Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Otočani na nogama: Reducirat će se i isplative trajektne linije

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

valbiskaSmanjenje broja polazaka trajekata na linijama prema kvarnerskim otocima nema ekonomskog opravdanja, ali će imati golemi negativni učinak na kvalitetu života otočana - stav je većine čelnika otočnih samouprava na Cresu, Lošinju, Rabu i Pagu, izvještava Novi list

Prema prijedlogu Agencije za obalni linijski pomorski promet predviđa se redukcija broja polazaka na gotovo svim trajektnim i brzobrodskim linijama izvan turističke sezone, čime se kani uštedjeti 38 milijuna kuna državnih subvencija za putnički pomorski promet do kraja godine

Iako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još nije donijelo konačnu odluku o smanjenu broja polazaka, čelnici otočnih samouprava decidirano poručuju kako smanjenje broja polazaka na četiri sjevernojadranske trajektne linije ne dolazi u obzir.

Besmislen potez

Svoj čvrsti stav temelje prvenstveno na razmišljanju da bi slabljenje prometne povezanosti s kopnom imalo dalekosežne posljedice po otočno stanovništvo i gospodarstvo, što bi moglo rezultirati novim iseljavanjem s otoka, ali i na jasnoj ekonomskoj logici, budući da je riječ o četiri od ukupno svega pet profitabilnih trajektnih linija na hrvatskoj strani Jadrana.

– Reduciranje linija koje ostvaruju zaradu je besmisleno, jasan je creski gradonačelnik Kristijan Jurjako. Otok Cres povezan je s kopnom dvjema trajektnim linijama. Linije održava Jadrolinija, ostvarujući zaradu na objema, a potonja je i prošlogodišnji rekorder s 371 tisućom prevezenih vozila. I jedna i druga linija u 2011. godini ostvarile su rast, što Jurjako smatra dodatnim argumentom u obrani svoje teze o promašenom prijedlogu Agencije.

– Obje naše linije su među samo pet profitabilnih u Hrvatskoj pa ih nema smisla reducirati. Uštede se trebaju ostvariti, prvenstveno na linijama koje su prekapacitirane iz političkih razloga, a subvencioniraju se iz državnog proračuna, ali ne smiju se istodobno reducirati linije koje ostvaruju zaradu. Time se koncesionaru, u ovom slučaju Jadroliniji, ali sutra to može biti i neka privatna kompanija, ograničava mogućnost ostvarenja zarade. Trajektne linije, ne postoje samo radi zarade, nego radi omogućavanja boljeg života na otocima, pa držimo da je srozavanje standarda i povezanosti s kopnom nedopustivo, kaže Jurjako.

Njegov kolega iz Grada Novalje Ivan Dabo slično razmišlja, objašnjavajući kako bi gubitak stečenih standarda u prometnoj povezanosti otoka bez sumnje imao poguban učinak po otočane, ali i turiste i vikendaše i one koji su na Pagu samo u tranzitu.

Isključivo izvan sezone

– Pored svih poteškoća koje donosi život na otoku, dobra prometna povezanost Paga jedan je od presudnih čimbenika zamaha otočnoga gospodarstva, pa smo u ministarstvo poslali očitovanje da se ne slažemo s gubitkom standarda stečenog u posljednjih deset-petnaest godina. Reduciranje broja polazaka trajekata na liniji Prizna – Žigljen neće imati nikakav učinak što se tiče uštede, jer ta linija nije subvencionirana, ali će zato imati negativan učinak na otočno stanovništvo i naše goste. Bez obzira što je otok Pag povezan i mostom povezan s kopnom, velik dio stanovništva i turista gravitira trajektnoj liniji, a njome se koristi i velik broj onih koji putuju prema Dalmaciji, bez obzira na izgradnju autoceste, kaže Dabo, podsjećajući i na važnost trajektne linije Prizna – Žigljen za vrijeme Domovinskog rata, kada je ona bila jedina spona između sjevera i juga hrvatske.  

– Ta je linija spasila Hrvatsku. Ne tražimo da se ona zadrži u sadašnjem obujmu zbog stare slave i zasluga, nego zbog toga što ima dovoljno putnika i ostvaruje dobit, a istodobno je od presudne važnosti za otočno gospodarstvo i kvalitetu života njegovih stanovnika, ističe Dabo.

Predsjednik Gradskog vijeća Malog Lošinja Anto Nedić kaže kako dijeli mišljenje čelnika ostalih otočnih samouprava o štetnosti smanjenja broja linija koje otočanima život znače.

– Nama je trajekt sve. Ne putujemo trajektom iz luksuza i objesti, nego doktoru, radi posla i drugih obaveza. Mali Lošinj je najveći grad na otocima i jedno od najjačih turističkih središta i kao takav apsolutno mora biti kvalitetno povezan s kopnom, jednako kao i Cres, s kojim po pitanju trajektnih linija dijelimo istu sudbinu. Gradonačelnik i Gradsko vijeće će poduzeti odgovarajuće korake prema Ministarstvu kako bi spriječili ovakav prijedlog te argumentima dokazali kako je održavanje linije prema sadašnjem redu vožnje, ili čak s više polazaka trajekata na linijama Valbiska – Merag i Brestova – Porozina, u potpunosti opravdano, što uostalom dokazuju i podaci o ostvarenom prometu, kaže Nedić.

Iz Ministarstva mora poručuju kako se prijedlozi moguće racionalizacije odnose isključivo na izvansezonski red plovidbe u razdoblju od 1. listopada do 31. prosinca 2012. odnosno na smanjenje dnevnog broja putovanja pojedinih linija na kojima se bilježi smanjeni intenzitet prometa putnika, prilikom čije se izrade posebno vodilo računa da smanjenje nikako ne utječe na kvalitetu povezanosti i života na otocima.

Zamjenik ministra Zdenko Antešić kaže pak kako se oko cijele priče podiglo previše prašine jer će konačna odluka o eventualnom reduciranju pojedinih linija biti donesena nakon opširnih konzultacija s jedinicama lokalne samouprave i županijama na čijim područjima pojedine linije prometuju.

Rasprava još traje

– Uvažit ćemo sve opravdane primjedbe i prijedloge. Što se tiče trajektnih linija prema Cresu i Malom Lošinju, Rabu i Pagu, smatram kako ćemo postići zadovoljavajući dogovor za sve strane. Konkretno, smatram da na navedenim linijama neće doći do značajnijeg smanjenja broja polazaka, ako ga uopće i bude. Prijedlog Agencije je to što mu i ime govori – prijedlog, a o konačnom broju polazaka odlučivat će se nakon što se razmotre svi prijedlozi i očitovanja otočnih samouprava i županija kojima pripadaju. U javnosti se potpuno neopravdano stvara fama oko ukidanja linija, što je posve netočno, jer će se eventualno ukinuti neke nelogičnosti, poput istovremenih polazaka trajektne i brzobrodske linije prema istoj destinaciji, a tamo gdje se pokaže da ima mjesta za racionalizaciju izvršit će se korekcije broja polazaka linije, rekao je Antešić, dodajući kako je ministarstvo po tom pitanju već pokrenulo raspravu s većinom lokalnih i regionalnih samouprava.  

Zimski raspored

Prema prijedlogu Agencije broj putovanja na liniji Valbiska – Merag izvan turističke sezone bio bi smanjen sa 69 na 53 tjedno, a u predsezoni i posezoni sa 77 na 64 tjedno, a na liniji Brestova – Porozina u zimskim mjesecima sa 55 na 43, te u predsezoni sa 77 na 70.

Na liniji Prizna – Žigljen predloženo je smanjenje broja polazaka izvan špice turističke sezone s 83 na 62 polaska tjedno, što znači da bi iz voznog reda bio izbačen praktički svaki četvrti polazak. Za liniju Stinica – Mišnjak, što povezuje otok Rab s kopnom nije predviđeno smanjenje, osim što u prijedlogu stoji da treba razmotriti ukidanje noćnog polaska. 

(Marinko Glavan)

Komentari: 

0 0 # RegiranjaABH Mali Lošinj 2012-09-10 17:10 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tk 2012-09-10 17:14
Branko Mijić u Novom listu pod naslovom "Nitko nije otok" (novilist.hr/.../...) komentira:

Čim se ljetna romantika nesputanog odmora na tim turističkim oazama počne približavati kraju, a cvrčak svoju frulu i ditirambe zadjene za pas, počne svakidašnja jadikovka bodula kojima valja daleko od očiju i daleko od srca preživjeti do nove turističke sezone i novovjekih nomada koji će ih posjetiti. Povratak u osamu uvijek je bolan, a još bolnijom ga čine dodatna udaljavanja od kopna poput najave reduciranja broja trajektnih linija prema sjevernojadrans kim otocima, Cresu, Lošinju, Pagu i Rabu. Razlog je naravno providan, štednja, krpanje proračunskih rupa, ali i alarmantan budući da restrikcije slijede i za četiri od svega pet profitabilnih linija.

Dakle, potpuno neshvatljivo, država reže ne samo subvencionirane trajektne linije već i one koje joj donose profit i u koje bi poslovna logika nalagala još veća ulaganja za još veću isplativost što bi u konačnici smanjilo troškove izdržavanja ostalih. Upitno je i hoće li se papirnata projekcija uštede od 38 milijuna kuna državnih subvencija pokazati točnom, jer, iako to kratkoročno može srezati rashodovnu stranu proračuna, dugoročno ga može dovesti u propast.

N e čudi stoga pobuna gradonačelnika kvarnerskih otoka, jer ovakve mjere suštinski ugrožavaju kvalitetu života tamošnjeg stanovništva i izravno vode najgoroj pošasti koja ih može pogoditi, dodatnom iseljavanju. Ako nema mosta, ako nema trajekta, broda ili katamarana, nema ni života u vakuumu izmeðu dviju turističkih sezona. A ni turizma neće biti bez domaćeg čovjeka, njegovih domaćih proizvoda, navada i običaja.

Stoga bi se i brzopotezni rezači iz Banskih dvora prije nego što pošalju svoje nebulozne prijedloge lokalnoj samoupravi trebali očitovati o svojim strategijama i vizijama razvoja otoka i povratku a ne novom egzilu tamošnjeg stanovništva. Možda bi računica i projekcija onda pokazale da treba uvesti još više linija i plovila, ako već nemamo mostova, kojima bi graðani vezali svoje mjesto života ili rada za otoke. Zašto bi bilo nemoguće da netko živi u Rijeci a radi na Cresu ili, još bolje, stalno boravi na Cresu a radi u Rijeci, na Krku i svuda tamo gdje se otvore nova radna mjesta?

N aravno da prometna povezanost ne smije biti ideološki ili politički projekt, već ekonomski, kao što to iz Sarajeva poručuje predsjednik Josipović kada je Pelješki most, koridor, tunel ili trajekt, svejedno, u pitanju. No razvoj otoka i njihova populacija sasvim sigurno su važan dio od nacionalnog značaja za Hrvatsku i njihovu budućnost ne bismo trebali prepustiti kratkovidnim i kratkoumnim računovoðama trećeg platnog razreda državne birokracije.

Nijedan čovjek nije otok, sasvim sam za sebe; svaki je čovjek dio kontinenta, dio Zemlje, još je davno pjevao John Donne. Nažalost, nakon svega što su doživjeli, našim otočanima stihovi nisu i ne mogu biti utjeha. I zato oni ni danas ne pitaju kome zvono zvoni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # opstanakgraðanka 2012-09-10 18:16
što se dogaða u ovoj zemlji? svako malo nama otočanima uskraćuju ljudska prava a svi bi da žive od turizma! Ne znam da li je gospodi koja je ovakav prijedlog predložila jasno da nisu pogoðeni samo otočani koji žive cijele godine na otoku već i otočani koji i zimi povremeno borave na otoku i turisti koji dolaze izvan sezone!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-09-10 18:27
A gdje je naš gradonačelnik zar on nema što reći za Novi List , ili on baš i nije za pisane medije nas Gary je više za Tv !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Zdihan 2012-09-10 18:49
Mislim da je politika koja se vodi u Zagrebu, dobra.Treba štediti i treba se pripremiti za nadolazeću krizu koja je pogodila cijeli svijet.Po mom mišljenju trajekti bi trebali voziti iz Merga za Valbisku,prvi u 6,30 ujutro
i iz Valbiske za Merag u 18,15.Sve ostale linije bi trebalo ukinuti,jer nama otočanima trebaju samo te dvije linije,kada idemo na kopno i kada se vraćamo s kopna.Ostali ljudi nebi trebali dolaziti na otok jer i onako po zimi nemaju što raditi.Jednom davno smo znali otići u Trst u šoping a sada sjedneš za kmpjuter i nabaviš što ti srce želi tako da ja ne vidim potrebu za velikim brojem trajektnih vožnji.
Pored toga sve inspekcije koje bi doalzile na otok ne bi mogle preći s kopna na otok jer nebi imali trajekt,i tako bi naši privrednici mogli mirno spavati zimsi san.
Uostalom i gorivo svaki čas poskupljuje,pa bi i to bio jedan od razloga za štednju.
A kad smo već kod prometa i veza,mislim da bi trebalo predložiti ovima u Zagrebu da nam ukinu i televizijski program ili da ga smanje tako da možemo gledati samo Dnevnik u 19,30.
Tada bi Lošinj izgledao baš po ukusu mudrih političara iz Zagreba.Bili bismo konkurentni i usporeðivali bismo se sa Malim Srakanama.
Ovaj moj prijedlog bi mogao biti temelj za predizborni programABH(alba nija,bosna i nakon toga hrvatska).To ću predložiti na prvom sastanku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gost 2012-09-11 15:26
Vjerojatno sam blesav pa ne shvaćam kakve veze ima broj rentabilnih trajektnih linija s Agencijom za obalni linijski pomorski promet! Očigledno se radi o generalnom subvencioniranj u linija od strane države. Ovdje je jasno da se radi o igri na relaciji Država-brodari, tj. da se brodarima žele smanjiti subvencije. Nemojmo zaboraviti da brodari zimi trajektima prijevoze po nekoliko automobila dnevno i da im to netko podmiruje! Kad to ne bi bilo tako, radilo bi se o jednostavnim tržišnim relacijama, tj. "vozi koliko ti se isplati"!
Iskustva razvijenih zemalja ukazuju na potrebu unaprjeðivanja održivog razvoja otoka, jer nemojmo zaboraviti da razvoj otoka povećava i prihod u državni proračun! Malo elementarne matematike ne škodi!
Na primjer, u Švedskoj je prijevoz do većine otoka uz obalu besplatan. To je vrlo čest slučaj i u SAD (New York - Staten Island i sl.). Dakle, treba pažljivo birati korake, mjere i intervencije da se ne postigne suprotan efekt.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ....Arsen Lupen 2012-09-11 17:49
Gost ja te ne razumijem,što bi značilo da sam gluplji od tebe.
Ne razumijem dali si ti za državu ili za otočane.
Jer po elementarnoj matematici,ono što brodari skupe po ljeti ide u državnu kasu,mudrijaši popapaju za plaće,nešto pokradu,a na jesen otočani ko vas jebe.
Kada bismo mi tako promatrali,treb ali bismo tražiti od države da nam pomogne za preživljavanje zime na otoku gdje nema pasa,i gdje te nitko ne je be za suhu šljivu.
Ali ipak smatram da su na vlasti pametni ljudi koji gledaju na daleko i vide da ovakvi potezi pomažu otočanima.
Sve će biti u redu kada Rusi preuzmu vlast na Lošinju.Tada ćemo imati trajekte koji će voziti samo u jednom smjeru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # goSt 2012-09-12 01:40
upravo tako ! :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sandro 2012-09-12 11:39
Rusi će uskoro preuzeti Jadranku. Šolić će im to sve lijepo prodati, većinski paket mislim i što se čudite? Rusi, kinezi ili japanci. Nekako bi lakše naučio ruski jezik. Zato u Sveučilištu treba otvoriti učenje ruskog. Koja razlika, talijanski ili ruski. Meni je i jedan i drugi strani jezik. Talijani na otoku imaju neusporedivo veći prboj nekretnina nego Nijemci, Rusi i li Slovenci. I nikome ništa. Problem je što Hrvati nemaju love pa sve prodaju, rasprodaju, pa za to krive one koji kupuju, Albance, ruse i ko zna koga. Da, sve će biti prodano, sve. Kao u Omišlju. A što se trajekata tiče, ne trebaju nam, dosta je razbacivanja i hadezeovskog naslijeða, treba štediti. Na svemu, pa i na trajektima. Trošimo više nego što zaraðujemo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Čistunac 2012-09-12 11:44
Gledajte kako glavni urednik Novog Lista Branko Mijić piše: država ukida linije i roni krokodilske suze za otočanima. Da je to raðeno prije godinu dana pisao bi:hdz ukida trajektne linije otočanima. Bogati, sdp-a nema nigdje, jer je novi list bilten sdp-a
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Mići i veći trajektićiZabrinuti pješak 2012-09-12 16:03
Da ... trajekti su sve veći pa je sve skuplje da isti voze za 2-3 automobila, rješenje je možda da se uz ove velike trajekte nabavi po jednoj liniji i jedan manji, pa bi taj preko ljeta mogao pomagati velikima. ili pojačati liniju Stinica-Mišnjak , a zimi bi onda samo u slučaju lošeg vremena trebao uskočiti maxitrajekt. Ušteda bi i te kako bila vidljiva.
Ovo s besplatnim trajektom isto ima smisla, jer su nam županijske i državne ceste besplatne (u stvari plačamo ih kroz gorivo, ali ajde) pa bi tako i most i trajekt, kao dio državne ceste, trebao biti besplatan...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Mostic ili tunelicmoozeech 2012-09-12 16:09
Idealan trenutak da zatrazimo od drzave, i europske unije da nam sagrade mostic ili tunelic. Ako mogu kinezi imati most od 160km mozemo i mi od par kilometara...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ....EU 2012-09-12 17:34
Moozeech,ja se slažem.Odmah dodijelimo radove Radniku Križevci,Arsen GP KRK i Elektrovodi i rješili smo problem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vojnik 2012-09-12 19:45
Zar ne sjedi Gari u odboru Jadrolinije pa valjda je sad vojnik svoga grada, kad nije više HDZ-a jer njih je odje...... ili ti izdao nije više vojnik svoje stranke mada u jadroliniji je bio po pitanju HDZ-a ma tko tu koga jeb.... uglavnom najeb.... su otočani kao i uvijek....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Hadezeovac 2012-09-13 08:57
Oprostite vojniče,ali tko je taj Gari?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Neka se štedi na poslovanju brodara, a nNovi List 2012-09-14 16:58
RIJEKA Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati podržat će nastojanja otočnih zajednica da se održi jednak broj putničkih brodskih linija kao i dosad, jer smatramo da bi eventualno rezanje dovelo do smanjenja kvalitete života na hrvatskim otocima. Racionalizacija linija neće dovesti do bitnih ušteda za hrvatski proračun, već smatramo da je rješenje njihova optimizacija, i to bez smanjenja razina usluge. Uštede se trebaju tražiti u poslovnoj politici brodara i njihovom pristupu poslovanju, a ne nauštrb stanovnika otoka – izjavila je jučer šefica primorsko-goran skog HNS-a i predsjednica saborskog Odbora za pomorstvo i promet Nada Turina-Ðurić.
Iako je HNS strateški partner u Vladi, njihovi čelnici ipak se protive principu po kojem se promatra profitabilnost poslovanja svake pojedine linije, ne uzimajući u obzir širi kontekst njihova značenja za otočko stanovništvo.
»Većina brodskih putničkih linija podkapacitirana je tijekom turističke sezone te prekapacitirana izvan sezone. Stoga se zalažemo da se izrada voznih redova temelji na jasnim parametrima i čvrstim pokazateljima: statistici prevezenih putnika i vozila prema mjesecima i prema danima, dinamici prevezenih putnika ivozila unutar jednog dana te kapacitetu i brzini broda na liniji. Primjerice, uštede se mogu ostvariti korištenjem brodova uz zadržavanje jednake razine usluge – optimiziranjem sezonskih linija i prebacivanjem kapaciteta na linije koje otočani znatno češće koriste izvan sezone«, kaže Turina-Ðurić.
Takoðer, kako ističe, uštediti se može i promjenom broda koji plovi na odreðenoj liniji jer je jasno kako jednako velik brod ne treba održavati liniju u sezoni i izvan sezone.
– Restrukturiranj em poslovanja brodarskih tvrtki u državnom vlasništvu, kontrolom troškova svih procesa u njihovu poslovanju i promjenom pristupa osnovnim segmentima brodarskog posla može se u kratkom vremenu postići znatna ušteda sredstava iz državnog proračuna, a da se istovremeno ne zagorča život stanovnicima naših otoka – kažu u HNS-u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ministarstvo opovrgnulo napise ...tk 2012-09-15 13:39
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture opovrgnulo je medijske napise o ukidanju pojedinih trajektnih i brodskih linija na uštrb kvalitete života otočkog stanovništva, navodeći kako je riječ o špekulacijama i pogrešno tumačenim činjenicama, te ističući da je u svim obalnim županijama u tijeku javna rasprava o prijedlogu izmjena redova plovidbe za zimsko razdoblje.

U jučerašnjem priopćenju Ministarstvo podsjeća kako je, zajedno s Agencijom za obalni linijski pomorski promet, još u svibnju pokrenulo široku javnu raspravu u svim obalnim županijama o prijedlogu izmjena redova plovidbe za zimsko razdoblje i to na pojedinim linijama gdje se konstantno u zimskom razdoblju bilježi izrazito smanjena potreba plovidbe.

"Javna rasprava se kroz radne, okrugle stolove vodi s predstavnicima vlasti županija, gradova i općina, s predstavnicima gospodarskih komora te brodarima. U svibnju je održana u Primorsko-goran skoj županiji, u lipnju u Dubrovačko-nere tvanskoj, ovaj tjedan u Zadarskoj i Šibensko-kninsk oj županiji, a za splitsko plovno područje rasprava je najavljena u petak, 21. rujna, u Splitu", navode iz Ministarstva. Dodaju da su graðani, posebice stanovnici otoka, takoðer pozvani da se u raspravu uključe primjedbama i prijedlozima putem svojih predstavnika.

Tijekom proteklih mjeseci u Ministarstvo i Agenciju pristiglo je više od 50 prijedloga, od kojih je velik dio usvojen i nacrt prijedloga u skladu s njima revidiran."Isto dobno, velik dio prijedloga koje su dali predstavnici regionalnih i lokalnih vlasti takoðer je ukomponiran u nacrt buduće Odluke o državnim linijama subvencionirani h iz državnog proračuna", stoji u priopćenju.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture naglašavaju kako je cilj rasprave "osluhnuti stvarne potrebe lokalnog stanovništva, uz uvažavanje specifičnosti i jedinstvenosti koju posjeduje svaki naš otok i njegovi žitelji". "Cilj revidiranja postojeće Odluke o državnim linijama u obalnom linijskom prometu je i uspostava takvog linijskog prometa koji će odgovarati i zadovoljiti stvarne potrebe stanovnika u zimskom razdoblju budući sve analize prometa pokazuju izrazito smanjene potrebe".

"Time bi se", napominju, "postigla i racionalizacija u pomorskom obalnom prometu, ali nikako na štetu kvalitete života stanovnika".

"Dakle, nije riječ o nikakvoj odluci o ukidanju linija. Rasprava se vodi o usklaðivanju broja putovanja na pojedinim linijama gdje se bilježi smanjeni intenzitet putnika izvan sezone. Primjerice, trajektna linija Zadar-Preko koja inače ima vrlo gustu frekvenciju, smanjila bi eventualno jedno putovanje, ono u ponoć, čime bi posljednji trajekt za Preko ostao onaj u 23 sata, što je i prijedlog lokalnih vlasti. A otvorena je mogućnost i da to putovanje u ponoć ostane vikendom".

"Napominjemo, svi argumenti, prijedlozi i mišljenja oko usklaðivanja plovnih redova se uvažavaju te će se u skladu s njima i donijeti konačna Odluka o državnim linijama", zaključuju u priopćenju iz Ministarstva pomorstva.

Link Text (poslovni.hr/.../...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SlagalicaPinki 2012-09-18 16:24
Sindikat pomoraca putničkih brodova traži smjenu uprave Jadrolinije, jer da se gotovo svi poslovi dodjeljuju riječkoj tvrtki Inmel pa Jadrolinija za popravak 17 stolica plaća 50 tisuća kuna, a u isto vrijeme se štedi na posadi koja na ljeto ima pravo tek na litru i pol plaćene pitke vode. Pet ugovora Jadrolinija je potpisala s Inmelom, tvrtkom u kojoj su odgovorne osobe i vlasnici Josip Volarić i Zoran Mužić. A Zoran Mužić je, inače, sin Vinka Mužića, direktora brodogradilišta u Lošinju u kojem Jadrolinija godinama obavlja remonte svojih brodova.
Link Text (novilist.hr/.../...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-09-18 18:44
Kupio tata sinu skladište u Rijeci i otvorio mu firmu u Rijeci. Pomogao kum Slavko i sve ide kao što je ipšlo prije samo nije više Elektromehanika nego Inmel. Promjenilo se samo ime firme. Sisanje Jadrolinije se nastavlja ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Inmellp-Inmel 2012-09-18 23:27
Tati pink panteru? Nije dosta što je sve oteo od Lošinjske plovidbe, svi koperanti su snjime u dilu ili kako se narodski kaže ima pinku od svakog računa, tako da je i svog sina uključio u biznis: kradi, laži i otimaj to ti i otac radio . Mi iz škvera znamo da su naši koperanti najbogatiji obrtnici... A i brat Tarcizio nije ništa bolji, i on je slao račune za radove koje nije izvodio za LP
ili je to naplačivao nekretninama ili dionicama ? Dva brata Mužića se počeli takmičiti tko ce kupiti više i tko ce napraviti više, pogledajte samo od čega su počeli a sada koliko toga imaju sa prikazanom mizernom plaćom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Imel pa ne imel 2012-09-19 11:19
Pa i nije u redu da se tako posluje,ali Vinko Mužić je zaposlio svoga sina i daje mu poslove što je ispravno.I ja bi zaposlio svoga sina da mogu,a što je učinio gospodin Sarić u Lošinju.Zaposli o je sve što je došlo iz Bosne i to po babi i po stričevima.A gospodin Mužić je ipak zapošljavao ljude koji su sa otoka,za razliku od Sarića koji je pozapošljavao ljude kojima je Lošinj bio samo odskočna daska iz Bosne preko Lošinja pa do Zagreba.Ono što ne valja u Zagrebu ostalo je na Lošinju.
VINKO NEDAJSE.Jesi za je ban ali naš si.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ne klepeći nanulama 2012-09-19 12:15
Malo malo pa netko piše da Sarić zapošljava Bosance u Lošinju a kad pitaš koji su to ljudi i gdje su zaposleni nema odgovora. A druga je stvar šta ima poslova koje Lošinjani neće da rade i kad im se ponudi. A to što Vinko daje poslove svome sinu nanosi štetu ne samo radnicima lošinjskog škvera nego i malim dioničarima. U tom dilu na liniji Škver-Inmel-Jad rolinija korist imaju Vinko i njegov sin, a na kraju to sve plaćamo mi mali ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # XM 2012-09-19 23:37
Nije problem tko je koga zaposlio nego je problem što oni koji su zaposleni ne rade svoj posao ,a tu možemo uvrstiti veći dio gradske uprave,namješte nike inspekcije i redare. Radna mjesta se množe po kriterijima rodjaka ,kumova i ljubavnica a efikasnost je na nuli i zbog toga tonemo. Situacija je vrlo loša ali još me više brine što ne postoji ni bolja alernativa. Oporba uredno suraðuje ,dijeli profite od gradske imovine i ne poduzima ništa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # veloselac 2012-09-20 10:19
Zbog naše lošinjanske nesposobnosti izmišljamo vanjske neprijatelje. Jednom su to Šiptari, drugi puta Bosanci, treći puta Srbi pa Rusi, a zapravo smo mi domaći najproblematičn iji. Pogledajte koga zapošljavaju upravo domaći ljudi. Tko radi u škveru, Jadranci, lokalima i manjim poduzećima? Koliko je lošinjanskih familija posvaðano izmeðu sebe. U ovom gradu su i braća zakrvila, a mi lošinjani pričamo o nekima izvana. Poporičajte malo s gospodinom Ivom Sokolićem on vam sve te relacije zna. Nažalost, nije riječ ovdje o fureštima, nego o nama otočanima koji smo se i prije nego su furešti došli na otok ratovali izmeðu sebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-09-20 10:51
Poštovani, molim da ne koristite riječ "gospodin" i ime "Ivo Sokolić" u istoj rečenici. Hvala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .... 2012-09-20 12:06
Komentira,Ivić Žuti je legenda.Jači je i od Sarića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..GV 2012-09-20 19:18
Andrino Maglievatz jučer nije bio na sjednicu Gradskog vijeća,jer nije znao kako glasati po točki za Poljanu-šetnica .Konzultirao se sa svojima(HDZ) i kad je shvatio da mora glasati protiv svoje volje,pobjego je u Trst.
Sramota.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # luka 2012-09-21 09:36
Istina je i Petar Goleš je u HDZ-u, samo je formalno u SDP-u. Dobro su se posložili. I Rudi Ivković je dobio zadatak od HDZ stratega da glumi oporbenu situaciju i odvuče razočarane, za što ima s HDZ-om potpisan ugovor, pa mu je izmeðuostalog zadaća da što žešće i češće napada vlast, a poslije izbora su opet zajedno. Nije niti Rudi na vrbi svirala. Dosta je glumatanja Rudi. Radiš za HDZ i Cappellija. Svi to znamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Od luka mi je muka 2012-09-21 17:26
Luka znam te,ti već godinama radiš za UDBU.Radio si i do 1990.i nemoj misliti da su ljudi blesavi.Dobio si zadatak od HDZ-a da pokušaš skrenuti pozornost jer se bojite Rudia.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zaustavite ReuterTerzo 2012-09-21 20:00
Dobar je ovaj koji ime pretvara u poslovicu (Imel pa ne imel). Kad je htio skrenuti njemu opasnu temu o Vinku Mužić i njegovom sinu a koja priča bi se mogla gadno proširiti podmetnuo je po tko znak koji put ničim utemeljenu priču o Sarićevom zapošljavanju Bosanaca u Malom Lošinju. Prema podvaljenom konceptu manje je zlo kad je ugledni lošinjan lupež nego je to zapošljavanje Bosanaca u Lošinju. Imal pa ne imel, uskoro će izaći još zanimljivih priča koje želiš zaustaviti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # R. Franck 2012-09-21 20:26
Terzo, a je li to priča o još jednom Mužiću koji je kupio 40.000 m2 a uknjižio se na tuðih 40.000 m2 (od kaznenih prijava ga spašavao pop iz Trsta) pa na tom terenu planira graditi kamp koji će mu ucrtati pajdaši u županiji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Franck za petamaMužići naprijed 2012-09-21 23:43
Pajdaši iz Županije vec su ucrtali kamp, Tercizio Mužić je platio (koliko) za izraditi plan za kamp kod Valuna, to piše novosti grada Cresa. Kada ce poceti ureðivati kuču koju je kupio kod stare milicije odnosno ville Perle, za svog sina koji je i dalje postanar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Losinjan 2012-09-22 12:13
@Terzo
Ispravak netocnog navoda. Rijec "ugledan" relativan je pojam, ali navedeni drug/gospodin nije Losinjan, vec je iz Orleca na Cresu. Covjek ima svoje podrijetlo, i on se toga ne srami, pa ga ne treba gurati pod Losinjana, jer on to nije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Uglednik 2012-09-22 15:55
Riječ "ugledan" opisuje osobu o kojoj se puno toga zna, ali nema pravomoćne sudske presude za ono što radi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # luka 2012-09-22 17:59
Rudolf Ivković radi za HDZ. Ima zadaću amortizirati Ljiljanu Rukonić i to uspješno čini jer joj nije uspijelo preuzeti SDP iako je imala podršku u Rijeci. Kako inače objasniti da njegova tajnica Tatjana još nije dobila otkaz u gradu, iako svi znaju da iznosi i dila dokumente. Niti se grad više oglašava o Rudijevim dugovvima, čeka se zastara. Rudi bespravno i bez naknade koristi i gradsko zemljište i nikome ništa. Sve je to dogovor i trgovina Ivkovića i Cappellia. Rudi nije prošao kod Goleša, nitko od SDP-a, HNS-a, PGS-a i IDS-a s njim ne želi imati posla. Preostaje mi samo HDZ i zato su postigli sporazum a za koordinaciju s Rudijem zadužen je Robert Antičević. Rudi je upućen da i Dorijana Božićevića pokuša uvući u koaliciju. Vidjeti ćete poslije izbora koju će Ivković dobiti poziciju i sve će vam biti jasno. Pa izbori su pred nama brzo ćete se svi uvjeriti. Sada mora vikati na lopove, bosance, šiptare, srbe i glumiti brigu za graðane- ugrožene lošinjane kako bi pokupio glasove koje će Cappelli i Hdz izgubiti. Prozirno da prozirnije ne može biti. Rudija se doista nitko ne boji, on se zapravo boji da će ostati poslije izbora sam i na "suhom" i zato ide na sigurno. Sa, zna se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # faktor 2012-09-22 19:22
Luka, a koji faktor je Ljiljana Rukonić, da mi je znat :P :P :P Ko se nje boji?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # imal pa ne imalmali i veliki 2012-09-23 01:02
Veliki i mali Mužić.Vinko i Terzo? Da li imate obraza da pogledate ljudima u oči ?
Pogledajte i jedan i drugi što ste ostavili iza Vas, tko je ostao iza Vas ...žalosno, niste ništa imali a sada imate sve , osim sreće :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # batmenšerif 2012-09-23 13:02
U Orlecu jedan od Mužića i to terzo, istukao sa teškim posljedicama, starca od 80 godina jer su mu dvije ovce ušle u vinograd. :-? :cry: sramota.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koza(ovca)nostr aImel pa ne imel 2012-09-23 19:52
Samo se vi palite na Mužiće.Nemojte zaboraviti da kada netko od najvećih biznismena ili političara ili popova dolazi u Lošinj najprije se najave gospodinu Vinku Mužiću i s njim popričaju,pa onda obilaze razna potrčkala u Lošinju(Goleše, Nediće,itd).Zna te li tko je Vinku i Tercu 08.rujna na Malu Gospu blagoslovio kapelicu koju imaju Mužići u Orlecu?Sam monsignor Watlr Župan biskup Krčki,pa je tek onda došao u Lošinj služiti misno slavlje u glavnu crkvu u Lošinju.Ajde pokušajte vi tako nešto.
To je bilo od pamtivijeka i bit će i dalje.
Gospon Sarić je mala beba za Vinka,i znajte da će u buduće polička karijera svih na Lošinju ovisiti samo o Vinku Mužiću,pa bilo to vama pravo ili ne.Slijedeći gradonačelnik će biti osoba od Vinka Mužića,pa i u najgorem slučaju može biti i Gari.On ga jako dobro sluša.
Bravo VINKO.Nedajse svi smo uz tebe,osim onih koji su protiv tebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-09-23 20:02
Da da svi ih slušaju osim Roberta Frankaon ih malo guzi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nostrasamo koza 2012-09-24 01:34
Ma koji Robert Franko ? Šta on može Mužićima... Sitni novinarčić koji zapocne nešto sitno i onda padne sve u zaborav ( kao i sa gospodinom Erdec)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-09-24 02:11
Ovaj ludonja Imel pa ne imel je iz orleckog klana, pa uporno velica Muzice i pati od straho postovanja. Znate li vi od kuda su ti creski skorojevici dosli? Prosecite po tim creskim selima, pa cete vidjeti baskground te creske gospode. Da se nije gradove i mjesta nakon 2 svj rata ocistilo od "talijana" kapitalista sva ta "gospoda" bi ostala trcati za ovcama i u losinj bi dosli samo prodavati janjce. Neka se nitko ne uvrijedi, ali to je gola cinjenica. Post ratni socijalizam je bio spas za takove. Neznam kakvu su to Muzici napravili kapelicu, jer koliko se ja sjecam oni su djaci kumrovecke skole. No svatko se moze obratiti, pa i oni. Gospodi je stric svestenik u TS i normalno da ce Walter blagosloviti njihovu investiciju u crkvu. Prije par godina je u Orlecu bio i trscanski biskup...znaci i oni u TS se boje ovih Orlecana.....ma dajte ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Zumbul aga 2012-09-24 08:59
Ovi koji danas vladaju Lošinjem su oni isti koji su vladali od 1945.odnosno njihovi sinovi.
Pogledajte samo malo:
Vinko Mužić je prije devedesetih drmao Lošinjem kako je htio.Terco je drmao stambenom,Duman ić je drmao Lošinjskom zajedno sa Smiljanom.Ivić Žuti je drmao komitetom i partijom,debeli Ðole je drmao Lošinjskom,Mila n Mužić je drmao Jadrankom,Stari lekić je drmao bankom i komitetom,stari Šolić je drmao UDBOM(neću više jer neće biti prostora za pisanje).
Danas:
Vinko Mužić drma gradom kako se sjeti i svi odlaze kod njega po svajet i ON POSTAVLJA ključne ljude.Terco drma glavnim poslovima na ovim otocima,Dumanić drma županijom i Lošinjskom,Ðole drma Lošinjskom,Mila n Mužić je bio predsjednik Grada,mladi šolić drma Jadrankom jer je stari u doba komunizma radio dobar posao a isto tako i Darin Lekić sin starog Lekića koji je samo pokazivao "palac gore,ili palac dole"u doba komunizma a izvršitelji su bili zazni Bulozi.
Ljiljana Rukonić kćerka pokojnog Severa koji je drmao ovim gradom zajedno sa gore spomenutima,uda la se za sina od Rukonića(stari Smiljan)a Dunja se udala za sina od pokojnog Orlića koji je drmao gradom i policijom u stara vremena.
Oni koji visu drmali prije devedesetih i čiji roditelji nisu drmali gradom nego su ih ti ljudi svako toliko drmnuli oni danas nisu nigdje.
A razno razni Sarići ili ostali političari pokušavaju nametnuti svoju volju,ali ide im sve slabije,jer danas vlada neda vrsta demokracije pa kad se počnu uzdizati(politi čki)stranka im propadne.
Da završim:
Naučimo se poštivati ljude koji su obilježili povijest Lošinja.Ti ljudi su stvarali Lošinj a i danas ga stvaraju(malo za sebe a malo za svoju djecu.Ne stvara u ovom gradu Gari.Gari je samo mali potrčko ovih gore navedenih.I zato na slijedećim izborima,"Majko soldi potroseni za izbore,kada se sve zna".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # žutiaga- zumbul 2015-02-19 22:24
Citat Zumbul aga:
Ovi koji danas vladaju Lošinjem su oni isti koji su vladali od 1945.odnosno njihovi sinovi.
Pogledajte samo malo:
Vinko Mužić je prije devedesetih drmao Lošinjem kako je htio.Terco je drmao stambenom,Dumanić je drmao Lošinjskom zajedno sa Smiljanom.Ivić Žuti je drmao komitetom i partijom,debeli Ðole je drmao Lošinjskom,Milan Mužić je drmao Jadrankom,Stari lekić je drmao bankom i komitetom,stari Šolić je drmao UDBOM(neću više jer neće biti prostora za pisanje).
Danas:
Vinko Mužić drma gradom kako se sjeti i svi odlaze kod njega po svajet i ON POSTAVLJA ključne ljude.Terco drma glavnim poslovima na ovim otocima,Dumanić drma županijom i Lošinjskom,Ðole drma Lošinjskom,Milan Mužić je bio predsjednik Grada,mladi šolić drma Jadrankom jer je stari u doba komunizma radio dobar posao a isto tako i Darin Lekić sin starog Lekića koji je samo pokazivao "palac gore,ili palac dole"u doba komunizma a izvršitelji su bili zazni Bulozi.
Ljiljana Rukonić kćerka pokojnog Severa koji je drmao ovim gradom zajedno sa gore spomenutima,udala se za sina od Rukonića(stari Smiljan)a Dunja se udala za sina od pokojnog Orlića koji je drmao gradom i policijom u stara vremena.
Oni koji visu drmali prije devedesetih i čiji roditelji nisu drmali gradom nego su ih ti ljudi svako toliko drmnuli oni danas nisu nigdje.
A razno razni Sarići ili ostali političari pokušavaju nametnuti svoju volju,ali ide im sve slabije,jer danas vlada neda vrsta demokracije pa kad se počnu uzdizati(politički)stranka im propadne.
Da završim:
Naučimo se poštivati ljude koji su obilježili povijest Lošinja.Ti ljudi su stvarali Lošinj a i danas ga stvaraju(malo za sebe a malo za svoju djecu.Ne stvara u ovom gradu Gari.Gari je samo mali potrčko ovih gore navedenih.I zato na slijedećim izborima,"Majko soldi potroseni za izbore,kada se sve zna".

To je bilo 2012 ašto je danas ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # licul 2012-09-24 09:52
Kakvih sve gluposti se ovdje piše o Mužićima, Šolićima i ostalima. Sad im je i Sarić kompa. Budalaštine nad budalaštinama. I to uglavnom pišu marginalci koji bi a nemogu, neznaju i nesmiju. A silno bi htjeli. Samo ih strah se kandidirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # luka 2012-09-24 09:58
ĆAPAL JU JE! ĆAPAL JE! Eto razni napisi o lopovima, političarima, crkvi, biskupima, nemoralnim hadezeovcima a ugledni SDP-ov zamjenik ministra gospodin Zdenko Antešić, bivši gradonačelnik Raba, naš otočni susjed je ćapal saborsku mirovinu od samo 10 500,00 kuna mjesečno. Kako je ljudi to moguće kod moralnih ljudi u moralnoj stranci? To je skoro pa nemoguće, jer to je rezervirano za hadezeovce. Koja je razlika izmeðu biskupa i Antešića? Biskup nema mirovinu! Ovo administrator neće staviti na stranice jer nije lošinjska tema, naravno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # storiasrida 2012-09-24 11:26
Zumbul aga, "pogodak u sridu" to je to, to trebaju svi znati i ne samo mi koje to pamtimo i koji smo osjetili na svojoj koži.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Šime Popićev 2012-09-24 15:08
Ma ovdeka stalno pišeju od nikuga Sarića ma ki je to kadeka on dela ,će je on kako bi se reklo šef oli ti ga padron našen sindaku i ovin iz akadizeta?
Oli san ja to se krivo kapil !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # G.Drago 2012-09-24 15:28
Tri  redara 

Tri komunalna redra pred pošton su stala
i kritikala
I Anu   i Ðurðu 
i Martinu i Tanju
Jedna da j' takova,
druga onakova,
Martina bi se rad ženit,
druga se zna lenit,
Ðurða sve zafraja
Ćetrta da ne vaja.
A svet da se j' pokvaril,
i prvo da j' boji bil.
Tri  redara stara
su kritikala
od osme do polna.
A kad je polne zvonilo,
jedan je moral poc na biru  
Su dva ostala
i njega kritikala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Naličje izbornog trijumfa

  Gost 14.07.2020 22:23
  ?
  U samom članku se postavlja teza kao da HDZ i SDP imaju isključivo pravo na pobjedu na ...
   
 • Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

  gost 14.07.2020 18:47
  Jadikovanje
  A tko stoji iza tog portala? To što netko ne stoji iza njega mi nije dovoljan razlog da mu ...
   
 • Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

  Gost 14.07.2020 17:21
  Vjera u sebe
  A kome ćeš da vjeruješ ako ne samome sebi.
   
 • Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

  Dokoni pemzijoner 14.07.2020 16:06
  Glas otoka
  Iza tog portala ne stoje političari ili svjetonazorski pristrani aktivisti, stoga mu izabirem ...
   
 • Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

  MR 14.07.2020 15:47
  stanje straha i zabrinutosti
  Čuo je da dobre novinare napadaju i vrijeđaju pa i on želi da ga se smatra takvim. Svako ...
   
 • Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

  Ljubo 14.07.2020 13:29
  Šaketanje mozga
  Ovi komentari su refleksija još jednog članka famoznog novinara s portala Glas otoka. U ...
   
 • Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

  Licemjer 13.07.2020 23:15
  ...
  A da, prije Hajduk na Lošinju bio sve, a sad je nula. Kao sve neki obožavatelji Rijeke i ...
   
 • Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

  HŽV 13.07.2020 20:26
  1911
  Aaa vi znate da su to pošarali članovi Društva?
   
 • Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

  Dumbo 13.07.2020 18:15
  Vandalizam prijatelja Hajduka
  Mala Ana K. odnedavno porezna službenica Grada ML u slobodno vrijeme tajnica Torcide, odnosno ...
   
 • Pobjeda klijentelizma na hrvatskim izborima 2020.

  hranitelj tuljana 13.07.2020 06:33
  Nacija smo uhljeba.
  Citat: "To znači da je među građanima prevladao klijentelističk i mentalitet, stanje duha u ...
   
 • Gradonačelnica pod šljemom

  gost 12.07.2020 16:49
  Ovo je sve samo ne pošten posao
  Dakle ovo je upravo nevjerojatno. Od deset ustanova od kojih je zatraženo očitovanje četiri ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Rg 12.07.2020 13:30
  Faca za fuj
  Ja mislim da snimljena kad je facu složila za fuj kad joj je netko spomenuo demokraciju.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  sluga pokorny 12.07.2020 11:10
  la voće del povrće
  Nikad Ana ne kupuje voće u Marketu nego joj direktor Džebić dostavlja na kućni prag !
   
 • Pobjeda klijentelizma na hrvatskim izborima 2020.

  Espumisan 12.07.2020 10:44
  Churchilov poučak za Anu
  Predlažem gradonačelnici da formira tim PR eksperata koji će uoči narednih izbora predložiti ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  DD 12.07.2020 10:06
  Nedemokratska srodnost
  Da su politički srodne duše pokazalo se uoči zadnjih lokalnih izbora. Ni Ana Kučić ni dotični ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Grozno 12.07.2020 09:47
  Market centar
  Palo mi je na pamet da je shoping kraljica kupovala voće u Jadranka trgovini, i kao da kaže ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 12.07.2020 09:07
  Snažna potpora
  Fotka govori nešto drugo. Prezriv osmijeh i odmahivanje.Por uka glasi: kritičari, nevažni ste.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Kmet 12.07.2020 07:09
  Prijezir i omaložavanje
  Fotka govori nešto drugo. Prezriv osmijeh i odmahivanje.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Sivac 11.07.2020 21:14
  Ana pijaruša
  Nije otišla radi sebe službenim autom na trošak građana ovoga grada nego radi nas građana.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Raspikuća 11.07.2020 20:45
  ...
  Kako god ju nazvali, influenserica, šoping kraljica, posvudaša, gradonačelnica je opet ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Amigo 11.07.2020 19:54
  after korona party
  i.imgur.com/kwieWSF.jpg (http://i.imgur.com/kwieWSF.jpg)
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Sivac 11.07.2020 19:52
  eventuša
  Po čemu bi gradonačelnica i šoping kraljica bila i influenserica? Meni više baca na posvudušu ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  CUO 11.07.2020 18:21
  pravi poziv
  Igra asocijacija Osoba na fotografiji je: a) gradonačelnica b) influenserica c) HDZ-ova ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 11.07.2020 17:54
  Zdravstveni turizam
  Kažu da govna sa Čikata koja se sljevaju kod Kijca djeluju kao prevencija. Bolje nego maske ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Otok Vitalnosti 11.07.2020 17:18
  Što te ne ubije, to te ojača
  Otokom kruži urbana legenda koja kaže da je dovoljno preventivno se okupati u moru na potezu ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Zimogrozni 11.07.2020 17:06
  37,1 u hladu
  Bojim se da će predsjednica lokalnog stožera, nakon što napravi pobjednički đir po Korzu, opet ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Vjerodostojno kao HDZ 11.07.2020 15:44
  Dodiri, poljupci, zagrljaji: Korona party u HDZ-u zasjenio sve partyje dosad
  Ovako je izgledao pobjednički party HDZ-a u dvorištu Arheološkog muzeja u Zagrebu nakon ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Tin 11.07.2020 15:16
  Smile...tomorrow will be worse
  Jučer 116, danas 140, sutra preko 170, dolazi na naplatu HDZova bahatost. Plenković je radi ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Joker 11.07.2020 15:03
  Glasači HDZ-a nema da brinu
  Ako je to točno onih 20% koji su nam opet izabrali vlast korumpiranog HDZ-a nema šta da ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  siguran seks 11.07.2020 13:42
  nikamo bez maskice i gumice
  novi simptomi korone su da napada mozak