužnu obljetnicu da je ukupno 402 djece stradalo u Domovinskom ratu ...
   
 • Svaštara br. 2

  hranitelj tuljana 16.11.2019 16:08
  ne ponovilo se
  "Mići Cekinoviću je prije suđenja u Rijeci već dva puta suđeno na sudu u Karlovcu ali je ...
   
 • Bojana Genov: Otoci moraju biti mjesta za život, a ne samo turističke destinacije

  Kvazimodo 16.11.2019 13:52
  Kome zvona zvone? Ne pitaj, tebi zvone!
  Ali zato imamo radost i veselje od zvonjave, a danas kad svatko ima sat ili mobitel i korist ...
   
 • Bojana Genov: Otoci moraju biti mjesta za život, a ne samo turističke destinacije

  gost 16.11.2019 09:19
  Stvarno divno i krasno
  Kao jutros alarm Erste banke ili još češći alarm odnekud s obale Priko.
   
 • Bojana Genov: Otoci moraju biti mjesta za život, a ne samo turističke destinacije

  gost 16.11.2019 09:16
  Vjeruj u sebe, a ne u Erste banku
  Jutrošnja budnica na otoku vitalnosti u cnentru mjesta ugodnog za život svojih stanovnika.
   
 • Svaštara br. 3

  Zico 16.11.2019 07:38
  loš je čak i za standup komičara, laže i samo što ne prasne u smijeh
  iz istih razloga je veliki govornik iz Gline'95 odustao od posjete Zagrebu, da mu ne bude frke ...
   
 • Svaštara br. 3

  Slavonac 16.11.2019 06:55
  toliko o navodnom protjerivanju
  Za one koji su posljednjih 30 godina imali sinkopu... Vezano za navodno protjerivanje iz ...
   
 • Svaštara br. 3

  Administrator 15.11.2019 19:38
  Dogovorena laž o putu za izbijanje Drugog svjetskog rata
  Upravo tako.Pa tako postoje oni koji vole činjenicu da je Jasenovac bio rekreacijski kamp u ...
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 15.11.2019 18:02
  Volim činjenice.org
  Želite li reći da je i službena povijest logora Jasenovac „skupina laži oko kojih su se ...
   
 • Svaštara br. 3

  Zico 15.11.2019 14:21
  ako nečemu ne vjerujem, onda su to četnički portali
  a ti vjeruješ svemu što pročitaš, pogotovo na četničkim portalima? tamo piše da je u jasenovcu ...
   
 • Svaštara br. 3

  gost 15.11.2019 12:39
  Troll alert!
  Stara narodna kaže - Ne utrkuj se s konjima i ne svađaj se s budalama. Niti možeš konja ...
   
 • Svaštara br. 3

  hranitelj tuljana 14.11.2019 20:22
  Strawman
  I inače imate običaj vjerovati nacističkim izvorima. Čudi me da tako mudar čovjek nije ...