Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Izazovi upravljanja »Grada za tebe«

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

unijeVeć u uvodu svog predizbornog programa Ana Kučić se predstavljala utjelovljenjem Grada Malog Lošinja nudeći ga kao „Grad za tebe" izabere li je se za gradonačelnicu otoka njenih djedova i pripadajućih malih otoka, te dijela otoka Cresa. Izabrana je pa se sada tako i ponaša. Na izazove upravljanja Gradom reagira osobno razgovorima s voditeljem Radija Jadranka i objavama na svojoj službenoj Facebook stranici kao gradonačelnice Grada Malog Lošinja 

Ovih dana se tako na Facebooku oglasila osobnom objavom pod dramatičnim naslovom PROBLEM ŽIVOTA NA OTOCIMA U LOŠINJSKOM ARHIPELAGU. Očito je na to bila izazvana pismom Vijeće mjesnog odbora Unije s nizom pitanja upućenih ne samo Gradu Malom Lošinju, nego i Primorsko-goranskoj županiji, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Agenciji za obalni linijski pomorski promet, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Uredu pučke pravobraniteljice.

Na pitanja otočana Unija odgovorila je problematičnom tvrdnjom kako je u šest godina od kako vodi ovaj Grad »napravljeno više nego ikad ranije«, a s obzirom na pripadnost vladajućoj stranci vrlo zanimljivom tvrdnjom »Najveći je problem centralizacija naše države u kojoj gradovi imaju vrlo malo manevarskog prostora, ali i financijskih mogućnosti. Velika većina stvari ovisi o drugim institucijama i ljudima koji u njima sjede, u ministarstvima ili županijskim odjelima i ustanovama. I tu leži problem.«

Munjevitom brzino reagirala je i na pitanje vijećnika Cavedonija o ispunjenju predizbornog obećanja besplatnog dopunskog osiguranja za sve umirovljenike. Na samoj sjednici mu je s dozom ironičnog predbacivanja kazala samo »radi se na tome«, a nedugo poslije sjednice, da umanji štetu od podsjećanja na neispunjeno obećanje na Facebooku je objavila status pod naslovom SASTANAK NA TEMU DNEVNOG BORAVKA ZA UMIROVLJENIKE popraćen s nekoliko fotografija.

U nastavku objavljujemo tekst pisma VMO Unije, a ispod njega video snimka dijela sjednice s pitanjem o dopunskom osiguranju umirovljenika i odgovorom gradonačelnice.

Pitanja otočana Unija 

Poštovani svi, obraćamo vam se u ime mjesnog odbora Unije, a uvjereni smo i u ime svih stanovnika otoka Unija, iseljenih Unijana i „vikendaša“ kao najbrojnije skupine, pa ćemo ih u ovom dopisu nadalje, sve zajedno nazivati otočanima. Povod ovom dopisu su poduzete radnje i stavovi sudionika u vezi slijedećih pitanja:

• promjene voznog reda državne brodske linije 310; (Mali Lošinj-Susak-Unije)
• načina održavanja državne brzobrodske linije 9308 (Rijeka-Cres-Unije-Susak-Mali Losinj)
• ustanovljavanja državne trajektne linije Mali Lošinj- Susak- Unije
• provedba programa održivog razvoja otoka Unija u prostorno plansku dokumentaciju

U nastavku pitanja otočana Unija: PITANJE KOLEKTIVNE I POJEDINAČNE SMRTI

Naime, uvjeti života na manjim otocima su po pitanju zdravstvenih usluga, opskrbe, gospodarskih djelatnosti i općenito svega što znači život u kvaliteti dostupnoj većini stanovnika Republike Hrvatske u bitnome otežani. Ti uvjeti su za Unije posebno teški zbog relativno velike udaljenosti od Malog Lošinja i izloženosti tog plovnog puta otvorenom moru. Bilo bi nekorektno ne napomenuti kako su u recentnom vremenu na Unijama učinjena značajna infrastrukturna ulaganja, koja zaista mogu i predstavljaju dobru osnovu za poboljšanje uvjeta života. Smatramo da je sada potrebno uložiti još iznimno malo napora , u usporedbi sa do sada učinjenim, no bez toga sve do sada napravljeno neće imati potrebni učinak.

Na žalost, to se ne događa zbog čega se otok ne razvija kako bi mogao nego i dalje umire. Stanovnici Unija, posebice starci i bolesni, s razlogom se smatraju građanima drugog reda radi nedostupnosti hitne zdravstvene zaštite. Zbog položaja otoka i povezanosti s kopnom ili gradom Malim Lošinjem, doslovno su osuđeni na krajnju neizvjesnost. Zdravlje stanovnika podrazumijeva i njihovo pravo na život osiguran pravom na rad i preživljavanje, no gospodarski razvoj otoka je i dalje dramatično limitiran neshvatljivom nespremnošću odgovornih da nakon svega naprave i taj jedan mali, ali presudni korak. Sve skupa rezultira iseljavanjem i eutanaziranjem otoka koji je do prije 30 godina imao značajnu gospodarsku ulogu.

Događaji i brojke to jasno dokazuju.

Državna trajektna linija Mali Lošinj, Susak, Unije

Svrha izgradnje novog pristaništa luke Unije je između ostalog i omogućavanje pristanka trajekta te manipulacije vozila na samom pristaništu. Pristanak trajekta ili brodova omogućava da se u kružnoj liniji u kratkom vremenu istovari teret koji znači život, jer mi na otoku nemamo ništa. Ovakav oblik prometa uredno funkcionira po cijelom nizu otoka, ali ne i na Unijama. Nekolicina otočana su u iskrenoj namjeri da potaknu život na otoku osnovali poljoprivrednu zadrugu prije desetak godina i obnovili zamrlo uzgajanje boškarina. Možete li zamisliti logističku avanturu dovoženja sijena ili odvoza junaca od 600 kg koja se svih ovih godina događa. Dovoz i odvoz građevinskog materijala ili gabaritnih tereta. Svaka vreća cementa mora proći umjesto 1 čak 4 puta kroz nečije ruke (kamion-brod; brod-obala; obala-traktor; traktor-odredište). Osim što se ništa nije dogodilo na ustanovljenju obećane linije, iako ista treba ići na natječaj, Jadrolinija je upoznala na zajedničkim sastancima dionike ovog pitanja (Grad mali Lošinj, Primorsko goranska županija, Ministarstvo prometa i veza, Agencija za obalni promet te Jadrolinija) kako kreće u nabavku potrebnog broda, i tu nastaje potencijalno najveći problem. Da bi prijevoz tereta imao smisla, nužno je plovilo koje može primiti i prevoziti barem kamion nosivosti 10 tona, ukupne nosivosti 100 tona. Ukoliko to plovilo ima putnički salon i plovi brzinom od 12 čvorova, takvo plovilo može istovremeno održavati postojeću liniju 310. Jadrolinija je ponudila nabavku broda s grčkog tržišta, gradnje 2004., koji u tom trenutku nije uopće bio registriran, koji ne može prihvatiti zbog visine kamione, a nosivosti je 8 (osobnih) vozila koja na otoku nemaju što raditi. Zahtjeve za određivanjem linije i raspisivanjem natječaja MO Unije podnosi svim dionicima takve odluke (Grad Mali Lošinj, Primorsko goranska županija, Ministarstvo prometa i veza, Agencija za obalni promet) već nekoliko mjeseci bez ikakva uspjeha.

Za ispunjenje ovog zahtjeva potrebna je politička volja. Informirani smo da postoje brodari koji imaju odgovarajuća plovila i volju da sudjeluju na natječaj za održavanje te linije, stoga Unije i Susak ne mogu biti taoci činjenice da Jadrolinija ne raspolaže potrebnim brodom.

