Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Plan prostora

Žrtve jedne djelatnosti

Korisnička ocjena:  / 0

upuPrijedlogom Urbanističkog plana uređenja (UPU) Malog Lošinja, kojeg je prema narudžbi Grada izradila zagrebačka tvrtka Urbing više od 90 % naselja Mali Lošinj svrstano je u zone mješovite namjene, tako da usvajanjem takvog plana stambena zona u Malom Lošinju uopće ne bi postojala

Politika i interesi na parkingu grade stanove

Korisnička ocjena:  / 0

stanogDvadesetak građana pratilo je drugu, ponovljenu javnu raspravu o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja (UPU) Malog Lošinja, kojeg su izložili predstavnici zagrebačke tvrtke Urbing i Grada koji je investitor i naručitelj UPU-a. Najviše pitanja odnosilo se na mogućnost gradnje na predjelu sadašnjeg parkirališta iznad Doma zdravlja i Haračićeve ulice

Prijedlozi urbanističkih planova uređenja Malog i Velog Lošinja

Korisnička ocjena:  / 0

puzzleDanas se završava javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Malog Lošinja, koji je na javnom uvidu bio od 13. lipnja. Do 19. srpnja na javnom uvidu su prijedlozi urbanističkih planova uređenja Malog i Velog Lošinja, a uvid je moguć radnim danom od 8 do15 sati u prostoru gradske uprave. U međuvremenu je pokrenuta izrada još nekoliko planova nižeg reda, među kojima za područje Sunčane uvale, infrastrukturne zone Kalvarija, UPU Poljana, plan sportsko-zabavne zone na Čikatu, javlja Novi list

Gradovi "slijepi" na bespravnu gradnju

Korisnička ocjena:  / 0

gradiliste62 posto gradova i općina u anketi Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ocijenilo je da se građani ne protive nelegalnoj gradnji, osim u slučaju ako su tom gradnjom ugroženi njihovi interesi, dakle, dok god netko gradi u tuđem dvorištu, reakcije nema, javlja Novi list.

Bespravni radovi u uvali Krivica?

Korisnička ocjena:  / 0

krivicaPod naslovom »Koncesionar« gradi, a koncesija još na natječaju, Novi list izvješćuje da je lošinjska ispostava Lučke kapetanije zaprimila anonimnu prijavu da je plovna dizalica »Zvonko« postavila u more u uvali Krivica nekoliko betonskih blokova.  

Cappelli: Mir na plaži regulirati ćemo radnim vremenom

Korisnička ocjena:  / 0

mala_zagazinjine1"Građani imaju pravo prosvjedovati i iskazati nezadovoljstvo odlukama gradske vlasti, pa tako i u slučaju naselja Zagazinjine. Međutim, treba podsjetiti da je odluka o tome da se na javnoj površini na plaži u naselju otvori plažni objekt, a što je predviđeno planom lokacija, donesena na Gradskom vijeću jednoglasno, znači za nju su glasali i oporba i vlast", izjavio je za Novi list gradonačelnik Gari Cappelli.

Želimo mir, a ne zabavni centar na plaži

Korisnička ocjena:  / 0

zagazinjineU naselju je 180 apartmana i realizira li se zabavna radnja s ugostiteljskim sadržajem na plaži, imat ćemo buku, pijance, narkomane - upozorili prosvjednici stanovnici malološinjskog naselja Zagazinjine nezadovoljni što je u plan uvrštena lokacija na plaži u njihovom naselju, javlja Novi list.

Ministar obrane traži izvještaj o ljetovanjima na Kovčanju

Korisnička ocjena:  / 0

mMinistar obrane Branko Vukelić zatražio je hitan izvještaj od načelnika Glavnog stožera generala Josipa Lucića o osobama koje posjećuju bazu Bojne za specijalna djelovanja u Kovčanju na Malom Lošinju, izvješćuje Jutarnji list.

Ilegalni apartmani za vojnu elitu na Kovčanju?

Korisnička ocjena:  / 0

tajnaKao najveću tajnu Ministrastva obrane RH tjednik Nacional opisuje radove u lošinjskoj uvali Kovčanje na prostoru i objektima koje je koristila JNA kao ilegalnu gradnju  apartmanskog naselja za vojnu elitu i katoličku Crkvu, a pod krinkom sanacije vojarne.

Uklonjen antenski stup u Punti Križa

Korisnička ocjena:  / 0

antenaNakon sedam godina mještani Punte Križa konačno su dočekali da s ulaza u njihovo mjesto bude uklonjena bespravno postavljen Vipnetov tridesetmetarski antenski stup koji se do sada nalazio tek dvadesetak metara od prvih kuća.

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

  • »Svaštara« 2

    alec b. 18.09.2018 07:49
    maskenbal
    Sačuvaj nas Bože takvih klerikalaca i takvih branitelja.
     
  • »Svaštara« 2

    Deen 17.09.2018 16:12
    Vatromet
    Hoće mu Miha za vjenčanje prirediti vatromet na Čikatu?
     
  • »Svaštara« 2

    LJUBAV 17.09.2018 13:58
    MINISTRA
    Otkad je slobodan, tj. službeno rastavljen više mu nije ljubavnica, možda bude vjenčanje ...
     
  • »Svaštara« 2

    teklić 17.09.2018 11:58
    oko za oko
    Navek je tak bilo da je nekak bilo. Gari vraća svom mentoru milo za drago. :lol:
     
  • »Svaštara« 2

    gost 17.09.2018 09:22
    Tko se to tamo žesti?
    Ne bih baš rekao da se ovdje itko žesti zbog smjene Vinka Mužića, ali ima ih koji se žeste ...
     
  • »Svaštara« 2

    gost 17.09.2018 08:48
    Balkanska krčma
    To su klerikalci kojima je važnije učešće u vlasti nego principi. Rade isto što i branitelji ...
     
  • »Svaštara« 2

    Sara 16.09.2018 22:14
    komentar
    Kakvi su to "klerikalci" koji podržavaju stranku koja je isforsirala Stambolsku? Znate ...
     
  • »Svaštara« 2

    MK 16.09.2018 21:20
    Omaška, lijepo ime za laž
    Kako god da je nastala, to je laž, a ne "laž".Pogledaj komentar # I uz najbolju volju ...
     
  • »Svaštara« 2

    Vedran 16.09.2018 20:59
    Pobrkani lončići
    Tekstom koji citiraš nisam ni pokušao biti ironičan, nego tekstom pod naslovom Ja sam za ...
     
  • »Svaštara« 2

    RG 16.09.2018 20:49
    Tri dana te žulja...
    Netko, Rici, je napisao: "... moguće je i da se radni staž za bankovnim šalterom prizna kao ...
     
  • »Svaštara« 2

    Vedran 16.09.2018 20:48
    Krivo spojeno
    Napisao sam da je iz navedenih razloga - a naročito zbog postavljanja lokalnog ...
     
  • »Svaštara« 2

    Gošća 16.09.2018 20:11
    Duboko skrivena ironija
    Ok, ajmo prihvatiti da je čovjek glup, ali ajde reci kako da netko tko nema nizak nivo ...
     
  • »Svaštara« 2

    Gost 16.09.2018 20:06
    A bilo je to jučer...
    Verane, jučer si objavio komentar u kome pišeš da je potreban rasprava o ovom UV jer je ...
     
  • »Svaštara« 2

    MK 16.09.2018 16:25
    Laži, laži, laži me
    Napisao si dvije laži: 1: Nitko nije napisao da je staž na šalteru banke sinekura 2: Nitko ...
     
  • »Svaštara« 2

    Vedran 16.09.2018 16:14
    Nizak IQ
    Treba biti tragično glup za zaključiti da sam u HDZ-u na temelju citiranog teksta. Dokazuješ ...
     
  • »Svaštara« 2

    Vedran 16.09.2018 16:06
    Imun na ironiju
    Otkud ti ideja da brinem o tankoj većini stranke opasnih namjera u Saboru?
     
  • »Svaštara« 2

    Tarzicio 16.09.2018 14:03
    #vjerodostojno
    Tvoj HDZ trenutno na vlasti održavaju Bandić, Saucha, Branimir Glavaš i Culej. Samim ...
     
  • »Svaštara« 2

    Gost 16.09.2018 13:53
    Vedrane budi ozbiljan
    Do svega toga nas je doveo HDZ, a ti brineš o nejgovoj tankoj većini u saboru??? Teško ...
     
  • »Svaštara« 2

    Vedran 16.09.2018 13:42
    Ja sam za orbanizaciju Rvacke!
    Ni govora. Ja sam za otklon HDZ-a prema ekstremnoj desnici i totalnoj orbanizaciji Hrvatske ...
     
  • »Svaštara« 2

    Vedran 16.09.2018 13:15
    Sette bandiere
    Nema kod mene nikakvih kontradikcija. O HDZ-u mislim sve što sam napisao, a zaključak je ...
     
  • »Svaštara« 2

    gost 16.09.2018 13:02
    Kako Gari vraća dugove
    Tako je Sarić iz "zahvalnosti" srušen čak dvije razine niže od višeg savjetnika što je bio ...
     
  • »Svaštara« 2

    Tarzicio 16.09.2018 12:51
    koalicija ne smije pasti
    On je za trenutačni HDZ lijevog centra. Vladajuća koalicija najtanje većine ikad, sastavljena ...
     
  • »Svaštara« 2

    Gost 16.09.2018 11:04
    Prvo reci jesi li ti za HDZ?
    Vedrane pun si kontradikcija. HDZ je i ovakav i onakav (središnja stranka ili stranka opasnih ...
     
  • »Svaštara« 2

    Vedran 16.09.2018 09:48
    Odstupnica za tektonske poremećaje
    Vidiš, a mene unutarstranački sukobi u HDZ-u itekako zanimaju i to iz sasvim razumnog i ...
     
  • »Svaštara« 2

    gost 15.09.2018 22:31
    Dezorjentirani Vedran
    Ako si u HDZ-u, na krivoj si strani. Jedino ako imaš potrebu kroz politiku rješiti kakav ...
     
  • »Svaštara« 2

    Maestro 15.09.2018 20:23
    Baš smo prinipijelni
    To što te muči da premijeru prijeti ucjenjivačka šatoraška pobuna koja može ugroziti tanku ...
     
  • »Svaštara« 2

    Vedran 15.09.2018 18:52
    Uvijek na pravoj strani
    Takva bi tvrdnja bila zaista djetinjasta, ali ja je nisam izložio. Samo sam natuknuo da ...
     
  • »Svaštara« 2

    Maestro 15.09.2018 17:54
    Kad ne mozete na GO HDZ-a onda na VL?
    Vedrane ne zanimju me unutarstranački sukobi i HdZ-u. A implicitna tvrdnja da imenovanje ...
     
  • »Svaštara« 2

    Vedran 15.09.2018 16:59
    Sapunanje daske
    To što nije bilo rasprave kad je za predsjednika UV postavljen Vinko Mužić ne znači da je to ...
     
  • »Svaštara« 2

    Kibic 15.09.2018 14:07
    Humanistička djelatnost
    Nisam ni rekao da je sinekura rad na šalteru banke, nego da je staž u Komunalnom ...