Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Priopćenje: ABH i suverenisti protiv EU

Korisnička ocjena:  / 44
LošeNajbolje 

votersDanas i sutra od 11 do 12.30 sati na Trgu RH, lošinjski ogranak Akcije za bolju Hrvatsku povodom predstojećih izbora dijelit će građanima letke zajedničke liste ABH/Jedino Hrvatska, liste hrvatskih suverenista, kaže se u priopćenju objavljenom u Novom listu.

– Kad već nismo uspjeli spriječiti štetan i nametnuti ulazak u EU, ABH legalistički namjerava nastaviti borbu za hrvatske nacionalne interese kroz EU parlament. Lista hrvatskih suverenista, lista br. 5 sastavljena je mahom od doktora znanosti, magistara i vrhunskih moralnih intelektualaca, među kojima je i naš sugrađanin dr. Ante Lauc, a cilja na sve lošinjske birače koji su na referendumu glasovali protiv ulaska u EU. Jedino svi predstavnici naše liste imaju potpisani ugovor kojim se odriču gotovo cijele, nemoralno visoke plaće europskih parlamentarca u korist financiranja kampanje za izlazak iz EU, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik lošinjskog ogranka ABH Dražen Šepl.

 

Komentari: 

040 # LISTA BR. 5Marijan ABH 2013-04-12 09:20
ABH i Jedino Hrvatska nisu sretni što su Hrvatsku uvukli u Uniju i da će se zalagati za što brži izlazak iz te Unije.
Ta Unija će nas pregaziti i politički i ekonomski i demografski, rekao je Bošnjak.
''Treba poslati jasnu poruku samoj Uniji da u Hrvatskoj još uvijek ima puno Hrvata koji ne žele biti u toj Uniji jer žele da Hrvatska bude samostalna.''
''Ta Unija u kojoj su trebali teći med i mlijeko, ta Unija se klima i raspada pred našim očima. Pogledajte što se događa u Grčkoj, Španjolskoj, Portugalu, susjednoj Sloveniji, Mađarskoj, a sada na Cipru na zahtjev Unije ljudima iz štednih knjižica otimaju ušteđevinu.''
''Ako nas tamo čeka blagostanje, kako to da oni ne žive u blagostanju?''- pita Bošnjak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
038 # LISTA HRVATSKIH SUVERENISTAKarlo 2013-04-12 09:25
'Želimo zastupati sve one Hrvatice i Hrvate koji su na referendumu zaokružili NE u Uniju, jer je važno da se čuje njihov glas', ističe Marijan Bošnjak koji predvodi zajedničku listu kandidata za Europski parlament Akcije za bolju hrvatsku i stranke Jedino Hrvatska.
- Svi naši kandidati za Europski parlament potpisali su ugovor da će, ako budu izabrani, iz bezobrazno visokih EU plaća, uzeti samo minimalan iznos potreban za život, a sve ostalo ćemo uložiti u kampanju za izlazak Hrvatske iz Unije. Mi smo mali narod a opasnosti su velike. EU će nas pregaziti politički, ekonomski i demografski. Upravo se zato zalažemo za što raniji izlazak Hrvatske iz Unije. Želimo zastupati sve one Hrvatice i Hrvate koji su na referendumu zaokružili NE u Uniju, jer je važno da se čuje njihov glas - ističe Marijan Bošnjak, povratnik iz Australije koji predvodi zajedničku listu kandidata za Europski parlament Akcije za bolju hrvatsku i stranke Jedino Hrvatska.
Bošnjak je u javnosti poznat kao autor knjige 'EU? Ne hvala!' i jedan je od najgorljivijih protivnika hrvatskog ulaska u Europsku uniju.
Tek sad smo spremni na članstvo kad smo bačeni na koljena
- Bilo bi vrlo štetno i za Hrvatsku i za demokraciju da svih 12 zastupnika u Bruxellesu budu poslušni eurofili, a da ne ode nitko od suverenista. Ako bismo samo preslikali rezultate onog skandalozno nedemokratskog referenduma, kada su se građani pod čvrstom medijskom blokadom izjašnjavali ZA ili PROTIV hrvatskog ulaska u EU, od 12 zastupnika, osmorica bi po toj računici mogla biti eurofili, a barem četvorica morali bi biti suverenisti. Nama u ovom trenutku u Bruxellesu treba barem nekoliko hrabrih i sposobnih suverenista koji mogu reći NE i koji bi odande hrvatskomu narodu govorili gorku istinu i samo istinu i na vrijeme
upozoravali na smicalice i opasnosti koje nam prijete. Istovremeno Uniji treba poslati jasnu poruku da ima mnogo Hrvata koji ne žele Uniju, koji ne će šutjeti i ne će dopustiti da Unija gazi i uništava Hrvatsku - kaže Bošnjak.
Ističe kako nam Europska nam unija poručuje da smo 'spremni za članstvo' te da smo 'ispunili sve kriterije i europske standarde' ali nama nije ništa bolje, nego živimo sve gore.
- Sada, sada kad smo na koljenima i kada jedva preživljavamo, sada nam poručuju 'Eh, sada ste spremni za članstvo'. Vanjski dug nam je preko 50 milijarda eura, nezaposlenost preko 375 tisuća, primanja i mirovine sve manji, cijene sve veće. 'Ali, sada, sada ste spremni', poručuju nam - sarkastičan je Bošnjak.
Suverenisti protiv eurofila
- Mi smo željeli i još uvijek želimo da Hrvatska ostane samostalna, ali, sada je jasno da će nas uvući u tu Uniju protiv naše volje, uz pomoć izmanipuliranog referenduma na kojem hrvatski narod nije mogao donijeti informiranu odluku. Referendum je bio obična prijevara. Iz državnog proračuna je financirana samo proeuropska strana, imala je otvorenu potporu medija, a Vladimir Šeks se prije toga pobrinuo za izmjene Ustava kako bi manjina birača mogla ukinuti samostalnost hrvatske države. I upravo se to dogodilo. Izlaznost je bila samo 44 posto i kada se sve zbroji, našu je samostalnost ukinulo manje od 30 posto birača - upozorava Bošnjak.
Smatra kako Hrvatima nije u interesu da političkim elitama koje su nas dovele tu gdje jesmo prepustimo isključivo pravo da govore u ime hrvatskog naroda.

- Ne smijemo prepustiti cijeli prostor eurofilima. Pokušat ćemo na svakom mjestu gdje to možemo, jasno i glasno govoriti da želimo biti samostalni, da smo u Uniju uvučeni prijevarom, da želimo čim prije izaći, i da tražimo novi pošteni referendum. Mi smo odlučili boriti se - odlučno najavljuje Bošnjak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
038 # LISTA BR. 5Marijan ABH 2013-04-12 09:28
NAŠI RAZLOZI PROTIV ULASKA U EU:
- Govore nam kako ćemo u Uniji sjediti za stolom za kojim se odlučuje. To je istina. Ali mi ćemo tamo samo sjediti. O nama će odlučivali drugi jer hrvatski glasovi neće imali težinu veću od težine statističke pogreške. Hrvatska će u Europskom vijeću i Vijeću ministara od ukupno 351 glasa imati samo 7 glasova. U Gospodarskom i socijalnom odboru Hrvatska će od 353 glasa imati 9 glasova. U Odboru regija Hrvatska će od 353 glasa imati 9 glasova. U Europskom parlamentu, koji će imati ukupno 764 zastupnika, Hrvatska će imati samo 12 zastupnika. A i oni će bili podijeljeni. HDZ i SDP će uglavnom glasovati u skladu sa željama
europskih stranaka kojima pripadaju. Dakle često će glasovati jedni protiv drugih.
- Gubitkom samostalnosti Hrvatska će izgubiti kontrolu nad svojim vanjskim granicama a pravo naseljavanja u Hrvatsku dobit će 500 milijuna Europljana. Znatno naseljavanje stranaca moglo bi trajno promijeniti demografsku i političku sliku u Hrvatskoj, pogotovo na hrvatskom Jadranu, gdje na svih 47 naseljenih otoka, po zadnjem popisu pučanstva, živi oko 130 tisuća stanovnika.
- Hrvatski poljoprivrednic i će biti osuđeni na propast i odumiranje. Nakon ulaska u EU morat će se sa svojim proizvodima natjecati na jedinstvenom europskom tržištu. Ali od Unije će dobivali samo 25 posto poticaja koje bi trebali dobivati. Umjesto 380 eura po hektaru, Hrvati će dobivali samo 95 eura. Hrvatska je nova članica, a nove članice puni iznos poticaja mogu dobiti tek nakon deset godina. Hrvatskoj će velikodušno biti dozvoljeno tu razliku isplaćivati sama iz svoga proračuna, ali će taj novac morati uzimati od zdravstva, školstva ili drugih potreba.
- Ako nas u EU čeka blagostanje, kako to da su Grčka, Irska, Portugal, Španjolska na koljenima, a drugi (Italija, Madžarska...) do grla zaduženi? Kako to da EU milijarde nisu njih spasile?
- Kada uđemo u Uniju, proizvodit ćemo još manje, uvoziti još više, cijene će postati europske, a plaće i mirovine ostat će hrvatske. Unija nam guši gospodarstvo i uništava radna mjesta, ali političke elite to ne vide.
- Ako ne uđemo u EU, kažu, 'ostat ćemo na Balkanu', ali ne kažu da ćemo, kada uđemo u EU, opet biti u istoj državnoj zajednici sa Srbijom kada i ona uđe, što je samo pitanje vremena. Kako može ulazak u zajedničku državnu zajednicu sa Srbijom biti u hrvatskom nacionalnom interesu? I to u zajedničku državnu zajednicu u kojoj se postepeno brišu unutarnje granice?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 0 # Zeleni: crveno svjetlo za pljačkuVerde 2013-04-12 09:46
Citat Marijan ABH:
NAŠI RAZLOZI PROTIV ULASKA U EU:

Vaši razlozi protiv ulaska u EU su nebitni u svjetlu činjenice da je ulazak izvjestan, te da se biraju hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu.
Citat:
Govore nam kako ćemo u Uniji sjediti za stolom za kojim se odlučuje. To je istina. Ali mi ćemo tamo samo sjediti. O nama će odlučivali drugi jer hrvatski glasovi neće imali težinu veću od težine statističke pogreške.
Ako je tome tako, postavlja se pitanje zašto onda ABH ističe svoje kandidate za EU parlament? Da tamo samo sjede?

Što se mene tiče, glasat ću za Zelene zajedno, jer će hrvatski zastupnici biti dio četvrte po snazi grupacije u parlamentu, a zalažu se za očuvanje prirodnih dobara svojih država i protive se privatizaciji prirode koja pripada svim građanima i sljedećim generacijama. SDP, HDZ, HNS, IDS i većina drugih kandidatskih lista guraju svoje kandidate kako bi u EU parlamentu lobirali za interese korporacija i za tu uslugu dobivali dodatne honorare uz već ionako visoke plaće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Zato štoFranjo 2013-04-14 17:23
ABH se kandidira za EU parlament zato da može imati otvoreni pristup u medijima koji nas više ne bi mogli ignorirati i zato da novce koje dobije iz EU parlamenta uloži ne kao drugi u svoj privatni džep nego u kampanju za što brži povratak hrvatske samostalnosti, odnosno izlazak RH iz EU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # Što nas stvarno čeka nakon 1. srpnja?Marijana Katalinić 2013-04-12 09:32
OBEĆANA ZEMLJA ILI ZLATNI KAVEZ?
Sve je više primjera zemalja Unije koje potresa ekonomska kriza: razni prosvjedi i negodovanja na ulicama, krenuvši od Slovenije, prema Italiji, Francuskoj, Španjolskoj, Portugalu, Velikoj Britaniji, Cipru i Grčkoj koja je već postala sinonim 'propasti'. Kakav život nas uistinu čeka u ovoj po mnogima 'rasklimanoj' zajednici naroda? Osim toga, postoji li mogućnost uspjeha i napretka, očuvanja nacionalnih interesa koji se ogledaju osim u ekonomsko – gospodarskom smislu i u onom socijalnom, kulturnom smislu i identitetu? Naš sugovornik, gospodin koji već 28 godina živi i radi u Austriji donosi nam iskustvenu sliku života u Uniji, te što Hrvatskoj ulaskom u Uniju predstoji. Osim standardnih pitanja koja su vezana za cijenu prehrambenih proizvoda, postavili smo i pitanja koja se tiču korupcije i 'zapadnjačkog' mentaliteta, te konačno hoćemo li se u kapitalističkoj utrci za ostvarenjem 'europskog sna' negdje usput u već oskvrnjenoj duhovnoj dimenziji čovjeka, izgubiti.
Unija (Austrija) vs. Hrvatska
Naš sugovornik, koji je po struci inženjer strojarstva, već 12 godina radi na rukovodećim mjestima. Kako kaže, ne postoji dio djelatnosti koji mu nije poznat kako u Austriji, tako i u Europi; kako u istočnoj tako i zapadnoj( prije Unije i sada). Ova usporedba, koja se temelji isključivo na dvije zemlje, a to su Austrija (EU) i Hrvatska, uzima u obzir mnoge elemente: mentalitet naroda i kulturu, stoljetne običaje, ali isto tako i činjenicu da je Austrija dugi niz godina članica Unije, dok Hrvatska ulazi upravo sada, kada Uniju potresaju nemiri, neredi i prosvjedi raznih vrsta, financijske krize pojedinih zemalja, rekordna nezaposlenost.. . Austrija danas se smatra jednom od najstabilnijih zemalja članica Unije koja pruža pristojan život svojim građanima. Nemiri i krize koje pogađaju ostale zemlje članice u ovoj zemlji još uvijek su nepoznanica. Postavlja se pitanje odakle ovakva stabilnost? Ona leži u efikasnoj podjeli državnih poslova, politici koja je omogućila dobru prilagodbu onoj vanjskoj, težnji kao očuvanju nacionalnih interesa i nemogućnosti vanjskih utjecaja da zadiru u unutrašnji suverenitet države. Svatko tko želi raditi, ima tu mogućnost. Stabilnost ovakvog sustava nije samo produkt sadašnje politike ili one unazad posljednjih 20 godina, već se radi o tradicionalnoj socijalnoj politici. Hrvatska, koja je utemeljena kao socijalna država, a ta ista socijalnost se ogleda kroz zdravstvo, školstvo, zaštitu radnika i mirovine, počinje gubiti svoj danak pred utjecajem neoliberalnog kapitalizma.

Postoji li mogućnost da hrvatski političari očuvaju osnovne interese hrvatskih građana ili ih povećaju? Nejasno hrvatsko političko vodstvo koje nas je do sada bez Unije dovelo do rekordne nezaposlenosti, nemogućnosti pristojnog i dostojanstvenog života zaposlenih, nezaposlenih, umirovljenih, mladih, postavlja nova pitanja. Koliko je primjer Austrije može biti primjenjiv na Hrvatsku? Naš sugovornik ističe: 'Za primijetiti je da Austrija koja je izmislila birokraciju i koja dobro funkcionira na tom načelu, uključuje i političare koji dobro razmišljaju što potpisuju; za razliku od njih naši političari su pokvareni, ne funkcioniraju i uopće ne razmišljaju kako je Hrvatska u jednom vrlo jadnom položaju. EU će nam raditi apsolutno sve što im padne na pamet, a kako je krajnji cilj identičan ostalim zemljama, možemo očekivati političko i ekonomsko uništenje zemlje u vrlo kratkom roku. Scenarij spavanja doktora i inženjera po parkovima uskoro će biti i naša svakodnevnica', pesimističan je naš sugovornik.
EU - zadovoljavanje osnovnih životnih potreba?
Hoćemo li napokon biti u mogućnosti da imamo dovoljno novca za zadovoljavanje osnovnih životnih potreba? Upravo je to ulaskom u Uniju obećavano: rast i napredak gospodarstva, smanjenje nezaposlenosti, kvalitetnije i jeftinije zdravstvo i školstvo,itd. Odričemo li se našega identiteta da bi 'nešto stavili između zuba'? Osim toga, koja je cijena austrijskog uspjeha?

Cijena svakodnevnih namirnica

Ulaskom u Uniju je najavljeno pojeftinjenje hrane. Mnogi trgovački lanci već trljaju ruke i najavljuju jeftinu i kvalitetnu europsku hranu koja je 'dovoljno' dobra s obzirom da je europska. Međutim, naš sugovornik ističe kako hrana u EU (Austrija) nema okusa ni života. 15.000 kemikalija koje se koriste u prehrambenoj industriji su na dnevnom meniju. Primjerice, jedna rajčica koju mi zovemo 'mesnatom' i miriši, u EU doslovce ne postoji. Okus jabuke, rajčice ili paprike je isti – nema ga. Jeftinija, ali neusporedivo lošija europska hrana već je počela preplavljivati hrvatske trgovačke lance. Razliku u cijenama procjenjuje od 30 do 50 posto. Uzmemo li u obzir posljednje zakonske izmjene, a vezane su za uvođenje novog zakona o poljoprivrednom zemljištu kojim će doći do okrupnjavanja zemljišnih parcela i ulazak krupnog kapitala u proizvodnju hrane u Hrvatskoj, pristojbe za bunare – usporedimo sa Bundenstagom i izglasavanjem da voda više nije temeljno ljudsko pravo, nacrtom zakona o strateškim investicijama, te GM hrani koja ne mora biti posebno označena u našim prodavaonicama, postavimo pitanje: hoćemo li imati dovoljno hrane i kakve hrane? Zdrave i prirodno uzgojene ili tretirane sa 15 000 kemikalija zahvaljujući kojima nastaju mnoge 'moderne' bolesti? Bez obzira na političko vodstvo Hrvatske ili Austrije, te bez obzira na stabilan sustav – čini se da određeni životni uvjeti ipak ne proistječu iz odluka političara. Koliki utjecaj će imati korporacije na naše živote, te je li od viška spomenuti kako veliki Monstanto upućuje prijetnje EU?
Automobili i bijela tehnika
Osim hrane, najavljeno je pojeftinjenje automobila i bijele tehnike. Naš sugovornik ističe kako cijena, ali isto tako i kvaliteta uređaja je u pravilu neznatna, te da je to nešto za što se ne smijemo 'hvatati' kao dobar argument našega ulaska. Dok se s jedne strane veselimo pojeftinjenju hrane, automobila i nekih uređaja, s one druge trebamo postaviti pitanje zašto je primjerice hrana tako skupa kod nas? Cijena ulaska, a tiče se naše slobode i suverenosti neusporediva je sa ovakvim argumentima. Kakva je situacija u posljednje dvije zemlje koje su ušle u Uniju, a to su Rumunjska i Bugarska: je li jednom doktoru znanosti iz Rumunjske koji spava u parku uopće važno ovakvo pitanje?
Smanjenje korupcije
Najavljeno je kako je borba protiv korupcije zapravo preduvjet za ulazak u EU. Dogovori 'ispod stola', politička kadroviranja i međusobni kompromisi su prilično prirodna slika u Hrvatskoj. Znači li da u EU nema korupcije? Afera Hypo koju neki procjenjuju na 44.7 milijardi eura osim što je povezana sa gotovo čitavim hrvatskim političkim vrhom, povezana je i sa austrijskim političkim kolegama. Prema nekim procjenama, upravo inozemna upletenost priječi u otkrivanju ove afere za koju je za sada optužen jedino bivši premijer Ivo Sanader. Naš sugovornik ističe kako je Austrija zadnjih nekoliko godina 'kuhala' zbog nekoliko afera što sa bankama, što sa političarima. Ističe kako sam proces nije adekvatno kaznio krivce: 'Sve je to relativno i Uniju takve stvari u biti i ne zanimaju. Takve poteze ionako rade vodeći ljudi države, a oni su svi marionete EU-a. Austrija taj problem ipak dosta konzekventno pokušava eliminirati, međutim i u Austriji postoje društva koja su nedodirljiva. Čini se da ovaj problem nema veze s Unijom. Unija nije niti riješila ni problem mafije u Italiji. Ništa se nije promijenilo niti u Grčkoj gdje su i dalje radili sto su htjeli. Grci su mislili kako su sve zeznuli i opljačkali EU, samo MMF sada traži novce natrag. Ja sam radio za jednu njemačku tvrtku ovdje u Zagrebu. U četiri godine nisam niti dogovorio, niti isplatio niti jednu proviziju, što je u jednoj EU zakonski određeni postupak. Tu se radilo o narudžbi ca. 200 uređaja godišnje. Za to vrijeme Grk nije prodao niti jedan jedini uređaj bez provizije?! Toliko o korupciji u EU.'
'Socijalu kakva je u Austriji mi možemo samo sanjati!
'Socijalu kakva je u Austriji mi možemo samo sanjati', ističe naš sugovornik i to iz više razloga. U prvom redu Austrija je jedna ekonomski snažna država. Mnogi rade sa dobitkom. Zatvoreni su interesni krugovi i tu Unija ne može dovoljno naštetiti. Tako je socijalni minimum u Austriji npr. jači nego u Njemačkoj. Mi to sve nažalost nemamo. Imamo ogroman nefunkcioniraju ći državni aparat koji je koječime zabavljen, donekle se nešto događa, ali bez ekonomskog efekta (povrata novca). Proizvodnja će nam u budućnosti sigurno biti još više ugašena jer Unija određuje koje se tvrtke moraju zatvoriti, a koje ne. To nema veze sa uspjehom istih. Ako je Uniji isplativije nešto uvoziti iz Kine i prodavati u EU onda to naše tvrtke sigurno neće moći proizvoditi. Biti ce zabranjeno.

Svjedoci smo kako zdravstvo i školstvo postaje sve više postaje privatizirano. Prešutnom metodom se sve više usvaja zapadnjački model prema kojem određujemo mogućnost liječenja ili školovanja ovisno o imovinskim mogućnostima. Naš sugovornik ističe kako je austrijski srednjoškolski program bolje koncipiran. Oni imaju višu školu raznih smjerova, koja je kao naša srednja samo što je petogodišnja. Iz tih škola izlaze ljudi koji su sposobni odmah nešto konkretno raditi i doškolovavanje traje kratko. Zato za neke zadatke širokog spektra nemaju takav pregled kao naši, ali ako su zainteresirani to mogu doraditi. Cjelokupan napor i trošak za školstvo je time mnogo efektniji i jetiniji; kako za sustav tako i za pojedinca. Privatizacija koja je se događala u poslijeratnoj Hrvatskoj u Austriji nije bilo. I danas imaju nekoliko velikih državnih tvrtki, a ako i dođe do privatizacije muljaža je gotovo isključena jer tu odmah 'padaju' glave.

Nema prosvjeda protiv GMO-a, problematičnih cijepiva, fluorizacije vode
GMO hrana, chemtrails, cijepiva, fluorizacija vode, itd. spadaju među tabu teme u Hrvatskoj. Hoće li se pitanje ovakvih tema promjeniti našim ulaskom u EU? Naš sugovornik ističe kako građani su EU-a o tome jako malo informirani; uglavnom uopće ne. Protiv GMO-a postoje određeni otpori, ali što se tiče klora ili flora u vodi, cijepljenja, aditiva u hrani, pesticida po povrću i voću ili chemtrailsa, gotovo apsolutno ništa. Nešto su bolje od Austrijanaca informirani Nijemci, ali kod njih nema nekih alternativnih pokreta. Što se cijepljenja tiče, austrijski liječnici ga ne preporučuju, ali su jos uvijek neka obavezna pa se ta prednost gubi. Čovjek koji se svjesno samo jednom cijepi problematičnim cijepivom i samo jednom, (nevažno je li dijete ili odrasla osoba) može dobiti mnoge zdravstvene probleme. U EU isto tako ne postoje informacije o mnogim globalnim problemima jer s obzirom na kvalitetu života, za njih je kako naš sugovornik ističe 'sve jedan lijepi vrt'.

Sloboda samo za one koji su spremni živjeti ispod mosta
Običnog hrvatskog građanina zanima koje da konkretno posljedice očekuje ulaskom u Uniju, te osim toga, što nam pruža 'europski svijet'. Naš sugovornik ističe kako je u tom sustavu čovjeku nametnuto mišljenje da je sretan zbog 'ostvarene' demokracije i tzv. slobodne volje. Međutim, u tom sustavu čovjek nema apsolutno nikakvu slobodnu volju osim individualne, ako je spreman živjeti ispod mosta. Ipak, oni koji 'plivaju' sa sustavom rade od jutra do sutra, automati su – ostvarivanjem dobrih rezultata pritisci postaju još veći, a čovjek još više biva primoran na neprestan rad. Konačni rezultat je čovjek koji je uništen prekomjernim radom, lošom hranom, izmanipuliranon zdravstvenom zaštitom. Većina stanovnika umire ubrzo nakon odlaska u mirovinu. Oni koji žive do 80 godina su oni koji se 'ne uklapaju' u sustav i 'liječe' se dok ih ne 'zatuku' nekom konačnom disfunkcijom vitalnih organa. Ljudski stav je najbolje opisan izrekom koja tamo postoji kao 'svakodnevnica' gdje se kaže; 'Ah on je takav, prijepodne mrzi sebe, a poslijepodne cijeli svijet!'. Postavlja se pitanje: na koji način se boriti protiv takvog sustava? On je tako perfektno pravno složen da čovjek kao individua nema nikakve šanse za borbu. Svako odstupanje se vrlo preciznom mehanikom kažnjava i po potrebi pravno ili fizički eliminira. Ljudi su tamo dobrim dijelom postali zombiji u pravom smislu, bez obzira na njihove kvalifikacije. Oni su jednostavno prazni i neupotrebljivi. Ako uđemo u Uniju, uvidjeti ćemo da nam ostvarenje cilja, a to je prosperitet zemlje, biti gotovo onemogućen; naročito uz političko vodstvo koje smo imali do sada. Austrija kao primjer EU-a može poslužiti kao predobro organizirana država. Međutim, je li pitanje zlatnog kaveza dobro rješenje kraj svih globalnih promjena? Na koji način će se postaviti prezadužena Hrvatska sa ovakvim političkim vodstvom? Hoćemo li gubitkom naših najvrijednijih resursa – vode, šuma i poljoprivrednih zemljišta, izgubiti ono jedino i najvrijednije što imamo? Možemo li u nekim dijelovima primijeniti uspješnu austrijsku politiku? Ili nas na kraju, ipak čeka slika jedne moćne Italije na čijem industrijskom sjeveru žive ljudi u industrijskim getoima, spavaonicama i to često od tvrtke, gdje dobivaju jelo i rade za bagatelu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
038 # NE U EUIvan Pepić 2013-04-12 09:40
Najmlađi sam i deveti na »Listi hrvatskih suverenista« koju čini koalicija Akcije za bolju Hrvatsku (ABH) i stranke Jedino Hrvatska, koji je rođen u najtežim danima Domovinskog rata, 27. kolovoza 1991. godine.
– Odlučio sam se kandidirati jer je Hrvatskoj u procesu pridruživanja učinjeno previše nepravdi. Hrvatska nije ni trebala ući u EU.
Ja sam euroskeptik i smatram da Hrvatska treba izaći iz EU i potom svoje odnose s europskim zemljama rješavati bilateralnim ugovorima. U slučaju da uđem u Europski parlament postupao bih u tom smislu. Uspostavio bih veze sa ljudima koji slično razmišljaju, primjerice šefom britanskog UKIP-a Nigel Farageom koji se zauzima da Velika Britanija izađe iz EU, rekao je Pepić. On tečno govori talijanski i francuski, dobro zna i engleski, a služi se i njemačkim. Student je politologije na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
401 # čitanje komitetskih proglasabesposličar 2013-04-12 09:42
Ovi komentari ABH-aovaca neodoljivo podsjećaju na Komitetske proglase SKJ. Ja koji sam bez posla zaista nemam vremena čitati tirade ovih ABH-aovaca. Sve mi više liče na nekakvu sektu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
041 # svaštaUvijek Vjerni Tebi 2013-04-12 10:41
besposličar, a da se pridružiš toj sekti možda bi bio pametniji, a ovako očito od dosade pišeš gluposti po portalima ....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # ali imašFranjo 2013-04-14 17:19
Ali zato imaš vremena djeliti neargumentirane komentare, bolje da si u to vrijeme tražio neki posao, no ulazimao u EU pa tamo za takve ima posla jer EU ima 26 mil. nezaposlenih..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # U EU ću predstavljati Hrvatsku, ali i LošinjANTE LAUC 2013-04-12 09:43
Dragi moji otočani,
Autor sam teorije o 5 kapitala (moralni, intelektualni, socijalni, fizički i financijski) i 5 institucija (crkva, znanost, gospodarstvo, politika i mediji) koju bi vrlo rado podijelio sa vama kako bi naša bogata Hrvatska podijelila svoje bogatstvo sa svima, a ne samo odabranima. Zamislimo 5 kapitala kao 5 prstiju lijeve ruke i 5 vrsta institucija kao 5 prsti desne ruke, sklopimo dvije ruke u molitvu i povežimo to kao prste na ruci za ostvarenje slogana Bog i Hrvati. Veliko bogatstvo naše Hrvatske spava u humanističkoj i tehničkoj inteligenciji Hrvata/ica.
Glasajući za mene (Lista 5, na10.mjestu) podijelit ćete moju filozofiju života da nam život može biti pjesma kroz molitvu, učenje, rad i ljubav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # EU guši hrvatsko gospodarstvo i uništava radna mjestaMarijan ABH 2013-04-12 09:48
''Zašto mislite da imamo skoro 400 tisuća nezaposlenih?'' -upitao je Marjan Bošnjak na Hrvatskom radiju tijekom predstavljanja liste ABH i Jedino Hrvatske.
''Pa zato što uvozimo apsolutno sve iz svašta iz Europske unije. Hrvatsko tržište je jako dobro za gospodarstva Austrije i Njemačke, ali nije dobro za hrvatske seljake i radnike.''
''Europska unija guši hrvatsko gospodarstvo i uništava naša radna mjesta, ali o tome nam eurofili ne govore'', rekao je Bošnjak.
''HDZ, SDP i Laburisti hrvatskom narodu o Uniji pričaju samo lijepe priče. Ako birači u Bruxelles pošalju barem nekoliko suverenista, od nas ćete čuti istinu, a ne samo lijepe priče.''
''Ali Hrvati nebi smijeli imati iluzija o EU parlamentu, jer to je uglavnom ukrasno tijelo koje ne donosi velike odluke. Velike odluke donosi Europska komisija, koja nije demokratski izabrana. Jedino bi moglo biti koristi ako bi u EP otišli suverenisti koji bi od tamo upozoravali hrvatski narod o opasnostima koje nam prijete'' -rekao je Bošnjak.
''Hrvatima u uniji prijete brojne opasnosti, o kojima političke elite ne govore. Jedna od tih je da ćemo opet biti u istoj državnoj zajednici sa Srbijom, kada i ona uđe u Uniju.
U međuvremenu Hrvatskoj prijeti raseljavanje mladih i naseljavanje stranaca, jer će, recimo, 60 milijuna susjednih Talijana dobiti pravo naseljavati Hrvatsku, ako to žele.
Kandidati ABH i Jedino Hrvatske, ako budu izabrani, zalagati će se za što brži izlazak iz Unije te za izgradnju jedne bolje, samostalne i snažne Hrvatske.'' –rekao je Bošnjak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # EUPAnte 2013-04-12 10:37
Citat ANTE LAUC:
Dragi moji otočani,
Autor sam teorije o 5 kapitala (moralni, intelektualni, socijalni, fizički i financijski) i 5 institucija (crkva, znanost, gospodarstvo, politika i mediji) koju bi vrlo rado podijelio sa vama kako bi naša bogata Hrvatska podijelila svoje bogatstvo sa svima, a ne samo odabranima. Zamislimo 5 kapitala kao 5 prstiju lijeve ruke i 5 vrsta institucija kao 5 prsti desne ruke, sklopimo dvije ruke u molitvu i povežimo to kao prste na ruci za ostvarenje slogana Bog i Hrvati. Veliko bogatstvo naše Hrvatske spava u humanističkoj i tehničkoj inteligenciji Hrvata/ica.
Glasajući za mene (Lista 5, na10.mjestu) podijelit ćete moju filozofiju života da nam život može biti pjesma kroz molitvu, učenje, rad i ljubav.

Citat ANTE LAUC:
Dragi moji otočani,
Autor sam teorije o 5 kapitala (moralni, intelektualni, socijalni, fizički i financijski) i 5 institucija (crkva, znanost, gospodarstvo, politika i mediji) koju bi vrlo rado podijelio sa vama kako bi naša bogata Hrvatska podijelila svoje bogatstvo sa svima, a ne samo odabranima. Zamislimo 5 kapitala kao 5 prstiju lijeve ruke i 5 vrsta institucija kao 5 prsti desne ruke, sklopimo dvije ruke u molitvu i povežimo to kao prste na ruci za ostvarenje slogana Bog i Hrvati. Veliko bogatstvo naše Hrvatske spava u humanističkoj i tehničkoj inteligenciji Hrvata/ica.
Glasajući za mene (Lista 5, na10.mjestu) podijelit ćete moju filozofiju života da nam život može biti pjesma kroz molitvu, učenje, rad i ljubav.

Na ovu temp snimio sam na Ritv u 20 minuta I poslao cu uskoro link
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # EUbbb 2013-04-12 14:19
Kanadske novine: 'Teško je vjerovati da se Hrvatska želi pridružiti EU'
'Teško je vjerovati da bi se ijedna zemlja željela pridružiti EU i prihvatiti euro s obzirom na trenutni ekonomski kaos koji je uzrokovao financijski kolaps Grčke, bankarsku krizu na Cipru i produženu recesiju u Španjolskoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji.', piše The globe and mail.
Autor: Z.S. Photo: ezadar.hr Utorak, 02 Travanj 2013 12:19

Kanadski The globe and mail objavio je članak pod naslovom 'Hrvatska ganja članstvo u EU unatoč kaosu'. Kanađani navode primjere Velike Britanije, Cipra i Grčke, zemalja koje danas žale što su članice Europske unije, dok 'bivša jugoslavenska republika' postaje 28. članica Unije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
331 # ex-Yu 92 EZLolo 2013-04-14 02:40
Jednom davno, tamo negdje krajem 80-ih, pričalo se po ex-Yu da će i Yu 1992. ući u EZ (danas EU). Pričalo se do 1991. Ostalo znate. Puno godina kasnije - evo nas tu gdje jesmo, i konačno - ulazimo u EU. Unatoč svim komama, skepsama, ABH-ima i sl. - ulazimo. Makar zadnji, na stražnja vrata, gospodarski devastirani - ulazimo. Ja slavim, moji frendovi slave - mi slavimo! Zašto? Jer ne želim samo "dobre zakone", već i njihovu provedbu, ne želim "balkanjerštinu " ("snaš'o se", "lopina je, al' prava", "pobrinuo se za svoje", "jami!" i sl.) već "europeštinu" ("svi imaju jednake šanse", "zakoni su da se provode", "poštivanje zakona se podrazumijeva" i sl.). Dosadašnje me iskustvo poučilo da su protiv Zapada oni koji na Zapadu nikada nisu ni bili, niti imaju pojma kako se tamo živjelo i živi. Poruka svim pravim i lažnim hrvatskim euroskepticima - dajte Hrvatskoj bar 10-ak godina "fore" da i mi možemo kao neke (stare) članice EU "kritizirati" tu istu EU. Do tada - molim vas, gospodo - šutite, jer ne znate o čemu pričate!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # lolo jugonostalgičar uMarija 2013-04-14 09:55
U pravu si Lolo Hrvatsku su pokrali svi dosadašnji na vlasti, ali to nije ništa spram lopovluka komunjara od 45. do 90.
Nego nisi argumentirano pobio niti jedan navod nas protivnika eu.
Svi sa liste ABH/JH, a i većina lokalnih ABH-ovaca, su pravi svjetski putnici i kvalitetno aktivno govore 4-5 svjetskih jezika, dok si ti Lolo najdalje otputovao do Kumrovca i Fažane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
341 # ABH - akcija brabonjaša Hrvatskeantifasist 2013-04-14 10:37
Citat Marija:

Svi sa liste ABH/JH, a i većina lokalnih ABH-ovaca, su pravi svjetski putnici i kvalitetno aktivno govore 4-5 svjetskih jezika, dok si ti Lolo najdalje otputovao do Kumrovca i Fažane.

Džabe vama govorenje 4-5 stranih jezika kad na hrvatskom brabonjate gluposti. Poput ove o putovanju do Kumrovca i Fažane čime očito pljuješ po antifašistima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 0 # @lolopionirka 2013-04-14 05:12
sve si dobro rekao..
meni je osobno jako žao što nismo ušli prije rata u eu..(milošević i tuđman su kategorički odbili,po svjedočenju gligorova)..
ja stvarno ne razumijem ni ove iz abh ni onu ružu,toliko pljuju po eu pa se onda guraju u eu parlament...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # pionirko, a di ti je štafetaTvrtko 2013-04-14 10:00
Pionirko, razlozi našeg pokušaja ulaska u eu parlament su dobro objašnjeni i samo trebaš do kraja pročitati. Stavljati znak jednakosti između Tuđmana i Miloševića mogu samo najortodoksniji četnici i partizančine.
ABH nije protiv Europe, nego protiv euROPSKE unije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 0 # tvrd,tvrđi,tvrt kopionirka 2013-04-14 19:53
uspoređivati jugu i eu mogu samo budaletine,povl ačiti paralelu između partizana i četnika može samo zatucana nacionalistička bijeda,a izabrati rat umjesto eu mogli su samo bolesnici...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # zatucana pionirkaTvrtko 2013-04-14 20:26
kaže zatucana komunistička bijeda i bolesnica...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # Kako bješePioniri 2013-04-14 21:16
Interesantno je da Goldstein u svojoj knjizi „ 1941. Godina koja se vraća“ ne spominje ni jednu od tih žrtava. Jedan fakt koji Goldstein i naši „antifašisti“ do dana današnjeg prešućuju jest dokumentirana čnjenica da se je deseti­ne tisuća bivših četnika borilo u parti­zanskim redovima i prije „masovnog“ prijelaza u partizane 1944. Samo od 16. studenoga do 8. prosinca 1942. iz knin­ske je općine na stranu partizana prešlo 660 četnika s oružjem.
Ti su „partizani“ likvidirali desetine tisuća ljudi u Hrvatskoj , Bosni i Hercegovini i drugdje. U jednom izvještaju štabu crnogorsko-sand žačkih odreda datiranom 28. siječnja 1942. Tito piše: „Četnička zvjerstva nadmašuju ona ustaška“. Ali paertizanske vođe Čolaković, Vukmanović, Vajner i Vujasinović u jesen 1941/42. druže se s četničkim poglavicama i ne samo da im ne pada na um potpisati bilo kakvu osudu njihovih zločina nego te iste četnike koji su pobili na desetine tisuća ljudi samo u istočnoj Bosni primaju u partizanske redove.
Dokumentirana je činjenica da su četnici i partizani vršili najmasovnije pokolje u toku rata. Četnici su samo od 5. veljače do kraja veljače 1943. do temelja uništili 47 muslimanskih sela u kotarima Priboj i Plevlje i pobili 9.200 ljudi od kojih 8.200 žena, djece i staraca.
Prema detaljnim podacima iz knjige „Krvna osveta“ u Bačkoj u Hrvatskoj je, naravno, prešućeno u svim medijima) partizani su u jesen 1944.po­bili 40.000 (četrdeset tisuća) članova mađarske manjine, napnmjer.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
294 # spamer!bolesnik- abh 2013-04-14 19:38
ja sam bolesnik iz abh, ja samo spamam.
kako ste naporni!!!!

dao Bog da ni sami za sebe ne glasate!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Tko nema argumente i ne zna, taj diskreditiraIvana 2013-04-14 20:23
U nedostatku činjenica i kvalitetnih protuargumenata ide se na najprizemniju osobnu diskvalifikacij u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
284 # %%%%%abh spamer 2013-04-15 12:29
Nešto zašutjeli ovi spameri iz ABH :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
222 # Nema predaje!ABH Lošinj 2013-04-16 09:01
I ovi izbori su pokazali kako je najvažnije dobiti TV prostor na nacionalnoj dalekovidnici , te dobra organizacija stranke i "poslušno" članstvo, ali i nadzor samih izbora. Dok smo mi angažirano radili na terenu, ne bi li što bolje informirali javnost, hDZ je potiho radio na "discipliniranj u" svoga članstva, odnosno svoje glasačke "mašinerije" (kao i svih onih koje su pozapošljavali i "zadužili"), ali i na ubacivanju svojih članova u biračke odbore. No, ne želim razloge za izborni neuspjeh tražiti u drugima. Za izborni neuspjeh krivi smo si sami jer smo mislili da je dovoljno što znamo da smo u pravu i da je istina na našoj strani. Je, jesmo u pravu, ali biti u pravu, biti na strani dobra, istine i biti najbolji nije dovoljno za izbornu pobjedu. U svakom slučaju, svaka škola se plaća, a mi smo sada puno naučili i izvukli važne pouke. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore i glasovali za našu Akciju. Glava gore, nema predaje! Svjetlo će na kraju pobijediti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Raščlamba farse eu (ne)izboraMladen Suverenist 2013-04-16 09:02
Dvadesetak posto izlaznika, a od toga 5 % "nevažećih" (bezvriednih) listića. Što to govori? Svakako, puno toga. Da narod u ogromnoj većini prezire Euniju, i / ili: da zna da mu glas ne vriedi ništa; da mu je svejedno tko će biti izabran; da ga oskudna kampanja i slaba medijska praćenost (kao i okolnost odvojenosti europskih od lokalnih izbora) nisu uspjele zainteresirati i privući; da predpostavlja kako je sve unapried režirano; da misli kako izbori nisu važni, a nadasve kako nisu slobodni i pošteni; da vjeruje kako se izborima ništa ne će promieniti, barem ne nabolje; da ne vidi na svim tim silnim listama dobrih, pravih kandidata; da predpostavlja kako im je stalo samo do eu-robske plaćice; da je lien i komotan; da želi liepi proljetni dan izrabiti za nešto pametnije; napokon i navlastito - da je narod već dobrano sit politike, barem one koja se sastoji od izbora i stranaka i parlamentarne demokracije i oligarhijskih klika što ih ona u redovitim razmacima postavlja i reciklira, te da više ne vjeruje nikomu i ničemu što dolazi od vladajućeg režima. Opetovana zamjetba vladajućih (bez obzira na stranku, vlast ili oporbu, rieč je o režimu) da je za skromnu izlaznost kriva odluka o razdvajanju euro-izbora od onih lokalnih ne odgovara na pitanje o malobrojnosti izašlih birača, nego tek na pitanje o tome kako bi ih se, unatoč odvratnosti koju osjećaju spram izbora, na njih ipak moglo lukavo prisiliti. Mala izlaznost, medjutim, svakako je povoljna za velike, etablirane stranke, s većom količinom sigurnih potencijalnih glasača. Time se može djelomice protumačiti i izostanak ozbiljnije predizborne kampanje; on velikima nije naštetio, malima naprotiv jest. Veliki broj pristaša desnice bojkotirao je izbore, ili izborne listiće uporabio na način da oni postanu bezvriedni. Time je ove izbore krivo protumačio kao izbore za ili protiv hrvatskog ulazka u EU. Medjutim, radilo se o tomu da nas, kada već moramo ući, tamo predstavljaju oni koji su jedini kadri zastupati hrvatski probitak time što odbacuju EU. Rieč je dakle bila o tomu da se pokuša nametnuti kandidate koji će EU rušiti iznutra (dakako, u sinergiji s našim europskim kameradima), i već i na taj neizravni način koristiti Hrvatskoj. Napokon, ovi izbori, već i stoga jer je na njih izašao tek djelić biračkoga tiela, ne predstavljaju izraz narodne volje, pa ni volje ovog i ovakvog, danas na žalost zavedenog, zaludjenog i manipuliranog naroda, nego rezultat puke manipulacije, izborne procedure i izravne podvale. Kako je i bilo programirano, i kako se moglo predvidjeti, u EU-parlamentu "predstavljat" će nas prokušani i pouzdani slugani novoga nam gospodara, čiji će jedini posao biti da, kao i do sada, anticipiraju gazdine zapovjedi dok ih ovaj još nije niti izgovorio, te da ih smjesta pokorno izvršavaju. Okolnost da je na ovim izborima oporbeni HDZ zabilježio nešto veći uspjeh od vladajućeg SDP-a tek još jednom potvrdjuje žalosnu zbilju: da te dvie pogubne stranke ritualno jedna drugu smjenjuju na izborima čim jedna od njih, na vlasti, razočara svoje birače, pa glasačka mašinerija drži da je spas u onoj drugoj, koliko god ona takodjer padala na izpitu dok obnaša vlast. Iluzija da je uviek bolja, da alternativu predstavlja, ona druga koja trenutačno ne vlada, da je dakle spas u uviek novim izborima, iako se njima ama baš ništa ne mienja, kobna je za hrvatski narod, koji se ne će osoviti na noge sve dok se ne oslobodi obje spomenute stranke. Inače će hrvatskog naroda, kao relevantne političke, ali i nacionalne veličine, nestati još i prie negoli te dvie stranke same od sebe konačno odumru. Najveća je nesreća za hrvatski narod u tomu, da njegova nacionalističko -državotvorna desnica već dva desetljeća ne uspieva stvoriti jedinstveni i jaki pokret. Da takav postoji, da osvježi, obnovi i osokoli hrvatski narod, svakako bi bez većih potežkoća pobjedjivao na svim tim izborima dok god ih još bude, pa tako i na ovim jučerašnjima. Hoće li sada HDZ dobiti vjetar u ledja te pobiediti i na predstojećim lokalnim izborima? Ili će HDZ-ov uspjeh mobilizirati njegova konkurenta da se bolje pripremi, te on odnese pobjedu u svibnju? Je li Milanović u prednosti sada kada se oslobodio Jakovčića, a prevrtljivku i oportunisticu Ružu Tomašić nametnuo Desnici kao vodeću figuru nacionalnog lagera? Karamarko je, uglavnom, pozvao da se veselimo ulazku u novu tamnicu, a Josipović izrazio uvjerenje kako će naši zastupnici tamo skrbiti ("brinuti"!) za Europu, ali i (!) za našu Hrvatsku. Leko je pak upozorio nove euro-parlamenta rce da tamo moraju govoriti hrvatski. Naivac bi to protumačio kao izraz ponosnog domoljublja i nacionalnog dostojanstva. Ali Leko je odmah objasnio da misli na nešto posve drugo: da naime narod treba razumjeti što to tamo govore oni koji ga predstavljaju. Vrlo važne stvari svakako. Staro je hermetičko pravilo: kako gore, tako dolje. U našem slučaju: kako ovdje (u Lošinju), tako tamo (u Bruselju). Ista demokratska klika, ista manjevriedna banda, koja samu sebe generira, reproducira, multiplicira, reciklira - a narod izdiše. Čestitam stranki s kojom sam išao na EU-izbore: da se nije našla na zadnjem (28), nego ipak na solidnom (9) mjestu. I zahvaljujem svakome od 1.52% vitezova koji su nam dali svoj glas. Naravno, nije našom krivnjom polučen ovakav sramotni rezultat. Uostalom, da je Ruža Tomašić išla sa svojom pravaškom frakcijom, ne bi ni ona pokupila više od parsto glasova, umjesto 60 tisuća. Ruža nije desničarka, nije ni pravašica, pa niti hadezeovka. Ona je sve to pomalo, kada joj se učini oportunim. Ili pak, zagovara vukovarsku ćirilicu, da bi joj se prvom prigodom uzprotivila. Upravo zbog te prevrtljivosti, mučno ju je bilo čuti kako odmah nakon izborne pobjede govori protiv dvoličnosti. A pobiedila je samo zahvaljujući glasovima većeg broja hadezeovaca koji još uviek dišu desno, pa su i Ružu doživjeli bližom od svojega predsjednika, vjerujući nedavnim Milanovićevim opisima Ruže Tomašić. HDZ svakako ima svoju desnu bazu, samo od nje nema fajde, jer izvan HDZ-a ona ne želi djelovati, a u HDZ-u nema ju tko povesti i izvući na površinu, a ona nema pameti i odvažnosti da sama nametne drugačije vodstvo. I tako smo se našli u absurdnoj situaciji da je ova osrednja i nesolidna osoba naizgled jedina prava predstavnica RH u EU, dočim za Željka Cvrtilu, Maria Maksa Slavičeka, Mladena Panjaka i još nekoliko pravih od početka nije bilo niti najmanjeg izgleda. Ali, izlazeći na poprište izborne lutrije s vrlo žestokom i domoljubnom frakcijom ABH, odaslali smo još jednom jasnu poruku protiv nakazne EU, uz dodatak da nas u njoj mogu istinski predstavljati samo oni koji ju nastoje srušiti. Borba protiv Europske unije, borba za Hrvatsku - nastavlja se! Ali ne ćemo uspjeti u toj borbi, i sve nam je uzalud, ako ne stvorimo jaki, jedinstveni državotvorno-do moljubni, demokršćansko-p ravaški pokret, te mu iznjedrimo snažnog, sposobnog, nepodkupljivog karizmatskog Vodju! Onih 80 % koji su rekli NE jučerašnjim izborima (koliko god to u ovom sklopu bilo možda i štetno), oni su naši, ako samo budemo htjeli i znali!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # EUaa 2013-04-17 01:44
ja ću ti ukratko : narod je u vrlo velikom broju, vrlo jasno dao do znanja što misli o političarima ..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
231 # Čestitke abhViseslav 2013-04-16 11:18
U aputnom iznosu abh je dobio 25 glasova na podrucju losinja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # HvalibabeEurofil 2013-04-16 19:50
Baš ste dosadni s ovom trakavicom od komentara. Ruža Tomašić je velika Hrvatica iz Kanade i nema pojma što je EU, ali zato dobro zna iskoristiti nezadovoljstvo osiromašenih Hrvata koji se boje da će nakon ulaska biti još siromašniji. Sve se vrti oko love, a ne oko domoljublja, shvatite već jednom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # (Ne) hrvatska ružaTvrtko 2013-04-17 08:37
Eurofilu, ne razumijem tvoj post i na što se on točno odnosi, jer koliko vidim ovdje nitko nije ništa pozitivno napisano o Ruži. Ipak, što se tiče ABH, Ružin HSP je jedini HSP kojeg ne podržavamo i koji nije s nama u koaliciji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ABH želi promijeniti lice politikeTvrtko 2013-04-17 08:31
Ovaj put se slažem s tobom "aa". ABH se i osnovao upravo s tom namjerom da promijeni lice politike te da u istu unese dušu, moral, poštenje i idealizam. Nažalost, naše poruke nisu doprijele do javnosti i to još uvijek nije prepoznato. Ipak, istina će pobijediti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # trgovinaEurofil 2013-04-17 09:40
U tome i je stvar. Pravaši su toliko raspršeni, da ih je sada Tomašićka sve medijski "progutala" i postala predstavnicom desnice u Hrvatskoj, svidjelo se to vama ili ne. Do toga je došla koaliranjem s HDZ-om, a znamo kakvu dušu, moral, poštenje i idealizam oni promoviraju. Sve je to politička trgovina - tebi dobra reklama i mjesto u EU parlamentu, a nama glasovi nezadovoljnih i uplašenih domoljuba i novi vjetar u leđa na lokalnim izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lokalniaa 2013-04-17 14:27
Usput,koje veze Ruža Tomašić ima sa Lokalnim izborima ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Gradonačelnica pod šljemom

  Dudek 26.05.2020 16:49
  Paranoja?
  Možda se uplašila da su Lešić i Mujagić (naravno, radi vlastitih interesa) obrlatili i ...
   
 • Korona kao lakmus papir

  gost 26.05.2020 15:24
  Trendseterica
  Ni bivši ministar Kuščević nije postupao legalno, ali sudeći prema bogatstvu koje je stekao ...
   
 • Politička nepismenost

  Čeh u japankama 26.05.2020 10:27
  Srbi, vratite se, sve vam je oprošteno!
  O tom preokretu kao božjoj kazni za bahate hrvatske turističke dionike i vlastodršce lijepo ...
   
 • Politička nepismenost

  Profesor Haračić 26.05.2020 10:06
  Poučak Andrina Maljevca, IDS
  Ovo si sročio prema tzv. Andrinovom poučku (IDS) u svezi pesticida za golf. Samo on je ...
   
 • Gradonačelnica pod šljemom

  Profesor Haračić 26.05.2020 09:50
  Kome treba borova šuma?
  Trol zvan "hranitelj tuljana" svojim sasvim očekivano (ironično?) intorniranim komentarom u ...
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  gost 26.05.2020 08:44
  Tribina završila svađom
  Jedna grupa je to pokušavala sazivajući građane na javne tribine, ali gradska vlast pod ...
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  kmet 26.05.2020 07:41
  A vrati se!
  O tome je već više posjetitelja ostavljalo komentare ali uzalud. Na otoku ne postoje ...
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  7 od 9 26.05.2020 00:12
  Promjena stanja na terenu
  Lako za Ruse - njihove apetite smo već apsolvirali. Čikat su već dobili bez po muke. Prostor ...
   
 • Gradonačelnica pod šljemom

  Nije bitno 25.05.2020 21:39
  Dostupna sugrađanima
  Toliko o dostupnosti sugrađanima...n ije dostupna ni da se javi na telefon,a pogotovo da ...
   
 • Gradonačelnica pod šljemom

  hranitelj tuljana 25.05.2020 21:21
  Ma...
  Pa dobro zar mora sve stati zbog par alepskih borova, štetne uvezene vrste ("alepski" u ...
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  gost 25.05.2020 20:09
  ! ! ! ! !
  Možda zbog naredne sjednice GV radi izrade i izmjena UPU-a za Ruse. Cirkus se nastavlja i s ...
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  Mentor 25.05.2020 19:37
  ?????
  pa kud baš sad?
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  Gost 25.05.2020 17:36
  Hvala ruskom spameru...
  ... što nas podsjeća na sinergiju u prostorno planskom kriminalu gradske vlasti.
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  CharlesPaise 25.05.2020 15:57
  ООО СМДscreen-led.ru
  светодиодный экран аренда светодиодного экрана светодиодный экран купить светодиодный экран ...
   
 • Politička nepismenost

  Pokrovitelj guštera 25.05.2020 15:30
  Ministarstvo kvalitetnih osmijeha
  Većina ozbiljnih država ni nema zasebna ministarstva turizma niti turističke zajednice.
   
 • Gradonačelnica pod šljemom

  Muflon 25.05.2020 13:40
  Tko to suflira gradonačelnici?
  Siguran sam da je provela savjetovanje sa zainteresiranom investitorskom javnosti. Koja joj ...
   
 • Gradonačelnica pod šljemom

  Profesor Haračić 25.05.2020 12:51
  Skinuta zaštita park šume Čikat?
  U najgore vrijeme pandemije korona virusa, kada smo sa strahom i na brzinu odlazili kupiti ...
   
 • Politička nepismenost

  Građanin 25.05.2020 10:52
  Ministarstvo kiselog osmjeha i gubljenja vremena
  Ovaj članak dokazuje da većina (75%) djelatnika u turističkim zajednicama ni prije korone ni ...
   
 • Politička nepismenost

  Ministrant 25.05.2020 08:42
  "Hrvatska diše turizam"
  Ministar turizma nije baš sretan sa mnom. Čini se da mu zagorčavam život u najnezgodnije ...
   
 • Politička nepismenost

  Gost 24.05.2020 21:42
  ###
  Total Croatia News je testirao kako revno hrvatske turističke zajednice, tih 319 ureda ...
   
 • Politička nepismenost

  ariel 24.05.2020 21:12
  sluga pokoran
  Dobila naputke iz Moskve pa naglo promijenila ploču.
   
 • Politička nepismenost

  LZ 24.05.2020 19:45
  Nakon izolacije Ferry free akcija
  Još nedavno se htjelo linčovati osumnjičene da krše samoizolaciju, a gradonačelnica zahtjevala ...
   
 • Politička nepismenost

  La La Land 24.05.2020 18:36
  being out of touch with reality
  Sjetimo se kakve mjere smo mi imali propisane dok smo kod nas imali dvoznamenkaste brojke ...
   
 • Politička nepismenost

  lako dokazivo 24.05.2020 18:01
  u laži su kratke noge
  Kamo sreće da je ovdje netko nešto slikao. U ovom članku nema originalnih fotografija ...
   
 • Politička nepismenost

  gost 24.05.2020 17:36
  Nije poluistina nego kompletna laž
  Kamo sreće da je to poluistina. Ovo je obična laž. Nikakvi novinari Newsweeka nisu pisali ove ...
   
 • Politička nepismenost

  Stayin Alive 24.05.2020 16:30
  Corona Party
  Balearski otoci u Španjolskoj gube zbog epidemije koronavirusa inozemne goste u nautičkom turizmu ...
   
 • Politička nepismenost

  DDPD 24.05.2020 15:35
  +++
  i.imgur.com/J0E1zfP.jpg (http://i.imgur.com/J0E1zfP.jpg)
   
 • Politička nepismenost

  hranitelj tuljana 24.05.2020 13:25
  Želim živjeti
  Mali podsjetnik da Lošinjani ne žive od proračunskih sredstava dodjeljenih udrugama. Lošinjani ...
   
 • Politička nepismenost

  respirator 24.05.2020 11:41
  Veseli me ovo dodatno otvaranje granica i mislim da će to svakako pridonjeti stišavanju pandemije i da će svaki dan biti još manje novooboljelih
  Ministar Cappelli najavljuje kontrolirani turizam. To znači da će turisti iz država u kojima ...
   
 • Politička nepismenost

  Karcinom 24.05.2020 09:21
  "Netko će dobiti koronu, a netko je neće dobiti"
  Hoće li vijećnik Andrino Maljevac sada i u korist popuštanje mjera protiv korone poslati ...