U nastavku informacije o trenutačnom stanju raspoloživosti i kvaliteta veza s ostatkom Republike Hrvatske: Državno brodska linija 310

 Ovu liniju održavaju brodovi starosti preko 70 godina (trenutno MB Premuda gradnje - 1955), ograničenih maritimnih i teretnih sposobnosti. Ti brodovi nemaju mogućnost ukrcaja tereta osim ručnog, bez rashladnih komora koje bi omogućile prijevoz zamrznute ili kvarljive robe. Zahtjeve za suvremenijim plovilom MO Unije podnosi svim dionicima takve odluke (Grad mali Lošinj, Primorsko goranska županija, Ministarstvo prometa i veza, Agencija za obalni promet te Jadrolinija) već preko 3 godine bez ikakva uspjeha. Za ispunjenje ovog zahtjeva potrebna je politička volja i novčana sredstva koja se mogu potrošiti u hrvatskim brodogradilištima uz mogućnost EU sufinanciranja.

 Red vožnje te linije već desetljećima je diskriminatoran prema Unijama u odnosu na Susak. Naime, ta linija kružno prometuje uvijek istim smjerom: jutarnjim Mali Lošinj - Unije Susak – Mali Lošinj (osim četvrtka), a poslijepodnevnim Mali Lošinj- Susak – Unije – Mali Lošinj (osim četvrtka) Ovakav vozni red ima dvije posljedice:

• Unijani nemaju mogućnost da barem tri dana tjedno putuju prema Malom Lošinju sat vremena kraće, što je u situaciji kada je odlazak iz Malog Lošinja u 13.30, u bitnome skraćuje vrijeme putovanja otočanima ; s druge strane

• Suščani i njihovi gosti nemaju mogućnost jednodnevnog izleta na Unije kakve Unijani i njihovi gosti redovito poduzimaju svake godine, takvi prihodi u maloj ekonomici Unija nisu mali, kao niti tako ostvarena promidžba otoka.

Zahtjeve za odgovarajućom izmjenom voznog reda (po 3 dana u svakom smjeru) MO Unije podnosi svim dionicima takve odluke (Grad mali Lošinj, Primorsko goranska županija, Ministarstvo prometa i veza, Agencija za obalni promet te Jadrolinija) već preko 3 godine bez ikakva uspjeha. Za ispunjenje ovog zahtjeva potrebna je politička volja i 15 minuta rada. Državno brzobrodska linija 9308

 Ovu liniju održavaju brodovi starosti preko 32 godine (trenutno Katamaran Dubravka gradnje 1991), ograničenih maritimnih pa i teretnih mogućnosti. Kada je prije dvije godine državnu brzobrodsku liniju 9141 Pula - Zadar započeo održavati brodar obrt Kapetan Luka Krilo, katamaranom Krilo Eclipse i Krilo Lux postalo je moguće komparirati uslugu jednog i drugog broda u istim vremenskim uvjetima. Katamaran na liniji 9141 održava liniju praktično uvijek kada je linija 9308 u prekidu, iako je prelazak kanala Unije-Istra po plovidbenim uvjetima najzahtjevniji dio plovnog puta obiju linija. Navedeno je postalo naročito vidljivo kada je na našoj liniji prometovao katamaran Jelena, kojem lošiji vremenski uvjeti nisu bili razlog za prekid linije. Možete li zamisliti frustraciju kada obitelji putuju cijeli dan do Rijeke, a vrlo često i nekoliko dana (iseljenici iz SAD-a), i kada se sa kompletnom prtljagom (koja je zbog izoliranosti opskrbe barem dvostruko veća nego za neke druge destinacije) nađe ispred obavijesti „LINIJA 9308 U PREKIDU“, a rođaci javljaju kako je Unijama bonaca bez vjetra. A to je česta situacija. Sam brod Dubravka je, bez obzira na obavljeni remont, u katastrofalnom i nepouzdanom stanju, i groteskno zvuči odgovor Uprave na te prigovore, kako je brodska kafeterija obnovljena. Zahtjeve za suvremenijim plovilom, odnosno povratka katamaran Jelena na liniju 9308, MO Unije podnosi svim dionicima takve odluke (Grad Mali Lošinj, Primorsko goranska županija, Ministarstvo prometa i veza, Agencija za obalni promet te Jadrolinija) već nekoliko mjeseci bez ikakva uspjeha. Za ispunjenje ovog zahtjeva potrebna je politička volja i odluka Jadrolinije budući se brod se već nalazi u floti tog brodara.

 Loše manevarske sposobnosti ili nešto drugo uzrok su dodatnog problema katamarana Dubravka ili njegova kapetana. Naime Dubravka za razliku od svih drugih brodova uporno pristaje na krajnjoj zapadnoj točki vanjskog mola luke Unije, koja je najuža (8m) i dodatno opterećena svjetionikom i pristanišnom opremom, između čega se moraju provlačiti ljudi, traktori i kolica. Ulaz i izlaz katamaran kao i manipulacija teretom je otežana a zbog širine tog dijela mola pa i opasna. Svi drugi brodovi pristaju na za to predviđeno mjesto, po sredini pristaništa (širine cca 30m) gdje je ulaz izlaz putnika i manipulacija teretom jednostavna i ne postoji opasnost od pada u more. Zahtjev za promjenom načina pristanka linije 9308, MO Unije podnosi Jadroliniji već nekoliko mjeseci bez ikakva uspjeha. Za ispunjenje ovog zahtjeva potrebna je da Uprava Jadrolinija ispuni dano obećanje i dade odgovarajuću uputu kapetanu Dubravke, odnosno zamijeni katamaran suvremenijim.

U smislu gospodarskog razvoja Unija neshvatljiv nam je i ignorantski odnos nadređenih prema pitanju sudbine aerodrom Unije. Aerodrom (letjelište) Unije Unije su imale letjelište i redovnu subvencioniranu dnevnu liniju. Aerodrom sada ima status zatvorenog letjelišta (od 2012 godine) na koje je moguće slijetati isključivo uz prethodno odobrenje nadležnog ministarstva. Grad Mali Lošinj je pokrenuo prije 6 mjeseci postupak imovinsko-pravnog rješavanja koje nije završilo. Da bi smo objasnili važnost i koliko je pitanje aerodroma zaista pitanje života i smrti može posvjedočiti gosp. Gverino Radović. Spomenutom gospodinu je 2022. pozlilo na otoku. Helikopter se nije mogao dobiti, policijski čamac nije mogao isploviti, ali je pilot sa medulinskog aerodroma uslišio molbe kćeri unesrećenog, te je prevezao gospodina do Medulina gdje ga je čekalo vozilo hitne pomoći i prevezlo u pulsku bolnicu gdje mu je spašen život. Sve se dogodilo unutar medicinskog „zlatnog sata“. Gliserom do Malog Lošinja pa vozilom do riječke bolnice put bi trajao 5 - 6 sati u najboljem slučaju. Pilot je mogao i ne uslišiti vapaj i nastaviti sa svojom kavicom na suncu, a gospodina Radovića više ne bi bilo među nama. Isto se može dogoditi bilo kome od nas ili nekom našem i tada na ove probleme ne bi smo gledali tako opušteno i blagonaklono.

Zahtjeve za ponovno stavljanje u funkciju aerodroma MO Unije podnosi svim dionicima takve odluke (Grad Mali Lošinj, Primorsko goranska županija, Ministarstvo prometa i veza, Agencija za civilno zrakoplovstvo) već nekoliko godina bez ikakva uspjeha iako je letjelište ucrtano u UPU Unije i prostornom planu grada i županije te master-planu turizma grada Malog Lošinja.

Za ispunjenje ovog zahtjeva potrebna je politička volja i efikasnije okončanje postupaka koji su u tijeku budući je glavnina obavljena, a pista i ograda letjelišta se održava volonterski od strane otočana. Implementacija programa održivog razvoja otoka Unija u prostorno plansku dokumentaciju.

Ponovno molimo da se hitno nastavi s izvođenjem radova na vodoopskrbi i odvodnji koji su započeti ali su stali, gotovo u početnoj fazi radi nedostatka novaca. Prema programu održivog razvoja otoka Unije u uvali Maračuol predviđena je marina s 200 vezova na području stare tvornice ribe i mali hotel. Ti objekti potencijalno otvaraju puno radnih mjesta koja su krucijalna za pokretanje života na otoku. MO Unije preko deset godina zahtjeva ucrtavanje navedenog u prostorno-plansku dokumentaciju, koje grad ignorira. Izgradnju protupožarnih puteva na Unijama koji bi jamčili sigurnost života i nekretnina, a ujedno bi se koristili i u turističke namjene, MO Unije traži već više od dvadeset godina. Izgradnja dječjeg parka i sportskih terena, MO Unije traži više od deset godina.

Zaključak i namjere Mjesnog odbora Unija

Izlaganjem ovih problema nadam se da smo učinili vjerodostojnom opasnost pojedinačne i kolektivne smrti otoka Unija, pa ćemo u tom smislu poduzeti slijedeće:

Ovo pismo prosljeđujemo Gradu Mali Lošinj koji ima razumijevanja, međutim poduzeto je nedovoljno da bi se riješili navedeni problemi od kojih je najpotrebnija jasna i glasna deklarativna i djelatna politička podrška te županiji i nadležnim državnim institucijama.

Nastavi li se ova neshvatljiva šutnja, u razumnom roku a tijekom prve polovice ove godine, obratit ćemo se medijima.

Krajnji potez bit će raspisivanje referenduma o pripajanju otoka Unije općini Medulinu i Istarskoj županiji. Unaprijed zahvaljujemo.

S poštovanjem, Predsjednik vijeća mjesnog odbora Unije
Robert Nikolić

 

Pitanje vijećnika Cavedonija o predizbornom obećanju umirovljenicima

 

Komentari: 

019 # Smušena magistrag.o.s.t. 2023-02-03 15:54
U odgovoru Unijanima je napisala komičnu rečenicu "Imamo i prostorni plan na kojem radimo i vjerujem da će biti gotov tijekom ove godine." Pa kako mogu imati plan kad na njemu tek rade i kad će tek bit gotov tijekom ove godine? Magistra ekonomije je malo smušena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Bahata magistragost 2023-02-04 11:03
Citat g.o.s.t.:
U odgovoru Unijanima je napisala komičnu rečenicu "Imamo i prostorni plan na kojem radimo i vjerujem da će biti gotov tijekom ove godine." Pa kako mogu imati plan kad na njemu tek rade i kad će tek bit gotov tijekom ove godine? Magistra ekonomije je malo smušena.
Magistra ekonomije je sve bahatija. Cavedoniju je na legitimno pitanje o obećanom dopunskom hladno odgovorila "radi se na tome", a za njom se onda povodi i njena pročelnica Žunić. Kad je Franković pitao za ishod višegodišnjih žalbi na dozvolu datu jednom pojedincu za korištenje gradskog zemljišta suprotno njegovoj namjeni i time diskriminaciju ostalih građana pročelnica je kako piše u zapsniku veselo zacvrkutala "Istina je da su pristizale u Grad određene primjedbe. One su u proceduri, službenici rade svoj posao i postupaju sukladno zakonu, a u nekim rokovima se to mora odraditi i tako će to biti." Znači službenici rade svoj posao, već desetak godina "postupaju sukladno zakonu" i u "nekim rokovima se to mora odraditi". Nije rekla u kojim rokovima se to mora odraditi, što znači da žalitelji to vjerojatno neće doživjeti. Kao ni umirovljenici obećano besplatno zdravstveno osiguranje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Izborna obećanja su netemaTariguz 2023-02-05 11:19
Citat gost:
Magistra ekonomije je sve bahatija. Cavedoniju je na legitimno pitanje o obećanom dopunskom hladno odgovorila "radi se na tome",
Kad joj Cavedoni opet spomene dopunsko neka mu odbrusi da je to netema kao njen partijski šef nekom upornom novinaru.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Hoće da se odcepegost 2023-02-03 16:45
Ovo je poraz Anine politike. Nije odradila ni dva mandata a već ima rasulo kao bivša Jugoslavija. Unije hoće da se odcepe a Ilovik je za Anu nešto kao Kosovo za Srbiju :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # šamaranje AKWoW 2023-02-03 17:49
Ovaj komentar mi je vrh. Brutalno, ali istinito.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
310 # UdrugaSpasimo Lošinj 2023-02-04 08:59
Udruga u osnivanju Spasimo Lošinj u potpunosti podržava djelovanje Udruge Spasimo Ilovik i Ilovčani imaju punu podršku u sudjelovanju u prosvjedu na Markovom Trgu u Zagrebu.Podržav amo i akciju zaustavljanja izgradnje rive na Mrtvaški.Izgrad nja rive na Mrtvaški bio je predviđen kao ekocid za otok Lošinj.Dobro da se je onemogućila izgradnja rive jer bi se na taj način omogućilo i brodovima i vozilima nekontrolirani dolazak vozila sa ostalih otoka i kopna i na taj način bi se narušio eko sustav na južnom djelu otoka Lošinja.Pod svaku cijenu moramo zadržati ekološku čistoću južnog djela otoka Lošinja i ne dozvoliti da na tom djelu dođe do stvaranja zagađenja od brodova i vozila koji bi se kretali tim djelom otoka.Isto tako sada moramo raditi na svijesti naših političara koji vode ovaj Grad da nikako ne dozvole puštanje u upotrebu cestu Mrtvaška Lošinj i da se na toj cesti obavezno zabrani promet svih vozila.Kretanje vozila po tom djelu otoka moramo spriječiti prije svega zbog spriječavanja zagađenja okoliša koji je još uvijek na tom djelu otoka čist i nezagađen a dozvolom pa i renoviranjem te ceste dovelo bi se u pitanje zagađenje od ispušnih plinova vozila,posebno teretnih vozila,i do zagađenja djela ceste na kojima bi došlo do kapanja ulja na cestu ili čak do mogućnosti prometbne nesreće vozila te do požara ili izlijevanja goriva.Moramo biti svijesni i odgovorni ne samo zbog nas nego i zbog naše djece,jer mi smo odgovorni za njihovu budućnost i mi nemamo pravo iskorištavati resurse ovoga otoka onako kako nama odgovara a njima da ostavimo ono šta ostane.Zbog toga mi iz Udruge Spasimo Lošinj,mi ćemo se organizirati i tražiti Javnu raspravu da se na tom djelu otoka STROGO zabrani kretanj svih vrsta vozila,kao bismo za sada spasili južni dio otoka Lošinja.Ilovčan i su bili dalekovidni puno prije nas i stopirali su gradnju rive koja je bila predviđena i isto bi predstavljala ekocid,zbog dolaska velikih brodova sa vozilima i kamionima koji bi zagađivali taj dio otoka,i brodovi zbog ispuštanja nafte i otpadnih voda u more,i mi to podržavamo i divimo se Ilovčanima.Sada smo i mi progledali i vidimo drugu opasnost na južnom djelu otoka Lošinja i to od vozila koji bi se trebali kretati cestom od Lošinja do Mrtvaške i nazad.Tražit ćemo zajednički sastanak sa Ilovčanima koji podržavaju zaštitu južnog djela otoka Lošinja i zajedno sa njima djelovati na Gradsku vlast Grada Mali Lošinj da se zabrani svako kretanje vozila po južnom djelu otoka
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
69 # Gost...... 2023-02-04 09:13
Čitam DOJMOVI SA PROSVJEDA U ZAGREBU,i divim se ovim hrabrim ljudima sa malog otoka Ilovk.Svaka čast uspjeli su u rušenju projekt RIVA MRTVAŠKA i sada hrabro koračaju ka još jednom uspjehu ,protivljenju Koncesije.Sigur an sam da će se pridružiti i inicijativi Udruge Spasimo Lošinj, oko zaštite južnog djela otoka Lošinja i da neće dozvoliti devastaciju i ugrožavanje tog bisera djela otoka Lošinja.Udruzi Spasimo Lošinj treba dati punu podršku u spriječavanju gradnje ili rekonstrukcije ceste Mrtvaška Lošinj,jer samo tako možemo zadržati čisti i eko prihvatljiv otok.U Gradskom Vijeću Grada mali Lošinj postoje borci za takve projekte,Ivkovi ć,Franković,Jov ič Kavedoni koji će se sigurno znati boriti za spriječavanje uništavanja južnog djela otoka Lošinja i koji će se boriti zajedno sa Udrugom Spasimo Lošinj i Ilovčanima da spriječimo izgradnju ceste ili rekonstrukciju, koja je eko bomba za Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 # ProvidencaTrasorka glamping 2023-02-04 09:42
Dobar ti je prijedlog da se zaštiti južni dio Lošinja. Nadam se da će granicu zaštite odredititi GV na čelu sa AK. Moraju biti pažljivi kako je ne odrede nikako prije svih odvojaka za ostale destinacije. Po mom mišljenju južni dio počinje negdije na trećoj serpentini.????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # .....gost 2023-02-04 10:01
Citat Trasorka glamping:
Dobar ti je prijedlog da se zaštiti južni dio Lošinja. Nadam se da će granicu zaštite odredititi GV na čelu sa AK.
A tko drugi bi bio ovlašten donijeti takvu odluku? Ne valjda Pikado klub ili mažoretkinje!?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # AK u službi kapitalagost 2023-02-05 10:09
Citat Trasorka glamping:
Dobar ti je prijedlog da se zaštiti južni dio Lošinja. Nadam se da će granicu zaštite odredititi GV na čelu sa AK.
Nadaš se da će GV s AK na čelu odrediti zaštitu južnog dijela Lošinja? Pa ona je odricanjem od prava na žalbu za građevinsku dozvolu luke Mrtvaška omogućila početak gradnje. Nova luka bi povukla gradnju pristupne ceste što bi otvorilo put investitorima. Bio bi to kraj očuvane prirode južnog Lošinja. Da nije bilo Ilovčana, mlitavi Lošinjani bi i to progutali kao kao što su progutali rusko zaposjedanje Čikata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # žetončić sa povlasticamaLM 2023-02-05 10:41
Zar nije DD na čelu GV? Ili je on samo marioneta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ugovorni predsjednik GVTariguz 2023-02-05 11:25
Citat LM:
Zar nije DD na čelu GV? Ili je on samo marioneta?
On je ugovorni formalni predsjednik GV voljom AK i njezinih pet članova HDZ u GV sa Nedićem na čelu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Teroristi s Otoka cvijećaTužibaba 2023-02-04 09:30
Citat Spasimo Lošinj:
Ilovčan i su bili dalekovidni puno prije nas i stopirali su gradnju rive koja je bila predviđena i isto bi predstavljala ekocid, zbog dolaska velikih brodova sa vozilima i kamionima koji bi zagađivali taj dio otoka,i brodovi zbog ispuštanja nafte i otpadnih voda u more, i mi to podržavamo i divimo se Ilovčanima.
Nositeljima lokalne vlasti, od gradonačelnice do njene većine u Gradskom vijeću, Ilovčani su trn u oku i opasan uzor za građane prevarene izbornim obećanjima. A od državne vlast su dobili čak tretman terorista. Jake policijske snage su ih u Zagrebu dočekale pri izlasku iz autobusa, legitimirale, popisale imena i pretražile prtljagu i dopratile ih do Markovog trga. Prosvjed protiv ograđivanja javnog dobra održan je - znakovito - na ograđenom trgu radi zaštite političara od građana. Sve vrijeme bili su pod paskom naoružanih oklopljenih policajaca pod šljemovima.
Evo kako je na FB stranici SOS Spasimo otok Ilovik opisan pohod protiv Butkovićevog zakona opasnih namjera:
DOJMOVI S PROSVJEDA U ZAGREBU

Nakon prosvjeda u Malom Lošinju i Opatiji, mještani Ilovika prisustvovali su prosvjedu protiv prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama u Zagrebu 2. veljače 2023. Zlobnici kažu da se Ilovčani polako specijaliziraju za prosvjede, još malo pa će umjesto smiješnog natpisa „koljem po kućama“ već na Mrtvaškoj visjeti reklame „prosvjedi po kućama“.

Upravo je žalosno da su mještani jednog malog pučinskog otoka bili prisiljeni prosvjedovati jer im je godinu i pol bio zatvoren put do doma, a na treći prosvjed, ovaj u Zagrebu, mi Ilovčani smo se uputili prvenstveno iz razloga da pokažemo koliko su nam važni obala i more s kojim i od kojega živimo, koliko nam znači da polažemo pravo na more i obalu ispred naših kuća, pašnjaka i maslinika, plaže na kojima se kupamo, čistimo mreže i ribu, koliko volimo svoj kamen, svoju grotu i koliko to sve želimo očuvati za nas i naše potomke. Dolaskom na skup u Zagreb pokazali smo da se ne bojimo ustrajati u svojim zahtjevima da želimo biti građani prvoga reda, što i dolikuje ljudima koji svojim rukama zarađuju svoj kruh, a ne poltroni korumpiranih političara, da želimo živjeti u pravnoj državi u kojoj će se poštivati zakoni i volja naroda.

Odmah po dolasku u Zagreb, ispred autobusa dočekala nas je policija, kao da smo huligani kojima je potrebna pratnja uniformirane policije. Proveli su nas preko Trga Bana Jelačića, a umjesto da nas puste da do Markova trga normalno dođemo preko Kamenitih vrata, „štrakali“ su nas na početku jedne male uličice, jednog po jednog legitimirali i pregledavali torbe (možda su mislili da švercamo kineske plastične zviždaljke?), a potom nas usmjerili prema uspinjači putem koji ima više stepenica no ravnih dijelova, jušto da nakon sjedenja u busu koljena dobro razgibaju čak i nonice od 70+ koje su bile s nama.

Dalje više nismo obraćali pažnju na naše uniformirane pratitelje, jer su nas dolaskom na Markov trg iznenadili i ganuli ostali sudionici skupa, koji su nam pljeskali i razmaknuli se da prođemo do prvih redova.

Govornika koji su došli iz svih krajeva naše obale bilo je puno, a zajednička nit svima je jasno neslaganje s prijedlogom zakona koji s jedne strane omogućuje da naša obala i more dođu u privatne ruke, da postanu vlasništvo banaka, a da županijske lučke uprave postanu gospodari iznad zakona i Ustava, da samostalno odlučuju gdje i kakvu luku ili druge objekte će graditi, bez prostornih planova i građevinskih dozvola.

Samo nam nedostaje nastavak sage o Mrtvaški na n-tu potenciju!

Naša mlada Katarina Baričević predstavila je okupljenima poveznicu slučaja Mrtvaška i sadašnjeg prijedloga zakona o pomorskom dobru i morskim lukama i prenijela našu poruku da smo čvrsti, ustrajni i odlučni da se borimo do naše pobjede, nas naroda Republike Hrvatske.

I na kraju, ražalostili smo se shvativši da smo ostali bez svečane uniformirane pratnje na putu do autobusa. Mladi, jaki dečki bar su se mogli ponuditi da nonice isprate po nizbrdici do Kamenitih vrata, zajedno zapale svijeće i pomole se da staro i mlado za vavik mogu uživati u slobodnoj obali našega Jadrana, ali i slobodnim ulicama i trgovima našega glavnoga grada.

#SPASIMOILOVIK

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Tor za političareČeper 2023-02-04 09:55
Citat Tužibaba:
Prosvjed protiv ograđivanja javnog dobra održan je - znakovito - na ograđenom trgu radi zaštite političara od građana. Sve vrijeme bili su pod paskom naoružanih oklopljenih policajaca pod šljemovima.
Zatvorili su se u tor, i tek stidljivo provire s nekog od prozora Banskih dvora jer su u strahu, a strah je dobar sluga ali loš gospodar. Čega se boji Vlada RH, čega se toliko boji Andrej Plenković? Naroda? Da, između ostalog, ali, kako stvari stoje, najviše se boji Gordana Šebalja i njegovih srcem nadahnutih govora, te je u strahu naredio Božinoviću da naredi Milini, da ovaj naredi… da policija sačeka Gordana i spriječi ga da dođe i govori na prosvjedu pod izgovorom obavijesnog razgovora. I to baš kad dolazi na prosvjed kao jedan od govornika. Da, očito ih je zabrinuo onaj Gordanov govor na mjestu pogibije njegovih suboraca koji znam da su vidjeli jer sam se ja pobrinuo za to (link ovdje). Koji je to strah od samo jednog čovjeka, govornika, možete li zamisliti? A mi ih imamo, Bogu hvala, više od jednog.
Kako bilo, nije bilo planirano da govori naš Petar Jankov, ali budući su Gordana propratili i zadržali u “dječjoj igraonici” u Heinzlovoj, mikrofon je preuzeo Petar i održao vatreni govor, govor za pamćenje, i hvala mu na tome.
youtu.be/DxbZX0NDUg0

Udruga Hrvatski Ratnik - Čega Se Toliko Boji Andrej Plenković?
hrvatskiratnik.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Pozdrav europskim tužiteljima ma gdje bili!ZoomBull 2023-02-04 12:45
Citat Tužibaba:
Naša mlada Katarina Baričević predstavila je okupljenima poveznicu slučaja Mrtvaška i sadašnjeg prijedloga zakona o pomorskom dobru i morskim lukama i prenijela našu poruku da smo čvrsti, ustrajni i odlučni da se borimo do naše pobjede, nas naroda Republike Hrvatske.
Poruka Butkoviću: Kao što smo pobijedili za Mrtvašku - pobijedit ćemo i ovdje!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # SPASIMO LOŠINJLošinjska šutnja 2023-02-04 09:40
Treba zatvoriti i cestu Veli- Mali!Tamo je svako malo neka nesreća.
A Mrtvašku odmah zatvoriti na smeću.Da budu svi ravnopravni.Nem a podobnih u Spasimo Lošinj!Podržava m takvu inicijativu!hah aha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # SPASIMO LOŠINJLošinjska šutnja 2023-02-04 10:00
Otvoriti ćemo plaže na Čikatu!
Nema svetih krava!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # AK: MOJE IDEJE, VAŠ NOVACDD 2023-02-06 12:58
Citat:
Munjevitom brzino reagirala je i na pitanje vijećnika Cavedonija o ispunjenju predizbornog obećanja besplatnog dopunskog osiguranja za sve umirovljenike. Na samoj sjednici mu je s dozom ironičnog predbacivanja kazala samo »radi se na tome«, a nedugo poslije sjednice, da umanji štetu od podsjećanja na neispunjeno obećanje na Facebooku je objavila status pod naslovom SASTANAK NA TEMU DNEVNOG BORAVKA ZA UMIROVLJENIKE popraćen s nekoliko fotografija.
Ali kad pročitaš šta je napisala vidiš da je to šuplja priča kao i sav njen izborni program. Piše "Nakon što je idejno rješenje budućeg dnevnog boravka za umirovljenike predstavljeno Ministarstvu rada i socijalne politike ... " jučer je u gradskoj vijećnici održan sastanak na kojem je županijskoj pročelnici za socijalnu politiku i mlade Dragici Marač i njenim suradnicima predstavljen navedeni projekt. To znači da radi po sistemu MOJE IDEJE, VAŠ NOVAC kako je najavila u predizbornoj kampanji. Obećala je da će njen izborni program financirati EU pa je zaposlila savjetnika da piše projekte za dobivanje novca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Dnevni boravak za umirovljenikegost 2023-02-10 12:51
Citat DD:
Citat:
Munjevitom brzino reagirala je i na pitanje vijećnika Cavedonija o ispunjenju predizbornog obećanja besplatnog dopunskog osiguranja za sve umirovljenike. Na samoj sjednici mu je s dozom ironičnog predbacivanja kazala samo »radi se na tome«, a nedugo poslije sjednice, da umanji štetu od podsjećanja na neispunjeno obećanje na Facebooku je objavila status pod naslovom SASTANAK NA TEMU DNEVNOG BORAVKA ZA UMIROVLJENIKE popraćen s nekoliko fotografija.
Ali kad pročitaš šta je napisala vidiš da je to šuplja priča kao i sav njen izborni program. Piše "Nakon što je idejno rješenje budućeg dnevnog boravka za umirovljenike predstavljeno Ministarstvu rada i socijalne politike ... " jučer je u gradskoj vijećnici održan sastanak na kojem je županijskoj pročelnici za socijalnu politiku i mlade Dragici Marač i njenim suradnicima predstavljen navedeni projekt. To znači da radi po sistemu MOJE IDEJE, VAŠ NOVAC kako je najavila u predizbornoj kampanji. Obećala je da će njen izborni program financirati EU pa je zaposlila savjetnika da piše projekte za dobivanje novca.
Ovo je slikovni komentar na temu ovog obećanja AK, njezine stranke i Devčićeve liste koja je pristala da provodi njezin izborni program.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ......Gost 2023-02-17 12:41
Citat DD:
To znači da radi po sistemu MOJE IDEJE, VAŠ NOVAC kako je najavila u predizbornoj kampanji. Obećala je da će njen izborni program financirati EU pa je zaposlila savjetnika da piše projekte za dobivanje novca.
Kamo sreće da AK radi po sistemu MOJE IDEJE, VAŠ NOVAC. Ali ona svojih ideja nema niti savjetnike koji bi joj bili od pomoći. Ona samo reagira na prigovore građana a onda odglumi da nešto radi :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Mjera (ne)uspjeha AKNN 2023-02-17 14:57
Citat Gost:
Citat DD:
To znači da radi po sistemu MOJE IDEJE, VAŠ NOVAC kako je najavila u predizbornoj kampanji. Obećala je da će njen izborni program financirati EU pa je zaposlila savjetnika da piše projekte za dobivanje novca.
Kamo sreće da AK radi po sistemu MOJE IDEJE, VAŠ NOVAC. Ali ona svojih ideja nema niti savjetnike koji bi joj bili od pomoći. Ona samo reagira na prigovore građana a onda odglumi da nešto radi :sad:
Za tri mjeseca AK će odsjediti polovicu svog drugog mandata gradonačelnice. Kažem odsjediti a ne odraditi jer umjesto da radi na ispunjavanju svojih izbornih obećanja ona se samo izmotava ili reagira na vanjske poticaje. Pa na radiju puno priča, a na fejsu puno piše, ali sve je to mlaćenje prazne slame. Zadnja objava [OTOKE UNIJE, VELE SRAKANE I SUSAK POVEZIVAT ĆE NOVIJA PLOVILA] nije rezultat njenog rada nego je iznuđena nezadovoljstvom građana malih otoka. A rezultat je nula. Obećanje ludom radovanje kao i cijeli njen izborni program. Piše, „Nastavno na ranije održane sastanke i posljednje zamolbe Grada Malog Lošinja po temi pomorske povezanosti otoka Unija, Srakana i Suska, jučer je u Rijeci održan sastanak na kojem sam se sastala s predsjednikom Uprave Jadrolinije Davidom Soptom i ravnateljicom Agencije za obalni linijski pomorski promet Paulom Vidović i njihovim suradnicima.“ Jaka stvar: Ona se s nekim sastala, sastala se radi „zamolbe Grada Malog Lošinja po temi pomorske povezanosti otoka“. A kao slučajno tu se našao i fotograf da ju snimi da može objaviti svoju sliku na fejsu kao jamstvo za uspjeh. Na kraju objave o sadržaju sastanka na kojem je dobila neka neobavezna obećanja piše: „Iako su potrebe i prava otočana na kvalitetan prijevoz i veće, vjerujemo kako je ovo dobar smjer u kojem želimo da se razvija naša pomorska povezanost“. Identična objava našla se i na fejsu gradske uprave.


Priliku za fotkanje iskoristila je i obilaskom Velog Lošinja s predstavnicima MO, Grada i Lošinj usluga „kako bi se na terenu dogovorile sve aktivnosti potrebne za realizaciju budućih i aktualnih projekata“. Najavila je „U idućim danima, obići ćemo sva mala mjesta i otoke te u suradnji sa Mjesnim odborima na terenu dogovoriti sve što će se urediti prije početka turističke sezone“.


Prije toga je objavila dugi status s naslovom [PROBLEM ŽIVOTA NA OTOCIMA U LOŠINJSKOM ARHIPELAGU] iznuđen nezadovoljstvom Unijana. Demagoški je odgovornost za te probleme prebacila na vanjske čimbenike, ali je istaknula da je više od 13,5 milijuna kuna uloženo u posljednjih 6 godina. Bahato ističe "Slobodno mogu reći da je u šest godina od kad vodim ovaj Grad napravljeno više nego ikad ranije". Istina, uloženo je, ali ona s tim nema baš nikakve veze. Za to zahvaliti treba vanjskim čimbenicima i drugim osobama. Slučajno se našla na poziciji pa se hvali tuđim projektima, tuđim novcem kao da su njeni. Ponovimo: kaže AK „Slobodno mogu reći da je u šest godina od kad vodim ovaj Grad napravljeno više nego ikad ranije“. Može ona to reći, možda tako i jeste, ali to bi bilo napravljeno i da je Grad vodio bilo tko drugi. Njeno poziranje za medije sigurno nije zaslužno za to.

Da divlje svinje haraju otokom njenih djedova je stara vijest. No čim su Cresani najavili lov na divlje svinje na njenom fejsu je je osvanuo status [ODRŽAN SASTANAK SA LOVAČKIM DRUŠTVIMA]. Pored ostalog piše da je Grad Mali Lošinj izradio Program zaštite divljači za razdoblje od 01. travnja 2022.god. do 31. ožujka 2032.god. kojim Grad stječe status lovoovlaštenika i mogućnost rješavanja problema divljači izvan lovišta odnosno u naseljima. Za dva mjeseca će biti godina dana od početka tog razdoblja, a sada saznajemo da je, kako piše, idući korak izrada i potpisivanje Protokola za provedbu radnji izlučivanja u sklopu Programa zaštite divljači „koji potpisuju Grad, sva navedena lovačka društva te nadležna Policijska postaja zbog korištenja vatrenog oružja u naselju.“ Zašto to već nije učinjeno?

A mi obični građani slobodno možemo reći da u šest godina od kad ona vodi ovaj Grad Lošinj nije postao prvi od 1000 otoka kako je obećala. Nije postao ni obećani "Grad za tebe", ako si običan građanin. Mjera njenog uspjeha je propast projekta Mrtvaška.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # U fokusu u laganja ...Gost 2023-02-26 20:50
Citat NN:
Prije toga je objavila dugi status s naslovom [PROBLEM ŽIVOTA NA OTOCIMA U LOŠINJSKOM ARHIPELAGU] iznuđen nezadovoljstvom Unijana. Demagoški je odgovornost za te probleme prebacila na vanjske čimbenike, ali je istaknula da je više od 13,5 milijuna kuna uloženo u posljednjih 6 godina. Bahato ističe "Slobodno mogu reći da je u šest godina od kad vodim ovaj Grad napravljeno više nego ikad ranije".
Napravljeno, ali ne njezinom zaslugom... Ali to je druga priča. Poziv Nove TV da govori o problemu vodovoda je odbila jer da se rad gradonačelnika ne ocjenjuje pojavom u medijima, ali na medijski raport istoj TV što dio otočana hoće da se odcjepi ipak se odazvala.


Nakon katastrofe s Ilovikom slučaj Unija ogoljava izborna obećanja Ane Kučić biračima malih mjesta kojima se razbacivala uoči zadnjih izbora

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # !!!AP 2023-02-26 22:02
prilog iz Dnevnika Nove TV
dnevnik.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Pila naopakoMama rodila morona 2023-02-27 04:22
Ha ha ha, evo je opet, na fejsu se hvali svojim neradom, svojim neznanjem, svojim propustima. Naravno, opet je adresa za žalbe negdje drugdje. Službe marljivo rade svoj posao. Bit će riješeno do kraja mandata, onog trinaetog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Bez srama u nove izborne pobjede!NN 2023-02-27 10:19
Citat Mama rodila morona:
Ha ha ha, evo je opet, na fejsu se hvali svojim neradom, svojim neznanjem, svojim propustima. Naravno, opet je adresa za žalbe negdje drugdje. Službe marljivo rade svoj posao. Bit će riješeno do kraja mandata, onog trinaetog.
A na svom službenom FB profilu bez imalo srama piše - citiram - Problemi su to koji su se gomilali desetljećima, i u prošloj i današnjoj državi. Mnogo se napravilo zadnjih godina, ali nedovoljno da bi se nadoknadilo propušteno. Za to je potrebno mnogo više! Ova žena nema srama. Današnjom državom desetljećima vlada stranka preko koje se i sama našla na vladajućem položaju. Tamo je od 2008. godine kad ju je tadašnji gradonačelnik Kapeli (HDZ) imenovao u Gradsko poglavarstvo da bi radila na projektima za dobivanje novca iz predpristupnih fondova. Tada se oprezno deklarirala samo kao "simpatizerka HDZ", a od novca iz EU nismo vidjeli ni centa. Kao takvu lošinjski HDZ ju je ipak kandidirao za dogradonačelnic u. To je bila u dva mandata sve do 2016. bez ikakvog posla i odgovornosti glumeći fikus. No kad je Kapeli imenovan za ministra postala je obnašateljice dužnosti gradonačelnika. Da bi se mogla kandidirati za gradonačelnicu od simpatizerke HDZ-a pretvorila se u tvrdu hadezejku. Tankom većinom je izabrana u prvi mandat, a nakon toga i u drugi, ali tek u drugom krugu.

Konačno se dala izabrati za predsjednicu Gradskog odbora HDZ-a Mali Lošinj. A sada - vidimo - na vlastitu stranku svaljuje odgovornost što je za Unije učinjeno "nedovoljno da bi se nadoknadilo propušteno".

Znači li to da se time distancira od HDZ-a vidjet ćemo uoči narednih izbora za gradsku vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # trla baba landiskriminirani građanin 2023-02-27 10:59
a eno strašni poduzetnik i veliki moreplovac IK je stao u obranu AK, pa priča o birokratskim problema pri kupovini broda ili aviona.
za kupovinu broda, vidimo da nema problema, eno ga stoji mjesecima vezan za rivu i gomila gubitak.
a što se tiče kupovine aviona, nije problem avion nego navodno pista, za koje ne postoji vlasništvo, iako je gradonačelnica dokazala da i sa tuđim vlasništvom zna raspolagati, pogotovo ako treba prodati Rusima.
a i inače se na ovim otocima sve radi samo u korist Rusa, i tu nikad nema problema, problemi su jedino kada domaćem stanovništvu nešto treba.
onda je nerješivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Nema da nemaDragi Aleksandar 2023-02-27 12:20
U čemu je problem oko kupnje aviona ?
Kad može dragi Aleksandar, valjda može i Grad na otoku njenih djedova !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Branitelj AKgost 2023-02-27 14:58
Citat diskriminirani građanin:
a eno strašni poduzetnik i veliki moreplovac IK je stao u obranu AK, pa priča o birokratskim problema pri kupovini broda ili aviona.
IK je ovlašteni branitelj AK. Zato mu je dopustila da kao profilnu sliku na fejsu ima grb Grada Malog Lošinja. Prema Statutu GML grb i zastava koriste se na način kojim se ističe tradicija i dostojanstvo Grada Malog Lošinja. Način uporabe i zaštita obilježja Grada Malog Lošinja utvrđuje se posebnom odlukom gradonačelnika, u skladu sa zakonom i ovim Statutom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Fokus na foliranjeDuje 2023-02-27 06:30
Citat AP:
prilog iz Dnevnika Nove TV
dnevnik.hr/.../...
Ta žena pravi budale od svih vas. Birali ste je pa neka vam bude :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Predugo je predugogost 2023-02-27 06:46
Citat Duje:
Citat AP:
prilog iz Dnevnika Nove TV
dnevnik.hr/.../...
Ta žena pravi budale od svih vas. Birali ste je pa neka vam bude :sad:
Predugo brate slušamo iste priče.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # previše sranjapreviše putra na glavi 2023-02-27 07:11
trebalo bi napraviti referendum o njenom opozivu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # BravoSc 2023-02-27 10:24
Ajmooooo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Anketa o narednoj izbornoj kampanjiČeper 2023-09-09 07:22
Citat Gost:
Prije toga je objavila dugi status s naslovom [PROBLEM ŽIVOTA NA OTOCIMA U LOŠINJSKOM ARHIPELAGU] iznuđen nezadovoljstvom Unijana. Demagoški je odgovornost za te probleme prebacila na vanjske čimbenike, ali je istaknula da je više od 13,5 milijuna kuna uloženo u posljednjih 6 godina. Bahato ističe "Slobodno mogu reći da je u šest godina od kad vodim ovaj Grad napravljeno više nego ikad ranije".
U HDZ-ovoj kampanji (za izbor zastupnika u Sabor) treba očekivati relativni oprez u pogledu najava i obećanja te punu predanost veličanju Plenkovića i njegovog dosadašnjeg nošenja s izazovima, kao i uzdizanje koncepta stabilnosti u najvišu političku i društvenu vrijednost. Borba protiv korupcije neće se spominjati, jer se u kući obješenog ne spominje uže. Tako piše jedan među HDZovcima nevoljeni, ali silom prilika trpljen list.
Što mislite o narednoj kampanji za gradsku vlast? Hoće li A K. sa svojim hadezejcima nakon dva mandata neispunjenih obećanja biti opreznija u najavama i obećanjima? Ili će se pouzdati u zaboravnost birača, naročito umirovljenika, i samo ponoviti stara obećanja? Koju "užad" neće spominjati? Projekrt Mrtvaška? 100 stanova po "jedinstvenom lošinjskom modelu stanogradnje". Novi Dom zdravlja? Vatrogasni dom? Sportsku dvoranu? Centar za more? Obnova zgrade bivše Carine ... Dodajte čega se još sjetite.
Nakon katastrofe s Ilovikom i slučaj Unija ogoljava izborno obećanje Ane Kučić biračima malih mjesta kojima se razbacivala uoči zadnjih izbora


Evo što je ispalo iz njenog fokusa na jedno od tih malih mjesta. Status na FB stranici Otok Unije:
Od danas je zabranjen prijevoz pasa tezih od 8 kg na katamaranu Kata.
Ta skandalozna , bezobrazna , jednostrana odluka uprave Jadrolinije dokazuje da im uopce nije stalo do otoka koje povezuju .
Sam odabir katamarana Kata je egzaktni primjer empatije prema otockom stanovnistvu , vikendasima i njihovom gostima .
Staviti katamaran bez prtljaznog prostora , bez dovoljnog broja sanitarnih cvorova , bez šanka , bez mogucnosti prijevoza bicikla na najduzu liniju na Jadranu je drsko i bezobrazno
A Vi koji ste na otoku sa kucnim ljubimcima tezim od 8 kg snalazite se kako znate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kandidatura kao životno pitanjeNN 2023-09-09 10:11
Citat Čeper:
Što mislite o narednoj kampanji za gradsku vlast? Hoće li A K. sa svojim hadezejcima nakon dva mandata neispunjenih obećanja biti opreznija u najavama i obećanjima? Ili će se pouzdati u zaboravnost birača, naročito umirovljenika, i samo ponoviti stara obećanja? Koju "užad" neće spominjati? Projekrt Mrtvaška? 100 stanova po "jedinstvenom lošinjskom modelu stanogradnje". Novi Dom zdravlja? Vatrogasni dom? Sportsku dvoranu? Centar za more? Obnova zgrade bivše Carine ... Dodajte čega se još sjetite.
Dio odgovora na ta pitanja ponudio sam komentarom # Bez srama u nove izborne pobjede!
volim-losinj.org/.../...
Napisao sam Citat:
A na svom službenom FB profilu bez imalo srama piše - citiram - Problemi su to koji su se gomilali desetljećima, i u prošloj i današnjoj državi. Mnogo se napravilo zadnjih godina, ali nedovoljno da bi se nadoknadilo propušteno. Za to je potrebno mnogo više! Ova žena nema srama. Današnjom državom desetljećima vlada stranka preko koje se i sama našla na vladajućem položaju. Tamo je od 2008. godine kad ju je tadašnji gradonačelnik Kapeli (HDZ) imenovao u Gradsko poglavarstvo da bi radila na projektima za dobivanje novca iz predpristupnih fondova. Tada se oprezno deklarirala samo kao "simpatizerka HDZ", a od novca iz EU nismo vidjeli ni centa. Kao takvu lošinjski HDZ ju je ipak kandidirao za dogradonačelnic u. To je bila u dva mandata sve do 2016. bez ikakvog posla i odgovornosti glumeći fikus. No kad je Kapeli imenovan za ministra postala je obnašateljice dužnosti gradonačelnika. Da bi se mogla kandidirati za gradonačelnicu od simpatizerke HDZ-a pretvorila se u tvrdu hadezejku. Tankom većinom je izabrana u prvi mandat, a nakon toga i u drugi, ali tek u drugom krugu.

Konačno se dala izabrati za predsjednicu Gradskog odbora HDZ-a Mali Lošinj. A sada - vidimo - na vlastitu stranku svaljuje odgovornost što je za Unije učinjeno "nedovoljno da bi se nadoknadilo propušteno".

Znači li to da se time distancira od HDZ-a vidjet ćemo uoči narednih izbora za gradsku vlast.
Od samoproglašene simpatizerke HDZ-a pa zatim članice stranke iz računa do predsjednice ogranka HDZ-a možemo očekivati svakakve političke akrobacije i nikakvu načelnost u borbi za samoodržanje. Nova kandidatura za gradonačelnicu joj je nužnost kao egzistencijalno pitanje. Očeva firma je propala, a ona je magistra ekonomije nakon desetak godina studija bez ikakvog drugog radnog iskustva osim statiranja u gradskoj upravi i politici. Ono malo radnog iskustva kod oca na naplati veza za jahte nije baš nešto :-| A godine idu ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # instagramuša.... 2023-09-09 11:15
a evo, kažu neki da će radno mjesto Ivane Troll uskoro biti slobodno, pa neka pokuša...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Predizborne lažigost 2023-09-09 18:40
Citat Čeper:
Citat Gost:
Prije toga je objavila dugi status s naslovom [PROBLEM ŽIVOTA NA OTOCIMA U LOŠINJSKOM ARHIPELAGU] iznuđen nezadovoljstvom Unijana. Demagoški je odgovornost za te probleme prebacila na vanjske čimbenike, ali je istaknula da je više od 13,5 milijuna kuna uloženo u posljednjih 6 godina. Bahato ističe "Slobodno mogu reći da je u šest godina od kad vodim ovaj Grad napravljeno više nego ikad ranije".
U HDZ-ovoj kampanji (za izbor zastupnika u Sabor) treba očekivati relativni oprez u pogledu najava i obećanja te punu predanost veličanju Plenkovića i njegovog dosadašnjeg nošenja s izazovima, kao i uzdizanje koncepta stabilnosti u najvišu političku i društvenu vrijednost. Borba protiv korupcije neće se spominjati, jer se u kući obješenog ne spominje uže. Tako piše jedan među HDZovcima nevoljeni, ali silom prilika trpljen list.
Što mislite o narednoj kampanji za gradsku vlast? Hoće li A K. sa svojim hadezejcima nakon dva mandata neispunjenih obećanja biti opreznija u najavama i obećanjima? Ili će se pouzdati u zaboravnost birača, naročito umirovljenika, i samo ponoviti stara obećanja? Koju "užad" neće spominjati? Projekrt Mrtvaška? 100 stanova po "jedinstvenom lošinjskom modelu stanogradnje". Novi Dom zdravlja? Vatrogasni dom? Sportsku dvoranu? Centar za more? Obnova zgrade bivše Carine ... Dodajte čega se još sjetite.
Mislim da će samo ponoviti ono što je kazala na video snimku prije izbora 2017.
"Obećali smo mnogo, a izvršili još više"
A bježat će od pravih novinara kao vrag od tamjana da joj neki ne postavi nenaručeno pitanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ako laže koza, ne laže rogabc 2023-09-10 12:20
Citat gost:
Mislim da će samo ponoviti ono što je kazala na video snimku prije izbora 2017. "Obećali smo mnogo, a izvršili još više" A bježat će od pravih novinara kao vrag od tamjana da joj neki ne postavi nenaručeno pitanje.
Zamisli užasa da ju jadnu neki novinar zaskoči vezanim pitanjem "A što ste to obećali pa ste izvršili, a što izvršili više od tog obećanog?" Jeste li primijetili da u toj predizbornoj floskuli Ana ne tvrdi da su obećano izvršili? Ona samo priznaje da su mnogo obećali. A ne kaže što su neobećano izvršili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ........gost 2023-09-10 15:44
Citat :
Mislim da će samo ponoviti ono što je kazala na video snimku prije izbora 2017.
"Obećali smo mnogo, a izvršili još više"
A bježat će od pravih novinara kao vrag od tamjana da joj neki ne postavi nenaručeno pitanje.
Treba učiti od šefa partije. On bezobraznim novinarima odbrusi kao jučer: Svugdje nam se dive zbog Schengena i eura, a vi pitate o Banožiću. A pitali ga o ministru koji si je smuljao stan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # ...hranitelj tuljana 2023-09-10 16:07
Citat gost:
Svugdje nam se dive zbog Schengena i eura, a vi pitate o Banožiću. A pitali ga o ministru koji si je smuljao stan.
Ne znam što mi je bizarnije. Ljudi koji tvrde da vole Hrvatsku i/ili da su katolici, a glasaju za HDZ ili ljudi koji tvrde da su ljevičari, a glasaju za SDP/Možemo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Samo kažem ...epp 2023-08-23 13:17
Kad je Plenković dolazio na vlast mirovina je iznosila 40 posto plaće. U programu "Vjerodostojno" , HDZ je 2016. obećao da će to dizati prema 60 posto. Sedam godina kasnije, od kojih je šest obilježio obilan globalni gospodarski rast, mirovina iznosi 38 posto plaće
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Samo ti kaži ...Muflon 2023-09-09 09:47
Citat epp:
Kad je Plenković dolazio na vlast mirovina je iznosila 40 posto plaće. U programu "Vjerodostojno", HDZ je 2016. obećao da će to dizati prema 60 posto. Sedam godina kasnije, od kojih je šest obilježio obilan globalni gospodarski rast, mirovina iznosi 38 posto plaće
Taj udarac na umirovljenički standard bit će na otoku Aninih djedova ublažen kad Ana naredi Žunićki da s onog "radi se na tome" počne plaćati dopunsko umjesto umirovljenika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Budi i ti zadovoljanRange 2023-09-09 10:32
Ali zato što ćete na hrvatskom nebu vidjeti kako lete Rafali, višenamjenski borbeni avioni s dva motora, koji imaju range da lete iz Zagreba do Alžira itd. on je jako zadovoljan. Pogledaj s čime je on još zadovoljan. Budi i ti.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 01.10.2023 16:33
  Bitne i nebitne stvari
  Kazna za vozikanje gradskim autom jeste nebitna stvar ali samo kad se usporedi s ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  T.R. 01.10.2023 11:06
  Nevjerodostojnost
  "Cime se vi bavite .. sta nemamo vecih problema koje treba rijesavat nego ste se uhvatli ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Zico 01.10.2023 08:00
  Hranitelju samoga sebe
  Ja samo znam da svaki put kad netko po imenu prozove Anu, ti skočiš na zadnje noge sa ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  asd 01.10.2023 07:05
  Tuljan kamikaza
  Braniš ju na način da rasprave o njenim propustima, demagogiji i lažima skrećeš na nebitno ...
   
 • Raznorazno

  Domoljub 30.09.2023 20:20
  Oj hrvatska mati
  Silovao pokćerku, dobio upola manju kaznu od minimalne jer je u ratu bio specijalac.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 20:13
  Na koga misliš?
  Tko to brani gradonačelnicu? "Uporno" bi značilo stalno, sigurno ima par citata, ili ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Zico 30.09.2023 19:31
  ...
  Jedino ti mogu reći do onaj koji kaže da nikada nije glasao za HDZ, a tako uporno brani ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 30.09.2023 18:22
  .....
  Rekao ti je i što sad? Tko si pa ti da bi tvoje "Nećeš mi ti govoriti što ću i kada ću ...
   
 • Fokus na rezultate

  gost 30.09.2023 18:12
  kad svatko ima pristup internetu
  Da bi takvu glupost netko mogao napisati na um može pasti samo idiotu. Jer to što ima palmi ...
   
 • Raznorazno

  NN 30.09.2023 17:34
  Šprajcov tečaj za uhljebe
  Tečaj za uhljebe: Što ste nesposobniji, bit će vam lakše i zaradit ćete više. I ne zaboravite ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 17:03
  Tko smo to
  Ja samo znam da je svaki komentar koji iz dana u dan skreće pažnju na prosječnu političarku ...
   
 • Fokus na rezultate

  hranitelj tuljana 30.09.2023 16:53
  ...
  Sad bi ti anonimni komentator koji se nazvao "Genov" napisao da ne vidi problem ako nestaju ...
   
 • Fokus na rezultate

  Nestajanje identiteta 30.09.2023 13:53
  Mjesto koje nije za život palmi
  Svjedoci smo jedne od najvećih kataklizma otočne flore koja netragom briše svaki spomen na ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Obezglavljeni tuljan 30.09.2023 13:32
  Iz daljine se bolje vidi
  Previše si se ti unervozio oko tih Aninih afera, i to kao netko tko kaže da nikada nije ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Čeper 30.09.2023 11:48
  Kratko i jasno
  Nismo mi svi kao Čazo, sretni korisnik gradskog lokala u centru gradao da joj se obraćamo kao ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 10:06
  Alles
  Evo ti gore prijatelj od gradonačelnice napisao "svi znamo što je radila ali nesmijemo ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 09:59
  Ako vašoj prijateljici Ani (zato ju i zovete Ana jer ste bliski) čije privatne poslove ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Vombat 30.09.2023 08:19
  Žalac, Rimac, kujac palac
  Samo da ne bi bilo 4 godine nečeg drugoga, kada Uskok istraži sve kaznene prijave i ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  NN 30.09.2023 05:49
  Treća sreća
  Čovjek vidi da je u dva mandata toliko naobećavala a nije ispunila pa smatra da joj treba još ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  MV 29.09.2023 17:31
  ???
  Jel ih pohvalila što su nedavno nestalu osobu počeli tražiti tek nakon 48 sati, kada je ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  MV 29.09.2023 17:28
  Futur treći
  Sada je počela održavati sastanke sa pojedinim grupama građana, sa grupom oko škvera, pa sa ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 29.09.2023 12:55
  MUP onaj, MUP ovaj ...
  Desilo se da baš nakon ovog komentara gradonačelnica na fejsu objavi "Svim našim djelatnicima ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Bepo 29.09.2023 11:06
  Prvi lošinjski milicajac
  A meni žao Ane što ima stranačke kolege i vijećnike ko što je Ivo Fabijanić. Purić piše da ...
   
 • Moralna pobjeda lošinjske oporbe nad gradskom vlasti

  hranitelj tuljana 29.09.2023 10:55
  ....
  Ne se uzrujavati. Sukob dvije HDZ frakcije, spretinija je pobijedila. Zajednica nije monolitno ...
   
 • Moralna pobjeda lošinjske oporbe nad gradskom vlasti

  g.ost 29.09.2023 09:59
  Vodovod
  USKOK-ov optuženik Lovro Kuščević dobit će novu funkciju, nadzirat će poslovanje bračkog ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  .... 28.09.2023 16:03
  plaćanje savjetnika
  Meni žao Ane. Na Vijeću obeća da će i isplate prema obrtnicima od listopada biti vidljive na ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 28.09.2023 14:22
  muda pod bubrege
  Vitez bez mača i lažni korektiv vlasti HDZ-a. Dva poslušnika napirlitane posvuduše.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Mrmo 28.09.2023 13:11
  Besmislena gradska vlast
  Ova gradska vlast je totalno za ku.ac. Sve što su trebali napraviti još u pluskvamperfekt u ...
   
 • Glavinjanje po bespućima zakonskih obveza

  gost 28.09.2023 12:58
  Zašto netko ne kaže gradonačelnici ....
  Priča o Aninom savjetniku poprima već komičan karakter. Prema izvješču na portalu otoci.net ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Vito 28.09.2023 12:47
  Sigurnost i povjerenje
  Čekaju li i oni u Dalmaciji 48 sati prije nego krenu u potragu za turistima koji su se u ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka