Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Inicijativa za anonimno denunciranje

Korisnička ocjena:  / 10
LošeNajbolje 

prijavaposlanaSvrha besmislenog pridruživanja besmislenoj inicijativi za zaustavljanje bespravne gradnje nije borba protiv bespravne gradnje već političko parazitiranje na bepravnoj gradnji. Da je gradonačelnici zaista problem bespravna gradnja ona bi ju spriječila ili zaustavila, a ne bi ju poticala ni omogućavala ili, u najboljem slučaju, ne bi ju godinama ignorirala. Jer gradonačelnica već ima dovoljno alata za borbu protiv bespravne gradnje i za to joj ne treba bilo kakva tuđa inicijativa i aplikacija 

Što će nam institucije kad imamo inicijativu i aplikaciju
Politiku bezsadržajne pojavnosti gradonačelnica Malog Lošinja je razvila do savršenstva. To pokazuje svakim danom i svakim svojim postupkom pa je tako prije nekoliko dana održala tiskovnu konferenciju, a danas o tome čitamo i u plaćenom otočnom prilogu Novog lista; o velikom koraku naprijed u borbi protiv bespravne gradnje. Taj veliki korak naprijed je priključivanje Inicijativi za zaustavljanje bespravne gradnje okupljenje oko stranice bespravnagradnja.hr koju su pokrenuli IDS-ovi gradovi ...". Pompoznu tiskovnu konferenciju za objavu besmislenog priključenja inicijativi može prirediti samo netko tko želi stvoriti privid o sebi kao borcu protiv bespravne gradnje. U naravi nije se dogodilo ništa osim što je na mrežnoj stranici bespravnagradnja.hr na poveznici gdje se navode članovi inicijative dodan i grb Grada Malog Lošinja.

Grad Mali Lošinj se dakle pridružio jednoj internetskoj stranici i jednoj aplikaciji!

Sadržaj stranice ja pravno dvojben, a aplikacija je u osnovi besmislena. Zašto je stranica pravno dvojbena? Zato jer se na stranici objavljuju lokacije i fotografije navodno bespravnih objekata, a da pri tome nije jasno tko je i temeljem kojeg postupka i kojih podataka utvrdio da se zaista radi o bespravno sagrađenom objektu. Teško da je Inicijativa ta koja je ovlaštena utvrđivati koji je objekt bespravan

A zašto je aplikacija besmislena? Besmislena je jer se sumnja na bespravnu gradnju podnosi nekakvoj inicijativi odnosno – nikome. Svrha prijave nije provođenje postupaka kojom bi se utvrđivala bespravna gradnja već je svrha anonimno denunciranje te podlo demagoško i političko parazitiranje nesposobnih i netalentiranih lokalnih političara na ozbiljnom društvenom problemu.

Najsmiješnije je pri tom to što se nakon „uspješne" prijave bespravne gradnje anonimnog prijavitelja obaviještava da će prijavu zaprimiti komunalni redar odabrane općine ili grada i državni inspektorat, a kopija prijave će biti sačuvana u bazi podataka. Dakle, prijavu bespravne gradnje na području Grada Malog Lošinja zaprimit će malološinjski komunalni redari! Tolika pompa za stranicu i aplikaciju kojom se upućuje građane da anonimno prijavljuju bespravnu gradnju neslužbenim kanalima umjesto da se ohrabri građane da prijavu predaju u gradsku pisarnicu ili Državnom inspektoratu.

Svrha besmislenog pridruživanja besmislenoj inicijativi nije naravno borba protiv bespravne gradnje već političko parazitiranje na bepravnoj gradnji. Da je gradonačelnici zaista problem bespravna gradnja ona bi ju spriječila ili zaustavila, a ne bi ju poticala ni omogućavala ili u najboljem slučaju ne bi ju godinama ignorirala.

Na području Kurila – Liski se navodno nalazi više od 500 bespravnih objekata. Bilo bi dobro kad bi gradonačelnica odgovorila na pitanje koliko je od tih više od 500 objekata sagrađeno na zemljištu u vlasništvu Grada Malog Lošinja. Dobar dio bespravnih objekata je izgrađen na gradskom poljoprivrednom ili državnom poljoprivrednom zemljišu koje je u zakup dao Grad. Nažalost, u velikoj mjeri su ta zemljišta davana u zakup voljom gradonačelnice a ne putem obaveznog javnog natječaja. Dakle dio bespravne gradnje može se lako rješiti raskidanjem ugovora o zakupu i uklanjanjem bespravno izgrađenog. Veliki dio bespravne gradnje se odnosi na postavljanje kontejnera, mobil-homova, manjih kućica, roštilja, zatvaranja nerazvrstanih cesta. Sve to je upravo u nadležnosti komunalnih redara. Komunalni redari imaju zakonske ovlasti donositi rješenja o uklanjanju bespravnih objekata i nadležni su ih izvršavati.

Grad ima komunalne redare. Na čelu grada je gradonačelnica. Logičan zaključak je da gradonačelnica već ima dovoljno alata za borbu protiv bespravne gradnje i da joj za to ne treba bilo kakva aplikacija. Ima mogućnost raskida ugovora o zakupu, ima komunalne redare koji mogu donositi rješenja o rušenju, no gradonačlenica se protiv bespravne gradnje bori pridruživanjem besmislenoj inicijativi i infantilnom aplikacijom za denunciranje.

Na otoku njenih djedova i njen tata je bespravni graditelj
Koliko je apusurdna gradonačelničina borba protiv bespravne gradnje na »otoku njenih djedova« pokazuje i prijava autora ovog teksta na stranici bespravanagradnja.hr – podnesena samo probe radi o funkcioniranju stranice.  Prijavljena je bespravna gradnju na k.č. 4969, 4975, 4959/1 sve k.o. Mali Lošinj. Radi se o bespravnom objektu kojeg je na svom masliniku ali i na masliniku u vlasništvu Republike Hrvatske i Grada Malog Lošinja sagradio otac same gradonačelnice. Da joj je stvarno stalo do bespravne gradnje zasigurno bi riješila barem ovaj slučaj bespravne gradnje. Ali nije. Radila je upravo obrnuto, štitila je i poticala obiteljsku „investiciju". Ne da nije poslala komunalne redare da ureduju, nego je i bez natječaja dala u zakup svom ocu maslinik na kojem se nalazi dio bespravno izgrađenog objekta. Zbog toga se ovaj medijski cirkus s pridruživanjem nekakvoj inicijativi treba gledati samo kao još jedan običan dan u uredu gradonačelnice.

Dan u kome će se nerad prikazati kao rad, dan u kome će forma sakriti nedostatak sadržaja. Ona kojoj borba protiv bespravne gradnje nije ni u peti pokušava se prikazati kao neumorni borac protiv bespravne gradnje. Ona koja nije poduzela niti jedan korak protiv bespravne gradnje, koju u stvari aktivno potiče, naslovom članka u Novom Listu se hvali da je poduzela još jedan korak protiv nelegalne gradnje! Ako je pridruživanjem Inicijativi poduzela ipak prvi korak to je korak u krivom smjeru. Pravi korak bi bio nalog komunalnim redarima da rade svoj posao.

objekt

Komentari: 

032 # TonnyNeimar 2023-04-12 20:16
Kako da komunalni redar da bilo kome nalog za uklanjanje kampera, kad je sam na Gradskom zemljištu dobivenom bez javnog natječaja postavio kamper? Možda i može
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Cornix cornici oculos non efzfodiet.Nandor 2023-04-12 21:02
Znači imamo gradonačelnicu čiji otac je bespravni graditelj, a ona po tom pitanju ništa ne poduzima, i imamo komunalnog redara koji je i sam također bespravni graditelj, pa ništa ne poduzima ni protiv sebe ni protiv drugih. I sad bi građani od njih dvoje trebali očekivati što?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # NeredRedar 2023-04-14 12:07
Citat Neimar:
Kako da komunalni redar da bilo kome nalog za uklanjanje kampera, kad je sam na Gradskom zemljištu dobivenom bez javnog natječaja postavio kamper? Možda i može
Što može komunalni redar napraviti u ovolikom neredu u prostoru?
Pogotovo što više ni sam ne zna tko je s kime povezan, kod koga smije doći kad ih je više kod kojih ne smije.
I komunalni redari trebaju živjeti sa svojim susjedima i pogledati ljudima u oči ako od njih traže dozvole dok u isto vrijeme miljenicima vlasti ne treba ništa.
Smije li redar pitati najbližu suradnicu gradonačelnice zašto njena šefica paradira s bespravnim graditeljem i poreznim prevarantom koji je prijetio vatrenim oružjem njenom mužu i zbog toga bio priveden?
Smije li taj komunalni redar zabraniti daljnje radove na vili tog velikog domoljuba kod kojeg su glavni gosti ljudi koji imaju ogromnu moć na svim razinama?
Ne budite smiješni, pustite komunalne redare na miru, oni su zadnji koji su odgovorni za ovakav kaos u gradu za nas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Psi lajuKaravane prolaze 2023-04-12 21:45
Ne laprdajte ako niste s otoka njihovih djedova, kako kaže dragi Aleksandar.
Pravila vrijede samo za stoku sitnog zuba, za elitu su pravila zato da se krše.
Izjaviš neku glupost, priključiš se nekoj bezveznoj inicijativi, slikaš se u joga položaju na lažnom logeru, platiš objavu u novinama i sljedeći izbori su dobiveni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Što kaže dragi AleksandarZa branitelje 2023-06-09 10:06
Citat Karavane prolaze:
Ne laprdajte ako niste s otoka njihovih djedova, kako kaže dragi Aleksandar.
Pravila vrijede samo za stoku sitnog zuba, za elitu su pravila zato da se krše.
Izjaviš neku glupost, priključiš se nekoj bezveznoj inicijativi, slikaš se u joga položaju na lažnom logeru, platiš objavu u novinama i sljedeći izbori su dobiveni.
A što kaže dragi Aleksandar o ovoj lemojzini za branitelje?
Možda ni oni ne smiju laprdati na otoku njihovih djedova?
Osim toga, gdje je bio dragi Aleksandar kad je Hrvatska gorjela?
Je li bio u zrakoplovnim snagama hrvatske vojske ili da nije ne daj Bože anemičan?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
228 # zna se da se ne znatin 2023-04-13 10:11
To što otac gradonačelnice bespravno gradi ne znači da je ista s time upoznata,ona NE ZNA, isto kao što predhodni gradonačelnik iz iste ZNA SE partije nije znao da mu tadašnji prijatelj u Artatorama gradi marinu,možda bi trebalo pitati čija je bespravno izgrađena kuća u Liskoj Slatini,možda Kamalić nešto zna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # ........ 2023-04-13 11:16
Naravno da nije znala, kao što nije znala da joj otac godinama ne plaća najam za gradski prostor, pa je iz čistog neznanja sa njim obnovila ugovor o najmu istog. Kad je bal, nek je maskenbal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # KalvarijaSrđan 2023-04-13 13:02
Klikni na poveznicu da vidiš sliku!
google.com/.../...
google.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Tata patentiraoProzirni 2023-04-13 20:39
Citat Srđan:
Klikni na poveznicu da vidiš sliku!
google.com/.../...
google.com/.../...
Staviš dva razmaknuta kontejnera, na njih staviš limeni krov i nakon desetak godina obzidaš kontejnere i imaš objekt. Budale neka grade s građevinskom dozvolom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # sve za rubljerusofobija 2023-04-16 12:21
Kako je moguće da se za objekte vila na ćikatu izdaje uporabna dozvola za objekte izgrađene prije 1968 godine kada su bile manje kvadrature i manjih etaža.
ali je za to zaslužan Fućić ili Almedina koja je sve to potpisala i koja za sve mora pitati ili po direktivi mora potpisati naredbom Fućića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Puna usta praznih obećanjaPrinceza na zrnu graška 2023-05-05 09:06
Prošlo je više od mjesec dana od objave gradonačelnice da se Grad Mali Lošinj pridružio inicijativi za zaustavljanje bespravne gradnje. Iako su u međuvremenu građani prijavili popriličan broj bespravnih objekata, na portalu bespravnagradnj a.hr i dalje nema nikakvih pomaka.
Gradonačelnice, što se čeka? Tko vodi ovaj grad? Jel opet oporba kriva za nerad u gradskoj upravi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Prolaz na ispitu dvoličnostiZagor 2023-05-25 11:18
Citat Princeza na zrnu graška:
Prošlo je više od mjesec dana od objave gradonačelnice da se Grad Mali Lošinj pridružio inicijativi za zaustavljanje bespravne gradnje. Iako su u međuvremenu građani prijavili popriličan broj bespravnih objekata, na portalu bespravnagradnj a.hr i dalje nema nikakvih pomaka.
Gradonačelnice, što se čeka? Tko vodi ovaj grad? Jel opet oporba kriva za nerad u gradskoj upravi?
Gradonačelnica je pred biračima odglumila odlučnost u borbi protiv bespravne gradnje. Ali to je čista demagogija. Od početka je znala da je pridruživanje IDS-ovoj inicijativi, postavljanje stranice bespravnagradnj a.hr za podnošenje prijava isto što i pišanje uz vjetar. Ona zna da njenoj stranci nije u interesu sprečavanje nezakonite gradnje što se pokazalo na sjednici Sabora. Naime, prijedlog dopuna Zakona o građevinskoj inspekciji, predlagatelja kluba zastupnika IDS-a je odbačen.
Zastupnik IDS-a je to komentirao "Otvorili smo temu bespravne gradnje prije šest godina, čekali smo Vladu da ponudi rješenje, dočekali ga nismo, broj građevinskih inspektora smanjio se za 30 posto, pokušali smo ponuditi rješenje da lokalna samouprava preuzima dio odgovornosti i komunalni redari bi zaustavili gradnju do dolaska inspektora. Vi to niste prihvatili, slušate samo mišljenje Vlade. Isključivost će i vas isključiti, HDZ-ovci, pali ste na ispitu, nema popravnog.”
Na ispitu je pala i bivša simpatizerka HDZ-a. A upisala se u HDZ zato što je takav. Ali na ispitu dvoličnosti i demagogije je prošla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Na kojem smo to stupnju razvoja?Bernard 2023-06-09 09:00
Ni nakon 9 tjedana od pompozno najavljenog prodruživanja inicijativi protiv bespravne gradnje, na portalu bespravnagradnj a.hr na području Cresa i Lošinja nije evidentiran niti jedan jedini bespravno izgrađen objekt. Baš niti jedan.

Tako to funkcionira u svemiru gradonačelnice AK. Sve se sastoji samo najava i obećanja. Nova obećanja sustižu stara obećanja, a niti stara obećanja nije ispunila. Za obećanja dana u ovom mandatu kaže da će biti do kraja mandata, a već na sredini mandata postalo je sasvim jasno da neće biti ništa od toga jer se nisu makli dalje pd početka.

Nema davno obećanih prostornih planova.
Stanovi se nikada nisu gradili preko noći, čak ni po lošinjskom modelu stanogradnje.
Dopunsko zdravstveno osiguranje za umirovljenike? Milijun problema. Ali gradska uprava već dvije godine radi na otkrivanju tople vode. Kladim se da još uvijek traže adresu najbližeg ureda HZMO. A Grad Opatija je to odavno riješila, već nekoliko godina ima besplatno dopunsko za umirovljenike, i to još u mandatu bivšeg gradonačelnika.

Umjesto da zaozbiljno krene sa rješavanjem problema, gradonačelnica AK više voli gubiti vrijeme na raznim okupljanjima, nazočenjima, pridruživanjima raznim inicijativama, dodjelama nagrada.

Kad napravim rekapitulaciju rezultata njenog prošlog mandata i prve dvije godine ovog mandata, rezultat je porazan. Apsolutna nula.

U ovoj državi je svijećom i povećalom teško naći ovako nesposobnu gradsku upravu, ali eto mi je imamo, i to baš na Prvom od 1000 otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Pomračenje uma u podneIzdaleka se bolje vidi 2023-06-09 11:54
Mnogi se vjerojatno više ni ne sjećaju svih obećanja i propalih gradskih projekata.

Izgradnja nogometnog igrališta i bazena, o tome se više ni ne priča. POS stanovi u Ćunskom i Nerezinama, potrošeni ogromni novci poreznih obveznika za izradu dokumentacije, bez rezultata. Umjesto toga, sad se obećavaju neki drugi stanovi, ali ni od toga neće biti ništa. A sve je uvijeno u tajnoviti veo konspiracije. Do kraja mandata. My ass.
Pompozno najavljivan novi Dom zdravlja, o tome se više ne priča. Probijena cesta za Malin, stoji i čeka Godoa.
Cesta u Velom pored teniskih terena koju je Jadranka d.d. u obavezi izvesti radi poklonjene prometnice za pristup Punti, višemilijunski dug star već desetak godina, čeka bolje dane ili da padne u zaborav.

Ima toga još...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Demencija birača ukalkuliranaŽuja 2023-06-09 13:11
Citat Izdaleka se bolje vidi:
Mnogi se vjerojatno više ni ne sjećaju svih obećanja i propalih gradskih projekata.
Zaboravnost birača i izbjegavanje pravih hovinara je ukalkulirana u izbornu kampanju. I za dvije godine Ana će prpošno gugutati "Ostvarili smo sve što smo najavili" ili čak "ostvarili smo više nego što smo obećali". Jest da je to već recitirala da dobije prethodni i sadašnji mandat, ali opet će računat s demencijom nadpolovične većine birača.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Lice i naličje POS stanogradnjaNišta novo 2023-06-09 15:13
Zadnje što je na Lošinju izgrađeno od POS-a su stanovi u Creskoj ulici, započeto krajem 2025. godine, dovršeno početkom 2017. godine.
Nakaradno je počelo, nakaradno je i završilo.
Počelo je svečanim polaganjem kamena temeljca, kada je za Dan grada tadašnji gradonačelnik Cappelli položio kamen temeljac, ali ne po običaju u temelje buduće zgrade, nego u privremene temelje građevinske dizalice koja se nalazila samo jedan metar od ceste.

U utorak, 28. ožujka 2017. u Malom Lošinju je održana svečana dodjela ključeva vlasnicima stanova u dvije novoizgrađene zgrade po modelu programa POS-a.
Ključeve stanova Programa poticane stanogradnje koji se nalaze u Creskoj ulici dobilo je 20 malološinjskih obitelji koje su na ovaj način rješile svoje stambeno pitanje.
Svi stanovi prodani su sukladno Konačnoj listi reda prvenstva koju je utvrdio Grad Mali Lošinj.
Nakon blagoslova novih zgrada, uzbuđeni stanari zajedno sa predstavnicima Grada, gradonačelnicom Anom Kučić i predsjednikom Gradskog vijeća Antom Nedićem, te APN-om obišli su stanove, i kratko se zadržali na domijenku pripremljenom u čast useljenja.


Nije ni čudo da su stanari bili uzbuđeni, neki od njih su upravo riješili ne samo stambeni problem, nego i problem dodatne zarade.
Naime, uskoro se utvrdilo kako neki, i to čak 8 od 20 vlasnika zloupotrebljava ju stanove namijenjene zbrinjavanju mladih obitelji, na način da nisu stanovali u njima, nego su ih iznajmljivali kao apartmane.


Nakon otkrivene afere Jutarnji list kaže:
Pokušali smo stupiti u kontakt i s gradonačelnicom Malog Lošinja Anom Kučić, ali nije nam se javljala na pozive. Ona je bila zamjenica dugogodišnjeg gradonačelnika, a sada ministra turizma Garija Cappellija, da bi onda postala gradonačelnica kad je on otišao u Vladu.
jutarnji.hr/.../...

I zato na Lošinju nema više POS stanova, nema liste prvenstva, stan dobije samo onaj kome ga gradonačelnica bez navođenja kriterija osobno dodijeli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # .....gost 2023-06-12 09:10
Citat Ništa novo:
Zadnje što je na Lošinju izgrađeno od POS-a su stanovi u Creskoj ulici, započeto krajem 2025. godine, dovršeno početkom 2017. godine.
Nakaradno je počelo, nakaradno je i završilo.
Počelo je svečanim polaganjem kamena temeljca, kada je za Dan grada tadašnji gradonačelnik Cappelli položio kamen temeljac, ali ne po običaju u temelje buduće zgrade, nego u privremene temelje građevinske dizalice koja se nalazila samo jedan metar od ceste.

U utorak, 28. ožujka 2017. u Malom Lošinju je održana svečana dodjela ključeva vlasnicima stanova u dvije novoizgrađene zgrade po modelu programa POS-a.
Ključeve stanova Programa poticane stanogradnje koji se nalaze u Creskoj ulici dobilo je 20 malološinjskih obitelji koje su na ovaj način rješile svoje stambeno pitanje.
Svi stanovi prodani su sukladno Konačnoj listi reda prvenstva koju je utvrdio Grad Mali Lošinj.
Nakon blagoslova novih zgrada, uzbuđeni stanari zajedno sa predstavnicima Grada, gradonačelnicom Anom Kučić i predsjednikom Gradskog vijeća Antom Nedićem, te APN-om obišli su stanove, i kratko se zadržali na domijenku pripremljenom u čast useljenja.


Nije ni čudo da su stanari bili uzbuđeni, neki od njih su upravo riješili ne samo stambeni problem, nego i problem dodatne zarade.
Naime, uskoro se utvrdilo kako neki, i to čak 8 od 20 vlasnika zloupotrebljavaju stanove namijenjene zbrinjavanju mladih obitelji, na način da nisu stanovali u njima, nego su ih iznajmljivali kao apartmane.


Nakon otkrivene afere Jutarnji list kaže:
Pokušali smo stupiti u kontakt i s gradonačelnicom Malog Lošinja Anom Kučić, ali nije nam se javljala na pozive. Ona je bila zamjenica dugogodišnjeg gradonačelnika, a sada ministra turizma Garija Cappellija, da bi onda postala gradonačelnica kad je on otišao u Vladu.
jutarnji.hr/.../...
I zato na Lošinju nema više POS stanova, nema liste prvenstva, stan dobije samo onaj kome ga gradonačelnica bez navođenja kriterija osobno dodijeli.
Ovo je trebalo objaviti kao zaseban članak. Na zadnjoj Aninoj listi za stanove prvi je bio vlasnik apartmana kojeg je bezbrižno nudio u najam na internetu. Pa je Ana poništila listu da može samostalno dijeliti. Pa je stan dodijelila osobi koja ne može samostalno životi tako da roditelji mogu iznajmljivati ????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # POSgost 2023-08-28 19:45
Citat Ništa novo:
Zadnje što je na Lošinju izgrađeno od POS-a su stanovi u Creskoj ulici, započeto krajem 2025. godine, dovršeno početkom 2017. godine.
Nakaradno je počelo, nakaradno je i završilo.
Počelo je svečanim polaganjem kamena temeljca, kada je za Dan grada tadašnji gradonačelnik Cappelli položio kamen temeljac, ali ne po običaju u temelje buduće zgrade, nego u privremene temelje građevinske dizalice koja se nalazila samo jedan metar od ceste.

U utorak, 28. ožujka 2017. u Malom Lošinju je održana svečana dodjela ključeva vlasnicima stanova u dvije novoizgrađene zgrade po modelu programa POS-a.
Ključeve stanova Programa poticane stanogradnje koji se nalaze u Creskoj ulici dobilo je 20 malološinjskih obitelji koje su na ovaj način rješile svoje stambeno pitanje.
Svi stanovi prodani su sukladno Konačnoj listi reda prvenstva koju je utvrdio Grad Mali Lošinj.
Nakon blagoslova novih zgrada, uzbuđeni stanari zajedno sa predstavnicima Grada, gradonačelnicom Anom Kučić i predsjednikom Gradskog vijeća Antom Nedićem, te APN-om obišli su stanove, i kratko se zadržali na domijenku pripremljenom u čast useljenja.


Nije ni čudo da su stanari bili uzbuđeni, neki od njih su upravo riješili ne samo stambeni problem, nego i problem dodatne zarade.
Naime, uskoro se utvrdilo kako neki, i to čak 8 od 20 vlasnika zloupotrebljavaju stanove namijenjene zbrinjavanju mladih obitelji, na način da nisu stanovali u njima, nego su ih iznajmljivali kao apartmane.


Nakon otkrivene afere Jutarnji list kaže:
Pokušali smo stupiti u kontakt i s gradonačelnicom Malog Lošinja Anom Kučić, ali nije nam se javljala na pozive. Ona je bila zamjenica dugogodišnjeg gradonačelnika, a sada ministra turizma Garija Cappellija, da bi onda postala gradonačelnica kad je on otišao u Vladu.
jutarnji.hr/.../...

I zato na Lošinju nema više POS stanova, nema liste prvenstva, stan dobije samo onaj kome ga gradonačelnica bez navođenja kriterija osobno dodijeli.
Netko je podsjetio na jedinstveni Lošinjski model stanogradnje kojim se Ana pohvalila pa zašutila. Ja podsjećam na skandal s POSovim stanovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Estradna gradonačelnicaZoomba 2023-06-11 09:13
Citat Bernard:
Umjesto da zaozbiljno krene sa rješavanjem problema, gradonačelnica AK više voli gubiti vrijeme na raznim okupljanjima, nazočenjima, pridruživanjima raznim inicijativama, dodjelama nagrada.
Nepravedan si prema našoj gradonačelnici. Ona zna da je važnija njena pojava i privid kako se bavi svojim poslom od stvarnog rješavanja problema. Zato nam nazoči, polaže vijence, nastupa na Televiziji Mali Lošinj, slušamo se na radiju Jadranka, objavljuje sponzorirane napise, aktivna je na fejsbuku, čestita nam sve svece i prigodne datume. Imamo estradnu gradonačelnicu pa njene nastupe valja gledati kao modnu reviju, a ne onako politički.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ......gost 2023-06-12 13:55
Citat Bernard:
Ni nakon 9 tjedana od pompozno najavljenog prodruživanja inicijativi protiv bespravne gradnje, na portalu bespravnagradnja.hr na području Cresa i Lošinja nije evidentiran niti jedan jedini bespravno izgrađen objekt. Baš niti jedan.
Lažna inicijativa za lažnu borbu protiv bespravne gradnje. Baš po ukusu naše gradonačelnice.
BEZAKONJE NA ZAŠTIĆENIM LOKALITETIMA
STRAH OD MOĆNIKA? Zašto gradonačelnik Rovinja Paliaga nije prijavio bespravnu gradnju iznad Limskog kanala?
Jesu li rovinjski IDS-ovci doista iskreni u svom pohodu protiv nezakonite gradnje ili se radi samo o političkom PR spinu u kojem se snaga pokazuje na običnim građanima, sitnoj raji, dok se na bespravnu gradnju turističkih korporacija, gospodarskih i političkih moćnika ili članova obitelji gleda blagonaklono trong>
istra24.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Laž, laž, laž..hranitelj tuljana 2023-06-13 07:52
Generalno govoreći u politici se puno laže i zavarava. Nije neobično naići na slučaj da se političar prikazuje kao pobornik nekog projekta (a prikriveno radi sve da do njega ne dođe), ili suprotno, da je "protivnik" a radi na realizaciji. Nije nemoguće ni da vladajuća politika kreira lažnu, kontroliranu oporbu ili aktiviste (s kojima prikriveno dijeli ciljeve) a plaća ih posredno, dodjelom proračunskih sredstava "za nešto drugo", ili poticaja, što je osobito primjetno u sredinama u kojima je općepoznato da je svako javno neslaganje pogubno za poslovni i privatni život pojedinca. Znaju oni kreirati i medije ili stranice koje služe za obračun među političkim frakcijama. Jasno, ta lažna oporba "napada" i političare čiji su igrači ali često to radi na (pametnima, ali ne i većini) vidljiv karikiran način ili bez prave želje za izazivanje štete (npr. besmislene prijave ili pamfleti koje daju neukima dojam da se po političaru "žestoko dere" a zna se da od toga nikad ne će biti ništa).

Političar će se tako i javno, lažno, često izjašnjavati protiv korupcije, bespravne gradnje, nepotizma iako u često u to umoćeni. Pa će se naprimjer pozivati na Tuđmana iako ga prezire u srcu, na branitelje s kojima nema nikakve dodirne vrijednosne poveznice. Političar će, lažno, obećati svašta da dobije izbore i tu će pokupiti glasove glupljih ili (u slučaju da je obećao neke novce) pohlepnijih. Bitno je doći na vlast i na vlasti ostati, to je jedini cilj većine političara. A sve ostalo su samo sredstva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Lažu, lažu, lažu nas ...gost 2023-06-13 11:47
Citat hranitelj tuljana:
Generalno govoreći u politici se puno laže i zavarava.
Mene nije briga što se općenito govoreći u politici puno laže i zavarava. Brine me konkretno govoreći što se toliko i tako bestidno laže u lokalnoj ali i državnoj politici. Na lokalnoj razini lagalo se u izbornoj kampanji, laže se sve vrijeme otkako su lažljivci dobili vlast a nastavit će se lagati do kraja mandata. A onda na narednim izborim za dvije godine sve opet iznova.Citat:
Političar će, lažno, obećati svašta da dobije izbore i tu će pokupiti glasove glupljih ili (u slučaju da je obećao neke novce) pohlepnijih. Bitno je doći na vlast i na vlasti ostati, to je jedini cilj većine političara. A sve ostalo su samo sredstva.
Upravo to nam se dogodili. Obećanje da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka kojim je dobijena vlast pokazalo se prevarom. Lošinj nije postao prvi ni po čemu dobrom. Ali to Ani Kučić i hadezejcima nije smetalo da uoči prošlih izbora bez imalo srama laže da je izvršeno sve što je najavljeno. Obećanjem "Grad za tebe" s maglovitim pričama o budućim projektima vlast je opet pripala lažljivcima pod vodstvom Ane Kučić i HDZ-a u parrtnerstvu s "nezavisnim" vijećnicima. Sada se medijima plaća da ih se hvali novinskim napisima i video snimcima na fejsu pod "Talevizija Mali Lošinj". Na sljedećim izborima ista ekipa će cvrkutati laž kako su ispunili sva data obećanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Alan Ford na prvom od 1000Sir Oliver 2023-06-13 12:38
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Generalno govoreći u politici se puno laže i zavarava.
Mene nije briga što se općenito govoreći u politici puno laže i zavarava. Brine me konkretno govoreći što se toliko i tako bestidno laže u lokalnoj ali i državnoj politici. Na lokalnoj razini lagalo se u izbornoj kampanji, laže se sve vrijeme otkako su lažljivci dobili vlast a nastavit će se lagati do kraja mandata. A onda na narednim izborim za dvije godine sve opet iznova.
Laž je temelj opstojnosti HDZ-a na svim razinama. Zato zvuči kao vic što mu je izborni slogan bila riječ VJERODOSTOJNO. Tako je i s Aninim izbornim sloganima. Kao da joj ih slaže neki vicmaher ili ljubitelj Alana Forda.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...
   
 • Raznorazno

  aRa 03.12.2023 17:28
  Lobiranje kod Boga
  Katolički fanatici, okupljeni u inicijativu koja se zove "Muževni budite", i ove subote ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 15:26
  Plenki ipak prelomio
  Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  az 03.12.2023 09:49
  Preseravanje
  Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 09:12
  "Zašto baš sada"
  Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 03:08
  ,,,,
  I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  dežurni 02.12.2023 22:16
  samo naprijed
  Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala ...
   
 • Tko su odgovorni?

  Yo 02.12.2023 13:22
  More do koljena na Aleji kapetana
  Do spomenika propaloj brodogradnji danas more još malo pa do koljena na aleji kapetana :sad ...
   
 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka